Switch to full style
Kaikki juonittelu- tai kylä-aiheinen keskustelu kuuluu yökerhoon. Höpise harhalynkkauskaavasta, kylän tulevaisuudesta ja kylämiiteistä sydämesi kyllyydestä! Muista kuitenkin, että käynnissä olevista peleistä puhuminen on kielletty!
Lähetä vastaus

Kylän blogi - 4.8. Mitä juonittelupeleistä hyötyy?

14.07.2017 22:00:36

Elikkäs kylä on saanut itselleen uuden blogisivuston, jonne pääsee täältä. Blogissa on tarkoitus julkaista kylään sekä juonittelupeleihin liittyviä artikkeleita, ja luvassa on artikkeleita mm. peliteoriasta, kylän historiasta, pelien statistiikasta sekä championshipsien jälkipuintia. Sivusto toimii myös opastavana väylänä uusille pelaajille, sekä tietynlaisena kyläwikin seuraajana. Blogia pyörittää Kylän mafia yhteisvoimin, mutta otamme vastaan kirjoituksia myös muilta kyläläisiltä (toki varmistaen tietenkin yleisen laadun blogikirjoituksissa). Samalla kun käytte blogissa, voitte myös lukea mafian esittäytymisviestit, ja tuntea ylläpitolaiset asteen verran paremmin sen jälkeen :)

Tämän viestiketjun tarkoituksena on toimia keskustelualueena kaikkeen blogiin liittyvälle. Tänne voitte kirjoittaa mielenkiintoisista artikkeleista, kyseenalaistaa mafian näkemykset niin peleistä, kylästä ja maailmasta sekä esittää toiveita blogin sisällöstä. Sisältöä on jo suunniteltu aika paljon aiheiden suhteen, mutta toteuttamisaikataulua ei ole tehty - toiveiden osoittamiselle ei tämän parempaa hetkeä oikeastaan tulekaan :D Tarkoitus olisi päivittää pari kertaa kuussa, tosin etenkin näin alkupuolella juttuja tulee todennäköisesti enemmänkin. Tänne viestiketjuun ilmoitetaan aina päivityksistä, kuten myös tiedoksi-laatikossa. Hyviä lukuhetkiä koko mafian puolesta!

Blogin päivitykset:
Spoiler:
14.7.2016 - avajaiset sis. avausviesti, kylän historia ja Kissan viikset pelin esittely
4.8. - Mitä juonittelupeleistä hyötyy?

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

15.07.2017 20:21:44

Hei kyläläiset!

Tuntuu varsin oudolta tulla kommentoimaan heti uutta Mullistusta näin tuoreena kyläläisenä, mutta pakko! Minusta nimittäin uusilla nettisivuilla, ehkä “uudelle kyläläiselle”-palstalla, voisi olla teksti siitä, mitä Kylä ja juonarit ovat teille antaneet. Juonittelun iloa tietysti, mutta myös kehittäneet ajattelukykyä? Perustelukykyä? Ihmistuntemusta? Jotain muuta? Miten? Miksi? Mitä muuta juonarit ovat antaneet teille? Miten se näkyy teidän elämässä? Tämä varmasti kiinnostaisi ihmisiä (tai ainakin itseäni todella kovasti!), voisi olla pelaamiseen kiinnostuksen herättävää ja irl-ihmisiäkin ehkä pystyisi tutustuttamaan juonipeleihin helpommin, kun tällainen lista kokemuksia olisi kerätty :)

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

15.07.2017 20:41:17

"opin että keneenkään ei voi luottaa"

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

15.07.2017 23:02:34

Erittäin hyvä kysymys Hukka!

Mulle juonarit ovat antaneet:
- jännittäviä hetkiä
- onnistumisen tunteita
- parantanut kirjoittamiskykyä
- "oppii valehtelemaan sujuvasti internetissä" :D

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

16.07.2017 10:15:41

Koska olen pelannut suurimman osan peleistäni englanniksi, juonareiden tärkein anti on mulle ollut kielitaidon ylläpitäminen ja kehittäminen.

Yleisemmin juonarit ovat kehittäneet taitoa argumentoida ihmisten kanssa, ja yrittää pitää tiukatkin väännöt sellaisina, että kukaan ei heitä pyyhettä kehään tai loukkaannu vaikka olisikin epäilyiden kohteena.

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

17.07.2017 16:54:50

Mulle juonittelupelit ovat opettaneet argumentaatiota ja vähän myös stressinhallintaa. Enää en mene paniikkiin ihan pikkuasioista ja se näkyy myös ihan arjessakin, kun samat tilanteet eivät enää saa ahdistumaan. Argumentaatiotaitojen kehityskin näkyy ihan elämässäkin, koska osaan huomata epäjohdonmukaisuuksia muiden puheista ja esim. väittelyssä hyökätä juuri siihen väliin. Muutenkin juonarit ovat kyllä kasvattaneet mua ihmisenä enkä enää samalla tavalla loukkaannu asioista kuin ehkä vielä juonarit aloittaessani. En tiedä, hankala on lähteä erittelemään, mikä on nimenomaan juonittelupeleistä lähtöisin, koska oon pelannut niin kauan, että muutosta on tapahtunut myös ihan irl-syistä.

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

17.07.2017 17:05:27

Mulle juonarit ovat opettaneet, että vaikka olisikin joutunet pelin tiimellyksessä tiukankin keskustelun ytimeen, ei kannata lähteä tekemään itsestään numeroa koska siinä häviävät kaikki pitemmän päälle ajatellen jos yksi alkaa sooloilla, eikä tätä pidä ymmärtää väärin, liian herkkänahkainen ei saa olla, mutta kovin kärjistyneetkään keskustelut eivät tee hyvää pelille pidemmälti mietittyinä.
Itse olen oppinut tuomaan mielipidettäni enempi esiin, vaikka tässä onkin vielä hiomista, ja pysymään rauhallisena vaikka olisinkin epäilyjen kohde. Kokemusta sen verran vähän, etten nyt perustele enempää.

Re: Kylän blogi - 14.7. se on avattu!

04.08.2017 18:12:13

Blogiin on nyt viimeinkin tehty seuraava päivitys, aiheena juurikin, että mitä taitoja juonittelupeleissä oikein kehittää. Päivitystä pääsee katsomaan tästä.
Lähetä vastaus