Re: Vaunu numero 6 - Onnea hyvikset :)

Re: Vaunu numero 6 - Onnea hyvikset :)

ViestiKirjoittaja Zey » 12.11.2013 16:58:47

Pelattu 5.8.-19.8.2013

Mus mus kirjoitti:Vaunu numero 6

PJ:Mus mus
VPJ: jii
APJ: Hagrid
Pelityyppi: Peruspeli
Pelaajamäärä: 12
Äänestystapa:
Pelimode: Lotazi :>


Hyvät matkustajat,

Tervetuloa kaukojunareitille Helsingistä Rovaniemelle. Tulemme pysähtymään Kouvolassa, Mummolassa, Mustikassa, Porvoossa, Tampereella ja Oulussa. Ravintolavaunu sijaitsee vaunussa 4.

Lisäksi huomio vaunun 6 matkustajille. Olemme saaneet tietää, että te olette saapuneet junaan matkalipuitta, mikä on varsin ikävää. Tämän vuoksi olemme laittaneet vaunuunne kaksi valepukeutunutta lipuntarkastajaa, jotka tulevat poistamaan teidät junasta sopivin väliajoin. Vaununne on myös turvalukittu, joten pakoon on turha luikkia.

VR toivottaa kaikille rauhallista matkaa!
Bästa passagerare...


Matkustajat eivät kuitenkaan halunneet saada sakkoja. Pian suunnitelma lipuntarkastajien poissaamiseksi olikin kehitetty...


Päivä ja äänestys (UÄ):

Päivä kestää aina 4 vuorokautta.

Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin -- Nimi Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.

Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:

Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Erikoishahmot laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.

Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut (aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi). Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.

Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, menettely riippuu erikoishahmosta:

Pahikset: Tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:

Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.

Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.

Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Hahmot:

Hyvät:

10 Tavallista (vaikkakin liputonta) matkustajaa: Yrittävät lynkata päivisin lipuntarkastajia, ja nukkuvat normaalisti öisin.

Pahat:

2 Lipuntarkastajaa: Pelin pahikset. Lähettävät öisin PJ:lle yksityisviestinä nimen ja varanimen, ketkä haluavat tappaa (= Heittää pois junasta rikesakko kourassa). Saavat puhua keskenään millä keinolla haluavatkaan.


Voittaminen:

Hyvikset voittavat, kun kaikki pahikset ovat kuolleet.
Pahikset voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.

Mukana (12/12):
Hagrid
zeremi - Tavallinen (1.yö)
Zey - Tavallinen (2.Yö)
Jite -> zeremi
horaaneko
Dreamer - Tavallinen (1.päivä)
Ottomaani -> Gomhog
Vaniljapilvi
Vampire - Pahis (2.Päivä)
Iku - Pahis (3.Päivä)
Piikkisiili -> Zey
Juonittelija
Fiksubjs dilmaattinen
~Lomalla 31.7. asti~
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Re: Vaunu numero 6 1.päivä

ViestiKirjoittaja Zey » 12.11.2013 17:13:30

Mus mus kirjoitti:1.Päivä

Hyvät matkustajat,

Lähdimme juuri Helsingin Rautatieasemalta kohti ensimmäistä pysähdyspaikkaamme, joka on Kouvola. Muistattehan, että ravintolavaunu sijaitsee vaunussa numero 4. Muistutamme myös, että ensimmäisen luokan matkustajilla on oikeus kiilata jonon eteen, sillä he ovat maksaneet matkasta enemmän kuin te.

Haluaisimme myös ilmoittaa, että ensimmäinen pummilla matkustava ihminen tullaan heittämään junasta pois Kouvolan pysäkillä. Siihen asti vaunun 6 ihmisillä on aikaa elää vaunussaan, sillä ei taida olla kovin eettistä heittää matkustajia liikkuvasta junasta.

VR toivottaa teille iloista matkaa!
Bästa passagerare…


Juna kulki kiskoilla tasaisen kovaa vauhtia. Vaunun 6 matkustajat katselivat toisiaan, pohtien sitä, ketkä kaksi olisivat valepukuisia tarkastajia. Joku tultaisiin heittämään joka tapauksessa pois, kun Kouvolan pysäkille saavuttaisiin…

Juna saapuu Kouvolaan… eli ensimmäinen päivä loppuu 9.8 kello 19.00.

Potee pahoinvointia vessassa (Poissaolijat):
Juonittelija 5.8. - 9.8.
vaniljapilvi 6.8. - 9.8.


Hagrid kirjoitti:Jee, vihdoinkin tää alkoi ^^ Innoissani olen niin pelistä, kuin apj:nä toimimisesta.

Tehdään tästä nyt oikein aktiivinen peli ^^


Vampire kirjoitti:Huh, kaksi peliä samaan aikaan+kiire, ei niin kovin hyvä yhdistelmä. Palailen asiaan sitten kun ehdin, luultavasti tämän päivän aikana vielä


Dreamer kirjoitti:Iltaa täältäkin. Ja komppaan Vamia, koska itelläki paljon kiireitä IRL ja sitten viel kaks peliä. : D
Mutta toivottavasti matka taittuu mukavasti. c:


vaniljapilvi kirjoitti:Moi kaikille! Ihanaa pelata pitkästä aikaa. Ja paljon on näköjään muuttunut sitten viime näkemän, uusia pelaajia ja erikoishahmottomia peruspelejä... Tästä tulee varmasti mielenkiintoista - tosin oon utelias siitä, mistä ekana päivänä voisi puhua kun erikoishahmojen kanssa ei voi taktikoida. Harmi että mulla on nyt poissaolo alkamassa kun olisin niin intoa piukassa aloittamassa... Kysymys kaikille: mikä on ekan päivän paras taktiikka teidän mielestänne?


piikkisiili kirjoitti:Vaniljapilvi: Eikös ne pahikset taktikoi?


Iku kirjoitti:Toisin kuin Vampire palailen asiaan toden näköisesti huomenna, mutta muakin vaivaa koko tän viikon älytön kiire. Yritän kuitenkin ehtiä aina välillä piipahtamaan ja sunnuntaina sitten helpottaa.


horaaneko kirjoitti:Voi ei, pitää kompata Vamia ja ties kuinka monta muuta siinä, että kiirettä pitää. :'D Syksy on tietty aina tällasta Kylässä.

Ottomaanin kaa en ole ennen pelannut, hei vaan sinne! Ja vaniljapilvelle tervetuloa takas! n__n

Peli on tosi simppeli peruskaavaltaan, joten teknisyyksistä ei oikein ole puhuttavaa.

12 pelaajaa / 2 pahista

1. pvä » 11 / 2
1. yö » 10 / 2
2. pvä » 9 / 2
2. yö » 8 / 2
3. pvä » 7 / 2
3. yö » 6 / 2
4. pvä » 5 / 2
4. yö » pahistusvoitto

Eli tosiaan vaan 4. päivään asti aikaa harhalynkata. P:

Vastaus vaniljalle:

Ei mulla ainakaan mitään erikoista taktiikkaa ole. Näyttää siltä, että ainakin tästä päivästä on tulossa hiljainen kun kiirusta on ilmassa, joten jotainhan pitäisi keksiä.
...Okei, lisää kysymyksiä koko kansalle:

Uskotteko petturin puuttumisen vaikuttavan jotenkin peliin?

Piikkis: miksi vain pahikset taktikoi sun mielestäsi?


Zey kirjoitti:Pikainen vastailu ennen kuin nukahdan :D

Vaniljapilven kysymykseen sanoisin että paras taktiikka ensimmäiseen päivään on puhua mahdollisimman paljon. Ja se on myös aika toimiva taktiikka muinakin päivinä :>

Horaanekon kysymykseen taas; uskoisin sen vaikuttavan. Nythän petturi ei voi pelastella pahiksia, joten pahisten välinen linkitys voi olla suurempi, kun kerran joutuvat kaksistaan pärjäämään. Lisäksi nyt ei tule petturin avulla mitään massausmahdollisuutta ja ylipäätään on yksi henkilö vähemmän tekemässä äänestystuloksista pahiksia miellyttävän ja yksi pää vähemmän tekemässä pahisjuonia.


Hagrid kirjoitti:Komppaan Zeyta siinä, että pitää kirjottaa ennenku nukahan.

Vaniljapihvi: Eikö se ole ihan vaan puhumista ja yrittää muodostaa jonkinnäköistä kuvaa pelaajista, yrittäen lajitella heitä ihan vain pikaisesti. Sitten myöhempinä päivinä voi varmaankin alkaa tekemään suurempia johtopäätöksiä.

Horaaneko: Varmasti vaikuttaa. Zeytä kompaten, petturi ei voi tulla pelastelemaan pahiksia joka välissä ja muutenkin hämmentää pakkaa vaarantamatta juurikaan pahiksia. Pahiksille petturiton peli on sitten vähän tylsempää.

P.S. Kuuntele musiikkia ja yritä samaan aikaan kirjoittaa viestiä juonariin, kunnes huomaat pian hyräileväsi biisiä ja kirjoittavan kappaleen sanoituksia viestiisi.


zeremi kirjoitti:Minultakin heräilyviesti! :)

Vanilja: Aktiivisuus, aktiivisuus ja aktiivisuus. Tosin sanon saman kuten ennenkin. Ekana päivänä ei ole pahimmin konkreettista materiaalia, joten toisesta päivästä eteenpäin: aktiivisuus, aktiiv..
horaa: Tottakai petturin puute vaikuttaa peliin. Pahiksilla ei esim. ole mahdollista tukeutua petturin ääneen tukalassa tilanteessa.

Sitten peliteknisyyksiin! Eikun, eihän niitä oikeen oo tässä pelissä. :o


Vampire kirjoitti:Mikä ihmeen "kompataan Vampirea"-kierros täällä on käynnissä? Toki vain sen osalta, että kaikilla on kiire tai sitten ei ole kiire, mutta silti mua hämmentää tää äkillinen "komppaan Vamia..." ja "toisin kuin Vam..." Vähän Kanala-fiilis taas, kun kaikki lammaslaumailee mun perässä, vaikkakin noin pienestä asiasta.

horaan kysymykseen; uskoisin, että petturin puuttuminen vaikuttaa peliin jollain tavalla. Ilman petturia pahikset ovat omillaan eivätkä pysty tukeutumaan petturiin kiperässä tilanteessa, jossa petturin uhraaminen voisi saada jonkun pahiksen vaikuttamaan mitlei varmalta hyvikseltä. Ja mitä vähemmän pahiksia sen parempi.

Taktikointiin; pahikset on yleensä niitä, jotka taktikoi enemmän, mutta kyllä mun mielestä hyviksetkin voi taktikoida, mutta se taktikointi on erilaista, koska se tapahtuu julkisesti ja pahikset voi osallistua siihen, kun taas pahisten taktikointi on kätkettyä ja tapahtuu yksityisesti tai vaikka chatzyllä (tai ircissä tai missä vain)


Zey kirjoitti:Vampire, mikset kertonut mitään hyvää taktiikkaa ensimäiseksi päiväksi? Onko kenties kaikki mielessäsi olevat taktiikat niitä kätkettyjä ja yksityisesti tapahtuvia, joista jo puhuit?


Iku kirjoitti:mun oli pakko ottaa poissaoloa, kun paljastui taas pari ihanaa juttua, jotka on pakko tehä tällä viikolla. On parempi etten yritä kaiken tän kiireen keskellä seurata pelejä, koska se on nyt vaan ylinmääräistä stressiä, jota ei todellakaan kaivata. Palailen asiaan sunnuntaina kesälukukauden päätyttyä.


Dreamer kirjoitti:Eka päivä: Mä ite seuraan ekan päivän vähä sivussa. Tää oli sellane ahaa-hetki itelle ku älysin tekeväni sen joka pelissä. Eli siis luen kaikkien viestit aina läpi, teen joitai muistiinpanoja, mutta en koskaa ehi kirjottaa sitä ennen ku muut tulee puhumaa. Enkä haluais aina kompata. :c
Petturi: Se on helpottavaa et petturi on poissa ja tää on sellane erikoishahmoton peli molemmin puolin ettei oo mitenkää epäreilua. Mutta hyvilläni siis olen. c:


Jite kirjoitti:Hereillä ollaan tässäkin pelissä, ja taktiikoita siis vaniljapilvi kyselikin. Itse näkisin, että kaikista taktiikoista loppujen lopuksi se paras on, että pelaat mukana miettimättä sen erityisempiä taktiikoita. Petturin puuttumisen myötä pahisten pelin luonne muuttuu jonkin verran, koska heillä ole mukana uhrilammasta/ylimääräistä ääntä. Pahikset joutuvat elämään sen kanssa, että pelastelu on riski, joten todennäkösesti, kun pahis saadaan kiinni, hänen kaverinsa hylkää kiinni jääneen, ja kääntyy vastaan. Tahallinen linkittyminen kun ei ole maailman fiksuin veto :P

Vampiren puhe siitä, miten hyviksetkin voi taktikoida, antamatta siitä esimerkkiä, en oikein tajua, mitä hän ajaa takaa. Meillä ei ole ennustajaa eikä suojelijaa :S


Vampire kirjoitti:
Vampire, mikset kertonut mitään hyvää taktiikkaa ensimäiseksi päiväksi? Onko kenties kaikki mielessäsi olevat taktiikat niitä kätkettyjä ja yksityisesti tapahtuvia, joista jo puhuit?

Koska oon autossa matkalla kotiin muuttomatkalta ja en suoraan sanottuna halua leikkiä hitaan netin kanssa enempää kuin on pakko. Enkä edes oikeestaan näin äkkiseltään edes tule mitään mieleen, eikä mulla mitään yksityisesti tapahtuvia taktiikoita ole, jos olisin kehitellyt jotain peliä edistävää, niin kertoisin sen täälläkin.


piikkisiili kirjoitti:
horaaneko kirjoitti:Piikkis: miksi vain pahikset taktikoi sun mielestäsi?

Ajattelen taktikoinnin salamyhkäisenä ja juonittelevana. Sitä pahikset tekee ja hyviksen kuuluisi olla avoin. Kyllähän hyviksetkin voi taktikoida, mutta niillä ei voi hakea yhteistä hyvää, koska ne ei voi olla julkisia. Jos joku yksittäinen pelaaja keksii taktiikan huijata pahiksia, ei sitä kerrota julkisesti. Hyvis voi myös miettiä, miten säilyttää henkensä, mutta onko silloinkaan erityistä taktiikkaa. Erikoishahmoista voi kyllä keskustella julkisesti, mutta niitä ei tässä pelissä ole. Voihan sitä päättää pelata aktiivisesti, mutta tehdäänkö sitä silloin laskelmallisesti. Paitsi jos vaniljapilvi tarkoitti suunnitelmaa.


zeremi kirjoitti:Kukahan kävis äänestämässä, ettei mee arvontaan? Itellä ei vaan oo koskaan ekana päivänä mitää kuvaa pelaajista, joten jätän ite ainaki äänestämättä, kuten tavallista.


Hagrid kirjoitti:Zeremi, totta, mutta mieluummin äänestän jotain epäaktiivista, kuin että menisi arvontaan. Ja tässä pelissä ei ole erikoisrooleja joten sellaistakaan pelkoa ei ole :-D

++Ottomaani


Vampire kirjoitti:Hagrid, mitä ajattelit tehdä siinä vaiheessa, jos Ottomaani herää? Äänestää randomilla jotakuta muuta, koska on pakko vai jättää kokonaan äänestämättä toivoen, että joku muu tekee likaisen työn ja äänestää? Tässä on kuitenkin vielä yksi IRL-päivä päivää jäljellä, joten Ottomaanilla on kyllä aikaa herätä, mutta se taas tuottaa uuden ongelman arvonnan estämiseksi...


piikkisiili kirjoitti:Kieltämättä tuon ratkaisun tekeminen ei olisi ongelmallista erikoishahmojen poissaollessa. Käsitinkö minä oikein, että Hagrid tuntee Ottomaanin? Tiedätkö jotain hänen aktiivisuudestaan? Ja komppaan Vampirea hänen kysymyksestään.

Dreamer kirjoitti:Eka päivä: Mä ite seuraan ekan päivän vähä sivussa. Tää oli sellane ahaa-hetki itelle ku älysin tekeväni sen joka pelissä. Eli siis luen kaikkien viestit aina läpi, teen joitai muistiinpanoja, mutta en koskaa ehi kirjottaa sitä ennen ku muut tulee puhumaa. Enkä haluais aina kompata. :c

Vai pelkäät joutuvasi huomion kohteeksi? Ekana päivänä kun putoaa herkästi pienestäkin.


Zey kirjoitti:Okei, koska joku pitäisi tappaakin tänään, niin voisinpa yrittää käydä alkufiiliksiä pelaajista läpi.

Vaniljapilvestä on hieman hyvismäinen kuva, kun ei tyytynyt vain heräilemään ja toivomaan aktiivista peliä, vaan lähti kyselemään pelaajilta ja näin luomaan puhetta.

Piikkisiili tuntuu myös hyvismäiseltä, vaikka jättikin vastaamatta petturi kysymykseen :( Mutta joo, lähinnä tuo, että alkoi heti kyselemään, sen sijaan että olisi vain vastannut Vaniljapilven kysymykseen, mikä olisi ollut pahikselle helpompaa. Nyt tuli mulle ainakin sellainen kuva piikkiksestä, että se haluaa saada lisää tietoa muiden rooleista.

Horaanekokin lähti ihan hyödyllisen tuntuisesti liikkelle. Esitti yleisen kysymyksen, sekä lähti sitten hieman piikkistä ihmettelemään. Hagrid taas tarttui toimeen ja lähti äänestämään Ottomaania välttääkseen arvonnan. Pahiksellekin voisi tulla halu estää arvonta, mutta ilman perusteluja äänestäminen voisi ehkä kiinnittää huomiota liikaa, milloin pahikselle olisi ollut helpompaa jättää äänestys jonkun muun huoleksi. En siis heitäkään olisi nyt äänestämässä.

Vampiren uusimmasta viestistä tuli hieman sekavat tunteet. Hienoa että kyselee ja luo keskustelua, mutta viestin sävy tuntui kauhean syyttävältä. Aivan kuin Hagrid olisi tehnyt väärin äänestäessään Ottomaania. Pahiskavereita kenties, ja pakko puolustaa, kun ei tiedä pääseekö toinen puolustamaan itseään?

zeremissä vähän särähti tuo että tuntuu antavan muiden hoitaa koko äänestys. Ymmärrän kyllä tavallaan, että ei sitä ilman perusteluita haluta lähteä arpomaan, mutte kuitenkin tuli olo, että zeremi ei halua olla se, kuka sen kuolevan sitten arpoo, vaan mielummin pysyisi huomaamattomanpana.

Muista ei olekaan mitään kuvaa, joten ääni olisi lähdössä joko Vampiren tai zeremin suuntaan. En tiedä vielä kumman, mutta onneksi on huomennakin aikaa miettiä.

//piikkisiili väliin.


piikkisiili kirjoitti:Joo unohdinpa kommentoida horaanekon kysymystä. Kun tässä pelissä ei ole ennustajaakaan, ei sen puuttumisella ole niin suuri merkitys. Onhan se hyvä huomio, että pajikset saattaa varoa toistensa pelastelua, mutta sitten ne tietty päättää käyttää käänteispsykologiaa.


Zey kirjoitti:Kysymys kaikille: Kenet pitäisitte mieluiten pelissä mukana (aka, olisi viimeinen henkilö, jonka haluaisitte tällä hetkellä tiputtaa) ja miksi?

Itse pitäisin mieluiten Vaniljapilven. Hän on mielestäni hyvismäinen (perustelut oli viime viestissä) ja ensimmäisessä viestissä kertoi olevansa innoissaan pelaamassa, joten poissaolon jälkeen häneltä voi tulla paljonkin asiaa ja tulee todennäköisesti olemaan aktiivinen innokkuudesta johtuen.


Hagrid kirjoitti:Piikkisiili: Tunnen Ottomaanin, hän sanoi mulle yrittänsä olla mahdollisen aktiivinen, mutta en edes tiedä onko se huomannut pelin alkavan. Voin soittaa hälle huomenna.

Vampire: Sitten tietenkin vaihdan ääneni ja sitten menee arvontaan - ellei pelissä nyt ole toista henkilöä joka ei ole vielä herännyt.

Zey: Mieluiten sinut tai vaniljapihvin. Vaniljapihvi on niinkuin sanoit luonnut keskustelua kyselemällä kysymyksiä, samoin olet sinä ja olet tuonnut mielipiteitä esille, jotka luovat keskustelua ja sitä kautta aktiivisuutta, joka antaa sulle hyvispointseja.


Hagrid kirjoitti:Väliaikalaskenta :)

Hyvät matkustajat, lähenemme Kouvolaa. Siellä saamme ainakin osan pummilla matkustavista pihalle ... toivottavasti.

VR toivottaa turvallista matkaa niille jotka ovat maksaneet lippunsa!
Hyvää matkaa!
Have a good journey!
Trevling resa!


Äänet:
1 Ottomaani (Hagrid)

Äänestyspakot:
Ei ketään tällä kertaa

"Mystisesti" kadonneita: (Poissaolijat)
Juonittelija 5.8 - 9.8
vaniljapihvi 6.8 - 9.8

Päivä päättyy tänään kello 19.00.


Vaan mieluummin tiputat randomilla herättelyllä jonkun, joka ei välttämättä ole edes huomannut pelin alkaneen kuin sellaisen tai jätät homman muille? Arvonta kun on aina ikävämpi kun äänestys, koska arvonnassa se joka kuolee ei saa mahdollisuutta puolustautua kuten sais sillon, jos olis tippumassa ääneen. Eli musta olis nyt erittäin tärkeetä estää arvontaan joutuminen, ja ainakin mua henk.koht. ketuttais valtavasti tippua jonkun arvonnan takia ja veikkaisin, et eipä täällä ole ketään, joka erityisedti haluais tippua arvonnalla tai hyppis riemusta, jos arpaonni valitsis putoajaks...

Ömm, kenet haluisin pitää pelissä... Öö. Ehkä vaniljapilvi, koska tuntuu tässäkn suunnassa hyvismäiseltä ja toinen hyvismäiseltä vaikuttaja on zeremi, tosin tässä on taustalla varmasti ajatus zeremi+juonari=hyvisrooli...

Zey, ihan samanlaisia kysymyksiä minunkin kysymykseni ovat kuin kaikkien muidenkin enkä ole ainakaan tarkoittanut niitä syyllistäviksi tms. halusin vain tietää, miten Hagrid on ajatellut toimia, jos Ottomaani sattuu heräämään. Ja en oikeastaan ole Ottomaani puolustellut, ei se kysymyksen esittäminen tarkoita välittömästi sitä että olisin pahis puolustelemassa heräämätöntä pahistoveria. Enkä itse edes nöe kysymysviestiäni mitenkään syyttävänä, siinä on vain suht kohteliaita kysymyksiä ajatuksista jatkon suhteen, jos Ottomaani herää. Eli sinällään ehkä pienoista ylireagointia ja epäilysten kaivamista tikusta, mutta ekana päivänä kaikki epäilyt on vähän tikusta vääntämistä, mutta silti kohotuttelee kulmia vähän, että "ääni olis lähdössä Vampiren tai zeremin suuntaan" ja ne syyt sille äänelle on jotain luokkaa "esitti kysymyksen" tai "ei halua itse leikkiä onnetarta ja päättää, kuka kuolee, jos ei ketään epäile". Molemmat kun on asioita, johon "sortuisi" molemmat puolet, pahis olis ehkä kiivaammin yrittämässä varmistaa, että ei mennä siihen arvontaan aka etsis syitä äänestää ihan ketä tahansa, kunhan se ei ole pahistoveri.

Eli jos Zey on pahis, niin sillon Zeyn äänestyskohde tai ne muut vaihtoehdot eivät ole pahiksia... Ja jos Zey on hyvis, niin päästiinpä tässä taas pitkälle. ^^[/quote]

zeremi kirjoitti:
Vampire kirjoitti:Ömm, kenet haluisin pitää pelissä... Öö. Ehkä vaniljapilvi, koska tuntuu tässäkn suunnassa hyvismäiseltä ja toinen hyvismäiseltä vaikuttaja on zeremi, tosin tässä on taustalla varmasti ajatus zeremi+juonari=hyvisrooli...

Repesin sun lausekkeelle. :D Pahoittelen, mutta en mä ole onneani voinut valita! :D

Zeyn huomio Vampiresta on kyllä munkin mielestä aika vähäinen, mut eipä tuo Vampirekaan oikeen neutraalisti tuu vastaamaan.

Zeyn kysymykseen: Itseni? :D Kunhan vitsailin, kun ei oo vielä mitää suurempaa mietettä pelaajista. Palaillaan varmaan huomenna asiaan. :)

Hadridin suunnitelma kuulostaa kyllä puolestaan aika karulle. Äänestää, jotta ei itse varmastikaan tipu, mutta on valmis arvontaan. Mun logiikkaan nojaten Hagrid kyllä valitettavasti näyttää vähän pahismaiselta tuollasella pelitaktiikalla. Jos arvonta on ok, niin ei sitä pitäis muuten mennä välttelemään kehnoisin perustein. Näinhän asettaa omat kankut turvaisammalle penkillä.


piikkisiili kirjoitti:Hagrid: Eli antaisit Ottomaanin pudota pelistä, koska oletat hänen unohtaneen pelin? Häntä muistuttaminen tuli vasta sen jälkeen mieleen?

Juu, Vampire olisi voinut vastata Zeylle helposti vain yhdellä lauseella ja se olisi kattanut koko homman. Toisaalta hänelle on tyypillistä olla jättämättä itseensä liittyvät asiat käsittelemättä, kuten aikaisemmin hänen komppaukseensa tarttuminen.

Mitä Zeyn kysymykseen, niin vaniljapilveltä haluan poissaolon jälkeen kommenttia kysymyksensä aihealueeseen eikä hänen pudottamisensa auttaisi siinä. Hyvismäisistä syistä jättäisin Zeyn pudottamatta, koska on saanut kynnettyä maata keskustelulle.


Hagrid kirjoitti:
piikkisiili kirjoitti:Hagrid: Eli antaisit Ottomaanin pudota pelistä, koska oletat hänen unohtaneen pelin? Häntä muistuttaminen tuli vasta sen jälkeen mieleen?


Oikeastaan oletan ettei hän välitä, koska olen hänelle sanonut jo, unohtamisella meinasin, että hän on unohtanut pelin ja viestin kirjoittamisen, mutta hän on tietoinen pelin alusta. Soitin hänelle juuri 5 min sitten uudestaan.


Zey kirjoitti:
Vampire kirjoitti:... mutta silti kohotuttelee kulmia vähän, että "ääni olis lähdössä Vampiren tai zeremin suuntaan" ja ne syyt sille äänelle on jotain luokkaa "esitti kysymyksen" tai "ei halua itse leikkiä onnetarta ja päättää, kuka kuolee, jos ei ketään epäile".

Eli susta olisi parempi tappaa mielummin randomisti pelaaja, kuin äänestää pelaajaa, joka edes pienesti epäilyttää?

Mutta joo, Vampiren vastaus mun pieneen epäilykseeni on aika mielenkiintoinen. Jotenkin hirveän paljon oikein alleviivataan ettei näin asia ole (en tarkoittanut syyttäväksi, enkä kyllä näe niitä syyttävinä ja en varmasti puolustellut Ottomaania!). Ja sitten vielä päälle ”ihan samanlaisia kysymyksiä minunkin kysymykseni ovat kuin kaikkien muidenkin” –kohta, missä Vampire tuntuu sanovan, ettei häneen pitäisi huomiota kiinnittää kun hän on aivan kuin kaikki muutkin. Pahis ei oikein tykkää, kun joutui heti ensimmäisenä päivänä valokeilaan?

zeremi taas ei suoraan vastannut mitään mun epäilyksen poikaseen, mutta kommentoi kyllä Hagridin toimia, mikä selittää kyllä vähän asiaa.

Hmm, ääneni menee nyt kyllä ++Vampirelle tuon vastauksen takia, mistä tulee lähinnä mieleen, että tuli tökättyä pahista, joka ei asiasta oikein tykännyt.


Vampire kirjoitti:
Eli susta olisi parempi tappaa mielummin randomisti pelaaja, kuin äänestää pelaajaa, joka edes pienesti epäilyttää?

Mutta joo, Vampiren vastaus mun pieneen epäilykseeni on aika mielenkiintoinen. Jotenkin hirveän paljon oikein alleviivataan ettei näin asia ole (en tarkoittanut syyttäväksi, enkä kyllä näe niitä syyttävinä ja en varmasti puolustellut Ottomaania!). Ja sitten vielä päälle ”ihan samanlaisia kysymyksiä minunkin kysymykseni ovat kuin kaikkien muidenkin” –kohta, missä Vampire tuntuu sanovan, ettei häneen pitäisi huomiota kiinnittää kun hän on aivan kuin kaikki muutkin. Pahis ei oikein tykkää, kun joutui heti ensimmäisenä päivänä valokeilaan?

Musta on ylipäänsä parempi äänestää pelaajaa, joka epäilyttää, koska pelaaja voi puolustautua. Siitähän tää mun palopuheeni on! Mistä sä ton randomiuden vetäisit?

Mikäli oot yhtään mun vanhoja pelejä seursnnut, niin epäilyiden kieltäminen on mulla yleistä ja tulee luonnostaan, ihan missä tahansa roolissa, koska teen sitä aina. Ja toi lainausmerkkeihin tunkemasi kohta on lähinnä sellainen "mikä mun kysymyksissä on niin merkittävästu erilaista, että se tekee minusta pahismaisen kun en itse niitä syyllistävinä koe". Ja valokeilassa pällistelyä vastaan mulla ei ole mitään, tykkään huomiosta, koska paineiden alla toimin parhaiten, mutta en myöskään halua, että koko oelin huomio pyörii mun ympärillä ja pieni piiri yrittää päättää äänestääkö mut ulos vai ei. Äläkä Zey ala vetämään tästä mitääb "salee pahis, kun tollee puhuu"-selityksiä, tämä on yleistys eikä koske tätä peliä näin varsinaisesti.

Vähän ehkä nopeasti lähdit mua jahtaamaan, mikä ei ainakaan tässä kohtaa herätä mitenkään suurensuurta luottamusta tässä suunnassa. Onko Ottomaani kenties siun pahiskaveri, etkä halua huomiota sinne ja haluat varmistaa, että tipun, jos Ottis herää? Joo, kaukaa haettua ja kömpelöä, mutta ei ole parempaakaan käsillä. Zey on ainoa, joka epäilyttää tällä hetkellä edes hieman, vaikka se näyttääkin musta valitettavan kostoepäilyltä (mitö se ei kyllä ole). Lisäksi Zeyn kommentti "Vampiren vqstaus mun pieneen epäilyyni" on hassu. Ihanko pieneen? Ehkä meidän määrittelyt menee tässä tapauksessa eri tavalla, mutta itse en edes ekana päivänä sanoisi pieneksi epäilyksi sellaista, jos epäilee yhtö pelaajaa sen verran, että miettii tämän äänestämistä.

Zeystä tulee tällä hetkellä lähinnä se, että tekee kärpäsestä härkäsen ja se taas saa Zeyn vaikuttamaan pahismaiselta, vaikka perusteet ontuvat ja kolmijalkaiset ovatkin. Tekisi mieli sanoa, että nauran, jos Zey nostaa haloon tästäkin viestistä, koska "salee pahis, kun piti tollasen puheen!", mutta jätän sanomatta, koska Metsässä kuolin just siihen ja en taoaa toistaa samoja virheitä kahdesti... *huokaus*


Zey kirjoitti:
Vampire kirjoitti:Mistä sä ton randomiuden vetäisit?

Koska tunnut kuitenkin hyväksyvän sen, että Hagrid äänestää randomilla, muttet tunnu hyväksyvän sitä, että minä voisin äänestää pelaajaa, joka edes pienesti epäilyttää.

Vampire kirjoitti:Mikäli oot yhtään mun vanhoja pelejä seursnnut, niin epäilyiden kieltäminen on mulla yleistä ja tulee luonnostaan, ihan missä tahansa roolissa, koska teen sitä aina.

Joo, mutta nyt se ei jäänyt siihen yhteen kertaan se kieltäminen.

Vampire kirjoitti:Onko Ottomaani kenties siun pahiskaveri, etkä halua huomiota sinne ja haluat varmistaa, että tipun, jos Ottis herää?

Ööh, eikö se, että haluaisin varmistaa, että sä tiput jos Ottomaani herää, niin tarkoita että voin olla kenen tahansa muun kanssa pahis, kuin sun? :D En ymmärrä miksi olisin silloin juuri Ottomaanin pahiskaveri, kun yhtä lailla "estän" muidenkin tippumisen silloin?

Vampire kirjoitti:Ihanko pieneen? Ehkä meidän määrittelyt menee tässä tapauksessa eri tavalla, mutta itse en edes ekana päivänä sanoisi pieneksi epäilyksi sellaista, jos epäilee yhtö pelaajaa sen verran, että miettii tämän äänestämistä.

Kyllä, pieneen. Sanoinhan heti viestin alussakin käyväni läpi alkufiiliksiä, eli ei mitään kauhean vahvaa. Se, että äänestää, ei kerro kuinka suuri epäily on, vaan että epäilee äänestämäänsä pelaajaa eniten. Ja itse mielummin kyllä tiputan epäilyttävän pelaajan ennemmin kuin neutraalin, vaikka tämä epäilyttävä pelaaja ei niin kauheasti epäilyttäisikään.

Vampire, mikset äänestänyt minua?

Mutta joo, ääneni taitaa pysyä, jotenkin tuo että puolustautui jo ennen epäilyä ("Äläkä Zey ala vetämään tästä mitääb "salee pahis, kun tollee puhuu"-selityksiä, tämä on yleistys eikä koske tätä peliä näin varsinaisesti.") ja vastaus oli aika kiihtynyt, ei vakuuta mua hyvikseydestä, varsinkaan kun Vampire ei edes ole tippumassa. Pahikselta kiihtyneisyyden ymmärtäisin, koska epäilykset on silloin vakavampia juttuja voittomahdollisuuksiin nähden, mutta hyvikseltä odottaisin enemmänkin rauhallista vastaamista.


Vampire kirjoitti:Zey, kiihtynyt vastaus, koska mulla on tällä hetkellä ihan mieletön stressi päällä, että melkein mikä tahansa riittää saamaan aikaan kiihtymyksen. Ja stressi ei johdu pelistä, vaan elämästä, koska elämänmuutos.

Zey, voin mie sinuu äänestääkin, jos sie niin kovasti haluat.

++Zey

Perusteluita on tullut jo edellisissä viesteissä...

Anteeksi, mulla ei riitä hermot nyt kaiken kiireen keskellä fiksuun vastaamiseen, mutta jos ehtisin/pääsisin kirjottelemaan jotain ennen päivän päättymistä... Ja ei, en oo luovuttanut, mulla ei nyt vaan oikeasti riitä aika kaikkeen, mihin haluaisin ja on pakko jättää jotain tekemättä...


Zey kirjoitti:
Vampire kirjoitti:Zey, voin mie sinuu äänestääkin, jos sie niin kovasti haluat.

Hyvä, hyvä, mutta haluaisin silti kuulla mikset äänestänyt mua viestissä jossa kerroit perusteluja?


horaaneko kirjoitti:Kiirettä on pitänyt, sori! Piti jo eilen tulla puhumaan mutta ukkosen kerpule yllätti ja jouduin palaamaan Elämän pariin loppupäiväksi. Olipa kauhea kokemus. :(

piikkis kirjoitti:Ajattelen taktikoinnin salamyhkäisenä ja juonittelevana. Sitä pahikset tekee ja hyviksen kuuluisi olla avoin. Kyllähän hyviksetkin voi taktikoida, mutta niillä ei voi hakea yhteistä hyvää, koska ne ei voi olla julkisia. Jos joku yksittäinen pelaaja keksii taktiikan huijata pahiksia, ei sitä kerrota julkisesti. Hyvis voi myös miettiä, miten säilyttää henkensä, mutta onko silloinkaan erityistä taktiikkaa. Erikoishahmoista voi kyllä keskustella julkisesti, mutta niitä ei tässä pelissä ole. Voihan sitä päättää pelata aktiivisesti, mutta tehdäänkö sitä silloin laskelmallisesti. Paitsi jos vaniljapilvi tarkoitti suunnitelmaa.


Tämä on kyllä totta. '-' Mutta uskon jotenkin Vanljapilven tarkoittaneen juurikin suunnitelmaa.
zeremi kirjoitti:Kukahan kävis äänestämässä, ettei mee arvontaan? Itellä ei vaan oo koskaan ekana päivänä mitää kuvaa pelaajista, joten jätän ite ainaki äänestämättä, kuten tavallista.


Tämä särähti korvaan, koska ei zeremi ole mun mielestä ennen tullut kyselemään tuollaisella laiskan huolettomalla tyylillä, että "kukas tapetaan". zeremi tuntuu kyllä ottaneen Kylässä yleisestikin vähän rennomman pelityylin, mutta on tuo vähän outo kommentti.

Hagrid tuntuu mulle enemmän innostuneelta hyvikseltä kuin pahikselta, eka viesti jo antoi sellaisen tunteen ja kun zeremi mietti että kenet pitäisi tappaa, Hagrid oli heti "minä! minä!" -tyylillä äänestämässä. Voisihan olla että innostui ekasta (?) pahisroolista, mutta yleensä pahikset kuitenkin toimii ryhmänä ja vähän miettii ketä äänestää, joten kallistuisin enemmän siihen, että innostus on hyviksen innostusta.

Hö, ihme luottamustrendi Vaniljapilveä kohtaan. :D Onhan tuo viesti kuitenkin ihan kiva päivänaloitus, joten ihan semihyvismäiseltä tuntuu. Zey herättää kanssa hyvisviboja, koska on hyvin pitänyt keskustelua pystyssä.

Jahas, sitten Zeyllä ja Vampirella lähtee käyntiin väittelynpoikanen. Tämä herättää mussa kummankin osalta vähän hyvisviboja, koska en usko ekana päivänä pahiksen lähtevän helpolla väittelyyn mukaan. Niin kuin joku sanoikin jo, ekana päivänä epäillään hirveen vähästä, joten yleensä pahis välttää liikaa huomiota.

Dremaer herätti näin läpiluvulla huomiota tuossa, ettei halua ekana päivänä tuoda pointtejaan esille ja pysyy mieluummin sivussa. Mitäs peliä se semmoinen on, että odottaa muiden puhuvan topicissa ja saapuu itse puhumaan vasta seuraavaan päivään, kun puhe on jo alkanut luistaa? >:(

Jite on kanssa jäänyt vähän syrjemmälle, vaikka muistan Jiten melko aktiivisena pelaajana.

Laitan nyt ääneni ++Dreamerille,
koska en näe Vampirea niin pahismaisena että haluaisin sen kuolevan, ja ääni Ottomaanille on tosiaan vaan random, ja random ei ole kivaa. Dreamer sopii siihen kuvaan, että pahis haluaa olla hiljempaa ekana päivänä, ja mulle on tullut tästä päivästä sellanen fiilis, että pahikset oottaa taka-alalla kun hyvikset väittelee.
APJ kirjoitti:Juonittelija 5.8 - 9.8
vaniljapihvi 6.8 - 9.8


??? Juonittelija? .__.

// Zey ja Vampire väliin. Vampirella aikamoista selittelynmakua tuossa viestissä. Sen, että on kiire, voi mainita vaan yhdellä lauseella eikä sitä tarvitse kertoa monessa kohtaa. Vampire on tosi tunnepohjainen pelaaja, joten en yhtään tiedä mitä tuosta nyt pitäis päätellä. P: No joo, mut en mä nyt ole kumpaakaan äänestämässä. Toivoisin kyllä kummaltakin, että jos olette 2. päivänä elossa, ette jatka vaan toistenne piikittelyä vaan keskitytte muihinkin, koska kahden ihmisen väittelyt ei edistä paljon peliä ja on hemmetin tylsää luettavaa. :D


Ottomaani kirjoitti:Mulla ei oo vielä mitään käsitystä et kuka on pahis :D mut kai tästä sit kohta selvii
Milläköhän puolella ne lipuntarkastajat on???


Zey kirjoitti:Horaanekon viesti vahvisti mun hyviskuvaani hänestä. Otti kantaa moneen asiaan, sekä pelaajiin ja lähti rohkeasti äänestämään.

horaa kirjoitti:??? Juonittelija? .__.

Joo, uusi pelaaja. :)

Ottomaani, haluaisisitko edes vastata Vaniljapilven, horaanekon ja mun kysymyksiin? :>


piikkisiili kirjoitti:Zeyn ja Vampiren väliltä valitseminen tuntuisi hätiköidyltä (päätös kallistuisi tällä hetkellä kumminkin Vampireen), koska tuo asetelma on ihan tuttu hyvisten keskuudessa. Ottomaani heräsi, joten Hagridin ääneltä lähtevät perusteet (Ottomaani saa yhä kommentoida peliä). Dreameri taas sai äänen ja häntä olenkin jo kommentoinut. Näissä asetelmissa hän se pelaaja, josta on minusta selkeä epäilyksen aihe.
++ Dreamer, hänellä on vielä aikaa kommentoida kysymystäni.


Dreamer kirjoitti:
horaaneko kirjoitti:Dremaer herätti näin läpiluvulla huomiota tuossa, ettei halua ekana päivänä tuoda pointtejaan esille ja pysyy mieluummin sivussa. Mitäs peliä se semmoinen on, että odottaa muiden puhuvan topicissa ja saapuu itse puhumaan vasta seuraavaan päivään, kun puhe on jo alkanut luistaa? >:(


En ainakaa tarkoituksella ole luistanut, jos sitä mietit. Tarkotin sitä sillä, et ekana päivänä yleensä kerään materiaalia, jotta olisi aihetta puhua ja jos on aihetta niin puhun. Ekana päivänä ei yleensä oo vaa mitää sanottavaa itellä tai joku muu on ehtiny sanoa sen.

Vähäisestä kokemuksesta sanoisin kyl etten äänestäis heräämätöntä, vaikka ei oiskaa erikoisroolia. Et vähän niinku Zey sano, et mielummin sitä ees vähän epäilyttävää ku sitten heräämätöntä. Mua itteäni epäilyttää tällä hetkellä enite Hagrid.

Hagrid kirjoitti:
piikkisiili kirjoitti:Hagrid: Eli antaisit Ottomaanin pudota pelistä, koska oletat hänen unohtaneen pelin? Häntä muistuttaminen tuli vasta sen jälkeen mieleen?


Oikeastaan oletan ettei hän välitä, koska olen hänelle sanonut jo, unohtamisella meinasin, että hän on unohtanut pelin ja viestin kirjoittamisen, mutta hän on tietoinen pelin alusta. Soitin hänelle juuri 5 min sitten uudestaan.

Mietin samalla, että jos Ottomaani on herännyt, mikset poistan ääntä ja katso ketä epäilet eniten? Eikö tässä kuitenkin etsitä ja lynkata pahiksia eikä heräämättömiä?

Ottomaani kirjoitti:Mulla ei oo vielä mitään käsitystä et kuka on pahis :D mut kai tästä sit kohta selvii
Milläköhän puolella ne lipuntarkastajat on???


Pahiksia ne on. : D

piikkisiili kirjoitti: Vai pelkäät joutuvasi huomion kohteeksi? Ekana päivänä kun putoaa herkästi pienestäkin.


Emmä sitä. Mulla ei vaan ekana päivänä tunnu koskaan olevan mitää sanottavaa.

Mut ite silti varmaan pitäisin horaanekon. Aktiivinen, mutta myös hyviä pointteja viestissä. Antaa hyvisviboja, vaikka äänestikin. c:

//Mun ajatukset karkailee. >___>
// Zey väliin. Luit mun ajatukset horaasta.
/ piikkis väliin.


Zey kirjoitti:
Dreamer kirjoitti:Mua itteäni epäilyttää tällä hetkellä enite Hagrid.

Epäilyttääkö sua joku muukin sitten? Entä miksi jätit äänestämättä Hagridia, jos hän kerran eniten epäilyttää?


Dreamer kirjoitti:Luulin laittaneeni sen sinne. Tai sitten oon vaa tosi huonomuistinen. No mut ++Hagrid.
Ja ei mua kukaan muu mitenkää erityisesti epäilytä.


piikkisiili kirjoitti:Dreamerin vastaustapa kysymykseeni vähän yllätti (se että ei tiedä on sekä ympäripyöreä että suora vastaus). Hän äänestänyt ketään jo äänen saannutta, mikä olisi pahikselle helpompaa... Ainahan tuo voi olla tilanteen paikkailua eikä minulla kumminkaan ole parempaa vaihtoehtoa.


piikkisiili kirjoitti:Miksi Hagrid ei poistanut ääntään Ottomaanilta?


Mus mus kirjoitti:Päivä on päättynyt, vähän myöhässä, anteeksi :<. Tuli muuta menoa.

Iltaviestiä tulee kohtapian.


Mus mus kirjoitti:1.Ilta – Eli puksujuna saapuu Kouvolan juna-asemalle…

1 Ottomaani (Hagrid)
1 Vampire (Zey)
1 Zey (Vampire)
2 Dreamer (Horaaneko, Piikkisiili)
1 Hagrid (Dreamer)

Matkustajat ovat siis päättäneet heittää Dreamerin ulos junasta…

Hyvät matkustajat,

Olemme saapuneet Kouvolaan. Kaikki jotka ovat lähdössä jatkoyhteyksille Jämsään, Kuopioon ja Suklaamaahan, poistukaa junassa tällä pysäkillä. Varmistakaa myös, että teillä on kaikki arvotavaranne taskuissanne. VR ei ole vastuussa vaunuun jätetyistä matkatavaroista.

Odottelemme myös, että Vaunusta 6 poistettaisiin ainakin yksi henkilö—


*Tömps*, *Matkustajan sadattelua*, ”En minä ole tehnyt mitään väärää… paitsi että unohdin lippuni Helsinkiin!”

Siinäpäs näitte, matkalipuitta matkustavat. Tällainen kohtalo odottaa teitä kaikkia, MUHAHAHAHA—Ai? Eikö pahisnauru olekaan soveliasta VR:n kuuluttajalle? Miten vaan.
VR toivottaa teille ihastuttavaa matkaa!
Bästä passagerare…


Juna alkoi puksuttamaan pois Kouvolan asemalta, kohti Mummolaa, jossa kaikki ihanat kanelintuoksuiset mummot asuivat.

Vaunussa 11
Vaunutta 1
1.Päivä Dreamer (Tavallinen matkustaja)

Juna saapuu mummolaan, eli 1.yö päättyy 10.8 kello 20.00. Pahiksilta yönimet siihen mennessä!

Potee vatsatautia VR:n ruoista (Poissaoloilijat)
Juonittelija 5.8. - 9.8.
vaniljapilvi 6.8. - 9.8.
Iku 6.8. - 11.8.
Fiksubjs dilmaattinen
~Lomalla 31.7. asti~
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Re: Vaunu numero 6 2.päivä

ViestiKirjoittaja Zey » 13.11.2013 16:12:24

Mus mus kirjoitti:2.Aamu

Hyvät matkustajat,

Olemme saapuneet Mummolaan, kaikkien mummojen asuinpaikkaan. Koska tiedämme, että rakastatte mummojanne kovin paljon, pysähdymme tälle pysäkille muutamaksi tunniksi, jotta voitte käydä tapaamassa heitä!

Mitä tulee vaunuun numero 6—


Kuuluu kovaääninen muksahdus, jonka saattelemana yksi matkustaja heitetään vaunusta ulos. Matkustaja vaikuttaa torkkuiselta, eikä hän ymmärrä oikein, mistä on kysymys.

Matkallamme Mummolaan kaasutimme vaunuunne unikaasua, jotta lipuntarkastajat saisivat päättää rauhassa, kenet heittää seuraavana ulos vaunusta.
VR toivottaa mansikanraikasta matkaa!


Yhä vaunussa 10
Poistuneet junareissulta 2
1.Päivä Dreamer (Tavallinen matkustaja)
1.Yö zeremi (Tavallinen matkustaja)

2.Päivä päättyy (eli Juna lähtee Mummolasta) 14.8 klo 20.00.

Potee yhä akuuttia vatsatautia (Poissaolot):
Iku 6.8-11.8

Kovasti mielipidettään tahtoo aukoa (Äänestyspakot):
Jite, Ottomaani


Hagrid kirjoitti:Noniin.

Ennenkuin mitkään syytökset alkavat: ei, en jättänyt ääntäni tahalleen. Jätin ääneni koska serkkuni ja setäni tulivat vierailulle ja söimme ja aloimme katsomaan elokuvaa. Siinä ohella juonittelupeli unohtui. Hyvä kumminkin ettei ottis tippunut.

Olin jo antamassa ääntäni varmimmalle hyvikselle, koska erinlainen kylä :D


Juonittelija kirjoitti:Noniin. Tervehdys kaikille! Olin viikon mökillä josta en päässyt kirjoittelemaan ja siksi poissaolo. Sen verran voin itsestäni juonittelupelien saralla kertoa, että olen niitä pelannut ennenkin, mutten täällä kylässä. Ainut kenet pelaajista tunnen on Hagrid.
Mielestäni oli hiukan outoa, että miten Vampire nousi heti Hagridia vastaan tämän antaessa herättelyäänen Ottomaanille. En tiedä Kyläläisten suhdetta herättelyääneen, mutta minusta ne ovat ensimmäisenä päivänä ihan normaaleja. Myös piikkisiili lähti hänen kimppuunsa aika ärhäkkäästi. Olen samalla kannalla Zeyn kanssa, mitä hän sanoi eilen Vampiresta;
" Vampiren uusimmasta viestistä tuli hieman sekavat tunteet. Hienoa että kyselee ja luo keskustelua, mutta viestin sävy tuntui kauhean syyttävältä. Aivan kuin Hagrid olisi tehnyt väärin äänestäessään Ottomaania. Pahiskavereita kenties, ja pakko puolustaa, kun ei tiedä pääseekö toinen puolustamaan itseään?
Varsinkin jälkimmäinen virke sai minut hiukan varuilleni.
Voi toki olla hyvin, että tuollainen kärkäs tyyli on Vampiren pelityyliä, sillä hän hyökkäsi taas Hagridin kimppuun kun tämä sanoi vaniljapilveä vahingossa pihviksi.

Toistaiseksi annan oman ääneni Vampirelle, eli ++Vampire


Vampire kirjoitti:Juonittelija, äänestät siis Zeyn perusteilla?


Juonittelija kirjoitti:Vampire: Ei, en äänestä vain ja ainoastaan hänen sanojensa perusteella, mutta pidän niitä aivan oikeina. Omassa näkökulmassani, toisena päivänä äänestellään vielä suht vibapohjalla, ja sinä olet tällä hetkellä ainoa joka minulle pahisvibaa antaa. Ja jollet huomannut, kirjoitin myös omia huomioitani sinusta.


Vampire kirjoitti:Niin, sitä omaa oli yhden virkkeen verran ja sekin sisällöltään lähellä identtistä Zeyn mielipiteen kanssa. Ja ei, mulla ei ole mitään herättelyääniä vastaan, vaan Se pointti, miksi Hagridia kommentoin ja mistä miun käsittääkseni nousi suurin haloo oli Se, kun kysyin miten Hagrid aikoo toimia, mikäli Ottomaani herää...


Vampire kirjoitti:Juonittelija, en kyllä mitenkään hyökännyt Hagridin kimppuun jorjatessani tämän kirjoitusvirheen. Vähän ehkä hassua minusta, että mun tekemiset tuntuvat kovin herkästi saavan negatiivisen sävyn, kun "syyttelen" ja "hyökkään", vaikka teen tavallisia huomioita. Ja Juu, mun pelityylini on aggressiivinen ja kärkäs.

ja Zey, millä tavalla minun keskustelunluomiseni eroaa muiden tavasta luoda keskustelua? Esitin samalla tavalla kysymyksiä kuin muutkin.


Zey kirjoitti:Juonittelija heräilee, hyvä hyvä. Hieman kuitenkin ihmetyttää hänen pikainen toimintansa. Ensimmäinen viesti, eikä muuta kuin yhdestä pelaajasta asiaa, ja vielä nopea äänikin. Mistä moinen hoppu, päivähän alkoi juuri? Olisin kyllä halunnut kuulla häneltä vastauksia topassa oleviin kysymyksiin, sekä mielipiteitä muistakin pelaajista.

Hmm, täytyy kyllä sanoa että olen eri mieltä Juonittelijan kanssa. Itse en ole huomannut Vampire ja piikkisiili olisivat olleet Hagridin kimpussa. Suoraan sanottuna jopa kummeksun sitä, miten Juonittelija tulkitsee tämän
Vampire kirjoitti:Öö, Hagrid, se on vaniljapilvi ei vaniljapihvi. :D
kohdan Hagridin kimppuun hyökkämisenä. Päin vastoin, musta se on enemmänkin kohtelias huomautus asiasta, ettei Hagrid jää luulemaan pilven olevan pihvi, mikä voisi nykään äänestystilanteessa aiheuttaa äänen hylkäämisen.

Kauhean hätäinen tunnelma jäi Juonittelijasta mieleen. Pahis, joka haluaa vain nopeasti jonkun kuolevan?

Juonittelija kirjoitti:Varsinkin jälkimmäinen virke sai minut hiukan varuilleni.

Miksi? En ymmärrä, miten minun sanomani asia, saisi sinut varuilleen Vampirea kohtaan?

//Vampire väliin.

Vampire kirjoitti:ja Zey, millä tavalla minun keskustelunluomiseni eroaa muiden tavasta luoda keskustelua? Esitin samalla tavalla kysymyksiä kuin muutkin.

Ei niissä kysymyksissä mitään vikaa olekaan, musta on ihan tarpeellistakin kysyä miten toinen aikoo toimia äänensä kanssa eri tilanteissa, mutta viestin sävy, jossa kysyit näitä kysymyksiä, on syyttävän puoleinen. Se voi toki olla ihan vain mun tulkintani, mutta sun reagointi epäilyyn ei ollut järin hyvismäinen.


Vampire kirjoitti:Zet, mä en oikeen osaa puolustaa/perustella reaktiotani, koska pelaan spontaanisti ja kaikki tunteet aikalailla pääsee sensuroimattomana läpi ja usein ne on sillain akuutteja siinä yhdessä vaiheessa ja sen jälkeen muistikuvat siitä ja etenkin niistä syistä on hatarat. Itse en vieläkään näe niitä kysymyksiä syyllistävinä, vaan ennemmin ihan uteliaisuudesta kysyttynä ja näillä kahdella on musta aika iso ero. Sun tulkinta on toki sun tulkinta, mutta menee vähän vipuun. Ja oikeestaan aikoo, millä voin perustella eilistä "yhyy"-meininkiäni on julmettu stressi, vaikka Se ei peliin itseensä kuulukaan. (tänäänkin oon meinannut alkaa itkeen pienimmästäkin syystä)


vaniljapilvi kirjoitti:En ole pelannut pitkään aikaan, mutta jopa minun mielikuvieni mukaan Vampire pelaa aina yleensä todella tunteella, ja en huomannut eilisessä mitään poikkeavaa verrattuna muistikuviini hänestä. Toki käytös on hieman epäilyttävää ja sen taakse voi piiloutua pahis, mutta yhtä lailla hyviskin. En siis pidä häntä kovin epäilyttävänä tällä hetkellä.

Zeykin vaikuttaa minusta hieman hyvikseltä sillä perusteella, että on edistänyt peliä paljon. Toisaalta minusta hänen kysymyksensä siitä, kuka pelaajista on varmin hyvis, on tosi epäilyttävä, sillä en näe siinä paljon hyötyä hyviksille, mutta tosi paljon pahiksille (jotka ehkä osaavat tiputtaa varmat hyvikset pois). Eihän hyviksien kuulu etsiä toisia hyviksiä vaan pahiksia, ja siksi tuollainen ajattelutapa hämmentää. Mitä hait kysymyksellä takaa?

Pääasiallisesti pidän kuitenkin todennäköisenä sitä, että ekana päivänä hyvikset ajautuvat kiistelemään paljon helpommin kuin pahikset, eli tällä hetkellä en olisi äänestämässä Zeytä tai Vampirea. Toistaisin jonkun eilisen toiveen siitä, ettette roikkuisi vain toisissanne vaan keskittyisitte muihinkin.

Juonittelijan ääni oli yllättävä, mutta senkin voi kai selittää alkuinnostuksella. Onko siellä, missä ennen pelasit, ollut tapana äänestää nopeasti? Itse olen ainakin huomannut, että kylän systeemi on aika hidas verrattuna moniin muihin pelipaikkoihin, ja siksi uudet pelaajat ovat aluksi aina silmätikkuina. Koska Juonittelija komppasi Zeytä tosi vahvasti, voisin melkein päätellä että he eivät ole pahiskavereita yhdessä. Aika riskialtista olisi muuten, varsinkin kun petturiakaan ei ole pelissä.

piikkisiilen kysymykseen: tarkoitin nimenomaan suunnitelmaa siinä mielessä missä sä siitä puhut, itse kyllä nimitän taktiikaksi ihan sitäkin, että yrittää saada pahikset kiinni, joten ilmeisesti meidän käsitykset sanasta eroaa tässä kohtaa. Omasta mielestänikin paras taktiikka/suunnitelma on puhua paljon ja kysellä paljon, pitää keskustelua aktiivisena ja yrittää ottaa kaikki pelaajat huomioon jatkuvasti, myös ne, jotka joskus ovat vaikuttaneet hyviksiltä. Tässä pelissä kun "varmoja hyviksiä" aka erikoisrooleja ei ole.

Nämä nopeat huomiot ekan lukukerran jälkeen, palaan asiaan kun ehdin tutkia ketjua paremmin ja keskittyä myös ei niin äänekkäisiin pelaajiin.

//Vampire


Juonittelija kirjoitti:Zey tarkoitin tuolla asialla, minkä lainasit, että siinä oli pointtia, joka asettaa minut varuilleen Vampirea kohtaan. En osaa selittää sitä sen tarkemmin. Ja en tehnyt vielä muista pelaajista sen kattavampaa listausta, sillä tässä vaiheessa peliä kun on vielä melko vähän materiaalia, johtuen lyhyistä viesteistä (itse olen pelannut viiden rivin rivipakolla, mikä on toiminut hyvin), jolloinka porukka ei kiteytä asioitaan yhteen hiukan kattavampaan vaan kirjoittaa lyhyitä 1-2 rivin viestejä.

Vaniljapilvi ehti väliin.
Ei, yleensä sielläkin missä pelaan epäillään hiukan jos annetaan täysin perusteeton hätäinen ääni. Omaa ääntäni en laskisi siihen. Mutta monesti äänestely esim. 1 päivänä lähtee herätteläänillä jo toisen IRL-päivän puolella.


Zey kirjoitti:
Vaniljapilvi kirjoitti:Mitä hait kysymyksellä takaa?

Vastaisin kysymykseen mieluiten vasta sitten kun sinä, Ottomaani, Juonittelija, Iku ja Jite ollette vastanneet (tai vastaavasti kaikki ovat puhuneet kysymykseni jälkeen, milloin oletan ettei vastaamatta jättäneet halua vastata kysymykseeni). :)


piikkisiili kirjoitti:Ei Juonittelijan ääni mitenkään tuomittava ole. Senhän voi aina poistaa, jos tulee parempi ehdokas. Kattavammat ne olisivat olleet, jos Juonittelija olisi arvioinut kiinnittämänsä kohdan jälkeen kommentoinut sen jälkeistä sananvaihtoa. Jos Juonittelija on ennenkin pelannut, niin varmaan viime päivän keskustelujen perusteella olisi tienyt välttää tuollaista linkittymistä Zeyhyn. Enemmän tuo Zeyn vahva Juonittelijan sättiminen iski silmään. Pelkäsitkö, että sinua alettaisiin myös epäillä hänestä heijastuen?

Mitä nyt omaan kantaani Vampiresta liittyen tuohon Ottomaaniin niin se, mistä tämä kaikki alkoi, oli minusta ihan puhdas kysymysviesti. Hagrid tarjosi teollaan mahdollisuuden keskusteluun ja Vampire ilmeisesti halusi tarttua siihen.

//Zey väliin. Kuulostipa mysteeriseltä :p


Zey kirjoitti:
piikkisiili kirjoitti:Pelkäsitkö, että sinua alettaisiin myös epäillä hänestä heijastuen?

En ymmärrä oikein mitä tarkoitat tuolla "hänestä heijastuen", mutta en pelännyt, sillä uskon kyllä että kun mua epäillään, niin mua epäillään kyllä ihan mun teoista, eikä toisten.

piikkisiili kirjoitti:Kuulostipa mysteeriseltä :p

Koko kysymyksen pointti oikeastaan häviäisi jos kertoisin mitä hain takaa kysymyksellä, joten siksi mysteerisyys :D


Jite kirjoitti:Maug, unohdin ottaa poissaolon. Pari viimeisintä päivää on ollut hieman kiirettä koko ajan, mutta nyt tilanne on onneksi taas rauhallisempi. Mutta nyt asiaan.

Zey: Haluaisin pitää mukana piikkisiilen. Piikkis ei ainakaan atm näytä mun silmissäni kovin pahismaiselta, ja piikkikseltä tulee usein hyviä huomioita.

Juonittelija (osuva nikki, tervetuloa ^^) hieman kummastuttaa mua. En ole koskaan ennen nähnyt pelaajaa, joka ensimmäisessä peliviestissään äänestää. Perusteethan oli aika lailla plagiaattia Zeyltä, johon Juonittelija vastasi olevansa pitkälti samaa mieltä O_O Kummallisemmaksi kaveri mun silmissäni menee, kun kertoo, ettei pikainen äänestäminen normaalisti johda siellä, missä normaalisti pelailee, muuhun kuin nopeaan kuolemaan. Ja silti tekee niin itse. Olisikohan tässä nyt jokin jekku takana? Ai niin, mua kiinnostaisi kanssa tietää, missä Juonittelija normaalisti pelaa?

Asd, takaisin lukemaan viestejä.


vaniljapilvi kirjoitti:No niin, minä täällä taas hei. Nyt sain topan luettua vähän paremmin läpi. Ensinnäkin horaanekon petturikysymykseen: luulen, että suurin vaikutus petturin puuttumisella on siihen, että pahikset eivät pääse massaamaan. Lisäksi luulisin, että pahikset eivät halua niin helposti linkittyä toisiinsa, kun heitä on vain kaksi.

Topan luettuani eniten minua hämmentää Jite. Muistan hänet paljon aktiivisempana pelaajana, joka usein joutui heti äänestetyksi pois. Onko Jiten pelityyli muuttunut vai onko hän epäilyttävän hiljaa yhtäkkiä, kauhistuneena siitä että saa taas huomiota?

Hagrid vaikuttaa olevan innoissaan, joten ymmärrän äänen ja myös sen, että se epähuomiossa jäi poistamatta. Sen sijaan kulmia kohottaa tapa, jolla hän tuli heti puolustelemaan eilistä ääntään tämän päivän alussa melko kiivaasti, ja se, että vielä oikeita epäilyjä ei ole juuri syntynyt. Ketkä epäilyttävät?

piikkisiilin pelaamisesta en ikinä oikein tahdo saada kiinni, ja taaskin oon hänen suhteensa vähän plusmiinusnolla-ajatuksilla liikkeellä. Peli etenee hänen kommenttiensa ansiosta (hyvä!), mutta hänen tyylinsä on minusta melko kärkäs aina, ja juuri hän pudotti eilen Dreamerin, joten jos joku edellisistä äänensaajista osoittautuu pahikseksi, ajattelisin piikkistäkin hieman mustemmin. Toisaalta eilisten viestien perusteella muakin epäilytti Dreamer, joten... En tiedä mitä hölisen, ei se äänestäminen epäilyttävää ollut ainakaan näillä tiedoilla.

Vampiren kysymys Hagridille ei edelleenkään nostata mun kulmia, mutta Zey, miksi oikein kerjäsit Vampirea äänestämään itseäsi? Vaikuttaa olevan jopa liian uhkarohkea taktiikka pahikselle, eli ei epäilyjä, mutta ihmettelen vain o.O

Ottomaani - mitä häh? Tässä pelissä lipuntarkastajat ovat pahiksia. Vaikuttaa olevan hieman pihalla pelistä, ja melkein voisin sanoa, että pahiksena tietäisi roolinsa paremmin. En kuitenkaan laske varmaksi hyvikseksi, varsinkin kun ei ole yhtään edistänyt hyvisten peliä.

horaaneko on ollut aktiivinen myös, ja vastauksena Zeyn kysymykseen sanoisin, että haluaisin pitää hänet mukana. Minä ja horaaneko vaikutetaan olevan yllättävän samalla kantilla asioiden suhteen, allekirjoitan melkein kaiken mitä hän on sanonut. Kummallista, ei mulle yleensä käy näin kenenkään kanssa :D


//Ja Jite väliin :D


Hagrid kirjoitti://Someone vois poistaa tän viestin koska en osaa :<<<<


Hagrid kirjoitti:Väliaikaislaskenta

Hyvät matkustajat, toivottavasti olette nauttineet matkastanne kanssamem, sillä jolleklin vaunu numero kuuden matkustajista matka tulee päättymään lyhyeen, MWAHAHAHköhköh, voi kuinka.. yskittää. Krhm.

Hyvää matkaa!
Have a good travel!
Trevling resa!
¡buen viaje!
счастливого пути!
良いご旅行を!
أتمنى لك رحلة سعيدة!


Äänet:

1 Vampire (Juonittelija)

Kipinkapin äänestämään: (Äänestyspakot)

Jite, Ottomaani

"Mystisesti" kadonneita: (Poissaolijat)

Iku 6.8 - 11.8

Päivä päättyy 3 päivän päästä (14.8) kello 20.00!


Zey kirjoitti:
Vaniljapilvi kirjoitti:mutta Zey, miksi oikein kerjäsit Vampirea äänestämään itseäsi?

Tarkoitus ei ollut kerjätä Vampirea äänestämään minua, vaan halusin oikeasti tietää miksi hän jätti äänestämättä. Viestissään kuitenkin tuntui epäilevän minua, eikä muitakaan epäilyjä hänen suunnalta näkynyt ja päivä oli päättymässä jo n. neljän tunnin päästä. Itsellä kävi äänen panttaamisesta vaihtoehtoina mielessä lähinnä se, että todella uskoi siihen, ettei pienellä epäilyksellä kuulu äänestää edes ensimmäisenä päivänä (oli tästä puhunut, kun kutsuin Vampirea kohtaan olevaa epäilystäni pieneksi), tai se, ettei halunnut äänestää minua koska pelkäsi saavansa negatiivista huomiota koska porukka voisi lokeroida äänen helposti kostoääneksi. Se, jos Vampire olisi vastannut kysymykseeni (mitä ei tehnyt, vaikka toistinkin kysymykseni :(), olisi voinut selventää hieman ja tuoda kenties uusia näkökantoja äänen panttaamiseen.


Vampire kirjoitti:Zey, aioin jättää äänestämättä, koska halusin jättää äänestämisen tälle päivälle ihan jo sen takia, että äänestyspakon takia mun pitäisi kiinnittää huomiota peliin ja sen tapahtumiin enemmän kaikesta kiireestä huolimatta, jotka mua pitää tälläkin hetkellä hiljasena. Mutta koska tunnuit niin kovasti penäävän sitä ääntä, niin heitin sulle äänen. Eilen en vastannut kysymykseesi, koska ei ollut aikaa tai oon käynyt kirjottelemassa kännykällä ja kännykällä en ala kirjottaan mitään pitkiä viestejä. Toki ajattelin, että se näyttäisi kostoääneltä, mutta it wasnae the point.


piikkisiili kirjoitti:Zey: Niin että Juonitteli linkitteli itseänsä sinuun.


Iku kirjoitti:Tehän ootte nyt innostuneet kyselemisestä, vaikuttaa lupaavalta, mutta ensin listaa näin alkuun selventämään hieman pääni sisältöä:
Hagrid lähti melko randomilla ottomaanin kimppuun, Oliko sinulla näin kiire lähteä äänestämään jotain toista jottet tippuisi itse?

Zey sain ainakin ensimmäisen päivän viestien perusteella hyvää vibaa

Jitestä en oikein saanut minkäänlaista kuvaa, mikä on kyllä melko epäjitemäistä, tai sitten mä oon liian väsyny.

horaaneko vaikuttaa hivenen neutraalia hyvismäisemmältä, koska lähtee peliin reilusti mukaan.

Ottomaani vaikuttaisi olevan hieman pihalla pelistä ainakin alusta, toivottavasti hän on päässyt peliin paremmin mukaan.

Vaniljapilvestä en oikein tiedä. Hän aloitti mukavasti muttei ole sen jälkeen osoittautunut netraalia kummemmaksi.

Vampire vaikuttaa stressaantuneelta ja hieman kireältä, mutten usko sen liittyvän peliin.

Piikkisiili vaikuttaa aivan omalta itseltään, muttei vielä oikein aavistele kumpaankaan suuntaan

Juonittelija lähti peliin mukavan reippaalla otteella, hän ei kuitenkaan herätä mitään älytöntä hyvis vibaa, vaan liihottelee epäilyttävästi pahiksen ja neutraalin harmaalla rajalla..

Vaikkei olekaan enää pelin ensimmäinen päivä on tää kuitenkin periaatteessa mun eka päivä ja vaniljapilven kysymys oli sen verran mielenkiintoinen, että vastataanpa siihen. Mulla ei ainkaan oo mitään ihmeempiä ekan päivän taktiikoita. Pelaan lähinnä fiiliksen mukaan. Itse en myöskään oo huomannu että muilla olisi mitään erikoisia taktikoita (paitsi Vampire ja Jii ja zeremi ennen, jos niitä nyt taktiikoiksi voi laskea).

Piikkiksen kysymys hämmästyttää hieman koska ainakin mielestäni myös hyvikset taktikoivat, viimeistään viimeisinä päivinä. Toisaalta piikkis aloittaa pelin aika usein kysymällä jotain joka ei itelle olisi heti päähän pälkähtänyt.

horaneekon petturi kysymys: En oikein usko, koska sen ainoan kerran kun petturia olen pelannut en tuntenut itseäni kovin hyödylliseksi. Toisaalta pelin lopussa ei jouduta arpomaan petturia pahiksista, ja se helpottaa. Petturin puuttuminen merkitsee myös ainakin pahiksille yhtä tilaisuus vähemmän käyttää käänteispsykologiaa. Loppujen lopuksi petturin puuttumisesta taitaa olla kuitenkin hieman etua.

Zeyn kysymyksen esityshetkellä ainakin haluan pitää pelissä eniten zeyn itsensä, koska hän lähti mukavasti tekemään listausta ja tuntuu pelaavan avoimesti. Listaus ei myöskään ollut väkinäisen tuntuinen, joten uskoisin Zeyn olevan hyvis.

Vampiren ja Zey kiistelyyn en jaksa nyt keskittyä, pitää lukea se aamulla tarkemmin.

Nyt muakin rupes tosissaan kiinnostamaan mikä pointti Zeyn kysymyksen takana on. Ymmärrän sinänsä miksei hän kerro sitä, kaikki joutuvat vastaamaan kysymykseen samasta tilanteesta ja vastaukset ovat erilaisia verrattuina siihen että puolet tietäisivät. En kuitenkaan itse ainakaan äkkiseltään hokaa mitään ihmeellistä pointtia, joka voisi ton kysymyksen taakse kätkeytyä.

Ekan päivän äänet jakautui melko isolle porukalle, minkähän takia porukka on näin erimielistä?

Tämä kommentti voisi hyvin olla ehdokkaana sekavimman kommentin kepille, jos sellainen jaettaisiin, koska kirjoitin tätä sitä mukaan kuin luin viestejä, joten aikamuodot ovat päin prinkkalaa ja muutenkaan en ole kirjoittanut viestiä loogisesti ylhäältä alas vaan eestakas pomppien, kirjoitus virheitä on miljoona ja nukahan pystyyn mutta nyt se loppuu onneksi tähän.


piikkisiili kirjoitti:Iku: En minä sanonut, etteikö hyvis voisi taktikoida. Sellaisen idean saatuaan sitä ei vaan kannattaisi paljastaa toisin kuin Vaniljapilvi pyysi. Tähän hän sitten selitti, että kyseessä oli suunnitelma, joten nielen sen. Ei siinä keskustelunavauksessa ole ole mitään suoraa pahiksen taktikointia (kukaan ei tullut paljastamaan salaisia suunnitelmiaan), jos se sellaista olisi.

Juonittelija näköjään kävi tänään Kylässä. Miksi et tullut selittämään ääntäsi?


Mus mus kirjoitti:Jite on pudottautunut pelistä. Varapelaajaa etsitään.


Vampire kirjoitti:Alright, nyt sitten jotain ajatuksentynkää pelistä ja pelaajista.

Kiinnitin nytkin huomiota siihen, kuinka minun kommenttini kiireestä sai seurakseen komppailijoita tai sitten kommrntin "toisin kuin Vam..." Ei tällä kai mitään sen suurempaa merkitystä ole kenenkään roolin suhteen, mutta pistipä silmään.

Vaniljapilvi ja piikkisiili aloittavat kysymyksillä, näistä pilven kysymys on ehkä hyödyllisempi. piikkisiili tuntui vain kyseenalaistavan taktiikka-sanan käytön. Horaaneko liittyy kanssa kyselijapoppooseen selitettyään ensin, kuinka neljänteen päivään asti on aikaa harhalynkata. Piikkisiili on vähän siinä rajalla että onko neutraali vai hyvismäinen, koska puhuu melko vähän (tyypillistä piikille), mutta se puhe on jörkevää ja ainakin minusta peliä edistävää. Horaaneko taas tuntuu lähinnä hyvismäiseltä pitkien ja peliä edistävien viestiensä kanssa. Piikkis selittää, kuinka valinta Zeyn ja minun välillä olisi hätiköityä, mutta kallistuisi enemmän minun ääneestämiseeni (miksi?) ja äänestää Dreameria horaanekon perässä. Perustelut kuitenkin taisivat jäädä matkan varrelle, kun en itse ainakaan huomannut (saisko niitä tälläin jälkiköteen?)

Hagridin toinen viesti peliin aiheutti tahattoman naurahduksen tämän sanoessa vaniljapilveä pihviksi. Hagrid tuntuu jotenkin innokkaalta, ehkä offailun takia, mutta innokkuus on kivaa. Vaniljapilvi vaikuttaa myös innokkaalta. Iku tuntuu kovasti pöpöttävän IRListä, vaikka ehkä se ekan päivän puolella on hyväksyttävää, kun ei ole kauheasti muita puheenaiheita pöydällä. Hagridin äänen unohtaminen Ottomaanille tämän herättyä ei ole näin nopeasti ajateltuna mitenkään hyvismäistä, varsinkaan kun Hagrid kävi kirjoittelemassa vielä sen jälkeen (?). Ehkä halusi äänestyspakon pois ja tehdä sen helpolla tavalla aka äänestämällä ihan vaan jotakuta (ei pahiskaveria) ja jättämällä sen sitten roikkumaan.

Zeyn nostamaan halooseen kysymyksistäni en jaksa kommentoida nyt, koska tein sen jo ekana päivänä. Kysyy ketä pitää hyvismäisimpänä pelissä. Haluaisin jonkun muunkin tavoin tuetää, miksi tällainen kysymys. Siitä että odottaa jonkun muun vastausta tulee vain sellainen kuva, että "ähhähhää, enpäs kerrokaan, vaikka kuinka penäätte, koska mulla on sille horjuva syy". Ja ne vastaamattomat on tainneet jo postaillakin, joten saiskos sitä selitystä tolle kysymykselle? Mielipiteet eivät ole suuresti muuttuneet, mutta keikkuu pahismaisen ja hyvismäisen rajalla, koska eiliset perusteet ja sitten toisessa vaakakupissa voimakkaat hyvisfeelsit pelinedistämisen ja fiksujen viestien takia.

Jite on tällä hetkellä melko mitäänsanomaton, ei mitään mielikuvaa. Ottomaani tuntuu ainakin näin yhden viestin pohjalta hyvikseltä, koska veikkaisin, että pahis tietäisi lipuntarkastajien olevan pahiksia.

Juonittelija onkin sitten astetta mielenkiintoisempi tapaus. Hassun nopeasti ja toisilta lainatuilla perusteilla lähti heittämään mulle ääntä. Eka viesti, tunti päivän alusta ja pam, äänestys. Ehkä vähän hätäistä. Onko hätöisyydelle joku syy? Esim. varmistus siitä, että kohde todella tippuu, jos tulee tilanne, että hajaääninä kaikilla äänestetyillä on yksi äöni ja silloin ekana äänestetty tippuu. Itse oon nimittäin tälläin toiminut pahiksena, koska se on niin kätevää. Kärjistely ja vääristely ei ainakaan vaikuta hyvismäiseltä (puhun nyt siitä, kuinka "hyökkäsin" Hagridin kimppuun huomauttaessani kohteliaasti tämän virheestä vaniljan nickin kanssa. Koko viestistä huokuu läpi sellainen fiilis, että Hagridia puolustellaan vähän rankemmin, koska aikalailla kaikki Juonittelijan perusteet äänestämiselle ovat lähtöisin jostain toiminnastani Hagridin suhteen (kysymys Hagridille, huomautus Hagridille nick-virheestä) Lisäksi hassua on se, että vastailee kaikille muille paitsi minulle, vaikka voisi olettaa, että epäilyjen kohteen puolustautuminen ja kommentit saisivat jotain huomiota siinä itse epäilijässä. Vähän ehkä sellaista "ääni on annettu ja se saa olla koskemattomana päivän loppuun asti"-fiilistä tukee. Ja se ei ole järin hyvismäistä, koska hyvis reagoisi edes jotenkin.

Haluan nyt jotain vastausta Juonittelijalta! Ja Zey voisi selittää sen kysymyksensä, koska kaikki ovat tainneet jo puhua sen kysymysviestisi jälkeen, joten et voi vedota siihen syynä, miksi et voi vastausta siihen kertoa. (taisivat oll puhuneet jo silloin, kun tämän "haluan kaikkien vastaavan tai puhuvan sen jälkeen"-viestisi kirjoitit)

Juonittelijan vastausta odotellessa haluan tökkiä tätä vähän enemmänkin. ++Juonittelija

Koska epäilyttää ja haluan kasata vähän paineita.


Juonittelija kirjoitti:Päivä taas. Kyllä, olen pariin otteeseen käynyt täällä lukemassa viestejä, mutta kännykällä en ole viitsinyt kirjoittaa, ja kuten kerroin viime viestissäni, en tykkää rivin kahden viesteistä, sillä ne eivät edistä peliä. Yllätyin, ääneni nostaneesta haloosta. Ääänestin nopeasti, sillä minulla oli itselleni riittävät perusteet ääneen.

Sitten Jite kommentoi tyyliäni äänestyksestä, mutta en mielestäni, tai ainakaan tarkoittanut sanoa, että nopeasti äänestävä lynkataan heti, vaan tarkoitin silloin, että perusteetta, äänestäjä lynkataan usein nopeasti, tai hiukan hitaammin, mutta hänelle harvemmin tiputellaan hyvispropseja.

Ja minua on myös "syytelty" Zeyhyn linkkautuneisuudesta. Ainut miten olen häneen linkaautunut on hänen sanojensa puolustaminen. Toisinsanoen osittainen komppaaminen. Sitä näemmä pidetään täällä linkkautumisella.

Ikusta taas minulla ei ole tässä vaiheessa mitään sanottavaa, sillä hänen viestissään hän vain aseti minua neutraali-pahis välille.

Ja en omasta mielestäni vampire ole ollut tuolla asenteella. Et ole vain minun käsitykseni mukaan antanut niin suuria asioita mihin vastailla. tyhjästä on paha nyhjästä.


piikkisiili kirjoitti:Vampire: Kommentoin Dreameria ekan sivun viestissäni, jossa mietin, että keksikö hän tekosyitä huomion välttelemiseksi. Sinut olisin valinnut Zeyn sijasta, jos olisi tullut tilanne, jossa vain jompikumpi teistä olisi voinut pudota.

Juonittelija: Mitä sitten ajattelit Zeyn ja Vampiren sananvaihdosta? Painoiko se ollenkaan miettiessäsi ääntä, koska et sitä vaikuttanut huomioivan.


Zey kirjoitti:
Vamprie kirjoitti:Ja Zey voisi selittää sen kysymyksensä, koska kaikki ovat tainneet jo puhua sen kysymysviestisi jälkeen, joten et voi vedota siihen syynä, miksi et voi vastausta siihen kertoa. (taisivat oll puhuneet jo silloin, kun tämän "haluan kaikkien vastaavan tai puhuvan sen jälkeen"-viestisi kirjoitit)

Itseasiassa Iku ja Jite eivät olleet puhuneet silloin viestini jälkeen. Mutta joo, nyt kun Ikukin pääsi poissaololtaan vastailemaan, niin voin kertoa (vaikka Ottomaani ja Juonittelija ohittivat täysin kysymykseni :( ) mitä ajoin takaa kysymykselläni. Eli kysymykselläni halusin rajata pahiskaveri mahdollisuuksia. Ajattelin, että mikäli pyytäisin pelaajia mainitsemaan yhden henkilön kaikkien pelaajien joukosta hyvässä tai huonossa valossa, pahis tuskin sanoisi pahiskaverinsa nimeä, kun kerran pelissä on vain kaksi pahista, eikä linkittyminen toisiinsa varmaan kiinnostaisi. Se, miksi valitsin kysymyksekseni sen, että kenet pitäisi pelissä, sen sijaan että olisin kysynyt että kenet kukakin tiputtaisi, oli yksinkertaisesti syynä se, että näin uskoin saavani vähemmän emmävaantiiä -vastauksia (ja tämän saman asian takia muotoilin kysymyksen niin, ettei siinä kysytty hyvismäisintä, koska siihenkin olisi varmaankin tullut enemmän vastaamattomia vastauksia). En siis oikein viitsinyt sanoa että ”katselempas tässä ketkä eivät ole toistensa kanssa pahiksia”, ennen kuin kaikki ovat saaneet mahdollisuuden vastata :D

Iku: Millä tavoin horaa on lähtenyt reilusti peliin mukaan? Ja entä miksi Juonittelija on neutraalin ja pahismaisen välissä?

Hmm, Jitellä ilmeisesti oikeita kiireitä menossa, kun kerran tiputtautui. Ei siis varmaankaan johtunut roolista hänen normaalia hiljaisempi meno.

Juonittelija kirjoitti:Ikusta taas minulla ei ole tässä vaiheessa mitään sanottavaa, sillä hänen viestissään hän vain aseti minua neutraali-pahis välille.

Riippuuko sanottavasi pelaajista siitä miten pelaaja on kommentoinut sinua?

Hmm, uusia mielipiteitä mulla ei ole tullut, eli hyvismäisiä on edelleen musta Hagrid, piikkisiili, Vaniljapilvi ja horaaneko, neutraaleina on pysynyt Jite, Iku ja Ottomaani, ja pahismaisia on Vampire ja Juonittelija. Vampiresta ja Juonittelijasta Vampire on pahismaisempi, mutta en nyt vielä heitä ääntäni, jos vaikka kerkeisin vielä tutkimaan topaa, sillä en kuitenkaan usko että molemmat, Juonittelija ja Vampire olisivat pahiksia. Eli jossain nyt on mennyt pieleen :/


Juonittelija kirjoitti:Ensiksi Zey: Ei, en ota asioita muista pelaajista vain heidän kommenttiensa perusteella minusta, mutta kun Iku ei ollut antanut muita viestejä, joten tuo oli nyt ainut. Listauksista ei minun mielestäni voi ajatella muita kuin pahiskavereita, jos listan tekijä paljastuu pahikseksi.

Piikkisiili, ei painanut, sillä 1. päivän viestwejä en ehtinyt/jaksanut lukea niin suurella ajatuksella. En ole vieläkään käynyt kaikkia 100% läpi, mutta kiinnitän niihin kyllä vielä huomiota kunhan saan prosessin valmiiksi.

Ja pahoittelen lyhykäistä viestiä, mutta halusin vastailla vain pariin kysymykseen.


horaaneko kirjoitti:Apua anteeks kun oon ollut niin antiaktiivinen! Kirjotan tänään/huomenna pidempää viestiä. c:


Iku kirjoitti:Kiitti piikkis selkeytyksestä.

Tuo miten Vampire korostaa ihmettelyään siitä että häntä kompataan on melko epäilyttävää. Miksi koet sen tarpeelliseksi?

Zey: hora otti pelin alussa toisessa viestissään hyvin kaikki huomioon, ja hän esitti mielipiteensä selkeä oloisesti vaikkei kyseessä varsinaisesti ollutkaan listaus. Juonittelija taas aloitti kokeneen ja varman oloisesti, mutta tuntuu että hän hieman hätiköi äänensä kanssa. Aivan kun haluaisi varmistaa ettei hän ainakaan tipu tänään.


Hagrid kirjoitti:Vampire: Pakko tulla korjaamaan tuo huutava vääryys sun viestissä, ennen kuin edes syvennyn muihin viesteihin. Ei, en kirjoittanut enään tuona pelipäivänä, ja syytkin jo kerroin: oli vieraita, syötiin ja katsottiin leffaa, ja siinä unohdin kokonaan juonarin. Päivän loputtua se iskeytyi vain päähäni että "ainiin, se juonari, ja piti tulla tarkastamaan ettei Ottis tippunut minun takia :D. Ja mun ensimmäinen viesti Ottiksen heräilyn jälkeen oli seuraavana pelipäivänä.

Ja toinen juttu, miksi koet komppaamisen silmiin pistäväksi? Se on tapa ilmoittaa että toinen pelaaja on kirjoittamut sen niin hyvin ettei itse pystyisi pukemaan sitä sanoiksi, joten komppaa tekstin tuolta toisela pelaajalta. Siitähän pitäis olla ylpeä jos joku komppaa sua ^^. Mutta se miten tuot jatkuvasti (nyt jo 2 tai 3 kertaa) esille kuinka komppaaminen turhauttaa sinua - noh, se alkaa olemaan silmiinpistävää.

Päivän äänet on jakautunu Juonittelijalle ja ... juonittelijalle? Eli siis ääniä näyttää olevam vain juoniksella (korjatkaa jos oon väärässä).

Päivän epäilyt taas on suurilta osin jakautunut Vamille ja juonikselle. Omat epäilyni makaavat suurilta osin Vampiren harteilla.

Ääneä en vielä anna, koska a) ei ole äänestuspakkoa ja b) ei ole mitään raskauttavaa todistusaineistoa Vampireä kohtaan.

Jospa sitä nyt koittais saada uudelleen unenpäästä kiinni.


Mus mus kirjoitti:Jiteä on tullut korvaamaan zeremi. Toivottakaa hänet tervetulleeksi!


Vampire kirjoitti:Iku ja Hagrid: itse en sanoisi korostavani tuota komppailua mitenkään, ellei asian mainitseminen ole korostusta. Olen sanonut siitä kaksi kertaa, koska koen jotensakin hämmentäväksi, että ensin komppaillaan kuin mitkäkin lampaat ja sitten käännellään ja väännellään niin, että saadaan ykkösepäillyksi ja lopulta peli kääntyy komppailuksi ja saman virren laulamiseksi kuinka Vampire on salee pahis yrittäessään Elämästä huolimatta napata pahikset. Miten tämä kakkospäivä eroaa ekasta päivästä ja miun ja Zeyn vänkäämisestä? Tälläkin kertaa koko pelin huomio keskittyy yhteen pelaajaan ja pahikser voivat nauraa nurkassa pysyessään epäilyn ulkopuolella.

//PJ, tervetuloa zeremille..


zeremi kirjoitti:Hei vaan kaikille!

En ole lukenut kaikkea vielä, mutta toistaiseksi pitää oman ensimmäisen päivän kokemuksella äänestää

++Vampire,

koska yötappona minä olisin ollut Vampirelle hyvä valinta, koska hänen mainostama yhtälö, zeremi+juonari=hyvisrooli, toisi hänelle osittaista suojaa. Lisäksi ekana päivänä jo puhuttiin Zeyn ja Vampiren sanaharkasta.

Täytyy kuitenkin lukee tän päivän viestit vielä, eli ääneni perustuu vain ekan päivän ja yön kokemuksiin.


vaniljapilvi kirjoitti:Päivä päättyy tänään, mutta mulla ei ole kyllä mitään hajua syyllisistä. Turhauttavaa, kun luen ja luen topicia, ja kukaan ei hyppää silmille, kaikkien käytökselle löydän jos jonkinmoista perustetta. Vampirea mä en pidä pahiksena ihan sillä perusteella, että muistan hänen pelanneen noin myös hyviksenä, ja osa syytöksistä häntä kohtaan on jopa hassuja (mun nickin korjaaminen pihvistä pilviksi on enemmänkin huvittavaa kuin hyökkäys toista kohtaan ainakin mun mielestä). En ymmärtänyt myöskään zeremin perusteita äänelleen. Mitä suojaa zeremin yötappo Vampirelle toisi? Minä ymmärsin sen zeremin ainaisen hyvisrooliheitonkin lähinnä vitsiksi.

Nyt ymmärsin Zeyn taktiikan ja se oli itse asiassa todella hyvä, kunhan Zey ei itse ole pahis, joka yrittää meitä huiputtaa.

Edelleen peräänkuulutan Ottomaanin ja muiden hiljaisten osallisuutta. Koska eniten puhuneet vaikuttavat minusta hyvismäisimmiltä peliä hyödyntäessään, ja koska huomion keskipiste Vampire ei minusta vaikuta syylliseltä, voisin epäillä, että pahikset katselevat hiljaisina vierestä ja nauravat. Hyvikset hyödyttävät peliä, ja hiljaisuutenne kyllä herättää mun hälytyskellot...


Zey kirjoitti:Oho, päivä päättyykin näköjään pian, enkä ole kerennyt tutkimaan edes peliä (++läksyt, joita pitäisi nytkin olla tekemässä :( ).

En ymmärrä Hagridin päätöstä jättää tänään äänestämättä. Perustelee sillä, ettei hänellä ole äänestyspakkoa tai raskauttavaa todistusaineistoa Vampirea kohtaan, mutta siitä huolimatta joku kuolee tänään ja luulisi että Hagrid hyviksenä haluaisi, että se joku joka kuolee, olisi hänen suurin epäiltynsä, eikä pelaaja jota ei ole kai edes epäillyt (kun Hagrid ei kerran tiennyt että Vampire sai äänen ennen Juonittelijaa)? Nyt lähti kyllä aikalailla Hagridin hyvismäisyys mun silmissä, kun ei vaikuta välittävän tippujasta. :/

zeremi palailee peliin, tervetuloa! En kuitenkaan hänenkään toimia ymmärrä, tosin päinvastaisesta syystä kuin Hagridin kohdalla. Mistä moinen hoppu äänestää, jos et ole edes lukenut pelin kaikkia viestejä? Halusitko kenties varmistaa, ettei Juonittelija tippuisi? Tuota perustelunasi käyttämää yötappo juttua en myöskään ymmärrä.

Jaa-a, ääni pitäisi heittää nyt jonnekin suuntaan. ++Vampire epäilyttää kyllä nyt eniten, vaikkei Juonittelija, Hagrid ja zeremi kauhean kaukana ole. Perustelut samat kuin eilenkin.


Mus mus kirjoitti:Päivä on päättynyt, iltaingamea tulossa vähän myöhemmin (menoa :/).


Mus mus kirjoitti:2.Ilta (Eli juna lähtee Mummolasta)

3 Vampire (Juonittelija, zeremi, Zey)
1 Juonittelija (Vampire)

Ottomaani ei suorittanut äänestyspakkoaan, pudoten samalla pelistä :(. Varapelaajaa etsitään.
Vampire on siis päätetty heittää junasta…


Hyvät matkustajat,

Junamme lähtee nyt Mummolan asemalta. Toivottavasti teillä oli mukavaa käydä kanelintuoksuisten mummeleiden hoteissa, mutta nyt on aika jatkaa matkaa. Enenn sitä suoritetaan tietenkin tavalliset toimenpiteet… Yhtä liputonta ollaan ilmiselvästi heittämässä pois!


Yksi vaunun nro 6 ikkunoista avautuu, jonka jälkeen yksi henkilö lentää siitä komeassa kaaressa, mätkähtäen asemalaiturille.

Ööh… mitä täällä oikein tapahtuu…?

Ulosheitetty ihminen sadattelee vaunuun päin, ja sitten heittää pois nuhjuisen takkinsa. Ovelan valeasun alta paljastuu VR:nlipuntarkastajan erittäin virallinen ja huoliteltu puku. ”Mitä te oikein kuvittelette tekevänne! Minä olen VR:n työntekijä! Kuulitteko? TYÖNTEKIJÄ!”

Pitäisikö meidän ottaa tuo lipuntarkastaja junan sisään… kuljettaja?

Juna oli kuitenkin jo lähtenyt liikkeelle, jättäen lipuntarkastajan oman onnensa nojaan.

…Ilmeisesti ei. Kuulkaas nyt vaunu numero 6. Äskeinen mitä teitte, todella katkaisi kamelin selän minulta, VR:n viralliselta kuuluttajalta! Aivan sama virallisista säädöksistä, minä sanon suoraan: TE OLETTE YHTEISKUNNAN POHJASAKKAA! TE KADUTTE TÄTÄ VIELÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!

Hetken aikaa kuulee mukilointia särisevästi. Tuntematon miesääni tuntuu yrittävän puhua kuuluttajalle järkeä.

—Turha menettää malttia.
Niin, kyllä. Seuraavaksi… pysähdymme Mustikassa, missä kaikki Suomen mustikat kukkivat.
VR toivottaa teille erittäin UNELIASTA MATKAA…!
Mhahahahahaha---!


Lähetys loppuu kesken pahisnauruisen hekotuksen. Vaunuihin laskeutuu taas hiljaisuus.


Yhä vaunussa 9
Poistuneet junareissulta 3
1.Päivä Dreamer (Tavallinen matkustaja)
1.Yö zeremi (Tavallinen matkustaja)
2.Päivä Vampire (Lipuntarkastaja)

Yö päättyy 15.8 klo 20.00. Yönimi siihen mennessä :).
Fiksubjs dilmaattinen
~Lomalla 31.7. asti~
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Re: Vaunu numero 6 - 3.päivä

ViestiKirjoittaja Zey » 13.11.2013 16:31:28

Mus mus kirjoitti:Ottomaania tulee varapelaamaan Gomhog.


Mus mus kirjoitti:3.Aamu (Eli juna pysähtyy Mustikassa)

Hyvät matkustajat,

Tunnistatteko ikkunoiden takana olevat puskat, joita riittää horisonttiin asti? Aivan oikein, ne ovat kaikki mustikkapuskia. Tämä tarkoittaa sitä hyvät matskustajat, että saavumme mustikkaan. Kaikki ammattimaiset mustikankerääjät, ja rajojen ulkopuolelta tulleet innokkaat marjafanit, jääkää tällä pysäkillä pois.

--Hmm… valvova VR:n asiamies ei ole juuri nyt tässä huoneessa, joten…

MUHAHAHAHA! Vaunu numero 6! Teille ei annetta mitään sääliä, tiedättehän sen ^___ ^. Olen nimittäin varma, että teitä on taas yksi vähemmän, kun nukutitte teidät yöksi taas. Keentköhän lipuntarkastaja mahtoi valita…?


*Mustikan asemalaiturilta kuuluu hämmentynyttä sopertelua: ”Mutta… miten minä muka pääsen kotiin…? Eihän täällä ole mitään muuta, kuin mustikkaa…”*

Älä valita, siellä on sinulle syötävää vaikka millä mitalla, joten et ainakaan kuole nälkään! Joka tapauksessa, jatketaan matkaa, kuski!

VR toivottaa teille… ööh… lynkkauksellista matkaa!Pitää kovasti kiinni vaunupaikastaan: 8
Mutustelemassa mustikoita: 4
1.Päivä Dreamer (Tavallinen matkustaja)
1.Yö zeremi (Tavallinen matkustaja)
2.Päivä Vampire (Lipuntarkastaja)
2.Yö Zey (Tavallinen matkustaja)

Juna saapuu Porvooseen, eli 3.Päivä päättyy maanantaina 19.8 klo 20.00.


Potemassa mustikkaähkyä (Poissaolijat)
- Ei kukaan :).

Kokevat velvollisuutenaan äänestämisen (Äänestyspakot)
Hagrid, horaaneko, Vaniljapilvi, Iku, piikkisiili


Juonittelija kirjoitti:Hahaa! Osuinkin oikeaan siinä, että Vampire oli kuin olikin pahis. Tulen luultavammin analysoimaan tänään hänet viestejään ja etsimään yhteyksiä muihin pelaajiin. Toistaiseksi muistan hänen ainakin käyneen keskustelua Zeyn kanssa, joka paljastui hyvikseksi. Hagrid on myös ollut hänen puheissaan esillä.

Ottomaania jonka korvaajaksi tuli Bon jotain jos muistan, taas on ehkä hyvis, koska luulisi pahiskaverin koittaneen potkia hereille.


piikkisiili kirjoitti:Juonittelija: Kyllähän sitä voi pahiskaveriaan yrittää herätellä, mutta on eri asia, kuinka se tehoaa. Itseäni kiinnostaa tämä Vampiren toteamus:
Vampire kirjoitti:Ottomaani tuntuu ainakin näin yhden viestin pohjalta hyvikseltä, koska veikkaisin, että pahis tietäisi lipuntarkastajien olevan pahiksia.

Voisi olla etukäteen sovittu lipsahdus ja Vampire nosti sen sitten esille, kun kukaan muu ei tätä huomioinut.

Nyt on pari päivää kiirettä, mutta katsoo jos jotain listausta saisi jossain kohtaa aikaiseksi.


vaniljapilvi kirjoitti:Loistavaa että saatiin pahis kiinni, tosin nyt voin riiputtaa päätäni häpeissäni siitä, että oon ollut ihan kujalla. Yritän tässä lähipäivinä lukea topicin oikein kunnolla läpi ja tutkia Vampiren yhteyksiä muihin pelaajiin.


Hagrid kirjoitti:
Juonittelija kirjoitti:Ottomaania jonka korvaajaksi tuli Bon jotain jos muistan, taas on ehkä hyvis, koska luulisi pahiskaverin koittaneen potkia hereille.


Eip, ihan vanha kunnon Gomhog.

Noniin, ensimmäinen lipuntarkastaja napattu. Uskon kanssa että GH on hyvis, sillä pahista oltaisiin yritetty potkia hereille, eikä Ottomaani järin aktiivinen ollut.
Tehdäänpäs tässäin jotain listausta.

Ensinnäkin meitä on jäljellä pelaajaa.

3. päivä & 3. yö: - 2 pelaajaa, yht. 6
4. päivä & 4. yö: - 2 pelaajaa, yht. 4
5. päivä & 5. yö: - 2 pelaajaa, yht 2 = pahisten voitto.

Toisin sanoen meillä on jäljellä 5 harhalynkkausta, ennenku meiän on pakko saada viimenen pahis kiinni.

Ottomaani --> Gomhog:
Ottis kirjotti vain yhden viestin koko pelin aikana.

Ottomaani kirjoitti:Mulla ei oo vielä mitään käsitystä et kuka on pahis :D mut kai tästä sit kohta selvii
Milläköhän puolella ne lipuntarkastajat on???


Viestissä Ottis ihmettelee, että millä puolella lipuntarkastajat on ja että hänellä ei ollut mitään käsitystä kuka on pahis. Gomhog taas ei ole kirjoitellut yhtään mitään koko pelin aikana, viestiä edelleen odotellessa siltä suunnalta.

Juonittelija:
Juonittelijalla oli poissaolo koko ensimmäisen päivän, joten heräili vasta tokan päivän aikana. Ensimmäisessä viestissä selittää miksei ole ollut paikalla ja kertoi vähän taustoistaan juonareissa. Sen jälkeen ihmetteli Vampiren vastusta herättelyääneeni Ottikselle. Vihjaili tässä vaiheessa Ottista ja Vamia mahdollisiksi pahiskavereiksi. Myöhemmin viestissään antoi äänensä Vampirelle, enimmäkseen vibapohjalta.

Sitten Vampire kyselee kysymyksiä äänestä, ja juonittelija vastaa suht koht rauhallisesti ja viboja herättämättä, kertoen että tokana päivänä voi vielä äänestää vibapohjalta ja Vampire on ainoa joka antaa pahisvibaa.

Tosin tunnen juonittelijan, eikä hän käyttäisi taktiikakseen näin riskialtista taktiikka tai muutenkaan tuollaista näyteltyä sanaharkkaa. Sen jälkeen Zey kysyy kysymyksiä epäilyttämättä mua yhtään ja juonittelija vastaa samalla tavalla tyyneen rauhallisesti. Samassa viestissä selittää edellisestä pelipaikastaan ja sen tavoista ja rivipakoista.

Sitten hän tulee vähän ajan päästä uudelleen kirjottamaan viestiä, jossa kertooe että on käynnyt lukemassa viestejä, puolustelee hieman itseään, niin Jitelle kuin Zeylle, sitten oli yllättynyt äänensä nostaneesta haloosta. Sen jälkeen tulee jo hieman kärkkäämmin puolustamaan itseään vampirelle, kertoen ettei ole pelannut yhtään Vampiren mainitsemalla tyylillä.

Seuraavassa viestissä ei mainittavaa. Sen jälkeen hän onnittelee itseään lipuntarkastajan kiinnisaannista.

Zey:
Zey vastailee suhteellisen ajoissa, noin 8 tunnin jälkeen kun peli on alkanut. Kertoo että haluaa lähettää viestiä ennen kuin nukahtaa. Vastaa ensin vaniljapilven kysymykseen, että ensimmäisenä päivänä kannattaa puhua mahdollisimman paljon, joka on myös toimiva taktiikka muina päivinä. Hän myös uskoo petturin poissaolon vaikuttavan peliin, koska ei ole petturin massausmahdollisuutta ja muita etuja joita petturi tuo.

Zey kyselee Vampirelta taktiikoista, suhteellisen lyhyt viesti. Seuraava viesti oli jo rutkasti pidempi. Kertoo että vaniljapilvestä on hyvismäinen kuva, kuten on myöss piikkisiilestä. Kertoo että horaasta tuli hyödyllinen, peliä eteenpäin työntävä vaikutelma. Hänkin vihjailee Ottomaanin ja Vampiren olevan pahiskavereita. Vampiren viesti oli kuulemma muutenkin kovin sekava. Kertoo että zeremistä saa vähän pahisviboja, koska antaa muiden hoitaa äänestämisen, vaikka periaatteessa sen ymmärtääkin. Kertoo että muista ei ole mitään kuvaa, joten ääni olisi lähdössä zeremin tai Vampiren suuntaan.

Sitten kysyy että kenet mieluiten pidettäisiin pelissä, itse kertoen että vaniljapilvi kannattaisi pitää pelissä, koska hän on kaikista hyvismäisin, koska on työntänyt peliä eteenpäin, eikä vain tyytynyt aktiivisen pelin toivottamiseen.

Sitten kyselee ja vastailee kyseenalaistavaan sävyyn Vampirelle. Vibat ovat muuttuneet epäilyiksi Vampiren kohdalla. Zeremi taas ei ollut vastaillut hirveästi, ja antoikin myöhemmin viestissä äänensä Vampirelle.

Zey alkoi epäilemään kovin kiihkeästi Vampirea kysymyksillään ja Vampire äänesti Zeytä perusteilla että "kerjäsit sitä."

Myöhemmin ihmettelee miksei vaniljapilvi äänestänyt minua vaikka epäilikin minua.

Kertoo viboistaan juonittelijaa kohtaan ja että jäi hätäinen fiilis. Myöhemmin ei ymmärrä mitä hänestä heijastuen tarkoittaa.

Myöhemmin vaniljapilvi kysyy, että miksi Zey kerjäsi Vampirea äänestämään Zeytä. Zey kertoo ettei se ollut lauseen tarkoitus.

Myöhemmin vastailee kysymyksiin. Sen jälkeen kertoo, että huomasikin juuri että päivä on päättymässä. Kertoo ettei ymmärrä minun, Hagridin päätöstä olla äänestämättä ja että minua ei kiinnostaisi kuka tippuisi. Pakko sanoa, että kyllä kiinnostaa. Juttuhan on, että mulla ei ole äänestyspakkoa eikä ole tarvetta äänestää. Enkä ollut lukenut viestejä muutenkaan läpi hirveän hyvin :< *quilty* Sittemmin sanoi että hyvismäisyyteni tipahti aikalailla. No voi harminpaikka! >:(

Ei viestejä enään tämän jälkeen.

Vaniljapilvi:
Heräilee vain about kuusi tai seitsemän tuntia päivän alkamisen jälkeen, ja heräilee esittämällä kysymyksiä. Kysyy kaikilta, että mikä on päivän paras taktiikka.

Vastailee seuraavan kerran vasta seuraavan sivun (2. sivun) loppupuolella ja puolustelee huomaamattomasti Vampirea. Sanoo että toki sieltä voi paljastua pahiskin, mutta yhtä lailla hyviskin, eikä häntä epäilytä Vampire yhtään. Kertoo että Zeykin olisi hyvismäinen. Sitten kertoo ettei ole ainakaan äänestämässä Zeytä tai Vampirea. Kertoo myös että ekana päivänä yleensä hyvikset kiistelee enemmän kuin pahikset, ja tämä onkin syy olla äänestämättä Zeytä taikka Vampirea. Kertoo juonittelijan äänen olleen yllättävä, mutta senkin voi kuulemma selittää alkuinnostuksella. Kertoo että juonittelija komppasi Zeytä tosi vahvasti. Sitten vastaa piikkisiilen kysymykseen.

Sitten kertoo epäilyistään. Minä vaikutan innostuneelta, joten äänen unohtaminen on ihan ymmärrettävää, mutta tapa jolla tulin puolustamaan ääntäni Ottikselle oli epäilyttävää. Muistaa Jiten aktiivisempana pelaajana ja ihmettelee onko pelityyli muuttunut. Piikkisiili oli neutraali eli plusmiinusnolla. Dreamer epäilytti. Ei edelleen epäilyjä Vampirelle ja Ottomaani vaikuttaa vaniljan mielestä olevan vähän pihalla pelistä. Horaaneko on ollut aktiivinen ja hänet vanilja pitäisi mieluiten pelissä, koska horaa on hyvismäisin ja vanilja allekirjoittaa melkein kaiken mitä horaa on sanonut.

Eipä mitään järin mainitsemisen arvoista seuraavissa viesteissä.

Jite --> zeremi:
Ilmoitaa heräämisestään. Kertoo että paras taktiikka on loppujen lopuksi, että pelaat mukana aktiivisesti miettimättä varsinaisesti taktiikoita. Jite kertooe että petturin poissaolo on mukavaa kun pahiksilla ei ole uhrilammasta/ylimääräistä ääntä.

Seuraavassa viestissä kertoo että oli unohtanut pistää poissaolon. Pitää piikkisiiltä hyvismäisimpänä ja pitäisi tämän mieluiten pelissä mukana. Jite kertoo että juonittelija kummastuttaa se, että juonittelija toimii tavalla, jonka juonittelija on itse todennut epäkannattavaksi ja suoraan kuolemaan johdattavalta. Häntä myös kiinnostaa miten juonittelija yleensä pelaa. Kertoo että palaa lukemaan viestejä.

Heittäytynyt loppu peliksi kovin epäaktiivisesti, eikä ole tullut kuin kaksi viestiä koko pelin aikana. Näiden ylläolevien jälkeen ei siis ole tullut mitään. Kummaa.

Huomasin äsken että Jiteä oli tullut korvaamaan zeremi, kirjottelen hänestä sitten huomisen puolella!

Iku:
Ikua vaivasi pelin alkupuolella älytön kiire ja lupasi kumminkin yrittää piipahtaa pelissä aina välillä. Myöhemmin ilmottaa että oli pakko ottaa poissaoloa koska paljastui pari uutta juttua, joista ei kertonut sitten sen enempää. Myöhemmin kertoo epäilylistansa.

Iku kirjoitti:Hagrid lähti melko randomilla ottomaanin kimppuun, Oliko sinulla näin kiire lähteä äänestämään jotain toista jottet tippuisi itse?

Zey sain ainakin ensimmäisen päivän viestien perusteella hyvää vibaa

Jitestä en oikein saanut minkäänlaista kuvaa, mikä on kyllä melko epäjitemäistä, tai sitten mä oon liian väsyny.

horaaneko vaikuttaa hivenen neutraalia hyvismäisemmältä, koska lähtee peliin reilusti mukaan.

Ottomaani vaikuttaisi olevan hieman pihalla pelistä ainakin alusta, toivottavasti hän on päässyt peliin paremmin mukaan.

Vaniljapilvestä en oikein tiedä. Hän aloitti mukavasti muttei ole sen jälkeen osoittautunut netraalia kummemmaksi.

Vampire vaikuttaa stressaantuneelta ja hieman kireältä, mutten usko sen liittyvän peliin.

Piikkisiili vaikuttaa aivan omalta itseltään, muttei vielä oikein aavistele kumpaankaan suuntaan

Juonittelija lähti peliin mukavan reippaalla otteella, hän ei kuitenkaan herätä mitään älytöntä hyvis vibaa, vaan liihottelee epäilyttävästi pahiksen ja neutraalin harmaalla rajalla..


Sen jälkeen kiitellyt jostain selityksestä. Kertoo että horaa aloitti ottaen kaikki asiat hyvin huomioon ja juonittelija taas aloitti varman ja kokeneen oleneesti, vaikka hosuikin vähän äänellään.

Piikkisiili:

Heräsi yhdellä lauseella, esittäen kysymyksen vaniljapilvelle, kysyen että: "eikö ne pahikset taktikoi?" Kertoo, että ajattelee taktikointia salamyhkäisenä ja juonittelevana. Pahikset kuulemma tekee sitä ja hyviksen tulee olla avoin. Sitten kysyy Dreamerilta, että pelkääkö tämä joutua epäilyn alaiseksi ja kyselee samalla ottiksen aktiivisuudesta. Kertoo että petturin puuttumisella ei ole suurta merkitystä, kun ei ole ennustajaakaan.

Kyselee, että antaisinko ottiksen pudota pelistä, koska oletan hänen unohtaneen pelin. Äänestää sitten Dreameria, koska hänellä on vielä rutkasti aikaa vastata kysymyksiin. En ymmärtänyt itsekkään noita perusteluita äänelle:
piikkisiili kirjoitti:Näissä asetelmissa hän se pelaaja, josta on minusta selkeä epäilyksen aihe.
Selventäisitkö?

Myöhemmin kertoo että Dreamerin vastaus piikkiksen kysymykseen yllätti ja että hän ei ole äänestänyt jo ääneen saannuta henkilöä, joka on pahikselle helpompaa, joka vaikuttaa vähän tilanteen paikkailulta.

Ei mitään mainittavaa seuraavissa viesteissä.

Eli siis: ++Vaniljapilvi
Syistä että:

vaniljapilvi kirjoitti:En ole pelannut pitkään aikaan, mutta jopa minun mielikuvieni mukaan Vampire pelaa aina yleensä todella tunteella, ja en huomannut eilisessä mitään poikkeavaa verrattuna muistikuviini hänestä. Toki käytös on hieman epäilyttävää ja sen taakse voi piiloutua pahis, mutta yhtä lailla hyviskin. En siis pidä häntä kovin epäilyttävänä tällä hetkellä.

vaniljapilvi kirjoitti:Pääasiallisesti pidän kuitenkin todennäköisenä sitä, että ekana päivänä hyvikset ajautuvat kiistelemään paljon helpommin kuin pahikset, eli tällä hetkellä en olisi äänestämässä Zeytä tai Vampirea. Toistaisin jonkun eilisen toiveen siitä, ettette roikkuisi vain toisissanne vaan keskittyisitte muihinkin.


Puolustaa näissä viesteissä hienovaraisesti Vampirea, ei kumminkaan näkyvästi, mutta kenties yrittää pelastaa pahiskaveriaan, mutta ei halua linkittyä liiaksi? Ja ainoa syy miksi pitää häntä hyviksenä, on että hän kyseli kysymyksiä ensimmäisen päivän aikana. Miksi sellaisesta edes saa luottamusta? Joo, viedään peliä eteenpäin, mutta jos pahis kysyy kysymyksiä kuten: vaikuttaako petturin puuttuminen peliin, se vie peliä eteenpäin, mutta ei haitallisella tavalla pahiksille.

Joka tapauksessa, vaniljalla on rutkasti aikaa vastata epäilyihini.


Hagrid kirjoitti:Ja kato menin heti feilaamaan äänestyksenkin. Eli ++vaniljapilvi

Sori doubble postista.


zeremi kirjoitti:// Okei, olen päässyt vihdoin ja viimein kärryille, tai ainakin lukenut kaiken. :D

Lukien toisen päivän viestejä ja vertaillen niitä tämän hetkiseen tilanteeseen (Vampiren olevan pahis), näyttäis mun silmään semmoista, että piikkisiili olisi yhdistellyt pareja Vampiren ulkopuolelta ja varoaa kommentoimasta Vampirea tarkemmin, lähinnä pintaraapaisuna mainitsee Vampiren, mutta ei sen enempää yhditä itseään häneen. piikkis kuitenkin kommentoi mm. Juonittelijaa ja Zeytä paljon pidemmin ja yksityiskohtaisemmin. Tämä herättää mussa pahat aavistukset piikkiksestä.

Juonittelijalla ei ois ollut taas mitään syytä äänestää Vampirea heti alussa, joten uskoisin hänet hyvikseksi. En usko, että oltaisiin lähdetty näin riskialttiisti esimättämään hyvistä, joka päivän alussa lynkkaisi pahistoverinsa, Vampiren. Pidän 99% varmuudella hyviksenä.

vaniljapilvi puolestaan on jonkinlaisen sanakoukeron tai tavan takia herättänyt mussa epäilyksiä häntä Vampiren pahiskaveriksi. Hänen kommentointi kuulostaa jotenkin tekaistulta omaan korvaani, vähätteleee Vampiren kysymystä Hagridille ja nopeasti vaihtaa samassa kappaleessa (lyhyemmässä sellaisessa) huomionsa Zeyhyn. Tässä onkin se tuttu Vampire-Zey vastakkainasettelu, jossa vaniljapilvi olisi "linkittäytymättömänä" puolustellut Vampirea. Varsinkin kun hän itse mainitsi samassa viestissä, että pahikset välttäisivät linkittäytymistä. Myöhemmin valinjapilvi kuitenkin jatkaa Vampiren puolustelua.

vaniljapilvi kirjoitti:En ymmärtänyt myöskään zeremin perusteita äänelleen. Mitä suojaa zeremin yötappo Vampirelle toisi? Minä ymmärsin sen zeremin ainaisen hyvisrooliheitonkin lähinnä vitsiksi.

Mulla tosiaan on tausta, jossa ensimmäiset 14 peliä pelasin hyvisroolissa. Näin sain ikihyviksen "leiman" osittain mainostamalla sitä itse. Sittemmin kun sain ekan "pahisroolini" (musta petturi ei oo vieläkään varsinaisesti pahis), ikihyvisleima alkoi kadota ja muutamassa viime pelissä siitä ei ole puhuttu ollenkaan. Tämän takia musta Vampire sai etuaan itselleen nostamalla vanhan idean esille, vaikkakin hän usein peleissä on epäillyt minua siitä leimasta huolimatta ja maininnut, ettei leima kuitenkaan kerro nykyisen pelin roolista. Koska Vampire oli pahis ja minä hyvis, niin hän pystyi tuomaan ajatuksen taas peliin. Mun näkökulmasta se vaan oli siis yksinkertaisesti hyvispisteiden kalastelua.

// Kolmannen päivän viesteihin.

Juonittelija näyttää olevan innoissaan. Niin olen minäkin. :)

vaniljapilvi toteaa lyhyesti, että on ihan kujalla. En tiedä, mutta toista päivää lukiessani olen jo maalannut vaniljapilven toiseksi pahikseksi Vampiren rinnalle, joten tuo vieti näyttää vain silmänlumeelta.

Hagridin listaus :o Ehkä tutustunkin tähän myöhemmin. Äänestää kuitenkin vaniljapilveä, kuten minäkin olin aikeissa. Syyni olen kertonut yllä.

++vaniljapilvi


Iku kirjoitti:Hagridin tavoin kiinnitin huomiota Ottomaanin lausahdukseen. En kuitenkaan menisi luottamaan siihen liikoja, koska aloittelija voi sekoilla kaikkea ihmeellistä. Saa nähdä mitä Gomhog tuumaa.

Hagrid tuntuu itsekkin olevan hieman pihalla. Kai huomasit että Zey tippui ja sen takia häneltä ei ole tullut enempää viestejä? Miksi korostit sitä että olet pahoillasi kun hyvispisteesi Zeyn silmissä tippuivat? Onko tämä koko unohdin että zey tippui teatteria, jonka tarkoitus on saada sinut näyttämään hyvikseltä? Listaustasi oli venytetty kunkin pelaajan tekemisillä, mikä sinäänsä oli ihan kiva, mutta jäin kaipaamaan noin massiiviselta viestiltä omia mielipiteitäsi.

Juonittelija herättää hieman ristiriitaisia tunteita. Hän henkiin pahisvibaa, mutta toisaalta hän lähti Vampiren kimppuun, enkä oikein usko pahiksen lähtevän noin näkyvästi äänestämään toista pois.

++Hagrid tällä hetkellä olet epäilyttävin yllä mainituista syistä.


Gomhog kirjoitti:Luen viestit huolellisemmin myöhemmin, mutta pikaisella katsauksella tulin ajatelleeksi seuraavia kahta mahdollisuutta ensimmäisen päivän äänestyksestä:

1) Olisiko piikkisiili Vampiren pahiskaveri? Ensimmäisenä päivänä antaa äänensä Dreamerille, ja tuo esille Zeyn ja Vampiren välillä valitsemisen, mitä ei pidä hyvänä. Pahiksena hänellä olisi täysi syy pelätä, että Hagrid poistaa äänensä ja Vampire putoaisi. Ja Zeyn ja Vampiren välillä äänestäisi mieluummin Vampirea. Toisena päivänä piikkisiili pysyttelee etäällä Vampiresta, enkä oikein saanut pikaisella läpiluvulla edes selkoa, pitikö tätä hyviksenä vai pahiksena. Mielestäni pahiksille olisi edullista pitää toista pahista epäilyttävänä, mutta ei pääepäiltynä, sillä siten ei tule syytetyksi puolustelusta, eikä toisaalta helpota hyvisten lynkkausyrityksiä.

2) Olisiko horaaneko Vampiren pahiskaveri? Hänelläkin olisi pahiksena syy pelätä Hagridin poistavan äänensä. Ääni Dreamerille olisi tällöin valittu sillä perusteella, että piikkisiili oli jo epäillyt Dreameria ja olisi siten mahdollisesti liittymässä mukaan. Toisaalta horaasta ei ole toiselta päivältä kamalasti viestiä, mikä ei sitten kerro hänestä mitään.

En mene sanomaan, että nämä olisivat ainoat vaihtoehdot, mutta niitä kannattaa mielestäni pohdiskella. Esimerkiksi muista pelaajista Iku ja Hagrid sopivat piikkisiilen kohdalla esitettyyn etäännyttämisstrategiaan. Kirjoitan lisää myöhemmin, sillä tänään on ohjelmassa matematiikkaa, pizzaa, valvomista, mafiosoa ja muita pelejä, eli hyvin hauskaa.


Hagrid kirjoitti:Voi jumala :D Noh, vahinkoja sattuu.

Pahoillani? Listasin asioita ja toin huumorilla peliin tuollaisia sarkasmin puolelle meneviä lausahduksia. Omat mielipiteeni voin kertoakkin myöhemmin tänään.

Ääni pysyy vaniljalla.


vaniljapilvi kirjoitti:Mä en voi oikein puolustautua muuten kuin sillä, että olin naiivi ja tyhmä ja pidin Vampirea hyviksenä sen takia, että oon niin monta kertaa nähnyt hänen tulevan tuolla tyylillään hyviksenä tapetuksi ekoina päivinä pahisten nauraessa vierestä. Oon kyllä edelleen sitä mieltä, että heitosta "pihvi>pilvi" ei voi vetään mitään johtopäätöksiä roolista, mutta sen takia mä en varmaan sitten pahista tunnistanutkaan :D

Hagid kirjoitti:Puolustaa näissä viesteissä hienovaraisesti Vampirea, ei kumminkaan näkyvästi, mutta kenties yrittää pelastaa pahiskaveriaan, mutta ei halua linkittyä liiaksi?

Puolustin Vampirea, koska en oikeasti pitänyt häntä syyllisenä. Mä pelaan aina niin, että yritän löytää joukosta niitä hyvismäisiä pelaajia ja sitten äänestää niitä pahismaisempia pois. Joskus tuo tapa kyllä iskee päin näköä jos on väärässä, kuten tässä tapauksessa. En mä tiedä mitä voin itseni puolesta sanoa, sillä kyllä, mä puolustin Vampirea, mutta teillä on mun sanani siitä, että en oo pahis - tosin kaikki varmaan väittää samaa :D

Mitä taas tulee mun ekan päivän kysymykseen, niin musta on tärkeää saada peli liikkeelle ja pelaajat sanomaan jotain muutakin kuin "hereillä".

Niin ja zeremi, sanoin olevani ihan kujalla, koska olin. Olin lähtenyt siitä, että Vampire on hyvismäinen, ja nyt kun hän paljastui pahikseksi, täytyy lukea kaikki viestit uudelleen ja tutkia asiaa, ennen sitä en tiennyt mitään.

Iku oli ekana päivänä heti komppailemassa Vampirea, josta Vampire sitten älähtikin, ja se kai sai ihmisten huomiot kiinnittymään häneen. Myöhemmin hän välttää ottamasta lainkaan kantaa Vampireen, huomioi vain että tämän kireys tuskin liittyy peliin. Seuraavassa kuitenkin taas kyseenalaistaa Vamia, mutta nimenomaan tarttuu tuohon komppaamiseen. Jotenkin mua häiritsee se, että Vampire toi niin useasti esiin itseänsä komppailleet, ikään kuin ärsyyntyneenä siitä, että asiaa ei huomioitu, ja sitten vielä Ikukin tarttui asiaan uudestaan, vaikka oli eka komppailija. Olisiko siellä voinut olla joku taktiikka, joka liittyy pahiskaverin näkyvään komppaamiseen ja asiasta hermostumiseen topassa, jotta pelattaisiin pesäeroa pahisten välille? En pidä kaikkein uskottavimpana vaihtoehtona tätä, mutta en sulje Ikuakaan pois.

horaanekokin komppaili Vamia, ja lisäksi horaaneko puolustelee Vampirea ekana päivänä melko selvästi ja myöntää, että äänestää Dreameria, jotta hänestä epäilyttävämpi Dreamer tippuisi Vampiren sijaan. Minusta tuo olisi aika näkyvää peliä pahiskaverilta, mutta toisaalta juuri horaaneko herätteli kysymystä petturin puuttumisesta, josta lähti keskustelu siitä, että pahikset välttäisivät linkittymistä toisiinsa. Taitavaa käänteispsykologiaa? horaaneko ei minusta ole tällä hetkellä hyvis- eikä pahismainen, mutta jos uusia mielipiteitä ei kohta tule, alan kallistua enemmän pahismaisen puoleen.

Vampire kyseenalaisti heti Hagridin äänen Ottomaanille: voisi olla Ottomaanin suojelua, mutta toisaalta miksi herättää turhaan huomiota, kun voisi odottaa mitä Hagrid oikeasti tekee Ottomaanin herättyä ja ihmetellä ääntä sitten? Vielä myöhemminkin Vampire ihmettelee syyttävään sävyyn Hagridia ekana päivänä, jolloin ei vielä ole paljon epäilyksiä muutenkaan ja pienestäkin epäilystä lentää ulos -> melko uhkarohkeaa. Olisikohan Hagridkin hyvis? Sitten Vampire epäilee Ottomaania Zeyn pahiskaveriksi, mutta varsinainen epäilys ja huomio kohdistuu vain Zeyhyn hänen puheissaan. Pientä irtioton makua? Ottomaania voisin siis pitää pahismaisena, mutta hän ei ole ykkösepäiltyni.

piikkiskin komppailee Vampirea ekana päivänä, ihmettelee myös Hagridin ääntä. Hän myös hieman puolustelee Vampirea sanomalla, että tämän käytös on tyypillistä, mutta niinhän itsekin tein. Hän tosiaan myös nopeasti kommentoi Vamia, niin kuin pahiskaveri kuvittelisi kommentoivan (ei liian näkyvästi mutta ei ignooratenkaan). Puolustelee myös sivun kolme alussa Vampiren kysymystä Hagridille, eli sitä mistä Vampiren jahtaus lähti. zeremillä oli myös hyvä pointti piikkiksen toimista (piikkisiili olisi yhdistellyt pareja Vampiren ulkopuolelta ja varoaa kommentoimasta Vampirea tarkemmin, lähinnä pintaraapaisuna mainitsee Vampiren, mutta ei sen enempää yhditä itseään häneen. piikkis kuitenkin kommentoi mm. Juonittelijaa ja Zeytä paljon pidemmin ja yksityiskohtaisemmin. Tämä herättää mussa pahat aavistukset piikkiksestä.)

Pitäisin ainakin Juonittelijaa melko varmana hyviksenä, sillä pahiskaverin ei olisi mitään järkeä äänestää Vampirea ensimmäisenä heti päivän alkaessa. Zeremikin saa hyvispisteitä Vampiren äänestämisestä. Tietty tässä on käänteispsykologiamahdollisuus, mutta mun mielestä riski olisi pahikselle aivan liian suuri tässä vaiheessa, kun niitä pahiksia tosiaan on vain kaksi. Zey jo kuolikin, mutta rispektiä loistavasta pelistä! Tunnistit heti pahiksen alusta alkaen, ja pidän vieläpä sun kysymystäkin nerokkaana nyt kun sen tajusin.

Summa summarum, pitäisin hyvismäisimpinä Juonittelijaa ja zeremiä, sillä nämä äänestivät pahiksen ulos, ja tässä pelissä siihen ei ole hirveästi pahiksilla varaa.

Äänestyspakko, joten ääni lähtee tästä ++piikkisiili. Perusteluina yllä mainitut, plus se, ett'ä äänestit Dreameria, kun Vampire oli pudotusvaarassa.

//Hagrid, mitä vahinkoja sattuu?


Juonittelija kirjoitti:Ensimmäinen henkilö, jonka huomaan hänen viesteistään on Ottomaani, nykyinen Bonhog/GonBog (vai mikä se oli anteeksi kauheasti etten taaskaan välttämättä muista oikeaa nikkiäsi). En kuitenkaan koskaan ole pitänyt varapelaajan hiillostamisesta edeltäjän tekemisistä.
Toisaalta taas hänen viestejään pidemmälle lukiessa, esim. seuraavaan tuosta hän tuntuisi olevan hiukan hätääntynyt siitä että Otto tippuisi. (Tämä viesti siis s. 2 edellinen sivulta 1)
Hän tosin selitteli sitä stressillä ja muulla. Valehtelua?

Ja nyt on kyllä sanottava, että ainut henkilö jonka Vampire jätti jälkeensä oli Ottomaani. En kuitenkaan tiedä vielä, äänestääkkö häntä.


piikkisiili kirjoitti:Kieltämättä jäin ikävään väliin Vampiren paljatuttua pahikseksi. Tuo kuvio Vampiren kanssa tuntuu vain olevan aina sama, että olen jo tylsystynyt tuohon. Sen suhteen halusin arvioida Vampirea myöhemmin, jos jotain uutta olisi ilmennyt. Tokana päivänä olisin voinut herätä pohtimaan häntä, mutta laitan sen osittain keskittymispuutteen/oman itseni piikkiin. Hän tuntuu provosoituvan helposti ja minusta pahiksena sitä kannattaisi välttää. Näköjään hän ei kumminkaan tehnyt niin. Ehkä sitten stressi sai hänet harkitsemattomammaksi, mutta irl:ää on hankala sotkea arviointeihin mukaan.
Tuo Vampiren komppaamiseni oli olevinaan ironiaa. Minusta hänen kysymyksensä oli siis ihan asiallinen ja eikä siihen ollut lisättävää. Sitä minun ei olisi tarvinnut erikseen todeta, mutta Vampire oli valitellut aikaisemmin muiden komppailusta, joten ajattelin tehdä pientä kiusaa ja nähdä reagoisiko hän.

----
Hagrid: Tilanteena näyttää, että Vampire tarttui Hagridin herättelyääneen, koska halusi kommentoida jotain. Vampire tarttui myös Hagridin Vaniljapihveen, mutta voin kuvitella Vampiren ihan omana itsenään iskeneen siihen silmänsä.

Jite -> zeremi: Jiten ei kommentoinut käsittääkseni missään vaiheessa Vampireen kohdistuneita epäilyjä. Tai kyllähän hän komppasi muita siitä, että Vampire olisi voinut kertoa esimerkin taktiikasta, mikä on vielä passiivinen huomautus (ei tarvitse vetää johtopäätöksi, onko hyvis vai pahis). zeremin ääni kääntää hyvismäisen puolelle.

horaaneko: Hänen kommenttinsa Vampiresta ja Zeystä vaikutti samalta kuin minullakin.
piikkisiili kirjoitti:Juu, Vampire olisi voinut vastata Zeylle helposti vain yhdellä lauseella ja se olisi kattanut koko homman. Toisaalta hänelle on tyypillistä olla jättämättä itseensä liittyvät asiat käsittelemättä, kuten aikaisemmin hänen komppaukseensa tarttuminen.

horaaneko kirjoitti:// Zey ja Vampire väliin. Vampirella aikamoista selittelynmakua tuossa viestissä. Sen, että on kiire, voi mainita vaan yhdellä lauseella eikä sitä tarvitse kertoa monessa kohtaa. Vampire on tosi tunnepohjainen pelaaja, joten en yhtään tiedä mitä tuosta nyt pitäis päätellä. P:

Toki saatoimme jakaa saman linjan, mutta vosi olla pahikselta myös valittu poiminta omaa pahiskaveria kommentoidessa. Tiedä sitten oliko epäilyksenkin aihe minulta poimittu aikaisemmalta sivulta. Eli minua häiritsee horaanekon yhtälinjaisuus minun kanssani.

Ottomaani -> Gomhog: Häntä kommentoin tämän päivän viestissäni eikä siihen ole lisättävää. Gomhogilla olisi nyt pahiksena aineistoa, millä jahdata toisia, mutta se ei vielä kerra mitään vielä itse roolista.

Vaniljapilvi: Puolustaa Vampirea tunti ennen päivän päättymistä. Ei kuitenkaan yritä pelastaa häntä äänestämällä Juonittelijaa. Miksi? Jos pahis antaa noin vahvan lausunnon, voisi jo siinä samalla yrittää pelastaa toverinsa eikä vain upottaa itseään suohon lausunnoillaan. Selvä linkittymä Vampireen, mutta melkeinpä turhan selvä.

Iku: Alunperin listauksessaan kohauttaa olkiaan Vampiren kohdalla, että hänen tekonsa liittyvät irl:n. Jälkeenpäin kuitenkin osoittaa Vampirelle epäileväisen kysymyksen. Pyysikö Vampire tekemään niin, jotta tulisi pesäeroa?

Juonittelija: Uskoisin hyvikseksi äänestyskäytäytymisensä vuoksi. Onhan sitä ennenkin peleissä pahistovereita pudoteltu, mutta tällä hetkellä en koe tarvetta pohtia sitä.
---

Päätin pudottautua pelistä. Keskittymiseni ei yksinkertaisesti riitä peliin. Jos yritän tasapainotella pelin ja irln välillä, koen tekeväni lähinnä kummallekin vahinkoa.


Mus mus kirjoitti:Piikkisiili on pudottautunut pelistä. Häntä korvaa Zey.


Hagrid kirjoitti:Vaniljapilvi: sitä että vahingossa kirjoitin Zeystä, enkä ollut huomannut että hän oli jo tiputettu.

vaniljapilvi kirjoitti:Ottomaania voisin siis pitää pahismaisena, mutta hän ei ole ykkösepäiltyni.


Pakko sanoa että mun epäilyt menee ihan toiseen suuntaan. Pidän Ottomaania hyvismäisimpänä sen takia, koska pahis olisi herätelty hereille. Mutta Ottomaani ei tosin vieraillut foorumilla usein, joten olisikohan nähnytkään niitä viestejä? Kaikki on mahdollista.

Nyt kirjoitan vähän omista epäilyistäni:

Iku: Suhteellisen hyvismäinen pelaaja, kirjoitellut listauksia epäilyistään ja tuonnut omat mielipiteensä julki. Ei mitään viboja/epäilyksiä vielä.

Vaniljapilvi: Vanilja epäilyttää siinä määrin, että puolusti Vampirea. Jos hän olisi heti julistanut pitävänsä vampirea hyviksenä, se olisi ollut vähän vähemmän epäilyttävää, mutta se että hän näytti puolustelevan Vamia ihan hiljaa yrittämättä linkittäytyä liikaa. Edelleen pahismainen mulle.

Juonittelija: Toinen suhteellisen hyvismäinen pelaaja, äänestyskäyttäytymisen vuoksi. Kyllähän pahikset voivat toisensa eliminoida, mutta että lähteä heti ekalla viestillä pahistoverinsa kimppuun olisi typerää ja riskialtista. Hyvis vibaa.

Ottomaani --> Comhog: Ottomaani oli tosi hämmentynyt pelistä, Comhogilta taas ei ole tullut hirveästi viestiä. Neutraali, nimittäin pahis olisi ollut aktiivisempi ja enemmän perillä pelistä, mutta Vampire tosin takertui ääneeni Ottomaanille vähän liiankin paljon. Tosin ehkä Vampire juuri halusi meidän kiinnittävän siihen huomiota, jotta tiputtaisimme Ottomaanin/Comhogin?

Jite --> zeremi: Tässä pelissä Jite oli kovin mitäänsanomaton ja epäaktiivinen. Zeremi taas on kirjoitellut pitkiä ja hyviä viestejä, eli kallistuu enemmän hyvikseksi.

Piikkisiili: Pelannut suhteellisen aktiivisesti, vastatena alkukysymyksiin. Tuonnut mielipiteensä myös avoimesti esille. Hyvismäinen.

Horaaneko: Huomasin että olin unohtanut listauksen hänestä aiemmin, joten en voi luntata sieltä :(. Noh, mitä nyt olen hänen viestejään lukenut, niin hän on pelannut aktiivisesti ja on sieltä suunnalta tullut pitkiä viestiä. Neutraali.

Harmi että lähdet piikkisiili, noh, toivottavasti saadaan hyvä varapelaaja.

//PJ väliin

Tervetuloa takaisin, Zey! Kirjoitinkin osuvasti susta jo listauksen vahingossa, eli sutkin voisin lisätä tähän.

Piikkisiili --> Zey: Heräili aikaisin ja on tullut pitkiä viestejä. On tullut myös materiaalia, joka on ollut hyödyksi pelin kannalta. Zey oli tosi aktiivisesti mukana pudottamassa ja hiillostamassa Vampirea aiemmin, mutta sillähän ei nyt ole mitään väliä. Uusi rooli, uudet kujeet. Welcome back.


Zey kirjoitti:Jes, pääsin varittamaan! n_____n Uskokaa pois, että oon ollut täällä kuin tulisilla hiillillä kun en oo päässyt puhumaan! :D

Vaniljapilvi kirjoitti:Zey jo kuolikin, mutta rispektiä loistavasta pelistä! Tunnistit heti pahiksen alusta alkaen, ja pidän vieläpä sun kysymystäkin nerokkaana nyt kun sen tajusin.

Kiitos! :) Tosin täytyy kyllä myöntää, että 2.iltana aloin hieman epäröidä, että onko Vampire pahis, kun Juonittelija zeremi häntä epäilyttävästi äänestivät. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. :>

Hagrid:
Hagrid kirjoitti:Juttuhan on, että mulla ei ole äänestyspakkoa eikä ole tarvetta äänestää. Enkä ollut lukenut viestejä muutenkaan läpi hirveän hyvin :<

Äänestyspakon puuttuminenhan ei kuitenkaan tarkoita sitä, että äänestäminen pitäisi jättää siltä päivältä. Aina jos epäilee pelaajaa, kannattaa äänestää, varsinkin jos epäilyttävä pelaaja ei ole edes tippumassa (kuten viestiä kirjoittaessa ilmeisesti luulit).
Tuo, että jätti äänestämättä, ei kauhean hyvismäistä ole (pahis ei halunnut äänestää pahiskaveriaan?), mutta muuten tässä on näkyvillä uudenlaista yrittämistä. En ole aikaisemmin Hagridilta nähnyt listauksia, ja ensimmäisestä listauksestakin näkee että siihen on aikaa kulunut ja vielä kun tuli mielipiteitäkin sitten seuraavassa listauksessa, niin kyllä tuntuu, että tässä metsästetään pahista. Hmm, olkoon nyt sitten neutraali, kun en ole varma mitä hänestä pitäisi ajatella.

Jite -> zeremi:
Äänesti Vampirea tehden eroa Vampiren ja Juonittelijan välille. Pahis tuskin ihan mielellään äänestäisi toista pahista, varsinkin kun kuolema ei ollut edes läheskään selvä (edes multa tuleva toinen ääni ei ollut selvä juttu, koska olin sanonut tutkivani Juonittelijaa ja Vampirea tarkemmin → ääni olisi hyvin voinutkin mennä Juonittelijalle). Eli pidän häntä hyviksenä.

Horaaneko:
Aloitti hyvismäisesti pelin, mutta nyt sitten hiljentynyt. Edeltäjälläni piikkiksellä oli kuitenkin hyvä pointti, että horaaneko reagoi Vampireen aika samalla tavalla kuin piikkis – kenties tuntui että niin oli turvallisinta, kun ei tarvinnut olla ”yksin” mielipiteen kanssa ja mahdollisesti erottautua? En kuitenkaan hirveästi epäile, mutta en hirveästi enää luota. Ei ole puhunut sitten toisen päivän, jolloin lupaili puhetta, mitä ei kuitenkaan tullut. Hänellä voi olla kiireitä irlin kanssa, mutta niin, silti mietin hieman sitä, että jos kiireitä on niin ettei kerkeä viestiä kirjoittaa, niin miksei pudottaudu? Viimeinen pahis, joten ei uskalla, jos ei varapelaajaa löydykään?
Neutraali.

Ottomaani -> Gomhog:
Ottomaanin viesti vaikuttaa lähinnä siltä, että yrittää tuolla lipuntarkastajat -jutulla vakuuttaa muut, ettei tiedä mitään pahiksista, sillä asia olisi todella yksinkertaista katsoa pelin infoviestistä, jos oikeasti ei tietäisi. Miksi siis kysyä sitä topassa? Lisäksi häneltä ei ole näkynyt mitään yritystä napata pahiksia, joten ei kyllä hyvismäiseltä vaikuta. Vampire kyseli Hagridilta äänestä Ottomaani edelleenkin musta hieman syyttävään sävyyn, joten pitäisin mahdollisena pahiskaverina.
Gomhogista on paha sanoa tuon yhden viestin perusteella mitään, haluaisin kuulla mielipiteitä kaikista pelaajista.
Pitäisin hieman pahismaisena, lähinnä Ottomaanin/Vampiren tekojen takia.

Vaniljapilvi:
Aloitti pelin hyvismäisesti kyselemällä taktiikoita, ja on jatkanut sitten tuomalla hyviä pointteja esiin. Pidän myös hyvismäisenä seikkana sitä, että hän puolusti Vampirea tunti ennen päivän päättymistä. En ymmärrä mitä järkeä pahiksella olisi noin tehdä, jos ei kuitenkaan aio yrittää pelastaa pahiskaveriaan. Hyvis taas ei tiedä toisten rooleja, jolloin virhearvioinnit on yleisiä. Eli mikäli Vaniljapilvi olisi pahis, olisin uskonut hänen sanovan että Vampire on ihan hyvä tapettava, tai vastaavasti jättänyt mainitsematta koko Vampiren, tai mielipiteensä hänestä. Kun oli kuitenkin suhteellisen selvää, että Vampire tippuu tuolla kahdella äänellä (+ mahdolliselta multa tulevalta), kun tunti kerran enää aikaa jäljellä, joten siinä ei pelkät puheet auttaisi pitämään Vampirea hengissä. Pahis siis olisi osannut ajatella, ettei nyt enää kannata turhaan linkittäytyä pahiskaveriin. Lisäksi Vampire sanoi, että hän pitäisi pelissä mukana Vaniljapilven, mikä puhuu minusta myös Vaniljapilven hyviksyyden puolesta. Varsinkin kun Vaniljapilvi tuntuu aidosti pitävän minun kysymystäni hyvänä, en ainakaan ole havainnut siellä mitään hähhähhää-pahis-sanoikin-pahiskaverinsa -meininkiä. Eli pidän hyviksenä.

Iku:
Viestit aika neutraalin tuntuisia. Ensimmäisessä pidemmässä viestissään vain toteaa Vampiren tuntuvan stressaantuneelta ja hieman kireältä, muttei usko sen liittyvän peliin. Eli mainitsee Vampiren kertomatta mielipidettään lainkaan. Sitten samassa viestissä sanoo, ettei pysty keskittymään minun ja Vampiren väittelyyn, ja lukee sen paremmin seuraavana aamuna. Hän ei kuitenkaan koskaan kertonut mitä mieltä oli tästä väittelystä vaikka puhuikin tämän jälkeen. Myöhemmin sitten sanoo, että se, miten Vampire puhuu tuosta komppauksesta on epäilyttävää. Mielestäni tämä olisi hyvä tapa ottaa kantaa pahiskaveriin; epäilee, mutta niin turhan tuntuisesta syystä, ettei kukaan saisi siitä lisäperusteita epäillä Vampirea, ja vielä jättää äänestämättä. Pahis joka ei äänestänyt, koska toivoi että Vampire pelastuisi, muttei uskaltanut äänestää Juonittelijaa, ettei linkittyisi kuitenkaan tähän? Tänään taas heittää äänensä nopeasti Hagridille pohtimatta edes kaikkia vaihtoehtoja. Miksi näin? Ymmärtäisin asian muuten, mutta nyt ensimmäinen pahis on kuollut, joten luulisi että Iku haluaisi lukea viestit uudelleen ja etsiä mahdollisia linkkejä, pohtia kaikkia uudelleen nyt uudesta näkökulmasta.
Iku sopisi siis mielestäni hyvin Vampiren pahiskaveriksi, epäilen.

Juonittelija:
Äänesti heti 2.päivän aluksi Vampirea, mikä hyvismäistä. Vampiren tappaminen ei saanut hirveästi kannatusta 1.päivänä, joten ei ollut mikään selvä juttu, että hän olisi tullut kuolemaan 2.päivänä. Pidän Juonittelijaa siis hyviksenä.

Hyvismäiset: Jite → zeremi, Juonittelija, Vaniljapilvi
Neutraalit: horaaneko, Hagrid
Pahismaiset: Ottomaani → Gomhog, Iku


Hagrid kirjoitti:Joo, oon ilmeisesti saannut negatiivista huomiota siitä että jätin äänestämästä se yksi hämärä ja sumuinen ilta.. no joo, mutta juttuhan oli se että mulla ei ollut oikeastaan juuta eikä jaata sanottavana Vampiresta, ja pieni vibakin johtui vain siitä, että kaikki muut epäilivät häntä niin vahvasti.


Gomhog kirjoitti:Olen nyt päässyt pääosin kärryille siitä, mitä täällä on kirjoiteltu.

Zey ja Hagrid: Ottomaanin ajatuksenjuoksua en pysty kertomaan, mutta luulen Vampiren pyrkineen enemminkin nostattamaan epäilyksiä Hagridille kuin suojelemaan Ottomaania, sillä jos Hagrid olisi hyvis, pahiksilla ei olisi mitään syytä olettaa, että ääni Ottomaanille jäisi. Ja sitä paitsi hyvisten puolustelu on yksinkertaisimpia löytyviä pahistaktiikoita, jolla yritetään saada luottamusta itselleen, jos puolustettava kuolee, ja epäilyjä puolustettavalle, jos itse kuolee.

Juonittelija: Haluatko tarkentaa, miksi Vampire jätti vain Ottomaanin jälkeensä? Minusta piikkisiili sopisi varsin hyvin Vampiren pahiskaveriksi, kuten kirjoitin.

En usko kummankaan elossaolevista Vampiren äänestäjistä, Juonittelijan ja zeremin, olevan pahis. Vaniljapilven viime hetken puolustelut olisivat olleet erittäin epäilyttäviä, jos Vampire olisi ollut hyvis, mutta en tällä hetkellä pidä häntä todennäköisimpinä pahisvaihtoehtona.

Edellisessä viestissä esitin mahdollisuuden, että piikkisiili tai horaa olisi ensimmäisenä päivänä pelastanut Vampirea, ja sanoin piikkisiilen, Ikun ja Hagridin ottaneen etäisyyttä Vampiresta. Joten juuri nyt muut pelaajat osapuilleen järjestyksessä epäilyttävimmästä vähiten epäilyttävään:

piikkisiili -> Zey
Iku
Hagrid
horaaneko
Vaniljapilvi
zeremi
Juonittelija

Muuten, Zey: kuka olisi ollut pääepäiltysi, jos yöllä sinun sijaasi esimerkiksi zeremi olisi tapettu?


Hagrid kirjoitti:Hyviä pointteja Comhogilta.

Laitan itsekkin listan epäilyttävimmästä vähiten epäilyttävään.

Vaniljapilvi
Iku
Horaaneko
Jite --> zeremi
piikkisiili --> zey
Juonittelija

Toivois aktiivisuutta muiltakin!


Zey kirjoitti:
Gomhog kirjoitti:Muuten, Zey: kuka olisi ollut pääepäiltysi, jos yöllä sinun sijaasi esimerkiksi zeremi olisi tapettu?

Iku ja piikkisiili pelin tutkimisen jälkeen. Näistä kahdesta uskon, että olisin kallistunut äänestämään silti Ikua, sillä vaikka piikkisiili linkittyikin Vampireen, piikkisiilen alkutoiminta oli hyvismäistä ja myös se, miten samassa viestissä kun pudottautui, niin kertoi vielä viimeiset mielipiteensä, mikä vaikuttaa mun silmiini siltä, että hän todella halusi auttaa pahismetsästyksessä, kun taas Ikulta on tullut mun silmiini muuten neutraaleja viestejä. Ennen pelin tutkimista olisin varmaankin hieman ollut Hagridin perässä, sillä hän alkoi 2.päivänä epäilyttää, mikä tosin nyt on vaimentunut 3.päivän käytöksen takia.

Hagrid, unohdit muuten laittaa Gomhogin tuohon listaan.

Oma listaukseni taas näyttäisi tältä:
Iku
Ottomaani->Gomhog
horaaneko
Hagrid
Vaniljapilvi
Juonittelija
Jite -> zeremi

Hagrid olisi ennen vastaustaan mulle ollut horaanekon yläpuolella, mutta tuo, että hän epäili Vampiretta viban takia, joka johtui muiden epäilemisestä, niin selvensi asiaa ja ymmärrän nyt paremmin miksei hän siinä tilanteessa halunnut äänestää. Jite -> zeremi taas on Juonittelijan alapuolella siksi, että hän antoi tappavan äänen myöhemmin päivällä. Muuten syyt tähän järjestykseen taitaakin olla selvät listaukseni takia.


Hagrid kirjoitti:Väliaikaislaskenta

2 vaniljapilvi (Hagrid, zeremi)
1 Hagrid (Iku)

Poissaolijat:
- Ei kukaan! :)

Äänestyspakot:
Hagrid, horaaneko, Vaniljapilvi, Iku

Päivä päättyy huomenna, 19.8., kello 20.00!


Hagrid kirjoitti:Hey dudes!

Päivää on enään vähän yli 2 ja puol tuntia jäljellä, ja vielä kahdella on äänestyspakko täyttämättä!

Joka tapauksessa, haluaisin vielä kuulla vaniljapilveltä, kuten myös kaikilta muiltakin. Olen hengaillut täällä nyt pari päivää putkeen ilman yhtään viestiä >:(. Eihän kenelläkään ole poissaoloakaan?


Juonittelija kirjoitti:Heippa hei taas. Multa kysyttiin, miksi en saanut ketään muuta irti Vampiresta kuin Ottomaanin eli nyk. GomHog (meniköhä vihdoi oikein). Se johtu siitä, koska mun mielestä Vampire kimpaantui jotenki ylenpalttisesti Hagridin herättelyäänestä Ottoon. Mut tääkin voisi olla pahiksen taktiikka, että jos pahis x paljastuu pahikseksi, niin silloin kaikki saattaisi luulla pelaajaa y pahikseksi. Ei mahdoton taktiikka, mutta en jaksa uskoa siihen.

En tällä hetkellä nää ketään muuta pahiksena, kuin GomHogin tämän edellämainitun pointin takia. En kuitenkaan sen varjolla tahdo äänestää. Katsotaan mitä käy vielä kun päivää on jäljellä.


Hagrid kirjoitti:Ai kato, hätäännyin turhaan, päivähän loppuu vasta huomenna ^^. Juonittelija, siis häh? Miten et saannut ketään muuta irti Vampiresta kuin Ottomaanin?

p.s. se on Gomhog ^^


zeremi kirjoitti:Hagrid: Uskoisin Juonittelijan tarkoittavan sitä, ettei Vampire ole linkittynyt muihin kuin Gomhogiin pahismielessä, eli Juonittelija pitäisi Vampiren pahikseuden takia Gomhogia ainoana mahdollisena pahistoverina.


Hagrid kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Hagrid: Uskoisin Juonittelijan tarkoittavan sitä, ettei Vampire ole linkittynyt muihin kuin Gomhogiin pahismielessä, eli Juonittelija pitäisi Vampiren pahikseuden takia Gomhogia ainoana mahdollisena pahistoverina.


Ahaa. Tosin Vampire ei linkittynyt muihin, mutta vaniljapilvi linkittyi Vampireen. Toisekseen, tämä kaikki voi olla vain kavalaa juonta Vampirelta meidän päämme menoksi, ettei Gomhog olekkaan pahis, vaan se oli juuri se, mitä Vampire halusi meidän uskovan.


zeremi kirjoitti:Hagrid: Onhan se mahdollista. Hiljaseks tää peli ainkin on mennyt. Tosin tässä porukka selvästikin vaan oottaa, että mitkä kortit vaniljalla oikeasti on, kun ääniäkään ei oo tullu vähään aikaan.


Hagrid kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Hagrid: Onhan se mahdollista. Hiljaseks tää peli ainkin on mennyt. Tosin tässä porukka selvästikin vaan oottaa, että mitkä kortit vaniljalla oikeasti on, kun ääniäkään ei oo tullu vähään aikaan.


Totta. Tietää sitten onko vanilja tarkoituksella hiljaa, jos olisi pahis. Tarkoitan, hiljaisuus saattaisi saada meidät epäröimään esimerkiksi: "noh, vanilja ei ole vielä tullut puolustautumaan, niin poistampas ääneni ja odotan huomista :("
Fiksubjs dilmaattinen
~Lomalla 31.7. asti~
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Re: Vaunu numero 6 - 3.päivä

ViestiKirjoittaja Zey » 13.11.2013 16:31:45

horaaneko kirjoitti://EDIT: Oon tyhmä ihminen enkä tsekannut kuolleita joten listaus on nyt tehty oletuksella että Vampire on elossa eikä rooli ole siis tiedossa.//

Anteeks että oon ollut niin hiljaa. ;__;;; Unohan aina pelin kun riittää kiirettä arjen kanssa. En haluu pudottautua koska rehellisesti sanottuna vihaan pelikieltoa >__< ja tiiän että välillä löytyy sitä aikaa ihan liikaakin, niin pudottautuminen tuntuu tyhmältä.
Käyn nyt tässä läpi kaikki viestit mun viimeisimmän pitkän kommentin jälkeen. c: (joka siis löytyy toiselta sivulta)

Ömmm Ottomaani on vähän random. :D

Ja joo mä ihmettelin Juonittelijaa koska aattelin että Hagrid on tehnyt jonkun väliaikapohjan josta on jäänyt tuollainen esimerkkinimi-tyyppinen juttu. xD Eli sori tästä ihmettelystä ja tervetuloa Kyläilemään! :D (Hei, Hagridhan hommaa tänne porukkaa!)

Piikkis äänestää Dreameria. Ihan perus piikkismäinen ääni, en löytänyt tuosta mitään erikoista.

Hm, Hagrid petailee aika vahvasti kakkospäivää tyylillä ”älkää nyt mua epäilkö, koska…”

Juonittelija saapuu peliin puolustamaan Hagridia ja epäilemään Vampirea. Tuollainen luottamus on vähän jännää, mutta jos tuntevat Hagridin kanssa IRL; niin ymmärrettävämpää. Silti, olettaen etteivät tiedä toistensa rooleja, hurja luottamus tässä vaiheessa peliä tuntuu kummalta.

Vampiren vähättelevä asenne tuntuu kanssa hassulta. Juonittelijalla oli kuitenkin perusteita Vampiren epäilyyn, joten Vampiren asenne on outo. Mutta sitten tuplapostaa jatkaen puolusteluaan, mikä tuntuu jo vampiremaisemmalta. Vähän marttyyrisointia havaittavissa niin Juonittelijalle kuin Zeyllekin: ”teen vain huomioita niin kuin muutkin” ja ”yritän herättää keskustelua vain niin kuin muutkin”. (nuo eivät ole suoria lainauksia vaan sinne päin) Siitä en osaa sanoa että onko se pahismaista, koska Vampire harrastaa myös marttyyrisointia, mutta pisti vain silmään.

Vaniljapilveltä tulee ihan kivaa viestiä, tosin melko samaa mitä muillakin: Vampire ei epäilytä vaikka tämä voi olla pahis, Juonittelija hämmentää, Zey on hyvismäinen vaikka hyviskysymys on outo.

Hauskaa että Juonittelija valittaa miten lyhyitä viestejä ihmisillä on, koska mun mielestä ainakin 70% on sitä kilometritavaraa. :D

(on muuten vaikee samaan aikaan kirjottaa tätä ja unilääkehuuruissa katsella Tappajahaita xD)

Tuo Zeyn mysteerisyys-kysymys herättää pieniä hyvisviboja, koska silmätikuksihan sitä joutuu kun esittää tuollaisia ”enpäs kerrokaan vielä!” –kysymyksiä.

Ainiin, pitäishän mun varmaan vastata omaan kysymykseeni itekin! :D Ite uskon petturin puuttumisen vaikuttavan loppukahinoihin aka pahismassaukseen, koska tosi usein pahikset käyttää hyödyksi sitä, että petturi voi massata mukana. Varovaisuuteen en tiedä että vaikuttaneeko tuo, mutta siis ainakin pahisten äänestyskäyttäytymiseen.

Vaniljapilven kommentti piikkisiilestä oli vähän outo. Sanoo että piikkis vie peliä eteenpäin mutta epäilee tätä eilisestä äänestyksestä, mutta sitten myöntää pitäneen itsekin Dremeria pahismaisena ja päätyy siihen, ettei äänestäminen ollutkaan pahismaista. Eli mikä järki tässä loppujen lopuksi oli? :D Jos olisivat piikkiksen kanssa pahiskavereita, tämä olisi hyvä tapa sanoa pahiskaverista jotain ja vähän epäilläkin sanomatta kuitenkaan loppujen lopuksi mitään.

Jite oli kyllä hiljempaa ja pudottautuikin sitten pelistä. Noista pudottautumisista on aina vähän hankalaa (ja typerää) lähteä roolia pohdiskelemaan, mutta jotenkin silti vaan uskosin että pahiksena olisi tuntenut olevansa enemmän vastuussa pelin kulusta. Mutta niin, ihmisten IRLeistä ei voi koskaan tietää että mikä syy pudottautumiseen on, joten en mitään huippuvarmoja johtopäätöksiä ala vetämään.

Ensimmäinen reaktio Vampiren äänen nähdessäni oli sellainen ”hö!”, kun Zey ja Vampire tuntuu kummatkin nyt olevan niin kovasti Juonarin (horaanlempinimet.fi) kurkussa kiinni. Mutta Vam näköjään vaan päätti tökkiä Juonaria, joten ei niin huolestuttavaa.
Mutta tuo Vampiren kysymyksen tivaaminen Zeyltä taas tuo fiiliksen, että halusi ottaa pesäeroa Zeyhyn koska lähti nyt tosiaan tämän perässä jahtaamaan Juonaria.

Juonittelija, älä pliis käytä noin paljon pilkkuja. Mun aivot, menee sekaisin, kun viestit, on tällaisia. :’D
Hö, Juonari vastaa aika lyhyesti Vampirelle, joka selvästi haki hänestä lisää reaktiota. Mun mielestä tuo on aika outoa, koska itse yritän ainakin aina äänestyskohteistani puristaa kaikki mehut irti. :D ”Tyhjästä on paha nyhjästä” on tuohon kohtaan vaan tosi outo kommentti, koska edeltävässä viestissä Vampirella oli monta viestiä asiaa Juonarille ja kysymyksiäkin. Ja ääni.

Hmm, Zeyn kysymysidea oli ihan mielenkiintoinen! Usein pahiksien on helpompi heittää pikkuista epäilystä toistensa niskaan kuin hyvispointseja, joten on ihan hyvä todennäköisyys, ettei pahikset sanoneet toistensa nimiä. Tosin se on aina mahdollista ja hyvisvibailua pahisten kesken on myös käytetty taktiikkana, muttei läheskään niin usein. En pitäisi tuota minään vuoren varmana teoriointina, mutta hyvä idea mun mielestä.

Mistä Vampiren komppausepisodista täällä oikein puhutaan? .__. Nyt mun pitää taas palata tonkimaan topicia koska silmät ja aivot ei tee yhteistyötä näköjään.

Tarkoittaako ihmiset tätä kommenttia?

Vam kirjoitti:Kiinnitin nytkin huomiota siihen, kuinka minun kommenttini kiireestä sai seurakseen komppailijoita tai sitten kommrntin "toisin kuin Vam..." Ei tällä kai mitään sen suurempaa merkitystä ole kenenkään roolin suhteen, mutta pistipä silmään.


Koska tuohan on ihan off-topicia..

Tuo Vampiren vastaus koko juttuun on kyllä hämmentävä. Sanoo että pelaajat keskittyvät vain yhteen pelaajaan (Vampireen?) mitä en kyllä ole huomannut, mun mielestä pelaajat on kommentoineet tässä osittain aika laajastikin toisiaan. Taas näkyy vähän tuota marttyyrisointia ja kiivautta.

Jahasss, sitten zeremi tuleekin ja äänestää Vampirea. Aika spontaani (onkoseoikeesanaentiiä) ääni, jotenkin vaan muistelen että zeremi yleensä harkitsee ja perustelee ääniään paremmin. Mutta taisi olla osittain reaktionhakua. Tosin en tiedä, olettiko tosissaan saavansa jotain uudenlaista reaktioita, koska Vamilla on mun mielestä tapana reagoida ääniin aika samalla tavalla, eli kunnon puolustuspuheella.

Ihan off-topana tuli Vaniljapilven kommentista ”pahikset katsovat hiljaa sivusta ja nauravat” mieleen että mikä järki tuossa Kylässä ah-niin-usein-käytetyssä fraasissa oikein on? Miten ne voi nauraa ja olla hiljaa samaan aikaan? D:


…Facepalmaan täällä itelleni just nyt. xD
Tässä vaiheessa päivä päättyy ja Vampire paljastuu Lipuntarkastajaksi. Pitäisiköhän mun joskus lukea kuolleet ja heidän roolinsa ennen kuin alan tekee listausta? En nyt jaksa korjailla joka kohtaa jossa oletan Vampiren olevan vielä elossa (otin jo unilääkkeenkin ja alan kohta pilkkiä näppäimistölle jos en kirjota tätä loppuun nopeesti) joten jatkan tästä ja ihmetelkää ihmeellistä listaustani nyt sitten ihan rauhassa tähän kommenttiin asti. Juu.

Nyt kyllä Juonittelija hämmentää ja kovasti, koska tuo ääni tuli niin varmalta pohjalta ja laittoi sen vielä ensimmäiseen kommenttiinsa, mikä on, niin kuin Jite sanoi, outoa ja ennennäkemätöntä. Kummallinen pahistaktiikka? Toisaalta en pidä Vampirea sellaisena pahispelaajana, joka olisi itseään kovin innokkaasti uhraamassa. Itse asiassa muistan että jossain pelissä, jossa pahisteltiin yhdessä, mulla oli hirveet kamikaze-taktikointi-ideat käynnissä mutta Vampire oli sillä kannalla, että edetään rauhallisesti. Mutta Juonittelija toki saattoi suostutella Vampiren. Mutta silti, outoa. En nyt oikein tiedä mitä sanoa tästä vielä, etten uskalla nyt nostaa Juonittelijan hyvispointseja eikä tuo kyllä niitä laskekaan.

piikkisiilen teoria siitä, että Ottomaanin kommentti oli suunniteltu lipsahdus, on ihan jännä, mutta mitään vahvaa pohjaa sille ei löydy ihan jo senkin takia, että Ottomaani ei ole sanonut mitään muuta. P:

Tää listaus tuntuu kyllä nyt vähän turhalta, kun pitäisi alkaa miettiä linkitttymiä Vampireen. >.< No mut teen mä nyt tän loppuun. Ölölö. Nyt kun luen viestejä läpi niin en tajua mitään ja tekee vaan mieli offata Bonhogeista ja muusta. Juu.

Mä olen samaa mieltä piikkiksen kanssa, että vaniljapilven puolustelu oli ehkä turhankin vahva, varsinkin kun päivän loppuminen oli noin lähellä. Se taas, ettei piikkis lähde yleiseen mielipiteeseen, että Vanilja on pahismainen, herättää hyvisviboja. Kumpikaan, piikkis ja vanilja, ei siis tällä hetkellä pahemmin epäilytä. Mutta tosiaan, mun pitäis lukee nyt kaikki Vampireen liittyvä alusta asti. Huomenna kerkiin varmaan paremmin mutta nyt ei pysty. :P

Oho, piikkis pudottautu. :o No mutta tervetuloa Zeylle peliin! Tuo vahvisti hyviskuvaani piikkis/Zeystä, koska viimoisen pahiksen en uskoisi pudottautuvan noin vain.

Pitäisköhän munkin listata epäilyttävimmästä vähiten epäilyttävään? Toisaalta mun epäilykset on tällä hetkellä vähän niin ja näin. Mutta kun oon lukenut topicin uudelleen voin tehdä sen uudestaan ja onhan se aina hauska vertailla omien mielipiteiden pomppimista. :D

Iku, Gomhog ja Hagrid jakaa jaetun sijan!
Jite>zeremi
Juonittelija
Vaniljapilvi
Zey

Jotain sinne suuntaan. Mutta nyt on ihan pakko häippästä, ääntä mietin huomiseen asti ja koitan muistaa äänestääkin. :D Ja anteeksi että listaus on niin random ja saattaa tietty vaikuttaa hyvistelevältä tuon Vampire-sekaannuksen takia mutta oon ihan superväsynyt enkä jaksa ajatella. Mietin varmaan huomenna, että mitä hittoa oon kirjottanut…


Zey kirjoitti:Hagrid, mihin kohtaan Gomhog menisi listauksessasi epäilyttävimmästä vähiten epäilyttävimpään?

Juonittelija kirjoitti:En tällä hetkellä nää ketään muuta pahiksena, kuin GomHogin tämän edellämainitun pointin takia. En kuitenkaan sen varjolla tahdo äänestää.

Jos hän sinusta näyttää nyt kerran ainoalta joka voisi olla pahis, niin mikset halua tappaa häntä?

++Iku, listauksessani mainittujen syiden takia. Vaniljapilveä en kuitenkaan haluaisi tiputtaa, joten voi olla että ääni vaihtuu, mikäli näyttää siltä että hänet olisi mahdollista pelastaa.

horaanekosta olisi kiva kuulla jotain, kun tänään kerran paikalla käynytkin.

Välilaskennasta muuten puuttuu Vaniljapilven ääni piikkikselle/mulle.

//horaaneko kiilaa sitten kilometripostinsa mun eteen :D Luen nyt vähän hätesesti läpi, kun pitäisi läksyjä vielä tehdä... :D

Off:
horaa kirjoitti:Miten ne voi nauraa ja olla hiljaa samaan aikaan? D:
Hiljaa topassa, nauraa pahiskeskustelussa, tai sitten nauraa äänettömästi :D


Hagrid kirjoitti:
Hagrid kirjoitti:Vaniljapilvi
Iku
Horaaneko
Jite --> zeremi
piikkisiili --> Zey
Juonittelija


Zey: Tässä listassa ujuttaisin Gomhogin horaan ja zeremin väliin.

Horaanekon teksti oli hieman sekava ja hämmentävä (Varmaan osittain siksi että lukiana tiedän vampiren olevan kuollut, mutta horaa kirjoittajana ei tiennyt tätä tekstin alkupuolella). Tutkailen tota huomenissa paremmin.


vaniljapilvi kirjoitti:
Hagrid kirjoitti:Tietää sitten onko vanilja tarkoituksella hiljaa, jos olisi pahis. Tarkoitan, hiljaisuus saattaisi saada meidät epäröimään esimerkiksi: "noh, vanilja ei ole vielä tullut puolustautumaan, niin poistampas ääneni ja odotan huomista :("

En ole tarkoituksella hiljaa, olen vain mökillä jossa nettiyhteys on huonon sään vuoksi ollut katkolla. Mitä loppuviestiin tulee, niin olen "puolustautumisekseni" sanonut sen mitä aion, sillä ei mulla ole muuta selitystä Vampiren puolustelulle kuin että pidin häntä hyviksenä. Olisko sulla joku tietty kysymys, johon haluaisit vastauksen? Yritän kyllä vastata siihen sitten vielä tämän päivän aikana.

Hagrid on tänään ollut tosi innostunut, ja se nostaa hänen hyvispisteitään silmissäni. horaaneko vaikuttaa rehellisesti olevan aika pihalla, kuvittelisin että pahis olisi huomannut pahiskaverinsa tippuneen, ellei kyseessä sitten ole juoni. Tuosta horaan viestistä jäi kuitenkin puuttumaan ne omat epäilykset - miksi pidät Ikua, Hagridia ja Gomhagia epäilyttävimpinä?

Olen antanut ääneni piikkisiilille, mutta hän tiputtautui. En pidä piikkistä sen tyylisenä pelaajana, joka pahiksena tiputtautuisi, jotta epäilykset hälvenisivät, joten oletan hänen todella olevan kiireinen. Lisäksi hän vaikutti aidon kyllästyneeltä siihen, miten Vampiren kanssa kävi, vähän niin kuin minäkin. Hänen tilalleen tullut Zey on ollut taas ihanan aktiivinen, ja jotenkin kyllä haluaisin pitää hänet pelissä, sillä hän tuottaa peliin niin paljon materiaalia, että sitä on ilo seurata. Hän vaikuttaa myös yhtä kiinnostuneelta pahisten nappaamisesta kuin ennen tippumistaankin. Laitetaan sitten nyt --piikkisiili/Zey, en tiedä millä tavalla pitäisi merkitä kun ääneni kuitenkin piikkikselle annoin. En pidä häntä varmana hyviksenä, mutta haluan tosiaan seurata hänen peliään vielä lisää.

Vampiren herätettyä paljon huomiota voisin arvailla, että jäljelle jäänyt pahis on pysynyt hieman hiljaisempana. Sen takia katseeni kyllä kääntyy Ikuun ja Ottomaaniin/Gomhogiin. Gomhogilta on tullut mun mielestä tänään melko hyvää pohditaa eri pahismahdollisuuksista, hän on pohtinut vaihtoehtoja laajalti mutta melko lyhyesti, lisäviestejäkin olisi kiva lukea. Sen sijaan Ikusta on mulle jäänyt melko neutraali kuva, turhankin. Jäin myös miettimään tätä, mitä aikaisemmin sanoin:
vaniljapilvi eli minä kirjoitti:Jotenkin mua häiritsee se, että Vampire toi niin useasti esiin itseänsä komppailleet, ikään kuin ärsyyntyneenä siitä, että asiaa ei huomioitu, ja sitten vielä Ikukin tarttui asiaan uudestaan, vaikka oli eka komppailija. Olisiko siellä voinut olla joku taktiikka, joka liittyy pahiskaverin näkyvään komppaamiseen ja asiasta hermostumiseen topassa, jotta pelattaisiin pesäeroa pahisten välille?

Lisäksi hänessä epäilyttää se, miten on vältellyt Vampireen tarttumista pelin alkuvaiheessa.

Haluaisin siis kenties tarkistaa Ikun roolin ensimmäisenä, eli ++Iku.

Oma listani siis:

Iku
Ottomaani/Gomhog
piikkis/Zey
horaaneko
Hagrid
Jite/zeremi
Juonittelija


Gomhog kirjoitti:Lyhyt viesti, koska hieman kiireitä, yritän ehtiä vielä tämän päivän aikana takaisin.

Juonittelija, Zey: Vaikka tämä ei välttämättä tee minusta yhtään sen hyvismäisempää kuin aiemmin, teidän kannattaa ottaa huomioon, ettei Vampirella olisi mitään syytä uskoa Ottomaanin olleen todellisessa vaarassa ensimmäisenä päivänä, sillä Hagrid oli kommentoinut äänen olevan puhtaasti herättelyä. Paitsi jos Hagrid itse olisi pahis. Joka tapauksessa minusta Vampiren ärhentely vaikuttaa tähdänneen ensisijaisesti Hagridin epäilemiseen, joten aion lukea Hagridin viestit uudelleen läpi.

En tällä hetkellä ole vielä varma, mitä ajatella Vaniljapilven ja horaanekon tämänpäiväisestä pelistä, mutta omista epäilyistäni vain Ikulla on tällä hetkellä ääniä, joten ++Iku.


horaaneko kirjoitti:Joo. Nauran tuolle eiliselle vähän. xD Varmaan randomein viestini ikinä. Sori siitä, olin eilen vähän hermoraunio irl-syistä. :D

Mun on kyllä nyt pakko jatkaa massausta. :P Mietin noiden top-epäilyttävien (no oikeestaan vaan poissuljin pelaajia hyvismäisimmistä) kesken ja Gomista on liian vähän matskua, Hagrid on ollut kivan aktiivinen ja ollut ihan hyvää peliä, joten Ikua taidan miekin äänestää, koska jotenkin tuntuu sopivan kuvaan.

++Iku

Mun piti tehdä se Vampireen linkittyvät -listaus mutta tuli tuhat asiaa hoidettavaks niin en ehtinyt. :c Jos peli on vielä huomenna olemassa, ainakin yritän saada sen tehtyä!

Ja vaniljapilvelle:
... Olispa huono juoni. XD
No mut niin, nuo kolme jäi tuonne ihan poissululla, listasin ensin hyvismäisimmät ja kun nuo kolme on sellaisia joista en oikein saa selvää, niin jätin ne yläosaan.

Meillä taitaa muuten olla aika paljon varaa harhalynkata? Ihan kuin olisin lukenut että 5 harhalynkkausta. :o En nyt jaksa itse laskea. :D


zeremi kirjoitti:Vaniljapilven viimesimmän postauksen jälkeen oon yhä vakuuttuneempi hänen mahdollisesta pahisroolistaan. Hän antaa pelaajista huomioita lähinnä heidän aktiivisuutensa perusteella, eikä tartu ollenkaan tekstin sisältöjen tulkintaan tai arviointiin.

vaniljapilvi kirjoitti:Lisäksi hän vaikutti aidon kyllästyneeltä siihen, miten Vampiren kanssa kävi, vähän niin kuin minäkin.

Olet kyllästynyt näkemään pahistoverisi putoavan?

Lähinnä näyttää siltä, että vaniljapilvi lähtee porudottamaan Ikua vain selvitäkseen itse, koska äänensä perusteena ei ole pahisepäilyt vaan neutraalimaisuus ja siksi haluaa nähdä Ikun roolin. Oletuksena hän myös pitää Vampiren vastapainoa aktiivisuudesta ja lähtee "seulomaan" kahden välillä, Ikun ja Gomhogin. Aktiivisuus itsessään on ehkä yksi surkeimmista perusteista äänestää. Hienosti keksitty tarina antaa Ikulle ääntä.

// horaaneko liittyy Ikun massaajiin.

Homma alkaa mennä oudoksi. :o

horaa: 8 pelaajaa, joten tämä ilta mukaan lukien on 3 yritystä. Iku nähtävästi tulee olemaan niistä ensimmäinen, kun hänellä on jo puolet äänistä.


vaniljapilvi kirjoitti:Zeremi, olin kyllästynyt nimenomaan siihen, että vampirea epäillään samasta syystä joka pelissä - näin tulkitsin myös piikkisiilin ajatelleen. Ja ei, en äänestä aktiivisuuden perusteella, vaikka veikkaankin että molemmat pahikset tuskin olisivat olleet hirveän näkyviä alussa. Epäilin ikua neutraaliudesta vampiren suhteen, tuo komppausjuttu vampiren kanssa hämmennytti myös. Veikkaisin että pahis ei ottaisi toiseen pahikseen vahvasti kantaa.

nyt ikun massaus kyllä hämmennyttää, näin monta ääntä lyhyessä ajassa?


Hagrid kirjoitti:Haluan vastauksen joka iikalta:

1. Mitä pahismaista Ikussa on?
2. Mitä pahismaista vaniljapilvessä on?
3. Mitä hyvismäistä Ikussa on?
4. Mitä pahismaista vaniljapilvessä on?

Haluan vastauksen lähinnä siksi, että nyt kun nämä kaksi ovat tippumassa, haluaisin vähän kuulla mielipiteitä tästä kaksikosta.


vaniljapilvi kirjoitti:1) Miljoonaan kertaan jo mainittu, mutta neutraalius Vampiren suhteen on musta epäilyttävää, samoin se, että molemmat jankuttivat komppauksesta, saattaa olla pahisten juoni - muuten Vampiren toiminnassa on järkeä vain hyvin vähän.
2) -
3) Tämä massaus on ruvennut hämmentämään, pahis saisi hyvän tilaisuuden päästä eroon hyviksestä, jos Iku sellainen olisi. Lisäksi Iku on kyllä tuonut muiden lailla mielipiteitään esiin ja edistänyt peliä. Hän on kuitenkin minusta epäilyttävin, ihan jo eliminaatiotekniikallakin.


Zey kirjoitti:
Gomhog kirjoitti:Hagrid oli kommentoinut äänen olevan puhtaasti herättelyä.

Ööh, mielestäni Hagridin äänestysviestistä ei mitenkään voinut päätellä että se oli puhdasta herättelyä? Hagridhan sanoi, että
Hagrid kirjoitti:Zeremi, totta, mutta mieluummin äänestän jotain epäaktiivista, kuin että menisi arvontaan. Ja tässä pelissä ei ole erikoisrooleja joten sellaistakaan pelkoa ei ole :-D

++Ottomaani

Mielestäni tässä kyllä sanottiin, että Hagrid aikoi tiputtaa Ottomaanin?

horaan pitkä viesti vaikuttaa hyvismäiseltä. Mielestäni pahis kyllä huomaisi pahiskaverinsa tippuneen ja juoneksikin tuo on hieman epäuskottava. Horaalla kun on kerran ilmeisesti kiireitä, niin miksi tuhlata pahiksenakaan kallisarvoista aikaa tuollaiseen esitykseen, sen sijaan, että olisi voinut samassa ajassa tehdä kunnon listauksen, jossa olisi tietoinen asiasta. Eli en usko, että hän pahiksenakaan näkisi noin paljon vaivaa viestin eteen vain hämätäkseen muita, kun joutuisi sitten pohtimaan kaikki taas uudestaan.

Hagrid kirjoitti:1. Mitä pahismaista Ikussa on?
2. Mitä pahismaista vaniljapilvessä on?
3. Mitä hyvismäistä Ikussa on?
4. Mitä pahismaista vaniljapilvessä on?


1.
mie kirjoitti:Viestit aika neutraalin tuntuisia. Ensimmäisessä pidemmässä viestissään vain toteaa Vampiren tuntuvan stressaantuneelta ja hieman kireältä, muttei usko sen liittyvän peliin. Eli mainitsee Vampiren kertomatta mielipidettään lainkaan. Sitten samassa viestissä sanoo, ettei pysty keskittymään minun ja Vampiren väittelyyn, ja lukee sen paremmin seuraavana aamuna. Hän ei kuitenkaan koskaan kertonut mitä mieltä oli tästä väittelystä vaikka puhuikin tämän jälkeen. Myöhemmin sitten sanoo, että se, miten Vampire puhuu tuosta komppauksesta on epäilyttävää. Mielestäni tämä olisi hyvä tapa ottaa kantaa pahiskaveriin; epäilee, mutta niin turhan tuntuisesta syystä, ettei kukaan saisi siitä lisäperusteita epäillä Vampirea, ja vielä jättää äänestämättä. Pahis joka ei äänestänyt, koska toivoi että Vampire pelastuisi, muttei uskaltanut äänestää Juonittelijaa, ettei linkittyisi kuitenkaan tähän? Tänään taas heittää äänensä nopeasti Hagridille pohtimatta edes kaikkia vaihtoehtoja. Miksi näin? Ymmärtäisin asian muuten, mutta nyt ensimmäinen pahis on kuollut, joten luulisi että Iku haluaisi lukea viestit uudelleen ja etsiä mahdollisia linkkejä, pohtia kaikkia uudelleen nyt uudesta näkökulmasta.
Iku sopisi siis mielestäni hyvin Vampiren pahiskaveriksi, epäilen.

2. Ainoa asia mikä voi olla pahismaista, niin on tuo, miten nyt tuli ihmettelemään massausta. Pahis joka yrittää pestä kätensä Ikun tiputtamisesta?
3. En ole nähnyt tällaista. Pahismaisia kohtia lukuunottamatta neutraali.
4. Oletan että tässä piti lukea mitä hyvismäistä vaniljapilvessä on.
mie kirjoitti:Aloitti pelin hyvismäisesti kyselemällä taktiikoita, ja on jatkanut sitten tuomalla hyviä pointteja esiin. Pidän myös hyvismäisenä seikkana sitä, että hän puolusti Vampirea tunti ennen päivän päättymistä. En ymmärrä mitä järkeä pahiksella olisi noin tehdä, jos ei kuitenkaan aio yrittää pelastaa pahiskaveriaan. Hyvis taas ei tiedä toisten rooleja, jolloin virhearvioinnit on yleisiä. Eli mikäli Vaniljapilvi olisi pahis, olisin uskonut hänen sanovan että Vampire on ihan hyvä tapettava, tai vastaavasti jättänyt mainitsematta koko Vampiren, tai mielipiteensä hänestä. Kun oli kuitenkin suhteellisen selvää, että Vampire tippuu tuolla kahdella äänellä (+ mahdolliselta multa tulevalta), kun tunti kerran enää aikaa jäljellä, joten siinä ei pelkät puheet auttaisi pitämään Vampirea hengissä. Pahis siis olisi osannut ajatella, ettei nyt enää kannata turhaan linkittäytyä pahiskaveriin. Lisäksi Vampire sanoi, että hän pitäisi pelissä mukana Vaniljapilven, mikä puhuu minusta myös Vaniljapilven hyviksyyden puolesta. Varsinkin kun Vaniljapilvi tuntuu aidosti pitävän minun kysymystäni hyvänä, en ainakaan ole havainnut siellä mitään hähhähhää-pahis-sanoikin-pahiskaverinsa -meininkiä. Eli pidän hyviksenä.


Sori tyly lainailu, mut haluaisin keretä lähettämään tän ennen päivän päättymistä. :D


Hagrid kirjoitti:Jep, oli tarkoitus lukea hyvismäinen.


Hagrid kirjoitti:Hups, päiväkin oli jo päättynyt :D Noh, ei se mitään, kun en äänestänyt.


Zey kirjoitti:Päivä päättyy Kylän kellon mukaan, eli vasta n. 5 minuutin päästä. :) Mitä itse ajattelet heistä?


Gomhog kirjoitti:Hagrid: Ikussa epäilyttää eniten toisen päivän etäisyyden otto Vampireen ilman ääntä, ja hän tuntuu kadonneen kuin tuhka tuuleen. Vaniljapiven Vampiren puolustelukommentti olisi ollut erittäin epäilyttävä, jos Vampire olisi ollut hyvis, ja tuo äänestysihmettely on kieltämättä aika outoa. Toisaalta en usko, että Vanilja olisi enää lähtenyt linkittymään noin lähellä kaverinsa lynkkausta.


Hagrid kirjoitti:Ai hups, kelloni olikin 5 minuuttia etuajoissa. Ehdinkin hyvin vastata omiin kysymyksiini. (sori triplepost)

1. Ikussa en ole tähän mennessä nähnyt mitään muuta pahismaista kuin huonosti perustelleet äänet.
2. Vaniljapilvessä on se pahismaista, että hän on puolustellut Vampirea. Tavalla, että hän näyttää viestissään että pitää Vampirea varmana hyviksenä, mutta kirjoittaa tavalla, ettei linkittyisi niin vahvasti Vamiin.
3. Eipäs ole ollut mitään hyvismäistä mikä olisi pistänyt silmiini. Huomisessa voin lukasta Ikun viestit paremmin läpi, hän ei silti ole suora pahis mulle.
4. En ole nähnyt vaniljapilvessä paljon mitään hyvismäistä, paitsi pitkiä viestejä ja yrittämistä.


Mus mus kirjoitti:Päivä on päättynyt!

Minusta johtumattomista syistä iltaingame myöhästyy taas hiukan :(. Tuhannesti anteeksi!


Mus mus kirjoitti:3.Ilta Eli kuinka Juna saavutti Porvoon…

4 Iku (Zey, Vaniljapilvi, Gomhog, horaaneko)
2 Vaniljapilvi (Hagrid, zeremi)
1 Hagrid (Iku)

Kaikki suorittivat äänestyspakkonsa :>!
Päätettiin poistaa Iku vaunusta…


Hyvät matkustajat,

Saavumme Porvooseen… ja sitten skipataan turha blaablaablaa, ja siirrytään siihen, mitä koko vaunu odottaa jo varmasti verenhimoisina! KUKA HEITETÄÄN VAUNUSTA? NUMERO! KUUSI?!

--”Tuo on jo liioittelua…”—

En välitä! Sen sijaan haluan katsoa, kuinka yksi pummi heitetään ulos, HAHAHAAA!


Vaunun ovi avautuu hetkeksi, ja yksi henkilö mätkähtää Porvoon asemalaiturille. ”Ei tämä nyt yhtään vetele! Miten te… kehtaatte tehdä minulle näin!” Poisheitetty matkustaja repäisi teräsmiesmäisesti päällään olleen nuttunsa pois, paljastaen lipuntarkastajan vetimet.

HAHAHA…ööööööö…!!!!

Poisheitetty lipuntarkastaja potkii maata ärtyneen oloisesti. ”Ei voi olla… VR:n salainen erikoisosasto sentään palkkasi minut… mutta kymmenen pummia päihitti minut ja toverini! Ei tämä käy, ei ollenkaan!” Juna alkoi lähteä Porvoosta poispäin, mutta vaunun sisällä oli katastrofi meneillään… ainakin kuuluttajan mielestä.

AVATKAA SEN VAUNUN OVET! MINÄ KÄSKEN TEITÄ…..!!!!

”…Sinä olet pelkkä VR:n kuuluttaja, Marja-Liisa kulta, rauhoitu nyt!”

EI…! AVATKAA NE OVET! MINÄ HEITÄN NE PUMMIT ULOS VAIKKA VÄKISIN!

”Ne vaunut on turvalukittu, edes me emme pääse sisälle. Lukitus voidaan avata vasta Rovaniemelle…”

EI…! EIII! SAASTAISET PUMMIT!

”No niin, otetaas ne rauhoittavat lääkkeet---”

”EEEHIHIHIIII…..”


Kuulutus meni siinä samassa kiinni. Liputtomat matkustajat hihkuivat omassa kotoisassa vaunussaan numero 6. Kaikki oli mennyt aivan suunnitellusti.

Rovaniemeen asti matkusti: 7
Jätettiin matkan varrelle: 5
1.Päivä Dreamer (Tavallinen matkustaja)
1.Yö zeremi (Tavallinen matkustaja)
2.Päivä Vampire (Lipuntarkastaja)
2.Yö Zey (Tavallinen matkustaja)
3.Päivä Iku (Lipuntarkastaja)

Peli on päättynyt hyvisten voittoon! Suuronnittelut kaikille ^___^.
Nyt saa topicissa keskustella vapaasti.

The roolilista:
Hagrid hyvis
zeremi hyvis
Zey hyvis
Jite -> zeremi hyvis
horaaneko hyvis
Dreamer hyvis
Ottomaani -> Gomhog hyvis
Vaniljapilvi hyvis
Vampire pahis
Iku pahis
Piikkisiili -> Zey hyvis
Juonittelija hyvis
Fiksubjs dilmaattinen
~Lomalla 31.7. asti~
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Re: Vaunu numero 6 - Onnea hyvikset :)

ViestiKirjoittaja Zey » 13.11.2013 16:36:31

vaniljapilvi kirjoitti:Jee! Olin sentään oikeilla jäljillä Ikun suhteen, vaikka Vampiren kanssa menikin komeasti metsään. Peli oli tosi kiva ja mun mielestä aktiivinenkin, kiitos kovasti kaikille pelaajille ja pj Mus musille! ♥ Toisaalta sääli, että loppui näin äkkiä, mutta toisaalta itsellä ainakin oli niin hauskaa, että se kyllä ehdottomasti korvaa pelin lyhyyden.


Vampire kirjoitti:No voi höh :< Että sitten pitikin käydä näin! Olin ihan innoissani, kun pääsin pelaamaan pahista, mutta homma alkoi kaatua jonkun pienen asian takia (vaikka olisin kyllä kyselyt Hagridilta samaa asiaa ja pelannut muutenkin samalla tavalla, vaikka olisin ollut hyvis). Jostain syystä mulla on nyt kauheesti vaikeuksia selvitä missään pelissä ekan päivän yli ja jos en kuole ekana päivänä, niin oon kuitenkin silmätikku ja kuolen luultavasti seuraavana päivänä.

Mutta kiitos pelistä ja onnea hyviksille! Kiitokset Ikullekin, sun kanssasi oli oikein mukaisaa pahistella ja jutustella, vaikka se vähän vähäiselle jäikin, kun menin kuolemaan. Yötappojen kanssa oli vähän pähkäilemistä, koska eka yö meni vähän siinä, että tuli puolikiire keksiä joku yönimeksi, mutta tokassa oli takana se, että karsitaan niitä pelaajia, joita on mahdollista pitää melkein varmoina hyviksinä näiden osallistuttua pahiksen tappamiseen. Ja sitten kuolijaksi valikoitui Zey, koska Juonittelijasta ja zeremistä olis mahdollisesti pystynyt vetämään pahiskavereita, kuten Ikulle ennen kuolemaani aloin selittää, kun varmistui, että mie tipun sinä päivänä :P Ei se sitten toiminutkaan, vaikka jossain kohtaa hihkuin, kun näytti siltä, että vaniljapilvi on se joka tipahtaa.


horaaneko kirjoitti:Oho! Vampiren kohdalla olin hakoteillä mutta sentään Ikun kohdalla meni nappiin! C:

... Mun pitää oikeesti pyytää anteeks tuota listausta, onneks se ei sekoittanut peliä ihan kamalasti. xD

Tää peli oli muuten tosi lyhyt. I: Höh, mutta ei voi mittään! Mun piti vielä sanoo jotain mut viisaudenhammasta alko särkee joten kiitän pelistä pelaajia ja PJ:tä jajajaja öö hyvä me! :D Kiva peli oli!


Hagrid kirjoitti:No voi harmin paikka! :D

Hyvähän juttu että voitettiin, mutta luulin olevani oikeassa vaniljn suhteen! :/


Juonittelija kirjoitti:Ohhoh! Tää oli varmaan lyhyin peli mihin oon osallistunu kertaakaan, ja vielä siten et hyvikset voittaa. Jee hyvä me! Kiitos kaikille pelistä, olihan tääkin eräänlainen kokemus. Katotaan mitä käy mun Kyläuralle, että jatkanko pelailua. Nicki ainakin tulee vaihtumaan, koska sain siitä huomautuksen. Mutta elämä on.

Kiitos kaikille ja varsinkin PJ´lle!


zeremi kirjoitti:Aaah! Ei Iku voinu olla pahis! Mä en ois lähteny äänestää Ikua ehkä ollenkaa. Vampire puolestaan oli aika selvä tapaus tällä kertaa. :D

Kiitos PJ ja kanssapelaajat. Tää peli oli mielenkiintoinen, vaikka lyhyt olikin! :)


piikkisiili kirjoitti:Ei näköjään olisi kauan tarvinnut tuskailla, jos olisin jäännyt roikkumaan :D. Noh toivottavasti Zey sai ilon irti.


Zey kirjoitti:Aaah, täytyy kyllä sanoa että oon tyytyväinen tähän peliin. Tuli molempia pahiksia äänestettyä ja oltua tapossa mukana. :> Muutenkin peli oli kiva, olis tosin voinut olla hieman pidempi kestoinen. Mutta mutta, jee, ja kiitos kaikille pelistä. :> Erityiskiitos piikkikselle, oli ihanaa päästä takaisin peliin, vaikkei se ilo kauaa kestänytkään n___n


Hagrid kirjoitti:Agreed, pakko sanoa että kaikista peleistäni kylässä ja sen ulkopuolella Mus mus on vetänyt lempparini - tämä peli tulee ehkä ykköseksi.


Vampire kirjoitti:Zey, agreed täälläkin. Tykkäsin tästä pelistä, vaikka se itselläni menikin vähän penkin alle ja päättyi häviöön, mutta tää peli oli taas kerran osoitus siitä, miks tykkään pahisroolista ihan mielettömästi :DD

Ja arvatkaa hajosinko eilen, kun reissasin junalla kotiin ja puolet matkasta vaihdon jälkeen taittui VR:n pikajunassa vaunussa numero 6. Oli vähän sellaset "elän juonittelupeliä"-fiilikset, vaikka konnarit ei pahiksia olleetkaan. Mut Jämsän kohdalla aloin miettiin, et miten tää tuntuu niin tutulta :DD


Dreamer kirjoitti:Pitkästä aikaa olin aktiivisena ja lynkattiin alusta. :c
Mutta ei muuta ku et hyvä peli. Lukio muuten tuntuu syövän todella paljon aikaa...
Fiksubjs dilmaattinen
~Lomalla 31.7. asti~
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16


Paluu KEPPI 2014 Pelit K3:sta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron