Kirjekyyhykyt / the end

Kirjekyyhykyt / the end

ViestiKirjoittaja Mus » 27.11.2013 12:25:21

4.6 - 26.6.2013

Jii kirjoitti:Kirjekyyhkyt

PJ jii
VPJ/APJ Vampire
Pelityyppi Yksäripeli (erikoispeli)
Pelaajamäärä 12
Äänestystapa
Pelimode Heliodora

Kirjekyyhky on kirjeiden kuljettamiseen käytetty kesykyyhky. Kirjekyyhkyn hyvän suunnistuskyvyn uskotaan perustuvan Maan magneettikenttään. Jos kirjekyyhky viedään pois kotiseudultaan ja päästetään sitten irti, se lentää heti takaisin omaan kyyhkyslakkaansa eli pesäänsä. Kyyhkyset lentävät hyvin nopeasti, yli 60 km/h. Egyptiläiset käyttivät jo kauan sitten kirjekyyhkyjä viestinviejinä. Pariisin piirityksen aikana 1870-71 lähetettiin kirjekyyhkyjen avulla saarrettuun kaupunkiin yli miljoona tiedotusta. Kyyhky kantaa kirjettä kevyessä säiliössä, joka on kiinnitetty sen jalkaan.

"Aikamoisia veijareita me kyllä olemmekin!" yksi kirjekyyhkyistä äänteli lukiessaan salaa sen kuljettamaa kirjettä, "Mutta miksiköhän minä tällaista viestiä kuljetan? Miksi joku haluaa välittää meistä tuollaista tietoa, onhan kaikki jo muutenkin päivänselvää?"
Tämän pörröisen, ilmeeltään varsin hämmentyneen, yksilön vierellä lenteli toinen kirjekyyhky, joka hänkin kantoi kirjettä jalkaansa kiinnitetyssä säiliössä. Hän kallisteli päätään ja kaivoi sitten nokallaan kirjeen ulos säiliöstä toivoen, että se olisi valaissut asiaa.

Matkapuhelin eli kännykkä on langaton puhelin, jonka toiminta perustuu korkeataajuisten radioaaltojen eli mikroaaltojen hyödyntämiseen. Matkapuhelin on mikroaaltojen välityksellä yhteydessä matkapuhelinverkon tukiasemaan, joka välittää tietoliikenteen eteenpäin muualle puhelinverkkoon.


Kirjekyyhkyt katsoivat toisiaan hetken. Sanat tuntuivat varsin oudoilta, mutta silti molemmat ymmärsivät, ettei asia olisi heidän kannaltaan lainkaan hyvä.
"Kummallisia sanoja... Ei kai meitä olla... korvaamassa tuollaisilla matkapuhelimilla?" heidän takanaan lentänyt kolmas kirjekyyhky äänteli apaattisesti. Onneksi häneltäkin löytyi kysymyksiin ratkaisu ja asiat alkoivat pikkuhiljaa selkiintyä.

Puhelin on tietoliikenteeseen käytettävä laite, joka on suunniteltu siirtämään puhetta pitkiä matkoja. Puhelimet toimivat sähköisten signaalien avulla.

Radioaallot ovat taajuusalueen 3 Hz–300 GHz sähkömagneettista säteilyä ja siten osa sähkömagneettista spektriä. Radioaaltojen välityksellä voidaan välittää esimerkiksi radio- ja tv-lähetyksiä ja käyttää matkapuhelinta. Myös tutka ja mikroaaltouuni toimivat radioaalloilla.

Mikroaallot ovat sähkömagneettisia aaltoja. Ne ovat korkeataajuisia radioaaltoja, joiden aallonpituus on pitempi kuin infrapunaisella säteilyllä, mutta lyhyempi kuin yleisradiolähetyksiin käytettävillä radioaalloilla.

Tietoliikenne on tiedon siirtoa lähettäjältä vastaanottajalle. Tietoliikenteellä tarkoitetaan siis datan siirtämistä paikasta toiseen.


Surulliset kujerrukset täyttivät pilvisen taivaan. Vaikka uudet viestit toivatkin mieleen yhä uusia ja pelottavia sanoja ja kysymyksiä, jokainen ymmärsi, että kirjekyyhkyt oltaisiin korvaamassa uusilla ja hienoilla matkapuhelimilla. Enää viestejä ei tarvitsisi odottaa, kirjekyyhkyjä ruokkia tai pelätä viestien katoamista.

"Me emme voi sallia tätä!"
"Tuhotaan ne! Näytetään niille, mihin meistä on!"

"Kurr!"


Päivä ja äänestys (UÄ)
Päivä kestää aina 4 vuorokautta. Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin --Nimi. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan. Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.

Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.



Yö kestää yhden vuorokauden. Pahisten ja erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Pahikseta ja suojelija laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että pahikset tai suojelija eivät jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.

Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut, aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi. Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että pahikset tai suojelija ovat ilmoittaneet olevansa koko yön ajan poissa. Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, pahikset tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt. Suojelija suojelee viimeisintä aiemmin suojelemaansa, johon tällä on mahdollisuus. Jos tällaista hahmoa ei ole, arvotaan suojeltava niiden kesken, joita ei ole äänestetty lainkaan kahden edellisen päivän aikana.


Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.

Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.


Yksityisviestit
Koska peli on yksäripeli, saavat kaikki lähettää toisilleen yksityisviestejä mielinmäärin, mihin aikaan tahansa, oli sitten peliyö tai -päivä. Kuolleet pelaajat eivät luonnollisestikaan saa jatkaa yksityisviestien lähettelyä, eikä kuolleille näitä saa enää lähettää. Yksityisviestejä ei saa suoraan lainata pelitopickiin, mutta niiden sisällön voi kertoa omin sanoin. Suurempia yksityisviestiporukoita saa muodostaa ja yksityisviesteissä voi kertoa kaikesta muusta, paitsi pelin säännöissäkin kielletyistä asioista, eli lähinnä PJ:n yksityisviestejä ei saa suoraan lainata, mutta nekin voi ominsanoin selittää. Myös muin keinoin yhteydenpito on sallittu, kunhan se ei muita häiritse (esim. irkissä).


Hahmot

Hyvät
[Suojelija] Äitikyyhky on aina iloinen ja hymyilevä pikkukyyhkysistä unelmoiva kirjekyyhky, joka ei ole siltikään saanut jälkikasvua. Tämän puutteessa hän onkin päättänyt osoittaa äidillisyyttään muille, joten suojelee joka yö haluamaansa pelaajaa kuolemalta. Ei voi suojella itseään tai samaa pelaajaa kahta kertaa peräkkäin.

[Tavis, 9kpl] Tavalliset kirjekyyhkyt äänestävät päivisin ja nukkuvat yöt omissa pienissä häkeissään.


Pahat
[Pahis, 2kpl] Upouudet matkapuhelimet ovat päättäneet vallata maailman ja mullistaa tietoliikenteen ja syrjäyttää haisevat ja ylisyövät kirjekyyhkyt tieltään. Tuntevat toisensa sekä petturin ja tappavat joka yö haluamansa pelaajan.


Voittaminen
Hyvikset voittavat, kun kaikki pahikset ovat kuolleet.
Pahikset voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin hyviksiä.


Mukana
horaaneko, tavis
Iku
Isch, suojelija
jeekaka, tavis
Jite, tavis
Kayu, tavis
Mus mus, tavis
Suru, tavis
Valve, tavis
Violet, tavis
zeremi, tavis
Zey


Jii kirjoitti:1. aamu

Koitti ensimmäinen aamu Kansainvälisen KirjeKyyhky Kompanian, KKKK:n ilmoituksen jälkeen - "Matkapuhelimet korvaavat kirjekyyhkyt". Kyyhkyt heräsivät uuteen päivään apein mielin. Apaattiset kujerrukset kaikuivat merenrannan läheisyydessä eivätkä jalkoihin kiinnitetyt säiliöt olleet koskaan tuntuneet niin painavilta tai hiertäviltä. Mutta vaikka jokainen tiesi elävänsä mahdollisesti viimeistä päivää rakastamaansa elämää, täytyi työt tehdä. Jos he alistuisivat muiden tahtoon eivätkä näyttäisi todellisia kykyjään, ei heillä olisi mitään mahdollisuuksia estää matkapuhelinten aikakauden alkamista.

Hiljalleen kirjekyyhkyt nousivat ilmaan ja kukin lähti lentämään kohti omaa kohdettaan; joku kohti Aasiaa, joku Suomen arktiseen kylmyyteen. Mielessään mahdollinen citykyyhkyn kurja ja ankea elämä, kukin teki kaikkensa kuljettaakseen mahdollisesti elämänsä viimeisen viestin perille. He katsoivat taivaalta maanpinnalla heille päin naamaa nauravia matkapuhelimia korkeine antenneineen ja upouusine akkuineen. Mihin tuollaisista laiskimuksista muka olisi? Istuivat vain päivät pitkät paikallaan, kohdistivat näyttönsä juuri siihen kulmaan, että auringonsäteet heijastivat viattomien kyyhkyjen ja ihmisten silmät. Päättivät tyhjentää akkunsa juuri, kun heitä eniten tarvittaisiin, aiheuttivat satojen eurojen laskut. Eihän tuollaisista kiusankappaleista ollut mitään hyötyä!

Pitkän lennon jälkeen yksi kirjekyyhkyistä alkoi viimeinkin saapua perille kohteeseensa. Vihdoin joku saisi pitkään odottamansa viestin perille! Kyyhky iski siipiään viimeisen kerran ja valmistui liitämään kauniin viehkeästi alhaalla odottaneen Herran kämmenelle, kunnes matkapuhelimen lähettämä säde lävisti viattoman linnun samalla toimittaen viestin läheisen Herran matkapuhelimeen.

Hiljalleen ensimmäinen uhri, kirjekyyhkyjen ritarillinen prinssi ja johtaja, Jii putosi alas taivaalta, aivan viestin vastaanottajan eteen. Kaikki viestien lähettämiseen soveltuva tieto tuntui kadonneen nuoren Jiin päästä kokonaan. Hän alkoi pyörimään aivottomana ympyrää, nokki kaiken löytämänsä ruoan. Ei häntä voinut enää kutsua kirjekyyhkyksi. Jiistä oli tullut aivoton pulu.


Poissa
Isch 3.6 - 6.6

Äänestyspakot
-

1. päivä päättyy sunnuntaina 9.6 kello 21.00. Sanokaa, jos rooliviestiä ei näy, ja muistakaa yksäröidä toisillenne ahkerasti. ;)


horaaneko kirjoitti:Moi. :)

PJ! Pitääkö yksärit lähettää PJ:n kautta? Eli että tarkistat ne ennen kuin päätyvät vastaanottajalle. :>

Mukavan simppeli peli vaihteeksi. Pahiks pitää saada viimeistään 4. päivänä kiinni jos oikein laskin. Suojelijasta en osaa sanoa, varmaan perustaktiikkana välttää näin alkuun ainakin suojelijan kirous. :D (joka on muuten pitänyt taukoa, toivottavasti jatkaa samaa rataa)

Terve pelaajille, etenkin Valveelle joka on uusi tuttavuus! c:

Plus plus ++Mus mus ,pahis?


Jii kirjoitti:
horaaneko kirjoitti:PJ! Pitääkö yksärit lähettää PJ:n kautta? Eli että tarkistat ne ennen kuin päätyvät vastaanottajalle. :>

Ei pidä, voi laittaa ihan suoraan vastaanottajalle. Toisten kanssa saa tosiaan keskustella myös esim. irkissä tai kasvotusten jos niin pystyy tekemään. Tuossa aikaisemmassa yksäripelissäni eli Postisodassa PJ:n kautta kulkevat yksärit oli kokeellinen idea, koska halusin päästä lukemaan niitä. :D Olisi kuitenkin kiva, jos pidätte lähetetyt yksärit tallella ja laittaisitte niitä pelin jälkeen tänne.


Mus mus kirjoitti:Hyvät huomenet :>. Pelaajalistassahan on minulle useampia tuntemattomia/pelaajia, joiden kanssa tosi vähän yhteisiä pelaajia. Terveppä teille minulta.

Horaa: En ole pahis.
Jiille esittämääsi kysymykseen: Ainakin itse ymmärsin, että yksärit saa laittaa suoraan, eikä PJ:n kautta, mutta kaipa PJ voi tulal selventämään asian?

Roolilistassa on erikoisena vain suojelija, mikä tekee tavallaan hänen roolistaan entistä tärkeämmän. Muuta en osaa peliteknisyyksistä sanoa tähän hätään, muuta kuin että kovin moneen harhalynkkaukseen meillä ei ole varaa (Kolmeen kai, jos suojelija ei onnistu suojelemaan?).

//PJ väliin selventämään yksäriasian :>.


Iku kirjoitti:Tervehdys kaikille uusille ja vanhoille tuttavuuksille. Olemme Kayun kanssa odottaneet tämän pelin alkua kauan. (Vain mitä Kayu?) :D Lähden tänään Ouluun verhokauppaan, mutta käyn välillä varmaankin vilkaisemassa täällä. Pahoittelen jo nyt mahdollisten kännykkäkommenttien laatua. Suojelija on kyllä merkittävässä roolissa, kuten horaneeko sanoit. Paras että suojelija pysyy piilossa.


Jite kirjoitti:Huomentapäivää taas kerran jokaiselle, on jälleen kiva päästä pelaamaankin ^_^ Pelkkä suojelijan rooli tosiaan tekee rooleihin liittyvän peliteknisyyden simppeliksi, mutta oikeasti olisin halunnut nähdä koko pelin täysikokoisena -_- No jaa, aina ei voi voittaa. Miten luulette, että yksäröinnin mahdollisuus tulee vaikuttamaan peliin?


zeremi kirjoitti:En ookkaan pelannu tämmöstä yksäripeliä ennen! Kiva päästä kokeilemaan! :)

Tämä viesti on lähinnä heräilyn merkki. Teen nyt kesällä suurimmaksi osaksi yövuoroja (22-06), joten saatan vastailla ihmeellisesti yleensä 07-09 välillä tai illemmalla, koska päivät nukun. :)


Violet kirjoitti:Kiva, kun päästiin vihdoin aloittamaan :)

Yksäröinti ei välttämättä ole pelipäivän aikana niin aktiivista, sillä suurimman osan asioista voi sanoa myös täällä. Peliyön aikana yksäreitä taidetaan kuitenkin lähettää enemmän, sillä voi kertoa epäilyistään muille yöllä, ja täten henkilöt eivät kuole tietojensa kanssa.

Minulla ei ole nyt mitään muuta sanottavaa. Tarkastelkaa kuitenkin postejanne ;)


jeekaka kirjoitti:Noniin, huomenet!

Harmi ettei meillä ole ystävystyjää, mutta kaikkea ei voi saada. Niin kuin yhtä hyvisten puolella olevaa yksäriliittoutumaa joka voi luottaa toisiinsa :D

Viime yksäripelissä aloitin aika alussa kertomalla parille tyypille, että olen erikoishahmo, taka-ajatuksena se, että jos mut lynkataan, niin ihmiset tietää, kuka on tiennyt mun olevan erikoishahmo :D Tämän edellytyksenä tietty oli se, että viestit kulki pj:n kautta, ja pelissä oli mukana erikoishahmo jonka avulla saatiin tietää kuka oli saanut viestin ja keneltä. Suunnitelma ei toiminut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut ja en usko että sellainen tässä toimii ollenkaan :----D Suosittelen silti, että mikäli suojelijan on tarve tulla esiin, niin paljastaa roolinsa kahdelle tyypille ja niin, että molemmat tietävät kuka toinen tietää suojelijan roolin. Se saattaa vaikeuttaa pahistenkin suojelijan feikkaamista, koska riski paljastaa itsensä oikealle suojelijalle kasvaa.


Valve kirjoitti:Heipä hei :)
Ekaa kertaa pelaamassa täällä Kylässä, vaikka siis muualla olen muutaman kerran aiemminkin kokeillut. Tästäpä tulee siis jännää, kun pääsee tutustumaan paikalliseen pelityyliin!
Jeekaka: Entä jos suojelijan valitsemat henkilöt olisivatkin molemmat pahiksia? Aika epätodennäköistä, mutta siinä olisi pieni riski. No, se on suojelijan päätettävissä, millaisen strategian valitsee, salailun vaiko luottamuksen - molemmissa on varmaan hyvät ja huonot puolensa, ja omat riskinsä.


Jite kirjoitti:Valve: Olettaisin, että kolmannen ottaminen mukaan olisi sen takia yksi vaihtoehto. Se kuitenkin valitettavasti myös nostaa riskiä, että suojelija osuu kertomuksensa kanssa vähintään yhteen pahikseen, ja jos se suojelija oikeasti kuolee, niin mahdollisesti yksi identiteetin tunteneista on oikea pahis, ja salaisuuden tunteneilla hyviksillä on 50/50 mahdollisuus osua oikeaan. Se, että joukossa on ainakin 1 hyvis on kuitenkin 100%.

Vastaavasti, jos suojelija kertoo kahdelle, on 2/11 (~17%) mahdollisuus, että hänen ensimmäinen luotettu on pahis, ja sehän ei vielä riitä! Jotta toinenkin pahis saataisiin mukaan, toisenkin pahiksen pitäisi olla uskottu. Tämän toteutuminen puolestaan on 1/10 (tarkalleen 10 %), jos oletamme, että ensimmäinenkin uskottu on pahis. Tämä puolestaan tarkoittaa, että jos suojelija kertoo kahdelle, mahdollisuudet siihen, että molemmat ovat pahiksia on ainoastaan noin 1,7%. On pakko kyl myöntää, että olisi pahiksilta törkeän hyvää peliä, jos onnistuisivat kumpikin saamaan luottamuksen :P


zeremi kirjoitti:Jeekaka: Mulle tuli heti mieleen toi taktiikka, että suojelija kertois itestään kahdelle tai kolmelle. :D

Tosin voi myös olla, että jos pahis saiskin sen yksärin, niin ne jättää suojelijan rauhaan ja näin toinen pahiksista sais hyvismaineen? Sinäänsä aika vaikea pohtia tuota yksärisysteemiä, koska siinä on enemmän muuttujia kuin normeissa peliteknisyyksissä.

Mistä siis mieleen muistuttaa, että suojelija ilman uhkaa pudota päivällä vois ainakin topassa pitää suunsa kiinni. Normia, mutta siitä on aina hyvä muistuttaa. :)


jeekaka kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Tosin voi myös olla, että jos pahis saiskin sen yksärin, niin ne jättää suojelijan rauhaan ja näin toinen pahiksista sais hyvismaineen?


Tai pahikset voi osua suojelijaan sattumalta ja sitten erikoisroolista tienneet saattaa saada epäilykset niskaansa ihan turhaan. Siksi en välttämättä näin pienessä pelissä ainakaan näkisi tuota välttämättä kauhean toimivana tapana pahisten metsästykseen, vaan pikemminkin ajattelisin että se lähinnä suojaa suojelijaa, esimerkiksi jos alkaa näyttää että tippuminen on päivällä mahdollista ja suojelija haluaa jotain backuppia paljastamatta rooliaan kaikille.

Mut joo, tosiaan aika monta mahdollista muuttujaa, ja kolmelle kertominen vois tosiaan olla parempi suoja.


horaaneko kirjoitti:--Mus mus vastauksesi oli mukiinmenevä. :>

Hmm, oon samalla kannalla jeekakan kanssa. Näin pienessä pelissä on kuitenkin vaaransa tän jutun suhteen ja mahdollisesti luotettuihin osuvalla pahiksella on monia juonittelumahdollisuuksia. En menisi sanomaan että suojelijan kannattaa puhua roolistaan edes todella paljon luottamaansa henkilöön koska hyvälle pahikselle ei ole homma eikä mikään teeskennellä hyvistä kahdenkeskisessä keskustelussa. (näytelmähommista opittua: yhdelle henkilölle on helmpompi syöttää pajunköyttä kuin isolle joukolle, koska joukossa epävarmuus kasvaa. Uskon tän pätevän myös kirjotettuun sananvaihtoon.)
Toisaalta melkein hyvä että tässä ei ole muita erikoisia: jos olisi ja suojelija olisi mennyt vahingossa avautumaan pahikselle, tämä olisi voinut teeskennellä toista erikoishahmoa saaden näin luottamuksen suojelijalta.

Kokeilin EPPAa mutta se ehdotti tehdä tiivistelmän ei-vielä-heränneestä 8. pelaajasta eli Surusta joten ei sitten. :D

Joten ei mulla muuta. Voi muuten olla kirjotusvirheitä koska puolet mun kännykän näytöstä on mäsänä. (oikeesti, ensin tätä saa heitellä seinään ja sit tiputat yhen kerran ruohikolle niin eikös se kerpule mene rikki. .___.)


Zey kirjoitti:Hmm, kannatan jeekakaa tuon suojelijan muille kertomisesta. Hyötyä siitä on silloin, kun suojelija yrittää olla kuolematta päivällä, mutta muuten se on ehkä riskitekijä ja peliä sekoittava asia. Mutta mikäli suojelija päätyy tällaiseen tilanteeseen, hänen kannattaa kertoa roolistaan vähintään kahdelle, mieluiten ehkä kolmelle pelaajalle. Tämä toimisi myös, mikäli pahis yrittää pelastautua lynkkaukselta väittämällä olevansa suojelija (mainitsiko joku jo tästä?). Tällöin suojelija voisi kertoa myös parille pelaajalle olevansa suojelija, ja jompi kumpi näistä voisi paljastaa pahiksen. Tietty tässä on se riski, että jos oikea suojelija tulee esiin, niin pahis voi tehdä saman, mutta tuskimpa, koska pahis kärähtäisi tässä.

zeremi kirjoitti:Mistä siis mieleen muistuttaa, että suojelija ilman uhkaa pudota päivällä vois ainakin topassa pitää suunsa kiinni.

Häh? :D Onko toi ilman -sana liikaa tossa, vai onko tolla joku merkitys jota en vain tajua? :D

Jite kirjoitti:Miten luulette, että yksäröinnin mahdollisuus tulee vaikuttamaan peliin?

Hmm, mikäli pelaajat innostuvat yksäröimään, juonittelu voi ehkä siirtyä enemmän yksäreihin ja peli voi hiljentyä. Tosin näkisin myös mahdolliseksi sen, että loppujen lopuksi pelaajat eivät ehkä aloita yksäröintiä, milloin jää käyttämättä tämä mahdollisuus.

Horaa, onko mukiinmenevä kiertoilmaisu hyvismäiselle, vai miksi otit äänesi pois? Ja mikset muuten katsonut jotain muuta aihetta EPPAsta tai vastaavasti tehnyt jostain muusta pelaajasta tiivistelmää? Tai siis tiivistelmä tässä vaiheessa olisi toki aika turha kun ekalla sivulla mennään eikä pelaajilla ole muutamaa viestiä enempää, mutta nyt tuli hieman sellainen kuva, että kyllähän sinä voisit jo tässäkin vaiheessa tehdä jotain hyödyllistä pelin eteen, mutta EPPA ei anna.


Kayu kirjoitti:Hei vaan, toivon että tästä tulee osaltani vähän aktimpi peli. Ja kyllä Iku, molen odottanut tätä, harmi että koulu ehti loppua .D

Mutta... Te kuulostatte niin fiksuilta analysointeinenne, että men vieläkään ymmärrä mitään muuta, kuin että suojelijaa yritetään neuvoa o3o vähän molen hyvä. Tässä tulee pahis olo, kun on lupa puhua muiden kanssa pelistä. Tosin jos ottaa liikaa vaikutteita jonkun juttukaverin teorioista, sillon voidaan kaksikko helposti rinnastaa pahiskavereiksi, vaikka nois molemmat hyviksiä. Tai sitten voi tulla pahisten manipuloimaksi, ja helpottaa vahingossa niiiden hommaa äänestämällä heppua jonka ne tahtoois ulos.

Joo. Palaillaan.

Iku kirjoitti:Zey (ja hora): Eikö horan ääni ollut pelkkä herättelyääni? Olisiko siihen pitänyt vastata jotenkin ihmeellisemmin?

Toivottavasti tästä pelistä keskustellaan nyt sitten täälläkin vaikka muuallakin keskustelu on sallittua. Itse ainakin aion hyödyntää mahdollisuutta keskustella muuallakin.

Kayu: Kyllä tästä tulee osaltasi aktiivisempi peli, sillä en usko, että jaksat joka ilta (tai ainakin joka toinen) kuunnella valitusta siitä miten sinun tulisi aktivoitua, vaikka oletkin melko sitkeä. Hyvä huomio nuo vaikutteet, pitääpä olla varuillaan niitten suhteen ettei käy samalla tavalla kuin siinä älyttömän tyhmät pahikset -pelissä, jossa ennustaja oli hengissä kolme kiekkaa (ilman suojelijaa) esilletulonsa jälkeen. (Tai no eritavalla, koska silloinhan pahikset ottivat vaikutteita, eivätkä hyvikset..D)

Kiva muutes pelata välillä roolilistaltaan simppelimpää peliä. Ennustaja olisi toki ollut kiva lisä, mutta eiköhän ilmankin pärjätä.


Zey kirjoitti:Iku: Itse ainakin tulkitsen sen reaktion hauksi, kun kerran horaa kyseli Musin pahikseudesta.


Jii kirjoitti:Väliaikalaskentaa
ei ääniä

Poissa
jeekaka 7.6. - 10.6.

Äänestyspakot
ei ole

1. päivä päättyy sunnuntaina 9.6 kello 21:00.


zeremi kirjoitti:
Zey kirjoitti:Häh? :D Onko toi ilman -sana liikaa tossa, vai onko tolla joku merkitys jota en vain tajua? :D

zeremi kirjoitti:.. suojelija ilman uhkaa pudota päivällä vois ainakin topassa pitää suunsa kiinni.

Eli suojelijan ei kannata kertoa roolistaan, ellei oo vaarassa tippua päivällä. (ilman uhkaa pudota päivällä -> suu kii)

Porukka ollut jo hiljaa. Aloitteko te pelaamaan tätä peliä pelkillä yksäreillä?


zeremi kirjoitti:
Iku kirjoitti:Hyvä huomio nuo vaikutteet, pitääpä olla varuillaan niitten suhteen ettei käy samalla tavalla kuin siinä älyttömän tyhmät pahikset -pelissä, jossa ennustaja oli hengissä kolme kiekkaa (ilman suojelijaa) esilletulonsa jälkeen.

Eli haluat suojelijan hengiltä heti, kun hän ilmoittaa roolistaan? Miksi? Koska oot pahis?


Kayu kirjoitti:zeremi: Iku taitaa puhua eräästä livepelistämme, jossa pahikset antoivat ennustajan olla kolme kierrosta (?) Eikä pelissä ollut edes suojelijaa.

Täällon hiljasta o3o yksäreistä tais tulla suosittuja...


Iku kirjoitti:Ei, En halua suojelijaa hengiltä. Mistä sä semmosen kuvan sait? Tuossa esimerkissäni pahikset ottivat hyviksiltä todella vahvasti vaikutteita ja eivätkä tajunneet lynkata ennustajaa. (no molemmat olivat kyllä melko aloittelijoita, mutta silti) Kappaleen lopussa mainintani tai no eritavalla käänsi ajatuksen tähän peliin sopivaksi, koska kyseessä on sama ilmiö, vaikutteet, se vain kääntyy tässä pelissä todennäköisesti toisin päin. Emme voi antaa pahisten vaikuttaa meihin yhtä vahvasti, mitä tuossa pelissä hyvikset vaikuttivat pahiksiin.

/Kayu väliin. Juurikin noin :D


Jite kirjoitti:Iku, vai mahdatko sittenkin olla varovainen sen suhteen, ettet itse tulisi ottamaan vaikutteita hyviksiltä, koska olet toinen pahis?


zeremi kirjoitti:Iku: Jite näytti tiivistävän munkin ajatukset. Miten siis on?


Iku kirjoitti:En ainakaan näe itse mitään syytä miksi pahiksen olisi varottava vaikutuksia. Eikö heille ole loppujenlopuksi aikalailla yks ja sama kuka hyvis lynkataan? (Tai näi mä ainakin olen kuvitellut.) Livepelissä ollut tilanne ei pääsee toteutumaan täällä, koska toisinkuin naamatusten pelatessa pahikset pääsee tarkistamaan mitä kukakin on sanonut, joten sekään ei voi olla syy. Mutta ei, en tosiaan ole pahis. Hyväuskoisempi kuin te voin kyllä olla, mutten pahis.

Vielä näyttäisi olevan kaksi unikekoa. Heräilkääpä Isch ja ++Suru.

Sitten joudun vielä ikäväkseni ilmoittamaan että olen 8.-9. Päivä mökillä pelkän kännykän varassa ja koska kännykässäni ei toimi facebook tai irkki ja kirjoittaminen on muutenkin vaikeaa, niin parempi olla sitten kokonaan poissa tästä pelistä.


Mus mus kirjoitti:Mul on ollut tällä viikolla kaikkea huisaa ja jännää, minkä vuoksi tänne postaaminen on vähän jäänyt ton heräämisviestin jälkeen. Ei täällä tosin ole ollut liikaa keskustelua vielä muutenkaan :>.

Toi suojelijan uskoutuminen on vähän "ei ehkä kuitenkaan?" osastoa, sillä kuten zeremi tossa aikasemmni sanoi, jos pahikset ei heti tapa suojelijaa vaikka heille olisi uskouduttu, he voisivat saada varmaan hyviksen leimaa (tai ainakin hyvisvibaa jos ei muuta). Sinällään tossa on se, että pelaajat, joille suojelija on uskoutunut, voisivat pelastaa hänet päivälynkkaukselta, mutta siinäkin on ongelmansa, jotka voi pahimmassa tapauksessa auttaa pahiksia imho. Mun mielestä suojelijan kannattaa olla hiljaa, paitsi jos on lynkkautumassa, tai jos peli on niin lopusa, että epäilysten rajaaminen olisi täysin välttämätöntä.

Kahdellatoista pelaajalla ei ole kauheasti harhalynkkausvaraa. Myöskin yksäröimällä voi aika suurella todennäköisyydellä (lähemmäs 20%!) päätyä puhumaan pahiksen kanssa, joten suosittelisin kaikkia tiettyyn varovaisuuteen yksäröinnissä, ettei päädy toisen mielipiteiden aivopesemäksi liian helposti (tämä tietysti olisi vältettävissä, jos ei yksäröisi, mutta siinä menisi tämän pelin erikoisuus sitten samalla :/).

Pelaajista ei vielä ole kauheasti sanottavaa. Osalta on tullut ihan hyviä ajatuksia, mutta osa on sitten vaan herännyt lyhyesti. En nyt kuitenkaan näkissi herättelyääniä kovin tärkeiksi vielä, kun peliä on kestänyt vasta sen pari päivää.


horaaneko kirjoitti:Zey, ääni oli reaktionhakua. Pidän Mus musia neutraalina.
Koska seuraavaksi EPPA ehdotti tylsää viestimäärälistaa ja sitten täysin pahiksia hyödyttävää keskustelua. Tiivistelmä tässä vaiheessa peliä on melko turha.

Lisää huomenna kun on aikaa! c:


zeremi kirjoitti:Mus mus: Musta 20% on aika pieni verrattuna 80% mahikseen osua hyvikseen. Toki jos muutamalle jo aikoo puhua, niin on jo oikeesti todennäköstä, että yks niistä ois pahis.

horaa: Tänään lisää mitä, jos tiivistelmä on turha tässä vaiheessa? :D


Vampire kirjoitti:Väliaikalaskentaa: (ja APJ:n esittäytyminen)

Äänet:
1 Suru (Iku)

Suru siis tippumassa tällä hetkellä.

Äänestyspakotetut:
Ei ketään :>

Poissaolot:
jeekaka 7.6. - 10.6.
Iku 8.6. - 9.6.

Päivä loppuu huomenna kello 21.


horaaneko kirjoitti:zeremi: lisää viesteistä, joita en viime viestissäni huomioinut. <:

Jite kirjoitti:Miten luulette, että yksäröinnin mahdollisuus tulee vaikuttamaan peliin?


Toisin kuin muutamat on miettinyt, en usko sen vaikuttavan ainakaan topicin aktiivisuuteen, koska ei yksäreillä voi muodostaa kokonaista ”toista topicia” ellei sitten osoita yksäriä kaikille pelaajille ja sitä en näe millään tavalla järkevänä, koska sehän olisi sama asia kuin topic paitsi vaikeampi viestinvälityskeino. Uskon että yksärit synnyttävät klikkejä, ja pahikset luultavasti yrittävät saada kerättyä luottamusta itselleen ottamalla kontaktia hyviksiin ja tekemällä heidän kanssaan vaparimaisia linkkejä. (ainakin itse tekisin näin pahiksena) Joten varovainen kannattaa olla luottamuksen suhteen, niin kuin Mus tuossa sanoikin. Mutta mitään hirveän isoa eroa normipeliin en usko tapahtuvan. Viime pelissä yksäröinti jäi sen verran vähälle että paha verrata siihen. P:

Kayu kirjoitti:Tässä tulee pahis olo, kun on lupa puhua muiden kanssa pelistä. Tosin jos ottaa liikaa vaikutteita jonkun juttukaverin teorioista, sillon voidaan kaksikko helposti rinnastaa pahiskavereiksi, vaikka nois molemmat hyviksiä.


Mulla kesti pitkään ennen kuin tajusin mitä ajoit tällä takaa, mutta nyt älysin. (lainasin kohdan aluksi kysyäkseni että mitä tällä meinasit) En usko että jos teoriasta tai asiasta on samaa mieltä, niin heti viskataan pahiskavereiksi topicissa, mutta ainakin se voi paljastua, että kaksikko on jutellut yksäreillä. En sitten tiedä, onko se paha vai hyvä asia koska yleisesti tiedetään että ihmiset juttelee yksäreillä. Pahiskaverithan yleensä välttää olemasta samaa mieltä asioista.

Hmm, Ikun vastaus zeremille vaikutti vähän säikähtäneeltä? Siis tämä kohta erityisesti pisti silmään:

Ei, En halua suojelijaa hengiltä. Mistä sä semmosen kuvan sait?


Hiljaiselta näyttää topicissa ja kovin niukasti tullut puhetta missään. Taitaa nykyisin olla ongelma peleissä jossa ei ole hirveän monimutkaisia peliteknisyyksiä. Ei ole oikein mullakaan mitään lisättävää mihinkään tällä erää. Ajattelin lähettää nyt pari yksäriä. :3


Zey kirjoitti:Zeremi: okei, nyt tajusin :D

Horaaneko: Mikset pitänyt ääntäsi Musilla kauemmin, jotta olisit voinut saada jotain kertovaa reaktiota hänestä tai muista äänen avulla?


Suru kirjoitti:Huomenta. x) Ilokseni voin ilmoittaa, että olen ollut koko viikon Valtavan Sosiaalinen & käynyt siinä sivussa töissä suhteellisen ahkerasti, eli pelailemiselle ei ole toistaiseksi löytynyt kauheasti aikaa. Tässä vaiheessa on varmaan turha elätellä toivoa herättelyäänen poistamisesta, kun Iku on jossain muilla mailla vierahilla, mutta ei voi mitään. :>

En ole aiemmin pelannut yksäripeliä, ja pikkulinnut lauloivat, ettei tämä ole kiva pelityyppi. Piti silti päästä kokeilemaan, ja eihän nämä nyt kauheampia voi olla kuin minipelit... :D Tässä jossain vaiheessa pohdin, että pitäisikö topickiin tuoda julki jossain vaiheessa sitä, ketkä ovat lähteneet yksäröimään ja kenelle? Voisiko jotain päätellä, jos joku on kauheasti lähtenyt keräämään verkostoa ja yksäilemään vähän kaikille tai toisaalta käpertynyt kuoreensa ja jättänyt vastailematta mahdollisesti saamiinsa viesteihin?

horaaneko kirjoitti:(näytelmähommista opittua: yhdelle henkilölle on helmpompi syöttää pajunköyttä kuin isolle joukolle, koska joukossa epävarmuus kasvaa. Uskon tän pätevän myös kirjotettuun sananvaihtoon.)

Väittäisin vastaan: isossa joukossa yksittäiseen puhujaan ei välttämättä (ainakaan alussa) kiinnitetä niin paljon huomiota, kahdenvälisessä keskustelussa taas toisen käyttäytymiseen, sananvalintoihin, ilmeisiin ja eleisiin sun muuhun mukavaan kiinnittää paljon enemmän huomiota. x)


zeremi kirjoitti:Mua kyllä harmittaa, jos pelaaja tippuu heräilyääneen tämän herättyä.

++Kayu


Mus mus kirjoitti:zeremi: Miksi juuri Kayu?


Kayu kirjoitti:Sen minäkin haluaisin tietää (. Onko tämä nyt reaktionhakua vai vaan random? Vai onko sullla ihan syykin tähän ääneen? Vai yritätkö saada minut hengiltä Surun sijaan, ootteko pahiksia?


Violet kirjoitti:Ikävää, jos täällä meinataan kuolla herättely/randomääniin. Ainakin minä pidän zeremin ääntä randomäänenä, kun siinä ei ole mitään perusteita. Toisaalta, vaikea kenestäkään on nyt repiä epäilyjä. Toivottavasti saadaan huomenna peli liikkeelle. Tai ehkä peli onkin jo liikkeellä yksäreillä. Mitä hyviä/huonoja puolia olisi yksärikeskusteukumppanien kertomisesta?


Jite kirjoitti:Violet: Itse näkisin julkisen yksärikavereiden kertomisen suurimpana haittana sen, että pahisten ei tarvitse ollenkaan stressata siitä, miten olemme linkittyneet. Jos esimerkiksi minä kuolen, ja olisin esimerkiksi kertonut kaikille, että olen harjoittanut tiivistä yksäröintiä kanssasi, pahikset osaisivat pitää sinua hieman isompana uhkana, koska olen teoriassa voinut antaa testamenttini sulle, ja kertoa, keitä epäilen. Toisaalta, yksäröinnistä julkinen kertominen voi myös pakottaa sut kertomaan, mitä olin edellisenä päivänä sanonut yksityisesti, vaikka olisit pahis, oli se mitä hyvänsä.

Kuitenkin, aina pahiksella on mahdollisuus muokata ja vääristää sanottuja asioita, joten itse sanoisin, että parasta olisi kertoa julkisesti maksimissaan pari kaveria, ja pitää muut salassa, jopa toisiltaan. Ihan vain sen vuoksi, että valehtelusta käräyttäminen tulemalla varjoista on hyviksille turvallisempaa.


zeremi kirjoitti:Ääni, koska haetaan reaktiota, mutta täällä porukka on niin hiljaa, ettei ees tommosesta sekoilurandomuudesta tuu puhetta. Oon pettyny.

Tosta pahiksen kusettavan yksäreistä, oon eri mieltä, sillä täällä on kuitenkin toinen osapuoli, joka voi kertoa asiasta lisää. Myös oon miettiny, että onkohan jotkut perustanu jotain kanavia ircciin tai vastaavaa, jotta ne voi ryhmässä keskustella laajemmin?

--Kayu

On kyllä ikävää, jos Suru kuolee herättelyyn. :/


Kayu kirjoitti:Men jaksa yleensä hirveesti reagoida itelleni tuleviin ääniin, ellei niitä ole perusteltu, sori zeremi .w. Voin kyllä sanoa että random-äänet on tyhmiä.

Ja on se sinällään kurja homma että herättelyääniin kuolee vaikka on herännyt, mutta Iku kun nyt sattuu olemaan muualla, niin sille ei kai mitään mahda.


Valve kirjoitti:Tästä yksärikaverien paljastamisesta vielä: olisi sinäänsä mielenkiintoista tietää, jos joku olisi yksäröinyt tiiviisti lähes kaikkien pelaajien kanssa, esittäen omia näkemyksiään muista pelaajista. Olisi pahiksilta ehkä riskialtista, mutta nyt kun topassa on esitetty mielipiteitä siitä, ettei yksärikumppaneita kannattaisi paljastaa... Minusta se olisi hyvin epäilyttävää, jos joku yksittäinen pelaaja yrittäisi käännyttää isompaa joukkoa pelaajia omalle puolelleen.
Tai siis, kyllähän hyvikset voisivat kertoa epäilyksistään myös julkisesti itse topaan. Niimpä, jos esim. yksärien kautta selviää, että joku yrittää "käännyttää" useampaa pelaajaa omalle kannalleen (esittämällä vahvoja epäilyksiä, selityksiä jne jne) niin minusta olisi hyvä idea silloin nostaa asia keskusteluun tänne puolelle ja kysyä, kuinka moni on kyseisen "käännyttäjän" viestejä saanut.

Ja hei, olen pääsykokeissa 10. -11. päivä! Saattaa siis olla, että vasta 12. päivä aamulla pääsen liittymään takaisin peliin :)


Mus mus kirjoitti:++Isch

En kyllä antaisi Surun kuolla, varsinkin kun hän on herännyt. Isch on taas viimeinen, joka ei ole pelin aikana herännyt (toisaalta hän ei ole myöskään käyynt kylässä koko pelin keston aikana). Porukka on tosiaan vielä aika hiljaista, mikä vaikeuttaa kunnon epäilemisessä vielä.

zeremi: Toinen osapuoli voi kyllä kertoa pahiksen kusettamsiesta, mutta entä jos se on hienovaraista manipulointia? Esim omien ajatuksien esittämistä, jolla hitaasti kääntää toisen keskusteluosapuolen mielipiteen toiseen suuntaan.

Jite kirjoitti:Kuitenkin, aina pahiksella on mahdollisuus muokata ja vääristää sanottuja asioita, joten itse sanoisin, että parasta olisi kertoa julkisesti maksimissaan pari kaveria, ja pitää muut salassa, jopa toisiltaan. Ihan vain sen vuoksi, että valehtelusta käräyttäminen tulemalla varjoista on hyviksille turvallisempaa.


Eikö tämä toimisi ongelmallisesti toiseenkiin suuntaan? Esim. jos suojelija ei kerro kaikkia, joiden kanssa keskusteli, kuolee, minkä jälkeen pahis tulisi esiin suojelijan "yksärikaverina", ja sitten kertoisi jotain pajunköyttä siitä, mitä suojelija oli mukamas sanonut (antaisi mahdollisuuden pahikselle hankkia hyvisvibaa vaikak toverilleen).


Iku kirjoitti:--Suru

Palasin lomalta (tai siis työleiriltä) ja Surukin näköjään heräsi.En ole vielä ehtinyt lukea mitään viestejä, mutta enköhän ole parin tunnin sisällä taas pelin tapahtumista selvillä.


Jite kirjoitti:
Mus mus kirjoitti:
Jite kirjoitti:Kuitenkin, aina pahiksella on mahdollisuus muokata ja vääristää sanottuja asioita, joten itse sanoisin, että parasta olisi kertoa julkisesti maksimissaan pari kaveria, ja pitää muut salassa, jopa toisiltaan. Ihan vain sen vuoksi, että valehtelusta käräyttäminen tulemalla varjoista on hyviksille turvallisempaa.


Eikö tämä toimisi ongelmallisesti toiseenkiin suuntaan? Esim. jos suojelija ei kerro kaikkia, joiden kanssa keskusteli, kuolee, minkä jälkeen pahis tulisi esiin suojelijan "yksärikaverina", ja sitten kertoisi jotain pajunköyttä siitä, mitä suojelija oli mukamas sanonut (antaisi mahdollisuuden pahikselle hankkia hyvisvibaa vaikak toverilleen).


Tuo on tosiaankin ongelmallista, eihän siinä tiedä kuka puhuu totta ja kuka valehtelee. Tietenkin tossa ideassa voisi olla pari varokeinoa varmuuden vuoksi, jos toteutetaan, mutta riski on kuitenkin aina olemassa.


Jii kirjoitti:Apua anteeksi. :D En ikinä unohda päivän päättymistä mutta nyt kun keskittyminen oli vähän muualla niin meni ihan kokonaan ohi tämä. Iltaviesti tulee ihan kohta.


Jii kirjoitti:1. ilta

1 Isch (Mus mus)

Yhden rankan päivän lentämisen jälkeen kirjekyyhkyt, ja heidän sekaansa soluttautuneet matkapuhelimet, olivat kokoutuneet suuren kaupungin aukiolle. Ohikulkevat ihmiset katsoivat heitä inhottavin katsein, haukkuivat pahaisiksi puluiksi ja yhteiskunnan roskasakiksi. Eivätkö he olleet koskaan kuulleet kirjekyyhkyistä? Niistä upeista otuksista, jotka kuljettivat kirjeen perille säällä kuin säällä! Oli kuitenkin aika hankkiutua eroon yhdestä heihin kuuluvasta, olihan enemmistö sitä mieltä, että tuo kyyhky lemusi kännykältä - hyi.

"Hei sinä! Näytäppä meille ensin viestiä, mitä kuljetat! Ei sitä tiedä, vaikka se pitäisi sisällään suurenkin salaisuuden!"
Vanhahko kyyhky kaivoi nokallaan viestin jalkaansa kiinnitetystä säiliöstä ja asetteli sen siististi eteensä, ja alkoi lukemaan sitä kovalla äänellä muille läsnäolijoille.

Piiskut (Solidago) on kasvisuku asterikasvien (Asteraceae) heimossa. Siihen kuuluu noin 80 lajia, jotka kasvavat pääosin Pohjois-Amerikassa ja Euraasiassa. Piiskut ovat usein monivuotisia, pystyvartisia ruohokasveja. Kukkamykeröt ovat pieniä, esimerkiksi keltakukkaisia. Joitain lajeja viljellään koristekasvina.

"Jännittävää! Ei kyllä mullistavaa tietoa, mutta on silti mukava oppia uusia asioita! Eiköhän kuitenkin ole aika katsoa, mikä olet kyyhkyjäsi."

Yksi kirjekyyhkyistä syöksyi hänen kimppuunsa. Taistelu oli valtava, höyhenet irtosivat ja lintujen karmea ääni kaikui kaikkialla kaupungissa. Viimein uhrin jalkaan kiinnitetty säiliö irtosi ja lensi metrien päähän, lopulta hajoten useaan osaan. Sitä ei taitavinkaan seppä olisi saanut enää korjattua.
"Te hajotitte sen! Ei! EI! En ole enää... En ole enää yhtään mmitään! Olen vain tavallinen pulu, säälittävä loinen! Halusin vain niin kovasti auttaa, olla äiti edes kerran elämässäni! No, ehkä löydän itselleni uusia ystäviä, lapsia, täältä kaupungista."

Ja niin nuorista kirjekyyhkyistä oli tullut orpoja. Lopun elämäänsä he lentäisivät korkealla taivaalla yksin, ilman ketään pitämässä heistä huolta. Ja matkapuhelimet nauroivat elektronisilla äänillään.


Kuolleet [1/12]
1. päivä Isch - suojelija

Äänestyspakot
ei ollut

Poissa
jeekaka 7.6. - 10.6.

1. yö päättyy maanantaina 10.6 kello 21:00.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kirjekyyhykyt / the end

ViestiKirjoittaja Mus » 27.11.2013 12:47:32

Jii kirjoitti:2. aamu

Oliko maailmassa parempaa paikkaa elää, kuin oma kotoinen häkki? Siellä oli kaikki, mitä nuori kirjekyyhky saattoi haluta. Ruokaa, ihailevia ihmisiä, paljon erilaisia kiipeilytelineitä ja mikä parasta, oma pieni kolo, minne saattoi halutessaan mennä piiloon muuta elämää. Kuitenkaan kolossakaan ollessaan nämä viestiliikenteen pioneerit eivät voineet vastustaa hurmaavaa kutsupillin vihellystä. Oli tullut aika toimittaa uusi viesti perille!

Ei kulunut kauaakaan, kun kaikki olivat saapuneet Mestarin luo. Joka aamu hän tutki viestit ja niiden määränpäät tarkkaan ja mietti jokaiselta kantilta, minkä viestin lähettämiseen kukakin kyyhky parhaiten sopisi. Pörrö kykeni lentämään mainisti arktisissa ympäristöissä, kun taas Tuisku taisteli tiensä hirmuisimpienkin tornadojen läpi. Mutta tänä aamuna jokin oli pahasti pielessä. Mestari katsoi kädessään ollutta viestiään ja luki sen yhä uudelleen ja uudelleen:

Parittelun jälkeen peto on uupunut tai televisioesityksessä Intohimon hinta (Post coïtum animal triste) on vuonna 1997 ensi-iltansa saanut Brigitte Roüanin ohjaama elokuva uskottomasta aviovaimosta. Ohjaaja esittää myös elokuvan pääosaa.

Eihän viestissä mitään ihmeellisempää ollut, mutta juuri sen määränpää kiinnitti hänen huomionsa. Hän tiesi tarkalleen, minkä tyyppinen lintu pitäisi laittaa lentämään Egyptiin, mutta kovista yrityksistään huolimatta ei kyennyt löytämään kyseistä yksilöä. Hän katsoi ja katsoi, kierteli ja kaarteli, kunnes lopulta vilkaisi aidan yli meren rannalle.

Siellä se tallusteli, aivan yksinään rannan kivillä, täysin tietämättömänä maailman menosta, täysin itsensä unohtaneena. Puluna.


Kuolleet [2/12]
1. päivä Isch - suojelija
1. yö Suru - tavis

Äänestyspakot
horaaneko, Iku, jeekaka, Jite, Kayu, Valve, Violet, zeremi, Zey

Poissa
jeekaka 7.6. - 10.6.
Valve 11.6 & 13.6. - 14.6.

2. päivä päättyy perjantaina 14.6 kello 21:00.


Zey kirjoitti:Itse mietiskelin myös tota että jos kaikki kertois kenen kanssa on jutellut tästä, mutta en suurempia hyötyjä löytänyt ainakaan pahisten nappausten suhteen, kun ei voi tietää sanooko pahikset jutelleensa toistensa kanssa vai ei :/ Mut ainakin pelin jälkeen haluan tietää keskusteluista, olis mielenkiintoista nähdä että miten paljon ja kenen kanssa kukakin on jutellut :D

Jite kirjoitti:Ihan vain sen vuoksi, että valehtelusta käräyttäminen tulemalla varjoista on hyviksille turvallisempaa.

Mä en ymmärrä?

Itselle tuli hieman Kayun kysymystulvasta kuva, että hän olisi hieman pelästynyt zeremin ääntä. Pahis, joka ei ollut odottanut saavansa ääntä?

Mus mus vaikuttaa hieman hyvismäiseltä, kun lähti tuolla tavalla "temppuilemaan". Suru ei ollut pahis, joten pahiksena Mus musille olisi ollut aivan se ja sama tippuuko Suru vai joku muu hyvis.


Iku kirjoitti:Zey: Mus mus reakoi laimeasti jo aiemmin herättelyääneen ja hän muutenkin niin kokenut pelaaja, että saattaisi myös olla pahis, joka hyvistä puollustelemalla yrittää kerätä itse pisteitä. En siis ehkä lähtisi antamaan tuon takia luottamusta.

Hora: Säikähtäneeseen. (oletan sen olevan kysymys, kun merkki kerran on perässä) Halusin tietää minkä lauseen tai ilmauksen zeremi oli käsittänyt väärin, jotta voisin selvittää sen hänelle. zeremi taisit saada selvyyden,

Ainakaan kukaan ei voi tulla väittämään keskustelleensa suojelijan kanssa sillä Isch ei ole käynyt kylässä vielä tämän pelin aikana, joten hän ei tiennyt rooliaan, eikä irkissä ainakaan osoitanut peliä kohtaan mitään kiinnostusta kun koitin herätellä häntä.

Yksäri kaverit olisi ihan kiva tietää. Ainakaan kukaan ei pääsisi valehtelemaan niistä ja jos joku on jo niin tehnyt niin hän jäisi valheesta kiinni. (siis jos y on sanonut x keskustelevansa qn kanssa, ja hän kertoo topiciin niin q varmasti älähtää, jos y ei ole häneen yhteydessä ollut.) Jos kaikki ovat pysytelleet totuudessa, niin yksäri kavereitten kertomisesta ei oikeastaan ole mitään hyötyä kellekkään.

Kayun kysymystulva tuli minulle ainakin positiivisena yllätyksenä. Seuraat siis peliä oikeasti, voisit vain avata suusi useammin. Toisaalta se on kyllä varsin epäkayumaista...


Jite kirjoitti:Zey: Mus jo totesikin, että kyseinen idea on täysi susi, koska tuolloin ei olisi täyttä varmuutta sen suhteen, kuka on kenenkin kanssa jutellut.

Mua kieltämättä kiinnostaisi todella paljon tietää, keiden kanssa Suru mahtoi yksäröidä ennen kuolemaansa, ja mitä hän puhui.


jeekaka kirjoitti:
Zey kirjoitti:Mus mus vaikuttaa hieman hyvismäiseltä, kun lähti tuolla tavalla "temppuilemaan". Suru ei ollut pahis, joten pahiksena Mus musille olisi ollut aivan se ja sama tippuuko Suru vai joku muu hyvis.


Paitsi että jos Suru ei olisi kuollut viimeyönä, emme tietäisi ettei Suru olisi pahis ja epäilykset saattaisivat keskittyä Suruun ja Mus musiin. Siitä että Mus olisi yrittänyt pelastaa Surun olisi ollut hyötyä oikeastaan vain, jos pelastusyritys olisi epäonnistunut, koska eihän Mus pahiksena olisi yrittänyt hyvistä pelastaa; sen puolesta pahisten olisikin kannattanut tappaa Suru viime yönä koska tämä ei kuollut eilen.


Mus mus kirjoitti:Iku: Jos haluat tietää yksärikaverit, olisit voinut aloittaa kertomisen. Nyt jää kuva, että haluat urkkia muiden tietoja.

Minuakin kyllä kiinnostaa, joten aloitan. Olen keskustellut yksäreillä/ircillä Zeyn, horaan ja (nyt edesmenneen) Surun kanssa.


Zey kirjoitti:
Iku kirjoitti:Mus mus reakoi laimeasti jo aiemmin herättelyääneen ja hän muutenkin niin kokenut pelaaja, että saattaisi myös olla pahis, joka hyvistä puollustelemalla yrittää kerätä itse pisteitä.

Tossa tapauksessa musta Musilta olisi ollut järkevämpää pitää Suru hengissä, koska mikäli Suru olisi joskus päivällä myöhemmin lynkattu, olisi hyöty ollut sama ja jos taas Mus oltais joskus lynkattu, niin Surua oltais epäilty pahiskaveriksi. (& tää toimii näköjään vastauksena myös jeekakalle :D)

Itse olen ollut yhteydessä Valveeseen, Musiin, zeremiin ja horaan. :)


Violet kirjoitti:Itse olen tähän asti ollut yhteydessä vain horaanekoon, mutta asia tulee muuttumaan toivottavasti jo tämän päivän aikana.


jeekaka kirjoitti:
horaaneko kirjoitti:Uskon että yksärit synnyttävät klikkejä, ja pahikset luultavasti yrittävät saada kerättyä luottamusta itselleen ottamalla kontaktia hyviksiin ja tekemällä heidän kanssaan vaparimaisia linkkejä. (ainakin itse tekisin näin pahiksena)


Mitenkäs tää nyt suhteutuu sen kanssa, että horaaneko on ollut yhteydessä näillä näkymin siis ainakin neljän pelaajan kanssa? :D


Jite kirjoitti:Viiden. Horaaneko halusi ottaa myös muhun yhteyttä. Toisaalta, ei linkkien määrä automaattisesti kerro sitä, onko joku hyvis vai pahis, ainoastaan sisältö. Mulle horaa ainoastaan ehdotti, että olisi kiva yksäröidä, jonka jälkeen ei ole pitänyt ollenkaan yhteyttä :(

Lisäksi olen ollut eilen Ikuun yhteydessä.


Kayu kirjoitti:Me nyt vain yritän aktivoitua, ja yritin saada jotain keskustelttavaa kysymyksilläni, mutta jos se on pahismaista, niin olissiko parempi jos olisin hiljaa? Täysin rehellisesti voin sanoa, että mietin vain miksi ääni juuri minulle, eikä jollekulle muulle?

Ja olen ollut yhteyksissä vain horaanekoon ja (yllätys) Ikuun.


zeremi kirjoitti:horaaneko sanoi mulle, että yrittää olla kaikkiin yhteydessä, joten luultavasti toi "Viiden." tai "Kuuden." (jne.) on vähän ennen aikaista. :D

En kyllä oo sinäänsä ihan tyytyväinen tästä yksäritouhusta, koska ite topikki hiljenee. Topikki on kuitenkin se paikka, missä oikeesti voi pohtia pelaajia, kun kaikkien sanomaa voidaan tulkita kaikkien näkökulmasta eikä vaan vihjaillen yksäreillä.

Täällä topassa ei kyllä oo mitää mistä sais mitää irti. Ainoastaan pitäisin Musia vähän enemmä hyviksenä ku pahiksena, koska sen ei ois ollu mitää järkee lähtee äänestää Ischia pahiksena, tai ainaki se mun silmään näytti aika riskaabelilta, mitä pahis taas varmaan välttäis.


horaaneko kirjoitti:Mää oon puhunu kaikkien kaa. XD Noku suretti Pj:den puolesta viime pelissä ku kukaa ei yksäröiny ni päätin sit kaikkien kaa kerralla. :D
Tosin se vastaaminen on nyt vähän jääny koska kiire joka tekee tästäkin viestistä näin lyhyen, parempaa viestiö sit kun kiirestressiltäni ehdin!


jeekaka kirjoitti:Mua nyt jokseenkin horaaneko, ja zeremi myös koska horaa on ottanut niin eri lähestymistavan tätä kohtaan kuin esim mua, kun mulle lähetetty viesti sopi ainakin ihan täydellisesti tuohon "niin minä ainakin tekisin jos olisin pahis" -taktiikkaan. Epäilen että pahistoveri tietäisi, että horaaneko on lähestynyt kaikkia, kun taas muille olisi jäänyt kuva että horaa on lähestynyt vain tätä. Tää on toki helposti todettu vääräksi, jos joku muukin tulee kertomaan tiesikö horaan viestittelyistä.


zeremi kirjoitti:jeekaka: En saa lainata suoraan viestiä, mutta kyllä se meni lähinnä niin, että mä laitoin horaalle viestiä muodossa, että haluisko se hyviskaverin, ku viimesessä (ja mun ekassa pahispelissä) meijän yhteistyö tuntu toimivan ihan kivasti. Sitte se vastas, että toki, koska sillä olikin ajatuksena jutella kaikille.

Yritätkö nostaa turhia epäilyjä tälläsestä, saada hyvistä koukkuun? :D


jeekaka kirjoitti:
zeremi kirjoitti:Yritätkö nostaa turhia epäilyjä tälläsestä, saada hyvistä koukkuun? :D


Hei miksi joku epäily olisi turhempi kuin toinenkaan :( Mä ainakin kysyin horaalta, onko tämä lähestynyt muitakin, mutten valitettavasti ehtinyt saada yksäreitse vastausta kysymykseeni. Mut luulis että jos horaa on yhdelle hyvikselle avoimesti kertonut, että aikoo jutella kaikille, niin olisi kertonut siitä muillekin ja silloin olisi ainakin epäilys teidän pahispariudesta helppo todistaa perättömäksi.


Iku kirjoitti:Mus mus: Itse asiassa olen aloittanut paljastamalla keskustelevani Kayun kanssa, joten en halunnut tuoda heti ihan kaikkia kontaktejani esiin siltä varalta, etteivät muut innostuisi omiaan paljastamaan. Muut joiden kanssa olen yhteydessä olleet ovat Jite, horaneeko (vastaisitko??) ja Isch (joka ei kylläkään ole yhtään mitään vastannut.)

(En nyt kommentoi enempää, koska vietämme tyttöjen iltaa ja muut hermostuvat kohta kun mulla kestää niin kauan "etsiä" villapaitani.)


Jite kirjoitti:Tossa Violetin kanssa keskustellessa saimme ylimääräisen idean päähämme. Koska kaikki jo kertovat, keihin on ollut kontaktissa, voitaisiin laajentaa koko juttua kertomalla lyhennelmänä, mitä oikeastaan koko keskustelussa käsiteltiin.

Tossa keskustelussa Violetin kanssa siis pallottelimme tuota ideaa keskenämme, ja kerroin hänelle, miksi olin ollut Ikuun eilen yhteydessä. Horaan kanssa "viestittely" puolestaan rajoittui vain yhteen viestiin, jossa hän ehdotti ainoastaan keskustelutoveruutta, vedoten siihen ettei ole koskaan päässyt pelaamaan kanssani vaparina tai pahiksena, ja haluaisi yksäripelin varjolla tutustua paremmin. Vastasin myöntyvästi ehdotukseen, mutta sen jälkeen horaasta ei ole loppujen lopuksi kuulunut mitään ainakaan omassa postilaatikossa :/

Ja kuten jo aikaisemmin olin maininnutkin Violetille, viestini Ikulle oli tarkkaan ottaen täysimittainen hyökkäys hänen kommenttejaan vastaan, jonka ainoa tarkoitus oli nähdä, murtuuko Iku pahiksena, jos saa vastaansa täysilaidallisen. Hän otti viestini aika rauhallisesti, ja selitti hyvin, mitä hän tarkoitti mainitsemillani asioilla. Hänestä jäi mulle aika hyvä fiilis, on joko hyvis, tai hyvin valehteleva pahis.


Jii kirjoitti:Väliaikalaskentaa
ei ääniä

Poissa
Vampire 11.6. - 14.6. [APJ/VPJ]
Valve 11.6 & 13.6. - 14.6.
Jite 14.6. - 16.6.

Äänestyspakot
horaaneko, Iku, jeekaka, Jite, Kayu, Valve, Violet, zeremi, Zey

2. päivä päättyy perjantaina 14.6 kello 21:00.


jeekaka kirjoitti:++horaaneko

En nyt näe oikein mitään järkeä, miksi ensin sanoisi että "niin mä pahiksena toimisin" ja sitten hyviksenä toimia juuri niin :D Toisaalta, ei välttämättä mitään järkeä pahiksena sanoa sitä ääneen alunperinkään, mutta mun mielestä tästä pitäis ottaa selvää.


Valve kirjoitti:Mä oon viestitellyt vasta Zeyn ja horaanekon kanssa (tai itseasiassa keskustelu ei ole vielä päässyt hirveän pitkälle, sillä minäkin olen saanut vain "hei olisi mukava jutella"-viestin).

Yksäröinnissä ei ole mitään vikaa, kyllähän sielläkin voi syntyä vaikka mitä mielipiteitä, epäilyksiä ja huomioita. Mutta pelin käyminen yksärein ei kyllä paljon saa hommaa etenemään, kun ei ole oikein mitään täällä julkisella puolella, mistä tehdä johtopäätöksiä.

Horaaneko on tällä hetkellä se henkilö, johon mun ihmettely on kohdistunut (kuten varmaan myös aika monen muunkin ihmetys). Kuten edellisessä viestissäni sanoin, niin musta on aika epäilyttävää, jos joku pelaaja lähettää viestejä kaikille, ja kuten horaaneko itsekin myönsi, ei olisi yhtään pöllömpi taktiikka pahiksilta? Pahiskaverit voisivat myöntää keskustelleensa keskenään, jos toinen pahiksista on ollut yhteyksissä kaikkiin muihinkin pelaajiin.


Iku kirjoitti:Jiten ehdotus keskustelujen sisällön julkaisemisesta on mielestäni hyvä. Kayun kanssa olemme keskustelleet ainakin vaikutteista, yksäröinnistä ja yksäri kavereitten paljastamisesta. Keskustelua on käyty melko neutraaliin sävyyn. (Kayu saa kertoa tarkemmin, jos haluaa). Jite tiivisti meidän keskustelun hyvin. :D (Offina Jitelle: En muutes halua että sitä keskustelua julkaistaan pelin päätyttyä, koska en halua sen vaikuttavan ihmisten asenteisiin tulevaisuudessa.)

Monen muun tavoin minäkin odotan horan vastausta. Onko muutes kukaan keskustellut horan kanssa kunnolla, vai onko hänellä vain kevyt, laaja verkosto? hora: Kysymykseni sulle on muuttumassa retoriseksi, mutta ainakin vielä haluaisin vastauksen. (Aiheena käyttäytyminen yksärikeskustelussa)

Yritän varmaankin tehdä vielä jonkinlaisen tiivistelmän ja listauksen välimuodon ennen pelipäivän päättymistä.


horaaneko kirjoitti:Ihmiset on tylsiä. :( Mua ärsyttää kaavoihin kangistuminen nykykylässä ja halusin revitellä yksöri-idealla. Tarkoitus oli antaa ihmisille luottamuksellinen kuva (koska jos sanoisin "hei juttelen kaikille, anna mielipidettä) niin ei kai kukaan haluaisikaan luottaa. Ja perimmäinen ajatus oli saada tietää ihmisistä enemmän, mutta myös jutella kivasti, koska yksöröinti pelkällä reaktionhaulla on ikävää (ja ilkeää). Mietin aluksi että yksäröisin vaan muutamalle mut se ei olis ollut kivaa, koska tuntu että jättäis toisia ulkopuolelle (varsinkin uusia pelaajia, koska jos olisin valinnut vaan muutaman, niin ne olis ollu varmaan tuttuja pelaajia). Ja sorry etten ole vastannut, mun pitäisi saada topikki luettua että voisin alkaa pohtia mitään ihmisten kanssa. Kiire tekee ihmisestä laiskan ja miun netti toimii älyttömän hitaastu täällä maaseudulla minkä takia tääkin viesti on ollu T U S K A A ja sori jos on kirjotusvirheitä. Ja seuraavassa viestissä sit jotn asiaakin. Ja vastaan yksäreihin. Jooo.

//Iku. Mikä kymysys?? :0


Iku kirjoitti:Hora: Lueppa vastausviestini toinen kappale uudestaan. :D

Saako muutes omia sanojaan lainata sanasta sanaan, vai pitääkö nekin selittää omin sanoin? Saanko esimerkiksi kertoa aloittaneeni jonkin viestin näillä sanoilla ja kertoa sitten miten joku on reakoinut niihin sanoihini.(Vai pitäisikö kertoa sanoneeni jotakin tuon tapaista?)


Zey kirjoitti:Kayu: Ei, ei olisi parempi jos olisit hiljaa. Mutta täytyy kyllä sanoa että suhtaudun hieman epäilevästi tuohon, että olisit yrittänyt kysymyksilläsi herättää keskustelua, sillä miksi silloin olisit osoittanut kysymyksen vain yhdelle ja vain koskien itseäsi ja sinulle osoitettua ääntä.

Horaanekon kaikkien kanssa viestittely kyllä mietityttää. Lisäksi oon muutenkin saanut horaasta semmoisen avuliasta hyvistä esittävän pahiksen kuva, kun kerran reaktioäänesti, muttei odottanut suurempia reaktioita (ja sitten aluksi vaikutti myös toi EPPAilu tekemättä kuitenkaan mitään, mutta sen horaa ihan hyvin selittikin). zeremi & horaaneko pahisparia en kuitenkaan epäilisi tuon perusteella, että zeremi tiesi horaan liikkeistä, sillä tuo zeremin kertoma keskustelu tuntuu aidolta. Tuohon tapaan zeremi otti muhunkin yhteyttä ja horaan vastaus tuntuu ihan luontevalta tilanteeseen.

Iku kirjoitti:Itse asiassa olen aloittanut paljastamalla keskustelevani Kayun kanssa, joten en halunnut tuoda heti ihan kaikkia kontaktejani esiin siltä varalta, etteivät muut innostuisi omiaan paljastamaan.

Hmm, mitä pahaa siinä olisi, jos muut saisivat tietää kontaktisi ilman että saisit tietää muiden kontakteja?

Ja sitten yksäröintiin: Mus musin kanssa juteltiin ainakin tuosta suojelija suunnitelmasta, en muista puhuttiinko muusta (Mus voi varmaan kertoa lisää jso muusta puhuttiin, itse en muista enää ja mulla ei ole lokeja siitä :/). horaan kanssa on just ollut se sama, että horaa kysyi kiinnostaisko yksäröidä. Valveen kanssa on ollut kaikkea sekalaista; yksäreistä, erilaisista äänistä, pelityyleistä... zeremin kanssa ollaan juteltu pelaajista, yksäriominaisuudesta ja sitten kans jotain pientä sekalaista väliin :D

//Iku, horaa ja Iku väliin.


Jii kirjoitti:
Iku kirjoitti:Saako muutes omia sanojaan lainata sanasta sanaan, vai pitääkö nekin selittää omin sanoin? Saanko esimerkiksi kertoa aloittaneeni jonkin viestin näillä sanoilla ja kertoa sitten miten joku on reakoinut niihin sanoihini.(Vai pitäisikö kertoa sanoneeni jotakin tuon tapaista?)

Selittäkää ne omatkin viestit omin sanoin. :)

Äänet
1 horaaneko (jeekaka)

Poissa
Vampire 11.6. - 14.6. [APJ/VPJ]
Valve 11.6 & 13.6. - 14.6.
Jite 14.6. - 16.6.

Äänestyspakot
horaaneko, Iku, jeekaka, Jite, Kayu, Valve, Violet, zeremi, Zey

2. päivä päättyy perjantaina 14.6 kello 21:00.


zeremi kirjoitti:En mäkään epäilis horaata sen takia, että mulle vastas haluavansa yksäillä kaikkien kanssa. Eikä toikaan, että haluaa kaikkien kanssa yksäröidä, musta sano pahikseudesta mitään. Kaikki yksätköön jaksamallaan tavalla. Musta kaikkien kaa erikseen puhuminen ois jo rasittavaa ja aikaa veis vielä enemmän, ku pitäis niitä analysoida ja topikkiakin lukee vielä silmä tarkkana. :D

Zey: Mua kiinnostais tietää, mitä puhuitte Valven kanssa äänistä.

Topikki on tosiaan kuollut, eikä yksäreihinkään näytä tulleen vastausta, joten eipä tässä muuta ole kerrottavana.


Zey kirjoitti:Ääni taitaa nyt mennä ++Kayulle. Tuntui pelästyvän zeremin hänelle heittämää ääntä ja nyt tuo, että olisi vain yrittänyt herättää keskustelua, tuntuu hieman tekaistulta puolustukselta. Ja muutenkin tuntui ottavan vähän oudon asenteen tuohon mun pieneen epäilyyni, kun otti tuon, että hiljaako pitäis olla -asenteen. Jotenkin kauheen puolustautuva, kun kerran hänen aktiivisuutensa ei liittynyt asiaan mitenkään.

zeremi: Siis se oli vaan yleistä höpinää, että minkälaisia ääniä kylässä on (herättelyääniä, epäilyääniä...).


Iku kirjoitti:Zey: Siinä ei ole yhtään mitään pahaa.Tuntuu tyhmältä ja epäilytävältä tumputtaa sellaista tietoa, jota muut eivät halua.

Sitten jonkinmoista listan poikasta.

Horaneekolla oli hyvät perusteet viestitellä kaikille, mutta siltikin olisin toivonut edes hieman aktiivisuutta myös vastailuun. Mulle tuli fiilis että sä olisit alkanut katumaan temppuas. En kuitenkaan vielä olisi tiputtamassa horaa, koska ainakin hän on yrittänyt aktivoida keskustelua topicin ulkopuolella ja ollut mukavasti topicissakin äänessä.

Jeekaka toi alussa hyvin esiin tuon vaihtoehtoisen ennustaja-teorian. Hän myös oli mukana kehittämässä sitä paremmaksi, joten olisin valmis antamaan Jeelle luotonpoikasta.

Jite on ollut aktiivisena kyseenalaistamassa ja viemässä keskustelua eteenpäin. Jiten on mielestäni melko neutraali.

Kayu on ollut harvinaisen aktiivinen Kayuksi. Tuntuu että ainakin kahdestaan keskustellessamme hän on neutraali. Myös topicissa reaktio zeremin ääneen vahvistaa tätä kuvaa.

Mus mus on myös ollut höpisemässä aktiivisesti. Minulla ei ole hänestä mitään erityistä pahaa tai hyvää sanottavana, joten hän olkoot vielä neutraali.

Valve on lähtenyt uudeksi ihan kivasti peliin mukaan. Hänkin on vielä neutraali.

Violet on ollut kovin hiljainen. Viestit ovat olleet todella neutraaleja. Haluaisin kuulla sinusta lisää.

zeremi on vienyt peliä alusta asti hyvin eteenpäin ja viesteistä löytyy myös omaa mielipidettä. zeremin roolista en osaa sanoa mitään, mutta hänen aktiivisuudestaan on ainakin meille hyötyä.

Zey on myös ollut mukana hyvin ja ottanut kantaa. Perustelut Kayuun äänestämiselle eivät oikein vakuuttaneet. Ainakin sen mitä Kayua itse tunnen vastaus kyllä sopii hänen suuhunsa, enkä näe tuossa keskustelussa mitään kummaa. Jään kuitenkin seuraamaan tilannetta.

Ai niin tässä on vielä äänestyspakkokin. Herättelyäänellä mennään ++Violet


Violet kirjoitti:Juu, olen hereillä. E3 messut sekä lukiohakemus ovat saaneet suuren osan mielenkiinnostani, ja siksi en ole ehtinyt postaillut tänne niin paljoa.

Tästä hiljaisesta massasta on vaikea poimia perusteuja ketään vastaan. Itse pidän Mus musia hyvismäisenä, sillä hän äänesti Ischin pois. Hän antoi äänensä jo silloin, kun Suru oli putoamassa, ja mafian luulisi olevan Surun putoamisen kannalta, kun he kerran tappoivat hänet yöllä. Jitestäkin sain yskäreiden perusteella hyvismäisen kuvan.

Muut ovatkin sitten harmaata. Huomenna kuitenkin ehdin tutkailla viestejä enemmän, ja silloin saatte ääneni.


Iku kirjoitti:--VioletNäköjään herättelyäänet kannattavat kun porukka juoksee heti puhumaan. En oikein osaisi antaa eilisen äänestyksen perusteella kenellekkään mitään roolia, koska kaikki äänet olivat joko herättelyjä tai randomeja. Ainoa päämäärä näytti olevan vain se ettei kukaan kuolisi nyt ihan syyttä suotta ja ettei jouduta äänestykseen. Pitää palata huomenna pohtimaan kunnolla ajan kanssa ketä äänestää.


zeremi kirjoitti:Mä oon vähän samassa jamassa Ikun kanssa. Siksi kysyinkin kaikilta, miksi en äänestäisi heitä.

Toistaiseksi muutama vastannut, mutta kokoan näistä listan.

Jite: Omasta pyynnöstäsi kysyn tämän kysymyksen topikissa sinulta (Jite ei kuulemma luota pätkääkään tuohon minun harjoittamaani yksäritoimintaan ja sanoi puolustautuvansa mielummin täällä topassa).
Siis Jite, miksi minun ei tulisi äänestää sinua?


jeekaka kirjoitti:
Zey kirjoitti:zeremi & horaaneko pahisparia en kuitenkaan epäilisi tuon perusteella, että zeremi tiesi horaan liikkeistä, sillä tuo zeremin kertoma keskustelu tuntuu aidolta. Tuohon tapaan zeremi otti muhunkin yhteyttä ja horaan vastaus tuntuu ihan luontevalta tilanteeseen.


No niin, siis jotain tän kaltaista nyt kaipaankin selventämään onko mun epäilyissä päätä tai häntää. Mielellään jos joku voi todistaa, myös, että EI ole saanut horaalta viestiä (tää kyl melkoisen epäuskottavaa, koska silloin jäisi heti kiinni) tai on saanut sitä vasta niihin aikoihin kun zeremi toi ilmi tietonsa, niin tulkaapa kertomaan, tai jos edelleen saanut horaalta vastauksen jossa tämä kertoo lähestyvänsä kaikkia. En kyl oikeastaan itsekään enää usko, että tästä pahikset narahtaa, mut eihän sitä voi olla liian varma :D

Toisaalta horaanekon yksäreitse antama selitys on ihan tyydyttävä ja tuollainen "näinpä tekisin pahiksena" -temppuilu olisi pahikselle ehkä turhan riskaabelia. Sitten toisaalta, horaa ei kumminkaan tehnyt IHAN niin kuin väitti että tekisi pahiksena, ts. vaikka lähestyy ihmisiä luottamuksenhakumielellä, on vielä moisesta kiinni jäädessä back up -plan selittää tilanne niin, että mähän lähestyin kaikkia.

Eli summa summarum, annan ääneni toistaiseksi olla, koska topic on niin pirun hiljainen etten parempaakaan keksi. Seurailen huomenissa äänestystilannetta ja koitan ehkä panostaa yksäröintiinkin, mutta toistaiseksi epäilen ettei mulla ole tälle päivälle välttämättä hirveästi annettavaa :(

//Iku ja zeremi väliin. Jite on muuten ihan oikeassa, tollaiset kyselyt vois vähän elävöittää muuten niin kuollutta topaa.


zeremi kirjoitti:jeekaka: Onhan tuokin totta, mutta ajattelin näin yksäripelin kunniaksi kysyä yksärillä. Jite kyllä melko aggressiivisen olosesti sanoi vastaavansa vain ja ainoastaan topassa, joten sitä odotellessa. :)

Mielestäni tuo Violetin idea, että kerrotaan yksäreiden sisällöstä kuulostaa myös hyvältä, koska kyllähän ihmiset huomaa, jos yksärillä pelaa jotenkin eri tavalla kuin topassa tai tuleeko ristiriitoja jne jne. Varsinkin (esim.) horaanekosta voi saada hyvänkin kuvan, jos kaikki kertovat hänen välisestään yksäröinnistä, kerran hän aikoo puhua kaikille.


Jite kirjoitti:Noniin, nyt tässä onkin hieman jutun juurta. zeremi aloitti yksäröinnin siis kunnolla aloittamalla kanssapelaajien ahdistelun yksäriteitse :/ Onhan tässä yksärit pelin suolana, mutta puolustautuminen yksittäiselle ihmiselle, vain jotta hän voisi yksin analysoida pelaajia on oikeasti todella ahdistavaa. Yrittääkö hän olla yliaktiivinen, ja oikeuttaa sillä sen, että äänestää ketä huvittaa, miten muiden pelaajien vastaus ei satu miellyttämään. Musta moinen käytös on epäilyttävyyden huippu.

zeremi: Ihmisten ahdistelu yksäreillä ei ole hyvä harrastus. Loppujen lopuksi voit valita saamistasi yksäreistä ne kohdat, jotka tökkivät sua itseäsi, ja käyttää niitä naurettavan helppona lyömäaseena. Ja aivan kuin se ei vielä päättyisi tähän! Jos pelaat pahiksena, saat helppoja syytteitä, kun hyvikset puolustautuvat tavalla tai toisella hassusti, tavalla, johon pahiksen on helppo tarttua. Rehellisesti sanoen musta sun itsesi pitäisi tässä puolustautua. Miksi valitsit näin pahismaiselta haiskahtavan tempun?

//zeremi ja jeekaka, ja taas zeremi


jeekaka kirjoitti:No nyt kun aloitin panostamaan, niin jatketaan vielä vähän.

Eilisen äänestyksen aloittaa horaaneko äänestämällä Mus musia, ja poistaa äänen myös saman tien. Ääni on siis sinänsä vaaraton, horaa vastaa zeremin massaviestin vastaanottajista vain kuudelle, yksi pois jätetyistä on Mus.

Iku äänestää Surua. Tiedämme, että Suru oli hyvis.

zeremi äänestää Kayua, ja poistaa äänen saman tien. Ääni on siis sinänsä vaaraton.

Mus äänestää Ischiä. Tiedämme, että Isch oli hyvis. Ääni on musta sinänsä hyvismäinen; se antaa Surulle mahdollisuuden pelastaa itsensä, mutta toisaalta jos Suru ei sitä tee, Suru tulee paljastumaan kuollessaan hyvikseksi.

Iku poistaa äänensä Surulta.

Koska Suru kuitenkin tippuu yöllä ja paljastuu hyvikseksi, tiedämme ettei Musilla ollut taka-ajatusta pelastaa pahistoveria, muttemme sitä, oliko Musilla taka-ajatuksena hankkia taskuhyvistä.

Kaiken kaikkiaan Mus ja horaa on tällä hetkellä ne epäilyttävimmät, mutta oikeasti mitään kovin raskauttavaahan tässä ei vielä ole. Oikeastaan luulisin, että horaa olisi esim sen verran nokkela, ettei pahiksena jättäisi pahistoveriaan pois noista kelle vastaa.


zeremi kirjoitti:Jite: Kysymyksiä.

Etkö itse harrasta ollenkaan yksäröintiä? (topassa olet kertonut ainakin Violetin ja Ikun kanssa harrastaneen tätä.)
Millä tavalla ahdistelen sinua (tai muita)? Syytinkö muka kysymyksessäni jostain tai haukuinko teitä?
Ja miksi jätät vastaamatta mulle täällä topassa, vaikka sanoit puolustautuvasi täällä, jos jossain vastaat?

Oot melko aggressiivisen oloinen kysymykseen, miksikö en äänestäis teitä. Varsinkin ahdistelu on musta aika vahva verbi. :D

Toiset voivat myös aina kertoa yksäröinnistään kanssani ja perustaa mielipiteensä siitä, joten ei pelkästään yksärin lähetys mielestäni ole mikään peruste pitää pahiksena. Mielestäni kysymys ei ollut sen pahismaisempi kuin se, että kysyy toiselta mielipidettä pelaajasta, koska voihan pahis vastata yksärillä mitä haluaa ja perustaa väitteensä aivan samalla tapaa taas omiin yksäreihin muiden kanssa.

// jeekaka väliin.

Mun massaviesti lähti vasta tänään illalla, joten sinäänsä kronologisesti toi väite on väärässä paikassa, mutta kylläkin paikkaansa pitävä, koska lähetin sen viestin kaikille.


zeremi kirjoitti:Käyn Jite mielelläni keskustelua kanssasi täällä topan puolella, kerran yksäröinti mun kanssa ei näytä kiinnostavan sua.

Millä periaatteella sitten yksäröinnissä sinä et hae omaa etuasi kysyessäsi toisilta kysymyksiä tai pohdintoja? Tai ihan vaan yleensä vaikuttamalla yksäreillä mihkään?
Tarkoitukseni on saada pelaajista jonkinlainen kuva, mutta sitähän on tunnetusti vaikea luoda, jos kukaan ei puhu mitään. Siksi yksinkertainen kysymys kaikille.


jeekaka kirjoitti:violet - horaaneko
zey - valve, mus, zeremi, horaa
jite - iku, horaa
kayu - horaa, iku
zeremi - zey, horaa
iku - jite, kayu, horaa, (isch)
valve - zey, horaa
mus - zey, horaa, (suru)
jeekaka - horaa

Pikainen listaus siitä, kuka oli yksäröinyt kenelle enne zeremin massaviestiä. Epäilen, ettei pahikset ole tässä paljastaneet toveriaan, koska tuolla ei ole yhtäkään sellaista pahislinkkiä, jossa pahistoveri voisi hukkua massaan, eli näitä pitäisin epätodennäköisinä pahispareina.

//zeremi väliin.


jeekaka kirjoitti:Ja siis horaan tietysti voi pyyhkiä kaikille yksäröineenä oikeastaan pois tosta listauksesta, että siinä olis järkeä :D


zeremi kirjoitti:Kyllähän Jite ja Violetkin olivat jotain keskusteluja vissiin käyneet. Ainakin mä sain semmosen käsityksen.

Jite kirjoitti:Tossa Violetin kanssa keskustellessa saimme ylimääräisen idean päähämme. Koska kaikki jo kertovat, keihin on ollut kontaktissa, voitaisiin laajentaa koko juttua kertomalla lyhennelmänä, mitä oikeastaan koko keskustelussa käsiteltiin.


Jite kirjoitti:zeremi: sulla ei ole varsinaisesti syytä olla äänestämättä mua. En mä voi puolustukseksi muuttua, jos mua ei mistään syytetä. Termiä ahdistelu käytin nimen omaan sen vuoksi, että viesti mallia "vastaa mulle tai äänestän sua", jollainen viestisi silmissäni oli, on mielestäni suoraa ahdistelua, tai no, kiristystä.

Yksäreissäsi, ja lukemani perusteella olet ollut kummallisen aggressiivinen, ja kärkäs. Heität vähänkään epäilyyn takaisin vastakysymystä, tai puolivillaista perustelua, ja olet muutenkin täysin erilainen siihen nähden, millainen kuva mulla on susta pelaajana. Tää ei ole tapaistasi, zeremi, sä et ole oikeasti noin kärkäs pelaajana. Se on mielestäni todella epäilyttävää.

++zeremi

Ja tossa sun episodisi aikana juttelin muuten musin kanssa jonkin verran, lähinnä puitiin sun ja horaanekon välistä suhdetta, ja onko teidän pahiskaveruus loppujen lopuksi miten mahdollinen.


jeekaka kirjoitti:Sori spammaus, mutta listauksessa on näemmä sekin virhe, ettei zeremi itse paljasta, kenelle on yksäröinyt. Sinänsä se ei välttämättä tee Zey/zeremistä sen todennäköisempää pahisparia, mutta toisaalta Zey on listalla ainoita, joka on yksäröinyt useammalle - joista muut paitsi zeremi (ja horaa) paljastavat yksäröineensä ainoastaan Zeyn ja horaan kanssa.

//zeremi ja jite

violet - jite
zey - valve, mus, zeremi
jite - iku, jite
kayu - iku
iku - jite, kayu, (isch)
valve - zey
mus - zey, (suru)

Tässä siis ajantasaisempi lista :D Vai pitikö toi aiempi sun osalta paikkansa zeremi?


jeekaka kirjoitti:Aargh ei pitäis näemmä ees yrittää tehdä mitään aivokapasiteettia vaativaa :D

violet - jite
zey - valve, mus, zeremi
jite - iku, violet
kayu - iku
iku - jite, kayu, (isch)
valve - zey
mus - zey, (suru)


Jite kirjoitti:jeekaka, en muuten pysty yksäröimään itseni kanssa, vaikka idea olisi kuinka hieno. zeremi, kyse on tossa aikaisemmassa ainoastaan kyse siitä, mitä kysyy. Mieluummin mä omia ajatuksiani esimerkiksi yksityisesti lauon, kuin saan niskaani puskista puolustautumispakon.

//jeekaka korjasikin.


Iku kirjoitti:Olenko mä muka ainoa joka tykkäsi zeremin tavasta lähestyä yksärillä? Jos epäilee toisen käyttävän keskusteluja hyväkseen niin silloinhan sen voi jakaa isommalle porukalle, jolloin löytyy aina porukkaa todistamaan mitä on sanottu. Lähestymis idea oli kiva, koska zeremi lähestyi rehellisesti kaikki samalla viestillä ja uskon että tälläinen lähestymistapa sai pelaajista enemmän vastauksia irti.

Ihmettelen todellakin tuota Jiten reaktiota. En voi sanoa tuntevani Jiteä kovin hyvin, mutta tuo ei oikein sovi siihen kuvaan joka minulla hänestä oli. Ääh. Huomenna pitää tosissaan varata aikaa tän sotkun pohtiiseen.

//Jite kiilaa


zeremi kirjoitti:Jite: Selvennykseksi nyt sitten. (tähän voivat kaikki muutkin vastata, jotta saadaan mahdollisimman suuri yleiskuva asiasta)

Käytinkö kysymyksessäni jotakin uhkauksen omaista ehto "jos et vastaa" tai jotain muuta samankaltaista kiristykseksi muuttavaa ehtoa tai vaatimaa?

Kysymyksen muotohan ei ole salaisuus, koska lähetin saman kysymyksen kaikille, mutta koska pelin säännöt kieltävät suoraan yksäreiden lainaamisen, niin en voi kopioida kysymystä tänne nähtäväksi uudestaan. Kaikki katsokoon sen kysymyksen muodon omasta viestilaatikostaan. Mutta sen kyllä näkee kaikki, ettei siinä ollut mitään kiristävää ehtoa tai vastaavaa, jota nyt yrität väittää.

Seuraavaksi lyhennelmä viesteistä Jiten kanssa.

-----

Minä Jitelle:
Sama viesti kuin kaikille muillekin. Viesti, jossa siis kysyn, miksei minun tulisi äänestää teitä.

Jite minulle:
Jite kysyy miksi vastaisi yksärillä ja etsinkö helppoa kohdetta.

Minä Jitelle:
Vastasin, että teen niistä listan, enkä aijo salailla teidän vaustauksianne. Kysyn lisäksi miksei Jite halua puolustella itseään.

Jite minulle:
Hän vastaa puolustautuvansa topassa, jos edes puolustautuu. Mainitsee myös, ettei luota minun harjoittamaani käytökseen pätkääkään.

Minä horaalle, jeekakalle, Jitelle, Violetille, Ikulle ja Valvelle:
(horaa lähetti siis mulle ja näille muille viestiä, miksi valitsin kysymykseeni vain nämä henkilöt) Selvensin, että lähetin viestin kaikille pelissä oleville sekä kerroin vastaavani horaan kysymykseen erikseen horaalle.

Jite minulle:
Kysyy miksi? Pohtii oliko tuo järjestetty näytös ja minä-horaa pahiksia.

Minä Jitelle:
Koska en ollut varma kumpaan asiaan tuo miksi oli, niin vastasin molempiin. horaalle vastaamisesta totesin sen olevan reilua ja tasapuolista, kun kohtelee kaikkia samalla tapaa. Tässä tapauksessa lähettää vastaus vain horaan luettavaksi. Toinen juttu oli se, että miksi haluan vastata kaikille muillekin horaan lähettämään viestiin. Vastasin, että haluan välttää väärinkäsitystä, koska lähetin kaikille pelaajille sen viestin.

Jite minulle:
Laittaa lyhyesti pisteitä käyttäen lauseensa alussa (siis ..-tapaan), ettei mun yksäritapa ollut hyödyllistä kuin vain itselleni.

-----

Mitäs muut on mieltä Jiten vastauksesta mun yksäreihin?

Totuus on se, että oot toistaseksi ainoa, joka lähti hyökkäämään ideaa vastaan. Muutamat sanoneet suoraan, ettei heillä oo mitään konkreettista omasta hyvikseydestään jne. Sulle tuo kysymys vaan tuntui olevan jotenkin "ylitän tässä nyt viivan". Lisäksi:

Jite kirjoitti:zeremi: sulla ei ole varsinaisesti syytä olla äänestämättä mua.

Miksi mulla ei ole syytä olla äänestämättä sua? Ainoa mieleen tuleva selitys on se, että oot pahis, koska eihän pahista äänestämättä jättämiseen oo koskaan syytä, ellei ole toisen pahistoveri, joten toistaiseksi tämän perusteella..

++Jite

// jeekaka

Olen yksäröinyt lyhyesti Zeyn, horaan, Jiten ja Violetin kanssa, siis muutakin kuin tuo pelkkä kysymys.

// Jite ja Iku :)
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kirjekyyhykyt / the end

ViestiKirjoittaja Mus » 27.11.2013 12:47:49

zeremi kirjoitti:
Jite kirjoitti:Yksäreissäsi, ja lukemani perusteella olet ollut kummallisen aggressiivinen, ja kärkäs. Heität vähänkään epäilyyn takaisin vastakysymystä, tai puolivillaista perustelua, ja olet muutenkin täysin erilainen siihen nähden, millainen kuva mulla on susta pelaajana. Tää ei ole tapaistasi, zeremi, sä et ole oikeasti noin kärkäs pelaajana. Se on mielestäni todella epäilyttävää.

- Aggressiivisuus ja kärkkäys tietenkin näyttäytyy pelaajalle, miten hän sen itse kokee, joten siihen en voi sanoa mitään.
- Yksäreissä ei ollut mulla ensimmäistäkään vastakysymystä. Vastakysymys on vastaus kysymykseen uudella kysymyksella vastaamatta ensimmäiseen.
- Puolivillaiset perustelut: Tähdentäisitkö kohdan, joka on puolivillainen? Vastasin sulle suoraan. Ainoa perusteluni oli se, että vastaan horaalle erikseen, koska mielestäni se on reilua. Sinä voit toki olla eri mieltä siitä, että toisten kohtelussa voi olla paljonkin erilaisuuksia sen ollessa reilua.
- Erilaisesta kuvastakaan en itse voi sanoa mitään. Kanssa pelaajat pohtikoon ja tulkitkoon.
- Epäilyksesi perustuu mun kärkkäyteen, vaikka itse olet kahta kärkkäämpi? :D


Selvennän vielä varmuudella tota ääntäni. Se perustuu vain ja ainoastaan tuohon Jiten kommenttiin "sulla ei ole varsinaisesti syytä olla äänestämättä mua". Toki Jite pahiksena voisi hyvinkin kokea ton kysymykseni uhkana ja näin ollen luulla, että perustelen ääntäni niin vähäpätöisillä asioilla.


Iku kirjoitti:(En sitten vieläkään malttanut lähteä nukkumaan...)

Haluaisin vielä tarkentaa että olen kysynyt zeremiltä yhden kysymyksen, johon hän vastasi, joten periaatteessa kai mekin olemme keskustelleet. zeremi unohditko, vai etkö laskenut tuota keskustelemiseksi?

Tuo viestittelyn sisältö vain vahvistaa kuvaa siitä, ettei Jitellä olisi puhtaat jauhot pussissa. Katson tilannetta kuitenkin vielä aamulla uudelleen, ennen kuin alan äänestämään, mutta näillä näkymin ääni menee Jitelle.

zeremi väliin.


zeremi kirjoitti:Totta Iku, niin kysyitkin joo. Kysyi Zeyn Kayu-äänen perusteluista. Vastasin, että näyttää loogiselta Zeyn tuntien, mutten itse toimisi niin. Ja ettei mulla itelläni ole mielipidettä Kayusta. Lisäksi kiitin häntä kysymykseeni vastaamisesta.


zeremi kirjoitti:Nyt nukkumaan. Huomenna aamupäivästä sitä listausta yksäreistä, koska töitä klo 14 eteenpäin. :)


Zey kirjoitti:Violet, haluatko tarkentaa tuota hyviskuvaasi Jitestä? Mikä yksäreissä teki Jiten hyvismäiseksi?

Jite reagoi ihmeellisen voimakkaasti tuohon zeremin kysymykseen. Itse en ainakaan pitänyt sitä mitenkään ahdisteluna tai vastavaa. Lisäksi myös zeremin syyttäminen tuolla perusteella on musta todella outoa, koska Jite itse omien sanojensa mukaan hyökkäsi yksäreissä täysin Ikun kimppuun, mutta nyt kun joku kyselee häneltä, niin hän onkin pahismainen ja mitä kaikkea.

Jite kirjoitti:Loppujen lopuksi voit valita saamistasi yksäreistä ne kohdat, jotka tökkivät sua itseäsi, ja käyttää niitä naurettavan helppona lyömäaseena.

Eikö se olisi sama asia, vaikka se olisi topassa? Samanlainen vastaus -> samat tökkivät kohdat.

jeekaka kirjoitti:Ääni on siis sinänsä vaaraton, horaa vastaa zeremin massaviestin vastaanottajista vain kuudelle, yksi pois jätetyistä on Mus.

Mä en ymmärrä mitä haet tällä? Tai siis ei horaa mullekaan ole vastannut? //Aah nyt tajusin kun zeremin viesti tuli, kyse olikin tosiaan zeremin massaviestistä :D

jeekaka kirjoitti:...oliko Musilla taka-ajatuksena hankkia taskuhyvistä.

Hmm, kenestä?

jeekaka kirjoitti: Sinänsä se ei välttämättä tee Zey/zeremistä sen todennäköisempää pahisparia, mutta toisaalta Zey on listalla ainoita, joka on yksäröinyt useammalle - joista muut paitsi zeremi (ja horaa) paljastavat yksäröineensä ainoastaan Zeyn ja horaan kanssa.

Häh? :D Ootko jossain epäillyt mua ja zeremiä pahispariksi? Oon tainnut missata jotain... :D

off:
Jite kirjoitti:jeekaka, en muuten pysty yksäröimään itseni kanssa, vaikka idea olisi kuinka hieno.

Itseasissa pystyt, oon itse testannut että pystyykö itselleen lähettämään yksäriä, ja toimii ihan hyvin :D

Hmm, oon samalla kannalla Ikun kanssa, että zeremin tän asian hoitaminen yksärillä on toimiva juttu. Muutenhan voi käydä niin (mikä on aika yleistä jokaisessa vähän neutraalissa kysymyksessä) että yks sanoo tyyliin "joo, ei mitään hajua" ja muut tulee perässä että "joo, ei mullakaan mitään hajua ole". Eli näin ei ainakaan pitäisi tulla sitä tietoa muiden vastauksista, ennen kuin zeremi päättää vastaukset jakaa.

zeremin kertomus mitä yksäreissä on tapahtunut selvensi hieman, koska itse ainakin olin tässä Jiten ja zeremin välisessä keskustelussa välillä pihalla.

Hmm, jos jompi kumpi, zeremi tai Jite on pahis, niin itse sanoisin että Jite. Musta zeremi on ollut aika rauhallinen, vaikka Jite tuntuikin aika agressiivisesti hyökkäävän zeremin kimppuun. Jiten käytös ja epäilykset zeremiä kohtaan ihmetyttää.

Kääh, jos kukaan ei enää tulis puhelemaan, ennen kuin saan tän lähetettyä, jooko? :>

Jaah, zeremi vaan puhuu lisää :D

Ja taas lisää :D


jeekaka kirjoitti:
Zey kirjoitti:Häh? :D Ootko jossain epäillyt mua ja zeremiä pahispariksi? Oon tainnut missata jotain... :D


En mä :D Tää perustui vaan siihen, että JOS pahikset ois päättäneet kertoa jossain hämäysmielessä viestittelykumppaniksi myös toverinsa, luulisi, että hämäykseksi olisi viestitellyt myös mahdollisimman monelle. Esim horaa voisi pahiksena rehellisesti myöntää viestitelleensä tyypin kanssa, joka onkin pahistoveri, koska on viestitellyt kaikille. Sä olit ainoita tuolla jolla oli sen verran viestittelykavereita, että pahistoveri teoriassa olisi voinut mahtua niihin, mutta sitten pahistoverillakin olisi periaatteessa pitänyt olla enemmän viestittelykavereita, ja zeremi oli ainoa jolta tätä tietoa ei ollut.

Mutta itseasiassa voinemme luottaa zeremiin siinä, ettei tämä aamuun mennessä ollut puhunut muille kuin sulle ja horaalle, koska silloin joku muu olisi nimennyt zeremin viestittelykaverikseen. Tai sitten zeremi epähuomiossa paljasti Violetin pahistoverikseen :D Oletan, että zeremin mainitessa Jiten (ja Ikun mainitesssa zeremin) puhutaan kumminkin massaviestin jälkeisistä tapahtumista?


jeekaka kirjoitti:
Zey kirjoitti:Mä en ymmärrä mitä haet tällä?


Joo siis täsmennän nyt vielä, mitä hain. horaan eka ääni Musille voisi olla vaikka pahistovereiden välinen, koska se ei aiheuta mitään oikeaa uhkaa, eikä horaan tarvitsisi vastata Musille koska juttelee tälle muutenkin pahischatissa tms. Mutta tosiaan oikeasti luulen, että horaalla oli muut syyt jättää jotkut vastaanottajista pois, ja ne syyt olisi kiva kuulla?

Zey kirjoitti:Hmm, kenestä?


Surusta tietty :)

Mutta kuten sanoin siinä edellisessä viestissä, nää jutut nyt on aika lailla sellaisia, ettei niiden perusteella oikein voi vielä hirveästi epäillä. Ihan yhtä mahdollista on, että pahikset on olleet ekan päivän vaan hiljaa eivätkä tehneet mitään.


zeremi kirjoitti:Tässä on nyt sitten lupaamani yhteenveto kysymyksestäni.

Kysymykseeni jätti vastaamatta Kayu, Jite ja Valve.
Eli jonkinlaisia vastauksia tuli Mus musilta, Zeyltä, horaalta, jeekakalta, Violetilta ja Ikulta.

Mus mus antoi syyksi pointin, että mitä järkeä hänen olisi ollut ensin pelastaa Surua ja sitten tappaa hänet yöllä. Ja toteaa, että sillä logiikalla hän ei voi olla pahis. Sitten hän kertoo loogisempaa olevan äänestää horaata, joka Musin mielestä puhuu ristiriitaisia asioita. Sanoo, että pahis tekee jollakin tavalla, mutta horaa tekee kuitenkin itse niin. Mus mus kysyi sitten saman kysymyksen minulta, johon vastasin, että etten oo topicissa näyttäytynyt hyvältä tai huonolta, vaan että hyviskirous jatkuu. Ja kysyin lisää, että miksi hän yrittää kääntää huomiota horaaseen, vaikka kysymykseni oli kohdennettu hänelle. Mus vastaa, että koska tuun äänestää kuitenkin tänään, niin antoi mulle kuulemma vaihtoehdon.

Zey toteaa lyhyesi, ettei hän tiedä. Mainitsee ettei ole tehnyt asioita, joita vain hyvis tekis.

horaa puolestaan jatkaa yksäreissäänkin sekoilua. Tämän horaan vastauksen voivat lukea minä, jeekaka, Jite, Violet, Iku ja Valvet, koska horaa ilmeisesti luuli kysyneeni asiaa vain näiltä pelaajilta. Kuitenkin itse vastauksessaa horaa siis heittää, että on hyvis. Sitten kieltää sen ja myöntää uudestaan. Toteaa myös, ettei pahis sekoilis noin paljoa, eikä kunnollinen pahistoveri antais toisen sekoilla noin pahisti, viittaa esim itsensä olevan pahiksena aika natsi). Kysyy minulta saman kysymyksen, johon vastasin hänelle, että yritän päästä mukaan topicin hiljaisuudesta huolimatta. Myönnän olevani myös hyvis ja sen, että oon yrittäny löytää linkkejä tuloksetta. Totean myös, etten oo pahimmin yksäreillä juonitellut, ja että aijon kertoa viesteistäni topassa. Näin tieto ei mee vaan yhteen suuntaan.

jeekaka vastaa Zeyn tapaan lyhyesti. Tosin jeekaka vain toteaa, että on hyvis. Sanoo ettei oo tehnyt muita hyvismäisiä tekoja kuin olla rehti horaan lähestymistavasta.

Violet toteaa olevansa samassa jamassa, ettei tiedä ketä äänestäisi. Kysyy, että millaisia syitä mulla olisi äänestää häntä ja luettelee itse omia huomioitaan pelaamisestaan, mihin olisi voinut tarttua. Näihin kuuluu mm. hiljaisuus ja neutraalisuus. Totetaa, että oon voinut löytää lukuisia syitä, mutta käyttänyt edellisiä vain esimerkkinä. Jatkaa, että hän yrittää kuitenkin tehdä listaustaan ennen päivän loppumista ja toteaa, että on mahdollista, että hän tippuu tänään, muttei silti lopeta pelaamista ennen aikojaan. Kerron itse Violetille selvennykseksi, että ei minulla ole ollu syitä äänestää ketään ja että pyrin tuolla kysymyksellä tuomaa näkemyksiä pelaajista. Ja vastaan hänelle, etten halua pudota vielä, koska viime pelissä tipuin ensimmäisenä, ja totean senkin olevan epäpätevä syy. Voin vain ainoastaan kertoa olevani hyvis. Violet vastaa vielä, ettei hänelläkään ole äänestyskohdetta vielä. Pohtii, että yksäreillä on syntyny omia piirejä, jotka ei oo tietosia toistensa ajatuksista. Siksi haluaisi topicissa keskusteltavan yksäreistä.

Iku perustaa vastauksensa yritykselle osallistua keskusteluun ja viemään peliä eteenpäin. Sitten hän kysyykin Zeystä ja tämän selitinkin jo.

// jeekaka väliin.

Puhutaan massaviestistä seuranneista parista viestistä. Toistaiseksi kukaan ei oo puhunut mulle, tai minä muille, viime yön jälkeen.

// takasin omaan settiin.

Violet näyttää olevan vastanneista ainoa, joka saattoi luulla aluksi, että mulla on ollut häntä vastaan jotakin. Kuitenkin Violet tuntui ja näyttäytyi melko normaalille Violetille. Ennemmin hyvismäinen kuin pahismainen. Muut vastaili aika omaan normaaliin tapaansa, siis mitä oon heidän kanssaan pelannu. Violet kuitenkin tuoden huolensa julki, näyttäytyisi tosiaan hyvikseltä.

Zey tuntuu olevan rehellisesti liikenteessä, mutta hänen kanssaan sen yhden pahispelin pelanneena, en uskalla vielä sanoa hänestä suuntaan jos toiseen.

Iku puolestaan ei suoraan myönnä tehneensä tai tekemättä jättäneensä hyvismäisiä asioita tai vastaavaa, mutta kuitenkin halusi tietää Zeystä ja Kayusta. Iku tuntuu pelaavan samalla tapaa kuin viime pelissämme, jossa hän oli hyvis, siksi enemmän hyvismäinen kuva.

horaaneko jatkaa sekoiluaan, joten oon varovainen hänen kohdallaan. Mieleeni tulee vain kysymys, että miksi?

jeekakasta ei jäänyt mielipidettä.

Musilla taas on kyllä logiikka kohdallaan, mutta kuitenkin jotenkin häiritsee hänen sen taakse piiloutuminen ja yrittäminen houkutella äänestämään horaata. Neutraali.

// jeekaka uudestaan :D

Näiden pohjalta pitäis pohtia äänestyskohdetta. Jite ei ole vastannut vielä mitään tuohon omaaan kommenttiinsa, mutta en oo kyllä loppujen lopuks täysin vakuuttunut Jiten pahikseudesta. Onhan Jitellä ollut aggressiivisia kommentteja edellisissäkin peleissä (jos nyt muistan oikein). Vähän kahden vaiheilla olen. Jite vai horaa. En kyllä kerkeä enää miettimään enempää ja koska Mus vähän vihjaili horaan perään äänestämisestä, niin horaa näyttää enemmän uhrille. Hmm.. Taidan toistaiseksi pitää ääneni Jitellä. Hänellä on vielä tunti aikaa tulla vakuuttelemaan mua, koska mulla alkaa kohta työt.


Iku kirjoitti:++Jite

Jite tuntuu puhuneen itsensä pussiin, koska hänen on hyökkäyksensä minua vastaan oli röyhkeämpi, mitä zeremin kysymys. Ja silti siitä täytyy nostaa näin kova halo. Miksi reakoit näin voimakkaasti kun joku toimii samoin kuin sinä? Vaihtoehtoja yksäröinnin "avaamisesta" pienelle piirille puhuttiin jo suojelija keskusteluissa. Olisit voinut helposti vastata ilman että puhumisiasi voidaan vääristellä siitä kiiinni jäämättä. Keskustelun siirryttyä toppaan olisit voinut antaa ensimmäisessä viestissä vastauksen ja keskittyä sen jälkeen puimaan zeremin toimintatapoja.

Tuo kohta sulla ei oo mitään syytä olla äänestämättä viittaisi siihen ettet tiedä mitä vastata zeremin kysymykseen. Senkö takia hermostuit? Sen jälkeen jite hyökkääkin jo zeremin kimppuun äänellään. Jotenkin tästä kaikesta saan kuvan että Jite säikähtää zeremin kysymystä ja alkaa sitten väitellä siitä toivoen että vastaus unohdettaisiin. Tuntuu suorastaan ettei Jite halua tehdä yhteistyötä.


Violet kirjoitti:Kohta esittelen listani, mutta vastaanpa ensin kysymyksiin.
Zey kirjoitti:Violet, haluatko tarkentaa tuota hyviskuvaasi Jitestä? Mikä yksäreissä teki Jiten hyvismäiseksi?

Tämä johtui meidän molempien samanlaisesta mielipiteestä yskäreitä kohtaan. Yskärit luovat tähän peliin ryhmiä, jotka eivät ole tietoisia toistensa ajatuksista. Sen takia on vaikea äänestää muita. Hän otti ensimmäisenä esille sen, että yksityisviestien sisällöstä puhutaan pelitopassa. Kaiken kaikkiaan jäi ihan hyvismäinen kuva.

horaaneko: Mielestäni horaaneko on sekoillut tässä pelissä aika paljon. En usko, että sinun oli tarkoitus lähettää zeremin vastausviestiä kaikille meille. Tämän lisäksi mietityttää kommenttisi liittyen yksäreihin.

horaaneko kirjoitti:näytelmähommista opittua: yhdelle henkilölle on helmpompi syöttää pajunköyttä kuin isolle joukolle, koska joukossa epävarmuus kasvaa. Uskon tän pätevän myös kirjotettuun sananvaihtoon

horaaneko kirjoitti:Uskon että yksärit synnyttävät klikkejä, ja pahikset luultavasti yrittävät saada kerättyä luottamusta itselleen ottamalla kontaktia hyviksiin ja tekemällä heidän kanssaan vaparimaisia linkkejä. (ainakin itse tekisin näin pahiksena)

Tämänkö takia lähestyt meitä yksitellen? ++horaaneko

Iku: Iku on postaillut aika paljon, ja tuonut esille mieliiteitään listauksen muodossa. Mielestäni hänen toimintansa on olut neutraalia.

jeekaka: jeekaka on pelannut mielestäni melko neutraalisti. Hänellä on ollut hyviä pointteja horaanekoa vastaan, ja hän on pohtinut annettuja ääniä. Laittaisin hänet kuitenkin neutraaliksi, sillä hän voisi yhtä hyvin olla pahis.

Jite: Jitestä saan täällä melko erilaisen kuvan, kuin viesteistä. Täällä hän vaikuttaa paljon agressiivisemmalta, mutta käyttäytyisikö pahis noin? Jite on ennenkin ryhtynyt melko agressiiviseksi peleissä, joten en sanoisi, että se on pahismaisuuden merkki. Viesteissä hän on vaikuttanut paljon rauhallisemmalta, Selitinkin jo aiemmin tässä viestissä. Pidän Jiteä hyvismäisenä.

Kayu on ollut hiljainen. Ei mielipidettä.

Mus mus: Olen jo sanonut mielipiteeni Mus musista. Mafia halusi selvästi tappaa Surun, joten miksi hän mafiana menisi äänestämään Ischiä kun Suru on putoamassa? Voi toki olla, että hän on pahiksena nähnyt tässä mahdollisuuden kerätä hyvispisteitä,mutta itse ainakin sanoisin tällä hetkellä hyvismäiseksi.

Valve on ollut erittäin hiljainen. Toivottavasti muistaa saapua äänestämään. Ei mielipidettä.

zeremi: zeremi on ollut tapansa mukaan aktiivinen, tosin se ei kerro mitään hänen roolistaan. Hänen yskäritempauksensa johtui ymmärtääkseni materiaalin puutteesta. Tuollainen temppu kuitenkin sopisi zeremile. Kysymys on enää onko se pahisten juoni vai hyviksen tiedonetsintää. Keskustelin hänenkin kanssa yskäreiden sisällön julkaisemisesta, ja näköjään hän kirjoittikin tänne omista viesteistään. Luokittelisin zeremin hyvismäiseksi.

Zey: Zeyltä on tullut kantaaottavia viestejä, joista näkyy hänen mielipiteensä. Hän on vienyt peliä eteenpäin, ja osallistunut keskusteluun. laittaisin hänet myös hyvismäisiin.

Siinä on sentään jonkinlainen mielipiteeni tästä tilanteesta. horaaneko on mielestäni ainut oikeasti epäilyttävä, mutta tämä voi johtua ihan pelin aktiivisuudestakin. On mahdollista, että joko zeremi tai jite on pahis, mutta itse en pidä tätä niin todennäköisenä.

Olen siis viesteillä ollut yhteydessä horaanekoon, Valveeseen, Jiteen ja zeremiin. Valve ja horaa eivät ole vastanneet. Jiten kanssa keskustelin yksäreistä ja zeremille vastasin hänen epäilyihinsä + juteltiin yksärien sisältöjen paljastamisesta.


Zey kirjoitti:Jeekaka: okei, kiitti selvennyksistä :)

Sitten tuohon zeremille lähettetyisiin viesteihin:

Mus musin pointti tuosta Surusta on aika järkeenkäypä, suurinpiirtein itsekin ajattelen näin asiasta. Mutta komppaan zeremiä tuossa horaan syöttämisessä. Hieman ihmettelen tuota, miten Mus mus yrittää saada zeremiä äänestämään horaata. Hän itse ei ole maininnutkaan horaata viesteissään, saati äänestänyt tätä. Voisko kyseessä olla pahiksen tapa yrittää saada mahdollinen äänestäjä mielummin toisen kimppuun. Ja horaaneko nyt on ollut aika lailla kaikkien mietinnässä, joten sikäli hänen heittäminen susille oli aika helppoa.

horaan vastauksessa lähinnä mietityttää se, että tuntuu todella sekavalta. Ilmeisesti hän on kuitenkin tiedostanut sekoilleensa, joten ihmettelen miksi jatkaa samalla linjalla. Pahis, joka päätti jatkaa sekoilua, jotta muut ajattelisivat ettei pahis voisi noin sekoilla?

zeremi kirjoitti: [jeekakasta]Sanoo ettei oo tehnyt muita hyvismäisiä tekoja kuin olla rehti horaan lähestymistavasta.

Hmm, millä tavalla rehti ja mistä? Siis siitä, että horaa otti häneen kontaktia yksäreillä?

Hmm, tuo Violetin vastaus vaikuttaa jännältä. Tuo, että etsii mitkä asiat voisi olla pahismaisia hänen viesteissään, luo mulle pelästynyttä vaikutelmaa. Koska mulla ei kuitenkaan alkuperäistä viestiä ole luettavissa, niin paha sanoa, että oliko siellä pelästymistä vai onko muuten vaan jännästi puolustauduttu. Mikäli viesti ei ole pelästyneen tuntuinen, niin sitten pitäisin hyvismäisenä vastauksena tuota. Pahis kun ei ilman pelästymistä varmaan kertoisi, että miksi häntä voisikaan epäillä. Eli oikeastaan vastaus voi mun mielestä viitata kumpaankin, sekä hyvikseen että pahikseen.

Violet: okei. :)


jeekaka kirjoitti:Zey, taisin sanoa että olin vilpittömän vainoharhainen horaan tavasta lähestyä ihmisiä :D


Vampire kirjoitti:Väliaikalaskentaa:

Äänet:
2 horaaneko (jeekaka, Violet)
1 zeremi (Jite)
1 Kayu (Zey)
2 Jite (zeremi, Iku)

Jite on tippumassa tällä hetkellä saatuaan äänensä ensin.

Poissaolot:
Jite 14.6. - 16.6.
Kayu 14.6. - 16.6.

Äänestyspakot:
horaaneko, Iku, jeekaka, Jite, Kayu, Valve, Violet, zeremi, Zey

Myös horaaneko, Kayu ja Valve ovat tippumassa äänestyspakon vuoksi :< (ja virheistä saa tökätä APJ:tä tikulla)

Päivä loppuu tänään klo 21 eli neljän tunnin kuluttua


Valve kirjoitti:No niin, pääsinpä vielä onneksi nettiin ikivanhalla kännylläni. Oon siis ollut pääsykokeissa pitkän matkan päässä kotoa enkä ole voinut peliin osallistua, vaikka pari kertaa olen päässyt viestejä lukemaan.

Pahoittelut kaikille joiden yksärehin en ole vielä viitsinyt puhelimen kautta vastauksia kirjoitella, vastailen teille sitten kotikoneella kunhan sinne asti pääsen. Zeremille vastaan tässä, kun en tosiaan kehtaa odottaa kymmentä minuuttia että saan yksärilootan auki : minulla ei ole sen kummempia todisteita antaa sinulle, miksi sinun ei tulisi minua äänestää. Olen ollut hiljainen, mutta se on johtunut siitä, että mulla on ollut kahdet pääsykokeet tällä viikolla, tavallisesti olen aktiivisempi.

Sitten omiin epäilyihin ja äänestyspakkoon. Vaikka Jiten käytös on ollut tässä nyt melko hämärää (minä en ainakaan kokenut zeremin viestiä mitenkään huonoksi), niin mun epäilykset on pysyneet horaanekossa. Syyt: Olet jo kahdesti käyttäytynyt juuri niin, kuin mielestäsi "pahis käyttäytyisi", kärjistetysti. Ensin yksäröinti kaikkien kanssa, sitten zeremin yksärin vastaus, joka myös mun luettavissa oli. Vaikka ymmärrän halusi yksäröidä kaikkien kanssa, tapa jolla sen teit on minusta outo: vain zeremi tuntui tietävän, että aiot viestiä kaikille. Toinen juttu, yksärivastauksesi zeremille, "olen hyvis, eiku en ookkaan, No olen oikeasti"-tyyliin. Jotenkin tuntuu, että kuittaat kaiken sillä, etteivät pahikset voi käyttäytyä niin kuin sinä. ++horaaneko


Valve kirjoitti:++horaaneko


horaaneko kirjoitti:Mulla ei ole taas vaihteeks konetta käytössä ja kännykän näyttö rikki, mutta koitan jotain räpeltää...

Hmm. Huomasin vasta nyt jälkeenpäin lukiessani että Ikulla, Jitellä ja zeremillä oli tuossa jännä kuvio. zeremi kommentoi Ikulle, Iku vastasi aika äksysti zeremille, Jite tuli tämän viestin jälkeen epäilee Ikua ja zeremi vahvisti tätä epäilyä hyvä-kaveri-meiningillä. Hmm. Ikun vastauksen lopussa tämä:

Mutta ei, en tosiaan ole pahis. Hyväuskoisempi kuin te voin kyllä olla, mutten pahis.


jäi häiritsemään, koska roolin vakuuttelu on aina vähän blah. Lisäksi tuo "hyväuskoisempi kuin te" on vähän tuollaista "älkää-epäilkö-oon-niin-hyvä" -tyyppistä. En tosin tiedä pitäisikö sitä vielä kuitenkaan pitää pahismaisena vai ei.

Mä en tainnut vielä vastata tähän:

Zey kirjoitti:Horaaneko: Mikset pitänyt ääntäsi Musilla kauemmin, jotta olisit voinut saada jotain kertovaa reaktiota hänestä tai muista äänen avulla?


Ei tullu mieleen. Randomääni on kuitenkin randomääni, en odottanutkaan hirveetä reaktiota, halusin vaan kokeilla Mus musiin koska en muista oonko ikinä nähnyt Musille heitettävän randomääntä ja halusin tietää miten reagoi. Musin vastaus oli niin simppeli (lue: tylsä :D) että en oikein keksinyt siitä enää mitään jauhettavaa.

Hm, Kayun reaktio zerryn ääneen oli kyllä aika mielenkiintoinen. En ole pahemmin nähnyt Kayun pelaamista (oltiin kyllä pahizkavereita äsken mutta Kayu oli melko hiljaa) joten en tiiä suhtautuuko aina noin ääniin, mutta epäilyttävän säikyltä vaikutti.
Sitten Kayu seuraavassa viestissään pahoittelee zeremille ettei jaksa reagoida itselleen kohdistuviin ääniin? Eh? :D Musta tuo oli kyllä reagointia isolla ärrällä.

Mus musista jää mulle aika hyvismäinen kuva. On ottanut osaa peliin hyvin ja kertonut hyviä pointteja, joita pahiksen ei olis kannattanut tuoda julki. (esim. tuo että jos suojelija ei kerro kaikkia yksärikavereitaan, pahis voi esittää tällaista)

Tämä

zeremi kirjoitti:Yritätkö nostaa turhia epäilyjä tälläsestä, saada hyvistä koukkuun? :D


Tämä pisti silmään koska oli niin vahvaa hyvistelyä. "turhaa epäilyä" ja "hyvistä koukkuun" tuntuu tosi hassuilta, koska toisia epäilemällähän täällä pelataan ja kaikkia on kyllä lupa epäillä. P:

Muuten zeremistä, on pelannut ihan kivasti eikä ehkä niin laskelmoivasti. Huomasin meidän yhteisessä pahistelussa teki tätä enemmän. En kuitenkaan uskalla vielä luottaa koska ainahan pahispelityyliä voi muuttaa.

Hömm tähän väliin, mitä oon yksäröinyt:
zeremin kanssa jotain pientä, nyt zerry kysy mielipidettä Musista ja mä puolestani häneltä mielipidettä jeekakasta. Niinkuin topicissa sanon nytkin, Mus mielestäni hyvismäinen. zeremi ei ollut tainnut vielä saada kuvaa jeekakasta. (en nyt muista tarkkaan :D) Nyt zeremi kysy mielipiteitä pelaajista mut en oo ehtiny vielä vastata.
Jeekakalta kysyin kenen kaa on yksäröinyt, jeekaka ihmetteli mun käyttäytymistä ja selitin sitä hänelle.
Ööö sit Valveelle taisin vielä vastata, ihmetteli kanssa mun motiiveja ja selitin niitä sitten.

Iku kirjoitti:Kayu on ollut harvinaisen aktiivinen Kayuksi. Tuntuu että ainakin kahdestaan keskustellessamme hän on neutraali. Myös topicissa reaktio zeremin ääneen vahvistaa tätä kuvaa.


Siis oliko sun mielestä reaktio zeremin ääneen neutraali?

Ainiin zerryhän kysy tuon "miksi mun ei kandeis äänestää just sua" -kysymyksen tuolla yksäreitse yhdeksältä (?) pelaajalta. Tuo on vähän hassu et noin suurelta porukalta kysyy mut ei kuitenkaan kaikilta. Miksi? Ja miksei kaikilta yksityisesti? Lisäks pitää pyytää anteeks etten vastannut kaikille, kännykkä ei näyttänyt kolmen nimiä. P:

Ja sit mä huomaan et oon tippumassa tän upeen listauksen jälkeen. No ei oo kyllä kivaa, just kun pääsin paremman netin ääreen ja olisin aktivoitunut. :((

++Kayu

Oot epäilyttävin.

Valve, yritätkö ehkä pelastaa pahiskaveria (Jiteä)??


horaaneko kirjoitti:Joo ei

--Kayu

++Jite

Ei hirveesti epäilytä mut tää näyttää nyt liikaa pahiskaverin pelastukselta ja mun massaukselta.


Vampire kirjoitti:Ja päivä on päättynyt. Iltaviesti tulossa.


Vampire kirjoitti:2. ilta

3 horaaneko (jeekaka, Violet, Valve)
3 Jite (zeremi, Iku, horaaneko)
1 zeremi (Jite)
1 Kayu (Zey)

horaaneko kuolee saatuaan äänensä ensin.


Kirjekyyhkyt kerääntyivät parveksi ennen kuin ne valmistautuisivat menemään nukkumaan taas yhdeksi yöksi. Kyyhkyt kujersivat innokkaasti toisilleen kertoen päivänsö tapahtumista ja viestien kuljettamisesta, kaikesta mikä oli kirjekyyhkyille tuttua. Yksi kyyhkyistä osallistui yleiseen keskusteluun vähän muita vaisummin, sen siivet roikkuivat uupuneina ja se keskittyi enemmän itsensä ravitsemiseen ja nesteytykseen pitkän lentomatkan jälkeen. Ei kestänyt kauaakaan ennen kuin yksi pirteämmistä kirjekyyhkyistä nokkaisi uupunutta toveriaan.

"Ettet vain olisi väsynyt, koska olet matkapuhelin? Näytätkin kovin paljon sellaiselta modernilta kapistukselta. Et edes käynyt niin kaukana kuin me muut, emmekä me ole edes väsyneitä."

Toinen kyyhky yritti kujertaa olevansa vielä kovin nuori, mutta pian häntä nokkaisseen kyyhkyn ympärille kerääntyi enemmän ja enemmän kyyhkyjä ja lopulta niistä yksi nokkaisi säiliötä uupuneen kyyhkyn jalassa ja onki kirjeen esille.

9K330 Tor (ven. Тор, suom. Torus) (GRAU: 9K330, meriversio 3K95 "Kinzhal", NATO: SA-15 Gauntlet ja meriversion SA-N-9 Gauntlet) on venäläinen lyhyen kantaman (max. 12 km, suurin korkeus 6 km) ilmatorjuntaohjusjärjestelmä, jota käyttävät Venäjän lisäksi Kiina ja Kreikka. Järjestelmä esiteltiin 1983 ja otettiin käyttöön Neuvostoliiton asevoimissa 1986. Uudistettu Tor-M1 (SA-15b ) otettiin käyttöön 1991. Tor suunniteltiin alusta asti torjumaan lentokoneiden ja helikopterien lisäksi myös täsmäaseita ja risteilyohjuksia.


"Katsokaapas tätä! Kovin matkapuhelinmainen viesti! Et taida olla kyyhky ensinkään."

Aikansa kujerrettuaan kyyhkyt yltyivät kaikki nokkimaan ja kujertamaan kiukkuisesti toverilleen ja lopulta uupuneen kyyhkytoverin jalkaan kiinnitetty säiliö irtosi ja putosi maahan särkyen niin pieniksi kappaleiksi, että sitä ei enää saataisi kokoon. Muut kirjekyyhkyt katselivat surullisesti kujerrellen, kuinka rikotun säiliön omistanut kyyhky jätti kirjekyyhkyjen kyyhkyslakan elääkseen tyypillistä pulun elämää kaupungin kaduilla tepastellen.


Kuolleet: [3/12]
1. päivä Isch - suojelija
1. yö Suru - tavis
2. päivä horaaneko - tavis

Äänestyspakot:
horaaneko, Iku, jeekaka, Jite, Kayu, Valve, Violet, zeremi, Zey

Kaikki muut paitsi Kayu suorittivat velvollisuutensa ja äänestivät. Kayulle sen sijaan etsitään varapelaaja.

Poissaolot:
Jite 14.6. - 16.6.
Kayu 14.6.-16.6.

2. yö alkaa nyt ja päättyy huomenna lauantaina klo 21 (yönimiä minulle).
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kirjekyyhykyt / the end

ViestiKirjoittaja Mus » 27.11.2013 12:52:52

Vampire kirjoitti:3. aamu

Kyyhkyt heräilivät uuteen aamuun kukin omista häkeistään ja hiljainen, väsynyt kujerrus täytti ilman. Linnut olivat ilahtuneita siitä, että olivat selvinneet taas uuteen aamuun ja onnistuneet välttämään matkapuhelinten laatimat ansat (vaikka mikäpä olisi kyennyt tunkeutumaan kyyhkyjen mykaviin häkkeihin). Vähitellen iloinen kujerrus voimistui ja kyyhkyt jäivät odottelemaan Mestariaan ja uusia kirjeitä määränpäähän viemistä varten.

Ban Chiang oli muinainen pronssikautinen asuinpaikka Koillis-Thaimaassa. Siellä asuttiin neoliittisesta kivikaudesta rautakauteen. Sen haudat ovat ajalta 2100 eaa. – 200 jaa. Pronssi tuli tänne noin 2000 eaa. Ensimmäiset ajoitukset, joiden mukaan pronssiesineet ovat ajalta 4420–3400 eaa. ovat nykynäkemyksen mukaan vääriä.


Mestari sulki kirjeen säiliöönsä ja asetti säiliön syrjään hieman sivuun muista kirjesäiliöistä. Tämä kirje lähtisi yhden toisen kirjeen kanssa Kauko-Itään ja oli tärkeää pitää ne kirjeet erillään toisista, kunnes ne olisi kiinnitetty oikeiden kyyhkyjen jalkoihin. Vasta nyt Mestari tajusi katsoa kantamuksiaan odottavia kyyhkyjä. Missä oli kyyhky, jonka kannettavaksi viesti oli tarkoitettu? Se ei ollut häkissään, mutta ulos katsoessaan Mestari huomasi kyseisen linnun tepastelemassa ulkosalla. Siitä oli tullut aivan tavallinen pulu.

Huokaisten Mestari tarttui seuraavaan kirjeeseen.

Musiikkia lapsille (ven. Детская музыка; op. 65) on Sergei Prokofjevin vuonna 1935 säveltämä kahdentoista helpon pianokappaleen sarja. Sen esitti ensimmäistä kertaa säveltäjä itse Moskovassa 11. huhtikuuta 1936. Teos oli ensimmäisiä, jotka Prokofjev sävelsi palattuaan ulkomailta Neuvostoliittoon.


Kirje sujautettiin säiliöönsä, mutta kyyhkyä, jonka piti kantaa viesti määränpäähänsä ei näkynyt missään. Toinen vilkaisu pihamaalle toisesta ikkunasta paljasti, että tämäkin lintu oli löytänyt tavallisen pulun elämän ja unohtanut täydelleen aikaisemmat velvollisuutensa kirjekyyhkynä.


Kuolleet [4/12]
1. päivä Isch - suojelija
1. yö Suru - tavis
2. päivä horaaneko - tavis
2. yö zeremi - tavis
Kayu - tavis (antiaktiivisuuskuolema)


Äänestyspakot:
Mus mus

Poissa:
Jite 14.6. - 16.6.

Nyt alkaa 3. päivä ja se päättyy ke 19.6. klo 21.00


Mus mus kirjoitti:Pyrkikö Valve pelastamaan Jiten eilen?


Zey kirjoitti:Jeekaka: Aa, okei :D

Pitäisin mahdollisena, että eilen olisi ollut pahiskaverin pelastus mahdollisena, varsinkin kun Valve eilen kuitenkin tavallaan totesi epäilevänsä Jiteä, mutta äänesti kuitenkin horaata.

Mus mus: Hmm, tässä on tullut yli sivu tekstiä sun viime viestisi jälkeen, eikö sulla ole muuta sanottavaa?


Zey kirjoitti:Meitä onkin nyt sitten enää 7 pelaajaa jäljellä, joten tänään onkin viimeinen harhalynkkaus, huomenna täytyy saada pahis kiinni.

Koska tässä nyt on kivasti aikaa, niin päätin vihdoin ja viimein tehdä listauksen.

Iku: Hänestä jäi viestit luettua hieman sellainen kuva, ettei haluaisi ottaa kantaa kauheasti pelaajiin. Tuo, että tuntuu enemmän tyytyvän herättelyäänestämän. 2.päivänäkin kun Iku listaile, hän ilmeisesti piti minua ja horaanekoa epäilyttävinä, mutta kuitenkin herättelyäänesti. Mikset äänestänyt saman tien pahismaista pelaajaa herättelyäänen sijaan? Lievästi pahismainen.

jeekaka: Totesit että horaaneko ja Mus ovat epäilyttävimmät, ketkä muut sinua sitten epäilyttää? Onko kukaan hyvismäinen? Hmm, jeekaka on vähän jännästi pelannut tässä. Ollut mukana hyvin, mutta nyt kun viestejä lukee, niin asiaa ei ehkä niin paljon ole ollut, kuin mitä hänestä jäänyt kuva kertoisi. Pelaajista on lähinnä puhunut horaanekosta ja Musista vain, olisi kiva kuulla nyt hänen mielipiteensä kaikista pelaajista. Neutraali tällä hetkellä.

Jite: Näen hänen keksimänsä yksärijutteluiden sisältöen paljastuksen pienesti hyvismäisenä asiana, mutta hänen eilinen käyttäytymisensä kyllä ohittaa tämän. Kuten jo eilen puhelinkin, hänen syytöksensä zeremiä kohtaan hämmästyttää minua. Jite itse totesi keskustelussaan Ikun kanssa hänen viestinsä olleen täysimittainen hyökkäys Ikun kommentteja vastaan, johon verrattuna pieni kysymys on mielestäni aika vähäinen asia, varsinkin kun itselle tuo kysymys tuntui aika ystävällisesti esitetyltä, kun oli hymiökin perässä. Lisäksi hänen muutkin pointtinsa noissa viesteissä tuntui hassuilta, muistaakseni mainitsinkin niistä jo aikaisemmin. Pidän mahdollisena jonkun, en muista kenen, esittämää teoriaa, että Jite pahiksena ei keksinyt miksi häntä pitäisi pitää hyviksenä, minkä takia hieman pelästyi asiasta. Pidän häntä kokonaisuudessa pahismaisena, huolimatta tuosta hyvismäisestä yksärijutteluiden sisältöjen paljastus -ideasta.

Mus mus: Kuten olen jo aikaisemmin puhunut, Surun pelastuksessa olisi järkeä, jos Musia ja Surua oltaisiin pidetty pahiskavereina ja sitten jos Mus olisi kuollut, oltaisiin Surua epäilty. Suru kuitenkin tapettiin yöllä, joten pidän tätä pelastusta hieman hyvismäisenä asiana. Ja kuten aikaisemmin puhuin, musin vastaus zeremin viestiin oli epäilyttävä tuon horaanekon syöttämisen kohdilta, varsinkin kun itse ei ole edes puhunut epäilleensä horaata. Lisäksi epäilyttävänä asiana näen hänessä tuon, miten tänään tyytyi lähettämään pikkuruisen viestin, joka sisälsi vain asiaa Valveen äänestä horaanekolle, eikä mitään muuta. Asiaa tässähän olisi vaikka mistä, joten tulee hieman kuva, ettei hän halua edistää peliä ja pahisten nappausta. Haluaisin häneltä kuulla mielipiteet pelaajista. Kokonaisuudessaan en tiedä mitä mieltä hänestä olisin, kun hänessä on sekä hyvismäisiä että pahismaisia asioita. Odottelen lisää materiaalia hänestä. Neutraali siis vielä.

Valve: Hän ei ole paljoa muusta kirjoitellutkaan kuin yksäriominaisuudesta ja horaanekosta. Tarvitsisin enemmän materiaalia, jotta pystyisin arvioitsemaan häntä. Neutraali siis.

Violet: Hän on kertonut avoimen tuntuisesti mielipiteitään pelaajista, minkä lasken hyvismäiseksi seikaksi. Kokonaisuudessaan materiaalia on häneltä kuitenkin tullut niin vähän, etten hirveästi uskalla luottaa tuon yhden listauksen perustella. Neutraali siis vielä, kuitenkin kallellaan enemmän hyvismäiseen suuntaan.

Hyvismäiset: Ei kukaan :(
Neutraalit: jeekaka, Mus mus, Valve, Violet
Pahismaiset: Iku, Jite


jeekaka kirjoitti:Zey, mulla ei itseasiassa ole hirveästi mielipiteitä pelaajista :D

Iku - Muista Jiteä äänestäneistä tiedämme, että olivat hyviksiä. Pahista ei olisi ehkä varsinaisesti palvellut laittaa Jiteä tuossa vaiheessa tippumisuhkan alle, koska muutkin putoamassa olevat olivat (horaa, Kayu, zeremi) hyviksiä. Tosin, tällä äänellä olisi antanut jo itselleen tai pahistoverille melko hyvän suojan, koska sen jälkeen olisi tarvittu kolme ääntä samalle, jotta joku muu kuin jo ääniä saanut olisi enää voinut tippua - ehkä tää ääni kallistuu kuitenkin snadisti enemmän pahis- kuin hyvismäiseksi.

Jite - Mun mielestä ei ole erityisen pahismainen eikä horaanekon pihalleäänestys ollut ainakaan pahismassaus toverin pelastamiseksi, sillä Jiten ääni meni zeremille jo alkuvaiheessa eli oli tässä mielessä pahikselle hyödytön. Pitää kuitenkin muistaa Jiten poissaolo päivän lopussa.

Mus mus - Puhui eilisen horaan äänestämisestä, koitti saada muitakin mukaan, muttei sitten kuitenkaan äänestänyt. Olisi siis voinut pelastaa Jiten, mutta jätti sen tekemättä. Eilen oli puhetta Surun yötaposta ja siitä, että miksi Mus olisi pelastanut Surun jos halusi tämän yöllä hengiltä: viime yön yötappo noudattaa linjaa Jite äänesti zeremiä -> zeremi kuolee, tänään Mus hyökkää ekassa viestissään Jiten kimppuun.

Valve - Niittaa eilen viimeisen naulan horaanekon arkkuun, voisi periaattessa olla Jiten pelastusyritys mutta horaa oli oikeasti aika hämmentävä eilen, joten en ihmettelisi vaikka hyviskin olisi päätynyt samaan ratkaisuun ja mahdollista olisi että esim Mus olisi antanut ratkaisevan äänen ja arvottaisiin nyt onko Mus Jiten pahistoveri vai ei.

Violet - Ei sovi mun yv-listauksen perusteella Jiten pahistoveriksi, joten neutraali.

Zey - Neutraali, hitusen hyvismäinen koska eilinen ääni ei olisi hyödyttänyt pahisten peliä juurikaan.

Ja päivitetty "näitä en usko pahispareiksi" -listaushan kuuluu:
mus - zey
valve - zey
violet - jite
zey - valve, mus
iku - jite
jite - iku, violet

Eli johtopäätös: Mun mielestä todennäköisin pahispari on Mus mus/Iku, mutta sekä Violet että Valve sopisivat Musin pariksi myös. Toinen vaihtoehto on Jite/Valve. Meillä on vissiin tämän jälkeen enää yksi mahdollisuus osua pahikseen? ++Mus mus, jos menee väärin niin huomenna sit Jite.


Iku kirjoitti:Mus: Minä en näkisi Valveen ääntä yrityksenä pelastaa Jite, koska hän oli epäillyt jo aiemmin horaneekoa. Miksi juuri Valveen ääni herättää epäilyjä sinussa?

Zey: En äänestänyt saman tien, koska ette olleet kumpikaan tarpeeksi epäilyttäviä ja halusin vielä odottaa ja katsoa.

Päivitetty listaus:

Jeekaka on aktiivinen ja vienyt peliä hyvin eteenpäin miettimällä pahispareja.
jeekaka kirjoitti:Violet - Ei sovi mun yv-listauksen perusteella Jiten pahistoveriksi, joten neutraali.
Tämä lainauksen kohta kuitenkin hieman hämmästyttää. Luotat siis ideaasi niin paljon, että voit jättää hiljaisempien pelaajien tekemiset täysin huomioimatta. Vai onko kaikkien roolit sinulle samantekeviä, koska tiedät ne pahiksena jo? Olen pitänyt Jeekakaa hyvismäisenä, mutta en nyt sitten enään ole niin varma siitä.

Jiten eilinen reagointi soittaa kyllä hälytyskelloja. Pidän Jiteä edelleen kaikista pahismaisimpana,mutta haluan kuulla nimittäin jeekakan vastauksen ennen äänestämistä.

Mus mus on pysytellyt varjoissa, häneltä on tullut ihan hyviäkin huomioita, mutta silti hän ei kauheasti herätä luottamusta. Nimeäisin Musin neutraaliksi.

Valve on jutellut topikissa lähinnä peliteknillisyyksistä ja horaneekosta. Haluaisin mielelläni kuulla mielipiteitäsi myös muista pelaajista. Valve on edelleen neutraali.

Violet heräili nyt kunnolla ja teki listauksenkin. Minulla ei ole kuitenkaan hänestä mitään erityistä kuvaa, joten hän on neutraali.

Zeyn perustelut Kayulle eivät oikein vakuuttaneet, eikä hän ole äänestänyt vielä ketään muuta. Vaikuttaa siltä että Zey puhuu kyllä asiaa ja yrittää viedä peliä eteenpäin, muttei uskalla toimia. Pelkäätkö jotakin? Sijoittaisin Zeyn lievästi pahismaiseksi

Harhalynkkaukset alkavat käydä vähiin. Tulkaahan muutkin hiljaiset juttelemaan. (Ehkä olisi parempi olla sanomatta, kun itse nukuin koko eilisen kirjaimellisesti. Yritän parantaa tapani ja mennä ajoissa nukkumaan:D)


Zey kirjoitti:jeekakan viesti hieman selkeytti hänen ajatuksiaan pelaajista, tosin vielä kaipaisin noihin pahispari mahdollisuuksiin jotain perusteluja, miksi esim. Mus mus & Iku on mielestäsi todennäköisempi kuin Jite & Valve? Lisäksi haluaisin myös kuulla tuosta Violetista lisää. Miksi vain tuo, ettei voi olla Jiten pahiskaveri, tekee Violetista neutraalin? Tässähän on kuitenkin itsesi pois lukien vielä 4 muuta pelaajaa, jolle voisit testailla sopisko pahispariksi ja lisäksi vielä pelaajan omat puhelut sun muut.

Iku: okei.
Iku kirjoitti:Vaikuttaa siltä että Zey puhuu kyllä asiaa ja yrittää viedä peliä eteenpäin, muttei uskalla toimia. Pelkäätkö jotakin?

En pelkää. Tässä eletään vasta 3.päivää, joten luonnollisesti ääniä ei ole paljoa multa tullut. Ensimmäisenä päivänä ei ole kunnon mielipiteitä, mikä selittää sen päivän äänestämättömyyden. En ole jaksanut mitään turhaa äänten heittelyä nyt harrastaa, mutten sitä kyllä pahismaiseksi asiaksi laskisi. Tänään on kuitenkin ääni menossa jollekin pelaajalle, en vain tiedä vielä kenelle. Todennäköisesti kyseessä on sinä, Mus tai Jite, näkee nyt miten päivällä tilanne etenee ja kun Jitekin pääsee poissaololta vastailemaan. :)


Violet kirjoitti:Minula ei tällä hetkellä oe mitään pahisepäilyjä, mutta on joitakin hyvis-aavistuksia. Itse en usko Jiten pahismaisuuteen. Ei hänen pahiksena olisi kannattanut lähteä jahtaamaan zeremiä niin agressiivisesti. Toinen, ketä en niin paljoa epäile on Valve, mutta tämä on vibapohjaista. Pitää tutkia vielä näitä viestejä, ennen kuin voin sanoa, kuka epäilyttää eniten.


jeekaka kirjoitti:Siis Violet on musta yleensäkin aika neutraali, mutta myös toi että on julkisesti myöntänyt viestitelleensä Jiten kanssa vähentää sitä mahdollisuutta että olisi pelastanut horaaneko-äänellä pahistoveria.

Violet/Valve on musta sikäli epätodennäköisempi pahisparikombo, koska Jiten pelastamisessa yksissätuumin ei olisi ollut pahiksilta hirveästi järkeä jos Jite on hyvis. Violet myös itseasiassa sopisi Musin pahispariksi paremmin kuin Valve, koska jos Mus ei lopulta halunnut pelastaa Jiteä, miksi Valve olisi halunnut?

Mus mus on musta todennäköisempi pahis kuin Jite, koska Mus on mun mielestä pelannut epäilyttävämmin :D Tietysti myöskään vaikka Zey/Violet-pahisparitusta ei mikään sulje pois, mutta eipä varsinaisesti mikään tuekaan.


Jite kirjoitti:Nyt on desusta kotiuduttu, hieman jopa nukuttu, sekä viestit käyty suurin piirtein läpi :3

Tässä aluksi pieniä mietteitä epäilemistäni henkilöistä, laajemman listauksen tulen tekemään, kun väsymys helpottaa.

Mus on todellakin pelannut aika omituisesti, viestitellessäni hänen kanssaan eilen, hän käyttäytyi omituisesti... Pääosin tyytyili komppailemaan mua miettiessäni zeremi-horaaneko-pahispariuden mahdollista (jota hassua kyllä olisin oikeasti pitänyt mahdollisuutena.) Lisäksi hän myönsi suoraan viestittelyssä, mulle, ettei ole kunnolla muodostanut kenestäkään pelaajasta kunnollista mielipidettä. Veikkaisin, koska oikeasti hänellä on irl kiire, tai vastaavasti, koska hän on pahis.

Iku mietityttää mua myös. Vaikka olinkin eilen sitä mieltä, ettei hän on omasta näkökulmastani zeremi-episodein jälkeen päättänyt takertua yksinomaan muhun, ja omituiseen käyttäytymiseen, vaikka muut ovat jo topicissa sanoneet mun käyvän toisinaan samalla tavalla aggressiiviseksi pelatessani. Olisiko hänen pelaamisessaan jonkin verran sitä, että vastahyökkäykseen tarttuminen on helppo "peruste" saada toinen pelaaja lynkatuksi. Toki se voi olla myös sinisilmäisyyttä, mutta johonkin se raja on vedettävä. Hän on kerjännyt ymmärrystä sanomalla, että häntä on helpompi höynäyttää, korostanut sitä, että hän on uusi pelaaja kylässä, eikä oikein tunne ketään, ja vielä vakuutellut julkisesti, ettei missään nimessä ole pahis. Liikaa asioita, joita en voi päästää sormieni läpi. Mistä tässä on kyse? Pahiksesta vai todella epäortodoksisesta hyviksestä?

Ja zeremille postuumisti vastauksena: Olen viestitellyt usean edelleen elossa olevan pelaajan kanssa, ja lukenut viestejä tarkkaan läpi. Lynkkaamisellani osa yksäreissä saamistani salaisuusksista saattaa jäädä ikuisesti varjoihin.

Eiku, mä unohdin suoraan sanoen, mikä se kysymys oli, johon zeremi halusi perjantaina vastauksen :(


Valve kirjoitti:
Jite kirjoitti:Mus on todellakin pelannut aika omituisesti, viestitellessäni hänen kanssaan eilen, hän käyttäytyi omituisesti... Pääosin tyytyili komppailemaan mua miettiessäni zeremi-horaaneko-pahispariuden mahdollista (jota hassua kyllä olisin oikeasti pitänyt mahdollisuutena.) Lisäksi hän myönsi suoraan viestittelyssä, mulle, ettei ole kunnolla muodostanut kenestäkään pelaajasta kunnollista mielipidettä. Veikkaisin, koska oikeasti hänellä on irl kiire, tai vastaavasti, koska hän on pahis.

Hetkinen... Mus mus siis viime pelipäivän aikana ehdotti zeremille horaanekon äänestämistä, samalla puhuen Jitelle zeremi-horaaneko-pahisparista? No joo, olikohan tässä sitten joku nerokas taka-ajatus? Kuulostaa oudolta, jos Mus mus on sanonut, ettei hänellä ole muka mielipidettä kenestäkään... kun tällaisia pahisepäilyjä on kuitenkin yksäreissä harrastettu. Olisiko Mus musin aika tuoda jotain epäilyksiä myös tänne, kaikkien nähtäville?

Jite: Eikös salaisuuksia kannata joskus myös paljastaa, jotta ne eivät pääse häviämään pelaajan tippuessa?

Mus mus vibattaa hieman pahiksena, samoin Jite, zeremi-tapauksesta johtuen, vaikkakin Jite on kyllä muuten pelannut hyvin, peliä edistävällä tyylillä, joten hänen vibattelunsa saattaa kallistua sittenkin ihan neutraaliksi. Muista pelaajista en osaa vielä oikein sanoa, vaikka olen kyllä huomannut että aika taidokkaita pelaajia tunnutte olevan :D se ei tee pahisten nappaamisesta kyllä ainakaan helpompaa!


Jite kirjoitti:Valve: Tossa yhtälössä ei kuitenkaan täsmää yksi asia. Jos hän komppaili mua, kun kysyin mahdollisuudesta zeremi-horaaneko-parille, niin miksi pahikset olisivat lopulta lynkanneet zeremin. Säästämällä zeremin he olisivat saaneet lähes automaattisesti oman huomioni zeremiin, ja sen myötä muiden huomion muhun, koska eilinen välikohtaus. Toi häiritsee itseäni liikaa.

Olet muuten oikeassa salaisuuksien kertomisesta toisille. Tarkoitin kuitenkin sitä, että pystyn lukemaan jonkin verran saamieni viestien perusteella, millä fiiliksellä kirjoittaja on ollut. Pointtina oli, että olen ollut kuudesta muusta elossa olevasta kolmeen yhteydessä. Pystyn siis sanomaan näistä kolmesta lisää tuntemuksiani viestittelyjeni perusteella. Tarkoitin salaisuuksilla sitä, että asioiden tullessa valoon viestit jotenkin muuttuvat lukijan silmässä, paljastaen uusia näkökantoja.


Jii kirjoitti:Väliaikalaskentaa
1 Mus mus (jeekaka)

Äänestyspakot
Mus mus

Poissaolot
-

Päivä päättyy keskiviikkona 21:00.


Iku kirjoitti:Lähden illalla pelaamaan yllätys yllätys mafiosoa, joten en välttämättä ehdi enään tänne ennen päivän päättymistä.

Ainoat keitä tällä hetkellä oikeastaan epäilen ovat Jite ja Zey. Heistä Zey on vienyt peliä eteenpäin hyvin jakäsittääkseni meillä taitaa loppujen lopuksi olla vain mielipide eroja. Jite sen sijaan reagoi zeremin viestittelyyn liiankin vahvasti ja nyt uudelleen lukiessa sain semmosen kuvan että Jite olisi säikähtänyt zeremin viestiä ja alkanut sen takia kiertelemään sitä. Mus muskin on jonkin sortin mahdollisuus, mutta en oikein tiedä. Hän on kyllä huomattavasti hiljaisempi kuin jite on ollut. Jos jite on pahis, hän saattaisi yrittää pitää matalampaa profiilia, mutta toisaalta hän tietää ettei niin huomiota herättävää välttämättä epäillä, joten ++Jite. Jos jite taas on hyvis, hänellä ei olisi ollut mitään syytä hermostua zeremin viestistä.


Zey kirjoitti:Kauaa ei ole aikaa olla koneella, joten tästä tulee oikeastaan lähinnä äänestysviesti, valitan :( En tiedä kerkeänkö takaisin kotiin, ennen kuin päivä päättyy, mut yritän.

Hmm, ääni siis pitäisi antaa. Itse alan nyt miettimään lähinnä Musin ja Jiten väliltä, koska Ikussa lähinnä epäilyttää viesteistä huokuva fiilis, ettei haluis ottaa muihin kantaa. Mutta niin, Mus ja Jite molemmat on tehneet sekä hyvismäisiä että pahismaisia tekoja. Ääni taitaa kuitenkin mennä nyt ++Mus mus, koska Jite on nyt kuitenkin tänään ollut rauhallisempi, kun taas Musin hiljaisuus ei oikein vakuuta. Eli juurikin hiljaisuus on pahismaista, vaikuttaa ettei halua viedä peliä eteenpäin ja napata pahiksia, varsinkin kun kuitenkin (peli)tänäänkin lähetti viestiä, muttei puhunut kuin yhdestä asiasta, vaikka topassa löytyisi todella monta muutakin asiaa, johon Mus vois kommentoida. Lisäksi ei ole kertonut oikeastaan mitään epäilyksiä, mutta kuitenkin oudosti kehotti zeremiä äänestämään horaata. Lisäksi mitä Jite on puhunut keskustelustaan Musin kanssa, niin tulee Musista lähinnä mieleen pahis, joka pysyy syrjemmällä, mutta yrittää yksäreissä saada muut äänestämään hyviksiä.

//Iku väliin. Hmmh, Iku laittaa Musin ja Jiten tasoihin, en tiedä mahtaisko tässä olla jokin Musin pelastus kyseessä? Nythän Musin ei tarvitse kuin äänestää Jiteä, niin on turvassa. En tiedä, sikäli ois ehkä liian ajoissa tehty? No, mietin lisää, kun on enemmän aikaa.


Mus mus kirjoitti:Mun aktiivisuus on tänään ollut tasoa 0 :<. Syyttäkää kesälukion kokeita ja siihen liittyviä kiireitä x). Yritän koota itseäni tämän pelin kohdalla, vaikka näköjään minua ollaan lynkkaamassa pois.

Valve kirjoitti: Mus mus siis viime pelipäivän aikana ehdotti zeremille horaanekon äänestämistä, samalla puhuen Jitelle zeremi-horaaneko-pahisparista?


Sen verran korjaisin tätä ajatusta, että lähinnä pohdin Jiten kanssa tämän pahisparin mahdollisuudesta (as in: Jite kertoi mulle ajatuksiaan, ja vastasin ettei minulla ollut mitään perusteita tuota pahisparia vastaankaan, kertoen hänelle Z:n aggressiivisuudesta yksäreissään). Valve ei myöskään vastannut kysymykseeni (oliko eilisessä kyse Jiten pelastuksesta?).

jeekakassa tuntuu olevan nyt jotain ristiriitaista. Hänen listauksessaan sanoo Violetista vain:

jeekaka kirjoitti:Violet - Ei sovi mun yv-listauksen perusteella Jiten pahistoveriksi, joten neutraali.


Meneekö tämä minun logiikkani nyt oikein?
- Jeekaka pitää Violetia neutraalina, koska ei voi yhdistää häntä Jiten pahiskaveriksi
-> Epäilet siis Jiteä pahikseksi?
-> Kuitenkin samaisessa kokoamaviestissä Jite ei ole mielestäsi pahismainen...
-> ???

Toisessa viestissä tätä logiikkaa jeekaka pyrkii selkeyttämään, mutta jokin ei siltikään klikkaa. Eikö pahis muka kertoisi topassa, että on keskustellut pahistoverinsa kanssa yksäreillä?

En myöskään oikein saa kiinni, miksi oon sun suurin pahisepäily... Halautko selventää sitä hieman? Sen verran pystyn vastaamaan, että ihmiset ovat käsittäneet osittain väärin ton "suostuttelin zeremiä äänestämään horaata" jutun, mihin ilmesesti ainakin osa jeekakan jutuista perustuu. Siinä kohtaa taisin ymmärtää z:n kysymyksen hieman väärin (Miksi hän ei äänestäisi minua), vastasin siihen kertomalla syyn ja annoin samalla äänestysvaihtoehdon, mikä liittyi samalal perusteluihin. Se ei ollut konkreettisesti "äänestä Horaata!" pyyntö :>. ITse en horaata äänestänyt lopulta, sillä hänen myöhemmät viestinsä tuntuivat aidosti ärtyneiltä, että (hänen mielestään) yksityiskohdasta nyt epäiltiin. Mutta joo.

En myöskään sinällään hyökkää Jiten kimppuun tolal viestillä mistä puhut, vaan esitän Valveelle kysymyksen, johon Jite välillisesti myös liittyy. Jos olsiin hyökännyt, olisin varmaan jatkanut painostamisessa enemmän, kuin yhdellä lauseella.

Iku näköjään äänesti Jiteä. Itselleni olsii helppo tie yrittää pelastaa itseäni äänestämällä Jiteä, mutta en mä nyt tiedä... Kieltämättä hänen reaktionsa zeremin viestiin oli aika vahva, mikä voisi vihjata pahikseudesta, mutta oikeastaan mitään muuta en ole huomannut häntä vastaan olevan.

Mua kiinnostiasi nähdä nyt eniten jeekakan kortit, ja kuulla vähän selvennyksiä tohon listauskeen, koska nyt olen ainakin siitä ihan pää pyörällä .___. .

++jeekaka, tunnut antavan aivan omituisella logiikalla hyvis/pahis vibaa pelaajille, enkä ainakaan itse saa kiinni ajatuksiesi pääkohdista olleenkaan.


Violet kirjoitti:olen yrittänyt miettiä tilannetta, mutta nyt ei ole ollut oikein aikaa siihen. Tuon viime viestin jälkeen Mus mus ei tunnu enää niin pahismaiselta. Itse lähtisin etsimään pahiksia kolmikosta Zey, Iku ja Jeekaka. Hajaäänien antaminen tässä vaiheessa ei auta enää mitään, joten äänestän Jeekakaa. ++jeekaka


Mus mus kirjoitti:...Jos tietäisin ettäen ole pahis, niin pitäisin tuota Violetin viestiä 100% pahiksen pelastusoperaatiolta.


Zey kirjoitti:Pääsin nyt jo kotiin, jee :)

Ja taidan vaihtaa ääneni --Mus mus ++Jite sen takia, että pidän hyvismäisenä tuota, ettei lähtenyt Jiten kimppuun. Pahis olisi ehkä tehnyt niin, koska silloin olis ollut parempi mahdollisuus pelastua. Tietty kyseessä voi olla, että Mus päätti ottaa etäisyyttä pahiskaveriinsa jeekakaan ennen kuin tippuu, mut sekään ei vaikuta niin todennäköiseltä, kun jeekaka itse äänesti Musia ensimmäisenä. Eli Jiten äänestys oikeastaan listauksesta löytyvillä perusteilla eli:
minä eilisessä listauksessa kirjoitti:Näen hänen keksimänsä yksärijutteluiden sisältöen paljastuksen pienesti hyvismäisenä asiana, mutta hänen eilinen käyttäytymisensä kyllä ohittaa tämän. Kuten jo eilen puhelinkin, hänen syytöksensä zeremiä kohtaan hämmästyttää minua. Jite itse totesi keskustelussaan Ikun kanssa hänen viestinsä olleen täysimittainen hyökkäys Ikun kommentteja vastaan, johon verrattuna pieni kysymys on mielestäni aika vähäinen asia, varsinkin kun itselle tuo kysymys tuntui aika ystävällisesti esitetyltä, kun oli hymiökin perässä. Lisäksi hänen muutkin pointtinsa noissa viesteissä tuntui hassuilta, muistaakseni mainitsinkin niistä jo aikaisemmin. Pidän mahdollisena jonkun, en muista kenen, esittämää teoriaa, että Jite pahiksena ei keksinyt miksi häntä pitäisi pitää hyviksenä, minkä takia hieman pelästyi asiasta. Pidän häntä kokonaisuudessa pahismaisena, huolimatta tuosta hyvismäisestä yksärijutteluiden sisältöjen paljastus -ideasta.


Hmm, itse en pidä Violetin ääntä mitenkään Musin pelastusyrityksenä, koska tuolla ei kerran Musia pelastettu. Musin pahiskaverina Violetilla olisi ollut järkevämpää odottaa että joku muu äänestää jeekakaa ensin, että pelastus olisi mahdollinen tai sitten äänestänyt jotakuta muuta, ettei Musin kuollessa yhdistyisi tähän. Mut niin, silti oisin kyllä Violetilta halunnut kuulla jonkinnäköiset perustelut. :/


Zey kirjoitti:Niin ja sitä piti vielä sanoa, että haluaisin kuulla Musilta mielipiteitä muistakin pelaajista kuin jeekakasta.


Mus mus kirjoitti:Tästä päivästä on niin vähän aikaa jäljellä, että annan pelaajista mielipiteitä huomenna, jos vain olen silloin hengissä.

Mun mielestä Violetin ääni on hassu, kun sitä ei ole oikein perusteltu mitenkään, varsinkni kun vasta vähän aikasemmin hän sanoi, ettei pahisepäilyjä ole. Nyt hän lähtisi epäilemään jeekakaa, Ikua tai Zeytä...


Violet kirjoitti:Zeylle perusteluja: Hajaäänien antaminen on turhaa tässä tilanteessa, sillä se ei vaikuta lopputulokseen. Tänään putoaisi joko Jite, Mus tai Jeekaka, ja näistä Jeekakaa pidän pahismaisimpana.


Zey kirjoitti:Mus: ok.

Violet: Mut et kuitenkaan perustele nyt lainkaan miksi jeekaka on pahismainen.


Violet kirjoitti:Se onkin kiinni siitä, että muut ovat hyvismäisempiä.


Jii kirjoitti:Päivä on päättynyt. Iltaviesti tulee muutaman tunnin myöhässä kun tuli yllättävää menoa. :>


Jii kirjoitti:3. ilta

2 jeekaka (Mus mus, Violet)
2 Jite (Iku, Zey)
1 Mus mus (jeekaka)

Kirjekyyhkyt kokoontuivat pitkän lennon jälkeen erään yksinäisen ja synkän metsän siimekseen keskustelemaan matkapuhelimista ja keinoista tuhota ne lopullisesti. Koleiden tuulien ja hyisten pakkasten jälkeen kukin astui lähemmäs suurta kokkoa, joka valaisi pimeän metsän ja sai sen varjot herämään henkiin. Näkemästään haltioituneena kirjekyyhkyt katselivat kuinka varjot valssivat liekkien tahdissa ja kuinka kokon lämpö virtasi jokaiseen pienimpäänkin kantoon, mitä metsästä saattoi löytää.

Kuumuutta ei kuitenkaan oltu tarkoitettu kyyhkyjen säiliöihin. Hiljalleen lähimpänä olleen kyyhkyn, joka oltiin miltei työnnetty kiinni kokkoon, säiliön lukko alkoi sulaa valtavan kuumuuden aikaansaamana. Sulaneet metallipisarat tipahtelivat pitkin säiliötä, eikä se näyttänyt kestävän enää kauaa.

Poks.

Kirjekyyhkyt katsoivat järkyttyneenä, kuinka nuoren toverin säiliö hajosi palasiin ja kuinka se jatkoi sulamistaan. Sen sisälle säilötty viesti lensi kokon liekkeihin ja alkoi hiljalleen palamaan tuhkaksi. Sen himmeä kirjoitus oli jo miltei kadonnut, mutta kuin ihmeen kaupalla joku sai luettua siinä kerrotut salaisuudet.

Hyvän joulun toivotus (engl. We Wish You a Merry Christmas) on englantilainen joululaulu 1500-luvulta. Laulun on suomentanut Sauvo Puhtila. Laulun alkuperä on englantilaisessa perinteessä, jossa joulun aikaan laulajia kiersi ovelta ovelle laulamassa joululauluja rahaa tai ruokaa vastaan.

Säiliönsä menettänyt kirjekyyhky kujersi järkyttyneenä. Hänen elämänsä suli merkityksettömäksi, viestit ja salaisuudet paloivat poroksi. Loppuelämä olisikin vain turhaa metsälinnun elämää. Kaipa eräpuluna olisi silti mielenkiintoista, harvoinpa sellaisia nähtiinkään.

Kuolleet [6/12]
1. päivä Isch - suojelija
1. yö Suru - tavis
2. päivä horaaneko - tavis
2. yö zeremi - tavis
Kayu - tavis (antiaktiivisuuskuolema)
3. päivä jeekaka - tavis

Äänestyspakot
Mus mus

Poissa
Iku 20.6. - 23.6.

3. yö päättyy sunnuntaina 23.6 kello 00:00 (tai kunhan Keskusaukio aukeaa :D). Tosiaan juhannusrauhan takia pidetään pidempi yö, ettei päivä keskeytyisi turhaan. PJ suosittelee pelaajia käyttämään pidemmän yön hyväksi yksäreillä ahkerasti viestittelemällä, jos juhannuksen kiireiltä kerkeää. ;)
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17

Re: Kirjekyyhykyt / the end

ViestiKirjoittaja Mus » 27.11.2013 12:58:50

Jii kirjoitti:4. aamu

Tämä matka oli pidempi kuin koskaan. Kirjekyyhkyt olivat saapuneet kauas maailman reunalle, yöt tuntuivat pidemmiltä kuin ikinä aikaisemmin eikä aurinko enää lämmittänyt heidän sulkiaan. Ankarat lumimyrskyt hidastivat heidän kulkuaan ja kaikkialla vaani vaara, he eivät voineet olla hetkeäkään varomatta. Kohdetta ei näkynyt, vaikka takana oli jo useampi tuhat lentokilometri ja lopulta väsyneet kirjekyyhkyt olivat päättäneet asettua nukkumaan löytämäänsä jääluolaan.

Hiljalleen aurinko alkoi nousta jääluolan suulla olevan meren horisontista. Kukin venytteli siipiään ja valmistautui nousemaan lentoon, mutta joku näytti puuttuvan. Kaksikin.

Kirjekyyhkyt katsoivat toisiaan hätääntyneinä. Eivät kai matkapuhelimet voineet ottaa kahta uhria viime yönä? He etsivät jokaisen kulman, kunnes löysivät kadonneet. Siinä he makasivat, vieri vieren, tiedottomana ympäröivästä maailmasta. Muut katsoivat heitä surullisena, olisivat kujerrelleet, jos kylmyydeltä ja nälältä olisi voinut. Kunnes toinen alkoi hiljalleen avata silmiään. Hän katsoi ympärillään tuijottaneita kyyhkyjä, kunnes taisi ymmärtää tilanteen.

”Ai niin, taisin olla viimeisenä vartiossa... No, näköjään nukahdin. Eipä mitään kauheaa tainnut silti tapahtua, kurr.”
”No eipä pahasti. Ellei ystävämme kuolemaa lasketa mukaan.”
”Kuolemaa? Ei se nyt kuollut ole, aivot vain vähän jäätyneet. Mutta mitäpä muuta puluksi muuttuneelta nyt odottaisikaan... Mitäköhän hänkin oli kyyhkyjään, voisin sen viestin lukea, ehkä siellä on joitain lämmittäviä ajatuksia tämän pakkasen keskelle.”

Jääpallon maailmanmestaruuskilpailut vuonna 1975 olivat kautta aikain yhdeksännet jääpallon maailmanmestaruuskilpailut. Kisat pidettiin Suomessa ja osallistuneita maajoukkueita oli neljä: Neuvostoliitto, Norja, Ruotsi ja isäntämaa Suomi. Kilpailut järjestettiin Suomessa jo kolmannen kerran.

Mestari ratkaistiin siten, että joukkueet pelasivat keskenään kaksinkertaisen sarjan. Voitosta sai kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä. Mestaruuden voitti Neuvostoliiton joukkue jo yhdeksännen kerran peräkkäin.


Kuolleet [7/12]
1. päivä Isch - suojelija
1. yö Suru - tavis
2. päivä horaaneko - tavis
2. yö zeremi - tavis
Kayu - tavis (antiaktiivisuuskuolema)
3. päivä jeekaka – tavis
3. yö Violet – tavis

Äänestyspakot
Jite, Valve

Poissa
Iku 20.6. - 23.6.

4. päivä päättyy keskiviikkona 26.6 kello 21:00.


Mus mus kirjoitti:Tässä nyt tulee pelaajalistausta, jota Zey pyysi :). (Sori, irl-eilinen oli hektisempi kuin suunnittelin, muta eipä kukaan muukaan näköjään puhunut…).

Kokeilen ekaa kertaa tehdä listausta niin että kirjoitan viesti viestiltä mitä pelaaja teki, ja sitten loppuun yhteenvedon. Ehkä se auttaa selkiyttämään asioita (mitä yleensä nämä pelaajalistaukset ei minulle tee…)

Iku:
1.PÄIVÄ:
1. Herää, ei mitään muuta.
2. Lähinnä puhuu Kayulle aktiivisuudesta ja kommentoi lyhyesti Horaan herättelyääntä.
3. Vastaa lyhyesti zeremin epäilyihin.
4. Jatkuu puolustautumista ja äänestää Surua herättelyäänellä.
5. Ottaa herättelyäänen pois.

2.PÄIVÄ:
6. Kommentoi melko löyhästi muutamiin pointteihin pelissä, tuntuu olevan kovin suojelevainen Kayua kohtaan (Kayu tosin IRL-kaveri…?)
7. Vastaa kysymykseeni siitä, miksi ei palajstunut heti yksärikavereitaan, vaikka halusi kuulla niitä muilta.
8. Pitää Jiten ideaa paljastaa kesksuteluiden sisällöt hyvinä & odottelee horan vastausta.
9. Miettii että saako omia yksäreitään (?) selittää sanasta sanaan.
10. Kirjoittaa lyhyen pelaajalistausken, missä kaikki pelaajat ovat oikeastaan hyviksiä/neutraaleja. Äänestää Violetia herättelyäänenä (toisena päivänä!)
11. Poistaa herättelyäänensä.
12. Sanoo Jiteä epäilyttäväksi koska zeremi-Jiten keskustelu.
13. Äänesti Jiteä koska edellinen viesti + siitä keskustelusta noussut haloo.

3.PÄIVÄ:
14. Tekee päivitetyn listausken. Kaikki melkeimpä yhä neutraaleja Jiteä ja jeekakaa lukuun ottamatta.
15. Äänestää taas Jiteä, pohtii myös minun mahdollisuuttani pahikseksi.

4.PÄIVÄ:
-

Yhteenveto: Iku on ollut todella mauton ja hajuton läpi pelin, yrittäen olla kaikkien kanssa hyvissä väleissä. Paljoakaan konkreettisia pelaajapohdintoja ei ole häneltä tullut, lähes kaikki ovat olleet joko neutraaleja tai hyviksiä. Huomattavaa on imho myös herättelyäänen antaminen vielä 2.päivänäkin. Hiljentynyt huomattavasti 3.päivänä. Ollut yksi aktiivisimmista pelaajista, mutta 3.päivänä hiljentyi huomattavasti. Pahis/Neutraali.


Jite:
1.PÄIVÄ:
1. Herää, ei oikeastaan muuta konkreettista.
2. Keskustelee siihen liittyvistä riskeistä, kuinka monelle Suojelijan kannattaa paljastaa itsensä.
3. Miettii pyrkiikö Iku välttämään vaikutteiden ottamisen toisilta hyviksiltä.
4. Pohtii yksärikavereiden kertomisen suurimpia haittoja, ehdottaa että ihmiset kertoisi vain pari yksärikaveriaan.
5. Myöntää esittämäni ongelman siinä, että ihmsiet kertoisi maksimissaan pari yksärikaveria.

2.PÄIVÄ:
6. Toteaa vielä kerran, että hänen eilen esittämänsä idea oli susi Zeylle. Lisäksi pohtii, keiden kanssa Suru oli keskustellut.
7. Kertoo, että Horaa puhui myös hänen kanssaan.
8. Ehdottaa, että ihmiset kertoisi lyhennetynä keskusteluidensa sisällöt (imho tämä oli hyvä idea).
9. Kritisoi zeremin ahdistelua yksäreiden kautta (ne henk.kohtaiset ”miksi en äänestäisi sinua”, viestit)
10. Äänestää zeremiä äskeiseen viestiin vedoten (myös imho provosoi z:tä tässä viestissä ”sinulla ei ole mitään syytä olla äänestämättä minua…”). Kertoo myös sen, että puhuin minun kanssa yksärein z:n ja horaan mahdollista pahikseutta (voin vahvistaa, että tämä keskustelu käytiin).
11. Kommentoi lyhyesti jeekakan aivopierua.

3.PÄIVÄ:
12. Kirjoittaa vähän pidemmin minusta ja Ikusta. Sanoo että toimintani on ollut omituista (ja pohtii onko syynä irl-kiire. Voin sanoa, että oli :>).
13. Kommentoi Valveen kommenttia minusta, todeten että minun toimintani olisi ristiriitaista pahikselle (jos nyt ymmärsin tämän viestin oikein…)
+ Mitä ei näistä viesteistä tullut suoraan ilmi: Vastasi todella aggressiivisesti zeremin yksärikysymykseen, suostumatta kuitenkaan vastaamaan itse asaissa esitettyyn kysymykseen.

Yhteenvetoa: Jitekin tuntuu olevan kovin, kovin varovainen pelaaja. Suurin epäilysten aihe ihmisiltä tullut hänen vastauksistaan zeremille. Tätä kysymystä Jite on tuntunut välttelevän, jättäen asian kommentoinin kokonaan 3.päivänä. Lisäksi ainakin minulla on herännyt uusi epäilys häntä kohtana, jonka selvennän heti kun olen saanut nämä kokoamaviestit kirjoitettua. Sen vuoksi kuitenkin pahismainen.

Pätkin nämä useampaan viestiin, jotta olisi vähän kauniimpaa luettavaa yhden piiiiitkän viestipötkön sijasta x).


Mus mus kirjoitti:Viesti-viestiltä analyysit osa 2 :).

Valve:
1.PÄIVÄ:
1. Herää, puhuu lyhyesti jeekakalle.
2. Pohtii ykäsrikavereiden paljastamisen hyviä ja huonoja puolia, ja kertoo olevansa pääsykokeissa, mikä hiljentää

2.PÄIVÄ:
3. Kertoo yksäröineensä Zeyn ja Horaan kanssa. Epäilee Horaata aika samasta syystä kuin muutkin (ristiriitaisuus sanojen ja tekojen kanssa).
4. Valittelee hiljaisuuttan. Toteaa Jiten olevan ”hämärä”, mutta äänestää silti Horaata.
5. Äänestää horaata uudestaan (boldaten). ((Huom!: Tämä ääni oli ratkaiseva Horaan lynkkauksessa. Muuten olisi voinut kuolla Jite.)

3.PÄIVÄ:
6. Toteaa että minä ja Jite olemme epäilyttäviä. Kuitenkin peruu lähes samoin tein Jiten epäilyttävyyden, muuttaen sen neutraalisuudeksi.

Yhteenveto: Valve on ollut todella hiljaa, ilmeisesti tosin ihan oikeista syistä. Linkittyy todella vahvasti Jiteen, sillä pelasti hänet 2.päivänä äänestämällä Horaata. Jos Jite on pahis, niin on melko varmasti Valvekin. Jos Jite taas ei ole, niin sitten en ole enää niin varma. Tulisitko puhumaan?


Zey:
1.PÄIVÄ:
1. Kannattaa Jeekakan ideaa siitä, että suojelija kertoisi itsestään muille. Lisäksi vastaa Jiten kysymykseen ja kommentoi suhteellisen turhaa juttua zeremin viestissä.
2. Pitää Horan äänetä minulle reaktionhakua.
3. Ihmettelee, miksi Horaa piti ääntään minulla niin vähän aikaa, jos haki reaktiota.

2.PÄIVÄ:
4. Pohtii onko yksärikavereiden kertomisesta mitään konkreettista hyötyä. Pitää minun toimintaani 1.päivänä hyvismäisenä.
5. Selventää miksi pitää toimintaani 1.päivänä hyvismäisenä Ikulle. Kertoo keiden kanssa yksäröinyt.
6. Pohtii Horaanekoa, kertoo lyhyesti mistä keskustellut eri ihmisten kanssa.
7. Äänestää Kayua, perusteena että Kayu tuntui pelästyneen zeremiltä saaneensa ääntä (jotenkin tämä tuntui vähän helppoon kohteeseen tarttumiselta…)
8. Pitää Jiten reaktiota zeremin viestiin voimakkaana, esittää eri pelaajille useita pieniä kysymyksiä.
9. Kommentoi eri pelaajien reaktioita zeremin yksärikyselyyn.
10. Lyhyt viesti, jossa ihmettlee Valveen toimintaa ja pyytää minulta viestiä.

3.PÄIVÄ:
11. Pelaajalistaus, ihan hyviä pointteja. Syylistyy kuitenkin samaan kuin Jite, eli pitää oikeastaan kaikkia Neutraaleina (sentään pitää osaa pahismaisina :D).
12. Toteaa jeekakan pelaajalsitauksen selventäväksi. Vastaa myös Ikun kysymykseen.
13. Äänestää minua Jiten sijasta, sillä minä olin ollut hiljaa. Tätä voisi muuten kenties pitää pelastamisena…
14. Mutta seuraavassa viestissä vaihtaa äänen Jiten, kun olin postannut. Vaihtoi äänen, isllä en hyökännyt Jiten kimppuun.
15. Toivoo että kertoisin mielipiteitä pelaajista (tämä listaus on vastaus siihen).
16. Lyhyt viesti, jonka sisältö jää minulle ja Violetille vastaamiseksi.

Yhteenveto: Zey on alussa yllättävän hiljainen, mutta sen jälkeen esittänyt ihan hyviä pointteja. Hän on tuntunut ottaneen aggressiiviseen otteen peliin, en kuitenkaan osaa sanoa onko tämä hyvis vai pahismaista. Tuskin on pahiskaveri ainakaan Jiten kanssa. Tällä hetkellä Neutraali.

Kolmannessa viestissä kirjoittelen vähän tässä parin päivän aikana syntyneestä epäilyksestä.


Mus mus kirjoitti:(Anteeksi tää triplapostaaminen, mutta mun mielestä tää on vähän kauniimman näköstä kun on pätkitty osiin x)).

Tiivistelmä edellisestä kahdesta viestistä:
Iku: Pahis/Neutraali
Jite: Pahismainen
Valve: Pahismainen (Jos Jite on pahis), Neutraali (Jos Jite on hyvis)
Zey: Neutraali

Sitten vielä pari huomiota:

Viime öinen Violetin tappo oli todella outo veto pahiksilta. Violet kuitenkin pelasti eilen minut ja Jiten samaan aikaan (Minut suoraan ja Jiten epäsuorasti). Jos pahikset olisivat jättäneet Violetin tappamatta, he olisivat voinet syyttää häntä pahiksen pelastamisesta joko minun tai Jiten kohdalla. Nyt kun Violet paljastui hyikviseksi, pahikset eivät pysty tätä pointtia käyttää.

Yritin pohtia eilen, miksi Violettiin päädyttiin. Mahdollista toki on, että kyseessä olsii varanimen käytöstä, mutta en usko siihen. Ainoa syy lopulta mitä keksin, on se, että Jite pahiksena Violetin tappamalla saisi hankittua hyvisvibaa itselleen. Kenties hän toivoi, että Violetin tappamalla muut antaisivat hyvisvibaa hänelle. Tämä pointti toimii toki vain, jos Jite on pahis. Yritin pohtia mahdollisuuksia, jossa muut ovat pahiksia, mutta en keksinyt mitään muuta syytä, miksi Violet olisi tapettu.

Jäin sitten miettimään, että jos Jite olisi pahis, niin kuka olisi hänen todennäköisin pahiskaverinsa. Se oli osittain syy siihen, miksi tein nuo viesti-viestiltä analyysit pelaajista. Näistä jäi eniten tosiaan silmään Valve, joka tuntuu yhdistyvän Jiteen aika vahvasti. Hän pelasti Jiten 2.päivänä antamalla horaanekolle ratkaisevan äänen. Kiinnostavaa tässä on myös se, että jos teoriani Violetin yötaposta on oikea, niin Jite ei tehnyt samaa Valveen kohdalla. Tämän lisäksi tämä Valveen kommentti 3.päivänä:

Valve kirjoitti: Mus mus vibattaa hieman pahiksena, samoin Jite, zeremi-tapauksesta johtuen, vaikkakin Jite on kyllä muuten pelannut hyvin, peliä edistävällä tyylillä, joten hänen vibattelunsa saattaa kallistua sittenkin ihan neutraaliksi.


Tämä on vähän suotaa-hupaa tyylinen kommentti Jitestä. Toisaalta pahisviba, mutta toisaalta tehnyt sitä ja tätä jonka vuoksi ei…? Pitäisin tämän perusteella Jite-Valvea nyt todennäkösimpänä pahisparina.

++Jite

Ylläolevat perusteet + myöskin se sun aggressiivisuus zeremin yksärikyselyn aikoihin.

Ja nyt mä annan aivosolujeni rauhoittua hetken, olen kirjoittanut näitä kolmea viestiä jo lähemmäs kolmea tuntia varmaankin x).


Valve kirjoitti:
Valve ei myöskään vastannut kysymykseeni (oliko eilisessä kyse Jiten pelastuksesta?).

Ei. Horaaneko oli minusta epäilyttävämpi, siksi hän.


Oletteko huomanneet, että pahikset selvästikin pitävät hiljaisuudesta? Nimittäin 2. yön uhri oli zeremi, ja 3. yön Violet - molemmat pelaajia, joihin huomio olisi varmastikin seuraavana päivänä kääntynyt ja aiheuttanut keskustelua. Mutta kun keskustelun aiheet lynkataan, ei synny keskustelua... Jos ei keskustelu sitten käy kuumana yksäreissä? Ainakaan minä en ole erityisen aktiivinen sillä saralla ollut, pitänee korjata tilanne.

Musta vaikuttaa oudolta, kun porukka on epäillyt Mus musia ja Jiteä, mutta kumpikaan ei ole tippunut. Jostain syystä tippuukin sitten Jeekaka, johon epäilyt yllättäen kääntyvät? Jos Zey olisi pitänyt äänensä Mus Musilla, olisi Mus mus tainnut tippua?

Itse pitäisin mahdollisimpana pahisparina Mus musia & Zeytä.
Siinä missä Zey syyttelee minua "soutamisesta ja huopaamisesta" Jiten suhteen, hän syyllistyy siihen myös itse Mus musin kanssa – epäillään vähän toisia, mutta ei käydä kunnolla kimppuun. Äänestämisen suhteen molemmat ovat olleet varovaisia: Ensin Mus mus äänestää Ischiä (helppo päivätappo, josta ei voida syyttää), sitten Zey äänestää Kayua, joka tippuu kuitenkin epäaktiivisuuden vuoksi. Viime päivälynkkaus on tässä poikkeus, mutta huomataan, että molemmat äänestivät lopulta eri tyyppiä, eihän pahiksille sopisi saman pelaajan äänestys. Ja tähän lisätään tuo Zeyn Mus musin pelastus äänenvaihto…

Iku ja Jite tuntuvat verrattain hyvismäisiltä, kun verrataan edellä mainittuihin. Varmaankin ääneni menee joko Mus musille tai Zeylle, todennäköisesti Mus musille, jota olen jo pidempään epäillyt.


Zey kirjoitti:Jes, sain valmiiksi pahispari listauksen :3

Iku & Jite:
Iku ilmeisesti epäilee Jiteä eniten ja onkin äänestänyt häntä jo kaksi kertaa, 2.päivänä ja 3.päivänä. 2.päivänä Ikun ääni asettikin Jiten putoamisvaaraan, joten tähän pahispariin en usko, varsinkin kun Jitekin on aika epäileväisen tuntuinen Ikua kohtaan.

Iku & Mus mus:
Iku on pitänyt Mus musia koko pelin neutraalina ja Mus mus taas ei ennen tätä päivää ole ottanut kantaa Ikuun, ja nytkin toteaa hänen olevan neutraali/pahismainen. Aika löyhästi otettu kantaa, Mus ei halua suoraan sanoa pahiskaveriaan pahismaiseksi? Pitäisin mahdollisena tätä paria.

Iku & Valve:
Iku on listannut Valveen neutraaleihin, Valve taas ei kai ole edes maininnut Ikua. Mahdollinen, kun mikään ei muuhunkaan viittaa.

Jite & Mus mus:
Jite eilen puhui, että Mus on käyttäytynyt omituisesti, mutta loppujen lopuksi taisi laittaa omituisuuden irl kiireiden piikkiin. Eilen Mus mus piti Jiteä epäilyttävänä, muttei lähtenyt äänestämään tätä, vaikka olisi näin todennäköisemmin säilynyt hengissä. Pahiskaverin kustannuksella ei ole kiva pelastautua? Tänään Mus taas on heti ensimmäisenä epäilemässä ja äänestämässä Jiteä. Eilisen perusteella olisin pitänyt mahdollisena, mutta tämän päivän, mikä on mahdollisesti viimeinen päivä, niin tuntuisi liian epähyödylliseltä äänestää heti pahiskaveria. Eli en usko tähän.

Jite & Valve:
Jite ei ole tainnut mainitakkaan Valvetta. Valve epäili Jiteä 2.päivänä, mutta pelasti lopulta tämän. 3.päivänä ei ollut enää niin epäileväisen tuntuinen, tänään taas ei tunnu lainkaan enää epäilevän. Pahiskaveriin otettu hajurakoa, mutta alettu luopumaan epäilyksistä pikkuhiljaa, ettei huomio kiinnittyisi kun hän ei äänestäisikään Jiteä? Pidän mahdollisena.

Mus mus & Valve:
Mus mus epäilee Valvetta vain Jiten kautta, eli olisi sopiva tapa epäillä pahiskaveriaan, kun ei kerran joudu äänestämään tätä. Valve taas alkoi eilen epäillä Mus musia, muttei vielä ole häntä äänestänyt. Mahdollinen siis.

Mahdolliset:
Iku & Mus mus
Iku & Valve
Jite & Valve
Mus mus & Valve

En usko:
Iku & Jite
Jite & Mus mus

Valve kirjoitti:Jos Zey olisi pitänyt äänensä Mus Musilla, olisi Mus mus tainnut tippua?

Joo, Mus olis tippunut eilen.

Valve kirjoitti:Siinä missä Zey syyttelee minua "soutamisesta ja huopaamisesta" Jiten suhteen, hän syyllistyy siihen myös itse Mus musin kanssa – epäillään vähän toisia, mutta ei käydä kunnolla kimppuun.

Öh? Missä kohtaa olen syytellyt sinua? Itse en nimittäin muista tällaista tehneeni. :/

Valve kirjoitti:...sitten Zey äänestää Kayua, joka tippuu kuitenkin epäaktiivisuuden vuoksi.

En voinut tietää hänen tippuvan antiaktiivisuuteen, varsinkin kun Kayu oli kuitenkin käynyt samana päivänä topassa puhumassa.

Valve kirjoitti:Viime päivälynkkaus on tässä poikkeus, mutta huomataan, että molemmat äänestivät lopulta eri tyyppiä, eihän pahiksille sopisi saman pelaajan äänestys.

Miksi pahikset eivät voisi äänestää samaa pelaajaa? :o Itse ainakin olen äänestänyt viime pahispelissänikin pahiskaverini kanssa samaa pelaajaa.

Ja nyt voi ruveta hiippailemaan nukkumaan <3


Jii kirjoitti:Väliaikalaskentaa
1 Jite (Mus mus)

Äänestyspakot
Jite, Valve

Poissa
-

Päivä päättyy keskiviikkona 26.6 kello 21:00.


Iku kirjoitti:Mökiltä sivistyksen pariin pääseminen osoittautui erittäin vaikeaksi, joten tuo poissaolo vähän venyi. Mulla on siis jo koulua, mutta yritän ehtiä lähettää listaukseni "väli"tunnilla. Siinä tosin tulee kestämään todella kauan kun aikaa on tosiaan vain hetki kerrallaan. Kärsivällisyyttä.


Jite kirjoitti:Mus mus: Hyvä tietää.

Jo zeremin kuollessa ihmettelin asiaa kovasti, mutta koska Violet on myös poissa pelistä, kummallinen tunteeni yölynkkausten suhteen on ainoastaan voimistunut. Ensin zeremi, jonka kanssa mulla oli pientä sanaharkkaa (edelleen imho) idioottimaisesta metodista valita äänestyskohteensa. Ajattelisin, että siinä olisi ollut taka-ajatuksena se, että muut saattaisivat kuvitella mun olleen halukas vaientamaan zeremin lopullisesti. Liian läpinäkyvää, ja mahdollisesti pahikset halusikin turvautua pahiskliseeseen nimen omaan sen vuoksi, että se on klisee. Seuraavaksi tapaus Violet. Kuten mus jo totesikin, pahiksilla saattoi olla taka-ajatuksena, että tapon myötä, ja Violetin lausunnon takia kaikki ajattelisivat, että pahikset ovat koittaneet antaa mulle hyvispisteitä. Se kuitenkin leimaa mut pahismaiseksi, ja mun lynkkaaminen päiväaikaan takaisi heille voiton, harhalynkkauksillehan ei ole enää varaa.

Tuollainen toiminta ei omissa silmissä yksistään tunnu muulta kuin lavastusyritykseltä, mutta tähän voisin lisätä vielä jutun, joka on eilisestä asti vaivannut. Olen saanut imho sellaisen käsityksen Ikun viesteistä, ettei hän loppujen lopuksi ole suostunut edes miettimään muita vaihtoehtoja, kuin mun lynkkaamista. Hän on toki kommentoinut musin mahdollisuutta, koska muutkin ovat kommentoineet asiaa, mutta en vain ole nähnyt hänen ajatuksissaan omaa persoonallisuutta, ihmettelen hieman. EN ole myöskään hetkeen nähnyt yötappoja, joilla olisi muutakin merkitystä kuin varmoista hyviksistä eroonpääsy. Veikkaisin tolle toiminnalle yhtenä syynä pelaajaa, joka ei koskaan ennen ole ollut pahiksena.
Suurimman osan syistäni esitinkin jo eilen ^^

++Iku

Omasta mielestäni pahispareja miettimistä tärkeämpää on saada ensin se yksikin pahis kiinni. Jos ollaan väärässä, häviämme. Toisin sanoen siihen tulisi kiinnittää musta huomiota vasta siinä vaiheessa, kun se ensimmäinenkin on saatu kiinni.

//Oho, Iku ja pikaselitys.


Iku kirjoitti:++Jite Olen edelleen sitä mieltä että Jite on kaikista pahismaisin ja perustelut ovat samat kuin eilen.

Jiten pahiskaveriksi olisin veikannut musia, mutta hän äänestikin Jiteä. En tiedä miksi pahis asettaisi kaverinsa tuolla tavoin tippumisvaaraan, varsinkin kun Jiteä on epäilty aiemmin. Toiseksi pahismaisin on Zey, jonka motiiveja ja ajatuksia uskoin jo ymmärtäväni. Valveesta en osaa sanoa oikein mitään muuta että hän on todella hiljainen. Huomaamattomana häntä ei ole epäilty suuremmin ja hän on todella neutraali. Pahis olisi voinut valveen käyttämällä taktiikalla päästä helpolla pitkällä. En kuitenkaan epäile valvetta.

Itse en ole löytänyt violetin tai kenenkään muunkaaan taposta mitään selviä johtolankoja. Ne vaikuttavat loogisilta, mutteivät hyödytä oikein ketään pelaajaa henkilökohtaisesti.

Tunti alkaa taas kahenkytä minuutin päästä, joten en ehdi tänään enään koneelle ennen ysiä. :(


Vampire kirjoitti:Väliaikalaskentaa
2 Jite (Mus mus, Iku)
1 Iku (Jite)

Äänestyspakot
Jite, Valve

Poissa
-

Päivä päättyy keskiviikkona 26.6 kello 21:00.


Zey kirjoitti:
Jite kirjoitti:Omasta mielestäni pahispareja miettimistä tärkeämpää on saada ensin se yksikin pahis kiinni.

Olen samaa mieltä siitä, että sen ensimmäisen pahiksen kiinnisaanti on tärkeintä, mutta musta on kuitenkin hyvä pohtia niitäkin jos aikaa sattuu olemaan. Onhan se aina eteenpäin :)

Iku kirjoitti:Toiseksi pahismaisin on Zey, jonka motiiveja ja ajatuksia uskoin jo ymmärtäväni.

Uskoit ymmärtäväsi - et siis ymmärrä vai? Voitko kertoa jotain kohtia joihin kaipaisit selvennystä, niin voisin auttaa :)

Iku: Mikä on mielipiteesi Musista yksittäisenä pelaajana? Nyt totesit vain, ettei hän voi olla Jiten pahiskaveri.


Iku kirjoitti:Zey: Mus on vaikuttanut koko pelin hieman hiljaisemmalta mitä tavallisesti. Häneltä on kuitenkin tullut paljon hyviä pointteja ja käsittääkseni hän on pyrkinyt viemään peliä eteenpäin. Tuntuu kuitenkin, että musin viestit ovat todella neutraaleja ja niissä ei ole kauheasti omia mielipiteitä. Tänään mus on kuitenkin tullut paremmin esiin ja oli tiivistelmän yhteyteen liittänyt hyvin myös mielipiteitään. Pidin musi aiemmin hieman pahismaisena, mutta nyt hän on lähempänä neutraalia.

(zey jatkuu) Laitan seuraavalla tauolla yksäriä mielipiteiden tiimoilta, koska nyt olen myöhässä aamupalalta.


Valve kirjoitti:Tulen jo nyt jättämään ääneni, koska on mahdollista, etten sitä tänään ajoissa välttämättä enää ehdi jättää:
++musmus, perusteluina äänelle aiemmin viesteissäni mainitut seikat. Harmi vaan, että näillä näkymin äänelläni ei tule olemaan vaikutusta lopputulokseen, ihan sama ketä äänestäisin. Uskon vahvasti, ettei Jite olisi pahis, toivottavasti sitten kuitenkin olen väärässä, sillä muutoin pahisten voitto näyttää todennäköiseltä...

Zey: Hups, se olikin Mus musin viestissä, mutta se ei muuta asiaa juurikaan. Ja otan takaisin tuon perustelun hajaantuneista äänistä, koska esim. 2. päivän lynkkauksessa vielä pelissä mukana olevat ovat äänestäneet kaikki eri henkilöitä..


Zey kirjoitti:Päätin nyt taas tsekkailla pelaajien viestejä vähän tarkemmin/koota ajatukset yhteen viestiin. Aluksi lainaus mitä olen edellisessä listauksessa sanonut, sitten tulee uusien viestien tsekkailujen tuloksia.

Iku:
Hänestä jäi viestit luettua hieman sellainen kuva, ettei haluaisi ottaa kantaa kauheasti pelaajiin. Tuo, että tuntuu enemmän tyytyvän herättelyäänestämän. 2.päivänäkin kun Iku listaile, hän ilmeisesti piti minua ja horaanekoa epäilyttävinä, mutta kuitenkin herättelyäänesti. Mikset äänestänyt saman tien pahismaista pelaajaa herättelyäänen sijaan? Lievästi pahismainen.

Uudet viestit häneltä lähinnä vain vahvistavat kuvaani ettei hän haluaisi ottaa kantaa pelaajiin. Lähinnä tuo Musin siirtyminen ensin hieman pahismaisiin ja sitten takaisin neutraaliin. Jotenkin tosi heikon tuntuista, ei mitään vahvaa kannanottoa, että ”Mus mus on pahismainen!”, vaan vain lievästi ja koko pahismaisuus mainitaankin vasta jälkikäteen (mainitsi kyllä että pitää mahdollisena, muttei suoraan kertonut onko pahismainen ja miksi). Pahismainen.

Jite:
Näen hänen keksimänsä yksärijutteluiden sisältöen paljastuksen pienesti hyvismäisenä asiana, mutta hänen eilinen käyttäytymisensä kyllä ohittaa tämän. Kuten jo eilen puhelinkin, hänen syytöksensä zeremiä kohtaan hämmästyttää minua. Jite itse totesi keskustelussaan Ikun kanssa hänen viestinsä olleen täysimittainen hyökkäys Ikun kommentteja vastaan, johon verrattuna pieni kysymys on mielestäni aika vähäinen asia, varsinkin kun itselle tuo kysymys tuntui aika ystävällisesti esitetyltä, kun oli hymiökin perässä. Lisäksi hänen muutkin pointtinsa noissa viesteissä tuntui hassuilta, muistaakseni mainitsinkin niistä jo aikaisemmin. Pidän mahdollisena jonkun, en muista kenen, esittämää teoriaa, että Jite pahiksena ei keksinyt miksi häntä pitäisi pitää hyviksenä, minkä takia hieman pelästyi asiasta. Pidän häntä kokonaisuudessa pahismaisena, huolimatta tuosta hyvismäisestä yksärijutteluiden sisältöjen paljastus -ideasta.

Ollut rauhallisempi palattuaan poissaololtaan. Mutta hän on ohittanut täysin häntä kohtaan heränneet epäilyt, mikä hieman ihmetyttää. Tulee mieleen, että hän haluaisi asian unohtuvan. Ja kaipailisin häneltä hänen eilen lupaamaansa laajempaa listausta, jotta tulisi selville hänen mielipiteensä muistakin kuin Ikusta ja Musista. Nyt vähän jää kuva, ettei hän miettisi muita lainkaan. Pahismainen.

Mus mus:
Kuten olen jo aikaisemmin puhunut, Surun pelastuksessa olisi järkeä, jos Musia ja Surua oltaisiin pidetty pahiskavereina ja sitten jos Mus olisi kuollut, oltaisiin Surua epäilty. Suru kuitenkin tapettiin yöllä, joten pidän tätä pelastusta hieman hyvismäisenä asiana. Ja kuten aikaisemmin puhuin, musin vastaus zeremin viestiin oli epäilyttävä tuon horaanekon syöttämisen kohdilta, varsinkin kun itse ei ole edes puhunut epäilleensä horaata. Lisäksi epäilyttävänä asiana näen hänessä tuon, miten tänään tyytyi lähettämään pikkuruisen viestin, joka sisälsi vain asiaa Valveen äänestä horaanekolle, eikä mitään muuta. Asiaa tässähän olisi vaikka mistä, joten tulee hieman kuva, ettei hän halua edistää peliä ja pahisten nappausta. Haluaisin häneltä kuulla mielipiteet pelaajista. Kokonaisuudessaan en tiedä mitä mieltä hänestä olisin, kun hänessä on sekä hyvismäisiä että pahismaisia asioita. Odottelen lisää materiaalia hänestä. Neutraali siis vielä.

Eilen Mus äänesti jeekakaa, jolla ei ollut vielä ääniä alla, vaikka Jiten äänestäminen olisi ollut paljon kannattavampaa hänelle. Tämän äänestämättömyyden selittäisi se, jos Mus olisi Jiten pahiskaveri, mutta koska en usko tähän (perustelut pahispari listauksessa), niin musta toi on hyvismäinen teko, koska en keksi muuta syytä tuohon toimintaan kuin sen, että Mus mus hyviksenä halusi tuoda mielipidettään esille. Tänään Mus sitten toteutti lupauksensa ja pohti kaikkia pelaajia, ja musta sieltä tuli hyviä pointteja. Kaiken kaikkiaan Mus mus on hyvismäinen.

Valve:
Hän ei ole paljoa muusta kirjoitellutkaan kuin yksäriominaisuudesta ja horaanekosta. Tarvitsisin enemmän materiaalia, jotta pystyisin arvioitsemaan häntä. Neutraali siis.

On ottanut enemmän kantaa pelaajiin näissä muutamassa viimeisimmässä viestissään. Ei mitään sellaista kuitenkaan, mistä voisin vetää mielipidettä suuntaan taikka toiseen. :/ Häneltä ois kiva kuitenkin kuulla mielipide Ikusta, muita pelaajia on aika lailla pohtinut, mut Ikusta on vaan ohimennen sanonut, että hän on hyvismäisempi kuin minä ja Mus. Neutraali edelleen.

Hyvismäiset: Mus mus
Neutraalit: Valve
Pahismaiset: Iku, Jite

Oon kyllä vähän ihmeissäni nyt kun tätä päivää lueskelin ja tuli jotenkin olo, että kaikki heittää kauheen nopeesti tänään äänensä, vaikka kyseessä on mahdollisesti viimeinen päivä :/

Valve kirjoitti:Hups, se olikin Mus musin viestissä, mutta se ei muuta asiaa juurikaan.

Hmm, musta se muuttaa? Sen sijaan että epäilisit mua toimimasta samoin kuin jotakuta muuta epäilisin, niin epäilet mua samasta jutusta mitä itse teet, eli samalla perusteella sinäkin olisit pahis. :/

Ja sitten ääneeni:
Mahdollisia pahispareja olisi siis Iku&Mus, Iku&Valve, Jite&Valve ja Mus&Valve. Musin uskon hyvikseksi joten vaihtoehdoiksi jää Iku & Valve ja Jite & Valve. En ole varma kumpi, Iku vai Jite on pahis, ja Valve näyttää joka tapauksessa mun pohdintojeni mukaan olevan, joten musta järkevintä olis tappaa Valve. Sikäli Jiten tai Ikun lynkkaaminen sopii mulle, mutta se olis musta riskialttiimpaa. Haluaisin huomenna vasta miettiä, että kumpi tosta kaksikosta on se toinen pahis. Eli ++Valve.

Toivottavasti joku vielä tulee puhumaan, vaikka kaikki taitaakin nyt olla äänensä antanut. :/


Jii kirjoitti:Päivä on päättynyt, iltaviesti tulee tässä kohta. :>


Jii kirjoitti:4. ilta

2 Jite (Mus mus, Iku)
1 Iku (Jite)
1 Mus mus (Valve)
1 Valve (Zey)

"Loppu on lähellä."

Viisi rohkeinta ja taitavinta kirjekyyhkyä olivat saapuneet maailmanreunalle. He lensivät rivissä, katsoen edessään avautuvaa loputtoman syvää kuilua. Tummat pilvet salamoivat heidän yllään, mutta kukaan ei tuntenut sulillaan lainkaan ilmavirtaa. Meri pauhusi heidän allaan, virraten putouksena yli maailmanreunan. Tuolla jossain olisi joku, jolle heidän täytyi kuljettaa viestinsä. Joku, jota maailmanloppukaan ei estänyt elämästä.

Kyyhkyt avasivat siipensä täyteen mittaansa ja iskivät niitä samanaikaisesti, syöksyen liitoon maailmanlaidan tuolle puolen, kohti sen loputtomalta näyttänyttä pohjaa. He väistelivät salamoita, puskivat läpi suurimman myrskyn, jota kukaan oli koskaan nähnyt. Heillä oli edessään elämänsä suurin haaste. Elämänsä pisimmät minuutit, fyysisimmät ja kehoa rasittavimmat sekuntit.

"Me pystymme tähän! Meidän täytyy pystyä!"

Joukon nuorin kyyhky alkoi hiljalleen nähdä valoa paksun ja tumman usvan takaa. Hän kurotti nokallaan ja yritti saavuttaa näkemäänsä.

"Bzzt. Piip, piip. Pim pom."

Kaksi kirjekyyhkyä ympäröi toivokkaan kirjekyyhkyn. He ääntelivät tavalla, jollaiseen kukaan kirjekyyhky ei olisi koskaan pystynyt. Elektronisia värinöitä ja mekaanisia piippauksia. Ne kääntelivät päitään epäluonnollisilla nykäyksillä, aivan kuin robotit. Hiljalleen hän alkoi nähdä kaiken niin kuin kaikki oikeasti oli. Kirjekyyhkyt muuttuivat hiljalleen teräväreunaisiksi, metallinkiiltäviksi matkapuhelimiksi. Siivet kapenivat ja sulat muistuttivat yhä enemmän propellin siivekkeitä. Kirjekyyhkyn vierellä ei enää lentänyt hänen tovereitaan, vaan kaksi matkapuhelinta. Niiden näytöille muodostui nauravat kasvot. Sähkömagneettiset aallot lävistivät kirjekyyhkyn, joka putosi välittömästi pimeyteen. Salama iski hänen ja viimeisten toveriensa viestikotelot hajalle.

Mirja Rekola (s. 20. huhtikuuta 1919) on suomalainen keihäänheittäjä, joka voitti kaksi kertaa keihäänheiton Suomen mestaruuden ja oli kuusi kertaa SM-mitaleilla. Hän voitti mestaruuden muun muassa olympiavuonna 1952. Hänen ennätyksensä oli 41,98 metriä, jonka hän heitti Nivalassa 1951. Hänellä on kaksi maaotteluedustusta. Hän edusti Eurajoen Veikkoja.

Viipurin kaupunginmuuri oli Viipurin vanhan kaupunginosan ympärille rakennettu suojamuuri. Viipurin linnan käskynhaltijana 1467-80 toiminut tanskalaissyntyinen Eerik Akselinpoika Tott rakennutti sen 1470-luvulla. Muurin rakensivat samat ulkomaalaiset muurimestarit, jotka rakensivat myös Olavinlinnaa vuonna 1477. Se oli ainoa suomalaisen kaupungin suojaksi rakennettu täydellinen kaupunginmuuri.

Bhutanin tunnus symboloi elämänkaarta. Bhutanin valtion virallinen tunnus sisältää buddhalaisuuteen viittaavia heraldisia elementtejä.


Loppujen lopuksi kirjekyyhkyistä ei ollut mihinkään. Kukaan ei onnistunut toimittamaan viestiään perillä, kukaan ei onnistunut syöksemään matkapuhelimia tuhoon. Vanhoista perinteistä ei näyttänyt olevan enää vastusta tulevaisuuden teknologialle. Kirjekyyhkyjen aika oli ohi.

Matkapuhelimet kääntyivät takaisin maailmanreunan oikealle puolen. He lensivät rinta rinnan ja katsoivat toisiaan tyytyväisinä. He painoivat yhtaikaa kauniita "lähetä"-painikkeitaan, ja matkapuhelimien aikakauden ensimmäiset viestit aloittivat matkansa vastaanottajilleen.

Tendu ("taandyy"), koko nimeltään battement tendu, on baletissa käytetty - ja siitä myös muiden tanssilajien käyttöön lainattu - termi jalan ojentamiselle suorana pitkin lattiaa "harjaten" siten, että nilkka samalla ojentuu. Liike voidaan tehdä eri suuntiin (sivulle, eteen, taakse) alkaen suljetusta jalkojen asennosta - ensimmäisestä, kolmannesta tai viidennestä. Muissa tanssilajeissa - esimerkiksi Cunningham-tekniikassa (nykytanssitekniikka) - saatetaan käyttää myös viistosuuntia.

Gahččanjávri on järvi Norjan Koutokeinossa. Järven pinta-ala on 4,71 km². Järvi kuuluu Alattio-Koutokeinojoen vesistöön.

the end

Kuolleet [10/12]
1. päivä Isch - suojelija
1. yö Suru - tavis
2. päivä horaaneko - tavis
2. yö zeremi - tavis
Kayu - tavis (antiaktiivisuuskuolema)
3. päivä jeekaka – tavis
3. yö Violet – tavis
4. päivä Jite - tavis
Mus mus - tavis
Valve - tavis


Äänestyspakot
Jite, Valve

Pahikset ovat voittaneet pelin ja moderni matkapuhelimien aikakausi voi alkaa. ^__^ Onnea Ikulle ja Zeylle!

Kiitos kans ihan hirmusti Vampirelle ja Heliodoralle, joista oli tosi iso apu pelissä. Laitan rooliviestit ja yönimet sun muut tänne vähän myöhemmin. Toivoisin tosiaan tosi paljon, että tänne laitetaan lähetettyjä yksäreitä, olisi tosi mielenkiintoista päästä lukemaan niitä! :)


Violet kirjoitti:Näköjään arvasin aika hyvin muiden rooleja. Tappio harmittaa hieman, sillä ainakin omasta mielestäni pelasin hyvin. No, onnea pahiksille ja kiitokset PJ:lle.


Iku kirjoitti:Kiitos kaikille, erityisesti Zeylle, joka oli loistava pahiskaveri. Minun ja Kayun viestintä on pääasiassaan offia, joten ainakaan minä en perkaa sitä tänne teidän ihmeteltäväksenne. Zey ja minun pahiskeskustelusta on varmaan järkevintä julkaista vain parhaat palat, mutta käytössäni olevalla tekniikalla siinä kestää.


Mus mus kirjoitti:No voihan höh :<. Tuli Zeytä mietittyä tässä vikana irl-päivänä, kun vikat keskustelut sen kanssa alko pahisvibattaa kovasti. Mitäs Jite olit niin epäilyttävä :D.


jeekaka kirjoitti:Mä olin tossa tiputtuani ihan satavarma että Zey ja Mus on pahiksia, mut en sit ollut päivän päättyessä paikalla niin en pystynyt enää vaikuttamaan asiaan :D No, olis toinen mennyt oikein kumminkin!

Yksäröintiä ei sit tullut hirveesti hyödynnettyä, oon niin sosiaalisesti estynyt ;<


Jite kirjoitti:Mä tiesin Ikun olevan pahis zeremi-showsta lähtien, nyt on todella hyvä fiilis! Zey kylläkin tuli puun takaa. Olisitte uskoneet mua :D Onnittelut pahiksille joka tapauksessa!


Jii kirjoitti:tavis
Spoiler:
Lentelit pilvien peittämällä taivaalla, korkealla, korkealla meren yläpuolella. Katselit meren aaltoja, äärettömiin asti ylettyvää sinisyyttä, joka ei näyttänyt loppuvan. Aina välillä tuulenpuuska iski pitkän matkan uuvuttamiin siipiisi niin kovasti, että höyhenesi irtosivat ja putosivat rauhallisesti kohti tuhansien metrien syvyisen meren pohjaa. Mutta kaikkeen tuulikaan ei pystynyt – jalkaasi kiinnitetty säiliö ei irronnut millään, ei edes koviin yrityksiisi nokkia se pois. Onneksi kuitenkin muistit tarkalleen, millainen viesti säiliöön oli tällä kertaa jätetty.

lainaus


Mielenkiintoista, vaikka sillä ei ollutkaan tekemistä juuri minkään asian kanssa! Ehkä se silti jollain hyvin merkillisellä tavalla olisi pelastanut lajisi tulevaisuuden? Olivathan julmaakin julmemmat matkapuhelimet syrjäyttämässä teidät tieltään! Et ollut kovin vakuuttunut niiden taidoista, vanhassa vara parempi, kuten tapasit aina sanoa! Teit kuitenkin kaikkesi sodassa uusia arkkivihollisiasi vastaan, et voinut hävitä tätä taistelua.

Olet rooliltasi tavallinen, nukut yöt ja päivisin yrität löytää pahikset. Voitat, kun molemmat pahikset ovat kuolleet.

Onnea peliin!

suojelija
Spoiler:
Lentelit korkealla taivaalla muiden toveriesi kanssa. Katsoit heidän päättäväisiä siipien iskujaan, vapautta, onnellisuutta. Heidän seurassaan tunsit olevasi jotain suurempaa, et ollut se tavallinen kirjekyyhky, taivaalla lentävä lähetti. Olit ystävä, toveri, äiti, olit aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Tietenkin halusit koko elämäsi ajan tehdä tätä kaikkea joillekin aivan muille – omille lapsillesi, mutta kun et koskaan löytänyt sopivaa kumppania, tyydyit olemaan äiti kaikille muille sitä tarvitseville. Ja samalla tietenkin olit se tylsä ja tavallinen lähetti, tälläkin kerralla viestisi piti sisällään muunmuassa seuraavaa.

lainaus


Olet rooliltasi suojelija. Suojelet joka yö haluamaasi pelaajaa kuolemalta. Et saa suojella itseäsi tai samaa pelaajaa kahta kertaa peräkkäin. Laitat joka yö minulle sen yön nimen ja seuraavan yön varanimen, ja vastaat tähän viestiin ensimmäisen yön varanimellä. Voitat pelin, kun molemmat pahikset ovat kuolleet.

Onnea peliin!

pahis
Spoiler:
Katsoit maasta käsin – anteeksi, antennein, sillä ethän missään nimessä omistanut käsiä – kuinka kirjekyyhkyt lensivät ylläsi kuljettaen jotain typerääkin typerämpää viestiä jalassaan. Nauroit ystäväsi kanssa, kuinka typeriä nuo linnut oikein kuvittelivat olevansa. Kuka nykypäivänä kuljettaa viestejä jalassaan ja lentää satoja, jopa tuhansia kilometrejä viestin vastaanottajan luo? Kauan siihen edes kuluisi aikaa? Päiviä? Viikkoja? Kuukausia? Hah. Sinun ei tarvinnut kuin vain painaa nappia, ja viesti olisi jo perillä. Voi, kunpa kirjekyyhkytkin olisivat kadonneet maailmasta yhtä helposti. Mutta kunhan muut näkisivät todelliset taitosi, oli varmaa, että kirjekyyhkyt tulisivat syrjäytymään viestiliikenteestä ikiajoiksi. Niiden tulevaisuus tulisi olemaan pelkkää kaupungin katujen häiriköintiä. Painoit ”Lähetä”, ja alle sekunnin tuhannesodassa viestisi oli jo perillä.

lainaus


Olet rooliltasi pahis, toinen pahis on . Voitte keskustella keskenään haluamallanne tavalla ja tapatte joka yö haluamanne pelaajan. Laitatte minulle joka yö sen yön nimen sekä seuraavan yön varanimen, ja vastaatte tähän viestiin ensimmäisen yön varanimellä. Voitatte pelin, kun teitä on enemmän tai samanverran kuin hyviksiä.

Onnea peliin!

roolilista
Spoiler:
horaaneko - tavis
Iku - pahis
Isch - suojelija
jeekaka - tavis
Jite -tavis
Kayu - tavis
Mus mus - tavis
Suru - tavis
Valve - tavis
Violet - tavis
zeremi - tavis
Zey - pahis

yönimet
Spoiler:
suojelija
ei nimiä

pahikset
1. yön varanimi: -
1. yö: Suru (jeekaka)
2. yö: zeremi (Mus mus)
3. yö: Violet (Valve)


Zey kirjoitti:Oli joo kiva peli, tykkäsin :) Ikun kanssa oli kivaa pahistella, kiitos hänelle siitä :3 Mus musin kanssa oli tosi stressaavaa ircissä jutella, kun ei kerennyt edes harkitsemaan sanoja kunnolla nopean tahdin takia :D Ja viimeinen päivä oli kyllä tosi stressaava, olin ihan varma että joku, ainakin Jite, tulee sekoittamaan peliä vielä ennen päivän päättymistä. Ja arvatkaa vain pitikö mun päivitellä topaa muutaman sekunnin välein, kun näin Musin olevan paikalla? :D Aattelin kokoajan että nyt se tuli vaihtamaan äänensä Ikulle, mut ei onneks :D

Voisin katsella mitä keskusteluja multa löytyy, jos jokusen tännekin laittaisi jossain vaiheessa :) Mutta joo, kivaa oli, kiitos kaikille :3


zeremi kirjoitti:Kiva peli, vaikka tiputettiinkin alkupuolella.

Zey: Sun pahikseutes alko leijuu aika pahasti tossa kolmannen ja neljännen päivän aikana. Sun mielipiteet alko olee vähän liian yksinkertaisia Zeymäiseen pelaamiseen. :D En sit tiiä huomasko jotkin muut tippuneet sen pelin jatkuessa. Ole varoillas jatkossa! :D


zeremi kirjoitti:Oho.. Painoin lähetä vahingossa.

Iku puolestaan pelas musta aika näyttävästi. Ehkä tästä saa vähän esimakua, miten Iku tulee juonittelemaan jatkossa. Toivottavasti. :D

Kiitos PJ ym. Hauska peli-idea. :)


Vampire kirjoitti:Tätä peliä oli mukavaa seurata näin VPJ:n roolista. Naureskelin kyllä itsekseni, kun aina kun olin miettinyt tulevani tekemään väliaikalaskennan, niin huomasin että Jii oli ehtinyt ensin muuten olisin niitä nykertänyt useammankin. Pientä stressausta oli kyllä mulla VPJ:näkin, kun olis tarvittu varittajaa ja ainoa ilmoittautunut oli pelistä jo tippunut eikä voitu ottaa varalle pelin luonteen ja yksärien takia. (ja pakko sanoa, että Jiin ingamet oli suloisia<3)

Pahiksille suurensuuret onnittelut, olitte hyviä ja hyviksille myös, hyvin tekin pelasitte! Ja olitte aktiivisia, kun vain yks tippui hiljaisuuden takia. *antaa kaikille halin*


horaaneko kirjoitti:Onnea pahiksille! :)
Harmi kun mun peli jäi niin lyhyeksi eikä päässyt edes varittamaan. :( Yksäröinti on kivaa. Olis ollut jos aika olis riittänyt... No joo, aika isolla mittapuulla lähin sitä harrastamaan. :D Ja heti kamalat epäilyt niskaan! Olisin toivonut että samana päivänä olis tapahtunut pahispelastus ja mun kuolemisesta olis ollut edes jotain hyötyä, mutta ei sitten. Hyvää peliä pahiksilta! c: Ja kiitos PJ:lle kivasta pelistä. ^^


Kayu kirjoitti:Plööh o3o mekin tipuin vahingossa, sei ollu tarkotus.

Jäi vähän pelin seurailu vähemmälle kun putosi, mutta soli kivaa niin kauan kun sitä kesti. Onnee vaan Ikulle ja Zeylle.
Eläkkeellä - Käyn kuitenkin välillä tarkistamassa mitä Kylään kuuluu :-).
Pelan nykyään Englnninkielisellä foorumilla.
Avatar
Mus
Kyläläinen
 
Viestit: 278
Liittynyt: 01.11.2013 21:34:51
Paikkakunta: Espoo
Kotiyhteisö: ResetEra
Palkinnot: 17


Paluu KEPPI 2014 Pelit K3:sta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa