23. Tarina

"Hirsipuu, hirsipuu / tuuless' narahtaa / Kylän pikku ryökäleet / Ne hiljaa kikattaa..."
Täältä löytyy joulukalenterin luukut!

23. Tarina

ViestiKirjoittaja Joulumafioso » 23.12.2013 00:00:49

Joulumafioson tarinanurkka esittää:
Pahaa joulua

Olipa kerran pieni, kotoisa Kylä jossain päin universumia. Tämä Kylä oli kokenut monenlaisia yli seitsemän vuotta kestäneen historiansa aikana. Siellä oli koettu useita verisiä taisteluita hyvisten ja pahisten välillä. Kylä ei ollut kuitenkaan aivan ensimmäinen laatuaan, vaan oli joutunut muuttaman useampaan otteeseen elämänsä aikana. Tämä Kylä oli sen neljäs inkarnaatio, johon se oli muuttanut vasta viime kuussa. Tästä syystä monet pienet kuin suuretkin muuttajat olivat vielä väsyneitä muuton aiheuttamasta stressistä, mutta kuitenkin iloisia siitä, että kaikki oli lopulta päätynyt ihan hyvin. Vaikka muualla Suomessa lumentulo oli ollut hieman kyseenalaista, niin Kylässä oli alkanut sataa lunta joulukuussa 2013 aivan normaalisti. Tämä oli saanut ihmiseti loiksi, onhan valkoinen joulu aina parempi kuin musta. Yhdessä Kylän monista taloista ei kuitenkaan oltu tyytyväisiä joulun saapumiseen…

- Ne sanovat, ettei jouluna lynkata väkeä… mikä ihmeen idea siinäkin on?
Kukaan ei reagoinut Ihmissuden esittämänä kysymykseen. Kaikki paikalla olleet tyytyivät vään tuijottamaan tylsästi tyhjyyteen. Mafian jäsen katseli huoneen nurkassa lepattelevaa takkatulta. Verenhimoinen vampyyri tyytyi katsomaan, kuinka lumihiutaleita putoili ikkunaa vasten. Kylän senhetkiset pahikset olivat päättäneet viettää joulunaikaa yhdessä. Kumpikin peli, joka oli sillä hetkellä käynnissä, oli pistetty yö-tila joulupyhien ajaksi. Tämä oli ollut perinne Kylässä jo useiden vuosien ajan.
- Ei siinä kyllä kieltämättä ole mitään järkeä, myönnetään. Minä haluaisin jo päästä tappamaan jonkun!
Kuului syviä huokauksia. Vasta vähän päälle kuukausi sitten pahikset olivat joutuneet noukkimaan kamppeensa, ja muuttaa muiden mukana, ja nyt he joutuisivat taas kerran odottelemaan useamman tuskaisen päivän aivan hiljaa. Ihmissusi oli mennyt talon keittiöön keittämään kahvia, kun hänen mieleensä tuli idea:
- Mennään spämmimään keskusaukiolle! Ehkä sinne syntyy elämää, jos me puhumme!
- Ei se toimi ihan noin
- Miksi ei?
Päätään pudistellut vampyyri alkoi puhua: ”Keskusaukio laitetaan lukkoon huomisesta lähtien, tiedäthän? Ja sitä paitsi pelit ovat nyt yössä, ei silloin saa puhua.”
- Ei välitetä säännöistä niin paljon! Kyllä PJ:t ymmärtävät, jos vähän puhumme yölläkin!
- Entä keskusaukion lukko?
Tuli taas hetkeksi syvä hiljaisuus. Mafialainen nauroi möreästi kaksikon kinastelulle aiheesta. Lunta satoi yhä nopeampaan tahtiin, ja lamput helisivät. ”Me varastamme lukon, ennen kuin sitä ehditään laittaa keskusaukiolle.”


Vampyyri ja Mafialainen olivat ällikällä lyötyjä Ihmisuden ehdotuksesta. ”Ai että ihan varastetaan lukko? Oletko sinä ihan tyhmä?”
- Olen aivan tosissani. Ideastaan aivan tohkeiseksi tullut Ihmisusi alkoi nopeasti heilutella käsiään puhuessaan. ”Haetaan lukko, niin YA ei voi laittaa Keskusaukiota lukkoon! Ihan yksinkertaista!”
- Otitko huomioon, että kyseinen lukko on piilossa YA:n omassa majassa? Ja minun on kai turha muistuttaa, että kiinnijääminen toisi meille permabannit Kylään ilman muuta!
Vampyyrin sanat kaikuivat kuitenkin kuuroille korville, sillä toinen pahis oli jo niin täynnä omaa suunnitelmaansa, ettei kuulisi enää järjen ääntä. ”Kyllä tämä toimii! Meidäno n vaan lähdettävä heti!”
- Tuossa lumisateessako?
Ovi oli kuitenkin jo auennut, ja Ihmisusi loikkasi ulos hyytävään kylmyyteen. ”Tuletteko te kaksi mukaan, vai ette?”
Mafialainen murahti omiaan ja lähti keittiön puolelle juomaan kahvia. Häntä ei selvästikään kiinnostanut osallistua Ihmissuden älyvapaaseen suunnitelmaan. Vampyyri kuitenkin vetäisi mustan kaavun päälleen, ja mutisi: ”Hajottaisit koko Kylän aivan romukasaksi, jos lähtisit yksin.”

Tuuli puhalsi lunta kahden matkalaisen kasvoille, pakottaen Vampyyriä vetämään kaapua yhä tiukemmin itseensä. ”Sinun on helppoa, kun omistat tuollaisen karvapeitteen…” Monet rakennukset Kylässä olivat aivan tyhjillään. Ainoastaan Jäätelöbaarissa paloi himmeät valot. Ilmeisesti ne kyläläiset, jotka eivät olleet vetäytyneet omiin koteihinsa olivat menneet sinne nauttimaan toistensa keskusteluseurasta. Sen sijaan Taitelijakodista ja Teatterista kaikki olivat jo paenneet omiin koteihinsa.
- Eikä ketään taida olla Hautausmaallakaan, kun sinne ei ole vielä siirretty muistoja entisistä taisteluista.
Mikään näistä alueista ei ollut kuitenkaan Ihmissuden ja Vampyyrin määränpää. Ei, se paikka oli—
- Tuolla! YA:n maja!

YA:n maja oli Kylän oikealla laidalla. Se oli vihreän värinen talo, mikä erottikin sen tehokkaasti Kylän muista taloista. Talo oli yksikerroksinen, mutta melko korea ulkomuodoltaan. Oveen oli ripustettuna pyöreä PIZZA, jonka tarkoitus oli ilmeisesti pelotella mahdolliset vieraat tiehensä. Pahiksilla ei ollut kuitenkaan aikaa pelästyä, sillä ryöstö oli suoritettava nopeasti. Ihmisusi väänsikin ripeästi ovenkahvasta, ja vetäisi oven auki.
- Vai niin… tältäkö YA:n majan sisällä siis näyttää?
Ihmissusi ja Vampyyri löntystivät sisälle, jättäen oven auki. Asumuksen sisällä oli ihan kodikkaan näköistä. Seinillä oli kirjahyllyjä, joihin oli laitettu kaikenlaisia kirjoja, kuten PIZZAN-luomisen ABC ja 1001 tapaa syödä peelo. ”Nyt ei ole aikaa lukea kirjoja, susi! Ota nopeasti se, mitä tulit hakemaan!”
- Joo, joo, odota nyt. Ihmisusi availi kaappeja, ja heitteli kaikenlaista lattialle. Rojujenheittelystä tuli kolinaa, mutta kumpikaan pahis ei jaksanut välittää siitä. Nyt oli tärkeämpää päästä lähtemään mahdollisimman nopeasti—
- Ah! Tässä!
Ihmisusi vetäisi esiin pronssisen lukon, johon oli kaiverrettu kauniisti: Keskusaukio. Vampyyri sulloi lukon nopeasti kaapunsa taskuun ja kiiruhti nopeasti ulos. ”Tule nyt, pönttö! Ennen kuin meidät nähdään!”
- Joo, joo, tulossa ollaan…

Hetken kuluttua kaksikko juoksi jo nopeasti pakoon YA:n majalta. Lumisade oli yltynyt jo varsinaiseksi myrskyksi. Ihmisusikin alkoi jo hytistä turkistaan huolimatta. ”Me-mennään nyt nopeasti kotiin. Mafioso on jo va-varmaan tehnyt kahvia meille!”
Vampyyri oli kuitenkin alkanut ajatella jo muuta. ”Entä jos se Mafioso on mennyt ja kertonut salaa meidän pikku reissustamme sille hyvälle mafialle? Tiedäthän, YA:n joukkiolle.”
- Hän on paha mafian jäsen, ei hän sellaista tekisi. Tule nyt, mennään jo!
Kaksikko tarpoikin yhä pahenevassa myrskyssä eteenpäin. Jäätelöbaarin valot olivat sammuneet, poistaen heiltä viimeisenkin valonlähteen illan pimeydessä. Sään huonotessa myös pahisten askeleet hidastuivat yhä enemmän ja enemmän. ”Voi miksi minä suostuin tähän idioottimaiseen temppuun? Nyt me varmaan kuolemme tänne, vaikka meidän kuuluisi tehdä nini vain—pelissä—” Siinä samassa Vampyyri kaatui maahan, yskähtäen.
- Hoi! Nyt ei ole aikaa tuollaiseen, kylmetyt vielä!
Siinä samassa Ihmissusi itsekin kuitenkin kaatui pahemman puuskahduksen seurauksena. Kumpikin pahis yritti nousta ylös, ilman onnistumisia. ”Voimani ovat… ehtyneet”. Lumi alkoi hiljalleen sataa heidän päälleen. Epäilemättä he olisivat täysin hautautuneet ennen myräkän päättymistä. ”Vampyyri—anteeksi tästä—”
- Ei… itsehän suostuin lähtemään mukaan. Ei se sinun syytäsi ole.
Siinä samassa tapahtui jotain hyvin outoa. Kummatkin pahikset kiskaistiin yhdellä nokaisulla ylös seisomaan. ”Mi-mitä ihmettä?” Siinä samassa he kumpikin kavahtivat. Heitä vastapäätä seisoi yhdellä pehmoisellaan jalalla Sukka.

- Teillä kahdella taitaa olla jotain, mikä kuuluu minulle, eikö?
”A-apua! Anteeksi!” Vampyyri otti nopeasti avaimen tasksutaan, ja ojensi sen Sukalle. ”Ä-älä bannaa meitä! Me vain emme tahtoneet viettää hiljaiseloa koko Joulun ajan!”
”Hoh! En minä teitä sentään bannaa. Kyllä minä, ja varmasti muutkin ymmärrämme, että olitte hyvällä asialla pohjimmiltanne.” Sukka olisi varmaan hymyillyt, jos sillä olisi ollut kasvot joilla hymyillä. ”Mutta ymmärrättehän, että Joulurauha on olemassa ihan syystä. Joulu on kuitenkin juhla, joka on pyhitetty rauhoittumiselle ja hiljaisuudelle. Kaikilla kyläläisillä ei ole välttämättä silloin aikaa juonia ja löytää pahiksia keskuudestaan.”
Ihmisusi ja Vampyyri katselivat toisiaan noloina. Toki he olivat sen tienneet, mutta olivat sysänneet asian mielestään. He olivat vain miettineet bannatuksia tulemisen pelkoa ja pelaamisen ihanuutta.
- Mennään nyt, te kaksi. Saatan teidät taloonne, ennen kuin täytyn itse lumesta!

Niin kaksi pahista ja Sukka alkoivat kulkea hitaasti mutta varmasti lumimyräkän yhä puhaltaessa. Seuraavana päivänä oli tiedossa jouluaatto, mitä itse kukin Kyläläinen odotti jo innoissaan. Niin sitä odotti jo salaa pahiksetkin, vaikka eivät suostuneet sitä itse välttämättä myöntämään.
Avatar
Joulumafioso
Mafian liittolainen
 
Viestit: 89
Liittynyt: 02.11.2013 18:06:46

Paluu Joulukalenteri 2013

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa