Order 66 - PELI ON PÄÄTTYNYT, JEDIT ON MURHATTU SUKUPUUTTOON

Order 66 - PELI ON PÄÄTTYNYT, JEDIT ON MURHATTU SUKUPUUTTOON

ViestiKirjoittaja Mus » 13.11.2013 19:40:57

Hagrid kirjoitti:Order 66 - The Great Jedi Purge

PJ: Hagrid

VPJ: Nepece :)
APJ:

Pelityyppi: Peruspeli

Pelaajamäärä: 13

Äänestystapa: UÄ

Pelimode: Mus mus :)

Jediritari Obi-Wan Kenobi oli juuri saannut Kenraali Grieviouksen elävältä ja oli juuri saapunut ilmoittautumaan elossa olonsa komentaja Codylle, ratsastaen jättimäisellä liskonnäköisellä oliolla, joka näytti pelottavalta mutta oli oikestaan hirveän lojaali, luotettava ja ystävällinen.

"Komentaja, ota yhteyttä joukkoihisi. Käske heitä siirtymään ylemmille tasoille", kenraali Kenobi komentaa.
"Selvä on", Cody vastaa, "muuten, tulet varmaan tarvitsemaan tätä", Cody hymähtää, ja ojentaa Obi-Wanille tuon valosapelin, jonka jediritari oli aiemmin tiputtanut.
"Kiitos, Cody. Ja nyt, liikkeelle miehet, meillä on taistelu voitettavana!" Kenobi huudahtaa.
"Kyllä, sir!" Komentaja tottelee.

Yhtäkkiä Codyn hologrammi vastaanotin piippaa. Hän vetäisee sen taskustaan, ja yllätykseen hän näkee Darth Sidiouksen, paremmin tunnettuna kansleri Palpatinen kolmiulotteisen vartalon.

"Aika on koittanut, komentaja Cody", Palpatine aloittaa, "käynnistäkää komento 66."
"Tapahtuu, herrani", Cody vastaa, sulkee vastaanottimen ja pistää sen taskuunsa.

Hän komentaa miehiään osoittamaan Kenobin alla olevaa maata, kun hän ratsastaa jyrkänteellä.
"Tulta!" Cody huutaa.
Tykkimies tottelee, tykittäen räjähteen Kenobin alle ja jyrkänteen kaistale pettää. Hän ja liskomainen ystävänsä tippuvat kymmeniä metrejä alla olevaan järveen. Pitäisi olla ihmemies selvitäkseen.

Näyttäisi siltä, että jedien aika on päättymässä … - vai onko?

Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 4 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat o
vat vaihtuneet miinuksiin -- Nimi. Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.
Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.
Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Erikoishahmot laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.
Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut (aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi). Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, menettely riippuu erikoishahmosta:

Pahikset: Tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.

Sarjamurhaaja: Tappaa sen, jota on viimeksi äänestänyt.
Suojelija: suojelee viimeisintä aiemmin suojelemaansa, johon hänellä on mahdollisuus. Jos tällaista hahmoa ei ole, arvotaan suojeltava niiden kesken, joita ei ole äänestetty lainkaan kahden edellisen päivän aikana.
Psykiatri: Tarkistaa sen, ketä on viimeksi äänestetty.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.
Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Hyvät:
1 kertakäyttöinen ennustaja, joka näkee tulevaisuuden vahvalla kyvyllään käyttää Voimaa. Valitettavasti Voiman pimeä puoli on alkanut sumentaa jedien näköä tulevaisuuteen, joten on ennustajalla enään yksi katse tulevaisuuteen jäljellä. Kertakäyttöinen ennustaja lähettää joku yö pelin aikana viestin PJ:lle jossa kertoo kenen roolin haluaa tietää. Vastauksena ei kumminkaan tule suora roolikuvaus, vaan riimi, josta voi helposti päätellä ennustetun roolin, sekä puolen. Käytettyään voimansa, kertakäyttöinen ennustaja muuttuu tavalliseksi jediksi (kyläläiseksi).

1 suojelija, jolla on äärimmäiseen asti hiotut miekkataidot kaksintaistelussa. Niimpä hän joka yö suojelee yhtä pelaajaa ja jos kyseistä pelaajaa koitetaan tappaa yön aikana, pelästyttää suojelija murhaajan pois sapelitaidoillaan. Ei kumminkaan pysty suojelemaan samaa henkilöä kahta yötä peräkkäin. Suojelija ei saa suojella itseään.

8 tavista, jotka yrittävät saada kaikki pahikset ulos päivisin ja öisin toivovt että pahikset valitsisivat jonkun toisen murhattavaksi.

Pahat:
2 pahista, jotka yrittävät päivällä tekeytyä hyviksiksi, kun taas yöllä he raa'asti murhaavat jonkun. He siis lähettävät joka toinen yö pj:lle viestin, jossa lukee murhattavan nimi ja ja seuraavan illan unohtamisen varalle varanimi. Pahikset voittavat kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä. Varsinaiset pahikset tappavat parittomina öinä.

1 petturi, joka ei varsinaisesti ole pahisten puolella, mutta on silti liitossa heidän kanssaan. Hän saa puhua pahistovereilleen topicin ulkopuolella.

Voittaminen:
Hyvikset voittavat, kun kaikki pahikset ovat kuolleet, mukaan lukien sarjamurhaaja.

Pahikset voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.

Petturi voittaa pahisten kanssa.

Petturia ei tarvitse saada hengiltä hyvisten voittoon ja tätä ei lasketa pahikseksi pahisten voitossa.

MUKANA: 13/13
- Jite
- Violet (3.Päivä - Ki Adi Mundi, Tavis)
- zeremi
- Heliodora
- Carm (2.Yö - Yoda, Kertakäyttöinen ennustaja, Antiaktiivisuuskuolema)
- piikkisiili
- Zey (2.Päivä, Darth Sidious, Pahis)
- vaniljapilvi (2.Yö - Plo Kloon, Tavis, Antiaktiivisuuskuolema)
- Raegan
- Vampire
- Neve 2.Yö - Kit Fisto, Tavis, Antiaktiivisuuskuolema)
- Yut
- Meyjoordun (1. päivä, Luminara Unduli - tavis)


Hagrid kirjoitti:1. Aamu

Padme Amidala nousi hymyillen sängystään Coruscantin kekustasta. Hän käveli suoraan ikkunalle, hymyillen uuden täydellisen aamun koittamisesta. Sitten hän jähmettyi. Savua nousi jeditemppelistä.

Jedien sota oli alkanut.

Lasermiekalla silpottuja: 0
-

Vielä hengestään taistelevia: 13
- Jite
- Violet
- zeremi
- Heliodora
- Carm
- piikkisiili
- Zey
- vaniljapilvi
- Raegan
- Vampire
- Neve
- Yut
- Meyjoordun

Poissaolot:
-

Äänestyspakot:
-


zeremi kirjoitti:Moi taas!

Roolilista on aika perus, joten tuskin sitä tarttee avata sen suuremmin. Ennustaja ennustakoon ja suojelija suojelkoon haluamallaa tavalla.

Toivoisin ihmisiltä edes vähän aktiivisuutta, koska viimesimmät pelit on vähän hajonnu antiaktiivien takia kasaan. Joten pliis, pyydän: käyttäkää päivästänne edes vartti osallistumalla peliin! :)


Zey kirjoitti:Jeij, alkoi tämäkin. :>

Roolit on peruskauraa, niistä ei oikeastaan ole puhuttavaa.

Komppailen zeremiä aktiivisuus asiassa. Kannatan aktiivisuutta! Tehdään tästä kiva ja ikimuistettava peli. :>

Täällä on nyt kivasti vanhoja pelaajia, jotka on löytänyt takaisin Kylän suojiin, hienoa. :> Kiva päästä sellaistenkin pelaajien kanssa pelaamaan, joiden pelejä on vain lukenut. :D

Mut joo, ei tän enempää järkevää puhetta löydy nyt musta, oon liian fiiliksissä tänään alkaneen syysloman takia. n___n


Violet kirjoitti:Vihdoinkin päästään taas pelailemaan.

Roolilistaan minulla ei oikein ole lisättävää.

Oikeastaan, voisin vain sanoa olevani samaa mieltä zeremin ja Zeyn kanssa. Yritän tulla tänään illalla kirjoitteleman, mutta tänään tekee aika tiukkaa.


Vampire kirjoitti:Hereillä minäkin, vaikkakin maanantaihin asti saamattoman epäaktiivinen, koska tentit. Roolilistasta ei ole sanottavaa, kuten ei oikeastaan mistään muustakaan. Toivottavasti porukka herää ja on aktiivista, vaikka vähän veikkaankin, että toivon vähän liikoja edellisten pelien aktiivisuustasosta päätellen.


Jite kirjoitti:Olen Zeylle kade, mulla oli syysloma viime viikolla :( Noei, inhoan itse lomailua. Olen itse muuten todella hapan siitä, että rooliviesti-info meni mailissa roskapostiin >_>

Itsekin toivon aktiivisuutta, mua on suoraan sanoen ärsyttänyt viime aikoina pelien "aktiivisuuden" vuoksi, kun olen seuraillut kuoltuani.


Yut kirjoitti:Laalalaa, täällä yksi Wanha, jonka vanhat pelit ei edes ole tainut siirtyä Kylän viime muutossa, joten hahaa, ette pääse edes lukemaan vanhoja pelitopiceja, ellei täällä ole sitten muita vanhoja jotka muistaisi muuten. Tosin epäilen, koska minunkaan muisti ei ole niin hyvä, että muistaisin kunnolla.. Mutta kivaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan.

Sinänsä jees, että jo 5 pelaajaa kommentoinut, mutta toisaalta ottaen huomioon että päivä alkoi jo eilen, se ei ole paljon. Huolestuttavaa, eli kutsu aktivismiin ja kansalaisvaikuttamiseen lopuille! MIssä demokratia, missä kansanvalta, siellä ei toivottavasti pahikset muhi jos yhteistyössä ja osallistumalla onnistumme spottaamaan ja nirhaamaan ne, mutta se vaatii juuri sinun mukanaoloa!

Koska ekana päivänä ei ole mitään muutakaan tekemistä, kuin hakuammuntaa, aloitankin epämääräisellä pohdinnalla sitten suoraan (joo, olen epäilyttävä ja tiedän sen :)). Vaikka en tiedäkään uusista pelaamisstrategioista mitään, myönnän etten ole lukenut niitä topiceja, ainakin joskus muinoin ekana päivänä lähti herättelyääniä ihmisille, jotka eivät olleet aktiivisia ihan vaan siksi, että aktiivisuus on jees, kuten jo Zeremi, Zey, Jite ja Vampire sanoikin (ja Violet komppasi). Siten jos herättelyääniin ei herää, voi niihin helpolla kuollakin kun muuta syytä tunnu löytyvän. Vaikka tosin voisi olettaa, että pahikset roolin tietäessään varmistavat, etteivät missään nimessä kuole hereättelyääniin/epäaktiivisuusääniin, teoria ei ota kantaa heidän irl-elämään. Siten herättelyäänillä tuskin napataan pahiksia, mutta koska aktiivisuus ja epäilyttävyyden (keskustelun) herättely, sekään ei tietty jossain vaiheessa ole mahdoton veto.

Koska ekan päivän keskustelu: Miten jediyhteiskunnan tulisi suhtautua tulipaloon, ja joukossamme mahdollisesti oleviin pahiksiin? Mikä on paras strategia heidän nappaamiseen? Miten ensimmäisestä päivästäkin saataisiin jotain muuta irti kuin "moi, olen hereillä, ei kommentoitavaa" -kommentteja? Mitä sinä tuot tähän peliin? Uskallatko toimia urhean jediritarin tavoin, jotta voimme löytää pahikset? Missä vaiheessa peliä ennustajan tulisi käyttää kultaakin kalliimpi tarkistuksensa? Oliko kana vai muna ensin?


zeremi kirjoitti:Yutilta osittain epämääräistä ja osittain aiheellista pohdintaa.. Ensimmäiseksi tiedotusasia itseäni ärsyttävästä aiheesta, jota uudet eivät välttämättä ole itse huomanneet. :)
zeremin allekirjoitus kirjoitti:Ja zeremi kirjoitetaan sitten pienellä! :)

Sitten asiaan. Yutin huomio ensimmäisen päivän ainaisesta "ongelmasta" on hyvä. Miten saataisiin hyötytettyä ensimmäisenkin päivän tietoja pahisten nappaamiseen? Ite oon aina ollut sitä mieltä, ettei ekana päivänä pysty vetämään vahvoja johtopäätöksiä kenenkään roolista. Joitakin henkilökohtaisia mielipiteitä toisista voi kysellä ja kannattaakin, koska ne ovat tärkeitä linkkejä roolin kanssa. Näin alussa vaan useimmiten mielipiteet jäävät tasolle "neutraali", koska ei ole ollut mitään, mistä pelaajia epäilisi tai luottaisi. Paras ja ehkä ainoa asia, mistä pystyy keskustelemaan on suojelija+ennustaja-combon taktiikat, mutta nekin on usein kauhean pintapuolisia.

Itse kuitenkin pelaajamäärän (13) takia ehdottaisin ennustajan ennustavan 2. tai 3. yönä. Suojelijan toimintaa on osaltaan turha pohtia, koska hän toimii oman päänsä mukaan. Jos jollakin on hyviä ideoita keskustelun aktivoimiseen ekana päivänä, niin ehdottakaa pois. :)


Zey kirjoitti:Jaahas, porukkaa on näköjään heräillyt. Hyvä, hyvä. :)

Hmm, Yut tuossa aloittelikin keskustelua herättelyäänistä. Itse pidän herättelyääniä ihan ok tapana aloittaa peli, MUTTA mielestäni heräämätöntä pelaajaa ei saa tappaa peleissä joissa on erikoisia. Koska tällöin heräämätön pelaaja ei ole todennäköisesti edes tietoinen pelin kulusta, ja voi aivan hyvin olla erikoinen, joka ei pääse puolustautumaan. Sanoisin, että heräämättömän pelaajan tappaminen osuu oikeastaan todennäköisemmin hyvisten nilkkaan, kuin pahisten, koska enpä usko että pahikset antaisivat heräämättömän pahiskaverinsa tippua, kun voisivat helposti hänet pelastaa, herättämättä edes suuremmin huomiota kun yleensäkin oikeilla äänillä tappaminen on suositeltavampaa kuin herättelyäänellä. Eli ei ei ei ei mitään heräämättömien tappamisia. Hiljaisen heränneenkin pelaajan tappaminen on turvallisempaa, koska silloin ainakin hän tietää pelin alkaneen ja näin hänellä on mahdollisuus tulla esille.

Yut kirjoitti:Miten jediyhteiskunnan tulisi suhtautua tulipaloon, ja joukossamme mahdollisesti oleviin pahiksiin? Mikä on paras strategia heidän nappaamiseen? Miten ensimmäisestä päivästäkin saataisiin jotain muuta irti kuin "moi, olen hereillä, ei kommentoitavaa" -kommentteja?

Hmm, paras strategia on varmaankin pitää silmät auki ja pahistutkat päällä. Mitään sen tarkempia "näin napataan pahikset" -suunnitelmia ei yleensä kannata topassa ruveta puhumaan, kun se kerran silloin pahikset tietää olla tekemättä mainittuja asioita ja koko asian puiminen on ollut turhaa. Mutta, päivästä saadaan irti muutakin kuin hereillä viestejä ihan sillä tavalla, että kerrotaan pienimpiäkin ajatuksia pelaajista, jotta päästään siirtymään kunnon pelaajapohdintoihin. Koska loppujen lopuksi oli päivä sitten mikä tahansa, niin ei se pelaajapohdintojen aloittaminen sen helpompaa ole.

Se, koska ennustajan kannattaisi käyttää ennustuksensa, on niin paljon oikeastaan kiinni siitä, kuinka nopeasti hän muodostaa mielipiteitään pelaajista. Ei ole mitään järkeä ruveta arpomaan pelaajien joukosta, että kenet sitä tarkistaisi - kuten helposti tapahtuu jos haaveilee ensimmäisenä yönä ennustamisesta. Eli maltti on valttia, kunhan ei liian kauas panttaile ennustusta, koska sitten taas siitä arvotusta tarkistetustakin on enemmän hyötyä, kuin kuolleesta ennustajasta, joka ei tarkistanut ketään. Eli oikeastaan olisin zeremin kannalla, 2. tai 3.yönä, riippuen miltä pelaajat tuntuu. Jos pelaajat on jotain harmaata massaa 2.päivänä, on järkevämpää jättää ennustus suosiolla 3.yöhön.

Hmm, Yutin heräily viesti loi hieman hyvismäistä kuvaa, hän todella poikkesi "hereillä, toivottavasti aktiivinen peli :))" massasta positiivisella tavalla. Hän ei jäänyt vain pyörittelemään peukaloita, vaan alkoi itse luomaan aktiivista peliä - jonka edellytys on tietysti aihe mistä puhua. Toki kyseessä voi olla ihan yleinen innostus siitä, että pitkästä aikaa pääsee pelaamaan, eikä niinkään roolista kertova seikka, mutta en nyt heti olisi häntä tappamassa.


Meyjoordun kirjoitti:
Yut kirjoitti:(joo, olen epäilyttävä ja tiedän sen :)).
Haluaisiko joku selvittää, koska en saanut Tanssiaskeliani kun tänne rekisteröidyn.

Miten ensimmäisestä päivästäkin saataisiin jotain muuta irti kuin "moi, olen hereillä, ei kommentoitavaa" -kommentteja?
Villiä syyttelyä, poleemisia mielipiteitä yleistä vääntöä?

Missä vaiheessa peliä ennustajan tulisi käyttää kultaakin kalliimpi tarkistuksensa?
Voisi katsoa vaikka jonkun ihmisiä yleisesti epäilyttävän kaverin.

Oliko kana vai muna ensin?
Liskomaisesta metsäkanalinnusta ihmisen jalostamana syntynyt kana, ja tästä aiheesta käydään luokattoman huonoa keskustelua ilman minkäänlaista asiantuntemusta.

Jännä. Yutilla oli pari hyvänoloista kysymystä, mutta aika monta sellaista johon on tasan yksi oikea vastaus. Ja humoristinen loppukevennys. Ettei tässä nyt yritetä vaikuttaa hyödylliseltä. Toisaalta Yut, toisin kuin muutama muu, sentään yrittää saada aikaan keskustelua. Toisaalta tää viesti ei tunnu siinä kauheasti onnistuvan, kun vain kaksi kysymystä on relevantteja, ja joihin voi tosissaan vastata useammalla kuin yhdellä tavalla. Lisäksi sitä on lihotettu pohdinnalla, joka olisi hyvä, ellei se olisi juonittelupelaamisen perusasioita, pelissä, jossa ei taida olla yhtään aloittelijaa.

Zeyllä oli mielenkiintoinen jutustelu, mutta haluaisin vielä kommenttia siitä että heräämättömien tappamisessa on se hyvä puoli että ei tule ylimääräisiä tappioita. Mielestäni hän oli hyvismäisempi kuin Yut.


Zey kirjoitti:
Meyjoordun kirjoitti:Zeyllä oli mielenkiintoinen jutustelu, mutta haluaisin vielä kommenttia siitä että heräämättömien tappamisessa on se hyvä puoli että ei tule ylimääräisiä tappioita.

Oletetaan että heräämätön pelaaja on hyvis: pelissä heräämättömän tappaminen ei auttaisi mitään (katsottuna siis tappojen näkökulmasta), koska mikäli heräämätön tapetaan, yksi päivä lynkkaus menee siihen, jolloin harhalynkkauksia jää peliin kaksi. Jos taas annetaan heräämättömän kuolla antiaktiivisuuteen, niin pelissä on taas kaksi harhalynkkausta. Erona siis onkin vain se, että mikäli emme tapa kyseistä pelaajaa päivällä, voidaan peliin saada varapelaaja, jolloin meillä on normaalit 3 harhalynkkausta käytössä. Eli antamalla pelaajan tippua antiaktiivisuuteen, emme voi menettää mitään.
Oletetaan että heräämätön pelaaja on pahis: mikäli saisimme jotenkin tapettua hänet (ihmettelen, miten pahiskaverit antaisivat tämän tapahtua), niin pahis kuoli. Jos taas antaisimme hänen tippua antiaktiivisuuteen, saisimme tiputettua epäilyttävän pelaajan, pahis voisi edelleen kuolla, tai sitten hän voisi saada varapelaajan, jolloin varapelaaja varmaankin puhuisi ja meillä olisi mahdollista napata hänet ja meillä olisi ne 3 harhalynkkausta käytössä.
Eli tuolta kannalta katsottuna en näkisi mitään järkeä lähteä tappamaan, vain sillä toivossa, että heräämätön pelaaja sattuisi olemaan pahis, varsinkin kun kyseessä on vain toivominen, heräämättömän pelaajan roolista kun on aika vaikea päätellä mitään, kun kyseinen pelaaja ei varmaankaan itsekään sitä tiedä.


Meyjoordun kirjoitti:
Jos taas annetaan heräämättömän kuolla antiaktiivisuuteen, niin pelissä on taas kaksi harhalynkkausta. Erona siis onkin vain se, että mikäli emme tapa kyseistä pelaajaa päivällä, voidaan peliin saada varapelaaja, jolloin meillä on normaalit 3 harhalynkkausta käytössä.


Okei: Hypoteettinen tilanne: 3. päivän aamu, takana kaksi yötappoa ja yksi lynkattu hyvis 1. vuorokaudelta. Lisäksi 2. päivätappo. 2. päivän iltana oli yksi putoamassa epäaktiivina.

2. päivän alussa pelissä oli 11 pelaajaa josta 8. hyvistä. Yksi hyvis kuolee 3. yönä joka tapauksessa, joten hvyiksiä on 3. aamu korkeintaan 7. Aamulla on hyviksiä 8-1-P-E jossa P on Päivälynkatut hyvikset ja E on epäaktiivikuolleet hyvikset. Eli kumpaankaan ei lasketa pahiksia tai uhrautujaa.

Jos 2. päivätappo oli se epäaktiivinen hyvis, on hyviksiä jäljellä 8-1-1-0=6.

Mikäli se oli epäaktiivisesta erillinen, mutta epäaktiiville saatiin varapelaaja, on hyviksiä jäljellä 8-1-1-0=6. Mikäli varapelaajaa ei saatu, hyviksiä on jäljellä 8-1-1-1=5. Mikäli epäaktiivi oli pahis on jäljellä 8-1-1-0=6

Jos saatiin tapettua epäaktiivinen pahis, hyviksiä on aamulla jäljellä 8-1-0-0=7.

Mikäli tapettiin epäaktiivista erillinen pahis, hyviksiä on aamulla jäljellä 8-1-0-0=7 jos epäaktiivi pahis tai hyvis jolle saatiin varapelaaja. 8-1-0-1=6 jos epäaktiivi oli hyvis ja ei saatu varapelaajaa.

Jos haluat laskea lisää, harhalynkkauskaava on tossa. Pointti on se, että antiaktiivin tappaminen eliminoi pahimmassakin tapauksessa "turhan" hyviskuoleman. Jos joku on käytännössä varma pahis, tämä voidaan tappaa myöhemmin mahdollisten hyvisten sijaan. Jos se on epävarma pahis, saadaan lisäaikaa tutkinnalle.


Zey kirjoitti:Tilanteet, joissa heräämätön on hyvis:

Tilanne, jossa tapetaan heräämätön 2.päivänä
1.päivä: 13 -> 12 (1. harhalynkkaus)
1.yö: 12 -> 11
2.päivä: 11 -> 10 (Päivä lynkkaus meni turhaan heräämättömään)
2.yö: 10 -> 9
3.päivä: 9 ->8 (2. harhalynkkaus)
3.yö: 8 -> 7
4.päivä: 7 -> 6 (Pakko tappaa pahis)
4.yö: 6 -> 5 (pahisten voitto)

Tilanne, jossa ei tapeta heräämätöntä 2.päivänä ja hän kuolee antiaktiivisuuteen 3.aamuna
1.päivä: 13 -> 12 (1. harhalynkkaus)
1.yö: 12 -> 11
2.päivä: 11 -> 10 (2.harhalynkkaus)
2.yö: 10 -> 8
3.päivä: 8 ->7 (pakko tappaa pahis)
3.yö: 7 -> 6
4.päivä: 6 -> 5 (pahisten voitto)

Tilanne, jossa ei tapeta heräämätöntä 2.päivänä ja hänelle saadaan varapelaaja
1.päivä: 13 -> 12 (1. harhalynkkaus)
1.yö: 12 -> 11
2.päivä: 11 -> 10 (2. harhalynkkaus)
2.yö: 10 -> 9
3.päivä: 9 ->8 (3. harhalynkkaus)
3.yö: 8 -> 7
4.päivä: 7 -> 6 (Pakko tappaa pahis)
4.yö: 6 -> 5 (pahisten voitto)

Eli mun pointtini: Meillä on 3 harhalynkkausta. Vaihtoehdot: a) Tapamme turhaan heräämättömän hyviksen, jota ei edes epäillä, sen sijaan että tappaisimme epäilyttävän pelaajan. Yksi harhalynkkaus meni siis tässä, joten käytettävissä on 2 harhalynkkausta. b) Emme tapa heräämätöntä hyvistä, mutta hän kuolee antiaktiivisuuteen, mihin menee yksi harhalynkkaus. Näin ollen asia on sama kuin kohdassa a, eli meillä on käytettävissä 2 harhalynkkausta. c) Emme tapa heräämätöntä hyvistä, mutta hän saa varapelaajan. Näin ollen me emme ole tuhlanneet harhalynkkausta pelaajaan, joka ei epäilytä, joten meillä on epäilyttäviä pelaajia varten käytettävissä 3 harhalynkkausta.

Eli, ainoa ero, joka on siinä, tapetaanko heräämätön päivällä vai ei, on se, että mikäli tapamme, hän ei voi saada varapelaajaa, ja näin emme voi saada kaikkia 3 harhalynkkausta epäilyttävien pelaajien lynkkaukseen.

Tilanteet joissa heräämätön on pahis:

Tilanne, jossa tapetaan heräämätön 2.päivänä
1.päivä: 13 -> 12 (1. harhalynkkaus)
1.yö: 12 -> 11
2.päivä: 11 -> 10 (Päivä lynkkaus meni heräämättömään, ja tämä oli pahis)
2.yö: 10 -> 9
3.päivä: 9 ->8 (2. harhalynkkaus)
3.yö: 8 -> 7
4.päivä: 7 -> 6 (3.harhalynkkaus)
4.yö: 6 -> 5
5.päivä: 5 -> 4 (Pakko tappaa pahis)
5.yö: 4 -> 3 (pahisten voitto)

Tilanne, jossa ei tapeta heräämätöntä 2.päivänä ja hän kuolee antiaktiivisuuteen 3.aamuna
1.päivä: 13 -> 12 (1. harhalynkkaus)
1.yö: 12 -> 11
2.päivä: 11 -> 10 (2.harhalynkkaus)
2.yö: 10 -> 8
3.päivä: 8 ->7 (3. harhalynkkaus)
3.yö: 7 -> 6
4.päivä: 6 -> 5 (pakko tappaa pahis)
4.yö: 5 -> 4
5.päivä: 4 -> 3 (pahikset voittavat)

Tilanne, jossa ei tapeta heräämätöntä 2.päivänä ja hänelle saadaan varapelaaja
1.päivä: 13 -> 12 (1. harhalynkkaus)
1.yö: 12 -> 11
2.päivä: 11 -> 10 (2. harhalynkkaus)
2.yö: 10 -> 9
3.päivä: 9 ->8 (3. harhalynkkaus)
3.yö: 8 -> 7
4.päivä: 7 -> 6 (Pakko tappaa pahis)
4.yö: 6 -> 5 (pahisten voitto)

Eli kaikissa tilanteissa on se 3.harhalynkkausta, jolloin voimme yrittää tappaa pahiksen.

En siis ymmärrä mitä hyödyllistä olisi tappaa heräämätön pelaaja pahismaisen tilalla, musta se vain poistaa sen, ettei kukaan voi tulla hänen tilalleen ja näin saada yhtä harhalynkkausta lisää, mikäli hän on hyvis?


Hagrid kirjoitti:Väliaikaistappelua

Luminara Unduli ja Barriss Offee taistelivat urheasti klooneja vastaan. Jedimestari Unduli leikkeli kloonien aseet ensin kahtia, jonka jälkeen voimaa käyttäen heitti heidät alas jeditemppelin kolmannesta kerroksesta. Jedipadawan Barriss taas käytti uhmakkaampaa tapaa seivästäen kloonien sydämmet ja leikkoen heiltä jalat ja kädet pois. Heillä näytti menevän kovin hyvin.

Bultar Swanilla taas ei. Rauhan rakastamisesta tunnettu jediritari nainen hyppeli ympäri seiniä, katkoen kloonien aseita. Hän ei halunnut tappaa ketään, sillä se ei ollut voiman käytön tarkoitus. Bultar yritti ehtiä pelastusalukselle, joten hän hyppäsi pelastus alukseen, yrittäen ehtiä kyytiin. Kuin ihmeestä, hän mätkähti juuri viimeisellä hetkellä alukseen. Hän oli selviytynyt.


Äänet:
Ei ole

Poissaolot:
- Vampire 23.10 - 26.10


piikkisiili kirjoitti:Ookei, olisi varmaan minunkin aika heräillä.

Yut kirjoitti:Miten jediyhteiskunnan tulisi suhtautua tulipaloon, ja joukossamme mahdollisesti oleviin pahiksiin? Mikä on paras strategia heidän nappaamiseen? Miten ensimmäisestä päivästäkin saataisiin jotain muuta irti kuin "moi, olen hereillä, ei kommentoitavaa" -kommentteja?

Tätä olen jo jossain aikaisemmassa pelissä pohtinut. Stradegioiminen on enemmän pahisten tehtävä. Toki hyviskin pystyy kehittämään jokin stradegia pahiksia vastaan, mutta ne eivät toimi, jos kaikki ja samalla pahikset tietävät sen. Silloinhan niistä ei silloin kannata puhua. Aktiivisena oleminen ei ole suoranainen stradegia. Erikoishahmojen toiminnasta voisi kehitellä jotain stradegiaa julkisestikin, mutta tämän pelin roolitus ei tarjoa siihen paljon mahdollisuuksia.

Kertakäyttöisenennustajan voimankäytön ajoitus on erittäin tilannesidonnaista. Mieleeni tuli yksittäinen tilanne, jota voisin kommentoida: Jos ennustaja on jonakin päivänä melkein joutunut äänestetyksi ulos, mutta ei tarvinnut kuitenkaan tulla vielä esille, niin sitten hänen voisi kannattaa jo käyttää voimansa seuraavana yönä. Ei auta paljoa, jos hän joutuu tulemaan keskellä päivää esille ja suojelijan (hengissä ollessaan) pitää varmistaa tulevana yönä, että ennustaja saa suojeluksensa tehtyä. Ennustajan tullessa vapaaehtoisesti esille tutkimustuloksensa kanssa päivän alussa, jäisi suojelijalle enemmän varaa taktikoida eikä pelaajien epäillä ennustajaa. Tuon pointti taisi olla, että ennustaja mittailisi myös häneen kohdistuneiden epäilyjen määrää.

Matemaattiseen pohdiskeluun minulla ei ole paljoa hinkua osallistua enkä kaikkea pohdittua sataprosenttisesti ymmärtänyt. Minusta kuulostaa paljon paremmalta yrittää pudottaa pelaaja, jolle löytyisi pudottamiseen muu syy kuin antiaktiivisuuteen putoamismahdollisuus. Varapelaajan löytyminen on kumminkin aina mahdollisuus eikä sitä voi tietää etukäteen. Antiaktiivisen pudottaminen tarjoaa pelaajille vain helpon tavan ratkaista äänestyspakko-ongelmansa. Sitäkö Meyjoordun haluat?


Zey kirjoitti:Hmm, piikkiksen ennustajapohdinassa oon muuten samoilla linjoilla, mutta mielestäni tuossa tilanteessa kertakäyttöisen ennustajan ei kannata vielä ainakaan kertoa ennustustaan, tai edes tehdä sitä, kun kerran suojelija on pelissä. Eli ennustaja voisi silti tulla heti päivän alussa esiin, ja näin, mutta erona se, ettei paljastaisi ennustuksen kohdettaan (ellei kyseinen pelaaja olisi päivällä tippumassa), koska tiedetään, että ennustaja on huomennakin hengissä ja näin hän voisi kertoa ennustuksensa vasta huomenna. Koska jos suojelijan täytyy suojella vain yhtä, tiedetään että pelaaja selviää hengissä, mutta jos suojeltavia onkin kaksi, niin sitten alkaa se kikkailu, että kummankohan pahikset aikovat tiputtaa ja näin. Lisäksi jos ennustaja ei edes ennustaisi ennen esille tulemistaan, voitaisiin varmalla tavalla siirtää ennustusyötä yhdellä. Mutta siis mikäli suojelija ei olisi hengissä, niin silloin kannattaisi tehdä piikkiksen sanomalla tavalla, eli ennustaa yöllä ja mahdollisesti tulla esille riippuen tietysti siitä, että miltä pelaajien fiilikset vaikuttaa, eli onko edelleen putoamisuhka. Mutta sekin tietysti on, että mikäli päivällä epäillään, niin ei ihan pienistä epäilyksistä kuitenkaan kannata esille tulla, jossei näytä siltä että tie voi viedä kuolemaan, ettei vain turhaan ole esille tullut. Eli tässäkin oikeestaan sitä ennustajan omaa tilanteen arvioimista. :D


Violet kirjoitti:Mielestäni ennustajan pelaaminen on aina tilannekohtaista, joten ennustajan kannataa luottaa omaan harkintakykyynsä. Kyllähän täällä on tullut esiin hyvää ennustajapohdintaa, mutta pelaajien täytyy aina sopeutua tilanteeseen ja toimia sen mukaisesti.

En muista kylläkään yhtäkään peliä, missä antiaktiivisen pelaajan pudottaminen olisi tuottanut tulosta. Yleensä se toinen pahis tai petturi on elossa, ja kykenee viemään epäilyjä toiseen suuntaan. Toimii hyvin, jos pelissä on toinenkin antiaktiivinen tämän antiaktiivisen pahiksen lisäksi. Tämän lisäksi antiaktiivista äänestäneiden äänestysperusteet ovat olleet yleensä huonot ja aiheuttanut jonkin verran epäilystä. Pahimmassa tapauksessa meillä voi olla kolmantenakin päivänä vaikeasti eroteltava massa pelaajia, jotka ovat lynkanneet antiaktiivisia. Vastaan vielä näihin Yutin kysymyksiin.

Yut kirjoitti: Miten jediyhteiskunnan tulisi suhtautua tulipaloon, ja joukossamme mahdollisesti oleviin pahiksiin? Mikä on paras strategia heidän nappaamiseen?

Jos kertoisin strategian sinulle, niin kuinka pitäisin sen salassa pahiksille? Vai pitääkö hämätä pahiksia kertomalla heille sen mitä haluan heidän kuulevan, jotta saan heidät solmuun samalla valehdella hyviksille, sillä en voi kertoa oikeaa suunnitelmaani ;)

Kuitenkin, uskon että pahiksia ei välttämättä löydä jos katsoo vain yksittäisten henkilöiden epäilyttävyyksiä. Pitää katsoa muiden suhtautumista muihin pelaajiin ja tehdä huomioita "nämä kaksi eivät ainakaan voi olla pahispari" ja "henkilö a hakee selvästi pesäeroa henkilö b:stä". Pitää pakottaa muut reagoimaan toistensa kanssa.

Miten ensimmäisestä päivästäkin saataisiin jotain muuta irti kuin "moi, olen hereillä, ei kommentoitavaa" -kommentteja?

Kysyä näiden henkilöiden mielipidettä muista henkilöistä eikä esim. omaa mielipidettä ennustajapohdinnasta.

Mitä sinä tuot tähän peliin?

Omia mielipiteitä ja ehkä vähän toimintaakin.

Missä vaiheessa peliä ennustajan tulisi käyttää kultaakin kalliimpi tarkistuksensa?

Ennustajan peli on tilannekohtaista. Itse käyttäisen sen kyllä toisena yönä, sillä pidän sitä varmimpana, mutta ennustaja toimikoon harkintansa mukaan.

Yritän huomenna päästä kommentoimaan hieman pelaajista. Tämän päivän viesti meni yleishöpinään ja kysymyksien vastailuun, enkä enää (välttämättä) ehdi kirjoittaa viestejä tältä päivältä.


piikkisiili kirjoitti:Zey: Eli ottaisit riskin, että ennustaja ei ehtisikään kertoa ennustustulostaan..? Sehän olisi pahiksille edullista.

Violet kirjoitti:Mielestäni ennustajan pelaaminen on aina tilannekohtaista

piikkisiili kirjoitti:Kertakäyttöisenennustajan voimankäytön ajoitus on erittäin tilannesidonnaista.

Violet kirjoitti:Jos kertoisin strategian sinulle, niin kuinka pitäisin sen salassa pahiksille?

piikkisiili kirjoitti:Toki hyviskin pystyy kehittämään jokin stradegia pahiksia vastaan, mutta ne eivät toimi, jos kaikki ja samalla pahikset tietävät sen.

Ehkä olen vain itsekeskeinen näiden iskiessä silmään, mutta ihan kuin olisit poiminut nuo minulta?


Violet kirjoitti:Piikkis: Kieltämättä, nuo ovat melko samanlaisia. En kylläkään lähtenyt tietoisesti kopioimaan sinulta mitään, ja yritin kyllä kertoa omaa mielipidettäni ( tai no, eihän se yrittämiseksi jäänyt).


Zey kirjoitti:
piikkisiili kirjoitti:Eli ottaisit riskin, että ennustaja ei ehtisikään kertoa ennustustulostaan..?

Hmm, en näe mitään riskiä tuossa? Koska kerran puhuttiin tilanteesta, jossa suojelija on hengissä, pitäisi ennustajan olla seuraavana päivänä hengissä, ellei tapahdu niin että suojelija on suojellut ennustajaa edellisenä yönä JA pahikset päättävät ottaa todella epätoivoisen riskin ja yrittää tappaa pelaajaa, jota hyvin todennäköisesti suojellaan. Vaikka suojelija joutuisi sinä päivänä tulemaan esiin, kuin ennustaja, ei ennustajan suunnitelma silloinkaan muuttuisi, koska silloin yöllä suojelija voisi taaskin suojella ennustajaa ja suojelija muutenkin olisi varmaan pahisten tappolistalla korkeammalla. En siis näe mitään oikeasti todellista (en pidä tuota todellisena riskinä, minkä mainitsin, koska en usko että pahikset ottaisi tuollaisen riskin, erityisesti kun pelissä ennustaja olisi ollut pahismainen -> ei ole todennäköinen suojeltava öisin ennen esille tuloaan -> ei ole mitään syytä miksei suojelija suojelisi ennustajaa yöllä) riskiä tuossa.


zeremi kirjoitti:Back in the business.. ainakin vähäksi aikaa. Pitäis lukee matikan tenttiin (koska en oo tehny vielä yhtään mitään kurssin eteen ja maanantaina tentti), mut kyllä Kylälle aina hetki aikaa löytyy. :D

Yut tosiaan innokkaasti alussa, mutta voisi toki palata taas keskustelemaan. Itellä ei Yut'sta oo mitään käsitystä, kun en oo pelannu hänen kanssaan ennen, joten en lähe rooliakaan veikkailemaan vielä.

Zey taas tuttuun tapaan perustelee kyllä ihan olan takaa väitteitään. Sitä se kyllä tekee aina. Mua hämää kyllä toi, ettei Zeysta oikeestaan koskaan saa mitää pahispintaa, vaikka monesti ollutkin pahiksena samassa pelissä. Toi kaavio varmaan selkiytti siis sen, ettei meijän kannata tappaa antiaktiivia ollenkaan, vaan yrittää löytää pahikset alusta pitäen, ettei harhalynkkauksten määrä vähene, jotta saadaan kaikki hyöty päivän äänistä.

Meyjoordun on mulle niin ikään uus pelaaja. Lähtee vähän samanlaisella leikkisyydellä mukaan kuin Yut. Pitää myös Zeytä hyvismäisempänä kuin Yut. Ite oon kyllä aikalailla vastaan tuota Meyjoordun ajatusta ennustamisesta, koska pahikset pystyy manipuloimaan ennustajaa päivällä nostamalla epäilyjä jostakin hyviksestä, jolloin ennustus ei oo niin tehokasta. Eli suosittelen edelleen ennustajan tekevän päätöksensä omassa hiljaisuudessaan, jolloin muut ei voi vaikuttaa asiaan. Tuo myös The Kaavan esille, jota minä en oo kyllä vielä kertaakaan nähny käytettävän peleissä. Olenkin liian uusi alokas. :D

piikkisiilikin heräilee ja tuo mielenkiintosta pohdittavaa ennustaja-suojelija-parista. Annoitko siis ehdotuksen, että jos ennustaja on toinen mahdollisista tippujista, niin hänen kannattaisi olla vaan hiljaa ja kuolla? Eikö se, että hän tulisi esille ja suojelija suojelis seuraavana, jotta saataisiin ennustaja seuraavana päivänä ennustuksen kanssa ole aina parempi vaihtoehto? Täh? :o

Zey jatkokin tuota ennustajakäsittelyä. Hyvä pointti.,että ennustaja tulisi esille ilman ennustusta (kun suojelija vielä elossa), jotta saataisin seuraavaan päivään kaksi varmaa henkilöä + mahdollisesti suojelijakin.

Sitten tuleekin Violet! (myöhäiset onnitteluni myöskin!) :) Komppaan täysin Violetin sanoja tokassa kappaleessaan antiaktiiveista. Sinäänsä tuo Violetin vastaus Yutille näytti vähän ovelalle, mutta niinhän se menee. Ei hyviksen kannata kertoa suunnitelmaansa. Yut kalastelee vaiko Violet hämää? Pitäisin kyllä Yutia hiukan hyvismäisempänä, koska lähti reippaasti liikkelle tavalla, joka osaltaan ois voinu olla huomiota herättävää, mikä ei yleensä pahikselle oo kovinkaan suosiollista.

Minusta tuo idea, että ennustaja ennustais toisena yönä ja tulis esille kolmantena päivänä ja panttais tietoaan neljänteen päivään, on todella hyvä. Sillon saataisiin hyvässä lykyssä helposti 3 varmaa hyvistä neljänteen päivään, joka voi tosiaan olla jo ratkaiseva. Toki jos pahis tippuisi jo tänään, niin sitten kolmas yö kuulostaa myös ihan kelvolliselta ennustusyöltä, mutta toinen yö tosissaan olis strategisesti ihan kannattavaa.

Huomisesta en tiedä yhtään pääsenkö edes äänestämään (tosin eipä mulla ole vielä pahemmin epäilyjäkään), kun oon illan kiinni ja luultavasti aamupäivän luen siihen tenttiin. Oon ollu kahen vaiheilla otanko poissaoloa pariks päiväks vai yritänkö seurata mukana.Violet kirjoitti:Älkää antako tämän pelin lopahtaa aktiivisuudessa :( Taisin itse luvata, että kommentoisin pelaajia, jotenka...

Zey: Zey on ollut pelissä vahvasti mukana, mutta suuri osa hänen puheestaan menee peliteknisyysasioihin, joka on sellainen aihe, että niin hyvikset kuin pahiksetkin voivat helposti aloittaa pelin sillä. Itse en kuitenkaan usko, että hän ja Yut olisivat pahiksia, koska Zey yritti näin alussa tukea Yuttia. Olisiko pahiksilla teidän mielestä hyötyä linkittäytyä noin aikaisin?

Yut: Yut on lähtenyt peliin mukavasti keskustelua herätellen, ja pitäisin häntä tällä hetkellä lievästi hyvismäisenä. En kuitenkaan ensimmäisen päivän perusteilla poissulje pahisvaihtoehtoja.

Meyjoordum: Meystä on jäänyt mieleen se, miten hän on puoltanut antiaktiivisten tappamista. Itse kun en ole sitä kokenut hyväksi strategiaksi. Koska hän ja Zey ovat olleet ns. vastakkain antiaktiivien tappamisen suhteen, niin en usko, että he olisivat yhdessä pahiksia.

zeremi: zeremiltä on tullut näköjään hyvää pohdintaa pelaajista. Se että hän teki jonkinlaisen listan, jossa myös kertoi mielipiteensä muista pelaajista antaa hyvisvibaa. Pitää tutkia tuo lista tarkemmin, jotta siitä löytää linkittymiä.

//zeremi
zeremi kirjoitti:Yut kalastelee vaiko Violet hämää?

Yut herättää keskustelua ja Violet vastaa, muttei halua kertoa strategioista avoimesti.


piikkisiili kirjoitti:Zey: Tuossa tilanteessa, josta on puhe, on ennustaja epäilyttävimpien joukossa. Pahikset eivät tavallisesti heitä pudottele. Suojelijan vetäminen toimintaan tuossa tilanteessa sitoo vain hänen voimiaan ja pahikset saisivat halutessaan varman yötapon. Jättäisit ennustajan kertomatta ennustustulostaan, jotta kikkailu vältettäisiin. Suojelun kikkailuhan voisi olla pikemminkin hyödyllistä, koska silloin voitaisiin saada kuolematon yö.

zeremi: En minä kommentissani tosiaankaan tarkoittanut tuota. Totesin, että jos hän on epäilyttävimpien joukossa, ei hänen kannattaisi viivytella ennustusvoiman käyttöään. Jos ennustaja on putoamassa, niin toki sitten hänen kannattaa tulla esille estääkseen putoamisensa.

Violet: Ei Zeyn hyvisviban antaminen Yutille olisi tavanomaisinta pahistoverien keskuudessa, koska vihjeiden viljelyä vältellään. Sinäänsä se olisi edullista, koska muut pelaajat voisivat saada Zeyn kommentin takia Yutista myös hyvisvibaa (mikähän on paljon parempi kuin pahisviba, jonka perusteella voidaan erityisesti ekana päivänä pudottaa herkästi) ja Zey saisi teolla samalla tehtyä pelaajakommenttia.


Zey kirjoitti:
piikkisiili kirjoitti:Suojelijan vetäminen toimintaan tuossa tilanteessa sitoo vain hänen voimiaan ja pahikset saisivat halutessaan varman yötapon. Jättäisit ennustajan kertomatta ennustustulostaan, jotta kikkailu vältettäisiin. Suojelun kikkailuhan voisi olla pikemminkin hyödyllistä, koska silloin voitaisiin saada kuolematon yö.

Eikö pahikset saisi tuossakin varman yötapon halutessaan? Sen kun ei yrittäisi tappaa kumpaakaan heistä. Mutta suojelijan kikkailusta saadakseen kuolemattoman yön, niin en oikein näe suuremmiten hyötyä. Koska tässä pelissähän on tilanne niin, että 4.yönä pelaajia on 6, yö tapon jälkeen 5 -> pahikset voivat aikaisintaan voittaa. Jos taas on tullut yksi yötapoton yö 4.yönä pelaajia on 7, yö tapon jälkeen 6, mikä tarkoittaa sitä, että pahikset voivat massata heti 5.päivän alussa voiton itselleen. Siitä ei siis olisi oikein mitään hyötyä siirtää aikaisinta voittohetkeä seuraavaksi päiväksi. Päin vastoin, tuossa tilanteessa näkisin tapottoman yön vain haitaksi, sillä tuo tapoton yö ei toisi edes uutta varmaa hyvistä (kun kerran molemmat jo tiedetään hyviksiksi) ja tarkoittaisi vain sitä, että kun on pakko osua pahikseen, olisi pelaajia yksi enemmän -> huonommat mahdollisuudet osua pahikseen. Siksi mielestäni se, että seuraavana päivänä on varmasti 2 varmaa hyvistä hengissä, on paljon arvokkaampi asia, koska se vaikuttaa suoraan osumisprosentteihin positiivisella tavalla. Tietysti, jos pariton määrä pelaajia kuolee antiaktiivisuuteen (ei siis kuole päivällä, eikä heille saada varapelaajaa), niin silloin se normaaliuttaisi peliä, ja antaisi meille yhden harhalynkkauksen lisää, mutta ne nyt on niitä poikkeus tilanteita ja siinäkin tietysti vaikuttaisi mitä rooleja tippuu ja näin.

Jite: Toivoit aktiivista peliä, muttet ole sitten sen enempää puhunut. Etkö kenties oikeasti toivokaan aktiivista peliä, sillä olet pahis, eikä hiljaisessa pelissä niin helposti napata pahiksia kuin aktiivisessa?

Violet kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Yut kalastelee vaiko Violet hämää?
Yut herättää keskustelua ja Violet vastaa, muttei halua kertoa strategioista avoimesti.

Hmm, mistä moinen into puolustaa Yutiakin siinä samalla?

Nyt ei kyllä pelaajista pikalukemalla oikein jäänyt kuvaa suuntaan taikka toiseen, täytyy varmaan huomenna sitten koittaa keritä tänne ennen päivän päättymistä tutkimaan viestejä, että kenelles sitä ääntä antaisi. Nyt en kuitenkaan enää jaksa miettiä, oon ihan liian väsynyt siihen.


vaniljapilvi kirjoitti:Hei kaikille, kiva tutustua uusiinkin pelaajiin! Heti ensiksi pahoittelut siitä, että oon tällä hetkellä irl todella kiireinen, nytkin ehdon lukea topiccia ensimmäisen kerran yhden aikaan yöllä, ja oon niin väsynyt, etten jaksa kirjoittaa pitkälti. Tylsää, tiedän, mutta yritän palata asiaan kunhan hiukan löydän hengähdystaukoja.

Nopeana huomiona se, että oon Violetin kanssa samaa mieltä siitä, että pelaajien yhdisteleminen on hyödyllistä, ja periaatteessa joidenkin pelaajien kanssa siitä, että antiaktiiveja ei laskelmien mukaan kannata tiputtaa. Se kuitenkin voi johtaa myös katastrofiin -> tässä pelissä on huomattavan vähän edes heränneitä, ja pahis saattaakin ajatella, että näiden pohdintojen takia turvallisinta on pysyä antiaktiivina.

Piikkisiili on musta hämmästyttävän monisanainen, yleensä oon tottunut näkemään häneltä lyhyempiä viestejä. Melko neutraalia, mutta huomionarvoista kuitenkin. Muista pelaajista Zey on mun mielestä eniten hyvismäinen (toisaalta niin on joka pelissä), koska vaikuttaa vievän peliä eteenpäin ja lisäksi on sanonut melko radikaalejakin juttuja (esim. että melkien olisi parempi, jos yötapotonta yötä ei olisi), eikä siis näytä pelkäävän tippumista ja sitä, että joku tarttuisi sanomisiin.

En jaksa ny keskittyä tähän suojelija/ennustaja-väittelyyn, palaan asiaan kun aivoni eivät ole nukkumassa. Yleisesti oon kuitenkin sitä mieltä, että erikoisten ei ihan hirveästi kannata kuunnella muiden ohjeita, koska ne muut voivat olla pahiksia. Oma harkinta!


zeremi kirjoitti:// Kerkesimpäs vielä äkkiä lukee viestejä. Tää on kylläkin tän päivän viimenen.

Zey kirjoitti:Hmm, mistä moinen into puolustaa Yutiakin siinä samalla?

Mä näkisin ton kyllä ennemmin ihan normaalina vastauksena kuin puolustuksena, koska Yutin kysymysasettelu vähän oli taktinen. Siihenhän Violet vaan totes, että ei hyviksenä oo järkee kertoo taktiikkaansa yleisesti topassa. Miun kysymys oli tarkoitus vaan härnätä lähinnä, mut Violet vastas reippaan olosesti.

Violetkin toi esille jo mielipiteitään monesta pelaajasta. Pitäisin hiukan hyvismäisenä.

Mulla ei oo pahiskanditaattia mielessä, kun ei oo noussu hälytyskelloja kenenkään kohdalla, joten ääntäkää en taida antaa tänään. Ei oo ääniäkään tänään tullut, mut ehkä seuraavana päivänä pystyy pohtimaan jo enemmän linkittymisiä.
Heräämättäkin on vielä neljä pelaajaa: Heliodora, Carm, Raegan ja Neve.


Meyjoordun kirjoitti:Zeyllä voi olla pointti, tai sitten ei. Aika näyttää, mutta en jaksa väitellä tästä enempää.

Piikkisiili saattaa valmistella meikäläiselle tältä pohjalta annettavaa ääntä tuolla huomautuksella, tai sitten ei. Tunnistan kyllä olevani ehkä hieman epäilyttävä tuon piikkiksen kommentin jälkeen (joskaan en sen takia).

Muutama muu on herännyt, heistä en huomaa mitään sen ihmeellisempää. Zeyn kommentti Violetista ja Yutista vaikuttaa vähän ylitulkinnalta, mutta neutraalilta sellaiselta.

Jo heränneistä epäilyttävimmältä vaikuttaa yhden viestin ihmeet Jite ja vaaniljapilvi, joilla, toisin kuin Vampirella, ei ole poissaoloa selittämässä. Toisaalta itsekin olen yrittänyt vääntää tätä viesti tässä jo pari päivää, joten en nyt ainakaan siltä pohjalta äänestä. Vaniljapilvi vetosi irl-kiireisiin. mikä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta selittävät, toisaalta voivat olla hiljaiseksi unohtuneen pahiksen selittelyä. En ole ihan varma tästä, mutta äänestyspakon lykkäämisen ehto yhdestä vuorokaudesta näyttäisi täyttyvän. Toisaalta vaniljapilvi olisi voinut siis vain feikata poissaolon muttei sitä tehnyt, toisaalta saattoi olla ettei itsekään tiennyt kiireittensä määrää. Kumpaankin liittyy mahdollisuus että on epäilyttävää. Jite on ihan vaan hiljaa.

Taitaa olla mun viimeinen viesti tänään. En luultavasti äänestä jos ei tule jotain akuuttia, enkä välttämättä sittenkään, riippuu jaksanko käydä foorumilla enää tänään.

PS. Ja nyt mut tietenkin äänestetään ulos kun en enää välttämättä reagoi koska Murphyn laki. Tosin jos vedätte tästä jonkun naurettavan "höö höö se lipsautti freudilaisen ++trololololollololollololoo" niin kiroilen kyllä railakkaasti. Nettiyhteyden tässä päässä.


Jite kirjoitti:
Zey kirjoitti:Jite: Toivoit aktiivista peliä, muttet ole sitten sen enempää puhunut. Etkö kenties oikeasti toivokaan aktiivista peliä, sillä olet pahis, eikä hiljaisessa pelissä niin helposti napata pahiksia kuin aktiivisessa?


Suurin asia, johon olen tänään oikeammin huomiota kiinnittänyt, on nuo antiaktiivisuuskuolemalaskelmat, ja se, miten se tulee vaikuttamaan pelaamiseen. Mua ei erityisemmin kiinnosta ottaa koko aiheeseen kantaa, eikä oikeastaan tarvettakaan; jos pelaajia putoaa antiaktiivisuuteen, niin voi ainoastaan toivoa, että tulee varapelaaja. Se on loppujen lopuksi porukan omasta aktiivisuudesta kiinni, tarvitseeko varapelaajia lainkaan vai ei. En halua maalata piruja seinille, ja ottaa harhalynkkauskaavoihin antiaktiivisuusmiinuksia, se tuntuu siltä, ettei teillä ole toivoa siitä, että varapelaaja todellakin löytyisi.

//Meijoordun kiilaa. Totta puhuen en ole osallistunut puhtaasti sen vuoksi, koska suoraan sanoen olen ollut saamaton pingviini.


piikkisiili kirjoitti:Zey: Minusta tuntuu, että meidän pitäisi tiivistää toisillemme väitteidemme pääkohta. Minä en ainakaan ymmärrä enää, mitä sinä nimenomaa ehdotit, kun tuossa on kaikkea ympärillä olevaa pyörittelyä. Eniten noissa kommenteissasi häiritsee, että tuloksen saanut ennustaja tulisi päivällä esille eikä kertoisi tutkimustulostaan. Perustelunasi on kikkailun välttäminen, mutta minusta sen ei tarvitse olla paha asia ja ehdottamallasi tavalla voisi pakka mennä turhan sekavaksi. Sen ymmärrän, että voimansa käyttämätön ennustaja voisi tulla päivää aikaisemmin esille ennen tutkimuksiaan, jos suojelija olisi hengissä. Silloin ennustaja saisi lisäaikaa käyttää ennustusvoimansa karsitumpaan pelaajamäärään. Tuota hyötyä ei tulisi aikaisemmassa tilanne-esimerkissä, koska ennustaj on jo käyttänyt voimansa. Itse siis ehdotin, että ennustaja huomioisi esilletulonsa ajoituksen huomioimalla yleisen suhtautumisen häntä kohtaan. Ehkä tähän asiaan tarttuminen on kuitenkin epäolennaista pelin kannalta, koska ennustaja lopulta tekee päätöksensä itse. Ei olisi hyvä asia, jos ennustaja olisi tästä yhtä sekaisin kuin minä tällä hetkellä.

Pitäisi joku tänään pudottaa. Silmääni iskeneistä Zeyn kanssa on enemmänkin peliteknisyyksiin liittyviä erimielisyyksiä ja Violet vastasi kysymykseeni niin ympäripyöreästi, että ei siinä ole oikein tartuttavaa. Meyjoordun taas mietityttää enemmän. Ei huomioni Meyjoordunista mikään äänestysuhkaus ollut, mutta olisin odottanut hänen jotenkin kattavammin puolustautuvan. Viimeisimmän viestin sävy on hämäävän välinpitämättömän oloinen, että en tiedä miten suhtautuisin. Jäi esimerkiksi epäselväksi, onko hän enää alkuperäisen kantansa puolella, koska sivuutti sen ilmeisesti tarkoituksella.
Meyjoordun kirjoitti:Tunnistan kyllä olevani ehkä hieman epäilyttävä tuon piikkiksen kommentin jälkeen (joskaan en sen takia).

En tuota kohtaa tajunnut. Eli olet mielestäsi toiminut epäilyttävästi viestini jälkeen muulla tavoin kuin huomioimallani seikalla?


Heliodora kirjoitti:Huomenta! Olen hereillä, tulen huomenna höpisemään lisää. :)


Zey kirjoitti:
Vaniljapilvi kirjoitti:Se kuitenkin voi johtaa myös katastrofiin -> tässä pelissä on huomattavan vähän edes heränneitä, ja pahis saattaakin ajatella, että näiden pohdintojen takia turvallisinta on pysyä antiaktiivina.

Puhutko nyt heräämättömistä vai ihan yleisesti hiljaisista? Sillä mikäli otit kantaa tähän "heräämätöntä ei kannata tappaa" -keskusteluun, niin en kyllä näkisi miksikään suureksi pahistaktiikaksi sitä, että pahis ei herää, koska jossain vaiheessa hänen täytyy herätä, tai hän tippuu antiaktiivisuuteen, mikä ei ehkä olisi se paras juttu.

zeremi kirjoitti:Mä näkisin ton kyllä ennemmin ihan normaalina vastauksena kuin puolustuksena, koska Yutin kysymysasettelu vähän oli taktinen.

En tiedä ymmärsitkö kysymykseni väärin, mutta tuolla tarkoitin vain sitä, että vastatessaan kysymykseesi Violet kielsi, ettei Yut olisi kalastellut kysymyksillään.

Meyjoordunin viestin Ps. kohta jäi itselleni hämäräksi, en oikein tajunnut mistä freudilaisesta hän puhui, enkä oikein ymmärtänyt miksi tuo oli tärkeä maininta.

Jite vastaa aika rehellisen tuntuisesti, pahiksen olisi ollut helppo sanoa olleen kiireitä, mutta hän myönsi suoraan, ettei ole jaksanut. Sikäli tuo, ettei ole jaksanut, on aika neutraali asia, mikä voi tulla sekä pahikselle että hyvikselle, mutta kun tuon takia pikkaisen "syytetään" pahikseksi, niin pahis voisi haluta ehkä jotain parempaa syytä puhumattomuuteen? En tiedä. :/

piikkisiili: Sikäli siihen en puutu, onko ennustaja ennustanut jo vai ei, lähinnä pointtini on että ennustajan kannattaa tulla yksi esiin mikäli suojelija hengissä, suojelija suojelee häntä seuraavana yönä ja sitten seuraavana päivänä ennustaja kertoo ennustamansa henkilön (oli sitten tämän ennustanut edellisenä yönä taikka aikaisemmin) ja näin meillä on 2 varmaa hyvistä, varmasti elossa, ehkä jopa kaikki kolme. Mulle jäi nyt hieman epäselväksi, että pidätkö tuota mahdollisuutta, että saataisiin yötapoton yö, niin tärkeämpänä kuin että saataisiin varmasti sekä ennustaja että ennustettu hengissä seuraavaan päivään? (Muuten, musta tuntuu että ollaan joskus aikasemminkin jossain pelissä väitelty, että kumpi on parempi, kuolematon yö vai varma hyvis :D)

No niin, lähetän nyt tämän viestin ja alan sitten kunnolla miettimään pelaajia.

//Heliodora näköjään tullut heräilemään. Olisi ollut kyllä kiva kuulla enemmän tämänkin päivän puolella, mutta nyt sentään on kai enää kolme heräämätöntä.


Violet kirjoitti:
Zey kirjoitti:Hmm, mistä moinen into puolustaa Yutiakin siinä samalla?

zeremin vaihtoehdot olivat sellaiset, että vähintäänkin toinen meistä tekisi jotain väärää. Halusin esittää siihen myös vaihtoehdon, jossa kummatkin ovat viattomia.

En kyllä osaa yhtään päättää ketä pitäisi äänestää. Ketä juuri sinä* pidät epäilyttävimpänä?

*Sanalla sinä tarkoitetaan juuri sinua, joka nyt luet tätä tekstiä!


piikkisiili kirjoitti:Zey: No jos kuolematon yö ei lisää harhalynkkauksien määrää, niin silloin voisi sinäänsä tuota kokeilla, jos ennustustieto ei ole mitenkään siihen hetkeen hektinen. Tuossa on vain sitten niitä todettuja muuttuviatekijöitä, joita ennustajan pitäisi punnita.

Meyjoordun ei ole tullut vastaamaan, joten teen päätökseni aikaisemman pohjalta: ++ Meyjoordun, antiaktiivisten jahtaaminen on minusta siis pahiksille parempi vaihtoehto (saavat helpon äänestyskohteen). Meyjoordunin viimeisin viesti sitten oli välttelevä eikä tuntunut haluavan tarttua asioihin, joista hänelle oltiin puhuttu. Ps- kohta oli sitten turha ja meni jo vähän marttyroinnin suuntaan. Niitä on nähty niin hyviksiltä kuin pahiksiltakin, mutta kyllähän se hämää.


Zey kirjoitti:Jite ei ole peliä millään tavalla edistänyt, perusteli asiaa sekä sillä, ettei päälimäinen aihe häntä kiinnostanut ja että hän on ollut saamaton pingviini. Hän olisi voinut aloittaa keskustelua jostain muusta aiheesta, kun kerran menossa oleva aihe ei kiinnostanut. Tuosta saamattomasta pigviininä olosta, niin sikäli sopisi pahiksen kuvaan (ei koe kauheasti tarvetta tehdä mitään pahisten nappauksen eteen, kun kerran on itse pahis), mutta asian myöntäminen saa mut epäröimään. Sikäli ei tuossakaan viestissä tehnyt muuta kuin kertoi miksei ole mitään puhunut. Miksei kertonut edes päälimmäisimpiä fiiliksiä pelaajista, tai niiden puutteessa vastannut Yutin kysymyksiin?

Violet on muuten ollut aika perus Violetia, mutta tuo Yutin puolustaminen pisti hieman silmään. //Violet tulikin tuota selveentämään, tuolta kannalta katsottuna tuo tuntuu ihan luonnolliselta.

vaniljapilveltä tuli normaalia ei niin kantaa ottavampi viesti (ei tule mitään kuvaavaa sanaa mieleen :D), oon tottunut että hän yleensä kommentoi aika lailla kaikkea tullessaan puhumaan ja tuo jotain uusia juttujakin esille (kuten toi nytkin tuon piikkis huomion), mutta nyt ei niin hirveästi kommentoinut jo pelissä olevia aiheita. Kertoi kiireistään, mikä voi selittää tämän. Hmm, täytyy seurailla.

Yut tuntuu edelleen pikkasen hyvismäiseltä tuon reippaan puheenaihealoituksen takia.

Hmm, ensimmäisessä viestissä Mey tuntuu hieman heittävän epäilyä Yutin suuntaan, tosin pienen eipäs-juupas -meiningin kanssa, mutta nyt uusimmassa viestissä ei edes pohtinut häntä, vaikka jotain äänen anto mietintää tuntui olevan ilmassa. Miksikäs näin? Oliko kyseessä vain pahiskaveriin hajuraon vetoa, muttei ollut oikein halua sitten äänestää häntä?

zeremi on ollut zeremi, en hänestä osaa sanoa suuntaan taikka toiseen. Piikkisiilen kanssa ollaan oltu erimieltä tästä ennustaja suojelija -kuviosta, mutten siihen kauheasti painoarvoa antaisi sille, kun tuntuu lähinnä olevan yleisesti ajattelutavassa kiinni, eikä niinkään että piikkiksellä olisi joku huima pahissuunnitelma tuossa menossa. Heliodora ja Vampire taas on vain heräillyt, paha heistä sanoa. Loput (Neve, Carm, Raegan) onkin sitten heräämättömiä.

Jaah, sitten pitäiskin äänestää aika pikavauhtia, päivän päättyminen kun lähestyy koko ajan vain uhkaavasti. Lähinnä mielessä pyörii Jite, Vaniljapilvi ja Meyjoordun, mutta toisaalta kenekään kohdalla ei pahistutka ala kunnolla vilkkumaan, lähinnä on olo että vois olla, mut onkohan sittenkään. Ääh, lähetän nyt tämän ja lähetän sitten toisessa viestissä äänen, kun on vaan saanut pähkäiltyä, että kenelle se menisi.

//piikkisiili väliin, luen kun oon lähettänyt tämän.


Zey kirjoitti:piikkisiili: okei.

Hmm, kyllä se nyt on ++Meyjoordun. Ps -kohtaa en ymmärtänyt, enkä sitä miksi se oli tärkeää kertoa. Tuli lähinnä mieleen että yritetään estää äänestämästä häntä. Lisäksi tuo epäloogisuus tuossa äänestys mietintä jutussa. Sikäli oon tosin vähän epäilevällä kannalla piikkiksen äänestysperusteissa, että kertooko tuo heräämättömyys juttu pahikseudesta, kun musta lähinnä tuntuu että siinä kohtaa Mey on vain katsonut numeroita, eikä niinkään tilannetta.

Mut joo, Jite ja Vaniljapilvi ei niin kauheasti epäilytä, koska kuten sanoinkin, Vaniljapilven tyylin eroavaisuus voi johtua ihan kiireistä ja Jite taas myönsi aika suoraan, ettei ole jaksanut tehdä pelin eteen. Heillä siis on jotain joka selittää/on ehkä pahismaisuutta vastaan, mutta Meyltä en sellaista näe.


Hagrid kirjoitti:Päivä on päättynyt. Päivä pitkittyi pelinjohtajan vanhempien hyväntekeväisyysillallisen takia, pelinjohtaja pahoittelee.


Hagrid kirjoitti:1. ilta

Luminara Undulin ja Barriss Offeen sota klooneja vastaan jatkui. Heidän joukkoonsa oli liittynyt Shaak Ti, jota oli ajanut takaa kolme tusinaa kloonia. He kaikki taistelivat onnistuneesti, kunnes Luminara Unduli seivästi kloonin sydämmen, samaan aikaan kun kloonikin ampui laserluodin suoraan Undulin päähän. Molemmat kaatuivat elottomina maahan. "Mestari!" Barriss huudahti. "Meidän on jatkettava", Shaak Ti tokaisi ja kaksikko hyppäsi jeditemppelin ensimmäisenkerroksen portaikosta aulaan, josta he katosivat Coruscantin yöhön.

Äänet:
- 2 Meyjoordun (Zey, piikkisiili)

Äänestyspakossa:
- Ei kukaan

Poissaolot:
- Vampire, 23. - 28.10.

Kuolleet (1):
1. päivä - Meyjoordun (Luminara Unduli, tavis)

Elossa (12):
- Jite
- Violet
- zeremi
- Heliodora
- Carm
- piikkisiili
- Zey
- vaniljapilvi
- Raegan
- Vampire
- Neve
- Yut

Nyt on yö, jolloin ei puhuta pelitopicissa. Erikoisroolien tulee lähettää yönimet viimeistään sunnuntaina, 27.10.2013, klo. 17.30. Yö itsessään päättyy 18.00
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Order 66 - PELI ON PÄÄTTYNYT, JEDIT ON MURHATTU SUKUPUUT

ViestiKirjoittaja Mus » 13.11.2013 19:50:57

Hagrid kirjoitti:2. aamu

Shaak Ti ja Barriss Offee olivat kiivenneet yhteen Coruscantin torniin ja piiloutuneet sinne. Yhtäkkiä kuului pamaus ja samaan aikaan Shaak Ti veti lasermiekkansa esille silppoen kaksi kloonisoturia, jotka olivat löytäneet heidät. Shaak Ti katsoi jähmettynyttä Offeeta. Jos panos olisi osunut kolme senttiä sivummalle, Barriss olisi nyt kuollut. "Se oli lähellä", Shaak Ti tokaisi.

Äänestyspakossa (10):
Jite, Violet, zeremi, Heliodora, Carm, vaniljapilvi, Raegan, Vampire, Neve, Yut

Poissaolot:
- Vampire, 23. - 28.10.

Kuolleet (1):
1. päivä - Meyjoordun (Luminara Unduli, tavis)
1. yö - Ei kukaan

Elossa (12):
- Jite
- Violet
- zeremi
- Heliodora
- Carm
- piikkisiili
- Zey
- vaniljapilvi
- Raegan
- Vampire
- Neve
- Yut


Violet kirjoitti:Näköjään kylän viisaat matemaatikot saavat laskea meille uudet laskut, nyt kun suojelija onkin onnistunut. Muistaakseni tätä mahdollisuutta ei edellisissä laskuissa huomioitu. Tai sitten vain muistan väärin.

Muuten, tämä tarkoittaa, että suojelija tietää varman kansalaisen. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia. Kuinka sinä* käyttäisit näitä mahdollisuuksia?

En muuten jaksa tehdä pelaajalistauksia tänään :P Yritän ottaa kantaa pelaajiin seuraavien päivien sisällä.

*Sinulla tarkoitetaan edelleen sinua, eikä sillä viitata kehenkään yksittäiseen pelaajaan.


piikkisiili kirjoitti:Suojelija ei paljoa hyödy varman hyviksen tiedosta, koska pahikset luultavasti tiputtavat tämän seuraavana yönä. Toki on hyvä tietää olla tiputtamatta tätä tänään, mutta siinä on riskinsäkin. Suojelija saattaa paljastaa roolinsa pahiksille, jos ajaa liian näkyvästi varman hyviksen asiaa.

Zey: Mitä ajattelit hyötyväsi äänestäessäsi Meyjoordunia? Hän oli kuitenkin jo putoamassa.


Zey kirjoitti:
Violet kirjoitti:Kuinka sinä* käyttäisit näitä mahdollisuuksia?

Kuten piikkis toikin esiin, kuolee varma hyvis todennäköisesti seuraavana yönä. Ainoa hyöty voisi siis tulla vain tänään, mutta 2.päivä on kyllä liian aikaisin suojelijan esilletuloon, kun ei kerran edes saa itseään suojella. Sanoisin, että suojelijan ei nyt kannata olla tappamassa varmaa hyvistä, muttei ihan kauhean näkyvästi häntä mitenkään puolustella. Tietty tilanteessa, jossa suojelija joutuisi nyt muutenkin tulemaan esiin, niin silloin kannattaa ehdottomasti samalla kertoa ketä suojeli.

piikkisiili kirjoitti:Mitä ajattelit hyötyväsi äänestäessäsi Meyjoordunia?

En mitään, lähinnä en nähnyt syytä olla äänestämättäkään häntä, kun vihdoin ja viimein sain itselleni selvitettyä pahismaisimman pelaajan.


zeremi kirjoitti:// Jess. Tentti vihdoin takana.

Violet kirjoitti:En muuten jaksa tehdä pelaajalistauksia tänään :P Yritän ottaa kantaa pelaajiin seuraavien päivien sisällä.

Miten sä sitten aijot tänään äänestää, jottet tipu äänestyspakkoon? Joudut luultavasti pohtimaan pelaajia ja mun mielestä on tosi outoa hyvikseltä jättää tahalleen kertomatta mielipiteitään pelaajista.

Violet kirjoitti:Muuten, tämä tarkoittaa, että suojelija tietää varman kansalaisen. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia. Kuinka sinä* käyttäisit näitä mahdollisuuksia?

Ei kai tossa sinäänsä paljoo oo tehtävissä, kun pahikset voi tappaa samaa seuraavana yönä. Siinä mielessä 2 hyvistä esille voisi toki toimia, mutta sitten menetettäisiin tärkeä taktiikka ennustajan kanssa. Se, että ennustaja tulee esille, muttei paljasta vielä ennustettua, jolloin suojelijan suojelulla olisi hyvällä lykyllä kolme varmaa seuraavana päivänä.

Itteeni kyllä häiritsee, että tuli kaksi ääntä samalla henkilölle. Periaatteessa kyllä ymmärrän ne, koska Mey puhui vähän kuin olisi jo puhunut itsensä pussiin, mut silti musta 2-0 äänitilanne oli omituinen. Johtuiko ihan vaan sen takia, että porukka on ollu aika vaisuja alussa, vai oisko tässä nyt jotain taktikointia takana?


Jite kirjoitti:Musta kyse oli todennäköisesti siitä, että ensimmäisenä päivänä oli agendana lähinnä se, ettei olisi äänestyspakkoa, jos tuossa nyt jotain taktikointia oli.

Mey tosiaan rupesi marttyyriksi, ja imo tuollaiset heitot ovat tyhmiä, niistä on aina omalle puolelle haittaa.

Violetin kysymykseen omaa kantaani sen verran, että omasta mielestäni on turhan aikaista suojelijan esilletuloon. Loppujen lopuksi todennäköisesti suojeltu kuolee seuraavana päivänä, oli hän varma hyvis tai ei. Jos suojelija tulisi esille, pahikset voivat taktikoida enemmän, kuin tapauksessa, jossa he eivät tunne suojelijaa.

Kuten zeremi jo sanoikin, jos suojelija on elossa, ja salassa, on mahdollista, että yösuojelu onnistuu pelin aikana toisen kerran. Ainoa potentiaalinen mahdollisuus, jonka näen tilanteessa on, että suojelija pystyy pelastamaan suojelemansa, jos suojeltu olisi putoamassa.


Vampire kirjoitti:Olen palannut poissaololta (aka tentit ohi), joten lueskelen peliä tässä kunhan tulee paremmin aikaa ja kirjottelen jotain parempaa viestiä. En uskalla luvata saavani sen tehtyä tänään, mutta mahdollisimman pian.

Ja jos jotain sanoisin jo nyt, niin itse olisin sitä mieltä, että suojelija pysyköön vielä piilossa eilisen suojelukohteensa nimen kanssa, silloin on mahdollista että saadaan toinenkin tapoton yö ja suojelija ei ole heti tappolistalla (tai se varma hyvis).


Violet kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Miten sä sitten aijot tänään äänestää, jottet tipu äänestyspakkoon? Joudut luultavasti pohtimaan pelaajia ja mun mielestä on tosi outoa hyvikseltä jättää tahalleen kertomatta mielipiteitään pelaajista.

Tarkoitin, etten sinä päivänä jaksa tehdä listausta. Voi olla, että luulit, että tarkoitin pelipäivää. Aion tietenkin pohtia pelaajia ja kertoa mielipiteeni.

Tuo kysymys suojelijan tiedon hyödyntämisestä oli ihan vain aktivointikysymys. Olisihan ollut ihan kiva, jos joku olisi keksinyt jonkin luovan keinon hyödyntää noita tietoja, mutta kaipa suojelijan on silti parasta pysyä vaiti.


zeremi kirjoitti:
Jite kirjoitti:Kuten zeremi jo sanoikin, jos suojelija on elossa, ja salassa, on mahdollista, että yösuojelu onnistuu pelin aikana toisen kerran. Ainoa potentiaalinen mahdollisuus, jonka näen tilanteessa on, että suojelija pystyy pelastamaan suojelemansa, jos suojeltu olisi putoamassa.

En mä sinäänsä kyllä ajatellu, että tapoton yö välttämättä toteutuis toisen kerran, vaan sitä, että suojelijan kannattaa pysyä salassa, jotta Zeyn tuoma suojelija+ennustaja+ennustettu combo saataisiin turvallisesti samaan aikaan 4. päivänä esille, jolloin 4. päivänä ois kolme hyvistä ja siten käytännössä siis tiedettäis pahikset jo, jolloin hyvisten voitto helpottuis ihan sikana. Mut aina kandee muistaa, että ennustaja voi myös osua pahikseen, jolloin saadaan myöskin hyvää tietoa, jota taas ei välttämättä kannata pantata. Mielenkiintosta ois kyllä se, että ennustaja siinäkin vaiheessa kertois osuneensa hyvikseen ja suojelija suojelis ennustajaa seuraavana yönä. Näin ollen ennustaja sais kallisarvosen päivän aikaa pohtia pahislinkkiä ja paljastaa pahiksen seuraavana päivänä parempine pohdintoineen. Mutta kuten jo sanoin, niin ei se pahistuloskaan yhtään hassumpi ois saada tietää heti kättelyssä. :)

Violet: Joo. Siis mä luulin joo. Olen vaan vähän hitaalla käyvä, kun luin yön tenttiin. Sentään kaks tuntia kerkesin nukkuu. :D


Yut kirjoitti:Hmm... Meillä on ollut erittäin lahjakas suojelija, kiitokset sinnepäin, onnistunut poimimaan joukosta juuri sen oikean :) Samaan malliin, niin kohta pahikset pureskelee poskensa niin verelle, että ne on helppo tunnistaa!

Eilinen päivä-äänestyksen loppuhetket ja sen seuraukset olivat jossain määrin mielenkiintoisia, kuten piikkisiili ja zeremi (^^) huomiokin, vaikka itsessään ekana päivänä en nyt pitäisi kyseistä 2-0 ollenkaan erityisenä. Harvemmin kuitenkaan on niin vahvoja epäilyksiä ja on vähän ääniä, joskin ne usein jakaantuu laajemmalti. Mutta pari erityishuomiota äänestyksestä tein (ja äänestysaktiivisuuden puutteestakin voisi tehdä pari huomiota..), vaikkakin en nyt niistä ole vielä mitään johtopäätöksiä tehnyt, pohdinpahan ääneen.

Piikkisiili pohjusti ääntään useampaan kertaan mainitsemalla Meyjoordunin epäilyttävyydestä ja myös mahdollisista aikeistaan äänestää häntä, saamatta häntä tyydyttävää vastausta, joten en pidä mitenkään erityisen ihmeellisenä (lue: aika selkeää), että piikkisiili lopulta äänesti Meyjoordunia.

Sen sijaan Zey ei silmiinpistävästi epäillt Meyjoordunia päivän aikana, eikä suuremmin esittänyt vahvaa henkilökohtaisia mielipiteitä kenestäkään päivän aikana, mutta kävi aktiivista keskustelua monen henkilön kanssa. Vasta päivän lopussa Zey kirjoitti koostemielipiteensä (mikä oli erittäin avartava ja mistä tykkäsin) pelaajista, jonka lopputulos oli
Zey kirjoitti:Lähinnä mielessä pyörii Jite, Vaniljapilvi ja Meyjoordun, mutta toisaalta kenekään kohdalla ei pahistutka ala kunnolla vilkkumaan, lähinnä on olo että vois olla, mut onkohan sittenkään.

Kuitenkin jo 20min edellisestä, tilanne näyttä selkeytyvän niin paljon, että Zey äänesti Meyjoordunia, kompaten piikkisiilen äänestysperusteita, ja kommentoiden että kaksi muuta hänen vaihtoehtoaan ei enää epäilytä. Miusta tässä oli nyt melkoinen mielipiteenvaihdos lyhyen ajan sisällä ottaen huomioon että aiemminkaan mielipiteitä ei muodostunut kovin nopeasti. Tokihan tämä huomio on melko lailla pelkkää spekulointia, koska Zey varmasti koneneena pelaajana tiesi kyseisen asian herättävän huomiota, mutta tavallaan pahis voi myös olettaa, että epäilttävä teko ei ole epäilyttävää, jos se on liian näkyvä. Mutta toisaalta voihan kyseessä olla petturi, joka haluaa varmistaa sen, ettei äänestyksessä lennä ulos ainakaan kukana pahiskaveri.

Myös huomioin sen, että piikkisiili kiirehti tekemään hajurakoa heti aamulla hänen ja Zeyn välillä, koska varmasti uskoi, että Zeyn äänestyskäyttäytyminen vetäisi häneenkin huomiota. Kuitenkin mystisenä voisi pitää sananasettelua
piikkisiili kirjoitti:Zey: Mitä ajattelit hyötyväsi äänestäessäsi Meyjoordunia? Hän oli kuitenkin jo putoamassa.

Eikö äänestyksissä pyritä äänestämään omien epäilyksien perusteella, ei henkilökohtaisen hyödyn, vaan yhteisen hyvän? Tähän tapaan kuten Zey toteaakin, hän ei nähnyt syytä olla äänestämättä, koska hän näki lopulta kuka oli epäilyttävin. Tässä huomioni kiinnittyi juurikin piikkisiilen sanavalintaan, jolla hän kyseenalaistaa tarpeen äänestää, jos joku on jo tippumassa. Tavallaan kuin piikkisiili yrittäisi saada Zeytä näyttämään epäilyttävämmältä kuin hän onkaan.

Summa summarum, oli mielenkiintoinen eventti, pohdin liikaa, kirjoitan liian vähän, ja kaiken epäilyttävyyden keskellä, olen melko varma että mainittu parivaljakko piikkisiili ja Zey ovat hyvin epätodennäköisesti pahispari, koska parin käyttäytyminen toisiaan kohtaan. Kyseessä voi toki olla, että toinen osapuoli on pahis/petturi ja toinen tavis, tai melko epätodennäköinen vaihtoehto pahis ja petturi mutta en usko, että molemmat edustavat pahikseutta, syystä että analyysi ylhäällä.


piikkisiili kirjoitti:
Yut kirjoitti:Myös huomioin sen, että piikkisiili kiirehti tekemään hajurakoa heti aamulla hänen ja Zeyn välillä, koska varmasti uskoi, että Zeyn äänestyskäyttäytyminen vetäisi häneenkin huomiota. Kuitenkin mystisenä voisi pitää sananasettelua
piikkisiili kirjoitti:Zey: Mitä ajattelit hyötyväsi äänestäessäsi Meyjoordunia? Hän oli kuitenkin jo putoamassa.

Eikö äänestyksissä pyritä äänestämään omien epäilyksien perusteella, ei henkilökohtaisen hyödyn, vaan yhteisen hyvän? Tähän tapaan kuten Zey toteaakin, hän ei nähnyt syytä olla äänestämättä, koska hän näki lopulta kuka oli epäilyttävin. Tässä huomioni kiinnittyi juurikin piikkisiilen sanavalintaan, jolla hän kyseenalaistaa tarpeen äänestää, jos joku on jo tippumassa. Tavallaan kuin piikkisiili yrittäisi saada Zeytä näyttämään epäilyttävämmältä kuin hän onkaan.

Tuo kysymys Zeylle oli tullut mieleeni päivän päätyttyä ja luonnollisesti laitoin sen sitten viestiini. Boldasin lainauksestasi tuon kohdan, koska se selittää kysymykseni. Mietin oliko Zeyn syyt äänestää henkilökohtaisen hyödyn vuoksi. Minun perässäni äänestäminen ei ainakaan suoraan edistänyt yhteistä hyvää (paitsi ehkä tilanteessa, jossa Meyjoordun olisi ollut pahis ja pahiksille olisi tullut vielä mahdollisuus pelastaa hänet). Henkilökohtaista hyötyä Zey sai välttämällä tämän päiväisen äänestyspakon seuraamalla minun perässä. Ilmeisesti kirjoitin Zeyn listauksen väliin, joten hänellä oli halua äänestää ennen kuin minä olin antanut ääneni, että äänestämättäjättäminen olisi sinäänsä ollut ristiriidassa hänen aikomusten kanssa.


Zey kirjoitti:
Yut kirjoitti:Kuitenkin jo 20min edellisestä, tilanne näyttä selkeytyvän niin paljon, että Zey äänesti Meyjoordunia, kompaten piikkisiilen äänestysperusteita, ja kommentoiden että kaksi muuta hänen vaihtoehtoaan ei enää epäilytä.

Hmm, oletkohan ymmärtänyt jotain väärin? En mielestäni ole sanonut, ettei Vaniljapilvi ja Jite enää epäilytä, vaan että he eivät vain epäilyttäneet niin paljoa kuin Meyjoordun epäilytti, koska heiltä näin mahdollisia selittäviä tekijöitä.


Zey kirjoitti:Sori tuplapostaus, unohdin vastata piikkikselle myös.

piikkisiili kirjoitti:Henkilökohtaista hyötyä Zey sai välttämällä tämän päiväisen äänestyspakon seuraamalla minun perässä.

Voit hengähtää helpotuksesta, sillä mulla ei ole mitään aikomusta yrittää vältellä äänestämistä tässä pelissä, lähinnä tavoite olisi olla aktiivinen ja äänestää joka päivä. :D


Hagrid kirjoitti:VÄLIAIKAISLASKENTA:

Äänet:
Ei ole ääniä :(

Äänestyspakossa (10):
Jite, Violet, zeremi, Heliodora, Carm, vaniljapilvi, Raegan, Vampire, Neve, Yut

Poissaolot:
Ei ketään poissa :)

Päivä päättyy ylihuomenna, 31.10, klo 18.00. Nyt on 10 pelaajaa tippumassa äänestyspakkoon, sillä kukaan ei ole äänestyspakkoaan täyttänyt.


Violet kirjoitti:En jostain syystä jaksa tehdä mitään suuria tutkintakokonaisuuksia, joten teen nyt pienen pelaajalistauksen osissa. Otan aluksi viisi ensimmäistä nimeä PJ:n listasta. Poissuljen kuitenkin itseni, sillä minun ei varmaankaan tarvitse anaysoida itseäni.

Jite: Jite on ollut melko hiljainen tässä pelissä. Hän ei ole kertonut mielipiteitään muista pelaajista. Toivottavasti pääset kertomaaan niitä pian.

Zey epäilee Jiteä lievästi. En kuitenkaan usko, että Zey olisi ottanut Jiteä esile jo ensimmäisenä päivänä, jos he ovat pahiksia.

Violet: Moi!

zeremi: zeremi on ollut aktiivinen, ja kertonut mielipiteitään. Pidän häntä lievästi hyvismäisenä, mutta jään kaipamaan jotain voimakkaampaa kantaanottoa. En tällä tiedolla kykene yhdistämään häntä kehenkään voimakkaasti, joten en tiedä ketkä ovat/eivät ole todennäköisiä pahispareja. Ehkä sitten myöhemmin, kun luen muidenkin viestejä.

Heliodora: Yksi heräilyviesti, joten ei ole paljoakaa kommentoitavaa. Ainut kommentointi hänestä oli täysin neutraali kommentointi Zey:ltä. Toivottavasti tulet pian takaisin.

Carm: Ei ole näkynyt eikä kuulunut.

piikkisiili: piikkisiilen peli on ollut selkeää ja loogista. En kuitenkaan osaa sanoa, voisiko hän olla hyvis tai pahis

piikkisiili ei todennäköisesti ole pahispari Zeyn kanssa. Harvoin pahikset uskaltavat äänestää ensimmäisenä päivänä samaa henkiöä. Muutenkin pikkis on heittänyt kysymyksiä Zeyn suuntaan tuosta äänestämisestä.


Yut kirjoitti:
Zey kirjoitti:
Yut kirjoitti:Kuitenkin jo 20min edellisestä, tilanne näyttä selkeytyvän niin paljon, että Zey äänesti Meyjoordunia, kompaten piikkisiilen äänestysperusteita, ja kommentoiden että kaksi muuta hänen vaihtoehtoaan ei enää epäilytä.

Hmm, oletkohan ymmärtänyt jotain väärin? En mielestäni ole sanonut, ettei Vaniljapilvi ja Jite enää epäilytä, vaan että he eivät vain epäilyttäneet niin paljoa kuin Meyjoordun epäilytti, koska heiltä näin mahdollisia selittäviä tekijöitä.


Zey kirjoitti:Mut joo, Jite ja Vaniljapilvi ei niin kauheasti epäilytä, koska kuten sanoinkin, Vaniljapilven tyylin eroavaisuus voi johtua ihan kiireistä ja Jite taas myönsi aika suoraan, ettei ole jaksanut tehdä pelin eteen. Heillä siis on jotain joka selittää/on ehkä pahismaisuutta vastaan, mutta Meyltä en sellaista näe.


Ilmeisesti ymmärsin siis väärin sanamuuodon viestissäsi, pahoittelut siitä. Ei epäilytä ja ja ei niin kauheasti epäilytä ovat tietenkin kaksi eri asiaa ^^ Ja olin siinä samalla itsekin kovin epäselvä, mutta kummeksuin eniten juuri käyttäytymistäsi siltä kannalta, että ensin jätät kovin pitkän pohdintaa sisältävän viestin, jonka laatimiseen oletan menneen useampia minuutteja, sisältäen siihen pohdintaa jokaisesta pelaajasta, joka varmasti voi olla myös fiilispohjalta kirjoitettua, mutta haluaisin uskoa, että siihen olisi käytetty enemmänkin aikaa. Tämän kirjoitustyön ja sitä edeltävän ja sen aikaisen pohdinnan aikana oletan, että mielipiteet muokkautuvat selkeämmäksi, kun ajatuksia työstää tekstiksi ja analysoi. Siksi ihmettelin sitä, kuinka jos et tuon viestin loppuun mennessä ollut muodostanut selkeää kuvaa kolmesta epäilyvivahteita herättävästä pelaajastasi, minkälaisen ajatteluprosessin kautta tulit siihen loppulokseen kuin tulit. Myönnän kyllä, että luin, että aiot äänestää kyllä myöhemmin, mutta tavallaan tuosta jää myös fiilis, että et halunnut heittää ensimmäistä naulaa kenenkään saaviin vai miten se sanonta meneekään. Vaikka onhan toki tuossakin pointtia, että haluat olla aktiivinen ja äänestää, mutta mielelläni kuulisin tuosta miten sinun ajatus muuttu/vahvistui eilen illalla, kuten myös nykyisiä ajatuksiasi Vaniljapilvestä ja Jitestä.

Violet, Miksen mie ole sinun listalla? :( Syrjintää!


Violet kirjoitti:
Yut kirjoitti:Violet, Miksen mie ole sinun listalla? :( Syrjintää!

Käsittelin nyt puolet pelaajista ja käsittelen toisen puoliskon huomenna. Taisin kyllä mainitakkin sen viestini alussa. Otin pelaajat siinä järjestyksessä, missä olivat peliin ilmoittautuneet.


Raegan kirjoitti:Ohh great, tää onkin alkanut ja mä en ole yhtään huomannut, pahoittelut siitä! Sekä siitä että joudun pitämään vielä kaksi seuraavaa päivää poissaoloa, älkää siis ihmetelkö jos hiljaiselo jatkuu vielä hetken.

Luin topan viestit nopeasti tässä läpi eikä mitään todella silmään pistävää sen erityisemmin löytynyt, mitä nyt piikkisiili hämmentävän aktiivisesti pitkillä viesteillä mukana... liekö mieleinen pahisrooli osunut kohdalle?

Ei vielä tämän enempää, käyn pakkaamassa kamppeet ja katson josko ehtisin illemmasta kirjoitella vielä vähän pidemmin!


Zey kirjoitti:Yut: Kun kirjoitin listausta, ajatukseni olivat lähinnä yksittäisissä pelaajissa vain, jolloin sitten tuli lopputuloksena se, että kyseinen kolmikko oli ne jotka olivat jollakin tasolla epäilyttäviä. En tuolloin kuitenkaan ollut verrannut mielessäni missään vaiheessa noita epäilyksiä toisiinsa, ja kun sitten oli kai enää alle tunti aikaa päivän päättymiseen, päätin lähettää kyseisen viestin, jotta mainitsemani kolmikko & kaikki muutkin saisivat edes hieman enemmän aikaa reagoida/järjestää ajatuksensa sen mukaan, että ääni olisi lähdössä jolle kulle heistä. Tämän jälkeen aloin vasta sen haastavan prosessin, eli vertaamaan noita epäilyksiä keskenään. Kun on kolme vaihtoehtoa, joista kukaan ei suuresti epäilytä, eikä erotkaan tunnu suurilta, oli hankalaa päättää pahismaisin ja no lopputuloshan näkkyykin. Mitään siis mielipiteen muuttumista ei ollut, lähinnä vain "etsisin" jotain vertailu tapaa, jolla saisin heidät epäilyttävyys järjestykseen, kun tunnepuolelta tätä ei löytynyt. Toivottavasti tämä selkiytti prosessiani. :)
Pelaajia en nyt kerkeä pohtimaan, joten jätän sen suosiolla huomiseen tai torstaihin riippuen koulusta.

//Raegan väliin.


Jite kirjoitti:Ketju luettu läpi, ja hieman mietteitäni pelaajista.

Yut vaikuttaa omiin silmiini hieman ylianalyyttiselta. Olen hänen kanssaan samaa mieltä, että piikkis ja Zey ovat epätodennäköisesti pahispari, mutta ihmettelen itse totta puhuen suuresti sitä, miten paljon hän saa siitä asiaa aikaan. Se ei varsinaisesti ole pahismaista omasta näkökulmastani, mutta jostain kumman syystä mulla on lievä tunne siitä, että Yut yrittäisi hyvistellä vähän liikaa. En ole ikinä ennen nähnyt jonkun olevan erityisen innoissaan suojelijan osumisesta ^^'

Violet on omasta mielestäni tehnyt hyvää työtä yrittäessään aktivoida peliä, muuten peli on ollut ainakin omasta mielestäni perus Violetia.

Zey ja piikkis ovat aloittaneet myös ihanan aktiivisesti. Lähinnä tuossa todellakin mietityttää tuo, miten rehellinen Zey on äänestysmotiivistaan. En kuitenkaan usko vahvasti, että Zeh olisi yrittänyt tietoisesti varmistaa Meyn putoamista. Ostan siis Zeyn selityksen äänestyksestä, toivottavasti myös pysyt aktiivisena ;)


Yut kirjoitti:Zey, Kyllä kiitos selkeytti ^^ Ja on oikeasti jees, että vastasit, vaikka jauhoin samaa asiaa aika pitkään ja hartaasti.

Violet, oho en osannut näköjään lukea, ei sitten mitään. Loppuja odotellessa :) Olisi myös kiva kuulla, mitä ajattelet kulloisestakin pelaajasta sen perusteella mitä olet havainnut ja oletko huomannut pahisyhteyksiä/epäpahisyhteyksiä pelaajien välillä.

Jite: olen ylianalyyttinen, niin en yhtään ihmettele että vaikutan siltä :D Sinänsä jännä, että toteat sen, mutta samalla komppaat mielipiteitäni/pohdintojani. Jos vaikutan mielestäsi epäilyttävältä, eikö se tee myös mielipiteistäni epäilyttäviä?


Jite kirjoitti:Yut: En varsinaisesti pidä sua epäilyttävänä, lähinnä aika lailla neutraalina. En pidä normaalina hyvispelinä=/=Pidän toista epäilyttävänä. Jos niin olisi, lähtisin usein heti esimerkiksi Upin Työttömyyskassan kimppuun, koska hänellä on hieman erikoisempi pelityyli.

Myönnän kuitenkin, että olet mun suunnalla muita tarkemmin suurennuslasin alla, mutta kyseessä on ennemminkin se, etten vielä tunne pelityyliäsi.


Vampire kirjoitti:Noniin, jos nyt saisin kirjoiteltua jonkinsortin fiksua viestiä tähän peliin. (huom, lukuohje: tätä on alettu työstää viestijärjestyksessä sillain, että ekat lauseet kattaa heräämisen ja parhaiten niistä löytää sen logiikan sillä, että lukee ekat lauseet kronologisesti eikä ajattele niitä tavallisesti, koska muuten menee sekaisin)

zeremi lähti peliin ihailtavan innokkaasti eikä siitä voi päätellä mitään suuntaan eikä toiseen.

Zeyppänen toistaa aikalailla saman kuin zerppu (anteeksi, mulla on tylsää :D). Kivaa keskustelua, mutta mun aivot on ylipitkäks venähtäneen luennon jäljiltä vielä vähän unessa enkä jaksa alkaa syynäämään tota viestiä mikroskoopin kanssa (kun ei sieltä varmaan mitään tossueläimiä löydy). Mainitsee jotain mielipiteenpoikasta Yutista antaen tälle hyvisvibaa. Zeyllä hyvä pointti siihen, miksi on epäjärkevää lähteä tappamaan heräämättömiä, vaan ennemmin muita. Zeypskin lähtee matikkalinjalle selittämään minusta suhteettoman hankalasti aika yksinkertaista asiaa. zeremillä ihan kivaa pohdintaa pelaajista, vaikka listauksenpoikasen vääntäminen näin aikaisessa vaiheessa peliä onkin ehkä vähän turhaa. Zeyn Meyjoordun-ääntä en oikein ymmärrä, miksi tulla massaamaan.

Violet heräilee kanssa.
En muista kylläkään yhtäkään peliä, missä antiaktiivisen pelaajan pudottaminen olisi tuottanut tulosta

Mä muistan, Hullu leiri, jossa ekana päivänä oli ainoa ääni heräämättömälle, joka sattui olemaan pahis.

Fiksua pohdintaa pelaajista, näillä näkymin hyvismäinen.

Kuin myös Jite.

Yutkin heräilee, minulle uusi pelaaja, joten saa nähdä millainen pelityyli täältä löytyy. Ihailtavan pitkä hräilyviesti, ainakin oli poikkeus tähän perinteiseen "moi olen hereillä, ei tässä muuta" -tyyppiseen heräämisviestiin. Vähän ehkä turhan innokkaana liikkeellä, kun sanoo kuinka tokana IRL päivänä 5 ihmistä on puhunut. Omasta mielestäni se on oikeastaan aika hyvin, kun ottaa huomioon pelien nykyisen aktiivisuustilanteen. Positiivisesti ilahduttava heräämisviesti, mutta toisaalta se voisi olla pahiksenkin viesti siitä näkökulmasta, että yleisesti aktiivisuutta ja innokkuutta pidetään hyvismäisenä. Toisaalta taas tämä toisaalta kohta on aika kaukaa haettu, joten tässä kohtaa kallistuu neutraaliin laatikkoon. Toisaalta Yutin strategia-kysymys on pelkästään pahiksia auttava, varsinkin kun siinä kysytään, mikä on paras strategia.

Äh, kiva kirjoittaa pitkät pätkät Meystä ja selittää, kuinka hän vaikuttaa jo alussa hyvismäiseltä ja muistaa sitten, että ainiin, Meyhän tippui.

piikkis heräilee. Kiinnittää huomiota Violetin vastausten samankaltaisuuteen. Piikkis lähtee vähän herkästi Meyn perään, mutta eka päivä, ekan päivän äänet, mitä siihen voi sanoa.

vaniljapilvi heräilee myös peliin. Eipä mitään kummallista tule mieleen tuosta viestistä.

Hel heräilee kans.

Nyt loppui jaksaminen tämän viestin kanssa, kun olis muutakin tekemistä. Joten tyydyn siis tähän ja palailen toivottavasti huomenissa vähän paremman viestin kanssa, jossa käyn mm. tokan päivän tapahtumat läpi.

Mutta sitä ennen: ++Zey , osittainen provosointiääni, osittain sen takia, että en oikein ymmärrä noita äänestysperusteita meylle. Ääni luultavasti muuttuu, kunhan saan aivot kasaan ja täysillä mukaan tähän peliin. Ja toki vähän varmistelen, että en ainakaan unohda äänestää, jos käykin niin, etten huomenna ehdikään Kyläilemään.


Yut kirjoitti:
Jite kirjoitti: lähtisin usein heti esimerkiksi Upin Työttömyyskassan kimppuun, koska hänellä on hieman erikoisempi pelityyli.

kuka/mikä on upin työttömyyskassa?

Vampire kirjoitti:Yutkin heräilee, minulle uusi pelaaja, joten saa nähdä millainen pelityyli täältä löytyy.

Wikin arkistoista voi käydä lukemassa munkin vanhoja pelejä, jos jollain riittää innostusta tutustua pelityyliin - itse tosin väittäisin että minulla ei sellaista ole, vaan olen melko tyylitön ^^ Ja muutenkin voin suositella vanhojen pelien topicceja, viihdytin itseäni niillä tässä melkein pari päivää :)

Ja sitten päädyin myös pohtimaan tuota Violetin kysymystä ja Zeyn teoriaa koska porkkana. Kun Jite jo mainitsi toisinaan ylianalysoinnin synnikseni toisinaan (silloin kun on aikaa, jos ei ole niin olen ihan luokaton), menköön tämäkin siihen piikkiin. Seuraa siis paljon numeroita, joista jotkut voivat olla väärin laskettu, otan mielelläni vastaan palautetta ja oikaisuja sillä tuosta lukion pitkästä matikasta on jo hetki aikaa ^^

Eli tuohon Violetin esille ottamaan kysymyksene suojelijan tietämästä varmasta hyviksestä - se liittyy mielestäni tavallaan eilen käsiteltyyn ennustaja-suojelija -komboon/strategiaan (pointsit siitä Zeylle). Kun ennustaja tarkistaa pelaajan tulevana, 2. yönä (koska myöhemmin pahisten todennäköisyys osua joko suojelijaan tai ennustajaan kasvaa aikas suureksi ja viivästys voi olla riskipeliä), hänen on kannattavaa ja loogista tulla esiin huomenna, 3. päivänä ilman nimeä, jos suojelija on hengissä ja jos roolikuvaus selkeästi kuvaa hyvistä. Jos sen sijaan roolikuvaus on ennustajan mielestä selkeästi pahishahmo, hänen kannattaa tuoda se ilmi heti 3. päivänä. Jos ja kun suojelija on täten hengissä vielä 3. yönä, hän suojelee ennustajaa. Jolloin 4. päivänä meillä on sekä ennustaja + ennustus varmasta hyviksestä tai mahdollisesta pahiksesta (voimme pohtia roolikuvausta tarkemmin jo se on epäselvä). Sen lisäksi minusta olisi järkevää ja hyvisten pelin voiton kannalta tärkeää, jos myös suojelija tulee esiin, jos ja ainoastaan jos hänellä on elossa oleva varma hyvis (1. yön suojeltu) ennustajan antaman elossa olevan henkilön henkilön lisäksi (jos kaikki neljä eivät ole elossa 4. päivän aamuna, on suojelijan itse käytettävä omaa harkintaansa). Tämä siis olisi ultimaalinen ideaalitilanne, jolloin 4. päivän aamuna meillä olisi tiedossa 4 hyvistä/varmaa hahmoa kaikista 8 jäljellä olevasta pelaajasta.

Koska kuitenkaan en usko, että meillä on näin hyvä munkki, sillä todennäköisyyksien puhuvan sen vastaisesti, ja pahikset voivat onnistua ja tuhota Zeyn hienon suunnitelman, koska siinä muutama heikko lenkki/mahdollisuus (todennäköisyysprosentit eivät heijastele realistista pelaajien harkintaa, vaan puhtaita numeroita/todennäköisyyksiä):
a) Pahikset osuu ennustajaan 2. yönä jolloin suojelijalla ei ole tämän henkilöllisyyttä tiedossa (kertatodennäköisyys 12,5%, kumulatiivinen todennäköisyys pahisten osua ennustajaan tähän mennessä 23,61%)
b) Pahikset osuvat ennustajaan 3. yönä, kertatodennäköisyys 16,67%, kumulatiivinen 40,28% (eli 40,28% todennäköisyydellä pahikset osuvat ennustajaan viimeistään 3. yönä), 3. yönä osuminen on kuitenkin epätodennäköistä jos ennustaja on tiedossa ja suojelija hengissä
c) Pahikset osuu samaan henkilöön kuin ennustaja 2. yönä (todennäköisyys 1,14%)
d) Pahikset osuu samaan henkilöön kuin ennustaja 3. yönä (1,85%), jolloin ennustajan tarkistama henkilö kuolee olematta sen suuremmin hyödyksi varmana hyviksenä
e) Pahikset osuvat suojelijaan 2. yönä – kertatodennäköisyys 12,5%, kumulatiivinen tsäänssi 23,61%
f) Pahikset osuu suojelijaan 3. yönä - kertatodennäköisyys 16,67%, kumulatiivinen 40,28%
g) Pahikset osuvat suojelijan 1. yönä suojelemaan henkilöön 2. yönä 12,5% todennäköisyyslaskennalla, mutta koska pahiksille tietty henkilö, todellinen todennäköisyys riippuu pahiksista. En usko, että he kuitenkaan yrittävät häntä tänä yönä sillä suojelija suojelee varmastikin uudemmin varmaa hyvistä.
h) Pahikset osuvat suojelijan 1. yönä suojelemaan henkilöön 3. yönä 16,67% - mutta todellisuudessa suurempi
i) Me vahingossa yritetään lynkata joko suojelijaa, ennustajaa, suojelijan varmistamaa hyvistä 2. päivän iltana 25% - tämä kuitenkin ehkäpä estyy henkilön tullessa ilmi, ehkä, mutta antaa pahiksille epäreilun edun.
j) Me vahingossa yritetään lynkata joko suojelijaa, ennustajaa, suojelijan varmistamaa hyvistä tai ennustajan varmistamaa henkilö 3. päivänä 40% -> melko lahjakkaita saadaan olla, jos tää ei tapahdu

Eli summa summarum, todennäköisyys että tuo ennustajan, suojelijan ja muiden varmojen selviäminen hengissä neljänteen päivään ei ole ollenkaan niin varmaa, koska todennäköisyys sille, että jokin vaihtoehdoista toteutuu eli suunnitelma kusee on:
• 2. päivänä 25%
• 2. yönä 38,64%
• 3. päivänä 40%
• 3. yönä 51,86%
(Disclaimer: nämä on yksittäistilannetodennäköisyyksiä, kumulatiivinen todennäköisyys - eli se että jokin näistä tapahtuu on jo todella suuri, yli 100% - jokainen voi sen itse laskea, mun aivoissa taitaa pyöriä prosenttimerkkejä jo vähän liikaa)

Tokihan todennäköisyydet ei kerro kaikkea, vaan meillä on human faktori vaikuttamassa, mutta halusin vaan jakaa ja tiedottaa myös kaikille, koska itse jäin näitä pahkäilemään ja yllätyin kuinka suuri todennäköisyys oikeastaan suunnitelmalla on epäonnistua. Tokihan yhden skenaarion toteutuminen ei tarkoita sitä, että peli olisi menetetty, ja onkin enemmän kuin todennäköistä, ettemme saa neljää varmaa hyvistä hengissä 4. päivään asti, mutta toisaalta onhan se kiva, jos olisi kolmekin.

Missään nimessä emme kuitenkin saisi päätyä tilanteeseen, että ennustaja joutuisi tulemaan esiin jo tämän päivän aikana, sillä se olisi epämiellyttävän epäedullista.

Myöskin voisin jotain analyysiä pelaajistakin raapusta huomenissa, kun äänestää tarvisi, mutta aivot tarvii kai hetken lepoa ensin :)


Violet kirjoitti:Siten listani toinen puolisko :)

- Zey Zey on aina ollut hankala pelaaja. Hänestä ei saa pahisepäilyjä, vaikka olenkin pari kertaa pelannut häntä vastaan pahiksena. Nyt hän on kuitenkin toiminut mielestäni epäilyttävemmin. Välillä tuntuu siltä, että hän yrittäisi viedä peliä johonkin tiettyyn suuntaan. Pidän häntä lievästi epäilyttävänä.

- vaniljapilvi Vaniljapilvi on ollut tavallista hiljempaa. Yhden viestin pohjalta voin kuitenkin aavistaa, että hän ei ole piikkiksen tai Zeyn pahispari. Piikkis, koska hän piti tätä pahismaisena ja Zey, koska hän on heittänyt epäilyjä Vaniljapilven suuntaan, kun kukaan muu ei häneen ole oikein kiinnittänyt huomiota.

- Raegan: Raeganista on kuulunut vain yksi viesti, jonka pohjalta ei voi tehdä hyvis-pahis pääätelmiä. En kuitenkaan usko, että hän on piikkisiilen pahiskaveri, sillä Raegan piti häntä (ainakin lievästi) epäilyttävänä. Millainen pahiskaveri olisi sellainen, joka herää myöhään ja tulee sanomaan ensimmäisessä viestissään pahiskaveriaan epäilyttäväksi? Vastaus on epätodennäköinen.

- Vampire Vampire on ollut myös tavallista hiljaisempi. Hänen tämän päivän viesti vaikutti hieman referaattimaiselta, mutta kyllä siinä oli ihan asiaakin. Vampire ei ainakaan minun silmissäni vaikuta pahismaiselta. Vampire kun on pahispeleissä yleensä agressiivisempi, kuin hyvispeleissä, jolloin hän voi myös olla agressiivinen. Vampire ei kuitenkaan ole kovinkaan todennäköinen pahispari Zeylle äänensä takia.

- Neve: Ollut hiljaa.

- Yut Yut on mielenkiintoinen pelaaja ja uusi tuttavuus, joten hänen peliinsä en voi soveltaa tietoja hänen pelityylistä. Kuitenkin, hän on vaikuttanut rauhalliselta, peliä eteenpäinvievältä hyvikseltä.

Summa summarum, eli kaikki samalla akselilla.

Hyvismäiset: Vampire, Yut,
Neutraali/Hiljaiset: Neve, Carm, Raegan, Heliodora, piikkisiili, Vaniljapilvi
Pahismaiset: Zey, Jite
Listan ulkopuolella: Violet.

Ääni olisi tällä hetkellä menossa Jitelle, eli ++Jite. Syynä mielipiteiden ja analyysien puute. Silloinkin, kun niitä mielipiteitä on käytetty, niin ne on ollu melko lieviä ja tarkoittaa melkeinpä mitä tahansa.

Minulla on sitten kiireitä huomenna, joten voi olla, etten ehdi tulla juttelemaan.

//Yutin matikkaviesti. Liikaa laskuja liian vähän pohdintaa. Pahikset kuitenkin harvemmin tekevät tuollaisia laskuja, joten en pidä tuota pahismaisenakaan. Joku fiksu saa sitten tarkistaa nuo laskut, minulla ei ole siihen matikkapäätä .


vaniljapilvi kirjoitti:Mä haluaisin ihan oikeasti pelata tätä peliä, ja jos tää jää viimeiseksi Kylän porukalla niin harmittaa vielä enemmän. Mun on kuitenkin pakko sanoa, että se ei tässä tilanteessa ole mulle mahdollista: kurssien kanssa menee yli 12h/päivässä ja sen lisäksi oon onnistunut kehittämään jokaiseksi viikonlopuksi reissuja, plus että nanokin alkaa. Elämä oli ihan eri tilanteessa kun ilmosin tähän peliin kuukausi sitten, mutta nyt mä en pysty lukemaan/pohtimaan/kirjoittamaan tänne niin paljon kuin kunnon pelaaminen edellyttäisi, ja siksi tällainen ratkaisu.

Laitan tänään pj:lle vielä viestiä siitä, että jättäydyn pelistä. Tulkaa jooko varapelaajaksi, en haluaisi olla näin tyhmä ja saamaton, ja varapelaaja pelastaisi tilanteen!

Jos en enää pääse pelaamaan teidän kanssa (vaikka kovasti toivon että pääsen!), niin haluan kiittää kaikkia, ootte ihania ♥


Zey kirjoitti:Hmm, jää nyt sitten (irl)huomiseen pelaajien pohtiminen, kun vielä on kasa läksyjä tehtävänä huomiseksi. :/

Vampire: tarkoititko siis ettet ymmärtänyt miksi epäilin Meytä, vai miksi äänestin häntä?

Yut: Hmm, sulla on noissa laskelmissa se "virhe", että ajattelet suojelijan voivan suojella monta kertaa peräkkäin samaa henkilöä. Koska näin ei ole, niin tuo 1.yönä suojeltu kuolee aika varmasti ens yönä -> realistisempaa on laskea ilman häntä siis noita laskelmia. Lisäksi olit laskenut, että vahingossa tapettaisiin 3.päivänä (siis tuon 1.yönä suojellun lisäksi) ennustaja, mikä on aika epätodennäköistä, sillä suunnitelman mukaanhan ennustaja tulee esiin 3.päivänä -> oltaisiin aika hölmöjä jos tapettaisiin vahingossa esille tullut ennustaja. :D

Jatkamaan läksyjä x_x ->

//Violet väliin. Hmm, osaisitko mainita jotain kohtia joissa oon tuntunut johdattelevalta?
Violet näköjään äänestää Jiteä, mikä on aika yllättävää. Viime listauspalassaan Violet ei sanonut mitään Jiten pahismaisuudesta kun tätä pohti, vaikka muiden kohdalla kyllä kertoi mielipiteensä. Miksi näin? Mikset kertonut Jite -kohdassa epäileväsi häntä?

//Vaniljapilvikin väliin.


Violet kirjoitti:
Zey kirjoitti:Violet näköjään äänestää Jiteä, mikä on aika yllättävää. Viime listauspalassaan Violet ei sanonut mitään Jiten pahismaisuudesta kun tätä pohti, vaikka muiden kohdalla kyllä kertoi mielipiteensä. Miksi näin? Mikset kertonut Jite -kohdassa epäileväsi häntä?

Silloin pistin osan Jiten epäaktiivisuuden piikkiin, mutta nyt hän sanoi lukeneensa koko topikin, ja silti oli melko mitäänsanomaton. Siitä tulee mieleen sellainen siipeilijä, joka yrittää pysyä pelissä mukana kertomatta paljoakaan mitään, josta voisi tehdä itsensä epäilyttäväksi.


Zey kirjoitti:Okei. Unohdit vastata tähän:
mie kirjoitti:Hmm, osaisitko mainita jotain kohtia joissa oon tuntunut johdattelevalta?


Violet kirjoitti:
Zey kirjoitti:Okei. Unohdit vastata tähän:
mie kirjoitti:Hmm, osaisitko mainita jotain kohtia joissa oon tuntunut johdattelevalta?

En pysty suoraan lainaamaan mitään kohtaa, jossa olisit tuntunut kovin johdattelevalta. Ehkä se tunne tulee siitä, kuinka tunnut välillä painottavan tiettyjen henkiöiden hyvismäisyyttä ja jätät jotkut henkilöt aika paljolti huomiotta. Se, että kommentoit vain aktiivisia pelaajia saa aikaan semmoisen "ei siellä antiaktiivisuudessa mitään vaaraa ole" tunnelmaa, ja tämä on johdattelua, jota toteutetaan painottamalla muita asioita. Hiljaisempia pelaajia pitää analysoida siitä vähästä, mitä he tekevät.

Nauroin kyllä, kun luin "Order 66 - The Great Jedi Purge - 2. päivä 31.10. klo. 18.00 Vastaukset: 66 Katsottu: 666"


zeremi kirjoitti:
Jite kirjoitti:En pidä normaalina hyvispelinä=/=Pidän toista epäilyttävänä

ARRHGH! :D Matemaatikkona huudan tolle sun erisuuri kuin merkinnälle! Käytä mielummin 2 != 3. :D

Mutta asiaan. Yutilla ja Jitellä selvästi pieni "taistelu" (ei sinäänsä mitään taistelua, mutta pientä kähinää). Vampirekin tuli poissaololtaan pitkällä listauksellaan.

Vampire kirjoitti:Äh, kiva kirjoittaa pitkät pätkät Meystä ja selittää, kuinka hän vaikuttaa jo alussa hyvismäiseltä ja muistaa sitten, että ainiin, Meyhän tippui.

Ehkäpä turha tieto vai yritätkö vaan saada hyvispisteitä?

Yut <3
Jaksat välittää todennäköisyyksistä. Ite tein sitä alussa joka pelissä, kunnes totesin, että mut tapettiin sen takia aina. Pisteet sulle! :)
Mutta kumoon sun väitteen heti, koska suojelija ei voi suojella samaa kahta kertaa peräkkäin, jolloin pahikset luultavimmin tappaa kuitenkin samaa pelaajaa.

Violetin listaus. Ite oon vähän skeptinen myöskin Reaganin suhteen, mutta en kuitenkaan halua uskoa, että pahis skippais kaks ekaa päivää kokonaan vaan taktiikan kanssa. Olen tänkin sanonut ennen, mutta en ite ainakaan kokis iloa voittaa antiaktiivisuudella. Tiedän kuitenkin, että Reagan osaa olla aktiivinen tarvittaessa ja jään kyllä odottamaan häneltä pohdintaa sitten kolmantena päivänä. Ja Violetin ääni kylläkin Jitelle tulee aika hepposin perustein, koska täällä on kyllä muitakin, jotka eivät oo pahemmin vielä tehnyt kunnon listausta ja antanut paljoa mielipiteitä toisista (mm. minä itse).

Sentään Zey huomas Yutilla saman mokan. Ja Violet käy vielä selittämässä ääntään.

// Mulla on kuitenkin äänestyspakko ja en millään kerkeä huomenna käymään äänestämässä ennen kaheksaan.

Vaikka Yut arvostankin sun matemaattista taitoasi ja uhrattua aikaasi todennäköisyyksille, niin kuitenkin sun viestit on jäänyt aika laihaksi ja tunnut tosiaan keskittyvän melko paljon suojelijaan, mikä ei sinäänsä oo edullista, koska suojelija ja ennustaja tehköön päätöksensä itse.

++Yut


Jite kirjoitti:Violet: Eli pidät sitä pahismaisena, että en ainoastaan keksi tilanteeseen mitään kommentoitavaa väkipakolla, jos mulla ei ole varsinaisesti muuta lisättävää keskusteluun kuin pikaiset kommentit. Miksi btw yrittäisin olla hiljaa ja sulautua pahiksena kansan joukkoon? En ole muistaakseni tehnyt sitä ainakaan tietoisesti koskaan ennen, eikä mulla ollut aikomusta tehdä sitä nytkään. Omasta mielestäni niin pelaavat ainoastaan pelkurit, eivät miehet.

Totta puhuen mulle tuli ääni Violetilta kuitenkin täysin puskista, en ole omasta mielestäni tän pelipäivän aikana edes ehtinyt kunnolla miettimään pelaajia pikaisia mietteitä lukuun ottamatta, ja heti alkaa syyttelemään mietintöjen syvyyden puutteesta. Totta kai 'pelaajapohdinnat' ovat puutteelliset, jos ne eivät ole pelaajapohdinnoiksi varsinaisesti tarkoitettu. Hänen käytöksessään on jotenkin ollut tänään ainakin omissa silmissä hieman hätiköinnin makua...

//Violet ja zeremi. zeremille suuri anteeksipyyntö matemaattisten yhtälömerkintöjen käyttämisestä väärin.


Yut kirjoitti:
Zey kirjoitti:Yut: Hmm, sulla on noissa laskelmissa se "virhe", että ajattelet suojelijan voivan suojella monta kertaa peräkkäin samaa henkilöä. Koska näin ei ole, niin tuo 1.yönä suojeltu kuolee aika varmasti ens yönä -> realistisempaa on laskea ilman häntä siis noita laskelmia. Lisäksi olit laskenut, että vahingossa tapettaisiin 3.päivänä (siis tuon 1.yönä suojellun lisäksi) ennustaja, mikä on aika epätodennäköistä, sillä suunnitelman mukaanhan ennustaja tulee esiin 3.päivänä -> oltaisiin aika hölmöjä jos tapettaisiin vahingossa esille tullut ennustaja. :D


Kiitos. Se tuskin on ainoa virhe, olin unohtanut ettei suojelija voi suojella smaa henkilöä peräkkäin. Ja olet siinä mielessä varmaan melko varma ensi yöstä. Tämä oli kyllä huomioitu kokonaistodennäköisyyksissä (jotka ovat yksittäisiä tapahtumia, niiden verrannallisuutta edelliseen päivään ei huomioitu, vana oletusasetelmana on että kaikki erikoiset ovat hengissä), mutta äkkiäkös sen voi sieltä laskea poiskin. Mutta sen toisaalta näkee kyllä ihan suoraa noista osatodennäköisyyksistä. Myös sellainen huomio, minkä tein jo viestissäni on, että ne ovat todennäköisyyslaskelmia, eivätkä ota huomioon reaalielämässä tapahtuvaa ihmisen harkintaa tai muita tekijöitä. Sen vuoksi on myös todennäköisyysprosenttia epätodennäköisempää että äänestämme ennustajan pois 3. päivänä. Toki tilanne saattaa olla että petturi koittaa esiintyä ennustajana, jolloin tämäkin todennäköisyys on jne.

Violet kirjoitti:- Zey Zey on aina ollut hankala pelaaja. Hänestä ei saa pahisepäilyjä, vaikka olenkin pari kertaa pelannut häntä vastaan pahiksena. Nyt hän on kuitenkin toiminut mielestäni epäilyttävemmin. Välillä tuntuu siltä, että hän yrittäisi viedä peliä johonkin tiettyyn suuntaan. Pidän häntä lievästi epäilyttävänä.

Violet kirjoitti:
Zey kirjoitti:Okei. Unohdit vastata tähän:
mie kirjoitti:Hmm, osaisitko mainita jotain kohtia joissa oon tuntunut johdattelevalta?

En pysty suoraan lainaamaan mitään kohtaa, jossa olisit tuntunut kovin johdattelevalta. Ehkä se tunne tulee siitä, kuinka tunnut välillä painottavan tiettyjen henkiöiden hyvismäisyyttä ja jätät jotkut henkilöt aika paljolti huomiotta. Se, että kommentoit vain aktiivisia pelaajia saa aikaan semmoisen "ei siellä antiaktiivisuudessa mitään vaaraa ole" tunnelmaa, ja tämä on johdattelua, jota toteutetaan painottamalla muita asioita. Hiljaisempia pelaajia pitää analysoida siitä vähästä, mitä he tekevät.

Violet, ok. Oletetaan hypoteettisesti, että osuit oikeaan, Zey on kovin ilkeä pahis ja hän on johdatellut koko pelin ajan meitä tiettyyn suuntaan pahisstrategiansa mukaisesti. Oman huomioni mukaan Zey on seuraavia henkilöitä kokenut hyvismäisiksi tai ei-pahismaisiksi: Yut, piikkis, hän ei ole osannut sanoa zeremistä suuntaan tai toiseen ja piti elossa olevista vaniljapilveä ja Jiteä epäilyttävimpinä. Lopuista minulla ei ole tässä heti näkemystä, mitä Zey on sanonut. Eli jos oletetaan, että teoriasi mukaan Zey kerää luottamusta pelaajilta, joista hän on saanut hyvisviboja sekä Zeyn pahispari olisi joku hiljaisista pelaajista, kuka se heistä mielestäsi olisi ja miten hänet voitaisiin tunnistaa?

Violet kirjoitti:- vaniljapilvi Vaniljapilvi on ollut tavallista hiljempaa. Yhden viestin pohjalta voin kuitenkin aavistaa, että hän ei ole piikkiksen tai Zeyn pahispari. Piikkis, koska hän piti tätä pahismaisena ja Zey, koska hän on heittänyt epäilyjä Vaniljapilven suuntaan, kun kukaan muu ei häneen ole oikein kiinnittänyt huomiota.

Vaniljapilvi kirjoitti:Piikkisiili on musta hämmästyttävän monisanainen, yleensä oon tottunut näkemään häneltä lyhyempiä viestejä. Melko neutraalia, mutta huomionarvoista kuitenkin. Muista pelaajista Zey on mun mielestä eniten hyvismäinen (toisaalta niin on joka pelissä), koska vaikuttaa vievän peliä eteenpäin ja lisäksi on sanonut melko radikaalejakin juttuja (esim. että melkien olisi parempi, jos yötapotonta yötä ei olisi), eikä siis näytä pelkäävän tippumista ja sitä, että joku tarttuisi sanomisiin.

Violet, Miten se, että vaniljapilvi mainitsee viestissään piikkisiilen, voi antaa olettaa, että heillä ei ole toisiinsa minkäänlaista linkittymää? Ja miten Zeyn maininta Vaniljapilven epäilyttävyydestä tarkoittaa että he molemmat eivät ole pahiksia? Zeyhän ei koskaan äänestänyt Vaniljapilveä, vaan kertoo myöhemmin, ettätämän epäilyttävyys väheni mitään sen kummempaa tapahtumatta. Eikö myös pahikset koita minimalisoida linkkiä pahiskaverinsa kanssa epäilemällä tätä pienoisesti, mutta ei liikaa?


Vampire kirjoitti:
Ehkäpä turha tieto vai yritätkö vaan saada hyvispisteitä?

Turhautuminen ^^


Violet kirjoitti:Jite: Nyt kun tuota vertaa edellisiin (pahis) peleihisi niin ei tuo kyllä vaikuta sinulle tavanomaiselta pelaamiselta. Mietin äänen siirtoa yön yli.

Huomasinkin juuri, että unohdin listauksen summa summarumista zeremin. Laittaisin hänet jonnekkin pahismaisen ja neutraalin välimaastoon.

Yut kirjoitti:Violet, Miten se, että vaniljapilvi mainitsee viestissään piikkisiilen, voi antaa olettaa, että heillä ei ole toisiinsa minkäänlaista linkittymää?

Ensimmäisenä päivänä vääränlainen huomio voi olla tappavaa, joten pahikset eivät yleensä nosta toisiaan estradille ensimmäisenä päivänä. Olet kyllä oikeassa, että heillä voi olla yhteys, mutta se ei ole yhtä todennäköistä.

Yut kirjoitti:Ja miten Zeyn maininta Vaniljapilven epäilyttävyydestä tarkoittaa että he molemmat eivät ole pahiksia? Zeyhän ei koskaan äänestänyt Vaniljapilveä, vaan kertoo myöhemmin, ettätämän epäilyttävyys väheni mitään sen kummempaa tapahtumatta. Eikö myös pahikset koita minimalisoida linkkiä pahiskaverinsa kanssa epäilemällä tätä pienoisesti, mutta ei liikaa?

Tuo voi hyvinkin olla mahdollista, mutta Zey myös yritti saada Vaniljapilveä puhumaan ja esitti hänelle kysymyksiä sekä osoitti eriäviä mielipiteitä.


Zey kirjoitti:
Vaniljapilvi kirjoitti:
Se kuitenkin voi johtaa myös katastrofiin -> tässä pelissä on huomattavan vähän edes heränneitä, ja pahis saattaakin ajatella, että näiden pohdintojen takia turvallisinta on pysyä antiaktiivina.


Puhutko nyt heräämättömistä vai ihan yleisesti hiljaisista? Sillä mikäli otit kantaa tähän "heräämätöntä ei kannata tappaa" -keskusteluun, niin en kyllä näkisi miksikään suureksi pahistaktiikaksi sitä, että pahis ei herää, koska jossain vaiheessa hänen täytyy herätä, tai hän tippuu antiaktiivisuuteen, mikä ei ehkä olisi se paras juttu.


Yut kirjoitti:Violet, ok. Oletetaan hypoteettisesti, että osuit oikeaan, Zey on kovin ilkeä pahis ja hän on johdatellut koko pelin ajan meitä tiettyyn suuntaan pahisstrategiansa mukaisesti. Oman huomioni mukaan Zey on seuraavia henkilöitä kokenut hyvismäisiksi tai ei-pahismaisiksi: Yut, piikkis, hän ei ole osannut sanoa zeremistä suuntaan tai toiseen ja piti elossa olevista vaniljapilveä ja Jiteä epäilyttävimpinä. Lopuista minulla ei ole tässä heti näkemystä, mitä Zey on sanonut. Eli jos oletetaan, että teoriasi mukaan Zey kerää luottamusta pelaajilta, joista hän on saanut hyvisviboja sekä Zeyn pahispari olisi joku hiljaisista pelaajista, kuka se heistä mielestäsi olisi ja miten hänet voitaisiin tunnistaa?

Piikkis se ei ainakaan ole. Tämän jälkeen on vain kymmenen vaihtoehtoa, joista neve, carm, Raegan ja heliodora ovat hiljaisia ja tässä tilanteessa yhtä todennäköisiä. Yut ei sopisi kuvioon, sillä Zey on antanut hänelle lähes koko ajan luottoa, mikä tuntuu oudolta pahisstrategialta. Vaniljapilven selitin jo yllä. Jäljelle jää: Violet, Jite, Vampire. Itseäni en aio käsitellä. Jite se voi hyvinkin olla, sillä hän tuntuu ottavan hänestä pesäeroa sanomalla, että hän on epäilyttävä, mutta ei heitä hänelle kysymyksiä eikä oikein epäilyjä. Vampire taas ei oikein sovi, sillä hän laittoi Zeyn putoamisvaaraan. Tilanne on kuitenkin toinen, jos Vampire muuttaa ääntään.


Hagrid kirjoitti:PELINJOHTAJAN ILMOITUS:

vaniljapilvi on tiputtautunut pelistä. Hänelle etsitään varapelaajaa.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Order 66 - PELI ON PÄÄTTYNYT, JEDIT ON MURHATTU SUKUPUUT

ViestiKirjoittaja Mus » 13.11.2013 19:53:03

Yut kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Yut <3


Ooo, sain sydämen! Täällä on selkeää rakkautta ilmassa :D Mut niin mäkin zeremi <3, tai oikeastaan zeremi<3Yut, enkä edes väitä, et meidän rakkaus riikkoontuisi tuosta äänestä, koska sodassa ja rakkaudessa on kaikki sallittua ^^ Myönnän, että viesteissäni ei ole ollut paljolti analyysiä pelaajista, koska halusin laittaa muodostaa mielipiteeni kunnolla ja kirjoittaa samaan viestiin sen kaikista (johon ei ollut eilen aikaa,tn laskenta oli tehty jo aiemmin). Myöskin haluaisin tietää, onko syynä ääneeni osaltaan tuo todennäköisyyslaskentani? Mietin että luinko oikein rivien välistä, että kun zeremi tuota teki aluksi, hän pelasi usein pahista ja hänet tapettiin siitä, ja tämä saa antamaan minulle pisteitä (=äänen)? Ihan vaan mielenkiinnosta.

Ja sitten itse pelaajapohdintoihin, jotka siis ovat tässä vaiheessa koska ekana päivänä aineistoa on vähän heikonlaisesti, eli aakkosjärjestyksessä

Carm – ei riittävästi dataa analysoitavaksi

Heliodora – ei riittävästi dataa analysoitavaksi, mutta herännyt

Jite – Herätti mielenkiintoni 1. päivänä sillä, että myöntää, ettei hänellä ole kovin paljoa sanottajaa ja antiaktiivisuuslaskelmat ja muut pelin puuhenaiheet eivät kiinnosta – ei myöskään ottanut esille muuta puheenaihetta, jos olemassa olevat ei kelvanneet. Antaa luottoa Violetille, ensin puolustaa Zeyn äänen antamista (äänestyspakon välttämistä), mutta sitten myöhemmin miettii oliko Zey kuitenkaan rehellinen, todeten samaan hengenveton että ostaa Zeyn selityksen. Pitää Yutia suurennuslasin alla. Vastaa Violetin ääneen vedoten aiempiin peleihin, mutta myöntää, ettei keksi kommentoitavaa tai syvyydessä on puutteita, syyttää violetia hätiköinnistä. Mielestäni Jite on myös käyttäytynyt geneerisesti epäilyttävästi, yrittäen pysyä neutraalina, mutta vähän heitellen kyseenalaistusta sinne tänne, mutta melkein vetäen ne heti samassa viestissä tai kohta jälkeen pois. Pahisparitus toimisi sekä Zeyn kanss (pieni epäilys, joka oikeastaan kääntyy puolustukseksi, myös zeyltä vastaavaa eronottamista) että Vampiren kanssa (vampire kehuu fiksuksi pohdinnaksi ja hyvismäiseksi)

Neve – ei riittävästi dataa analysoitavaksi

piikkisiili – aktiivinen ja looginen pelaaja, jonka pelityyli näyttää melko hyökkäävältä/kyseenalaistavalta muita kohtaan, mitä pidän ihan piristävänä, ja ne kyseenalaistukset tuntuu menevän melko tasapuolisesti monelle henkilölle. Ekan päivän eka ääni, joka voi olla yhtä lailla pahis- kuin hyvismäinenkin, mutta perustelut olivat melko selkeät, eikä puolustus vakuuta. Käy pitkän keskustelun Zeyn kanssa peliteknisistä asioista, joka ei kuitenkaan ole pelaajatasolla epäilevä, vaikkakin myöntää, ettei ymmärrä Zeytä. Kommentoi Zeyn antamaa hyvisvibaa Yutille, että pahis voi myös hakea tällä tavoin muilta luottoa pahiskavereilleen. Kyseenalaistaa Zeyn Meyjoordun-ääntä. Keskimäärin piikkisiilen pelaus vaikuttaa loogiselta, selkeältä ja peliä eteä vievältä, eikä hän myöskään arkaile näkyä kyseenalaistaen muiden mielipiteitä, mikä myös tuo paljon lisätietoa peliin muista. Vastaa myös omaan haastatteluuni selkeästi ja riittävästi. Näytön perusteella en näe syytä epäillä.

Raegan – Herää melko myöhään, lähinnä ilmoittaakseen tulevasta poissaolostaan ja siitä, ettei löytänyt mitään erityisen silmiin pistävää. Tekee huomion piikkisiilen hämmentävästä aktiivisuusesta ja vihjaa onko tämä pahis. Raeganin tähänastinen käytös ei anna aihetta epäillä pahikseksi.

Vampire – Epäaktiivisempi ensimmäisenä päivänä, mutta korvaa 2. päivänä. Viljelee lempinimiä pelaajista (kerääkö luottoa?). Kehuu zeremiä hyvästä pohdinnasta, kritisoi aikaista listausta, Zey toistaa hänen mielestä zeremiä, hyviä pointteja, muttei ymmärrä Zeyn Mey-ääntä, Jiteä ja Violetia kehuu fiksusta pohdinnasta ja merkkaa hyvismäisiksi, Yut ehkä vähän liian innokas, epäilee pahiksen tekeytyvän hyvismäiseksi, vaikka neutraali lopulta, piikkisiili lähtee Meyn perään liian herkästi, muista ei liiemmin kommentteja. Kuitenkin lopulta toteaa jo puolustuksekseen että vähäunisuus saattaa vaikuttaa. Äänestää Zeytä provosoidakseen, mutta lupaa jo että ääni luultavasti muuttuu. Miksi ei uskalla ottaa selkeästi kantaa kenestäkään? Vampiren käytös haiskahtaa jopa eniten pahikselta, sillä jakaa mielestäni luottoa melko paljolti mielestäni heppoisin perustein (tai siis joita ei mainittu) ja jotain heitä joita epäilee, samantien myös pyrkii hälventämään epäilyjä, ettei kukaan kävisi hänen kimppuunsa. Haluaisi myös analysoida Meytä hyviksenä, joka tavallaan haiskahtaa hyvispisteiden kalastelulta vaikka sanookin syyksi turhautumisen. Pahispariksi sopisi Jite, Violet, sen kummemmin perustelelemattoman hyvispisteiden jaon vuoksi.

vaniljapilvi – Kommentoi että antiaktiivisia on huolestuttavan paljon, mutta syyllistyy itse osin samaan syntiin. Kommentoi piikkiksen yllättävää puheliaisuutta sekä pitää Zeytä hyvismäisenä, niinkuin joka pelissä. Jättäytyy pelistä irl-elämän kiireiden vuoksi, vaikka haluaisi jatkaa. Aineiston vähäisyyden vuoksi en vedä hänestä sen kummemmin johtopäätöksiä, vaikka todennäköiseksi pahispariksi sopisi Zey.

Violet – Luo itsestään mielikuvaa hyvismäisenä pelaajana , melkein liiankin innokkaasti. Tuo ilmi hyvän pointin siinä, et pahikset löytää niiden suhteesta muihin pelaajiin. Mielipiteitä muista: Zey aktiivinen, mutta lähinnä peliteknisissä asioissa, hänestä ei saa pahisvibaa vaikka olisikin, johdatteleva, lieveästi epäilyttävä, Yut yritti herättää keskustelua, hyvismäinen, mutta ei poissulje pahikseutta, zeremistä hyvisvibaa, jite hiljainen, heliodora neutraali, piikkisiili looginen, mutta eos roolista, vaniljapilvi normaalia hiljaisempi, vampire tavallista hiljaisempi refereettimainen, vähän asiaa muttei vaikuta pahismaiselta. Violet vastaa minunkin puolesta zeremille tämän soppasyytöksiin. Yrittää herätellä keskustelua suojelijan tuntemasta hyviksestä, vaikka suojelijan esiintulo olisi pahiksille hyödyksi, miellän tämän kuitenkin kivana keskustelunavauksena. Äänestää lopulta Jiteä tämän mielipiteiden ja analyysien puutteen vuoksi, koska mielipiteet ovat useimmiten lieviä ja melko mitäänsanomattomia, myöhemmin kuitenkin lupaa harkita äänen pois vetämistä. Kyseenalaistaa antiaktiivisten vaarattomuuden. Ensimmäisen päivän perusteella en olisi epäillyt niinkään, mutta nyttemmin on antanut enemmän aihetta kohottaa kulmia, koska minulle tulee mieleen yrittääkö Violet tarkoituksella vaikuttaa hyviksemmältä ja hyödyllisemmältä kuin mitä on, ja varsinkin kun hän ei myöskään kovin selkeästi ilmaise epäilevänsä ketään vaan jakaa enemmänkin hyvispisteitä reippaalla kädellä. Toisaalta myös perustellut ihan kiitettävästi mielipiteitään. Pidän Violetia jossain määrin epäilyttävänä, lähinnä siitä syystä että hän on niin hämäävästi molempiin suuntiin, etten oikein osaa sanoa. Mahdollisia pahispareja olisivat Zey (komppailu, hyvispisteet, joskin äskettäinen epäily hälventää tämän todennäköisyyttä, Vampire (viittaa aiempiin Vampiren pahispeleihin, jakaa hyvispisteitä vaikka kuvailee vampirea lähinnä referaattimaiseksi).

zeremi – jää mieleen aktiivisena ja hyviä pointteja esiin tuovana. Kyseenalaistaa pelaajia ja nostaa esiin havaitsemiaan epäloogisuuksia. Pitää Meyjoordunia epäilyttävänä, mutta ei kuitenkaan äänestä tätä. Mielipiteitä pelaajista: Yut innokas alussa, mutta vähän sisältöä loppujen lopuksi, Zeystä ei saa pahispintaa, mutta komppaa mielipiteissä, Violet hyvismäinen, mutta äänestää heppoisin perustein, Reaganin pahikseutta ei usko, vampirestä ihmetteleekö yrittääkö hän kerätä hyvispisteitä, tekee myös huomion Jite ja Yutin kähinästä. Äänestä lopuksi Yutia mielestäni selkein perustein, koska en ole vielä ennen tätä viestiä tuonut esiin selkeää pohdintaani pelaajista, ja koska ekana päivänä en ehtinytkään kommentoimaan uudestaan ennen päivän loppua ja kertomaan kuinka paljon olenkaan kalastanut (saanut kalaa myös). Ainoa pelaajaimagoa hieman säröttävä tekijä on se, että zeremi heittää äänen, mutta ei edes jää kuuntelemaan puolustusta vaan ilmoittaa samantien ettei pääse paikalle myöhemmin. Kuitenkaan en näe kunnon syytä epäillä zeremiä pahikseksi.

Zey – Zeysta ei tarvi pelätä, riittääkö aineisto, vaan hän on ollut kivan aktiivinen koko pelin ajan. Zey tuomukaan näkemyksiä ja oman teoriansa miten ennustajaa kannattaa käyttää tai miten ja missä vaiheess atulla esille, mikä ottaa tuulta alleen myös muilta, alun kyseenalaistuksen ja radikaalta kuulostamisestaan huolimatta (looginen kun sen paremmin ajattelee). Kyseenalaistaa vaniljapilven näkemystä siitä, että se oli mahdollinen pahistaktiikka. Huomaa mokan omissa laskelmissani. Ihmettelee Violetin Jite-ääntä. Näkemyksiä muista: Jakaa Yutille jo hyvin varhaisessa vaiheessa luottoa , komppaa piikkistä, ja keskustelee/kiistelee pitkälti peliteknisistä seikoista (ei täysin tarkoita aukottomasti että ovat eri puolilla), Ihmettelee miksi Violet puolustaa Yutia, Jite ei ole edistänyt peliä millään tavalla, eikä edes aloittanut keskustelua muusta aiheesta jos menossa oleva aihe ei kiinnostanut, omituista. Vaniljapilvi normaalia epäaktiivisempi, piikkiksen kanssa eri mieltä, mutta ei tarkoita että epäilisi niinkään. Tunnustaa epäilevänsä eniten Jiteä, Vaniljapilveä ja Mayjoordunia. Äänestää 20min myöhemmin selkein ajatuksin.
Toisin kuin monella muulla, minulla on tullut Zeystä pelin alusta alkaen kamala pahisviba, joka on tässä ihan viime hetkinä vasta alkanut hitusen hälventyä. En kuitenkaan haluaisi olla uskomatta intuitiotani ihan heppoisin perustein, joten pideän Zeytä edelleen jossian määrin epäilyttävänä. Pahisviba johtunee about seuraavista: sain luottoa kovin alussa melko heppoisalta pohjalta, Zeyn heräämötön pelaaja / kuinka pitkään meillä on aikaa löytää pahis teoriassa oli mielestäni hitusen aukkoja, hänen logiikkansa ei ollut niin helposti seurattava ensimmäisen päivän keskustelussa kuin piikkiksen ja minulle tuli se fiilis, että Zey koittaa johdattaa tarkoituksella harhaan, en myöskään ymmärrä miksi tapoton yö ei olisi hyödyksi, pelaajien määrän pienenemisen paremmuutta en myöskään ihan täysin allekirjoita. Äänestää jännästi päivän lopuksi. Toisaalta Zey mielestäni vastaa pätevästi piikkisiilen ja minun esittämiin kysymyksiin äänestysmotiiveistaan, ja hänen mielestään Mey oli vain epäilyttävin. Kuitenkaan tämän päivän aikana ei ole esittänyt suurta epäilyä aiemmin mainituista Jitestä ja vaniljapilvestä – onko tämä strategia etäännyttää heitä pienoisesti pahisparista, mutta ei kuitenkaan nostaa epäilyksiä heidän suuntaansa liiksi tuoden heidät ilmi vasta aivan päivän päätteeksi? Teoriaa Zeyn ja Jiten pahispariudesta tukisi myös hänen ihmettely Violetin Jiten äänelle. Muita pahisparivaihtoehtoja: Zey ja vaniljapilvi (sama kuin edl, etäännyttäminen pahisparista, mutta suuremmin muuta epäilemättä, myöhemmin) sekä Zey ja Violet (vaikuttaa myöhemmässä valossa epätodennäköisemmältä.

Ja jos näiden pitkien analyysien päätteeksi tulen siis siihen lopputulokseen, että epäilykseni alla ovat Vampire, Jite, Violet ja Zey sekä semisti vaniljapilvi, joista kuitenkin annan ääneni ++Vampire, koska hän käytöksellään on mielestäni ollut epäilyttävin, on yrittänyt pitää matalaa profiilia, mutta sitten tulee esiin naamioituen hyödylliseksi, mutta mielestäni tuomatta esiin mitään suurta pohdintaa tai syitä, kummallisin oli kuitenkin hänen äänensä jälkeen oleva kommentti tyyliin, noo äänestänpä tässä nyt, mutta tulen kuitenkin muuttaamaan ääneni, joten Zey, ethän suutu tai mitään, ei syytä paniikkiin. Vampire on myös jakanut pelaajille luottoa mielestäni heppoisin perustein eika niinkään halua antaa kuvaa että hän vahvasti epäilisi ketään, päinvastoin välttelee tämän luomista, välttelee antamasta mitään liian selkeää mielipidettä.


piikkisiili kirjoitti:Se kun jättää yhden päivän pelaamatta, niin tietenkin siiloin tulee sitten paljon tekstiä :p.

Yut vastaa aikamoisella viestillä häntä vastaan osotettuihin epäilyksiin. Mielipiteitä on kumminkin vähän hankala erotella tuon juonikerronnan välistä. Mielipiteet ovat kuitenkin suoria.

Vampire analysointiviesti on jotenkin löysä. Jos kärjistäisin, niin olen tottunut, että hän on "Tuo pelaaja tsap ja tuo tup. Tsip tsap!" kun nyt se on "Tsuuup.. tsaaap". Hyvisvibaperustelut tuntuu jäävän vähän avoimiksi. Hänestä on minusta huono tehdä hätästä johtopäätöstä, koska hän on vasta kirjoittanut yhden analysointiviestin. Jos on yliopistotöitä, niin siinä tulee samalls pidettyä matalaaprofiilia pelissä.


Jite kirjoitti:Todennäköisesti en tule ehtimään tässä vaihtamaan enää ääntä, joten ++Violet. Vastauksesi mun puolustuspuheeseeni antoi sellaisen kuvan, että mun olisi entistä enemmän olettaa, että äänesi oli pahiksen hätiköintiä.


Vampire kirjoitti:
yrittänyt pitää matalaa profiilia, mutta sitten tulee esiin naamioituen hyödylliseksi, mutta mielestäni tuomatta esiin mitään suurta pohdintaa tai syitä, kummallisin oli kuitenkin hänen äänensä jälkeen oleva kommentti tyyliin, noo äänestänpä tässä nyt, mutta tulen kuitenkin muuttaamaan ääneni, joten Zey, ethän suutu tai mitään, ei syytä paniikkiin. Vampire on myös jakanut pelaajille luottoa mielestäni heppoisin perustein eika niinkään halua antaa kuvaa että hän vahvasti epäilisi ketään, päinvastoin välttelee tämän luomista, välttelee antamasta mitään liian selkeää mielipidettä.

Olen pahoillani, että mulla sattui olemaan kaksi tenttiä kahden päivän välillä ja oon ihan väsynyt, kun tässä on kaikkee yliopistosälää vielä pelin lisäks. En ole mitenkään yrittänyt pitää matalaa profiilia, tykkään enemmän olla näkyvillä, mutta tän hetken jaksamistason kanssa en pysty tämän parempaan. Suuren pohdinnan puuttuminen selittyy pitkälti sillä että tässä ei oo mitenkään päätähuimaavasti materiaalia ja mun aivot on pääsääntösesti jossain aivan muualla, kun tämän pelin parissa mutta en viitsi otta poissaoloja, koska sitten mun peliin osallistumiseni olis melko vähäistä. Ja poissaololta palatessa on yhtä tuskaa ottaa peli kiinni. Kiva kun tunnut olevan hyvin tietoinen siitä, mitä täällä ajattelen ja millaisia päätelmiä teen pelistä tai mitä haluan tehdä ja mitä en. Liian selkeää mielipidettä on todella vaikea antaa, kun on pelistä vähän pihalla kaikista läpiluvuista huolimatta. Ja Zey-ääni oli, kuten jo siinä yhteydessä sanoinkin, provosointiääni muunmuassa ja samalla varmiselua, etten tipu äänestyspakkoon (kun tää kiire tästä luultavasti helpottaa vielä) koska en ollut tai ole vieläkään varma siitä jaksanko/ehdinkö syventyä tähän peliin kunnolla ennen päivän loppumista.

Yut tuntuu kyllä vääntävän vähän kaikesta, mitä teen tai sanon pahismaista. Enkä edes jaksa vastata tohon listauksen Vampire-kohtaan, mun aivot otti just loman.

//Jite kiilas


Yut kirjoitti:Vampire, Täytyy myöntää kyllä että näen myös tämän viestisi pahismaisena, varsinkin kun et vaivaudu vastaamaan - ehkä tosiaan tässä äänestystilanteessa et koe tippumisestasi riittävän suurena uhkana, vaikka moni pelaajista on vielä äänestämättä. Vetoat siihen, että suuri pohdintasi puuttuu koska sinulla ei ole mitenkään päätähuimaavasti materiaalia - olen tässä eri mieltä, mielestäni jo pari sivua/yksi-kaksi päivää on riittävästi materiaalia tehdä melko hyvin pohdintaa - ainakin henkilöistä, jotka ovat olleet aktiivisimpia. Toki epäaktiivisimmista ei välttämättä näin ole.

Vampire kirjoitti:Kiva kun tunnut olevan hyvin tietoinen siitä, mitä täällä ajattelen ja millaisia päätelmiä teen pelistä tai mitä haluan tehdä ja mitä en.

Tunnustatko siis, että olen oikeassa ja olet pahis?

Se että vetoaa irl-elämän kiireisiin on sinänsä mielestäni vähän laiha syy, eikä anna epäillä sinua yhtään vähemmän, sillä syy on yhtä lailla pätevä hyvikselle ja pahikselle, joten sen ignoraaan sinänsä, ja totean että toivottavasti sinulla on aikaa myöhemmin.


Vampire kirjoitti:
Kiva kun tunnut olevan hyvin tietoinen siitä, mitä täällä ajattelen ja millaisia päätelmiä teen pelistä tai mitä haluan tehdä ja mitä en.

Ei, vaan se oli sarkasmia.

Itse asiassa mulle ei ole sen suurempaa väliä tipunko ite vai tippuuko joku muu, jonka koen enemmän pahismaisena. Mulla ei ole ollut tälle niin paljon aikaa tai jaksamista, kun olisin toivonut ja huomenna alkava nano verottaa sitä vielä entisestään, kun pitäis tahkota 5 000 sanaa päivässä. Mahdollisesti yritän saada jotain aikaan tänään vielä, vaikka kellon ajasta päätellen en ehdi ja jotenkin veikkaan, että tän kiitettävän äänestyspakkolaislistan seurauksena illasta tulee melko sähli. Mulle tulee Yut sinusta mieleen lähinnä se, että oot visusti päättänyt, että olen pahis jolloin toki kaikki sanani kuulostavat pahismaisilta.

IRL-elämän kiireisiin vetoaminen on musta ikävää ja epäreilua muita kohtaan koska sillä voi toisaalta feikata, mutta tällä hetkellä mun arki osottautui paljon hektisemmäksi, mitä oletin eikä mun pää vaan kestä, jos yritän ratketa joka paikkaan. Ja epäilyksiisi vastaaminen on hankalaa, koska tuntuu että se pääpointti niissä on se, että mulla ei oo riittävän hyviä mielipiteitä kenestäkään ja niihin on vaikea vastata, koska se oikeestaan vaatisi topan lukemista uudelleen ja siihen mulla ei just nyt oo aikaa. Päivä kun loppuu 40 min kuluttua ja mulla on taas ihan liikaa tekemistä sille ajalle (ja tekemistä, jotka kohoaa prioriteeteissa korkeemmalle kun yks peli)


Zey kirjoitti:Tulinkin vasta viideltä kotiin, joten nyt vain niitä juttuja, joita tulee mieleen, eli mitään kattavaa listausta (mihin kuuluisi topan selailua) en kerkeäkään tekemään. :/

Violet kirjoitti:Se, että kommentoit vain aktiivisia pelaajia saa aikaan semmoisen "ei siellä antiaktiivisuudessa mitään vaaraa ole" tunnelmaa, ja tämä on johdattelua, jota toteutetaan painottamalla muita asioita. Hiljaisempia pelaajia pitää analysoida siitä vähästä, mitä he tekevät.

Hmm, olen erimieltä tosta, että kommentoisin vain aktiivisia pelaajia. Kerroinhan mielipiteeni eilen kolmesta hiljaisesta (Jite, Vaniljapilvi, Yut, joista tosin Jite ja Yut on tänään ollut aktiivisempia kuin eilen), ne hiljaiset, joista en pystynyt sanomaan mitään, olivat lähettäneet pelkän hereillä -viestin ottamatta kantaa peliin tai eivät edes heräilleet. Eli heistä on aika vaikea saada mitään irti.

Yut kirjoitti:Zeyhän ei koskaan äänestänyt Vaniljapilveä, vaan kertoo myöhemmin, ettätämän epäilyttävyys väheni mitään sen kummempaa tapahtumatta.

Ei, Vaniljapilven epäilyttävyys ei vähentynyt, tulin vain siihen lopputulokseen että Vaniljapilvi oli vähemmän epäilyttävämpi kuin Meyjoordun.

Violet kirjoitti:Huomasinkin juuri, että unohdin listauksen summa summarumista zeremin. Laittaisin hänet jonnekkin pahismaisen ja neutraalin välimaastoon.

Tähän ois kiva kuulla jotain selitystä, että mitä tapahtui ja miksi hän olisi tuolla lähellä pahismaista, kun olet kerran koko pelin ajan sanonut hänen hyvisvibattavan.

Yutin ensimmäinen viesti toi hyvisvibaa ja tämä uusi viesti vain vahvistaa. Vaikka tuossa onki paljon referointia, mikä saa viestin näyttämään pidemmältä, niin mielipiteitä oli silti kivasti, tosi loogisia ja aika voimakkaasti esitettyjä - ei näy pahikselle tyypillistä varovaisuutta sanojen kanssa, eikä mitään vaikeuksia luoda mielipiteitä.

Jiten vastaus Violetille oli hassu, kun piti Violetin ääntä hätiköimisenä sen takia, että hänen pelaaja pohdintansa ei ollut oikeita pelaaja pohdintoja, eikä niitä ilmeisesti sitten sen takia saisi niin ankarasti "tuomita". Kyllähän kaikki asiat mitä tänne postaa on yhtä lailla muiden analysoitavana, joten tuntuu tosi hassulta, ettei Jiten mielestä kaikkea hänen kirjoittamaansa saisi pohtia ja muodostaa niistä mielipiteitä. Lähti äänestämään Violetia muistaakseni juurikin tuon Violetin hätiköimisen takia, mistä itselle syntyi kuva että nyt yritetään saada epäilijän sana vaikuttamaan hieman epäluotettavammalta. Varsinkin kun ainoana perusteluna miksi Violet vaikuttaa hätiköivän on fiilis.

Violetissa häiritsee pikkaisen se, että joutuu olemaan kyselemässä miksi olet tätä ja tätä mieltä tästä pelaajasta. Esimerkiksi juurikin Jiten vaihtuminen neutraalista epäilyttävään sanomalla vain ne samat perustelut mitä olisi käynyt aikaisemminkin, ja nyt zeremikin pomppasi yhtäkkiä hyvismäisestä pahismaiseen. Vähän epäselvää, mikä voi johtua siitä, että pahikselle on tärkeää saada jotain mielipiteitä kasaan, eikä ehkä ajattelekaan niin perusteellisesti kuin hyvis kun ei kerran ole pahiksia nappaamassa.

Vaniljapilven osalta odottelen varapelaajaa.

Enempää ei nyt tule tällä muistelutaktiikalla mieleen, ja niskankin särky pahenee, joten taidan lopetella tältä osalta. Ääni menee ++Jitelle, perustelut ylhäällä + myös eilisestä listauksesta perustelut.


Hagrid kirjoitti:Päivä on päättynyt. Pelinjohtaja oli luullut päivän päättyvän 20.00 :(


Hagrid ja harmillinen väärinkäsitys kellonaikojen kanssa kirjoitti:2. ilta

Äänet:
1 Zey (Vampire)
1 Jite (Violet)
1 Yut (zeremi)
1 Violet (Jite)

Zeyn ääntä ei laskettu, koska se tuli puoli tuntia päivän päättymisen jälkeen.

Kuului askeleita. Ki-Adi Mundi hiipi kurkkaamaan nurkan takaa, nähden yllättyneesti kaapuun pukeutuneen miehen. Yhtäkkiä kaapuun pukeutuneen miehen käsistä lennähti salamoita, mutta Mundi ehti väistää. Hän veti sinisen lasermiekkansa esille, samaan aikaan kuin mies veti oman punaisen lasermiekkansa esille. Taistelu oli pitkä, mutta lopulta Mundi katkaisi nopealla miekan heilautuksella miehen molemmat kädet pois ja seivästi miekkansa tuon sydämmeen. Hän veti hupun pois maassa makaavan miehen kasvoilta, hämmästyksekseen nähden Darth Sidiouksen kalpeat kasvot. Hän oli juuri tappanut sithien pimeän loordin.

Äänestyspakot:
Jite, Violet,zeremi, Heliodora, Carm, Raegan,Vampire, Neve, Yut

5 ihmistä jätti äänestyspakkonsa täyttämättä, joten heille etsitään varapelaajia. He voivat tulla anelemaan paikkansa takaisin.

Poissa:
Ei kukaan

Kuolleet:
1. päivä - Meyjoordun (Luminara Unduli, tavis)
1. yö - Ei kukaan
2. päivä - Zey (Darth Sidious, pahis)

Yönimet pitää olla pj:llä 1.11, maanantaina, kello 17.30 mennessä ja päivä alkaa 18.00.


Yut kirjoitti:Hagrid, Kylän kello on vielä kesäajassa, Zeyn ääni tuli 17:32...

Ja myös minä äänestin massaviestini loussa Vampirea


Mus mus kirjoitti:Asiaa selvitellään parhaikaa :)

- Pelimode.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Order 66 - PELI ON PÄÄTTYNYT, JEDIT ON MURHATTU SUKUPUUT

ViestiKirjoittaja Mus » 13.11.2013 20:03:22

Hagrid kirjoitti:3. aamu

Padme Amidala oli juossut torniin hätäisenä, että hänen rakkaalle Anakinille oli tapahtunut jotain. Hämmästyksekseen hän löysi 3 ruumista - Kit Fiston, Plo Koonin ja Yodan kaikki silpottuina maassa.
Tilanne ei näyttänyt ollenkaan hyvältä.


Kuolleet:
1. päivä - Meyjoordun (Luminara Unduli, tavis)
1. yö - Ei kukaan
2. päivä - Zey (Darth Sidious, pahis)
2. yö - Ei kukaan
- Carm (Yoda - kertakäyttöinen ennustaja) [ANTIAKTIIVISUUS KUOLEMA]
- Neve (Kit Fisto - tavis) [ANTIAKTIIVISUUSKUOLEMA]
- vaniljapilvi (Plo Koon - tavis) [TIPUTTAUTUI, EI LÖYTYNYT VARAPELAAJAA]

Elossa:
- piikkisiili
- Jite
- Violet
- zeremi
- Heliodora
- Raegan
- Vampire

Poissa:
- Ei kukaan

Äänestyspakot:
- piikkisiili, Heliodora, Raegan

3. päivä päättyy 5.11 klo 20.00.

Heliodora ja Raegan anelivat paikkansa takaisin.


Viime iltaisen äänisekaannuksen vuoksi taviksista on arvottu uusi pahis kompensaatioksi.


Violet kirjoitti:En tällä hetkellä jaksa syvempiä analyysejä tehdä, mutta Jite ei todennäköisesti ole pahis, sillä Zey yritti selvitä hänen kustannuksellaan. Ei kuitenkaan voida poissulkea sitä vaihtoehtoa, että hän olisi petturi.

Ja Suojelija taisi onnistua jälleen. Jos hänellä on nyt kaksi varmaa hyvistä, niin kannattaako hänen tulla esiin?

PJ: Ota Zey pois Elossa-listasta.


Jite kirjoitti:Menisin itse asiassa väittämään tässä tilanteessa, että pahis olisi antiaktiivi. Toki on mahdollista, että meillä on todella etevä suojelija, mutta kaikki on mahdollista. Osittain tästä syystä en ole täysin varma edelleenkään, kannattaako hänen tulla esiin; jos kyse on antiaktiivisuudesta, ja pahis syystä tai toisesta muuttuu aktiiviseksi, ei suojelijan luotettavuudesta ole mitään takeita. Toisaalta, jos teoria on totta, olisin itse pudottamassa Heliodoraa tai Raegania.

Tää suoraan sanoen btw imo mennyt naurettavaksi PJ:n mokaamisen ja antiaktiivisuuskuolemamyrskyn takia >_>


Hagrid kirjoitti:Pelinjohtajan huomautus: eilisen mokauksen, joka koitui epäreiluksi pahiksille, jouduttiin apromaan uusi pahis tavisten joukosta.


piikkisiili kirjoitti:Vähän sulateltavaa näissä tapahtumista...

Hagrid"
Pelinjohtajan huomautus: eilisen mokauksen, joka koitui epäreiluksi pahiksille, jouduttiin apromaan uusi pahis tavisten joukosta.[/quote]
Tämä sekoittaa koko pakan. Eli kuka tahansa hyviksistä on voinut muuttua pahikseksi. Se kumoaa melkein kaiken ennen tätä päivää kirjoitetun. Tai no, alkuperäisiä pahiksia voi etsiä myös vanhemmista, mutta esim. tuo Zeyn ääni Jitelle ei enää takaa Jiten hyvikseyttä.

Toinen huomio: Tänään pitää löytää joku pahiksista. Muuten he voivat massata seuraavana päivänä voittoon.[/quote]

[quote="Violet kirjoitti:Meidän on siis pakko löytää tänään pahis ilman, että meillä on mitään pohjaa perusteille?


piikkisiili kirjoitti:Vähän niinkuin... Sinäänsä eihän se pahismaisia asioita muuta miksikään, koska pahismaiset asiat on yhä voitu tehdä siksi, koska sen tekijän on pahis.

Mietin nyt sitä, kannattaisiko suojelijan tulla esille. Pahikset voivat valita suojelijan suojeleman seuraavana yönä, joten suojelijan kyvystä ei ole apua (toisaalta niinhän sitä luultiin viime yöstäkin). Suojelijan viimeisin suojeltu on ainakin varma hyvis.


Jite kirjoitti:Joo tää meni mun mielestä liian naurettavaksi touhuksi, koitetaan löytää pahis, joka ei aikaisemmin ole ollut pahis. Lisäksi tämä suojelijajuttu, suojelijan tiedoista putosi nyt täydellisesti pohja, oli tapottomien öiden syy mikä tahansa. Pahinta koko sekasotkussa on se, että viime yö söi antiaktiivisuusputoajien myötä harhalynkkauksen, ja ton sählinkimenettelyn vuoksi toisen mokoman. Käytännössähän tää on kuin aloittaisi uuden pelin, jossa on vain yksi kierros. En edes uskalla pudottautua kaikesta ketutuksesta huolimatta, koska se mitä todennäköisimmin johtaisi hyvisten häviöön. Tää ei oo oikeesti mielestäni enää hauskaa :<

//piikkis: ei ole. Jos arvonta tehtiin päivän alettua, niin uusi pahis on voinut olla yritys. Uskon silti jostain syystä, että ainakin toisen yön tappo olisi johtunut pahisten epäaktiivisuudesta.


piikkisiili kirjoitti:Aa, tuota vaihtoehtoa en ajatellut. Luulisi pelinjohtajan kuitenkin ensin etsineen pahikselle korvaajan? Zeyn tapaus tapahtui kuitenkin ennen yötä.


piikkisiili kirjoitti://Niin ja mitä tuohon yötappo-teoriaasi, niin kaikista antiaktiivisimmathan putosi antiaktiivisuuteen.


zeremi kirjoitti:Se into lopahti kyllä aika nopeesti. Pitäis niinku arpoo pahis 7 elossa olevan joukosta. Suojelijan esilletulo ois varmaan järkevää? Koska tosiaan jos ei saada pahista kii, nii pahikset voittaa, ku ne voi massata seuraavana päivänä. Lisäksi suojelijan suojeltuja ei voi ees tietää varmaks, kerran joku hyviksistä arvottiin pahiksille. Olis PJ kiva tietää ees, että missä kohtaa tää arvonta suoritettiin, jotta voi tietää, onko suojelijan suojellut varmasti hyviksiä: Ennen vai jälkeen suojelun? Toinen vaihtoehto tosiaan on, että pahikset ois antiaktiivisissa, jolloin yöviestiä ei oltais lähetetty. Tää puolestaan tarkottais automaattisesti sitä, että Reagan ja Heliodora olis pahiksia, koska kukaan muu antiaktiiveista ei kuollessaan paljastanut sellaiseksi. Eli hyvisten keinot on aika rajatut.

PJ: Miten varmaa tää mahdollisen suojelijan suojeltu oikein nyt sitten on? Eli arvottiinko hyviksistä pahis ennen vai jälkeen suojelun, että voitais tietää voiko edellisen yön suojelukohde edes olla varma hyvis?

Yut kirjoitti:
Hagrid kirjoitti:Kuolleet:Elossa:
- piikkisiili
- Jite
- Violet
- zeremi
- Heliodora
- Raegan
- Vampire


Ööö, oonko vielä elossa?


Violet kirjoitti:Kaikki mietimme, että miksi pahikset eivät tappaneet sitä, ketä suojelija suojeli ensimmäisen kerran. Mielestäni ainut järkevä vaihtoehto on, että juuri hänet on avottu pahikseksi. Vaikka he olisivat tienneet, että suojellulla ei arvonnan jälkeen ole mitään arvoa, niin he silti tiesivät, että suojelija ei voisi suojella häntä, ja siksi hän olisi hyvä kohde. Tämän vuoksi pidän häntä pahiksena. Mitä mieltä muut?


Jite kirjoitti:Joo, se olisi musta todennäköisintä. Omasta mielestäni moinen kuitenkin tuntuu ikävällä kaiulla harhaanjohtamiselta, vaikka kuinka olisikin tärkeää saada tietää, kuka jedeistä on tehnyt Anakinit. Tärkeämpää olisi omasta mielestäni ensisijaisesti saada selville se pahis, joka on ollut Zeyn kanssa alusta alkaen.


zeremi kirjoitti:Violet: Tuo kuulostaa kyllä järkevimmältä vaihtoehdolta. Nyt sitten ootetaan suojelijaa?


Raegan kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Ite oon vähän skeptinen myöskin Reaganin suhteen, mutta en kuitenkaan halua uskoa, että pahis skippais kaks ekaa päivää kokonaan vaan taktiikan kanssa. Olen tänkin sanonut ennen, mutta en ite ainakaan kokis iloa voittaa antiaktiivisuudella. Tiedän kuitenkin, että Reagan osaa olla aktiivinen tarvittaessa ja jään kyllä odottamaan häneltä pohdintaa sitten kolmantena päivänä.

Ooh zeremi <3 Olisin mielelläni paljon aktiivisempi, mutta mulla on valitettavasti vähän sama juttu kuin vaniljapilvellä, elämä on muuttunut kertaheitolla paljon hektisemmäksi kuin ilmoittautumispäivänä... mutta koska korvaajapelaajista näyttää olevan pulaa niin yritän tästä lähtien pelata loppuun kunnialla.

Tässä mun poissaolon aikana tapahtumat näyttävätkin muuttuneen kertaheitolla... Pohdintoja on aika vaikea lähteä tekemään ennen kuin PJ vastaa tuohon zeremin esittämään kysymykseen että missä välissä uusi pahis on arvottu. Pitäisikö suojelijan sitten tulla esiin? Olisipa ainakin kaksi varmaa hyvistä esillä ja ensimmäisen suojelukohteen mahdollista roolia voisi spekuloida uudempien viestien perusteella. Kannattaisiko siinä tapauksessa suojelijan tulla vasta myöhemmässä vaiheessa pelipäivää esiin? Että ehdittäisiin vertailla pelaajan x mielipiteitä ja pelityyliä tämän pelipäivän ja edellisten välillä? Vai että suojelija tulee nyt esiin ja kertoo ensimmäisen suojelukohteensa vasta vaikka huomenna/ylihuomenna?

Violet kirjoitti:Kaikki mietimme, että miksi pahikset eivät tappaneet sitä, ketä suojelija suojeli ensimmäisen kerran. Mielestäni ainut järkevä vaihtoehto on, että juuri hänet on avottu pahikseksi. Vaikka he olisivat tienneet, että suojellulla ei arvonnan jälkeen ole mitään arvoa, niin he silti tiesivät, että suojelija ei voisi suojella häntä, ja siksi hän olisi hyvä kohde. Tämän vuoksi pidän häntä pahiksena. Mitä mieltä muut?

Mm tässäkin kohtaa olisi hyvä tietää, saivatko pahikset tietää että saavat uuden kaverin ennen yönimen lähettämistä vai sen jälkeen. Mikäli vasta jälkeen, niin tapottomasta yöstä ei voi oikeen päätellä mitään.

Huuh, pelaajapohdintoja kohta, nyt pitää pitää pieni breikki.. kiireistä, kiireistä. :(


piikkisiili kirjoitti:Violetin teoria on kyllä mielenkiintoinen ja kiven kääntämisen arvoinen. Todennäköisyys tuolle tapahtumalle luulisi olevan aika pieni, että ei sen perusteella kuitenkaan voi tehdä hätäisiä johtopäätöksiä. Pahikset ovat myös voineet yrittää pudottaa suojelijaksi tai ennustajaksi luulemaansa.

Raegan kirjoitti:Kannattaisiko siinä tapauksessa suojelijan tulla vasta myöhemmässä vaiheessa pelipäivää esiin? Että ehdittäisiin vertailla pelaajan x mielipiteitä ja pelityyliä tämän pelipäivän ja edellisten välillä? Vai että suojelija tulee nyt esiin ja kertoo ensimmäisen suojelukohteensa vasta vaikka huomenna/ylihuomenna?

Suojelijan esilletulo siirtäisi huomion häneen ja hänen tietoihinsa, joten pelko mielipideaineiston pieneksi jäämisestä on kieltämättä olemassa. Tämä nykyinen keskustelu on vain jo valmiiksi keskittynyt suojelijan tietoihin, jolloin suojelijan panttaaminen voisi vain jähmettää pelin. Pitäisi olla myös tarpeeksi aikaa analysoida suojelijan saamia tietoja, jotta niistä ei tulisi hätäisiä johtopäätöksiä tehtyä. Vai tarkoititko pelaaja X:llä siis ekana yönä suojeltua? Jos ekana yönä suojeltu on muuttunut pahikseksi, niin hän tietää jo olevansa tänä päivänä uhan alla ilman suojelijan erillistä ilmoitusta.

Selasin vanhoja viestejä, jos jotain linkittyä Zeyhyn olisi löytynyt, ja Yutin kommentit iski silmään:
Yut kirjoitti:Toisin kuin monella muulla, minulla on tullut Zeystä pelin alusta alkaen kamala pahisviba, joka on tässä ihan viime hetkinä vasta alkanut hitusen hälventyä. En kuitenkaan haluaisi olla uskomatta intuitiotani ihan heppoisin perustein, joten pideän Zeytä edelleen jossian määrin epäilyttävänä.

Varsinkin tuon toteamuksen aloitus iskee silmään. Siinä hän korostaa omaa asemaansa Zeyn epäilijänä. Pelin alusta alkaen on minusta harhaanjohtavasti kuvattu, sillä on nosti Zeyn esiin toisena päivänä (listauksessaan nostaa ekana päivänä epäilyttäviä asioita, mutta ei ollut näistä maininnut itse ekana päivänä). Silloin hän pohti pitkästi Zeyn ekan päivän äänestystä, mutta en itse löydä niistä suoraa johtopäätöstä, koska välillä myöntäilee Zeyn antamia selityksiä. Hänen listauksestaan (josta tuo siteeraus on poimittu) kohdistaa aika suoraankin syytteitä Zeytä kohtaan, mutta ei kuitenkaan äänestä. Huomioitavaa on, että hän äänesti Vampirea Zeyn sijasta, joka oli nimenomaa epäillyt myös Zeytä.
Zey kommentoi Yutia hyvismäiseksi parissa viestissä. Olisi aika vahvaa kannanottoa pahistoveriin molemminpuolin. Tuommoinen vastakohtaisuuden haku voisi olla tarkoituksella haettua?


piikkisiili kirjoitti://Lähetin PJ:lle yskärinä zeremin kysymyksen


piikkisiili kirjoitti:Hagrid vastasi, että pahis arvottiin suojelun jälkeen. Suojelijan voisi silti olla hyödyllistä tulla esille.


Jite kirjoitti:Tohon voisi lisätä hyvin Turussa tunnetun, lapsilta kielletyn viisun, joka lauletaan kuusipuun sävelmällä, ja jonka ainoa sana, joka ei ole kirosana on "Voi".

Joo, suojelijasta itsestään saadaan se varma hyvis, paitsi että itseäni on oikeastaan alkanut epäilyttämään se, että Violet ja Piikkis ovat erityisen hanakasti olleet suojelijaa etsimässä. Vaikka hänen luotettavuutensa on mitä on nykytilanteen vuoksi, itse katsoisin edelleen, ehkä juuri sen vuoksi parhaana sen, ettei suojelija tulisi esille muussa tapauksessa kuin silloin, jos olisi itse lynkkautumassa. On totta, että hän olisi silloin varma hyvis, mutta uskon samalla hänen olevan varma kohde pahiksille, se ei vain ole näin epätoivoisessa tilanteessa mielestäni järkevää. Ehkä ajattelen liian positiivisesti muiden mielestä, mutta saattaahan olla, että suojelija kykenisi tekemään yllättävästi taikatempun, ja suojelemaan kolmannen (?) kerran jotakuta.


Hagrid kirjoitti:
Yut kirjoitti:
Hagrid kirjoitti:Kuolleet:Elossa:
- piikkisiili
- Jite
- Violet
- zeremi
- Heliodora
- Raegan
- Vampire


Ööö, oonko vielä elossa?


Yut: Kyllä olet, PJ taas mokailee enemmän kuin Voldemort yrittäessään tappaa Harrya.


piikkisiili kirjoitti:Jite: Periaatteessa tuo kolmas kuolematon yö voisi onnistua, jos viime yönä suojeltu olisi muuttunut pahikseksi. Todennäköisyys ei ole sille kauhean suuri, ja Ilman suojelijan esilletuloa ei tuota Violetin teoriaa voisi punnita.


Jite kirjoitti:Ja itse olen sitä mieltä, että mielelläni miettisi Violetin teoriaa, koska kyseessä voi olla pahiksen ansa suojelijan esille houkuttamiseksi. Onhan toki mahdollista, että suojelija sattuu kuolemaan ensi yönä, mutta tässä vaiheessa peliä mun mielestä ei kannata jäädä miettimään Violetin harhaanjohdattelua, ja sitä, kuka on muuttunut pahikseksi. Tärkeämpää on saada pahis kiinni tänään, ja jos siinä ei onnistuta, olemme kaikki mennyttä. Paras keino tähän on yrittää saada kiinni se pahis, josta on pelin alusta alkaen tietoa. Jos onnistumme siinä, uudenkin pahiksen nappaus muuttuu helpommaksi, johtuen siitä, että meillä on päivän verran infoa pelityylin muuttumisesta.


piikkisiili kirjoitti:Siis Violet olisi suunnitellut tuon hämäykseksi? Hänen ei pahiksena tarvitsisi tietää suojelijan henkilöllisyyttä, koska pahiksilla on jo valmiiksi varma yötappo. Paitsi jos on se tilanne, että viime yönä suojeltu olisi kääntynyt pahikseksi (tämän todennäköisyys on käsittääkseni 1/6 eli noin 17%).

Jite kirjoitti:Tärkeämpää on saada pahis kiinni tänään, ja jos siinä ei onnistuta, olemme kaikki mennyttä. Paras keino tähän on yrittää saada kiinni se pahis, josta on pelin alusta alkaen tietoa.

Suojelijan esilletuleminen auttaisi nimenomaa tuossa tavoitteessa. Hän olisi yksi pois tämän päivän pahisehdokaslistasta. Toisaalta se on totta, että suojelijan tietäminen ei auttaisi, jos häntä ei muutenkaan oltaisi epäilemässä.

Muttamutta suojelijalla itsellään on paremmat tiedot oman epäilyttävyytensä tasosta ja olisiko tuosta ekan yön suojelun tietämisestä apua.


Jite kirjoitti:Pahikset kylläkin arvostaisivat tietoa, koska suojelija ei saa suojella itseään.

Jos miettimäni kuvio on totta, ja yötappoa ei tapahtunut sen vuoksi, koska yönimeä ei ollut, menisin epäilemään ensimmäisenä alusta asti olleeksi pahikseksi paikkaansa takaisin anoneita kavereita. Violet sopisi tähän kuvioon mukaan joko petturina, tai uutena pahiksena. Menisin väittämään petturia, johtuen siitä, miten alusti täydellisesti Zeyn pelastusyrityksen. Koska pidän kyseistä teoriaa mahdollisena, en pysty luottamaan häneen.

En muuten edelleenkään ymmärtänyt, mitä tarkoitti sillä, että uusi pahis arvottiin suojelun jälkeen.


piikkisiili kirjoitti:Itse tulkitsin niin, että se tarkoitti pahisten yötappo yrityksen jälkeen.


Yut kirjoitti:PJ/Hagrid: Voitko vielä vahvistaa tiedon, onko lisäpahis valittu sekä suojelun että pahisten yönimen jälkeen? Tämä vaikuttaa suoraan peliin, emmekävoi riippua arvelujen varassa.


Hagrid kirjoitti:Jälkeen suojelun.


Yut kirjoitti:
Hagrid kirjoitti:Jälkeen suojelun.


mutta myös jälkeen pahisten yötappoyrityksen?


piikkisiili kirjoitti:Tämä peli on kyllä nyt kuollut paikoillensa... Minulla alkaa poissaolo ja äänestyspakkokin pitäisi hoitaa. Elieli ratkaisu pitäisi tältä pohjalta kumminkin tehdä...

++ Yut, teoriani hänen linkittymisestä Zeyhyn eikä Yut kommentoinut sitä. Vai vaisuunnuitko tänään, kun sait pahisroolin? (oikeastaan vain Jite on kommentoinut jotain suoraan pelaajista) Et ole tehnyt muuta kuin esittänyt PJ:lle kysymyksen kun olisit voinut miettiä pelaajia tai kommentoida minun ja Jiten teoriointia. Ennen tätä peli päivää kivasti viestejä, mutta jälkeenpäin katsottuna pidemmät viestit ovat laskentoja tai juonenselostusta (Yutin pelaajalistaus).


Yut kirjoitti:Ah, katsos, en ollut huomannutkaan tuota piikkisiilen kommenttia, kun lähinnä keskityin aluksi ihmettelemään, olenko pelissä enää mukana ja toiseksi pohtimaan milloin pahisarvonta on suoritettu (joista kummankaan pohdinnalla ei olisi topicissa ollut mitään informaatioarvoa) - eli oikeastaan esitin PJ:lle parikin kysymystä, oon siis ollut melkein ahkera.

Vastaan nyt kuitenkin, vaikken tiedä vaikuttaako mitenkään, jos olet poissaoleva.

piikkisiili kirjoitti:Selasin vanhoja viestejä, jos jotain linkittyä Zeyhyn olisi löytynyt, ja Yutin kommentit iski silmään:
Yut kirjoitti:Toisin kuin monella muulla, minulla on tullut Zeystä pelin alusta alkaen kamala pahisviba, joka on tässä ihan viime hetkinä vasta alkanut hitusen hälventyä. En kuitenkaan haluaisi olla uskomatta intuitiotani ihan heppoisin perustein, joten pideän Zeytä edelleen jossian määrin epäilyttävänä.

Varsinkin tuon toteamuksen aloitus iskee silmään. Siinä hän korostaa omaa asemaansa Zeyn epäilijänä. Pelin alusta alkaen on minusta harhaanjohtavasti kuvattu, sillä on nosti Zeyn esiin toisena päivänä (listauksessaan nostaa ekana päivänä epäilyttäviä asioita, mutta ei ollut näistä maininnut itse ekana päivänä). Silloin hän pohti pitkästi Zeyn ekan päivän äänestystä, mutta en itse löydä niistä suoraa johtopäätöstä, koska välillä myöntäilee Zeyn antamia selityksiä. Hänen listauksestaan (josta tuo siteeraus on poimittu) kohdistaa aika suoraankin syytteitä Zeytä kohtaan, mutta ei kuitenkaan äänestä. Huomioitavaa on, että hän äänesti Vampirea Zeyn sijasta, joka oli nimenomaa epäillyt myös Zeytä.
Zey kommentoi Yutia hyvismäiseksi parissa viestissä. Olisi aika vahvaa kannanottoa pahistoveriin molemminpuolin. Tuommoinen vastakohtaisuuden haku voisi olla tarkoituksella haettua

Mä en nähnyt olevani kovin kykenevä pohtimaan pelaajia ekana päivänä sen syvällisemmin, koska ei ollut kunnolla aineistoa alkuunsa, ja sitten mulla kesti monta päivää kirjoittaa se kilometrianalyysiviesti. Laskelmat taisi kanssa olla aika hukkaanheitettyä aikaa, kuten zeremi aiemmin totesikin. Omalle hiljaisuudelleni ei oo mitään kummempaa syytä - oon fiilispelaaja - kuten varmaan huomasit, ekana päivänäkään oo kirjoittanut kuin yhden viestin, tokana vähän enemmänkin aktiivisesti.

Zey epäilytti heti ekana päivänä, enkä olisi osannut heti specifioida syytä, miksi hän epäilytti. Osin se oli intuitiota ja fiilistä, ja sen takia en nyt maininnutkaan asiaasta, koska tykkään esittää asiat perustellusti. Zeyn pahismaisuus minun silmissäni kasvoi siitä, kun sain luottoa häneltä - myös ihmettelin aikas paljon sitä, kuinka paljon mulle ekana päivänä muutenkin on jaettu luottoa, pelkästään yhden viestin vuoksi. Se on aika keskimääräisesti epäilyttävää. Sitten koin myös jännäksi, että myös hänelle jaettiin luottoa melko varauksetta parilta taholta, mm. Violetilta. En kokenut tarpeelliseksi highlightata aiemmin sitä, että epäilin (muun muassa) Zey:tä pahikseksi- ei sen puoleen, en esittänyt mielipiteitä kenestäkään pelaajasta tuota kilometriviestiä aiemmin, aivan kuten zeremi toteaa 2. päivänä (ja siitä syystä sain häneltä äänenkin). Tosin siihen mennessä oli myös tapahtunut jotain muitakin juttuja, jotka saivat mun vähän vähemmän epäileväksi Zey:tä kohtaan ja enemmän epäileväksi Vampirea kohtaan, jota lähdinkin ehkä vähän liian ärhäkästi hunttaan.

Taidan olla vaan lähinnä liian pohtiva/analyyttinen tai jotain ihan muuta, koska tykkään kirjoittaa auki mitä ajattelen, jotta väärinymmärryksiltä vältytään. Kulutan liikaa aikaa tuhraamiseen. Mut jos haluatte jotain mun epämääräistä pohdintaa lukea, voin mä tähän pasteta mun keskeneräisen viestin:

Täällä tunnelma osin haiskahtaa vähän luovuttamiselta :( Sen sijaanhan tässä pitäisi juhlia: meillä on pirun kova suojelija, joka on onnistunut taas! :) Kyllä, musta se on hieno juttu :)

On joo fakta, että yllärilisäpahis sotkee kuvioita, ja on totta että kuka tahansa tokan päivän hyvis voi olla kolmannen päivän pahis. Se ei kuitenkaan musta ihan täysin vie pohjaa peliltä – itseasiassa siinä on jopa yksi positiivinen juttu: hyvispisteitä ei niinkään voi jakaa, ja ei siten tule harhaanjohtavaa luottamusta tiettyihin pelaajiin, mikä voi olla vaarallista, ja olisi melko älytöntä tässä tilanteessa.

Koska lisäpahis, niin lähtisin ratkaisemaan tilannetta bongamalla sitä vanhaa olemassa olevaa pahista.

Jiten jättäisin pois, koska Zey ei tiennyt ettei hänen äänensä tiputa Jiteä. Sen sijaan Jite voi olla potentiaalinen petturi, jonka nirhaamisella Zey olisi kerännyt luottoa. Lisäpahis ei tietenkään poista mahdollisuutta, että Jite olisi nyt pahis. En jotenkin jaksa uskoa, että pahikset uhrais tässä vaiheessa peliä toisen pahiksen luottamuksenhakutarkoituksessa, vaikka ei se tietty poissuljettua ole. Mut kuitenkin Zey olisi niin helposti pystynyt tiputtamaan kenet tahansa, ja äänestettyjen joukossa oli taatusti ainakin yksi hyvin, niin siinä on mun mielestä ihan pointti, että hän kuitenkin äänesti Jiteä. Eli Jiten pahispisteet tippui tuon osalta aika nolliin, vaikka voihan hän nyt olla uusi arvottu pahis.

Tämä jättää jäljelle seuraavan joukon alkuperäisen Zeyn pahisparin metsästykseen (mahdollisesti sen lisäpahiksenkin):
-Violet
-zeremi
-Vampire?
-Heliodora
-piikkisiili
-Raegan
(-Yut)

Vaikka eilen lähdinkin lynkkaamaan Vampirea, voisin pitää häntä ihan semisti hyvismäisempänä nyttemmin, mutta ei edelleenkää mitenkään varmasti. Ottaen huomioon, että eilen kuitenkin Zeyn oli tarkoitus pelastaa itsensä eikä siten Vampiren ääni ole liian vahva argumentti hänen pahiksettomuudestaan, edes eilisen perusteella. Tämä siksi, että taktisesti olisi hyvä veto saattaa pahiskaveri tippumisvaaraan, sillä vaikka Zey olisi saanut lisääkin ääniä, Vampire olisi aina voinut vetää ”herättelyäänensä” pois.

Myös pitäisin huomion arvoisena sitä, että Zey äänestäessään todellakin valitsi juuri Jiten äänien saaneiden joukosta (Jite, Yut, Violet ja Vampire). Useampikin pahistiimin jäsen voi olla saanut ääniä, jolloin Zeyn tarvi valita Jite, mikä oli sinänsä luonnollinen valinta, sillä Zey oli häntä epäillyt aiemmin.

Kaikki varmaan on myös osannut laskea, että meillä on tasan kaksi päivää aikaa osua pahikseen, muuten kylä on hukassa, ja toisena niistä päivistä saattaa olla jo melko lailla vaarana, että pahikset äänestää jonkun hyviksen ulos, ihan vaan koska heitä on yhteensä kuitenkin 3 petturi mukaanlukien. Tää toki ei ota huomioon sitä, että jos meidän suojelija onnistuukin jo kolmatta kertaa.


Raegan kirjoitti:No, olisin toivonut että topassa olisi ollut enemmän keskustelua jotta päätös olisi ollut minulle helpompi - mutta sitä nyt ei näyttänyt tulevan joten teen sen minkä itse parhaaksi tällä hetkellä koen, eli tulen esiin, olen siis suojelijanne. Toivottavasti ehditään spekuloida yhdessä paremmin vielä huomisen puolella.... Toivon myös että mun päätös osoittautuu edes suhteellisen oikeaksi. En nimittäin usko että osuisin enää ensi yönä oikeaan ja pahiksilla anyway on varma yötappo, mikä johtaisi siihen että massaus olisi huomenna mahdollista.

Ensimmäisen yön suojelukohteena oli siis Jite ja viime yönä Yut.

Eli jäljellä ovat enää piikkisiili, Jite, Violet, zeremi, Heliodora, Vampire, Yut ja minä. Jos järkevintä on lähteä hakemaan ennen arvontaa ollutta pahista, epäiltyjen lista näyttää jokseenkin tältä:

piikkisiili: Piikkisiilen suhteen ainakaan mulla ei ole kauheesti epäilyksiä. Ensimmäisen päivän kahakka Zeyn kanssa (olkoonkin lähinnä vain peliteknisyyksistä) olisi ollut sellainen taktiikka mitä nyt ei olettaisi pahisten heti ottavan käyttöön, kuten ei myöskään sitä että Zey niin näkyvästi nappasi saman äänestyskohteen.

Violet: Violet on ollut mukavan aktiivisesti pelissä mutta viestit on ollut mun mielestä aika ympäripyöreitä. Lyhyitä pelaajapohdintoja on toki tullut mutta nekään eivät ota ainakaan kovin vahvasti kantaa juuri kehenkään, ovat kirjoitettu mun mielestä vähän sellaisella otteella että ne on helposti selitettävissä toisin jos hätä tulee. Ainoa selkeä mielipide oikeastaan vain zeremin suhteen, jota pitänyt koko pelin ajan vallan hyvismäisenä. Mitä siitä tulkita, en osaa sanoa, mutta Violetia jäisin seuraamaan.

zeremi: Hmm, toinen saippuapala. Vähän vastaavia viestejä kuin Violetilla, paljon, mutta melko ympäripyöreitä ja pitää myös Violetia melko hyvismäisenä. Liekö järkevää pahistaktiikkaa hyvistellä tuolla tavalla mahdollista pahisparia.... toisaalta tän pelipäivän toiseksi viimeisin viesti kyllä vaikuttaa rehellisen pettyneeltä. Hmm-hmm.

Heliodora: Kuulunut vain yksi heräämisviesti eikä siinäkään mitään materiaalia. Tosi paha paikka tässä.... Heliodora kuitenkin pysynyt pelin kulusta tietoisena koska haki paikkansa takaisin antiaktiivisuuten tipahtamisen jälkeen. Herää siis kysymys, onko tässä -suokaa anteeksi- hieman raukkamainen pahistaktiikka vaiko mielenkiintonsa menettäneen taviksen löysäilyä.

Vampire: Ollut normaaliin itsensä verrattuna todella hiljainen... poissaoloa tosin näyttänyt olevan. Huomionarvoista tosin on että äänesti ensimmäisenä Zeytä toisen päivän aikana joka myös tiputti Zeyn. Olkoonkin että Zey oli tulossa pelastamaan itseään, pitäisin melko erikoisena taktiikkana että Vampire olisi lähtenyt sovitusti äänestämään Zeytä kun aktiivisuustaso ei ollut täysi sata.

Näillä näkymin siis pitäisi joku edellisistä valita, mutten osaa yhtään sanoa että kenet. Heliodorasta ei ole kuulunut mitään ja zeremistä ja Violetista ei ota selvää. Hmm-mm. Noh, ++Violet, ei ois mitään vahvemmin kantaa ottavaa materiaalia tarjolla? ;)

// Oho, Yut väliin. Lähetän tän nyt eka ja luen sitten...


Yut kirjoitti:Reagan: kiitos näistä tiedoista :) Jos ei ketään muuta suojelijaa ilmaannu, olen valmis uskomaan sinua.

Rohkea veto, sillä olet todennäköisesti pahisten ykköskohde ensi yönä. Tosin jos et kuole, silloin uskottavuutesi kärsii, sillä meillähän on petturi vielä pelissä.

Jos siis Reagan on suojelija, niin siinä tapauksessa joko Jite tai minä on varma hyvis tai molemmat. Jite on myös aiemmin saanut propseja sitä, että Zey häntä äänesti, ja koska hän on ensimmäisen yön suojeltu, olisi pahisten taktista valita hänet myös lisäpahikseksi, mutta toisaalta se olisi aika vikan pahiksen pinpointtaamista, joten en tiedä onko siihen ryhdytty. Oma tsäänssini pahikseksi riippuu lähinnä siitä, että onko pahikset nähnyt fiksuna lisätä minut joukkoonsa, mitä epäilen, sillä he kuitenkin yrittävät nirhata mut ennen valintaa, ja jos suojelija ei olisi ollut välissä olisivat onnistuneet, joten hei eivät tuskin valitsisi joukkoonsa samaa henkilöä jota koittivat tappaa, koska eivät vielä tällöin tienneet, onnistuvatko he tässä tapossa. Eli tämän perusteella olen todennäköisesti hyvis.

Siinä valossa piikkisiilen antama ääni minulle tulee ihan uuteen valoon, varsinkin kun pahisjoukkio on varmasti updeitannut uutta pahista hyviksistä - minut voidaan mahdollisesti todentaa hyvikseksi, niin miksei koittaisi horjuttaa minun uskottavuuttani, kun suojelija ei ole vielä tuonut tietojaan. Myös hän voi olla myös alkuperäinen petturi/pahis, koska Zeyn kanssa väittelystä huolimatta, he molemmat toivat selkeästi esiin, että vaikka heillä on peliteknisiä erilaisia näkemyksiä, he eivät epäile toisiaan.

Toisaalta, myös Raeganin muut pointit potentiaalisista pahismaisuuksista ovat hyviä. Jos Raegan on suojelija, luotan hänen vibaansa pahiksista, koska hän on onnistunut myös suojelemaan kahdesti pahisten uhria, mikä on aika saavutus, joten taitoa täytyy olla spotata tärkeät jutut. Eli sen perusteella veikkaukseni pahiksiksi on Violet (alkuperäinen pahis), piikkisiili (petturi) ja Heliodora/zeremi sekä hyviksiksi Raegan, Jite, Heliodora/zeremi, Vampire ja Yut. On toki mahdollista, että Jite on pahis, mutta tän päivän keskustelut musta vahvistaa Jiten hyvikseyttä, tai ainakin eri puolta suhteessa piikkisiileen. Vampire tuntuu taas liian vähän kiinnostuneelta omaan pelissä jatkamiseen ollakseen pahis tuossa eilisen vikassa viestissä, joten vaikka eilen olin häntä nirhaamassa, on hän nyt kuitenkin vähemmän epäilyttävä muussa valossa. Vaikka voihan Vampirekin olla pahis, jos pahikset koittivat mua nirhata sen vuoksi, että olin oikeassa hänen osaltaan (ja ehkä parin muunkin) - toisaalta myös hämäys voisi olla syynä.

JOS taas joku toinen väittää olevansa suojelija, siinä valossa näyttää varmasti siltä että joko minä tai Jite kuuluu pahiksiin. Jos on kaksi suojelijakandia, toinen on luultavimin petturi, ja tää tilanne sinänsä luo mielenkiintoia pahisjahtiin vaikka toki hankaloittaa siinä mielessä, että pitää miettiä kehen uskoo. Toki voihan Raeganin esiintulo olla myös pahisten juoni saada oikea suojelija esiin.

Mä oon kuitenkin valmis uskoon Raegania so far, täytynee vielä pohtia, ketä äänestää, jos niin tekee.

Muuten, kuvittelenko vaan vai onko tästä topicista kadonnut viestejä? Mä luulin, että me oltiin jo 3. sivulla o_O


Vampire kirjoitti:
Muuten, kuvittelenko vaan vai onko tästä topicista kadonnut viestejä? Mä luulin, että me oltiin jo 3. sivulla o_O

Kylän muutto-sivulla Surrur taisi mainita, että sivulle mahtuvien viestien määrää on kasvatettu, jotta talteenotto helpottuisi. Eli ei viestejä kadoksissa...

Ja koitan lukea töpöttäjää läpi saatuani päivän sanamäärän toivottavasti hyvissä ajoin kasaan.


Violet kirjoitti:Okei, yritetään löytää se pahis, joka on ollut pelissä alusta asti. nyt ei saa tulla hajaäänia, joten keskitytään siihen.

Jite, Yut ja Raegan eivät voi olla ensimmäisen päivän pahiksia. Perusteena suojelut ja suojelija.

piikkisiili ei mielestäni sovi Zeyn pahispariksi. Vampiren ääni taas tappoi eyn, joten ei hänkään todennäköisesti (tosin putoaminen johtui PJ:n takia, joten tämä ei ole vedenpitävä alibi)

Jäljelle jäävät zeremi sekä Heliodora.

Heliodorasta ei ole oikein mitään sanottavaa. Pitäisin itse zeremiä todennäköisimpänä pahiksen, joten ++zeremi Hän sopii hyvin Zeyn kanssa pahispariksi, sillä he ovat kummatkin tukeneet toinen toisiaan. Suosittelen kaikkia lukemaan Zeyn viestit katsoen juuri hänen viestejään/pointtejaan/epäilyjään koskien muita pelaajia. Haluaisin vielä tässä kohdin huomauttaa, että hajaäänet voivat antaa pahiksille ikäviä mahdollisuuksia.


Yut kirjoitti:Okei, toista suojelijaa ei ole ilmaantunut paikalle, eli Raegan it is.

Lueskelin topan viestit nyt uusiksi läpi ja taidan olla vielä enemmän pyörällä päästäni, enkä oikeen osaa nyt sanoa vahvempaa mielipidettä kenestäkään pelaajasta suuntaan tai toiseen, koska tää alkaa oleen fataalia - jos tänään ei osuta pahikseen, niin ne massaa meidät huomenna.

Sen sijaan rupesin miettiin tuota Violetin kysymystä, miksi pahikset eivät nirhanneet ensimmäisenä yönä suojeltua "varmaa hyvistä" varman yötapon saavuttamiseksi. Koska se on musta aika outoa, koska sillä minimoitaisiin varmat hyvikset pois. Syyksi keksin sen, että pahikset näki mut viime yönä niin suurena uhkana, että mun eliminointi oli tärkeämpää kuin Jiten (ellei ne oo sitten koittanut nirhata epäaktiiveja). Tästä siis päästään olettamukseen, että epäilin aivan oikeita henkilöitä pahiksiksi. Tämän perusteella pahiksia olisi siis Vampire, Violet (Vainiljapilven ja Jiten jätän ulkopuolelle alkuperäisten epäiltyjeni joukosta) ja lisänä arvottu uusi pahis (mahd. piikkis).

Jos oletetaan että epäaktiiviset eivät tunne suurta kunniaa voitostaan jos se on epäaktiivisuudella saavutettu, pahisjoukosta jää Heliodora pois. Raegan, Jite ja minä raakkaantuu suojelijatietojen perusteella pois. Sen jälkeen jää Vampire, zeremi, piikkis ja Violet. Vampiren kanssa voi melkein olettaa, että niin epäaktiivinen ei ole pahis, vaikka toisaalta miksi hän pysyisi pelisssä kontribuoimatta, jos on niin kiire (sama argumentti Heliodoralle). Heliodora on vielä äänestyspakossakin tänään, eli jos hän ei äänestä, hän tippuu pois. Jos hän ei ole pahis, se voi hyvinkin naulata pahisten voiton. Mutta jäljelle jääneistä zeremi, piikkis ja Violet on ollt aktiivisia, ja ensimmäisistä mulla on alun perin tullut hyvisfiilistä, joskin piikkisiilen viba vaihtui tältä päivältä - ehkä hän oli arvottu pahis, ehkä ei, Violet taas hyvinkin paljon kalastelee hyvisvibaaa, ja saisikin sitä minulta, ellei mulle tulisi koko ajan sellainen fiilis että hän on liian hyvismäinen ollakseen totta. Toki hän on aivan oikeassa monessa kohtaa, mm. hajaäänet antavat pahiksille ikäviä mahdollisuuksia. Toivottavasti tämä ei mene metsään, mutta lähden nyt kyllä äänestämään melko fiilispohjalta:
++Violet


Violet kirjoitti:Yut: Perustelusi olivat hyvät, tosin paikoittain huvittavat ( sori, mutta nauroin, kun kirjoitit "liian hyvismäinen ollakseen totta". Katsoit kuitenkin vain pelaajien toimintaa, etkä sitä, miten he suhtautuivat Zeyhin etkä miten Zey suhtautui muihin. Katso niitä kohtia tarkkaan, sillä niistä löydät linkit.


Hagrid kirjoitti:Päivä on päättynyt.


Hagrid kirjoitti:3. ilta

Äänet:
1 Yut (piikkisiili)
2 Violet (Raegan, Yut)

"Kuka hän on?" Barriss Offee kysyi ihmeissään, töllistellen pitkä otsaisen miehen ruumista edessään. "Hän on mestari Ki-Adi Mundi. Levätköön hänen sielunsa rauhassa", Shaak Ti vastasi.

Kuolleet:
1. päivä - Meyjoordun (Luminara Unduli, tavis)
1. yö - Ei kukaan
2. päivä - Zey (Darth Sidious, pahis)
2. yö - Ei kukaan
- Carm (Yoda - kertakäyttöinen ennustaja) [ANTIAKTIIVISUUS KUOLEMA]
- Neve (Kit Fisto - tavis) [ANTIAKTIIVISUUSKUOLEMA]
- vaniljapilvi (Plo Koon - tavis) [TIPUTTAUTUI, EI LÖYTYNYT VARAPELAAJAA]
3. ilta - Violet (Ki-Adi Mundi, tavis)

Elossa:
- piikkisiili
- Jite
- Yut
- zeremi
- Heliodora
- Raegan
- Vampire

Poissa:
- Ei kukaan

Äänestyspakot:
- piikkisiili, Heliodora, Raegan
Kaikki suorittivat äänestyspakkonsa, jee!

4 päivän aamu sarastaa 7.11 klo 16.00

Heliodora tiputtautui pelistä, hänelle etsitään varapelaajaa!

//Pelimode muutti yön päättymisaikaa, jotta yö kestäisi sen vuorokauden ajan :>.


Hagrid kirjoitti:4. päivä

Shaak Ti ja Barriss Offee olivat juuri löytäneet Mace Windun ruumiin. Sen jälkeen he olivat juosseet pihalle, jossa odotti 505 legioonan klooniarmeija, jotka alkoivat tulittamaan joukkuetta, jotka vetivät heti miekan esille ja ensin kaatui Seacee Tiin, sitten Offee ja lopulta Shaak Ti. Yhtäkkiä loputkin jedisoturit olivat kaatuneet. Toivo oltiin menetetty. Vai oltiinko..?

Toisaalla..

Seacee Tiin nousi alukseen kahden ewokin kanssa. "Kiitos kyydistä", Tiin kertoi ewokeille. Sen jälkeen, he nousivat ylös ilmoihin, ja katosivat taivaan tuuliin. Ehkä toivoa ei oltu vielä menetetty...

Mutta siihen asti, kunnes Tiin keksii mestarillisen suunnitelman sithien tuhoamiseksi, saivat he vallattua Coruscantin!

Onnea pahikset ja Yut joka hyvisteli itesnsä loppuun asti!

Kuolleet:
1. päivä - Meyjoordun (Luminara Unduli, tavis)
1. yö - Ei kukaan
2. päivä - Zey (Darth Sidious, pahis)
2. yö - Ei kukaan
- Carm (Yoda - kertakäyttöinen ennustaja) [ANTIAKTIIVISUUS KUOLEMA]
- Neve (Kit Fisto - tavis) [ANTIAKTIIVISUUSKUOLEMA]
- vaniljapilvi (Plo Koon - tavis) [TIPUTTAUTUI, EI LÖYTYNYT VARAPELAAJAA]
3. ilta - Violet (Ki-Adi Mundi, tavis)
4. yö - Raegan (Mace Windu - suojelija)
- Jite (Barriss Offee - tavis)
- Heliodora (Shaak Ti - tavis)

- Yut (Seacee Tiin - tavis)

Onnea voittajille!
- Vampire (Darth Sidious2 - pahis)
- Zey (Darth Sidious - pahis)
- piikkisiili (General Grievious - pahis)
- zeremi (Commander Cody - petturi)

Heliodoralle ei löytynyt varapelaajaa, joten hän tippui aktiivisuuteen.

Onnea pahikset!


piikkisiili kirjoitti:Jahas... Ei tähän voittoon paljon vaadittu. Meni maku pelaamisesta, kun porukkaa tippuu itsestään ja Zeyn kohtalo oli mälsä. Onneksi suojelija osui oikeisiin, että tämä ei loppunut siihen paikkaan :p.

Jite jätettiin tiputtamatta 2. yönä, koska siinä oli mahdollisuus lavastaa hänet pahikseksi. Eli tarkoitus oli saada porukka ajattelemaan, että Jite arvottiin pahikseksi. Jite toimikin halutulla tavalla vastustaessaan ennustajan esilletuloa, mutta tuohon ei sitten tartuttu Violetia lukuunottamatta. Yut tuli valittua, koska hänen tietämättömyytensä suojelijan suojeluvoimista olisi voinut olla hämäystä. zeremi aikoi tulla esiin suojelijana ja sekoittaa pakkaa entisestään.


Yut kirjoitti:Joop. Toisen päivän muutokset sotki aika lailla pakkaa, ainakin osaltani. Tällä kertaa olisi vaan oikesti pitänyt mennä fiiliksen mukaan, eikä etsiä syitä ja seurauksia, koska ekana päivänä listasin muistiinpanoihini että jännä Zeyn ja piikkiksen väittely, jossa ovat eri mieltä, mutta kuitenkin sopivat niin nätisti. Mut ei luota vaistoihinsa, ja pahikset hämäsi liian tehokkaasti, onnittelut. Aktiivisuus vähän laski loppua kohden, niin haastavaa oli pahista metsästääkin. Pahoittelut Violet, menin harhaan :(


Jite kirjoitti:Viimeinkin loppui, ja kävi loppujen lopuksi kuten pelkäsin, eli pahikset saivat liikaa etua antiaktiivisuuskuolemista. Pakko kuitenkin onnitella heitä, koska en olisi missään vaiheessa arvannut pahiksia oikein; siinä mielessä ansaittu voitto.

Enemmän mua jäi harmittamaan itse pelin sählingit, ja PJ:n kämmäilyt. Kun tosta alettiin Zeyn kuoltua arpomaan uutta pahista, meinasin oikeasti lopettaa kesken silkkaa turhautumista, puhumattakaan siitä, ettemme saaneet heti vastausta siitä, milloin uusi pahis arvottiin. Mulle jäi pelistä nyt todella katkera maku suuhun :(
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17


Paluu KEPPI 2014 Pelit K3:sta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa