Pieni luolaseikkailu 2 (7/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 21.

Haluatko ilmoittautua peliin? Täältä löydät kaikki pelaajia tällä hetkellä etsivät pelit, sekä oppaat pelaamiseen. Tai ehkäpä haluat vetää oman pelisi? Täältä löytyy ohjeita sen tekoon ja jätä se sitten jonoon täältä löytyvään Tulevien pelien topiciin.

Pieni luolaseikkailu 2 (7/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 21.

ViestiKirjoittaja justy » 16.05.2018 07:13:09

Pieni luolaseikkailu 2 - Kiirastuli

PJ: justy
VPJ/APJ:
Pelityyppi: LIGHT-peli
Pelaajamäärä: 9
Äänestystapa: UÄ (melkein)
Pelimode:


Synkkä luolasto koitui kohtaloksenne. Bardi, Velho ja Samoaja olivat pahuuden korruptoimia, ja onnistuivat tappamaan teidät, toverinsa, yhden kerrallaan. Mutta kaikille teistä kuolema ei ollutkaan päätepiste, vaan huomasitte heräävänne oudossa paikassa. Hiljainen ääni kuiskasi korvaanne:

”Olette nyt kiirastulessa. Osa teistä voi päästä täältä pois ja kenties pelastaa Kylänne uhkaavalta pahalta. Mutta olkaa varuillanne, joukossanne piilee pahuus.Pelin roolit
Hyvät:
6 tavallista kyläläistä voivat puhua ainoastaan pelitopicissa.

Pahat:
3 pahista tuntevat toisensa ja voivat puhua keskenään yksityisviesteillä (foorumin yksityisviestit tai esim. QuickTopic. Pahikset voivat osallistua tähän keskusteluun, vaikka olisivatkin jo kuolleet.


Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 2 vuorokautta. PELISSÄ EI OLE ÖITÄ. Päivät jakautuvat kahteen luokkaan:

Helvetti-päivinä pelaajat äänestävät kuka heidän joukostaan siirtyy kiirastulesta helvettiin. Kyseinen pelaaja poistetaan pelistä, eikä hän saa enää kirjoittaa peliketjuun. Pois äänestetyn pelaajan puoli paljastetaan päivän päätteeksi.

Peli alkaa Helvetti-päivällä.

Taivas-päivinä pelaajat äänestävät kuka heidän joukostaan siirtyy kiirastulesta taivaaseen. Kyseinen pelaaja poistetaan pelistä, eikä hän saa enää kirjoittaa peliketjuun. Pois äänestetyn pelaajan puoli paljastetaan päivän päätteeksi.

Taivaaseen lähetetyt hyvikset kutsutaan pelinjohtajan perustamaan yksityisviestiketjuun, missä he saavat keskustella pelistä. Tällä keskustelulla on merkitystä, mikäli pelissä koittaa Tuomiopäivä (kts. alla).


Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin --Nimi.

Ääni lasketaan, jos pelinjohtaja ymmärtää ketä pelin pelaajista tarkoitetaan. Kannattaa käyttää pelaajien nikkejä lempinimien sijaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista. (eli siis strateginen väärinäänestäminen on otettu pois tästä LIGHT-pelistä)

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa lynkataan ensimmäisenä äänimäärän saavuttanut pelaaja.


Pelin päättyminen ja voittaminen
Hyvikset voittavat pelin, kun yli puolet (2-3) pahiksista on helvetissä. Pahikset voittavat pelin, kun yli puolet (2-3) heistä on taivaassa.

Jos puolet jäljellä olevista pelaajista on pahiksia. koittaa tuomiopäivä. Tuomiopäivän koittaessa taivaaseen lähetetyt hyvikset saavat äänestää kuka jäljellä olevista pelaajista lähetetään helvettiin. Jos tämä pelaaja on hyvis, peli päättyy. Jos kyseinen pelaaja on pahis, peli jatkuu Helvetti-päivällä.

Taivaaseen lähetetyt hyvikset tekevät päätöksen yksityisviestiketjussaan. Tuomiopäivän aikana kukaan ei siis saa kirjoittaa peliketjuun.


Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.

Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.


Yleisiä sääntöjä
Viestien muokkaaminen jälkikäteen on ehdottomasti kiellettyä.

Pelaajilta edellytetään asiallista kielenkäyttöä. Ei kiroilua, ei henkilöön meneviä loukkauksia. Pelinjohtaja voi poistaa tahallisesti muita häiritsevän pelaajan pelistä.


LIGHT-pelin erikoissäännöt:
  • Pelissä jokaisella pelaajalla on mahdollisuus postata vain rajattu määrä tekstiä. Pelaaja saa kirjoittaa vain 300 sanaa per IRL-pelipäivä. Tämän saisi jakaa useampaan pieneen viestiin, tai kirjoittaa yhden pidemmän viestin. IRL-pelipäivän lasketaan alkavan päivän alusta ja kestävän siitä seuraavat 24 tuntia. Eli jos 1. päivä alkaa maanantaina klo 21.00, pelaajalla on 300 sanaa käytössään tiistaihin klo 21.00 saakka.
  • Kun sanamäärä on täynnä, pelaaja saa edelleen äänestää vapaasti. Nämä äänestysviestit eivät kuitenkaan saa enää sisältää muuta tekstiä kuin äänenvaihdoksen.
  • Viimeinen tunti ennen pelipäivän (ei IRL-päivän) päättymistä on vapaa sanarajoituksista. Eli vaikka päivän sanamäärä olisi täynnä, viimeisen tunnin saa kirjoittaa vapaasti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että viimeisen tunnin aikana saa postata aiemmin kirjoittamiaan kilometriposteja, vaan tarkoitus on mahdollistaa viimeiset pikaiset keskustelut ennen päivän päättymistä.
  • Kun sanamäärä on täynnä, pelaaja saa edelleen kysyä kysymyksiä pelinjohtajalta. Nämä kysymykset tulee kuitenkin lähettää yksityisviestillä.
  • Yksityisketjuissa keskustelu on rajoittamatonta, eli pahischatin tai taivas-chatin viestejä ei lasketa mukaan sanamäärärajoituksiin.

Pelaajaa suositellaan pitämään kirjaa omasta sanamäärästään. Hyvä keino voi olla esim. peliviestien kirjoittaminen tekstitiedostoon peräkkäin, jolloin tekstinkäsittelyohjelma kertoo sinulle käyttämäsi sanamäärän.

Mikäli sanamäärä ylittyy ja pj huomaa sen, hän voi poistaa kirjoittamiasi viestejä, tai katkaista niitä keskeltä. Todennäköisesti muutaman sanan ylityksestä ei seuraa mitään. Koettakaa kuitenkin pysytellä sanamäärärajoituksessa, sillä tämän LIGHT-pelin tarkoitus on helpottaa pelaamista niille, joiden aika ei tahdo riittää aktiivisten pelien pelaamiseen.


Pelin hahmot
Pelissä on 9 hahmoa, jotka arvotaan peliin ilmoittautuneille pelaajille. Hahmoilla ei ole erikoisvoimia. Hahmot arvotaan satunnaisesti pelaajille, eli nämä hahmot eivät kerro mitään pelaajan puolesta.

Spoiler:
Alkemisti
Pajasi Kylän laitamilla on pieni ja huomaamaton, mutta sen sisällä tapahtuu suuria! Uskot olevasi lähellä Viisasten kiven salaisuuden ratkeamista ja siten uskomattomia rikkauksia. Jokin ainesosa sinulta kuitenkin puuttuu. Luolan aukeaminen oli sinulle onnenpotku, sillä kuka tietää mitä ihmeellisiä aineita maan alta voikaan löytyä! Ehkä pian olet tunnetuin alkemisti koko valtakunnassa.

Barbaari
Olet tullut Kylään kun alkuperäistä kotimaatasi kohtasi suuri mullistus, joka teki siitä elinkelvottoman. Et ole vielä täysin sopeutunut sivistyksen parissa elämiseen, ja teetkin usein pitkiä vaelluksia Kylää ympäröiviin erämaihin. Olet kotonasi armottomissa ja vaarallisissa olosuhteissa, minkä vuoksi ilmoittauduitkin vapaaehtoiseksi luolan tutkintaan.

Druidi
Tiedät, että Kylää ympäröivä luonto on jatkuvan uhan alla. Taistelit kylänraitin asfaltointia vastaan menestyksettä, ja tiedät että kyläläiset käyvät edelleen metsästämässä kurppia perustamallasi lintujensuojelualueella. Mutta Kaikki tämä on pientä, sillä astuessasi luolan suulle, tunsit sieltä huokuvan kuoleman, joka vapaaksi päästessään varmasti tuhoaisi kaiken elävän! Sinun on siis tartuttava aseisiin ja laskeuduttava kaiken tuon kuoleman keskelle. Jätät hyvästit haukkatoverillesi, joka kirkaisee sinulle vastauksensa korkealta taivaalta. Sitten kovetat mielesi ja laskeudut kylmään pimeyteen.

Kuolleistaherättäjä
Kuolema ei ole loppu, vaan keino päämäärän saavuttamiseksi. Sinulla on kyky keskustella kuolleiden henkien kanssa, ja herättää luurankoja ja zombeja avuksesi. Uskot, että mikä ikinä luolan syvyyksissä onkaan herännyt, olisi parempi kuolleena ja sitten palvelukseesi herätettynä.

Paladiini
Tuonelan portit ovat auenneet! Tiesit tämän päivän koittavan! Ainoa, joka voi estää pahuuden vyörymisen maan päälle olet sinä! Tartut leimuavaan miekkaasi, puet yllesi kiiltävän levypanssarin, ja marssit kohti luolan suuaukkoa. Tiedät muiden seuraavan, ja tiedät että ilman sinun visiotasi he kääntyisivät pois ennen kuin itse paha on kukistettu.

Pappi
Olet jo pitkään tiennyt, että pahuus elää Kylän alla, mutta kukaan ei ole sinua kuunnellut. Nyt he kuitenkin uskovat sinua ja suostuivat lähettämään kaksitoista muuta rohkeaa kanssasi taistelemaan pahaa vastaan. Olet valmis käännyttämään maanalaisen kansan oikeaan uskoon, tai tarpeen vaatiessa tuhoamaan siellä asuvan epäpyhän pahan. Mitä vain Kylän pitämiseksi turvassa.

Parantaja
Vaikka Kylässä on ollut jo pitkään rauhallista, ja olet saanut keksittyä lähinnä tavallisten vaivojen lääkitsemiseen, et ole unohtanut sota-ajan taitojasi. Uskot, että pian sinulle tulee taas tarve sitoa miekan aiheuttamia haavoja, ja keittää parantavia liemiä tovereillesi. Kunhan vain muistat ottaa kaikki tarvittavat rohdot mukaasi...

Taistelija
Olit jo eläkkeellä, kun tämä uusi mullistus tuli. Kaikkia lihaksiasi särkee, ja ennen niin kauniit hiuksesi ovat jo harmaantuneet. Kaivoit kuitenkin miekkasi ja kilpesi esiin, ja niiden hientahraamat nahkahihnat istuivat edelleen käsiisi. Et ehkä enää näe kunnolla vasemmalla silmälläsi sen jälkeen kuin musta örkki kalautti ohimoasi nuijallaan, mutta et silti raaski päästää näitä nuorukaisia syvyyksiin omin nokkinensa. Sinulla on taas taistelu edessäsi, mutta onko se viimeisesi?

Varas
Olet kuullut tarinoita maanalaisten kansojen rikkauksista, joita mikään maanpäällinen laki ei suojaa. Olet odottanut maanvyörymästä saakka tilaisuutta päästä tutkimaan luolaa, mutta et ole uskaltautunut pimeyteen yksinäsi. Nyt turvanasi on kaksitoista hyödyllistä idioottia, joiden leveiden selkien takana voit hyvin etsiä kätkettyjä aarteita.


Ilmoittautuminen ke 23.5. klo 21.00 mennessä. Peli alkaa pe 25.5. klo 21.00

Ilmoittautuneet:
Marzzuu (Halima mentorina)
Jii
Hämähäkki
Black Fox
Anblick
miina
Jinmuru
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (0/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Marzzuu » 18.05.2018 20:10:32

Minä :)
(Halimalle kiitos kun lupautui mun neuvonantajakis pelin ajaksi)
Varoitus!
Olen Jack Sparrow'n suojeluksessa!
Ja Johnny Depp on suosikkini! :)
Avatar
Marzzuu
Kyläläinen
 
Viestit: 299
Liittynyt: 09.08.2016 14:31:29
Paikkakunta: Mäntyharju

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (0/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 19.05.2018 09:56:29

Marzzuu kirjoitti:Minä :)
(Halimalle kiitos kun lupautui mun neuvonantajakis pelin ajaksi)


Tervetuloa!

Muille pelistä kiinnostuneille tiedoksi, että olemme ylläpidossa sopineet että Halima ja Marzzuu voivat keskustella pelistä sen kuluessa yksityisviesteillä. Tarkoituksena auttaa Marzzuuta pelitaitojen kehittämisessä. Halimalla ei tietenkään ole mitää ylimääräistä tietoa pelaajien rooleista.


Nyt vaan rohkeasti ilmoamaan, että saadaan peli käyntiin!
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (1/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Jii » 20.05.2018 13:09:33

Miksipä ei.
Avatar
Jii
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 70
Liittynyt: 15.11.2013 00:26:35

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (1/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Hämähäkki » 20.05.2018 14:36:35

Voiko mukaan ilmoittautua vaikka ei osallistunut ekaan peliin? Oon täys-noobina vähän ulalla tästä koko jutusta, mutta kovasti kiinnostais päästä kokeilemaan!
Avatar
Hämähäkki
Kyläläinen
 
Viestit: 10
Liittynyt: 20.05.2018 14:28:42
Paikkakunta: Helsinki

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (1/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 20.05.2018 15:13:56

Jii kirjoitti:Miksipä ei.


Tervetuloa!
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (1/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 20.05.2018 15:14:58

Hämähäkki kirjoitti:Voiko mukaan ilmoittautua vaikka ei osallistunut ekaan peliin? Oon täys-noobina vähän ulalla tästä koko jutusta, mutta kovasti kiinnostais päästä kokeilemaan!


Voi ilmoittautua, tervetuloa! Ensimmäisen pelin tapahtumat eivät vaikuta mitenkään tähän peliin. :)
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (3/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Black Fox » 20.05.2018 22:17:57

Voisin tulla pelaileen, mutta 25.-27.5. osallistuminen/kirjoitteleminen saattaa olla hankalaa.

Mietin tuota Haliman roolia, että miten paljon Marzzuuta opastat? Aiotko kertoa omia mielipiteitä vai yritätkö saada Marzzuuta tekemään johtopäätökset? Ihan mielenkiinnosta kyselen :D
Avatar
Black Fox
Kyläläinen
 
Viestit: 97
Liittynyt: 06.12.2017 22:16:17

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (3/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Halima » 20.05.2018 22:33:06

Black Fox kirjoitti:Mietin tuota Haliman roolia, että miten paljon Marzzuuta opastat? Aiotko kertoa omia mielipiteitä vai yritätkö saada Marzzuuta tekemään johtopäätökset? Ihan mielenkiinnosta kyselen :D

Tarkoitus on, että Marzzuu itse miettii ja tekee johtopäätöksensä, sekä itse kirjoittaa peliviestinsä. Toki on mahdollista että minunkin mielipiteitäni sinne rivien väliin sujahtaa, koska luulen että voi olla vaikeaa olla lipsauttamatta omia mielipiteitä jos pelistä keskustelee. Tarkoitus on kuitenkin olla ihan vaan taustalla rohkaisemassa oman kannan ilmaisussa.
Avatar
Halima
Ylläpitäjä
 
Viestit: 866
Liittynyt: 22.02.2016 20:02:26
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (3/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Anblick » 21.05.2018 04:11:01

Mä voisin tulla mukaan taas vaihteeksi :)
Avatar
Anblick
Kyläläinen
 
Viestit: 100
Liittynyt: 27.05.2017 21:25:27

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (3/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 21.05.2018 06:12:05

Tervetuloa Anblick ja Black Fox!
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (5/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja miina » 21.05.2018 09:41:40

Löyvän itteni täältä koko ajan lukemasta ketjua joten pakko kai se on. Täähän ei taija venyä mitenkään mahottomaks..
Avatar
miina
Kyläläinen
 
Viestit: 467
Liittynyt: 27.05.2017 20:39:37
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (5/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 21.05.2018 10:51:33

miina kirjoitti:Löyvän itteni täältä koko ajan lukemasta ketjua joten pakko kai se on. Täähän ei taija venyä mitenkään mahottomaks..


Mahtava juttu miina, tervetuloa!
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (6/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 21.05.2018 13:00:33

Äääääh pakko kai se on, vaikka on kiireitä ihan hulluna :'D
This is the story of how I died.
Ava (c) Okakettu
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 445
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (6/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 21.05.2018 13:47:37

Jee, tervetuloa Jinmuru!
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1

Re: Pieni luolaseikkailu 2 (7/9) Ilmo päättyy ke 23.5. klo 2

ViestiKirjoittaja justy » 22.05.2018 15:41:40

Ilmoittautukaahan ihmiset pelaamaan. Kaksi mahtuisi vielä!
Avatar
justy
Mafioso
 
Viestit: 929
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 1


Paluu Kirjasto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa