Pieni luolaseikkailu - Peli on päättynyt

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Pieni luolaseikkailu - Peli on päättynyt

ViestiKirjoittaja justy » 12.03.2018 17:49:26

PIENI LUOLASEIKKAILU

PJ: justy
VPJ/APJ: Zey
Pelityyppi: LIGHT-peli
Pelaajamäärä: 13
Äänestystapa:
Pelimode: Zey

Peli alkaa ma 12.3. klo 21.00.

Eräänä aamuna kyläläiset heräsivät kamalaan mekkalaan, jota kuului kasvimaan takaa. Matkustelleet kyläläiset kertoivat äänen muistuttavan heitä maanvyöryistä, joita esiintyy joskus maanjäristysten yhteydessä. Pian muutama herkkäunisempi kyläläinen ilmoittaakin tunteneensa maan vavahtelevan hieman puolenyön jälkeen.

13 rohkeinta kyläläistä lähti tutkimaan asiaa. Hiippailtuaan varovaisesti kasvimaan läpi, he näkivät metsänreunaan ilmestyneen suuren luolan suuaukon. Ilmeisesti vanha rinne oli pettänyt maanjäristyksessä ja paljastanut allaan piilevän pimeyden. Luolasta huokui kylmyys ja ilkeys, eivätkä edes 13 rohkeaa uskaltautuneet laskeutua luolaan.

Muutama päivä kului ilman ihmeempiä. 13 rohkeaa vartioivat luolaa vuorotellen ilman kummempia välikohtauksia. Mutta sitten kylä heräsi jälleen kammottavaan ääneen, tällä kertaa huutoon ja kirkumiseen. Pian saatiin selville, että jokin kammotus oli noussut luolasta ja tyrmännyt kylän asettaman vartion. Samalla kasvimaan härkäpavut ja nauriit oli ryöstetty ja viety luolan pimeyksiin.

Tuohtuneet kyläläiset päättivät, ettei tällainen peli vetele. Seuraavana päivänä he varustivat 13 rohkeaa, jotka saivat tehtäväkseen laskeutua luolan syvyyksiin ja päihittää siellä piilevän pahuuden. Mutta kylänvanhimmalla oli huonoja uutisia: eilen hän oli nähnyt närhen lentävän navetan yli ja pudottavan suustaan kolme kuollutta kalaa. Tämä oli selvä merkki siitä, että luolassa asuva paha oli jo turmellut 3 rohkeaa. Nämä petturit odottaisivat tilaisuuttaan hyökätä tovereidensa kimppuun luolan pimeydessä. 13 sankarin oli siis löydettävä kolme pahista keskuudestaan, mikäli toivoi voivansa voittaa luolassa asuvan pahan.Pelin roolit
Hyvät:
9 tavallista kyläläistä nukkuvat yöt ja yrittävät päivällä löytää joukostaan murhaajat ja äänestää nämä hirteen. Kyläläiset voittavat pelin, kun kaikki pahikset ovat kuolleet ja vähintään yksi hyvis on yhä hengissä.

1 tutkimusmatkailija, joka voi kahtena yönä poistua leiristä tiedustelemaan edessä aukeavaa luolastoa. Näiden öiden aikana tutkimusmatkailija ei voi olla yötapon kohteena (eli häneen kohdistunut yötappo epäonnistuu).

Tutkimusmatkailija ei voi käyttää kykyään kahtena peräkkäisenä yönä. Pahikset eivät tiedä tutkimusmatkailijan poistuneen, eli jos he valitsevat tämän kohteekseen tutkimusmatkailijan ollessa poissa, yötappo epäonnistuu.

Pahat:
3 pahista tuntevat toisensa ja voivat puhua keskenään yksityisviesteillä (foorumin yksityisviestit tai esim. QuickTopic. Joka yö he valitsevat yhden muista pelaajista tapettavaksi ja päivällä he yrittävät esittää viatonta ja saada samalla hyvikset äänestämään jonkun viattoman kuolemaan. Pahikset voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.


Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 3 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin --Nimi.

Ääni lasketaan, jos pelinjohtaja ymmärtää ketä pelin pelaajista tarkoitetaan. Kannattaa käyttää pelaajien nikkejä lempinimien sijaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista. (eli siis strateginen väärinäänestäminen on otettu pois tästä LIGHT-pelistä)

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa lynkattava arvotaan eniten ääniä saaneista pelaajista.


Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Pahisten toivotaan laittavan yönimi, eli kyseisen yön kohde, mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Lisäksi Kylässä on käytössä varanimisysteemi, johon pääsee tutustumaan varanimisysteemi -topicissa. Mikäli yönimeä ei ole käytettävissä kun vuorokausi on umpeutunut toimii pelinjohtaja yllä linkatussa topikissa esitetyn mukaisesti.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.

Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.


Yleisiä sääntöjä
Viestien muokkaaminen jälkikäteen on ehdottomasti kiellettyä.

Pelaajilta edellytetään asiallista kielenkäyttöä. Ei kiroilua, ei henkilöön meneviä loukkauksia. Pelinjohtaja voi poistaa häiritsevän pelaajan pelistä.


LIGHT-pelin erikoissäännöt:
  • Pelissä jokaisella pelaajalla on mahdollisuus postata vain rajattu määrä tekstiä. Pelaaja saa kirjoittaa vain 600 300 sanaa per IRL-pelipäivä. Tämän saisi jakaa useampaan pieneen viestiin, tai kirjoittaa yhden pidemmän viestin.
  • Kun sanamäärä on täynnä, pelaaja saa edelleen äänestää vapaasti. Nämä äänestysviestit eivät kuitenkaan saa enää sisältää muuta tekstiä kuin äänenvaihdoksen.
  • Viimeinen tunti ennen pelipäivän (ei IRL-päivän) päättymistä on vapaa sanarajoituksista. Eli vaikka päivän sanamäärä olisi täynnä, viimeisen tunnin saa kirjoittaa vapaasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että viimeisen tunnin aikana saa postata aiemmin kirjoittamiaan kilometriposteja, vaan tarkoitus on mahdollistaa viimeiset pikaiset keskustelut ennen päivän päättymistä.
  • Kun sanamäärä on täynnä, pelaaja saa edelleen kysyä kysymyksiä pelinjohtajalta. Nämä kysymykset tulee kuitenkin lähettää yksityisviestillä.
  • Pahisten yksityinen keskustelu on rajoittamatonta, eli pahischatin viestejä ei lasketa mukaan sanamäärärajoituksiin.

Pelaajaa suositellaan pitämään kirjaa omasta sanamäärästään. Hyvä keino voi olla esim. peliviestien kirjoittaminen tekstitiedostoon peräkkäin, jolloin tekstinkäsittelyohjelma kertoo sinulle käyttämäsi sanamäärän.

Mikäli sanamäärä ylittyy ja pj huomaa sen, hän voi poistaa kirjoittamiasi viestejä, tai katkaista niitä keskeltä. Todennäköisesti muutaman sanan ylityksestä ei seuraa mitään. Koettakaa kuitenkin pysytellä sanamäärärajoituksessa, sillä tämän LIGHT-pelin tarkoitus on helpottaa pelaamista niille, joiden aika ei tahdo riittää aktiivisten pelien pelaamiseen.


Pelin hahmot
Pelissä on kolmetoista hahmoa, jotka arvotaan peliin ilmoittautuneille pelaajille. Tutkimusmatkailijaa lukuunottamatta hahmoilla ei ole erikoisvoimia. Tutkimusmatkailijaa lukuunottamatta hahmot arvotaan satunnaisesti pelaajille, eli nämä hahmot eivät kerro mitään pelaajan puolesta. Tutkimusmatkailija on aina hyvis.

Tutkimusmatkailija
Tutkimusmatkailija voi kahtena yönä poistua leiristä tiedustelemaan edessä aukeavaa luolastoa. Näiden öiden aikana tutkimusmatkailija ei voi olla yötapon kohteena (eli häneen kohdistunut yötappo epäonnistuu).

Tutkimusmatkailija ei voi käyttää kykyään kahtena peräkkäisenä yönä. Pahikset eivät tiedä tutkimusmatkailijan poistuneen, eli jos he valitsevat tämän kohteekseen tutkimusmatkailijan ollessa poissa, yötappo epäonnistuu.

Muut hahmot (ei erikoiskykyjä)

Alkemisti
Pajasi Kylän laitamilla on pieni ja huomaamaton, mutta sen sisällä tapahtuu suuria! Uskot olevasi lähellä Viisasten kiven salaisuuden ratkeamista ja siten uskomattomia rikkauksia. Jokin ainesosa sinulta kuitenkin puuttuu. Luolan aukeaminen oli sinulle onnenpotku, sillä kuka tietää mitä ihmeellisiä aineita maan alta voikaan löytyä! Ehkä pian olet tunnetuin alkemisti koko valtakunnassa.

Barbaari
Olet tullut Kylään kun alkuperäistä kotimaatasi kohtasi suuri mullistus, joka teki siitä elinkelvottoman. Et ole vielä täysin sopeutunut sivistyksen parissa elämiseen, ja teetkin usein pitkiä vaelluksia Kylää ympäröiviin erämaihin. Olet kotonasi armottomissa ja vaarallisissa olosuhteissa, minkä vuoksi ilmoittauduitkin vapaaehtoiseksi luolan tutkintaan.

Bardi
Runoilijan kunnia on kultaakin kalliimpaa! Olet voittanut kylän runoraadin jo kymmenen vuotta peräkkäin, mutta kaipaat uusia kokemuksia, jotta voisit laajentaa riimittelyjesi aiheita lehmän poikimisesta ja lantun pyöreästä kauneudesta. Luolan ilmestyminen oli sinulle suuri innostuksen aihe, sillä uskot pimeyden inspiroivan runouttasi uusille, byroniaanisille urille.

Druidi
Tiedät, että Kylää ympäröivä luonto on jatkuvan uhan alla. Taistelit kylänraitin asfaltointia vastaan menestyksettä, ja tiedät että kyläläiset käyvät edelleen metsästämässä kurppia perustamallasi lintujensuojelualueella. Mutta Kaikki tämä on pientä, sillä astuessasi luolan suulle, tunsit sieltä huokuvan kuoleman, joka vapaaksi päästessään varmasti tuhoaisi kaiken elävän! Sinun on siis tartuttava aseisiin ja laskeuduttava kaiken tuon kuoleman keskelle. Jätät hyvästit haukkatoverillesi, joka kirkaisee sinulle vastauksensa korkealta taivaalta. Sitten kovetat mielesi ja laskeudut kylmään pimeyteen.

Kuolleistaherättäjä
Kuolema ei ole loppu, vaan keino päämäärän saavuttamiseksi. Sinulla on kyky keskustella kuolleiden henkien kanssa, ja herättää luurankoja ja zombeja avuksesi. Uskot, että mikä ikinä luolan syvyyksissä onkaan herännyt, olisi parempi kuolleena ja sitten palvelukseesi herätettynä.

Paladiini
Tuonelan portit ovat auenneet! Tiesit tämän päivän koittavan! Ainoa, joka voi estää pahuuden vyörymisen maan päälle olet sinä! Tartut leimuavaan miekkaasi, puet yllesi kiiltävän levypanssarin, ja marssit kohti luolan suuaukkoa. Tiedät muiden seuraavan, ja tiedät että ilman sinun visiotasi he kääntyisivät pois ennen kuin itse paha on kukistettu.

Pappi
Olet jo pitkään tiennyt, että pahuus elää Kylän alla, mutta kukaan ei ole sinua kuunnellut. Nyt he kuitenkin uskovat sinua ja suostuivat lähettämään kaksitoista muuta rohkeaa kanssasi taistelemaan pahaa vastaan. Olet valmis käännyttämään maanalaisen kansan oikeaan uskoon, tai tarpeen vaatiessa tuhoamaan siellä asuvan epäpyhän pahan. Mitä vain Kylän pitämiseksi turvassa.

Parantaja
Vaikka Kylässä on ollut jo pitkään rauhallista, ja olet saanut keksittyä lähinnä tavallisten vaivojen lääkitsemiseen, et ole unohtanut sota-ajan taitojasi. Uskot, että pian sinulle tulee taas tarve sitoa miekan aiheuttamia haavoja, ja keittää parantavia liemiä tovereillesi. Kunhan vain muistat ottaa kaikki tarvittavat rohdot mukaasi...

Samoaja
Pitkät retkesi erämaissa toivat sinut pitkästä aikaa kylään. Tarkoituksenasi oli myydä kurpansulista valmistamiasi koruja ja vieheitä, mutta ennen kuin ehdit aloittaa kauppoja, kylää kohtasi suuri onnettomuus. Maan alla aukeava maailma kiehtoi mielikuvitustasi, sillä et ollut koskaan päässyt tutkimaan suurta luolastoa. Niinpä otit jousesi ja miekkasi, ja lähdit kyläläisten matkaan kohti suurta tuntematonta.

Taistelija
Olit jo eläkkeellä, kun tämä uusi mullistus tuli. Kaikkia lihaksiasi särkee, ja ennen niin kauniit hiuksesi ovat jo harmaantuneet. Kaivoit kuitenkin miekkasi ja kilpesi esiin, ja niiden hientahraamat nahkahihnat istuivat edelleen käsiisi. Et ehkä enää näe kunnolla vasemmalla silmälläsi sen jälkeen kuin musta örkki kalautti ohimoasi nuijallaan, mutta et silti raaski päästää näitä nuorukaisia syvyyksiin omin nokkinensa. Sinulla on taas taistelu edessäsi, mutta onko se viimeisesi?

Varas
Olet kuullut tarinoita maanalaisten kansojen rikkauksista, joita mikään maanpäällinen laki ei suojaa. Olet odottanut maanvyörymästä saakka tilaisuutta päästä tutkimaan luolaa, mutta et ole uskaltautunut pimeyteen yksinäsi. Nyt turvanasi on kaksitoista hyödyllistä idioottia, joiden leveiden selkien takana voit hyvin etsiä kätkettyjä aarteita.

Velho
Olet aina ollut kylän outolintu. Apuasi kyllä kaivataan kun on aika varmistaa peltojen hedelmällisyys tai piilottaa kylä vaeltelevilta rosvolaumoilta, mutta muulloin kukaan ei lähesty kylän laidalla kohoaavaa torniasi. Eipä se sinua haittaa, sillä työsi on aikaa vievää ja häiriölle altista. Olet jo pitkään tutkinut uutta taikaa, jonka avulla voisit viimein saada viisasten kiven valmistettua. Valitettavasti tuo taika tarvitsee raaka-aineekseen basiliskinhampaan, eikä basiliskeja ole nähty vuosisataan. Mutta ehkä sellainen asuisi syvällä maan alla…


Pelaajat:
Halima
Black Fox pudottautui pelistä, korvaaja Niacin
raynpelikoneet
Lauchuo - lynkattiin 1. päivänä, tavallinen hyvis
Marzzuu - lynkattiin 2. päivänä, tavallinen hyvis
Unisieppari - lynkattiin 3. päivänä, tavallinen hyvis
Violet
Satunnoitu
Cameron
Jitachi - tapettiin 2. yönä, tutkimusmatkailija
Jinmuru - tapettiin 3. yönä, tavallinen hyvis
Tetradynamia putosi antiaktiivisuuteen, korvaaja miina
Geraldine

Varalla:
Marzzuu
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2022
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja justy » 12.03.2018 18:11:14

Peliketjuun viestejä vasta kun 1. päivä alkaa. Kysymyksiä voi kysyä ilmoittautumisketjussa, tosin pelinjohtaja ei vastanne pelistrategiaan liittyviin kysymyksiin. :)
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2022
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja justy » 12.03.2018 21:00:13

Ilta on lämmin. Kyläläiset ovat kerääntyneet soihtuineen ja lyhtyineen keskusaukiolle saattamaan teitä matkaan. Olette aiemmin tänään syöneet suuren juhla-aterian, joka painaa vieläkin, ja saa osan teistä ajattelemaan haikeasti taakse jäävää pehmeää sänkyään. On kuitenkin tullut aika pelastaa Kylä ja kohdata mikä ikinä odottakaan pimeässä.

***

Soihdunvalo lepattaa luolan seinillä. Käytävä on kapea ja pakottaa teidät kulkemaan jonossa. Olette kulkeneet jo ehkä tunnin verran hitaasti alas viettävää käytävää, valmiina kohtaamaan luolan kätkemän pahuuden. On kuitenkin ollut hiljaista, eikä mikään ole vielä viitannut näiden käytävien olevan asuttuja. Yhtäkkiä edessä näkyy kyitenkin jotain! Edellä mennyt tiedustelijaparinne Tutkimusmatkailija ja Varas odottavat teitä pienessä luolassa. Kaksikko kehottaa teitä sammuttamaan soihtunne, ja niin tehtyänne huomaatte, että luolan seinämät hohtavat himmeää valoa. Huomaatte myös, että luolan perällä on rautainen ovi, jonka alta näkyy kirkkaampaa valoa.

"Kuusi hiisivartijaa. Jos olemme nopeita, voimme yllättää ne."

Kuva


1. päivä on alkanut ja se päättyy torstaina 15.3. klo 21.00
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2022
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Lauchuo » 12.03.2018 21:05:55

++Marzzuu
Minä en ihan tosissaan enää usko, että Marzzuusta saadaan koko pelin aikana mitään irti, jos ei painosteta alusta asti.
Avatar
Lauchuo
Kyläläinen
 
Viestit: 273
Liittynyt: 12.10.2017 18:35:37
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 2

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 12.03.2018 21:37:32

Lauchuo kirjoitti:++Marzzuu
Minä en ihan tosissaan enää usko, että Marzzuusta saadaan koko pelin aikana mitään irti, jos ei painosteta alusta asti.

Höhöö, ensimmäinen painostus/herättely(?)ääni annettu - näköjään minulle.
Hyvää *valitse oikea ajankohta* ihan jokaiselle! :)
Tämä onkin ensimmäinen light-pelini joten katsotaan kuinka Marsun käy: lähdenkö kotiin ennen kuin ehdin sanoa "Hiisi " vai käykö jotenkin aivan muuten. En tiedä, enkä haluakkaan välttämättä tietää ennen kuin ollaan pelattu peli loppuunsa kunnialla.
Vaan olen puhunut liikaa. Humm, jaa jaa. Mistähän sitä aloittaisi, ensimmäisten viestien hankaluus on juuri siinä, että en kerrassaan tiedä mitä sanoa kun ei ole mihin kommentoida.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 565
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Tetradynamia » 12.03.2018 21:43:10

Miten tai miksi Lauchuo arvelet tuollaisen painostavan yhtään ketään?
Tetradynamia
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 222
Liittynyt: 15.11.2013 08:24:15
Palkinnot: 5

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Violet » 12.03.2018 21:44:41

Lauchuolla on täysi henkinen tukeni tuon äänen kanssa.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1392
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Tetradynamia » 12.03.2018 21:55:07

Henkinen tuki on helppo ja mukava antaa, kuin tyhjän antaisi. :) Miksi, Violet, henkisen tukesi Lauchuolle äänineen annat?
Tetradynamia
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 222
Liittynyt: 15.11.2013 08:24:15
Palkinnot: 5

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Lauchuo » 12.03.2018 22:06:30

Tetradynamia kirjoitti:Miten tai miksi Lauchuo arvelet tuollaisen painostavan yhtään ketään?

Minä tiedän, että Marzzuulla on tarve, silloin kun hänellä on ääniä ja hän on edes osittain pudotusuhan alla (oli sitten kyse alku tai loppupäivästä) yrittää tehdä pelissä edes jotain. Hyviksenä hän (yleensä) yrittää sanoa jotain mikä jollain tapaa vaikuttaa peliin. En kerro mitä hän pahiksena tekee for obvious reasons. Minä myös uskon että täällä on muitakin, jotka eivät välttämättä tykkää Marzzuun pelityylistä ja jotka voivat auttaa painostamisessa jos tarve vaatii.

Tällaisessa pelissä on myös hirveän helppo puhua täysin turhia sanomatta peliin oikeastaan mitään ja täyttää sanamääränsä tyhjillä sanoilla, jottei tarvitsisi puhua mitään oikeaa. Ja Marzzuu on aika hyvää vauhtia menossa siihen suuntaan.
Avatar
Lauchuo
Kyläläinen
 
Viestit: 273
Liittynyt: 12.10.2017 18:35:37
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 2

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Lauchuo » 12.03.2018 22:09:18

Niin ja siis pointtini on, tällaisessa pelissä varsinkin hyviksen tulisi käyttää sanamääräänsä harkiten. Juuri päinvastoin kuin mitä Marzzuu ekassa viestissään teki.
Avatar
Lauchuo
Kyläläinen
 
Viestit: 273
Liittynyt: 12.10.2017 18:35:37
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 2

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Black Fox » 12.03.2018 22:24:16

Hei vaan te heränneet ja myöhemmin heräävät. Komppaan kyllä Lauchoa tuossa Marzzuun painostamisessa.

Lauchuo kirjoitti:Tällaisessa pelissä on myös hirveän helppo puhua täysin turhia sanomatta peliin oikeastaan mitään ja täyttää sanamääränsä tyhjillä sanoilla, jottei tarvitsisi puhua mitään oikeaa. Ja Marzzuu on aika hyvää vauhtia menossa siihen suuntaan.

Kerran Marzzuun kanssa pelanneena huomasin juurikin tuon mitäänsanomattomuuden. Ehkäpä pieni kannustin auttanee.

Rohkeasti Marzzuu vaan mukaan keskusteluun kertomaan omia mietteitä, aina ei kannata jäädä komppaamaan muiden ajatuksia!
Avatar
Black Fox
Kyläläinen
 
Viestit: 229
Liittynyt: 06.12.2017 22:16:17
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 12.03.2018 22:26:37

Hei, en oo pelannu ikuisuuksiin! Oon aina sillon tällön selaillu muita pelejä, mut en oo kiinnittäny huomiota suurimman osan pelityyleihin ku en uskonu et enää pelaisin. Black Fox, Lauchuo, Marzzuu, Unisieppari ja Geraldine on mulle kysymysmerkkejä. Pyytäsinki teitä viittä uhraamaan parikytä sanaa siihen, et kerrotte mulle jotain pelityyleistänne!

Tosin Lauchuon ääni kertoo jo jotain, aika mielenkiintonen veto! Mitä aattelet Marzzuun konkreettisesti tekevän erilailla nyt ku on painostuksen alla?

PJ: lasketaanko hymiöt sanamäärään? Entä lasketaanko Black Foxin nimimerkki kahtena sanana?
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Lauchuo » 12.03.2018 22:33:22

Jinmuru kirjoitti:Tosin Lauchuon ääni kertoo jo jotain, aika mielenkiintonen veto! Mitä aattelet Marzzuun konkreettisesti tekevän erilailla nyt ku on painostuksen alla?

Sori mutta en voi vastata tähän sen tarkemmin kuin mitä olen yllä jo sanonut. Se saattaisi vaikuttaa liikaa Marzzuun peliin.
Avatar
Lauchuo
Kyläläinen
 
Viestit: 273
Liittynyt: 12.10.2017 18:35:37
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 2

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 12.03.2018 22:37:35

Hyvä pointti :D Yritän lueskella vanhoja pelejä ja miettiä sieltä mitä haet takaa.
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 12.03.2018 22:47:15

Anteeksi, työnnän nokkani vieraan pöydän keskusteluun, muttä mä luulen, että Laucho odottaa (tietää) mun keskittymiseni peliin olevan parempi jos olen pudotusuhan alla pienemmässäkään määrin? Tai jotain sinne päin?

Jinmurun pyyntöön vastauksena, mun pelityyli on aika varovainen, ja kenties turhankin pliisu ja väritön/mitäänsanomaton mikä "jäi päälle" kun aloitin toisella foorumilla juonittelun täytenä alokkaana, muttamutta. Olen tarvittaessa tarkka ja (omasta mielestä) hyvinkin ovela pelaaja, joten eiköhän tästä hyvä tule.
Mun rooli hyviksenä on juuri "aitomarzzuumainen" eli syrjäänvetäytyvä, josta lupaan yrittää päästä irti tän pelin aikana
: D
// Hups, Lau ehtikin jo kommentoimaan kun räpelsin viestiä älyluurilla, eli unohtakaa mun jorinat vieraan pöydän keskusteluun puuttumisesta!
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 565
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Unisieppari » 12.03.2018 23:02:15

Hui, tämähän alkoi jo. Jinmurun kysymykseen en tosin oikein osaa vastata, koska olen tähän mennessä pelannut tasan yhden pelin, eikä täten pelityyli ole itsellenikään miksikään vielä toistaiseksi muotoutunut, ainakaan sellaiseksi, että itse sitä osaisin kuvailla :D
Hassu hanhenaivo
Avatar
Unisieppari
Kyläläinen
 
Viestit: 26
Liittynyt: 26.02.2018 10:37:12

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Black Fox » 12.03.2018 23:03:54

Tämä on nyt kolmas pelini, pelityyli ei ole hioutunut vielä. Intuition avulla olen pelannut aiemmin ja usein se on ollutkin oikeassa. Erikoisten löytäminen ei ole vahvuuksiani. Osaan ajatella, mutta en perustella :D

Jotka kokevat minut tuntemattomana, olisi kiva jos tekin kertoisitte pelityyleistänne.
Avatar
Black Fox
Kyläläinen
 
Viestit: 229
Liittynyt: 06.12.2017 22:16:17
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 12.03.2018 23:15:58

Lopetin pelaamisen aikoinaan ku olin huono, en tiiä millanen pelaaja oon nykyään. ToS:ista oon saanu vähän itsevarmuutta pelaamiseen mut hirveesti ei oo luottoo vieläkään siihen et löytäsin pahiksia :D
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Lauchuo » 12.03.2018 23:23:48

Taaskin Marzzuulta viesti jossa hän onnistui sanomaan tasan ei yhtään mitään ja on tainnut nyt käyttää about puolet päivän sanamäärästään :) sillähän ei ole mitään väliä mitä pelaaja sanoo omasta pelityylistään, joten koko kysymys on turha samoin kuin ne sanat mitä tuhlaatte siihen.
Avatar
Lauchuo
Kyläläinen
 
Viestit: 273
Liittynyt: 12.10.2017 18:35:37
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 2

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Lauchuo » 12.03.2018 23:25:27

Black Fox kirjoitti:Tämä on nyt kolmas pelini, pelityyli ei ole hioutunut vielä. Intuition avulla olen pelannut aiemmin ja usein se on ollutkin oikeassa. Erikoisten löytäminen ei ole vahvuuksiani. Osaan ajatella, mutta en perustella :D

Jotka kokevat minut tuntemattomana, olisi kiva jos tekin kertoisitte pelityyleistänne.

Miksi sinun pitäisi löytää erikoisia?
Avatar
Lauchuo
Kyläläinen
 
Viestit: 273
Liittynyt: 12.10.2017 18:35:37
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 2

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Black Fox » 12.03.2018 23:39:11

Lauchuo kirjoitti:Miksi sinun pitäisi löytää erikoisia?

Puhuin yleisesti niiden kahden pelin perusteella, jotka olen pelannut. Erikoisten löytäminen ei tähän peliin vaikuta, paitsi jos hänen pitää tulla esiin äänestyksen takia. Mieluummin tunnistaisin erikoisen, jotta osaisin hänen äänestämistään vältellä.
Avatar
Black Fox
Kyläläinen
 
Viestit: 229
Liittynyt: 06.12.2017 22:16:17
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Violet » 13.03.2018 00:12:15

Tetra: Aikaisempiin peleihin vedoten voin sanoa, että Marzzun jollakin tapaa noteeraaminen saa hänet aktiivisemmin liikkeelle, ja tämä liikkeelle lähteminen on edellytys sille, että Marzzuusta saa edes jotain irti.

Jinmuru: Mulla on kylän aktivisoitumisen jälkeen kasa pelejä, joista ei täysin yhtenevää tyyliä löydä :P Voi vain olla, että olen sokea oman pelityylini erojen ja yhtäläisyyksien suhteen.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1392
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 13.03.2018 03:48:03

Bardi
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1477
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 13.03.2018 04:00:45

Lauchuo kirjoitti:Niin ja siis pointtini on, tällaisessa pelissä varsinkin hyviksen tulisi käyttää sanamääräänsä harkiten. Juuri päinvastoin kuin mitä Marzzuu ekassa viestissään teki.

Sinä siis äänestit Marzzuuta, että hän sanoisi jotain? Mutta kun hän sanoi jotain, se ei ollutkaan hyvä? Mitä hänen olisi pitänyt sitten sanoa, koska ilmeisesti se perimmäinen syy äänestykseen oli nimenomaan se että "hänen pitäisi sanoa jotain". Nyt vaikuttaa hieman siltä että valitsit kohteen (ja tavan) sen mukaan että kaikki tavat reagoida siihen mitä teit ovat vääriä.
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1477
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 13.03.2018 04:48:59

Black Fox kirjoitti:Jotka kokevat minut tuntemattomana, olisi kiva jos tekin kertoisitte pelityyleistänne.

Älkää kertoko, pelatkaa ennemmin.
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1477
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Tetradynamia » 13.03.2018 07:51:15

Pelityylini on mitä on, itsekään en tiedä. Kertokaa kun saatte selvää. :) Odotan mielenkiinnolla.

Erityisesti Lauchuo vähemmässä määrin Jinmuru tuntuvat olevan huolissaan sanamäärästä. Pyrkiikö Lauchuo passivoimaan peliä ja näin helpottamaan pahisten urakkaa kehottamalla erityisesti hyviksiä käyttämään sanamääräänsä harkiten? Jos ei, niin mihin hän pyrkii? En näe mielekkäänä, että säästellään sanoja kaiken varalta pahan päivän varalle.
Tetradynamia
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 222
Liittynyt: 15.11.2013 08:24:15
Palkinnot: 5

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Geraldine » 13.03.2018 08:31:20

Moi kaikille, varsinkin niille joiden kanssa en ole ennen pelannut. :)

Onko kukaan aiemmin pelannut 300 sanan pelissä? Riittääkö 300 mukavasti yhdelle pelipäivälle vai pitääkö säästellä alusta asti?

Hyvä huomio Tetralta Lauchuon ja sanamäärän suhteen.
Lauchuo: Tunnut ajattelevan sanamäärää aika usein ja sanoit että hyvisten kannattaisi säästellä sanojaan. Montako sanaa olet itse jo postannut tänään?

En muista onko tähän jo vastattu mutta jos pelaaja on ylittänyt sanamääränsä, voiko hän silti äänestää?
Avatar
Geraldine
Kyläläinen
 
Viestit: 88
Liittynyt: 30.11.2017 07:52:55
Paikkakunta: Melbourne, Australia

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja justy » 13.03.2018 10:24:55

Jinmuru kirjoitti:PJ: lasketaanko hymiöt sanamäärään? Entä lasketaanko Black Foxin nimimerkki kahtena sanana?

Hymiöt lasketaan sanamäärään. Black Fox lasketaan kahtena sanana.

Geraldine kirjoitti:En muista onko tähän jo vastattu mutta jos pelaaja on ylittänyt sanamääränsä, voiko hän silti äänestää?

Kun sanamäärä on täynnä, saa pelaaja yhä äänestää (siis lisätä ja poistaa ääniään). Ääniään ei kuitenkaan saa enää selittää tai perustella.


On myös kysytty yksityisviestillä, lasketaanko äänet sanamäärään. Äänet lasketaan sanamäärään. Eli ennen sanamäärän täyttymistä annetut äänet kuluttavat sanamäärää.
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2022
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 13.03.2018 10:25:42

Sen varmistetun hyviksen kannattaa claimata nyt. Yksinkertaisesti järkevämpää ratkaisua ei ole.
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1477
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Pieni luolaseikkailu - 1. päivä alkaa ma 12.3. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Jita » 13.03.2018 13:00:33

Varmistettu hyvis on toisena yönä suurella todennäköisyydellä kuollut jos tulee esille, mutta ainakin kaksi päivää varma hyvis. Pointtisi on pahisjahdin nopeuttaminen?
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa