Usein (ja harvemmin) Kysytyt Kymysykset

Tervetuloa vihkiytymään juonittelupelien maailmaan, saamaan opastusta ongelmiin ja löytämään tietoa uusimmista säännöistämme. Uusien kyläläisten kannattaa aloittaa foorumiin tutustuminen täältä, ja Propagandatoimistoon he voivat kirjoittaa itsestään esittelyn.

Usein (ja harvemmin) Kysytyt Kymysykset

ViestiKirjoittaja Sukka » 19.10.2013 19:05:41

Pelit

Voiko kahteen tai useampaan peliin osallistua samaan aikaan? Jos voi, niin mikä on se maksimi-raja?
Yleensä jo parin pelin pelaaminen yhtä aikaa voi aiheuttaa niiden sekoittumista, kolmessa on jo tekemistä ja neljä varmasti jo melkoinen sotku. Itse esim. pidän kahta suht sopivana määränä, kolmannen otan vain jos idea on oikein houkutteleva. Jokainen voi itse arvioida oman jaksamisensa, mutta alkuhuuman jälkeen into voi laantua ja haluamme, että kaikki varmasti voisivat osallistua täysipainoisesti kaikkiin peleihinsä loppuun saakka.

Miten pääsee johtamaan peliä?
Pelattuasi kolme peliä loppuun (=peli on päättynyt kokonaan tai pelaaja on kuollut, tosin antiaktiivisuuteen kuoleminen ei kelpaa :P) voit kirjoittaa Tulevien pelien topickiin Kirjastoon peli-ilmoituksen. Ensimmäisen johdettavan pelin tulee olla perus- tai erikoispeli, sellaisen johtamisen jälkeen saa johtaa myös kokeellisen pelin.

Kuinka montaa peliä voin johtaa samanaikaisesti?
Yhtä, ellet ole KEPPI-voiton ohessa saanut erityisoikeutta pitää kahta. Emme kuitenkaan suosittele tätä kenellekään.

Voinko laittaa Tuleviin peleihin useamman kuin yhden pelin kerrallaan?
Tulevissa peleissä saa kerrallaan olla kaksi (2) peliä per PJ. Tällä pyritään pitämään jonot kohtuumittaisina ja auttamaan pj:den moninaisuutta.


Kyläyhteisö

Kuinka voi päästä Kylän moderaattoriksi?
Kylän ylläpito ilmoittaa erillisestä moderaattorihausta, kun moderaattoreja tarvitaan lisää.

Saako Kylää mainostaa?
Saa, hyvin, hyvin mielellään, kunhan mainostaminen on asiallista ja korrektia. :) Uudet pelaajat ovat aina tervetulleita.

Miten voin vaihtaa nimimerkkiäni?
Laita asiasta yksityisviesti Jitachille. Nimimerkkiä voi vaihtaa kerran, erittäin hyvin perustellusta syystä toisenkin kerran. Muistathan siis harkita nimimerkin vaihdostasi huolella.

Foorumin tekniikkaa

Keitä ovat foorumin ylläpitäjät ja valvojat?
YA ja mafia. Kts. tämä.

Miksi en voi kirjautua sisään?
Tämä voi johtua monestakin syystä. Ensimmäiseksi, tarkista, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat kirjoitettu oikein. Mikäli nämä ovat oikein, ota yhteyttä keskustelufoorumin ylläpitoon.

Yritin rekisteröityä Kylään / joku tuttuni yritti rekisteröityä Kylään, mutta en ole saanut / hän ei ole saanut vahvistussähköpostia? Miten tässä tilanteessa tulisi menetellä?
Tällaisissa ongelmissa kannattaa ottaa yhteyttä Kylän ylläpitoon (Sukka). Helpommin tämä käy, jos postaat Tietotoimistoon viestin (vieraillakin on Tietotoimistosa poistausmahdollisuus), jossa kerrot ongelmasta ja mainitset nickisi. Ylläpito pystyy aktivoimaan käyttäjätunnuksen Kylän hallintapaneelin kautta, jolloin turhilta kaksoistileiltä vältytään.

Miksi viestimääräni ei nouse, vaikka postaan Pizzeriaan ja Teatteriin minkä kerkiän?
Kylän ensisijainen tarkoitus on tarjota mahdollisuus juonittelupelien pelaamiseen. Tämän takia olemme päätyneet ratkaisuun, jossa viestimäärää kartuttavat vain pelikategorioihin postatut viestit. Tämä korostaa Kylän tarkoitusta ja kannustaa juonittelupelien aktiiviseen pelaamiseen.

Miksei aina viestiä muokatessa muokkauksesta tule ilmoitusta viestin alareunaan?
Moderaattoreiden muokkaukset eivät näy kuin heidän omissa viesteissään. Lisäksi jos muokkaat viestiäsi eikä sen jälkeen ole tullut uusia viestejä, ei muokkaus näy.

Mikä on tuo huutomerkki viestien nurkassa?
Voit ilmiantaa käyttäjän tai viestin klikkaamalla viestin ylänurkassa olevaa huutomerkki-logoa. Voit valita ilmiannon syyn listasta tai kirjoittaa omasi. Ilmianto näkyy vain mafialle, ja he reagoivat siihen kun se huomataan. Ilmianto on nopein ja suositelluin tapa ilmoittaa ongelmista kuten vilkkuvat avatarit, sääntöjen vastaiset nimet, vakavat PJ-virheet ja niin edelleen. Näemme kuitenkin, kuka ilmiannon on tehnyt, eli ei kannata yrittää väärinkäyttää toimintoa...

Mitä ovat varoitukset?
Varoitus on mafian antama virallinen huomautus. Se ei ole rangaistus, joten ei tarvitse pelästyä - varoitus tarkoittaa vain sitä, että olet rikkonut jotain sääntöä. Pääasiallinen tarkoitus on vain huomauttaa siitä, että olet (mahdollisesti huomaamattasi!) tehnyt jotain, mikä ei ole niin kovin suotavaa. Varoitukset eivät näy kuin sinulle ja mafialle. Varoitus-toiminnon kautta ilmoitetaan myös ilmoittautumis- ja PJ-kiellot.

Voinko käyttää HTML-kieltä viesteissäni?
Et. Et voi kirjoittaa viesteihin HTML koodia ja olettaa viestin rakentuvan sen avulla. Useat HTML-kielen muotoilut ovat saatavilla myös BBCode muodossa ja voit käyttää näitä viestisi muotoiluun.
Avatar
Sukka
Ylläpitäjä
 
Viestit: 118
Liittynyt: 19.10.2013 13:38:02

Paluu Tietotoimisto

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron