Lakikirja

Tervetuloa vihkiytymään juonittelupelien maailmaan, saamaan opastusta ongelmiin ja löytämään tietoa uusimmista säännöistämme. Uusien kyläläisten kannattaa aloittaa foorumiin tutustuminen täältä, ja Propagandatoimistoon he voivat kirjoittaa itsestään esittelyn.

Lakikirja

ViestiKirjoittaja Sukka » 08.07.2017 21:12:08

Kylän perussäännöt

1. Noudatamme Suomen lakeja, yleisiä hyviä tapoja ja netikettiä, Kylän sääntöjä sekä käyttöehtoja ja käyttäydymme ystävällisesti toisiamme kohtaan. (Tämän pitäisi olla sanomattakin selvää.) Kylään tulevien viestien tulee sopia K-15 rajojen sisään. Lainvastaisen materiaalin linkittäminen on kiellettyä. Kylä ei vastaa foorumiin linkitetystä sisällöstä. Jos lainaatte Kylästä tekstejä tai jäljittelette jonkun ideaa, mainitsettehan käyttämänne lähteen netiketin ja tekijänoikeuslain mukaisesti. Myös luvan pyytäminen on varsin korrektia ja hyvän tavan mukaista. Kullakin Kylän osastolla noudatetaan lisäksi sen omia sääntöjä, jotka löytyvät tämän ketjun seuraavasta viestistä.

2. Viestejä lähettäessä kiinnitetään huomiota kieliopilliseen asuun ja pyritään kirjoittamaan suht ymmärrettävää kieltä. Kiellettyjä ovat mm. turhat väreillä pelleilyt, enterin jatkuva pahoinpitely, oman nimensä tunkeminen erikseen joka viestin loppuun "allekirjoitukseksi", x-kirjaimet, numerot ja isot kirjaimet paikoissa, joihin ne eivät kuulu. Emme kuitenkaan huomauttele muiden viesteissä olevista kirjoitusvirheistä, jos asia on ymmärrettävästi esitetty.

3. Vältämme offtopicia. Uusia aiheita saa tehdä ja se on jopa suotavaa, jos tuntuu että jostain aiheesta riittää enemmänkin puhuttavaa ja vanha aihe uhkaa karata offtopiciksi :)

4. Pelisäännöt: Peleissä noudatetaan Lakikirjan ohjeita ja kunkin pelin omasta infoviestistä löytyviä sääntöjä. Epäselvissä tapauksissa kysytään apua mafialta. Jos Lakikirja ja Pelin säännöt (tai Lakikirja ja mikä tahansa muu Kylän säännöistä, esim. osastojen säännöt) ovat ristiriidassa, noudatetaan Lakikirjaa ja sitäkin enemmän mafialta saatua tapauskohtaista ohjeistusta.

5. Nimimerkit: Nimimerkkiä valitessanne keksikää persoonallinen ja helposti tunnistettavissa ja kirjoitettavissa oleva nimimerkki.
Kiellettyjä nimimerkeissä ovat seuraavat asiat: erikoismerkit, esim. ^'~_"!&`, isot kirjaimet oudoissa paikoissa (keskellä sanaa, sanan lopussa, koko sana kirjoitettu isolla), ei-vakiintuneet ja pitkät (yli 3 kirjainta) lyhenteet, pelitermit nickeinä (ei siis "ennustaja/pj/pahis"-tyylisiä nickejä), muuten hämäävät nickit (mafioso, ylläpitäjä) tai liian samanlainen nick kuin jollain entisellä jäsenellä. Yleistä hyvää makuakin saa käyttää tietysti. Mikäli nimimerkkisi kirjoitetaan peleissä toistuvasti väärin, suosittelemme vaihtamaan nimimerkin yksinkertaisempaan (tästä tulee mafialta/ylläpidolta ohjeviestiä tarvittaessa).

6. Avatarit ja allekirjoitukset: Avatarin enimmäiskoko on 100x100 pikseliä. Mikäli haluat liikkuvan avatarin, pidä huoli ettei se oli vilkkuva, ärsyttävä tai muuten häiritsevä. Allekirjoitus saa olla korkeintaan kolmen (3) rivin mittainen, ja siihen ei liitetä kuvia eikä värejä. Kursivointi ja lihavointi sekä tekstin koon muuttaminen allekirjoituksissa ovat sallittuja (joskin tekstin kokoa olisi suotavaa muuttaa vain pienempään päin...)
Avatarilla tai allekirjoituksella ei saa yrittää vihjailla rooliaan pelissä.

7. Jätämme moderoinnin mafialle (=moderaattorit ja ylläpitäjät eli mafiosot ja YA)ja noudatamme näiltä saamaamme ohjeistusta.

8. Useamman kuin yhden käyttäjätunnuksen omistaminen on kielletty.

9. Sääntöjen noudattamattomuudesta voi seurata rangaistus. Mafia varaa oikeuden käyttää omaa harkintaansa näissä. Mahdollisia ovat (suunnilleen tässä järjestyksessä, mutta aina toki tapauskohtaisesti) esimerkiksi mafialta tulevat ohjeistukset, varoitukset, käyttäjäoikeuksien (esim. avatarin käyttöoikeus, mahdollisuus allekirjoitukseen) menetys, bannaus tai tunnuksen poisto.
Peleissä ovat lisäksi käytössä ilmoittautumiskielto, pelikielto ja pj-kielto, joita edeltää pääsääntöisesti varoitus.

10. Kylän ylläpito varaa oikeuden milloin tahansa täydentää, poistaa tai muuttaa näitä sääntöjä, ja käyttää omaa harkintaansa minkä tahansa tarpeelliseksi katsomansa asian ratkaisemiseen.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

Re: Lakikirja

ViestiKirjoittaja Sukka » 08.07.2017 21:13:22

Osastojen säännöt

Kaikkialla pätee Kylän yleissäännöt, jotka ovat yllä. Lisäksi on osastokohtaisia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä:

Tietotoimisto

Älä tee uusia topiceja, mutta lue olemassaolevia runsain mitoin. Tietotoimisto on tarkoitettu kyläläisten informoimiseen, ja sinne uusia viestiketjuja aloittavat vain moderaattorit ja ylläpito. Olemassa oleviin ketjuihin saa toki vastata! Mikäli sinulla on rekisteröitymisongelmia tai olet unohtanut salasanasi, kirjoita ongelmastasi "Avunhuuto!"-topiciin niin mafia auttaa.


Propagandatoimisto

Tervehtiminen on mukavaa, tee esittelyketju ja kerro itsestäsi juuri niin paljon kuin haluat. Tervehdi myös muita ketjun tehneitä ja juttele enemmänkin jos siltä tuntuu. :)


Kirjasto

Kirjasto on vain ja ainoastaan peli-ilmoittautumisille, mahdollisille peleihin liittyville äänestyksille, Tulevien pelien topicille sekä Löytötavaratoimiston tiskille. Ilmoittaudu haluamaasi peliin kommentoimalla ilmoittautumisketjuun mitä vain, ja käytä äänivaltaasi äänestämällä mieleisiäsi vaihtoehtoja äänestys-topikissa.


Keskusaukio

Se joka peliin ryhtyy, se pelin kestäköön. Kun olet ilmoittautunut johonkin peliin, olet myös sitoutunut osallistumaan siihen. Poissaoloista tulee ilmoittaa Poissaolotopiciin. Erikoishahmojen tulee pitää huolta, että pelinjohtajalla on aina jotain yönimiä käytettäväksi henkilön poissaolojen aikana. Emme suutu, jos et joka päivä käy mittavia keskusteluja muiden pelaajien kanssa, mutta yritäthän vähintään kerran pelipäivässä käydä kirjoittamassa jotain? Tässä kohtaa kannattaa muistaa lukaista Pelaajan säännöt ja ohjeet-topic, josta löytyy monia kivoja vinkkejä pelien voittamisesta ja peleistä nauttimisesta.

Älä puhu käynnissä olevista peleistä missään muualla kuin peliketjussa! (Paitsi jos roolisi pelissä sen sallii). Älä missään tapauksessa kerro pelin ulkopuolisellekaan henkilölle pelaajien rooleja, jos et ole ensin kysynyt, aikooko henkilö hakea esimerkiksi varapelaajaksi. Spoilaantuminen on kurjaa, joten ollaan mieluummin liian varovaisia kuin lörppäsuita peliasioista.

Vältetään suurempia off-game puheita pelitopiceissa ja keskitytään itse peliin. Muista kuin peliin kuuluvista asioista voikin keskustella Yökerhossa ja Kahvilassa. Jätetään moderointi edelleen mafialle, eikä lähdeta huomauttelemaan muita pelaajia. Mikäli kuitenkin haluat asiaa eteenpäin viedä, lähetä yksityisviestiä pelin pelimodelle (näkyy pelin ensimmäisessä viestissä muiden tietojen yhteydessä) ja kerro asiasta hänelle. Pelimode päättää sitten miten toimii asian suhteen.

Omien peliviestien muokkaus jälkikäteen on kielletty. Mikäli viestistäsi jäi jotain puuttumaan tai huomaat jotain korjattavaa, laita se uutena viestinä. Jos muokkaat vanhaa viestiä, se tekee muille todella vaikeaksi selvittää jälkikäteen kuka oikein sanoi ja mitä ja missä vaiheessa. Periaate siis on, että kun viesti on kerran lähetetty, sitä ei enää muutella. (Kannattaa esikatsella viestit läpi ennen lähettämistä, että lainaukset menevät oikein ja teksti on muutenkin ymmärrettävää.)


Hautausmaa

Hautausmaa on tarkoitettu päättyneiden pelien jälkipuintiin. Uusia topiceja ei saa luoda.


Yökerho

Juonittelupeleihin liittyvä keskustelu kuuluu Yökerhoon. Voit aloittaa ja jatkaa keskusteluja vapaasti, kunhan ne liittyvät jotenkin juonitteluun tai Kylään, eivätkä spoilaa käynnissä olevaa peliä.


Kahvila

Kaikki yleinen keskustelu kaikista muista aiheista kuin juonittelupeleistä kuuluu Kahvilaan. Keskusteluja saa aloittaa kuka tahansa, ja mistä tahansa aiheesta. Osallistu keskusteluun mieliaiheistasi, ja mikäli niistä ei vielä ole keskustelua, luo sellainen! (Ota kuitenkin huomioon, että Kylässä käy myös alaikäisiä henkilöitä, eli ei mitään K-18-materiaalia!)


Museo

Museoon siirretään vanhoja mielenkiintoisia keskusteluja. Tänne ei voi kirjoittaa, nämä ketjut on säilytetty vain lukemista varten.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02


Paluu Tietotoimisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron