Seepranlihaa sipulipedillä WORLD END

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 03.02.2014 20:08:16

Violet: aivan aluksi haluan sanoa, että kaikki tuosta osuudesta eivät ole perusteita äänestää. Kirjoitin tuon viestin tarkoituksenani pohtia pelaajien käyttäytymistä, ja sen perusteella valita äänestettävän. Tosin ääneni nyt ei kai tullut kenellekään yllätyksenä.

Kommenttini pelikokemuksen kyselystä felarofilta ei ollut se pääepäilyperuste. Ja ymmärrän kommenttisi kokemustason tietämisen tärkeydestä, mutta kuinka paljon se loppujen lopuksi vaikuttaa sinuun, jos sinua pidetään kokemattana vaikka olisit kokenut? Tärkeintähän on omalla pelaamisellaan näyttää miten pelitaidon laita on, eikö?

Aggressiivisuus ei automaattisesti ole sama kuin pahismaisuus, mutta aivan samoin ei se hyvismäisyyttäkään tarkoita. Kyllä pahiskin voi pelata aggressiivisesti jo alussa, etenkin kun on useampi pahis joista toinen voi sitten koittaa hälventää epäilyjä jos niitä aggressiivisuuden vuoksi tulee.

Tarkoitatko noilla antamillasi perusteluilla sitä, että yritit saada Lemnin äänestämään minua, jotta minä mielestäsi epäilyttävänä tippuisin ja Lemni pelastuisi?
Ja mihin asiaan nyt pyydät minulta perusteluita?

Kyllä, löydän myös hyvismäisiä piirteitä. Kuten huomaat, en yritä saada sinua näyttämään vain epäilyttävältä, vaan yritän miettiä asioita usealta kantilta. Ongelmana on se, että tässä vaiheessa kukaan ei vaikuta täysin hyvikseltä tai pahikselta. Minun on kuitenkin äänestettävä jotakuta, joten äänestän saman tien sitä, kuka tässä vaiheessa epäilyttää.

Muut perusteet: mahdollinen kokemuksen urkinta tarkoituksena pohtia pelaajan hyväksikäytettävyyttä, avonaiset/vaisut perusteet allekirjoittaneen epäilemiseksi, Lemnin ohjailu (hyvä on, yritit saada hänet kannallesi, koska halusit saada minut epäilyttävänä pois, mutta kyllä tuo ohjailu pahisstrategianakin toimisi), kummallinen kysely Zeyltä. Voi olla, että perusteeni eivät ole niin hyvät kuin mitä voisi toivoa. Mutta en ole nähnyt juuri parempiakaan tässä pelissä vielä annettavan. Kun katsoo esimerkiksi Ropsuksen viestiä, hän sanoi että pahismaisuutemme voi johtua aktiivisuudesta ja "pesäeron tekemisestä" (tarkennatko Ropsus muuten tuota pesäeron tekemistä? En aivan ymmärtänyt). En siis lähtisi perusteluiden avoimuudesta itseäni syyttämään, kun ainakin mahdollisimman hyvin yritin kantani perustella sen pohjalta, mitä olin pohtinut.
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 03.02.2014 20:12:13

Violet: huomasin tarkemmin topaa tänään lukiessani, että olit sanonut omasta kysymyksestäsi, että sinulla ei ollut vielä tullut ketään, ketä äänestäisit. Tässä kohtaa myönnän virheeni, ja tuo olikin osasyy siihen, että tiputin tuon perusteluistani.
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 03.02.2014 20:23:14

Arokiuru kirjoitti:Kysyit tarkentavan kysymyksen, jonka voisin tulkita näin: "kerrohan minulle, mitä ajattelit, niin voin sitten häikäistä sinut käytökseeni keksimilläni hienoilla perusteilla".

Mutta ilman tarkentavaa kysymystähän en voisi millään tavalla puolustautua epäilyihisi, etkä näin ollen saisi mietittyä asiaa esittämältäni kannalta. Se häikäistytkö perusteluistani tai et, onkin sitten asia mihin en voi vaikuttaa

Arokiuru kirjoitti:Esimerkiksi, kun Lemni kysyi sinulta, mitä epäilyttäviä motiiveja mietit hänen käytökseensä, halusit tietää, miksi Lemni halusi tietää.

Kysyin, koska tuollaisen tarkan tiedon haluaminen tuntui hieman oudolta, koska itse en varmaan olisi viitsinyt kysyä asiasta - olisihan puolustautuminen ollut sama joka tapauksessa. Ja kaikesta oudostahan kannattaa kysyä, jotta voi arvioida onko kyseessä vain itsestä johtuva outous vai onko outouden takana kenties jotain muuta.

Arokiuru kirjoitti:Lisäksi kysyit Musilta, mihin kyselyyn hän viittasi. Mielestäni tämä oli vähän hassua, koska ainoa kyselysi tuohon mennessä koski Lemniä ja herätysäänen käyttöä. Vai ajattelitko myös pientä epäilyäsi allekirjoittanutta kohtaan kyselynä ja pohdit, kumpaan Mus viittasi?

En ollut varma tarkoittiko hän Violetin minulta kyselyä, vai minun kyselyä Lemniltä, joten päätin varmistaa asian, että ymmärrän hänen sanomansa.

En kyllä ymmärrä mitä voisin pahiksena noissa laskelmoida tai mitä saavuttaisin laskelmoinnilla?

Hmm, en taida kyllä enää keretä käymään läpi pelitopaa, kun kerran vain vähän yli puoli tuntia aikaa jäljellä ja liikaa hommia joita täytyisi vielä tänään tehdä.

//Arokiuru väliin.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 03.02.2014 20:24:23

Kyllä, on tärkeää, miten osoittaa oman taitona pelissä, mutta on hyvä tietää ovatko pelaajan mahdolliset teot aloittelijan virheitä, tai sitten jotain muuta...

Tarkoitukseni oli äänestää mielestäni epäilyttävintä pelaajaa. Olisi ollut kannaltani mukavaa, jos Lemni olisi pelastautunut sinun kustannuksella, sillä sinä olit mielestäni epäilyttävempi. Tätä hain takaa. En ohjailua.

Äänestyssyysi:

1) mahdollinen kokemuksen urkinta tarkoituksena pohtia pelaajan hyväksikäytettävyyttä

Sanoit ymmärtäväsi kokemustason tietämisen tärkeyden. Ymmärrät siis, että tällä seikalla on väliä. Tämä seikka kannattaa siis saada selville, mutta sen kysyjää kannattaa epäillä?

2) avonaiset/vaisut perusteet allekirjoittaneen epäilemiseksi

Samaa voin sanoa sinulle.

3) Lemnin ohjailu (hyvä on, yritit saada hänet kannallesi, koska halusit saada minut epäilyttävänä pois, mutta kyllä tuo ohjailu pahisstrategianakin toimisi)

Tässä pelissä ihmisiä yritetään saada ihmisiä omalle kannalle. Jos kukaan ei hanki ketään kannalleen, ja kaikki äänestävät eri henkilöitä eri syistä hyvisten olisi vaikea voittaa. Lemnin ohjailu ei ollut kuitenkaan äänestyksen perimmäinen syy.

4) kummallinen kysely Zeyltä

Mihin kyselyyn viittaat?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 03.02.2014 20:43:52

Zey: kiitos perusteluistasi. En nyt osaa tähän hätään sanoa, kuinka ne vaikuttavat kuvaani sinusta, sillä jälleen kerran voin pyöritellä asiaa ja tulkita tuon yrityksenä kääntää epäilyjäni pois sinusta, tai sitten voin tulkita sen avoimen yhteistyönhaluisena tiedon tarjontana. Ehkä vähän jälkimmäiseen kuitenkin. Mietin asiaa.

Violet:

1. Kysyjää voi epäillä tai olla epäilemättä. En lähtisi pelkästään tuon kyselyn takia epäilemään ketään. Tuo ei kuitenkaan ole ainut epäilyperuste, joten tässä ollaan.

2. Tiedän. Ilmaisin kantani tähän edellisessä viestissäni.

3. Tietysti pitää yrittää saada ihmisiä omalle kannalleen. On vain eri asia, miten sen tekee. muistaakseni sanoit Lemnille jotain tyyliin "epäilen Arokiurua ja sinunkin pitäisi". Eikö tuossa vaiheessa olisi kannattanut antaa niitä perusteluita enemmänkin jos minä kerran olen niin epäilyttävä, että Lemni olisi oikeasti vaihtanutkin kantaansa?

4. Zeyn motiivi olla käyttämättä herätysääntä.
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 03.02.2014 20:52:26

"Epäilen Arokiurua ja sinunkin pitäisi? Vai onko sinulla jotain satavarmoja todisteita hänen hyvismäisyydestään?" Sanoin jotain tuontapaista. Pointtina ei ollut se, että juuri sinua pitää epäillä, vaan että pelaajaa pitää epäillä niin kauan, kunnes hänestä saadaan jotain erittäin hyviä todisteita. En usko, että Lemni sai sellaisia ensimmäisenä päivänä,joten sinun epäilemättäjättäminen olisi ollut virhe.

Zeyssä kysyin miksi hän ei itse käytä herätysääntä, kun hän kerran kysyi mielestäni kehottavalla tavalla miksi Lemni ei käytä herätysääntä. Jos hänellä itsellään on hyvä syy olla käyttämättä herätysääntä, niin miksei myös Lemnillä voisi olla? Noita seikkoja hain kyselylläni.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 2 =>3.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Jita » 03.02.2014 21:02:44

Päivä on päättynyt.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Seepranlihaa sipulipedillä YÖ 1 =>30.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Jita » 03.02.2014 21:24:45

Päivällisviihde, eli tulosten lasku:
2 Violet (Ropsus, Arokiuru)
1 Arokiuru (Violet)
1 Horaaneko (felarof)

Eli Violet kuolee saatuaan eniten ääniä.

Tänään kokouksessa oli yllättävän hiljaista. Pari poissa keskuudesta, muutama Don Jitan puhittelussa (joka muuten tunnettiin alaisten syömisestä elävältä, jos liikaa laiskottelivat), tai muuten vain lintsasivat. Koska aurajuustojokeen heittäminen oli edelleen liian juustoisa vaihtoehto, seepranlihaliigalaiset päättivät lähettää poliisiksi epäilemänsä Violetin postipakettina Bermudaan. Kalliiksihan se tulisi, mutta pakko oli jotain tehdä.

Poliisit vain naureskelivat hiljaa seepranlihaliigan postifarssia, koska tiesivät, että he lähettävät yhden omistaan.

In memoriam
Lemni, seepranlihakuriiri, päivä 1
Jii, seepranlihakuriiri, yö 1
Violet, seepranlihakuriiri, päivä 2

Tylsästi paikalla: 8
Koomisesti poisheivattu: 3

Don Jitan illallinen (äänestyspakot)
Hagrid, Arokiuru, Ardee, Mus, Horaaneko, Ropsus, felarof

Hagrid, Ardee, Mus ja Horaaneko putoavat antiaktiivisuuteen.

Donin lounasseura (poissaolot)
;__;

Toinen yö alkaa nyt, ja päättyy 4.2. klo 21.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Seepranlihaa sipulipedillä YÖ 1 =>30.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Jita » 04.02.2014 21:23:34

Koska seepranlihaliiga oli jännästi saanut päähänsä, että poliiseilla saattoi olla maskit, päättivät he ottaa siitä selvää. Ensimmäisenä käsittelyyn päätyi Ardee. Mus vetäisi törkeästi naamarin irti, ja alta paljastuikin felarofin kasvot. Mutta hetkinen, nythän tässä oli kaksi felarofia, joten toinen yhtäkkiä lakkasi olemasta välttääkseen aikaparadoksin ja koko universumin kaatumisen. Seuraavana oli vuorossa Hagrid. Hänen maskinsa riisumisessa kesti vartti, mutta Musin ilme oli uskomaton, kun hän tajusi, kuka Hagridin takana oikeasti oli; Lemni!! Mutta hän oli poliisiasemalla juusto suussa. Lemni selitti, että he olivat vieneet oikean Hagridin, jonka kanssa identiteetit oli vaihdettu turvallisuussyistä. Muut ostivat selityksen. Tämän jälkeen Mus riisui naamionsa, ja paljastui Violetiksi. Kyllä, hänet oli lähetetty Bermudaan, mutta postimaksu riitti vain Tukholmaan. Siellä hän puolestaan kolkkasi Musin, ja varasti hänen identiteettinsä. Viimeisenä oli vuorossa Horaaneko. Hän riisui maskinsa vapaaehtoisesti. Alta paljastui... Horaaneko. Siis mitä ihmettä?! Horaaneko pukeutuneena itsekseen, maken järki. Kuulemma teki sen trollatakseen, mutta tiedä sitä, mikä oli oikea motiivi.

In memoriam
Lemni, seepranlihakuriiri, päivä 1
Jii, seepranlihakuriiri, yö 1
Violet, seepranlihakuriiri, päivä 2
felarof, seepranlihakuriiri, yö 2

Hagridia tulee varittamaan Lemni, Musia tulee leikkimään Violet ja Ardeen tilalle tulee felarof. Horaaneko sai anottua paikkansa takaisin.

Tylsästi paikalla: 7
Koomisesti poisheivattu: 4

Don Jitan illallinen (äänestyspakot)
Zey

Donin lounasseura (poissaolot)
;__;

Kolmas päivä alkaa nyt, ja päättyy 8.2. klo 21.

Pyydän anteeksi kopiopastaa, otin ilmeisesti vahingossa viime iltarapsan pohjan :P
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 04.02.2014 21:36:41

Minun lienee tusin tarpeen ilmoittaa ketä epäilen. Kuitenkin, reiluuden, oikeudenmukaisuuden, yleisen järkevyyden ja vastoinkäymisten välttelemisen vuoksi aion kuitenkin vaihteeksi läpikäydä muut pelaajat ennen kuin äänestän ketään. Jos laskin oikein, meillä on yksi harhaääni, eikös?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 04.02.2014 23:22:58

Jaahas, vai että tällainen tilanne tänään. Hieman hämmentävää että kaikki varapelaajat ovat tästä pelistä pudonneita pelaajia, mutta toisaalta se on hyvä. Ainakin lienevät kärryillä siitä, mitä pelissä on tapahtunut. Ja voi myös koittaa pohtia, onko jonkun käytös muuttunut varaapelaajaksi siirtymisen jälkeen.
Ja juu, taisivat kaikki eilen huomata meidän keskinäiset epäilymme. Kieltämättä virheellinen epäilyni ja se, että sinä Violet putosit hyviksenä tekee minusta aika varmasti epäilyttävän tänään. Täytyy kuitenkin jatkaa eteenpäin ja katsoa, mitä tämä päivä tuo tullessaan. Omasta puolestani voin sanoa, että olen hieman hakoteillä tämänhetkisten epäilyjeni ja luottojeni kanssa. Missään nimessä minun ei ainakaan kannata jatkaa Violetin epäilemistä, sillä vaikka hän olisikin palannut pahiksena, eilisen epäilykseni eivät enää luonnollisesti ole voimassa. Mus-Violet kuitenkin aloittaa ihan puhtaalta pöydältä... Taidan puhella itsestäänselvyyksiä? Joka tapauksessa minun täytyy miettiä tilannetta aivan alusta. Tuosta yhdestä harhaäänestä en ole varma, mutta joku taisi sanoa, että peli loppuisi neljäntenä päivänä?
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Ropsus » 05.02.2014 17:52:49

Edellisenä päivänä en enää ehtinyt koneelle katsastamaan pelin tapahtumia, joten vastailen nyt minulle esitettyihin kysymyksiin.

Zey kirjoitti:Ropsus: Miten sinun äänesi Violetille eroaa Violetin äänestä Arokiurulle eli miksi sinä et olisi pahis Violetin kanssa ja olisit vain tekemässä pesäeroa äänestäessäsi häntä perusteilla, joista voi kutsua myös heppoisiksi?


Kuten jo äänestysviestissäni mainitsin, en ollut ehtinyt paneutua topan lukemiseen perusteellisesti. Mieleeni pahismaisimpana jäivät Violet ja Arokiuru, joten tartuin heihin. Ja mitä minuun tulee, tiedän olevani hyvis, joten minulla ei ollut tarvetta tuohon pesäeron tekemiseen. Violet kuitenkin paljastui hyvikseksi, enkä oikein enää tiedä ketä epäillä, koska ainut edes jonkinnäköinen teoriani (tässä vaiheessa) huuhtoutui viemäristä alas. Toki Arokiuru voi myös edelleen olla pahis ja Violet saattoi olla oikeassa hänen suhteensa. Tiedän perustelujeni olleen heppoiset, mutta halusin kuitenkin suorittaa äänestyspakkoni, koska olen pudonnut kerran antiaktiivisuuteen, enkä mielelläni koe samaa uudelleen. Tästä syystä ja epäilyksistäni Violetia ja Arokiurua kohtaan annoin ääneni.

Arokiuru kirjoitti:tarkennatko Ropsus muuten tuota pesäeron tekemistä? En aivan ymmärtänyt


Tällä siis tarkoitin, että pahikset saattaisivat äänestää toisiaan jolloin toisen mahdollisesti pudottua toiseen saatettaisiin luottaa enemmän, koska hän äänesti pahiskaveriaan. Tiedä sitten selvensikö tuokaan yhtään x)

Mutta siis, koska Violet paljastui hyvikseksi, olisi aika pian saatava pahis kiinni. Itselläni ei hirveästi ole epäilyjä tällä hetkellä, mutta luen topaa uudelleen, kunhan ehdin, nyt kuitenkin vuorossa parin esseen viimeistely.
Let's go poke it with a stick!
Avatar
Ropsus
Kyläläinen
 
Viestit: 91
Liittynyt: 15.11.2013 08:34:24
Paikkakunta: Joensuu

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 05.02.2014 19:27:49

Jep, terve taas kaikille. Seurasin peliä tippumiseni jälkeen jonkin verran, ja pakko myöntää että tällä hetkellä olen vähän hämilläni. Olin ensimmäisen päivän iltana niiiin varma että Violetilla oli joku pahisjuoni päällä, mutta hyvikseksihän tuo osoittautui. Back to the drawing board, siis.

Luin eilisen pelipäivän kommentit uudestaan läpi, mutta täytyy sanoa että pää lyö tällä hetkellä aika tyhjää (unettomilla öilläkin saattaa olla jotain tekemistä asian kanssa). Arokiuru yrittää näköjään tänään selittää eilistä äänestyskäytöstään, mutta tuo itsessään ei kerro mitään Arokiurun mahdollisesta roolista. Pahiksella olisi varmasti kova kiire selitellä omaa äänestyspolitiikkaansa uuden pelipäivän koittaessa, mutta luulisi että samassa tilanteessa oleva hyviskin avaisi sanaisen arkkunsa mahdollisimman pian, ettei tule turhaan lynkatuksi.

Arokiuru kirjoitti:Tuosta yhdestä harhaäänestä en ole varma, mutta joku taisi sanoa, että peli loppuisi neljäntenä päivänä?


Tottahan tuo Violet turisi. Tämä on viimeinen päivä osua harhaan, 4. pelipäivänä ei ole enää varaa harhalynkkauksiin.

Kuulisin mielelläni myös näitä Violetin lupaamia pohdintoja muista pelaajista.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 05.02.2014 20:11:55

Lemni: Jos kaikki käy hyvin, niin saatkin pohdintojani huomenissa. Toivoisin sinultakin mielipiteitä, sillä Hagridista jäi vähän tyhjä kuva ja hahmosi on lähettänyt tähän asti yhden viestin. Haluaisin myös Ropsukselta jotain mielipiteitä muistakin pelaajista kuin Arokiurusta.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 06.02.2014 07:09:35

Violet kirjoitti:Lemni: Jos kaikki käy hyvin, niin saatkin pohdintojani huomenissa. Toivoisin sinultakin mielipiteitä, sillä Hagridista jäi vähän tyhjä kuva ja hahmosi on lähettänyt tähän asti yhden viestin.


Ei mikään ihme, Hagrid kun ei ole käynyt puhumassa koko pelin aikana. Yritän tulla pohtimaan muita pelaajia iltapäivään mennessä, näin aamutuimaan tuppaa olemaan vähän liian kiire mietintöjen kirjoittamiseen.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 06.02.2014 19:59:39

Arokiuru: Et vastannut kysymykseeni siitä mitä voisin noissa laskelmoida ja mitä saavuttaisin laskelmoimalla.

Arokiuru kirjoitti:1. Kysyjää voi epäillä tai olla epäilemättä. En lähtisi pelkästään tuon kyselyn takia epäilemään ketään. Tuo ei kuitenkaan ole ainut epäilyperuste, joten tässä ollaan.

Miten jonkin asian epäilyttävyys muuttuu riippuen muista teoista? Eikö se sitten ole enemmänkin päättämistä, että sinä olet pahismainen, joten nämä ja nämä asiat ovat myös pahismaisia?

Arokiuru kirjoitti:Kieltämättä virheellinen epäilyni ja se, että sinä Violet putosit hyviksenä tekee minusta aika varmasti epäilyttävän tänään.

Pidätkö itse virheellistä epäilyä pahismaisena? Mikäli kyllä, mikset epäillyt eilen minua kun olin virheellisesti tappanut Lemnin? Mikäli et, miksi oletat muiden pitävän asiaa epäilyttävänä? Eikö silloin minuakin oltaisi epäilty Lemnin pudottamisen takia, mitä itse en ainakaan ole huomannut tapahtuneen? Vai koitiko pienellä marttyyrimeiningillä saada pisteitä?

Ropsus: Ymmärrän kyllä sen, ettet ollut kerinnyt lukemaan topaa kunnolla läpi jne, mutta se ei selitä sitä, miksi pidit sellaisia asioita pahismaisina, joita itsekin olet tehnyt?
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 06.02.2014 20:05:59

Tässä listan ensimmäinen puolikas. Nyt on koulun kanssa kiireitä, joten sovellan sananlaskua "Mikään ei ole liian vaikeaa, kun sen jakaa tarpeeksi pieniin osiin".

Zey Zey on pelannut aktiivisesti, mutta en tällä hetkellä uskalla luottaa häneen. Esimerkiksi eilisen äänestämättömyys oli mielestäni epäilyttävää, sillä yleensä Zey on hyviksenä yrittänyt äänestää mahdollisimman usein. Muutenkin voi olla, ettei hän tahalteen halunnut ottaa kantaa tähän tilanteeseen. Toisaalta Zey on edistänyt peliä ilman, että on ollut itse ns. tulilinjalla, vaikka hän on epäilyjä saanutkin. Pidän Zeytä siis neutraalina, mutta turha luulo, että luottaisin häneen yhtään enempää kuin muihin.

Hagrid -> Lemni Ei vahvaa mielipidettä.

Arokiuru Mielipiteeni Arokiurusta on sama kuin jo edesmenneellä inkarnaatiollani, eli pidän häntä pahismaisena. Jos jonkun mielestä en ole antanut tarpeeksi perusteita epäilyille, niin voin vielä koota ne yhteen viestiin.

//Zey kiilasi.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 06.02.2014 21:39:49

Sitten loput.

Ardee -> felarof Ei vahvaa mielipidettä.

Horaaneko Horaaneko on vaikuttanut minusta oikeastaan neutraalilta. Hän on vienyt peliä eteenpäin, mutta on ollut myös hiljainen ja ei ole antant mitään äänestysvahvaa mielipidettä kenestäkään. Ja olen kyllä sitä mieltä, että horaanekolla kuuluisi olla tänään äänestyspakko, sillä mielestäni ei ole oikein, että pelaaja voi olla kolme pelipäivää äänestämättä.

Ropsus Ropsus on epääilyttävä, sillä hän ei antanut kunnollisia perusteluja äänelleen eikä ole oikein osallistunut pohdintaan. Ropsuksen viesteistä on jäänyt aika vähän käteen, joten kerros, mitä mieltä olet muista pelaajista?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 06.02.2014 22:19:11

Tarkoitukseni oli tulla jakamaan mietintöjä aikaisemmin, mutta koska iltapäivä oli vielä aamuakin hetkisempi, listaukseni tulikin vasta illalla. Varoitan nyt etukäteen että lista jäi aika pieneksi, koska n. 42% pelaajista on "uusia"* ja tyhjästä on paha nyhjäistä.

Arokiuru aktivoitui 2. päivän aikana, ja juttua ehti tullakin aika paljon. Lähti rohkeasti pohtimaan Violetin ja Zeyn viestejä. Vaikuttaa tänään himpun verran... no, ei nyt välttämältä hätääntyneeltä, mutta edellispäivään verrattuna sovittelevammalta. Oli eilen aktiivinen ja ilmoitti osaavansa katsomaan asioita "shakkilaudan toiselta puolelta" ja tarkastelemaan pelaajia niin hyvis- kuin pahisnäkökulmasta. Nyt kun on itse tässä tilanteessa tämä monesta suunnasta tarkastelu vaikuttaa vähän näennäiseltä, tuli sellainen kuva että Arokiuru yrittää enemmänkin lepyytellä muita pelaajia.

Peliä seuratessani mielipiteeni Zeytä kohtaan soutivat edestakaisin. Zey tuntui 1. päivänä kärjistävän sanomisiani, mutta ei toisaalta hypännyt epäilyttävän puolustelevalle linjalle äänestettyään minut ulos. Tuntui sitten seuraavana päivänä rauhoittuvan ja ainakin yhdessä viestissä tuntui olevan melkeinpä hälläväliä-asenne. Tai ainakin tuntui olevan vähemmän esillä. Saattaa myös johtua siitä, että eilinen päivä pyöri suurimmaksi osaksi Violetin ja Arokiurun ympärillä. Tuntui aktivoituvan uudestaan tänään ja heti alkajaisiksi tahtoi kuulla Arokiurun mietteitä.

Horaanekolta ja Ropsukselta on tullut vain muutama viesti, ovat jääneet vähän hajuttomiksi ja mauttomiksi. Molemmat ovat tehneet vähän pohdintoja, mutta Ropsus on vain esittänyt hieman perusteluja ennen äänestämistä, ja ainoa mikä Horaanekosta on jäänyt mieleen oli tuon edellisen päivän lyhyt äänisekoilu.

*Minun lisäksi Violet ja Felarof. Felarof ei ole vielä tullut puhumaan, ja koska Musista tai Ardeesta ei saa revittyä juuri yhtään materiaalia, en osaa sanoa mitään suuntaan tai toiseen. No okei, Violet näyttää jatkavan samalla linjalla kuin edellisinä päivinä, eli hän ei pahemmin kummastuta.


/Violet ehti väliin.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja felarof » 06.02.2014 23:01:40

Mulla nyt ei ihan hirveästi ole tullut uutta mieleen eilisen jälkeen.. Huomaan, että mun on vaikea suhtautua siihen, että osa vanhoista pelaajista aloittaa ikään kuin alusta.

Arokiurun tämän päivän ensimmäinen viestisi tuntui aika selittelevältä ja hieman hermostunelta. Miksi koet, että sinun pitää selitellä ääntäsi ja suhtautumistasi Violetiin noin paljon?

Violet kirjoitti:Sitten loput.
Ropsus Ropsus on epääilyttävä, sillä hän ei antanut kunnollisia perusteluja äänelleen eikä ole oikein osallistunut pohdintaan. Ropsuksen viesteistä on jäänyt aika vähän käteen, joten kerros, mitä mieltä olet muista pelaajista?

Violet: Miksi Ropsus on mielestäsi epäilyttävä, mutta Horaaneko äänestyshässäkkänsä kanssa edellisenä päivänä ei?

Sinällään Violet jatkoi aika samalla linjalla tänään kuin aiemminkin, mikä ei nyt ainakaan heti viittaisi roolin muuttumiseen. Toisaalta pahiksenkin olisi helppo vain jatkaa saman henkilön epäilyä kuin edellispäivänäkin..
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Jita » 07.02.2014 06:18:25

Joo, myös Horaanekolla oli siis äänestyspakko. Pahoittelen pelinjohdon merkintävirhettä.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 07.02.2014 21:51:18

Felarof: Ropsus äänesti huonoin perustein eikä ole antanut mielipiteitä kuin vain parista pelaajasta. Horaaneko ei äänestänyt ilmeisesti ajan puutteen takia, mutta on kertonut mielipiteitänsä pelaajista ja vienyt peliä jonkin verran eteenpäin. En myöskään usko, että pahis olisi äänestänyt siinä vaiheessa ropsusta, kun hän uskoi päivän päättyneen (yleensä pahikset keskustelevat keskenään siitä, ketä äänestävät ja täsä keskustelussa toinen osapuoli olisi voinut huomauttaa, että peli ei pääty sinä päivänä. Täytyy kuitenkin muistaa, että Horaalla voi olla hiljainen pahiskaveri tai että hän voi yrittää hämäystä.). Kun vertaa sitä mitä saan irti Ropsuksesta siihen, mitä saan irti Horaasta, niin Horaanekosta jää kyllä hyvismäisempi kuva.

++Ropsus Avaappa sanaista arkkuasi, ja kerro mielipiteesi muista pelaajista, niin saatat parantaa asemaasi.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Vampire » 07.02.2014 22:45:59

VÄLIAIKAPULLAA! (ja APJ/VPJ esittäytyy)

Äänet:
1 Ropsus (Violet)

Poissaolot:
ei kukaan :>

Äänestyspakotetut:
Zey, Horaaneko

Päivä päättyy huomenna klo 21.
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 511
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 08.02.2014 01:42:52

No niin, vihdoin viimein sain tarpeeksi aikaa lukea taas huolella viestejä läpi. Aluksi siis lainaus viimelistauksesta, jos kyseisestä henkilöstä sanoin jotain. Nimettömät lainaukset siis minulta itseltäni.

Arokiuru:
Muutama viesti tullut, joissa lähinnä on vastauksia muiden kyselyihin, eikä niinkään pelin edistystä, minkä hän itsekin tuntui huomanneen. Aluksi oli innoissaan, mitä perusteli tavalla, johon on vaikea väittää vastaan. Innostuksesta huolimatta on kuitenkin pysynyt hiljaisena – pahis joka halusi ottaa pari askelta taaksepäin ja pysytellä nurkassa, kun oli jo heti alkuvaiheilla saanut huomiota? En nyt ihan sanoisi epäileväni häntä, mutta pientä pahispotentiaalia siellä on näkyvissä.

Toisena päivänä alkoi enemmän puhumaan, milloin lähtikin epäilemään Violetia. Pientä epäloogisuutta epäilyssä (Violetin kysymykseen vastaamattomuus) – ei vain tarpeeksi pitkälle miettinyt hyvis, vai pahis, joka oli vain nopeasti kasannut jotain epäilyperusteita kasaan? Tuon lisäksi nyt uudestaan lukemalla pisti yksi perustelu myös silmään, nimittäin minulta agressiivisesti kysyminen, jonka Arokiuru itse sanoi, ettei se kerro niin hyvismäisyydestä, kuin pahismaisuudesta. Miksi sitten epäilit Violetia sen perusteella, jos se ei kerran kerro mitään?
Teki listauksen, jossa kertoili avoimen tuntuisesti mielipiteitään. Myönsi myös avoimesti tuon epäloogisen perusteensa (Violetin kertomattomuus), eikä vain ohittanut sitä jättäen sen vain pois perusteluista, eikä näin yrittänyt päästä mahdollisimman vähällä huomiolla.
Tänään lähettänyt yhden viestin, jossa tuo pieni marttyyri osuus häiritsee, mistä laitoinkin jo edellisessä viestissäni kyselyä.
Hänestä jää häiritsevä kuva. Lähinnä pikkuseikkoja, mitkä häiritsee, muttei kuitenkaan smitään suurta ja selkeää pahikseen viittaavaa.

Mus->Violet:
Musista ei ole oikeastaan mitään sanottavaa, pari neutraalia viestiä tullut, toivottavasti pääsee kirjoittamaan pian lisää.

Musista ei sitten kuulunutkaan lisää ja tänään tuli Violet tilalle, aika neutraalin oloista. Mitään muutosta käyttäytymisessä en kuitenkaan ole huomannut, verrattuna ex-Violetiin. Onko sinulla Hagrid->Lemnistä ja Ardee->felarofista jotain vähemmän vahvoja mielipiteitä?
Violet kirjoitti:Esimerkiksi eilisen äänestämättömyys oli mielestäni epäilyttävää, sillä yleensä Zey on hyviksenä yrittänyt äänestää mahdollisimman usein.

Kyllä, yritän aina äänestää mahdollisimman usein. Eilen äänestäminen ei kuitenkaan onnistunut, johtuen siitä, että Arokiuru oli ainoa hengissä olevista pelaajista ollut mahdolliselta pahikselta tuntuva, ja senkin perustelu (halusi välttää huomiota), tuntui kumoutuvan hänen listauksessaan, kuten ylempänä puhuin asiasta. En saanut sitten kasattua tarpeeksi aikaa ennen päivän päättymistä, jotta olisin kerinnyt viestejä kunnolla lukemaan, enkä sitten nähnyt tarpeelliseksi asettaa ketään muutakaan tippumaan ex-Violetin sijaan, kun kerran pahismaisia ei silloin mielessäni ollut, eikä minulla ollut mielipidettä ex-Violetista (eikä näin syytä haluta asettaa joku muu kuolemaan hänen tilalleen, kuten jos hän olisi ollut mielestäni hyvismäinen).

Ropsus:
Heräili edellispäivänä ja lupaili tulevansa myöhemmin pohtimaan paremmin kunhan ehtii. Sitä odotellen.

Äänesti Violetia perusteilla, joita pidän epäloogisina (ja joista kyselinkin), koska myös Ropsusta itseään voisi epäillä samoilla perusteilla. Muutenkin koko Violet Arokiuru pahisteoria tuntui vähän... tuulesta temmatulta, että jotain täytyy keksiä niin perustellaanpa asiaa viban ja fiiliksen avulla. Olihan siinä heitetty perusteluksi myös se, että Violet äänesti lyhyillä perusteilla Arokiurua, mutta asiassa kokonaan hypättiin yli se, että Arokiuru myös epäili Violetia, eikä hänen perustelunsa olleet niin lyhyet kuin Violetilla.

Horaaneko:
Lähti tosi avoimen tuntuisesti liikkeelle kertoessaan mielipiteitä. Olen kuitenkin liikaa nähnyt samanlaista toimintaa häneltä myös pahiksena, jotta voisin tuon perusteella luottamusta antaa. Antoi sitten randomäänen, jonka lopulta poisti, mikä hieman ihmetyttää, että eikö Horaa halunnut ottaa voimakkaasti kantaa peliin? Jonkintasoista epäilyä oli ainakin mua kohtaan heittänyt ensimmäisessä viestissään, joten sikäli luonnollisempaa olisi ollut heittää kiiressä edes pienen epäilyksen takia tai vastaavaa, sen sijaan että jättää kokonaan ottamatta kantaa. Tänään ei olekaan sitten puhunut.

Hagrid->Lemni:
Hagrid ei sitten puhunutkaan mitään. Lemni tuli tilalle tänään ja muutaman viestin on kerinnyt lähettää. Pohti pelaajia, mutta itselle jäi epäselväksi se lopullinen mielipide pelaajista, eli jonkinlainen lopputiivistelmä olisi kiva saada. Muutaman viestin jälkeen en osaa vielä mitään sanoa.

Ardee->felarof:
Ardee ei puhunut mitään. Felarof heittää viestissään muutaman kysymyksen samaan tyyliin kuin aikaisemminkin on heitellyt. Tarvitsen kuitenkin enemmän materiaalia, jotta voin muodostaa mielipiteeni.

Huomenna koitan katsoa pelaajia pareittan, että tuleeko niistä jotain uusia pointteja ilmi. Nyt olen kuitenkin siihen liian väsynyt.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 08.02.2014 11:55:10

Zey kirjoitti:Arokiuru: Et vastannut kysymykseeni siitä mitä voisin noissa laskelmoida ja mitä saavuttaisin laskelmoimalla.

Oh, enpäs tosiaan. Lähinnä sen, että pystyisit mahdollisimman tarkkaan miettimään vastauksiesi sisältöä, ettei niihin jäisi pahismaisuuksia.

Zey kirjoitti:
Arokiuru kirjoitti:1. Kysyjää voi epäillä tai olla epäilemättä. En lähtisi pelkästään tuon kyselyn takia epäilemään ketään. Tuo ei kuitenkaan ole ainut epäilyperuste, joten tässä ollaan.

Miten jonkin asian epäilyttävyys muuttuu riippuen muista teoista? Eikö se sitten ole enemmänkin päättämistä, että sinä olet pahismainen, joten nämä ja nämä asiat ovat myös pahismaisia?

Ei sen tietyn yhden asian epäilyttävyys muutukaan. Se mikä muuttuu, on se, miten teko sopii muuhun käsitykseen. Jokin yksittäinen teko voi olla ristiriidassa muun kuvan kanssa, tai se voi vahvistaa kuvaa näkökulmasta riippuen. Yritän mahdollisimman hyvin katsoa kokonaiskuvaa, joten yksi asia ei työnnä epäilyttävyyttä juuri mihinkään suuntaan, mutta jos tämä yksi asia tukee muuta kuvaa epäilyttävyyttä, niin sitten näin tapahtuu.

Zey kirjoitti:
Arokiuru kirjoitti:Kieltämättä virheellinen epäilyni ja se, että sinä Violet putosit hyviksenä tekee minusta aika varmasti epäilyttävän tänään.

Pidätkö itse virheellistä epäilyä pahismaisena? Mikäli kyllä, mikset epäillyt eilen minua kun olin virheellisesti tappanut Lemnin? Mikäli et, miksi oletat muiden pitävän asiaa epäilyttävänä? Eikö silloin minuakin oltaisi epäilty Lemnin pudottamisen takia, mitä itse en ainakaan ole huomannut tapahtuneen? Vai koitiko pienellä marttyyrimeiningillä saada pisteitä?


Yleisesti ottaen en pidä virheellistä epäilyä pahismaisena. Virheellisiltä epäilyltä tuskin näissä peleissä vältytään, joten turha niistä noin yleensä on epäilyksiä nostaa. Tästä syystä en epäillyt sinua, sillä sinulla oli kuitenkin näkökulmasi, miksi äänestit ensimmäisenä päivänä Lemniä. En myöskään oleta että muutkaan pitäisivät virheellisiä epäilyjä yleisesti epäilyttävinä, ja siksi myöskin oletan, ettei sinua epäilty Lemnin pudottamisen takia.
Syy, miksi kuitenkin kuvittelen että epäilykset minua kohtaan saattavat nousta: eiliset epäilykset välillä minä ja Violet tulivat kaikille selväksi. Kantaa puolusteltiin puolin ja toisin, ja myös yritykset tiputtaa toinen olivat selkeitä. En tiedä, miten yleisiä tämmöiset epäilykaksinkamppailut peleissä ovat tai millaisen kuvan ne antavat sen osapuolista, mutta joku pelaajista saattaa lopputuloksen nähtyään pohtia näin: Arokiuru alkoi epäillä Violetia sen jälkeen kun Violet äänesti häntä --> Arokiuru halusi pahiksena saada Violetin pois, ennen kuin joku muukin tarttuu Violetin epäilyihin ja pahis-Arokiuru saadaan kiinni.
Tiedostan, että viestini (ja itseasiassa tämäkin viesti, jos nyt tälle linjalle lähdetään) saattaa välittää marttyyrimaisuutta, mutta se ei ollut tarkoitukseni. Itse ajattelin asian niin, että myönnän tehneeni virheen Violetin kohdalla, ja jatkan eteenpäin.

Zey kirjoitti:Tuon lisäksi nyt uudestaan lukemalla pisti yksi perustelu myös silmään, nimittäin minulta agressiivisesti kysyminen, jonka Arokiuru itse sanoi, ettei se kerro niin hyvismäisyydestä, kuin pahismaisuudesta. Miksi sitten epäilit Violetia sen perusteella, jos se ei kerran kerro mitään?

Tuo huomio ei ollut niitä raskaimpia epäilyperusteluitani. Se on oikeastaan vähän samanlainen asia kuin tuo, mistä aiemmin tässä viestissä puhuinkin:
Arokiuru kirjoitti:Ei sen tietyn yhden asian epäilyttävyys muutukaan. Se mikä muuttuu, on se, miten teko sopii muuhun käsitykseen. Jokin yksittäinen teko voi olla ristiriidassa muun kuvan kanssa, tai se voi vahvistaa kuvaa näkökulmasta riippuen. Yritän mahdollisimman hyvin katsoa kokonaiskuvaa, joten yksi asia ei työnnä epäilyttävyyttä juuri mihinkään suuntaan, mutta jos tämä yksi asia tukee muuta kuvaa epäilyttävyyttä, niin sitten näin tapahtuu.

Violetista tekemäni huomio (se että hän kyseli sinulta) oli aluksi irrallinen huomio, jota en pelaajapohdintaviestissäni osannut tarkkaan asettaa hyvis-pahisakselille. Violetilta tuli kommentti, ettei aggressiivisuus tarkoita pahismaisuutta. Violetin jonkinlainen takertuminen tähän huomioon sai minut pohtimaan, että haluaakohan hän yrittää ohittaa tuon huomioni. Näin ollen huomiosta tuli epäilyperuste - ainakin jonkinasteinen. Ei ollut edelleenkään niitä pääsyitä, mutta tuki kokonaiskuvaa ja oli mielestäni mainitsemisen arvoinen seikka. Näkyikö tämä ajattelu eilisen viesteissäni? Eipä tainnut näkyä. Mistä tämä johtuu? En osannut silloin pukea sitä sanoiksi noin. Miksi en kysynyt Violetilta, että halusiko hän ohittaa tuon huomion? Tähän pätee sama vastaus kuin edelliseen itselleni esittämään kysymykseen, sekä se, että mainitsin aiemminkin, etten ole kovin hyvä tekemään kyseenalaistavia kysymyksiä. (Vain tarkentavia, kuten alla. :p)

Lemni ja felarof: Mistä kohdasta viestiäni saatte tuon hermostuneen/selittelevän fiiliksen? Sovittelevan sävyn löytämisen ymmärrän. Myönsinhän virheeni, vaikka eilen epäilykseni Violetia kohtaan olivat selvät. Suoraa tietoa Violetin hyvikseydestä on kuitenkin paha (lue: mahdoton) kiistää. Mutta selittely? Mielestäni selitin äänestymiskäyttäytymistäni eilen, mutta tänään totesin vain että jaaha, pieleen meni.
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 08.02.2014 15:25:42

Arokiuru:

Arokiuru kirjoitti:Kieltämättä virheellinen epäilyni ja se, että sinä Violet putosit hyviksenä tekee minusta aika varmasti epäilyttävän tänään.


Miksi tämä tekisi sinusta epäilyttävän? Zey äänesti minut ulos 1. päivänä, eikä lähtenyt sen jälkeen erikseen spekuloimaan, kuinka muut pelaajat varmasti pitävät häntä epäilyttävänä. En ole tehnyt mitään laskentoja, mutta veikkaisin että 1. päivänä minä ja Zey olimme yhtä paljon äänessä kuin sinä ja Violet 2. päivän aikana, eli kaikille tuli kyllä selväksi että Zey epäili minua ja minä epäilin Zeytä. Jos kyseessä oli harhalynkkaus, sitä ei tarvitse pyydellä erikseen anteeksi. Kyllä muut olisivat pyytäneet sinulta perusteluja jos olisivat katsoneet sen tarpeelliseksi. Ongelma ei siis välttämättä ole se, että äänestit hyvispelaajan pois, vaan miten se miten reagoit siihen tänään.

Arokiuru kirjoitti:Missään nimessä minun ei ainakaan kannata jatkaa Violetin epäilemistä, sillä vaikka hän olisikin palannut pahiksena, eilisen epäilykseni eivät enää luonnollisesti ole voimassa.


Tämän voi lukea siinä valossa että yrität tehdä jonkinlaista pesäeroa eiliseen äänestyskäyttäytymiseesi. "En kehtaa epäillä koska viime kerralla tulin äänestäneeksi hyvistä". Onko Violetin epäileminen täysin poissuljettu vaihtoehto? Jos on, niin mistä syystä? Entä jos Violet alkaa käyttäytymään epäilyttävästi?

Myönnettäköön että tämän lauseen pääpointti on muuten ihan hyvä. Mus jätti jälkeensä vain pari viestiä (Taisi ihmetellä tätä paljon puhuttua Zeyn johdatteluyritystä? Korjatkaa toki jos olen väärässä) jotka eivät taineet olla kovinkaan epäilyttäviä, koska kukaan ei ole vielä pyytänyt Violetia selittämään alkuperäisen pelaajan sekoiluja. On myös hyvä muistaa että tässä vaiheessa päivää varapelaaja-Violet oli ehtinyt kirjoittaa vasta yhden viestin, jossa en itsekään näe mitään epäilyttävää. Tässä vaiheessa peliä varovaisuus on ihan kannustettavaa, koska jos tänään osutaan harhaan, huomenna ei ole enää varaa virheisiin.

Arokiuru kirjoitti:Suoraa tietoa Violetin hyvikseydestä on kuitenkin paha (lue: mahdoton) kiistää. Mutta selittely? Mielestäni selitin äänestymiskäyttäytymistäni eilen, mutta tänään totesin vain että jaaha, pieleen meni.


Ongelma on siinä, että muut pelaajat eivät välttämättä näe viestiäsi samassa valossa. Näin siinä käy kun jengi kommunikoi netissä ja ei voi turvautua äänensävyyn, kehonkieleen tai muihin vastaaviin nuansseihin. Mainitsin aikaisemmin pitäväni Zeytä aika kärkkäänä pelaajana, mutta saattaa hyvinkin olla että Zey kirjoittelee tähän topaan viestejä rennosti virnistellen.

Violet: Olet pudottamassa pelaajaa joka on kirjautunut Kylään viimeksi 3 päivää sitten. Ymmärtäisin tuon äänesi toimivan kannustimena saada toinen pelaaja puhumaan, mutta jos Ropsuksesta ei kuulu iltaan mennessä mitään, aiotko silti pitää äänesi?
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 08.02.2014 15:31:47

No hitto, arvasin että jotakin jäi uupumaan edellisestä viestistä. Menee tuplapostauksen puolelle.

Zey kirjoitti:Hagrid->Lemni:
Hagrid ei sitten puhunutkaan mitään. Lemni tuli tilalle tänään ja muutaman viestin on kerinnyt lähettää. Pohti pelaajia, mutta itselle jäi epäselväksi se lopullinen mielipide pelaajista, eli jonkinlainen lopputiivistelmä olisi kiva saada. Muutaman viestin jälkeen en osaa vielä mitään sanoa.


Ollaan näköjään taas eri mieltä, mutta eiköhän tuo onnistu. Minun pitäisi lähteä liikkeelle puolen tunnin sisällä, mutta yritän tulla puhumaan tänne vielä ennen päivän päättymistä jos vain suinkin pystyn.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 08.02.2014 15:39:39

Lemni: Ropsus on olut sen verran epäilyttävä, että minun puolestani hän saisi tippua. En ole kuitenkaan vielä täysin varma aionko jättää ääneni hänelle, sillä jos hän ei tule puhumaan, voi olla, että menetämme suojelijan. Saatan vaihtaa ääneni Arokiuruun tai oikeastaan kehen tahansa muuhunkin, riippuen siitä miten peli enää etenee.

Zey: Lemniä ja Felaroffia pidän lievästi hyvismäisenä, mutta heidän olisi helppo pelata pahiksena, sillä heidän hahmonsa ovat olleet kaksi päivää ilman epäilyjä ja he voivat vain kommentoida vanhoja asioita ilman, että heitä voi epäillä paljoakaan. Ymmärrän, että tämä pätee myös minuunkin. Näiden syiden takia en heille uskalla antaa luottoa vaikka he tuntuisivatkin hyvismäisiltä.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1390
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja felarof » 08.02.2014 16:43:02

Arokiuru kirjoitti:Lemni ja felarof: Mistä kohdasta viestiäni saatte tuon hermostuneen/selittelevän fiiliksen? Sovittelevan sävyn löytämisen ymmärrän. Myönsinhän virheeni, vaikka eilen epäilykseni Violetia kohtaan olivat selvät. Suoraa tietoa Violetin hyvikseydestä on kuitenkin paha (lue: mahdoton) kiistää. Mutta selittely? Mielestäni selitin äänestymiskäyttäytymistäni eilen, mutta tänään totesin vain että jaaha, pieleen meni.

Arokiuru kirjoitti:Kieltämättä virheellinen epäilyni ja se, että sinä Violet putosit hyviksenä tekee minusta aika varmasti epäilyttävän tänään.
--
Missään nimessä minun ei ainakaan kannata jatkaa Violetin epäilemistä, sillä vaikka hän olisikin palannut pahiksena, eilisen epäilykseni eivät enää luonnollisesti ole voimassa.

Mulla ehkä nimenomaan se, että palasit siihen edellispäivän ääneesi, että olet omasta mielestäsikin epäilyttävä ja korostat, ettei epäilyksesi Violetia kohtaan ole enää voimassa saa minulle vähän sellaisen "Anteeksi anteeksi olin väärässä apua älkää lynkatko" -mielikuvan. Miten muuten tuo oma tarkentava kysymyksesi eroaa mielestäsi niistä Zeyn tarkentavista kysymyksistä, joita pidit epäilyttävänä?

Lemni kirjoitti:Mus jätti jälkeensä vain pari viestiä (Taisi ihmetellä tätä paljon puhuttua Zeyn johdatteluyritystä? Korjatkaa toki jos olen väärässä) jotka eivät taineet olla kovinkaan epäilyttäviä, koska kukaan ei ole vielä pyytänyt Violetia selittämään alkuperäisen pelaajan sekoiluja.

Miten voisit pyytää jotakuta selittämään alkuperäisen pelaajan sekoilua (tai millaisia sekoiluja voisit pyytää selittämään)? Tai siis eihän varapelaaja tiedä yhtään sen enempää siitä, mitä edellisen pelaajan päässä liikkui kuin kukaan muukaan?
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 3 =>8.2. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 08.02.2014 17:32:50

Arokiuru kirjoitti:Lähinnä sen, että pystyisit mahdollisimman tarkkaan miettimään vastauksiesi sisältöä, ettei niihin jäisi pahismaisuuksia.

Mutta tohonhan ei tarvita kuin asian ymmärtäminen, että voi miettiä mahdollisimman tarkkaan vastauksia. Jos pelaaja ei kysy asiasta, niin silloinhan voi olettaa että pelaaja on asian ymmärtänyt, eikö? Näin ollen tuohan sopii kaikkiin pelaajiin, sillä kuka tahansa on voinut miettiä mahdollisimman tarkkaan vastauksien sisältöä, minä vain en ole heti ymmärtänyt mitä on tarkoitettu, joten olen joutunut kysymään. Vai uskotko että hyviksenä ei tarvitse kysyä epäselvistä asioista?

Arokiuru kirjoitti:Yritän mahdollisimman hyvin katsoa kokonaiskuvaa, joten yksi asia ei työnnä epäilyttävyyttä juuri mihinkään suuntaan, mutta jos tämä yksi asia tukee muuta kuvaa epäilyttävyyttä, niin sitten näin tapahtuu.

Mutta jos se kysely kerran tuki sitä epäilyttävyyskuvaa, niin eikö se kysely ollut silloin pahismaista? Ja jos se kerran oli pahismaista, niin eikö sitten pelkästään senkin takia olisi pitänyt voida lähteä epäilemään Violetia? En ymmärrä miten yksittäisenä jokin seikka ei olisi pahismaista, mutta muut pahismaiset asiat tekevät siitä pahismaisen. Sama juttu myös Violetin agressiivisuudesta, eli en ymmärrä miten tuo neutraali seikka sinusta vaihtui pahismaiseksi muiden tekojen perusteella. Se ei ehkä ollut raskaimpia epäilyperusteita, mutta jotenkin siitä tuli kuitenkin epäilyperuste ylipäätään.

Arokiuru kirjoitti:Syy, miksi kuitenkin kuvittelen että epäilykset minua kohtaan saattavat nousta: eiliset epäilykset välillä minä ja Violet tulivat kaikille selväksi. Kantaa puolusteltiin puolin ja toisin, ja myös yritykset tiputtaa toinen olivat selkeitä. En tiedä, miten yleisiä tämmöiset epäilykaksinkamppailut peleissä ovat tai millaisen kuvan ne antavat sen osapuolista, mutta joku pelaajista saattaa lopputuloksen nähtyään pohtia näin: Arokiuru alkoi epäillä Violetia sen jälkeen kun Violet äänesti häntä --> Arokiuru halusi pahiksena saada Violetin pois, ennen kuin joku muukin tarttuu Violetin epäilyihin ja pahis-Arokiuru saadaan kiinni.

En ymmärrä miten tuo, että kaksi pelaajaa epäilee toisiaan vaikuttaa asiaan mitenkään verrattuna siihen että toinen epäilisi jotain kolmatta osapuolta? Ja miten tuo ajatusketju liittyy mitenkään siihen, että Violet tippui, yhtä hyvin tuosta oltaisiin voitu epäillä jo ennen Violetin tippumista?

Arokiuru kirjoitti:Violetin jonkinlainen takertuminen tähän huomioon sai minut pohtimaan, että haluaakohan hän yrittää ohittaa tuon huomioni.

Jos hän olisi halunnut ohittaa tuon huomiosi, miksi hän olisi puolustautunut sitä vastaan ja tuonut asian näin esille?

Lemni: Multa meni ohi mistä ollaan taas eri mieltä?
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2353
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

EdellinenSeuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron