Pieni luolaseikkailu 2 - Peli on päättynyt

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Pieni luolaseikkailu 2 - Peli on päättynyt

ViestiKirjoittaja justy » 24.05.2018 10:27:03

Pieni luolaseikkailu 2 - Kiirastuli

PJ: justy
VPJ/APJ:
Pelityyppi: LIGHT-peli
Pelaajamäärä: 9
Äänestystapa: UÄ (melkein)
Pelimode:


Synkkä luolasto koitui kohtaloksenne. Bardi, Velho ja Samoaja olivat pahuuden korruptoimia, ja onnistuivat tappamaan teidät, toverinsa, yhden kerrallaan. Mutta kaikille teistä kuolema ei ollutkaan päätepiste, vaan huomasitte heräävänne oudossa paikassa. Hiljainen ääni kuiskasi korvaanne:

”Olette nyt kiirastulessa. Osa teistä voi päästä täältä pois ja kenties pelastaa Kylänne uhkaavalta pahalta. Mutta olkaa varuillanne, joukossanne piilee pahuus.Pelin roolit
Hyvät:
6 tavallista kyläläistä voivat puhua ainoastaan pelitopicissa.

Pahat:
3 pahista tuntevat toisensa ja voivat puhua keskenään yksityisviesteillä (foorumin yksityisviestit tai esim. QuickTopic. Pahikset voivat osallistua tähän keskusteluun, vaikka olisivatkin jo kuolleet.


Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 2 vuorokautta. PELISSÄ EI OLE ÖITÄ. Päivät jakautuvat kahteen luokkaan:

Helvetti-päivinä pelaajat äänestävät kuka heidän joukostaan siirtyy kiirastulesta helvettiin. Kyseinen pelaaja poistetaan pelistä, eikä hän saa enää kirjoittaa peliketjuun. Pois äänestetyn pelaajan puoli paljastetaan päivän päätteeksi.

Peli alkaa Helvetti-päivällä.

Taivas-päivinä pelaajat äänestävät kuka heidän joukostaan siirtyy kiirastulesta taivaaseen. Kyseinen pelaaja poistetaan pelistä, eikä hän saa enää kirjoittaa peliketjuun. Pois äänestetyn pelaajan puoli paljastetaan päivän päätteeksi.

Taivaaseen lähetetyt hyvikset kutsutaan pelinjohtajan perustamaan yksityisviestiketjuun, missä he saavat keskustella pelistä. Tällä keskustelulla on merkitystä, mikäli pelissä koittaa Tuomiopäivä (kts. alla).


Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin --Nimi.

Ääni lasketaan, jos pelinjohtaja ymmärtää ketä pelin pelaajista tarkoitetaan. Kannattaa käyttää pelaajien nikkejä lempinimien sijaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista. (eli siis strateginen väärinäänestäminen on otettu pois tästä LIGHT-pelistä)

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa lynkataan ensimmäisenä äänimäärän saavuttanut pelaaja.


Pelin päättyminen ja voittaminen
Hyvikset voittavat pelin, kun yli puolet (2-3) pahiksista on helvetissä. Pahikset voittavat pelin, kun yli puolet (2-3) heistä on taivaassa.

Jos puolet jäljellä olevista pelaajista on pahiksia. koittaa tuomiopäivä. Tuomiopäivän koittaessa taivaaseen lähetetyt hyvikset saavat äänestää kuka jäljellä olevista pelaajista lähetetään helvettiin. Jos tämä pelaaja on hyvis, peli päättyy. Jos kyseinen pelaaja on pahis, peli jatkuu Helvetti-päivällä.

Taivaaseen lähetetyt hyvikset tekevät päätöksen yksityisviestiketjussaan. Tuomiopäivän aikana kukaan ei siis saa kirjoittaa peliketjuun.


Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.

Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.


Yleisiä sääntöjä
Viestien muokkaaminen jälkikäteen on ehdottomasti kiellettyä.

Pelaajilta edellytetään asiallista kielenkäyttöä. Ei kiroilua, ei henkilöön meneviä loukkauksia. Pelinjohtaja voi poistaa tahallisesti muita häiritsevän pelaajan pelistä.


LIGHT-pelin erikoissäännöt:
  • Pelissä jokaisella pelaajalla on mahdollisuus postata vain rajattu määrä tekstiä. Pelaaja saa kirjoittaa vain 300 sanaa per IRL-pelipäivä. Tämän saisi jakaa useampaan pieneen viestiin, tai kirjoittaa yhden pidemmän viestin. IRL-pelipäivän lasketaan alkavan päivän alusta ja kestävän siitä seuraavat 24 tuntia. Eli jos 1. päivä alkaa maanantaina klo 21.00, pelaajalla on 300 sanaa käytössään tiistaihin klo 21.00 saakka.
  • Kun sanamäärä on täynnä, pelaaja saa edelleen äänestää vapaasti. Nämä äänestysviestit eivät kuitenkaan saa enää sisältää muuta tekstiä kuin äänenvaihdoksen.
  • Viimeinen tunti ennen pelipäivän (ei IRL-päivän) päättymistä on vapaa sanarajoituksista. Eli vaikka päivän sanamäärä olisi täynnä, viimeisen tunnin saa kirjoittaa vapaasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että viimeisen tunnin aikana saa postata aiemmin kirjoittamiaan kilometriposteja, vaan tarkoitus on mahdollistaa viimeiset pikaiset keskustelut ennen päivän päättymistä.
  • Kun sanamäärä on täynnä, pelaaja saa edelleen kysyä kysymyksiä pelinjohtajalta. Nämä kysymykset tulee kuitenkin lähettää yksityisviestillä.
  • Yksityisketjuissa keskustelu on rajoittamatonta, eli pahischatin tai taivas-chatin viestejä ei lasketa mukaan sanamäärärajoituksiin.

Pelaajaa suositellaan pitämään kirjaa omasta sanamäärästään. Hyvä keino voi olla esim. peliviestien kirjoittaminen tekstitiedostoon peräkkäin, jolloin tekstinkäsittelyohjelma kertoo sinulle käyttämäsi sanamäärän.

Mikäli sanamäärä ylittyy ja pj huomaa sen, hän voi poistaa kirjoittamiasi viestejä, tai katkaista niitä keskeltä. Todennäköisesti muutaman sanan ylityksestä ei seuraa mitään. Koettakaa kuitenkin pysytellä sanamäärärajoituksessa, sillä tämän LIGHT-pelin tarkoitus on helpottaa pelaamista niille, joiden aika ei tahdo riittää aktiivisten pelien pelaamiseen.


Pelin hahmot
Pelissä on 9 hahmoa, jotka arvotaan peliin ilmoittautuneille pelaajille. Hahmoilla ei ole erikoisvoimia. Hahmot arvotaan satunnaisesti pelaajille, eli nämä hahmot eivät kerro mitään pelaajan puolesta.

Spoiler:
Alkemisti
Pajasi Kylän laitamilla on pieni ja huomaamaton, mutta sen sisällä tapahtuu suuria! Uskot olevasi lähellä Viisasten kiven salaisuuden ratkeamista ja siten uskomattomia rikkauksia. Jokin ainesosa sinulta kuitenkin puuttuu. Luolan aukeaminen oli sinulle onnenpotku, sillä kuka tietää mitä ihmeellisiä aineita maan alta voikaan löytyä! Ehkä pian olet tunnetuin alkemisti koko valtakunnassa.

Barbaari
Olet tullut Kylään kun alkuperäistä kotimaatasi kohtasi suuri mullistus, joka teki siitä elinkelvottoman. Et ole vielä täysin sopeutunut sivistyksen parissa elämiseen, ja teetkin usein pitkiä vaelluksia Kylää ympäröiviin erämaihin. Olet kotonasi armottomissa ja vaarallisissa olosuhteissa, minkä vuoksi ilmoittauduitkin vapaaehtoiseksi luolan tutkintaan.

Druidi
Tiedät, että Kylää ympäröivä luonto on jatkuvan uhan alla. Taistelit kylänraitin asfaltointia vastaan menestyksettä, ja tiedät että kyläläiset käyvät edelleen metsästämässä kurppia perustamallasi lintujensuojelualueella. Mutta Kaikki tämä on pientä, sillä astuessasi luolan suulle, tunsit sieltä huokuvan kuoleman, joka vapaaksi päästessään varmasti tuhoaisi kaiken elävän! Sinun on siis tartuttava aseisiin ja laskeuduttava kaiken tuon kuoleman keskelle. Jätät hyvästit haukkatoverillesi, joka kirkaisee sinulle vastauksensa korkealta taivaalta. Sitten kovetat mielesi ja laskeudut kylmään pimeyteen.

Kuolleistaherättäjä
Kuolema ei ole loppu, vaan keino päämäärän saavuttamiseksi. Sinulla on kyky keskustella kuolleiden henkien kanssa, ja herättää luurankoja ja zombeja avuksesi. Uskot, että mikä ikinä luolan syvyyksissä onkaan herännyt, olisi parempi kuolleena ja sitten palvelukseesi herätettynä.

Paladiini
Tuonelan portit ovat auenneet! Tiesit tämän päivän koittavan! Ainoa, joka voi estää pahuuden vyörymisen maan päälle olet sinä! Tartut leimuavaan miekkaasi, puet yllesi kiiltävän levypanssarin, ja marssit kohti luolan suuaukkoa. Tiedät muiden seuraavan, ja tiedät että ilman sinun visiotasi he kääntyisivät pois ennen kuin itse paha on kukistettu.

Pappi
Olet jo pitkään tiennyt, että pahuus elää Kylän alla, mutta kukaan ei ole sinua kuunnellut. Nyt he kuitenkin uskovat sinua ja suostuivat lähettämään kaksitoista muuta rohkeaa kanssasi taistelemaan pahaa vastaan. Olet valmis käännyttämään maanalaisen kansan oikeaan uskoon, tai tarpeen vaatiessa tuhoamaan siellä asuvan epäpyhän pahan. Mitä vain Kylän pitämiseksi turvassa.

Parantaja
Vaikka Kylässä on ollut jo pitkään rauhallista, ja olet saanut keksittyä lähinnä tavallisten vaivojen lääkitsemiseen, et ole unohtanut sota-ajan taitojasi. Uskot, että pian sinulle tulee taas tarve sitoa miekan aiheuttamia haavoja, ja keittää parantavia liemiä tovereillesi. Kunhan vain muistat ottaa kaikki tarvittavat rohdot mukaasi...

Taistelija
Olit jo eläkkeellä, kun tämä uusi mullistus tuli. Kaikkia lihaksiasi särkee, ja ennen niin kauniit hiuksesi ovat jo harmaantuneet. Kaivoit kuitenkin miekkasi ja kilpesi esiin, ja niiden hientahraamat nahkahihnat istuivat edelleen käsiisi. Et ehkä enää näe kunnolla vasemmalla silmälläsi sen jälkeen kuin musta örkki kalautti ohimoasi nuijallaan, mutta et silti raaski päästää näitä nuorukaisia syvyyksiin omin nokkinensa. Sinulla on taas taistelu edessäsi, mutta onko se viimeisesi?

Varas
Olet kuullut tarinoita maanalaisten kansojen rikkauksista, joita mikään maanpäällinen laki ei suojaa. Olet odottanut maanvyörymästä saakka tilaisuutta päästä tutkimaan luolaa, mutta et ole uskaltautunut pimeyteen yksinäsi. Nyt turvanasi on kaksitoista hyödyllistä idioottia, joiden leveiden selkien takana voit hyvin etsiä kätkettyjä aarteita.Mukana:
Spoiler:
Marzzuu (Halima mentorina) lynkattiin 6. päivänä, joka oli taivas-päivä. Marzzuu oli pahis.
Jii
Hämähäkki
Black Fox
Anblick lynkattiin 4. päivänä, joka oli taivas-päivä. Anblick oli pahis.
miina lynkattiin 5. päivänä, joka oli helvetti-päviä. miina oli hyvis.
Jinmuru lynkattiin 1.päivänä, joka oli helvetti-päivä. Jinmuru oli pahis.
Ariel lynkattiin 3. päivänä, joka oli helvetti-päivä. Ariel oli hyvis.
Violet äänestettiin taivaaseen 2. päivänä, joka oli taivas-päivä. Violet oli hyvis.[/i]


Ensimmäinen päivä alkaa pe 25.5 klo 21.00. Sitä ennen ketjuun ei saa kirjoittaa.
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2164
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja justy » 24.05.2018 10:28:34

Alla on vielä erikseen pelin pienentämisen aiheuttamat muutokset säännöissä:

- varkaan hahmo poistettiin (ei peliteknistä vaikutusta)
- voittoehdot päivitettiin:

Pelin päättyminen ja voittaminen
Hyvikset voittavat pelin, kun molemmat pahikset ovat helvetissä. Pahikset voittavat pelin, kun he molemmat ovat taivaassa.

Jos toinen pahis on helvetissä ja toinen taivaassa, voittaja ratkeaa seuraavasti:

1) jos toisena pois äänestetty pahis joutui helvettiin, hyvikset voittavat.
2) jos toisena pois äänestetty pahis joutui taivaaseen, pahikset voittavat.

Jos puolet jäljellä olevista pelaajista on pahiksia. koittaa tuomiopäivä. Tuomiopäivän koittaessa taivaaseen lähetetyt hyvikset saavat äänestää kuka jäljellä olevista pelaajista lähetetään helvettiin. Jos tämä pelaaja on hyvis, peli päättyy. Jos kyseinen pelaaja on pahis, peli jatkuu Helvetti-päivällä.

Taivaaseen lähetetyt hyvikset tekevät päätöksen yksityisviestiketjussaan. Tuomiopäivän aikana kukaan ei siis saa kirjoittaa peliketjuun.Saatiinkin vielä yhdeksäs pelaaja, eli mennään alkuperäisillä säännöillä!
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2164
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja justy » 25.05.2018 07:07:58

Rooliviestit lähetetty, ja samalla pahiksille annettu lupa Yö 0 -keskusteluun.

1. päivä alkaa tänään illalla klo 21.00. Pelinjohtaja pyrkii postaamaan aamuviestin ajallaan, mutta on illalla varsin kiireinen. Jos aamuvisestiä ei näy, saatte aloittaa joka tapauksessa postaamisen klo 21.00!

Suosittelen vielä lukemaan säännöt kertaalleen läpi, jotta pelin erikoinen päivärakenne ja LIGHT-pelin erityissäännöt kertautuvat.
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2164
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja justy » 25.05.2018 20:00:06

Tori Amos - Raining Blood

Trapped in purgatory
A lifeless object, alive
Awaiting reprisal
Death will be their acquiescence
The sky is turning red
Return to power draws near
Fall into me, the sky's crimson tears
Abolish the rules made of stone

- Slayer

Hätkähdät ja ehkä parkaisetkin ääneen. Muistat 1000 örkkiä ja räjähdyksen. Jokin suuri paha nousi, ja osa tovereistasi kääntää aseensa sinua vastaan. Ajattelit Kylää, jossa ystäväsi odottavat seurueenne paluuta. Seurueenne, joka epäonnistui.
Koitti pimeys. Luulit jo kaiken päättyvän. Mutta huoli Kylästä toi sinut takaisin … jonnekin.

”Tämä on kiirastuli. Kiirastuli tarjoaa teille uuden mahdollisuuden suojella Kylää pahalta. Etsikää joukostanne kolme petturia ja lähettäkää heidät helvettiin.”

Ohjeet on annettu, nyt töihin.

Kuva

1. päivä on alkanut. Tämä on helvetti-päivä, jonka päätteeksi eniten ääniä saanut pelaaja lähetetään helvettiin. Päivä päättyy sunnuntaina 27.5. klo 21.00.
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2164
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Hämähäkki » 25.05.2018 20:04:30

No niin! Eli helvetti-päivinä yritetään välttää lynkatuksi tulemista/saada lynkattua pahiksia, mutta taivas-päivänä taas yritetään tulla "lynkatuksi", eli päästä taivaaseen? Idea ainakin on mielenkiintoinen!
Avatar
Hämähäkki
Kyläläinen
 
Viestit: 75
Liittynyt: 20.05.2018 14:28:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Jii » 25.05.2018 20:04:52

Kaikki tämä... Kaikki tämä kauneus on vaarassa kuolla. Puut, järvet, lintujen laulu ja tuulen raikas puhallus - kaikki se, minkä puolesta olen taistellut. Rakkaat ystäväni, kumppanini, elämän perusta ja synnyinsija. En anna sen tapahtua enää koskaan. En salli pimeyden ottaa valtaa ja tuhota kotiani. Oletteko valmiita, ystävät? Haukat, peurat, kaikki te ketkä kuljette rinnallani? Auttakaa minua, näytetään kaikille luonnon todellinen mahti!

Heippa!

Peliä taas, hurraa! Alun ingamettelun sijaan nyt taitaa olla kuitenkin vähän tiivistää, ettei sanarajat pauku. :D Mielenkiintoinen pelisysteemi, muistuttaa tuollaisen "käänteisen pelin" (kaikki haluaa kuolla) ja peruspelin välimuotoa, jossa kaikki haluavat kuolla, mutta ainoastaan parillisina päivinä. Helpompaa kuitenkin löytää pahiksia, kun parittomina päivinä systeemi on peruspelin kaltainen, eli kunnon pahisjahtiin siis päästään. Se, mikä tekee tästä myös tietyllä tapaa helpotetun on se, ettei kaikkia pahiksia tarvitse välttämättä tappaa (eli lähettää helvettiin) ja kun pahiksia on suhteellisen suuri osuus pelaajista, luulisi olevan helpompaa huomata linkittymiä heidän välillään. Toki sama pätee myös jollain tavalla hyviksiin, että ei ihan huolettomasti voida lähettää pelaajia taivaaseen tai peli voi olla todella nopeasti ohi.

Mitä mietteitä muilla, miten luulette erikoisten sääntöjen vaikuttavan pelin kulkuun? Pakko lopettaa tähän, että voi kirjoittaa vielä tämän IRL-päivän aikana vielä edes vähän. :D
Avatar
Jii
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 372
Liittynyt: 15.11.2013 00:26:35
Palkinnot: 11

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Hämähäkki » 25.05.2018 20:36:17

Jii kirjoitti:Mitä mietteitä muilla, miten luulette erikoisten sääntöjen vaikuttavan pelin kulkuun?


Aattelin aikaisemmin että taivaspäivät voisi auttaa löytämään pahiksia, koska tietenkin pahiksilla olisi muita kovempi hinku päästä taivaaseen. Mutta sitten hoksasin että ei taida toimia ihan noin - luulisi hyvistenkin hinkuavan taivaaseen, koska se edistää hyvisten voittoa. Eli "pyri joukkueen voittoon, älä hengissä pysymiseen." Toivottavasti tuo sääntö ei pääse unohtumaan multa, ainakin livepelejä pelatessa mulla on joskus ongelmana just se että laitan huomaamattani itseni joukkueen edelle. Tietenkään en tiedä, onko foorumipeleissä sama, kun en ole tällaista ennen kokeillut - nytpähän sen sitten näkee!
Avatar
Hämähäkki
Kyläläinen
 
Viestit: 75
Liittynyt: 20.05.2018 14:28:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja miina » 25.05.2018 21:45:31

Mulla on kiire koko viikonlopun. Jii epäilyttää, miks tuhlaa sanoja niin paljon?
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Hämähäkki » 25.05.2018 22:02:15

miina kirjoitti:Mulla on kiire koko viikonlopun. Jii epäilyttää, miks tuhlaa sanoja niin paljon?


En pitäis sanojen tuhlaamista tässä kohtaa epäilyttävänä, rajoitushan koskee irl-päivää joka on jo melkein lopussa. Tänä iltana tuskin tarvitsee hirveästi säännöstellä, huomenna alkaa sitten sanojen laskenta ihan kunnolla. 300 sanaa parille tunnille on eri asia kuin koko päivälle.
Avatar
Hämähäkki
Kyläläinen
 
Viestit: 75
Liittynyt: 20.05.2018 14:28:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Jii » 25.05.2018 22:10:29

Sanat on aina per 24h, joten seuraavat tulee käyttöön huomenna klo 21, ei nyt keskiyöllä. :) Olen käyttänyt sanoja noin 200, joten mulla on kyllä ihan reilusti jäljellä tälle päivälle, jos puhetta edes syntyy. Koen kuitenkin sanojen käyttämisen ja pelin käynnistämisen kunnolla tärkeämmäksi, kuin sanojen pihtailun sitä varten, että niitä "sitten joskus ehkä mahdollisesti tarvii".
Avatar
Jii
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 372
Liittynyt: 15.11.2013 00:26:35
Palkinnot: 11

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Hämähäkki » 25.05.2018 22:13:47

Jii kirjoitti:Sanat on aina per 24h, joten seuraavat tulee käyttöön huomenna klo 21, ei nyt keskiyöllä. :)


Apua, luulin et nollautuu keskiyöllä! No, nytpä tiedän.
Avatar
Hämähäkki
Kyläläinen
 
Viestit: 75
Liittynyt: 20.05.2018 14:28:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja miina » 25.05.2018 23:13:15

Aa joo sori! Menin hätäilemällä monessakin suhteessa. Ensinnäkin kahen irl-vuorokauden päivät ja toisekseen sanat lasketaan irl päivien mukaan. Mikäs se sellanen light sitten on..

Perun siis ainakin vielä puheeni!
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Violet » 25.05.2018 23:32:51

Elikkäs pahisten lisäksi pitää vain etsiä myös hyviksiä - ainakin itselleni tämä on huomattavasti helpompaa kuin pahisten nappaaminen. Sanarajoilla tuskin on suurta vaikutusta suurelle osalle pelaajista, mutta omaa himopostailuani se kyllä hillitsee. Tähän asti vieatit eivät ole minussa juurikaan mitään herättäneet.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 26.05.2018 00:45:31

Olen hereillä, tosi kiireinen vain :') Ei ois ehkä pitäny ilmota mut kiinnosti ottaa revanssia ku vime peli meni omalta osalta niin kehnosti :D Ja täsä on niin mielenkiintonen konsepti, joutuu miettimään äänestyksiä eri tavalla ku normissa tai käänteisessä pelissä! Eli tajusinko oikeen että pahiksia tähätään äänestämään pois vaan ekana, kolmantena, viidentenä päivänä (osaako joku laskea voiko tulla seittemättä päivää)?

Hämähäkin ekan viestin sanavalinnat vaikuttaa tosi tarkkaan mietityltä, vertaan esim. Jiihin, joka vaikuttaa paljon rennommalta. Toka viesti vaikuttaa jo luonnollisemmalta. Foorumi-ensikertalaiselta varovaisuus on kyl ihan ymmärtävää, eli ei ainakaan vielä tää oo syy epäillä Hämistä. Hyvin lähtenyt peliin mukaan!

Violet vaikuttaa tähän mennessä perus-Violetilta.

Kun Jiikin niin määkin!

*

Huokaisen. Kehoni kaipaisi jo rauhallisia eläkepäiviä, mutta toisaalta: osaisinko vain olla? Voisinko jättää aseeni lopullisesti keräämään pölyä ja seittejä johonkin nurkkaan?

Käyn varovasti istumaan ja tarkkailen muita. Kukaan ei puutu siihen, että en jaksa enää samalla lailla kuin muut, samalla lailla kuin minä itse ennen jaksoin. Hehän tuntevat minut. He tietävät, että tositilanteen tullessa suojelen jokaikistä hyvää sielua tässä huoneessa, loppuun asti.
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja miina » 26.05.2018 04:59:21

Jinmuru: mulla taas hämähäkin sanat vähän yllätti, mutta itekkin ajattelin, että saattaa johtua siitä, että ekaa kertaa foorumilla. Puhun siitä kun sanoi, että tänään halutaan tulla lynkatuksi/lynkata. Jotenkin erikoista, mutta ei sitten taas toisaalta. Itehhän voisin kuvitella tekeväni noin mutta varmasti saisin sanomista.
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Anblick » 26.05.2018 08:12:08

Hellurei! :) Jännä palata pelaamaan pienen tauon jälkeen, saa nähdä mitä tällaisesta erikoispelistä kehkeytyy!

Jinmuru kirjoitti:Eli tajusinko oikeen että pahiksia tähätään äänestämään pois vaan ekana, kolmantena, viidentenä päivänä (osaako joku laskea voiko tulla seittemättä päivää)?

Näin mäkin oon ymmärtänyt, että vastapuolen väkeä halutaan äänestää noina päivinä, kun kerran peli alkaa helvetillä. Mä en keksi sellaista skenaariota, että tulisi seitsemäs päivä, mutta mulla on kyllä aivot nyt vähän kohmeessa kenties.

Komppaan kyllä Jiin pohdintoja. Näin pienessä pelissä tämä voi loppua aika piankin ihan muutaman harhalaukauksen tai nappiosuman tähden. Näkisin myös, että tässä pelissä on tavallistakin enemmän merkitystä sillä, miten joukkueet ovat sattuneet jakautumaan. Jos yhdellä puolella on monta pelaajaa, jotka eivät ole yleisen mielipiteen mukaan varsinaisesti pahismaisia mutta eivät myöskään meinaa saada millään hyvisleimaa, niin taivaaseen pääseminen (ja voittaminen) on tietysti epätodennäköisempää. Esimerkiksi mä myönnän, että on pelaajia, joihin syystä tai toisesta olen suhtautunut melkein joka pelissä epäluuloisesti, koska jokin pelityylissä aina pistää silmään. Eihän sellaista ihmistä halua laittaa taivaaseen, vaikkei pitäisikään epäilyttävimpänä. Mutta ehkä nyt pienen pelitauon jälkeen pystyisi olemaan puolueettomampi, kun aloittaa vähän puhtaammalta pöydältä :)
Avatar
Anblick
Kyläläinen
 
Viestit: 127
Liittynyt: 27.05.2017 21:25:27

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Ariel » 26.05.2018 13:34:12

Hämähäkki kirjoitti:Aattelin aikaisemmin että taivaspäivät voisi auttaa löytämään pahiksia, koska tietenkin pahiksilla olisi muita kovempi hinku päästä taivaaseen. Mutta sitten hoksasin että ei taida toimia ihan noin - luulisi hyvistenkin hinkuavan taivaaseen, koska se edistää hyvisten voittoa.

Jos ekana päivänä osutaan hyvikseen, mä en ainakaan halua taivaaseen. Ihan vaan siitä syystä, että jos toisenakin helvetti-päivänä osuttais hyvikseen, mä joutuisin sit päättämään yksin mitä tuomiopäivänä tapahtuu, ja mä en todellakaan halua tehdä sitä. Ja itse sit vaan kattosin, että jos joku haluaa taivaaseen tossa tilanteessa, se olis varmaan pahis (koska en keksi miksi kukaan muukaan hyvis haluaisi tohon tilanteeseen).
Avatar
Ariel
Kyläläinen
 
Viestit: 38
Liittynyt: 27.09.2015 15:31:44

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Hämähäkki » 26.05.2018 13:51:35

miina kirjoitti:Jinmuru: mulla taas hämähäkin sanat vähän yllätti, mutta itekkin ajattelin, että saattaa johtua siitä, että ekaa kertaa foorumilla. Puhun siitä kun sanoi, että tänään halutaan tulla lynkatuksi/lynkata. Jotenkin erikoista, mutta ei sitten taas toisaalta. Itehhän voisin kuvitella tekeväni noin mutta varmasti saisin sanomista.


Eikös lynkkaaminen oo juonittelupeleissä ihan normaali termi?
Avatar
Hämähäkki
Kyläläinen
 
Viestit: 75
Liittynyt: 20.05.2018 14:28:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Violet » 26.05.2018 15:44:09

Hämähäkin sananvalinnat eivät itseäni ihmetytä ja rajattu sanamäärä nyt pakottaa miettimään omia sanooja kaiken päälle. Mitä tulee pelin loppumiseen muutamaan harhalynkkaukseen/nappiosumaan, niin pelissä ei kuitenkaan ole yötappoja, joten peli ei erityisen nopeasti lopu. Suurin ongelma on, että jos pahiksia ei saada tapettua, niin vaikka hyviksiä lähetetään taivaaseen, kasvaa pahisten suhteellinen osuus pelaajien määrässä, jolloin heillä on enemmän vaikutusvaltaa niin seuraavissa helvetti- kuin taivaspäivinä.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Jii » 26.05.2018 16:27:31

Ariel kirjoitti:Jos ekana päivänä osutaan hyvikseen, mä en ainakaan halua taivaaseen. Ihan vaan siitä syystä, että jos toisenakin helvetti-päivänä osuttais hyvikseen, mä joutuisin sit päättämään yksin mitä tuomiopäivänä tapahtuu, ja mä en todellakaan halua tehdä sitä. Ja itse sit vaan kattosin, että jos joku haluaa taivaaseen tossa tilanteessa, se olis varmaan pahis (koska en keksi miksi kukaan muukaan hyvis haluaisi tohon tilanteeseen).

Miksi kukaan pahis haluaisi taivaaseen? Pahiksen taivaaseen joutuminen vain hidastaa tuomiopäivän tapahtumista ja vaikeuttaa pahisten voittomahdollisuuksia, eivätkä he voi edes äänestää tuomiopäivänä. Itse ajattelisin enemmänkin niin, että henkilöt ketkä eivät taivaaseen halua ovat pahismaisia, koska tämä on kuitenkin hyvisten tavoite taivaspäivinä. Ymmärrän toki pointin, että ensimmäisillä taivaaseen lähetetyillä hyviksillä voi olla todella tärkeä rooli pelissä.

Sanat loppu, palaan asiaan 21 jälkeen. :)
Avatar
Jii
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 372
Liittynyt: 15.11.2013 00:26:35
Palkinnot: 11

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Anblick » 26.05.2018 16:33:19

Jii, pahiksethan voittavat, kun enemmistö heistä on taivaassa. Musta siinä on varsin validi syy, miksi pahikset sinne haluaisivat :D
Avatar
Anblick
Kyläläinen
 
Viestit: 127
Liittynyt: 27.05.2017 21:25:27

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Jii » 26.05.2018 16:37:29

Anblick kirjoitti:Jii, pahiksethan voittavat, kun enemmistö heistä on taivaassa. Musta siinä on varsin validi syy, miksi pahikset sinne haluaisivat :D

... :D Aivan, myönnän tyhmyyteni.
Avatar
Jii
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 372
Liittynyt: 15.11.2013 00:26:35
Palkinnot: 11

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja justy » 26.05.2018 17:58:58

Väliainalaskenta:
Ei annettuja ääniä.


1. päivä päättyy HUOMENNA SUNNUNTAINA klo 21.00
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2164
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 26.05.2018 21:20:12

Heimoitervemitäikinä! :)

Mä hyppään ilman turhia höpinöitä asiaan ja teen "listuksen" parista pelaajasta:

Hämähäkki

Hämiksen eka viesti häiritsi mua, tiedän ettei ole ennen pelannut foorumilla, mutta silti.
Aattelin aikaisemmin että taivaspäivät voisi auttaa löytämään pahiksia, koska tietenkin pahiksilla olisi muita kovempi hinku päästä taivaaseen. Mutta sitten hoksasin että ei taida toimia ihan noin - luulisi hyvistenkin hinkuavan taivaaseen, koska se edistää hyvisten voittoa.
Hmm.
Koska pahiksilla olisi muita kovempi hinku päästä taivaaseen?
Käyn nyt tosi hitailla kierroksilla, enkä vaan käsitä tätä vaikka lukisin miten tai sitten mun luetunymmärtäminen on 0-tasossa.
miina vaikuttaa pelanneen aikalailla miinamaista peliä, en häntä vielä lähtisi epäilemään.

Ja gah, olisi vielä asiaa, muuta kun sanarajoitus.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Jii » 26.05.2018 21:58:38

Marzzuu kirjoitti:Koska pahiksilla olisi muita kovempi hinku päästä taivaaseen?

Pahiksilla on kovempi hinku päästä taivaaseen, koska tämä on heidän ainoa keinonsa voittaa ja suurin osa heistä täytyisi sinne saada. Vaikka hyvikset haluavat taivaaseen, on voittoehtona kuitenkin pahisten helvettiin joutuminen, ei hyvisten taivaaseen joutuminen. Osa hyviksistä jää väkisinkin ilman taivaaseen lähettämistä. Mutta tosiaan, pelisysteemiin tottuminen on kyllä itsellekin vienyt hieman aikaa, kuten nyt edellisistä viesteistä huomaa. :D

Kaikki muut paitsi ++Black Fox näyttää heränneen, millaisia mietteitä sulla on?
Avatar
Jii
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 372
Liittynyt: 15.11.2013 00:26:35
Palkinnot: 11

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 26.05.2018 22:23:38

Jii kirjoitti:
Marzzuu kirjoitti:Koska pahiksilla olisi muita kovempi hinku päästä taivaaseen?

Pahiksilla on kovempi hinku päästä taivaaseen, koska tämä on heidän ainoa keinonsa voittaa ja suurin osa heistä täytyisi sinne saada. Vaikka hyvikset haluavat taivaaseen, on voittoehtona kuitenkin pahisten helvettiin joutuminen, ei hyvisten taivaaseen joutuminen. Osa hyviksistä jää väkisinkin ilman taivaaseen lähettämistä. Mutta tosiaan, pelisysteemiin tottuminen on kyllä itsellekin vienyt hieman aikaa, kuten nyt edellisistä viesteistä huomaa. :D
*tekstiä poistettu*

Nyt alkoi Lyyti kirjoittaa täälläkin :D
Pelisysteemi voi olla haastava itse kullekin; ite ainakin olin eka pihalla kuin lumiukko mutta eiköhän tähän totu.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Violet » 27.05.2018 00:24:55

Jiitä en olisi tällä hetkellä lynkkaamassa, sillä pahikset yleensä tuntevat oman voittoehtonsa, ja aika harvoin bluffaavat olevansa asioista tietämättömiä.

Arielin kommentista en tällä hetkellä osaa sanoa mitään, mutta en olisi päästämässä häntä tällä hetkellä taivaaseen. Liian nopeasti tullaan vastaamaan ettei ole hinkua päästä taivaaseen.

Hämähäkillä oli sittenkin yksi hassu sananvalinta - helvetti päivinä pyritään välttämään lynkkausta. Tämä on ensisijaissti pahisten, eikä hyvisten tavoite, mutta mainitsit kyllä myös pahisten lynkkaamisen samaan lauseeseen.

miina taas tarrautui Hämähäkin sananvalintoihin, muttei maininnut tuota seikkaa. miina on nyt myös aika vahvasti poiminut itseään epäilyttäviä pointteja ketjusta, mikä on hyödyllistä pahikselle, sillä nyt ei riitä, että itse pysyy syrjässä, vaan pitää saada myös muut näyttämään pahalta taivaspäivinä. Ehkäpä ++miina
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja miina » 27.05.2018 07:08:15

Violet: Mie en edes tajua että mikä seikka miun ois pitäny huomata, vaikka selitit niin silti en. Mulla häiritsi hämähäkin lauseessa se että ensisijaisesti lauseesta tuli mieleen, että nyt pitää pahisten välttää lynkkausta. Toissijaisesti sain ymmärtää että myös hyvisten kannattaa pärjätä pelissä, että voitetaan. En tiiä tajuatko mitä tarkotan?
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja justy » 27.05.2018 08:11:48

Äänestystilanne
1 Black Fox (Jii)
1 miina (Violet)

Black Fox on putoamassa ensiksi saadulla äänellä.1. päivä päättyy TÄNÄÄN klo 21.00
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2164
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu 2. 1. päivä alkaa pe 25.5. klo 21.0

ViestiKirjoittaja Black Fox » 27.05.2018 08:49:24

Pahoitteluni hiljaisuudesta, tää viikonloppu on itselleni todella kiireinen, mutta jo huomenna on enemmän aikaa. Peliä en ole juurikaan ehtinyt lukea. Yllätyin kuitenkin Hämähäkin aktiivisuudesta, olin mieltänyt hänet aloittelijaksi.

Yritän ehtiä illasta vielä mukaan, mutta se menee kyllä tiukille, kun matkustan takaisin kotiin.
Avatar
Black Fox
Kyläläinen
 
Viestit: 229
Liittynyt: 06.12.2017 22:16:17
Palkinnot: 1

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron