Kanalassa - Peli onnellisesti ohitse n__n

Kanalassa - Peli onnellisesti ohitse n__n

ViestiKirjoittaja Mus » 11.11.2013 22:36:19

Peli: Kanalassa
Kesto: 29.4 - 23.5

Zey kirjoitti:Kanalassa

PJ: Zey
VPJ/APJ: piikkisiili :>
Pelityyppi: Erikoispeli
Pelaajamäärä: 12
Äänestystapa: PNÄ
Pelimode: Lotazi :>

Kanalassa oli kova kuhina, sillä yksi kanoista oli löytänyt rikkoituneita kananmunia, joiden sisältö oli syöty. Järkyttyneenä tästä kana oli tietenkin kutsunut kaikki paikalle ja yleinen pelko alkoi levitä. Kuka söi heidän muniaan?
”Kot kotkot kooot kotkot?” yksi kanoista kysyi ja muut alkoivat miettimään koska he oikeastaan olivat nähneet viimeksi nuo munat ehjinä.
”Kot kot! Kotkotkot kooot kot”, toinen kanoista huudahti. Koska hän oli nähnyt munat ehjinä juuri ennen kuin alkoi kuopimaan pesäänsä, ei tuo tappaja voisi olla kaukana.
”Kot kot koot kot kot koot?” lähimpänä rikottuja kananmunia oleva kana ihmetteli. Ei ollut kanojen tapa poistua kauas omista munistaan, eikä yksikään kana ollut itkemässä omien muniensa perään.
”Kot kot kot”, totesi isoin kana saaden muut kanat vilkuilemaan hermostuneena ympärilleen. Nyt oli kyse vakavasta asiasta, kun kerran tappaja oli uskaltanut kanan kimppuunkin käydä ja ilmeisesti vienyt sen mukanaan.
”Koot kot kot koooot?” kolmas kanoista ehdotti. Muut pitivät ehdotuksesta ja osoittivat sen kotkottaen kuorossa.

Päivä ja äänestys (PNÄ):
Päivä kestää aina 4 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Pelaajalla on käytettävissä sekä positiivinen (esm. ++Zey) että negatiivinen (esim. --Zey) ääni. Positiivisella äänellä lynkataan, ja negatiivisella luotetaan. Kierroksen loputtua negatiiviset äänet vähennetään positiivisistä ja pelaaja, jolle jää eniten positiivisiä ääniä, kuolee. Esim. jos Zeytä on äänestetty positiivisilla äänillä kolme kertaa ja negatiivisilla äänillä kaksi kertaa, hänelle jää yksi positiivinen ääni. Tasatilanteissa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Mikäli kenellekään ei jää positiivisiä ääniä, PJ arpoo lynkattavan. Äänestyspakko suoritetaan käyttämällä vähintään toista äänistä. Kumpaakaan äänistä ei voi perua, paitsi kumoamalla vaikutuksen antamalla kyseiselle pelaajalle myös päinvastaisen äänen. Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.
Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Erikoishahmot laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.
Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut (aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi). Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, menettely riippuu erikoishahmosta: 
Pahikset: Tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.
Suojelija: suojelee viimeisintä aiemmin suojelemaansa, johon hänellä on mahdollisuus. Jos tällaista hahmoa ei ole, arvotaan suojeltava niiden kesken, joita ei ole äänestetty lainkaan kahden edellisen päivän aikana.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.
Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Hahmot:

Hyvät:
Kovaääninen kana kotkottaa niin kovaa, että haukat hermostuvat siitä. Hän voi siis kerran yöllä mennä kotkottamaan jonkun siivekkään viereen ja katsoa miten hän reagoi. (Kertakäyttöinen ennustaja, saa tietää hyvis/pahis tarkkuudella)
Kukko ilmoittaa pelinjohtajalle, ketä hän suojelee yöllä. Jos joku hyökkää suojellun kimppuun, tämä ei kuole. Kukko asettaa kanat itsensä edelle, eikä näin suojele itseään. Hän ei myöskään suojele ketään kanaa kahta kertaa peräkkäin ollakseen reilu. (Suojelija)
8 tavallista kanaa, jotka öisin nukkuvat kiltisti orrella ja yrittävät päivisin löytää joukostaan tappajat ja häätää nämä pois kanalasta. (Tavalliset kyläläiset)

Pahat:
2 Haukkaa tuntevat toisensa ja voivat puhua keskenään yksityisellä tavalla. Joka yö he valitsevat yhden kanalan asukin tapettavaksi ja päivällä he yrittävät esittää viatonta ja saada samalla kanat äänestämään jonkun viattoman pois kanalasta. (Pahikset)

Voittaminen:
Kanalan asukkaat voittavat, kun kaikki haukat on häädetty.
Haukat voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin kanoja.

Mukana (12/12):
zeremi - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktiivisuuskuolema)
Vampire - haukka
Vuorna -> horaaneko
Violet - haukka
Jii
horaaneko - tavallinen kana
Carm - tavallinen kana
Mus mus - kovaääninen kana
Iku - tavallinen kana
Jite - tavallinen kana
Meimei - kukko


Zey kirjoitti:1.aamu

Kaikki heräsivät varhain aamulla kukon kiekunaan. Kaikki olivat aivan täpinöissään siitä, että tänään päästäisiin jahtaamaan sitä raakalaista, joka oli syönyt heidän sukulaisensa.
”Kooot kot kot koooot kotkot”, yksi esitteli jo yöllä ajattelemiaan asioita.
”Koot kot kot kooot kooot”, toinen mietiskeli jotain aivan muuta.
”Kot kot koot?” eräs kyseli aamiaisen perään. Sitten kenenkään päähän ei mahtunutkaan enää muuta kuin aamuruoka. Onneksi heidät pian tultiinkin ruokkimaan, että pääsivät he lopulta itse asiaan...

Aamupalaa vielä napostelemassa (eli poissaolot):
Ei kukaan :)

Halu osoittaa syyttävällä nokalla (eli äänestyspakot):
Ei kenelläkään :)

Nyt siis alkaa 1.päivä, joka päättyy perjantaina, 3.5. kello 21.00.


zeremi kirjoitti:Miksi, miksi, miksi!? Eiiihh! Mun kohtalo on sinetöity jossain Kylän salaisessa neuvostossa selvästi! :(

PNÄ-systeemi kuulostaa hienolta. Voi antaa luottoa ja epäilyä äänellään, eikä niitä voi vaihtaa. Tää lisää varmasti taktikointia. :)
Rooleissa taas tuskin on kellään mitään epäselvää.Meimei kirjoitti:Jes, toista peliä täälä pelailemaan! Pyrin olemaan aktiivisempi kuin viime pelissä vaikka kiireitä on nytkin, pelin idea ja minulle uusi äänestystyyli houkuttelivat kyllä uudestaan pelailemaan. Minulle uusille tuttavuuksille tervehdys ja kumarrus ja halirutistus, otan pelivinkkejä vastaan avoimin mielin!
//zeremi väliin :D näinkö se piti ilimoottaa? :D


Iku kirjoitti:Zeremi ei sitten ilmeisesti ole pahis, kun on allapäin taas. Tai hyvähän minun uutena on sanoa, mutta semmosen vaikutelman zeremin viestien perusteella olen saanut. Voihan hän olla toki kiero, mutta näillä näkymin voisin hänelle harkita luottamusta antavani.


Vampire kirjoitti:PNÄ on jo tuttu tuttavuus (no jes!) ja uskoisin, että se tuo tiettyä varovaisuutta tähän peliin, kun ääntä ei voi vaihtaa. Samalla se tekee ehkä sen, että pahisten ei oo ihan niin helppo pelastaa kaveriaan, vaikka mistäpä mä sen tietäisin, kun siitä on ikuisuus, kun viimeksi oon PNÄ-pelissä pelannut ja mun aivot ei oo parhaimmillaan näin illalla tai peliteknisyyksissä. Se hyvä/huono puoli riippuen katsojaspektristä on, että ei ole mahdollista antaa herättelyääniä, koska se hassaisi yhden äänen ja samalla veisi sen negatiivisenkin, koska ääntä ei voi perua samalla tavalla.

Ikuisuus lähti ehkä vähän helpolla antamaan luotonpoikasta zeremille, koska ihan yhtälailla zeremi voi missä tahansa roolissa valittaa sitä, kuinka arpa ei vain osu kohdalle pahisroolin kanssa koska sitä zeremiltä on aina nähty hyvispeleissä, joten se olisi pahis!zeremillekin hyvä tapa saada vähän suotuisampaa mielipidettä ihmisiltä.

Toivottavasti tulee loppuun asti aktiivinen peli! Itse painun tästä kohtapuoliin nukkumaan (ja haistelen omia käsiäni, jotka tuoksuu ihanasti katkaravuille, nam<3)


Jite kirjoitti:Kot kot?

Elisiis, olen hereillä, ja huomannut zeremin hyvistelyn, kuten muutkin. Vaikea sanoa mittään siitä, koska voi olla hyvispisteiden kalastelua, voi olla oikeaakin valittelua. Peliteknisyyksiin haluan mennä sen verran, et pystyikö äänestyspakon suorittamaan antamalla toiselle pelaajalle jomman kumman äänistä? Ja omaa ääntähän ei voinut käytännössä perua tuhlaamatta molempia ääniään?

Ainii, ja Ikulle tervetulloo meijän porukkaan! Ja Meimeille kanssa, mulla iski dementia, ollaanko pelattu ennen yhdessä ^^'

//Oho, Vampire vastasikin jo tohon jälkimmäiseen :3


Vampire kirjoitti:Ja kappas hups, sekoilen jo nickeissäkin :D no jee, kaikkea sitä kokee, kun vanhaks elää. Ikuisuus=Iku siis. Saatan jatkossakin puhua Ikuisuudesta, vaikka pitäis sanoa Iku. Sen verran itteeni tunnen, että jos kerran jo nyt onnistuin kääntään päässäni nickit nurinpäin, niin onnistun siinä jatkossakin.

Jite, mun käsittääkseni äänestyspakon voi kuitata toisella äänellä. Ei tarvi käyttää molempia tai jotain tiettyä. PJ saa toki korjata, jos mulle on iskenyt varhaisdementia tai oon missannut jotain kahdessa edellisessä PNÄ-pelissäni.


Mus mus kirjoitti:Mietin pitkään tähän ilmoittautumisen kanssa, mut PNÄ:ää ei oo päässyt pelaamaan pitkään aikaan. KAtstoaan mitä tästä ynt tulee, 12 pelaajaa ei anna monelle harhalynkkaukselle aikaa.


Violet kirjoitti:Hereillä ollaan.

PNÄ vaikuttaa minusta aika kiintoisalta. Tuo vähän vaihtelevuutta näihin peleihin. Nyt pitäisi vain muistaa, etten anna vanhoista tottumuksista heräteääniä.

Tuosta zeremin hyvistelystä ei oikein voi sanoa mitään. Tuo kun on tavallista käytöstä zeremiltä, ainakin silloin kun hän pelaa hyviksenä. Ja jos hän pelaisi pahiksena, niin hän todennäköisesti tekisi saman, jotta muut olettaisivat hänen olevan hyvis. Eli tuosta tilanteesta ei oikein voi sanoa vielä mitään.


Meimei kirjoitti:Jitelle sellasia terveisiä että juu, ollaan pelailtu aikasemmin samassa pelissä, laivaisännissä nimittäin :) Tässä "pelimoodissa" ei siis voi antaa äänen perumisen jälkeen uutta ääntä? En oo vaivautunu (anteeksi.. :D) tutkiskelemaan sen tarkemmin näitä moodiohjeita sun muita, aattelinkii että pelissä sit selviävät.
Ja zeremistä tosiaan, ehkä tietääkin että tollanen saman tien ittensä hyvikseksi ilmoittaminen aiheuttanee hiukan mielipiteiden vaihdosta siitä, onko tosi vai ei..
//Violet väliin :D


Iku kirjoitti:Kiitti Jite! Nickinihän on lyhenne juurikin tuosta ikuisuidesta, joten ei niiden sekoittaminen niin vaarallinen asia ole.

Kuten Vampire sanoikin PNÄ saa aika varovaiseksi, ei oo pahemmin varaa virheisiin. Toisaalta minulle on ehkä hivenen helpompi, kun en ole koskaan pelannut niin että ääntään pystyisi muuttamaan.

Toisaalta Zeremy on valitellut useamman kerran ettei ole pahisroolia saanut, joten pakkohan tälläkin kertaa on asiasta mainita, koska muuten pahiksen roolin saaminen tulisi heti esille. Vampiresta minulle tuli heti mieleen kaksi vaihtoehtoa, aloittelijaa rauhoitteleva konkari tai luottamusta keräävä pahis tai voihan hän olla vaikka kumpaakin.

//Violet ja Meimei väliin.


Meimei kirjoitti:
Iku kirjoitti:Toisaalta Zeremy on valitellut useamman kerran ettei ole pahisroolia saanut, joten pakkohan tälläkin kertaa on asiasta mainita, koska muuten pahiksen roolin saaminen tulisi heti esille.

ihan hyvä pointti :D


Jii kirjoitti:--Vampire, ootko hyvis? :>


Vampire kirjoitti:
Vampiresta minulle tuli heti mieleen kaksi vaihtoehtoa, aloittelijaa rauhoitteleva konkari tai luottamusta keräävä pahis tai voihan hän olla vaikka kumpaakin.

Senkö perusteella, että sanoin, että lähdit vähän aikaisessa vaiheessa antamaan luotonpoikasta?

Jii: joo :> (ja arvaa, kuka hyokas nähdessään sun viestin. Minä. Voisko tosta päästä jo pikkuhiljaa eroon, alkaa nimittäin pursuta korvista :D)

Ja jotenkin hymyilyttää, kun Iku sanoo, että jos zeremi ei yhtäkkiä ilmottaiskaan hyvisroolistaan, niin vois epäillä pahisroolia ja Meimei kehuu hyvää pointtia. Mä taisin olla eka, joka siitä mainitsi, mutta ei sen väliä. Ja tässä vaiheessa ei oikein oo vielä mitään mielipiteitäkään kenestäkään, Jiin ääntä kummastelen toki vähän, vaikka sinällään en oo siitä yllättynyt, koska oon Jiiltä saanut äänestä todella usein ja vielä samasta syystä.


Jii kirjoitti:Vampire, samasta syystä? Katoppa tarkemmin. :D Annoin sulle negatiivisen äänen, joten kaiken järjen mukaanhan minä nyt luotan sinuun, eli päinvastoin kuin yleensä. ^_^ Mutta aika jännä miten rauhallisesti suhtauduit ääneen (tai sitten tajusit äänen olevan negatiivinen ja ymmärsin väärin), ottaen kuitenkin huomioon sen, ettei ääntä voi perua. Ja siis rauhallisuus on tietty hyvä asia. :D

Itselläkin nyt pisti vähäsen silmään tuo Vampirenkin mainitsema asia, että Iku sanoo tuon pointin zeremistä, joka on aiemmin sanottu jo, ja Meimei tulee komppaamaan häntä. Mutta siis ei ole kyllä sellainen asia mistä alkaisin enempää epäilemään.


Mus mus kirjoitti:Toisaalta Iku on pelaamassa ensimmäistä kertaa, joten en kiinnitäisi huomiota tuohon hyvispisteiden antamsieen :D, samoin myös Meimei taitaa pelaja zeremink nassa ensimmäistä kertaa.


Meimei kirjoitti:Juu siis ymmärsin kyllä Vampiren pointin aikasemmin, katoin sitä tarkemmin vasta kun tuli puheeksi, komppaan vaan yleisesti ajatusta siitä että toki zeremyn oli jotain asiaan sanottava ennemmin tai myöhemmin. Ne, jotka on vanhoi pelei lukenu/pelannu, olisivat odottaneet sellaista kommenttia kumminkin. Mus musille, Zeremy oli pelin johtaja kun ekan kerran pelasin, joten käytännössä en oo hänen kans ennen pelannu.


Vampire kirjoitti:Jii, joo tajusin ja huomasin sen, että se on negatiivinen ääni (siks sitä kummastelenkin, posiitiivisen nyt ymmärtää, mutta negatiivinen tuli puskasta) enkä siks myöskään nähnyt tarpeelliseks hiiltyä siitä.

Mus mus, näin pelin alussa on tartuttava aika pieneen, jos aikoo jostain saada pelaajahöpinää. Ja noin nopea luotonpoikasen antaminen pisti silmään, mikä ei aina tarkoita sitä, että se olis huono asia. Eikä se, että on ekassa pelissään oo mikään syy antaa asioita anteeks, vaikka tässä ei mitään annettavaa olekaan.


Jii kirjoitti:
Mus mus kirjoitti:Toisaalta Iku on pelaamassa ensimmäistä kertaa, joten en kiinnitäisi huomiota tuohon hyvispisteiden antamsieen :D, samoin myös Meimei taitaa pelaja zeremink nassa ensimmäistä kertaa.

Miten ensimmäistä kertaa pelaaminen vaikuttaa tähän mitenkään? Jos joku jo aiemmin sanoo, että hei, zeremin hyvistely johtuu tästä asiasta, ja kun joku tulee tämän jälkeen sanomaan tismalleen samaa asiaa hieman sillä sävyllä, että tämä oli muuten ihan oma ideani, niin en ymmärrä miksi tuo pitäisi silti aloittelijaisuuden takia täysin sivuuttaa?


Vampire kirjoitti:Ja se unohtui mainita, että jotenkin koomista se, että ensin kummastellaan jossain pelissä sitä että pillastun kyllästymisen vuoksi Jiin äänestä. Ja nyt kummastellaan sitä, kun en pillastu :> mulla ei kyllä ole mitään intressejä alottaa mitään taistelua, se on turhaa verenpaineenkohotusta (ja ghhh, inhoon riitelemistä (paitsi satunnaisesti, koska se virkistää) ja oon sen verran hyvällä tuulella, että en halua alottaa päivääni kimpaantumalla pikkuasioista)

//Jii väliin. Tulit sitten sanomaan samaa, mitä minäkin tuumasin (tosin sulla vähän hienommin muotoiltuna, mutta pointti lienee kutakuinkin sama :P Mus mus on hassun suojelevainen Ikun suhteen (ehkä väärä sana, mutta puolustaminenkaan ei kuulosta ihan oikeelta)


horaaneko kirjoitti:Whii, täähän on lähtenyt käyntiin! Moi Ikulle jonka kanssa en ole ennen pelannut! o/ (ja muillekin vanhoille ja raihnaisille pelaajille)

Nyt on kiire, nopeeta viestiä:

- zeremi hyvistelee, ei uutta, en kommentoi vaikka tuo rasittaa.
- Iku pistää hyvismäiseksi. Aika jännä, mut toisaalta ei oo tottunu.
((katoin Meimein viestiä Musin viestiksi ja piti hetki vähän kelailla kommenttiin "toinen pelini..." joo, aamuaivot))
- jättäisiköhän Meimei pahiksena lukematta PJ:n aloitusviestin? Voi tosin olla hämäystäkin.
- Vam ihmetteli Ikua - Iku tuntui pienenpienesti hyökkäävän Vamin suuntaan hiukan epäilemällä tätä.
- Jii aloittaa luottamalla Vamiin. (ja just kun mietin että tässä pelissä ääniä tulee varmasti nihkeästi/harkitusti, ha) Aika selvää reaktionhakua Vampiren suuntaan.
- Vampire vastasi ääneen aika normisti. (ihmettelen kyllä miten Jii oletti Vamin sekoavan)
- sitten Vam ja Jii lähtee yhdessä epäilemään Musmusia ja komppaileekin toisiaan. Eh? Millonhan olen tällaista peliä viimeks tältä kaksikolta nähnyt :D Tulee jotenkin mieleen että jos Vam ja Jii olisivat pahispari, tämä olis aika mielenkiintoinen pelitaktiikka.
- Musmusin kommentista: puolustelee toki Ikua » voisivat olla pahiskaveruksia, mutta itsekin näen Ikun viestissä paljon sitä, ettei aiempaa kokemusta Kylässä ole. (ei tarkkaa tietoa pelaajien käytöksestä)

Ja PNÄ! Tää on aika jännä, millonhan oon viimeks pelannu... En ees muista :D 12 pelaajan takia tulee aika kiire:

1. pvä » 11 pelaajaa / 2 pahista
1. yö » 10 / 2
2. pvä » 9 / 2
2. yö » 8 / 2
3. pvä » 7 / 2
3. yö » 6 / 2
4. pvä » 5 / 2
4. yö » 4 / 2 = pahisten voitto

Eli viimestään 4. päivänä on pahikset saatava kiinni. P:


Vampire kirjoitti:horaaneko, enpä ole kyllä itse nähnyt tässä pelissä vielä oikein epäilynpoikasta mihinkään suuntaan. Enkä ole itse vielä vähäisen materiaalin takia tehnyt muuta kuin kummastellut, ja se ei automaattisesti tarkoita epäilyä. Ja mikä itseisarvo se nyt sitten on, että mä ja Jii ei voitais olla sovussa? Pitääkö aina vääntää joku riita jostain, vaikka siihen menee kamalasti energiaa, jonka mielellään käyttäis muuallekin ja riitely kun aina antaa pahiksille tilaa piiloutua. Jotenkin tuntuu, että sulla on yliherkkä tutka tai sitten tietoisesti liioittelet. (tai sitten mulla on erilainen määrittely asioille jälleen kerran) Yliherkästä tutkasta tulee mieleen lähinnä pahisrooli, vaikka tästä on todella huono lähteä vetämään mitään spekulaatiota, jossa olis edes minimaalisesti jotain järkeä.


horaaneko kirjoitti:Vam, enhän mäkään laittanut mitään suoraa epäilyä kummallekaan? Se oli semmoista jossittelua. Ja toisaalta halusin myös nähdä teidän reaktiot (oon huomannut että olette kumpikin sellaisia pelaajia joista saa helposti reaktioita) ja nyt mä voin kyllä sanoa, että sä se tässä ylireagoit. :D
Ja sitä en meinaa etteikö sovussa pelaaminen olis hyvä asia, mä ainakin henk. koht. vihaan riitelyä. (niin pelissä kuin irlissäkin.) Riitely vie topicissakin ihan turhaan aikaa ja vaivaa P:


Vampire kirjoitti:Saanen kysyä, mikä mun sanoissani on ylireagointia? Sekö, että kummastelin sun kummasteluja? Heitin spekulaation, johon en itse edes usko, joten se tuskin on kovin ylireagoivaa.

(ja offia, horaa, mistä sä taiot noi viipsut, joira käytät nuolina? (ja offinoffia, oon ihan tykästynyt mun allekirjoitukseen, Doctor Who<3))


horaaneko kirjoitti:En mä mitään tarkkaa kohtaa osaa nimetä, koska mulle tuli tuosta koko sun viestistä yleiskuvana ylireagointi. Aka kiivas puolustuspuhe kohtaan joka oli mun osalta heitto ja sitten tosiaan tuo että heität mun huomioinnin epäilyttäväksi kääntäen huomion susta itsestäsi minuun. Toisaalta sä kyllä harrastat ylireagointia (tää on oikeesti joku Kylän hot topic) joten en mä sitä ole vielä pahismaisena pitämässä, mutta kyllä tuo hämmentää.

(ja offina, mulla on nämä valmiina puhelimen merkeissä :D)


Iku kirjoitti:
Vampire kirjoitti:
Vampiresta minulle tuli heti mieleen kaksi vaihtoehtoa, aloittelijaa rauhoitteleva konkari tai luottamusta keräävä pahis tai voihan hän olla vaikka kumpaakin.

Senkö perusteella, että sanoin, että lähdit vähän aikaisessa vaiheessa antamaan luotonpoikasta?


Sen perusteella tuo konkari vaihtoehto, lähinnä tuo pahis on kai kaikua omasta ohjeestasi, ettei kannata olla liian sinisilmäinen. Jos olisit pahis, saattaisit yrittää harhauttaa zeremyn suhteen ja sitä kautta kerätä hyvispisteitä.

Lähinnä tuossa Zeremyn jutussa hain kommentillani sävyeroa vampireen, jonka tulkitsin laittavan enemmän painoa, sille että Zeremi ei olisi välttämättä hyvis. Näen oman komenttini hieman neutraalimpana ja selkeämpänä.

horaneeko (Hei vain!) on oikeassa, etten muiden pelityylejä vielä tunne, joten teille varsin tavalliset kuviot saattavat kyllä herättää turhiakin epäilyksiä. No opin kokoajan tuntemaan teidät paremmin ja se avaa kyllä aika paljon lisää kommenttienne tarkoituksia, joten älkää suuttuko, vaikken niitä aluksi oikealla tavalla ymmärtäisikään. :D


Jite kirjoitti:zeremi kirjoitetaan muuten aina pienellä, vaikka se aloittaisi lauseen :D

"Ihmettelen" kovasti sitä, että Jii on jo äänestänyt Vampirea, ääntä ei kuitenkaan pysty perumaan tässä systeemissä. Olisiko tässä lopulta kysymys jostain salaliitosta, en ainakaan itse herättelynä tai huomionhakuna uskaltaisi luottaa muihin pelaajiin. Ilmeeni jos oon oikeessa.

[off]Iku, suosittelen hyvin lämpimästi vanhojen pelien läpikäymistä, jos haluat tietoa miten porukka pelaa~ Se voi olla todella antoisaa ja hauskaakin ^^[/off]


Meimei kirjoitti:Öh haluan korjata nyt sen pienen väärinkäsityksen siitä, etten lukisi Pj:n viestejä. Toki luen ne, en siis vain ollut ihan kärryillä siitä, miten tämä äänestystapa käytännössä toimii. En ole mihinkään kyläwikiin tutustunut, sitä tarkoitin.. :)
Voin kertoa itsestäni sen verran, että olen huono lukemaan, joten suurin osa täälläkin olevasta tekstistä menee vähän ohi, vaikka käytännössä luenkin ne läpi, mitään ei vaan jää päähän, en tiedä mikä ihmeen lukuhärö miul on :D Aiheuttanee jatkossakin hassuja tilanteita, pahoittelen. Viittaan tuohon zeremy-hyvistely-tilanteeseen kun en huomannu Vampiren kommenttia asiasta. :)
Mut harjoittellessa tulee paremmaksi, ehkä pitäis yrittää keskittyä paremmin :D
//jite väliin


Vampire kirjoitti:Iku, minäkin suosittelen vanhojen pelien lukemista (tosin mun pelityylistä ei oikein vanhoistavanhoista peleistä saa selvillemitään muuta, kun et oo peelo jos sille päälle satun :>)

//Meimei väliin.

Öh, ei kai kellään täällä ollut mitään käsitystä siitä, että sä et lukisi PJn viestejä. Ainakaan en itse tulkitse horaan kommenttia miksikään vihjaukseksi siitä.

Jite, ei siinä mitään salaliittoa ole, mikäli yhtään Jiitä tunnen ja tiedän motiivejakin niille aikaisemmille äänille, joiden kaveri tämä tuntuu olevan. Jii tykkää jostain syystä heittää mua aina äänellä, on tykännyt siitä jo pitkään. (jahas, tässä kohtaa Doctor Who alkoi ja kaappasi mun huomion täydellisesti) Kai se lähti alunperin Vartiostosta.

Nyt en ehdi kirjoittaa enempää, koska DW


Zey kirjoitti:Aika napata muutama jyvänen (eli välilaskenta :>)

Äänet:

-1 Vampire (--Jii)

Tällä hetkellä kuolemassa siis herra/rouva X.

Poissa:
Jii 3.5. - 5.5.
zeremi 3.5. - 5.5.

Äänestyspakot:
Eipä kenelläkään :3

Jite kirjoitti:Peliteknisyyksiin haluan mennä sen verran, et pystyikö äänestyspakon suorittamaan antamalla toiselle pelaajalle jomman kumman äänistä?

Kyllä, äänestyspakon suorittamiseen riittää toisen äänen käyttö.

Jite kirjoitti:Ja omaa ääntähän ei voinut käytännössä perua tuhlaamatta molempia ääniään?

Kyllä. Ääntään ei voi siis perua, kuin kumoamalla sen toisella äänellä - milloin pelaajalla ei ole enää ääniä jäljellä.

Päivä päättyy perjantaina 3.5. kello 21.00. Siihen saakka saatte siis jatkaa :>


Iku kirjoitti:Kiitti Jite! Yritän olla sekoilematta enempää nimimerkkien, varsinkaan zeremin, kanssa.

Jite & Vampire noudatin neuvoanne, mutta en kyllä tiedä auttoiko se. Selailin tuossa vanhoja pelejä läpi ja täytyy sanoa että pahiskandidaatit meni ihan uusiksi. Saa nähä ovatko alkuperäiset loppujen lopuksi nykyisiä paremmat.Tuntuu ettei uskalla antaa ääntänsä vielä, koska aikaa on niin paljon ja "tunnetta" on vaikea perustella, varsinkin nyt kun sekotitte mut täysin. :D

Arvan ratkaistavaksi en silti tilannetta jättäisi, koska kuten horaaneko laski ei hyviksiä riitä kovin paljon turhaan tapettaviksi. Ensi kannattaisi käyttää varmaan "oikea" ääni, koska silloin vaara, että itse joutuu arvan uhriksi pienenee ja luotto äänellä pystyy silti vaikuttamaan tilanteeseen.


Vampire kirjoitti:
Selailin tuossa vanhoja pelejä läpi ja täytyy sanoa että pahiskandidaatit meni ihan uusiksi.

Olis kiva kuulla niitä sun pahiskandidaatteja, koska se ei auta peliä, jos mainitset että meni uusiks (tai ainakin tosta tuli kuva, että sulla olis jotain mielessä)


zeremi kirjoitti:
Violet kirjoitti:Tuosta zeremin hyvistelystä ei oikein voi sanoa mitään. Tuo kun on tavallista käytöstä zeremiltä, ainakin silloin kun hän pelaa hyviksenä. Ja jos hän pelaisi pahiksena, niin hän todennäköisesti tekisi saman, jotta muut olettaisivat hänen olevan hyvis. Eli tuosta tilanteesta ei oikein voi sanoa vielä mitään.

Mutta ku oon kirottu! En oo koskaan saanu pahisroolia! Se alko ärsyttämään jokunen aika sitte, ku kuitenki haluis ees kerran pelata pahista.
Tästä on kyllä myös puhuttu muissakin peleissä, mut sitte voin lopettaa, kun kirous on purettu. En yhtään aikasemmin.

---

Haha! Jii ja Vam ei saa koskaan rauhaa toisiltaan! :D

Toistaseks ei oo mitää uutta ja jännää tapahtunu. :)

Jite kirjoitti:zeremi kirjoitetaan muuten aina pienellä, vaikka se aloittaisi lauseen :D

Olet ainoa, joka tän tajuaa (vaikka se lukee mun allekirjotuksessa). Sydämiä sulle. <3<3
Ja mieluiten zeremi suomalaisittain i:llä! :)


PJ Zey: Säilyykös äänestyspakko, jos äänestää plussaa ja miinusta samalle henkilölle? :)

// Vam väliin

Iku: Olis joo kiva kuulla, mitä sulla on mielessäs. Vanhat pelit tuskin kuitenkaan kertoo mitää tän pelin rooleista. :)


Zey kirjoitti:Aika napata muutama jyvänen taas :>

Äänet:

-1 Vampire (--Jii)

Tällä hetkellä kuolemassa siis herra/rouva X.

Poissa:
Jii 3.5. - 5.5.
zeremi 3.5. - 5.5.
Meimei 3.5.-5.5.

Äänestyspakot:
Eipä kenelläkään :3

zeremi kirjoitti:Säilyykös äänestyspakko, jos äänestää plussaa ja miinusta samalle henkilölle? :)

Ei säily. Äänestyspakko on siis suoritettu, vaikka antaisikin molemmat äänensä samalle henkilölle.

Päivä päättyy perjantaina 3.5. kello 21.00.


Mus mus kirjoitti:...Ai jaha x). Viimeksi kun kävin täällä kunnolla, niin topicissa oli varmasti maksimissaan 15 viestiä. Oh weell...

Jii: Ikun puolustus tuli osittain siksi, että minusta tuntui epäreilulta epäillä häntä tuosta, kun on ensimmäinen peli. Toisaalta, nyt kun kuulin, että on näköjään seurannut aikasempia pelejä (?) ei asia tunnukkaan niin hyvältä.


Iku kirjoitti:Parempia perusteluja saa aina yrittää toki vaatia, mutta niitä ei ainakaan multa saa.:D

horanekosta en oikein osaa vielä sanoa mitään, paitsi että hän seuraa melko tarkasti ja taitaa tuntea toiset pelaajat hyvin.

Mus mus vaikuttaa jotenkin neutraalin hiljaiselta, ei ehkä halua olla alussa näkyvästi esillä.
Myöskin Jite ja Meimei vaikuttavat pysyvän mielunmmin sivussa. Meimei tosin vaikuttaa jotenkin kiertelevältä, mutta toisaalta hänkin on melko uusi kylässä, joten se saattaa johtua myös sitä.

Tällä hetkellä vahvimmaksi pahisepäilyksi ovat nousseet Vampire ja Jii. horanekon ajatus Vampiren ja Jiin erikoisesta taktiikasta tuntuu saavan vahvistusta viesteistä. Miksi Jii olisi tällä kertaa luottanut, kun yleensä äänestää. Jotenkin Jii vaikuttaa vaivautuneelta ja leikkisältä. Vampire taas on hermostuneen oloinen ja tuntuu kuin hän peittelisi jotakin (tai sitten hänellä on vaan huono päivä).

Toisaalta zeremin viimeinen kommentti ihmetyttää. Miksi hän korostaa vielä asemaansa? Se on jo aika loppuun jauhettu, niin täällä kuin muuallakin, enkä usko että sitä tarvitsisi korostaa enempää.

Siiten on nämä kolme vielä jotka eivät ole sanoneet mitään ja Violet, jonka viestistä en oikein saa mitään irti. Hehän voivat olla mitä tahansa.

(off Onko tuolle luottaa ja äänestää, jotkut paremmat termit olemassa, ne tuntuu jotenkin niin kankeilta ja helposti sekottuvilta?)


Carm kirjoitti:Moi. Tämä peli alkoi nyt kyllä harvinaisen huonoon aikaan, mutta yritän kuitenkin roikkua mukana. 12 pelaajan peli on mainio juttu, koska tällä hetkellä omalla kohdallani on sitä parempi, mitä lyhyempi peli tästä tulee. Muutenkin vähän pienemmät pelit ovat välillä mukavia. :> Äänestyssysteemi on mulle uusi, joten mielenkiintoista nähdä, mitä tästä seuraa. Oon melko varma, että jossain vaiheessa sössin äänestyksen ja annan väärän äänen tai jotain.

Paljonhan tässä ei ole vielä ehtinyt tapahtua eikä se ensimmäisenä päivänä outoa olekaan. Hmm. Vampire-Jii -kuviosta mulla ei ole sen kummempaa mielikuvaa suuntaan eikä toiseen. Edellisessä pelissä, jossa heidän kanssaan pelasin, molemmat vaikuttivat muistaakseni vähän kettuuntuneilta omaan äänestelyhistoriaansa ja napit vastakkain pelaamiseen, joten ehkä luottamusääni on tapa rauhoittaa tilannetta. Molemmat pelaavat musta itsensä oloisesti. Vampiren vastaus horaanekolle oli tosin omastakin mielestäni melko äkäinen.

Vampire kirjoitti:Ja mikä itseisarvo se nyt sitten on, että mä ja Jii ei voitais olla sovussa? Pitääkö aina vääntää joku riita jostain, vaikka siihen menee kamalasti energiaa, jonka mielellään käyttäis muuallekin ja riitely kun aina antaa pahiksille tilaa piiloutua. Jotenkin tuntuu, että sulla on yliherkkä tutka tai sitten tietoisesti liioittelet.


Kun ottaa huomioon pelihistorianne, oli horaalta järkevää mainita, että teidän pelikäyttäytymisenne poikkeaa normaalista. Totta kai te voitte Jiin kanssa olla sovussa ja on hienoa, kun olette. En kuitenkaan ymmärrä ärsyyntymistä siitä, että yhteenpeluutanne ihmetellään, kun itsekin useammassa pelissä viittaatte menneisiin kahinoihin.

Oli sitten muuttuneen ilmapiirin takana mitä tahansa, en sanoisi Vampirea pahismaiseksi äkämystymisen vuoksi.

Iku on uutena pelaajana lähtenyt aika mukavasti peliin mukaan, jee! Todella helpolla kyllä antoi zeremille luottamusta pelin alussa ja otti takapakkia vasta muiden huomautettua asiasta. Saattaa tietysti olla, ettei Iku vain tullut ajatelleeksi asiaa pidemmälle ennen kuin muut antoivat siihen aihetta.

zeremin vanha virsi pahisroolista lähinnä kyllästyttää. Hienoa, jos siitä päästään sen ensimmäisen pahisroolin langettua.

Katsellaan nyt vielä huomiseen asti, miten tilanne etenee. Hyvä olisi äänestää, ettei arvontaan jouduta, mutta tällä hetkellä mulla ainakaan ei ole tarjota pahiskandidaattia.

Vampire kirjoitti:(ja haistelen omia käsiäni, jotka tuoksuu ihanasti katkaravuille, nam<3)


Yäk, katkarapuja. :D


zeremi kirjoitti:Tää päivä lähti mukavasti käyntiin, mutta viikonloppuna on menoa, joten sanon toivotan teille kauniita ja turvallisia unia jo näin etukäteen! :)

--Iku

Miinusääni Ikulle sen takia, että ensikertalaisella olis mahdollisuus selvitä toiseen päivään. :)


Ja jotta porukat ei marmata mun päälle langetetusta kirouksesta, niin

++zeremi

(jos itseään siis saa äänestää? :D)

Palaillaan sitte myöhemmin peliin, mikäli oon vielä elossa! Hauskaa (ja aikaista) viikonloppua kaikille. :)


Vampire kirjoitti:
En kuitenkaan ymmärrä ärsyyntymistä siitä, että yhteenpeluutanne ihmetellään, kun itsekin useammassa pelissä viittaatte menneisiin kahinoihin.

Mä taas en oikein koe ärsyyntyneeni. Lähinnä hämmästyin, koska ekaa kertaa joku ihmettelee sitä, että miten me ollaan sovussa. :)

zeremin toiminnassa taas en oikein näe mitään järkeä. Miksi hyvis uhraisi oman roolinsa jonkun niin turhan syyn takia, että joku ei pidä siitä, että pelaaja ilmoittaa ettei saanut roolia X. Toisaalta taas en näe mitään logiikkaa siinä, miksi pahis pistäisi itsensä tippumisvaaraan noin pienestä syystä (pahis tuskin muutenkaan koskaan äänestää itseään tippumisvaaraan). Käänteispsykologian mahdollisuuteenkaan en oikein uskois tällä hetkellä.

(ihmiset puhukaa! Vampire ei tykkää hiljaisuudesta, koska se vaikeuttaa pahisten nappaamista ihan älyttömästi)


Violet kirjoitti:zeremi: Mitä ajattelit hyötyväsi laittamalla itsesi putoamisvaaraan?


Iku kirjoitti:Kiva tavata sinuakin Carm. Miksiköhän muut ovat ihmeissään zeremin tempusta? Mun mielestä se vaan selkeyttää kuvaa siitä, että zeremi on pettynyt kun ei pahis roolia (?) taaskaan saanut ja sen takia pelissä mukana pysyminen on tälle yks ja sama. Vampiren tavoin en oikein usko käänteispsykologiaan. Vaikken zeremistä satavarma olekkan, en silti häntä lähtisi tiputtamaan vielä. Jos kukaan nyt ei mitään uutta keksi, niin huomenna on todella vaikea päättää ketä äänestää, joten kertokaa toki muutkin pohdintojanne.


Vampire kirjoitti:
Miksiköhän muut ovat ihmeissään zeremin tempusta?

Mä olen ihmeissään sen takia, mitä jo viestissäni sanoinkin: miksi hyvis laittaisi itsensä putoamisvaaraan, koska se auttaa vain pahiksia. Toisaalta, saman vois kysyä toisinkin päin: miks pahis laittais itsensä putoamisvaaraan, koska se auttaa vain hyviksiä.


Meimei kirjoitti:Joo-o, jännäks meni.

Tää Vampire-horaaneko kiista tuossa vähän kummastutti, ja se ilmeisesti laitettiin Vampiren pelityylin piikkiin, jos oikein ymmärsin.. ?? Carmin kommentti siitä, ettei Vampirea laskisi pahikseksi pelkästään äksyilyn takia jäi myös vähän leukaa kutkuttavaksi kommentiksi.. Ja tuo Jiten Jii-Vampire-salaliitto nykäisy oli hiukan hämmentävä. Tällä hetkellä Jite itse vaikuttanee hiukan epäilyttävältä..salaliittoteoriat yleensä puhkeaa suusta, uskoisin :D joten Jite Ikulta hienoa peliä ja luottamuksen aiheita joten --Iku

En kyllä osannu arvata zeremiltä ääntä itselleen, jos sitä edes lasketaan? Aiheuttanee kysymysmerkkejä jatkossakin.
Tässä hiukan ympäripyöreitä mietteitä, vkonlopun jälkeen taas pelaillaan :)


Jite kirjoitti:Totta. Kuitenkin, voihan olla et tuo onkin zeremin jokin mestarijuoni pahiksena, uhraa itsensä vain suojellakseen muita pahiksia. Tässä tapauksessa todennäköisin tapaus lienisi olevan Iku (koska siltä se haiskahtaisi selvimmin omasta mielestä.) Toisaalta, zeremi ei välttämättä tahallaan tekisi itsestään helppoa kohdetta. Tässä on jotain omituista, mutten keksi mitä.

//Ja Meimei väliin.


Meimei kirjoitti:Hups unohtu plussat eestä :D siis ++Jite


horaaneko kirjoitti:Vaput on vappuiltu, huh :D

zeremi kirjoitti:Olet ainoa, joka tän tajuaa (vaikka se lukee mun allekirjotuksessa)


Hei dude, mä kyl muistan aina kirjottaa pienellä >:((

Siis mitä zeremi nyt sekoaa? Tuli mieleen ekana että zerryn peli on ollut sen verran poikkeavampaa kuin aiemmissa peleissään, että josko se pahisrooli olisi nyt vihdoinkin saapunut pelastamaan topicin jatkuvalta hyvistelyltä. Mutta paha tuosta on sanoa. Ei ainakaan mitenkään hirveän kannattavaa pelaamista hyviksille koska jos zeremi on hyvis, miks ihmeessä häröilis sen sijaan että jahtaa pahiksia.

Iku, ha, naurahdin sun kommentille musta, saat mut kuullostamaan joltain stalkkerilta. :D Kyllähän tässä kahden vuoden aikana Kylämäiset Kyläläiset oppii tuntemaan.

Mus mus ei ilm. ole lukenut topicia kovin hyvin, koska luuli näköjään että Iku luki vanhoja pelejä jo ennen aloitusta mutta ainakin mun käsittääkseni teki sen vasta äsken. Vaikuttaa aika innottomalta Mus nytten.

Mulle jäi yhä epäselväksi, että mitkä ne Ikun "pahiskandidaatit" oli?

Meimei, ei tuossa "kiistassa" laitettu mitään minkään piikkiin. Mä ihmettelin uutta pelityyliä, Vam hämmentyi. (/kiivastui, miten vaan)
Mitkä on siis luottamuksensyysi Ikua kohtaan...?


Zey kirjoitti:Aika napata muutama jyvänen :>

Äänet:

1 zeremi (++zeremi)
1 Jite (++Meimei)
-1 Vampire (--Jii)
-2 Iku (--zeremi, --Meimei)

Tällä hetkellä kuolemassa siis zeremi ensinsaadulla äänellä.

Poissa:
Jii 3.5. - 5.5.
zeremi 3.5. - 5.5.
Meimei 3.5.-5.5.

Äänestyspakot:
Eipä kenelläkään :3

Itseään saa äänestää, mutta se ei käy äänestyspakon suorittamiseksi.

Jite on tiputtautunut pelistä, joten hänelle etsitään varapelaajaa.

Päivä päättyy huomenna kello 21.00.


Carm kirjoitti:
Meimei kirjoitti:Carmin kommentti siitä, ettei Vampirea laskisi pahikseksi pelkästään äksyilyn takia jäi myös vähän leukaa kutkuttavaksi kommentiksi..


Mitä tarkoitat leukaa kutkuttavalla?

Vampire kirjoitti:Mä taas en oikein koe ärsyyntyneeni. Lähinnä hämmästyin, koska ekaa kertaa joku ihmettelee sitä, että miten me ollaan sovussa. :)


Vissiin sitten näkemyserosta on kyse. :>

Toi zeremin tempaus sitten... :< Enemmän zeremi ehkä vaikuttaa hyvikseltä, koska pahikselle toi temppu olisi vielä oudompi ja riskialttiimpi kuin hyvikselle. Mut eipä toi hyvisten peliäkään hyödynnä, joten harmi, että ääni käytetään noin. Niinku Vampire sanoikin, ei tässä tunnu kamalasti järkeä olevan mukana oli rooli mikä tahansa. Myöskin tuo peruste Ikulle annetulle luottamusäänelle on vähän hassu. Ymmärrän pointin sinänsä, koska itsestäni on kurjaa tiputtaa uusia pelaajia pelin alussa, mutta en mä nyt tiedä, riittääkö se perusteeksi.

Minuakin kiinnostaisi tietää, mistä syystä Meimei luottaa Ikuun.


horaaneko kirjoitti:Pitäis äänestettävä päättää.

++Meimei

epäilyttää ehkä eniten kun viestejä lueskelin, jotenkin jää sekava kuva hänestä eikä tunnu avaavan mielipiteitään kunnolla. Heikolla pohjalla mennään, mutta Jiteä en pidä kovin pahismaisena (varsinkin kun tiputtautui) ja zeremi on asdfghjkl. Niin.

Luottamusta mussa herättää Carm fiksuine pointteineen mutten uskalla käyttää vielä toista ääntäni, jos se tulee tarpeeseen. (mikäli enää pääsen koneelle)

Jees, eipä muuta c:


Iku kirjoitti:Olisi ollut kiva kuulla vielä Jiin mielipiteitä enemmän, mutta kun hänellä tuo poissaolo näytttää olevan, niin ilman on pärjättävä.

Tarkennetaanpa sitten myös horaneekolle ja Mus musille (+kaikille muille kiinnostuneille), että olen lukenut vanhoja pelejä pelitekniikan ja eri äänestyssysteemeihin keskittyen jo ennen Kylään liittymistäni. Jiten ja Vampiren suosituksen jälkeen luin niitä lisää, keskittyen tällä kertaa kanssa pelaajien pelityyleihin.

--zeremi Tämä luotto tulee tuskin kenellekkään yllätyksenä. Mielestäni zeremi on edelleen hyvismäinen, vaikka käyttäytyykin oudosti. Toista ääntäni mietin vielä hieman. Minulla on pari vaihtoehtoa, mutta kaikki vaikuttavat niin tasavertaisilta tällä hetkellä, etten taida vielä sanoa mitään. Katson mielummin ensin mitä muut äänestävät.


Zey kirjoitti:Aika napata muutama jyvänen :>

Äänet:

1 Jite (++Meimei)
1 Meimei (++horaaneko)
0 zeremi (++zeremi, --Iku)
-1 Vampire (--Jii)
-2 Iku (--zeremi, --Meimei)

Tällä hetkellä kuolemassa siis Jite ensin saadulla äänellä.

Poissa:
Jii 3.5. - 5.5.
zeremi 3.5. - 5.5.
Meimei 3.5.-5.5.

Äänestyspakot:
Eipä kenelläkään :3

Päivä päättyy tänään kello 21.00 eli alle tunnin päästä.


Zey kirjoitti:Ja päivä onpi päättynyt, pian tulee iltaviestiä :)


Zey kirjoitti:1.ilta

”Koot kot kot kooot?” yksi kanoista kysyi auringon ollessa jo varsin matalalla. Pian aurinko olisi unten mailla, samoin kuin hekin, mutta sitä ennen pitäisi vielä päättää kuka oikein häädettäisiin kanalasta.
”Koot kot kot”, yksi kanoista luotti.
”Kot kot koooooot kot kot koot!” toinen kana syytti.
”Kot kot koot kot”, kolmas kana päätti.
Niinpä niin tehtiin. Lattia vain rapisi kun koko kanalauma jahtasi pienen lintusen ulos kanalasta. Vain kotkotus kuului kun jahdattu kana juoksi niin nopeasti kuin jaloistaan pääsi mahdollisimman kauas perässään rymistävästä laumasta. Kotkotuksen kuullessaan muut lakkasivat jahtaamasta ja lähtivät masentuneina ja peloissaan takaisin kanalaan. He eivät olleet saaneet raakalaista häädettyä.

Äänet:
1 Jite (++Meimei)
1 Meimei (++horaaneko)
0 zeremi (++zeremi, --Iku)
-1 Vampire (--Jii)
-2 Iku (--zeremi, --Meimei)

Jite siis kuoli saatuaan äänensä ensin.

Kuolleet (1/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana

Koska Jite kuoli, hänelle ei enää etsitä varapelaajaa.

Poissa:
Jii 3.5. - 5.5.
zeremi 3.5. - 5.5.
Meimei 3.5.-5.5.

Äänestyspakot:
Eipä kenelläkään ollut :)

Yö alkaa nyt ja päättyy huomenna, 4.5. kello 21.00. Yönimet lähetetään minulle ennen sitä.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kanalassa - Peli onnellisesti ohitse n__n

ViestiKirjoittaja Mus » 11.11.2013 22:48:14

Zey kirjoitti:2.aamu

Kun aurinko nousi, nousi kukkokin pirteänä kiekumaan. Ja kun kukko kiekuu, kukaan ei pysty enää nukkumaan. Näissä tunnelmissa alkoi aamu, aivan kuten jokainen aamu. Mutta surkea kotkotus kertoi, ettei kyseessä kuitenkaan ollut mikään tavallinen aamu.
”Koot kot kooooot!” yksi kanoista voivotteli surkeana. Miten oli mahtanutkaan käydä hänen pikkuserkkunsa serkulle. Kadonnut kuin tuhka tuuleen ja hänen munansa, ne pienet lupaavat munat, oli rikottu ja sisältö syöty.
”Kot kot kot”, toinen kana mutisi masentuneena. Eihän tällaisen jälkeen jaksanut edes peloissaan juosta ympäri kanalaa.
”Kot kot!” kolmas kana yritti saada muihin puhtia. Ehkäpä tänään he saisivat häädettyä kanalassa liikuskelevan pedon.

Kuolleet (2/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana

Poissa:
Jii 3.5. - 5.5.
zeremi 3.5. - 5.5.
Meimei 3.5.-5.5.

Äänestyspakot:
Geraldine, Vampire, Vuorna, Violet, Carm, Mus mus

Päivä alkaa nyt ja päättyy keskiviikkona 8.5. kello 21.00.


Mus mus kirjoitti:(Off: Moimoi, olen lukenut uusimmat viestit läpi, mun kyläaktiivisuus ollut viimeisen viikon aikana varmasti lähellä nollaa, sori siitä :/. Piti tosta toisesta pelistäkni pudottautua, jotta pystyisi keskittyä edes tähän yhteen, joka on sentään vielä alussa)

zeremin eilinen temppu meni vähän "ööööhhh....?" kategoriaan. Hänen itsensä äänestäminen oli aika outoa, enkä oikeastaan osaa sanoa, mitä pitäisi ajatella siitä. Mitä ajoit sillä oikeastaan takaa, koska nyt se jäi tosi hämäräksi. Nyt se näytti hyvisviban haulta, mikä ei ainakaan omaa luottamustani herätä :/. TOisaalta Iku kävi miinustamassa tuon äänen myöhemmin pois, kenties sovittu juttu? Todella vahvan klikin luominen voisi olla käänteispsykologiaakin, kun Iku antaa luottamustaan z:lle hyvin paljon.

Meimein ääni eilen:

Ja tuo Jiten Jii-Vampire-salaliitto nykäisy oli hiukan hämmentävä. Tällä hetkellä Jite itse vaikuttanee hiukan epäilyttävältä..salaliittoteoriat yleensä puhkeaa suusta, uskoisin :D joten Jite


Jotenkin väkinäinen ääni, varsinkin kun Jiten huomio salaliitosta oli aika lyhyt, eikä herättänyt pelaajissa paljoakaan tunteita (Vampirelta tuli maininta).


Iku kirjoitti:Herää kysymys osuiko horaneeko oikeaan äänestäessään Meimeitä vai olivatko hänen tarkat huomionsa liikaa pahiksille? Meimei tuntuu kiertelevältä ja kuten Mus mus mainitsikin perusteet eiliselle äänelle olivat melko heikot. Mitä pahaa siinä on että tuo esille uusia näkökulmia? Kuolleita yhdistää se, että he ovat tuoneet mielipiteitään esille. Miksi Meimei reakoi Jii-Vampire kuvion esille tuomiseen? Onko toinen heistä mahdollisesti Meimein pahiskaveri, jos Meimei olisi pahis?

Äänestys ei mennyt sitten yhtään niin kuin piti. Päätin jo antaa toisen ääneni Jiille, mutten sitten ehtinytkään antaa sitä. No eihän se tilannetta mitenkään kyllä olisi muuttanutkaan.


Violet kirjoitti:Meimei on kyllä ollut mielestäni epäilyttävä, mutta zeremi on ollut häiritsevämpi. Toivottavasti hän pääsee nyt kertoman mitä tuolla tempullaan haki. Mielestäni Ikun luottoäni oli myös hieman erikoinen. Ensinnäkin se meni zeremille, pelaajalle jonka tempausta muut pitivät epäilyttävänä ja toiseksi, hän voisi pahiksena nähdä hyviksen pelastamisen hyvismäisenä toimintana. En kuitenkaan poissulje sitä vaihtoehtoa, että he molemmat voivat olla pahiksia.

Yritän tämän pelipäivän aikana saada tehtyä listauksen. Toivon, että saamme teiltä muitakin joitain pelaajapohdintoja.


Vampire kirjoitti:Mä täällä ihmettelin muutamaakin asiaa. Ensinnäkin: zeremi. Toin esille kummastukseni jo eilen, mutta jatkan sitä nytkin. Tosin tuntuu vähän siltä, että olen eri linjalla muiden kanssa. Kaksiteräinen miekka, koska kuten jo sanoin, voi kysyä, miksi hyvis äänestöisi itseään, mutta voi kysyä miksi pahis äänestäisi itseään, koska se kuitenkin molemmissa tapauksissa auttaa vain vastapuolta. Hyvikselle itsensä äänestäminen kielii jostain luovuttamisesta, joka on aina pahismaista (varsinkin, kun syy on pieni) mutta tuo ajatus kumoutuu, kn miettii, miksi pahis äänestäisi itseään. Tietysti Ikun luottoäänestys voi olla sovittua, jolloin zeremi voi ollakin pahis, mutta en nyt oikein tiedä haluaisinko uskoa tällaiseen kaukaa haettuun teoriaan. Haluan tarkkailla. Molempia heistä. Tällä hetkellä olisin kuitenkin taipuvainen uskomaan, että zeremi olisi hyvis.

Toinen kummastelun aihe: Iku. Jotenkin kovin kokeneen oloinen pelaaja, vaikka ensimmäinen peli. En tiedä, onko taustalla kokemusta livemafiasta tai foorumimafiasta toisella foorumilla, mutta kummastelen. Lisäksi zeremiluotto hämmentää. Plus tuo, että olisi äänestänyt Jiitä, jos olisi ehtinyt. Saanen kysyä miksi?

Kolmas ja ehkä suurin kummastelun aihe: Meimei. Ikuluotto oli melko normaali, en oikein koe sitä erikoisena. Tärkein kummastusta aiheuttava tekijä on kuitenkin ääni Jitelle. Millä perusteella ääni sinne? Ei oikein selvinnyt.

Violetille haluaisin mainita, että on vähän väärin sanoa muiden epäilleen zeremiä itsensä äänestämisen takia, koska minä ainakin olin niin totaalisen pyörällä päästäni, että en tiennyt luottaako vai epäillä. Ja teoria Ikun ja zeremin pahistoveruudesta on vähän kaukaahaettu, kuten taisin mainita jo omissa pohdinnoissani.

Mus mus, mitä tarkoitat tuolla "(Vampirelta tuli maininta)" -kommentillasi?

(no johan on kirjakielinen viesti, en mä kai yleensä ihan näin kapulakielinen ole, vaikka pyrinkin melko huolitellusti kirjoittamaan :P naurattaa jo itseänikin, kun jotenkin tulee mieleen eräskin peli (kai Inlén kolme kirousta), jossa joku epäili mua sen takia, että puhuin kirjakielellä ja erityisesti se, että olin selittänyt jonkun toimineen "maltillisesti, mutta malttiaan menettämättä". En vieläkään tiedä, mitä tolla ajoin takaa...)


Meimei kirjoitti:Jo on tullu kovaa settiä kun olin vkonlopun poissa :D

Ymmärrän epäilyt minua kohtaan, nyt uudestaan omia viestejä lukiessani huomaan, että varmasti aiheuttavat hämmennystä.
Jiteä ja Ikua äänestin sen perusteella, etten halunnut jättää äänestyspakkoa tälle viikolle (kiireinen viikko) ja Jite pisti ehkä sillä hetkellä eniten silmään liitto-teoriansa kanssa, vaikka kommentti ei paljon kaikua saanut. Yritin kiinnittää huomiota pienempäänkin aiheeseen.

Luottoni Ikuun johtui suurimmaksi osaksi rehdin oloisista viesteistä ja tarmokkuudesta, jota en ehkä itsekin uudempana pelaajana odota pahikselta, varsinkaan, kun Iku myös on uusi täällä. Nyt kun luin viimeisten hetkien viestejä, huomasin kyllä itsekin että Ikun päätelmät olivat aika "ammattimaisia" näin sanoakseni. Ehkä Iku osaa pelata paremmin kuin osaamme aloittelijalta odottaa? Tässä valossa sanoisin, että Iku voisi olla ihan yhtä hyvin myös pahis, mutta zeremy-Iku systeemi on pohdinnan alla, kuulostaa väkinäiseltä..? Mietin myös sitä, että jos myös pahis on huomannut Ikun pelityylin olevan hyvä, olisi hän varmasti kokenut Ikun uhkana ja tällöin tappanut hänet yöllä. Miksi siis Iku jäi henkiin, vaikka on selkeä uhka pahikselle?

Ja Carm: leukaa kutkuttavuudella meinasin vain, että niinkuin pikkupartaiset miehet tekevät, myös minä (vaikken partaa omistakaan enkä sattumoisin ole mies) hieroskelen leukaa pohtiessani jotakin asiaa :)

Horaanekon kuolema antaa varmasti epäilyjä minun suuntaani, äänestihän hän minua, ja huomaan tulleeni lavastetuksi. Sen siitä saa kun pyrkii olemaan aktiivinen :D

Vampiren ja horaanekon "kiistaa" nostaisin vielä sen verran esille, että Vampire epäili horaan olevan pahis ja nyt horaa on poissa. Öh vaikuttaa ehkä kaukaa haetulta mutta Vampirelle kysymys, entäs nyt kun horaa paljastuikin hyvikseksi?


Vampire kirjoitti:Öö, Meimei, millä sä tiedät olevasi lavastettu? Ellet sitten ole pahis, joka on tappanut horaanekon siinä mielessä. Hyvis kun ei voi tietää, miksi joku tapettiin (tapettiin). Kuulostaa nimittäin vähän varmalta.

Öh, Meimei, miksi tuollainen kysymys? Mä en ole tietääkseni tosissani epäillyt horaata (koska silloin äänestäisin), vaan enemmänkin pilke silmäkulmassa, joten horan kuolema ei siinä mielessä muuttanut mitään, paitsi että pahikset on askelta lähempänä voittoa, kun yksi hyvis taas kuollut. Taisin sanoa, että jos yliherkkää tutkaa kuuntelee, niin horaasta tulisi mieleen pahisrooli, mutta asiasta on huono vetää mitään spekulaatiota, jossa olisi edes minimaalisesti järkeä. Sitä ei ihan voi vielä sanoa epäilyksi, koska tyrmäsin sen heti samassa lauseessa. Joten, miksi liioittelet ja vähän vääristeletkin? Itse en nimittäin koe mun ja horaanekon keskustelua kiistana saati sitten tuota referoimaani "epäilyä" epäilyksi. Sen sijaan sua epäilen tässä nyt vähän enemmänkin, koska jotenkin sun pointit on hassuja, en vieläkään ymmärrä Jite-ääneä, koska miksi joku olisi pahis sen takia, että esittää jonkun teorian. Iku-luotto oli vähän loogisempi, vaikka nyt kiinnitin huomiota siihen, että aloit vähän epäröidä, kun olin nostanut esille sen, että Ikun viestit ovat kovin kokeneenoloisia ja nyt sinä kummastelet sitten samaa, eli Ikun viestit ovat "ammattimaisia". Tökkii, tökkii. Ja tuo loppu, miksi pitää spekuloida jonkun selviämistä yöstä? Samalla voisi sitten miettiä, miksi minä tai sinä tai kukaan muukaan tässä pelissä on selvinnyt yöstä hengissä.

Ja olisi ihan kivaa, jos muutkin alkaisivat puhua jotain. En halua hölistä täällä yksin tai vain yhden ihmisen kanssa. Ja, pahiksia ei napata nurkassa murjottamalla.


zeremi kirjoitti:Heippade hei! Nyt on tosiaan vaput juhlittu, leirit saunottu ja tentti tehty, tosin siinä samassa viime yön unisaldo on hätäseen kaks tuntia. Vähän hävettää jo tuo KEPPI, kun heti palkinnon saatuaan on hiljempaa. Hauska yhteensattuma. :D

Tosiaan oli tulossa tuo pidempi tauko koneelta vappu- ja leirisählinkeineen, joten tuli hyvä keskustelunavaaja: ääni itselleni. :D

Ikun luotosta mulle ajattelisin tän lähinnä olleen hyvän hengen ele, koska itse en halunnu uuden pelaajan tippuvan heti (mulla ainakin into laski vähän, ku heti tiputettiin) ja pitihän hän mua jo vähän hyvismäisenä ennen omaa ääntään. Nyt kuitenkin omaääneen on tarttunut liuta pelaajia, joista luulisin monen olevan hyvis, koska pahis varmaan yrittäisi välttää nostamatta huomiota itteensä turhalla pohdinnalla. Siitä keksejä ainaki siis Vampirelle, Ikulle, Carmille ja Mus musille jne jne.. (eli oikeastaan kaikille.) Eniten mua pisti silmään ehkäpä Carmin tapa tuoda asia esille, mutta en oo pelannu Carmin kanssa kai kun yhden (?) pelin, joten vaikea mennä sanomaan vielä. Iku puolestaan tuntuu vaan innokkaalta. Olin ite samanlainen ekassa pelissä: kommentoimassa kaikkea. Myös horaaneko jotenkin pisti silmään, mutta se voi rehellisesti sanottuna johtua siitäkin, että kirjoittaa pikkasen eri tyylillä kuin minä itse. :D

Itse taas puolestani uskoisin Jiten hyvikseksi, koska pahikselle "salaliittoteoriat" kuulostais turhan aikaselta. Siksi myös tässä vaiheessa päivää uskallan antaa luottoäänen

--Jite

Vampire kirjoitti:
Mitä Carmi kommentoi Vampirea kuulostaa, mutta Vampire on ehkä vähän heltynyt ensimmäistä peleistä, mut sekin varmasti on vaan ihmisenä kasvamista

Öh, mä en tajua :) mut njoo, jos ihan ensimmäisiä pelejä täällä miettii, niin joo, kasvamista on tapahtunut, mutta sitä en tiedä, miten se nyt sitten taas liittyy tähän nimenomaiseen peliin. (Ja mä nyt hämmentelen tosta quotesta, koska mä. En. Tajua. Jotenkin mun aivot ei saa siihen mitään järkeä... Tai sit oon vaan tyhmä)


Jii kirjoitti:Noniin. x) Nyt on vappu ohi ja poissaolotkin poissaoloiltu niin ehtii taas mukaan peliin. Tosiaan ei ole ollut aikaa tänne sitten viime viestin kirjoittaa, mutta eiköhän tää aktiivisuus nyt taas tästä kasva.

Iku kirjoitti:Jite & Vampire noudatin neuvoanne, mutta en kyllä tiedä auttoiko se. Selailin tuossa vanhoja pelejä läpi ja täytyy sanoa että pahiskandidaatit meni ihan uusiksi. Saa nähä ovatko alkuperäiset loppujen lopuksi nykyisiä paremmat.Tuntuu ettei uskalla antaa ääntänsä vielä, koska aikaa on niin paljon ja "tunnetta" on vaikea perustella, varsinkin nyt kun sekotitte mut täysin. :D

Miten vanhojen pelien lukeminen vaikutti siihen, että pahiskandidaatit meni uusiksi ja keihin ne sitten vaihtui? :D Siis toki pelaajien vanhoista pelityyleistä voi vähän saada ajatusta, että mikä rooli sieltä takaa löytyy, muttei yksistään siihen kannata luottaa, koska ei monikaan loppujen lopuksi samalla tyylillä peleissä pelaa, vaan pelityyli elää omaa elämäänsä. :D Musta vähän jännä tämä, kuinka helposti lähdet muuttamaan epäilyksen kohteitasi muiden neuvojen perusteella, etkö uskalla olla omaa mieltä asioista ja nousta esille?

Mus mus kirjoitti:Jii: Ikun puolustus tuli osittain siksi, että minusta tuntui epäreilulta epäillä häntä tuosta, kun on ensimmäinen peli. Toisaalta, nyt kun kuulin, että on näköjään seurannut aikasempia pelejä (?) ei asia tunnukkaan niin hyvältä.

:| No tää on taas vähän tätä tuttua "no okei en kyllä kehtaakaan olla enää tätä mieltä jos se vaikuttaa epäilyttävältä". :D Siis se, että muuttaa mielipiteensä melkeinpä tuosta noin vain, kun joku vähän asiasta huomauttaa, etenkin kun sun syy mielipiteen muutokseen ei kovinkaan kummoinen ollut.

Iku kirjoitti:Tällä hetkellä vahvimmaksi pahisepäilyksi ovat nousseet Vampire ja Jii. horanekon ajatus Vampiren ja Jiin erikoisesta taktiikasta tuntuu saavan vahvistusta viesteistä. Miksi Jii olisi tällä kertaa luottanut, kun yleensä äänestää. Jotenkin Jii vaikuttaa vaivautuneelta ja leikkisältä. Vampire taas on hermostuneen oloinen ja tuntuu kuin hän peittelisi jotakin (tai sitten hänellä on vaan huono päivä).

Siksi, että tässä pelissä ei imo oo kovinkaan paljon järkeä lähteä antamaan plussaa sen takia, että "heh ollaan ennenkin äänestetty, eikö ookin kivaa :D". En haluu lähteä tekemään riitaa, vaikka se onkin niin kivaa, ja kun ääntään ei voi poistaa, olisi plussan antaminen liian riskialtista ottaen huomioon senkin, ettei ensimmäisenä päivänä ääniä muutenkaan juuri anneta. Haluutko selventää, mikä viesteissäni on vaivaantunutta ja miten leikkisyys tekee musta pahismaisen?

Iku kirjoitti:Äänestys ei mennyt sitten yhtään niin kuin piti. Päätin jo antaa toisen ääneni Jiille, mutten sitten ehtinytkään antaa sitä. No eihän se tilannetta mitenkään kyllä olisi muuttanutkaan.

Olisit antanut siis äänen tuon aikaisemman lainauksen takia? :D Miksi, onko se sun mielestä tarpeeksi pätevä perustelu antaa ääni?

Vampire kirjoitti:Plus tuo, että olisi äänestänyt Jiitä, jos olisi ehtinyt. Saanen kysyä miksi?

Okei, ensinnäkin, musta on tosi kivaa että me ollaan tosi kivasti ja näin, ja mietin samaa asiaa itsekin. Silti tuli ajatus, että et kai vaan yritä tehdä musta taskuhyvistä? :D

Vampire kirjoitti:Ja se unohtui mainita, että jotenkin koomista se, että ensin kummastellaan jossain pelissä sitä että pillastun kyllästymisen vuoksi Jiin äänestä. Ja nyt kummastellaan sitä, kun en pillastu :>

Lisäksi tämä pisti vähän silmään - kun laitoit ton viestin, ei sitä ennen kukaan ollut ehtinyt kummastella tuosta asiasta. Miksi näin? Tai siis, itselle tuli tästä vähän sellainen ajatus, että nimenomaan halunnut saada ihmiset kummastelemaan. x)

Lisäksi, zeremi, etkö muka huomannut, että Jite tapettiin edellisenä päivänä? En oikeen tähän usko. Viime päiväisestä äänestämisestäsi, niin siinä ei tosiaan ole hyvikselle mitään järkeä. Tommosen äänestämisen huomaan järkevänä lähinnä pahikselle, joka yrittää saada luottoa, koska "eihän pahis nyt itseään asettaisi putoamisvaaraan". Enkä oikein usko siihenkään, että olisit täysin missannut Jiten kuolemisen, vaan lähinnä tuostakin tulee ajatus, että yrittäisit esittää pelistä pihalla olevaa, mikä ei tunnetusti ole yleensä pahikselle tyypillistä.

++zeremi


zeremi kirjoitti:Jii: Luin, että sä kuolit. :D Ehkä mä otan joo ne nokoset ->


Vampire kirjoitti:
Okei, ensinnäkin, musta on tosi kivaa että me ollaan tosi kivasti ja näin, ja mietin samaa asiaa itsekin. Silti tuli ajatus, että et kai vaan yritä tehdä musta taskuhyvistä? :D

Millä tavalla se, että poimin Ikusta epäilyttäviä asioita tai seikkoja, joihin haluaisin selvyyden tai jotka muuten kummastuttavat, tarkoittaa, että susta olisi tulossa taskuhyvis? Sekö, että oot pohtinut samoja asioita kuin mitä mun mieleen pälähtää ja satun pukemaan ne sanoiksi tekee automaattisesti susta taskuhyviksen? Valitettavasti mitään sellaista ei ole ilmassa, koska mä en oikeastaan pohtinut sua tuossa yhteydessä alkuunkaan. :D

Lisäksi tämä pisti vähän silmään - kun laitoit ton viestin, ei sitä ennen kukaan ollut ehtinyt kummastella tuosta asiasta. Miksi näin? Tai siis, itselle tuli tästä vähän sellainen ajatus, että nimenomaan halunnut saada ihmiset kummastelemaan. x)

Ai :) Ehkä mä sitten tulkitsen asioita hassusti, koska mun mielestä tossa kohden horaaneko oli kyllä kummastellut sitä, että me kaksi oltiin riitelyn sijaan sovussa. Mulle on itse asiassa aivan sama, mitä ihmiset mussa kummastelee, mutta erinäisistä asioista tulee turhautunut olo, kun niitä aina kummastellaan. :P

Jii, oletko ihan varma siitä, että et tartu nyt helppoon kohteeseen? Mun mielestä tärkeämpi kysymys tällä hetkellä olisi se, miksi pahis äänestäisi itseään pelissä, jossa ääntä ei pysty perumaan ja asettaisi itsensä siten tippumisvaaraan. Jotenkin minusta tuntuu siltä, että etsit nyt vähän väkisin jotain perustetta sille että voisit zeremiä äänestää. (toki, itse olen tässä zeremi-asiassa eri mieltä, koska toisaalta koen tuollaisen itsensä äänestämisen pahismaisena marttyrisointina, mutta sitten taas en keksi millään syytä miksi ihmeessä pahis toimisi noin. Sinä ilmeisesti keksit, joten kenties voisit valottaa sitä syytä meille muillekin) Ja tuo taskuhyviskysymys tuntuu vähän sellaiselta ei ehkä ihan panikoivalta, mutta jotenkin ehkä hätiköidyltä "pakko saada huomio pois minusta"-heitolta, vaikka Jii ei edes ole ollut huomion keskipistettä lähelläkään. Ja sen vielä haluaisin mainita, että Jiten kuoleman unohtaminen on hyvin huono syy sille, että joku olisi pahis tai hyvis. Se ei kerro roolista vielä mitään, koska ihmisen muistiin vaikuttavat monet asiat, joista yksi luultavasti ei ole se rooli, jota kyseinen pelaaja sattuu pelaamaan tässä pelissä. En nimittäin itse edes huomannut zeremin äänen olevan kummallinen (aka en muistanut Jiten kuolleen) ja se tuskin tekee minusta vielä automaattisesti pahista.

Jotenkin tämä peli tuntuu leviävän käsiin mun päässäni. Kaikki ovat sanoneet jotain tai tehneet jotain, jonka vuoksi he voisivat olla pahiksia, mutta se taas ei voi olla mahdollista. (tai kaikki ja kaikki, mutta yllättävän monet)


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta:

Äänet:
1 zeremi (++Jii)

zeremi on kuolemassa äänijohdon takia, sekä liuta äänestyspakkolaisia. Kuolleille annettuja ääniä ei lasketa, annetaan niiden lepäillä rauhassa... :>

Äänestyspakot:
Geraldine, Vampire, Vuorna, Violet, Carm, Mus mus

Poissa:
Ei kukaan, jee :3

Päivä päätty keskiviikkona, 8.5. kello 21.00, jatkakaas siis siihen saakka rupattelua :>


Meimei kirjoitti:Vampirelle lyhykäistä, että tietenkin se näyttää epäilyttävältä, horaa äänesti minua ja seuraavana yönä hänet tapettiin, joten se antaisi kuvan siitä, etten Ikun sanojen mukaan kestänyt horaan tarkkaa silmää ja näyttää kuin olisin lynkannut hänet tarkoituksen mukaisesti yöllä. Varmasti pahis on huomannut oivan tilaisuuden vyöryttää pahismaisuuden miun niskaan ja hoidellut horaan pois kuvioista. Tällöin epäilyt tn:sti kohdistuis minuun.

Ja enpä sen tarkemmin tajunnu Vampire siun viestiä katella nyt myöhemmin, olin vain kirjoittanut itelleni muistiin että teillä oli horaan kanssa selvää kiistaa ja syytit pahismaisuudesta, sen enempää en ollu itelleni kirjoittanu. Joten sillä hetkellä se oli vaikuttanut minusta siltä ja seison tuntuman mukana tälläkin hetkellä, ehkä tulkitsen väärin, mutta tuntumaahan täällä kaikki on.. :D


Iku kirjoitti:Mun piti tulla kirjoittamaan gaalan jälkeen, mutta se sitten jäi kun alettiin pelaamaan.

Vampire: Toki saat kysyä. :D tämän pitäisi vastata myös Jiin kysymyksiin. (Kysykää toki jos haluatte tietää lisää.) Ihan pelin alusssa epäilin Meimeitä ja Jiteä, mutta vanhoja pelejä luettuani Meimei sivussa pysyttely ja ei niin suoraa kantaa ottaminen taitavat kuulua enemmänkin hänen tyyliinsä. Silti vielä jonkin sorttinen epäily on, kuten edellisestä viestistäni oli huomattavissa. Jite taas vaikuttaa kiireisen oloiselta useammassakin pelissä, joten sekään tuskin loppujen lopuksi oli mikään syy. (Ensimmäiset epäilyni siis eivät oikein tainneet osua.)

Viestien lukemisen jälkeen Jii ja Vampire nousivat ykkösepäilyikseni. Vampire reagoi todella vahvasti kaikkeen, mutta ilmeisesti kyseessä oli huonopäivä tai jotain, koska hän vaikuttaa tällä hetkellä paljon tasaisemmalta. Jii ottaa (ainakin käsitykseni mukaan) peleihin kantaa jämäkästi, mutta tällä kertaa alun viestit vaikuttivat jotenkin kevyemmiltä ja ei niin teräviltä. ( Nyt sitten tulet tietenkin parantamaan tapasi ja tämäkin teoria menee pipariksi.)

Jii ihmetteli myös tuota mielipiteen vaihtumista. On totta että saatan vaikuttaa hieman ailahtelevalta. Foorumilla tietolähteitä on enemmän mitä kasvotusten pelatessa ja pelaajien käyttäytymiseen vaikuttaa enemmän esimerkiksi sen hetkinen elämäntilanne. Toisaalta myös on käytettävissä monenlaista tietolähdettä, jota kasvotusten pelatessa ei ole. Se missä suhteessa mitäkin lähdettä kannattaa painottaa, on vielä hieman hakusessa, mutta kokeileminen taitaa olla paras keino tähänkin pulmaan. Olen pelannut siis aiemmin vain kasvokkain.

Mitähän pitäisi ajatella näistä hiljaisista Vuornasta ja Geraldinestä? Hehän eivät vielä ole laittaneet mitään viestiä. Aktiivisesta pahiksesta taitaa olla pelin kannalta enemmän hyötyä kuin epäaktiivisesta pahiksesta.

Meimei tuossa mietti, että miksi minut jätettiin henkiin, vaikka olen selkeä uhka pahiksille. Todennäköisesti pahikset ovat aliarvioineet uuden pelaajan ja pitäneet tarkka horaneekoa pahempana vastuksena. Horaneekon kokemuksesta on kaikille valtavasti hyötyä. Tuosta vois saada erään pahiksen tuntomerkin. Pitääpä tsekata nuo viestit uudestaan.

// Vampire, Zey ja Meimei väliin


Jii kirjoitti:
Vampire kirjoitti:Millä tavalla se, että poimin Ikusta epäilyttäviä asioita tai seikkoja, joihin haluaisin selvyyden tai jotka muuten kummastuttavat, tarkoittaa, että susta olisi tulossa taskuhyvis? Sekö, että oot pohtinut samoja asioita kuin mitä mun mieleen pälähtää ja satun pukemaan ne sanoiksi tekee automaattisesti susta taskuhyviksen? Valitettavasti mitään sellaista ei ole ilmassa, koska mä en oikeastaan pohtinut sua tuossa yhteydessä alkuunkaan. :D

Ei, vaan lähinnä se, miten jotenkin tunnut minua tässä pelissä nyt hirveästi puolustelevan. :D Tai siis ainakin mulle on tullut vähän tämmöinen tunne ja muutama muukin tästä on tainnut mainita.

Vampire kirjoitti:Ai :) Ehkä mä sitten tulkitsen asioita hassusti, koska mun mielestä tossa kohden horaaneko oli kyllä kummastellut sitä, että me kaksi oltiin riitelyn sijaan sovussa. Mulle on itse asiassa aivan sama, mitä ihmiset mussa kummastelee, mutta erinäisistä asioista tulee turhautunut olo, kun niitä aina kummastellaan. :P

horaaneko laittoi ensimmäisen viestinsä vasta tuon sanomisesi jälkeen. :P

Vampire kirjoitti:Jii, oletko ihan varma siitä, että et tartu nyt helppoon kohteeseen? Mun mielestä tärkeämpi kysymys tällä hetkellä olisi se, miksi pahis äänestäisi itseään pelissä, jossa ääntä ei pysty perumaan ja asettaisi itsensä siten tippumisvaaraan. Jotenkin minusta tuntuu siltä, että etsit nyt vähän väkisin jotain perustetta sille että voisit zeremiä äänestää. (toki, itse olen tässä zeremi-asiassa eri mieltä, koska toisaalta koen tuollaisen itsensä äänestämisen pahismaisena marttyrisointina, mutta sitten taas en keksi millään syytä miksi ihmeessä pahis toimisi noin. Sinä ilmeisesti keksit, joten kenties voisit valottaa sitä syytä meille muillekin)

Tietty zeremi voi olla ns. "helppo kohde", mutta jos hän minua epäilyttää, niin en kyllä ymmärrä, miksi jättäisin koko asian huomioimatta, koska on helppo kohde. :D En vaan huomaa mitään järkevää syytä, miksi hyvis äänestäisi itseään tuollaisessa tilanteessa, kun ääntä ei voi poistaa. Tietty sillä voidaan hakea reaktioita ja puhetta peliin, mutta loppujen lopuksi se vain lähinnä hidastaa hyvisten peliä. Jos hyvis äänestää itseään ja haluaa sillä puhetta, keskittyvät viestit ja pohdinnat sitten siihen äänestäjään, ja jos tämä on hyvis, pahikset tietenkin selviää vähemmällä, kun kaikki huomio keskittyy siihen itseään äänestäneeseen hyvikseen. Minähän tuossa viestissäni jo sanoinkin tuosta zeremin äänestämisestä:
Jii kirjoitti:Viime päiväisestä äänestämisestäsi, niin siinä ei tosiaan ole hyvikselle mitään järkeä. Tommosen äänestämisen huomaan järkevänä lähinnä pahikselle, joka yrittää saada luottoa, koska "eihän pahis nyt itseään asettaisi putoamisvaaraan"

mutta toki voin kertoa siitä vähän lisää, jos tuo ei ollut sinulle riittävää. :P Siis, kuten äsken jo sanoin, en huomaa hyvikselle juuri järkeä itsensä äänestämiseen (etenkään PNÄ- tai VÄ-systeemeissä), koska ääni on vähän turhan riskialtis ja saa pelin keskittymään haitallisen paljon tähän pelaajaan. Pahikselle itsensä äänestäminen on tyypillisempää ja hyödyllisempää, koska 1) sinunkin mainitsema pahismainen marttyyrisointi, 2) toisaalta moni kans edelleen antaa sitä luottoa, koska ei pahis noin tekisi - kuten sinäkin nyt. Ja tommosella toiminnalla muut pahikset välttyy ainakin jonkinaikaa suuremmalta huomiolta.

Vampire kirjoitti:Ja tuo taskuhyviskysymys tuntuu vähän sellaiselta ei ehkä ihan panikoivalta, mutta jotenkin ehkä hätiköidyltä "pakko saada huomio pois minusta"-heitolta, vaikka Jii ei edes ole ollut huomion keskipistettä lähelläkään.

Miksi haluaisin sitten yrittää saada huomion pois minusta, jos sitä ei minulla ole koskaan ollutkaan, etenkin kun tommonen toiminta mut juuri saa huomion keskipisteeseen? :D Tai sitten vain itse yrität kääntää tämän taskuhyvisasian pois sinusta minuun?

Vampire kirjoitti:Ja sen vielä haluaisin mainita, että Jiten kuoleman unohtaminen on hyvin huono syy sille, että joku olisi pahis tai hyvis. Se ei kerro roolista vielä mitään, koska ihmisen muistiin vaikuttavat monet asiat, joista yksi luultavasti ei ole se rooli, jota kyseinen pelaaja sattuu pelaamaan tässä pelissä. En nimittäin itse edes huomannut zeremin äänen olevan kummallinen (aka en muistanut Jiten kuollen) ja se tuskin tekee minusta vielä automaattisesti pahista.

Ei tietenkään. :D Lähinnä epäilen zeremiä eilisen takia, mutta tuo Jiten kuolemisen unohtaminen oli asia, mistä halusin kuitenkin mainita.


Vampire kirjoitti:
Ei, vaan lähinnä se, miten jotenkin tunnut minua tässä pelissä nyt hirveästi puolustelevan. :D

Aha :D ilmeisesti oon muuttunut jo niin lahopääksi että unohtelen omia viestejäni (mitä kyllä tapahtuu :D) En kuitenkaan ainakaan omasta mielestäni ole sua puolustellut erityisesti :P Kai mä sit olen sitäkin harrastanut, vaikka se on sitten jotenkin sniikannut multa ihan ohi (eikä ole oletettavasti tarkoituksenmukaista, jos en oo sitä ite havainnut)

horaaneko laittoi ensimmäisen viestinsä vasta tuon sanomisesi jälkeen. :P

No johan nyt on... :D En mä kyllä yleensä ihan näin puupää ole. Eikä, nyt mä vaan kikatan täällä, koska voi jessus, mä olen pönttö. :DDDD Ihan mahdollista toi, että horaa laittoi ton mun jälkeen, tosin sillon mun aivot on jotenkin temppuillut, koska mun muistini sanoo että se tuli mua ennen. (/me hiipparoi lukemaan topicia ja laittaa aivot jäähylle tuhmailun takia)

Mä taas olen ihan kujalla sen takia, miksi pahis äänestäisi itseään. Yleensä ne itseään äänestelleet on olleet hyviksiä. Nyt tosin alan käsittämään tätä sunkin näkökulmaa :P (käyn hitaalla tänään näköjään :P ja ylihymiöin xD)

Miksi haluaisin sitten yrittää saada huomion pois minusta, jos sitä ei minulla ole koskaan ollutkaan, etenkin kun tommonen toiminta mut juuri saa huomion keskipisteeseen? :D Tai sitten vain itse yrität kääntää tämän taskuhyvisasian pois sinusta minuun

En yritä kääntää huomiota pois itsestäni sinuun, koska mä tykkään pällistellä huomiossa kun oon huomannut toimivani sillon parhaiten. :P Ja mun on oman pelityylini kanssa vähän hankala vältellä huomiota, joten oon siihen sen verran tottunut, että mulla ei ole intoa päästä sieltä pois. Huono ilmaus tuossa sun lainaamassa kohdassa (vaikka ei niin huono kuin tuo painkoiva olis ollut) mutta seison sen takana, koska musta tuntui hassulta toi kysymys, kun en mitään sellasta ole tekemässä tai edes suunnitellut. En tiedä, miksi haluaisit huomion pois itsestäs jos et huomiossa ole (koska en voi tietää, mitä sun päässäsi liikkuu), mutta se on mahdollista ja sattui tulemaan mieleen.

Lähinnä epäilen zeremiä eilisen takia, mutta tuo Jiten kuolemisen unohtaminen oli asia, mistä halusin kuitenkin mainita.

Sitten olit maininnut sen hassusti muiden perustelujen keskellä, jolloin on ihan ymmärrettävää, että sen sekoittaa perusteluiden osaksi. :D


zeremi kirjoitti:Ymmärrän kyllä Jiin äänen. Hyvät perusteluthan sille on, mutta jos kuitenkin näät, että mahdollisesti hyvis on vähän riehunut, niin onko se syy tiputtaa se hyvis? :)

Vampire sekoilee yhtä paljon ku minä, heh. :) Ja eihän ne voi olla Jiin kanssa erossa toisistaan. :D Vampire toki mietitettyy nyt vähän sen takia, kuinka hän itse kiinnittää huomiota häneen kiinnittäneisiin. Lähinnä Meimeihin. Miksi Vampire koet tarvetta selitellä yötapahtumien olevan turhaa spekulointia?

En myöskään usko, että olisi ollut mitenkään järkevää pahikselta tappaa Jiteä, että Meimei näyttäis syylliseltä. Tai siis onhan se mahdollista, mutta vähän turha linkkaus pelaajaan. Kuitenkin pahiksien linkkaus tuolla äänellä olis aika riskialtista ja paljastuis varmasti myöhemmin pelissä. Ja Meimei pelaa mun mielestä tosi persoonallisella tyylillä, että paha ajatella hänen olevan ilveilevä pahis. :)

--Meimei

Vuorna ja Gera voisivat toki myös heräillä! :) (ja niin joo ps. horaa: kiitos siitä nickin muistamisesta sinullekin!) :)


Vampire kirjoitti:Mitä minä nyt olen sekoillut? En käsittääkseni mitään, vaan olen kertonut ajatuksiani pelaajista eikä se tietääkseni ole sekoilua. Millä tavalla olen kiinnittänyt huomiota lähinnä niihin, jotka ovat minuun tarttuneet? Joo, olen kommentoinut ihmisten puheita, koska niin mä pelaan, mutta ketään en epäile sillä logiikalla, että "kappas, toi sanoi mulle jotain, grr, se on salee pahis". Koin tarpeelliseksi sanoa yötapon spekulloinnista Meimeille, koska hänen käyttämänsä sävy häiritsi ja yleensä ne ovat juuri pahiksia, jotka spekuloivat topicissa yötappoa. Ja, zeremi, mun on aika vaikea lähteä sanomaan mitään sellaisista pelaajista, jotka eivät ole mua millään tavalla kommentoineet, koska satun puhumaan koko ajan ja siten musta on paljon materiaalia, jota kommentoida.

En haluisnheittää vielä ääntä kenellekään, vaan odotella, josko jotain ideaa kenestäkään tulis, mutta koska en ehkä pääse enää kunnolla koneelle, niin pakko. ++Meimei

Ainoa, joka kummeksuttaa sillä tavalla, että voisi äänestää. Jii on toinen, mutta ei yhtä paljon (vaikka Meimeikin vaan vähän) ja sinällään taas ymmärrän Jiin ajatusketjun. Perusteenpoikasta tälle äänelle löytyy mun edellisistä viesteistä, en pysty niitä juuri nyt referoimaan tai lainaamaan, pahoittelen.


Iku kirjoitti:Olisi mukava kuulla Vampire sun perusteet Meimein äänestämiseen. Minuakin ihmetyttää tuo Meimein heitto tuosta lavastetuksi tulemisesta, mutta se taitaa olla vaan ajattelematon kommentti, koska muu viesti on varsin asiallinen ja avoin.

Tässä pelissä yöstä selviämiseen on kolme tapaa: a) Olet pahis b) Pahikset pitävät jotakin toista sinua suurempana uhkana tai c) Suojelija sattui suojelemaan sinua, vaikka pahikset olisivat halunneetkin lynkata sinut. Niistä ei siis voi päätellä oikeastaan yhtään mitään. (Ainoastaan yöllä kuolleesta pystyy päättelemään joissain tapauksissa jotakin)

Hetkonen. Miksi Meimei ottaa sanani horan tarkkasilmäisyydestä itseensä? Hieman vainoharhaista, jos saan sanoa. Tämä saa kyllä Meimein hieman erikoiseen asemaan.Toisaalta zeremin kommentti pelaaja linkin luomisesta tuntuu oikealta.

Jii ei muutes ole kommentoinut Meimeitä ollenkaan (eikä Meimei Jiitä). Ainoastaan ihan alussa zeremistä puhuttaessa on Jii kritisoinut minun toimintatapani ja siinä samalla myös hivenen Meimeitä. Tuntuu jotenkin hassulta koska he ovat kuitenkin molemmat ottaneet kantaa muihin aktiivisiin. Välttelevätkö he tahallisesti toisiaan?


Violet kirjoitti:Eli siis tässä lupaamani listaus.

zeremi: zeremistä jäi mieleen ensimmäisenä päivänä itsensä äänestäminen, ja hänelle tyypillinen hyvistely päivän alussa. Itse näen tämän enemmänkin pahismaisena temppuna, sillä hyviksenä siitä ei taida olla paljoakaan hyötyä. itse sanoisin zeremin käytöstä lievästi pahismaiseksi.

Vampire: Vampiren reaktiosta Jiin luottoääneen on jo puhuttu, mutta siinä ei minusta ole niin paljoa ihmeteltävää. Vampire on kuitenkin vienyt keskustelua eteenpäin, ja nyt mielienkiintoinen on hänen ja Jiin kiista. Myös nuo "sekoilut" saavat hieman kulmien kohottelua. Vampiressa on siis ollut hyvismäisiä sekä pahismaisia piirteitä, joten luokittelisin hänet neutraaliksi. Pitäisi varmaan tarkastella hänen viestejään paremmalla ajalla.

Jii: Jii aloitti pelin antamalla heti luottoäänen Vampirelle. Tuo aloitus aiheutti hieman kummastusta, sillä ääntä ei voi perua. Poissaolon jälkeen Jii on osallistunut keskusteluun aktiivisesti, ja saanut oman mielipiteensä esille. Itse luokittelisin hänet lievästi hyvismäiseksi juuri siitä syystä, että hän on tuonut mielipiteitään esille ja edistänyt peliä.

Carm: Carm on ollut tässä pelissä hiljainen, mutta hänen viestinsä ovat olleet kunnollisia. Niissä on ollut pohdintaa tilanteista, ja herätelty jonkin verran keskustelua. Itse sijoittaisin Carmin lievästi hyvismäiseksi.

Mus mus: Mus mus on ollut melko mitäänsanomaton. Ensimmäisenä päivänä puolusteli Ikua ja toisena kommentoi hieman eilisenpäivän tapahtumiin sanomatta niihin kuitenkaan mitään uutta. En nyt sanoisi, että hiljaisuus on selvä pahiukseuden merkki, sillä kaikilla meillä on joskus kiireitä. Sijoittaisin hänet nyt lievästi pahismaisiin, sillä häneltä on tullut aika vähän mielipiteitä.

Iku: Iku vaikuttaa jostain syystä hieman kokeneemmalta pelaajalta, en tiedä miksi. Hänestä on jäänyt mieleeni hänen suhtautumisensa zeremiin. Jo ensimmäisestä zeremin hyvistelystä Iku antoi hänelle luottoa, ja kun zeremi äänesti itseään, oli Iku heti pelastamassa hänet. Kuitenkin,hän on lähtenyt peliin mukaan reippaasti ja pahiksena hän saattaisi olla hieman varovaisempi. Pidän Ikua siis lievästi hyvismäisenä, mutten unohda hänen linkittymistä zeremiin. Jos zeremi on pahis, niin Iku tuntuu hänelle luentavalta kumppanilta.

Meimei: Meimei on ollut pelissä mukana, mutta hänen viestinsä eivät kuitenkaan ole olleet niin sisältörikkaita. Esim. Jite äänestyksen perusteet eivät olleet erityisen hyviä. Itse sijoittaisin hänet epäilyttäväksi, vaikka hän ei ole niin epäilyttävä, kuin muut siinä kastissa olevat.

Vuorna ja Geraldine: eivät ole heränneet.

Itse en ole varma siitä, kuinka pääsen koneelle huomenna, joten annan ainakin toisen äänen jo tänään. --Carm on ollut mielestäni hyvismäisin pelaaja, vaikka hän onkin hieman hiljainen. Mietin vielä sitä, kuinka aion käyttää positiivisen ääneni.


Jii kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Ymmärrän kyllä Jiin äänen. Hyvät perusteluthan sille on, mutta jos kuitenkin näät, että mahdollisesti hyvis on vähän riehunut, niin onko se syy tiputtaa se hyvis? :)

Ainahan on mahdollista, että epäilyttäviä asioita sanonut ja tehnyt pelaaja onkin hyvis. :D Jos joku asia tekee pelaajasta enemmän pahismaisen kuin hyvismäisen, niin musta on silloin ihan järkevää ottaa se riski, ettei sitä pahista sieltä kaikesta huolimatta löydykään. Samaa riskien ottoa ja hyvisten tappamistahan juonarit on muutenkin täynnä ja hyviksiä tapetaan harva se päivä. Miksi mietit tätä vasta nyt, juuri kun sinua ollaan sopivasti tappamassa?

Iku kirjoitti:Jii ei muutes ole kommentoinut Meimeitä ollenkaan (eikä Meimei Jiitä). Ainoastaan ihan alussa zeremistä puhuttaessa on Jii kritisoinut minun toimintatapani ja siinä samalla myös hivenen Meimeitä. Tuntuu jotenkin hassulta koska he ovat kuitenkin molemmat ottaneet kantaa muihin aktiivisiin. Välttelevätkö he tahallisesti toisiaan?

Koska mulla ei ole ollut mitään järkevää syytä puhua Meimeistä? :D En ole sanonut monesta muustakaan pelaajasta sanaakaan, aika jännä, että kritisoit ainoastaan sitä, etten ole puhunut juuri Meimeistä. Meimei ei ole kuitenkaan omaan silmääni tehnyt mitään kovinkaan pahismaista, jonka kokisin tarpeelliseksi tuoda esille (ja kun muut ovat vielä niitä asioita aika pitkälle jo jauhaneet). Keskityn yleensä niihin itselle epäilyttäviin pelaajiin ja muut jää vähemmälle huomiolle. :P

Iku kirjoitti:Viestien lukemisen jälkeen Jii ja Vampire nousivat ykkösepäilyikseni. Vampire reagoi todella vahvasti kaikkeen, mutta ilmeisesti kyseessä oli huonopäivä tai jotain, koska hän vaikuttaa tällä hetkellä paljon tasaisemmalta. Jii ottaa (ainakin käsitykseni mukaan) peleihin kantaa jämäkästi, mutta tällä kertaa alun viestit vaikuttivat jotenkin kevyemmiltä ja ei niin teräviltä. ( Nyt sitten tulet tietenkin parantamaan tapasi ja tämäkin teoria menee pipariksi.)

Eli olisit siis ollut valmis antamaan äänen ihan sen takia, että pelityyli ei ole täysin samanlainen kuin jossain toisessa pelissä? Musta tuo on edelleenkin aika hatara perustelu äänelle. :D


Carm kirjoitti:
Meimei kirjoitti:Ja Carm: leukaa kutkuttavuudella meinasin vain, että niinkuin pikkupartaiset miehet tekevät, myös minä (vaikken partaa omistakaan enkä sattumoisin ole mies) hieroskelen leukaa pohtiessani jotakin asiaa :)


Kerro toki, jos sanomisissani on jotain, minkä pohtimisessa voin olla avuksi.

Meimein kommentti yöllä tapahtuneesta lavastuksesta mietitytti mua samoin kuin näköjään muitakin. Meimein selityksen jälkeen olen kuitenkin sitä mieltä, että hän on tainnut vain innostua yötapon pohtimisesta etenkin, kun se ainakin jossain määrin koskettaa häntä itseään. En siis itse näe tässä asiassa mitään pahismaista. Tuntuu, että Ikun ja Meimein kiinnostus yötappoja kohtaan johtuu siitä, että kumpikin ovat pelanneet Kylässä toistaiseksi varsin vähän eivätkä ehkä ole törmänneet siihen, ettei yötappojen analysointia välttämättä pidetä täällä järkevänä hommana.

Sen sijaan minua kiinnostaa, miksi zeremi ei näe yötappojen analysoinnissa mitään kummallista tai haitallista. Aiheestahan käydään toisinaan peleissä keskusteluja ja luulisi zereminkin ainakin yhteen törmänneen.

Vampire kirjoitti:en vieläkään ymmärrä Jite-ääneä, koska miksi joku olisi pahis sen takia, että esittää jonkun teorian


Tulee mieleen, että näyttääkseen aktiiviselta tai kehittääkseen vaivihkaa pahiksia auttavia teorioita. Mutta ihan suoraa päätä teorioiden kehittelijät eivät siis tietenkään pahiskoppaan lennä.

Vai oli zeremin ääni itselleen pelkäksi keskustelun avaajaksi tarkoitettu? :< Minusta tuommoiset äänet ovat joka tapauksessa aika ikäviä varsinkin tällaisessa pelissä, jossa ääntä ei voi perua. Eri juttu herätellä ja heitellä ääniä milloin missäkin tarkoituksessa, kun äänen voi tarpeen tullen vetää pois.

zeremi kirjoitti:Nyt kuitenkin omaääneen on tarttunut liuta pelaajia, joista luulisin monen olevan hyvis, koska pahis varmaan yrittäisi välttää nostamatta huomiota itteensä turhalla pohdinnalla.


Minusta tuo ei ole mikään peruste antaa luottoa. :D Eikös pahikselle nimenomaan ole ainakin alkupelistä edullista pysytellä massan mukana eikä kamalasti sooloilla? Eli jos muut pohtivat niin miksei silloin pahiskin. Ja jos nimenomaan äänestit itseäsi saadaksesi aikaan keskustelua, miksi kuitenkin viittaat nousseeseen keskusteluun turhana pohdintana?

Iku kirjoitti:Se missä suhteessa mitäkin lähdettä kannattaa painottaa, on vielä hieman hakusessa, mutta kokeileminen taitaa olla paras keino tähänkin pulmaan.


Kehottaisin ennen muuta keskittymään meneillään olevaan peliin. :) Kuten Jii totesi, vanhojen pelien lukemisesta saattaa joskus olla hyötyäkin, mutta ne voivat myös sekoittaa, kun pelaajien pelityylit eivät ole kiveen hakattuja ja muutenkin pelkästään pelityylin perusteella annetut äänet ovat aika hataralla pohjalla.


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta:

Äänet:
1 zeremi (++Jii)
0 Meimei (--zeremi, ++Vampire)
-1 Carm (--Violet)

zeremi on kuolemassa äänijohdon takia, sekä Geraldine, Vuorna, Carm ja Mus mus, jotka eivät vielä ole äänestyspakostaan huolimatta äänestäneet. Muistakaa siis äänestää, mulla ei ole halua etsiä neljää varapelaajaa :(

Äänestyspakot:
Geraldine, (Vampire), Vuorna, (Violet), Carm, Mus mus

Poissa:
Ei kukaan, jee :3

Päivä päätty TÄNÄÄN kello 21.00, eli n. 4½ tunnin päästä.


zeremi kirjoitti:Jii: Puhun vasta nyt, kun oon päässy takas koneelle. :D

Mut pohditaampas hetki:
Äänestä jotakuta muuta ilman perusteita -> pahismaista
Äänestä itseään perusteena saada puhetta -> pahismaista

Toisin sanoen, sulle on yhden tekevää, mitä oisin tehnyt? Pahiksena sun ois helppo tarttua näihin asioihin ja muodostaa niistä pahe. Musta keskustelun herättäminen on järkevää ekana päivänä ja itseään äänestäminen näytti toimivan tosi hyvin. Paljon tuli kommenttia ja mielipidettä. Myös yleisen mielipiteen mukaan (koska oon vieläkin elossa) se ei ollut enemmän pahismainen ku hyvismäinen teko. Sulla voisi olla siis likaset jauhot pussissas. En kuitenkaan pystyis uskomaan, että lähtisit tuota mielipidettäs pahiksena huutamaan täysillä eteenpäin, joten en lähe sua syyttämään.

Itseäni puolestaan mietityttää Violet, joka huomioi mun äänen pahismaisena, mutta ei äänestänyt mua. Lisäksi Violetin teoria musta ja Ikusta on naurettava, koska mun perusteet miinus-Ikulle oli hyvä urheiluhenki, antaa ensikertalaisten kokeilla myös, ja Ikun ääni tuskin oli outo "pelastus", koska olihan päivääkin jäljellä reilu tunti ja Iku oli maininnut pitävänsä mua hyviksenä kauan ennen kuin äänestin itseäni. Violet tuntuu siis vähän tommoselta matalan profiilin pahikselta: ottaa kantaa, mutta ei toimi.

++Violet


Violet kirjoitti:
zeremi kirjoitti: Iku oli maininnut pitävänsä mua hyviksenä kauan ennen kuin äänestin itseäni

Iku tosiaan on antanut sinulle luottoa pelin alusta asti, mutten missään vaiheessa sanonut häntä erityisen pahismaiseksi. Listauksessanikin sanoin häntä hyvismäiseksi, mutta että hän jotenkin linkittyy sinuun. Oudolla toiminnallasi olet tehnyt myös Ikusta epäilyttävämmän.

zeremi kirjoitti:Itseäni puolestaan mietityttää Violet, joka huomioi mun äänen pahismaisena

Huomioin muitakin henkilöitä, kuin sinut pahismaisiksi. Haluaisin kyllä kuulla mm. Meimein näkemyksen tästä tilanteesta ennen kuin äänestän, ja Mus musistakin olisi kiva kuulla jotakin. Ääntäni kun en voi enää perua edes miinusäänellä.


Carm kirjoitti:Mulla on nyt ongelma tämän äänestämisen kanssa. En ole ehtinyt kamalasti paneutua peliin ja tarkemmat pelaajapohdinnat jäävät kyllä auttamatta seuraavaan päivään. Eniten pinnalla pyörineistä Meimeistä, zeremistä, Jiistä tai Vampiresta mulla ei ole erityisen pahismaista kuvaa kenestäkään ja muista pelaajista ei sitten olekaan oikein minkäänlaista mielipidettä.

--Jii, tää on aika suora äänestyspakon kuittaus, mutta olkoon tällä kertaa. :< Voisin periaatteessa miinusäänestää zeremiäkin, mutta mökötän, kun en saanut vastauksia kysymyksiini ja tällä hetkellä ainakin äänen heittäminen siihen suuntaan näyttäisi johtavan arvontaan, mikä on epätoivottavaa.


zeremi kirjoitti:Carm: Ei ois menny arvontaan, koska myös tällä hetkellä myös Violetilla on +1 ääntä.

Violet: Pelin aktiivisuustasoon nähden veikkaan, ettet saa sun vastauksias tänään.


Carm kirjoitti:Ainiin, ei tietenkään. Kirjoitin tuon viestini ja sitten säädin välissä jotain muuta enkä sitten enää lähettämishetkellä ollenkaan rekisteröinyt, että sun antama ääni tietenkin muutti tilannetta, kun oli tullut siinä välillä. Enpä nyt tiedä, missä aivoni taas lomailivat.


Iku kirjoitti:-- zeremi

huoh... Olen edelleenkin sitä mieltä, että zeremi ei ole pahis. Ääneni ei taida tulla yllätyksenä. Epäilen tällä hetkellä eniten Jiitä ja Meimeitä, mutta saatan erehtyäkin. Ainoastaan zeremi on mielestäni varmasti hyvis, joten hänen lynkkaamisensa tässä(kään) vaiheessa ei ole järkevää. Olisi päästy kaikki helpommalla jos zeremi et olisi äänestänyt itseäsi. Nyt olet onneksi aktivoitunut ja ottanut itseäsi niskasta kiinni. Vannoin itselleni (ja Kayullekkin), etten enään puutu zeremin tekemisiin. Näköjään en siis ole hyvä pitämään lupauksiani.

zeremin ja Meimein luottoäänet viimekierrokselta olivat, Vampiren sanoja lainaten, hyvän hengen ele uudelle pelaajalle. (Ainakin minun tietääkseni) Se että zeremiltä luottoa sain ei vaikuttanut mitenkään omaan ääneeni.

Tällä kierroksellakaan toista ääntäni tuskin käytän, koska se ei todennäköisesti vaikuta äänestyksen tulokseen ja en osaa päättää äänestänkö Meimeitä, Jiitä vai jotakin aivan toista. Mutta onhan tässä vielä puolitoista tuntia aikaa muuttaa mieltään.


Violet kirjoitti:zeremi: Olet oikeassa, en oikein taida saada vastauksiani tänään. Siispä kahdesta epäilyksenalaisesta valitsen antiaktiivisemman, eli ++Meimei. Olisin kyllä hänestä halunnut kuulla enemmän ennen tämän äänen antamista, mutta eipä asialle enää voi oikein mitään.


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta:

Äänet:
1 Violet (++zeremi)
1 Meimei (--zeremi, ++Vampire, ++Violet)
0 zeremi (++Jii, --Iku)
-1 Jii (--Carm)
-1 Carm (--Violet)

Violet on kuolemassa saatuaan äänensä ensin, sekä Geraldine, Vuorna ja Mus mus, jotka eivät vielä ole äänestyspakostaan huolimatta äänestäneet.

Äänestyspakot:
Geraldine, (Vampire), Vuorna, (Violet), (Carm), Mus mus

Poissa:
Ei kukaan, jee :3

Päivä päätty tänään kello 21.00, eli hieman yli tunnin päästä.


Vampire kirjoitti:En ehdi tänään keskittyä peliin niin hyvin kuin haluaisin. Ajattelin vain tulla sanomaan, että mun mielestä zeremin perustelut Violetille kuulostaa vähän hassuilta. Vähän sellaisilta, että epäillään nyt vähän sen takia että joku on esittänyt toisen mielestä naurettavan teorian. Pelkästään sen takia, että joku on tehnyt jonkun teorian ei oikein voi epäillä. Muutenkin perusteet tuntuvat vähän ontuvilta.

Itseäni Violet epäilytä, Violet tuntuu pelaavan samalla tavalla kuin tavallisesti hyviksenä eli tuo mielipiteitä esiin, mutta ei erotu mitenkään merkittävästi aktiivisuudellaan aka ei ole pelin aktiivisimpia.

--Violet

zeremi tuntuu nyt jollain tapaa tarttuvan paljon niihin, jotka ovat häneen tarttuneet. Eli ainakin Jiihin. Menee jopa niin pitkälle, että epäilee Jiitä, mutta kieltää epäilyn heti seuraavassa lauseessa. Sitten ääni suuntautuu Violetille vähän kämäisin perustein, joten mietin, että olisko zeremi mahdollisesti Jiin pahistoveri, joka ei halua sanoa pahiskamuaan hyvikseksi tietoisena siitä, että se keräisi myöhemmässä vaiheessa mikäli toinen tippuu epäilyjä myös toisen osapuolen niskaan, vaan ilmoittaa sen sijaan epäilevänsä, mutta sen sijaan että äänestäisi, kuten epäilyistä voisi olettaa, peruu epäilyksensö seuraavassa lauseessa ("en usko, että pahis toimisi noin, joten en epäile sua") ja äänestää toista, vaikka äänestysperusteet olisivat imo paremmat edelliselle.


Iku kirjoitti:Violet: Kumpi meistä (Minusta ja Vampiresta) on toinen pahisepäilysi? Ainoastaan me olemme olleet Meimeitä aktiivisempia. Nyt kun laskin viestit niin nakataampa lista tähänkin. Suluissa olevat lynkattu.

Vampire 17
Iku 11
Meimei 9
zeremi 8
Violet 6
Jii 6
(horaneeko 5)
Carm 5
Mus mus 4
(Jite 3)
Vuorna 0
Geraldine 0


Iku kirjoitti:Vampire ehti väliin.

(Miksi foorumi ei ilmoittanut uusia viestejä tulleen?!)


zeremi kirjoitti:
Vampire kirjoitti:En ehdi tänään keskittyä peliin niin hyvin kuin haluaisin. Ajattelin vain tulla sanomaan, että mun mielestä zeremin perustelut Violetille kuulostaa vähän hassuilta. Vähän sellaisilta, että epäillään nyt vähän sen takia että joku on esittänyt toisen mielestä naurettavan teorian. Pelkästään sen takia, että joku on tehnyt jonkun teorian ei oikein voi epäillä. Muutenkin perusteet tuntuvat vähän ontuvilta.

Violetista jää vaan semmonen kuva mulle, että yrittää kompata täällä hiljasella profiililla, mikä on omasta mielestäni vähän outoa.


Violet kirjoitti:Oikeastaan toinen pääepäilyni oli zeremi. Minun olisi kyllä pitänyt tarkistaa viestien määrä, mutta zeremi vaikutti aktiivisemmalta. Ehkä tälläisen mielikuvan syntymiseen on aiheuttanut viestien laatu.

// Ja nyt he ovatkin yhtä aktiivisia.


zeremi kirjoitti:Tai se, että mut äänestettiin aktiivisimmaksi pelaajaksi KEPPI-gaalassa. :D

"aktiivinen hyvis" <- ja pah. Mielestäni en oo ollu sen aktiivisempi ku koskaan ennenkää :D


Jii kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Toisin sanoen, sulle on yhden tekevää, mitä oisin tehnyt? Pahiksena sun ois helppo tarttua näihin asioihin ja muodostaa niistä pahe. Musta keskustelun herättäminen on järkevää ekana päivänä ja itseään äänestäminen näytti toimivan tosi hyvin. Paljon tuli kommenttia ja mielipidettä. Myös yleisen mielipiteen mukaan (koska oon vieläkin elossa) se ei ollut enemmän pahismainen ku hyvismäinen teko. Sulla voisi olla siis likaset jauhot pussissas. En kuitenkaan pystyis uskomaan, että lähtisit tuota mielipidettäs pahiksena huutamaan täysillä eteenpäin, joten en lähe sua syyttämään.

Ei? :D Keskustelua kannattaa herättää toki, mutta mun mielestä itsensä äänestäminen on siihen asiaan väärä lähestymistapa, koska se saa huomion keskittymään vain itseensä, mitä hyviksen ei pitäisi haluta. Jos haluaa keskustelua, niin kyllä minä silloin nään järkevämpänä ja hyvismäisempänä antaa sen äänen jollekin muulle perusteitta - tai sitten toki olis ollut mahdollista jättää ääni kokonaan antamatta. :P

Iku kirjoitti:Epäilen tällä hetkellä eniten Jiitä ja Meimeitä, mutta saatan erehtyäkin.

Samoin perustein edelleen?

Musta on jännää ja äärimmäisen ärsyttävää, kuinka ihmiset nyt miinustelee muiden ihmisten antamia plussia tosi ahkerasti pois. x) Kun oikeasti, eihän tässä kohtaan edes ole kellään plussaa ja sitten voivotellaan, kun joudutaan arvontaan. :DD Ihmiset pelastelee täällä toisiaan niin ihmiselvästi, ettei tuota kohta enää edes uskalla sanoa pahismaiseksi, kun kaikki hyviksetkin sitä tekee. Toinen mikä ärsyttää on tuo, että "hmm en kyllä äänestä vielä mutta on päivää vielä tunti jäljellä äänestetään sitten! :)", koska ei kukaan ehdi tommosessa ajassa reagoimaan ja sitten tulee niitä iltakaaoksia ja kaikki hämmentyy ja erikoisia kuolee.

Ikun zeremin pelastus oli aika jännä, koska tuntuu olevan niin varma zeremin hyviksyydestä ja kun zeremi on muka ainoa pelaaja pelissä, joka on ihan 101% hyvis. :P Mutta toisaaltahan Iku on zeremiä kohtaan antanut luottoa aikaisemmin, kun taas Vampire miinustaa Violetin äänen pois, vaikkei ole pikaisella selaamisella sanonut tästä aikaisemmin kuin tämän
Vampire kirjoitti:Violetille haluaisin mainita, että on vähän väärin sanoa muiden epäilleen zeremiä itsensä äänestämisen takia, koska minä ainakin olin niin totaalisen pyörällä päästäni, että en tiennyt luottaako vai epäillä. Ja teoria Ikun ja zeremin pahistoveruudesta on vähän kaukaahaettu, kuten taisin mainita jo omissa pohdinnoissani.

ja nytkin perustelut hänen hyviksyyttä vastaan tuntuu tosi nopeasti väännetyiltä, hätäisiltä ja no, vajailta. :D


Iku kirjoitti:Jii: Kyllä, perustelut ovat yhä samat.

Luin uudelleen Jiin ja Meimein viestit läpi ja Jii vastasi esittämiini kysymyksiin vakuuttavammin, joten ++Meimei


Mus mus kirjoitti:....Melkein unohtui, että on äänestyspakkokin.

Mulla on yhä eniten epäilyksen alla Meimei, erinäisistä syistä johtuen. Laitoin alkupäivästä ihmettelyä hänen eilisestä äänestään, mihin hän ei ole tullut vastaamaan (vaikka uskon, että hän huomasi melko varmasti ihmettelyni, tiedä sitten). Tämän lisäksi hän antaa aika heppoisin perustein ihmisille hyvisvibaa, pahimpana särähtäen tämä:

Luottoni Ikuun johtui suurimmaksi osaksi rehdin oloisista viesteistä ja tarmokkuudesta, jota en ehkä itsekin uudempana pelaajana odota pahikselta, varsinkaan, kun Iku myös on uusi täällä.


...Et odota, että uusi pelaaja olisi tarmokas pahiksena? Jotenkin hassu päätelmä (voi vaikuttaa se, että olen nähnyt useitakin aloittelijoita aktiivisina pahiksina, eikä Meimei ole niin monessa pelissä vielä kylässä pelannut), ja se särähtää korvaani. Pahiksen on helppo antaa hyvisvibaa heppoisistakin syistä, kenties Meimei ajattelee ottavan Ikun taskuhyviksekseen. Sen lisäksi on tuo "minut on lavastettu" heitto tuntuu aika kaukaahaetulta, johon voisi yrittää tukeutua myöhemminkin.

++Meimei

//Iku väliin, äänestää myös Meimeitä. Olen oman kantani takana, ja pidän ääneni, vaikka Meimei onkin näillä näkymin muutenkin putoamassa.

zeremin miinusääni Meimeille on aika löyhästi perusteltu, sanon ma.

En myöskään usko, että olisi ollut mitenkään järkevää pahikselta tappaa Jiteä, että Meimei näyttäis syylliseltä. Tai siis onhan se mahdollista, mutta vähän turha linkkaus pelaajaan. Kuitenkin pahiksien linkkaus tuolla äänellä olis aika riskialtista ja paljastuis varmasti myöhemmin pelissä. Ja Meimei pelaa mun mielestä tosi persoonallisella tyylillä, että paha ajatella hänen olevan ilveilevä pahis. :)


Jos multa meni ohi, että Z olisi perustellut miinusääntään muuallakin, niin voitte korjata x). Tän perusteelal hän luottaa kuitenkin Meimeihin aika löyhin perusteluin... Voiko edes kuvitella, että olisi näin ilmiselvää pahisklikkiä (Lue= Tuskin ei.).

Lisää myöhemmin.


Zey kirjoitti:Ja päivä onpi päättynyt. Iltaviestiä tulee pian :)


Zey kirjoitti:2.ilta

Kot kot kooooot?" kysyi yksi kana tärkeänä. Hän oli selvästikin ottanut tehtäväkseen huolehtia, että joku häädettäisiin ennen auringon laskua.
"Kot kot!" toinen kana syytti pontevasti.
"Kot kot koot", kolmas ei uskonut.
"Kooot kooot", eräs kana ehdotti. Ja siitäpä alkoikin kova melske ja meininki. Kanat juoksivat ympäri kanalaa kotkottaen omaa ehdokastaan ja kumoten toisten ehdotuksia. Lopulta muutama kana alkoi kuorossa syyttää suurta orrella katselevaa lintua. Koska puolustelijat alkoivat jo väsyä, päätettiin tuo outo katselija häätää. Jahtaava kanalauma oli pelottavinta, mitä tuo lintu oli koskaan nähnyt ja niinpä hän juoksi niin kovaa kuin jaloistaan pääsi. Mutta ei aikaakaan kun kuului vain kukon surullinen kiekuminen ja kanat palasivat masentuneina ja väsyneinä takaisin kanalaan.
"Naps", kuului vain, kun Zey sammutti valot ja kanaset jäivät nukkumaan orrelle.

Äänet:
3 Meimei (--zeremi, ++Vampire, ++Violet, ++Iku, ++Mus mus)
0 zeremi (++Jii, --Iku)
0 Violet (++zeremi, --Vampire)
-1 Jii (--Carm)
-1 Carm (--Violet)

Meimei siis kuoli saatuaan eniten ääniä.

Kuolleet (3/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko

Äänestyspakot:
Geraldine, (Vampire), Vuorna, (Violet), (Carm), (Mus mus)

Geraldine ja Vuorna eivät suorittaneet äänestyspakkoaan. Heille haetaan yön aikana varapelaajia ja he saavat anoa paikkaansa takaisin.

Poissa:
Ei kukaan, jee :3

Yö alkaa nyt ja päättyy huomenna, kello 21.00. Yönimet minulle ennen sitä siis.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kanalassa - Peli onnellisesti ohitse n__n

ViestiKirjoittaja Mus » 11.11.2013 22:57:21

Zey kirjoitti:Vuornan tilalle on tullut takaisin horaaneko, toivottakaa hänet siis tervetulleeksi peliin :)


Zey kirjoitti:3.aamu

Tänä aamuna ei ollut kukko herättämässä kanalan väkeä, joten kanat heräsivät tylysti siihen, kun valot napsautettiin päälle ja jyvät heitettiin lattialle. Syötyään kiireellä aamiaisjyväset, rupesivat kanat huomioimaan ympäristöään. Yksi kana oli taas kadonnut ja tämän pesästä löytyi myös rikkoutuneet kananmunat. Murhetta lisäsi myös nurkasta löytynyt kana, joka ei herännyt tökkimistä huolimatta. Surumielisyyttään osoittaakseen kanat kotkottivat kuorossa niin, että koko kanala täyttyi äänellä.

Kuolleet (5/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko
2.yö: Carm - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktivisuuskuolema)

Äänestyspakot:
Ei kenelläkään :)

Poissa:
Ei kukaan, jee :3

Päivä alkaa nyt ja päättyy maanantaina, 13.5. kello 21.00.


zeremi kirjoitti:Menitte sitten oikeen massaamalla massaamaan meijän ainoon miespuolisen turvan, kukon (suojelija). Hyi hyi teitä. Oiskohan joku haukoista (pahikset) liikkeellä?

3 Meimei (--zeremi, ++Vampire, ++Violet, ++Iku, ++Mus mus)


zeremi kirjoitti:Ai, mutta niin. Kukas muukaan siellä olikaan äänestämässä kuin eilen epäilemäni Violet.

++Violet

Haluutko vähän selventää asiaa?


Vampire kirjoitti:zeremi, siellä oli aika monta muutakin kuin vain Violet. Miksi kiinkität huomiosi vain häneen? Itsekö olisit tiennyt Meimein olevan suojelija (itselle ainakin oli totaalinen yllätys ja aiheutti pieniä manauksia, koska hitto! suojelija ekana yönä) ja mikset sitten toitottanut, että elkää listikö Meimeitä? Ennemmin sanoisin, että jompikumpi näistä viimetingassa ääbestäneistä eli Iku tai Mus mus olisi pahis, jos siellä joku pahis luuraa (tietysti argumentti ei ole niin validi, koska en ole katsonut sen tarkemmin milloin Violet tarkalleen äänesti, kunhan katson tuota äänestysten merkitsemistä tuossa)


zeremi kirjoitti:Vampire: Mistä ihmeestä mä oisin voinu tietää onko joku suojelija? En vain pitänyt Meimeitä pahismaisena ja siksi annoin sille miinusta, kuten totesinkin jo.

Kyllä mä keskityn muihinkin, mutta Violet oli päälimmäisenä eilisen takia ja en nää pointtia olla sillon äänestämättä häntä, koska hän on epäilyttävin tällä hetkellä.

Kyllä mua Mus, Iku ja sinä kiinnostatte ihan yhtä paljon. Kertokaapas vielä: Miksi Meimei? Mikä hänessä oli niin pahismaista, että piti massata?


Mus mus kirjoitti:Hei, olen kertakäyttöinen ennustajanne, ja

++Violet

on pahis, ennustin hänet viime yönä.

Ei ollut tarkoitus tulla heti esiin, mutta tilanne muuttui, kun viime yönä kuolikin kaksi yhden sijasta. Nyt kun pelaajia on enää 7, meillä on enää varaa vain yhteen harhalynkkaukseen, ja olisi fiksumpaa saada aikaa kahdeksi päiväksi viimeisen pahiksen etsimiseen yhden sijasta. Sen lisäksi suojelijan kuoltua en uskalla pysyä varjoissa enää pidempään. Toivottavasti tästä päivästä tulee muutakin, kuin massauspäivä.

Z:n kysymyksene, äänestin Meimeitä, koska hän oli meielstäni siinä tilanteessa epäilyttävin, perusteet oli viestissäni.


zeremi kirjoitti:Musia on siis tuskin turhaa epäillä, ellei joku muu tuu sanomaan mitään.

Se lähinnä kiinnostaa, että miksi oisit halunnu pantata ennustustulosta yleensäkkää, koska se auttaa hyviksiä joka tapauksessa?


Mus mus kirjoitti:zeremi: Tarkoitus oli eka yrittää saada Violet kertomaan mielipiteitään pelaajista, jolla olisi voinut saada päätelmiä pahiskaverista, mutta nyt se ei ole enää kannattavaa.


Violet kirjoitti:Jaahas, näköjään saitte minut. Mus mus, voit varauta kuolemaan yöllä.

En aio enää postailla tänne, etten vahingossa paljasta enää mitään.


zeremi kirjoitti:No, joo totta. Kunhan tänään oisit paljastanu sen, niin toi ois ollu melko hyvä taktiikka. Good work, Mus! :)


Vampire kirjoitti:No tää muuttaa sitten kaiken. Hienosti osuttu, Mus!

++Violet

One more to go, koska uskoisin Musin puhuvan totta, koska pahikselle olis vähän hassua tulla tälläin claimimaan päivän alussa, koska oikea ennustaja pystyy tulemaan esille varsin helposti, joten pahis ei olis riskeerannut.

zeremi: en mä tiedä :) mä vaan kummastelin, miks tartuit vaan Violetiin, vaikka äänestäjiä oli muitakin. Ja nyt naurattaa, koska heh, näköjään onnistuin taas kerran tietämättäni puolustelemaan pahista. Ilmeisesti joku mun oma kirous.

//Violet kiilas ja todisti sitten, et Mus puhuu totta, kiitos siitä.
//Mus ja zeremikin väliin

zeremi, taitaa olla varmaa et Mus on ennustaja, kun kerran Violetkin näytti jo tunnustaneen. Pakko vaan sanoa, että uskomaton tuuri/nenä/whatever Musilla. En nimittäin olis heti lähtenyt Violetia veikkaamaan pahikseksi (muuten en oliskaan puolustanut sitä)

//zeremi taas (ja näköjään en osannut lukea kiilausilmotuksia oikeinpäin, kiilaajat siis nyt nurinkurin mainittuna)


Mus mus kirjoitti:No höh, odotin jo Violetilta jotain "Valehtelija, minä olen oikea ennustaja" heittoa. No pitää lähteä analysoimaan hänen nykyisten viestiensä pohjalta (joita on 7 + toi yksi.)


Iku kirjoitti:Näköjään olette olleet taas vauhdissa. Hyvä, ensimmäinen pahis napattu. Nyt vain etsimään toista.

++Violet

Violetin ja Mus musin ansiosta tämä ääni tuskin kaipaa minkään sortin perusteluja.:D


zeremi kirjoitti:Nyt kun Violet on saatu jo kiinni, niin ajattelin vähän pohtia hänen sanomisiaan ja löytää linkittymisiä toisiin jne.

Kahdessa ekassa viestissään hän ei sano mitään muista kuin minusta.

1. päivä - Violet kirjoitti:Hereillä ollaan.

PNÄ vaikuttaa minusta aika kiintoisalta. Tuo vähän vaihtelevuutta näihin peleihin. Nyt pitäisi vain muistaa, etten anna vanhoista tottumuksista heräteääniä.

Tuosta zeremin hyvistelystä ei oikein voi sanoa mitään. Tuo kun on tavallista käytöstä zeremiltä, ainakin silloin kun hän pelaa hyviksenä. Ja jos hän pelaisi pahiksena, niin hän todennäköisesti tekisi saman, jotta muut olettaisivat hänen olevan hyvis. Eli tuosta tilanteesta ei oikein voi sanoa vielä mitään.
1. päivä - Violet kirjoitti:zeremi: Mitä ajattelit hyötyväsi laittamalla itsesi putoamisvaaraan?


Sitten hän tarttuu Meimeihin, minuun ja lopuksi Ikun luottoääneen. Pahiksena hän tuskin olisi ottanut näin rajua kantaa Ikuun, joten uskoisin Ikun olevan hyvis.

2. päivä - Violet kirjoitti:Meimei on kyllä ollut mielestäni epäilyttävä, mutta zeremi on ollut häiritsevämpi. Toivottavasti hän pääsee nyt kertoman mitä tuolla tempullaan haki. Mielestäni Ikun luottoäni oli myös hieman erikoinen. Ensinnäkin se meni zeremille, pelaajalle jonka tempausta muut pitivät epäilyttävänä ja toiseksi, hän voisi pahiksena nähdä hyviksen pelastamisen hyvismäisenä toimintana. En kuitenkaan poissulje sitä vaihtoehtoa, että he molemmat voivat olla pahiksia.

Yritän tämän pelipäivän aikana saada tehtyä listauksen. Toivon, että saamme teiltä muitakin joitain pelaajapohdintoja.


Sitten tuleekin luvattu listaus. :) (piilopisteet siitä Violetille, kun usein luvatut listaukset jostain syystä pelaajilla venyy ja venyy.. :D)
Listauksen hän kirjoitti toisena pelipäivänä, joten ensimmäisen illan äänestyskäytänteet sisältyy jo siihen.

2. päivä - Violet kirjoitti:Eli siis tässä lupaamani listaus.

zeremi: zeremistä jäi mieleen ensimmäisenä päivänä itsensä äänestäminen, ja hänelle tyypillinen hyvistely päivän alussa. Itse näen tämän enemmänkin pahismaisena temppuna, sillä hyviksenä siitä ei taida olla paljoakaan hyötyä. itse sanoisin zeremin käytöstä lievästi pahismaiseksi.

Vampire: Vampiren reaktiosta Jiin luottoääneen on jo puhuttu, mutta siinä ei minusta ole niin paljoa ihmeteltävää. Vampire on kuitenkin vienyt keskustelua eteenpäin, ja nyt mielienkiintoinen on hänen ja Jiin kiista. Myös nuo "sekoilut" saavat hieman kulmien kohottelua. Vampiressa on siis ollut hyvismäisiä sekä pahismaisia piirteitä, joten luokittelisin hänet neutraaliksi. Pitäisi varmaan tarkastella hänen viestejään paremmalla ajalla.

Jii: Jii aloitti pelin antamalla heti luottoäänen Vampirelle. Tuo aloitus aiheutti hieman kummastusta, sillä ääntä ei voi perua. Poissaolon jälkeen Jii on osallistunut keskusteluun aktiivisesti, ja saanut oman mielipiteensä esille. Itse luokittelisin hänet lievästi hyvismäiseksi juuri siitä syystä, että hän on tuonut mielipiteitään esille ja edistänyt peliä.

Carm: Carm on ollut tässä pelissä hiljainen, mutta hänen viestinsä ovat olleet kunnollisia. Niissä on ollut pohdintaa tilanteista, ja herätelty jonkin verran keskustelua. Itse sijoittaisin Carmin lievästi hyvismäiseksi.

Mus mus: Mus mus on ollut melko mitäänsanomaton. Ensimmäisenä päivänä puolusteli Ikua ja toisena kommentoi hieman eilisenpäivän tapahtumiin sanomatta niihin kuitenkaan mitään uutta. En nyt sanoisi, että hiljaisuus on selvä pahiukseuden merkki, sillä kaikilla meillä on joskus kiireitä. Sijoittaisin hänet nyt lievästi pahismaisiin, sillä häneltä on tullut aika vähän mielipiteitä.

Iku: Iku vaikuttaa jostain syystä hieman kokeneemmalta pelaajalta, en tiedä miksi. Hänestä on jäänyt mieleeni hänen suhtautumisensa zeremiin. Jo ensimmäisestä zeremin hyvistelystä Iku antoi hänelle luottoa, ja kun zeremi äänesti itseään, oli Iku heti pelastamassa hänet. Kuitenkin,hän on lähtenyt peliin mukaan reippaasti ja pahiksena hän saattaisi olla hieman varovaisempi. Pidän Ikua siis lievästi hyvismäisenä, mutten unohda hänen linkittymistä zeremiin. Jos zeremi on pahis, niin Iku tuntuu hänelle luentavalta kumppanilta.

Meimei: Meimei on ollut pelissä mukana, mutta hänen viestinsä eivät kuitenkaan ole olleet niin sisältörikkaita. Esim. Jite äänestyksen perusteet eivät olleet erityisen hyviä. Itse sijoittaisin hänet epäilyttäväksi, vaikka hän ei ole niin epäilyttävä, kuin muut siinä kastissa olevat.

Vuorna ja Geraldine: eivät ole heränneet.

Itse en ole varma siitä, kuinka pääsen koneelle huomenna, joten annan ainakin toisen äänen jo tänään. --Carm on ollut mielestäni hyvismäisin pelaaja, vaikka hän onkin hieman hiljainen. Mietin vielä sitä, kuinka aion käyttää positiivisen ääneni.

Käympäs tuota listausta välitse vähän tarkemmin omien pohdintojen kera:

Minut Violet laittaa pahiksiin, koska hyvistelin alussa ja äänestän itseäni.

Vampirea hän kommentoi melko neutraalisti ja sijoittakin hänet neutraaliin kastiin.

Jiihin Violetilla onkin vähän positiivisempi sävy (antaa ymmärtää, että Jiin antama luottoääni Vampirelle olisi vähän pahismaista, mutta antaa sen olla) ja laittaa Jiin hyvismäisiin.

Carmista sanoo, että ollut hiljaisempi, mutta edistänyt peliä ja tilanteiden pohdintaa. Melko neutraalilla sävyllä sijoittaa Carmin lievästi hyvismäisiin.
--> Paljastui hyvikseksi. (2. yö)

Musiinkin hän pyrkii musta ottamaan melko neutraalin sävyn. Tuo kuitenkin esille, että hiljaisuus ei oo hyvä merkki, ja laittaa Musin lievästi pahismaisiin, koska tällä ei ole ollut paljoa mielipiteitä.
--> Mus mus kuitenkin paljastui siis ennustajaksi.

Ikusta Violetilla on hiukan erikoinen sävy kirjoittaa. Enemmän semmonen, että "asia on näin, en tiiä miksi" eli enemmän teennäisen kuulosta. Laitaa Ikun kuitenkin lievästi hyvismäisiin, koska uskoisi pahiksen pelanneen varovaisemmin.

Meimeitä hän syyttää viestien sisällön puutteesta ja Jite-äänen perusteluiden heikkoudesta. Meimei menee Violetin mukaan epäilyttäviin, mutta ei kuitenkaan yhtä epäilyttävä kuin muut epäilyttävät.
--> Paljastui suojelijaksi. (2. päivä)

Vuorna ja Geraldine nukkuivat vielä.
--> Geraldine paljastui hyvikseksi. (antiaktiivisuuskuolema)

Jiteä ja horaanekoa ei käy lävitse, koska molemmat jo kuolleet. Molemmat niin ikään hyviksiä. (1. päivä ja 1. yö)

-------

Sitten Violet toteaa vielä Ikun ja mun linkittäytymisestä, minkä perusteella uskoisin Ikun oikeasti hyvikseksi.

2. päivä - Violet kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Iku oli maininnut pitävänsä mua hyviksenä kauan ennen kuin äänestin itseäni

Iku tosiaan on antanut sinulle luottoa pelin alusta asti, mutten missään vaiheessa sanonut häntä erityisen pahismaiseksi. Listauksessanikin sanoin häntä hyvismäiseksi, mutta että hän jotenkin linkittyy sinuun. Oudolla toiminnallasi olet tehnyt myös Ikusta epäilyttävämmän.
zeremi kirjoitti:Itseäni puolestaan mietityttää Violet, joka huomioi mun äänen pahismaisena

Huomioin muitakin henkilöitä, kuin sinut pahismaisiksi. Haluaisin kyllä kuulla mm. Meimein näkemyksen tästä tilanteesta ennen kuin äänestän, ja Mus musistakin olisi kiva kuulla jotakin. Ääntäni kun en voi enää perua edes miinusäänellä.


Lopuksi Violet ei puhu kuin minusta, joten ainoiksi analysoitaviksi jääkin hänen listauksensa ja Iku-zeremi linkittymänsä.

2. päivä - Violet kirjoitti:zeremi: Olet oikeassa, en oikein taida saada vastauksiani tänään. Siispä kahdesta epäilyksenalaisesta valitsen antiaktiivisemman, eli ++Meimei. Olisin kyllä hänestä halunnut kuulla enemmän ennen tämän äänen antamista, mutta eipä asialle enää voi oikein mitään.
2. päivä - Violet kirjoitti:Oikeastaan toinen pääepäilyni oli zeremi. Minun olisi kyllä pitänyt tarkistaa viestien määrä, mutta zeremi vaikutti aktiivisemmalta. Ehkä tälläisen mielikuvan syntymiseen on aiheuttanut viestien laatu.

// Ja nyt he ovatkin yhtä aktiivisia.
3. päivä - Violet kirjoitti:Jaahas, näköjään saitte minut. Mus mus, voit varauta kuolemaan yöllä.

En aio enää postailla tänne, etten vahingossa paljasta enää mitään.


-----

Koska Violet kuolee tänään, niin on vielä 2 lynkkausta jäljellä löytää toinen pahis..

7 pelaajaa - nyt
6 pelaajaa - 3. yö
5 pelaajaa - 4. päivä (ensimmäinen yritys)
4 pelaajaa - 4. yö
3 pelaajaa - 5. päivä (toinen yritys)

Jäljelle jääneet ovat siis: Vampire, Vuorna-horaaneko, Violet (pahis), Jii, Mus mus (ennustaja), Iku

Joten toinen pahis on joku näistä neljästä: Vampire, Vuorna-horaa, Jii tai Iku

Uskoisin Ikun olevan hyvis, joten jäljelle jäävät Vampire, Vuorna-horaa ja Jii.

En jaksa tänään käydä näiden kolmen omia viestejä lävitse, mutta tulkiten Violetin listausta uskoisin pahiksen olevan Vampire, koska Violet otti täysin neutraalin sävyn Vampireen ja laittoi hänet myöskin neutraaliin kastiin. Näin pyrkii vielä erottautumaan linkittäytymästä itse Vampireen. Toinen vaihtoehdoista voi toki olla Vuorna-horaa, joka ei ole sanonut pelissä mitään, eikä tuo Violetin viimeisin viesti suojele Vuorna-horaata, koska varapelaaja tuli ennen Violetin varoitusta Musille. (olettaen siis, että kuollut pahis ei saa lähettää yönimeä)

Toinen päivä sitten tutkien Vampiren, Jiin ja Ikun viestit tarkemmin, mutta tällä hetkellä siis uskoisin Vampiren olevan toinen pahis.

Vampyyrin vuoro vapista, Vampire! :D


zeremi kirjoitti:
Vampire kirjoitti:zeremi: en mä tiedä :) mä vaan kummastelin, miks tartuit vaan Violetiin, vaikka äänestäjiä oli muitakin. Ja nyt naurattaa, koska heh, näköjään onnistuin taas kerran tietämättäni puolustelemaan pahista. Ilmeisesti joku mun oma kirous.

Miksi sun piti mainita vielä toi? Eiks ois riittäny vaan se, että ihmettelit, etten tarttunut muihin? :D


Iku kirjoitti:Joku halusi kuulla vielä perusteluni Meimein äänestämiseen, mutta en valitettavasti löydä nyt tätä kohtaa kenenkään viestistä niin että osaisin varmasti tähän oikean nimen lätätä ja haluan silti kysymykseen vastata.

Epäilin Meimeitä, koska hänen perustelunsa Jiten äänestämiseen olivat heikot. Hän vaikutti viesteissään kiertelevältä, eikä oikein tuntunut ottavan mihinkään kantaa. (Näin jälkikäteen tajuan itsekkin syynä olleen pelko lynkatuksi tulemisesta.) Meimei ei myöskään tuntunut reakoivan epäilyihin oikein mitenkään. Jii sen sijaan toi motiivejaan avoimesti esille. Näin ollen pahisepäilyistäni jäljelle ainoana ja luonnollisestikkin äänestin häntä. Myös muut tuntuivat huomanneen hänessä samankaltaisia piirteitä, joten luottamus omia huomioitani kohtaan kasvoi, olin kuitenkin väärässä.

zeremi on selvästikkin keppinsä ansainnut. Toinen pahis on vielä aika hukassa. Mahdollisia vaihtoehtoja ovat Vampire, Jii ja zeremi. zeremi on edelleen mielestäni hyvis. Jiin perustelut edellisiin kysymyksiini olivat suorat ja vakuuttavat ja muutenkin hänen tuntuu ottavan nyt paremmin osaa peliin, joten olen valmis luopumaan osittain pitkäaikaisesta epäilystäni. Vampiresta en oikein osaa sanoa mitään. Hän vaikuttaa kovin aktiiviselta, mutta ryntäsi heti Mus musin kimppuun tämän äänestettyä Violettia. zeremin tavoin olen innokas kuulemaan perustelujasi.

Vuorna-horaneeko ei voi olla pahis, koska Violet käski Mus musin varautua kuolemaan yöllä, mikä viittaa siihen että hänen pahiskaverinsa täytyy olla hereillä kostamassa. Vuorna näyttäisi käyneen Kylässä viimeksi 8.Huhtikuuta, joten hän tuskin tulee kysymykseen.

(Vanhojen pelien lukemisesta on muutes selvästi hyötyä. Uskoin Mus musin olevan suojelija, koska olen mielestäni lukenut pelin, jossa hän oli suojelijana ja siinä hän kommentoi, mutta pysytteli silti enemmän sivussa. Pelityyli täsmäsi, eikä veikkaus kovin kauas osunutkaan.)


zeremi kirjoitti:
Iku kirjoitti:Vuorna-horaneeko ei voi olla pahis, koska Violet käski Mus musin varautua kuolemaan yöllä, mikä viittaa siihen että hänen pahiskaverinsa täytyy olla hereillä kostamassa. Vuorna näyttäisi käyneen Kylässä viimeksi 8.Huhtikuuta, joten hän tuskin tulee kysymykseen.

Tämä ei nimenomaan kerro Vuorna-horaan roolista mitään, koska horaaneko tuli varittamaan ennen kuin Violet kerkes tulla toteamaan tuota uhkausta Musmusille. Vuorna-horaaneko voi siis hyvinkin olla pahis, koska kyllähän horaaneko voisi seuraavana yönä laittaa yönimeä eteenpäin.


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
4 Violet (++zeremi, ++Mus mus, ++Vampire, ++Iku)

Violet siis kuolemassa äänijohdon takia.

Äänestyspakot:
Ei kellään n___n

Poissa:
Ei kukaan n___n

Päivä päättyy maanantaina 13.5. kello 21.00, jatkakaa siis siihen saakka :)


Vampire kirjoitti:
Miksi sun piti mainita vielä toi? Eiks ois riittäny vaan se, että ihmettelit, etten tarttunut muihin? :D

Mainita mikä? (joo, oon tyhmä aamu-unisena)


zeremi kirjoitti:Tämä:

Vampire kirjoitti:Ja nyt naurattaa, koska heh, näköjään onnistuin taas kerran tietämättäni puolustelemaan pahista. Ilmeisesti joku mun oma kirous.


Korostat vähän ilmiselvää asiaa. Miks? Mitä sä yrität tolla paikata? :D


Vampire kirjoitti:En yritä paikata mitään, naureskelen vain, koska oon joskus ennenkin puolustellut pelaajaa, joka paljastui sitten pahikseksi (mm. 21 pientä hobittia) ja sitten mua on sen perusteella epäilty. Se heitto oli lähinnä viittaus aikaisempiin peleihin (koska aina välillä on kiva heuttää joku random viittaus johonkin vanhaan)


zeremi kirjoitti:Vampire: Okei.

Pitää vielä tutkia päivällä teijän kaikkien viestit, mut sovit kuitenkin parhaiten pahiskaksikon toiseks puoleksi Violetin kuvauksen perusteella.


horaaneko kirjoitti:Hellou! C:
Ja täällähän on tapahtunu paljon!

Okei, eli pelaajia 7:

Mus mus (ennustaja)
Violet (pahistus)
zeremi (epävarma)
Vampire (epävarma)
Iku (epävarma)
Jii (epävarma)
Vuorna eli minä c:

Ja lähetäänpäs kattelee niitä pahislinkittymiä:

Listauksessa Vampire on ainoa, jonka Violet luokittelee neutraaleihin, muista mielipide on aika selkeä. Toinen, jota vähän "löyhemmin" käsittelee on Jii, mutta Vam nousee tän listauksen jälkeen mullekin pahismaisimpiin.
Muita vaihtoehtoja on siis Iku, Jii ja zeremi. Pohdin zeremiä aloittamassani listauksessa ja mietin alun häröilystä että josko pelimuutos johtuisi pahisroolista. Se ei tietenkään ole mikään The Epäily ja hyvispointseja antaa kyllä tuo Violetin heti päivänalkuun äänestäminen. En sulje pois mahdollisista pahiksesta, mutten pidä varmanakaan hyviksenä.

Vampiresta kirjoittelin tällaista tuohon listaukseen jota kirjotin nyt yön aikana:

- ekaa sivua uudelleenlukiessa Vampire herättää pahisvibatuksia mulle vastatessaan. Kommentoinkin jo sillon tuota ylireagointia. Okei, Vam kyllä tunnetaan siitä (joissakin peleissä), mutta mikä herätti mun huomion oli se, miten kärkkäästi ensin vastasi mulle:
" Saanen kysyä, mikä mun sanoissani on ylireagointia? Sekö, että kummastelin sun kummasteluja? Heitin spekulaation, johon en itse edes usko, joten se tuskin on kovin ylireagoivaa."
ja sitten kuitenkin pehmitti lopun sellaiseksi "jee horaa ollaan kavereita"-kivailuksi:

"(ja offia, horaa, mistä sä taiot noi viipsut, joira käytät nuolina? (ja offinoffia, oon ihan tykästynyt mun allekirjoitukseen, Doctor Who<3))"

Ei offaamisessa ole mitään vikaa (se on vaan kivaa) mutta tuli mieleen että Vam olisi yrittänyt pitää hyökkäyksestä huolimatta yllä kaveri-ilmapiiriä etten alkaisi pahemmin epäilemään.

Tämä sitten Ikusta listauksessa:

Ikussa herätti hyvisvibaa se että pohjasi epäilynsä mun teoriaan. (vaikka se ei kovin viisasta olekaan, kun pelaajien rooleja ei voi tietää) En usko että pahis olisi tehnyt niin, tuli heti sellainen fiilis tuosta kommentista ettei Ikulla ole pahiskaveria apunaan ja pohjaa siksi epäilyjä muiden pelaajien kommentteihin.

Huomasin nyt topaa selaillessa kaksi asiaa: zeremi äänesti Violetia ja Vampire miinusäänesti tätä. zeremille uskaltaisin antaa tästä hyvispointseja, Vampiren pahismaisuus taas vaan kasvaa.

Vampire tulee myös puolustelemaan Violetia ennen kuin Mus tulee esiin. Aika näkyvää tietty pahiskaverilta, mutta Vam saattoi hyvin hätääntyä kun kaverin perään lähdettiin ja yritti kovasti kääntää epäilyjä zeremiin.

Eli meillä on vielä 2 harhalynkkausta? Pistäisin Jiin ja Ikun mahdollisemmiksi pahiskavereiksi kun zeremin mutta pelottaa mennä zerrynkään täysin luottamaan. Mutta onneks tässä nyt on vielä aikaa mielipiteitä muodostaa. Mut näin alustavasti uskoisin Vamin pahiskaveriksi.

++Violet

Sori vähän sekavat pohdinnat, sairaana pää vähän sekasin :'D


zeremi kirjoitti:horaa: Sä epäilytät sun skeptisyydellä, koska ihan objektiivisestikin katsottuna oon melko varma hyvis.

1) Epäilin Violettia jo eilen ja äänestin häntä. (eli mitä idea pahiskaverina tässä olisi ollut?)
2) Violet epäili mua pahismaiseks ja yhdisteli mua ja Ikua pahistovereiks. (hiukan outoako, että pahis epäilis omaa toveriaan pahikseks ja pohtis antavan tälle ääntä?)
3) Violet ei kuitenkaan antanu ääntä vaan odotteli, josta mä huomautin, koska se ei oo normaalia hyviskäyttäytymistä olla äänestämättä tossa tilanteessa. (vai olenko susta väärässä?)
4) Äänestin päivän alkuun heti Violetia, eli ennen ku Musi tuli edes kertomaan omasta ennustustuloksestaan. (eli en muuttanut edes mielipidettäni Violetista)
5) Violet ei tietääkseni ollut edes toisten epäilyn kohteena, vaan olin ainoa, joka häntä epäili ja siksi äänestinkin häntä. (mitä järkeä pahiksen olisi paljastaa toinen pahis epäilemällä tätä ja äänestämällä asettaa toista vielä tippumisvaaraan?)

horaa: Jos noista, objektiivisistakin kannoista, ei voi päätellä, että oon hyvis, niin mistä sitten?

Sitten subjektiiviset kannat:
1) Äänestin itteeni, koska mua ärsyttää ikihyvikseys, ja sillä myös sain haluamaani puhetta aikaan, vaikka monet valittivat, että se on turhaa, koska huomio on mussa. Omasta mielestäni ääneni jakoi porukkaa hyvin ja nosti mielipiteitä muistakin pelaajista. En tiiä millä perusteilla Mus päätti tarkastaa Violetin, mutta ainakin mun ääneni sai Violetista nousemaan pahismaisia piirteitä. Ja näin ollen äänestin häntä.
2) Pahiksen ois hyvä ettii linkityksiä ja sitä kautta syyttää hyviksiä. Näin ollen minä-Iku linkitys Violetin suusta tarkoittaa, että molemmat on hyviksiä.

Että horaa: Musta sulla on aika kova speptisyys päälläs. Ei se väärin ole juonittelupelien kannalta, mutta kuulostaa pahasti siltä, että yrität Violetin pahistoverina epätoivosesti yrittää vielä herättää epäilyjä mua kohtaan. :D

Oletkos suunnitellut jo Musin tappamista Violetin kanssa, kuten Violet jo aikaisemmin varoitteli?


horaaneko kirjoitti:Mitä itse tekisit mun tilanteessa? Jos mä olisin tehnyt kaikki nuo jutut mitä sä olet? Luottaisitko 100% varmuudella? On totta että sä olet tehnyt hyvismäisiä juttuja mutta en voi tietää sun roolia satavarmasti enkä sitä, miten pelaat pahiksena. Mä haluun ottaa kaiken huomioon. :) Lisäksi, jos olisin Violetin pahiskaveri, ihan turha mun olisi koittaa saada ihmiset sun kimppuun, kun tarjolla olisi paljon helpompiakin kohteita. (Vam, Jii ja Iku) Mikä kiire sulla on todistella hyvikseyttäs, kun ei sua ole edes epäilty?

Ja se ei muuten ole yhtään outoa että pahis epäilee kaveriaan. Mä olen sovitusti tiputtanut omakätisesti pahiskaverini yhdessä pelissä ja ratsastin sillä kivasti voittoon. :>


zeremi kirjoitti:horaa: En mäkään sataprosenttisesti luottais, mutta sain sun viestistä käsityksen, että pidät mua jotenki pahismaisena kuitenki.

horaaneko kirjoitti:Eli meillä on vielä 2 harhalynkkausta? Pistäisin Jiin ja Ikun mahdollisemmiksi pahiskavereiksi kun zeremin mutta pelottaa mennä zerrynkään täysin luottamaan. Mutta onneks tässä nyt on vielä aikaa mielipiteitä muodostaa. Mut näin alustavasti uskoisin Vamin pahiskaveriksi.


Niimpä niin. Skippasin ajatuksissani ton Jii ja Iku kommentin, jollon mulle tuli käsitys, että pidät mua pahismaisena. Luin väärin. Hih. Ei oo eka tolleen aamusta. Täytyis oikeesti pelaa vaa iltasin. :D

Eli siis susta pahiskaveri löytyy meijän neljän joukosta ja laittaisit meijät järjestykseen, että Vampire pahismaisin, Jii ja Iku keskellä, ja minä hyvismäisin?


horaaneko kirjoitti:Joo siis mä en tosiaan epäillyt, mutten halua pitää sua varmana hyviksenä ja tuun tutkimaan sun kommentit niin kuin muidenkin, sitä mä meinasin. :>
Joo niin, Jii on ehkä toiseksi pahismaisin, koska Ikussa muutamia hyvismäisiä pointteja. Hauska lauseenmuotoilu sulla muuten, kenen muidenkaan joukosta se voisi löytyä kun te olette ainoat epävarmat pelaajat mun näkökulmasta? :D


Iku kirjoitti:Lueskelin tuossa vanhoja viestejä ja tulin suunnilleen tälläiseen lopputulokseen.

++ Vampire ja Jii
+- Vuorna-horaneeko
--zeremi

Vampire on ollut aktiivisena mukana pelissä. Hän on maininnut Violetin muutaman kerran ja rynnännyt pari kertaa pelastamaan tätä. Violetin paljastuttua pahikseksi, hän alkaa heti selitellä käytöstään. Toisaalta jos Vampire lähtisi arvioimaan jonkun toisen pelaajan kaveriksi, löytyisi perusteluja luultavasti heidänkin liitolleen.

Jii on ollut mukana pitkillä viesteillään, mutta niissä ei ole oikein tullut esille mitään mullistavaa. Violet ja Jii eivät ole myöskään maininneet toisiaan kertaakaan. Jii on puhunut lähinnä Vampiresta, minusta ja zeremistä, joten löytyy muitakin pelaajia joihin hän ei ole reakoinut/ on reakoinut todella vähän.

Vuorna-horaneekolta olemme saanet kolme viestiä. Jotenkin en usko häntä pahikseksi, vaikka vuorna ei ole rooliviestiään lukenutkaan, joten hän voi käytännössä olla kumpi tahansa, kuten zeremi huomautti.

Zeremi taas on edelleen mielestäni hyvis.

Täytyy huomenna pirteämpänä perehtyä vielä paremmin Jiihin ja Vampireen. Tällä hetkellä hyviksillä on muutes aika hyvät mahdollisuudet voittaa, koska pahiskandeja on 2(-3) ja vielä on varaa yhteen hutiin. Uskoisin että joku noista kolmesta osottautuu hyvismäiseksi ennen huomisen äänestystä.


Iku kirjoitti:Tuo edellinen viesti lähti hivenen liian aikaisin. Olisin lisännyt vielä tämän zeremin listan omilla kommenteillani (tai pikemminkin arvauksilla ja ehdotuksilla) maustettuna. (Vaikka taidan olla itse ainoa, jolle tämä selkeyttää loppu pelin kulkua)

7 pelaajaa - nyt Violet
6 pelaajaa - 3. yö heitetään vaikka että minä
5 pelaajaa - 4. päivä (ensimmäinen yritys) zeremin ja horan viestien perusteella Vampire
4 pelaajaa - 4. yö arvotaan vaikka Mus mus
3 pelaajaa - 5. päivä (toinen yritys) omien epäilyjeni mukaan Jii (tai hora)

Viidentenä päivänä äänestämässä on siis pahis ja kaksi hyvistä. Hyviksien todennäköisyys osua pahikseen olisi siis 1/4, hitsit ei kuullostakkaan enään niin hyvältä. Täytyy kokeilla löytää vanhoista viesteistä vielä jotain viitteitä (tai niiden puuttumista).

//(Hups hujahtipas aika nopeasti tätä kirjoittaessa... tai sitte syynä oli tuo yksi pirullinen todennäköisyys jonka kanssa väsyneet aivoni typoilivat oikein urakalla. Nyt sen pitäisi kuitenkn olla oikein.)


zeremi kirjoitti:Iku: Tossa, että Mus mus tapettaisiin vasta myöhemmin, ei ois mitään järkee ja lisäksi en näkis pahikselle mitään hyötyy tappaa jotakin Meimein äänestäjistä (eli sua), koska näistä pelaajista me mm. etsitään toista pahista. Että siinä mielessä sun tappaminen ei musta ainakaan kuulostais mitenkään järkevältä, joten siks toi sun yö-päivä-lynkkauskaavio on aika kaukaa haetun olonen. Muutenkin päivien edetessä voi hyvinkin olla uusia epäilyjä ja epäiltyjä. Enkä näkis siinäkään mitään outoa, että toinen pahis ei lähteny massaamaan Meimeitä, kun näin ois välttynyt huomiolta.

Mikä saa sut ajattelemaan, että sä kuolisit yöllä? Miks lähet vetämään jo kaks päivää aikasempia pohdintoja siitä, kenet kannattais tappaa?


Iku kirjoitti:Nuo pahisten yö tappojen kohteet on heitetty ihan puskasta, en edes yritä väittää että niissä olisi jotain perää. Itseni ja Mus musin heitin sinne koska tiedän meidän kummankin olevan varmasti hyvis. Niiden tarkoitus on siis havainnollistaa sitä miten joku todennäköisesti ei niin epäilyttävä kuolee silloin.


Iku kirjoitti:En saa kerta kaikkia mitään uutta irti kenenkään viesteistä. Myös hora ja zeremi näyttävät kahlanneen vanhoja viestejä melko tarkkaan läpi. Olisi mukava kuulla Vampiren, Mus musin ja Jiin mielipiteitä. Tämän päivän tulos tiedetään, joten tässä on ollut hyvin aikaa pohtia jo huomista. Kuitenkaan tätä mahdollisuutta ei ole hyödynnetty kunnolla. (Toki ylimmääräinen lomapäivä ja äitienpäivä hiljentävät foorumia) Keskustelun aloittaminen on yhtä vaikeaa huomennakin ja jos huomenna on yhtä hiljaista kaikki äänestävät viime hetkellä ja onnistumme lynkkaamaan jonkun hyviksen, joka ei ehdi puollustautumaan. Ehkä mun pitäs suhtautua epäilevämmin siihen miksi joku tekee tuota tai jättää jotain tekemättä. Jos Jii olisi pahis, poissaolollaan hän varmaan pyrkisi pysyttelemään huomaamattomissa. Musta tuntuu että oot muutenkin ollut hiljainen tässä pelissä.


zeremi kirjoitti:Iku: Uskoisin ennemmin vaan, että äitienpäivä vähän hiljentää ja ehkä enemmän vielä just se, että Violet on automaattisesti hirressä tänään, joten tavallaan turhaa pohtia jo seuraavaa päivää, koska kuitenkin seuraavan päivän äänet jne vaikuttaa varmasti paljonkin päivän etenemiseen. Yksi asia kerrallaan. Nyt on Violetin vuoro. :)


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
5 Violet (++zeremi, ++Mus mus, ++Vampire, ++Iku, ++horaaneko)

Violet siis kuolemassa äänijohdon takia.

Äänestyspakot:
Ei kellään n___n

Poissa:
Iku 18.-22.5

Päivä päättyy tänään kello 21.00, eli n. 5½ tunnin päästä. :)


Zey kirjoitti:Ja päivä onpi päättynyt! :3


Zey kirjoitti:3.ilta

”Kot kot koooot”, kanat huusivat illan tullen tömistellen koivillaan lattiaa. Ne olivat tavallista levottomampia, koska heidän suojanaan ei enää ollut kukkoa.
”Kot kot kot!” yksi kanoista kiljui ylitse muiden. Hän kertoi tietävänsä murhaajan, mikä sai muut kanat villiintymään entistä enemmän.
”Kot kot kot!” muut kanat toistivat kuorossa. Eipä siihen muuta tarvittu. Tuo munien tappaja – unohtamatta kanaparkojakaan – joutui juoksemaan henkensä hädässä pois kanalasta. Kaukaa kuului haukan kiljunta turhautuneisuuden takia. Jäi tuolta petolinnulta monta hyvää kanaa syömättä.

Äänet:
5 Violet (++zeremi, ++Mus mus, ++Vampire, ++Iku, ++horaaneko)

Violet siis kuolee saatuaan eniten ääniä.

Kuolleet (6/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko
2.yö: Carm - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktivisuuskuolema)
3.päivä: Violet - haukka

Äänestyspakot:
Ei ollut kenelläkään .)

Poissa:
Iku 18.-22.5

Yö alkaa nyt ja loppuu huomenna, kello 21.00. Yönimet minulle ennen sitä siis!
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kanalassa - Peli onnellisesti ohitse n__n

ViestiKirjoittaja Mus » 11.11.2013 23:04:24

Zey kirjoitti:4.päivä

Taas kerran kanat heräsivät siihen miten jyväset kopisivat lattialle. Mutta tällä kertaa he eivät kerinneet edes syömään aamupalaa, kun jo kamala näky järkytti heidän mieltään. Siinä, keskellä laittiaa, oli munan kuori. Kaiken lisäksi ruskea sellainen. Pahaa aavistaen kanat katselivat toisiaan. Kuka ruskea kananen puuttui? Kun surukseen eräs valkoinen kana huomasi siskopuolensa olevan kadoksissa, hän kotkotti tuskissaan ääneen. Miten maailma oli näin julmaksi mennyt? Ja kun he menivät kadoksissa olevan kanan pesälle, asia varmistui: siellä olkien joukossa oli kaksi rikkinäistä kananmunaa.

Kuolleet (7/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko
2.yö: Carm - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktivisuuskuolema)
3.päivä: Violet – haukka
3.yö: zeremi – tavallinen kana

Äänestyspakot:
Jii

Poissa:
Iku 18.-22.5
Jii 18.5. - 22.5.

Päivä alkaa nyt ja päättyy 18.5. kello 21.00.


Mus mus kirjoitti:Hä?


Vampire kirjoitti:Kaivoin itelleni aikaa vastata tähän peliin vähän paremmin, kun viime päivät on ollu niin aivolagi, et en oo oikein onnistunu ajatteleen. Tarkempi topicin syynäys jääköön toiseen päivään, koska nyt en ehdi. Sekin on kuitenkin tulossa. Nyt vaan kommentoin asioita, jotka kolmantena päivänä nousi topicissa esille.

Ensin on pakko sanoa, että oon yllättynyt yötaposta. Olisin kuvitellut, että pahikset tappais Mus musin, joka kuitenkin oli ennustaja eikä zeremiä. Sinällään toi yötappo oli hyvin tyhmä, koska kummastelen sitä, miks pahikset - tai se viimeinen pahis - tappaisi epävarman ja kaventaisi omaa mahdollisuuttaan piilotella sen sijaan, että lynkkaisi varman hyviksen.

Iku ei oikein oo tuntunut alun jälkeen ottaneen otetta itse pelaajiin. Iku tuntuu enemmänkin vain kommentoineen tapahtumia eikä pelaajia. Toki mielipiteitäkin on tullut, mutta ehkä enemmän sellaisista pelaajista, joista muutkin ovat sanansa sanoneet ja olleet vähän enemmän esillä pelissä.

horaaneko tuli Vuornan tilalle ja kolmantena päivänä mua horaassa tökkii se, että heti kun zeremi nostaa esille havaintoja Violetin listauksesta niin horaa tulee perään komppailemaan ja tuntuu perustavan epäilynsä tismalleen samoille perusteille kuin zeremikin. Mulle tuli sellainen tuntu, että horaan epäilyn pohjana mulle on se, miten Violet listasi minut neutraaliksi, vaikka sanoi muista selkeämmin mielipiteensä. Omasta mielestäni peruste on epäpätevä, koska se ei riipu minusta ja toisekseen on aika vaikea tietää, mitä Violet on pahiksena ajatellut. Hakiko taskuhyvistä, yrittikö kääntää huomion toiseen pelaajaan suojellakseen pahiskaveriaan? En tiedä, pitäis tutkia Violetin viestiä enemmän, jotta tämä ratkeaisi. horaa mainitsee myös Jiin, mutta ei oikeastaan kommentoi häntä, vaan ottaa mieluummin minut silmätikukseen - ehkä siksi, että sen oli joku muukin tehnyt ennen häntä ja tiesi saavansa sieltä kannatusta. Myös poiminnat mun viesteistä tuntuvat vähän väännetyiltä. Epäilyt perustuvat nyt sen varaan, että Violet sanoi mua neutraaliksi (miten se muka johtuu minusta?) ja että kyseenalaistin ylireagoinnin ja kysyin uteliaisuuttani asiaa, joka mua on kiinnostanut jo pidempään offaten ja ilmaisin samalla tykkääväni omasta allekirjoituksestani. Ei kovin pitävät perusteet. Kiinnittää myös huomiota äänestyskäyttäytymiseen. Oman miinusääneni puolustukseksi voin sanoa sen, että en tiennyt Violetin olevan pahis, koska itse olin saanut aivan toisenlaista kuvaa hänestä. Tokihan miinusäänestän hyvismäisenä pitämääni pelaajaa. Näin tiivistäen horaa epäilyttää, koska perusteet minun pahisroolilleni ovat kuin suoraan zeremiltä ja lisäksi ontuvat. Lisäksi tuntuu ignooraavan huolellisesti kaikki muut pelaajat, koska Violetilla oli heistä mielipide tai enemmän kuin minusta. (otitko huomioon, että listaus oli tokana päivänä tehty?) Yhtä hyvin kuin pahis laittaisi kaverinsa neutraaleihin hän voi laittaa kaverinsa pahismaisiin tai hyvismäisiin. Mikset tutki heitä? Jii on susta toiseksi pahismaisin, mutta et perustele sitä mitenkään tai edes sen enempää huomioi sitä.

Ikukin lähtee vähän peesailemaan muita epäilyidensä kanssa. Kaikki peesaajat eivät kuitenkaan voi olla pahiksia, joten jos horaa ei ole pahis niin sitten ehkä Iku olisi pahis.

Jii ei puhua pukahtanut kolmantena päivänä, joten en nyt huomioi häntä. Aion kuitenkin puhua hänestäkin sitten, kun luen koko topicin vain yhden päivän sijaan. Halusin nyt kuitenkin puolustautua ja tuoda esille omia ajatuksiani ja äänestää.

++horaaneko

Ylläolevin perustein ääni suuntautuu nyt tähän suuntaan. Horaassa vain on liikaa tökkiviä asioita, jotta uskoisin hänet hyvikseksi.

//Mus mus

Sitä samaa.


Vampire kirjoitti:Oon ihan sekaisin, montako harhalynkkausta meillä on vielä jäljellä? Kaks? Sillonhan meillä pitäis olla ihan hyvät mahdollisuudet saada se viimenen pahis pois pelistä.

Ja pahoittelen mahdollisia typoja aikaisemmassa viestissäni, pisin viestini ikinä, jonka oon kirjottanut 10 minuutissa ja sen lisäks oon hämmentynyt yötaposta. Jos vika pahis yritti jollain tapaa hämmentää meitä, niin mun kohdalla ainakin onnistui. Sitä en tiedä, voiko tosta taposta vetää mitään arvioita viimesestä pahiksesta, mun aivot on tällä hetkellä aivan liian lagivat sellaseen.


Iku kirjoitti:En tajua mikäyö tapossa niin yllättää. Kankeasta alusta huolimatta, zeremi otti osaa peliin pitkillä asiasisöltöisillä viesteillä. Hän olisi siis pahiksille huomattavasti pahempi uhka kuin hiljaisena pysytellyt Mus mus.

Vampire: On vaikea komentoida henkilöitä, joita ei ennalta tunne ja jotka pysyttelevät hiljaa ja sivussa. Vaikka heistä saisikin kyhättyä jonkin moisen epäilyn, he tuskin silti vastaisivat siihen kovin perusteellisesti. On siis huomattavasti kannattavampaa keskittyä lähinnä niihin pelaajiin, jotka ovat pelissä edes kohtuu aktiivisia. Harhalynkkauksia on jäljellä yksi kappale. Miksi muutes äänestit jo horaa, vaikket vielä ole tarkastellut Jiitä? Sulla ei näyttäis olevan poissaoloakaan tulossa, joten tuntuu hieman oudolta, että lähdet äänestämään 16 minuuttia päivän alun jälkeen, vaikka ääntään ei voi muuttaa.

Tuli jotenkin semmonen olo, että putoaja olisi sinulle samantekevä. Ihmettelen myös tuota toista viestiä,jossa sanot olevasi vielä sekaisin. Perustelut äänellesi oli ilmoitettu aika sekavasti,mutta ne pystyi löytämään. Silti ihmettelen miksi äänestit, jos kerran koet olevasi sekaisintilanteesta.( Ei kirjaiellisesti sekaisin, mutta hämmästynyt, hämmentynyt, ihmeissäsi...)

Selittäkääpä muutes tuo taskuhyvis-termi. Mitä sillä tarkoitetaan? Mikä tekee toisesta taskuhyviksen ja miksi joku yrittää tehdä toisesta taskuhyvistä? (Vieläkun termillä tuntuu olevan negatiivinen sävy...)


horaaneko kirjoitti:Miten olis Vampire, että

++Vampire

:>

Mua eilisyön tappo ainakin helpottaa, koska pelkäsin luottaa zerryyn. Tempusta tulee mieleen mun äskettäinen pahispelini jossa peliä yritettiin sekoittaa tappamalla tavis esille tulleen erikoisen sijaan. Musin lavastusta se tuskin on koska eiköhän Violetin kuoleman jälkeen ole aika selvää että Mus on aito.


Jii kirjoitti:Joo oon tosiaan ollut vähän hiljaa, pahoittelut. horaaneko, miksi ääni Vampirelle? Ihan puhdas kostoääni, kun et sitä mitenkään perustelekaan? :D Tuossa edellispäivänä kyllä vähän epäilit Vampirea, mutta siinäkin tunnuit heti pyörtävän epäilysi, koska Vampire olisi voinut panikoida ja niin edespäin.

Musin tappamattomuus oli outoa, mikä kääntää kyllä katseen heti Ikuun. :P Iku puhui edellispäivänäkin hyvin varman kuuloisesti siitä, miten pahikset tappaisivat pelaajia yöllä. Pahiksille ei ole yhtään, yhtään mitään järkeä olla tappamatta Mus musia, koska tämä on varma hyvis ja heti pois laskuista, ja se rajaa porukkaa tässä vaiheessa peliä jo hyvin paljon. Ja kun Iku ei eilenkään näyttänyt tätä asiaa ymmärtävän, niin kieltämättä se saa vähän miettimään. Toki tässä voi olla kyseessä lavastus, mutta jos ei ole, niin tuo tappo olisi ollut järkevä vain jos zeremiä pidettiin niin suurena uhkana. Ja sen uhkan täytyis olla aika todella suuri, jos sen perusteella jättää tappamatta varman hyiksen. :P Iku on muutenkin koko pelin ajan antanut perusteita todella heppoisin perustein, vähän sillä tyylillä, että keksimällä keksitään niitä epäilyjä.

Lukaisin nyt hengissä olevien viestit läpi, niin voisin tässä lyhyesti sanoa vähän ajatuksia:

Vampire: Tuntunut osallistuvan koko pelin ajan todella hyvin peliin. On kertonut paljon oikeasti hyviä huomioita ja epäilyjä ja ottanut ihan reippaasti kantaa asioihin. Antoi miinusta Violetille tuntia ennen päivän loppua, kun Violet oli putoamisvaarassa, joka toisaalta kyllä puhuu pahiksuuden puolesta. Muuten ei ole toiminnallaan epäilyttänyt suuremmin.

Vuorna -> horaaneko: Ei paljoa oikein asiaa, kun Vuorna oli antiaktiivi ja horaaneko tuli vasta mukaan. :( Tuntuu kuitenkin pohtivan pelaajia kunnolla ja edistävän peliä, mutta antaa kuitenkin Vampirelle epäilyjä ainakin mun mielestä aika mitäänsanomattomin perustein osittain. :D "Epäilytät koska offaat, oot liian rento ja ystävällinen ja haluut olla mun kaveri!" Ei muuten pistä erityisemmin silmään, pitää kattoa lisää kunhan päivä tästä etenee ja tulee vähän lisää mitä lukea.

Jii: -

Mus mus: -

Iku: On koko pelin ajan tuntunut antavan perusteluja aika heppoisesti ja muuttanut mielipiteitään todella helposti sen perusteella, miten muutkin ovat epäilleet ja häntä neuvoneet. Tai siis tuntuu itsestä ainakin vähän siltä, että kun Ikulle on jostain asiasta huomauttanut, niin tämä ei ole enää uskaltanut olla samaa mieltä asiasta, koska se olisi voinut vaikuttaa pahismaiselta. Iku ei missään vaiheessa ottanut kantaa Violetiinkaan ja viime yön yötappo puhuisi Ikun pahiksuuden puolesta. On jotenkin tuntunut myös olevan pelissä sillä asenteella, että hän itse on varma hyvis ja kenelläkään ei ole mitään syytä epäillä häntä ja että hän on niin kova uhka pahiksille, mikä ei musta ainakaan mikään hyviksen ominaispiirre ole. :D Antoi myös 100%-hyvis luottoa zeremille, mikä vaikuttaa vähän siltä, että Iku olisi tiennyt zeremin roolin alusta lähtien ja että olisi hakenut sillä luottoa zeremin kuolemisen jälkeen. Toisaalta Iku väittää tienneensä Mus musin suojelijaksi (? :D).


Vampire kirjoitti:
Tuli jotenkin semmonen olo, että putoaja olisi sinulle samantekevä. Ihmettelen myös tuota toista viestiä,jossa sanot olevasi vielä sekaisin.

Ei se ole yhdentekevä. Mä veikkaan, että kellekään tässä pelissä ei ole yhdentekevää kuka tippuu. Mistä ihmeestä sä sellaisen kuvan nyt sait, että mulle olis samantekevää, kuka tästä pelistä tippuu?

horaa, kannattaisko vaikka kommentoida jotain mun viestiini ja yrittää saada epäilyjä pois, koska tollanen äänen heittäminen ja ":>"-hymiön länttääminen ei oikein vakuuta. Et noteeraa millään tavalla mun kommentteja sun perusteluista tai edes mun epäilyjä, mikä kummastuttaa, koska uskoisin että sulla olis sentään jotain sanottavaa. Kenties olet pahis, joka ei oo edes lukenut aikaisempia viestejä, vaan tulee topiciin vaan heittämään äänen toivoen massausta. Plus, toi että mainitset että yötaposta tulee mieleen sun edellinen pahispeli kummastuttelee tässä suunnassa vähän. Olisiko tämä peli sulle pahispeli, jossa toteutat samaa suunnitelmaa. Plus, jotenkin toi ääni vaikuttaa lähinnä kostoääneltä (miksi hyvis kostaisi?) ja hymuöstä huolimatta jotenkin kiukkuiselta. Toi "Mites olis Vampire, että" ei oikein saa multa erityisen hyviä pisteitä.

Kiva, kun Jiistäkin kuulee jotain :) Mun pitäis varmaan lueskella koko topic läpi sillain, et luen pelaajien kaikki viestit läpi. Viimesin Jiin viesti herättää kyllä hyvistutinoita, vaikka yhden viestin perusteella on paha sanoa ja aikaisimmista viesteistä ei ole jäänyt toikein mitään kubaa kaikkien aivolagien jälkeen.

Miksi muutes äänestit jo horaa, vaikket vielä ole tarkastellut Jiitä?

äänestin horaa, koska uskoisin, että Jii ei tule nousemaan horaan yli, koska on tällä hetkellä ainoa pelaaja joka on hyviamäinen. Sinä itse vibattelet pahista vähän, horaa vibattelee kaikkien kommenrvenkkiensä jälkeen pahista. Miten poissaolo tähän liittyy? Ei kai mitenkään. Ja en oo käyttänyt vielä miinusääntäni, joten sillä pystyy tekemään tarvittaessa vielä jotain.

Ja Iku, taskuhyvis ainakin mun mielestä tarkoittaa sitä, että pahis puolustelee/pelaa niin, että kun tuo taskuhyvis tippuu pahista uskotaan hyvikseksi ja jos pahis tippuu, niin tuota taskuhyvistä uskotaan pahikseksi.

Ja, jos Violetin listauksen perusteella halutaan miettiä pahistoveria, niin toinen, josta Violetilla ei ollut mielipidettä oli Vuorna (tippuneen Geran lisäksi) eli nykyinen horaaneko. Vuorna on tavallisesti aktiivinen pelaaja, mutta nyt ei edes herännyt, joten jos sille "se sanoi sua neutraaliksi, oot salee pahis!"-linjalle lähtee, niin horaaneko olis kanssa varteenotettava vaihtoehto. Plus, se sopii horaanekon omaan pahismaisuuteen, mutta itse en oikein tykkää siitä, että lähdetään liikkeelle sen perusteella kenestä Violet sanoi jotain ja sitten kaivetaan pieninkin murunen muiden pelaajien tekemisistä, jonka voi tietystä aspektista katsottuna onnistua vääntämään syyksi epäillä. Siksi mun peruste horaan äänestämiselle tuleekin horan omista toimista eikä sen takia, mitä joku (vaikka se oliskin pahis) on horaasta sanonut, koska pahis voi taktikoida sanojensa kanssa taka-ajatusten takia, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa siihen toiseen pelaajaan.


horaaneko kirjoitti:Vam, äänestin sua hakeakseni sun reaktion ja nyt oon melko varma et oot pahis. Yrität kaikilla mahdollisilla tavoilla tehdä musta pahiksen koska haluat suunnata huomion pois susta, jota tyypit on epäillyt eniten. Viimeinen oljenkortesi on yrittää saada ihmiset mua vastaan. Uskon olevani oikeessa. Provosoin koska tiedän että sä reagoit vahvasti.

Tuun vastaa epäilyihisi ja listaamaan pelaajia tuossa neljän tai viiden jälkeen. c:


Vampire kirjoitti:horaa, ikävä sanoa, mutta oot väärässä mun suhteen. Mikäli pelaajien pohtiminen ja epäileminen on sitä, että yritän kaikin keinoin saada susta pahismaisen, niin sit teen niin, mutta se ei ole mun tavoitteeni. Provosoiminen on ok, mutta se toimii myös toisin päin ja musta sä vaan satut olemaan pelaaja, joka vaikuttaa kaikkein eniten pahikselta. Ihan vapaasti saat uskoa mitä haluat mun roolistani, mutta sun perustelusi eivät oikein vakuuta. Etkä ole edes ainoa, jota mä epäilen täällä. Miksi se tarkoittaa heti sitä, että yritän kääntää huomion itsestäni suhun?

Jos kerran vakuutuit mun reaktioni myötä siitä, että olisin pahis, niin olis ihan kiva kuulla siitäkin jotain. Nyt nimittäin tuntuu lähinnä siltä, että yrität saada keinolla millä hyvänsä hyviksen pois pelistä hassuilla perusteilla varsinkin, kun en omasta mielestäni panikoi tai ole hermostunut, oon vaan poiminut havaintoja kolmannesta päivästä ja saanut vihdoin oikeasti aikaa paneutua peliin. Mulle on tosian yks hailee ketä sä provosoit, mutta haluan myös tietää, mitä muut saa siitä irti. Se ei auta ketään, jos täröyttää vaan provosoivansa, mutta ei sen tarkemmin kerro mitään.


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
1 horaaneko (++Vampire)
1 Vampire (++horaaneko)

horaaneko on tällä hetkellä kuolemassa ensiksi saadulla äänellä, sekä Jii suorittamattoman äänestyspakon takia.

Äänestyspakot:
Jii

Poissa:
Iku 18.-22.5.
Jii 18.5.-22.5.

Päivä päättyy lauantaina, 18.5. kello 21.00.


Mus mus kirjoitti:Ookei, mulla ei tunnu oelvan mitään päässä tämän pelin suhteen (osasyynä varmaankin se, että aivoni rekisteröivät, että tulen kuolemaan seuraavana yönä). Omituista, ettei minua tapettu, vaan zeremi, joka ei ollut kuitenkaan epäilysten ulkopuolella. Tämä juttu on hassu varsinkni tämän Violetin eilisen jutun takia:

Paha, paha Violet kirjoitti:Jaahas, näköjään saitte minut. Mus mus, voit varauta kuolemaan yöllä.


Tarkoituksellinen hämäys, vai sekoiliko toinen pahis mitä sattui viime yönä?

Tällä hetkellä nykyisistä ihmisistä pahismaisin tuntuu olevan Iku, melko puhtaasti tämän päivän viestin perusteella, hän kuulostaa siinä jotenkin liian itsevarmalta, eikä tunnu yhtään yllättyneeltä siitä, että minua ei lynkattu. Sen lisäksi hän on puolustellut zeremiä (oikeastaan ilman syytä) koko pelin ajan, mikä varsinkni z:n pudottua antaa vibaa sen puolesta, että Iku olisi käyttänyt häntä taskuhyviksenä (ehkä Violetin ehdotus?)

++Iku

Horaasta en osaa sanoa. Toisaalta hänen äänensä Vampirelle oli aika "öh?" tasoa, mutta toisaalta Vuorna ei ole ollut kylässä koko pelin aikana näköjään, joten se ei kerro hänen roolsitaan suuntaan tai toiseen.


Vampire kirjoitti:Jotenkin turhauttavaa, että oon koko päivän poissa Kylästä, kun etin (ja löysin) itelleni lakkiaismekkoa ja sinä aikana topiciin on tullut kaks viestiä; PJltä ja sitten Mus, jonka mielipiteet on todella arvokkaita, koska varma hyvis. Turhauttavaa sen takia, että viimestä pahista on ihan hirmu vaikea napata, jos ihmiset möllöttää nurkassa hiljaa.

horaa tais lupailla jotain viestiä jossain vaiheessa (mites sen kanssa sujuu?) ja Ikusta ja Jiistä olis vielä kiva kuulla jotain. Musta olisi erinomaisen tärkeätä pitää tää päivä erityisen aktiivisena, koska ilmeisesti tää on viimenen päivä jollon on varaa lynkata hyvis, mikä kuitenkin on mun mielestä aika ehdoton no-no. Hiljaisuus auttaa vaan pahiksia ja sitä kukaan tuskin haluaa, vai? (paitsi tietysti pahis, joten puhetta kiitos, ei tehdä tätä helpommaks pahikselle olemalla hyshys, koska se olis jo vähän noloa hävitä pahiksille näin lähellä hyvisvoittoa.)

Joo, mitään uutta ei oikein oo, Musilta hyviä pointteja Ikusta. En oo ite saanu vielä luettua topicia kokonaisuudessaan läpi, koska olin tosiaan kaupungilla.


horaaneko kirjoitti:Okei jotain ajatuksia. Irl-juttuja, pitää ehkä lähtee vielä yöllä sairaalaan joten pitkää/tarkkaa viestiä en saa. (joo en oo vielä kuolemassa, ei mtn kovin vakavaa :D)

Ikussa mulla on muutama juttu herättäny hyvisviboja. Pahikselle olis epäedullista leimata ketää muuta ku pahiskamu hyvikseks ja tämän teki zeremille. En usko pahiksen tekevän niin.

Jii äänesti zerryä joka oli myös Violetin pääepäilty. Lähtisikö pahispari niin vahvasti linkittymään? En tiiä.

Vampire, joudun ny vastaa nopee, hope ya don't mind :)

Eli en epäile sua vaan koska Violet listas neutriks, vaan koska ennen V:n paljastumista ja kun zer äänesti tätä, tulit heti puolustelee Violetia. Lisäksi tuo ensimmäisenä päivänä havaitsemani ylireagointi. Ja mulle tulee tästä päivästä olo että yrität kaivaa musta kaikki jutut esiin pahismaisina. Se on mun fiilis, no can do.
On myös hauskaa miten peruste "ei riipu sinusta". Totta kai se riippuu, kun V paljastu pahikseks :D Kaikki mitä pahis sanoo, on tärkeää ja musta melko pätevä syy johtopäätöksille.
Miks et ole tutkinut jo Violetin viestiä tarkemmin? Eikö niitä nyt kannattais just tutkia tarkkaan?
Siis sun puolustuksissa ei oo mitään pohjaa :D Et tiennyt Violetin olevan pahis joten sua ei saa epäillä siitä että puolustelit häntä?? :D
Zeremillä oli hyviä mielipiteitä ja ne sattuivat sattumaan yksiin mun omien kanssa. Jiitä en taas pidä oikein mistään syistä pahismaisena (=ei kommentoitavaa) mutta koska sä oot pahismaisin ja Iku hyvismäisempi, Jii on automaattisesti 2. pahismaisin.

En nyt ehi muuta. Liian kalliiseen päivystykseen ----»

Ps. Mä äänestin vasta sun jälkeen joten kyllä sä oot enemmän se pahis, joka yrittää massausta :D


Vampire kirjoitti:
Lisäksi tuo ensimmäisenä päivänä havaitsemani ylireagointi.

itse en omissa viesteissäni näe minkäänlaista ylireagointia, vaan olen omasta mielestäni vastannyt ihan rauhallisesti ja vain kyseenalaistanut ne. Jos et millään pysty poimimaan mitään tiettyä kohtaa, joka on ylireagointia, niin tästä ei oikeen ole pitäväksi argumentiksi mun mielestä.

On myös hauskaa miten peruste "ei riipu sinusta".

Enhän mä itse voi mitään tehdä sille, pistääkö joku mut neutraaliin kastiin vai hyvismäiseen vai pahismaiseen. Toki se riippuu mun omista sanoista, mutta se ei enää riipu musta minkä päätöksen pelaaja tekee pahisroolissa sanojensa kanssa. Kyllä se riippuu ihan siitä sanojasta.

Miks et ole tutkinut jo Violetin viestiä tarkemmin? Eikö niitä nyt kannattais just tutkia tarkkaan?

Koska mulla ei ole ollut aikaa. Eilen olin, kute. Oon jo sanonut, koko päivän metsästämässä itelleni mekkoa ja se menee taas kerran mun prioriteettilistallani pelien edelle. Koska lakkiaiset on ehkä vähän tärkeämmät kun juonarit.

Siis sun puolustuksissa ei oo mitään pohjaa :D Et tiennyt Violetin olevan pahis joten sua ei saa epäillä siitä että puolustelit häntä?? :D

Kaikesta saa epäillä, mutta se on sit toinen asia mitä itse tuumaan niistä epäilyistä. Oikein ihanaa, että teilaat mun puolustukset suoralta kädeltä. Jotenkin tulee vaan nyt sun pelistä sellanen fiilis, että oot pahis, joka yrittää kiven kovaa saada viimesen harhalynkkauksen tuhlattua. Tämä fiilis, koska tunnut mun mielestä liian itsevarmalta, oot ilmeisesti niin vakuuttunut siitä, että olisin pahis että et suostu edes noteeraamaan muita vaihtoehtoja ja pohtimaan muita sen enempää kuin vain toteat heidät hyviksiksi, kun Violet ei heitä sattunut sanomaan neutraaliksi. Ja musta tuntuu, että toi Violetin listaus on sun epäilysten pohja: senhän takia sä mua aloit jahtaamaan (komppaillen zeremiä) ja nyt kaivat sille perusteita. Helppoahan se niin päin on, että päättää "toi on pahis" ja sit vaan heivaa sen väkipakolla ulos. (joo, arvaan, että peilaat tämänkin heti takaisin) ja jännästi jätit vastaamatta mun epäilyksissä/viesteissä niihin, jotka musta oli niitä pointteja.

Ps. Mä äänestin vasta sun jälkeen joten kyllä sä oot enemmän se pahis, joka yrittää massausta :D

Ja sä tunnut ottaneen taktiikakses heijastaa mun kaikki epäilyt takas muhun. :) tähän ei nyt liityy millään tavalla se äänestikö ekana vai ei. Mulle on itelleni aivan yks hailee ketä muut äänestää ja vaikka jäisi ihan yksin ääneni kanssa. Sulle sillä taas tuntuu olevan ihan erilainen merkitys. Jotenkin saan susta hermostunutta vibaa, ihan kun olisit vähän paniikissa (liian vahva sana) ton äänen takia. Ehkä se viba tms. tulee osaltaan siitä, et tunnut tunkevan :D-hymiötä ihan joka väliin.

Sitten siihen koko topan lukemisprojektiin.

Alotetaan horaanekosta, koska näin iPadilla se on helpointa, ei tarvi seikkailla missään.

Pasteen tähän nyt mun kolmannen päivän pohdinnat (aka siis pohdinta tän pelipäivän aikana kolmannesta päivästä.

horaaneko tuli Vuornan tilalle ja kolmantena päivänä mua horaassa tökkii se, että heti kun zeremi nostaa esille havaintoja Violetin listauksesta niin horaa tulee perään komppailemaan ja tuntuu perustavan epäilynsä tismalleen samoille perusteille kuin zeremikin. Mulle tuli sellainen tuntu, että horaan epäilyn pohjana mulle on se, miten Violet listasi minut neutraaliksi, vaikka sanoi muista selkeämmin mielipiteensä. Omasta mielestäni peruste on epäpätevä, koska se ei riipu minusta ja toisekseen on aika vaikea tietää, mitä Violet on pahiksena ajatellut. Hakiko taskuhyvistä, yrittikö kääntää huomion toiseen pelaajaan suojellakseen pahiskaveriaan? En tiedä, pitäis tutkia Violetin viestiä enemmän, jotta tämä ratkeaisi. horaa mainitsee myös Jiin, mutta ei oikeastaan kommentoi häntä, vaan ottaa mieluummin minut silmätikukseen - ehkä siksi, että sen oli joku muukin tehnyt ennen häntä ja tiesi saavansa sieltä kannatusta. Myös poiminnat mun viesteistä tuntuvat vähän väännetyiltä. Epäilyt perustuvat nyt sen varaan, että Violet sanoi mua neutraaliksi (miten se muka johtuu minusta?) ja että kyseenalaistin ylireagoinnin ja kysyin uteliaisuuttani asiaa, joka mua on kiinnostanut jo pidempään offaten ja ilmaisin samalla tykkääväni omasta allekirjoituksestani. Ei kovin pitävät perusteet. Kiinnittää myös huomiota äänestyskäyttäytymiseen. Oman miinusääneni puolustukseksi voin sanoa sen, että en tiennyt Violetin olevan pahis, koska itse olin saanut aivan toisenlaista kuvaa hänestä. Tokihan miinusäänestän hyvismäisenä pitämääni pelaajaa. Näin tiivistäen horaa epäilyttää, koska perusteet minun pahisroolilleni ovat kuin suoraan zeremiltä ja lisäksi ontuvat. Lisäksi tuntuu ignooraavan huolellisesti kaikki muut pelaajat, koska Violetilla oli heistä mielipide tai enemmän kuin minusta. (otitko huomioon, että listaus oli tokana päivänä tehty?) Yhtä hyvin kuin pahis laittaisi kaverinsa neutraaleihin hän voi laittaa kaverinsa pahismaisiin tai hyvismäisiin. Mikset tutki heitä? Jii on susta toiseksi pahismaisin, mutta et perustele sitä mitenkään tai edes sen enempää huomioi sitä.

Tämän pelipäivän aikana horaa on jatkanut hämärällä linjalla. hora vaikuttaa jotenkin hirveän itsevarmalta, ihan kun tietäis, että tulee tuskin tippumaan topan yleisistä mielipiteistä päätellen ja tietäis, että tulee voittaan pelin. Itsevarmuus itsessään voi olla tässä tilanteessa sekä hyvismäistä että pahismaista, mutta silti musta on huolestuttavaa, jos joku on itsevarma, koska se kaatuu todella helposti omaan nilkkaan ja tässä pelissä kuitenkin kaikki on vielä mahdollista. Eikä horaa tunnu nyt pohtivan enää ollenkaan ketään muita kuin vain minua, koska "on varma et jahtaa pahista". Ihan yhtä hyvin pahis voi olla joku muukin, joten on edelleen tärkeää pohtia muitakin. Jos tänään osuu harhaan ja on pohtinut vaan yhtä, niin huomenna on pulassa.

Ekana päivänä (ja sen jälkeenkin) on sitä mieltä, että ylireagoin hänen heräämisviestiinsä. Mitään tarkkaa kohtaa ei pysty osoittamaan, joten asia jää, mutta pulpahtaa taas pinnalle kolmantena päivänä perusteluna epäilylle. Ei kuitenkaan pidä asiaa pahismaisena, mutta kolmantena päivänä siitä yhtäkkiä tuleekin pahismaista. Ei myöskään kommentoi mun offaamista mitenkään ennen kuin sitten myöhemmin pitää sitäkin pahismaisena. Offaa itsekin vastaten mun off-kysymykseeni (ja tämäkö ei sitten susta ole samalla perusteella pahismaista? :D "se on salee pahis, kun offaa, sehän haluaa olla mun kaveri!" <-kyllä, kärjisteltyä) Jatkaa samalla linjalla, kommentoi pelaajille, pitää mun hämmästelyä kiivastumisena. Äänestää Meimeitä, kertoo vähän jotain mielipiteen poikasia. Tää on hyvismäistä, koska mielipiteitä ekana päivänä, jee! Sitten on ihan hyshys, kunnes kolmantena päivänä ilmestyy taas topiciin liittyen zeremin pohdiskeluun Violetin pahistoverista ja käynnistää "tapetaan Vampire"-kampanjan ja tästä eteenpäin keskittyy vain yhteen pelaajaan. Ei oikein pohdi kaikkia pelaajia, vaan tarttuu aina johonkin tiettyyn ja muut jäävät sinne varjoon. Ei ole tyypillisrä horaata.

Kokonaiskuva pahismainen, muutamia valonpilkahduksia hyvismäisyyksien kanssa joukossa.

Sitten onkin vuorossa Iku.

Lähtee antamaan luottoa aika helpolla zeremille. Muutenkin koko pelin läpi on tuntunut antavan lähes varmaa luottoa zeremille, mikä ei ole kovin hyvismäistä käytöstä. Lisäksi kommentoi että minusta tulee mieleen kaksi vaihtoehtoa, mutta ei sen kummemmin perustele sitä, vaikka siitä kysyinkin. Eikun vastashan se, juu ei mitään enää. Tuntuu kuitenkin jotenkin kokeneelta pelaajalta (en tiedä onko juonarikokemusta vai ei) Sanoo pahiskandidaattien menneen uusiksi, mutta ei kerro siitä sen enempää ilman kyselyä (ei ketkä olivat ensin ja ketkä sitten). Perustelut ja itse nimet tulevat jälkikäteen ja nimeääkin minut ja Jiin pahiksiksi. Perusteet ovat vähän hassut, toimisivat melkein molempiin suuntiin. Silti koen hyvismäisenä sen, että kertoilee mielipiteitään ensimmäisenä päivänä. Lisäksi hyvispeliä edistävää on se, että potkii muita persuuksille, jotta peli lähtisi alkuun. Epäilee toisenakin päivänä samoja pelaajia (mutta ei koskaan äänestä?) ja Meimei on toinen, joka saa paljon huomiota. Muut jäävät vähän unholaan. Tämä taas on sitten pahismaista. Sitten seuraavassa viestissään, jossa kertoo aatoksistaan epäileekin Jiitä ja Meimeitä. Johan menee sekavaksi. Johdonmukaisuus tuntuu olevan hukassa jossain ja koskaan ääni ei suuntaudu sinne, minne sen voisi olettaa suuntautuvan, vaan aina vähän sivuun. Tulee heittämään äänen Meimeille 30min ennen päivän loppumista massan (tai Violetin) perässä. Melkein vois olla pahiskaverit äänestämässä samaa. Toisaalta se olis hyvin uhkarohkeeta pahiskavereiden lähteä äänestämään samaa pelaajaa, varsinkin kun äänestyksestä tuli jonkinlainen massaus. Liittyy massaamaan Violetia tämän paljastuttua, ei tuo uutta aatosta peliin. Lähtee ensimmäisenä peesaamaan zeremiä. Uskoo horaan olevan hyvis, koska Vuorna ei ole käynyt Kylässä. Ää! en tajua! Millä tämä liittyy horaanekoon, joka tais tulla varalle ennen yötä? Neljäntenä päivänä ei oikein tunnu ottavan enää kontaktia peliin. Miksi? Ja tämän lisäksi voin vain kompata niitä huomioita, joita Jii ja Mus mus ovat Ikusta tehneet.

Yks tämän pelin hämmentävimmistä pelaajista. Paljon viestejä, vähän asiaa, paljon kaikkea, sekoilua, menee jo pää pyörälle. Voi olla sekä hyvis että pahis, tällä hetkellä pahis vaikuttaa todennäköisemmältä, jos horaaneko ei pahis jostain syystä olekaan.

Mus mus on ennustaja, joten turha kuluttaa aikaa tähän kohtaan.

Jii tulee sitten seuraavassa viestissä, koska haluan pätkäistä tämän tästä nyt, koska tätä on jo aivan tarpeeksi vaikea käsitellä.


Vampire kirjoitti:Noniin, nyt se Jii vielä ja pääsen tästä rupeamasta eroon.

Äänestää heti herätessään mua miinuksella. Jännäilee mun rauhallista suhtautumista. Tulee pitkältä tuntuvan tauon jälkeen postailemaan taas kommentoiden fiksusti Ikua ja kummastelee mua. Lähtee ehkä vähän hermostuneen oloisesti miettimään, ettei kai joutuisi taskuhyvikseksi. Tuntuu läpi pelin keskittyneen enemmän muille pelaajille kommentointiin kuin niiden mielipiteiden kertomiseen. Tarttuu kyllä sanoissaan sellaisiin asioihin toisissa pelaajissa, joihin muut eivät ole kiinnittäneet huomiota. Mikä taas on hyvismäistä omasta mielestäni. Nyt kuluvana päivänä on puhunut kerran, mutta teki listauksen, mikä on ehdottomasti kivaa, koska vihdoin saan niitä nielioiteitä niin, että jopa minä puusilmänä huomaan ne. Kuitenkaan tämä ei ole syy hyvisviballe, joten...

edistävän peliä, mutta antaa kuitenkin Vampirelle epäilyjä ainakin mun mielestä aika mitäänsanomattomin perustein osittain.

osittain? Eli osa on ei-mitäänsanomattomi?

Iku on muutenkin koko pelin ajan antanut perusteita todella heppoisin perustein, vähän sillä tyylillä, että keksimällä keksitään niitä epäilyjä.

Antanut perusteita heppoisin perustein? Oletan et tarkoitat ääniä?

Sinällään ihan kiva listaus, muutamin osin ehkä vähän laiha, jotenkin Iku tuntui saavan estradipaikan ja eniten havaintoja ja pohdintaa.

Jii on kuitenkin kokonaisuudessaan pienestä kummastuksesta huolimatta se kaikkein hyvismäisin.

Violetin viestit luen toisella kertaa, koska mun aivot ei toimi enää ollenkaan. Sekin on kyllä tulossa, kunhan saan aivot käynnistettyä uudestaan eli oletettavasti irl-huomenna.


Iku kirjoitti:Tämä päivä on osaltani lähtenyt huonosti käyntiin, kun en ole saanut kommentoitua. En ole myöskään saanut perehdyttyä Jiihin, toisin kuin aioin. (+ hajotin nilkkani ja se on kipeänä.)

Vampire: Äänestys vaikutti sinulle samantekevältä, koska jätit merkittäviä tekijöitä huomioimatta, vaikka mainitsitkin niistä. (eli olet tiedostanut niiden olemassaolon.) Jotenkin olen saanut sinusta sellaisen kuvan että kun teet jotakin, niin teet sen kunnolla. Tuleva poissaolo on ainoa järkevä peruste jonka silloin keksein tuollaiseen käyttäyttymiseen. Ennen matkaa (tai jotain muuta tärkeää) ihminen stressaa enemmän ja haluaa hoitaa hommat nopeasti alta pois. in ei myöskään tule aina miettineeksi kaikkia asioita loppuun asti. Tähän asti perustelusi ovat olleet ihan hyviä, joten ihmettilin miten nakkaat äänen noin heikoilla perusteilla.

Tuohon horan ja Vampiren ylireagointi keskusteluun: Mielestäni olette molemmat yhtä oikeassa ja väärässä. Ylireagoida on liian vahva sana kuvaamaan Vampiren käyttäytymstä ekana päivän. Kuten taisin aiemminkin mainita, Vampire on rauhoittunut ensimmäisen päivän jälkeen, mutta en silti puhuisi ylireagoinnista. (En ainakaan niin kauan kuin tunne ydenkin amerikkalaisen)

Vampiren ja hora lähinnä ihmetyttävät. Kumpikin on ikään kuin hedelmäsalaatti,paljon neutraaleja palasia, muuta herkkupala ja pari pilaantunutta kohtaa. En vielä oikein tiedä mitä he oikein ovat, mutta eivät "neutraaleja" ainakaan - pikemminkin tasapaksuja.

Jiistä on vaikea sanoa mitään, koska hän oli ikään kuin pääehdokkaanani, mutta viimeisin viesti... se on jotenkin tarkempi ja paljon vakuuttavampi, mitä horan ja Vampiren viestit. Jii on siirtymässä pahismaisista enemmän neutraaliin suuntaan.

Toivottavasti ehdin (ja jaksan) palata tämän päivän viesteihin vielä tänään, mutten lupaa mitään. Nopealla läpilukaisulla niisä vaikuttaisi olevan paljon sellaisia kohtia joita täytyy oikeasti miettiä ajan kanssa.

(Ihan niin kuin päivä ei ole tarpeeksi ikävä jo, näppäimistö heitti jonkun ihme asetuksen päälle että jos korjaa ja kirjoittamaansa osaa niin se kirjottaa sen sen aiemmin kirjoittaman jutun päälle. En tietenkään huomannut tätä ennen kuin puoli viestiä oli tuhoutunut )=)


Vampire kirjoitti:
Tähän asti perustelusi ovat olleet ihan hyviä, joten ihmettilin miten nakkaat äänen noin heikoilla perusteilla.

Taisit kyllä alunperin kummastella sitä, miksi äänestin nopeasti etkä niinkään niitä perusteluja kummastellut. Ja, jos sun pointtisi on se, että ennen matkaa/muuta tärkeää stressaa, niin mulla on tasan viikon päästä yliopiston valintakokeet ja oon sen takia aika freaked out jatkuvasti, koska toi koe on ehkä yks mun elämän tärkeimmistä asioista mitä ainakin tällä hetkellä pystyn kuvittelemaan ja mitä lähemmäs kokeet tulee, sitä pahemmin hermoilen niistä (ja nukun huonosti sen takia). IRL-peruste, enkä tiedä liittyykö se mihinkään, mutta ajattelin mainita, kun siitä kuitenkin hälisen joka puolella.

koska jätit merkittäviä tekijöitä huomioimatta, vaikka mainitsitkin niistä.

Mitä merkittäviä tekijöitä?

Kiva, että joku muukin puhuu, koska se auttaa hyvispeliä ja musta on tyhmää hölistä yksin. :) Ikun viesti kuitenkin jätti ainakin mulle paljon kysymysmerkkejä (esim. perusteluja kommentteihin pelaajista). Ikun tyylinä tuntuu olevan laukoa mielipiteitä, joo, mutta jostain syystä ne konkreettiset perustelut jäävät matkan varrelle.

Sorry, en nyt pysty/ehdi/jaksa kirjottaa pidempää viestiä. Doctor Who-maraton Tennantin lähdön aiheuttaman haikeuden poistamiseks lamautti kaiken järjellisen aivotyön ja mun pitää juosta suihkuun. ->


Jii kirjoitti:
Vampire kirjoitti:osittain? Eli osa on ei-mitäänsanomattomi?

Niin. :D Osa horaanekon perusteluista on kyllä ihan päteviä ja ne ymmärtää, mutta osa tuntuu semmoiselta täytteeltä, että olisi ollut pakko keksiä joitain muitakin perusteluita, kun ei liian vähien perusteluiden takia muuten kehtaisi äänestää ja epäillä. :P

Vampire kirjoitti:Antanut perusteita heppoisin perustein? Oletan et tarkoitat ääniä?

Siis epäillyt ja äänestänyt ylipäätään. :P

Oon samaa mieltä tuosta horaanekon ja Vampiren kinasta, molemmilla on hyviä pointteja, mutta molemmat silti vähän nyt ylireagoi tän suhteen ja tuntuu vähän unohtavan muun pelin kokonaan. Kumpikin vaikuttavat mun silmään edelleen melko hyvismäisiltä, enkä usko, että pahis olisi lähtenyt metsästämään "helppoa" kohdettakaan tässä vaiheessa peliä, kun kyseessä ei ole edes viimeinen päivä ennen pahisten mahdollista voittoa, joten en sinällään ymmärrä, miksi pahis olisi tuollaiseen lähtenyt, kun sillä riskeeraa turhan paljon.

++Iku, edellinen viesti varmaan perustelee tätä tarpeeksi. :P Kukaan muu ei minua epäilytä niin paljoa, että olisin valmis antamaan ääntä. Lisäksi Ikun viimeinen viesti oli taas sitä, että mielipiteet vaihtelee vähän laidasta laitaan ja epäilyt ollaan valmiita heittämään kaivoon yhden viestin takia. Iku on epäillyt mua koko pelin ajan siksi, koska olen pelannut "rennommin" kuin viime peleissä, mitään muuta syytä en ole missään vaiheessa kunnolla häneltä saanut mun epäilyyn eikä mikään ole tuota mielipidettä tuntunut pyörtävän. Ja nyt viimeisinä päivinä kun pelaajia on jäljellä enää vähän ja se mielipide olisi oikeasti arvokasta ja tärkeää tuoda esille, unohdetaan epäilyt yhden, imo melko turhan ja mitäänsanomattoman, viestin takia ja nyt Ikulla ei olekaan enää mitään kunnon epäilyjä kenestäkään pelaajasta, mikä taas kyllä herättää niitä pahisepäilyjä entisestään.


Jii kirjoitti:Niin ja piti vielä sanoa että

PJ: mulla ei ole poissaoloa vaan poissaolotopickissa on virhe. :D


Iku kirjoitti:Vampire: Tarkoitan merkittävillä tekijöillä Jiitä, violetin viestejä sekä kysymyksiä, joita esität horalle, mutta joihin et anna vastausmahdollisuutta ennen ääntä. Jii voi olla ihan yhtä hyvin pahis kuin horakin. Uskot löytäväsi Violetin viesteistä vinkkejä, mikset etsinyt niitä ennen ääntä? (Aikataulu syyt? oletan). Tuntuu myös hassulta, ettet anna horalle tilaisuutta vastata kysymyksiisi, ennen kuin jo äänestät häntä.

Minun mielestäni Irl-perusteet ovat päteviä ja vaikuttavat pelaajaan. Ainakaan itse en osaa unohtaa kaikkea meneillä olevaa keskittyessäni yhteen asiaan. Olin itsekkin tammikuussa pääsykokeissa. Kavereilla taisi olla minussa silloin aika paljon kestettävää, kun ensin olen ihan ylipirteä ja puhelias ja viiden minuutin päästä hiljainen ja masentunut. (Pääsykokeitten jälkeinen aika, kun pitää odottaa tuloksia on sata kertaa pahempi kuin pääsykokeita edeltävä aika.)

Violetin listausta lukiessa Vampire ja Jii tuntuvat niputtautuvan samaan pakettiin, kuitenkin violet on nostanut Jiin heistä hyvismäisemmäksi. Perusteluina tälle on Jiin esille tuomat mielipiteet ja peliä edistävä vaikutus. Itse en ole sanut Jiin viesteistä kyllä kauheasti mitään peliä edistävää kuvaa, ainakaan noin alussa. Violetin listauksen perusteella sijoittaisin Vampiren hyvismäisemmäksi mitä Jiin, koska violet on tarttunut häneen, vaikka Vampiressa olisi ollut enemmän materiaalia. Mielestäni Vampire edisti keskustelua myös enemmän, koska hän oli vaatimassa kaikkista kommenteista tarkempia perusteita ja sitä kautta herätti enemmän hyödyllistä keskustealua. Jii tuntui lähinnä pyörittävän ympärillään tapahtuvia asioita, ei niinkään keksimään uutta tai ihmettelemään muita.

Loppu pelistä tulee vaikea, koska porukka on näin erimieltä ja kaikki selkeitä mielikuvia antavat tyypit on lynkattu.

//Jii väliin


horaaneko kirjoitti:Vampire, ylireagointia: viestisi vastatessasi mulle 1. päivänä. En ees epäillyt sua ja sä tunnuit kuitenkin jotenkin säpsähtävän, ja jopa esitit pahisteorian musta kuin kääntääksesi äkkiä huomion muhun. Miks tarvitset "tiettyä kohtaa"? Eikö ole ennen juonareissa riittänyt että sanoo saavansa jonkinlaisen viban koko viestistä? Mun mielestä on, joten tuo sun väittämäsi on outo. Mä saan sun pelistä yhteisenä kokonaisuutena sellaisen hyökkäävän ja herkän kuvan. Sanoin samaa edellisessä roolissani käyttäen samaa "viba koko viestistä, ei tarkkaa kohtaa" ja paljastuin hyvikseksi. Joten kyllä tuota hyviksetkin tekee. Ja mullehan se on periaatteessa ihan sama mikä peruste sulle käy, ei se vaikuta mun omiin epäilyksiin. Musta on oikeesti ihan kummallista, miten et hyväksy mun epäilyjä. Okei, Vam, nuo sun epäilyt musta ei oo oikeita koska oon tavis, et saa epäillä mua!! Ei tuossa ole eroa. :D
Ei se riipu susta mutta se koskee sua. Oon aika varma että oot itsekin joskus epäillyt pelaajaa koska pahikseksi paljastunut on sanonut hänestä asioita, jotka voi olettaa pahisten väliseksi veljeilyksi.

Jos sulla ei ole ollut aikaa lukea Violetin viestejä (joita ei edes ole paljon), miten sulla sitten on ollut aikaa kirjoittaa mua koskien niin pitkiä viestejä?

Epäilyjeni perusta lähtee ensimmäisestä päivästä, sen jutun nostin jo esille. Sitä vahvistaa Violetin viestit. Myös se, mitä muut pelaajat on sanoneet. Poissulkemalla uskon sut pahikseksi. Jos sä et ole niin Jii on, olen aika varma uskomaan niin koska Ikun näen hyvismäisenä. Eikös meillä ole vielä 2 harhalynkkausta? Näin mä käsitin, ja näin ollen jos et ole pahis, niin Jii on. Näin mä olen päätellyt. Jiistä ei ole paljon pohdittavaa, koska on pelannut niin neutraalisti. Ainoa juttu mikä nousee esille on sama epäilynkohde kuin Violetilla, ja se mua hämmentää ja mietityttää. Se olisi voinut olla pahisten yritys saada zerry lynkatuksi mutta toisaalta aika uhkarohkeaa lähteä kummankin pahiksen yhden pelaajan perään 1. päivänä. Jii siis mietityttää, mutta sä olet pahismainen. En ole pohtinut muita niin paljon koska ei ole niin paljon kommentoitavaa, mutta sä et ole edes lukenut pahiksen viestejä, joten eiköhän olla tasoissa. :D
Mitkä ne pääpointit sitten oli, jotka missasin? Oon pahoillani jos olin sekava eilen. (sain paniikkikohtauksen puol tuntia viestin lähettämisen jälkeen ja olin sitä ennen aika väsyny. Ajatukset karkaili.)

Ja mä olen aika varma sun pahikseudesta mut jos oot hyvis, oon pahoillani mutta tällä hetkellä kaikki jutut näyttää sun pahikseutta. :p

Lisäksi mä tykkään :D hymiöistä, anteeksi. Ne on kivoja.

Ja mä en peilaa, mutta jos et ole huomannut, on monia asioita, joista epäilet mua mutta joista mä voin yhtä hyvin epäillä sua: pidät mua hermostuneena, mä pidän sua hermostuneena, ihmettelet miksen kommentoi muita, ihmettelen mikset lue pahiksen viestejä. U see?

Offaaminen ei ole pahismaista, niin kuin sanoin jo, mutta asianyhteys ja viestin koko viba tuntui pahismaiselta. Se, että kaikki alkoi tuntua jälkeenpäin pahismaiselta, oli se että nousit pahismaiseksi vasta kun tulin varittaa ja sä puolustelit Violetia + kaikki muu mistä olen maininnut.

Miks sanot mun 1. päivän juttuja hyvismäisiksi? Eikö se ole ihan turhaa kun se on mun edellinen rooli ja paljastuin hyvikseksi? P:

Hurrr. Mä en tiedä! Tuli tuosta Jiin viestistä pienet pahisvibot syystä jota en osaa selittää. Mä en tiedä oonko liian luottavainen Ikun suhteen mutta en vaan pidä pahismaisena. Oon varmaan sokee aloitteleville pelaajille, koska tulee sellanen "no eihän se noin vois tehdä" -fiilis vähän kaikesta.
En mä ny osaa ajatella. Haluisin puheen jo muualle koska miun ja Vamin jutusta tuskin enempää irtoo enkä halua et tää kääntyy kohta joksikin riidaksi koska mun pää räjähtää jos pitää vielä jossain foorumillakin riidellä. Uskon kuitenkin Vamin pahikseksi enkä tuhlaa miinusääntä häneen.

Sori muute Vam etten jaksanu laittaa quoteja, nuo jotkut kohdat on varmaan sekavia nyt. :p


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
2 Iku (++Mus mus, ++Jii)
1 horaaneko (++Vampire)
1 Vampire (++horaaneko)

Iku on tällä hetkellä kuolemassa äänienemmistöllä.

Äänestyspakot:
(Jii)

Poissa:
Iku 18.-22.5.

Päivä päättyy huomenna, 18.5. kello 21.00.


Vampire kirjoitti:Hiiskatti, glaa! Tajusin just sekoilleeni listaukseni kanssa horaan kohdalla. Eli kolmas päivä on ainoa, joka pitää paikkaansa, koska unohdin horaan tulleen varalle.

Jos sulla ei ole ollut aikaa lukea Violetin viestejä (joita ei edes ole paljon), miten sulla sitten on ollut aikaa kirjoittaa mua koskien niin pitkiä viestejä?

Aina välillä mulla on aikaa kirjotella topicciin pitkiä viestejä ja ajatella, mutta yleensä mulla on muutakin sanottavaa sillon, kun peliin kirjotan ja sanon sen ensin ja yleensä mun aivot lagaa siinä vaiheessa, kun olis vuoro siirtyä Violetin viesteihin, joten niiden pitäis taas latautua. Kyllä mä tän irl-päivän aikana luen vielä nekin, hankin jostain aikaa.

Eikös meillä ole vielä 2 harhalynkkausta?

Mä en tiedä. Oon niin pyörällä päästäni, että en osaa sanoa mitään. Mun mielestä ei oo, koska jos tänään osuu hutiin, niin huomenna on oikeesti pakko osua pahikseen tai pahikset voittaa.

Miks sanot mun 1. päivän juttuja hyvismäisiksi? Eikö se ole ihan turhaa kun se on mun edellinen rooli ja paljastuin hyvikseksi? P:

:D joo. Tajusin sen just :P ilmeisesti mun aivot päätti pistää tota listausta jonkun yhteyden päreiks. Sorry :) kas kun et pidä tätäkin pahismaisena "salee pahis, kun tollain sekoilee!" ;)

Miksei pahikset vois lähteä saman pelaajan perään? Jotenkin mulla on sellanen tuntu, et lähet vähän helpolla epäileen ja luottaan ja vähän hassuilla perusteilla, mutta en tie. Joskus ne tuntuu järkeviltä, joskus ei (yleensä ne vaikuttaa järkeviltä sillon kun oon puoliunessa)

Anteeks, nyt en lähde kommentoimaan yhtään kattavammin yhtään mitään. Iskä koittaa kovasti huudella "mee ulos! Mee ulos! Huomenna sataa, joten mee nyt ulos!"


Iku kirjoitti:(Nappasin itselleni ärhäkän flunssan lihaskipuineen ja kuumeineen ja 10 tuntia aikaa lähtöön...) --Iku, tämä tuskin kaipaa selityksiä. Päätin yöllä äänestäväni Jiitä, mutta en kertakaikkia jaksa muotoilla ja kirjoittaa kaikkia perustelujani, ja jos vain äänen lättään niin se tulkitaan kostoääneksi, joka kyseessä ei missään nimessä ole. Toivottavasti illalla/yöllä on parempi olo. Laitan perusteltuna sen ääneni vaikka sitten bussista.


Vampire kirjoitti:Jotenkin musta tuntuu että Iku vois olla sittenkin pahis. Gaa! Viimeset päivät on niin turhauttavia! Hora vai Iku, Iku vai hora? hora on epäilyttävämpi kuitenkin, mutta jos hora ei sittenkään oo pahis, niin Ikun on pakko olla. Jiin pahisrooliin en usko, oman roolini tiedän ja Mus mus se ei ole, koska on ennustaja. Iku onnistu ainakin tolla miinusäänellään paitsi pelastaan itsensä, myös saamaan ittensä näyttään pahismaisemmalta. En nimittäin usko, että hyvis välttämättä lähtis itseään pelastamaan, koska se kaatais hyvispelin, toisaalta olis kaikkein oletettavinta että pahis miinustais äänen iteltään just ennen päivän loppua. Eli oon totaalisen confused, koska en näe logiikkaa oikein mihinkään suuntaan.

Ja tiedän, lupasin tehdä jonkinlaisen analyysinpoikasen Violetin viesteistä, mutta tässä on ollut kaikkea muuta (muunmuassa asia nimeltä Doctor Who ja David Tennant)


Mus mus kirjoitti:--horaaneko En näe häntä todennäköisimpänä pahisehdokkaana, enkä halua Ikua tekemään yllätysmassausta kesken kaiken. Ehkä Jiin kannattaa miinusäänestää Vampirea?

Jos Iku ei ole pahis, niin pitäisin Vampirea seuraavaksi todennäköisimpänä pahisehdokkaana. Todennäköistä on, että jos Iku ei ole pahis, kuolen ensi yönä (ellei viimeinen pahis todelal halua tehdä elämäänsä hankalaksi x)).


Iku kirjoitti:++Jii

Jiin päähänpisto antaa Vampirelle luottoa, voisi hyvinkin olla pahiksen yritys kerätä itselleen luottoa. Jos Jii olisi pahis, hän olisi varmaan äänestänyt Vampirea, mutta tietää myös kaikkien muiden olettavan näin, joten käänteispsykologian mukaan antoi luottoa.

Violet piti Jiin viestejä hyvinä ja peliä edistävinä. En ole aivan samaa mieltä Jii on lähinnä ottanut kantaa niihin, jotka ovat ottaneet ensin kantaa häneen. Violetin perusteet sijoittaa Jii hyvismäisiin ovat hieman liian kaunistellut. Violetin listauksesta saa muuten sellaisen kuvan että olisit neutraali, mutta hän kuitenkin sijoittaa sinut hyvismäisiin. Suojelee pahiskaveriaan?

Violet tuntuu muutenkin niputtavan Vampiren ja Jiin, mutta nostaa kuitenkin Jiin hyvismäisemmäksi, ja sijoittaa Vampiren neutraaleihin. Pahis tuskin jättäisi kaveriaan ainoaksi neutraaliksi ja tällä tavoin korosta häntä.

Nyt Jii tuntuu olevan jämäkämmin pelissä mukana, mutta tajusi just että tässä vaiheessa se alkaa olemaan jo pakottavaa, varsinkin kun toinen pahis, jonka kanssa tilannetta on voinut pohtia, on tapettu.


horaaneko kirjoitti:Vam, jos yhtään tunnet mun pahispelityyliä niin tykkään pahiksena epäillä kaikkia vähän (koska sillon muhun ei kohdistu liikaa huomiota, yhtä jahdatessa ja tämän paljastuessa hyvikseksi, ihmiset epäilee) tosin turha sitä on laukoa tällaisia "näin mä tekisin" -juttuja. Mut en nää yhteen tarttumista järkevänä pahikselle.

Iku hämmensi kyllä miinusäänellään. Mun mielipide alkaa horjua nyt ja kunnolla. Vam alkaa tuntua jo melkein hyvismäiseltä kun ei lue Violetin viestejä (eikö pahiskaveri kuitenkin tekis sen, pyydettäessä ainakin) mut kerpele ku en tiiä. No mut onneks on vielä huominen.. P:

Ps. Millon mulla meni tonni rikki viesteissä o___o Apua!


Jii kirjoitti:Joo. En oo nyt ihan varma, että onko putoamassa Iku vai Vampire (Iku ilmeisesti?), mutta --Vampire nyt varmuuden vuoksi, kun en edelleenkään oikein ketään muuta näe pahiksena, kuin Ikun. Nuo perustelut minua vastaan tuntuu edelleenkin aika tuulesta temmatuilta ja musta on jännää, ettei Ikulla ole juurikaan muita ajatuksia hengissä olevista pelaajista.


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
1 Iku (++Mus mus, ++Jii, --Iku)
1 Jii (++Iku)
0 horaaneko (++Vampire, --Mus mus)
0 Vampire (++horaaneko, --Jii)

Iku on tällä hetkellä kuolemassa ensinsaadulla äänellä.

Äänestyspakot:
(Jii)

Poissa:
Iku 18.-22.5.

Päivä päättyy tänään, kello 21.00. Puhelkaa siis siihen saakka :)


Zey kirjoitti:Päivä onpi päättynyt. Iltaviesti seuraa pian.


Zey kirjoitti:4.ilta

”Kooot kot kot kooooot”, yksi kanoista aloitti syyttämisen.
”Koot kot kot kooot”, toinen kana syytti takaisin.
”Kot kot”, kolmas vei huomion muualle.
”Kot kot koot”, loput kanat alkoivat luottaa täyttä päätä syytettyihin.
Loppujen lopuksi kaikki alkoivat olla jo sekaisin siitä, kenet pitäisi häätää, kunnes yksi kanoista otti johdon. Muut tyytyivät seuraamaan unohtaen totaalisesti, etteivät uskoneet hänen olevan julma murhaaja. Joka tapauksessa, kanat lähtivät jahtaamaan erästä lintua, joka nopeasti juoksi pois kanalasta niin, että kotkotus vain kuului.

Äänet:
1 Iku (++Mus mus, ++Jii, --Iku)
1 Jii (++Iku)
0 horaaneko (++Vampire, --Mus mus)
0 Vampire (++horaaneko, --Jii)

Iku siis kuoli ensinsaadulla äänellä.

Äänestyspakot suoritettiin, hyvä hyvä :)

Poissa:

Iku 18.-22.5.

Kuolleet (8/12):

1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko
2.yö: Carm - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktivisuuskuolema)
3.päivä: Violet – haukka
3.yö: zeremi – tavallinen kana
4.päivä: Iku – tavallinen kana

Yö päättyy huomenna, 19.5. kello 21.00. Yönimet minulle ennen sitä.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kanalassa - Peli onnellisesti ohitse n__n

ViestiKirjoittaja Mus » 11.11.2013 23:12:50

Zey kirjoitti:5.aamu

Kanat heräsivät tällä kertaa aikaisin, vaikkei kukkoa ollutkaan herättämässä. Kanalan väki oli käynyt vähiin ja näin ollen oli myös vähemmän kanoja ympärillä lämmittämässä. Se, miksi kanat heräsivät aikaisin, ei kuitenkaan johtunut kylmyydestä. Ei, kanoilla on loistava kyky nukkua huonoista olosuhteista huolimatta, mutta kanat eivät yksinkertaisesti pystyneet nukkumaan, koska he aivastelivat koko ajan. Kaikki kanat olivat saaneet flunssan kylmän yön seurauksena. :(

Aamujyvät hieman piristivät kanojen mieltä, mutta kun he näkivät rikotut kananmunat ja huomasivat taas yhden kanan kadonneen, laski mieliala jälleen. Miten heille oikein kävisi?

Äänestyspakot:
Ei kenelläkään. :)

Poissa:
Ei kukaan. :)

Kuolleet (9/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko
2.yö: Carm - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktivisuuskuolema)
3.päivä: Violet – haukka
3.yö: zeremi – tavallinen kana
4.päivä: Iku – tavallinen kana
4.yö: Mus mus – kovaääninen kana

Päivä päättyy torstaina, 23.5. kello 21.00.


Vampire kirjoitti:Ei mitenkään erityisen yllättävää, että Mus mus kuoli nyt.

Mun pitäis juosta pois koneelta, mutta ajattelin nyt tulla kuitenkin avaamaan suuni ja nakkaamaan äänen jo nyt, koska tää pelipäivä menee aika on-off -fiiliksissä pääsykokeiden takia. Ja mikäli yhtään muistiani tunnen, niin unohdan äänestämisen aina, kun oon koneella. En välttämättä pääse enää tämän jälkeen kovin usein koneelle. (ja nekin viestit ovat oletettavasti lyhyitä, koska julmettu stressi valintakokeista)

Joten vanhoilla perusteilla:

++horaaneko

Iku paljastui hyvikseksi, Jiin pahisrooliin en vaan osaa uskoa, joten ainoa vaihtoehto on horaaneko.


Jii kirjoitti:Öä. :D Apua. Oon tässä yrittänyt nyt lukea teidän viestejä läpi, mikä on kyllä vielä vähän vaiheessa, mutta kun en osaa sanoa yhtään, että kumman puoleen sitten pitäisi kallistua... Kun molemmissa on niitä epäilyttäviä ja hyvismäisiä piirteitä, joihin palaan sitten kunhan saan käytyä ihan kunnolla ajatuksen kanssa nuo loputkin viestit läpi...

Olin jo tulossa sanomaan kans, että mun mielestä vois olla ihan järkevää nyt miettiä näitä ääniä enemmän, koska jos hyvis äänestää hyvistä, on pahiksen voitto jo aika varma. Mutta sitten Vampire ehti tulla antamaan äänen ja no, ei sitten. :D Vampire kuitenkin tuntuu ehkä hieman horaanekoa todennäköisemmältä pahikselta. Viesteissä on ollut vähän hermostuneisuutta mukana ja myös mielipiteet on heitelleet laidasta laitaan, ainakin minun kohdalla. Aikaisemmin epäilit minua, sitten luotit hieman ja sitten taas epäilit, mutta nyt pidät minua varmana hyviksenä etkä edes harkitse sitä, ettäkö olisin horaanekon sijaan pahis. Annoit myös sen miinusäänen putoamisvaarassa olevalle Violetille tuntia ennen päivän loppua ja Violetin mielipide susta oli pahistoverimainen neutraali.


Vampire kirjoitti:Jii, kyllä mä oon miettinyt sitäkin, et mitä jos sä olet pelannut vaan älyttömän hyvin ja ootkin pahis, mutta mulla ei oikein oo perusteita sun epäilylle. Kaikki ne vanhat epäilyt on aikalailla sellasia, et en nyt tiedä onko niistä äänestykseen asti. Horaaneko on paljon pahismaisempi. En silti pidä sua mitenkään varmana hyviksenä, vaan lähinnä kaikkein epätodennäköisimpänä pahisvaihtoehtona. Violetin miinusäänestykseen en oikeastaan voi puolustaa itseäni muuten kuin niin, että musta Violet ei silloin tuntunut järin pahismaiselta. Ja miinustus tuli niin lähellä päivän loppua, koska satuin pääsemään silloin koneelle. Violetin mielipiteelle musta taas en oikeastaan mahda mitään, joten mun on siihen asiaan vähän vaikea kukkaa sanoa. Siitä en kyllä tiedä, oonko ollut mitenkään erityisen hermostunut, ainakaan tästä itse pelistä liittyvistä asioista, koska oon tässä viimeset viikot ollut todella stressaantunut ihan muutenkin. Onneks 23. päivä helpottaa. (tosin se ei enää ehdi vaikuttaa tähän peliin se helpotus)


horaaneko kirjoitti:Mietin mitä Jiin olis pahiksena järkevintä tehdä. Vampire antoi äänensä mulle ja koska erilainen äänestyssysteemi, pahiksena Jiin olis ehkä kannattanut vaan lähteä mun perään Vampiren kanssa. Silloin Vam olis voinut käydä epäluuloiseksi ja miinusäänestää mua. Silloin tilanne olisi ollut 1 horaaneko, Vam käyttänyt kaikki äänensä ja Jiillä yksi miinusääni jota ei pahiksena tuskin käyttäisi. Mä olisin voinut vielä äänestää Jiitä mutta se ei olisi vaikuttanut mitenkään mihinkään.
Nyt kun Jii taas lähti enemmän Vampiren kantille, jos Jii on pahis, tilanne menisi monimutkaisemmaksi: Jii ei voi tietää kumpaa mä olen äänestämässä, mutta saattaisi pahiksena päätellä että voi taivutella mut äänestämään Vamia, koska epäilin häntä eilen. Jos me lähdettäis äänestää kummatkin Vampirea, [tilanne olisi 1 Horaaneko 2 Vampire] mutta mie tulisin katumapäälle, tilanne olisi 1 horaaneko 1 Vampire, jolloin ainoa jolla olisi valtaa vaikuttaa äänestykseen, olisi Jii yhdellä miinusäänellään. Eli sama tilanne mutta epävarmuustekijöiden kautta.
Jos mä taas äänestäisin Jiitä, pahisJii luultavasti äänestäisi mua ja mä menisin hirteen vaikka mitä tekisi.

Tosin Jiihän ei ole vielä äänestänyt ketään vaikka on Vampirea epäillyt.

Vampire selitti miksi äänestää nyt, mut ottaen huomioon että tää on PNÄ, niin ei tuo nyt paljon peliä edistänyt. (niinku Jiikin meinas ehdottaa ettei vielä äänestellä) Miten oot Vam noin varma ettei sun mielipide enää tule muuttumaan? Kaikissa vikoissa päivissä jotka mä oon hyviksenä pelannut, kaikki hyvikset on pompotellut vikojen vaihtoehtojen välillä, oli ne sit miten hyvismäisiä/pahismaisia tahansa. Koska vaikka pelaaja olis kuinka hyvis, jos et tiedä roolia satavarmasti, miten voit vaan ignoorata sen?

Tällä hetkellä mä siis uskoisin edelleen Vampiren pahikseksi, koska

a) ekan päivän hyökkäävyys
b) Violetin puolustelu ja miinusäänestäminen
c) mun epäilyjen nostaminen mua itseäni vastaan
d) tän päivän itsevarmuus

Jiin pahikseus kiikkuu mulla koko ajan vähän ees taas. Jiillä on paljon pieniä hyvismäisiä juttuja mutta esim. eilinen Ikun perään lähteminen mietityttää. Toisaalta taas sitä epäilyä hälventää miinusääni Vamille, koska miks pahis välittäis kuka hyviksistä tippuu? Ja sit toisaalta se voi olla bluffia, hyvin suunniteltua tosin. Mutta joo, tällä hetkellä Vam näyttää pahikselta.


Vampire kirjoitti:
Vampire selitti miksi äänestää nyt, mut ottaen huomioon että tää on PNÄ, niin ei tuo nyt paljon peliä edistänyt. (niinku Jiikin meinas ehdottaa ettei vielä äänestellä) Miten oot Vam noin varma ettei sun mielipide enää tule muuttumaan? Kaikissa vikoissa päivissä jotka mä oon hyviksenä pelannut, kaikki hyvikset on pompotellut vikojen vaihtoehtojen välillä, oli ne sit miten hyvismäisiä/pahismaisia tahansa. Koska vaikka pelaaja olis kuinka hyvis, jos et tiedä roolia satavarmasti, miten voit vaan ignoorata sen?

Onhan mulla se miinusäänikin käytettävissä. Mä oon kuitenkin mielessäni pompotellut eri vaihtoehtoja ympäri ja ympäri ties kuinka monta kertaa. En oo mitenkään varma, et mun mielipide ei tule muuttumaan. Enemmänkin oon vaan epävarma sen suhteen ehdinkö/pääsenkö kuinka helposti koneelle tämän pelipäivän aikana, joten siksi kaikesta huolimatta ääni jo nyt. Mä en ole kenenkään kohdalla ignoorannut mitään. Enkä mä uskalla jättää äänestämättä viimesenä päivänä, koska se voi olla lopulta hyvispelin kannalta ratkasevaa, että kaikki äänestää. Jiin ehdotuksesta en tiennyt mitään, koska satuin postaamaan ensin ja olin jo ehtinyt äänestää. Jos olisin postannut Jiin jälkeen, olisin mahdollisesti jättänyt äänestämisen myöhemmäksi, vaikkakin vastentahtoisesti, koska mun koneellepääsyni on todella epävarmaa tän päivän aikana.

horaa, muuten sun toi äänestysspekulaatio on ihan kiva, mutta miks tunnut unohtavan, että mullakin on miinusääni käytössä? Tai sitten oon ymmärtänyt taas jotain ihan pieleen (mun aivot ei todellakaan toimi näin lähellä valintakokeita)

Ja pakko tähän loppuun sanoa, että sun listasi siitä, miks olisin susta pahis on horjuva. Mun aivot tosin ei just nyt tässä paahteessa ja stressissä oikein tykkää toimia, joten en osaa kommentoioda oikein mihinkään fiksusti. Pahoittelut siitä, ja taidan suunnata taas puolittaiselle horrokselle lagittavien aivojeni kanssa. (ja keskiviikon oon jostain kolmesta eteenpäin kokonaan poissa ja torstaina pääsen mahdollisesti päivän lopuks koneelle)


horaaneko kirjoitti:Vam, en mä sitä unohtanu? :o Spekuloin myös sitä miten sun miinusäänesi vaikuttaisi noihin tilanteisiin.

Horjuva? Mun mielestä mulla on ihan päteviä syitä sun epäilyyn. Mua ärsyttää miten sä oot ollu tässä pelissä koko ajan silleen "Horaan perustelut ei ole oikeita/sallittuja!!" Ei sunkaan perusteet sen parempia ole. :D


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
1 horaaneko (++Vampire)

horaaneko siis tippumassa ainoalla äänellä.

Äänestyspakot:
Ei kenelläkään :)

Poissa:
Ei kukaan :)

Päivä päättyy huomenna, kello 21.00. Puhelkaa siis siihen saakka :)


horaaneko kirjoitti:Missä ihmiset oikein on??? Säkin oot Vam käyny kylässä muttet kommentoinut mitään. :p Mua ei kiinnostais olla hiljaa koko päivää ja antaa itteni vaan tiputtautua koska noh, silloin jäljellä oleva pahis voittaa eikä se ole kivaa.

++Vampire

annan ääneni nyt kuitenkin näin. Jos Jii on pahis niin, sille ei voi enää oikein mitään. Pakko se valinta on jostain tehä.


horaaneko kirjoitti:Nyt mua alko epäilyttää taas heti ton lähetettyäni Jiinhän olis hyvä pahiksena olla hiljaa koska sille ihan sama kumpi kuolee. Mut en mie tiiä. Vam vaan tuntuu yhä pahikselta.


Jii kirjoitti:En käyttäis hiljaisuutta ikinä tolleen taktiikkana, oli mun rooli sitten mikä tahansa. x) Mutta kuitenkin, oon nyt lukenut teidän viestejä ja tullut siihen lopputulokseen mitä mieltä jo aiemmin olin, että ++Vampire olis pahis. Toki osaltaan voi johtua myös siitä, ettei horaanekosta yksinkertaisesti ole hirveästi mitään mitä lukea, mutta Vampire on kyllä etenkin loppupelistä ollut epäilyttävän aggressiivinen, kun häntä no epäilty, eikä horaanekon pahiksuudesta kyllä mikään suuremmin puhu. Pitää toivoa että tein nyt oikean valinnan tässä...


Zey kirjoitti:Väliaikalaskenta

Äänet:
2 Vampire (++horaaneko, ++Jii)
1 horaaneko (++Vampire)

Vampire siis tippumassa äänienemmistöllä.

Äänestyspakot:
Ei kenelläkään :)

Poissa:
Ei kukaan :)

Päivä päättyy tänään, kello 21.00. Puhelkaa siis siihen saakka :)


Vampire kirjoitti:Aii, kivaa kun mua massataan pihalle täällä sillä aikaa, kun oon ollut Helsingissä. :/ horaa, itse asiassa en oo ollut koneella vähään aikaan, joten en oo voinut Kylässäkään käydä ja siten myöskään sanoa mitään. Ajattelin tulla tänään vielä kirjottelemaan jotain, mutta nyt mun on pakko päästä nollaamaan aivot pääsykokeiden jäljiltä (tai alan paasata suu vaahdossa jostain bakteerien genetiikasta). En halua, että pahikset voittaa, joten ajattelin tän illan aikana tehdä parhaani saadakseni pelin päättymään sittenkin hyvisvoittoon, vaikka tällä hetkellä näyttääkin siltä, että hyvikset häviää, kun oon tippumassa,.


Jii kirjoitti:Vampire, miten ajattelit kääntää tän tilanteen tästä enää? :D Noi sun puheet vaikuttaa mun silmään vähän epätoivoselta viimehetken pelastautumiselta pahikselle. Mutta siis, ei tämä tilanne voi tästä enää juuri mihinkään suuntaan muuttua. En usko, että saat käännettyä mun pään, ja vaikka saisitkin, niin tilanne etenisi arvontaan... Jos poistat horaanekon äänen sinulle, olet edelleen kuolemassa. horaaneko ei voi (tai voi, mutten nää mitään syytä, miksi niin tekisi) poistaa ääntä sinulta, koska olisi muutoin itse putoamassa, ja jos poistaa äänen itseltään, olet sinä kuolemassa. Tietty olisi mahdollista päästä arvontaan, mutten itse ainakaan arvontaan lähtisi tässä vaiheessa, kun tiedän toisen teistä olevan pahis, ja arvonnassa myös minun on mahdollista kuolla -> pienemmät todennäköisyydet siihen, että pahis kuolee.


Vampire kirjoitti:Mä en tiedä, millä tän vois kääntää hyvisten voittoon, mutta yritän keksiä jotain tässä illan aikana. Todennäkösesti en keksi mitään, joten todennäkösesti hyvikset ei voita ja mun aivot on vielä niin sikkurassa että en pysty tajuamaan tai huomaamaan mitään järkevää.

Hassua sinällään, miten epäilet mua siitä, että oon ollut aggressiivinen, mutta itekin hyökkäät nyt aikalailla kaiken kimppuun, mitä satun sanomaan topicissa.


Jii kirjoitti:Jännä etten ite muista suuremmin hyökänneeni minkään sanomasi vastaan? :P Haluutko kertoa esimerkkejä?


Vampire kirjoitti:Ai, se fiilis mulle vaan tuli siitä, että sanoin haluavani yrittää kääntää tän virlä hyvisten voittoon ja sitten sä ilmestyt nopeasti topiciin sanomaan oman mielipiteesi ja musta tunnuit jotenkin vihjaavan, että oon salee pahis, koska sanoin tollasta.


Jii kirjoitti:Öö. :D En kyllä ymmärrä, miten saat tuosta aggressiivisen ja sua vastaan hyökkäävän, mutta okei. Mun pointti oli lähinnä se, ettei tilannetta ole enää mahdollista juuri muuttaa, ellei horaaneko halua saada itseään tapetuksi ja se, että miten muka aikoisit saada sen muuttumaan tästä. Toki pahismaista oli tuo, kuinka korostit hyviksyyttäsi noin vahvasti ja tunnuit pahismaisen epätoivoisesti hakevan vielä luottoa meiltä, koska "hyvikset häviää", eikä tuo asian minuun kääntäminen "hassua miten epäilet vaikka oot itekin tosi pahismainen ja teit näin!" juuri hälvennä noita epäilyjä.


Vampire lähetti minuutti liian myöhään kirjoitti:--Vampire


Zey kirjoitti:Päivä on päättynyt, iltaviesti tulee pian.


Zey kirjoitti:5.ilta

"Kot kot köh köh köh", yksi syytti heti alussa. Muut katsoivat tuota köhijää ihmeissään. Ei kanat köhi, vaan ne kotkottaa, pyöri kanojen päässä.
"Kot kot?" samainen köhijä sanoi kysyvästi, yrittäen peitellä sattunutta köhinää.
"Kot kot kot?" yksi kana kysyi toiselta.
"Kot kot", toinen kana varmisti. Näin kanat olivat päässeet yheisymmärrykseen - kanat eivät köhi. Oljet vain lensivät kun alkoi huima takaa-ajo. Paljastunut haukka juoksi karkuun minkä jaloistaan pääsi ja kanat painelivat perässä. Kun haukka oli juossut pois kanalasta ja lehahtanut lentoon, kanat kotkottivat vielä pitkään varmistaakseen, että moinen pysyisi poissa kanalasta.

Kun kanat rauhoittuivat menivät ne orrelle nukkumaan. Siinä ne sitten huomasivat surukseen, ettei kahden kanan voimilla pysytä yötä lämpiminä. :( Onneksi kanalan omistaja Zey oli huomannut kanojen mysteerisen katoamisen ja olikin kertonut naapureille näistä katoamisista. Aamulla Zey toikin sitten seitsemän kanaa, joista yksi oli kovaääninen, sekä yhden kukon kanalaan. Ne olivat löytäneet turvallisesti tiensä naapurin kanalan kautta takaisin omaan kotiin. :)

Äänet:
2 Vampire (++horaaneko, ++Jii)
1 horaaneko (++Vampire)

Vampiren --Vampire -ääntä ei lasketa, sillä tuli päivän päättymisen jälkeen.

Äänestyspakkoja ei ollut. :)

Kuolleet (10/12):
1.päivä: Jite – tavallinen kana
1.yö: horaaneko – tavallinen kana
2.päivä: Meimei - kukko
2.yö: Carm - tavallinen kana
Geraldine - tavallinen kana (antiaktivisuuskuolema)
3.päivä: Violet – haukka
3.yö: zeremi – tavallinen kana
4.päivä: Iku – tavallinen kana
4.yö: Mus mus – kovaääninen kana
5.päivä: Vampire - haukka

Hyvikset siis voittivat onnea! :3 Pahiksienkin voitto oli lähellä, joten pienet onnittelut heillekin. :) Yönimet ja rooliviestit tulossa pian.


Mus mus kirjoitti:Arvasin n___n.


Vampire kirjoitti:Grrrr, hitto! Jos en olis onnistunut deletoimaan mun hienoa viestiä, joka mun piti laittaa 15 sekuntia ennen päivän loppumista, niin olisin voittanut :'( ja sit mokasin senkin viestin ja vasta kolmas onnistu ja möyyyyyy!!!! Kyynel! Mut oli ehkä mun eeppisin pahispeli IKINÄ! ja sinällään ei haittaa, vaikka hävisinkin. Mulla oli tosi tarkat suunnitelmat pahisvoittoa varten aina siitä asti, kun horaa aloin jahdata ja kaikki meni nappiin (jos ei laske mun äänifailaustani) ja sinällään ärsyttää hävitä, koska se oli niiiiiin lähellä. Tekis mieli lasketella aimo liuta kirosanoja, koska nyt ketuttaa.

Mut onnea! *Vampire painuu nurkkaan mököttämään*

//Mus mus, senkin ilkimys! >.<''


Vampire kirjoitti:Mun piti siis tulla nakkaamaan itelleni miinusääni just ennen päivän loppua, mut jätin sen sit liian myöhäselle... *snifffff*


Violet kirjoitti:Harmittaa, kun hävittiin seitsemälä sekunnilla :( No, hyvä peli kumminkin!


Vampire kirjoitti:Arvaa vaan Violet harmittaako mua :'( on se ilkeetä :( mut silti oon onnellinen, koska hiii! melkein voitin (ja taisin sulle luvata, että voitan tän. Melkein onnistuin sen lunastamaan)

Anteeksi, nyt hiljenen.


Mus mus kirjoitti:Sen verran voin sanoa, et Violeti ntarksitus ei tullut pelkästä intuitiosta/vibasta, vaan perustui ihan kunnon järkeilyihin. Kun Violet sitten paljastui pahikseksi, rajasin nopeasti Horaan ja Jiin mahdollisista pahiksista, jättäen jäljelle Vampiren ja Ikun.

Vam, miksi en kuollut sinä yönnä, kun zeremi kuoli?


Vampire kirjoitti:Mus, en tappanut sua, koska ensisijanen ajatus oli yrittää lavastaa joku toinen, sitten päätin hämmentää peliä ihan urakalla ja lopulta se tappo tuli osaksi mun suunnitelmaa, joka jäi sen 7 sekunnin päähän onnistumisesta. Olin laskenut todella tarkkaan kaikki mahdolliset skenaariot, jotka vois tapahtua (mulla on ne vielä jossain, jos joku haluaa mun pahissuunnitelmani nähdä) ja sit vaan deletoin oikeita lenkkejä ketjusta. Sun miinusäänesi horalle sotki mun suunnitelmaa paljon, koska horan olis pitänyt kuolla, mutta kehitin lennosta uuden suunnitelman. Ja oli hauska seurata oahiksena hyvisten peliä varsinkin tässä lopussa, koska toimitte just niin, kun olin ennakoinut (paitsi toki Musin horan miinustelu, joka tuli puskista)

Mutta joo, mahtava peli, pääsi ehdottomasti mun suosikkipelien joukkoon, rakastuin uudestaan pahisrooliin ja pääsin pahistelun makuun. Ja pahiskaveri oli ihana <3


zeremi kirjoitti:Tiesin, tiesin, tiesin!

Violet-Vam oli kuin olikin ainoa järkevä vaihtoehto. Tunnen itteni nyt Sherlockiks, ku löysin molemmat pahikset. :D

Onnea me hyvikset! Onneks Vam oli liian myöhässä. :)

Kiitos myös niin ikään PJ-Zeylle! Hauskat ingamet!

"Koot kot kot"


zeremi kirjoitti:// Vampire :)

Ettet van valkannu mua, koska olin jo satavarma sun pahistoveruudesta? :D


Vampire kirjoitti:zeremi, itse asiassa en valinnut sua pelkästään sen takia. Yritin keksiä jonkun keinon voittaa ja ainoa keino siihen oli se, et tapan sut. Se melkein toimi, joten oon tyytyväinen. Tosin aina odottelin aamuingameja puolittain paniikissa, koska halusin äänestää ekana ja tänään odotin sitten paniikissa päivän loppua. Ja ilkeetä hihkua, kun olin myöhässä :( en mä voi mitään sille, et mun iPad leikkaa ja sekoilen sen takia *viaton räpsy-ilme* Yritin olla aktiivinen ja naamioida mun väkisin väännetyt hora-epäilyt fiksuiks, samaa yritin Violetin pelastukselle, vaikka se olikin vähän riski. Mutta ette silti saanu mua lynkatuksi (ennen kun nyt ja sekään ei ois onnistunu, jos oisin ehtinyt) ja nauroin Jiille, joka selitti, et en voi mitenkää pelastaa itteeni. Meinasin tulla pätemään siihen, että voinpas...

(ja miten kukaan ei huomannu poistaa mun ääntä horaalle? Se olis tehny hyvisvoitosta varman)


Zey kirjoitti:Yönimet:

1.yön varanimet:
Pahikset: horaaneko
Suojelija: -

1.yö:
Pahikset: horaaneko (Carm)
Suojelija: zeremi (Iku)

2.yö:
Pahikset: Carm
Ennustaja: Violet (Carm)

3.yö:
Pahikset: zeremi (Mus mus)

4.yö:
Pahikset: Mus mus (ei varanimeä)

Rooliviestit:

Pahiksien rooliviesti:

Nautit edessäsi olevasta näytöksestä. Koko kanalan väki kotkottaa edessäsi hätääntyneinä – ja aivan syystäkin, ettehän sinä ja kamusi aivan vielä täyteen tulleet – ja vatsasta on lähtenyt epämukava nälän tunne. Et voi kuin virnistää – mielessäsi siis, nokan kanssa kun on oikeastaan mahdotonta vinistää – kun kuvittelet tulevia aterioita. Oi oi, kumpa vain osaisitte käyttää keittiön välineitä, niin johan pystyssä olisi monta munakasta ja ihana kanasoppa...

Olet siis haukka, toinen pelimme pahiksista! Pahiskaverisi on _____. Saatte jutella yksityisellä tavalla toistenne kanssa ja pahistella oikein olan takaa! Päivisin tietysti leikitte viatonta, mutta öisin päästätte minänne valloilleen ja tapatte jonkun pelaajista. Tämä tapahtuu lähettämällä minulle yksityisviestillä sen pelaajan nimi, jonka haluatte tappaa, sekä varanimi, siltä varalta, ettette muista taikka pääse lähettämään jonakin yönä tapponimeä. Voitatte kun teitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä. Onnea matkaan! (Ja psst vastatkaa tähän viestiin 1.yön varanimellä :>)

~Zey, PJ


Kertakäyttöisen ennustajan rooliviesti:

”Koooot kotkot kot kotkotkot kooot kot kot koooooooooooot!” kiljut täyttä kurkkua niin, että kaikki varmasti kuulevat sinut. Huomaat silmäkulmassasi pientä liikettä, mutta kun käännyt katsomaan sinnepäin, et näe mitään erikoista. Tästäpä sinulle tulikin mieleen loistava teoria; ehkäpä murhaajat pelästyvät sinun suorastaan musikaalista kotkotustasi. Hetken pohdittuasi tulet tulokseen, että olet aivan oikeassa, murhaajat varmasti pelästyvät ääntäsi, onhan se niin kaunis asia. Päätät hiippailla joku yö jonkun nukkuvan linnun viereen ja kotkottaa oikein mahtavasti siinä. Sittenpähän tiedät onko hän etsimänne murhaaja! Et kuitenkaan vaivaudu tähän toista kertaa – siinähän voisi mennä kaunis kotkotuksesi aivan hukkaan, kun kukaan ei ole kuulemassa...

Olet siis kertakäyttöinen ennustaja! Voit kerran haluamanasi yönä tarkistaa jonkun pelaajan roolin. Tämä ennustaminen tapahtuu lähettämällä minulle joku yö yksityisviestillä pelaajan nimen, jonka roolin haluat tietää. Vastauksen saat hyvis/pahis tarkkuudella. Voitat kun kaikki pahikset ovat kuolleet. Onnea peliin!

~Zey, PJ


Suojelijan rooliviesti:

Tepastelet pää ylpeästi pystyssä orrella ja katselet tapahtumia. Hyvin nopeasti sinulle selviää, että sinun täytyy tehdä jotakin, jottei kanaparkasi joutuisi syödyksi. Olethan se voimakkain ja komein – sekä ainoa – kukko koko kanalassa! Ja tästä johtuen sinulla on tietysti velvollisuuksia kanojasi kohtaan. ”Kot kot koooot kotkot”, huokaat itseksesi. Ei ole järin mukavaa huomata, ettei aikaa jää itsensä suojeluun, kun kanoja on huolehdittavana yhdeksän...

Olet siis suojelija! Et saa suojella itseäsi, etkä ketään kahta kertaa peräkkäin. Joka yö lähetät minulle siis sen pelaajan nimen, jota haluat sen yön suojella, sekä varanimen siltä varalta, ettet joku yö ehdi/muista lähettää suojeltavan nimeä. Vastaa tähän viestiin ensimmäisen yön varanimellä. Voitat pahisten kuollessa. Onnea peliin! 

~Zey, PJ


Tavallisten kanojen rooliviesti:

”Kot kot kooot kot kot”, kiljut ja juokset ympäri kanalaa kuin päätön kana. Munia on syöty, kanoja kadonnut – miten tästä voisi selvitä ilman pientä hermoromahdusta? Eikä pahinta suinkaan ollut se, että kuollut oli serkkusi täti ja hänen munansa. Ei ei, pahinta oli se että seuraavaksi vuorossa voisi olla sinä ja sinun munasi. Voisiko mikään olla sen kamalempaa?

Olet siis aivan tavallinen kana. Öisin nukut kuin tukki, mutta päivisin jahtaat haukkia. Voitat kun haukat ovat kuolleet. Onnea peliin!

~Zey, PJ


Jii kirjoitti:Siis mun järkeily ja logiikka ainakin väittää, ettei pahikset olis voittaneet tuossa vaikkei Vampire olisikaan myöhästynyt? :D Siis, tilanne olis silloin ollut 1-1. Toinen on ennen miinusääntä ollut äänissä 2, josta putoaa ääneen 1, eli tasatilanteessa 1-1 tämä miinusäänestetty on kuitenkin ollut suuremmissa äänissä pidempään. Eikä sitäkään ole mainittu missään, että minkä äänen miinusääni "poistaa", itse ainakin ymmärrän sen niin, ettei se poista mitään ääntä, vaan lasketaan vähennetään sieltä lopusta. En tiedä. :D Pääasia että voitettiin silti. Haluaako PJ selittää että miten tämä menee, mietin tätä aikaisemminkin tässä pelissä, tosi epäselvää. Mut tuolla tarkoitin sitä, ettei sulla olis ollut mahdollisuuksia voittaa, ainakaan mun logiikan mukaan. Mietin pitkään miinusääntä horaalle, mutten sitten kuitenkaan halunnut loppujenlopuksi sitä käyttää, koska se olis voinut tosi huonossa ja oudossa tilanteessa kääntää koko pelin, jos horaaneko oliskin muuttanut yhtäkkiä mielipidettään ja antanut myös miinusäänensä, jolloin oltaisiin jouduttu arvontaan.

Mut joo, kiva peli. :> Kiitos. Tais muuten olla ensimmäisiä pelejä kans, missä oon ollut hyviksenä hengissä loppuun asti ja joutunut päättämään sen, kuka kuolee. :D


Zey kirjoitti:Jii: Jos Vampire olisi äänestänyt --Vampire tilanne olisi ollut:
1 horaaneko (++Vampire)
1 Vampire (++horaaneko, ++Jii, --Vampire)
Säännöissä sanotaan:
Tasatilanteissa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan.
Eli silloin olisi ratkaissut se, kumpi sai tuon 1.äänensä ensin, eli näin olisi horaa kuollut. :) Eli miinus äänet ei poista mitään tiettyä ääntä, mutta lasketaan mukaan siihen. Sillä, kuinka paljon positiivisia ääniä pelaajalla on, ei merkitse yksistään mitään vaan vasta tuo yhteenlaskettu äänimäärä. Esimerkiksi vaikka pelaaja olisi saanut viisi positiviisita ääntä ja sitten viisi negatiivista ääntä niin se yhteenlaskettu äänimäärä on 0:lla. Vaikka hänelle onkin annettu positiivisia ääniä, niin tuo yhteenlaskettu äänimäärä vain merkitsee, eli joudutaan arvontaan mikäli kukaan muu ei ole positiivisia ääniä saanut.


Jii kirjoitti:Aa niin joo, taisin nyt ymmärtää... :D No mutta, kivempi tää peli oli voittaa siten, että pahis myöhästyy sen 7 sekuntia, ;)


horaaneko kirjoitti:Jee! Vaikka lopussa hämmennyinkin, niin onneksi ehdin äänestää Vamia ennen ku aloin epäilee Jiitä. Mut Vampirelle: hyvää pahispeliä, et olis varmaan ollu muuten erityisen epäilyttävä, ellet olis alkanut kyseenalaistaa mun epäilyjä sua kohtaan. Se oli se ratkaseva tekijä miks sua pidin pahiksena. Mutta kiitos kaikille pelistä, oli kivaa hyvistellä pitkästä aikaa! :D


Loppu :>.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17


Paluu KEPPI 2014 Pelit K3:sta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron