Pelaajan säännöt ja ohjeet

Tervetuloa vihkiytymään juonittelupelien maailmaan, saamaan opastusta ongelmiin ja löytämään tietoa uusimmista säännöistämme. Uusien kyläläisten kannattaa aloittaa foorumiin tutustuminen täältä, ja Propagandatoimistoon he voivat kirjoittaa itsestään esittelyn.

Pelaajan säännöt ja ohjeet

ViestiKirjoittaja Sukka » 08.07.2017 20:59:00

Pelaajan säännöt ja ohjeet

Kaikki ovat tervetulleita mukaan pelaamaan juonittelupelejä Kylässä, iästä ja aiemmasta pelikokemuksesta riippumatta. Yleensä ainoat vaatimukset ovat, että olet kiinnostunut pelaamaan ja sinulla on käytettävissäsi jonkin verran aikaa - tavallisesti peli kestää monta viikkoa, ja toivomme mahdollisimman monen voivan osallistua aktiivisesti. Otathan myös huomioon oman jaksamisesi ja ehtimisesi ja mitoitat sen mukaan, moneenko peliin ilmoittaudut. Erityisesti ensimmäisien peliesi aikana kannattaa ottaa pelejä maltilla, yleensä yhdessäkin pelissä on tarpeeksi tekemistä.

Muutama yleinen ja yhteinen sääntö kaikkiin peleihin:

    -Peliä pelataan vain sen topicissa ts. pelaajat eivät saa pelin aikana yksäröidä keskenään tai muutenkaan keskustella pelistä sen ulkopuolella. Omaa roolia ei etenkään paljasteta muille topicin ulkopuolella. Kannattaa mieluummin olla ylivarovainen ja välttää pelissä mukana olevien kaverien kanssa puhuessaan koko peliä aiheena kuin ottaa riski. (Poikkeuksia tähän sääntöön ovat yksäripelit, vapaamuurarit ja pahikset yms)

    -Jos olit mukana pelissä ja tipahdit pois, se tarkoittaa että olet ulkona. Lakkaa puhumasta ja yrittämästä vaikuttaa peliin! ;)

    -Pelinjohtajan lähettämiä yksäreitä ei lainailla. Mikäli haluat paljastaa roolisi tai kertoa yön tapahtumista, sinun täytyy kertoa se omin sanoin. Myös sana- tai lausemäärien, muotoilujen ynnä muiden paljastaminen esim. pahisten kiinnisaamiseksi on kiellettyä.

    -Pelaa oman puolesi eduksi. Vaikka haluaisit olla pahis, mutta jos roolisi on hyvis, et voi päättää että pelaatkin pahisten pussiin. Pyri myös siihen, että käytöksesi olisi kohtuuden rajoissa muita kohtaan, jopa silloin kun eläydyt rooliisi.

    -Tärkeintä on olla aktiivinen tai edes yritää! :>

    -Mikäli pelissä tai pelinjohdossa on jotakin epäselvää, kysy pj:ltä. Jos pj:tä ei saa kiinni tai muusta syystä tarvitset muuta apua, esimerkiksi olet spoilaantunut jostakin pelin asiasta, pelin pelimode on oikea kohde (pelimafioson nimi löytyy oman pelisi ensimmäisestä viestistä).

Antiaktiivisuus ja sen seuraukset:

Jokaisessa pelissä tulee olla antiaktiivisuussäännöt, jotka pudottavat pelistä pois pitkään hiljaa olleet pelaajat, ja korvaavat tällaisen pelaajan varapelaajalla. Kunkin pelin säännöt lukevat sen ensimmäisessä viestissä. Yleensä äänestyspakkopeleissä tulee korvatuksi varapelaajalla, mikäli ei ole äänestänyt kahteen päivään, ja puhepakkopeleissä putoaa, mikäli ei kirjoita mitään kokonaisen pelipäivän aikana. Pelinjohtaja listaa päivän alussa ja väliaikalaskennoissa äänestyspakot.

Antiaktiivisuuteen putoaminen on henkilökohtainen eikä yhden pelaajan antiaktiivisuus pudota ketään muuta pelistä antiaktiivisuuteen kuin hänet itsensä. Jos puhepakko/äänestyspakko ei täyty, pelaaja tippuu antiaktiivisuuteen (eli poistetaan pelistä tai korvataan varapelaajalla) ja mikäli pelaaja tippuu antiaktiivisuuteen kahdesta peräkkäisestä pelistään kolmen kuukauden aikana, pelaajalle tulee kuukauden ilmoittautumiskielto. Mikäli pelaaja itse tiputtautuu pelistä, niin rangaistusta ei tule. Kuitenkin, mikäli mafia huomaa tiputtautumisen toistuvan samalla pelaajalla usein, voi mafia antaa ilmoittautumiskiellon tästäkin.

Ilmoittautumiskieltolaskuri nousee, vaikka peli loppuisi samalla kun putoat, tai sinut lynkataan ja putoat yhtä aikaa. Itsensä äänestäminen lasketaan antiaktiivisuuden osalta äänestämättä jättämiseksi, eikä siis suojaa putoamiselta eikä kiellolta äänestyspakkopelissä. Puhepakkopelissä periaatteessa riittää, että joka pelipäivä käy kirjoittamassa vaikka kuinka lyhyen viestin, mutta toki pelin etenemisen kannalta on suositeltavaa kirjoittaa enemmän kuin vaikkapa "moi".

Poissaolotopiciin ilmoitetut poissaolot suojelevat antiaktiivisuuteen putoamiselta pelin sääntöjen mukaisesti. Joissakin peleissä poissaolo suojelee kahtena peräkkäisenä päivänä, joissakin vain yhtenä. Yleensä poissaolo suojelee antiaktiivisuuskuolemalta vain, jos poissaoloa kestää niin pitkään, että pelaaja on paikalla enintään yhden (IRL)päivän kyseistä pelipäivää. Poissaolo yleensä siirtää äänestyspakkoa yhdellä päivällä, eli jos äänestit ensimmäisenä päivänä ja olit poissa toisen päivän, sinulla on äänestyspakko uudelleen vasta neljäntenä päivänä.

Poissaolon aikana saa käydä puhumassa ja äänestämässä jos ehtiikin pelaamaan. Poissaolon tarkoitus ei ole sitoa pelaajan pelaamista, vaan olla vain huomautus muille pelaajille ja pelinjohtajalle, että nyt on kiireistä, eikä pelaaminen hyvin todennäköisesti onnistu lainkaan. Mikäli koko poissaolo peruuntuu, asiasta tulee ilmoittaa pelinjohtajalle, että tämä tietää olla huomioimatta ilmoitettua poissaoloa. Poissaoloa ei siis saa käyttää väärin ja sen avulla yrittää turhaan vältellä puhe- tai äänestyspakkoa.

Tullessaan varapelaajaksi (= pelaamaan antiaktiivisuuteen kuolleen pelaajan roolia) peliin uusi pelaaja lähtee antiaktiivisten päivien laskussa alusta (eli kahden päivän välein vaadittavaa äänestystä tukevassa pelissä hänellä on äänestyspakko aikaisintaan toisena päivänä sen jälkeen, kun hän on tullut mukaan.)

Peliä vahtiva pelimode yleensä laittaa viestiä (joka tulee yksärilaatikkoosi huomautuksen muodossa) sinulle napsahtaneesta kiellosta, mutta tämä on lähinnä vain ilmoitus asiasta. Kielto itsessään alkaa siitä hetkestä, kun putoat toisesta pelistäsi kolmen kuukauden aikana, ilman pelimoden (kiireiden, elämän, jonkin muun syyn takia myöhästynyttä) viestiäkin.


Ilmoittautumisohjeet:

    1. Ennen ensimmäiseen peliinsä ilmoittautumista kannattaa tutustua ainakin Uudelle kyläläiselle tarkoitettuun topiciin ja Pelaajan säännöt ja ohjeet -topiciin.

    2. Katso Kirjasto-osastolta löytyvät ilmoitukset pelaajia kaipaavista peleistä. Kunkin topicin ensimmäinen viesti kannattaa lukea aina huolella, sillä siinä pelinjohtaja kertoo perustiedot juuri siitä pelistä ja juuri sen pelin säännöt.

    3. Kun olet löytänyt mieleisesi pelin, jossa on tilaa, kirjoita ilmoitukseen vastausviesti. Yleensä pelkkä ”ilmoittaudun mukaan” –riittää, mutta joskus pelinjohtaja pyytää ilmoittautujia samalla myös keksimään hahmolleen ammatin tms. Huomaathan, että jokainen voi ilmoittaa vain itsensä eli esim. kaverien ilmoittaminen näiden puolesta ei ole sallittua.

    4. Tämän jälkeen voitkin jäädä odottelemaan pelin alkamista Keskusaukiolla ja pelinjohtajan yksityisviestiä roolistasi. Ilmoittautumisajan sisällä voit vielä perua ilmoittautumisesi, mutta mikäli ilmoittautumisaika on päättynyt kun huomaat ettet haluakaan/pystykään osallistumaan peliin, saat samat sanktiot kuin pelistä tiputtautumallakin.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

Re: Pelaajan säännöt ja ohjeet

ViestiKirjoittaja Sukka » 08.07.2017 21:01:12

Pelaajan opas

Juonittelipelien idea on pitää hauskaa pelaamalla ja pyrkiä oman joukkueensa voittoon. Tähän oppaaseen on Haliman toimesta (suuri kiitos hänelle!) kerätty muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon pelasit sitten millä tahansa puolella. Lue peliroolistasi riippuen myös joko Hyviksen opas tai Pahiksen opas tai mieluummin tietysti molemmat, niin tiedät myös suunnilleen miten vastapuolesi pelaa. Seuraavat ohjeet eivät siis ole sääntöjä, pelin säännöt löydät pelin aloitusviestistä. Nämä ovat ohjeita ja opastuksia, jotta kaikilla olisi pelatessa mukavaa ja peli etenisi kivasti.

    • Osallistu peliin aktiivisesti. Lue kaikki viestit ajatuksella ja ota kantaa asioihin. Mikään ei lytistä peli-intoa enemmän kuin liuta todella hiljaisia pelaajia.
    • Kirjoita mahdollisimman selkeästi ja lue viestisi läpi ennen kuin lähetät sen.
    • Perustele epäilyksesi ja äänesi.
    • Aktiivisuutta ei kannata pelätä. Aktiivisuus voi saada sinut epäilysten alle, mutta nykyään useammin alkupelissä lynkataan niitä kaikista hiljaisimpia. Yritä siis pysyä mukana pelissä osallistumalla keskusteluun.
    • Jos sinua syytetään, puolustaudu mutta älä hätäänny. Hätääntyminen yleensä viestittää syyllisyydestä, eli parempi mahdollisuus selviytyä lynkkautumatta on selittää toimiaan rauhallisesti.
    • Muista että tärkeintä on että pelaaminen on hauskaa ja toisiksi tärkeintä oman puolen voitto. Yritä aina pelata niin että sinulla itselläsi ja myös muilla olisi mukavaa pelin parissa.
    • Käytä ääntäsi usein ja tehokkaasti. Äänesi äänestyksessä on yksi parhaista keinoista vaikuttaa peliin, joten käytä sitä. Hyviksille tämä on äärimmäisen tärkeää, mutta myös pahiksille on tärkeää päästä vaikuttamaan päivälynkkauksiin äänillään. Lisäksi ääntään saa nykyisissä peleissä yleensä vaihtaa niin usein kuin haluaa tai ottaa kokonaan pois, eli äänestämällä et tee ainakaan mitään peruuttamatonta virhettä, sen sijaan saat luultavasti vähintään jonkin reaktion äänestämältäsi.
    • Älä kirjoita turhia lyhyitä viestejä, joissa esim. toteat vain lähteväsi poissaololle tai toteat kuka kuoli yöllä. Toki voit sanoa nämä asiat ketjussa mutta yritä saada viestiisi muutakin asiaa.
    • Älä piiloudu liikaa kokemattomuuden taakse, sinut lynkataan paljon varmemmin jos korostat sitä liikaa
    • Ota huomioon pelin erikoishahmot ja muista heidän erikoiskykynsä. (Jos et muista, tarkista silloin tällöin aloitusviestistä niin tiedät missä mennään.)
    • Muista keitä on pelissä mukana. Pidä kirjaa kuka on epäillyt ketäkin ja kuka on äänestänyt ketäkin milloinkin. Pelaa yhteistyössä muiden kanssa.
    • Kysy, älä oleta. Jos pelissä on sinulle jotain epäselvää jota et voi kysyä peliketjussa, kysy pelinjohtajalta, apupelinjohtajalta tai pelimodelta. Hätätapauksessa voit ottaa yhteyttä myös ylläpitäjiin.
    • Noudata netikettiä. Älä hauku toisia pelaajia, älä kiroile äläkä mene henkilökohtaisuuksiin.
    • Pidä hauskaa! Vaikka pelaatkin oman puolesi voitosta, älä ota peliä liian henkilökohtaisesti äläkä suutu jos sinut lynkataan. Peli on peliä ja ainahan voit ilmoittautua uuteen peliin!
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

Re: Pelaajan säännöt ja ohjeet

ViestiKirjoittaja Sukka » 08.07.2017 21:02:56

Pahiksen opas

Näin pelaat pahista

Kiitokset oppaan kokoamisesta ja kirjoittamisesta Tatalle.
Tärkein asia pahiksena on yhteistyö. Sanotaan kaikki se yhteen ääneen: Yhteistyö. Vielä kerran YHTEISTYÖ! Nyt kaikki muistavat sen?
Pahikset tuntevat toisensa ja sitä kannattaa hyödyntää. Pahin, mitä pahis voi tehdä, on jättää muut pahikset tiimissä huomiotta ja sooloilla. Etenkin uutena kannattaa kysyä neuvoja muilta ja kuunnella, mitä näillä on sanottavanaan. Mutta kokeneemmillakin yhteistyö on kultaa.

    1. Unohda että olet pahis ja pelaa kuin hyvis. (Kunhan et unohda niin hyvin, että oikeasti unohdat sen. Teeskentele vain ;)

    2. Pysyttele perillä pelitapahtumista ja puhu, koska muuten annat hyvisten päättää kenet tapetaan ja heität hukkaan hyvän mahdollisuuden johdatella hyviksiä harhaan ja sotkea peliä. Ja ethän halua tappaa yöllä tavista vain siksi, että et päivällä lukenut mitä puhuttiin ja huomannut, että sinulla olisi ollut tarjolla esiintullut ennustaja?

    3. Epäilyksiin vastaaminen on tärkeää. Jos sinua epäillään pahikseksi, älä panikoi. Ei saa pelästyä, vaikka vihjailtaisiin sinun olevan pahis. Kaikkia syytellään, koska jos ei tule syytöksiä ei peli etene. Se on normaalia. Olet todella pulassa vasta sitten, kun alat panikoida. Äänten hätäinen vaihtaminen tai ylireagoiminen saamiinsa ääniin ovat juttuja, jotka saavat usein pahikset paljastumaan.

    4. Myös puolustautumattomuus on kauheaa, sillä tilanne voi oikeasti muuttua nopeasti. Joten älä ignoraa niitä ääniä ja syytöksiä vaan puolustaudu asiallisesti.

    5. Yleensä pahikset eivät ole todella näkyviä ja johda peliä, vaikka niin usein luullaan. Myöskään sinun ei tarvitse välttää epäilyksiä koko peliä ollaksesi hyvä pahis. Useimmiten hyvä pahis on sellanen, jota epäillään (kerta kaikkia pelissä epäillään) mutta joka pystyy puhumaan epäilykset pois niin, ettei kuole.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

Re: Pelaajan säännöt ja ohjeet

ViestiKirjoittaja Sukka » 08.07.2017 21:05:16

Hyviksen opas

Näin pelaat hyvistä

Erilaisia tapoja pelata on yhtä monta kuin pelaajia, ja hyvinkin erilaiset taktiikat voivat toimia hyviksille. Joitakin vinkkejä on kuitenkin mahdollista antaa, ja kiitämme Tataa, joka näki paljon vaivaa kerätessään tietoja usealta pelaajalta ja kirjoittaessaan tämän oppaan.

Yleisiä ohjeita

    1. Ole hereillä ja mukana. Tämä on ylivoimaisesti tärkein asia. AK-TII-VI-SUUS. Se on paras tapa sekä voittaa peli että pitää hauskaa riippumatta pelin lopputuloksesta. Ensimmäinen toteutuu jo siinä, että aktiivisesti osallistumalla pysyt mukana pelin tapahtumissa paremmin, et anna pahiksille hiljaista massaa jota lynkata päivällä tai jossa piileskellä, ja samalla autat muitakin, koska nämä saavat sinusta kuvan, kun puhut.
    2. Hyviksen ei kannata pelätä liikaa oman henkensä puolesta vaan olla rohkea, puhua ja esittää huomiota. Kyseessä on joukkuepeli, joten yhden pelaajan kuolemaan harvoin kaatuu koko peli, ei edes vaikka olisit erikoishahmo. Yksi pelaaja ei siis ole niin tärkeä, että kannattaisi yrittää suojella itseään kaiken muun uhalla (vaikka itsensä turha lynkkauttaminen epäilyttävällä käytöksellä on tietysti sekin ikävää.)
    3. Uudelle pelaajalle vielä erityisesti:
      - Jos olet uusi, ajattele itse mutta kuuntele myös muita. Näin pääset nopeimmin mukaan touhuun ja opit juonittelupelien ”sanaston” ja muut outoudet. :) Kaikkea, mitä muut sanovat, ei kuitenkaan kannata uskoa, vaan oma miettiminen on paras aseesi.
      - Lue vanhoja pelejä läpi Hautausmaalta. Niistä oppii oikeasti hurjan paljon.
      - Wanhat ja Kokeneet Pelaajat voivat olla hermostuttavia, mutta älä välitä. Eivät ne oikeasti niin pahoja ole miltä voivat aluksi vaikuttaa, ja tämä on kuitenkin ajanviete ja harrastus, ja tämän on tarkoitus olla hauskaa, ei stressaavaa ja ahdistavaa.
      - Lue säännöt, sekä yleiset että sen pelin, jossa olet mukana. Näin olet vähemmän pihalla ja annat paremman kuvan itsestäsi.

Pahistennappaus

Hyvä hyvis on sellainen, joka on pelissä mukana (=hereillä) ja yrittää edistää asioita keskustelemalla ja äänestämällä. Ei siis tarvitse saada yhtäkään pahista kiinni ollakseen hyvä hyvispelaaja. Pahiksia saadaan harvemmin kiinni yhtäkkisesti ja loistavan tajuamisen tuloksena, vaan vähittäin ja ennenkaikkea yhteistyöllä.

Karu totuus kuitenkin on, että kaikki pelaajat ovat usein väärässä ja äänestävät viattomia vahingossa, hyviksiä lynkataan ja voit itsekin tulla lynkatuksi hyvistovereidesi toimesta, vaikka olet viaton. Tämä voi tuntua siltä, että ei osaa mitään ja ymmärrettävästi ärsyttää, mutta se on todellakin yleistä ja tapahtuu kaikille. Älä siis anna sen häiritä. Jatkat vain eteenpäin, joko samassa pelissä tai toisessa. Tärkeintä on, että et anna pahisten hoitaa peliä hyvisten puolesta, vaan mietit itse ja yrität pelata hyvisten voittoa varten koko ajan.

Mutta tietysti pahiksia on tarkoitus yrittää etsiä, joten tässä käsitellään joitakin vinkkejä siihenkin. Nämä on kerätty muutamilta kokeneilta pelaajilta, mutta tietysti hekin voivat erehtyä ja juonittelupelissä pitää aina ottaa huomioon kunkin pelin tilanne. Yleispäteviä ohjeita ei ole kovin monta.

    1. Mieti kaikkia pelaajia, älä roiku vain yhdessä. Osut oikeasti paljon paremmin pahiksiin, kun harkitset kaikki pelaajat läpi ja sitten äänestät heistä epäilyttävintä, kuin että mietit vain yhtä tai kahta ja valitset äänestettävän siitä joukosta.
    2. Pahiksen tunnistaa siitä, että pahikset tekevät pahismaisia asioita, vaikka yrittäisivät muuta esittää. Näitä ovat mitkä tahansa pahisten asiaa pelissä auttavat toiminnot, esimerkiksi erikoishahmojen esillehoukuttelu turhaan tai muu pahiksien edun mukainen suunnitelma.
    3. Vaikuttaako joku hermostuneelta tai muuten oudolta?
    4. Muiden pelaajien pelityylit voi olla hyvä tuntea, esimerkiksi miten kukin käyttäytyy pahiksena ja hyviksenä ja käyttäytyykö joku poikkeuksellisesti. Joillain pelaajilla voi olla hyvin selvä kaava pahis- ja hyvispelaamiseen, mutta muista kuitenkin, että ihmiset voivat myös muuttaa tyyliään ihan vaihtelun vuoksi tai kehittyessään pelaajina.
    5. Epäile kaikkia ja älä oleta viattomaksi ketään – älä edes pelaajaa, joka on tullut korvatuksi viidesti varapelaajalla ja luulisit että ei kukaan pahis niin tekisi. Se voi silti olla pahis, jolla nyt vain on sattunut olemaan todella kiire.
    6. Äänestä muita, niin saat ainakin reaktioita, jos et muuta.

Sitten kun olet tunnistanut pahiksen, sinun täytyy yrittää saada pahis kuolleeksi (ja varmistua että pahis on pahis ja olet oikeassa etkä vain turhaan roiku jonkun niskassa ja vie kaikkien huomiota sinne). Yleensä hyviä menetelmiä ovat kysellä tältä lisää, syytellä ja keskustella ja saada muiden huomio häneen. Yksin saa harvoin lynkattua ketään, vaan muut täytyy saada mukaan. Häikäise siis muut hienoilla perusteluillasi tai vakuuttavuudellasi!
... mutta älä rakasta itseäsi liikaa, ettet voisi vaihtaa kantaa jos huomaat olleesi väärässä. Tai ettet voisi myös äänestää sellaista, jolla on jo ääniä, jos tämä aidosti epäilyttää sinuakin. Juonittelupelit eivät etene mihinkään, jos kaikki vain äänestävät omia epäiltyjään eikä kukaan uskalla olla samaakin mieltä.

Muutamia asioita, joita EI kannata tehdä

    1. Älä marttyrisoi. ”Ah ja voi, surmatkaa sitten, kadutte kuitenkin.” Ainoa mitä tällä saavutat on omaa puoltasi vastaan pelaaminen, muiden ärsyttäminen ja sinut lynkataan turhaan eikä kenelläkään ole kivaa (paitsi pahiksilla ehkä.)
    2. Älä pelaa pahisten puolella vaikka se kuulostaisikin kivalta. Eli älä väitä olevasi ennustaja jos et ole. Saat vain koko pelin sekaisin, kaikki taas ärstyyneiksi ja sinut lynkataan ja se oikea ennustaja siinä sivussa kanssa.
    3. Älä ajattele, että ”tämä peli on tylsä, kun kukaan ei puhu, kirjotan ehkä sitten huomenna... ehkä...” Herätys hei! Peli ei mene mihinkään (etenkää eteenpäin!) tuolla tyylillä ja olet itse tylsä, jos toimit noin.
    4. Kun sinut kuitenkin jossain pelissäsi lynkataan viattomana niin älä ota sitä henkilökohtaisesti. Siitä vain ilmoamaan uuteen peliin tai takaisin varapelaajana! Jos kyse oli pelityylistäsi tai sen erikoisuudesta, ihmiset tarvitsevat usein hetken tottuakseen vähän erikoisempiin tyyleihin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että sinussa olisi jotakin vikaa.
    5. Äläkä masennu, jos et löydä pahiksia ja äänestät vain hirteen ennustajia ja suojelijoita. Hutilynkkaukset ovat juonittelupeleissä yleisempiä kuin oikeaan osumiset.
    6. Älä valita, jos olet tavis. Tavis on hieno rooli, monen mielestä jopa paras mahdollinen, sillä siinä saa miettiä täysillä eikä tarvitse huolia niin paljon. Fiksu, aktiivinen ja taitava tavis voi olla kymmenen kertaa hyödyllisempi kuin toheloiva ja epäaktiivinen erikoishahmo.
    7. Pahiksia on vaikea saada kiinni tuurilla ja intuitiolla. Älä siis luota niihin. (Intuitio toki voi olla hyvä vinkki, mistä etsiä pahiksia, mutta silloin mieti aina, mikä tarkalleen toisessa epäilyttää ja kirjoita se perusteluksi.)

Lopuksi vielä yksi tärkeä asia
OLE AKTIIVINEN. Sitä hoetaan joka paikassa & sanoin sen tässä jo aiemmin, mutta sitä ei voi korostaa tarpeeksi ja se vain on niin tärkeää.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

Re: Pelaajan säännöt ja ohjeet

ViestiKirjoittaja Sukka » 10.07.2017 00:25:11

Ilmoittautumiskielto
(tunnetaan myös nimellä ilmokielto)

Ilmoittautumiskielto on kielto, jonka saa kärsittäväkseen pudottuaan kahdesta peräkkäisestä pelistään kolmen kuukauden ajanjakson sisällä antiaktiivisuuteen. Vapaaehtoisesta pudottautumisesta ei vastaavaa kieltoa suoraan tule, mutta jos mafia huomaa saman pelaajan pudottautuneen monesta pelistä, mafia voi määrätä itse pudottautumisestakin pelaajalle ilmoittautumiskiellon.

Ilmoittautumiskielto tulee tosiaan vasta toisesta antiaktiivisuuskuolemasta, mutta se on sitten kestoltaan 1kk (30 päivää).

Kiellon aikana ei saa ilmoittautua uusiin peleihin, ja sen tarkoitus on kannustaa pelaamaan kunnolla jo olemassaolevat pelit, ennen kuin ilmottautuu uusiin. Ts. estää antiaktiivisia antiaktivoimasta useampaa peliä yhtä aikaa (Jos putoaa yhdestä pelistä antiaktiivisuuteen, oletettavasti aikaa ei silloin ole muihinkaan peleihin.)

Myös ilmoittautumisen perumisesta ilmoittautumisajan päätyttyä seuraa samat sanktiot kuin antiaktiivisuuteen tipahtamisestakin. Eli jos ensin tiput yhdestä pelistä antiaktiivisuuteen, ilmoittaudut toiseen ja haluat peruuttaa ilmoittautumisesi ilmoajan päätyttyä, saat kuukauden ilmoittautumiskiellon. Ja sama toisinpäin.

Kiellosta tulee yleensä pelimodelta ilmoitus päivämäärineen huomautus-toiminnon avulla (näkyy sen saajalle ”huomautus”-yksärinä, mutta ei näy julkisesti muille). Kielto alkaa kuitenkin välittömästi antiaktiivisuuteen putoamisesta, vaikkei pelimode siitä ehtisi heti ilmoittelemaankaan.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

CNBC News Today

ViestiKirjoittaja Williamnib » 09.02.2024 16:54:14

Latest Breaking News, Pictures, Videos, and Special Reports from CNBC News Today.

https://cnbcnewstoday.com
Williamnib
 


Paluu Tietotoimisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron