Kissan viikset! KOIRAT ON PAREMPIA KU KISSAT

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Ares » 12.07.2017 20:21:36

Anblick, roolit löytyvät täältä. :)

Mielestäni on vähän turha miettiä vielä, milloin erikoishyvikset tulevat esiin: se on varmaan hyvin tilannekohtaista. Ollaan vasta ekassa päivässä menossa. :D Toki niin kuin on tullut todettua, ekalle päivälle on hankala keksiä mitään sanottavaa ja analysoitavaa, joten nää teknisyydet ja laskennat on hyvä puheenaihe toisaalta.
Avatar
Ares
Kyläläinen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 14.06.2017 20:20:56

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 12.07.2017 21:05:15

Heräilläänpäs sitten. :>

Halimalle tuli ihanasti mieleen se sama suunnitelma, mikä mullekin, kun peliä tarkastin. :D Valitettavasti vaan itsekin totesin, että se on aika reikäinen suunnitelma. Se toimii vain tilanteessa, jossa kaikki erikoiset tulee esiin samaan aikaan, kuten pari jo hoksasikin. Lisäksi se vaan toimii, jos ennustaja (sekä mahdollinen hyvikseksi ennustettu) on heittäneet henkensä tai eivät aio vähään aikaan esille (eivät ainakaan samana, välttämättä ei seuraavanakaan riippuen missä päivässä mennään). Eikä tästä puuhasta edes saataisi lisää aikaa, ellei pahikset ole osuneet onnekkaaseen.
Eli lähinnä näkisin työmatkalaisen salassapidon järkevänä jos a)on tullut tapoton yö tai b) tapotonta yötä ei ole tullut, mutta onnekas on edelleen pelissä mukana, eli tapoton yö sieltä suunnalta on mahdollinen ja 1)ennustaja on kuollut tai 2)ennustajaa ei haluta esille samana päivänä kuin kaikki muut. Koska 2) kohta tuntuu todella oudolta, jos halutaan mahdollisimman myöhään esille tulo, niin sikäli ennustajan täytyy aika lailla olla kuollut, että tossa on mitään ideaa.

Ja mikäs sitten olisi hyvä aika tulla esille? Aloitetaan vaikka 4.päivästä. Jos kaikki erikoiset olisi silloin hengissä (ja ennustajalla yks hyvishavainto), niin silloin olisi 50% mahdollisuus napata pahis. Mutta, kaikkien näiden selviäminen neljänteen yöhön on tosi epätodennäköistä. Esim. 1.yönä pahiksilla on jo 4/13=31% mahdollisuus tappaa erikoinen, 2.yönä 3/11=27% ja 3.yönä 5/9=56%. Eli se, että kaikki selviäis hengissä, on aika epätodennäköistä. Varsinkin, kun pelissä voi tulla vielä tilanne, jossa erikoisen on pakko tulla esille selviytyäkseen päivästä hengissä.

Jos erikoiset tulis 3.päivänä esille, niin 3.päivän osumisprosentti nousisi 25%:sta 38%:iin (näissä tosin pientä heittoa, esim. vapareilla on jo ennen paljastusta suurempi osumisprosentti ja mikäli on tavis, eikä tule varmaksi hyvikseksi, niin sitten paljastuksen jälkeen osumisprosentti on tota suurempi). Lisäksi 4.päivänä tällöin olisi 43% osumistodennäköisyys.

Eli näillä luvuilla sanoisin, että en lähtisi 4.päivään odottamaan, kun uskon, että vaikka 3.päivänä kaikki erikoiset olis vielä tallella, 3.yönä joku todennäköisesti menettäisi henkensä. Tällöin oltaisiin 4.päivänä samassa tilanteessa, mitä 3.päivän paljastuksen kanssa (aka 43% osumistodennäköisyys), mutta ilman tuota 3.päivän hyötyä. Ja tässä ei ole voitu edes ottaa huomioon sitä, miten epäilyttäviä erikoiset ovat. Mitä enemmän epäilyttäviä sieltä sakista löytyy, sitä paremmaksi vaihtoehdoksi tuo 3.päivän esille tulo on, sillä näin saadaan ajatukset vääristä paikoista ehkä vähän oikeampaan suuntaan. Ja toisaalta, vaikka erikoiset olisi kaikki tosi hyvismäisiä, niin silloin he vaan kuolevat hyvin todennäköisesti yöllä, eikä heidän varmasta hyvikseydestään ole mitään hyötyä. Kehottaisin siis ennustajaa ennustamaan 2.yönä, jotta voisi sitten mahdollisesti 3.päivänä tulla esiin. Kohteeseen en lähde puuttumaan, se olkoon ennustajan oma asia. Jokainen varma hyvis (tai varma pahis) on hyvä juttu, joten se mistä se tulee, ei ole niin väliä. Joskin lähtisin ehkä itse miettimään, että mistä suunnasta se informaatio voisi olla hyödyllisin. Esimerkiksi hyvismäisenä pidetyn pelaajan varmistettu hyvismäisyys ei ole niin hyödyllistä kuin pahismaisen pelaajan varmistettu hyvismäisyys. Toisaalta hiljaiset (jos niitä tässä pelissä on) asettuu sitten jonnekin ties minne.

Ehkä siinä olis sitten peliteknisyydet tältä osaa?

Mennään sit itse asiaan.

miinan (meinasin kirjoittaa tottumuksesta mllna :D) avan vaihto kohotuttaa kulmia. Kenties haluaa, että saisimme hänestä kissaisia viboja ja kaikki pahistelut menisi sen avulla silmien ohi? Varsinkin kun sanoi nimen omaa vaihtaneensa avan ennen ensimmäistä viestiä...

Halimasta jäi lähinnä mieleen reikäinen idea. Tosin koko ajatuskin oli lyhyesti selitetty, että tiedä miten paljon Halima edes koko juttua ajatteli. Olisi siis epäilyttävää, jos Halima olisi pitkät pätkät tosta vaahdonnut, mutta silti ei olisi noita reikiä tullut sanoneeksi. Nyt jää neutraaliksi, mutta erityisen kiinnostavaksi sellaiseksi.

Cameron tuntuu olevan todella kiinnostunut Jitan viestistä. Toki se oli monilta osiin samanlainen, mutta silti. En näe siinä sikäli mitään ihmeellistä, kun kyseessä oli ihan eka viesti peliin, pelissä ei ollut oikein muuta kuin peliteknisyyttä ja niistäkään ei voi hirveän ihmeellisiä sanoa. Mutta mitä sä Cam ajattelit? Näitkö tossa mahdollisuuden pahisjuonelle? Ja jos näit, niin mimmoselle?

Cameronin viestistä jäi muutakin mieleen. Nimittäin negatiivinen suhtautuminen Haliman ideaan. Okei, mustakaan se ei ole mikään loistava suunnitelma. Mutta Cam ei kuitenkaan käsitellyt tuota tilannetta, jossa erikoiset tulisi kaikki samaan aikaan esille, mikä oli idean pointti, vaan pelkästään yksittäintulemisen ja totesi sen itsestäänselvästi huonoksi tavaksi tulla esiin. Lähinnä jäi siis maku, että tässä olisi pahis, joka halusi törmätä idean heti alkuunsa, ilman että käsittelisi edes kokonaan ideaa. Tästäkin saa hienosti erityisesti uudemmat pelaajat mukaan komppaamaan, että huono idea, kun Camin tuoma pointti on toki validi, mutta ei liity hirveästi Haliman ideaan.

Mursumus lähti kommentoimaan pelin ingamea antaen sympatiat kissoille. Mistä moinen valinta sympatian kohteille? En näkisi koirienkaan heittämistä tyrmään mitenkään ylevänä asiana.

Ronen jää mieleen lähinnä nyrpeällä asenteellaan peliteknisyyksiin. Valittelee kun semmoisia puhutaan, mutta eipä tarjoa itse mitään tilallekaan. Peliteknisyydet on semmoinen asia, mitä pahiksenkin on helppo harrastaa, joten sikäli peliteknisyyksistä pitämättömyys (mutta silti mitään asian eteen tekemättömyys) voisi olla pahiksen hyvismäisyyden kalastelua.

Jitachin seuraava viesti onkin sitten hämmentävä lukukokemus. Ensiksi ollaan sitä mieltä, että pahis tulisi erikoisena esiin ja sitten (jos oikein tulkitsin) ei ehkä ollakaan sitä mieltä enää. En edes tiedä mitä Jita on oikein tossa alussa aatellut, koska musta siinä ei olis mitään järjen hiventäkään tulla pahiksena esille vain koska haluaisi tietää varmojen hyviksien tarkat roolit. :D Tää tosin alkaa mennä jo sille asteelle, et jos Jita olisi pahis niin uskoisin hänen tietävän vähän paremmin, mitä pahiksena kannattaa ja ei kannata tehdä. Tai jos ei olisi varma, niin pahiksena olisi varmaan kuitenkin ajatellut asian loppuun ennen viestiä kirjoittaessaan. Eli ehkä ihan pikkuruista, hiiren askeleen mittaista luottamusta Jitalle. Ihan vaan sillä varmuudella, että siinä olikin jotain muuta huomiota vievää juttua samaan aikaan menossa, mikä sekoitti viestiä. :D

Eka päivä on kyllä hankala, siitä komppaan Jekua. Mut jostain syystä Kylässä tuntuu olevan semmonen taktiikka, että se 2.päivä on vielä hankalampi. :D Jostain syystä lähestulkoon aina, vaikka kuinka 1.päivä olisi ollut aktiivinen, niin 2.päivänä kukaan ei pukahda mitään ennen kuin alkaa äänestyspakko kuumottaa tarpeeksi ja päivän anti jää hyvin vähäiseksi. :D
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Niacin » 12.07.2017 21:13:58

Heeeei vain kaikille!

Puuh, pääsin nyt vasta istahtamaan koneen ääreen ja lukemaan viestit läpi. En arvannut että täällä olisi heti täysi tohina päällä! :D

Oon siis ihan ekaa kertaa mukana täällä. Muutaman kerran kavereiden kanssa pelattu live-versiota, mutta jotenkin sitä on vaikea verrata edes tähän foorumimalliin. Että aikalailla pihalla kyllä olen kaikista näistä strategioista ja rooleista ja ääh! Voi alkuun olla vähän kankeaa oma osallistuminen, mutta jospa tästä saisi pian kiinni. Teen parhaani. :)

Osaisko joku heittää ihan sellaista karkeaa arviota, että kuinka monta yötä tämän kokoinen peli yleensä keskimäärin kestää? Toki on varmaan ihan pelikohtaista, mutta jonkunlainen käsitys voisi auttaa hahmottamaan paremmin nuita erikoishahmojen käyttö/paljastus -kannanottoja.
Avatar
Niacin
Mafioso
 
Viestit: 728
Liittynyt: 03.07.2017 08:49:32
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Jamsteri » 12.07.2017 21:33:24

Iltoja! Minäkin sain lopulta tähän kirjoitettua tällaisen moikkaamisviestin :D Töiden jälkeen tahtoo aika olla kortilla, mutta eiköhän täällä ehdi käydä katsomassa välillä. Joskus aiemmin olen pelannut liveversiota saman tapaisesta pelistä. Ihan mielenkiinnolla odotan miten toimii tällaisena foorumversiona.
Avatar
Jamsteri
Kyläläinen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 09.07.2017 08:12:30

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 12.07.2017 21:44:57

Sanoisin, että vähintään 5.yötä kestää. Harvoin niitä kaikkia pahiksia kiinni saadaan ennen kuin alkuperäinen lylo edes tulee. Maksimissaan peli voi kestää 7.yötä, sillä 8.päivänä on 3 pelaajaa jäljellä, josta pienemmäs mentäessä joko pahikset tai hyvikset voittavat pakostikin.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Halima » 12.07.2017 22:15:10

Cameron kirjoitti:Periaatteessa ihan hyvä idea, mutta toisaalta pahisten on helpompi tulla esittämään erikoista tällaisessa tilanteessa, jossa tarkkoja rooleja ei sanota heti. Toki jos pahikset lähtevät tällaiseen mukaan niin he jäävät aika nopeasti siitä myös (toivottavasti) kiinni. Jos roolien kanssa tullaan esiin niin vapaamuurarit voivat todistaa toisensa hyviksiksi (jos molemmat ovat hengissä)... Mutta toisaalta näitä on tosi turhaa puida kovin tilannekohtaisesti kun ei ne kuitenkaan mee koskaan niin :D

No jos tää esiintulo ois vaikkapa neljäntenä päivänä, niin siitä vain mun puolesta pahis saa tulla esittämään erikoista! Silloinhan meille on helppo homma etsiä siitä joukosta se pahis! Jos niitä esiintulleita erikoisia on liikaa, silloin tietysti kerrotaan roolit, jolloin pahimmillaankin on mahdollisuus että pahis on yksi kahdesta saman roolin esittäneestä.

Jitachi kirjoitti:Uskaltaisin väittää että jos pahiksilla on resursseja siihen, niin mahdollisesti yksi heistä tulee sekoittamaan pakkaa: tässä kuitenkin puhutaan 'varmoista' hyviksistä ja yhden pahiksen lisääminen pakkaan käytännössä katsoen aiheuttaa sen, että jotta pahis saataisiin ulostettua pelistä jonkun erikoisista on pakko paljastaa roolinsa jolloin tämä koko alkuperäinen tarkoitus piilottelulle on käytännössä nollattu. Toki hyvikset siinä askeleen lähempänä voittoa ovat hetkellisesti, mutta pahiksille on edullisempaa saada varmat hyvikset pois mahdollisimman nopeasti: pelaajan uhraaminen jotta saadaan 3-5 varmaa paljastamaan roolinsa? Loppupeleissä koska pahikset voivat tappaa vain yhden pelaajan yössä, sanoisin vaihtokaupan olevan aika huono jos kaikki erikoiset hengissä on. Todennäköisempää tosin on että erikoisia on jäljellä kuudentena päivänä max 2-3, jolloin vaihtokauppa olisi pahiksen kannalta paljon parempi juttu. Mäkin sanon että tota kannattaa puida enemmän siinä vaiheessa kun tiedämme mihin suuntaan peli oikeastaan on etenemässä.

Musta tää kuulostaa suoraan sanottuna pahiksen ajattelulta. Tai siis mitä hyvikset siinähäviääkään? Jos vaihtoehto on, että erikoiset tulee esiin (tai vähintään jotkut heistä), ja toinen vaihtoehto on, että erikoiset tulevat esiin kertomatta roolejaan, ei ole hävitty mitään jos joudutaankin sitten kertomaan ne roolit ja sivutuotteena löydetään yksi pahis - päinvastoin!

Nimenomaan koska pahikset voivat tappaa vain yhden pelaajan yössä, vaihtokauppa on tosi hyvä! Se pahis löytyy niiden erikoisten joukosta korkeintaan kahdella lynkkauksella, kun taas pahiksilla menee useampi yö kaikkien erikoisten yötappoihin. :)

Monni kirjoitti:Mauskis kaikille! Nyt alkuun se heippaviesti että olen ihan uutukainen ja peli ei ole entuudestaan lainkaan tuttu. Koittakee kestää! En ihan ole sisällä pelin etenemisestä tai näissä erikoishahmoissa, mutta jospa kuviot selkenee pelin edetessä. Kovasti tuntuu kokeneet spekuloivan milloin erikoisten kannattaa tulla esiin. Koitan jo kovasti nuuhkia hyvis/pahisviboja teksteistä, mutta tää on kyllä todella hankalaa! En uskalla ottaa kantaa itse vielä noihin erikoisrooleihin kun en tajua niitä ^^'

Hei ja tervetuloa! Älä huoli jos et vielä löydä hyvis/pahisviboja, on vielä kovin aikaista eikä niitä kokeneetkaan ekana päivänä niin helposti aina löydä. (Ja silloinkin suuri osa ekan päivän epäilyistä on oikeasti ihan vain keksittyjä, koska niistä keksityistä epäilyistä sitten pikku hiljaa kehittyy oikeita kun pelaajilta saadaan reaktioita.)

Ares kirjoitti:Viime pelissä keskustelua herätti Meizin käpylehmäkuva. Nyt miinan profiilikuvan vaihdos oli vähän samantyylinen juttu. Minusta aika neutraali toimenpide. Onko muilla mielipiteitä?

Mielipiteeni on, että miinan profiilikuva ei mitenkään liity peliin tai hänen rooliinsa pelissä. :D

Violetin miinan avataria koskevasta viestistä pelin eka hyvisviba, onnittelut Violet! :D

Anblick kirjoitti:Itse en kyllä erityisesti lämpene ajatukselle siitä, että julkisesti voisi vain ilmoittautua erikoiseksi. Kuten ainakin Cameron jo totesi, pahiksenkin on helppo tekeytyä erikoiseksi, jos riittää vain sanoa saaneensa erikoisroolin. Niin kauan kuin erikoisia on hengissä enemmän kuin kaksi, niin mun järkeni mukaan pahis ei jäisi valheestaan kiinni, jos häntä uskottaisiin ihan sokkona. Jos jompikumpi vapareista on kuollut, niin vaaditaan vähimmillään vain kaksi erikoista, jotta valhe ei paljastuisi heti. Kyllähän valhe jossain vaiheessa ilmenisi, kun oikeat erikoiset hupenisivat, mutta silti.

Musta nyt tuntuu ettet ihan tajunnut mun pointtia. Tuo oli siis siihen tilanteeseen, jos otetaan monta erikoista samana päivänä esiin. Silloin pätee se, mitä vastasin jo Jitachille.

No niin ja Meizhän tämän jo ilmaisi selvempisanaisesti kuin minä. :)

Zey: sun prosentit heittää häränpyllyä. Pointti toki on oikea, että on tosi epätodennäköistä että kaikki erikoiset selviäis neljänteen päivään. Ja sun pitkän peliteknisyyssepustuksen aikana menetin mielenkiinnon täysin tästä asiasta jauhamiseen, eli mennäänpä täälläkin asiaan:
Kiitos kun kutsut mua kiinnostavaksi reikäpääksi. :D Zeylle hyvispropseja siitä, että sait heti ekan päivän näin alussa noin hyvin mielipiteitä pelaajista. Muistaakseni viimeksi kun pelasit pahista, roikuit ekat kaks päivää mun kimpussa (kunnes sitten kuolin), joten tämä vaikuttaa kyllä enemmän hyvismäiseltä kuin se. (Toisaalta sä ehkä tajuaisit tässä pelissä pahiksena, ettet voi toistaa samaa...)

Ja hei, toinen päivä on hankala vaan jos ei puhuta. Jokainen voi vaikuttaa siihen ettei siitä tuu hankala! Puhukaa vaan niin sillähän se helpottuu. :)

Niacin: tervetuloa peliin! Tämä peli kestää vähintään kuusi päivää, eli ihanvähintään viisi yötä. Toki pitää ottaa huomioon se, että pelaajia tippuu joka päivä ja yö, eli ei voi odottaa olevansa hengissä enää kuudentena päivänä.

Jamsterillekin tervetuloa! Tulehan paremmalla ajalla lukemaan ja kommentoimaan myöhemmin. :)
Avatar
Halima
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1755
Liittynyt: 22.02.2016 20:02:26
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 12.07.2017 22:30:41

Komppaan Halimaa siinä, että jos puhuttu esiintulo olis vaikka neljäs päivä, niin siitä vaan pahikset sanomaan olevansa erikoisia ja niin edelleen.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 12.07.2017 22:36:15

Halima kirjoitti:Violetin miinan avataria koskevasta viestistä pelin eka hyvisviba, onnittelut Violet! :D

Mikä siinä oli hyvismäistä?

Ja mikä mun prosenteissa on vikana? Toki ihan hyvin voi olla, kun pääkoppa ei ole parhaimmillaan, mut kerro toki, että missä vika, niin voin tutkia tilannetta uudestaan asian korjaten.

Halima kirjoitti:Muistaakseni viimeksi kun pelasit pahista, roikuit ekat kaks päivää mun kimpussa (kunnes sitten kuolin), joten tämä vaikuttaa kyllä enemmän hyvismäiseltä kuin se. (Toisaalta sä ehkä tajuaisit tässä pelissä pahiksena, ettet voi toistaa samaa...)

Ei mulla ole mitään semmosta pahistaktiikkaa, että roikutaan Halimassa. :D Eli sikäli se, roikunko sussa vai en, on huono perustelu mihinkään suuntaan millään tavalla. :D Voin roikkua sussa koska olet epäilyttävä musta oikeesti tai koska susta saa helposti väännettyä epäilyjä. Tai sitten voin olla roikkumatta sussa, jos sun tekemiset ei anna siihen aihetta. ;)
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Cameron » 12.07.2017 23:20:59

Ronen kirjoitti:Enkuksi pelit on aika usein olleet ns. suljettuja eli erikoishyviksistä on ollut periaatteessa mahdotonta spekuloida.

Tarkoitatko niin kuin salatulla roolilistalla?

Jitachi kirjoitti:Luin toki, mutta mun mielestä en tosin sanonut täsmälleen samoja asioita :D Mun viesti oli enemmänkin 'numeroiden takana'-analyysiä. Tää tilanne on silmissäni vähän kuin sä puhuisit autosta ja mä auton teknisistä tiedoista.

Hmm no ehkä avasit vähän enemmän samoja johtopäätöksiä. Silti jäi vähän kaivelemaan samojen asioiden edestakainen jappasu :D

Minusta avatarin/nickin vaihdot on aika irrelevantteja pelien roolien suhteen. Tuskin niitä kukaan nimittäin joka peliin jaksaisi alkaa vaihtaa sopivaksi, saati sitten että sillä yritettäisiin jotain roolia viestiä. Olisi jo aika silmäänpistävää :D

Anblickin ekasta viestistä saa mukavan rennon kuvan, vähän hyvistyttää.

Zey kirjoitti:Ja mikäs sitten olisi hyvä aika tulla esille? Aloitetaan vaikka 4.päivästä. Jos kaikki erikoiset olisi silloin hengissä (ja ennustajalla yks hyvishavainto), niin silloin olisi 50% mahdollisuus napata pahis. Mutta, kaikkien näiden selviäminen neljänteen yöhön on tosi epätodennäköistä. Esim. 1.yönä pahiksilla on jo 4/13=31% mahdollisuus tappaa erikoinen, 2.yönä 3/11=27% ja 3.yönä 5/9=56%. Eli se, että kaikki selviäis hengissä, on aika epätodennäköistä. Varsinkin, kun pelissä voi tulla vielä tilanne, jossa erikoisen on pakko tulla esille selviytyäkseen päivästä hengissä.

Kuten Halima sanoi niin näissä prosenteissa on ehkä pientä häikkää? Miten erikoisten määrä on ensimmäisenä yönä 4, toisena yönä 3 ja kolmantena yönä 5? Erikoisten määrähän pelissä on 5 eli todennäköisyydet ensimmäiseen erikoisen yötappoon ovat 1. yönä 5/16 eli 31%, 2. yönä 5/14 eli 36% ja 3. yönä 5/12 eli 42% olettaen että yhtään erikoista ei ole kuollut em. öihin mennessä.
Komppaan Zeytä ennustusasiassa, kannattanee ennustaa 2. yönä.

Zey kirjoitti:Cameron tuntuu olevan todella kiinnostunut Jitan viestistä. Toki se oli monilta osiin samanlainen, mutta silti. En näe siinä sikäli mitään ihmeellistä, kun kyseessä oli ihan eka viesti peliin, pelissä ei ollut oikein muuta kuin peliteknisyyttä ja niistäkään ei voi hirveän ihmeellisiä sanoa. Mutta mitä sä Cam ajattelit? Näitkö tossa mahdollisuuden pahisjuonelle? Ja jos näit, niin mimmoselle?

Tarkoititko siis Jitan viestiä mahdollisella pahisjuonella? :D Lähinnä pohdiskelin että monesti näkee pahisten riipivän siitä samasta tikusta asiaa mistä on jo muutkin puhuneet tai sitten jättävän (lähinnä alkupelistä) lukematta kaikkia viestejä kun riittää että käy "jotain heittämässä" pelin alkuun. Sen takia Jita nyt vähän epäilyttää.

Zey kirjoitti:Cameronin viestistä jäi muutakin mieleen. Nimittäin negatiivinen suhtautuminen Haliman ideaan. Okei, mustakaan se ei ole mikään loistava suunnitelma. Mutta Cam ei kuitenkaan käsitellyt tuota tilannetta, jossa erikoiset tulisi kaikki samaan aikaan esille, mikä oli idean pointti, vaan pelkästään yksittäintulemisen ja totesi sen itsestäänselvästi huonoksi tavaksi tulla esiin. Lähinnä jäi siis maku, että tässä olisi pahis, joka halusi törmätä idean heti alkuunsa, ilman että käsittelisi edes kokonaan ideaa. Tästäkin saa hienosti erityisesti uudemmat pelaajat mukaan komppaamaan, että huono idea, kun Camin tuoma pointti on toki validi, mutta ei liity hirveästi Haliman ideaan.

Kyllä mää käsittelin idean omassa päässäni :D Mutta ymmärsin Haliman idean niin että työmatkalainen ja vaparit tulisivat esiin, mutta kuten tässä on muutama todennutkin niin ideana oli ilmeisesti että kaikki erikoiset tulisivat tällöin esiin. En vaan pidä hirveän todennäköisenä sitä, että kaikki erikoiset olisivat hengissä 4. päivänä. Mielenkiintoinen tuo sun ajatus, että torppaan minusta toimimattoman idean ja saisin muita pelaajia olemaan samaa mieltä asiasta ja se ois jotenkin pahismaista? :D Luotan että jokaisella on omaa ajattelukykyä sen verran pohtivat tykönään onko idea hyvä vai ei. Mutta jos idea ei toimi ja perustelen sen -> hyviksille parempi että sitä ei toteuteta niin miten näät sen pahismaisena?

Mutta joo vielä tuohon että jos kaikki erikoiset ois hengissä neljäntenä päivänä niin sillon se massaesiintulo ilman tarkkoja rooleja vois olla järkevää. Mutta miten ennustaja sitten kertoo ennustetun roolin ilman että paljastaa omaa rooliaan?

Zey kirjoitti:
Halima kirjoitti:Muistaakseni viimeksi kun pelasit pahista, roikuit ekat kaks päivää mun kimpussa (kunnes sitten kuolin), joten tämä vaikuttaa kyllä enemmän hyvismäiseltä kuin se. (Toisaalta sä ehkä tajuaisit tässä pelissä pahiksena, ettet voi toistaa samaa...)

Ei mulla ole mitään semmosta pahistaktiikkaa, että roikutaan Halimassa. :D Eli sikäli se, roikunko sussa vai en, on huono perustelu mihinkään suuntaan millään tavalla. :D Voin roikkua sussa koska olet epäilyttävä musta oikeesti tai koska susta saa helposti väännettyä epäilyjä. Tai sitten voin olla roikkumatta sussa, jos sun tekemiset ei anna siihen aihetta. ;)

Mää aattelin että Halima meinas että hyvä kun on enemmän mielipiteitä laajemmalti pelaajista eikä vaan takerru siihen yhteen :) Ei siis nimenomaan vaan häneen.
Nyt taitaa muuten olla enää Tetra heräämättä?
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 12.07.2017 23:40:05

Cam kirjoitti:Kuten Halima sanoi niin näissä prosenteissa on ehkä pientä häikkää? Miten erikoisten määrä on ensimmäisenä yönä 4, toisena yönä 3 ja kolmantena yönä 5? Erikoisten määrähän pelissä on 5 eli todennäköisyydet ensimmäiseen erikoisen yötappoon ovat 1. yönä 5/16 eli 31%, 2. yönä 5/14 eli 36% ja 3. yönä 5/12 eli 42% olettaen että yhtään erikoista ei ole kuollut em. öihin mennessä.

Ei musta, kun käsittelin noiden tappamista, en osumista? Eli 1.yönä pahikset voi tappaa vaparit, ennustajan ja työmatkalaisen = 4/13 (koska pahiksethan ei varmaan meinaa tappaa pahiksia, niin siitä 16-3=13 ;) ), 2.yönä pahikset voi tappaa vaparit tai ennustajan, työmatkalainenhan on parilliset yöt turvassa = 3/11 ja 3.yönä pahikset voi tappaa vaparit, työmatkalaisen, ennustajan tai ennustetun (olettaen, että ennustaja ennustaa 3.yönä) = 5/9.

Cam kirjoitti:Tarkoititko siis Jitan viestiä mahdollisella pahisjuonella? :D Lähinnä pohdiskelin että monesti näkee pahisten riipivän siitä samasta tikusta asiaa mistä on jo muutkin puhuneet tai sitten jättävän (lähinnä alkupelistä) lukematta kaikkia viestejä kun riittää että käy "jotain heittämässä" pelin alkuun. Sen takia Jita nyt vähän epäilyttää.

Joo, sitä tarkoitin. :D Tikusta asiaa osion voin allekirjoittaa, mutta viestien lukematta jättämistä en ymmärrä. Itse en ainakaan koskaan jätä viestejä lukematta, varsinkin pahiksena haluan pysyä kärryillä missä mennään, oli ne viestit sitten miten alkupään viestejä tai ei. Kun kuitenkin lähes kaikessa on niin, että mitä aikaisemmin jotain teet, sitä enemmän saat hyvisviboja siitä (jos siis se on hyvismäinen asia mitä teet). Joten siinä mielessä must Jitan pahiksena kannattaisi olla tarkkaavainen, jos saisi esim. aikaisia mielipiteitä vedettyä. Parhaimmillaan siitä voi joltain saada hyvispisteitä, pahimmillaan tulkitaan neutraaliksi.

Cam kirjoitti:Kyllä mää käsittelin idean omassa päässäni :D Mutta ymmärsin Haliman idean niin että työmatkalainen ja vaparit tulisivat esiin, mutta kuten tässä on muutama todennutkin niin ideana oli ilmeisesti että kaikki erikoiset tulisivat tällöin esiin. En vaan pidä hirveän todennäköisenä sitä, että kaikki erikoiset olisivat hengissä 4. päivänä. Mielenkiintoinen tuo sun ajatus, että torppaan minusta toimimattoman idean ja saisin muita pelaajia olemaan samaa mieltä asiasta ja se ois jotenkin pahismaista? :D Luotan että jokaisella on omaa ajattelukykyä sen verran pohtivat tykönään onko idea hyvä vai ei. Mutta jos idea ei toimi ja perustelen sen -> hyviksille parempi että sitä ei toteuteta niin miten näät sen pahismaisena?

Musta pahismaista on se, että jos torppaat idean huonoilla perusteluilla, kun siitä ei tosiaan vielä selvinnyt se, että se idea ei toimi, vaan joku muu idea, jota ei ole esitettykään, ei toimi. Tällaisesta pahis kun parhaimmillaan voisi hyötyä, ettei jotain hyvää pahistennappaus suunnitelmaa toteutettaisikaan ja pahimmillaan voisi vain todeta, että ups, enpä lukenut tarkkaan. ;)

Cameron kirjoitti:Mutta joo vielä tuohon että jos kaikki erikoiset ois hengissä neljäntenä päivänä niin sillon se massaesiintulo ilman tarkkoja rooleja vois olla järkevää. Mutta miten ennustaja sitten kertoo ennustetun roolin ilman että paljastaa omaa rooliaan?

Kuten sanoin, ennustajan täytyy tähän suunnitelmaan olla kuollut. Koska ennustajan on pakko tulla esille ennustajana -> pahiksilla on kaksi varmaa hyvistä lynkata parillisina öinä ja parittomina öinä sitten niitä tuntemattomia -> koko suunnitelmasta ei ole mitään hyötyä, vaan sekoitti vaan peliä.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 13.07.2017 00:08:17

Cam kirjoitti:Mutta ymmärsin Haliman idean niin että työmatkalainen ja vaparit tulisivat esiin, mutta kuten tässä on muutama todennutkin niin ideana oli ilmeisesti että kaikki erikoiset tulisivat tällöin esiin.

Mutta eihän sun perustelusi idean huonouteen sovi tuohonkaan? Edelleen olisi kolme varmaa hyvistä (joskin epävarmoja tarkalta rooliltaan). Mikäli pahis väittää myös olevansa varma hyvis seuraa 50% mahdollisuus osua pahikseen, mikä olis ihan kiva. Et eihän tossakaan siitä roolien tietämättömyydestä mitään pahaa seurais. En siis ymmärrä.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Ronen » 13.07.2017 00:10:44

Myönnän ihan suoraan, että en jaksa ihan kauheasti keskittyä peliteknisyyksiin numeroiden tasolla, joten jos tuolla on jotain kusetusta prosenttitodennäköisyyksissä, olkoot. Tai jos siellä on virheitä, niin olkoot myös - juuri sen takia en tartu niiden laskemiseen itsekään, kun virheitä kuitenkin tulisi. Propsit niille, jotka jaksavat.

Zey kirjoitti:Valittelee kun [peliteknisyyksiä] puhutaan, mutta eipä tarjoa itse mitään tilallekaan.


En ehtinyt siihen hätään, mutta nyt olen täällä! "Kotifoorumillani" Kongregatessa ekat päivät aloitetaan aika usein "random questioning stagella" eli esitetään jonkinlaisia peliin enemmän tai vähemmän liittyviä kysymyksiä, joilla vähän kartoitetaan ihmisten pelityylin suuria piirteitä. Aattelin, että nyt voisi olla ihan kiva heittää tällainen kasaan, kun kuitenkin mukana on aika paljon kaikille uusia kasvoja, niin saadaan samalla vähän tutustuttua - ja nekin, joita todennäköisyydet kammottavat, saisivat jotain jutun juurta. :>

Eli: (Mielellään kaikkiin kuulisi vähän sitten perustelujakin.)
1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?

(Palailen omien vastausteni kanssa, kun on vähän virkeämpi ajattelukyky. Viiden tunnin yöunet + henkisesti aika raskas ja pitkä päivä = ei hyvä yhdistelmä juonareiden pelaamiseen.)

Cameron kirjoitti:Tarkoitatko niin kuin salatulla roolilistalla?


Joo! Oon niin tottunut open/closed -asetteluun, että suomenkieliset vastineet unohtuvat. Juu, siis salattujen roolilistojen pelit on mulle huomattavasti tutumpia, eli tämä on tavallaan kiva poikkeus siihen.
Avatar
Ronen
Kyläläinen
 
Viestit: 12
Liittynyt: 05.07.2017 17:44:26

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 13.07.2017 00:18:02

En vaan millään malttais mennä nukkumaan, vaikka pitäis... :D

Ronen kirjoitti:1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?

1.Pelaan mielummin hyvisten puolella. Tykkään jahdata pahiksia ja pahiksena se on vähän hankalaa... :D
2.Tykkään peleistä, joissa on mahdollisimman vähän erikoisia, mieluiten ei lainkaan. Haluan itse päätellä kuka on pahis ja kuka ei, enkä halua siihen mitään erikoisia pelaamaan peliä mun puolesta.
3.Musta niitä ei pitäisi olla, mutta en näe hiljaisuutta pelkästään syynä äänestää ulos. Ehkä siinä vaiheessa vielä voisi, jos epäilyttäviä pelaajia ei ole, eikä kyseinen hiljainen pelaaja ole hyvismäinen, niin sitten vois äänestää. Mutta ensisijaisesti musta huomio pitää keskittyä pahisten jahtaamiseen, eikä niiden hiljaisten. Eli kannatan hiljaisten lynkkaamista, jos se on paras vaihtoehto pahisten jahtaamisen kannalta.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Cameron » 13.07.2017 00:42:10

Zey kirjoitti:
Cam kirjoitti:Kuten Halima sanoi niin näissä prosenteissa on ehkä pientä häikkää? Miten erikoisten määrä on ensimmäisenä yönä 4, toisena yönä 3 ja kolmantena yönä 5? Erikoisten määrähän pelissä on 5 eli todennäköisyydet ensimmäiseen erikoisen yötappoon ovat 1. yönä 5/16 eli 31%, 2. yönä 5/14 eli 36% ja 3. yönä 5/12 eli 42% olettaen että yhtään erikoista ei ole kuollut em. öihin mennessä.

Ei musta, kun käsittelin noiden tappamista, en osumista? Eli 1.yönä pahikset voi tappaa vaparit, ennustajan ja työmatkalaisen = 4/13 (koska pahiksethan ei varmaan meinaa tappaa pahiksia, niin siitä 16-3=13 ;) ), 2.yönä pahikset voi tappaa vaparit tai ennustajan, työmatkalainenhan on parilliset yöt turvassa = 3/11 ja 3.yönä pahikset voi tappaa vaparit, työmatkalaisen, ennustajan tai ennustetun (olettaen, että ennustaja ennustaa 3.yönä) = 5/9.

Aah joo tuosta tulee toi 13 ja nyt ymmärsin tuon numeron vähenemisen kun työmatkalainen on tosiaan turvassa ne parilliset yöt. Oot ihan oikeassa.

Zey kirjoitti:
Cam kirjoitti:Tarkoititko siis Jitan viestiä mahdollisella pahisjuonella? :D Lähinnä pohdiskelin että monesti näkee pahisten riipivän siitä samasta tikusta asiaa mistä on jo muutkin puhuneet tai sitten jättävän (lähinnä alkupelistä) lukematta kaikkia viestejä kun riittää että käy "jotain heittämässä" pelin alkuun. Sen takia Jita nyt vähän epäilyttää.

Joo, sitä tarkoitin. :D Tikusta asiaa osion voin allekirjoittaa, mutta viestien lukematta jättämistä en ymmärrä. Itse en ainakaan koskaan jätä viestejä lukematta, varsinkin pahiksena haluan pysyä kärryillä missä mennään, oli ne viestit sitten miten alkupään viestejä tai ei. Kun kuitenkin lähes kaikessa on niin, että mitä aikaisemmin jotain teet, sitä enemmän saat hyvisviboja siitä (jos siis se on hyvismäinen asia mitä teet). Joten siinä mielessä must Jitan pahiksena kannattaisi olla tarkkaavainen, jos saisi esim. aikaisia mielipiteitä vedettyä. Parhaimmillaan siitä voi joltain saada hyvispisteitä, pahimmillaan tulkitaan neutraaliksi.

En sanonutkaan että se olisi hyvä pahistaktiikka, mutta yllättävän paljon sitä näkee pahisten tekevän :D

Zey kirjoitti:Musta pahismaista on se, että jos torppaat idean huonoilla perusteluilla, kun siitä ei tosiaan vielä selvinnyt se, että se idea ei toimi, vaan joku muu idea, jota ei ole esitettykään, ei toimi. Tällaisesta pahis kun parhaimmillaan voisi hyötyä, ettei jotain hyvää pahistennappaus suunnitelmaa toteutettaisikaan ja pahimmillaan voisi vain todeta, että ups, enpä lukenut tarkkaan. ;)

Ymmärsin siis väärin Haliman alkuperäisen idean ja se on susta pahismaista? Luuletko että olisin tahallaan ymmärtänyt sen väärin? (Pahoittelen, mulla ei oo kapasiteettia ihan niin mestarillisiin juoniin :D)

Zey kirjoitti:
Cam kirjoitti:Mutta ymmärsin Haliman idean niin että työmatkalainen ja vaparit tulisivat esiin, mutta kuten tässä on muutama todennutkin niin ideana oli ilmeisesti että kaikki erikoiset tulisivat tällöin esiin.

Mutta eihän sun perustelusi idean huonouteen sovi tuohonkaan? Edelleen olisi kolme varmaa hyvistä (joskin epävarmoja tarkalta rooliltaan). Mikäli pahis väittää myös olevansa varma hyvis seuraa 50% mahdollisuus osua pahikseen, mikä olis ihan kiva. Et eihän tossakaan siitä roolien tietämättömyydestä mitään pahaa seurais. En siis ymmärrä.

Mutta sillon on myös 50% mahdollisuus osua erikoishyvikseen, mikä ei oo kiva. Toki tää on vaan työmatkalaisen kohdalla ja pahis saataisiin pois päiväjärjestyksestä seuraavana päivänä, mutta worst case -skenaariossa pahikset sitten listis yöllä toisen vapareista ja hups seuraavana päivänä ois esiintulleista erikoisista enää yksi hengissä. Toki saadaan sillon varmasti pahis kiinni mutta on vähän heikot eväät sitten seuraavan kahden pahiksen nappaamiseen.
Mutta nyt end of story noista peliteknisyyksistä, mulla tuli jo pää kipeäksi :D (kellonajallahan ei voi olla mitään tekemistä sen asian kanssa...)

1. Pelaan mieluummin hyvisten puolella. Koen pelin silloin paljon mielekkäämmäksi ja mukavammaksi pelata kun ei tarvitse esittää mitään.
2. Tykkään pelata erikoisrooleja! Silloin on backup ettei tuu lynkatuksi päivällä (mikä on aina ikävää) ja vapari on mun ehdoton lemppari sillä silloin voi jakaa ajatuksia jonkun kanssa jo pelin aikana.
3. Tässä komppaan kyllä Zeytä. Lähtökohtaisesti äänestän aina pahismaisinta pelaajaa, mutta jos sellaista ei kerta kaikkiaan olisi tarjolla niin voisin myös äänestää antiaktiivista. Koen että antiaktiiviset ovat hallaksi hyvisten pelille roolista riippumatta. Hyvisantiaktiivi antaa enemmän pahiksille valtaa ohjailla peliä kun ei ole niin monta hyvistä päättämässä asioista ja pahisantiaktiivi taas vaan voi sluibailla liian helposti monta päivää mukana pelissä.
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 13.07.2017 01:02:48

Cam kirjoitti:En sanonutkaan että se olisi hyvä pahistaktiikka, mutta yllättävän paljon sitä näkee pahisten tekevän :D

Tiedätkö sä sitten kuka näin pelaisi? Musta vaan on hassu ajatus, että kukaan noin tekisi, enkä ole seittemän vuoden aikana edes koskaan aikaisemmin kuullut, että joku noin tekisi. :D

Cam kirjoitti:Ymmärsin siis väärin Haliman alkuperäisen idean ja se on susta pahismaista? Luuletko että olisin tahallaan ymmärtänyt sen väärin? (Pahoittelen, mulla ei oo kapasiteettia ihan niin mestarillisiin juoniin :D)

Vielä mä en edes ymmärrä miten oot ymmärtänyt väärin (koska mun nähdäkseni Halima ehdotus on ainakin pääpiirteittäin sama kuin mitä ymmärsit. Ts. se tuleeko ennustaja samaan aikaan esiin vai ei, ei vaikuta mitenkään sun esille tuomiin pointteihin siitä, miks tota ei pitäis toteuttaa). Mut pahikset ei tykkää pahisten nappaamiseksi tehtävistä suunnitelmista, joten sieltä herkemmin tulee vastustavaa mielipidettä. ;)

Cam kirjoitti:Mutta sillon on myös 50% mahdollisuus osua erikoishyvikseen, mikä ei oo kiva. Toki tää on vaan työmatkalaisen kohdalla ja pahis saataisiin pois päiväjärjestyksestä seuraavana päivänä, mutta worst case -skenaariossa pahikset sitten listis yöllä toisen vapareista ja hups seuraavana päivänä ois esiintulleista erikoisista enää yksi hengissä. Toki saadaan sillon varmasti pahis kiinni mutta on vähän heikot eväät sitten seuraavan kahden pahiksen nappaamiseen.
Mutta nyt end of story noista peliteknisyyksistä, mulla tuli jo pää kipeäksi :D (kellonajallahan ei voi olla mitään tekemistä sen asian kanssa...)

Mitä jos ollaan lynkkaamassa pahista ja pahis tulee esiin työmatkalaisena. Tällöin oikea työmatkalainen tulee myös esiin ja ollaan taas siinä 50% todennäköisyydessä. Tällaisessa tilanteessa ärsyttäis, että erikoisen täyty tulla esiin, mut saatiin ainakin pahis kiinni. Joten en näe miten tuo tilanne olisi muka huonompi. Työmatkalainen kuitenkin tuli esiin muutenkin, joten ei ees tullut normaalia aikaisemmin. Lisäksi jos noi tulee 3.päivänä esiin, niin se osumistodennäköisyys nousi 38%:sta 50%:iin, mikä musta on ihan hyvä. En siis ymmärrä miten toi tilanne muka on huono tai miksi sen takia sinun uskomaasi tilannetta ei kannattaisi toteuttaa (aka vaparit ja työmatkalainen salaisina esille).

++Cameron, nyt ei tunnu vaan palat sopivan toisiinsa.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Jita » 13.07.2017 02:41:04

Zey kirjoitti:Jitachin seuraava viesti onkin sitten hämmentävä lukukokemus. Ensiksi ollaan sitä mieltä, että pahis tulisi erikoisena esiin ja sitten (jos oikein tulkitsin) ei ehkä ollakaan sitä mieltä enää. En edes tiedä mitä Jita on oikein tossa alussa aatellut, koska musta siinä ei olis mitään järjen hiventäkään tulla pahiksena esille vain koska haluaisi tietää varmojen hyviksien tarkat roolit. :D Tää tosin alkaa mennä jo sille asteelle, et jos Jita olisi pahis niin uskoisin hänen tietävän vähän paremmin, mitä pahiksena kannattaa ja ei kannata tehdä. Tai jos ei olisi varma, niin pahiksena olisi varmaan kuitenkin ajatellut asian loppuun ennen viestiä kirjoittaessaan. Eli ehkä ihan pikkuruista, hiiren askeleen mittaista luottamusta Jitalle. Ihan vaan sillä varmuudella, että siinä olikin jotain muuta huomiota vievää juttua samaan aikaan menossa, mikä sekoitti viestiä. :D


Nyt kun jälkeenpäin itse kyseistä viestiä luin niin kieltämättä tuntuu hieman hessulta että viesti näyttää sellaiselta, kuin väittelisin itseni kanssa :'D Tosiasiassa tarkoitin viestilläni sitä, että pidän mahdollisena sitä että pahistiimi saattaa uhrata yhden jäsenistään saadakseen varmuutta rooleista, joka on väliaikaisesti hyviksille edullinen tilanne: pahis saattaisi kuitenkin tilanteen epäedullisuudesta huolimatta yrittää temppua koska 1. erikoisrooli ei voi olla käsittääkseni onnekas. 2. jos pahis tietää työmatkalaisen nimen, hän voi keskittyä muihin varmoihin. 3. kun nämä kaksi faktaa yhdistää, pahikset saavat pari varmaa tappoa. Loppupeleissä niin kauan kuin pelissä on vähintään yksi epävarma hyvis loppujoukossa, pahiksille riittää että edes yksi heistä on hengissä, mutta siihen tarvitaan myös varman johdattelua harhaan jotta hän vahingossa lynkkaisikin epävarman. Se on pahikselle todella iso riskinotto, mutta pidän hypoteettisesti mahdollisena pelauksena.

Halima kirjoitti:
Jitachi kirjoitti:Uskaltaisin väittää että jos pahiksilla on resursseja siihen, niin mahdollisesti yksi heistä tulee sekoittamaan pakkaa: tässä kuitenkin puhutaan 'varmoista' hyviksistä ja yhden pahiksen lisääminen pakkaan käytännössä katsoen aiheuttaa sen, että jotta pahis saataisiin ulostettua pelistä jonkun erikoisista on pakko paljastaa roolinsa jolloin tämä koko alkuperäinen tarkoitus piilottelulle on käytännössä nollattu. Toki hyvikset siinä askeleen lähempänä voittoa ovat hetkellisesti, mutta pahiksille on edullisempaa saada varmat hyvikset pois mahdollisimman nopeasti: pelaajan uhraaminen jotta saadaan 3-5 varmaa paljastamaan roolinsa? Loppupeleissä koska pahikset voivat tappaa vain yhden pelaajan yössä, sanoisin vaihtokaupan olevan aika huono jos kaikki erikoiset hengissä on. Todennäköisempää tosin on että erikoisia on jäljellä kuudentena päivänä max 2-3, jolloin vaihtokauppa olisi pahiksen kannalta paljon parempi juttu. Mäkin sanon että tota kannattaa puida enemmän siinä vaiheessa kun tiedämme mihin suuntaan peli oikeastaan on etenemässä.

Musta tää kuulostaa suoraan sanottuna pahiksen ajattelulta. Tai siis mitä hyvikset siinähäviääkään? Jos vaihtoehto on, että erikoiset tulee esiin (tai vähintään jotkut heistä), ja toinen vaihtoehto on, että erikoiset tulevat esiin kertomatta roolejaan, ei ole hävitty mitään jos joudutaankin sitten kertomaan ne roolit ja sivutuotteena löydetään yksi pahis - päinvastoin!

Nimenomaan koska pahikset voivat tappaa vain yhden pelaajan yössä, vaihtokauppa on tosi hyvä! Se pahis löytyy niiden erikoisten joukosta korkeintaan kahdella lynkkauksella, kun taas pahiksilla menee useampi yö kaikkien erikoisten yötappoihin. :)



En tiedä olinko epähuomiossa hieman epäselkeä vai ymmärsitkö sä tahallasi koko pohdintani vaihtokaupan edullisuudesta väärin. Mainitsemassani tilanteessa vaihtokauppa todellakin on huono - pahiksille. Miten muka varmojen hyvisten eloon jääminen olisi hyviksille huono juttu.

Ronen kirjoitti:En ehtinyt siihen hätään, mutta nyt olen täällä! "Kotifoorumillani" Kongregatessa ekat päivät aloitetaan aika usein "random questioning stagella" eli esitetään jonkinlaisia peliin enemmän tai vähemmän liittyviä kysymyksiä, joilla vähän kartoitetaan ihmisten pelityylin suuria piirteitä. Aattelin, että nyt voisi olla ihan kiva heittää tällainen kasaan, kun kuitenkin mukana on aika paljon kaikille uusia kasvoja, niin saadaan samalla vähän tutustuttua - ja nekin, joita todennäköisyydet kammottavat, saisivat jotain jutun juurta. :>

Eli: (Mielellään kaikkiin kuulisi vähän sitten perustelujakin.)
1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?



Noniin, elikkä vastataampas nyt näihin~

1. Jos nyt rehellisiä ollaan niin olisin mieluiten kolmas osapuoli, mieluiten sellainen joka suorittaa tehtävää. Tykkään hieman hankalammista voittoehdoista, ja haasteesta. Jos hyvis/pahis-akselilla on kuitenkin pakko pysyä (:<) niin vastaukseni on hyvis. Hyvispelaaminen on mun mielestäni kuin palapelin ratkaiseminen: hyvin haastavaa mutta myös hyvin palkitsevaa .
2. Mun on vaikea päättää: toisaalta tykkään erikoishahmottomista peruspeleistä koska siinä täytyy luottaa omiin havaintoihin ja aivoihin, mutta toisaalta tykkään myös erikoisroolien kanssa pelaamisesta koska on olemassa paljon erilaisia peliin enemmän tai vähemmän vaikuttavia rooleja joiden avulla mielenkiintoni jaksaa pysyä yllä~
3. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että antiaktiivisuus ja hiljaisuus on yleisesti ottaen hieman pahikseen kallellaan, mutta ei mun mielestäni erityisesti tappoprioriteetti ole ellei pelin kulku anna siihen syytä epäillä että joku pahiksista viettää aikaansa nukkuvien puolueessa.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Kyläläinen
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja miina » 13.07.2017 07:43:07

Ronen kirjoitti:Myönnän ihan suoraan, että en jaksa ihan kauheasti keskittyä peliteknisyyksiin numeroiden tasolla, joten jos tuolla on jotain kusetusta prosenttitodennäköisyyksissä, olkoot. Tai jos siellä on virheitä, niin olkoot myös - juuri sen takia en tartu niiden laskemiseen itsekään, kun virheitä kuitenkin tulisi. Propsit niille, jotka jaksavat.

Eli: (Mielellään kaikkiin kuulisi vähän sitten perustelujakin.)
1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?


Tulen täysin komppaamaan ekaa kappaletta! Mulla ei yksinkertaisesti riitä kapasiteetti tajuamaan kaikkien asioiden toisiinsaliittyvyyttä.. mutta joillakin onneksi riittää!

Tajusin nyt aamusta, että oon jo muutaman viestin kirjottanu, mutta ne on liittyny pelkästään meijän Sissi-sipulin kuvaan tai nickin vaihtoon: ei kauheen hedelmällistä pelin suhteen. Ja viime pelissä opin että se jos mikä nähtiin pahismaisena, varsinkin kun lopussa ruvettiin tarkastelemaan alkuviestien sanamuotoja :D joten vastaansa Ronen kysymyksiin!

1. Tämä on toinen pelini joten kokemus melko vähäistä. Tykkäsin hirveesti pelata hyvistä, mutta huomasin väärien äänien käyvän live-omatunnon päälle. Tätähän ei pahiksena tarvihtis miettiä, lynkkaisin tietoisesti niitä samoja hyviksiä!
2. Kun oon lukenu noita vanhoja pelejä/eri vaihtoehtoja niin sanoisin että tykkään peruspeleistä tässä vaiheessa juonariuraa. Mutta tässä pelissä erikoiset vaikuttaa olevan ihan suht selkeitä ja toimivia. Ekassa pelissä pelasin vaparia josta pääsin nauttimaan kahden viestin verran kunnes kumppani kuoli yöllä, mutta silti oli ihanaa, että joku muukin pahisten lisäksi tiesi miun olevan hyvis!
3. Itse kuulun vielä tuohon hiljaisten porukkaan joten ehkä enemmänkin kiinnittäisin syytä hiljaisuuteen. Jos kokenut pelaaja heittäytyy puhumattomaksi, niin epäilisin (kokenuthan ei tätä todnäk tekisi..). Mulla ainakin vielä uupuu kyky nähdä mitään epäilyttävää missään, ja vielä hankalampaa on sen hitusen epäilyn selittäminen joten epäilyt mutuja ja perustelut puuttuu -> johtaa tässä seurassa herkästi hiljaisuuteen.
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Ares » 13.07.2017 08:35:02

Mielenkiintoista keskustelua Zeyn ja Cameronin välillä. Täytynee tutkia keskustelua tarkemmin, heti kun on enemmän aikaa. Töihin on kiiruhdettava, mutta onneksi ne loppuvat huomenna. :D

[quote=Ronen]1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?[/quote]

Kaikkiin kysymyksiin voisin vastata "eos", mutta tässä nyt jotain.
1. Mieluummin ehkä pahiksena, jolloin on pahistoverit auttamassa. Hyviksenä on hankala vetää johtopäätöksiä kenestäkään. Pahiksena on helppo tarttua (määrätietoisesti) johonkin ja roikkua mukana. Tietenkin kun kokemusta kertyy, niin mielipide ehkä muuttuu tässäkin asiassa. Näin aloittelevana pelaajana viestien analysoiminen ei ole kovin helppoa.
2. Tämä on hankala - nimittäin ei ole kokemusta. Olisi kiva kokeilla niitä. Toisaalta ehkä "vaniljapelit" on aloittelijalle helpompia: keskityttäisiin vain pahiksiin, eikä tarvitsisi spekuloida erikoisten peliä.
3. Viime pelissä minulla muodostui tähän hyvin vahva mielipide. Mielestäni epäaktiivisia pitäisi äänestää jo aikaisemmin ulos. Viime pelissä jiikare jäi sekoittamaan pakkaa aika pahasti, ja se teki hallaa hyvisten pelaamiselle. Toki, jos on vahva epäillys, että tuo on pahis, niin silloin äänestäisin tietenkin häntä, enkä hyvismäistä/pahismaista pelaajaa, joka on kirjoittanut kolme viestiä yhteensä kolmen päivän aikana.
Avatar
Ares
Kyläläinen
 
Viestit: 227
Liittynyt: 14.06.2017 20:20:56

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 13.07.2017 10:34:44

Pitempää viestiä tulee myöhemmin tänään, nyt vain nopeasti katsoin, että mielenkiintoista keskustelua Zey - Cam välillä.
Mä en näkis Camin viestejä pahismaisena, eniten mun kulmia kohotuttaa nyt Zey.
Jitan viesti, josta Cameron kysyi oliko Jitachi lukenut Cameronin aiemman viestin, kiinnitti myös huomiotani, mutta mutta.

Taitaa muuten tosiaan olla niin, että vain Tetradynamia ei ole vielä sanonut edes moi?
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Meiz » 13.07.2017 10:36:59

Ares kirjoitti:Mielestäni on vähän turha miettiä vielä, milloin erikoishyvikset tulevat esiin: se on varmaan hyvin tilannekohtaista. Ollaan vasta ekassa päivässä menossa. :D

Nähdäkseni pelissä on mukana pelaajia jotka eivät välttämättä ole edes kuulleet vapareista, ennustajasta jne. ennen tätä peliä. Mun mielestä on hyvä idea käydä nämä läpi tarkkaan, olen itse ollut pelissä jossa ensikertalainen piti roolinsa salassa loppuun asti ja tuli lynkatuksi, eli ei ollut sisäistänyt olevansa varma hyvis roolipaljastuksellaan. Samoin olisi harmi jos ennustaja ei ehtisi koskaan kertomaan tulostaan kun pyrkii säästämään ennustusta aivan pelin loppuun.

Zeyn pelinkäynnistys tuntuu nyt tutummalta hänen hyvispeleistään. @Cameron, olet siis yleisesti massapaljastuksia vastaan? Koska eihän tuo anonyymipaljastus itsessään vaikuta tähän esittämääsi skenaarioon ollenkaan?
Ronen kirjoitti:Eli: (Mielellään kaikkiin kuulisi vähän sitten perustelujakin.)
1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?


1. Lähden näihin peleihin aina siinä toivossa että saan hyvisroolin. Pahiksena pelaaminen aiheuttaa stressiä myös tiimikamujen puolesta, samoin aikaa kuluu pahispeliin huomattavasti enemmän. Mafian suola minulle on nimenomaan tämä mysteerinselvitys.

2. Sekä-että. Parhaassa tapauksessa tulisi vuorotellen pelejä erikoisrooleilla ja ilman.

3. Mulle myöskään hiljaisten tappaminen ei ole pelin tarkoitus ja suoraan sanottuna se tekee pelistä tylsän. Tässä tärkeintä olisi se että kaikki hyvikset ymmärtävät hiljaisuuden tekevän hallaa pelille. Pahiksille nämä pelaajat ovat niitä jotka roikotetaan pelin loppuun ja lynkataan sitten voiton saamiseksi. Pahisten nappaamisen lisäksi yhtä tärkeää on osoittaa muille pelaajille oma hyvismäisyys, eikä siis aiheuttaa sitä että myös hyvikset jäävät jumiin epäilemään väärää kohdetta. Pyrkikää kommentoimaan kaikkea pelissä tapahtuvaa, esittäkää omat mielipiteenne myös muiden pelaajien mielipiteistä jne.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 13.07.2017 12:38:57

Ronenin kysymyksiin vastauksia:

1. Pelaatteko mieluummin hyvisten vai pahisten puolella? (Tai jos kokemusta löytyy kovin vähän, kumman puolella mieluummin ajattelisitte haluavanne pelata?)
Pelikokemusta on itsellä niin vähän, etten osaa sanoa varmasti, mtta mieluiten pelaisin varmaan pahisroolia, koska tykkään miettimistä vaativista rooleista.
2. Entä erikoisroolit? Pelaatteko mielellään sellaisia ja/tai pelejä, joissa niitä on, vai tykkäättekö enemmän "vaniljapeleistä" (eli sellaisista joissa on vain tavallisia kyläläisiä ja pahiksia)?
Ei ole silleen suurta väliä itselle, aika tasaisesti pelailen sekä erikoisroolillisia että erikoisroolittomia pelejä.
3. Miten hiljaisia, juuri ja juuri aktiivisuusvaatimukset täyttäviä pelaajia pitäisi kohdella? Pitäisikö äänestää ulos vai jättää pyörimään jalkoihin?
Minusta hiljaisilekin pitää antaa ainakin mahdollisuus puhua ennen kuin heitä voilähteä äänestämään ulos pelistä. Kyllä, hiljainen voi olla piileskelevä pahis, mutta hiljainen voi yhtäläilla olla myös vaikka kiireen takia hiljainen tai unohtanut pelin alun, joten olisi parempi herätellä hiljaisia ensin.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Cameron » 13.07.2017 13:21:15

Zey kirjoitti:
Cam kirjoitti:En sanonutkaan että se olisi hyvä pahistaktiikka, mutta yllättävän paljon sitä näkee pahisten tekevän :D

Tiedätkö sä sitten kuka näin pelaisi? Musta vaan on hassu ajatus, että kukaan noin tekisi, enkä ole seittemän vuoden aikana edes koskaan aikaisemmin kuullut, että joku noin tekisi. :D

Mää ainakin sillon ammoisina aikoina kun pahista pelasin niin kyllä myös jotku pahiskaverit myönsivät näin myös tekevänsä, mutta en todellakaan muista keitten kanssa sillon pelasin. Lähinnä se on varmaan siitä kiinni että jos ei tykkää pelata niin paljon pahista niin ei jaksa sitten panostaa peliin niin paljon.

Zey kirjoitti:Vielä mä en edes ymmärrä miten oot ymmärtänyt väärin (koska mun nähdäkseni Halima ehdotus on ainakin pääpiirteittäin sama kuin mitä ymmärsit. Ts. se tuleeko ennustaja samaan aikaan esiin vai ei, ei vaikuta mitenkään sun esille tuomiin pointteihin siitä, miks tota ei pitäis toteuttaa).

Mutta vaikuttaahan se pahisten rajausmahdollisuuksiin, jos kerralla tulee vaan työmatkalainen ja vaparit esille vs. jos kerralla tulee työmatkalainen, vaparit, ennustaja tuloksen kanssa ja onnekas esille?

Zey kirjoitti:Mitä jos ollaan lynkkaamassa pahista ja pahis tulee esiin työmatkalaisena. Tällöin oikea työmatkalainen tulee myös esiin ja ollaan taas siinä 50% todennäköisyydessä. Tällaisessa tilanteessa ärsyttäis, että erikoisen täyty tulla esiin, mut saatiin ainakin pahis kiinni. Joten en näe miten tuo tilanne olisi muka huonompi. Työmatkalainen kuitenkin tuli esiin muutenkin, joten ei ees tullut normaalia aikaisemmin. Lisäksi jos noi tulee 3.päivänä esiin, niin se osumistodennäköisyys nousi 38%:sta 50%:iin, mikä musta on ihan hyvä. En siis ymmärrä miten toi tilanne muka on huono tai miksi sen takia sinun uskomaasi tilannetta ei kannattaisi toteuttaa (aka vaparit ja työmatkalainen salaisina esille).

Siis miten sää vääntelet näitä? :D Ensin puhuttiin ihan normi erikoisten massaesiintulosta vs erikoisten anonyymista massaesiintulosta ja nyt puhut siitä että ollaan lynkkaamasta pahista, joka esittää erikoishyvistä, jollon totta kai erikoishyviksen kannattaa tulla esiin? :D Sehän on ihan eri asia...

Lähinnä alkuperäsen ajatuksen kohdalla vastustin ajatusta, koska
1) Kolme erikoista tarjoiltaisiin kultalautasella pahiksille
2) Jos pahis tulisi esittämään erikoista, roolit jouduttaisiin kuitenkin paljastamaan -> tulisi ylimmääräistä säätöä. Jos kaikki erikoiset eivät olisi hereillä ja vaikka yksi rooli jäisi paljastamatta, voitaisiin pahimmillaan lynkata erikoishyvis päivällä. Toivotaan toki että kaikki erikosihyvikset olisivat hereillä ko. ajankohtana jos siitä on erikseen sovittu
3) en hoksannut laskea että prosentit olivat noin vakuuttavat hyviksille, mitä Zey myöhemmin esitti

eli Meizin kysymykseen: en vastusta massaesiintuloa, mutta se, kannattaako se tehdä anonyyminä vai ei ja ajankohta kannattaa miettiä sitten uudestaan kun peli on päässyt vähän etenemään ja nähdään montako erikoista selviytyy mihinkin päivään.
Mielenkiintoista miten kova höyry päällä Zey lähtee hiillostaan mua peliteknisyysasioista :D En ookkaan ennen keskustellu tällaisesta näin kovalla sykkeellä.
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Cameron » 13.07.2017 13:26:21

Väliaikalaskenta, kahvia ja pullaa kermaa ja silakoita!

Äänet
1 Cameron (Zey)

Äänestyspakot
-

Tulevia poissaoloja:
Jitachi 21.-23.7.

Päivä päättyy lauantaina 15.7. klo 23. Olkaa hyvä ja jatkakaa! :)
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja miina » 13.07.2017 15:21:06

Apua siis nyt tajusin että päivät loppuu klo 23!! Häh, en minä IKINÄ valvo tarkotuksella sinne asti! Mulla niin jää päivän päätteet näkemättä..
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 928
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 7

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 13.07.2017 15:37:14

miina kirjoitti:Apua siis nyt tajusin että päivät loppuu klo 23!! Häh, en minä IKINÄ valvo tarkotuksella sinne asti! Mulla niin jää päivän päätteet näkemättä..

En kyllä minäkään aina ehi päivän päättymisiä nähä.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Jita » 13.07.2017 15:39:55

Ditto, ainakin niin kauan kuin viivyn Japanissa. Ihan oikeasti en rupea heräämään joskus 3-4 aikaan aamuyöstä vain ehtiäkseni mukaan around viimeiseksi tunniksi päivää: tämä siis siitä että kello on päivän päättyessä 5 aamulla. Ollakseni tosin rehellinen tuskin tulisi tapahtumaan vaikka päättyisi klo 21, koska harvoin herään kahdelta aamuyöstä vain jotta pääsisin vaikuttamaan peliin mitenkään :D

//Jeku väliin.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Kyläläinen
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Zey » 13.07.2017 19:06:51

miina kirjoitti:Tajusin nyt aamusta, että oon jo muutaman viestin kirjottanu, mutta ne on liittyny pelkästään meijän Sissi-sipulin kuvaan tai nickin vaihtoon: ei kauheen hedelmällistä pelin suhteen. Ja viime pelissä opin että se jos mikä nähtiin pahismaisena, varsinkin kun lopussa ruvettiin tarkastelemaan alkuviestien sanamuotoja :D

Tää pisti kyllä vähän silmään. miina tuntuu olevan omasta käytöksestään huolestuneempi sen takia, että se voidaan nähdä pahismaisena kuin että ei saisi sillä tavalla pahiksia kiinni.

Jeku lähetti nopsaan viestiä ja lupaili pidempää viestiä myöhemmin. Sitten kun tuli sitä pidempää viestiä, niin sekin keskittyi musta siihen epäoleellisimpaan asiaan, vaikka olisi voinut jatkaa edellisestä viestistään. Ei sikäli kyllä epäilytä, kun edellisessä pelissäkin tuntui olevan vähän samankaltaisia juttuja. Mutta musta olis ainakin oleellisempaa kuulla lisää siitä aiheesta, jonka ekassa viestissäsi (tänään) jo aloititkin. Et näe Camin viestejä pahismaisena -> onko Cam siis hyvismäinen vai neutraali? Mikäli hyvismäinen, niin miksi? Sanoit myös, että mä kohotutan sun kulmia. Tarkoitatko, että epäilytän sua, vai tykkäätkö muuten vain pitää niitä kulmia ylhäällä? Ja johtuuko tämä nimenomaa siitä, että et näe Camia pahismaisena, vai jostain muustakin? Mää kaipaan kuule vähän enemmän pohdintaa!

Cam kirjoitti:Mutta vaikuttaahan se pahisten rajausmahdollisuuksiin, jos kerralla tulee vaan työmatkalainen ja vaparit esille vs. jos kerralla tulee työmatkalainen, vaparit, ennustaja tuloksen kanssa ja onnekas esille?

Joo, mutta sä et perustellut, että et pidä ideasta koska kaikki ei tule esille, vaan pelkästään sillä, että pahis voi esiintyä erikoisena. Eli ei liity mitenkään ennustajan esille tuloon, sillä tuli ennustaja esille tai ei, niin edelleen se pahis voi esiintyä erikoisena.

Cam kirjoitti:Siis miten sää vääntelet näitä? :D Ensin puhuttiin ihan normi erikoisten massaesiintulosta vs erikoisten anonyymista massaesiintulosta ja nyt puhut siitä että ollaan lynkkaamasta pahista, joka esittää erikoishyvistä, jollon totta kai erikoishyviksen kannattaa tulla esiin? :D Sehän on ihan eri asia...

Esitin toisen tilanteen, jossa olis sama todennäköisyys osua joko erikoiseen tai pahikseen, mutta mitä tuskin pitäisit huonona tilanteena. Joten miksi se sama todennäköisyys toisessa tilanteessa on yhtäkkiä todella huono hyviksille?

Cam kirjoitti:Lähinnä alkuperäsen ajatuksen kohdalla vastustin ajatusta, koska
1) Kolme erikoista tarjoiltaisiin kultalautasella pahiksille
2) Jos pahis tulisi esittämään erikoista, roolit jouduttaisiin kuitenkin paljastamaan -> tulisi ylimmääräistä säätöä. Jos kaikki erikoiset eivät olisi hereillä ja vaikka yksi rooli jäisi paljastamatta, voitaisiin pahimmillaan lynkata erikoishyvis päivällä. Toivotaan toki että kaikki erikosihyvikset olisivat hereillä ko. ajankohtana jos siitä on erikseen sovittu
3) en hoksannut laskea että prosentit olivat noin vakuuttavat hyviksille, mitä Zey myöhemmin esitti

Tarkoitatko siis, että nyt et vastusta ideaa? Ja miten ymmärrät nyt sen idean, jota et vastusta?

Cam kirjoitti:Mielenkiintoista miten kova höyry päällä Zey lähtee hiillostaan mua peliteknisyysasioista :D En ookkaan ennen keskustellu tällaisesta näin kovalla sykkeellä.

No hyvä et on sulla nyt sitten jotain uutta ja jännää pelissä. :D
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2506
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Anblick » 13.07.2017 20:56:07

Ares, niinpä näköjään löytyykin! Koitin googlaamalla hakea, mutta ei tärpännyt tuollaista sivua :)

Cameronin ja Zeyn vääntö on pitkälti ollut framilla ja kieltämättä olen jo nyt ehkä vähäsen tipahtanut kärryiltä sen yksityiskohtien suhteen :D Periaatteessa peliteknisyydet ihan kiinnostavat mua, mutta en ole niin perehtynyt niihin, että osaisin hirveän fiksuna seurata kinastelua niistä. Koska en osaa siihen sanoa oikein juuta tai jaata, vastailen tällä erää Ronenin heittämiin kysymyksiin.

1. Pelaan mieluummin hyvistä kuin pahista. Pahiksena tarvitsee niin paljon juonitella ja miettiä sanojaan, eikä mulla aina olisi oikein aikaa tai kärsivällisyyttä sellaiseen, joten hyviksenä pelaaminen on mulle mieluisampaa.
2. Tykkään erikoisrooleista, koska ne tuovat kivaa lisämaustetta peliin, mutta itse olen mieluiten tavis tai jossain sellaisessa roolissa, jolla ei ole hirveästi vastuuta voittamisesta tai hankalia päätöksiä tehtävänä :D
3. Hiljaisista pelaajista nyt ei juurikaan ole hyötyä pelin etenemisen kannalta, joten periaatteessa en vastusta heidän äänestämistään, jos muita päteviä kohteita äänelle ei syystä tai toisesta ole. Toisaalta musta on vähän lyhytnäköistä lähteä lynkkaamaan vain sen takia, ettei toinen ole puhelias -- jotain muutakin perustetta juuri kyseisen henkilön äänestämiselle pitäisi löytyä.
Avatar
Anblick
Kyläläinen
 
Viestit: 127
Liittynyt: 27.05.2017 21:25:27

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Violet » 13.07.2017 21:03:35

Katsotaas nuo Ronen kysymykset läpi...

1) Riippuu tilanteesta. Vaikka samaa peliä pelataan, niin pelin painopiste pahiksena siirtyy pahistennappauksesta piilotteluun ja "etsintään". En näe kummassakaan mitään ongelmaa.
2) Molemmat ovat hyviä, mutta pidän etenkin viihteellisistä erikoishahmoista esim. mediapuhuja, puhehäiriöijä.
3) Jalkoihin jättäminen on riski, sillä pahis voisi päästä näin läpi. Arvioinnissa pitää kuitenkin huomioida muutakin, kuin viestien määrä ja äänestyskerrat - viestit ovat voineet olla laajoja tai äänestykset osuneet pahiksiin.

Mielenkiintoista, että Zey kommentoi aloitusviestissään melkein jokaista herännyttä pelaajaa minua lukuunottamatta, ja heti meni kyseenalaistamaan Haliman minulle antamia hyvispisteitä. Ronenin viestistä noteeraat "nyrpeän asetelman peliteknisyyksiin", muttet lähde kysymään tästä mitään. Ääni Cameronille lähtee peliteknisyyksist, mikä on mielestäni mielenkiintoista. Ainakaan itse en ole nähnyt huonon erikoishahmostrategian esittämäistä tai siinä väärässä olemista käytettävänä pahisstrategiana.

Zeyltä on tullut pitkiä viestejä, ja kommentteja, mutta ne luettuani pidän Zeytä enemmän jarruttavana kuin edistävänä. Esim. aihe, mistä Zey puhui eniten, eli peliteknisyydet, lähti liikkeelle, kun Zey käsitteli Haliman suunnitelman puutteita.

++Zey

Zey kirjoitti:Mursumus lähti kommentoimaan pelin ingamea antaen sympatiat kissoille. Mistä moinen valinta sympatian kohteille? En näkisi koirienkaan heittämistä tyrmään mitenkään ylevänä asiana.

Olet varsin oikeassa. Pitääisikö peliin julistaa status quo, kunnes saadaan tilalle peli, jonka teema ei vetoa ihmisten tunteisiin? Semmonen perinteinen, joka sisältää ihmisten lynkkaamista, jookos?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1405
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Kissan viikset! 1. pv päättyy la 15.7. klo 23

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 13.07.2017 21:07:57

Jeku kirjoitti:Pitempää viestiä tulee myöhemmin tänään, nyt vain nopeasti katsoin, että mielenkiintoista keskustelua Zey - Cam välillä.
Mä en näkis Camin viestejä pahismaisena, eniten mun kulmia kohotuttaa nyt Zey.


++Zey, koska hän epäilyttää mua nyt eniten.
Marzzuu on marzzuuheimon ainoa jäsen, tunnusmerkkinä tuulentuivertamat vaaleanruskeat hiukset, joita jotkut sanovat punaisiksi, pieni koko, pelokkuus portaissa/liukuportaissa, iloinen perusilme, puheliaisuus varautuneisuuden jälkeen ja kömpelöt liikkeet.
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 632
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 1

EdellinenSeuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 81 vierailijaa

cron