Kissan viikset! KOIRAT ON PAREMPIA KU KISSAT

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 18.07.2017 18:50:33

Äänet siis nyt ymmärtääkseni seuraavasti:

Mursumus 1
Jamsteri 1
Jeku 1

Mursumusin ääni voi vielä muuttua, ja tilanne voi muutenkin vielä muuttua, mutta laitan nyt kuitenkin äänet ylös.

//porkkana edelle, olen illan epäaktiivinen ihan IRL-kiireen vuoksi, mutta yritän älypuhelimelta kurkkia pelin kulkua, ja kirjoitella pidempiä pohdintoja kun huomenna saan toivottavasti koneen käyttööni.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Meiz » 18.07.2017 19:39:23

Porkkanan pidempi viesti ja mietinnät herättivät jo positiivisempaa fiilistä. Mursumusin viesti taas ensimmäinen häneltä joka ei herättänyt luottoa. Keskittyy melko rajatulla sektorilla antamaan mietteensä pelaajista ja päällimmäiseksi mulle jää varovainen ja kädenlämpöinen fiilis. Aivankuin viesti olisi kirjoitettu tyyliillä joka ei keräisi suurempaa huomiota muilta, edes pelaajilta joille heittää epäilyä. Porkkanan kyseenalaistukset omaan epäilyynsä(jos sitä sellaiseksi voi kutsua) on mielestäni hyvät. Samoin näen Jekun pahikselle turvallisena kohteena äänestää, vaikea nähdä Jekua kyseenalaistamassa epäilyjä tai hyökkäämässä vahvasti takaisin. Sain fiiliksen pahiksesta joka pyrkii pysymään turvallisilla vesillä.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Niacin » 18.07.2017 22:01:56

Meiz kirjoitti:Samoin näen Jekun pahikselle turvallisena kohteena äänestää, vaikea nähdä Jekua kyseenalaistamassa epäilyjä tai hyökkäämässä vahvasti takaisin. Sain fiiliksen pahiksesta joka pyrkii pysymään turvallisilla vesillä.

En oikein ymmärtänyt viimeistä kohtaa. Näet Jekun hyvänä äänestyskohteena pahiksille, mutta saat myös Jekusta itsestään pahisfiilistä? Vai viittaatko johonkuhun muuhun? Kuulostaa ristiriitaiselta tällaisena.

Tetradynamia kirjoitti:Siksi ei minua oikeastaan kiinnosta yksi lisäpäivä pelin tässä vaiheessa. Pahiksena yksittäinen lisäpäivä voisi kiinnostaa, mutta silloinkin vain jos sillä saavuttaa sen voiton (tai edes lähelle), siihenkin on tässä pelissä vielä liian varhaista. Kuten Jitachi tuossa toteaa, harrastan epätyypillisiä peliliikkeitä joiden logiikkaa muut eivät useinkaan ihan ymmärrä. Äänestäisitkö minua nyt, jos olisit siinä käsityksessä, että missasin päivän vahingossa? Jos et, niin mikä tilanteessa muuttuu?

Tämä ”ei kiinnosta” -asenne häiritsee ja pahasti. Tämä on kuitenkin joukkuepeli ja nyt teet tarkoituksella kummia peliliikkeitä, jotka itsekin toteat hyviksille haitallisiksi, muttet välitä. Lisäksi kuulostat jopa harmistuneelta siitä, että sinua ei lynkatukaan heti alkuun. Kuvitellaan hetki, että olisit hyvis: ensimmäisenä päivänä muilla menee paljon aikaa sinun heräämättömyyden spekulointiin ja väittelyyn, tiedät sen ajanhukaksi, mutta päätät silti seurata hiljaa vierestä, sen sijaan että kirjoittaisit pari riviä ja saisit huomion kohdennettua potentiaalisiin pahiksiin. Teet siis tietoisesti hallaa hyvispuolelle, minkä vuoksi minun on vaikea nähdä sinua muuna kuin pahiksena. Puhuit myös aiemmasta alkupelin burnout-fiiliksestä. Olihan itsellänikin vaikeuksia handlata nopeatahtista pelin aloitusta, mutta ilmeisesti sinä kuitenkin seurasit muiden viestittelyä aktiivisesti, joten tuntuu omituiselta että edes lyhyen oman viestin kirjoittaminen oli ”liikaa vaadittu”. Jotenka vastauksena kysymykseesi: tuskin äänestäisin, jos vahinko vaikuttaisi aidolta, juuri teon tahallisuus minun karvat nostaa pystyyn. En ainakaan vielä ole valmis siirtämään ääntäni.

Mitäs havaintoja kokeneemmilla on Tetran tavallisesta pelityylistä? Jitachin mukaan tämä on ihan tyypillistä Tetraa, mutta mieluusti kuulisin muidenkin kommentteja. En tässä vaiheessa uskalla yhden pelaajan vakuutukseen luottaa, jos vaikka Jitachi onkin pahis joka puolustaa Tetraa. Ja jos Tetran pelityyli on usein "epälooginen", niin onhan sen hämmentävyyden taakse myös helppo kätkeytyä mahdollisen pahisroolin sattuessa kohdalle. Vai oonko teistä ihan hakoteillä?

Lupasin aiemmin palaavani ainakin Monni&Jamsteri-nippuun. On kyllä tosiaan vaikea kuvitella olevan täyttä sattumaa lähes identtiset äänestysviestit. Uusina pelaajina aivan varmasti hakevat tukea toisiltaan äänestyspäätöksiin, jos siihen vain sääntöjen puitteissa on mahdollisuus, joko pahiksina tai vapaamuurareina. Asiaa hankaloittaa se, että molemmat reagoivat epäilyihin aivan päinvastaisilla tavoilla: Monni perusteli minusta hyvin ja rauhallisesti omaa käyttäytymistään ja on selvästi pelistä ihan kohtuullisesti kartalla, kun taas Jamsterin viestit ovat sekavan ja epäloogisen kuuloista räpistelyä. Lisäksi Jamsterista ei ole saanut oikein mitään muihin pelaajiin liittyvää irti, käynyt vain välillä toteamassa että kirjoittaa joskus myöhemmin. Milloin? Monnia voisin kuvitella jopa hyvispuolelle, mutta Jamsterin epäilyttävä käytös ja viestien samankaltaisuus vetää kyllä koko parivaljakon minun silmissä varjopuolelle.

Cameronista tuli pelin alkuun hyvä vaikutelma, mutta on lauantain jälkeen kadonnut jonnekin maan alle. Huhuu?
Avatar
Niacin
Mafioso
 
Viestit: 728
Liittynyt: 03.07.2017 08:49:32
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Meiz » 18.07.2017 22:09:28

Niacin kirjoitti:En oikein ymmärtänyt viimeistä kohtaa. Näet Jekun hyvänä äänestyskohteena pahiksille, mutta saat myös Jekusta itsestään pahisfiilistä? Vai viittaatko johonkuhun muuhun? Kuulostaa ristiriitaiselta tällaisena.

Puhuin siis lopussa edelleen Mursumusista.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Tetradynamia » 18.07.2017 23:40:37

Niacin: Joukkuepelaamiseen kuuluu myös, ettei liian tiukasti tuijoteta omaan napaan jotta säilyttäisiin pelissä hieman pidempään. Sen vuoksi sanon, ettei yksittäinen pelipäivä lisää kiinnosta niin kovin paljon. Kovinkaan moni ei laajasti spekuloinut saati väitellyt heräämättömyydestäni ensimmäisenä päivänä, tuskin lainkaan joten hallaa ei tullut normaalia enempää. Enpä voi myöskään sanoa seuranneeni viestittelyä aktiivisesti, tällä kertaa se yksikin viesti oli liikaa vaadittu. Epätyypillisistä peliliikkeistä voin sanoa vain, että pelaan miten parhaiten taidan, kun en muuhunkaan kykene.

Erityisesti edellisessä viestissään Niacin tuntuu paisuttelevan peliliikkeeni aiheuttamaa haittaa. Ehkä pahis, joka on löytänyt itselleen sopivan kohteen, jotta voi pysyä aktiivisena tarvitsemattaa erikseen keksiä sanottavaa ja epäilyjä, joiden tietää olevan kukkua. On tietysti ymmärrettävää, että pelityylini saattaa hämmentää tottumatonta, mutta kohtuus kaikessa.
Tetradynamia
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 222
Liittynyt: 15.11.2013 08:24:15
Palkinnot: 5

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Violet » 18.07.2017 23:45:08

Mitä tulee Tetran peliliikkeeseen, niin se ei kovinkaan paljoa yllättänyt häneltä. Sen sijaan, että perustelisit minulle erikseen peliliikkeitäsi, toivoisin loppuja listasi perusteluja. Meizin haasteeseen vastaaminen ansiokkaalla pelillä ei varmaankaan onnistu, jos et analysoi kahta äänekkäintä pelaajaa. Tetran peliliikkeistä muut ovat jo sen verran kyselleetkin, ettei itselläni ole siihen enää mitään lisättävää.

Anblickin pelityyli poikkeaa hänen viime pelistään. Kyseisessä pelissä hän oli pahis, ja sen sijaan, että esitti syytöksiä enemmänkin suoraan, hän kommentoi enemmänkin keskustelua ja nosti esiin muissa epäilyttäviä pointteja. Vahvistaa hieman käsitystäni siitä, että olisi hyvis, joka tökkii väärää risukasaa.

Mursumusin viesti vaikuttaa vähän siltä, että hän haluaisi epäillä porkkanaa, mutta ylianalysoi kaikkea, ja pyörtää kaiken kesken kaiken. Voisiko näin käydä, jos aloitteleva pelaaja pyrkii ottamaan pesäeroa pahiskaverista, muttei yritä varsinaisesti saattaa tätä epäilyksen alaiseksi? Jekuun tarttuminen on helppo liike pahikselle, kuten aiemmin kommentoineet jo huomasivat, eikä varsinaisesti lisää luottamusta (vaikka minulla ei juurikaan mitään ole Jekun pudottamista vastaan - liian epäselvä pelaaja minulle). Sikäli jos laskin oikein, on meillä vielä neljä päivää aikaa ennen lyloa, ja jos Jeku pitäisi pudottaa, mielummin ennemmin kuin myöhemmin.

Jekusta jo hieman puhuinkin yllä. Toivoisin häneltä nyt pidempiä viestejä, joissa toteutetaan vaikkapa seuraavaa yksinkertaista kaavaa suoraan lukion tekstitaitojen kurssilta: Havainto -> Esimerkki -> Johtopäätös. Esim. Havainto = Monni voi olla pahis, esimerkki = äänesti Zeytä kevyin perustein ja on melko samanlainen kuin Jamsteri ja johtopäätös = voivat olla pahispari. Huomatkaa, että kyseessä oli vain esimerkki. Ja kyseinen kaavakin on vain esimerkki.

Mitä tulee Monniin ja Jamsteriin, niin uskon, että pitemmän päälle heidän käsitteleminen yhdessä, sekä jatkuva toisiinsa linkittäminen tulee vain heikentämään heihin kohdistuvan analyysin laatua. En ole ehtinyt heitä kahta analysoimaan tarkemmin, mutta Monnin viestintätapa vaikuttaa järjestäytyneemmältä, harkitummalta ja selittävältä, kun taas Jamsterin suorapuheisemmalta ja selittelevämmältä. Jamsteri pohti ainakin yhdessä uusista viesteistään sitä, että pahikset eivät lynkkaisi häntä, mistä puhuminen ei kyllä ollenkaan sovi pahispelaajalle.

Niacin vaikuttaa pelaajalta, joka yrittää ottaa peliä kiinni. Äänestyskäyttäytyminen vaikuttaa ihan hyvältä tämän päivän perusteella. Sinäänsä hidas pelaajien analysointi voi olla pahikselle oikein hyväkin taktiikka, pysyy aktiivisena, tuottaa uutta materiaalia pikkuhiljaa ja kun viimeisen pelaajan on analysoinut, vanhimmat ovat jo vanhentuneita, jolloin jos ne analyysit ovat ristiriidassa myöhempien tekojen kanssa (esim. miksi äänestit Tetraa kun viestissä x pidit häntä hyviksenä), voi vedota viestin vanhuuteen. Toisaalta uuden pelaajan ei voi kyllä odottaakkaan kirjoittavan jättilistauksia näin suuressa pelissä pienellä ajalla, ja Niacin tuntuu käyttävän näihin aikaa.

Ronenissa häiritsee se, että hänen pelinsä on hieman passivoitunut tämän päivän aikana. Ensimmäisenä päivänä hän herätti keskustelua kysymyksillä, joiden pahistennappausarvo nyt kuitenkin on kyseenalainen, mutta tänään hän on lähinnä vastannut kysymyksiin. Pahikset ovat tälläiseen passiivisuuteen taipuvaisempia kuin hyvikset, sillä heillä ei ole samanlaista tarvetta tonkia muita pelaajia.

Ronen kirjoitti:Vaikket olisi, Anblick, kovin pitkäaikainen kyläläinen, on helposti huomattavissa, että Violet on kokenut pelaaja.

Hitsi vieköön, mikä mut paljasti tällä kertaa :D Jotenkin tää sai mut naurahtamaan.

Yritän huomenna laittaa Meizin, porkkanan sekä Zeyn tarkasteluun, sillä he kolme tuntuvat nostavan aika paljon pointteja muista pelaajista, ja koska en heihin ole ehtinyt perehtyä kunnolla. Jitachi saa poissaolonsa vuoksi jäädä hetkeksi sivuummaksi, sillä en aio ottaa riskiä vapaamuurarin pudotuksesta. Erikoisia on jo tippunut ihan riittävästi.

Cameronia en ole unohtanut. Ei kai hän nyt ole unohtanut meitä?

// Tetra väliin. Pahiksena hänen olisi helppo tarttua Niaciniin, mutta hyviksenäkin tuosta huomauttaisi.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Cameron » 18.07.2017 23:54:49

No niiiin sellainen ensimmäinen ilta sitten... Ei lähtenyt kauhean vahvasti tämä peli liikkeelle. No suunta ei voi olla kuin ylöspäin! Olen lukemassa topiccia nyt kokonaisuudessa läpi, että saan jonkunlaista kokonaiskuvaa ja käsittelen sitten pelaajat yksitellen erillisessä viestissä (koen, että en oikein pääse muuten kunolla otteeseen pelistä). Menossa on sivun kahdeksan puoliväli, mutta nukahdin jo kolmesti kesken lukemisen (takana olevat yövuorot alkavat verottaa) joten pakko käydä nukkumassa välillä. Tähän mennessä Violet on minusta ehdottomasti hyvismäisin pelaaja erittäin aktiivisella ja hyviksien peliä eteenpäin vievällä pelillä. Huomiot eilisen illan äänestyksestä olivat hyviä ja minuakin kiinnostaisi kyllä Mursumusin kortit.

Ares kirjoitti:
Zey kirjoitti:Ares: Oletatko Tetradynamian seuraavan peliä? Mikäli uskot, mitä Tetradynamian hiljaisuus mielestäsi kertoo hänen roolistaan?

Mikäli hän seuraisi peliä, uskoisin, että hän olisi pahis.

Noh, Tetrahan myönsi olleensa hyvinkin kärryillä pelistä. Joko ääni lentää sinne?

porkkana kirjoitti:
Cam kirjoitti: Mutta vaikuttaahan se pahisten rajausmahdollisuuksiin, jos kerralla tulee vaan työmatkalainen ja vaparit esille vs. jos kerralla tulee työmatkalainen, vaparit, ennustaja tuloksen kanssa ja onnekas esille?

Onnekas ei tiedä olevansa onnekas, ajatusvirhe?

Just se.

Zey, viitaten aiempaan keskusteluun: en tarkoittanut, että olisin jyrkästi eri mieltä asiasta, vaan että nuitakin kantoja olisi hyvä pohtia ennen kuin mitään kiveen hakattua päätetään.

Jitachi kirjoitti:Mikä on sun tän hetkinen mielipide Jekusta?

Kerron kunhan saan tuon listauksen valmiiksi asti...

Jamsteri kirjoitti:Toisaalta silloin oma taktiikkani (olin siis pahisten puolella) oli vedota osaamattomuuteen ja pelin uutuuteen ja pihalla oloon. Pari kaveria taisi olla näillä linjoilla liikenteessä. Cameron, Monni ja ehkä joku muukin?

Täytyy sanoa että mun ois ehkä jo vähän huono vedota pelin uutuuteen :D Mutta joo. Pihalla olin eilen ja harmitti kun ei ehtinyt pysyä ajantasalla iltasähellyksestä!

porkkana kirjoitti:Ei Kylässä varmaan ole sellaista toimintoa, että yksittäisen pelaajan viestien etsinnän sijaan saisi kahden pelaajan viestit aikajärjestykseen luettavaksi? :-D

Periaatteessa jos ottaa vierekkäisille välilehdille pelaajien profiilit auki ja sieltä "etsi käyttäjän viesteistä" niin saa molempien viestit aikajärjestyksessä yhtäaikaa auki :)
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Tetradynamia » 19.07.2017 09:03:07

Jatketaanpa se tynkälistauksen tynkä loppuun (toistaiseksi)

Violet: On mielestäni tässä vaiheessa hyvismäinen, tuntuu haluavan edistää peliä ja mikä tässä vaiheessa kriittisintä on melko aktiivinen. Tämä antaa olettaa, että materiaalia tulee jatkossakin, joten lynkkaamisella ei ole kovin kiire, vaan on viisasta odottaa lisämateriaalia päätöksenteon tueksi.

Zey: Vibattaa enemmän pahikseen päin. Kiinnittää paljon huomiota peliteknisyyksiin alussa, mikä omassa mielessäni sopii enemmän pahikselle. Esittää paljon kysymyksiä eri pelaajille näitä koskettelevista aiheista, mikä voisi olla yhtä hyvin hyviksen kuin pahiksen peliä. Pyrkii vähättelemään allekirjoittaneen valitseman taktiikan riskialttiutta tavalla, joka itsessäni herättää jotain. Tuntuu, että Zey ainakin jossain mielessä lietsoisi hienovaraisesti epäilyksiä ja sitä, että erityisesti kokemattomammat pelaajat tarttuisivat minuun, eivätkä siten ehkä huomaa muuta. Samalla Zey itse tuo esille, ettei pidä minua erityisen pahismaisena perustuen vankkaan kokemukseen. En ole innokkaasti Zeytä lynkkaamassa tässä vaiheessa, vaan toivon (ja uskon) lisämateriaalia jatkossa tulevan.
Tetradynamia
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 222
Liittynyt: 15.11.2013 08:24:15
Palkinnot: 5

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Ares » 19.07.2017 09:10:35

Ares kirjoitti:
Zey kirjoitti:Ares: Oletatko Tetradynamian seuraavan peliä? Mikäli uskot, mitä Tetradynamian hiljaisuus mielestäsi kertoo hänen roolistaan?

Mikäli hän seuraisi peliä, uskoisin, että hän olisi pahis.

Noh, Tetrahan myönsi olleensa hyvinkin kärryillä pelistä. Joko ääni lentää sinne?[/quote]
Ei lennä vielä. Tilanne on muuttunut paljon ensimmäisestä päivästä. Uusia epäilyjä on tullut. Valoitan asiaa heti, kun on aikaa.

Cameron, sivuutit yhden lauseeni. Kommentoisitko tähän?
Ares kirjoitti:Cameron ilmestyi foorumille sanottuaan, ettei kuluta aikaa enempää, koska on treffeillä?


Tämäkin porkkanan lainaus jäi mieleeni.
porkkana kirjoitti:
Ares kirjoitti:miinan viesti herättää hiukan ristiriitaisia tunteita, ja siirtäisin hänet ja Monnin kohtaan "Voisin harkita".

Ares kirjoitti:En olisi lynkannut miinaa, mutten oikeastaan sitten ketään muutakaan.

Ares kirjoitti:Sen lisäksi uotenkin aavistelin, että miina olisi erikoishyvis, sillä hän käyttäytyi omituisesti, muttei pahismaisesti.

Ensimmäinen quote ensimmäisen päivän lopulta, toinen ääni-sähellyksen keskeltä ja kolmas toisen päivän alusta. Nämä kolme eivät kyllä oikein täsmää keskenään. Kysynkin, että miksi et äänestänyt ketään päivän lopussa? Kuten esimerkiksi Zeytä, jos sinulla oli arvelu miinan erikoishyvikseydestä eikä tämä enää epäilyttänytkään päivän lopussa. Pahiksenahan ei haittaisi että mahdollinen erikoishyvis menetettäisiin.. :)

Miksi nämä eivät täsmää keskenään? En tietenkään voinut olla varma siitä, että miina ei ole erikoishyvis, ja hänen listausviestinsä herätti epäillyksiä, joten siis hänet kohtaan "Voisin harkita". Mutta olisin tuskin äänestänyt häntä tai monnia. En äänestänyt ketään päivän lopussa, koska otin Halima-ääneni pois kaksi (2) minuuttia ennen päivän loppua. En kerennyt miettiä, ketä olisin äänestänyt. En olisi äänestänyt Zeytä tai miinaa, se oli varma. Zey oli listallani kohdassa "En äänestä", koska hän vaikuttaa hyvismäiseltä - tietenkin hän voi olla pahis. Sen takia en otsikoinut kohtaa "Hyvismäisimmät". En ymmärrä viimeistä lausettasi, voisitko tarkentaa? En voinut olla varma, että miina on erikoishyvis. Enkä äänestänyt häntä, koska minulla oli sellainen tunne myös. porkkana saa kyllä ainakin tästä kohdasta pahisvibaa, koska minusta tässä nyt väännellään asioita.

Kuten oon miljoona kertaa sanonut, minulla on nyt tosi paljon kiireitä. Nämä kaksi asiaa pomppasivat silmiini, joten jos jonkun kysymys jäi väliin, tulen vastaamaan niihin vielä tämän päivän aikana.

//Tetra väliin.
Avatar
Ares
Kyläläinen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 14.06.2017 20:20:56

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Cameron » 19.07.2017 11:15:36

porkkana kirjoitti:Tämä Monnin kanssa lähes identtinen äänestysviesti epäilyttää, joskin Jamsterin viesti tuli ennen eli ei epäilytä ihan yhtä paljoa kuin Monnin. Molemmilla tuntuu olevan myös pelko äänestyspakosta/kuva että on tosiaan äänestettävä joka päivä/on jopa epäilyttävää jos ei äänestä? En tiedä vaikuttaako se, miten tästä pelistä on aikanaan kerrottu, vai onko tässä takana tosiaan pahiskeskustelu jossa mainittu, että kannattaa äänestää ja jos ei äänestä tulee äänestyspakko. En tiedä, hämmentävän samanlaista keskustelua molemmilta ainakin alkuun.

Tämä nyt osittain tulee kyllä mun harteille :) Soitin Monnille ennen pelin alkua ja kerroin vähän mitä kannattaa/ei kannata tehdä pelissä (käytännössä roolista riippumatta) ja sanoin mm. että joka päivä kannattaa osallistua aktiivisesti keskusteluun ja äänestää jos suinkin mahdollista. Ja sanoin että kertoo Jamsterille samat ohjeet kun asuvat yhdessä. :D

Niacin kirjoitti:Oon tässä illan tutkiskellu paremmin koneella tätä hommaa ja löytäny mm hienon viestienhakutoiminnon (!), mikä helpottaa huomattavasti eri pelaajien liikkeiden tarkkailua. Oon kyllä ihan tuskasen hidas, joten en koko illan aikana päässyt paria pelaajaa pidemmälle suurennuslasini kanssa.

Tuolta alhaalta saa muuten myös järjestettyä topicin pelaajien (ei aikajärjestyksen) mukaan, joka huomattavasti helpottaa jos haluaa tarkastella peliä pelaaja kerrallaan :)

porkkana kirjoitti:Muuten, lausahdusta ”kyllä kokenut pahiskaveri olisi varmasti neuvonut” on nyt käytetty todella paljon eri tilanteissa eri pelaajien kohdalla, mutta en kyllä itse usko tähän. Tai siihen ajatukseen on ainakin todella vaarallista luottaa, kuten Blckterin kanssa kävi viime pelissä. :D

Joo, en myöskään itse laskisi kyllä tämän varaan. Kuten Zey tuolla aiemmin puhuikin niin kokeneemmat pelaajat eivät välttämättä pyri kauheasti vaikuttamaan pahiskavereiden viestien sisältöön.

Niacin kirjoitti:Mitäs havaintoja kokeneemmilla on Tetran tavallisesta pelityylistä? Jitachin mukaan tämä on ihan tyypillistä Tetraa, mutta mieluusti kuulisin muidenkin kommentteja. En tässä vaiheessa uskalla yhden pelaajan vakuutukseen luottaa, jos vaikka Jitachi onkin pahis joka puolustaa Tetraa. Ja jos Tetran pelityyli on usein "epälooginen", niin onhan sen hämmentävyyden taakse myös helppo kätkeytyä mahdollisen pahisroolin sattuessa kohdalle. Vai oonko teistä ihan hakoteillä?

Et oo hakoteillä. Täytyy sanoa että tämä on jokseenkin hyvin Tetramaista... Ja just se siinä onkin niin vaikeeta kun ei tiedä hämmentääkö se soppaa ihan muuten vaan vai pahiksena.

Ares kirjoitti:Cameron, sivuutit yhden lauseeni. Kommentoisitko tähän?
Ares kirjoitti:Cameron ilmestyi foorumille sanottuaan, ettei kuluta aikaa enempää, koska on treffeillä?

Jäi kaivelemaan se ääni Halimalle ja päätin käydä myöhemmin poistamassa sen, sillä en ollut ehtinyt lukea kaikkia sen päivän viestejä. Lisäksi kävin nopeasti vilkaisemassa mitä Halima oli vastannut, ja niistä viesteistä mulle tuli vahvasti hyvisfiilis hänestä.

Hyvismäiset:
Jeku
Ensimmäisenä päivänä ottaa lyhyesti kantaa peliteknisyyksiin ja rauhoittelee Monnia. Mun ja Zeyn keskustelusta kommentoi, ettei näe mun viestejä pahismaisena, mutta Zeyn viestit kohotuttaa kulmia. Huutelee Tetran perään. Vastailee Ronen kysymyksiin. Äänestää Zeytä ja myöhemmin perustelee Zeyn ääntä sillä höyrykkä jolla Zey tenttasi. Kommentoi myöhemmin aika ympäripyöreästi mua. Tän päivän puolella näkee Zeyn hyvismäisempänä ja epäilee ilmeisesti Monnia ja Jamsteria. Monen pelaajan lailla toivon Jekulle vähän lihaa luiden ympärille viesteihin (enempi perusteluita mielipiteille ilman että niitä tarvii erikseen kysellä :D) mutta näen kyllä Jekun pelin hänelle tyypillisenä hyvispelinä. Kommentoi aktiivisesti peliä ja vastailee hänelle tulleihin kysymyksiin.

Violet
Eilen kommentoi peliteknisyyksiä ja äänesti sitten Zeytä, koska näki tämän peliä jarruttavana. Heittelee sen jälkeen kysymyksiä Aresille ja Jekulle. Myöhemmin vaihtaa äänen Zeyltä Tetralle hakeakseen Aresilta reaktiota. Myöhemmässä pelaajalistauksessa epäilee vähän Anblickia (ei ole sijoittanut yhtään pelaajaa hyvis/pahis -akselille) ja Jekua (perusteiden puute). Suurin osa menee neutraaleihin, toki kyse on vasta ensimmäisestä päivästä. Myöhemmin vaihtaa äänensä Halimalle ilmeisesti Haliman oman äänestyksen myötä. Täytyy sanoa että ainoa mikä Violetissa vähän mietityttää, on tämä eilinen äänestys. Itse sanoo, että haluaa kasata äänet jollekin, jottei pahikset pääse valitsemaan ulosäänestettävää, ja ottaa sitten aika johtavan roolin äänestyksessä. Tässä mahdollisesti voisi olla joku Violetin pahiskaveri putoamisvaarassa (Zey?), jonka vuoksi Violet on halukas kasaamaan kaikki äänet yhdelle (mieluiten jollekin toiselle :>) henkilölle. Tämän päivän puolella epäilee Mursumusia eilisen äänestyksen vuoksi. Kokee Jamsterin, Monnin ja Jekun hämmentäviksi. Sitten erittäin hyvä pointti Tetrasta (pahiksena olisi tosiaan ehkä vain uskotellut päivän alun unohtuneen). Ja vielä myöhemmin hyvää pohdintaa tuoreimmista pelaajista. Kaikenkaikkiaan Violetilta erittäin vakuuttavaa peliä, ainoa mikä mietityttää on tuo eilisen äänestys ja listaus jossa lähes kaikki ovat neutraaleja, mutta näistäkin huolimatta luokittelisin nyt hyvismäiseksi.

Lievästi hyvismäiset:
Monni
Kommentoi eilen minun ja Zeyn vääntöä ja vastaili Ronen kysymyksiin sekä kommentoi Miinan kissa-avaa. Myöhemmin käy äänestämässä Zeytä mututuntumalla.
Monni kirjoitti:Lisäksi pelissä on suuresti huomiota kiinnittänyt pelaajien vertaavan toisten käyttäytymistä aikaisempaan peliin. Jos olisin hyvis ollu aiemmassa pelissä ja nyt oisin pahis, niin kai koittaisin mahdollisimman paljon pelata kuten aiemmin hyviksenä? Näkyykö pelityylissä oikeasti niin paljon eroja roolin mukaan, että sillä voi tehdä johtopäätöksiä?

Kyllä, juurikin näin. Eli se, että yrittää pelata samalla tavalla kuin aiemmin voi juurikin näyttää siltä yrittämiseltä :D Eli pahisten on usein hankalampi keksiä oikeita epäilyjä kenestäkään ja monesti he voivat puhua paljon, mutta vähän asiaa.
Tälle päivälle Monni epäilee Jamsteria eilisen pahiskehumisen vuoksi.
Monni kirjoitti:Pohdin viime päivänä siis ääneni antamista Areksen ja Zeyn välillä. Aresta en halunnut sitten äänestää koska hänellä mennyt eniten viestejä puolusteluun ja haluan muutakin lukea häneltä.

Tämä vahvisti minusta Monnin hyvismäistä vaikutelmaa. Pahis olisi todennäköisesti vain niitannut menemään, mutta hyvis jäisi todennäköisemmin maltillisesti odottamaan vielä muuta materiaalia. Ymmärrän myös tuon kannan Zeyhyn, itsestäkin tuntui että Zey välillä pyörittelee asiat näyttämään juuri siltä kuin haluaa ja pelaaja menee vain sekaisin siitä, mistä alunperin puhuttiin :D
Eli summasummaarum, minusta Monni pelailee perus hyvis-aloittelijan peliä. Rauhallisesti vastailee epäilyksiin ja kommentoi lyhyesti muitakin pelaajia.

Lievästi pahismaiset:
Jamsteri
Ensimmäisenä heräämisviesti, jonka jälkeen tulee vastaamaan kysymyksiin ja heittämään mututuntumalla äänen Zeylle. Myöhemmin oikeuttaa Tetran ja Jitan epäilyt itseään kohtaan, omasta mielestäänkin pelaa pahismaisesti? :D
Jamsteri kirjoitti:Nyt kun "nerokkaasti" menin kertomaan rehellisiä mielipiteitä kummalla puolella mieluummin pelaisin, saatiin näkyviin että ainakin Tetradynamia ja Jitachi ovat heti lynkkaamassa minua. Heitä en aio itse siis ainakaan äänestää seuraavassa äänestyksessä, koska uskon heidän olevan hyviksiä. Pahikset tuskin olisivat lynkkaamassa minua jos hyvikset nyt olisivat tekemässä sen heidän puolestaan.

Kuten joku muukin tässä totesi niin en kyllä näe mistä Jamsteri voi tietää että Zey ja Tetra eivät ole pahiksia? Lähinnähän pahikset tietävät ketkä ovat pahiksia. Mutta myöhemmällä selityksellä Jamsteri siis tarkoitti että ei usko kuolevansa yöllä koska häntä oli päivällä epäilty (joskaan en vieläkään näe miten se liittyy siihen, ovatko Zey tai Tetra pahiksia. :D) Toteaa liveversiossa pelatessaan pahista vedonneensa pihalla oloon ja ja pelin uutuuteen, joita käyttää nytkin aika pitkälti viestiensä täytteenä (jos vertaa esimerkiksi myös ensimmäistä kertaa pelaaviin Monniin ja Niaciniin). Toki tämä rämpiminen ja selittelevyys voi olla vain aloittelijan pelailua kylässä, mutta kallistuu kyllä vähän epäilyttäviin.

Mursumus
Ensimmäisenä päivänä kissasympatioinnin lisäksi antaa luottoa Violetille (hyvät äänenperustelut), kommentoi mun ja Zeyn keskustelua ja kyselee että eikö Anblickin kannata äänestää Zeytä eikä Violetia jos epäilee Violetia Zeyn pahiskaveriksi. Äänestää Halimaa, koska kokee järkeväksi äänestää Haliman ja Zeyn välillä ja näkee Zeyn viimeisimmät viestit hyvismäisinä. Hämmentävää on se, että samassa viestissä aiemmin Mursumus toteaa, ettei massaus ole hyvä idea ja että ainoa epäily Halimalle vaikuttaisi olevan se, Halima poisti Mursumusilta äänensä tämän kirjoitettua jotain muutakin kuin hyvistelevää kissanpentuingamea? :D Myöhemmin vaihtaa äänensä Halimasta miinalle, koska "ei halua Zeyn kuolevan". Allright. Tämä olisi ehkä jo turhan näkyvää pahiksilta?
Toisena päivänä luokittelee Violetin erittäin hyvismäisiin pelaajiin ja Zeyn myös hyvismäiseksi eilisen "luovuttamisen" perusteella. Lisäksi epäilee porkkanaa heikkojen äänestysperusteiden vuoksi ja koska tämä alkoi epäillä miinaa tämän ilmoitettua ettei pääse oikein loppupäivänä koneelle ja Jekua vähäisten perusteluiden vuoksi ja äänestää tätä. On myös hämmentynyt Tetran tempuista.
Kieltämättä epäilyttää. Eilinen melko ristiriitainen äänestys (Haliman äänestys kummallisin perustein ja "en halua tappaa Zeytä") ja tämän päivän helppo tarttuminen Jekuun kyllä tökkivät. Tässä vaiheessa olisikin mielenkiintoista kuulla Mursulta pohdintaa laajemmastikin pelaajista.

Ärsyttää lähettää keskeneräistä listausta, mutta IRL-kiireiden vuoksi pitää nyt siirtyä hetkeksi pois koneelta. Koitan saada listan tänään kokonaisuudessaan loppuun.
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Meiz » 19.07.2017 13:40:30

++Mursumus. Vaihtoehtoina myös Jamsteri sekä Monni, mutta Mursumusilta odotan tässä vaiheessa jo enemmän. Varsinaisia epäilyjä ja laajempaa mietintää pelistä.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 19.07.2017 15:28:53

Väliaikalaskenta

2 Mursumus (Violet, Meiz)
1 Jamsteri (Tetradynamia)
1 Tetradynamia (Niacin)
1 Jeku (Mursumus)

Putoamassa on Mursumus äänienemmistöllä.

Äänestyspakot
Ares, Cameron, Meiz, Ronen, Tetradynamia, Zey

Poissaolot
Jitachi 19.-23.7.

Ronen on pudottautunut pelistä. Pyydän varapelaajaa ensin varapelaajalistalta, ilmoitan korvaajan myöhemmin. Varapelaajalistalle tahtovat voivat lähettää minulle yksityisviestiä!
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Niacin » 19.07.2017 16:06:48

Tetradynamia kirjoitti:Niacin: Joukkuepelaamiseen kuuluu myös, ettei liian tiukasti tuijoteta omaan napaan jotta säilyttäisiin pelissä hieman pidempään. Sen vuoksi sanon, ettei yksittäinen pelipäivä lisää kiinnosta niin kovin paljon. Kovinkaan moni ei laajasti spekuloinut saati väitellyt heräämättömyydestäni ensimmäisenä päivänä, tuskin lainkaan joten hallaa ei tullut normaalia enempää. Enpä voi myöskään sanoa seuranneeni viestittelyä aktiivisesti, tällä kertaa se yksikin viesti oli liikaa vaadittu. Epätyypillisistä peliliikkeistä voin sanoa vain, että pelaan miten parhaiten taidan, kun en muuhunkaan kykene.

Erityisesti edellisessä viestissään Niacin tuntuu paisuttelevan peliliikkeeni aiheuttamaa haittaa. Ehkä pahis, joka on löytänyt itselleen sopivan kohteen, jotta voi pysyä aktiivisena tarvitsemattaa erikseen keksiä sanottavaa ja epäilyjä, joiden tietää olevan kukkua. On tietysti ymmärrettävää, että pelityylini saattaa hämmentää tottumatonta, mutta kohtuus kaikessa.


No juu, ehkä hyökkäsin vähän liian kärkkäästi pelityyliäsi kohtaan. Jokainen pelatkoon itselleen mieluisalla tyylillä, tarkoitushan olisi että kaikilla on kivaa. Ei siis ollut varsinaisesti tarkoitus syytellä sinua huonoksi pelaajaksi, vaan perustella, mistä minun epäilykset on aiheutuneet. Ulosanti oli ehkä liian tyly. En tarkoittanutkaan että moni pelaaja olisi sinua spekuloinut, mutta kyllä ainakin Aresilla ja Violetilla kului useampi viesti asiasta väittelyyn ja äänten siirtelyyn. Alimpaan kommenttiisi minusta vastaan, että olen kyllä esittänyt epäilyjä muitakin kohtaan (Ares, Monni, Jamsteri), mutta sinä olet toistaiseksi ainut keneltä olen saanut mitään vastausta, mistä jatkaa keskustelua. Siksi ehkä tuntuu että keskityn vain sinuun, mutta kyllä täällä on silmät ja korvat auki muihinkin suuntiin.

Violet kirjoitti:Mitä tulee Monniin ja Jamsteriin, niin uskon, että pitemmän päälle heidän käsitteleminen yhdessä, sekä jatkuva toisiinsa linkittäminen tulee vain heikentämään heihin kohdistuvan analyysin laatua.

Tämä on kyllä hyvä pointti. Varsinkin Cameronin tunnustuksen kanssa on hyvinkin mahdollista, että viestien samankaltaisuus johtuu aivan muusta, kuin tiimityöstä. Jamsterilla on kuitenkin jonkin verran livepelikokemusta, jonka vuoksi odottaisin häneltä hyviksenä chillimpää reaktiota, kuin nämä epäloogiset oletukset ja hätäilyt omasta putoamisesta parin epäilyviestin jälkeen. Voisin äänestää myös Jamsteria. Kuten aiemmin sanoin, Monni yksistään vaikuttaa minusta enemmän hyvismäiseltä, jos unohtaa tämän yhden viestin samankaltaisuuden Jamsterin kanssa.

Cameronille vielä kiitos viestihakuvinkistä! Nyt voisin sen avulla perehtyä paremmin pelaajiin, joista en ole tähän asti oikein saanut mielikuvaa kumpaankaan suuntaan. Meitä on niin hurjan monta, että tässä voi tovi vierähtää...
Avatar
Niacin
Mafioso
 
Viestit: 728
Liittynyt: 03.07.2017 08:49:32
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Ares » 19.07.2017 16:22:30

Mitä Ronenin pudottautuminen kertoo hänestä tai majdollisesti hänen roolista?
Avatar
Ares
Kyläläinen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 14.06.2017 20:20:56

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Tetradynamia » 19.07.2017 16:47:15

Enpä sanoisi, että Ronenin pudottautuminen roolista mitään kertoo. Syy voi olla vaikka mikä peliin liittymätön juttu. Ei siinä välttämättä rooli paina mitään. Ronenista itsestään kertoo ehkä sen, että on sen verran vastuuntuntoa, että pudottautuu kun huomaa, ettei pysty osallistumaan sen sijaan, että jättäisi sikseen ja putoaisi antiaktiivisuuteen.
Tetradynamia
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 222
Liittynyt: 15.11.2013 08:24:15
Palkinnot: 5

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Anblick » 19.07.2017 20:39:43

Ronen kirjoitti:Violetin äänen aikaan päivää oli jäljellä vielä monta tuntia, ja tilanne olisi saattanut muuttua miten tahansa (kuten muuttuikin). Vaikket olisi, Anblick, kovin pitkäaikainen kyläläinen, on helposti huomattavissa, että Violet on kokenut pelaaja. En rehellisesti sanottuna usko teoriaan, koska se ei ensimmäisen päivän äänestystilannetta tarkastellen ole kovin pitävä.

On kyllä totta, että tilanne olisi ehtinyt muuttua vielä monesti ja Violet on kokenut pelaaja, mutta ehkä pahis-Violet nimenomaan ajatteli voivansa luottaa siihen, ettei äänenvaihdos näytä liian selvästi liittyvän pahiskaverin pelastamiseen. Onhan yhdelläkin äänellä merkitystä ja nähdäkseni homma menee etenkin alussa helposti massaukseksi, jos yhdellä pelaajalla on useampi ääni alla ja moni on epävarma, ketä epäilisi ja äänestäisi.

Cameron kirjoitti: Täytyy sanoa että ainoa mikä Violetissa vähän mietityttää, on tämä eilinen äänestys. Itse sanoo, että haluaa kasata äänet jollekin, jottei pahikset pääse valitsemaan ulosäänestettävää, ja ottaa sitten aika johtavan roolin äänestyksessä. Tässä mahdollisesti voisi olla joku Violetin pahiskaveri putoamisvaarassa (Zey?), jonka vuoksi Violet on halukas kasaamaan kaikki äänet yhdelle (mieluiten jollekin toiselle :>) henkilölle.

Hyvä pointti.

Tetran tämänpäiväiset viestit ovat olleet mielestäni aika omituisia, kuten täällä on aiemmin todettukin (esim. näkemys siitä, että hänet olisi kannattanut jo lynkata). Hän kuitenkin vaikuttaa siltä, että haluaa ihan vain kokeilunhalusta pelata erikoisemmin eikä välttämättä edes välitä lopputuloksesta sen suuremmin, olipa sitten hyvis tai pahis. Koska häneltä ei vielä ihan hirveästi muuta ole tullut kuin oman hiljaisuuden puintia (ymmärrettävästi toki, koska hän on siitä aika paljon kommenttia saanut), en saa hänestä oikeastaan mitään selkoa.
Avatar
Anblick
Kyläläinen
 
Viestit: 127
Liittynyt: 27.05.2017 21:25:27

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 19.07.2017 20:51:34

Ares kirjoitti:Mitä Ronenin pudottautuminen kertoo hänestä tai majdollisesti hänen roolista?

Ei välttis mitään, kuten sanottu syitä kun voi olla monia.
Olen pelannut toisella foorumilla pelissä, jossa Ronen oli mukana, ja mä sanoisin, että toi oli aika Ronenmaisesti toimittu.
Itse olen väsännyt pelaajapohdintoja ja reissannut pitkin päivää, joten en ole hirveästi puhellut, koitan saada listauksen huomenna lähetysvalmiuteen.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 19.07.2017 21:38:38

Ronenia tulee korvaamaan jiikare!
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Violet » 19.07.2017 21:47:20

Anblick, en voi olla huomaamatta, että pohdintasi perustuu aika pitkälle minun epäilyyn. Nytkin viestissäsi käsittelit aika paljon pahismaisuuttani, ja ensimmäisessä tämän päivän viestissäsi kysyit muilta mielipidettä teoriastasi. Missä mielessä pidät rakentavana yhteen pelaajaan takertumista? Okei, oli viestissäsi kommentti myös tetrasta, mutta pitäisin kyllä jo outona, joa pelaaja jättäisi hänet kommentoimatta. Minulle on kuitenkin jäänyt vähän hataraksi kuva siitä, keitä muita epäilet. Mitä mieltä olet porkkanasta? Meizistä? Mursusta?

Ronenin pudottautumiseen itselläni ei ole kommenttia.

Cameronin listauksesta saan selkeän kuvan hänen mielipiteistään. Jamsteriin on tartuttu, mitä pidän pahikselle helppona kohteena. Perustelut on kuitenkin ymmärrettävissä.

Varmaan pidempää viestiä tulee sitten illemmalla/aamuyöstä. Tää oli nyt kirjotettu kännykällä, pahottelen mahdollisia typoja.

Tervetuloa peliin, Jiikare!
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Violet » 20.07.2017 00:07:34

Taitaa jäädä huomisen puolelle nää analysoinnit, kun tulikin vähän yllättävää menoa illan aikana. Analysoin kuitenkin Zeyn nyt, jotta pääsen edes vähän eteenpäin.

Alkupelistä jäi mieleen lähinnä peliteknisyydet ja Cameron. Varsin ymmärrettävää tuossa vaiheessa peliä. Minulla oli tällöin ensimmäisen päivän alkupäivälle riittävän vahvat epäilyperusteet Zeyn epäilyyn, mutta materiaalia on tullut sen verta paljon, etteivät ne enää päde yhtä vahvasti. Cameronin äänestäminen voi olla hyviksen taikka pahiksen tekemää. Kun Halima oli jo erikoisstrategian tuonut keskusteluun, Zey pystyisi periaatteessa pahiksena puoltamaan sitä ilman, että toisi ideaa itse esiin, vähän kuin vahinko olisi jo tapahtunut, mutta aiheutuneet vahingot minimoidaan. Pelityyli on pysynyt hänelle ominaisena, tosin listauksia ei vielä ole. Miksikäs näin? // Ahaa, on kuulemma tekeillä. Huomasin editoidessa.

Zeyn ensimmäisen päivän viimeinen viesti voi olla merkittävä. Jos hän puhuu siinä totta, on hän hyvis. Jos hän valehtelee siinä, on hän pahis. Laitanpa sen viestin tähän:

--Cameron

En tiedä mitä tekisin, kun äänestystilanne on tosi sekava. Mut ei sillä toisaalta ole mitään väliä mitä teen, kun mulla on kuitenkin sen verran paljon ääniä. :D

Mut joo, oon nyt ainakin jotain pointteja sanonut tänään. Toivottavasti pääsen varalle, niin palaan pidemmin asiaan.


Pahispelaajat eivät nimittäin pääse varalle, joten jos Zey oli vilpitön viestinsä kanssa (uskoi putoavansa ja toivoi pääsevänsä varalle), on hän hyvis. Jos hän on pahis, ei tällaiselle viestille olisi juurikaan tarvetta. Pahiksena hän varmaankin myös olisi ollut pahischatin kautta paremmin tietoinen päivän kulusta , ja pahiksilla on muutenkin korkeampi tarve tarkkailla ääniä, joten hän varmaankin olisi havainnut miinan äänivyöryn, ja äänestänyt sitä itsepuolustuksessa. Toisaalta hyvisZeyn olisi myös ollut järkevää äänestää miinaa itsepuolustuksessa, jottei Zey itse putoaisi. Tämä viittaisi siihen, että hän oikeasti uskoi putoavansa. Jos hän uskoi putoavansa, ja oli pahis, miksi hän toimisi tällä tavalla? Ellei Zey ottanut pahiksena tietoista riskiä putoamisesta miinan kanssa tasaäänissä ja päättänyt lähettää tätä viestiä hämäysmielessä ja tahallisesti, on hän varmaankin hyvis. Tietenkin pahisZeyn suunnitelmaan voisi sopia myös sen, että pahiskaveri tulisi sopivasti huomauttamaan tästä Zeyn viestistä ja todeta, että se vaikuttaa hyvismäiseltä, mitä kukaan ei kuitenkaan vielä tehnyt... Tässä vähän lisää pökköä Anblickin pahisteoriaan minusta ja Zeystä :>

Herättääkö kyseinen viesti kenessäkään muussa mitään? Pitää huomioida myös kellonaka (minuuttia vaille päivän päättymisen), sekä äänestystilanne.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Mursumus » 20.07.2017 01:49:51

Jotkin henkilöt ovat ihmetelleet äänestyskäyttäytymistäni. Meni tiivistettynä näin:

Tulen melko myöhään foorumille miettimään, ketä äänestäisin. Huomaan, että Halima on saanut paljon ääniä, Zey kuitenkin vain yhden äänen päässä. Epäilyjä syntyy Halimaa kohtaan hänen suhtautumisellaan minuun ja Jekuun hyvismäisinä ilman selkeitä syitä (Tai Jekun tapauksessa ei halunnut sanoa syitä, piti peliä vain enemmän hyvisjekun omaisena). Näin mahdollisena motiivina mielistelyn avulla luottamuksen kalastelu. Zeyhyn muilta kohdistuneet epäilyt taas ovat syistä, joita itse pidin neutraaleina sekä äänestäneet olivat mielestäni hieman vähemmän hyvismäisiä. Äänestän Halimaa.

Haliman paljastuksen jälkeen olin valmis luottamaan hänen mielipiteeseen enemmän. Halima sanoo, että ei nyt tapeta Zeytä, jota itsekin pidin hyvismäisenä. Ehdottaa Miinaa. Koska Halima ei voi olla pahis (olettaen, että lopun roolipaljastus oli tosi), tämä ei voi olla pahiksen valitsema kohde. Äänestän Miinaa. Jos Halima kuitenkin valehteli roolistaan, niin se selviäisi viimeistään seuraavana päivänä varmasti, joten parempi vain uskoa häntä: riski-hyötysuhde on paras niin.

En viitsi kirjoittaa romaania koko ajatuksenkulusta ja kaikesta ylianalysoinnista, mutta tossa se on siedettävän pituisena.

porkkana kirjoitti:
Mursumus kirjoitti:Porkkanassa hieman epäilyttää se, että hän alkoi epäilemään miinaa pian sen jälkeen, kun Miina sanoi olevansa kykenemätön osallistumaan myöhään illalla. Pahis voisi nähdä tässä tilaisuuden lynkata pelaaja, joka mahdollisesti ollessaan erikoishahmo ei voi puolustautua. Epäilyjen perustelu ei myöskään vakuuttanut: yhden sanan imperfekti ei vielä pahista tee. Toisaalta porkkana ei ollut ainut epäilyjä osoittanut: myös Zey ilmaisi epäilyjään Miinaa kohtaan. Porkkana ei myöskään lähtenyt erityisen hyökkäävästi miinan kimppuun ja jopa kehui miinaa viestien rentoudesta. Vaikka tämä helläkätisyys voi olla myös pahiksen keino välttää liikaa huomiota, en antaisi liikaa painoarvoa tällä teorialle. Muuten porkkana on jäänyt mieleen Areksen kanssa käydystä keskustelusta ja puolustelusta. Puolustelua hän on jo selitellyt väsymyksellä ja keskustelunaiheeseen ärsyyntymisellä (syitä, jotka on helposti keksittävissä jälkikäteen, mutta voivat olla tottakin), ja useimmat epäilyt Aresta kohtaan ovat ymmärrettävissä. Sanoisin, että lievästi pahismainen.


Tässä on myös moni muu tullut toteamaan että ei välttämättä pysty osallistumaan yön viime hetkille miinan lisäksi. En lisäksi myöskään sanonut miinaa pahikseksi, vaan että epäilyttää. Sen jälkeen tämän "jäin kiinni"-lausahdus herätti kovin monen huomion minun lisäkseni. Puhut viestissäsi jotenkin itsesi ympäri, tai ensin epäilyttää minun ajankohtani miinan epäilyille ja syyni epäilyyn, mutta sittemmin toteat että en nyt oikeastaan lähtenyt kovin hyökkäävällä linjalla miinaa kohtaan ja kehuinkin tätä, ja olen jäänyt mieleen siitä, että epäilen Aresta mutta ymmärrät epäilyideni syyt. Mitä tekosyihin väsymyksestä tulee, niin taisin kyllä mainita sen puolustus-viestissäni lopussa että ei ollut tekosyy keksitty jälkeenpäin. :D En nyt ihan kuitenkaan ymmärrä mistä epäilet minua, kun pyörrät kaikki syysi epäillä minua.


Idea tähän epäilyyn on siis se, että vaikka muutkin kuin Miina valitteli myöhäistä pelin loppumisaikaa, Miina oli ainut joka sanoi suoraan olevansa kykenemätön osallistumaan ("Multa niin jää päivän päätteet näkemättä) verrattuna vaikka Jekuun joka sanoi, että "en kyllä minäkään aina päivän päättymisiä näe". Tämän takia miinaan on hyvä tarttua. Miinaa epäilleistä Zeyn perusteet ovat parhaimmat, joten se jättää sinut ja monnin hieman huonompaan valoon. Sen lisäksi, että komppasit Zeyn epäilyjä, laitoit vielä oman epäilysi siihen päälle, eikä se epäily ollut ainakaan omasta mielestäni kauhean vakuuttava. Tämän takia katsoin, että jos joku Miinaa epäilleistä olisi pahis, se olisi todennäköisesti sinä, ja yritin kehitellä tästä jotain mikä olisi vakuuttanut itseni äänestämään sinua. Löysin kuitenkin loppujen lopuksi tarpeeksi asioita puoltamaan sitä, että hyvisporkkana olisi voinut lähettää tälläisen viestin, että en voisi sanoa sinua ehdottomasti pahismaiseksi. Mutta koska epäilyjen pohjustaminen Miinaa kohtaan olisi pahikselle hyvin validia käytöstä, ja koska jos tätä tapahtui sen teki todennäköisesti sinä, en halua laittaa sinua neutraaliksikaan.

Violet kirjoitti:
Zeyn ensimmäisen päivän viimeinen viesti voi olla merkittävä. Jos hän puhuu siinä totta, on hän hyvis. Jos hän valehtelee siinä, on hän pahis. Laitanpa sen viestin tähän:

Zey kirjoitti:
--Cameron

En tiedä mitä tekisin, kun äänestystilanne on tosi sekava. Mut ei sillä toisaalta ole mitään väliä mitä teen, kun mulla on kuitenkin sen verran paljon ääniä. :D

Mut joo, oon nyt ainakin jotain pointteja sanonut tänään. Toivottavasti pääsen varalle, niin palaan pidemmin asiaan.


Pahispelaajat eivät nimittäin pääse varalle, joten jos Zey oli vilpitön viestinsä kanssa (uskoi putoavansa ja toivoi pääsevänsä varalle), on hän hyvis. Jos hän on pahis, ei tällaiselle viestille olisi juurikaan tarvetta. Pahiksena hän varmaankin myös olisi ollut pahischatin kautta paremmin tietoinen päivän kulusta , ja pahiksilla on muutenkin korkeampi tarve tarkkailla ääniä, joten hän varmaankin olisi havainnut miinan äänivyöryn, ja äänestänyt sitä itsepuolustuksessa. Toisaalta hyvisZeyn olisi myös ollut järkevää äänestää miinaa itsepuolustuksessa, jottei Zey itse putoaisi. Tämä viittaisi siihen, että hän oikeasti uskoi putoavansa. Jos hän uskoi putoavansa, ja oli pahis, miksi hän toimisi tällä tavalla? Ellei Zey ottanut pahiksena tietoista riskiä putoamisesta miinan kanssa tasaäänissä ja päättänyt lähettää tätä viestiä hämäysmielessä ja tahallisesti, on hän varmaankin hyvis. Tietenkin pahisZeyn suunnitelmaan voisi sopia myös sen, että pahiskaveri tulisi sopivasti huomauttamaan tästä Zeyn viestistä ja todeta, että se vaikuttaa hyvismäiseltä, mitä kukaan ei kuitenkaan vielä tehnyt... Tässä vähän lisää pökköä Anblickin pahisteoriaan minusta ja Zeystä :>

Herättääkö kyseinen viesti kenessäkään muussa mitään? Pitää huomioida myös kellonaka (minuuttia vaille päivän päättymisen), sekä äänestystilanne.



Itse jo sanoinkin siitä, miten tämä on täysin erilaista käyttäytymistä kuin pahiszeyllä. Mietityttää kuitenkin, että jos Zey on pahis, niin olisiko hän voinut taktikoida itselleen tälläisen viestin näyttääkseen hyvismäiseltä? Viimeinen ääni miinalle (minulta) tuli seitsemän minuuttia ennen päivän päättymistä. Se, että käyttää pahispelaajan kykenemättömyyttä olla varapelaaja hyvismäisyyden saannin välineenä, olisi mestarillista, mutta Zeyn olisi pitänyt olla jo valmiina odottamassa näitä viime hetken ääniä tai nähdä äänet, keksiä koko suunnitelma ja kirjoittaa viesti vain muutamassa minuutissa. Sitä paitsi pahikselle hämäyssuunnitelma tuntuu toimivan vain silloin, jos olisi jokin varma keino varmistaa jonkun toisen saavan ääniä enemmän kuin Zey. Toisin sanoen, pitää olla suunnitelma sitä varten, että Halima ei ole erikoinen (jolloin Halima pysyy äänestettävänä) sekä sitä varten, että hän on erikoinen (äänet siirtyvät). Eli voidaan siis todeta, että suunnitelma toimii vain jos lukuisat pahikset äänestävät samaa kohdetta varmistaakseen äänimäärään tarpeellisen suuruuden tai äänestävät ovat hyväuskoisia manipuloituja hölmöjä. Vaikka se olisi kaunista, jos Violet/Zey olisi pahispari, niin se vaatii aika paljon. Pitää myös ottaa huomioon, että jos pahisZey olisi koskaan tuntenut oloaan todella uhatuksi noilla viime minuuteilla, olisi hän varmaan vain huutanut "olen vapaamuurari!" ja yrittänyt saada hyviksille yhden lynkkauksen vähemmän pakottamalla huomisen lynkkaus häneen.

Olisin kirjoittanut loput henkilöanalyyseistä, mutta tähän postiin - ja sitä edeltävään prokrastinaatioon - meni paljon enemmän aikaa kuin piti. Yritän kertoa mielipiteitäni huomenna ennen viimeisiä tunteja.
Mursumus Walruski, the self-proclaimed walrus king
Avatar
Mursumus
Kyläläinen
 
Viestit: 63
Liittynyt: 23.05.2017 16:38:08

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Ares » 20.07.2017 10:11:19

Aion lukea vielä tänään kaikki toisen päivän viestit läpi ja äänestää siltä pohjalta. Eniten epäillyttää kyllä Cameron. Hän oli treiffeillä ja tuli silti käymään täällä. Hän ei ollut nähnyt poikaystäväänsä kahteen viikkoon. Vähän nostattaa kulmakarvoja. Aion myös kiinnittää huomiota Ronen-jiikareen, Monnin ja Jamsterin viesteihin, sekä Tetradynamiaan. Lukaisen läpi myös porkkanan ja Mursumuksen viestit. Vastailen minulle esitettyihin kysymyksiin, jos on aikaa. Laitan varalta jo äänen, jos en kerkeä illalla foorumille.

++Cameron
Avatar
Ares
Kyläläinen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 14.06.2017 20:20:56

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja porkkana » 20.07.2017 13:34:05

Noniin, jatketaas tätä listaamista.

Meiz ei ole jostain syystä jäänyt oikein mitenkään mieleen muuten, kuin minun äänestämisestäni ja epäilystä. :D Kyllähän sieltä olikin tullut aika paljon pohdintaa ja viestiä, esittänyt kysymyksiä ja tökkinyt pelaajia tekemään listoja ja kertomaan enemmän mietteitä. Hyvisvibaa siitä suunnasta.

Monnista en osaa muodostaa kuvaa, kovin hiljainen ja äänesti Jamsterin kanssa samaa kohdetta lähes identtisillä viesteillä. Monni epäilyttää juuri siksi, että tämän viesti tuli toisena, mutta Jamsteri on näistä kahdesta silti epäilyttävämpi ylireagointinsa vuoksi.

Monni kirjoitti:mutta viestien yhteneväisyys hämmentää minuakin! En siis sano puollustellakseni Jamsteria vaan mietin hänen kirjoitustaan. Jamsteri käy kehumassa pahiksen roolia ja antamassa äänensä. Haisee.

Sinun äänesi tuli Jamsterin jälkeen, joten miten sanomasi olisi ollut Jamsterin puolustelua?
Monni on jättäytynyt hieman taka-alalle, ymmärrän että peliteknisyydet eivät jaksa kiinnostaa mutta pelissa on tapahtunut nyt paljon muutakin eli rohkeasti vain mukaan! Kiinnostaa tietää mitä mieltä olet eri pelaajista.

Mursumus
Mursumus kirjoitti:Idea tähän epäilyyn on siis se, että vaikka muutkin kuin Miina valitteli myöhäistä pelin loppumisaikaa, Miina oli ainut joka sanoi suoraan olevansa kykenemätön osallistumaan ("Multa niin jää päivän päätteet näkemättä) verrattuna vaikka Jekuun joka sanoi, että "en kyllä minäkään aina päivän päättymisiä näe". Tämän takia miinaan on hyvä tarttua. Miinaa epäilleistä Zeyn perusteet ovat parhaimmat, joten se jättää sinut ja monnin hieman huonompaan valoon. Sen lisäksi, että komppasit Zeyn epäilyjä, laitoit vielä oman epäilysi siihen päälle, eikä se epäily ollut ainakaan omasta mielestäni kauhean vakuuttava. Tämän takia katsoin, että jos joku Miinaa epäilleistä olisi pahis, se olisi todennäköisesti sinä, ja yritin kehitellä tästä jotain mikä olisi vakuuttanut itseni äänestämään sinua. Löysin kuitenkin loppujen lopuksi tarpeeksi asioita puoltamaan sitä, että hyvisporkkana olisi voinut lähettää tälläisen viestin, että en voisi sanoa sinua ehdottomasti pahismaiseksi. Mutta koska epäilyjen pohjustaminen Miinaa kohtaan olisi pahikselle hyvin validia käytöstä, ja koska jos tätä tapahtui sen teki todennäköisesti sinä, en halua laittaa sinua neutraaliksikaan.

Miina, Jeku ja Jitachi tulivat kaikki kolme peräkkäin toteamaan, että eivät arvosta päivän päättymisaikaa. Jitachi pystyy vielä huonommin osallistumaan päivän päätöksiin, eikö tämä olisi tämän teorian mukaan olisi ollut paljon parempi kohde? Ja siis mitä ihmettä, mun ja miinan valittelu-viestin välissä oli noin vuorokausi ja sivu tekstiä. :D Nyt eletään toista päivää, ei enää tarvitse yhtä pienestä tikusta repiä epäilyjä. Enkä myöskään ymmärrä miten se eroaa, jos kirjoitan itse miinan viestistä sen kohdan joka epäilyttää vai lainaan Zeyltä sen kohdan, kun tämä asetti niin hyvin saman ajatuksen, joka minulla oli sanoiksi. Onko se siis epäilyttävää, että Zey ehti huomauttamaan asiasta ensin?

Mursumuksen pelistä jää nyt kuva, että tartutaan joko olemattomiin asioihin tai helppoihin kohteisiin. Viesteistä jää hyvin vaisu kuva, kun ei oikein olla mitään mieltä vahvasti ja nekin vähäiset mielipiteet pyörretään neutraaliksi. Haliman äänestys-viesti oli yhtä pliisu, kuin myös itse äänestys ”Ehkä sen täytyy kuitenkin olla ++Halima.”. Ihan kuin ei uskaltaisi olla mitään mieltä, ettei vain huomio käänny siihen suuntaan. Kuitenkin haluaa osallistua päivän ratkaisevaan äänestykseen, ehkä jotta ei saa myöhemmin pahisvibaa siitä, että ei osallistunut valitsemaan Haliman ja Zeyn väliltä? Pahistuttaa, olen valmis äänestämään tätä.

Niacin
Niacin kirjoitti: Ensinnäkään en oo pystyny läheskään kaikkia viestejä lukemaan, niitä tulee lisää nopeempaa ku ehin lukee vanhoja ja tämä foorumi on kännykällä selatessa toodella hankala. On siis voinut mennä kokonaisia sivuja ohi ja super vaikeaa ilman avatareja pysyä perässä kuka kirjotti mitäkin.

Kun kelaa Kylässä sivun pohjaan, siellä pitäisi lukea mielestäni jotain siihen tyyliin kuin ”Switch to computer style”, silloin näkee kaiken kuin koneeltakin ja avatarit näkyy, mutta teksti on kuitenkin ainakin itsellä ollut ihan luettavan kokoista. :) Jos ei ole hyvä, niin sen saa vaihdettua takaisin.

Muuten osallistunut ihan hyvin peliin, siltäkin suunnalta olisi vielä kiva kuulla lisää. :) Nyt mielestäni vastannut hyvin Tetralle ja viestit tuntuvat jotenkin hyvismäisiltä.

Ronen pudottautui, sitä ennen ei ole juurikaan puhellut eli hankala muodostaa mitään mielipidettä. Tervetuloa jiikare hänen tilalleen, toivottavasti pääset nopeasti kärryille pelistä ja kaikista kahdeksasta sivusta! :D

--

Ares kirjoitti:Tämäkin porkkanan lainaus jäi mieleeni.
porkkana kirjoitti:
Ares kirjoitti:miinan viesti herättää hiukan ristiriitaisia tunteita, ja siirtäisin hänet ja Monnin kohtaan "Voisin harkita".
Ares kirjoitti:En olisi lynkannut miinaa, mutten oikeastaan sitten ketään muutakaan.
Ares kirjoitti:Sen lisäksi uotenkin aavistelin, että miina olisi erikoishyvis, sillä hän käyttäytyi omituisesti, muttei pahismaisesti.

Ensimmäinen quote ensimmäisen päivän lopulta, toinen ääni-sähellyksen keskeltä ja kolmas toisen päivän alusta. Nämä kolme eivät kyllä oikein täsmää keskenään. Kysynkin, että miksi et äänestänyt ketään päivän lopussa? Kuten esimerkiksi Zeytä, jos sinulla oli arvelu miinan erikoishyvikseydestä eikä tämä enää epäilyttänytkään päivän lopussa. Pahiksenahan ei haittaisi että mahdollinen erikoishyvis menetettäisiin.. :)

Miksi nämä eivät täsmää keskenään? En tietenkään voinut olla varma siitä, että miina ei ole erikoishyvis, ja hänen listausviestinsä herätti epäillyksiä, joten siis hänet kohtaan "Voisin harkita". Mutta olisin tuskin äänestänyt häntä tai monnia. En äänestänyt ketään päivän lopussa, koska otin Halima-ääneni pois kaksi (2) minuuttia ennen päivän loppua. En kerennyt miettiä, ketä olisin äänestänyt. En olisi äänestänyt Zeytä tai miinaa, se oli varma. Zey oli listallani kohdassa "En äänestä", koska hän vaikuttaa hyvismäiseltä - tietenkin hän voi olla pahis. Sen takia en otsikoinut kohtaa "Hyvismäisimmät". En ymmärrä viimeistä lausettasi, voisitko tarkentaa? En voinut olla varma, että miina on erikoishyvis. Enkä äänestänyt häntä, koska minulla oli sellainen tunne myös. porkkana saa kyllä ainakin tästä kohdasta pahisvibaa, koska minusta tässä nyt väännellään asioita.

En väitäkään, että olisit tiennyt miinan olevan erikoishyvis, mutta jos sinulla oli asiasta epäily, niin mielestäsi hyviksen Zeyn menetys on siitä kuitenkin mielestäni pienempi paha. Ja siis viimeinen lause tarkoittaa sitä mitä siinä lukee, että jos olet pahis niin sinua ei erityisemmin haittaa erikoishyviksen menetys.

Violet kirjoitti:Jos hän uskoi putoavansa, ja oli pahis, miksi hän toimisi tällä tavalla? Ellei Zey ottanut pahiksena tietoista riskiä putoamisesta miinan kanssa tasaäänissä ja päättänyt lähettää tätä viestiä hämäysmielessä ja tahallisesti, on hän varmaankin hyvis.

Entä jos pahisZey oli koko ajan äänitilanteen tasalla, ja oli valmis laittamaan joko ääniviestin miinalle jos tilanne olisi sitä vaatinut, tai sitten marttyyri-viestin jossa uskottelee putoavansa. :D Tämä tosin vaatii sitä, että äänitilanteen ratkaisee se, joka sai ensimmäisenä ensimmäisen äänen eikä se, joka menee ensin äänitilanteessa johtoon. En muista miten päin tämä menee.

Cameronilta mielestäni lista, pääsee selvästi taas vähän kiinni peliin. Cameron on edelleen neutraali mielestäni, mutta Areksen ääni tälle perusteluineen hieman hämmentää.
Avatar
porkkana
Kyläläinen
 
Viestit: 93
Liittynyt: 10.03.2016 11:23:29

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Zey » 20.07.2017 14:57:00

Jamsteri kirjoitti:Mutta minun logiikkani nyt siihen että en tippuisi seuraavana yönä oli siis se, että moni vaikuttaa saaneen minusta pahisaavistuksia jolloin minun lynkkautumisen riski nousee suuremmaksi. Tästä taas seuraa se, että jos hyvikset äänestävät minut ulos, seuraavana yönä tippuu toinenkin hyvis ja pahikset ovat aavistuksen lähempänä voittoa.

Ymmärrän miks et tippuisi seuraavana yönä, mut en silti hahmota miten se tekee Jitan ja Tetran hyviksiksi.

Meiz kirjoitti: Violet tästä jo mainitsikin, mutta ilmeisesti kuvitteli tippuvansa eilen.

Edellisessä lauseessa puhuit siitä, että voisin puhua muustakin kuin Camista (musta tosin keskityin jo muihin pelaajiin 1.päivän loppupuolellakin), joten tarkoitatko tässä, että Violet tästä siirtymisestä jo mainitsi? En ymmärrä miten se liittyy mun luulooni, että tipun?

Meiz kirjoitti: Vähän mietityttää oliko Zey tosiaan noin pihalla tilanteesta ja erityisesti miksei hän päätynyt äänestämään Miinaa jota oli epäillyt jo aiemmin useampaan otteeseen (//crosspost Zeyn kanssa, vastaatko jälkimmäiseen).

Toi loppupäivä oli todella sekava ja seurasin peliä vielä tosi väsyneillä aivoilla (olin tosiaan alle 2 tuntia nukkunut edeltävänä yönä), joten olin tosiaan noin pihalla tilanteesta (aka unohdin yhden äänen). Kuten siitä jo huomaa, että poistin äänen Camilta, niin miettisin äänestämistä tuossa kohtiin. Lähinnä mun ajatukset juoksi siinä, että äänestänkö miinaa, joka todennäköisesti ei siihen kuitenkaan putoaisi (luulin, että tilanne oli 4 ääntä mulla, miinalla 3 -> olisi vaadittu 2 ääntä miinalle, että tämä olisi mennyt mun ohi). Ja entä sitten jos ääni tulisikin vielä miinalle, niin miten hyvä ratkaisu sekään olisi? miina kun lähinnä sai ääniä siksi, että varma hyvis Halima halusi lynkata hänet, ei siksi, että hän olisi epäilyttävin. Lähinnä siis miettisin sitä, että vaikka onnistuisin pelastamaan itseni, niin kuitenkin neljä oli jo päätynyt mua äänestämään -> päätyy helposti myöhemminkin, eikä näin ollen mun lynkkaamisen siirrosta ole mitään hyötyä. Päinvastoin, miinan hätäinen lynkkaaminen 1.päivänä mun sijaan + mun mahdollinen kuolema 2.päivänä on huonompi vaihtoehto kuin mun lynkkaaminen 1.päivänä + harkittu 2.päivänä epäilyttävän pelaajan lynkkaaminen. Tän lisäksi mun päässäni pyöri se, että Halima jo tuli erikoisena esiin ja aikaa on tosi vähän -> jos nyt osutaan taas erikoiseen, niin sillä ei tuu olemaan aikaa tulla esiin. Tässäkin tapauksessa mun lynkkaus tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Sit aloinkin miettiä, että ketä sitten äänestäisin, jos en kerran äänestäisi miinaa. Tää kaikki tapahtu tosi nopeasti ja sekavasti mun pääkopassa ja koko ketä äänestäisin pohdinta jäi alkutekijöihin, kun huomasin, että ei tässä oo aikaa enää miettiä, jos haluan edes jotain lähettää ennen päivän päättymistä. :D

Meiz kirjoitti:
Mitä mieltä olet Jekusta nyt kuultuasi jotain perusteluja hänen mahdollisista hyvis- ja pahispelin eroista? No tämä varmaan selviää listauksestasi.

Joo, kun pääsen Jekuun asti, niin luen noi kommentit huomioon ottaen sen edellisen pelin.

Et Tetra kertonut mikä mursussa ja Jekussa on hyvismäistä.

Violet kirjoitti: Olen kuitenkin valmis uskomaan Tetran selityksen burnoutista. Jos olisi pahis, voisi kaiketi vain valehdella unohtaneensa päivän alun ja päästä paljon helpommalla.

Tarkoitatko siis, että pidät Tetraa hyviksenä vai neutraalina?

Violet kirjoitti: Jos otetaan lista pelaajista, jotka tarttuivat Miinaan ( Halima, Jitachi, Monni, porkkana ja Zey (otettu Miinan viestistä, tarkistan vielä tarttuiko muutkin)) ennen Miinan huomautusta siitä, että pahis todennäköisesti roikkuisi hänessä, niin kenen luulisitte olevan tämä pahis?

Jitasta, Monnista ja porkkanasta Monni on musta epäilyttävin, mutta en näe ketään heistä epäilyttävänä miinaan tarttumisestaan. Nään kuitenkin, että pahikselle mikä tahansa suhtautuminen miinaan olisi hyvä: jos pitää epäilyttävänä, niin siinä on hyvä kohde äänelle, eikä tarvi sen enempää miettiä. Jos taas pitää hyviksenä, niin ei ainakaan kerää epäilyjä siksi, että olisi hyvistä lynkkaamassa. Ja jos taas ei ota mitään kantaa, niin ei voi tulla kummastakaan syystä epäillyksi pahiksena. Siksi tää on musta vähän arpapeliä lähteä arvioimaan, että kuka olisi milläkin tavalla päättänyt miinaan suhtautua, joten keskityn mieluummin muihin seikkoihin.

Anblick on ollut aikalailla samanlainen, mitä viime pelissäkin. Mut en tiedä miten paljon se viittaa tai on viittaamatta pahisrooliin, kun takana on vain yksi yhteinen peli. Ainoa mikä tuosta neutraaliudesta pomppaa esiin, on se, miten ensin äänesti Violetia eikä mua. Anblickin perusteluakaan en ihan ymmärrä:
Anblick kirjoitti: Jos mun teoriani on väärä, harhalynkkaisin ennemmin Violetin, koska teoriani lähti hänestä liikkeelle, mutta tässä tilanteessa

Vaikka teoria lähti liikkeelle Violetista, niin se ei sisällä mitään sellaista osiota, joka jotenkin viittaisi siihen, että Violet olisi pahis vaikka mä en olisi. Näin ollen tuntuu oudolta, kun koko ääni perustuu vain mahdolliseen pahispari huomioon, niin äänestää siitä parista sitä osapuolta, joka on vaikeammin tiputettavissa. En näe miksi se olisi hyvikselle järkevää, sillä Violet oli hyvin epätodennäköinen päivän lynkkauskohde, joten Violetia äänestämällä ei tietoa saisi, kun taas mua äänestämällä voisi saada joko varmistuksen tai kumottua teoria. Pahikselle taas näkisin ihan hyväksi, sillä näin on todennäköisemmin selvillä seuraavanakin päivänä ne epäilyttävät ja perustelut äänestää heitä.

Areksen fiksaatiosta herätysääniin on ollut topassa montaa mieltä. Sikäli en usko, että se kertoo sinänsä roolista mitään. Esimerkiksi Jita perusteli, että muut pahikset olisi tähän puuttuneet, mihin totesinkin jo, että en usko, sillä munkaan peliin ei kauheesti puututa, enkä mäkään puutu muiden pahispeliin ja vaikka puututtaisiin, niin mielipiteen ympäri vaihto hyvismäisesti on hankalaa, jos on näin vahvasti esittänyt mielipiteensä. Meiz taas perusteli Areksen hyvimäisyyden sillä, että pahiksena Ares ei olisi noin tiukasti pitäytynyt tuossa, mistä oon myöskin eri mieltä. Oon itsepäinen pelaaja (tervetuloa kerhoon Ares! :>) ja pidän kyllä pääni olin sitten hyvis tai pahis. Ei kerro musta mitään roolista. Pahiksena ehkä voisi houkuttaa muuttaa mieltäänsä helpommin, jos alkaa tuntua, että nykyinen systeemi vie vain lynkattavaksi, mutta kuten sanoin, hyvin vahvan mielipiteen muuttaminen hyvismäisesti ympäri on hankalaa, joten näen että ne kumoaa toisensa aika hyvin.
Kuitenkin, en nää koko keskustelua Areksen fiksaatiosta turhana. Sillä yleensä jos on jostain asiasta ”pakkomielle”, niin se on kyllä suhteellisen selkeä. Esimerkiksi Tetran mielipide siitä, että antiaktiivit pitäisi tappaa, on selkeä. Sen sijaan musta Areksen mielipide ei kyllä ollut selkeä, enkä vieläkään ihan hahmota logiikkaa. Esimerkiksi se vieläkin häiritsee, että miksi aikaisemmin puhui koko ajan siitä, että jos Tetra saa muita ääniä (aka tulisi lynkkautumisvaaraan), niin sitten Ares harkitsisi asian uudelleen (eli ei haluaisi tappaa Tetraa, vain äänestää). Ääntä poistaessa Ares kuitenkin sanoi poiston syyksi sen, että Tetra ei todennäköisesti saa lisää ääniä, eli turha pitää hänellä (eli haluaisi sittenkin tappaa Tetran). Tää hämmentää mua ja saa mut miettimään, että mikä Areksen oikea ajatus oli eli halusiko vai ei Tetran kuolevan herättelyääneensä. Ja tää on kuitenkin musta aika iso osa tommosta fiksaatiota, että luulisi sen olevan selkeä. Lähinnä tästä mulle tulee mieleen, että onko tässä ollut jotain yritystä himmailla omia mielipiteitä, kun on selvinnyt, että ne ei olekaan hyvismäisiä?
Muuten en näe mitään hälyttävää, mutten toisaalta mitään hyvistävääkään. Mut kaipaisin vielä kyllä häneltä vastausta mun kysymyksiini:
Zey kirjoitti:
Ares kirjoitti: Annan Cameronille hyvisvibaa, koska hän teki virheen prosenttilaskuissa. :D

Haluatko perustella enemmän, miksi virheen tekeminen prosenttilaskuissa on hyvismäistä?
Olisi kiva kuulla myös miksi saat hyvisvibaa Jitan, Jekun ja Mursumuksen viesteistä.

Zey kirjoitti:
Ares kirjoitti: Täysin neutraalit:
Jamsteri, Monni

Voisin harkita:
Niacin, Ronen ja porkkana

Tähän haluaisin tarkennusta. Porkkanasta totesit, että et osaa muodostaa mielipidettä, etkä ilmeisesti osannut Monnista ja Jamsteristakaan. Miksi Monni ja Jamsteri ovat täysin neutraaleissa, mutta porkkanaa harkitsisit? Ja Niacinista sanoit, että saat enemmän hyvis- kuin pahisvibaa, mutta silti laitoit Niacinin harkittujen listalle, etkä esimerkiksi neutraalien tai tuskin äänestät listoille.


Cameronista olenkin puhunut jo aika paljon, eli kenellekään tuskin on jäänyt epäselväksi mun ajatukset. :D Eli näen, että virheellisen idean virheen löytäminen ja sen virheellisyyden huomaamattomuus sopisi paljon paremmin pahisCamille kuin hyvisCamille, kun ajattelutavat silloin eroaa toisistaan. Muuten Camista ei olekaan kauheasti infoa suuntaan taikka toiseen. Ilmeisesti eilen piti työkiireet helpottua, joten josko sieltä tulisi jotain viestiä pian. // Tulihan sieltä.
Cam kirjoitti: Täytyy sanoa että mun ois ehkä jo vähän huono vedota pelin uutuuteen :D

Nauroin kyl ihan sikana, kun aattelin, että Cam pahistaktiikkana joskus aloittais pelin niin, et sanois et ei hän nyt oikeen osaa mitään sanoa, kun on pelin konsepti hieman uusi ja hankala. x) Ehkä jonku kymmenen vuoden jälkeen alkaa olemaan sellainen ”älä kokeile Kylässä” -idea. :P
Mitä tulee Camin listaan, niin mun on siihen vaikea saada otetta, kun Camin oma ajattelu jää vähäiseksi ja listaus on lähinnä pelaajien tekojen listausta. Näin oli kuitenkin viime pelissäkin, jossa Cam oli hyvis, joten en näe tätä pahismaisena.

Jamsteri taitaa olla yks päivän puheenaiheista. Jamsterilla oli tuo ”pahisten puolella on siistimpi pelata” -kommentti, jota jotkut on pitäneet pahismaisena. Itse en sitä pahismaiseksi näe, sillä musta se on ihan luonnollinen tapa ilmaista asia. Tänään onkin sit vähäsen puhellut, mutta ihan en hänen ajatuksiaan pysty seuraamaan. Tää menee musta kuitenkin enemmän aloittelijuuden, kuin pahikseuden piikkiin. Ainoa, mikä oikeastaan Jamsterissa häiritsee, on samat äänestysperustelut kuin mitä Monnilla. Tai no tarkemmin sanottuna samat sanavalinnat eli mututuntumalla ja vääntöä. Ei kuitenkaan musta noi ole olleet mitään trendisanoja täällä topassa, joten tuskin on täältä tarttunut viesteihin. Ja se, että kaks ihmistä vaan sattuis äänestämään samoilla sanavalinnoilla, tuntuu todella oudolta. Näkisin siis hyvinkin mahdolliseksi, että Jamsteri ja Monni on pahiksia ja pahiskeskusteluissa noi on niitä trendisanoja ollut, mistä ne on sitten äänestysviestiin tarttuneet.

Eli ilmeisesti ainakin muiden mielestä Jeku on hyviksenä vähemmän näennäisaktiivinen ja kommentoi enemmän peliä. Mitä olen nyt Jekun viestit viime pelissä lukenut pariin otteeseen, niin viestejä Jekulta tuli hyviksenä musta enemmän (tai no, ensimmäisenä päivänä), mutta kuitenkin monet viestit keskittyivät kysymyksiin vastaamiseen, eli ero voi johtua hyvinkin siitä, miten paljon Jekulta kyseltiin. Ainakin ensimmäisenä päivänä tuli 8 viestiä, mikä oli se suurin viestimäärä. Mut toisena päivänä edelleen hyviksenä tuli vain 2 viestiä, eli hyviksenäkin tää vaihteli. Pahiksena viestimäärät kasvoivat pikkuhiljaa, eli 5.päivänä tuli 1 viesti, 6.päivänä 2 viestiä, 7.päivänä 3 viestiä ja 8.päivänä 4 viestiä. Musta siis vaikuttaa siltä, että kyselyjen määrä vaikuttaa Jekun viestimäärään suurestikin, eikä ehkä suoraan rooli (toki otanta on aika pieni, kun on vaan yks peli tarkasteltavana).
Mitä tulee äänestyskäyttäytymiseen, niin hyviksenä Jeku musta tahkosi enemmän kuin pahiksena. Halimasta puhui epäilyttävänä 1. ja 2.päivän ajan, mut ääni ei lentänyt sinne, eikä muuallekaan. Pahiksena oli aktiivisempi äänestäjä: äänesti 6.päivänä äänestyspakossa ja sen jälkeen 7. ja 8.päivinä ilman äänestyspakkoa. Epäilyt ei myöskään ollut samanlaista tahkomista, mitä hyviksenä, vaan tuntui lähinnä olevan kaavalla edellisessä viestissä kerrotaan kuka epäilyttää, seuraavassa ääni.
Mitä tulee Jekun tän pelin pelaamiseen, niin tuo aktiivisuus on asia, jota en osaa kumpaankaan rooliin luokitella edellisestä pelistä. On aktiivisempi, mitä oli viime pelissä hyviksenä ja pahiksena. Perustelee vasta kyseltäessä, mikä sekin sopii musta kumpaankin rooliin. Äänestyskäyttäytyminen sopii musta paremmin edellispelin pahiskäytökseen, mutta hyvisääntä ei Jekulta viime pelissä nähty, joten näen tän epävarmaksi seikaksi.
Musta siis on hyvin vaikea vetää edelliseen peliin liittyen johtopäätöksiä Jekun roolista, enkä näe muiden tuomia pointteja eroista kauhean pätevinä. Ainoa neutraalista Jekua pois vetävä seikka on oikeastaan tää into, jolla on tässä pelissä mukana ollut. Viime pelissä Jekulla ei musta ollut kummassakaan roolissa tämmöstä intoa, mutta kun ottaa huomioon olosuhteet, niin pitäisin tätä intoa enemmän hyvisJekuna. Sillä kun Jeku pelasi viime pelissä hyvistä, niin hänellä oli kuitenkin koulut kesken eli voi olla, että olisi ollut sama into päällä hyviksenä viime pelissäkin, jos ei olisi ollut niin kiireinen. Pahiksena taas ei ollut enää koulut kesken, mutta tätä intoa, mikä tässä pelissä on, ei näkynyt siinä pahispeluussa. Eli tän takia Jeku kallistuu hyvismäiseen suuntaan.

Jitachin mietinnät siitä kannattaisiko yhden pahiksen tulla esiin erikoisena, jos olisi the ideaa lähdetty toteuttaa, on musta hivenen hyvismäisiä. Jita kuitenkin tuntui kääntävän takkinsa kesken kirjoittamisen, mikä vaikuttaa siltä, ettei ole ennen kirjoittamista asiaa pohtinut. Luulisin, että pahiksena Jita olisi tuota pohtinut ensin esim. pahiksien keskustelussa ja sitten mahdollisesti tullut kommentoimaan asiaa tänne homma jo ajateltuna. Nyt tuo näyttää siltä, että Jita vain purki mietintöjään paperille, eikä ollut muutakaan paikkaa, minne niitä purkaa. Jitalta tuli myös hyvä listaus, jossa oli asioiden ja pelaajien kommentointia musta ihan laajasti ja mielipiteen tuntui loogisilta, mikä vahvistaa mun hyviskuvaa Jitasta. Kuitenkin tuo laajempi kommentointi tuntuu vähän pätkittäiseltä. Tänään kommentoi hyvin viime iltaa, mut sen jälkeen taas vähän tuntuu, et pelaajien kommentointi vähenee ja huomio siirtyy vähän muualle. Jäänkin siis innolla oottamaan seuraavaa listausta, tosin tietokone ongelmien takia sitä taidetaan joutua oottamaan ens viikkoon asti.

Meiziltä on musta tullut läpi pelin hyvin huomioita pelaajista ja muutenkin on kyselyiden kanssa sellainen fiilis, että hän niitä pahiksia nyt kunnolla etsii. Ei oo mitään pahismaista tullut vastaan.

Monni onkin sitten se toinen osapuoli näissä samoissa sanavalinnoissa, mikä siis häiritsee Monnissakin. Eli aika lailla Jamsterin kohdilla oleva pohdinta pätee myös Monniin. En muista kommentoinko jo tätä, vai pitikö vain ja unohtu, mut tää myös pomppasi silmiin:
Monni kirjoitti:Onneksi Ares on nyt keskittynyt vain ”täysin hiljaista” eli kohdentaa Tetraan ja on aikonut poistaa äänensä jos Tetra aktivoituu.

Tossa pistää silmiin tuo onneksi sana, vähän tuntuu siltä, että Monni on helpottunut kun ei itse ole saanut Areksen huomiota. Ymmärrän, että ylipäänsä aloittelevalle noi epäilyt voi tuntua vähän pelottavilta, mutta silti tuntuu vähän hassulta, että Monni pitää sitä oikein onnena, vaikka topassa kuitenkin puhuttiin paljon myös siitä, että toi on riskialttiimpaa erikoishyvisten kannalta. Tuntuu siis asettavan oman turvallisuuden erikoisten edelle.
Monni kirjoitti:Pohdin viime päivänä siis ääneni antamista Areksen ja Zeyn välillä.

Etkö pohtinut miinalle äänen antamista, vaikka häntä olit aikaisemmin epäillyt? Mikset? Vai etkö vain halua sitä sanoa, kun miina paljastui ennustajaksi?

Mursumukselta on tullut asiaa ihan kivasti, mutta kuten joku (Meiz muistaakseni?) sanoi, niin tän päivän listauksenkin epäilykset on aika mietoja. Tuntuu epäillessään aina olevan sillä linjalla, että tää vähän epäilyttää, mutta kyllä se silti voisi olla hyviksenkin tekemää. Mitä Mursun viestejä edellisestä pelistä luin, niin sieltäkin löytyi kyllä noita miedonnuksia ja vasta joskus kai neljäntenä päivänä alkoi tulla jotain epäilyksiä, joissa ei olisi niin paljoa ehkäilty. Näen siis tämän aika neutraaliksi asiaksi, vaikka pahikselle edullinen tyyli olisikin. Jekun epäily sen sijaan ihmetyttää, sillä Mursumuksen syyt epäillä Jekua on sellaiset, jotka musta päti viime pelissä Jekun hyvispeluuseenkin. Jekun epäily ja hänen äänestäminen tuntuukin hieman väkinäiseltä ja helpoilla seikoilla epäilemiseltä.
Mursumus kirjoitti: Päivän lopussa Zeyn aikainen luovuttaminen oli myös mielenkiintoista. Sanoin, että yritän olla vertaamatta edelliseen peliin, mutta ero lynkkautuvan Zeyn välillä edellisessä ja tässä pelissä oli jättimäinen. Edellisessä pelissä, jossa Zey oli pahis, taistelu jatkui Zeyn osalta kiivaana yön viime hetkille asti.

Päättelyketju on musta ihan päin honkia, koska en tiedä miten ihmeessä mä olisin edes voinut taistella pidempään? Päivää oli 10 sekunttia jäljellä sen jälkeen kun viestin lähetin, joten ajatukset mun aikaisesta luovuttamisesta on hassuja.

Niacinilta ei montaa viestiä ole tullut, joten materiaalia ei paljon ole. Kommentoi vain paria pelaajaa, joten muistakin olisi kiva kuulla mielipiteitä. Viimeisimmän viestin Tetralle vastaus antaa kyllä vähän hyvismäistä fiilistä. Tetra kuitenkin lähti maalaamaan Niacinia pahikseksi tämän epäilyjen takia, josta musta aloitteleva pahis olisi voinut helposti lähteä peruuttelemaan. Nyt kuitenkin Niacinin vastauksesta tuli sellainen olo, että vaikka pahoitteli mahdollisesta tylystä ulosannista, niin silti ei pelästynyt ja kantaansa asiaan vaihtanut.

Kuten aikaisemmin sanoinkin, niin porkkanan puolustautumisviesti pisti silmään siitä, että tuntui olevan hirveän keskittynyt puolustautumiseensa. Muuten porkkanalta on kuitenkin tullut kivasti huomioita ja mielipiteitä ja ajatuksen kulut tuntuu ihan loogisilta. Kallistuu siis hyvismäisempään suuntaan.

Tetradynamian tietoinen valinta olla hiljaa 1.päivä on harmilloinen, mutta ei musta mitenkään kummallinen (Tetra asteikolla). Näenkin siis, että Tetra olisi näin voinut tehdä ihan kummassa vain roolissa. Lähinnä ainut silmiinpistävä asia hänessä, on tuo riskin luominen. Pahikselle kun oikein kätevästi sopisi luoda kuva siitä, että vaikka hänen taktiikkansa ei ehkä ollut mitenkään peliä edistävä tai ylevä, niin siinä oli riski kuolla, mikä ei pahikselle sopisi. Kuten jo sanoin, pidän riskiä aivan olemattomana ja uskon Tetran tietävän sen myös. Tetran perustelut riskin mainitsemiselle ei mun mielipidettä muuta. Kiva sillä on perustella, että ehkä joku yö Kylä onkin muuttunut täysin, mut edelleenkään ei muuta sitä, että riskikkään suunnitelman kuvan luominen olisi pahikselle edullista. Violet ehkä piti Tetraa hyvismäisenä (en oo vielä varma, kun en oo vielä kysymystä siitä lähettänyt), koska ei valehdellut hiljaisuutensa syystä. Mä en näe Tetraa sellaisena, joka tommosesta syystä valehtelisi, koska Tetra ei musta oo koskaan pelännyt olla hämmentävä.

Violetilta on tullut hyvää pohdintaa ja on ollut koko ajan aktiivisesti kommentoimassa peliä. Tää vois vielä pahisVioletiltakin onnistua hyvin, mutta kun lisää tähän vielä tuon ensimmäisen päivän Tetra äänen ja tokaisun siitä, että Haliman olisi pitänyt vain tappaa mut, niin kyllä se ajattelu tuntuu olevan hyviksen ajattelua.

Koottuna:

Hyvismäiset:
Jeku, Jita, Meiz, Niacin, porkkana, Violet

Neutraalit:
Ronen->jiikare

Pahismaiset:
Anblick, Ares, Cam, Jamsteri, Monni, Mursumus, Tetra

Nyt kuitenkin pahismaisia on liikaa, ellei tää ole joku tosi jännä peli. :D Eli seuraavaksi oliskin aika karsia noita pahismaisia pois. Päällimmäinen ajatus olisi, että kaikkien muiden pahismaisuukset pystyn kuvittelemaan myös hyviksen teoiksi, vaikka ne ei musta niin todennäköisesti sitä ole. Jamsterin ja Monnin viestien samankaltaisuus on kuitenkin juttu, jolle on paljon vaikeampi keksiä selittävää seikkaa. Eli Monni ja Jamsteri on pahismaisimpia. Lievästi pahismaisia on Anblick ja Tetra, sillä heidät näkisin helpoiten tekemässä nää samat jutut myös hyviksinä. Tetran ajattelutapa ei oo mulle ollut koskaan mikään ihan helppo ja oon yleensä aina ollut väärässä hänestä, luulin hänen puoltansa miksi tahansa. Anblick taas voi olla vaan liian kiltti äänestääkseen mua, jos Violet on epäilyt aiheuttanut. Sitten siihen pahismaisten keskikastiin kuuluu Ares, Cam ja Mursumus. Nää epäilyt onkin semmosia, että pystyn helpommin ajattelemaan hyviksiksi mitä Jamsterin ja Monnin, mut kuitenkaan selitykset ei oo musta niin simppeleitä, kuin Tetran aina mulle outo ajattelutapa tai pelaajan yleinen luonne.

Eli tällä perusteella ++Jamsteri.

Tekisi mieli vielä katsoa, että miten noi pahismaiset pelaajat oikein linkittyy toisiinsa, erityisesti sitä, että kuka olis sitten Jamsterin ja Monnin kanssa se kolmas pahis. Tähän listaukseen meni kuitenkin jo tuhottomasti aikaa, et en usko, että saan ainakaan tänään tommosta tarkastelua tehtyä, varsinkin kun pitäisi vielä uudetkin viestit ehtiä lukemaan tarkemmin.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja porkkana » 20.07.2017 16:17:00

Ainiin, jos sitä äänestäisi kanssa. :D Vähän palloilen Mursumuksen ja Jamsterin välillä, molemmilla taitaa olla kaksi ääntä nyt? Heitetään nyt ++Jamsteri, kahdesta epäilyttävästä Jamsteri on vähemmän ollut pahisten metsästys-linjalla näistä kahdesta. Tai siis, Mursulta on tullut jotain pohdintaakin pelaajista. Tekisi kyllä mieli äänestää molempia. :D

minun typo kirjoitti:Cameronilta mielestäni lista

Mun piti kirjoittaa hyvä lista tai ihan hyvä lista, mutta kyllä jotain enemmän kuin että Cameronilta tuli mielestäni lista. :D
Avatar
porkkana
Kyläläinen
 
Viestit: 93
Liittynyt: 10.03.2016 11:23:29

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Cameron » 20.07.2017 16:41:30

Violet kirjoitti:Jos otetaan lista pelaajista, jotka tarttuivat Miinaan ( Halima, Jitachi, Monni, porkkana ja Zey (otettu Miinan viestistä, tarkistan vielä tarttuiko muutkin)) ennen Miinan huomautusta siitä, että pahis todennäköisesti roikkuisi hänessä, niin kenen luulisitte olevan tämä pahis?

Näistä tällä hetkellä sanoisin että porkkana tai Zey, mutta molemmat ovat pelaajia jotka ennen syvempää analyysia voisin laittaa neutraalit-kastiin. Jitan koen jokseenkin hyvismäiseksi, samoin Monnin, mutta porkkanan ja Zeyn voisin uskoa kummalle puolelle vain.

Ares kirjoitti:Eniten epäillyttää kyllä Cameron. Hän oli treiffeillä ja tuli silti käymään täällä. Hän ei ollut nähnyt poikaystäväänsä kahteen viikkoon. Vähän nostattaa kulmakarvoja.
--
++Cameron

Mitenköhän tähän vaikuttaa se, pelaanko hyvistä vai pahista?

Jatkan parin pelaajan osalta listaa.

Hyvismäiset:
Niacin
Tuntuu hyvismäiseltä pelaajalta. Minusta jopa yllättävän rakentavia viestejä ensimmäiseksi peliksi. Hyvin on tullut mielipiteitä pelaajista ja tänään äänestikin hyvissä ajoin Tetraa minusta ihan ok perustein. Nyt aika rauhallisesti vastailee Tetralle. En näe mitään epäilyttävää Niacinissa.

Pahismaiset:
Anblick
Ensimmäisenä päivänä kommentoi peliteknisyyksiä ja vastailee kysymyksiin. Eilen lähinnä kommentoi Jekun ja Meizin viestejä ja ihmetteli Areksen antiaktiivimetsästystä. Sen jälkeen listaa listanneet pelaajat ja ihmettelee Areksen viboja joilla ei ole perusteita. Äänestää lopulta Violetia, koska tämä vaihtoi äänensä Zeyltä Tetralle Zeyn saatua toisen äänen. Myöhemmin käy vaihtamassa Zeylle äänensä. Tän päivän puolella Anblick ihmettelee sitten Monnin ja Jamsterin äänisynkkaa ja sitä että Violet ja Mursumus vaihtoivat äänensä Halimalta Miinalle. Tänään ihmettelee Tetran omituisuutta.
Täytyy sanoa että pahistuttaa ja vahvasti. Tämä Violet-Zey -äänestysjuttu joo periaatteessa ihan hyvä huomio, mutta tuollaisia siteitä äänestyksessä muodostuu pelin aikana vähän pakostakin ja silloin minusta on myös oleellista katsoa kokonaiskuvaa, ts. sitä miten nämä pelaajat ovat muuten pelanneet. Tuollaisella periaatteella lähes jokaista voisi lähteä linkittämään jonkun pahiskaveriksi, ja minusta nämä linkitykset ovat oleellisia vasta siinä vaiheessa kun ensimmäinen pahis on saatu kiinni. Pahikselle on taas tosi kätevää lähtä roikkumaan tällaiseen mahdolliseen linkitykseen, johon ei voi oikein sitten puollustautua kauheasti, koska tilanne on jo ollut ja mennyt. Tämän Zey/Violet -akselin lisäksi Anblick on varsinaisesti epäillyt vain Jamsteria tänään, muutoin vain lähinnä kommentoinut/ihmetellyt peliä, eli kauheasti ei kuulosta olevan mielipiteitä pelaajista, mikä myös voisi sopia pahis-Anblickille. Lisäksi vielä tuo että ihmettelee äänten kasaamista jollekin toiselle Haliman paljastuttua erikoiseksi -> eikö se ole vähän kirjoittamaton sääntö että seuraavaksi eniten ääniä siihen mennessä lynkataan että ehditään siirtää äänet? Tuossakin alkoi olla jo vähän kiirus. Hyviksenä tämäkin on ehkä helpompi ymmärtää kuin pahiksen näkökulmasta.

Ares
Ares kommentoi eilen heräämättömiä, vastasi kysymyksiin ja kertoi saavansa Meizistä vähemmän hyvismäisen kuvan kuin edellisessä pelissä. Sen jälkeen äänestää Tetraa. Sen jälkeen pitkälti keskustelee siitä, olisiko valmis lynkkaamaan Tetran antiaktiivisuuden takia jos vaihtoehtona olisi pahismainen pelaaja ja tosiaan pyrötää puheensa aika tehokkaasti Violetin antaessa äänen tälle. Zey tämän minusta käsittelikin tuossa ylempänä jo aika hyvin ja mielenkiinnolla odotan siihen vastausta.
Ares kirjoitti: Pahiksena on helppo tarttua (määrätietoisesti) johonkin ja roikkua mukana.

Tämä kyllä jäi mietityttämäään. Ares jäi alkupeliksi aika tehokkaasti Tetrasta/antiaktiivisuudesta jauhamiseen ja sen jälkeen kommentoi pelaajia yhdellä lauseella. Myös tämä listaus listaus kummastuttaa, siinä esimerkiksi Niacinista kokee saavansa enemmän hyvis- kuin pahisvibaa, mutta voisi silti harkita äänestävänsä tätä? :D Halima on ainut, jonka tämä luokittelee epäilyttävimmäksi. Lopulta Ares vaihtaa äänensä Tetralta Halimalle, koska kokee Haliman viestien olevan "epäaitoja" ja väkisin kirjoitetun oloisia. Halima myös epäilee Aresin mielestä hyvismäisiä pelaajia (Meiz, Ares, Miina).
Ares kirjoitti: Sen lisäksi hän ja porkkana epäilevät lisäkseni Meiziä ja miinaa, jotka minun silmissäni ovat melko hyvismäisiä. Halimakin roikkuu Meizissä, mijussa ja miinassa, kuten Zey roikkui viimeksi hänessä. Haliman perustelu Meiz-äänelle oli kummallinen: hän ja Meiz olivat viime pelissä hyviksiä ja samaa mieltä, mutta nyt eivät, joten Meiz voisi olla pahis (näin karkeasti sanottuna).

Mutta etkös siis itse äänestänyt ihan samalla periaatteella? Halima on eri mieltä hyvismäisistä pelaajista Meizin kanssa -> äänestää Meiziä, sinä olet erimieltä Haliman mielestä hyvismäisistä pelaajista -> äänestit Halimaa?

Meizin alun pahismaisuus on myös mielenkiintoista, sillä sitä ei selitetä missään vaiheessa mitenkään, Meizin viestien vain todetaan olevan pahismaisia, mutta jossain vaiheessa ne kääntyvät hyvismäisiksi:
Ares kirjoitti:
Cameron kirjoitti:Tarkoitatko että Meizin viestien lukumäärä vai sisältö on vähemmän hyvismäinen kuin viime pelissä? Jos Meiz epäilyttää sinua, miksi lähdit äänestämään Tetraa?

Olin missannut tämän kokonaan. :D Lähinnä mielestäni Meizin viestien sisältö on vähemmän hyvismäistä kuin viime pelissä.

Ares kirjoitti:Voisin siirtää ääneni myös Meizille, Halimalle tai jollekin muulle, mutta se johtuisi vain fiiliksestä, joka välittyy heidän viesteistään -> enemmän intuitiivinen. Tällöin jälkeenpäin ei tarvitse selitellä, että Meiz vaikutti pahikselta, siksi äänestin häntä, mutta oho, nyt hän tippui ja paljastui hyvikseksi.

Ares kirjoitti:Meiz (10 viestiä)
Aluksi Meiz oli minusta pahismainen. Viimeisimmän viestin perusteella mielipiteeni kuitenkin muuttui. Uskon, että pahis olisi tarttunut yhä voimakkaammin kiinni äänestyskäyttäytymiseeni, mutta Meiz puolusti sekä minua että miinaa.

Eli käänsit kelkkasi Meizin suhteen sen takia, että hän puollusti sinua? Miksei pahis-Meiz olisi voinut puollustaa sinua? Ja mikä Meizin ensimmäisissä viesteissä oli sinusta pahismaista?
Myös tämän päivän ääni Aresilta on jokseenkin mielenkiintoisin perustein heitetty.

Huh näiden parin käsittelyyn menikin aika paljon aikaa!
Tällä hetkellä sanon että ++Anblick. Ares pelaa todella hämmentävästi, mutta mulla ei ole kauheasti kokemusta hänestä, joten voi olla myös aloittelijan sekoiluja, kuten Jamsterillakin. Nyt joudun jälleen jättämään koneen hetkeksi, mutta ehdin tälle illalle vielä tulla jatkamaan listausta.
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Cameron » 20.07.2017 18:31:33

Väliaikalaskenta

3 Jamsteri (Tetradynamia, Zey, porkkana)
2 Mursumus (Violet, Meiz)
1 Tetradynamia (Niacin)
1 Jeku (Mursumus)
1 Cameron (Ares)
1 Anblick (Cameron)

Tällä hetkellä putoamassa on Jamsteri äänienemmistöllä.

Äänestyspakot
Ares, Cameron, Meiz, Tetradynamia, Zey

Poissaolot
Jitachi 19.-23.7.
Cameron 21.-23.7.

2. Päivä päättyy tänään klo 22:00.
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Meiz » 20.07.2017 18:47:03

Cameron kirjoitti:Meizin alun pahismaisuus on myös mielenkiintoista, sillä sitä ei selitetä missään vaiheessa mitenkään, Meizin viestien vain todetaan olevan pahismaisia, mutta jossain vaiheessa ne kääntyvät hyvismäisiksi:
Ares kirjoitti:
Cameron kirjoitti:Tarkoitatko että Meizin viestien lukumäärä vai sisältö on vähemmän hyvismäinen kuin viime pelissä? Jos Meiz epäilyttää sinua, miksi lähdit äänestämään Tetraa?

Olin missannut tämän kokonaan. :D Lähinnä mielestäni Meizin viestien sisältö on vähemmän hyvismäistä kuin viime pelissä.

Ares kirjoitti:Voisin siirtää ääneni myös Meizille, Halimalle tai jollekin muulle, mutta se johtuisi vain fiiliksestä, joka välittyy heidän viesteistään -> enemmän intuitiivinen. Tällöin jälkeenpäin ei tarvitse selitellä, että Meiz vaikutti pahikselta, siksi äänestin häntä, mutta oho, nyt hän tippui ja paljastui hyvikseksi.

Ares kirjoitti:Meiz (10 viestiä)
Aluksi Meiz oli minusta pahismainen. Viimeisimmän viestin perusteella mielipiteeni kuitenkin muuttui. Uskon, että pahis olisi tarttunut yhä voimakkaammin kiinni äänestyskäyttäytymiseeni, mutta Meiz puolusti sekä minua että miinaa.

Eli käänsit kelkkasi Meizin suhteen sen takia, että hän puollusti sinua? Miksei pahis-Meiz olisi voinut puollustaa sinua? Ja mikä Meizin ensimmäisissä viesteissä oli sinusta pahismaista?
Myös tämän päivän ääni Aresilta on jokseenkin mielenkiintoisin perustein heitetty.


Olet itse kysynyt tätä Arekselta jo aiemmin ja hän vastasi siihen "Lähinnä mielestäni Meizin viestien sisältö on vähemmän hyvismäistä kuin viime pelissä"

Oliko tämä vastaus epäselvä vai miten tämä kääntyi nyt siihen että Ares näki alkuviesteissäni jotain suoraan pahismaista, jota ei ole nyt selittänyt?

Btw. oma tulkintani Areksen pointista on se, että hän tuli myöhään peliin mukaan ja luki viestini putkeen kerralla, kun taas tässä pelissä hän on ollut alusta asti mukana, ja mulla on aina hidas alku näissä peleissä. Varmasti tuo perspektiivi aiheuttaa jonkinlaista harhaa. Kun taas pidemmän viestini jälkeen hän muutti mielipidettään minusta.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Violet » 20.07.2017 19:35:42

Vastataas aluksi pariin kysymykseen.

Zey kysyi kannastani Tetraan. Se on melko lailla neutraali, vaikken tästä myöhäisestä aloittamisesta oikein pitänyt. Mielestäni myöhäistä heräämistä ei pidä käyttää liiaksi häntä vastaan. Pointteja ei kylläkään tähän asti ole mielestäni tullt riittävästi ottaen huomioon tuo ekan päivän skippaaminen.

En nyt muista kuka kysyi (taisi olla ey tai Meiz), että mitä haliman korttien paljastuminen tarkoitti pelille. Hänen äänestämisensä paljasti pelaajien äänestyskäyttytymisestä eniten ehkä Mursumusin kohdalla, joka äänesti viimeisenä Halimaa sekä Miinaa, sikäli kun muistini ei petä. Lisäksi hänen huomionsa pelistä saavat hieman painoarvoa, kun nyt hänet tiedetään hyvikseksi. Jos Halima olisi paljastanut pahikseksi, olisi kertonut enemmänkin.

Meizistä ja porkkanasta ei ilmennyt kovinkaan paljoa mitään epäilyttävää. Molemmat ovat omilla huomioillaan edistäneet peliä. porkkana ja Ares eivät oikein linkity, kun taas Meiz ja Ares linkittvät. porkkana taas sopisi paremmin Anblickin pahispariksi, jos nyt muistan oikein. Tämänkaltaisia pieniä eroja pelaajien relaatioissa kyllä löytyy. Yksi ongelma molemmissa on, että pelaavat hyvää tasaista hyvispeliä, josta ei kuitenkaan jää mieleen millään erityisemmällä tavalla - voisi olla pahispeliä suoraan oppikirjasta.

Mitä tulee äänestyskäyttäytymiseen pelissä, niin eilen äänestystilanne ennen Haliman äänivyöryä oli tämä:

1 Cameron (Zey)
1 Zey (Jeku)
1 Halima (Ares)
1 Ares (porkkana)
1 porkkana (Meiz)
1 Meiz (Halima)
1 Miina (Jitachi)
1 Jeku (Miina)

Mikä on järkyttävä määrä ääniä eri henkilöille. Siksi kehotinkin ihmisiä keskittämään ääniä pelaajille, minkä jälkeen Meiz tuli vaihtamaan äänensä Halimalle, ja Cameron puolestaan antoi tälle äänensä. Cameron oli vielä putoamisvaarassa, joten se antaa hänen äänelle hieman lisäoikeutusta. Nyt kun tätä ääntenvaihtoa miettii, kummat ovat halukkaampia vaihtamaan tässä vaiheessa ääntään, hyvikset vai pahikset? Äänten keskittämiselle on hyvismotivaatiot, mutta jos hyvis todella pitää jotakuta epäilyttävänä, eiköhän hän yrittäisi perustella tämän äänestämistä? Ja jos vaihtaminen nähdään hyvismäisenä + voi keskittämisellä perustella omaa osuuttaan lynkkaukseen tarpeen tullen ja vierittää siten itseltään vastuuta, niin vaihto on myös pahikselle hyvä vaihtoehto. Toisaalta tähän analyysiin ei pidä luottaa liikoja, sillä kyse on vain parin viimeisen tunnin ajanjaksosta, ja pelaaja on saattanut olla sen ajan vaikka poissa.

Tällä hetkellä putoamassa on näemmä Jamsteri. Mursumus epäilyttää itseäni enemmän. Jamsteria epäillään ylireagoinnista, ja siitä, että käytti samoja sanoja Monnin kanssa. Mitä tulee ylireagointiin, niin pahiksen kuuluu miettiä tarkkaan mitä sanoo, ja näyttää mahdollisimman viattomalta. Ei oikein toimi Jamsterin kanssa. Samassa sanastossa pitää huomioida läheinen suhde pelaajien välillä. Monni ja Jamsteri ovat itselläni molemmat hieman enemmän pahiksiin kallellaan, mutta mielessäni pahiksen roolin paremmin täyttää Monni juurikin siksi, koska tuntuu miettivän tarkemmin mitä sanoo.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Kissan viikset! 2. pv päättyy to 20.7. klo 22

ViestiKirjoittaja Niacin » 20.07.2017 20:18:50

Tulin seurailemaan iltamenoja, mutta en nyt hirmu pitkästi jaksa kirjoittaa. Minun yksinäinen ääni Tetralle on nähtävästi aika turha, mutta näillä näkymin toinen epäiltyni Jamsteri on joka tapauksessa tippumassa, jotenka turha ääntä enää siirrelläkään, ellei tilanne yhtäkkiä keikahda johonkin yllättävään suuntaan. Harmillisesti kylläkin Jamsterista ei nyt olla kovin paljoa kuultu, että aika vähäisellä materiaalilla (4 lyhyehköä viestiä) on päätös tehty, miksi voi helposti tulla vedettyä vääriä johtopäätöksiä. Vaikenemisesta tulee kyllä mielikuva, että pahis-Jamsteri huomasi jääneensä kiinni ja luovutti jo pelin. Toki voi olla että hän tympääntyi vääristä epäilyistä tai voi olla ihan muita IRL esteitä. Violetilta tuli tähän väliin myös hyvä kommentti, että pahis-Jamsteri varmaan viilaisi viestejään vähän paremmin. Noh, kohtapa se selvinnee. Jamsteri epäilyttää kyllä edelleen, mutta pienellä varauksella. Selkeää!

Lueskelen täällä vanhoja viestejä pelaaja kerrallaan läpi, jotta voin postailla sitä kovasti kaivattua yhteenvetoa sitten myöhemmin. Nyt on vähän uupunut olo ja huomenna iltavuoro (=nukun pitkään ja sitten töihin), mutta jospa viikonloppuna olisi paremmat energiat syventyä.
Avatar
Niacin
Mafioso
 
Viestit: 728
Liittynyt: 03.07.2017 08:49:32
Palkinnot: 4

EdellinenSeuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 63 vierailijaa

cron