Seepranlihaa sipulipedillä WORLD END

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Seepranlihaa sipulipedillä WORLD END

ViestiKirjoittaja Jita » 25.01.2014 20:19:50

Seepranlihaa sipulipedillä

PJ: Jitachi
VPJ/APJ: Vampire
Pelityyppi: Peruspeli
Pelaajamäärä: 11
Äänestystapa:
Pelimode: Raegan

Seepranlihaliigalla on pienimuotoinen ongelma. Poliisit ovat jostain kumman syystä saaneet päähänsä epäillä, että liigan maahantuoma seepranliha ei oikeasti ole seepranlihaa, vaan jotain todella epäilyttävää. Jopa niinkin epäilyttävää, että pari heikäläistä on soluttautunut seepranlihaliigan riveihin ;) He siis ovat päättäneet potkia pihalle nämä valeasuiset kytät pellolle :P Valitettavasti tämä onkin paljon helpommin sanottu kuin tehty, soluttautujat ovat näet todella taitavia. Tästä syystä seepranlihaliiga on päättänyt erottaa riveistään yhden jäsenen, kunnes ne kytät ovat joutuneet pellolle. Vaikka eihän tässä mitään järkeä muutenkaan ole, koska seepranlihan toimittaminen ja maahantuonti eivät ole laissa kielletty. Mokomat sinivuokot ovat turhaan liikkeessä, vai ovatko sittenkään ;) Tämä selviää... Pelin aikana. Ehkä. Tai mahdollisesti ei koskaan. Miten ikinä pelinjohtaja tykkää. Tai sitten tässä koko kirjoitetussa juonessa ei ole todellakaan oikeasti mitään järkeä, ja koko pelin tarina onkin puhdasta trollausta pj:n toimesta.

Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 4 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin -- Nimi. Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.
Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.
Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Erikoishahmot laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.
Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut (aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi). Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, menettely riippuu erikoishahmosta:
Poliisit: Pidättävät sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.
Henkivartija: suojelee viimeisintä aiemmin suojelemaansa, johon hänellä on mahdollisuus. Jos tällaista hahmoa ei ole, arvotaan suojeltava niiden kesken, joita ei ole äänestetty lainkaan kahden edellisen päivän aikana.


Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.
Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Hahmot:

Seepranlihaliiga aka Hyvät:
1 henkivartija ilmoittaa pelinjohtajalle, ketä hän suojelee yöllä. Jos joku hyökkää suojellun kimppuun, tämä ei kuole. Henkivartija ei voi suojella itseään, ja samaa pelaajaa hän voi suojella maksimissaan kahtena peräkkäisenä yönä. (suojelija)
8 seepranlihakuriiria nukkuvat yöt ja yrittävät päivällä löytää joukostaan murhaajat ja potkia poliisit pellolle tapaamisesta. Seepranlihaliigan tavoite on saada kaikki pahikset pois pelistä. (tavikset)

Poliisit aka pahat(?):
2 pahista tuntevat toisensa ja voivat puhua keskenään yksityisviestein. Joka yö he valitsevat yhden muista pelaajista tapettavaksi ja päivällä he yrittävät esittää viatonta ja saada samalla hyvikset äänestämään jonkun viattoman kuolemaan. Pahisten tavoite on tappaa niin monta hyvistä, että pahiksia on saman verran tai enemmistö kylässä. (pahikset)

Voittaminen:
Seepranlihaliiga (hyvät) voittaa, kun kaikki poliisit ovat karkoitettu.
Poliisit (pahikset) voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin seepranlihaliigalaisia.

Mukana: (11/11) (Boldatut kuolleet)
Zey
Hagrid -> Lemni
Violet
Arokiuru
Ardee -> felarof
Mus -> Violet
Horaaneko
Lemni
Ropsus
felarof
Jii
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Kyläläinen
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Jita » 25.01.2014 20:41:51

Olipa kerran rakennus nimeltään Auran panimo. Se sijaitsi mystisessä Turun valtakunnassa, Aurajuustojoen varrella. Siis kyllä, nimenomaan joki, jossa ui aurajuustoa. Kyseinen rakennus sattui toimimaan myös meidän päähenkilömme, tai no, päähenkilöiden kokoontumispaikkana. Päähenkilöillä oli myös erikoinen harrastus, joka yhdisti heidät; seepran lihan myynti ja kuljettaminen laillisesti.

Paitsi että se laillisuus, niin ja näin, mitä nyt poliisit vähän tuli soluttautumaan paperinohuissa ringinjohtaja Jitachin naamalla varustetuissa valeasuissa, jotka kuitenkin paljastuivat aivan heti. Loppu.

Tai ehkei nyt sentään. Jos tarinamme loppuisi tähän, olisin kai huono kertoja, ja tässä ei olisi mitään pelattavaa, koska liiga olisi jo voittanut. Ne samat tohelot, eikun anteeksi, poliisit palasivat edes hieman uskottavimmissa asuissa, soluttautuen ovelasti vastaperustettuun porukkaan, jossa kukaan ei tuntenut toisiaan, ja kaikki epäili kaikkia. Ainii, ja heillä oli myös intohimo juonittelupeleihin :D Yllättävää kyllä, porukka tajusi heti, että joukossa oli 2 kuriiria liikaa, ja päättivät yhteistuumin pelata rakastamiaan Juonittelupelejä ratkaistakseen, kuka potkitaan pihalle, ainakin niin kauan, kun ne kaksi poliisia paperinohuissa valeasuissa on pellolle potkittu.

Erotetut/pidätetyt
-

Kokouksen osallistujat: 11

Pihalla valittelemassa kohtaloaan: 0

Keräämässä ympärilleen epäilystä (Äänestyspakot)
Ei ole :3

Etsimässä pelin nimessä mainittua sipulipetiä (Poissaolot)
Ei ole

Ensimmäinen päivä alkaa nyt, ja loppuu 29.1.2014 kello 21.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Kyläläinen
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 25.01.2014 20:46:04

Hei kaikille, niin uusille kuin vanhoillekkin pelaajille!

Omalta osaltani peli alkaa vähän huonoon aikaan, sillä ensi viikosta alkaa koeviikko, mutta enköhän pärjää. Ei minulla muuta sanottavaa näin pelin alkuun.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 25.01.2014 21:40:50

Hohoo, tätä on odotettukin >:D Violetin lailla itselläni alkaa koeviikko, mutta kokeita ei ole onneksi montaa joten omalla kohdallani sen ei pitäisi tuottaa ongelmia. Lähestyvät MOCK-kokeet ja myöhemmin keväällä IB-ylppärit kyllä saattavat (tai ainakin kai pitäisi) vaikuttaa mutta njaaaaaaah, the game is on!
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 25.01.2014 22:57:07

//Argggh, en tykkää yhtään, kun sain hienosti poistettua kirjoittamani viestin. :( En tykkää olla muiden koneella, kun ne on niin outoja, onneksi oma kone tulee huomenna isoveljen tyköä, niin voi taas käyttää sitä. <3

Itsellä alkoi koeviikko perjantaina ja kestää ensiviikon yli seuraavan viikon maanantaihin asti. Muutamia päiviä lukuunottamatta pystyn varmaankin pitämään jonkinlaista aktiivisuustasoa yllä (viikonloppuisin tosin paljon helpompaa, kun on aikaa enemmän <3). Tosin aina voi jättää yöuniakin vähemmälle, että eiköhän tässä kuitenkin mukavasti mennä. :D

Uusia ja vanhoja tuttavuuksia näkyy olevan, heipat kaikille. :)

Pelin rooleista ei ole kauheasti sanottavaa, kun kerran aika perusrooleja ovat. 4.päivänä täytyy pahis saada kiinni, joten pelissä on 3 harhalynkkausmahdollisuutta, mikä on kiva.

Arokiuru on tosi innostuneen tuntuisesti mukana, onkohan vain viatonta vihdoin-peli-alkaa -innostumista, vai voisiko siellä olla roolistaan innostunut pahis?
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 25.01.2014 23:04:29

Jep, moi vaan kaikille minunkin puolestani. Hereillä ollaan.

Auran panimolle kokoonnutaan näköjään vähän pienemmällä joukolla kuin alunperin oli tarkoitus, (ainakin suojelija ja petturi taisivat pudota kelkasta?) mutta eiköhän tälläkin porukalla saada juttua aikaiseksi sitten kun kaikki ovat ehtineet paikalle.

Pelaajamäärän pienentyminen harmittaa siinä määrin, että nyt ei voida spekuloida niin paljon esim. erikoishahmoista ja näiden mahdollisesta esiinmarssista. Hautuumaalla norkoillessani huomasin, että tämä tuntuu olevan varsin hyvä tapa saada sanaharkka... eikun siis keskustelu käyntiin. Ei menisi ensimmäinen pelipäivä pelkäksi moikkailuksi :)

/Zey ehti kiilata väliin samalla kun kirjoitin omaa viestiäni.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja felarof » 25.01.2014 23:27:23

Jee tää alko :D en toki oo käyny stalkkaamassa tätä monta kertaa päivässä että milloin alkaa.. Mm jännää, pitää vissiin munkin käydä hautuumaalla kaivelemassa pelejä, että muistaa miten tätä taas pelattiinkaan.

Lemni kirjoitti:Auran panimolle kokoonnutaan näköjään vähän pienemmällä joukolla kuin alunperin oli tarkoitus, (ainakin suojelija ja petturi taisivat pudota kelkasta?) mutta eiköhän tälläkin porukalla saada juttua aikaiseksi sitten kun kaikki ovat ehtineet paikalle.

Suojelijahan tuolla näkyy vielä hahmokaartissa olevan (henkivartija), kertaluonteinen ennustaja taisi hyvisten puolelta tippua erikoishahmoista pois. Mutta joo, eiköhän me tälläkin porukalla saada hyvä peli aikaan :)
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 25.01.2014 23:36:27

felarof kirjoitti:
Lemni kirjoitti:Auran panimolle kokoonnutaan näköjään vähän pienemmällä joukolla kuin alunperin oli tarkoitus, (ainakin suojelija ja petturi taisivat pudota kelkasta?) mutta eiköhän tälläkin porukalla saada juttua aikaiseksi sitten kun kaikki ovat ehtineet paikalle.

Suojelijahan tuolla näkyy vielä hahmokaartissa olevan (henkivartija), kertaluonteinen ennustaja taisi hyvisten puolelta tippua erikoishahmoista pois. Mutta joo, eiköhän me tälläkin porukalla saada hyvä peli aikaan :)


Juuri kun sitä luuli lukeneensa viestinsä huolella ennen kuin sen päästi valloilleen bittiavaruuteen! Tosiaan, tarkoitus oli puhua ennustajasta suojelijan sijaan.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 26.01.2014 12:24:37

Zey: innostaa koska siitä on aikaa kun tipuin Veljeksistä (plus tipuin aika alussa), joten kiva päästä taas pelaamaan. Myös alkuinnostusta, koska olen kuitenkin vielä uusi Kyläläinen. ^^
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 26.01.2014 13:19:42

Felarof: Onko sinulla kokemusta juonittelupeleistä?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja felarof » 26.01.2014 13:33:44

Violet kirjoitti:Felarof: Onko sinulla kokemusta juonittelupeleistä?

Oon finissä pelannut muutaman pelin (kolme?) joskus vuosia sitten, lisäksi jonkin verran irl. Eli jotain kokemusta on mutta aika vähän.

Zey heittää epäilyjä aika nopeasti, mutta ehkä ihan hyväkin, niin saadan peli nopeasti kunnolla pyörimään :)
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 26.01.2014 19:00:03

Höh, vain viisi on herännyt. Olisi kiva jos muutkin tulisivat tervehtimään, minä kun en tahtoisi käyttää herättelyääniä edes ensimmäisenä päivänä.

Zey oli kiva ja heitti heti alkajaisiksi keveitä epäilyjä Arokiurun suunnalle. Kummastakaan ei ole tällä hetkellä fiiliksiä suuntaan eikä toiseen, katsotaan josko tilanne tästä vielä kehittyy. Violetin kommentin tosin pistin merkille jo nyt. Kyselläänkö sitä kanssapelaajien pelikokemuksen perään ihan lämpimikseen, vai yritätkö ottaa selville kuinka paljon höynäytettäviä tyyppejä täältä löytyy? ;)
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 26.01.2014 21:12:32

Lemni: Mikset tahtoisi käyttää herättelyääntä? Pelkäätkö huomion kohdistuvan sinuun, jos näin tekisit?
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 26.01.2014 21:17:12

Lemni: Kysyin Felarofin pelikokemuksesta, sillä hän vihjasi viestissään, että hänellä olisi kokemusta peleistä, mutta ei kertonut missä.

Zey: Miksi yllytät Lemniä käyttämään herätysääntä, kun et käytä sitä itse?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 26.01.2014 21:22:45

Violet: En yllytä Lemniä käyttämään herätysääntä, vaan haluan tietää hänen motiivinsa olla käyttämättä, kun kerran hän ei ole tyytyväinen herääjien määrään ja ilmeisesti pitää herätysääntä kuitenkin mahdollisena tapana saada pelaajia hereille.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Violet » 26.01.2014 21:38:18

Kysymys oli kyllä yllyttävässä/ohjailevassa muodossa. Et kuitenkaan vastannut miksi et ole käyttänyt herätysääntä, mitä yritinkin epäsuorasti kysyä.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 26.01.2014 21:51:44

Kysymyksen asettelulla lähinnä halusin ilmaista, että mieleeni tulleet mahdolliset motiivit ovat epäilyttävää laatua. En ole käyttänyt herätysääntä, koska tässä vaiheessa en näkisi siitä mitään hyötyä - päivää kun on vain kulunut 1 vuorokausi, joten oletan että pelaajien hiljaisuus johtuu ennemmin pelin alkamisen huomaamattomuudesta/siitä ettei ole ollut aikaa vastata kuin mahdollisesta välttelystä.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Mus » 26.01.2014 22:33:36

Huomenta huomenta :). Roolilista on hyvin perustavanlaatuinen, ei mitään sanottavaa siitä. Tervetuloa myös kaikille niille kasvoille, joiden kanssa en ole aikaisemmin pelannut (Arokiuru, Lemni ja felarof)! Kirjoituksiin valmistautumisen takia olen vähän sekavasti paikalla :(.

Täällä on jo alkanut väittely siitä, että yrittääkö Zey painostaa Lemniä äänestämään herättelyäänellä. Omasta mielestäni Zeyn puheessa oli vähintääkin johdatteleva sävy, mikä ei yleensä hänen tyyliinsä ainakaan kuulu. KYsely aiheesta on hassua senkin vuoksi, että peli on tosi alussa, eilenhän tämä vasta alkoi.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 26.01.2014 22:41:49

Mus kirjoitti:KYsely aiheesta on hassua senkin vuoksi, että peli on tosi alussa, eilenhän tämä vasta alkoi.

Mistä kyselystä puhut?
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 26.01.2014 22:45:34

Zey kirjoitti:Lemni: Mikset tahtoisi käyttää herättelyääntä? Pelkäätkö huomion kohdistuvan sinuun, jos näin tekisit?


En toki. Minä en vain tahdo löytää mitään syytä sellaisen antamiselle, oli pelipoppoo kuinka hiljainen tahansa. Herätysäänellä saadaan varmistettua tasan yksi uusi viesti torkkuvalta pelaajalta. Ehkä. Jos ääni lähtee pelaajalle joka ei ole huomannut pelin alkavan, siillä on yhtä paljon painoa kuin äänestämättömyydellä. En siis koe herättelyäänestä olevan mitään hyötyä pitkällä tähtäimellä.

Zey kirjoitti:Kysymyksen asettelulla lähinnä halusin ilmaista, että mieleeni tulleet mahdolliset motiivit ovat epäilyttävää laatua.


Näistä epäilyttävistä motiiveista kuulisin mielelläni lisää. Älä nyt jätä pelkkään vihjailuun!
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 26.01.2014 23:01:56

Mieleeni tuli kaksi vaihtoehtoa, joista ensimmäisen sanoinkin (et halua huomiota). Toinen mikä tuli mieleen, on se, ettet kenties oikeasti haluakaan pelaajien heräävän. Miksi halusit tietää nämä? Ymmärtäisin asian muiden kohdalta, sillä he voisivat haluta miettiä voisiko näkökulmassani olla jotain perää, mutta itsehän tiedät motiivisi.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Mus » 26.01.2014 23:39:18

Zey kirjoitti:Mistä kyselystä puhut?


Tämä:

Zey kirjoitti:Lemni: Mikset tahtoisi käyttää herättelyääntä? Pelkäätkö huomion kohdistuvan sinuun, jos näin tekisit?
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 26.01.2014 23:47:25

Zey kirjoitti:Mieleeni tuli kaksi vaihtoehtoa, joista ensimmäisen sanoinkin (et halua huomiota). Toinen mikä tuli mieleen, on se, ettet kenties oikeasti haluakaan pelaajien heräävän. Miksi halusit tietää nämä? Ymmärtäisin asian muiden kohdalta, sillä he voisivat haluta miettiä voisiko näkökulmassani olla jotain perää, mutta itsehän tiedät motiivisi.


Tokihan minä oman ajatuksenjuoksuni tiedän, mutta sinun tai kenenkään muun ajatuksista en voi sanoa samaa. Minusta vain tuntui hassulta viitata "epäilyttäviin motiiveihin" perustelematta niitä kuitenkaan syvemmin. Muutama muu täällä havaitsi ensimmäisessä kysymyksessäsi vähän johdattelun makua, mikä voi sinällään olla mahdollista, mutta mitä itse en ainakaan toistaiseksi kokenut tajuttoman epäilyttävänä. En ole vieläkään varma mistään mahdollisista johdatteluyrityksistä, mutta tässä alkoi olla ehkä pientä epäsuoraa vihjailua. Kyllä minua saa epäillä ihan suorastikin, en minä pure.

/Mus ehti väliin.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Ropsus » 27.01.2014 11:22:03

Moikka vaan kaikille, uusille sekä vanhoille! Kiva päästä taas pelailemaan, nyt en kuitenkaan ehdi pitkästi kirjoittelemaan, koska koulu ja lukion viimeinen koeviikko. Olen kuitenkin hereillä ja topaa hieman lueskellut, parempaa pohdintaa kunhan ehdin paremmin (toivottavasti jo tänään :)).
Let's go poke it with a stick!
Avatar
Ropsus
Kyläläinen
 
Viestit: 91
Liittynyt: 15.11.2013 08:34:24
Paikkakunta: Joensuu

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja felarof » 27.01.2014 16:06:53

Lemni: Miksi pidät herättelyääntä vaihtoehtona, jos et kuitenkaan koe siitä olevan hyötyä?

Zey kirjoitti:Kysymyksen asettelulla lähinnä halusin ilmaista, että mieleeni tulleet mahdolliset motiivit ovat epäilyttävää laatua. En ole käyttänyt herätysääntä, koska tässä vaiheessa en näkisi siitä mitään hyötyä - päivää kun on vain kulunut 1 vuorokausi, joten oletan että pelaajien hiljaisuus johtuu ennemmin pelin alkamisen huomaamattomuudesta/siitä ettei ole ollut aikaa vastata kuin mahdollisesta välttelystä.

Zey: Miksi epäilet, että Lemnillä olisi epäilyttäviä motiiveja, kun oma motiivisi samassa asiassa on kuitenkin ns. ei epäilyttävä?

Mus kirjoitti:Täällä on jo alkanut väittely siitä, että yrittääkö Zey painostaa Lemniä äänestämään herättelyäänellä. Omasta mielestäni Zeyn puheessa oli vähintääkin johdatteleva sävy, mikä ei yleensä hänen tyyliinsä ainakaan kuulu. KYsely aiheesta on hassua senkin vuoksi, että peli on tosi alussa, eilenhän tämä vasta alkoi.

Mus: Miksi kysely aiheesta on mielestäsi outoa juuri pelin alussa, eikö tässä vaiheessa ole vähän pakko tarttua pieniinkin asioihin, jotta peli etenisi? Mikä olisi omasta mielestäsi paras tapa edistää peliä näin ekana päivänä? Tähän toki saavat muutkin vastata :D

Toivottavasti loputkin heräisivät pian niin päästään kunnolla pelaamaan :)
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 27.01.2014 16:36:42

Mus kirjoitti:
Zey kirjoitti:Mistä kyselystä puhut?


Tämä:

Zey kirjoitti:Lemni: Mikset tahtoisi käyttää herättelyääntä? Pelkäätkö huomion kohdistuvan sinuun, jos näin tekisit?

Miksi tämä on hassua? Eihän Lemni sanonut, ettei hän haluaisi herätysäänestää näin alussa, vaan edes ensimmäisenä päivänä, mistä mielestäni voi olettaa, ettei hän halua koko pelin aikana antaa herättelyääntä.

Lemni kirjoitti:En ole vieläkään varma mistään mahdollisista johdatteluyrityksistä, mutta tässä alkoi olla ehkä pientä epäsuoraa vihjailua.

Epäsuoraa vihjailua mistä?

felarof kirjoitti:Miksi epäilet, että Lemnillä olisi epäilyttäviä motiiveja, kun oma motiivisi samassa asiassa on kuitenkin ns. ei epäilyttävä?

Koska itselle syntyi kuva hänen viestistään, että hän pitää herättelyäänestystä ratkaisuna heräämättömyyteen (sanoo, että olisi kiva kun muut heräisivät, sillä hän ei tahdo herättelyäänestää -> olisi kiva kun muut heräisivät ilman herättelyäänestämistä, sillä hän ei tahdo tätä tehdä -> herättelyäänestäminen saisi ihmiset heräämään), muttei halua herättelyäänestää aka ratkaista hyvisten ongelmaa mahdollisena ratkaisutapana pitämällä tavalla, eikä näin ollen hyödyttää hyviksiä. Itse taas en pidä ainakaan tässä vaiheessa herättelyäänestämistä ongelman ratkaisuna, joten olemalla herättelyäänestämättä en kieltäydy ratkaisemasta ongelmaa.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Lemni » 27.01.2014 17:25:00

felarof kirjoitti:Lemni: Miksi pidät herättelyääntä vaihtoehtona, jos et kuitenkaan koe siitä olevan hyötyä?


Felarof:

Lemni kirjoitti:minä kun en tahtoisi käyttää herättelyääniä edes ensimmäisenä päivänä.


Avainsanat boldattu. Kerroin myös eräässä toisessa viestissä miksi en näe herättelyäänillä olevan paljonkaan hyötyä. "Hyvällä" säkällä sillä saa irti yhden unisen tervehdyksen, mutta voi käydä myös niin, että tulee osuneeksi pelaajaan joka ei ole edes tajunnut pelin alkaneen. Kummatkin vaihtoehdot ovat minusta huonoja. En ole mielestäni missään vaiheessa antanut sellaista kuvaa että pitäisin herättelyä varteenotettavana vaihtoehtona.

Zey kirjoitti:Epäsuoraa vihjailua mistä?


Tuntuu vähän siltä, että epäilet minua mutta et uskalla tehdä näin suorasti. Olet kyllä veikkaillut että yritän pitää itseni valokeilasta ja että en tahdo muiden pelaajien heräävän, mutta et ole vielä suoraan sanonut epäileväsi minua. Ja hei, epäilyt on okei. Tässä vaiheessa kenestäkään ei ole pahemmin infoa käsillä, joten keskustelu rakentuu lähinnä yhden pelaajan hassusta sanavalinnasta tai toisen kummallisesta lauseesta. Minun sanomisiini saa tarttua jos siitä saa keskustelun alulle, mutta jos epäilyttää, niin eikö olisi hyödyllisempää olla avoin?
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja felarof » 27.01.2014 18:25:16

Lemni: Minulle tuli tuosta sinun ensimmäisestä viestistäsi nimen omaan sellainen kuva, että vaikket herättelyääntä haluaisi käyttää, olisit kuitenkin valmis näin tekemään, jos mikään muu ei auta. Siitä siis mielestäni jonkin näköinen hienoinen ristiriita tuon viestisi ja myöhemmän perustelusi (herättelyäänistä ei hyötyä) välillä.
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Zey » 27.01.2014 21:29:34

Lemni kirjoitti:Minun sanomisiini saa tarttua jos siitä saa keskustelun alulle, mutta jos epäilyttää, niin eikö olisi hyödyllisempää olla avoin?

Kyllä, mutten itsekään ole vielä varma epäilytätkö minua vai et - sen selväksi saamiseksi tarvitsen aikaa pohtia vastaustasi, että selittäkö se itseäni mietittyttäneen asian ja valitettavasti minulla ei vielä ole ollut tähän aikaa, todennäköisesti sen verran aikaa saan kaavittua kokoon vasta keskiviikkona, jolloin voin ruveta mielipiteitä kokoamaan.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Seepranlihaa sipulipedillä PV 1 =>29.1. klo 21

ViestiKirjoittaja Jita » 28.01.2014 10:39:28

Ja tässä vaiheessa olemme tarjoilemassa illan ruokalistaa, äänestystilanteella höystettynä.

Lynkkausta ironialla höystettynä: (Äänestystilanne)
Ei ole :<

Kuumat perunat: (Äänestyspakot)
Ei ole niitäkään :DD

Jälkiruoka, jota ei ollutkaan: (Poissaolot)
Ei ole.

Päivä päättyy huomenna klo 21.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Kyläläinen
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron