17. Luukkumatka

"Hirsipuu, hirsipuu / tuuless' narahtaa / Kylän pikku ryökäleet / Ne hiljaa kikattaa..."
Täältä löytyy joulukalenterin luukut!

17. Luukkumatka

ViestiKirjoittaja Joulumafioso » 17.12.2013 08:09:26

Tänään käymme lyhyellä sohvamatkalla Suomen Turussa, josta rakkaat tonttumafiosomme ovat ottaneet hieman kuvia. Turussahan julistetaan perinteisesti televisioitu joulurauha, ja joulukauden alussa Tuomiokirkon eteen pystytetään joka vuosi jättimäinen joulukuusi, jossa se sitten kököttää loppiaiseen saakka. Mutta, mitä muuta Turku lopulta on, se paljastuu pikakierroksellamme. Hyppää Joulumafioson kelkkaan, ja nauti rekiretkestä ;)

Spoiler:
Kuva

Ensimmäinen pysäkkimme on Vanha Suurtori, ja Brinkkalan talo. Kyseisen talon parvekkeella on julistettu joulurauha jo vuodesta 1886 lähtien. Nykyisin luettava julistus kirjoitettiin maistraatin sihteerin toimesta, ulkomuistista, vuonna 1827.


Spoiler:
Kuva

Seuraavaksi astumme sisään Brinkkalan talon porteista, sisäpihalle. Se rakennettiin jo 1500-luvulla, jolloin se mainittiin yhtenä kaupungin keskeisimmistä ja komeimmista rakennuksista. Brinkkalan talossa on historian aikana toiminut muun muassa maistraatti, poliisilaitos sekä raastuvanoikeus. Brinkkalan pihalla, josta tämä maisema on, järjestetään vuosittain joulumarkkinat.
Spoiler:
Kuva


Seuraava kohteemme on Turun Tuomiokirkko, jonka eteen pystytetään jättimäinen joulukuusi joka vuosi adventin alla. Ensi kerran maailmassa ulkojoulukuusi sai sähkövalaistuksen 103 joulua sitten samassa paikassa. Tuomiokirkon kuusen nykyiset 700 sähkökynttilää ovat muisto Tuomiokirkon 700-vuotisjuhlasta vuonna 2000. Kuusi on paikallaan Nuutinpäivään saakka juhlistamassa turkulaisten joulua.

Spoiler:
Kuva
Kuva


Turkulaiseen jouluperinteeseen kuuluu myös jokavuotinen joulutori kauppatorilla. Torilta pystyy ostamaan jouluherkkuja, ja käsintehtyjä lahjoja. Tori aukesi tänä vuonna 7.12. ja on auki aatonaattoon asti.

Spoiler:
Kuva


Viimeinen etappimme Turun joulussa on kävelykatu. Tämän kadun varressa on useita liikkeitä jouluikkunoineen, muutama kahvila, apteekki, sekä kaksi tavarataloa, Stockmann ja Anttila. Etenkin joulun aikaan katu on todella upea näky jouluvalojensa, minikuustensa ja kauppojen näyteikkunoiden myötä.

Kiertoajelumme päättyy tähän. Toivottavasti olette nauttineet matkasta, sillä minä ainakin olen nauttinut todella paljon tämän järjestämisestä. Tonttumafiosot kuljettavat teidät Tuomiokirkolta takaisin koteihinne piparipalkalla :)
Avatar
Joulumafioso
Mafian liittolainen
 
Viestit: 89
Liittynyt: 02.11.2013 18:06:46

Re: 17. Luukkumatka

ViestiKirjoittaja Violet » 17.12.2013 19:03:33

...On olemassa Suomi Helsingin ulkopuolella?

Okei, ehken ole ihan noin pihalla asioista. Oli kuitenkin kiva tehdä tämä Turun vierailu :)
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1330
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14


Paluu Joulukalenteri 2013

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa