Joulupukin kuuma linja - PAHIKSET VOITTIVAT

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Joulupukin kuuma linja - PAHIKSET VOITTIVAT

ViestiKirjoittaja justy » 11.12.2017 20:48:11

Joulupukin kuuma linja

PJ: Justy
VPJ/APJ: Niacin
Pelityyppi: Kuukauden peli
Pelaajamäärä: 13
Äänestystapa:
Pelimode: Jitachi

Korvatunturilla kuhisee! Joulupukilla on kova kiire vastailla kilttien lasten puheluihin ja laulattaa näitä televisiossa, mutta puhelinkeskukseen soluttautuneet pahikset pyrkivät sotkemaan Suomen lasten juhlan!Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 3 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin --Nimi. Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.

Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Pelissä on käytettävä siistiä kieltä ja vältettävä henkilöön menevää kritiikkiä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan yönimi, eli kyseisen yön kohde, mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Lisäksi Kylässä on käytössä varanimisysteemi: Erikoisroolihahmoilla on oikeus lähettää yönimen lisäksi myös varanimi. Tämä varanimi ei ole mikään virallinen, vaan on mukana vain siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimen voi antaa PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.

Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun yön vuorokausi (tai muu aika, jos yön kesto poikkeaa vuorokaudesta) on umpeutunut. Aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi. Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, pelinjohtaja arpoo hahmon yönimen. Arvonnassa otetaan huomioon hahmon rooli ja voittoehto. Eli esim. pahisten yötappoa ei arvota toiseen pahikseen.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Pelissä on puhepakko joka pelipäivä. Jokaisen pelaajan tulee siis kirjoittaa peliketjuun vähintään kerran pelipäivän aikana. Mikäli pelaaja ei täytä puhepakkoa, hänet poistetaan sen päivän iltana ulos äänestetyn pelaajan mukana. Tällöin puhepakkoaan suorittamattomalle pelaajalle haetaan varapelaajaa. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.

Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään yhden kierroksen ajan.

Hahmot:
Ennen pelin alkua alla olevasta taulukosta arvotaan yksi vaakarivi. Tällä vaakarivillä olevat roolit tulevat peliin.

1 Vanginvartija, Kertakäyttöinen tappaja, Pahisennustaja, Tavallinen pahis, Tavallinen hyvis Ystävystyjä
***
2 Tavallinen pahis, Kertakäyttöinen ennustaja, Vanginvartija, Tavallinen hyvis, Kummisetä, Kertakäyttöinen ennustaja
***
3 Jäljittäjä, Pahisennustaja, 2-käyttöinen supertappaja, Roolinperijä, Tavallinen hyvis, Suojelija
***
4 2-käyttöinen työmatkalainen, Roolinlukitsija, Tavallinen pahis, Tavallinen hyvis, Tarkkailija, Roolinperijä


Arvottujen roolien lisäksi pelissä on kuusi tavallista hyvistä ja yksi tavallinen pahis.

Hyvisten roolikuvaukset

Vanginvartija
Joka yö vanginvartija valitsee yhden pelaajan. Tämä pelaaja viettää yön vankilassa, eikä pysty suorittamaan mitään aktiivista yötoimintoa. Aktiivinen yötoiminto tarkoittaa toimintoa, johon vaaditaan yönimi. Lisäksi vanginvartijan valitsema pelaaja on turvassa yhdeltä yötapoilta, ellei pelissä ole supertappajaa, joka voi tappaa myös vangitun pelaajan.

Kertakäyttöinen hyvistappaja
Voi kerran pelin aikana tappaa yhden pelaajan yön aikana.

Ystävystyjä
Ystävystyjä lähettää PJ:lle yönimen, joka kertoo, kenen kanssa haluaa ystävystyä eli olla vapaamuurarina loppupelin ajan. Ystävystymisen jälkeen ystävystyjä ja tämän kaveri saavat siis jutella keskenään savumerkeillä, ircissä, messengerissä tai muulla kivaksi toteamallaan keinolla.

Ystävystyjä saa lisätä yhden ystävän seurueeseensa joka yö. Kaikki ystävykset keskustelevat samassa keskustelussa, eikä ystävystyjä saa aloittaa erillisiä keskusteluja eri pelaajien kanssa. Myöskään ystävät eivät saa keskustella keskenään muuten kuin ystävystyjän aloittamassa keskustelussa.

Kun ystävystyjä lisää uuden ystävän seurueeseensa, avataan uusi keskusteluketju eikä uusi ystävä pääse lukemaan vanhoja keskusteluja.

Kertakäyttöinen ennustaja
Kerran pelin aikana kertakäyttöinen ennustaja saa lähettää yönimen. Hän saa tietää onko kyseinen pelaaja hyvis vai pahis. Kummisetä näyttäytyy ennustajalle tavallisena kyläläisenä.

Jäljittäjä
Jäljittäjä saa valita joka yö yhden pelaajan jota jäljittää. Hän saa tietää jäljittämänsä pelaajan yönimen/yönimet mikäli tämä sellaisen/sellaiset antoi.

Roolinperijä
Roolinperijä saa itselleen ensimmäisenä pelissä kuolevan erikoishyviksen roolin.

Suojelija
Joka yö suojelija ilmoittaa pelinjohtajalle, ketä hän suojelee sinä yönä. Suojeltu pelaaja on turvassa yötapolta, ellei häneen kohdistu supertappoa.
Suojelija ei voi suojella itseään.

2-käyttöinen työmatkalainen
Työmatkalinen voi kaksi kertaa pelissä ilmoittaa pelinjohtajalle olevansa yön poissa kylästä. Tällöin häneen ei voi kohdistua yötoimia. Jos roolinlukitsija valitsee työmatkalaisen kohteekseen samana yönä kun työmatkalainen päättää olla poissa kylästä, ei roolinlukitsija pysty estämään työmatkalaista.

Tarkkailija
Joka yö tarkkailija voi valita yhden pelaajan. Hän näkee ketkä kaikki kohdistavat tähän pelaajaan yötoimen. Hän ei kuitenkaan saa tietää mitä yötoimia tarkkailtavaan pelaajaan kohdistettiin.


Pahikset

Pahikset voivat kommunikoida keskenään yksityisesti. Pahiksilla on joka yö käytössään yötappo ja heidän täytyy ilmoittaa pelinjohtajalle kuka tappoa käyttää. Erikoisroolin omaavat pahikset voivat käyttää yötappoa oman toimensa lisäksi.


Pahisennustaja
Joka yö pahisennustaja saa valita yhden kohteen. Hän saa tietää tämän pelaajan roolin.

Kummisetä
Kummisetä näyttäytyy ennustajalle tavallisena kyläläisenä.

2-käyttöinen supertappaja
Kaksi kertaa pelissä supertappaja voi käyttää mafian yötapon sijaan omaa supertappoaan. Tätä yötappoa ei voi torjua.

Roolinlukitsija
Joka yö roolinlukitsija voi estää yhtä pelaajaa käyttämästä rooliaan. Roolinlukitsija ei saa tietää onnistuiko hänen yrityksensä. Jos roolinlukitsija valitsee työmatkalaisen kohteekseen samana yönä kun työmatkalainen päättää olla poissa kylästä, ei roolinlukitsija pysty estämään työmatkalaista.Voittaminen:
Hyvikset voittavat, kun kaikki pahikset ovat kuolleet.
Pahikset voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.


Vuodenvaihteen peliaikataulu: kolmas päivä päättyy 23.12 klo 23. Kolmas yö on pidennetty 25.12. klo 21 saakka, jotta kaikki ehtisivät lähettää yönimensä. Neljäs päivä kestää puolestaan neljä IRL-päivää ja päättyy vasta pe 29.12. Myös viides pelipäivä on pidennetty neljään IRL-pelipäivään ja päättyy vasta ke 3.1. Tämän jälkeen pelipäivät jatkuvat normaalilla rytmillä.

Mukana:
Geraldine Kuoli 2. yönä, roolinperijä
Violet Kuoli 5. päivänä, tavallinen hyvis
Black Fox Kuoli 4. päivänä, tavallinen hyvis
raynpelikoneet
Zey Kuoli 1. yönä, tavallinen hyvis
Meiz Kuoli 3. yönä, suojelija
Jeekaka
Halima
miina Kuoli 2. päivänä, tavallinen pahis
Lauchuo Kuoli 1. päivänä, jäljittäjä
mosaiikki pudottautui 3. päivänä korvaajaksi Anblick kuoli 3. päivänä, tavallinen hyvis
Ariel tippui antiaktiivisuuteen 1. päivänä korvaajaksi Zey pudottautui 4. päivänä korvaajaksi Jeku
Cameron Kuoli 4. yönä, tavallinen hyvis

Varalla:
-

1. päivä alkaa tiistaina 12.12. klo 21.00. Sitä ennen on yö nolla, joka alkaa 11.12. klo 21.00. Yö nollan aikana pahikset saavat keskustella keskenään, mutta heillä ei ole vielä yötoimintoja. Ketjuun ei saa kirjoittaa kukaan ennen kuin 1. päivä alkaa.
Viimeksi muokannut justy päivämäärä 07.11.2020 22:53:39, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2004
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja justy » 11.12.2017 21:17:48

Käynnissä on yö nolla. 1. päivä alkaa huomenna 12.12. klo 21. Ei puhetta ketjussa.
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2004
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja justy » 12.12.2017 21:00:55

Korvatunturilla on jo kova kiire! Alle kahden viikon päästä koittaa taas Suomen lasten juhla - joulu! Ja tärkein osa joulua on tietenkin Joulupukin kuuma linja!
Harjoitukset onkin jo aloitettu, ja lasten terveisten lukeminen sujuukin hyvin.

Kuva


Joulupukki on myös asentanut uuden puhelinkeskuksen, jotta kaikki Suomen lapset voisivat puhua pukin kanssa.
Kuva

Puhelinkeskuksen testeissä on kuitenkin havaittu ongelmia - joku päästi pukin juttusille lapsen, joka kertoi ettei edes usko joulupukkiin! Jos tämä toistuu jouluaattona, voi Suomen lasten juhla olla pilalla.

Onkin aika sulkea puhelinkeskuksen tontut henkilöstökoulutukseen, ja selvittää ketkä puhelinhäiriköinnin takana oikein ovat.

Ensimmäinen päivä on alkanut ja päättyy 15.12. klo 21.00
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 2004
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Violet » 12.12.2017 21:09:16

Tervehdys kaikille, kiva päästä pelaamaan taas vähästä aikaa.

Mä ehdotan, että tässä pelissä ei juurikaan puhuta erikoishahmoista. Erikoishahmot pystyvät päättelemään jonkin verran, kuin myös pahikset, mutta tavalliselle hyvikselle tilanne on edelleen epäselvä -> 1. erikoishahmo voi vahingossa ilmiantaa itsensä ja 2. pohdinta ei todennäköisesti tuota tulosta, sillä lopullisia johtopäätöksiä ei saada tehtyä.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja jeekaka » 12.12.2017 21:13:17

Hei vaan munkin puolesta, varsinkin kokonaan uusille naamoille, sekä niille joiden kanssa olen (ehkä) pelannut viimeksi joskus viisi vuotta sitten!

Tiedossa on toivottavasti mielenkiintoisia hetkiä kun joku päättää claimata erikoishahmon :D
Avatar
jeekaka
Kyläläinen
 
Viestit: 916
Liittynyt: 17.07.2017 16:12:42
Palkinnot: 3

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Black Fox » 12.12.2017 21:19:17

Hei vaan, täällä ollaan. Hyvin pihalla kuin lumiukko, mutta kai peli opettaa. Kiva päästä jakaan tää peli teidän kanssa :)
Avatar
Black Fox
Kyläläinen
 
Viestit: 229
Liittynyt: 06.12.2017 22:16:17
Palkinnot: 1

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Meiz » 12.12.2017 21:34:16

Iltaa myös mun puolesta :)

Violet kirjoitti:Mä ehdotan, että tässä pelissä ei juurikaan puhuta erikoishahmoista. Erikoishahmot pystyvät päättelemään jonkin verran, kuin myös pahikset, mutta tavalliselle hyvikselle tilanne on edelleen epäselvä -> 1. erikoishahmo voi vahingossa ilmiantaa itsensä ja 2. pohdinta ei todennäköisesti tuota tulosta, sillä lopullisia johtopäätöksiä ei saada tehtyä.

Tähän lisäten, pahiksethan tietävät setupin tasan tarkkaan, joten erikoishahmojen kannattaa olla erityisen tarkkana etteivät anna mitään vihiä roolispekulaatiossa yms. Sama pätee tavisten spekuloinnissa, josta pahikset saattavat helposti päätellä mikäli pelaajalla olisi rooli vai ei.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 754
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Cameron » 12.12.2017 21:38:29

Itse asiassa 1. ja 4. Setuppi taitavat näyttäytyä pahiksille samanlaisena.
Vai ootko Meiz pahis joka tiedät että roolijako on joku muu kuin 1. tai 4.?
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Meiz » 12.12.2017 21:41:33

Kuinka niin?
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 754
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja jeekaka » 12.12.2017 21:46:46

Cameron kirjoitti:Itse asiassa 1. ja 4. Setuppi taitavat näyttäytyä pahiksille samanlaisena.
Vai ootko Meiz pahis joka tiedät että roolijako on joku muu kuin 1. tai 4.?


Vaaka-, ei pystyrivi? :D

Vai olenko nyt itse jotenkin sekaisin.
Avatar
jeekaka
Kyläläinen
 
Viestit: 916
Liittynyt: 17.07.2017 16:12:42
Palkinnot: 3

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja miina » 12.12.2017 21:48:30

Moi

Mie en nyt ihan ymmärrä mitä violet tarkotat tuolla että erikoishahmo voi ilmiantaa ittensä? Että kysyy esim. että miten tämä x rooli toimii? Ja mitä erikoishahmot pystyy päättelemään? Eikös ne siis tiedä mikä rivi on arvottu? Piti käyä ihan tarkistamassa että vaakarivi se oli.

Kiva pelata uusien nimien kanssa!
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja mosaiikki » 12.12.2017 21:50:35

Heippa vaan kaikille! Oon samaa mieltä siinä, ettei rooleja kannata alkaa sen kummemmin ihmettelemään ettei pahikset saa vihiä.

Hämmennyin itsekin vähän tuosta Cameronin kommentista, rivien pahiskokoonpanothan on kaikki erilaisia?

// miina väliin.
mosaiikki
Kyläläinen
 
Viestit: 15
Liittynyt: 12.10.2017 21:46:37

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Halima » 12.12.2017 22:17:26

Hei hoi joulupukki!

Mulla ei ois tälle pelille oikeasti aikaa, mut aattelin repästä sitä jostain kuitenkin. Ja tänään on hyvä mieli, nyt pelataan. :)

Violet kirjoitti:Tervehdys kaikille, kiva päästä pelaamaan taas vähästä aikaa.

Mä ehdotan, että tässä pelissä ei juurikaan puhuta erikoishahmoista. Erikoishahmot pystyvät päättelemään jonkin verran, kuin myös pahikset, mutta tavalliselle hyvikselle tilanne on edelleen epäselvä -> 1. erikoishahmo voi vahingossa ilmiantaa itsensä ja 2. pohdinta ei todennäköisesti tuota tulosta, sillä lopullisia johtopäätöksiä ei saada tehtyä.

Ihan samaa ajattelin ehdottaa. Pelaan tässä samalla hydrapeliä mafia universella, ja siellä tykkäsin siitä että vaikka on matriisipeli hankaline rooleineen, kukaan ei oikeastaan sanallakaan viitannut rooleihin. Eipä ollut turhaa lätinää eka päivä täynnä, ja epäilykset lähti käyntiin ihan eri tavalla. :)

Cameron kirjoitti:Itse asiassa 1. ja 4. Setuppi taitavat näyttäytyä pahiksille samanlaisena.
Vai ootko Meiz pahis joka tiedät että roolijako on joku muu kuin 1. tai 4.?

Onhan noissa eri rooli pahiksella? Vaakariveillä pelataan.

miina kirjoitti:Mie en nyt ihan ymmärrä mitä violet tarkotat tuolla että erikoishahmo voi ilmiantaa ittensä? Että kysyy esim. että miten tämä x rooli toimii?

Joo siis erikoishahmoille sellainen vinkki että jos on omasta roolista jotain kysyttävää niin älä kysy ketjussa koska se paljastaa sut pahiksille. Pj:ltä voi kysyä yksityisviestillä mitä tahansa mikä mietityttää.
Avatar
Halima
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1684
Liittynyt: 22.02.2016 20:02:26
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Cameron » 12.12.2017 22:31:30

No niin opettelis lukemaan :D Tässähän olikin tosiaan vaakariveistä kyse!
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Violet » 12.12.2017 22:41:25

Miina, oletko pahis?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Meiz » 13.12.2017 00:01:40

Nyt voikin pohtia oisko Cameron niin ovela pahis että lähtisi bluffaamaan väärinkäsitystä setupista :D
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 754
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Zey » 13.12.2017 00:05:59

Oon samaa mieltä Violetin kanssa siitä, että liikaa ei kannata erikoisista puhua, jotteivat he vahingossa ylimääräisellä tiedollaan (= tietävät mikä vaakarivi pelissä on) paljasta itseään erikoishyvikseksi. Koska pelissä on kuitenkin uusia/sellaisia, joiden pelitaustaa en tiedä, en ihan täysin kuitenkaan erikoisia ohittaa:

Ensinnäkin kannattaa muistaa, että pelinjohtajalta justylta voi tosiaan kysyä yksityisviestillä, jos ei jotain omasta tai jostain toisesta roolista ymmärrä tai ole varma.

Toiseksi, jos sinulla on erikoisrooli ja olet päivällä kuolemassa, kannattaa kertoa oma roolinsa. Tavallista kyläläistä ei voi todistaa tavalliseksi kyläläiseksi, mutta aika lailla kaikki muut roolit voidaan sillä, ettei kukaan muukaan tule väittämään roolia omakseen. Ei kannata tulla kuitenkaan liian aikaisin esiin: Jos päivää on vielä vuorokausi jäljellä, tilanne voi muuttua vielä paljon tuon vuorokauden aikana, eikä itseään kannata turhaan paljastaa, sillä niin joutuu pahisten yötapon kohteeksi. Ei kannata kuitenkaan odottaa hirveän myöhäänkään: viimeisen 10 minuutin aikana ei välttämättä ole tarpeeksi aikaa tarpeeksi monen ihmisen huomata esilletulo ja vaihtaa äänensä kohdetta niin, että saadaan esille tullut selviämään. Aika, jolloin kannattaa tulla esille on siis aikalailla tasapainottelua ja kannattaa tarkkailla ketjun ilmapiiriä.
(Lisäksi voi tuntua hassulta tulla päivällä erikoisena esille, jottei kuolisi ja joutua siksi pahisten lynkkauslistalle. Vaikka kuolema voikin olla väistämätön juttu, niin yöllä kuoleminen on kuitenkin parempi juttu kuin päivällä, sillä yöllä kuolee joka tapauksessa hyvis ja vain päivisin voidaan osua pahikseen.)

Kolmanneksi, jos sinulla on erikoisrooli ja joku muu tulee esiin ja väittää omaavansa roolisi, yleensä kannattaa tulla esille. Tällöin toinen esille tullut on pahis ja saadaan pahis napattua. (Ainoa poikkeus taitaa olla rivi 2, jossa on kaksi kertakäyttöistä ennustajaa -> toisen ennustajan esille tulo ei tarkoita pahista.)

Neljänneksi, jos sinulla on erikoisrooli, etkä tiedä mitä pitäisi tehdä, niin tässä yksinkertaiset ohjeet:

Vanginvartija: On oikeastaan kaksi vaihtoehtoa miten toimia. Joko a) yrität osua pahikseen (= lähettää pahiksen nimi yönimenä), jolloin jos osuit yötappoa tekemässä olevaan pahikseen, yötappoa ei tapahdu tai b) yrität osua siihen, jonka pahikset tappavat sinä yönä, sillä silloin yötappoa ei myöskään tapahdu. Jos esimerkiksi joku toinen erikoishyvis joutuu tulemaan päivällä esille, on järkevää vangita kyseinen erikoishyvis, jotta tämä pysyisi hengissä seuraavaan päivään.

Kertakäyttöinen hyvistappa: Tähtää pahiksiin.

Ystävystyjä: Tähtää hyviksiin ja ole varovainen. Ne, kenen kanssa ystävystyt, saavat tietää roolisi -> jos ystävystyt pahiksen kanssa, päädyt pahisten tappolistalle. Suurin riski on ensimmäisessä ystävystymisessä, sillä kukaan ei saa tietää kenen kanssa ystävystyit -> helppo kohde pahiksille, jos sellaisen kanssa ystävystyt. Sen sijaan 2.ystävystymisellä ei ole enää niin väliä, sillä jos 1.ystävystyminen tapahtui hyviksen kanssa, tämä saa tietää 2.yön ystävystymisen kohteen -> voi tulla ketjuun kertomaan asiasta ystävystyjän kuoleman jälkeen, jolloin voi olla, että pahis on paljastunut.

Kertakäyttöinen ennustaja: tähtää pahikseen. Jos saat pahiksen kiinni, tule kertomaan topaan. Jos saat hyviksen, niin kannattaa tietysti yrittää pitää hänet hengissä (aka jos kyseinen hyvis on kuolemassa, niin kannattaa tulla esiin ja kertoa, mutta noudattaa samoja ohjeita kuin oman esiintulon kanssa). Jos olet kuolemassa ja joudut tulemaan esille, älä kerro vielä silloin kenet olet ennustanut (jos olet ennustanut hyviksen), mikäli vanginvartija on hengissä. Jos ei ole, tulet kuolemaan ensi yönä -> kerro tietosi.

Jäljittäjä: Tähtää pahiksiin. Jos kyseinen pelaaja on vieraillut yöllä kuolleen luona, kannattaa kertoa, sillä todennäköisesti kyseessä on pahis.

Roolinperijä: Kun saat roolin, toimi kyseisen roolin ohjeen mukaan.

Suojelija: Tähtää hyviksiin. Jos jokin erikoishyvis on joutunut tulemaan esille, suojele häntä.

2-käyttöinen työmatkalainen: Jos tunnet olevasi yöllä vaarassa, kannattaa lähteä työmatkalle. Yleensä vaarassa on, jos on joutunut tulemaan esille päivällä tai jos on hyvismäisimpiä pelaajia muiden mielestä.

Tarkkailija: Yritä osua hyvikseen ja vielä sellaiseen, jonka pahiset voisivat yrittää tappaa kyseisenä yönä. Jos tarkkailusi kohde kuolee, kerro kuka häntä lähestyi sinä yönä.

Viidenneksi: Joskus muulloinkin kannattaa tulla esille, jos on erikoishyvis, kuin vain siinä tapauksissa kun on lynkkautumassa, ideana yleensä erikoishyvisten massaesiintulo, jolloin saataisiin pahiksiin osumisprosentit kasvamaan. Tämä tapahtuu kuitenkin yleensä vasta myöhemmässä vaiheessa peliä, eikä tällaisesta tarvitse niin murehtia: eiköhän joku muu ota asian esille kun alkaa olla ajankohtainen ja silloin vielä keskustellaan asiasta topassa miksi se on nyt hyvä hetki massaesiintulolle.

Ja sitten muihin asioihin, kuin neuvoihin.

Vaikka Violetilla on pointtinsa, miksi ei liikaa kannata erikoisista puhua, niin ihmettelen kyllä hieman hänen harvasanaisuuttaan asiasta. Vaikka yleisesti ottaen ei ole suositeltavaa puhua erikoisista, sillä siinä voi käydä helposti lipsahdus, ei tuo lipsahdusvaara ole kaikille yhtä suuri kuitenkaan. Violet on kuitenkin sellainen pelaaja, joka osaa kaikki kuopat kiertää, joten hänen olisi ollut turvallista sanoa jotain hyödyllistäkin erikoisista (mihin luulisi olevan halu sanoakin jotain, kun kerran uusiakin naamoja on pelissä mukana). Vähän mietityttää onko tämä laiskan pahiksen tapa hoitaa asia. Lisäksi pointti 2 ei mielestäni ole kauhean hyvä, sillä vaikka ei voidakaan tietää mikä rivi on arvottu, voidaan kuitenkin kyseisen rivin sisällä tehdä samoja ajatuksia kuin normaalissa pelissä -> ja lisäksi voidaan näiden avulla saada vielä hyviksetkin kaikki paremmin/nopeammin kartalle siitä, mikä rivi pelissä kyseessä. Olisin olettanut, että Violet olisi ainakin kommentoinut riviä neljä: Jos rivi neljä on arvottu, pelissä on 2-käyttöinen työmatkalainen (muissa riveissä ei ole, joten sekaantumisen vaaraa ei ole). Lylo (= päivä, jolloin on pakko tappaa pahis tai hyvikset häviää) on 4.päivänä ja pelissä oleva roolinlukitsija-mafia ei voi estää työmatkalaista lähtemästä matkalleen -> työmatkalaisen kannattaa tulla 2.päivänä esille, sillä hän voi olla 2.yön ja 3.yön matkoilla -> on lylona hengissä ja on varma hyvis 3.päivän ajan, mikä ei ole hassumpi juttu. Jos päätetään, että työmatkalainen tulee esiin 2.päivänä, saadaan siis joko varma hyvis 3 päivän ajaksi tai tieto siitä, että rivi neljä ei ole käytössä.

Meiz kirjoitti: Sama pätee tavisten spekuloinnissa, josta pahikset saattavat helposti päätellä mikäli pelaajalla olisi rooli vai ei.

Mitä tarkoitat tällä? Kaikkihan yrittävät teeskennellä tavista, joten tietämättömyys mitä rooleja on pelissä, ei paljasta mitään.

Cameron kirjoitti: Itse asiassa 1. ja 4. Setuppi taitavat näyttäytyä pahiksille samanlaisena.
Vai ootko Meiz pahis joka tiedät että roolijako on joku muu kuin 1. tai 4.?

Pahiksena Cam tietäisi, ettei mikään pystyrivi voi olla voimassa (koska pahisten roolit pystyriveissä eivät sovi mihinkään vaakariviin). En usko, että pahiksena Cam teeskentelisi sekaannusta, sillä en usko, että hänelle moinen tulisi mieleen. Ja Cam kuitenkin selvästi oli tutkinut roolikokoonpanoja -> en usko, että olisi mahdollista, että Cam ei vain olisi huomannut pystyrivien mahdottomuutta. Uskon siis Camin hyvikseksi.

Halima kirjoitti:
Ihan samaa ajattelin ehdottaa. Pelaan tässä samalla hydrapeliä mafia universella, ja siellä tykkäsin siitä että vaikka on matriisipeli hankaline rooleineen, kukaan ei oikeastaan sanallakaan viitannut rooleihin. Eipä ollut turhaa lätinää eka päivä täynnä, ja epäilykset lähti käyntiin ihan eri tavalla. :)

Tästä kommentista taas en niin pidä, johtuen siitä, että Halima ajatteli ehdottaa samaa asiaa, mutta ilman sitä ajatusta, että erikoishyvis voisi paljastua keskustelun takia. Koska musta hänen perustelunsa roolien pohtimattomuudelle on huonot: 1) Rooli pohdinta ei ole yleensä ”turhaa lätinää”, vaan nimen omaa se on yleensä sitä mitä tarvitaan: jos kaikki pelaajat ovat useamman pelin pelanneita, käydään yleensä vain läpi ne erikoiset pointit, jotka on hyvä kaikkien huomata ja jotka eivät ole itsestään selviä kaikille, jos taas on uusia mukana, varmistetaan, että hekin ymmärtävät roolit ja näin ollen pystyvät paremmin pelaamaan. 2) Jostain on lähdettävä, koska ne epäilykset ei synny tyhjästä. Enkä näe mitään syytä, miksi ”kannattaako puhua rooleista vai ei” -keskustelu aloittaisi peliä yhtään sen paremmin kuin ”mitä erikoisia ja epäselviä juttuja rooleissa on” -keskustelu.

//Meiz väliin. Sanoisin, että Cam ei lähtisi semmoseen kikkailuun.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Zey » 13.12.2017 00:13:54

Ja ++Violet
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Violet » 13.12.2017 00:42:04

Zey, roolianalyysi ei ole tyhjää lätinää, mutta se on aikaavievää, ja jos lähtisin koko matriisia analysoimaan, tehdystä työstä hyödyllistä olisi suurinpiirtein neljännes. Tällä hetkellä ei ole aikaa lähteä tuon mittakaavan analyyseihin, kun niiden ennustettava hyöty jää noin pieneksi, ja vaihtoehtoiskustannuksina ajan voin sijoittaa insolvenssioikeuden tenttikirjojen lukuun.

Zeyn viesti voi olla ihan vain hyviksen tekemä postaus, jolla hän pyrkii auttamaan uusia pelaajia, tai sitten pahiksena yrittää näyttäytyä ystävällisenä ja avuliaana puuttumatta itse peliin. Todettakoon, että nyt vielä puhutaan päivän ensimmäisistä viesteistä, mutta avaus peliin ei tuon suhteen näytä vahvalta.

Cameronissa nyt mietityttää, että miten tuossa taulukossa voi mennä noin sekaisin :D Pystyriveissä on eri määrät pahiksia. Joko hän on ollut erittäin pihalla pelistä, tai sitten bluffaa pahiksena, ja jostain syystä molemmat vaihtoehdot tuntuvat hänen kohdallaan epätodennäköisiltä. Cameron on kuitenkin mielessäni profiloitunut erittäin varovaiseksi pahispelaajana, joten en usko hänen bluffaavan. Pidän häntä myös hyviksenä.

++miina, oletko pahis?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Zey » 13.12.2017 01:12:19

Violet kirjoitti:Zey, roolianalyysi ei ole tyhjää lätinää, mutta se on aikaavievää, ja jos lähtisin koko matriisia analysoimaan, tehdystä työstä hyödyllistä olisi suurinpiirtein neljännes. Tällä hetkellä ei ole aikaa lähteä tuon mittakaavan analyyseihin, kun niiden ennustettava hyöty jää noin pieneksi, ja vaihtoehtoiskustannuksina ajan voin sijoittaa insolvenssioikeuden tenttikirjojen lukuun.

Ymmärrän, että kaikkeen ei ole aikaa. Mutta silti se, ettei ollut mitään muuta kommenttia pelin teknisestä osiosta ihmetyttää, kun ottaa huomioon, että pelissä on tosiaan uusia naamoja. Uskoisin kuitenkin, että sulle selviäisi aika paljonkin asioita ihan nopeallakin vilkaisulla, jota ensikertaa pelaava ei välttämättä tajua lainkaan ajatella, ellei joku hänelle sitä sano.

Violet kirjoitti:Zeyn viesti voi olla ihan vain hyviksen tekemä postaus, jolla hän pyrkii auttamaan uusia pelaajia, tai sitten pahiksena yrittää näyttäytyä ystävällisenä ja avuliaana puuttumatta itse peliin. Todettakoon, että nyt vielä puhutaan päivän ensimmäisistä viesteistä, mutta avaus peliin ei tuon suhteen näytä vahvalta.

Tätä saat nyt kyllä avata lisää. Millä tavoin olin viestissäni puuttumatta itse peliin?
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Violet » 13.12.2017 01:57:29

Zey kirjoitti:
Violet kirjoitti:Zey, roolianalyysi ei ole tyhjää lätinää, mutta se on aikaavievää, ja jos lähtisin koko matriisia analysoimaan, tehdystä työstä hyödyllistä olisi suurinpiirtein neljännes. Tällä hetkellä ei ole aikaa lähteä tuon mittakaavan analyyseihin, kun niiden ennustettava hyöty jää noin pieneksi, ja vaihtoehtoiskustannuksina ajan voin sijoittaa insolvenssioikeuden tenttikirjojen lukuun.

Ymmärrän, että kaikkeen ei ole aikaa. Mutta silti se, ettei ollut mitään muuta kommenttia pelin teknisestä osiosta ihmetyttää, kun ottaa huomioon, että pelissä on tosiaan uusia naamoja. Uskoisin kuitenkin, että sulle selviäisi aika paljonkin asioita ihan nopeallakin vilkaisulla, jota ensikertaa pelaava ei välttämättä tajua lainkaan ajatella, ellei joku hänelle sitä sano.

Violet kirjoitti:Zeyn viesti voi olla ihan vain hyviksen tekemä postaus, jolla hän pyrkii auttamaan uusia pelaajia, tai sitten pahiksena yrittää näyttäytyä ystävällisenä ja avuliaana puuttumatta itse peliin. Todettakoon, että nyt vielä puhutaan päivän ensimmäisistä viesteistä, mutta avaus peliin ei tuon suhteen näytä vahvalta.

Tätä saat nyt kyllä avata lisää. Millä tavoin olin viestissäni puuttumatta itse peliin?


Kommenttini oli, että niistä puhuminen ole ensinnäkään järkevää erikoishahmojen turvallisuuden kannalta, ja toisekseen yhtä hyödyllistä kuin tavallisessa pelissä. Onko järkevää näiden pointtien valossa kannattaa pyöriä juuri tässä pelissä peliteknisyyksissä? Tai järkevää paneutua etenkin yhden rivin tutkimiseen, ja nostaa siitä tärkeät pointit esiin?

Mitä tulee tuohon puuttumattomuuteesi pelissä, niin arviolta 75% erikoishahmoesittelystäsi mene hukkaan, sillä vain yksi matriisi on käytössä. Loppua 25% ei tavalliset kyläläiset voi tässä vaiheessa lainkaan hyödyntää. Ainut "hyöty" menee erikoishahmoille, ja jos se on tasoa "kertakäyttöinen hyvistappaja: tähtää pahiksiin", on hyöty aika vähäistä. Ei nyt "turhaa lätinää", vaan pikemminkin lätinää, josta kukaan tuskin tulee hyötymään.

Mua jäi nyt häiritsemään tuo Zeyn ja Haliman näkemysten ristiriita, kun Halima toteaa, että myös ilman roolikeskusteluja epäilykset lähtevät käyntiin "ihan eri tavalla", kun taas Zey ei pidä hänen näkemyksestään, sillä "epäilykset eivät synny tyhjästä". Halima vielä vetoaa esittämänsä lähestymistavan toimimisessa hydra-peliin, jossa Zey ja Halima pelaavat samalla tilillä. Mä yritän selventää tätä yöunien jälkeen.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Zey » 13.12.2017 02:47:46

Violet kirjoitti:Kommenttini oli, että niistä puhuminen ole ensinnäkään järkevää erikoishahmojen turvallisuuden kannalta, ja toisekseen yhtä hyödyllistä kuin tavallisessa pelissä. Onko järkevää näiden pointtien valossa kannattaa pyöriä juuri tässä pelissä peliteknisyyksissä? Tai järkevää paneutua etenkin yhden rivin tutkimiseen, ja nostaa siitä tärkeät pointit esiin?

Tiedostat riskit erikoishahmoista puhumisesta -> tiedät mitä kannattaa varoa ja osaat sitä silmällä pitäen lukea viestisi läpi ja varmistaa, ettei siellä ole mitään, mikä riskeeraisi erikoishahmoja. Ja koska niistä puhuminen on yhtä hyödyllistä kuin tavallisessa pelissä (missä et tietääkseni näe erikoishahmoista puhumista turhaksi) niin näiden pointtien valossa nimen omaa näkisin järkeväksi, että sinä olisit sanonut mielestäsi pelin kannalta tarpeelliset/tarpeellisia pointteja samalla kun kehottanut muita olemaan asiasta puhumatta sen enempää. Tällöin saataisiin sekä tarpeelliset asiat kaikkien tietoon että varoitettua muita olemaan puhumatta kauheasti erikoishahmoista, mikä on musta se optimaalinen tilanne. Ja mitä tulee yhden rivin tutkimiseen, niin jos siellä on tärkeitä pointteja, niin kyllä ne musta on järkevää nostaa esille, koska ne ovat kerran tärkeitä.

Violet kirjoitti: Mitä tulee tuohon puuttumattomuuteesi pelissä, niin arviolta 75% erikoishahmoesittelystäsi mene hukkaan, sillä vain yksi matriisi on käytössä. Loppua 25% ei tavalliset kyläläiset voi tässä vaiheessa lainkaan hyödyntää. Ainut "hyöty" menee erikoishahmoille, ja jos se on tasoa "kertakäyttöinen hyvistappaja: tähtää pahiksiin", on hyöty aika vähäistä. Ei nyt "turhaa lätinää", vaan pikemminkin lätinää, josta kukaan tuskin tulee hyötymään.

Ainakin Black Fox on ensikertalainen (ja omiensakin sanojen mukaan ”pihalla kuin lumiukko”) ja on mahdollista, että hän on saanut erikoishyviksen roolikseen. Jos hänellä on jotain epäselvää, hän ei voi kysyä mitään topassa. Toki hän voi justylta kysyä, mutta vain teknisestä puolesta (kuten mitä jos annan yönimen X ja Y antaa myös yönimeksi X:n, niin mitä sitten tapahtuu) kun taas miten roolia kannattaa käyttää olisi täysin Black Foxin itsensä harteilla, enkä oleta, että hän välttämättä huomaa ajatella kaikkea kun koko pelin konsepti voi olla vielä epäselvä. Niinpä lähestyin asiaa siltä kannalta, että mitä justy ei tule sanomaan Black Foxille tai kenelle tahansa muulle, jolle roolin toiminta on epäselvää, eli miten roolin kanssa kannattaa toimia. Sille, että ainakin 75% oli turhaa työtä, ei voi mitään, mutta nyt ei ainakaan pitäisi käydä niin, ettei joku tiedä miten kannattaa toimia, oli erikoisrooli sitten mikä tahansa noista. Mieluummin teen hieman turhaa työtä kuin jään vain toivomaan parasta.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja miina » 13.12.2017 06:54:55

Violet kirjoitti:Miina, oletko pahis?


Tällä kertaa voin hyvillä mielin sanoa, että en.
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja miina » 13.12.2017 07:09:32

Mie oon Violetin kanssa samaa mieltä siitä, että ei niitä rooleja liikaa kannata jäädä kyselemään, mutta Zeyn listaus voi olla jollekkin tosi hyödyllinen. Erityisesti sellaselle joka pelaa ekaa kertaa, vaikkei erikoinen olisikaan. Nyt ei sitten tarvihe vahingossa juurikin lipsauttaa kun joku asia oikeasti jäänyt mielen päälle.

Cameron on nyt tainnu aloittaa varmaan joka ikisen viime pelin jollakin tuollasella kämmillä. Edellisessä oli kultisti..
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Geraldine » 13.12.2017 07:20:02

Moikkamoi! Ihanaa päästä taas pelaamaan 5(?) vuoden tauon jälkeen! Asun Australiassa joten anteeksi jos suomen kieleni on vähän tökeröä ja aikaeron takia postaan viestejä keskellä yötä :D

Jotenkin tuntuu siltä ettei Zey olisi pahiksena vaivautunut kirjoittamaan noin pitkiä "toimintaohjeita" erikoishahmoille. Mun mielestä siinä oli aika hyviä neuvoja jollekin joka on uusi pelaaja tai ei ole aiemmin pelannut peleissä joissa on nuo hahmot mukana.

Violet: Epäilyttävän kovasti taisit säikähtää Zeyn ääntä sulle, niin että piti heittää ääni pelaajalle (miina) joka ei aiempaan kysymykseesi edes vielä ehtinyt vastata. Siis ymmärrettävää toki jos kysyy kerran joltain, onko hän pahis, mutta että kahdesti sama kysymys ja vielä ääni perään..? Oletko pahis joka panikoi kun sai pelin ensimmäisen äänen itselleen?
Avatar
Geraldine
Kyläläinen
 
Viestit: 88
Liittynyt: 30.11.2017 07:52:55
Paikkakunta: Melbourne, Australia

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Zey » 13.12.2017 08:23:05

miina kirjoitti:Cameron on nyt tainnu aloittaa varmaan joka ikisen viime pelin jollakin tuollasella kämmillä. Edellisessä oli kultisti..

Uskotko siis, että tämän pelin kämmi voisi tulla pahis-Camiltakin?

Oon tainnut vaan muille hehkuttaa asiasta, mut hienoa että oot taas Gera täällä! :3
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja miina » 13.12.2017 08:25:30

Zey kirjoitti:
miina kirjoitti:Cameron on nyt tainnu aloittaa varmaan joka ikisen viime pelin jollakin tuollasella kämmillä. Edellisessä oli kultisti..

Uskotko siis, että tämän pelin kämmi voisi tulla pahis-Camiltakin?


En poissulkis sitä mahollisuutta.
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja Geraldine » 13.12.2017 08:31:55

Zey kirjoitti:Oon tainnut vaan muille hehkuttaa asiasta, mut hienoa että oot taas Gera täällä! :3

Aww mulla on nyt niin tervetullut olo <3

miina kirjoitti:
Zey kirjoitti:
miina kirjoitti:Cameron on nyt tainnu aloittaa varmaan joka ikisen viime pelin jollakin tuollasella kämmillä. Edellisessä oli kultisti..

Uskotko siis, että tämän pelin kämmi voisi tulla pahis-Camiltakin?


En poissulkis sitä mahollisuutta.

Mutta toisaalta tämä peli alkoi yöllä, joten pahikset saivat puhua keskenään kokonaisen (irl)päivän ennen (peli)päivän alkua ja päätellä mikä vaakarivi tähän peliin arvottiin. En usko että tämän jälkeen pahis voisi enää sekoittaa vaakarivit ja pystyrivit keskenään...
Avatar
Geraldine
Kyläläinen
 
Viestit: 88
Liittynyt: 30.11.2017 07:52:55
Paikkakunta: Melbourne, Australia

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 13.12.2017 08:38:47

hei!
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1453
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Joulupukin kuuma linja - 1. päivä alkaa 12.12. klo 21.00

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 13.12.2017 08:47:04

Yksi kysymys tällä hetkellä;
Zey pelaatko erikoishyviksenä mielestäsi eri tavalla kun taviksena?
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1453
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa