Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja SM2018 loppu, hyvikset vei!

Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja SM2018 loppu, hyvikset vei!

ViestiKirjoittaja Cameron » 29.09.2018 20:34:02

Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - Suomenmestaruuspeli 2018

PJ: Cameron
VPJ/APJ: Niacin
Pelityyppi: Peruspeli
Pelaajamäärä: 13
Äänestystapa:
Pelimode: Jitachi

Lokakuun sateinen keli hämärtyi iltaa kohti Tylypahkassa. Kivihirviöt linnan seinillä katsoivat tyhjin silmin alaspän, kun Bellatrix Lestrange asteli nopein askelin Yaxleyn kanssa kohti linnan lämpimänä hehkuvia valoja. Heidän vierellään kipitti laiha, selvästi kovia kokenut rotta, joka yritti pysyä seuralaistensa kintereillä. Kuu hohti kelmeästi sadepilvien utuisen harson läpi.
"En olisi kuuna päivänä uskonut, että Malfoyn poika saa meidät sisään linnaan", Bellatrix hymähti ivallisesti kuolonsyöjätoverilleen. Monijuomaliemipullo keikkui hänen viittansa sisällä olevassa taskussa. Kohta olisi aika vaihtaa ulkonäköä ja solahtaa Tylypahkan oppilaiden sekaan.
"Toisaalta Pimeyden Lordin suunnitelmat harvoin epäonnistuvat", Bellatrix lisäsi palvovaan äänensävyyn. "Minä niin odotan sitä, että pääsen taas tapaamaan kuraverisiä."
"Ai tapaamaan vai tappamaan?" Yaxley kysyi ja hymyili Bellatrixille ivallisesti.
"Mitäs luulet? Muista kuitenkin, että tärkeintä on löytää Potterin poika ja viedä hänet Pimeyden Lordille. Eiköhän hänen suojauksensa tipahda kun hän näkee kuinka hänen verenpetturiystävänsä alkavat laota ympärillä", nainen hymyili hyytävästi. "Piskuilan!" Bellatrix kivahti ja potkaisi rottaa. "Valmistaudu muuttumaan taas miehisempään olemukseesi! Tai siis siihen, mitä sinun kohdalla siitä on jäljellä", hän tokaisi ja heitti halveksuvan katseen rottaan, joka vinkaisi surkeana.
"Eiköhän vaihdeta vähän sopivampaan vaatetukseen." Yaxley totesi ja pysähtyi kaivamaan Tylypahkan kaavut laukustaan.


Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 4 vuorokautta, alkaen ja loppuen klo 21.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Ääni poistetaan boldattuna ja miinuksilla --Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Toisin kuin yleensä Kylän peleissä, edellistä ääntä ei tarvitse poistaa ennen uuden antamista, vaan uusin ääni on aina automaattisesti voimassa! Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.
Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.
Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan yönimi, eli kyseisen yön kohde, mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen.Kylässä on kaikissa peleissä käytössä varanimisysteemi. Erikoisroolihahmoilla on siis oikeus lähettää yönimen lisäksi myös varanimi. Tämä varanimi ei ole mikään virallinen, vaan on mukana vain siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimen voi antaa PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.

Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun yön vuorokausi on umpeutunut. Aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi. Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, roolit toimivat seuraavasti:
Pahikset: Tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.
Muut roolit: Eivät toimi.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Pelissä on puhepakko. Jokaisen pelaajan tulee kirjoittaa vähintään kolmesti pelipäivän aikana. Mikäli pelaaja ei täytä puhepakkoa, hänet korvataan varapelaajalla varapelaajajonon mukaisessa järjestyksessä. Ellei varapelaajaa ole, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.
Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudonneen pelaajan ääni voimassa.

Muita tärkeitä sääntöjä:
- Kun olet mukana, et saa puhua pelistä missään muualla kuin pelitopicissa. Poikkeuksena pahikset, jotka saavat puhua toisilleen pelitopicin ulkopuolella, kuitenkin niin, ettei kukaan muu pääse viestejä kesken pelin lukemaan.
- Kun olet kuollut, et saa enää puhua pelitopicissa, mutta pääset silloin keskustelemaan Katsomon puolelle.
- Viestejä ei saa missään nimessä muokata.
- Rooliviestiään ei saa kopioida kokonaan tai osittain pelitopiciin.
- Kielenkäytön tulee olla asiallista.
- Pelinjohtajalla on oikeus poistaa pelaaja pelistä, mikäli hän rikkoo pelin sääntöjä.
- Pidetään peli kaikille mukavana. :)

Hahmot:

Hyvät:
1 ystävystyjä
Ystävystyjä lähettää PJ:lle yönimen, joka kertoo, kenen kanssa haluaa ystävystyä eli olla vapaamuurarina loppupelin ajan. Ystävystymisen jälkeen ystävystyjä ja tämän kaveri saavat siis jutella keskenään pöllöpostilla, hormiverkolla tai muulla kivaksi toteamallaan keinolla. Ystävystyjä voi ystävystyä vain tavallisen kyläläisen kanssa. Ystävystyjä voi yrittää ystävystymistä korkeintaan kahdesti.

1 roolinlukitsija
Roolinlukitsija valitsee joka yö jonkun pelaajan, joka estyy sinä yönä käyttämästä voimiaan (jos hänellä on sellaisia). Roolinlukitsijan täytyy osua pahiksista nimenomaan yönimen lähettävään pelaajaan estääkseen yötapon.

1 ennustaja
Ennustaja lähettää joka yö pelinjohtajalle sen pelaajan nimen, jonka haluaa ennustaa. Ennustaja saa tuloksen hyvis/pahis -tarkkuudella.

7 tavallista tylypahkalaista
Tavikset nukkuvat yöt ja yrittävät päivällä löytää joukostaan murhaajat ja äänestää nämä hirteen. Kyläläisten tavoite on saada kaikki pahikset pois pelistä.

Pahat:
2 pahista
Pahiksista joista jompi kumpi lähettää pahisten yötappokohteen nimen.

1 lavastaja
Lavastaja on pahis, joka saa joka yö lavastaa jonkun pelaajan syylliseksi. Jos ennustaja tarkistaa lavastuksen kohteen kyseisenä yönä, lavastettu näkyy ennustajalle pahiksena. Lavastaja ei voi lähettää pahisten yötapponimeä jos muita pahiksia on vielä hengissä.

Pahikset ja lavastaja voivat puhua keskenään yksityisviestein. Joka yö he valitsevat yhden hyviksistä tapettavaksi ja päivällä he yrittävät esittää viatonta ja saada samalla hyvikset äänestämään jonkun viattoman kuolemaan. Pahisten tavoite on tappaa niin monta hyvistä, että pahiksia on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.

Voittaminen:
Hyvikset voittavat, kun kaikki pahikset ovat kuolleet.
Pahikset voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.

Mukana (kotifoorumi) 8/13:
Aelina (finfanfun) - 1. Päivä, lavastaja (Peter Piskuilan)
Awaclus (Dominion Strategy ) -> Lauchuo - 3. Päivä, pahis (Bellatrix Lestrange)
Ebsuli (Facebookin juonittelupeliryhmä) - tavallinen tylypahkalainen (Hannah Abbot)
Halima (Kylä) tavallinen tylypahkalainen -> ystävystynyt 1. yönä (Theodore Nott)
Keturin (Conilupustelijat) - tavallinen tylypahkalainen (Percy Weasley)
Meiz (Kylä) - 1. Yö, tavallinen tylypahkalainen (Dean Thomas)
raynpelikoneet (TL Mafia) - ystävystyjä (Neville Longbottom)
Tingle (Resetti) -> justy - 2. Päivä, pahis (Corban Yaxley)
Tube (Resetti) - tavallinen tylypahkalainen (Angelina Johnson)
Ustegius (Mangahelpers) - 2. Yö, ennustaja (Sibylla Punurmio)
Violet (Kylä) -> Pyramidi - tavallinen tylypahkalainen (Terry Boot)
Xatalos (TL Mafia) - roolinlukitsija (Hermione Granger)
Zey (Kylä) - tavallinen tylypahkalainen (Padma Patil)

Ensimmäinen päivä käynnistyy 1.10. klo 21. Sitä ennen ei saa puhua tässä ketjussa. Onnea peliin! :)
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Cameron » 01.10.2018 20:01:51

1. Aamu

Auringon ensisäteet valaisivat Tylypahkan linnan tiluksia, kun pihalta kuului voimakas karjaisu. Oppilaat koittivat kurkistella ikkuinoista, mitä tapahtui, mutta pihalla näkyi vain Tylypahkan riistanvartija sekä tilusten ja avainten vahti Rubeus Hagrid. Hän vaikutti olevan aivan poissa tolaltaan ja osoitteli linnan kattoa.
"Hagrid! Mitä on tapahtunut?" Rohkelikon kuudesluokkalainen Angelina Johnson huusi kantavalla äänellä alakerran ikkunasta ja koitti tähytä kohti kattoa. Aurinko häikäisi kuitenkin juuri samasta suunnasta, joten mitään ei näkynyt.
"Siel on pimeen piirto!" Hagrid ähkäisi hänelle juostessaan linnaa kohti. "Hälyyttäkää tupien johtajat! Äkkiä! Tämä on jonkun oppilaan koltiaisen huono kepponen tai sit linnas on ulkopuolisii!"


Suoritetut puhepakot:
Aelina (0/3)
Awaclus (0/3)
Ebsuli (0/3)
Halima (0/3)
Keturin (0/3)
Meiz (0/3)
raynpelikoneet (0/3)
Tingle (0/3)
Tube (0/3)
Ustegius (0/3)
Violet (0/3)
Xatalos (0/3)
Zey (0/3)

Poissaolot:
-

Kuolleet:
-

Ensimmäinen päivä alkaa nyt ja päättyy pe 5.10. klo 21! Onnea peliin! :)
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Halima » 01.10.2018 20:06:24

Nyt se sitten alkoi. :) Tervetuloa Kylään kaikki ensikertalaiset, ja kiva nähdä teitä vanhoja tuttuja taas. Mulla itsellä on mieli maissa, sain nimittäin potkut tänään (viikko ois ollut vielä koeaikaa jäljellä). Tympii ihan kunnolla, mutta jos positiivisia puolia katsotaan, niin nyt ainakin pitäisi olla aikaa pelata. Tänään en kuitenkaan paljon jaksa, tunnepurkaukset on rankkoja ja suuntaan kohta unten maille.
Avatar
Halima
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1755
Liittynyt: 22.02.2016 20:02:26
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Zey » 01.10.2018 20:17:49

Heippa kaikki! Vihdoin tää alko, mä oon jo eilisestä päivästä asti ootellut tän alkua. :D Toivottavasti ootte vielä hereillä, koska en todellakaan jaksais odotella huomiseen, ennen kun puhetta syntyy. :D

Roolilista on aika simppeli ja ainoa, mikä tuli oikeastaan mieleen on se, että ystävystyjä on tässä ihan mukava ennustushahmo, jonka tulokseen/tuloksiin lavastaja ei pääse vaikuttamaan. Eli ystävystyjän katsii funtsia ystävystymistään myös tältä kantilta.

//Halima väliin, pahoittelut potkuista. (Ja vähän kävi pääkoppa jo miettimässä, et mitä jos Halima keksi koko työjutun, jotta selittäis masentuneen olotilansa, joka oikeesti johtuukin siitä, että sai taas pahisroolin. Mut ehkä vähän liian pitkälle vedettyä. :P Luotan Haliman iloisuusfeikkaustaitoihin enemmän ja kuoppaan teorian.)
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:22:04

Ebsuli++
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 01.10.2018 20:23:21

Minä tulen sitten äänestämään pelaajia jotka eivät äänestä ketään. Mielestäni jo äänestämättä jättämisen salliminen on typerä sääntö (tai oikeastaan sen puute, niin valitettavalta kun tälläisen säännön olemassaolosta pitää edes keskustella). En tule tästä sen enempää keskustelemaan, vaan keskityn olennaiseen, ellei joku osaa antaa järkeenkäypää eriävää perustelua seuraavaan:

Tässä pelissä kaupunkilaisten on tarkoitus eliminoida mafia. Mafia eliminoidaan lynkkaamalla heidät ja kaupunkilaisten ainoa keino poistaa mafia pelistä on äänestämällä lynkata heidät. Minä oletan, että ihmiset tekevät pelissä ratkaisuja, jotka heistä tuntuvat kaikista järkevimmältä (koska miksi eivät tekisi?). Joten:
1) Jos et äänestä, ja se on sinun mielestäsi "järkevin ratkaisu" *, minkä luulet olevan todennäköisyys lynkata mafia, jos muutkin kaupunkilaiset tekevät tämän sinun mielestäsi "järkevimmän ratkaisun"?
2) Jos et äänestä, ja se ei ole sinun mielestäsi "järkevin ratkaisu", miksi et tee mikä mielestäsi on järkevintä?

*tarkoitan "järkevimmällä ratkaisulla" pelaajan omasta mielestään suurinta mahdollisuutta lynkata mafia.

Siinäpä se, pelataan. Paitsi että lähden töihin nyt. :)
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1669
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:24:48

raynpelikoneet kirjoitti:Minä tulen sitten äänestämään pelaajia jotka eivät äänestä ketään. Mielestäni jo äänestämättä jättämisen salliminen on typerä sääntö (tai oikeastaan sen puute, niin valitettavalta kun tälläisen säännön olemassaolosta pitää edes keskustella). En tule tästä sen enempää keskustelemaan, vaan keskityn olennaiseen, ellei joku osaa antaa järkeenkäypää eriävää perustelua seuraavaan:

Tässä pelissä kaupunkilaisten on tarkoitus eliminoida mafia. Mafia eliminoidaan lynkkaamalla heidät ja kaupunkilaisten ainoa keino poistaa mafia pelistä on äänestämällä lynkata heidät. Minä oletan, että ihmiset tekevät pelissä ratkaisuja, jotka heistä tuntuvat kaikista järkevimmältä (koska miksi eivät tekisi?). Joten:
1) Jos et äänestä, ja se on sinun mielestäsi "järkevin ratkaisu" *, minkä luulet olevan todennäköisyys lynkata mafia, jos muutkin kaupunkilaiset tekevät tämän sinun mielestäsi "järkevimmän ratkaisun"?
2) Jos et äänestä, ja se ei ole sinun mielestäsi "järkevin ratkaisu", miksi et tee mikä mielestäsi on järkevintä?

*tarkoitan "järkevimmällä ratkaisulla" pelaajan omasta mielestään suurinta mahdollisuutta lynkata mafia.

Siinäpä se, pelataan. Paitsi että lähden töihin nyt. :)


raynpelikoneet++
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 01.10.2018 20:24:56

Halima kirjoitti:Nyt se sitten alkoi. :) Tervetuloa Kylään kaikki ensikertalaiset, ja kiva nähdä teitä vanhoja tuttuja taas. Mulla itsellä on mieli maissa, sain nimittäin potkut tänään (viikko ois ollut vielä koeaikaa jäljellä). Tympii ihan kunnolla, mutta jos positiivisia puolia katsotaan, niin nyt ainakin pitäisi olla aikaa pelata. Tänään en kuitenkaan paljon jaksa, tunnepurkaukset on rankkoja ja suuntaan kohta unten maille.

Koita jaksaa. :/
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1669
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:25:28

++raynpelikoneet

Asiassa saattais tietysti auttaa jos vielä osaisin tän syntaksin oikein.
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Cameron » 01.10.2018 20:26:39

****SSTTOOOOOOPP*** Pelissä tauko kunnes saadaan tekninen vika korjattua!
//Muutamalla pelaajalla ei jostain syystä ole oikeuksia tähän peliketjuun, ongelmaa korjataan parhaillaan.
Kylän mafia pahoittelee tapahtunutta!
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Cameron » 01.10.2018 20:34:58

*********JATKUUU************ Ongelma korjattu! :)
//Peliä saa jatkaa!
- There will come a time when you have a chance to do the right thing.
- I love those moments! I like to wave at them as they pass by.
Avatar
Cameron
Mafioso
 
Viestit: 744
Liittynyt: 08.03.2016 11:38:51
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 6

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Zey » 01.10.2018 20:36:31

Onko Ebsuli sulle aikaisemmin tuttu, Awaclus?

//ray puhuu asiaa. Toivottavasti kaikki on tässä pelissä lynkkailemassa innolla. :>
//Awaclus, miksi ihmeessä ray? En ymärrä, ++Awaclus
//ray
//Awaclus
//Cam
(Nyt se selkeesti alko, kun en pysy mukana. :D)
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Meiz » 01.10.2018 20:37:13

Kurja juttu Halima :F Mutta, hienoa nähdä taas tuttuja nimiä kylän puolella, kuten myös uudet nimet :)

Hyviksille tuli erittäin hyvä kattaus rooleja tähän peliin. Ystävystäjä tosiaan toimii myös hyvis-ennustajana, ja ennustajan hyvis-skannaukseen voi luottaa. Jospa siis erikoiset tällä kertaa säilyisivät hengissä pelin myöhempään vaiheeseen, minkä jälkeen esiintulossa mahdollisten pahisten jengi jää hyvässä lykyssä todella pieneksi.

Rayn, ehdotus äänien antamisesta on hyvä! :D

Awalcus, mitä meinasit saada aikaiseksi jakamalla perustelemattomia ääniä?
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:40:01

Zey kirjoitti:Onko Ebsuli sulle aikaisemmin tuttu, Awaclus?


Ei.

Zey kirjoitti://Awaclus, miksi ihmeessä ray? En ymärrä, ++Awaclus


Miksi ihmeessä ei rayta?
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Aelina » 01.10.2018 20:41:37

Halima on aina pahis. :D (Toivottavasti saat uuden työpaikan pian!)

Joo, äänestäminen kannattaa kyllä joka tilanteessa. Jos ei äänestä, ei vaikuta pudotukseen, eivätkä muut saa pelaajasta mitään selkoa.

Ystävystyjän käyttäminen ennustajana olisi kyllä hyvä juttu, kunhan siihen keksisi jonkun järkevän taktiikan. Aina on vaarana, että ystävystyjä osuu erikoiseen, mikä sitten julistetaan täällä. En osaa sanoa, miten ystävystyjää voisi käyttää enemmän hyödyksi. En tiedä olisiko ihan tyhmää, että johonkin vapaaehtoiseen (mieluiten epäilyksen alla olevaan) kohdistettaisiin ystävystyjän voima, jolloin saataisiin varma hyvis. Tällöin (kuten Zey sanoi) lavastaja ei pääse vaikuttamaan, ja saataisiin epäilyttävästä hyvis. Iso miinuspuolihan on, että pahiksetkin tietäisi kohteen. Toisaalta pelin alussa ehkä ystävystyjän ystävä (onko molemmat tässä vaiheessa vapaamuurareita, vai enkö nyt ymmärrä?) ei olisi pahiksille se tärkein kohde. Toisaalta taas voi miettiä, onko kuitenkin järkevää mennä hakuammunnalla ja saada sillä tavalla varma hyvis. Suosittelen ystävystyjää miettimään tätä. Musta tuntuu, että tämä vapaaehtois-juttu ei toimisi käytännössä, vaikka olisikin hieno tapa todistaa pelaaja hyvikseksi/pahikseksi. Roolinlukitsija vaikuttaa tosi hyödylliseltä, mutta vaarallinen myös hyvisten erikoisille. Ennustajan voimaa haittaa lavastaja, mutta toisaalta ehkä osuminen ainakin pelin alkuun on epätodennäköistä.

Awaclus pistää nyt ihan ekana silmään heittelemällä ääniä minne sattuu.

//Zey, Meiz, Awaclus
Avatar
Aelina
Kyläläinen
 
Viestit: 1005
Liittynyt: 14.06.2018 12:18:04
Paikkakunta: Oulu
Kotiyhteisö: Finfanfun
Palkinnot: 1

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 01.10.2018 20:41:56

Zey kirjoitti:Onko Ebsuli sulle aikaisemmin tuttu, Awaclus?

//Awaclus, miksi ihmeessä ray? En ymärrä, ++Awaclus

Ei maksa vaivaa, täysi RVS ääni. Minä kirjaimellisesti suoraan postaukseni jälkeen quotesin Halimaa ja postasin uudelleen (en koskaan lue noita välissä tulleita posteja) ja hän oli kerennyt vastata väliin. Ei ole edes mahdollista että hän kerkesi lukea postini. :)
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1669
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:43:02

Meiz kirjoitti:Awalcus, mitä meinasit saada aikaiseksi jakamalla perustelemattomia ääniä?


Siinäpä sitä onkin pahiksille ihmettelemistä. ++Meiz
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:43:38

raynpelikoneet kirjoitti:
Zey kirjoitti:Onko Ebsuli sulle aikaisemmin tuttu, Awaclus?

//Awaclus, miksi ihmeessä ray? En ymärrä, ++Awaclus

Ei maksa vaivaa, täysi RVS ääni. Minä kirjaimellisesti suoraan postaukseni jälkeen quotesin Halimaa ja postasin uudelleen (en koskaan lue noita välissä tulleita posteja) ja hän oli kerennyt vastata väliin. Ei ole edes mahdollista että hän kerkesi lukea postini. :)

Luen nopeasti.
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 01.10.2018 20:44:36

Jos väität lukeneesi postini noin alle minuutissa ja oikeasti tehneesi jonkun johtopäätöksen siitä, niin minä väitän aivan suoraan että valehtelet.
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1669
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:45:34

raynpelikoneet kirjoitti:Jos väität lukeneesi postini noin alle minuutissa ja oikeasti tehneesi jonkun johtopäätöksen siitä, niin minä väitän aivan suoraan että valehtelet.

Tiettyjä johtopäätöksiä ei ole vaikeaa tehdä.
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja raynpelikoneet » 01.10.2018 20:46:06

No hyvä, osaat sitten varmaan myös kertoa ne?
Out of order
Avatar
raynpelikoneet
Kyläläinen
 
Viestit: 1669
Liittynyt: 08.08.2017 09:37:10
Paikkakunta: Vaasa
Kotiyhteisö: TL Mafia
Palkinnot: 7

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:46:40

raynpelikoneet kirjoitti:No hyvä, osaat sitten varmaan myös kertoa ne?

No en kai minä nyt niitä sinulle kerro.
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Zey » 01.10.2018 20:48:23

Awaclus kirjoitti:
Zey kirjoitti://Awaclus, miksi ihmeessä ray? En ymärrä, ++Awaclus


Miksi ihmeessä ei rayta?

Koska juuri nyt sä olisit kiinnostavampi. Rayn viesti oli hyvisnäkökulmasta kirjoitettu ja vaikkakin hän feikkaisi viestin helposti pahiksena, ei mikään musta viestissä kuitenkaan viittaa siihen että ray olisi pahis (aka viesti neutraali). Mut sun äänenvaihto neutraalin viestin pohjalta vesitti koko Ebsulille annetun äänen ja kertoo ettet ole kiinnostunut Ebsulin reaktiosta = heittelet ääniä huvikseen. Äänten huvikseen heittely taas ei juurikaan hyviksiä auta, mut luo kyllä kivan aktiivista kuvaa heittelijästä, mikä olis pahikselle oikein mukava asia.

//Aelinasta asti porukkaa väliin, lähetän ja luen.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:49:40

Aelina kirjoitti:Ystävystyjän käyttäminen ennustajana olisi kyllä hyvä juttu, kunhan siihen keksisi jonkun järkevän taktiikan. Aina on vaarana, että ystävystyjä osuu erikoiseen, mikä sitten julistetaan täällä. En osaa sanoa, miten ystävystyjää voisi käyttää enemmän hyödyksi. En tiedä olisiko ihan tyhmää, että johonkin vapaaehtoiseen (mieluiten epäilyksen alla olevaan) kohdistettaisiin ystävystyjän voima, jolloin saataisiin varma hyvis. Tällöin (kuten Zey sanoi) lavastaja ei pääse vaikuttamaan, ja saataisiin epäilyttävästä hyvis.


Muissa uutisissa, tää on itse asiassa ihan järkevä ajatus. Hakuammunnalla ei tiedä, osuuko epäonnistunut yritys pahikseen vai hyvisten rooliin.
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:50:00

Zey kirjoitti:
Awaclus kirjoitti:
Zey kirjoitti://Awaclus, miksi ihmeessä ray? En ymärrä, ++Awaclus


Miksi ihmeessä ei rayta?

Koska juuri nyt sä olisit kiinnostavampi. Rayn viesti oli hyvisnäkökulmasta kirjoitettu ja vaikkakin hän feikkaisi viestin helposti pahiksena, ei mikään musta viestissä kuitenkaan viittaa siihen että ray olisi pahis (aka viesti neutraali). Mut sun äänenvaihto neutraalin viestin pohjalta vesitti koko Ebsulille annetun äänen ja kertoo ettet ole kiinnostunut Ebsulin reaktiosta = heittelet ääniä huvikseen. Äänten huvikseen heittely taas ei juurikaan hyviksiä auta, mut luo kyllä kivan aktiivista kuvaa heittelijästä, mikä olis pahikselle oikein mukava asia.

//Aelinasta asti porukkaa väliin, lähetän ja luen.


Oletko Rayn pahiskaveri?
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Aelina » 01.10.2018 20:51:18

Awaclus kirjoitti:
Aelina kirjoitti:Ystävystyjän käyttäminen ennustajana olisi kyllä hyvä juttu, kunhan siihen keksisi jonkun järkevän taktiikan. Aina on vaarana, että ystävystyjä osuu erikoiseen, mikä sitten julistetaan täällä. En osaa sanoa, miten ystävystyjää voisi käyttää enemmän hyödyksi. En tiedä olisiko ihan tyhmää, että johonkin vapaaehtoiseen (mieluiten epäilyksen alla olevaan) kohdistettaisiin ystävystyjän voima, jolloin saataisiin varma hyvis. Tällöin (kuten Zey sanoi) lavastaja ei pääse vaikuttamaan, ja saataisiin epäilyttävästä hyvis.


Muissa uutisissa, tää on itse asiassa ihan järkevä ajatus. Hakuammunnalla ei tiedä, osuuko epäonnistunut yritys pahikseen vai hyvisten rooliin.

Siltä kannaltahan tämä olisi ihan hyvä, ettei vahingossa osu erikoishyvikseeen, mutta vapaaehtoinen on myös hyvä kohde pahiksille, mikä mua tässä koko hommassa mietityttää.
Avatar
Aelina
Kyläläinen
 
Viestit: 1005
Liittynyt: 14.06.2018 12:18:04
Paikkakunta: Oulu
Kotiyhteisö: Finfanfun
Palkinnot: 1

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Awaclus » 01.10.2018 20:54:28

Aelina kirjoitti:
Awaclus kirjoitti:
Aelina kirjoitti:Ystävystyjän käyttäminen ennustajana olisi kyllä hyvä juttu, kunhan siihen keksisi jonkun järkevän taktiikan. Aina on vaarana, että ystävystyjä osuu erikoiseen, mikä sitten julistetaan täällä. En osaa sanoa, miten ystävystyjää voisi käyttää enemmän hyödyksi. En tiedä olisiko ihan tyhmää, että johonkin vapaaehtoiseen (mieluiten epäilyksen alla olevaan) kohdistettaisiin ystävystyjän voima, jolloin saataisiin varma hyvis. Tällöin (kuten Zey sanoi) lavastaja ei pääse vaikuttamaan, ja saataisiin epäilyttävästä hyvis.


Muissa uutisissa, tää on itse asiassa ihan järkevä ajatus. Hakuammunnalla ei tiedä, osuuko epäonnistunut yritys pahikseen vai hyvisten rooliin.

Siltä kannaltahan tämä olisi ihan hyvä, ettei vahingossa osu erikoishyvikseeen, mutta vapaaehtoinen on myös hyvä kohde pahiksille, mikä mua tässä koko hommassa mietityttää.


Tuo on toisaalta totta, mutta toisaalta jos vähän epäilyttävämmästä normihyviksestä tulee pahiksille parempi kohde kuin erikoishyviksistä, se on jo itsessään aika hyödyllistä.
Avatar
Awaclus
Kyläläinen
 
Viestit: 156
Liittynyt: 22.09.2018 11:56:56
Kotiyhteisö: Dominion Strategy

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Zey » 01.10.2018 20:57:04

Aelina kirjoitti:Ystävystyjän käyttäminen ennustajana olisi kyllä hyvä juttu, kunhan siihen keksisi jonkun järkevän taktiikan. Aina on vaarana, että ystävystyjä osuu erikoiseen, mikä sitten julistetaan täällä. En osaa sanoa, miten ystävystyjää voisi käyttää enemmän hyödyksi. En tiedä olisiko ihan tyhmää, että johonkin vapaaehtoiseen (mieluiten epäilyksen alla olevaan) kohdistettaisiin ystävystyjän voima, jolloin saataisiin varma hyvis. Tällöin (kuten Zey sanoi) lavastaja ei pääse vaikuttamaan, ja saataisiin epäilyttävästä hyvis. Iso miinuspuolihan on, että pahiksetkin tietäisi kohteen. Toisaalta pelin alussa ehkä ystävystyjän ystävä (onko molemmat tässä vaiheessa vapaamuurareita, vai enkö nyt ymmärrä?) ei olisi pahiksille se tärkein kohde. Toisaalta taas voi miettiä, onko kuitenkin järkevää mennä hakuammunnalla ja saada sillä tavalla varma hyvis. Suosittelen ystävystyjää miettimään tätä. Musta tuntuu, että tämä vapaaehtois-juttu ei toimisi käytännössä, vaikka olisikin hieno tapa todistaa pelaaja hyvikseksi/pahikseksi. Roolinlukitsija vaikuttaa tosi hyödylliseltä, mutta vaarallinen myös hyvisten erikoisille. Ennustajan voimaa haittaa lavastaja, mutta toisaalta ehkä osuminen ainakin pelin alkuun on epätodennäköistä.

En kannata ideaa, koska suurin hyöty ystävystyjästä olis jos eka epäonnistuis ja toka yritys onnistuis -> ystävystyjä saa kerrottua ystävälleen kenen "käännytys" epäonnistui -> he pystyvät seuraamaan peliä tätä asiaa silmällä pitäen, jolloin myöhemmin pelissä kun erikoiset on tulleet esille, ois tiedosta hyötyä. Ja muutenkin, jos etitään vapaaehtoisia, niin tavikset on aina vapaaehtoisia. Erikoiset ilmoo kanssa, jottei pajasta pahiksille olevansa erikoisia ja pahiksetkin ilmoo -> kaikki on vapaaehtosia. :D Eli kuitenkin hakuammuntaa.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Kyläläinen
 
Viestit: 2505
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Aelina » 01.10.2018 21:01:06

Joo, olet oikeassa. Eli parasta varmaan olisi, jos ystävystyjä yrittäisi ystävystyä ihan ensin jonkun hämärän / hiljaisen tyypin kanssa. (Koska hiljaisista on vaikea ottaa selkoa, ei tarvitsisi käyttää harhalynkkausta sinne suuntaan.)
Avatar
Aelina
Kyläläinen
 
Viestit: 1005
Liittynyt: 14.06.2018 12:18:04
Paikkakunta: Oulu
Kotiyhteisö: Finfanfun
Palkinnot: 1

Re: Rotta, kuolonsyöjä ja lavastaja - SM 2018

ViestiKirjoittaja Meiz » 01.10.2018 21:03:12

Aelina kirjoitti:Ystävystyjän käyttäminen ennustajana olisi kyllä hyvä juttu, kunhan siihen keksisi jonkun järkevän taktiikan. Aina on vaarana, että ystävystyjä osuu erikoiseen, mikä sitten julistetaan täällä. En osaa sanoa, miten ystävystyjää voisi käyttää enemmän hyödyksi. En tiedä olisiko ihan tyhmää, että johonkin vapaaehtoiseen (mieluiten epäilyksen alla olevaan) kohdistettaisiin ystävystyjän voima, jolloin saataisiin varma hyvis. Tällöin (kuten Zey sanoi) lavastaja ei pääse vaikuttamaan, ja saataisiin epäilyttävästä hyvis. Iso miinuspuolihan on, että pahiksetkin tietäisi kohteen. Toisaalta pelin alussa ehkä ystävystyjän ystävä (onko molemmat tässä vaiheessa vapaamuurareita, vai enkö nyt ymmärrä?) ei olisi pahiksille se tärkein kohde. Toisaalta taas voi miettiä, onko kuitenkin järkevää mennä hakuammunnalla ja saada sillä tavalla varma hyvis. Suosittelen ystävystyjää miettimään tätä. Musta tuntuu, että tämä vapaaehtois-juttu ei toimisi käytännössä, vaikka olisikin hieno tapa todistaa pelaaja hyvikseksi/pahikseksi. Roolinlukitsija vaikuttaa tosi hyödylliseltä, mutta vaarallinen myös hyvisten erikoisille. Ennustajan voimaa haittaa lavastaja, mutta toisaalta ehkä osuminen ainakin pelin alkuun on epätodennäköistä.

Ekaksi sanoisin että varmistettu hyvis on yleensä aika korkealla tappolistalla. Mutta ei ollenkaan hullu idea kohdistaa esim. ekaa ystävystymistä epäilyksen alla olleeseen pelaajaan, eikä tähän tarvita mitään vapaahtoiseksi ilmoittautumisia. Jos tämä menee läpi niin vältetään myöhempi harhalynkkaus, ja epäonnistuessaan voi saada vinkkiä mahdollisesta pahiksestakin.

Meinasin kirjotitaa about samaam mitä Zey yllä, en lähtisi hakemaan vapaahtoisia.
Avatar
Meiz
Kyläläinen
 
Viestit: 876
Liittynyt: 16.11.2013 09:33:02
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 4

Seuraava

Paluu Juonittelun SM 2018 finaali

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron