Salemin kylä, 5. päivä päättyy 25.7. kello 21

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Salemin kylä, 5. päivä päättyy 25.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 28.06.2016 19:07:15

Salemin kylä

PJ: Jinmuru
VPJ/APJ:
Pelimode: Jitachi
Pelityyppi: kokeellinen peli
Pelaajamäärä: 12
Äänestyssysteemi: ToS-äänestyssysteemi


Luethan säännöt erittäin tarkasti! Tämä peli on Kylän mittapuulla kokeellinen peli (osa pelin säännöistä on jopa ristiriidassa Kylän yleisten pelisääntöjen kanssa), mutta se perustuu Town of Salem -peliin. Peliä on kuitenkin muokattu foorumille sopivammaksi, eli vaikka ToS olisikin sinulle tuttu, lue säännöt silti.

”On aika. Hän on ensimmäinen.”
He vilkaisivat nopeasti pomon näyttämää kuvaa ja nyökkäsivät. Oli aika noudattaa käskyä.

***

Kesti muutaman päivän, ennen kuin James Bondin ruumis löydettiin kodistaan. James oli kyläläinen, josta kaikki pitivät: hän oli saapunut muutama vuosi sitten syystä, jota ei oikein tiedetty. Nyt se kuitenkin selvisi: hänen talostaan löytyi salaisia dokumentteja, joissa puhuttiin kylässä toimivasta mafiasta.

Ja mafia oli aloittanut sodan kylää vastaan.

Salem oli vaarassa.


Päivä ja äänestys:
Päivä kestää kolme vuorokautta. Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin: --Nimi. Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista. Itseään ei voi äänestää.

Ensimmäisenä päivänä ei voi äänestää tai lynkata ketään.

Päivän aluksi julistetaan kuolleet, heidän roolinsa sekä heidät tappaneet roolit.

Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on yli puolet äänistä. Kun pelaajia on esimerkiksi 14, lynkkaamiseen vaaditaan 8 ääntä, kun pelaajia on 8, vaaditaan 5 ääntä ja niin edelleen. Muistakaa puolustautua ajoissa, älkääkä epäröikö tuoda roolianne esiin, jos saatte ääniä. Tässä pelissä ei kannata pihdata tietojaan tai hahmoaan. Jos kukaan ei saa yli puolta äänistä, päivällä ei lynkata ketään ja siirrytään yöhön.

Joillakin hahmoilla (Vanginvartija, kuollut Meedio) on toimintoja, joita käytetään päivän aikana. Niitä käytetään samalla tavalla kuin yötoimintojakin, eli lähettämällä yksityisviestiä PJ:lle PJ:n luomaan viestiketjuun. Päivätoimintoja voi käyttää päivällä mihin aikaan tahansa, ja mieltään voi muuttaa niin monta kertaa kuin tahtoo.

Kylän tavoista poiketen lynkatun pelaajan roolin julistamisen jälkeen on poikkeuksellisesti vielä tunti aikaa päivää, jolloin pelaajat voivat vielä keskustella ja päivätoimintoja käyttävät pelaajat voivat vielä miettiä valintaansa. Yön saapuminen julistetaan erikseen.

Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

:
Yö kestää kaksi vuorokautta. Suurin osa hahmoista toimii yöllä. Yönimet sekä muut toiminnot (hälytykset, testamentit ja tappoviestit) vaaditaan aina kaksi tuntia ennen yön päättymistä, jotta PJ:llä on tarpeeksi aikaa prosessoida kaikki yöllä tapahtuva. Mieltään voi muuttaa sitä ennen niin monesti kuin tahtoo.
Jos yönimeä ei ilmoiteta tai toimintoa ei käytetä, mitään ei tapahdu. Mikään yötoiminto ei ole pakollinen, esimerkiksi mafian tai Sarjamurhaajan ei ole pakko tappaa joka yö. Tässä pelissä ei voi ilmoittaa varanimiä.
Yötoimintojen tulokset näkyvät vasta yön päätyttyä.

Yöllä on seuraavat mahdollisuudet keskustella:
1. Mafia voi jutella keskenään.
2. Meedio voi jutella kuolleille (PJ luo viestiketjun, jossa on mukana kaikki siihen mennessä kuolleet, mutta eivät pelistä lähteneet pelaajat, sekä Meedion salatili).
3. Vanginvartija voi jutella vangitsemalleen pelaajalle (PJ luo viestiketjun, jossa on vangitun lisäksi Vanginvartijan salatili). Kun pelaaja on vankilassa, hän ei voi tehdä mitään muuta: ei omia yötoimintojaan tai (mafian tapauksessa) jutella muun mafian kanssa!
Kukaan ei voi perustaa yöllä omaa viestiketjua, eikä käyttää edellisten öiden keskusteluja. Kaikki keskustelut avaa PJ huijausten välttämiseksi.


Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Pelissä on äänestyspakon sijaan puhepakko joka toinen pelipäivä. Jos pelaaja ei puhu vähintään joka toinen pelipäivä tai poistuu pelistä, etsitään varapelaajaa. Jos varapelaajaa ei löydy seuraavaan aamuun mennessä, pelaaja kuolee aamuviestissä. Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolot ilmoitetaan normaalisti, ja ne suojelevat puhepakolta. Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole puhunut kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy puhua kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Town of Salemille ominaisia piirteitä
1. Kuoleman jälkeen: Kuolleet pelaajat voivat keskustella keskenään PJ:n luomissa viestiketjuissa. Kuolleet voivat keskustella pelistä päivien aikana ja yöllä jakaa tietojaan Meediolle. Päivisin Meedio ei näe kuolleiden viestejä.

2. Testamentit: Testamentti sisältää pelaajan viimeiset sanat, ja sellaisen voi tehdä jokainen pelaaja. Testamentti lähetetään PJ:lle yksityisviestillä. Testamentti tulee näkyville pelaajan kuoltua joko yöllä tai lynkkauksen jälkeen. Testamenttia voidaan kysyä myös pelin aikana todisteeksi pelaajan roolista. Siksi mafialle, Sarjamurhaajalle sekä Teloittajalle/Narrille voi olla suotuisaa pitää yllä valetestamenttia. Testamenttia voi käyttää monin eri tavoin (vaikkapa sitten sen oikean testamentin kirjoittamiseen tai yleiseen trollaamiseen), mutta hyödyllisin käyttötapa on merkitä hahmossa saadut tiedot sekä omat toimintansa ylös. Yön tulokset tulevat vasta yön päättymisen jälkeen, eli jos pelaaja kuolee yöllä, ei hän ehdi päivittää uusimpia tietojaan testamenttiin. Muutama esimerkki:
Spoiler:
Tutkija Erkki-Santeri Jonne
Yö 1. Hermanni: Seuralainen
Yö 2. Liekkipipo: Veteraani, Kostaja tai Mafioso
Yö 3. Olin vankilassa! >:(
Yö 4. Artturi-setä:
(Tässä esimerkissä tutkija on kuollut yöllä, jolloin hän ei ole ehtinyt päivittää tutkimansa pelaajan roolia testamenttiinsa.)


Spoiler:
Seuralainen Hermanni
Yö 1. Lukitsin Eeppisen saksofoni tyypin
(Jos tämän esimerkin Hermanni on tullut Sarjamurhaajan tappamaksi, on melko turvallista, muttei satavarmaa, olettaa, että Eeppinen saksofoni tyyppi on Sarjamurhaaja.)


Spoiler:
Veteraani Liekkipipo
Yö 1. En hälyttänyt
Yö 2. En hälyttänyt
Yö 3. En hälyttänyt
Yö 4. Hälytin, kukaan ei kuollut :)
(Tämän esimerkin Liekkipipo on todellisuudessa mafian jäsen, joka esittää Veteraania, mutta pelkän testamentin perusteella totuutta ei voi tietää.)


Spoiler:
Mun testamentti
Jätän kaikki mun 42 kissaa Hermannille <3


3. Tappoviestit: Tappoviestit ovat yötapon jälkeen näkyvä anonyymi, vapaaehtoinen viesti. Tappoviestin voivat jättää kaikki roolit, jotka voivat tietoisesti tappaa yöllä: siis Kummisetä tai Mafioso, Sarjamurhaaja ja Vanginvartija. Tappoviestissä voi perustella kohdettaan, johdattaa muita pelaajia vastustajien jäljille tai muuten vain trollata. Tappoviesti jätetään PJ:lle yön kohteen mukana. Muutama esimerkki:
Spoiler:
”Ei sanonut mitään roolia vankilassa”.

Spoiler:
”Mafiaperhe elää ikuisesti!!!! PS. Eeppinen saksofoni tyyppi on immuuni! Se on sarjamurhaaja! Tappakaa se!”

Spoiler:
”Looks like he PASTA AWAY ( ͡° ͜ʖ ͡°) ”


4. Kuiskaaminen: Päivällä kuka tahansa pelaaja voi kuiskata toiselle pelaajalle esimerkiksi jakaakseen omia tietojaan tai kysyäkseen toisen roolia. Foorumilla kuiskaaminen tapahtuu yksityisviesteillä. Kuiskaaminen ei kuitenkaan ole täysin yksityistä, sillä kun pelaaja kuiskaa toiselle, kaikki pelaajat saavat siitä ilmoituksen pelitopaan, esimerkiksi näin: ”Hermanni kuiskasi pelaajalle Erkki-Santeri Jonne”. Jos kuiskaat toiselle pelaajalle, lisää keskusteluun siis mukaan aina PJ, jotta voin tehdä ilmoituksen muille pelaajille ja seurata, että sääntöjä noudatetaan. Kuiskaaminen on ainoa tapa, jolla hyvikset voivat jakaa tietoaan ei-julkisesti. Pelin ulkopuolella (Skypessä, livenä, YKSITYISVIESTINÄ ILMAN PJ:N LISÄÄMISTÄ KETJUUN) tapahtuva tietojen jakaminen on huijaamista. Mafian jäsenetkään eivät voi kommunikoida keskenään päivisin muuten kuin kuiskaamalla!

5. Neutraalien roolien valinnat pelissä. Neutraaleilla rooleilla, tässä tapauksessa Teloittajalla/Narrilla, on vapaus auttaa joko kylää tai mafiaa tai Sarjamurhaajaa voittonsa jälkeen. Ensin tulisi tietenkin yrittää voittaa itse. Teloittaja/Narri voi voittonsa jälkeen auttaa sitä puolta, jota tahtoo. Teloittaja/Narri ei ole automaattisesti kenenkään puolella tai velkaa kenellekään. Sarjamurhaajakin voi toki hävittyään antaa tahtoessaan vinkkejä joko mafialle tai kylällä.

6. Immuunius. On kahta erilaista immuuniutta:
- Jotkut roolit ovat immuuneja yöllä, eli heitä ei voi tappaa yöllä. Vanginvartija ja Narri tosin ignooraavat immuuniuden. Jos yrität tappaa tapoille immuunin pelaajan, saat yön päätyttyä tämän viestin:
Kohteesi oli immuuni hyökkäyksellesi!
Jos tätä viestiä ei näy, mutta kohteesi on elossa, Tohtori paransi hänet.
Pysyvästi tapoille immuuneja: Kummisetä, Sarjamurhaaja, Teloittaja
Väliaikaisesti tapoille immuuneja: Vanginvartijan vangitsema pelaaja

- Jotkut roolit ovat immuuneja Seuralaisen roolinlukitsemiselle.
Osittain immuuneja roolinlukitsemiselle: Vanginvartija (ei voi teloittaa kohdettaan, mutta koska kohde on valittu jo päivällä, voi silti vangita), Sarjamurhaaja (tappaa Seuralaisen)


Puolet ja niiden ryhmittymät:
Kylä: Pelin hyvikset.
Spoiler:
Ryhmittymät:
Tutkiva kyläläinen: Tutkija, Vartiomies, Sheriffi
Tappava kyläläinen: Vanginvartija
Suojeleva kyläläinen: Tohtori
Auttava kyläläinen: Seuralainen, Meedio


Mafia: Pelin pahikset.
Spoiler:
Ryhmittymät
Hämäävä mafia: Lavastaja
Tappava mafia: Kummisetä, Mafioso


Neutraalit: Eivät ole kylää eivätkä mafiaa.
Spoiler:
Ryhmittymät:
Paha neutraali: Teloittaja/Narri
Tappava neutraali: Sarjamurhaaja


Roolit: (Suluissa on Kylän omiin rooleihin verrattavissa oleva rooli. Lue kuitenkin hahmon tiedot tarkkaan, sillä niissä on varmasti eroja.)

Sheriffi (vrt. ennustaja): Saa tutkia yhden henkilön joka yö. Tulos on tarkkuudella viaton/mafia/Sarjamurhaaja. Kummisetä sekä neutraalit roolit näkyvät sheriffille syyttömänä. Lavastettu pelaaja näkyy Sheriffille mafiana.

Tohtori (vrt. suojelija): Saa parantaa yhden henkilön joka yö. Tohtori saa tietää, jos onnistui parantamaan kohteensa. Voi parantaa itsensä kerran, ja kaikkia muita niin monta kertaa kuin tahtoo. Samaa henkilöä voi myös parantaa peräkkäisinä öinä. Tohtori voi myös vahingossa parantaa pahoja ja neutraaleja rooleja (siihen ei tietenkään tule pyrkiä).

Tutkija: Saa tutkia yhden henkilön joka yö. Saa tietää roolin tarkemmin kuin sheriffi, mutta ei aina täydellisesti, vaan saa tietää joskus yhden, joskus kaksi mahdollisuutta henkilön roolista. Vaihtoehdot ovat aina samat.
1. Kohteesi on vartija: Vanginvartija tai Vartiomies.
2. Kohteesi on peittynyt vereen: Tohtori tai Sarjamurhaaja.
3. Kohteesi tahtoo oikeutta: Sheriffi tai Teloittaja.
4. Kohteesi kerää tietoa: Tutkija.
5. Kohteesi on manipuloiva kaunotar: Seuralainen.
6. Kohteesi työskentelee kuolleiden kanssa: Meedio.
7. Kohteesi ottaa ohjat: Kummisetä.
8. Kohteesi omistaa aseita: Mafioso.
9. Kohteesi nauttii huijaamisesta: Narri.
10. Kohteesi väärentää dokumentteja: Lavastaja. (Huom! Saat tämän tuloksen myös, jos kohteesi on lavastettu.)

Vanginvartija: Saa valita päivän aikana yhden henkilön, jonka raahaa vankilaan. Vanginvartija voi anonyymisti kysellä vangitun pelaajan roolia yön aikana. Tällöin vangittu ei voi toteuttaa rooliaan. Vanginvartija voi teloittaa kohteensa: teloituksia on kolme. Vanginvartija voi teloittaa tapoille immuuninkin kohteen. Jos Vanginvartija teloittaa kohteen, joka onkin kyläläinen (ei siis neutraali tai mafiaa), Vanginvartija ei voi enää teloittaa kohteita, jotka vangitsee. Jos Vanginvartija vangitsee Sarjamurhaajan, Sarjamurhaaja tappaa Vanginvartijan, jos Vanginvartija ei päätä tappaa Sarjamurhaajaa. Tällöin Vanginvartija saa tietää, että vangittu oli Sarjamurhaaja. Vanginvartija voi vangita saman pelaajan monta kertaa ja peräkkäisinäkin öinä. Vankilassa olevaa pelaajaa ei voi tappaa yöllä. Ensimmäisenä yönä Vanginvartija voi vangita kohteen, mutta ei teloittaa tätä. Vanginvartija on uniikki rooli, eli pelissä voi olla vain yksi Vanginvartija.

Meedio: Voi puhua kuolleille anonyymisti yön aikana. Kuoltuaan Meedio voi ottaa yhteyttä yön aikana vielä yhteen elävään pelaajaan. Valinta tapahtuu päivällä ja kommunikaatio yöllä. Yöllä pelaaja, jolle kuollut Meedio puhuu, voi kuitenkin tehdä muut toimintonsa normaalisti.

Kummisetä (vrt. pääpahis): Mafian pomo. Päättää, kenet mafia tappaa, mutta ei itse käy tappamassa kohdetta (paitsi jos Mafioso on kuollut). On tapoille immuuni yöllä. Kummisetä ei voi ottaa kohteekseen toista mafian jäsentä.

Lavastaja (vrt. lavastaja): Mafian jäsen, joka voi kerran yössä valita kohteen, joka näyttäytyy Sheriffille ja Tutkijalle pahana. Lavastus on voimassa vain yhden yön, mutta Lavastaja voi lavastaa samaa pelaajaa niin monta kertaa kuin tahtoo. Samaa pelaajaa voi lavastaa useampana yönä peräkkäin. Lavastaja ei voi ottaa kohteekseen toista mafian jäsentä. Jos sekä Kummisetä että Mafioso kuolevat, Lavastajasta tulee Mafioso. Silloin hän ei voi enää lavastaa ketään, vaan saa Mafioson ominaisuudet.

Teloittaja: Neutraali hahmo, joka voittaa saatuaan oman kohteensa, joka on aina kyläläinen, hirteen. Jos kohde kuolee yöllä, Teloittaja muuttuu Narriksi. Teloittaja on tapoille immuuni yöllä.
Narri: Narri voittaa, kun hänet on hirtetty. Kun hänet on hirtetty, Narri valitsee yhden niistä, jotka äänestivät häntä, ja tappaa kohteensa yöllä. Jos Narri ei valitse kohdetta, se arvotaan. Narrin tappo ylittää yöimmuniteetit, eli Sarjamurhaaja, Teloittaja ja Kummisetäkin voivat tulla Narrin tappamiksi. Jos Narri tapetaan yöllä, hän ei voita.

Seuralainen (vrt. roolinlukitsija): Voi valita kerran yössä kohteen, joka ei voi sinä yönä toteuttaa rooliaan. Seuralainen voi lukita saman henkilön roolin monta kertaa. Saman pelaajan voi lukita myös monena yönä peräkkäin. Jos Seuralainen lukitsee Sarjamurhaajan, Sarjamurhaaja tappaa Seuralaisen. Tällöin Seuralainen saa tietää, että hän lukitsi sarjamurhaajan.

Mafioso (vrt. pahis): Mafioso käy tappamassa Kummisedän valitseman kohteen. Jos Kummisetä kuolee, Mafiososta tulee Kummisetä. Silloin hän saa Kummisedän ominaisuudet. Mafioso ei voi ottaa kohteekseen toista mafian jäsentä.

Vartiomies: Voi valita kohteen, jonka taloa tarkkailee. Vartiomies saa tietää niiden nimet, jotka vierailivat kohteen luona. Voi valita saman kohteen niin monta kertaa kuin haluaa ja peräkkäisinäkin öinä.

Sarjamurhaaja (vrt. kolmas osapuoli -sarjamurhaaja): Sarjamurhaaja valitsee kohteen, jonka tappaa yöllä. Sarjamurhaaja on tapoille immuuni yöllä. Jos Sarjamurhaajaa yritetään lukita yöllä (Vanginvartija tai Seuralainen), Sarjamurhaaja tappaa lukitsijan, mutta ei alkuperäistä kohdettaan. Sarjamurhaaja tappaa kaikki, jotka yrittävät blokata häntä: siispä joskus Sarjamurhaaja voi tappaa jopa kaksi roolia yhdessä yössä, jos sekä Vanginvartija että Seuralainen ottavat Sarjamurhaajan kohteekseen (eikä Vanginvartija teloita Sarjamurhaajaa).

Roolilista järjestyksessä
Spoiler:
Kylä (järjestyksessä tutkivat kyläläiset, suojeleva kyläläinen, auttavat kyläläiset, tappavat kyläläiset ja satunnainen kyläläinen):
Sheriffi
Tutkija
Vartiomies
Tohtori
Seuralainen
Meedio
Vanginvartija


Mafia:
Kummisetä
Mafioso
Lavastaja

Neutraalit:
Sarjamurhaaja
Teloittaja/Narri


Voittoehdot:
Kylä voittaa, kun kaikki mafian jäsenet ja Sarjamurhaaja on tapettu. Teloittajaa/Narria ei tarvitse saada hengiltä.

Mafia voittaa, kun kaikki kylän jäsenet ja Sarjamurhaaja on tapettu. Teloittajaa/Narria ei tarvitse saada hengiltä.

Sarjamurhaaja voittaa, kun kylän ja mafian jäsenet on tapettu. Teloittajaa/Narria ei tarvitse saada hengiltä.

Teloittaja voittaa, kun hän saa oman kohteensa lynkatuksi päivällä. Jos kohde kuolee yöllä, Teloittaja muuttuu Narriksi. Narri voittaa, kun hänet lynkataan päivällä.

Teloittajan/Narrin mahdollisen voiton jälkeen peli jatkuu niin kauan, että myös joko kylä, mafia tai Sarjamurhaaja voittaa, tai päädytään tasapeliin. Tasapeli on kuitenkin harvinainen: se voi tapahtua vain kahdessa tapauksessa. Ensimmäisessä tapauksessa kaikki viimeiset pelaajat kuolevat samana yönä, jolloin eloon ei jää yhtään pelaajaa voittamaan. Tasapeli voi tulla myös silloin, jos useaan päivään tai yöhön ei kuole ketään. Jos peli on päättymässä tasapeliin tästä syystä, siitä ilmoitetaan päivää ennen tasapeliä, jolloin päivällä tai yöllä täytyy kuolla joku, jos ei haluta tasapeliä.

Jos on tilanne, jossa kaksi viimeistä roolia eivät voi tappaa toisiaan, julistetaan voittaja ”by default”. Tässä pelissä mahdollisia tilanteita:
1. Kaksi viimeistä pelaajaa ovat Kummisetä ja Sarjamurhaaja → Sarjamurhaaja voittaa.
2. Kaksi viimeistä pelaajaa ovat Kummisetä/Mafioso ja Seuralainen → mafia voittaa.
3. Kaksi viimeistä pelaajaa ovat Kummisetä/Mafioso ja Vanginvartija ilman teloituksia → mafia voittaa.


Hahmot ingamessa:
Sheriffi: Rick Grimes
Tohtori: John Dorian
Tutkija: Sherlock Holmes
Vanginvartija: John Bennett
Meedio: Cole Sear
Kummisetä: Vito Corleone
Lavastaja: Henry Hill
Teloittaja: Walden Macnair
Seuralainen: Belle de Jour (K-11? K-13? NSFW?)
Mafioso:Al Capone
Vartiomies: Edward Cullen
Sarjamurhaaja:Hannibal Lecter (Varoitus: videon lopussa screamer! Suosittelen sulkemaan videon "Who won?" -kohdan jälkeen.)

Pelaajat:
aine (3. yö, Kummisetä)
Arese (1. yö, Tohtori)
Ariel (4. yö, Kummisetä)
flyra (2. yö, Lavastaja)
Halima
Horaaneko
justy
Lenune (1. yö, Meedio)
Raegan (2. päivä, Vanginvartija)
Ropsus (3. yö, Seuralainen)
Violet (1. yö, Sheriffi)
Zey (4. yö, Tutkija)


ENSIMMÄINEN PÄIVÄ EI OLE VIELÄ ALKANUT. Katsele hauskat videot ja lue pelin säännöt uudestaan odottaessasi päivän alkamista. Niihin on tullut jonkin verran muutoksia!
Viimeksi muokannut Jinmuru päivämäärä 21.07.2016 21:37:39, muokattu yhteensä 11 kertaa
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Salemin kylä

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 28.06.2016 19:56:12

1. aamu

Ingamen arvottu tyyli: haiku

"Onpa kamalaa
Mafia jahtaa meitä
Kuka auttaa?"

Kylä panikoi
Kummisetää naurattaa
Ha ha ha ha ha!

Onneksi kai on
joitakin sankareita
Salem pelastuu


Kuolleet:
James Bond, moraali

Puhepakot:
Ei kellään

Poissa:
Ei ketään

Päivä alkaa nyt ja päättyy perjantaina 1.7. kello 21.
Kunpa voisin tatuoida taivaan iholleni
Avatar
Jinmuru
Kyläläinen
 
Viestit: 1105
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Violet » 28.06.2016 20:09:45

Elikkäs terve kaikille, päästään pelaamaan taas vähästä aikaa. Hienoa. Ensimmäisenä päivänä kun ei voi äänestää (ainut asia, jonka olen säännöistä tähän asti lukenut), niin ehkä voidaan käydä jonkin sortin keskustelua hahmoista? Palaan asiaan sitten, kun olen lukenut säännöt ja hahmot.

Ja tervetuloa vielä uusille tulokkaille. Jos teillä ei ole aikaisempaa kokemusta juonittelusta, niin hihkaiskaa. Tällöin en töki teitä aivan yhtä terävillä kepeillä kuin muita (okei, se keppi on aivan yhtä terävä, mutten näin alkuun töki yhtä lujasti).
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1386
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 28.06.2016 20:18:47

Hei vain kaikki.
Nyt tämä sitten alkoi, ja heti sanottakoon, että pelaan ensimmäistä juonariani, ja jännittää, iih.
Ensi alkuun minun oli hiukan hankala hahmottaa rooleja, mutta kyllä tämä tästä.
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 28.06.2016 20:29:40

Itse varmaan lähden pitkälti linjalle, että tarkkailen ja epäilen, ja mitä äänestämisen tulee, niin en lähtisi räiskimään ääniä sattumanvaraisesti, ja tällä yritän selittää, että annan ääneni huolellisen harkinnan jälkeen.

Jos epäilyjä ei ole, niin sitten niitä on tehtävä vaikka miten pienistä tikuista.
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Zey » 28.06.2016 21:59:29

Jes, vihdoin pelaamaan! Ja kolme kommentiakin!

Violetin ensimmäinen viesti kyllä pistää silmään. Eikä valitettavasti hyvässä mielessä.

Violet kirjoitti:Ensimmäisenä päivänä kun ei voi äänestää (ainut asia, jonka olen säännöistä tähän asti lukenut), niin ehkä voidaan käydä jonkin sortin keskustelua hahmoista?

Jännä, että Violet näkee niin, että kun ei voi äänestää, niin sitten olisi parhainta keskustella hahmoista. Itselle ainakin ensimmäinen ajatus oli, että nyt voidaankin päivä kauemmin ruotia pelaajia läpi, niin ensimmäinen lynkkaus ei ehkä olekaan niin heppoisilla perusteilla tehty kuin yleensä. Toki kannatan, että pelin rooleja ja sääntöjäkin käydään läpi, nyt kun on niin paljon kaikkea erikoista. Mutta silti kohotuttaa kulmia, että Violet toi 1.päivän äänestämättömyyden kahdesta hyödystä sen vähemmän hyödyllisen ajatuksen esiin.

Toinen kohta mikä pisti silmään, oli lupailu hellemmästä tökkimisestä aloittelijoita kohtaan. Tokihan näin yleensä tapahtuu, että aloittelijoita katsotaan pinkkien pörröisten aurinkolasien takaa, mutta että oikein etsitään aloittelijoita ja julistellaan lempeämpää kättä, niin heittää kyllä kysymysmerkkiä mun päässä. En ymmärrä mitä hyötyä tuosta on, aloittelijat kun yleensä tuo itsekin oman taustansa esiin, eikä hellemmän kohtelun lupaaminen ainakaan pahisten nappausta edistä. Sen sijaan se kyllä herättäisi houkutusta, että kokenut (mutta Kylässä uusi) pahis tulisi innoissaan sanomaan olevansa aloittelija päästäkseen pelissä helpommalla.

Tekisi mieli hutkaista Violetia äänellä, mutta valitettavasti se taitaisi olla turhaa työtä. Niinpä tyydyn heittämään henkistä ääntä ja jään seuraamaan entistä tarkemmin hänen toimintaansa.

Ja sitten varmaankin on aika siirtyä hieman peliteknillisten asioiden puoleen.

Testamentti tuntuu olevan ehdottomasti hyvä juttu, jota kaikkien kannattaa käyttää (vaikkakin se luo henkeä uhkaavan ilmapiirin, ainakin jos Agatha Christien kirjoja on uskominen). Toki meillä on meediokin, joka voi välittää haudan takaa tietoja, mutta siinäkin tiedonsaanti kestää kauemmin verrattuna testamenttiin, plus meediosta ei voi tietää jos hän sattuukin kuolemaan – näin ollen tiedonsaanti voi venyä jopa pelivuorokaudella, millä voi olla suurikin merkitys siihen, miten tietoa voidaan käyttää hyödyksi tai voidaanko ollenkaan.

Toinen jännempi pelillinen seikka on kuiskaaminen. Itse en siitä näe juurikaan mitään hyötyä hyviksille – elleivät sitten varmat hyvikset halua jakaa toisilleen tietoa tai jotain. Näkisin kuitenkin sen enemminkin pahiksia sitovana seikkana, sillä he eivät voi muulla tavoin päivällä keskustella. Näin ollen jos pahikset kommunikoivat päivällä, kaikki tietävät. Toisaalta, tämä voi olla myös oiva lavastuskeino, jolla pahis yrittää lavastaa jotain toista pahikseksi kuiskailemalla tälle. Näkisin kuitenkin ehkä kuiskailun hyödyllisimpänä, jos hyvikset pidättäytyisivät tästä kokonaan (tai ainakin epävarmat hyvikset). Tällöin se voisi pelottaa tehokkaasti pahiksetkin hiljaisiksi, mikä voi osoittautua hyödylliseksi, sillä näin pahikset eivät voi sopia yllättävissä tilanteissa äänestyksistään ja suhtautumisistaan.

Rooleista ei ole ihmeempiä sanottavaa, vaikka ihan mukavan erilainen roolilista onkin. Lähinnä lähdin pohtimaan koko roolilistan kasaa, ja kuten yleensä tällaisessa kaikki ovat erikoisia -meiningissä, erikoisten massaesiintulo tulee mieleen. En kuitenkaan lähde tätä kannattamaan, sillä tässä pelissä yhdessä yössä voi kuolla jopa kolme pelaajaa, voi peli loppua aika lyhyeenkin. Ja kun ottaa vielä huomioon sen, että tässä pelissä viisi kahdestatoista pelaajasta haluaa pimittää oikean roolinsa, tulisi vain 2 varmaa hyvistä tällä keinolla. Ja todennäköisimmin ne olisivat ne ”hyödyttömimmät” ja pahikset yms. esittäisivät esimerkiksi sheriffin tai tutkijan kaltaisia rooleja, jolloin ennustuksiin ei voitaisi luottaa ennen roolihaltijan varmistusta. Ja tähän sassiin pahikset saisivat vielä tietää lähestulkoon kaikkien hyvisten roolit, ja voisivat napsia sitten yöllä kaikessa rauhassa. Yleistä avonaista esiintuloakin hyödyllisempi olisi piilotettu esiintulo. Tällöin vain yksi hyvis tulisi esiin paljastaen roolinsa. Näin ollen kaikki muut kuiskaisisivat roolinsa hyvikselle ja kaikkien roolit saatuaan hyvis kertoisi ne topassa. Näin tulisi mahdolliseksi se, että Sarjamurhaaja sanoisi jonkun pahiksen kanssa saman roolin, milloin olisi jo 2/3 mahdollisuus osua haitalliseen rooliin. Tämä kuitenkin vaatisi kaikkien hereillä oloa ja lisäksi kaikki haittaominaisuudet olisivat samat kuin normaalissa esiintulemisessakin. En kuitenkaan usko, että näistä massaesilletulemisista olisi hyviksille mitään hyötyä (tai ainakin olematonta verrattuna siihen, minkä hyödyn pahikset saisivat), joten kannatan normaalia ”olen kuolemassa, kerron siis roolini” -meininkiä.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja flyra » 28.06.2016 22:47:17

Viimeinkinviimeinkinviimeinkin! Mulla ehti jo motivaatio vähän notkahtaa, kun tässä kesti niin kauan alkaa, mutta nyt se kyllä taas nousi kun päästiin asiaan! :>>> hihiihiii! Oon siis pelannu ToSia (eli Salemin kyllä, käytän Town of Salem lyhennettä ToSia ihan salee koko ajan, pahoittelen. :D sillä viittaan ihan vaan tähän peliin näillä rooleilla!) ihan oikeasti nettipelinä useamman sata peliä, joten kokemusta tästä on. Siksi kannatan Violetin ajatusta rooleista keskustelemisesta - rooleja kun on niin hirvittävästi, että oikeasti voi mennä sekaisin. Toisaalta, tässä on hitaampi tempo ku oikeassa ToSissa, niin ehkä tää on helpompaa. Ja mullekin erilaista kun ehtii miettimään mitä tapahtuu eikä vaan pikapikaa yritä päättää mitä tekee ja mitä ei. :D

Päinvastaisesti Zeylle, mää en kiinnittäny mitään huomiota Violetin viestiin. Näin sen aivan normaalina aloitusviestinä - okei oisin peruspelissä kiinnitäny huomiota, mutta erikoisessa erikoispelissä en. Hahmoista on hyvä kesksutella kun niitä on paljon ja kaikenlaista sählinkiä voi syntyä, kun testamentit ym. muuttaa pelin suuntaa ja rooleille on monia eri strategioita miten niitä käytetään. Osa moninmutkaisempia, osa vähemmän, ja hyyvin suuri osa hyvin tilannesidonnaisia.
Zey kirjoitti:Jännä, että Violet näkee niin, että kun ei voi äänestää, niin sitten olisi parhainta keskustella hahmoista. Itselle ainakin ensimmäinen ajatus oli, että nyt voidaankin päivä kauemmin ruotia pelaajia läpi, niin ensimmäinen lynkkaus ei ehkä olekaan niin heppoisilla perusteilla tehty kuin yleensä. Toki kannatan, että pelin rooleja ja sääntöjäkin käydään läpi, nyt kun on niin paljon kaikkea erikoista. Mutta silti kohotuttaa kulmia, että Violet toi 1.päivän äänestämättömyyden kahdesta hyödystä sen vähemmän hyödyllisen ajatuksen esiin.

Niin tuota...ruoditaan pelaajia, joista tuskin on hirveästi materiaalia eikä ruotiminen johda mihinkään? Hyvä vaan kun ei voida randomtappaa/pakottaa esiin ennustajia (köhköh viime pelini), siitä oon samaa mieltä, mutta ToS siinä mielessä toimii eri tavalla, että infoa ei kannata piilotella ja puhuminen voi olla suorasukaisempaa, kun milloin vaan voi tapahtua mitä vaan. Itse en näe mitenkään vähemmän hyödyllisenä tätä, että puhutana rooleista, kun sillä mm. tutkija ja näkijä ja vanginvartija voi saaha vihjeitä kenet kannattaa tutkia tai vangita ja mitä se voi kertoa pelaajasta (ei mafiakuolemia -> oliko mafioso vankilassa jne., kannattaako tuplatarkistaa rooli lavastajan varalta yms.)
Enkä myöskään kiinnittäisi huomiota aloittelijaystävällisyyteen. Hyvä vaan tuoda esille kerta aloittelijoita on, niin he uskaltaa pelata rohkeammin eikä värjötellä nurkassa peläten että pilaavat oman puolensa pelin. Tällön pelistä tulee kaikille jännempää. Ja eipä mun kokemuksella Kylässä aloittelijoita oo päästetty ihan hirveän helpolla jos on syytä epäillä... :D En siis näe suurta riskiä tästä, että kokenut feikkaisi aloittelijaa.

Zey kirjoitti:Toinen jännempi pelillinen seikka on kuiskaaminen. Itse en siitä näe juurikaan mitään hyötyä hyviksille – elleivät sitten varmat hyvikset halua jakaa toisilleen tietoa tai jotain. Näkisin kuitenkin sen enemminkin pahiksia sitovana seikkana, sillä he eivät voi muulla tavoin päivällä keskustella. Näin ollen jos pahikset kommunikoivat päivällä, kaikki tietävät. Toisaalta, tämä voi olla myös oiva lavastuskeino, jolla pahis yrittää lavastaa jotain toista pahikseksi kuiskailemalla tälle. Näkisin kuitenkin ehkä kuiskailun hyödyllisimpänä, jos hyvikset pidättäytyisivät tästä kokonaan (tai ainakin epävarmat hyvikset). Tällöin se voisi pelottaa tehokkaasti pahiksetkin hiljaisiksi, mikä voi osoittautua hyödylliseksi, sillä näin pahikset eivät voi sopia yllättävissä tilanteissa äänestyksistään ja suhtautumisistaan.

Siitä on hyötyä hyviksille. Normipeleissä ToSissa (eli tällä roolilistalla) sillä ei ole hirveästi merkitystä, mutta monimutkaisemmissa on. Kuiskaamisessa on hyvät puolensa, esim. jos vanginvartija vangitsee tutkijan ja luottaa tutkijan testamenttiin (jota yleensä pyydetään kun vangitaan henkilö), he voivat kuiskailla päivällä toisilleen kenet vanginvartijan kantsii vangita. Tai tutkija voi kuiskia meediolle tms kun tietää hänen roolinsa. Huono puolihan tässä on se, että pahikset silloin tunnistavat kuiskijat, sillä tällöin vain tärkeät roolit kuiskailevat. Epäilen myös, että pahikset kuiskailisivat, koska voidaan nähdä, että he on pahiksia (tai onnistuneesti vievät hyviksen mukanaan hautaan, jos yrittävät lavastaa hyvistä pahikseksi. Mutta eihän me ennen kuolemaa varmuudella tiedetä kenenkään roolia joten vaikea ottaa kantaa mihin kuiskimiset kehittyy). Kuiskimiset tekevät pelistä jännemmän, joten käyttäkää niitä! Otetaan ilo irti erityyppisestä pelistä. :>

Zeyn massaesiintulopohdintaan. En myöskään kannata massaesiintuloa heti alkuun, mutta kun peli lähenee loppuaan ja alkaa olla varmoja hyviksiä tai muuten hyvät tsänssit voitolle, niin kannattaa kyllä kertoa roolinsa. Tällä tavalla saadaan esille tuplarooliclaimaukset (claiming a role = sanoo olevansa joku rooli, en osaa kääntää enää sutjakkaasti ;_; :D) jolloin lynkataan toinen ja katotaan tuliko huti vai ei. Totta kai tässäkin on sitten se, kehen luotetaan ja kehen ei, mutta yksityiskohdat sitten varmaan alkavat paljastaa. Pahikset ja sarjamurhaajakaan ei loputtomasti pysty esittää mitään roolia - mutta se vaatii toki aktiivisuutta, että jos väittää olevansa joku rooli, sitä lähdetään haastamaan. Siinä mielessä oon siis vähän eri mieltä, että jos tulee yksi hyvis esille ja hänelle kuiskitaan rooleja, niin mistä kukaan tietää onko tää tyyppi oikeasti ko. hyvis? Jos pahis väittää olevansa vanginvartija ja oikea vanginvartija ei ole hereillä eikä pääse väittämään vastaan, niin pahis saa tietää kaikki roolit, häntä suojellaan yöllä ja pahimmassa tapauksessa seuraavana päivänä paljastuu oikea vanginvartija (/väitteen haastaja - ToS:ssa yleensä luotetaan ensimmäiseen joka väittää olevansa rooli X, koska pahikset eivät sitä yleensä uskalla tehdä.)
-> kannatan siis piiloesiintuloa, esim. jos vahingossa pakotetaan tutkija esille esim. äänestämällä ja luotetaan häneen ja hänen testamenttiin, tällöin joukkokuiskiminen voisi toimia, jolloin tutkija voisi kuiskia suojelijalle, vanginvartijalle yms. mitä tarvii. Mutta ei välttämättä - kertokaa surutta roolinne jos teitä ollaan äänestämässä kuolemaan, niin saadaan informaatio ennen yötä hyötykäyttöön ennustajille ja vanginvartijoille jotta he ehtivät toimia, eikä vasta testamentin tullessa julki.

Pitäkää kaikki kivaa ja olkaa aktiivisia niin tää on paljon hauskempaa. :>> Ois varmaan hirveästi sanottavaa tästä pelistä ja rooleista ja kaikkea, mutta koska tääki viesti jo vähän venähti ja kello on jo unimisaika ja ajatus katkeilee niin ehkä jätän tän nyt tähän... :D
Avatar
flyra
Kyläläinen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 09.09.2014 20:04:32
Palkinnot: 5

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja justy » 28.06.2016 23:37:00

Hei vaan kaikille, hauska päästä pelaamaan viimeinkin myös suomeksi. Olen pelannut puolen tusinaa peliä englanniksi, mikä on välillä aika vaikeaa. Peleissä, joita olen pelannut on myös paljon vähemmän erikoisrooleja, joten en ole kauhean hyvä pohtimaan miten mitäkin roolia kannattaisi hyödyntää kylän voittoon. Mutta ilmeisesti Town of Salemissa on aina suurinpiirtein samat roolit ja flyralla ainakin vaikuttaa olevan kokemusta näillä pelaamisesta. Nyt jos vielä sitten olet kyläläinen, niin sinusta on varmasti apua! ;)

Olen Zeyn kanssa samaa mieltä siitä, että kuiskaamista kannattaa välttää. Mafia ei tässä pelissä pysty koordinoimaan toimiaan päivällä muuten kuin kuiskaamalla, mistä voi olla apua kun yritetään saada heitä napattua. Sitten toki jos saadaan varmistettuja kyläläisiä, niin voidaan antaa heidän kuiskailla.

Roolien massapaljastuksesta voisi tällaisessa pelissä olla hyötyäkin, Zey ja flyra tätä käsittelivätkin jo hyvin. Olen kuitenkin sitä mieltä että massapaljastuksia kannattaa harkita kuitenkin vasta jos kaikki pelaajat osallistuvat aktiivisesti peliin, muuten pahikset voivat ehkä käyttää hyväkseen epäaktiivisten rooleja.

Tämä peli on näköjään sillä tavallakin erikoinen, että mafioosojen täytyy tappaa kaikki kyläläiset. Osaako joku Town of Salemia pelannut sanoa, montako pelipäivää näissä yleensä menee? Ja onko jotain vinkkejä siihen miten sarjamurhaaja erityisesti voitaisiin saada kiinni? Näköjään se on asia jonka sekä mafia että kylä haluaa tehdä...
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 1996
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 29.06.2016 00:24:15

Olen Zeyn kanssa samaa mieltä siitä, että kuiskaamista kannattaa välttää. Mafia ei tässä pelissä pysty koordinoimaan toimiaan päivällä muuten kuin kuiskaamalla, mistä voi olla apua kun yritetään saada heitä napattua. Sitten toki jos saadaan varmistettuja kyläläisiä, niin voidaan antaa heidän kuiskailla.

Tässä olen justyn ja Zeyn kanssa samaa mieltä, en jaksa laittaa perusteluja, koska ne on jo esitetty kahteen kertaan ja puoliunessa ei ajatus suostu toimimaan järkevästi joten pahoittelut josihan hirveää höpöhöpöä kirjoitan.
Tuli muutenmieleen supertyhmä kysymys, mutta mitäs sitten jos jollain hahmolla ei olekaan testamenttia syystä tai toisesta?
#eitullutmuutakaankysymystämieleen
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Horaaneko » 29.06.2016 01:38:44

Oh yisss tätä on ootettu! Hirvee kasa rooleja ja kestää varmaan hetki että sisäistän kaiken (vaikka kahteen kertaan oonkin jo nuo säännöt käyny läpi :D) mut oon jotenkin aika hyped tästä pelistä, vaikuttaa niin erilaiselta ku mihin on tottunu!

Tuo kuiskaamisjuttu on vähän kinkkinen. Toisaalta tekis mieli kokeilla tuota kuiskaamattonuutta koska se tosiaan estäis pahisten keskustelun kokonaan päivällä (itse ainakin pahista pelatessani varsinkin loppupelissä ennen päivänloppuja viestittelen paljon pahiskavereille). Mutta sitten tuo, minkä flyra otti esiin (kommunikointi vanginvartijan kanssa) on hyvä pointti, että voitaisiin välttää hyviksen turha kuolema. Eli toinen vaihtoehto olis sitten, että kaikki pyrkisi kuiskaamaan (saataisiin tavallaan piiloon nuo tärkeät kuiskaamiset, ettei pahikset saisi kiinni niin helposti - jos vaan muutamat hyvikset kuiskailevat, antavat helpon kohteen pahiksille). Mitä ihmiset on mieltä - kuiskaillaan ihan sydämemme kyllyydestä vai ei ollenkaan? :D Itse kallistuisin ehkä kuitenkin ekaan vaihtoehtoon, oishan se kiva muutenkin ottaa erikoisuudesta ilo irti.

Massaesiintuloon sen verran, että loppupelissä joo, alkuun en sitä koskaan kannata koska vaikka saataisiinkin siitä paljon hyltyä hyviksille, tekee se pelistä vähän laimeen. En siis oo muutenkaan mikään massaesiintulojen ystävä, koska peli on paljon jännempää ihan tavallisella roolien selvittelyllä :D Mut joo loppupelissä, varsinkin nyt kun kaikki on erikoisia, voisin nähä tuon järkevänä. Mutta sen näkee sitten.

Zeyhän tarttu hanakasti kiinni Violetiin :D Tuon näen kyllä enemmän herättelynä, kun taas flyran yltiömäinen puolustelu Violetia kohtaan pistää silmään. En tiedä kehtaisinko itse pahiksena puolustella kaveria noin näkyvästi, mutta käänteispsykologialla ajateltuna olisi aika fiksua samalla ottaa samalla pesäeroa ja puolustaa kaveria. Itselläni ei oikeen mielipidettä tuohon ikuisuuskysymykseen (aloittelijoiden kohteleminen). Tuntuu et tää sama jauhetaan joka pelissä :D En aio henk koht kohdella aloittelijoita sen kummemmin eri tavalla, paitsi ymmärrän toki jos kaikki peliteknisyydet ei ole ihan niin sisäistettyjä yms. (niinko ei kyl mulkaan tän pelin kohdalla..)

Muistaakseni oon pariin otteeseen pelannut pelissä jossa on sarjamurhaaja (tai ainakin tuon tapainen rooli), ja muistan ainakin yhden pelin jossa tää kolmas osapuoli voitti aika nopeasti. Koen tuon roolin jokseenki isona uhkana, varsinkin koska saattaa niittää porukkaa kaksinkin kappalein yhtenä yönä. Narrihan ei sen kummempi uhka enää ole.

Mitäs muuta... Seuralainen, tutkija ja vartiomies on aika selkeitä rooleja. Lavastaja siitä ikävä rooli, että jos tutkija (oliks noita muita tutkivia rooleja?) ottaa kohteekseen lavastetun, ei lavastettua voi todistaa hyvikseksi tai pahikseksi, jos lavastaja jatkaa saman henkilön lavastamista.

Öäh en pysy enää hereillä pakko jatkaa pohdiskelua myöhemmin:D Oon pahoillani jos tää viesti on vähän sekava, kirjotettu ihan liian suurella univelalla silmät puoliummessa!
Ainiin ja tervetuloo kaikille uusille pelaajille vielä! :3 Ja toivottavasti tästä tulee kiva ja aktiivinen peli ~ Ite oon nyt vähän hiljaiselolla varmaan loppuviikon, lähen huomenna matkoille ja provinssirockissa menee loppuviikko. En ota kuitenkaan poissaoloa, koska ehin varmaan kirjotella jotain aina väliin!

"Looks like he PASTA AWAY ( ͡° ͜ʖ ͡°) ”

anteeks mutten kestä ::D
voi veljet
Avatar
Horaaneko
Kyläläinen
 
Viestit: 414
Liittynyt: 15.11.2013 11:34:05
Paikkakunta: Voi pojat
Palkinnot: 3

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Zey » 29.06.2016 06:14:54

flyra kirjoitti:rooleille on monia eri strategioita miten niitä käytetään. Osa moninmutkaisempia, osa vähemmän, ja hyyvin suuri osa hyvin tilannesidonnaisia.

Haluatko jakaa näitä strategioita? Itselle ainakin tuli vain mieleen juurikin tilannesidonnaisia strategioita ja vähän ”kannattaa tehdä miltä tuntuu” -tyyppisiä neuvoja, milloin niistä ei ole juurikaan mitään hyötyä lähteä käymään läpi.

flyra kirjoitti:Niin tuota...ruoditaan pelaajia, joista tuskin on hirveästi materiaalia eikä ruotiminen johda mihinkään?

Ainahan se ruotiminen täytyy aloittaa vähäisestä materiaalista. Olen kuitenkin sitä mieltä, että mitä aikaisemmin se aloitetaan, sitä nopeammin sitä materiaalia syntyy lisää. Ja kyllä se ruotiminen johtaa lynkkaukseen, mutta se vain tapahtuu 2.päivänä.

flyra kirjoitti:Itse en näe mitenkään vähemmän hyödyllisenä tätä, että puhutana rooleista, kun sillä mm. tutkija ja näkijä ja vanginvartija voi saaha vihjeitä kenet kannattaa tutkia tai vangita ja mitä se voi kertoa pelaajasta (ei mafiakuolemia -> oliko mafioso vankilassa jne., kannattaako tuplatarkistaa rooli lavastajan varalta yms.)

Itse näen peliteknisyydet asiana, jota pahiksienkin on helppo pohtia neutraalista näkökulmasta tuomatta näin mitenkään roolia esille. Paljon todennäköisempänä asiana pidän sitä, että pahikset saavat vinkkiä kaikkien rooleista, kuin että pahisten henkilöllisyydestä saataisiin vinkkiä. Eli peliteknisyyksiä kannattaa mielestäni puhua sen verran, että kaikki ovat varmasti kärryillä pelistä ja jos jotain hyviä ohjeita tulee mieleen erikoisille, niin sitten ne, mutta turha sen suuremmin jäädä pohtimaan asiaa.

flyra kirjoitti:Siitä on hyötyä hyviksille. Normipeleissä ToSissa (eli tällä roolilistalla) sillä ei ole hirveästi merkitystä, mutta monimutkaisemmissa on.

Toki siitä on hyötyä varmasti jossain pelissä, mutta juuri tässä en näe sitä juurikaan hyviksiä hyödyttävänä seikkana. Lähinnä kuiskaaminen vaikuttaa keinolta jakaa tai pohtia erikoistoimintoja, joita kukaan tuskin tulee pohtimaan, ellei erittäin vahvasti luota toiseen osapuoleen. Käytännössä katsoen siis täytyisi olla aika varma toisen roolista. Tutkijan ympärille voisi toki syntyä pieni piiri, mutta kun ottaa huomioon pelin mahdollisen lyhyen pituuden, sekä monet kuolemat, 2 varmaa hengissä olevaa hyvistä taitaa olla aikalailla maksimi, johon tutkijan kanssa voidaan päästä. Ja sekin vaatii onnekkuutta. Näin ollen tutkija voisi siis kertoa itsestään ja ennustuksistaan näille kahdelle henkilölle, mutten tiedä onko siitä juurikaan hyötyä. Nämä 2 varmaa hyvistä eivät voi olla varmoja tutkijan olevan todella tutkija, jolloin he eivät voi luottaa tämän ennustuksiinkaan noin vain, jolloin tieto on aika yhtä tyhjän kanssa. Mikäli tutkija pitää testamenttia, hänen roolinsa varmistuessa saadaan yleiseen tietoon kumminkin hänen aikaansannoksensa, joten sen takia ei asiaa tarvitsisi kertoa. Vanginvartijan kanssa jutteleminen toisi kyllä vanginvartijalle tietoa, mutta tällöin vanginvartijan olisi tarvinnut vangita tutkija ja uskoa tätä. Se että näin tapahtuu on toki mahdollista, mutta epätodennäköistä. Lisäksi kuiskuttelu toisi erikoisroolit ikävästi esille, kun käytännössä katsoen muilla ei ole juurikaan syytä kuiskutella. Kuten horaa totesi, kaikkien tarvitsisi kuiskutella sydämensä kyllyydestä, jotta oikeat kuiskuttelut voitaisiin peittettyä. Mutta tiedä sitten onko noiden mahdollisten kuiskutusten hyöty suurempi, kuin pahisten kuiskuttelujen estäminen, jonka tapahtuminen olisi ainakin varma, jos hyvikset pidättäytyisivät kuiskuttelemasta (tai sitten pahis kuiskaisi, milloin tiedettäisiin pahis).

flyra kirjoitti:Siinä mielessä oon siis vähän eri mieltä, että jos tulee yksi hyvis esille ja hänelle kuiskitaan rooleja, niin mistä kukaan tietää onko tää tyyppi oikeasti ko. hyvis?

Kuten sanoin, se vaatisi kaikkien hereillä oloa. Tällöin jokainen kävisi yhden esille tulon jälkeen hihkaisemassa jotain topaan ja jos kukaan ei väitää olevansa samaa roolia, voidaan henkilöön luottaa.

Apuva, nyt täytyy kiirehtiä töihin, etten myöhästy, täytyy jatkaa sitten töitten jälkeen. Ei pitäisi käydä Kylässä aamulla. :D
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 2348
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja flyra » 29.06.2016 09:38:25

Justy, hyvä että olet tiesi löytäny myös suomenkieliselle foorumille. :> Riippuu pitkälti pelistä kauanko kestää saaha kyläläiset hengiltä - mulla ois mututuntuma jostain 6-8päivästä, mutta liikkuvia osia on niin paljon, että vaikea sanoa. Riippuu millon sarjamurhaaja saadaan kiinni, tappaako sarjamurhaaja mafiaa jnejne. Sarjamurhaajan kiinnisaamiseen ei hirveästi ole kyllä vinkkejä. Ekana tulee mieleen, että tutkijan tuloksissa näkyy Tohtori/Sarjamurhaaja, joten Sarjamurhaaja voi sanoa olevansa Tohtori (näin ToSissa yleensä käy, ei aina koska SM tiedostaa tämän :P) ja se, että Sarjamurhaaja on immuuni öisin, joten jos tulee vain yksi kuolema yöllä, niin voi olla, että on osuttu kummisetään tai sarjamurhaajaan tai teloittajaan. Joten tappoviestejä kannattaa pohtia, jos mafia niissä kertoo osuneensa immuuniin. Kyseessä voi olla SM, Teloittaja tai Tohtorin suojelema/Vanginvartijan vangitsema, joten siitä voi saaha johtolankoja.

Arese, jos testamenttia ei ole, Jinmuru laittaa viestin että testamenttia ei löytynyt. Tällöin ei saaha ko. henkilön tietoja mikä on todella kriittistä mm. Sheriffin ja Tutkijan kohdalla, joten päivittäkää sitä testamenttia. :>> Toivottavasti saadaan sulta viesti jossa ei olla puoliunessa. :D

Horaa, onneks en oo ainoa joka on ihan innoissaan ja kyttä pelitopaa aina kun voi. :'D Tästä päästäänkin hyvin kuiskaamisasiaan - mää haluaisin, että kuiskitaan. Paljon ja ilman asiaakin, koska tää peli nyt vaan on tylsempi jos ei kuiskita. Kuiskimalla pääsee testaamaan luottamista ja jakamaan tietoa ja ylipäätään, se nyt vaan on kivaa! Ja, ,itä yltiömäistä on siinä, että muutamalla lauseella kertoo mielipiteensä toisen pelaajan epäilyihin eli että ei epäilytä ja näkee normiviestinä? :D Varsinkin, jos on ko. pelaajan kans samaa mieltä, että hahmoista tulisi puhua. :P (Kivaa reissua ja rockia!)

Zey, yritin niitä jo eilen illalla miettiä, mutta ei mullakaan oikeestaan muita tullu mieleen ku noita tilannesidonnaisia. Narrilla/Teloittajallahan on kyllä monia tapoja toimia (esittää ennustajaa ja syyttää kohdetta mafiaksi/sarjamurhaajaksi, avoimesti pelleillä menemään, keksiä sniikimpi juonittelevampi lähestymistapa (tyypillistä Kylässä muutenkin :D) jne.) ja ne kannattaa huomioida. Mafialla ja erityisesti Lavastajalla voi kans olla monia ajatuksia, lavastaako samaa henkilöä monesti peräkkäin vai vaihdella ja sekoittaa pakkaa, mutta sen näkee vasta myöhemmin pelissä (jos tutkivat roolit edes osuvat lavastettuihin - ja lavastaako lavastaja ylipäätään), kun sarjamurhaaja voi taas vaan spämmiä menemään ja tappaa kaikkia (huomioikaa, että sarjamurhaaja ja mafia saattaa alussa olla semiliittolaisia, kun molemmat tarvivat, että kyläläisiä saadaan hengiltä!). Seuralaisen kannattaa _aina_ kirjoittaa kenet roolilukitsee, niin voidaan aamulla tehdä päätelmiä, jos hän on kuollut sarjamurhaajaan. Ja ei piilotella infoa liikaa, se voi koitua kohtalokkaaksi odotella vielä yksi yö ja vasta testamentissa selvitä, että onkin löytänyt esim. mafioson tai sarjamurhaajan, jolloin voi olla mafiaoverpower äänestyksessä tms. Nää asiat kyllä lutviutuu pitkälti kun peli etenee - ja jokainen tekee vähän tyylillään. :D
Ruotimisessa meinasin siis, että tällä hetkellä se ei ihan johda tuloksiin - mutta tietty yön jälkeen kun selviää vähän rooleja ja kuka joku olisi/ei voisi olla, niin keskustelu käy helpommaksi. Tuossa on pointti ettei keskitytä vain peliteknisyyksiin, mutta niillä sattuu olemaan tässä pelissä aika iso rooli. ToS:ssahan ei siis juonittelua hirveästi ehdi tekemään, joten mennään pitkälti peliteknisyyksillä (onko joku sarjamurhaaja jos x kuoli ja y:tä blokattiin, miten jos on samasta ihmisestä eri ennustukset, mätsäillään testamentteja jnejne). Niistä siis kannattaa puhua, niin pahikset ei voita vahingossa sillä, että porukka ei hoksaa miten jonkun jutun pitäisi mennä.
-> eli teknisyyksistä varmasti tullaan puhumaan enemmän ku normipeleissä, minä ainakin tulen. :D Keskittyminen silti pahisten ja sarjamurhaajan löytämisessä.
Zey kirjoitti:Vanginvartijan kanssa jutteleminen toisi kyllä vanginvartijalle tietoa, mutta tällöin vanginvartijan olisi tarvinnut vangita tutkija ja uskoa tätä. Se että näin tapahtuu on toki mahdollista, mutta epätodennäköistä. Lisäksi kuiskuttelu toisi erikoisroolit ikävästi esille, kun käytännössä katsoen muilla ei ole juurikaan syytä kuiskutella.

Tässä pelissä epätodennäklöinen tapahtuu yllättävän usein. En ihmettelis hetkeäkään, että vanginvartija vangitsis jommankumman, Sheriffin tai Tutkijan heti ekana tai tokana yönä. x) Kuiskuttelulla myös saadaan sisältöä testamentteihin, jonne voidaan sitten kirjottaa että "x sanoo olevansa Sheriffi ja väittää että kahtena peräkkäisenä yönä y oli Lavastaja" jos toinen kuoleekin tai joku epäilyttää tai jotain. Tuo oli nyt ihan randomesimerkki, mutta testamenttiin voi kirjoittaa mitä on kuiskannut ja mitä siihen on vastattu - jos joku sanoo jollekin randomilla olevansa rooli x, tämä voi kirjoittaa testamenttiinsä että "joku väittää olevansa x, tsekatkaa". Mutta, olen silti sitä mieltä, että kuiskutellaan huvikseen. Peli on kivempaa - kyseessä kun on kuitenkin peli eikä mikään maialmanloppu. :D Olen aivan sitoutunut kuiskutteluun jos muutkin haluavat kuiskutella ja häiritä pahiksia ja helpottaa tutkivien roolien ja vanginvartijan ym. peliä.

Zey kirjoitti:
flyra kirjoitti:
Siinä mielessä oon siis vähän eri mieltä, että jos tulee yksi hyvis esille ja hänelle kuiskitaan rooleja, niin mistä kukaan tietää onko tää tyyppi oikeasti ko. hyvis?

Kuten sanoin, se vaatisi kaikkien hereillä oloa. Tällöin jokainen kävisi yhden esille tulon jälkeen hihkaisemassa jotain topaan ja jos kukaan ei väitää olevansa samaa roolia, voidaan henkilöön luottaa.

Topaan hihkaisemisessa voi kestää hetki, erityisesti jos saman roolin väittäjä sattuu olemaan pois paikalta ja virhe huomataan liian myöhään (esim. seuraavana päivänä), vaikka eihän se välttämättä todennäköistä ole että joku claimaisi juuri sen roolin, jonka haltija on poissa. :P Mutta silti, varman hyviksen saa ennemmin sillä, että Tutkija/Sheriffi löytää mafian/sarjamurhaajan, tulee tietonsa kanssa esille, tähän luotetaan (tai sitten ei mutta sen näkee aina sitten), lynkataan epäilty ja todetaan, oliko Tutkija/Sheriffi oikeassa -> suojelija yöksi tälle ja seuraavana päivänä kuiskutellaan rooleja. Tai jos esim. Tutkijan testamentti sanoo että "yö 2: Mangusti on Vanginvartija/Vartiomies", voidaan olla varmoja, että näin on -> varma hyvis. Tässä kuitenkin on tutkijalal niin vähän tuloksia, että hyvikseen osuminen on aika helppoa. Mutkia tietenkin sattuu matkassa ja jos jumalat päättävät että tehdään pelistä vaikeampi meille, niin Tutkija ja Sheriffi kuolevatm olemmat ekana/tokana yönä... Mutta kädet ristissä että niin ei kävisi. :D

Sanokaa jos ette ymmärrä mun hölinöitä, nää on mulle niin itsestäänselvyyksiä niin en oo aina ihan varma että ymmärtääkö muut. Ja oon niin pirun innoissani että höpöttäisin vaikka koko mun pelihistorian kaikki jännät tilanteet teille jos ne tähän jotenki liittyisi. :D
Avatar
flyra
Kyläläinen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 09.09.2014 20:04:32
Palkinnot: 5

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Violet » 29.06.2016 09:58:15

Zey: Sinäänsä ymmärrän pointtisi, että "ylimääräinen" päivä voitaisiin käyttää pelaajien ruotimiseen. Tämä ylimääräinen tapoton päivä kuitenkin osuu pelin alkuvaiheille, eikä sinne loppuun, missä pelaajien luokittelu on merkittävämpää ja jo saadun informaation perusteella luotettavampaa. Pelin painopiste ensimmäisenä päivänä ei kuitenkaan ole vielä siirtynyt pelaajien luokitteluun. Koska tehokkaalle ruodinnalle ei vielä ole edellytyksiä ja pelissä on kaikenlaisia kummallisuuksia, kannattaa mielestäni ehdottomasti aloittaa peliteknisyyksillä. Jos keskustelu tästä siirtyy luontevasti pelaajien analysointiin, on se vain plussaa.

Haluan vielä huomauttaa, että ruotiminen on paljon hyödyllisempää seuraavana päivänä, sillä silloin on kulunut ensimmäinen yö. Hahmoja todennäköisesti kuolee ja osa hyviksistä saa informaatiota.

Okei, huomioita peliteknisyyksistä ranskalaisilla viivoilla, koska pointit ovat yksinkertaisia:

- Tehkää hyvät ihmiset testamentti
- Kuiskimisen ja kuiskaamattomuuden edut pitää punnita tarkkaan. Tällä hetkellä näkisin, että kuiskimisen hyödyt hyviksille ovat hyvin epävarmat ja tilannesidonnaiset, eivätkä välttämättä realisoidu pelin aikana. Päiväkeskustelujen evääminen mafialta taas on selkeä hyöty, joka saadaan riskittömästi. Tällä hetkellä kallistuisin kuiskimattomuuteen, vaikka haluaisin tällä(kin) hetkellä kuiskutella kaikille randomisti.
- Massaesiintulo on tylsä ratkaisu, mutta tehokas. Toimii vain, jos kaikki ovat aktiivisia. Ei missään nimessä vielä tänään, sillä ei päästä tappamaan päällekkäisiä rooleja ja mafiat saisivat keskustella yöllä vapaasti informaatiosta. En vastusta massaesiintuloa.
- Meedio on hahmo, joka muuttuu pelin edetessä arvokkaammaksi. Voi auttaa hyvin sarjamurhaajaa vastaan, jos vaikka vanginvartija tai seuralainen osuu häneen.

Pelaajiin en ole voimakkaasti vielä keskittynyt, mutta:

- flyra vaikuttaa ensituntumalta aika samalta kuin viime pelissä. En voi tehdä tästä kuitenkaan vahvoja johtopäätöksiä.
- Zeyllä hyvä asenne kun laitetaan pahistennappaus kaiken edelle. Tässä pelissä peliteknisyyksien läpikäymisen tarve on kuitenkin korostunut.
- Aresesta ei ole jäänyt käteen mitään. Pelityyli vaikuttaa kuitenkin oudon tutulta
- Horaaneko leikkii Mettatonia.
- Justy on hereillä ja hänellä on pelikokemusta!
- Pelaajista Zey on käsitellyt eniten pelaajia, Horaaneko pohti jonkin verran minun ja flyran suhdetta ja flyra ilmaisi puolustelevasti, ettei pidä aloitusviestiäni epäilyttävänä.
-> Asenteestaan huolimatta Zey on käsitellyt enemmän peliteknisyyksiä kuin pelaajia (esim. kuiskailu on enemmänkin peliteknisyyttä kuin pelaajapohdintaa). Kuiskaamisen käsittelyyn ei myöskään liity Zeyn pointti siitä, että peliteknisyydet voivat tuoda erikoisia esille, jolloin pahikset voivat osua heihin helpommin.
-> Pitäisi tehdä johtopäätöksiä, mutta ei nyt jaksa.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1386
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 29.06.2016 10:13:35

[quote]Arese, jos testamenttia ei ole, Jinmuru laittaa viestin että testamenttia ei löytynyt. Tällöin ei saaha ko. henkilön tietoja mikä on todella kriittistä mm. Sheriffin ja Tutkijan kohdalla, joten päivittäkää sitä testamenttia. :>> Toivottavasti saadaan sulta viesti jossa ei olla puoliunessa. :D

... Tästä päästäänkin hyvin kuiskaamisasiaan - mää haluaisin, että kuiskitaan. Paljon ja ilman asiaakin, koska tää peli nyt vaan on tylsempi jos ei kuiskita [quote]
Katoin aamulla yöllä lähettämääni viestiä ja tuli ihan sellainen olo, että hups, älkää mua kattoko en minä tuota kirjoittanut :D
No joo, nyt olen hereillä ja valmis keskittymään oikeasti.
Eli joo, testamenttikysymys tulikin selvemmäksi itselle, kiitos flyra. :) Ja kuiskaamisasiaan vielä liittyen, vaikka komppailin eilen justya ja Zeytä kuiskaamattomuudessa, niin tavallaan luulen myös tajuavani sen pointin, että kuiskattaisiin niin paljon kuin huvittaa.
Tämä pelimuoto on itselle kuitenkin uusi tuttavuus, joten en osaa mitään hirveän rakentavaa sanoa ainakaan vielä, mutta tulen muuttumaan puheliaammaksi vielä. :D
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 29.06.2016 10:15:23

Jaahas, quote näköjään epäonnistui aiemmassa viestissä, hups..
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Lenune » 29.06.2016 10:30:32

Voi nyt adsafjladgdagjd... kirjotin viestiä yli tunnin ja sitten se hävisi bittiavaruuteen, kun tämä paskafoorumi heitti minut ulos.

Koska en tosiaan jaksa kirjoittaa koko asiaani uudelleen, eikä minulla ole siihen nyt aikaa, niin tiivistän. Ensinnäkin, jee! Mahtava idea pelata ToSsia foorumimuodossa! Oon pelannu ToSia jonkun verran, mutta vaikka roolit on samat niin varmasti tää jonkin verran eroaa, koska päätöksiä ei tartte tehdä parissa minuutissa, vaan on aikaa miettiä ja palata aiempiin viesteihin yms.

Joka tapauksessa pointtini, jotka halusin sanoa hukkuneessa viestissäni.
- Zeyn reaktio Violetin viestiin epäilyttää, koska rankka hyvistely. Violetin viesti vaikutti minun silmään lähinnä sellaiselta "sanon ensimmäiset asiat, jotka tulee mieleen"-viestiltä, joka ei kerro roolista. Sen sijaan Zeyn "mä ainakin ajattelin HETI, että koska ei voida pudottaa ketään ekana päivänä ni tää hyödyttää meitä hyviksiä, koska enemmän aikaa" -argumentti kuulostaa tosi hyvistelyltä. Huomauttaisin myös, että vaikka meillä olisi lupa lynkata ekana päivänä, niin millä todennäköisyydellä päästäisiin konsensukseen lynkattavasta? Mielestäni hyvistely vielä korostuu, koska selkeesti et ole miettinyt tätä äänestysasiaa ihan loppuun asti itsekään. Mä en ainakaan usko, että hyvikset äänestäis niin harkitsemattomasti ennen mitään tietoja tai yötappojen tuomia vihjeitä, että ketään saataisiin hengiltä ekana päivänä, vaikka se olisikin mahdollista.
- Flyran kanta kuiskimiseen hämää. Olishan se toki mukavaa kuiskia, koska siihen on mahdollisuus, mutta musta sen ehdoton kannattaminen on vähän pahismaista, koska hyöty ei-kuiskimisesta ainakin näin alussa on suurempi. Koen että asiasta on enemmän hyötyä hyviksille, jos emme kuiski ennen kuin meillä on varmistettuja hyviksiä ja tätä mieltä nähdäkseni olivat kaikki muutkin kantaa ottaneet ja kuiskimisen välttämistä kannattavat. Mutta ehdottomasti, jos saadaan varma hyvis, kannatan sitä, että kaikki kuiskaavat tälle roolinsa ja näin tää varmistettu hyvis voi kertoa, ketkä claimaa samaa roolia--->keskitytään heihin.
- Horaa huomauttaa Zeyn tarttumisesta Violetiin, mutta siirtyy siitä melko suoraan siihen, että Flyra puolustelee Violetia. Itse en näe ihan kamalasti puolustelua Flyran kommentissa, joten minusta on jännä, että sivuutat Zeyn nopean tarttumisen Violetiin ja koetat sen sijaan kääntää huomion Flyraan. Koet myös sarjamurhaajan isona uhkana, mikä on vähän yllättävää. Mun kokemus on, että sarjamurhaaja voittaa aniharvoin. Jotenkin myös hämäävää, miten sekä Horaa että Justy tuntuvat pohtivan Sarjamurhaajaa ja hänen nappaamistaan, mutta sivuuttavat mafian kokonaan.

//Viestejä väliin.

Justylle vielä, vaikka Flyra tätä jo selvittikin, tosiaan on vaikea ennakoida pelin pituutta Tossin perusteella, koska siellä on aina 15 pelaajaa (harmittavan usein osa antiaktiivisia) ja aika paljon on tuuristakin kiinni. Usein sarjamurhaaja napataan, kun mafian jäsenen testamentti kertoo, että "XX on immuuni" tai kun tutkija saa tuloksen, jossa yksi mahdollisuus on sarjamurhaaja. BTW vaikka se voi joillekin olla itsestäänselvää niin on hyvä muistaa, että tässä pelissähän päivä päättyy automaattisesti, vaikka ei olisi äänienemmistöä--->ketään ei lynkata. Joten on tärkeää olla aktiivinen lynkkajaisissa (ja tietty koko pelissä, että pysyy kärryillä), jottei olla tilanteessa, jossa ketään ei saada lynkattua päivällä, mutta mafia ja sarjamurhaaja napsii porukkaa pois öisin.
Lenune
Kyläläinen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 22.04.2014 19:03:11
Palkinnot: 2

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Horaaneko » 29.06.2016 10:59:01

Tuosta kuiskaamisesta vielä.. Jos me ei kuiskita ollenkaan, pahikset varmaan suunnittelee etukäteen ja yöllä mahdollisimman viimesen päälle kaikki asiat, eivätkä välttämättä edes tarvitse kuiskintaa päivällä. Mutta, loppupelissä uskon kyllä että tarvetta tulee ennen iltaäänestyksiä. Eli tuo kuiskaamisen pois jättäminen VOIS olla hyödyllistä. Mutta sitten taas mitä flyra mainitsi, tässä on semivähän pelaajia ja esim just tutkijan joutuminen vanginvartijan vangitsemaksi on ihan mahdollista. Voisko mitenkään toimia sellainen, että kuiskailu tapahtuis vaan alkupäivästä, eikä viimesenä päivänä (siis päivä kun lynkkaus tapahtuu) hyvikset kuiskailisi ollenkaan. Näin saataisiin kuiskailtua ja käytettyä hyödyksi pelin erikoisuutta, mutta pahisten peli vaikeutuisi, kun ennen päivän loppua ei voisi kommunikoida?

Violet kirjoitti:Horaaneko leikkii Mettatonia


Ohhhh yessssssssss.

flyra kirjoitti:Riippuu pitkälti pelistä kauanko kestää saaha kyläläiset hengiltä


Tää lausahdus pisti silmään sanavalintojen takia, vaikuttaa siltä että pahis pohti milloin peli päättyy hänen puolensa kannalta (kun kyläläiset on tapettu). En nyt tän takia ole flyraa huomenna äänestämässä, mutta hyvä pistää muistiin jos flyraa kohtaan syntyy vakavampia epäilyjä.

flyra kirjoitti:huomioikaa, että sarjamurhaaja ja mafia saattaa alussa olla semiliittolaisia,


Miten tää käytännössä tapahtuu, kun pelaajat ei tiedä toistensa rooleja? :0

Ja samaa mieltä flyran kanssa, että peliteknisyyksiä on hyvä miettiä (kerrankin oon tätä mieltä !!), itselle ainakin tullut tähän mennessä jo paljon selkeämmäksi pelinkuva mitä oli ennen aloittamista. Lähinnä liikoja pelitaktiikoita välttäisin, koska kokemusta on että Suuret Suunnitelmat menee yleensä pieleen enkä nyt muutenkaan näe hirmuisten strategioiden mainostamista pahiksille mitenkään kovin hyödyllisenä. Ainakaan näin alussa, pelin loppu on aina eri asia ja riippuu monista tekijöistä, sen näkee sitten.

flyra kirjoitti:(Kivaa reissua ja rockia!)


Kiitos! :3

Pelaajista ei vielä sen kummempaa sanottavaa.. Violetista saan jotenkin randomisti hyvisviboja, pelaaminen tuntuu jotenkin huolettomalta/rennolta? :D Zeystä on jäänyt yllättävän väritön kuva muutamien viestien jälkeen (luk. ot. tuota alun Violetin tökkimistä) mietin että johtuiskohan vaan siitä että Zey on yleensä eniten äänessä mutta nyt asiaa on taitanut tulla enemmän flyralta. Flyrasta on vielä ristiriitaiset fiilikset, pientä luottoa on syntynyt mutta aika varauksella, ei ole kuitenkaan tehnyt tai sanonut mitään mikä varmemmin viittaisi pahikseen/hyvikseen. Aresesta jäänyt mieleen vaan sekavat viestit. Komppaan Violetia, pelityyli vaikuttaa tutulta.. Justyn ainoan (?) viestin perusteella en osaa sanoo vielä sen enempää. Eli joo, ei mitään ihmeellistä sanottavaa vielä x)

Tuun varmaan vielä automatkan aikana kirjottelee jotain, tai viimestään illemmalla \o/
voi veljet
Avatar
Horaaneko
Kyläläinen
 
Viestit: 414
Liittynyt: 15.11.2013 11:34:05
Paikkakunta: Voi pojat
Palkinnot: 3

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Horaaneko » 29.06.2016 11:10:53

Ohoh sivuutin näköjään Lenunen viestin kokonaan! Vastaan vaan nopeasti itseäni koskeviin juttuihin, koska kiiire.
En kokenut Zeyn tarttumista Violetiin mitenkään ihmeellisenä, koska Zey tuntuu usein herättelevän pelin alussa pelaajia melko agressiivisestikin, ja tuo nyt itselleni ainaki näytti aika puhtaasti herättelyltä (asia on eri, jos Zey tuon Violetin ekan viestin perusteella päätyy tätä huomenna äänestämään, sitten alan kummastella). Flyra taas tuli tavallaan Violetin puolesta kumoamaan Zeyn epäilyt Violetia kohtaan, mikä itselleni pisti silmään.
Sarjamurhaajan voitollahan ei ole väliä hyvisten ja pahisten peliin, mutta tuo että pelissä on yksi ylimääräinen tappaja, joka pystyy pahimmassa tapauksessa lynkkaamaan kaksi yöllä, on miun mielestä uhka. SM:ää ei voi myöskään tappaa yöllä, joten jää täysin ns. hyvisten vastuulle. Aiheuttaa varmaan myös vanginvartijalle paineita pelaajan tulkinnassa, koska SM:n säästäminen koituu vartijan kohtaloksi. En sano että SM on pahempi uhka kuin pahikset, mutta kinkkinen tapaus kuitenkin.
voi veljet
Avatar
Horaaneko
Kyläläinen
 
Viestit: 414
Liittynyt: 15.11.2013 11:34:05
Paikkakunta: Voi pojat
Palkinnot: 3

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 29.06.2016 11:35:54

Eihän Violet sano missään, että pelityylini olisi sama jonkun muun kanssa? On ehkä hiukan hassua lähteä kertaakaan kahden tyypin pelityylejä koska pitemmän päälle jokainen on kuitenkin oma yksilönsä eikä voi tietää mitä joku muu on sanonut tai tehnyt :D
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Lenune » 29.06.2016 11:53:37

Horaanekolta idea kuiskimiseen. Periaatteessa pidän ajatuksesta, mutta toisaalta onko hyöty sitten kuitenkaan niin iso tälläkään tavalla? Vaikka pahikset eivät voisi kuiskia viime hetken äänestämisen kohdalla, niin koska edelleen lynkkaaminen vaatii äänienemmistön, niin voisi olettaa, että mahdolliset äänen kohteet on jossain määrin pääteltävissä jo alkupäivästä, varsinkin jos kylä saa vaikkapa yöllä kuolleen testamentista jotain tietoa, joka viittaa mafiaan. Tällöin mafia saa tilaisuuden juonia kuiskien loppupäivän taktiikkaa ja mahdollista puolustautumista/roolin claimausta. Samoin tää rajoittaisi tietojen esiintuomista, koska niitä ei kannattaisi kertoa heti päivän alussa ja antaa mafialle mahdollisuuksia reagoida, vaan vasta sitten viimeisen päivän alussa, kun kukaan ei periaatteessa saisi enää kuiskia. Mikä taas lisäisi riskiä viime hetken paniikkiin ja harhalynkkaukseen, jos pahis tässä kohtaa tulisi esim. tiedustelijaa/sheriffiä esittäen esiin ja väittäisi jotakuta hyvistä mafiaksi. Tosin nyt kun tätä pohdin niin tajusin, että kuiskimisen voisi sallia ainakin tuolle lynkkauksen jälkeiselle tunnille, jolloin hyvisten mahdollisuus taktikoida ja pohtia kuiskaten esim. yön kohteita, voisi tuoda etua.

Horaa. On toki osittain Zeyn taktiikkaakin, mutta kuten Violet huomauttikin, Zey ei sitten muutoin olekaan tarttunut oikein keneenkään, joten tuo yksi tarttuminen vaikuttaa aika kummalta. Myös ajoitus on vähän kumma, Zey on kuitenkin vasta kolmas topiciin kirjoittaja, joten tuntuu, että hän nyt vain haluaa korostaa hyvikseyttään, eikä tökkiä pelaajia kokeilumielessä. Tai musta ainakin on vähän hassua, että aletaan tökkiä tyyliin ainoaa, joka on peliin kirjoittanut, eikä odoteta useamman ihmisen aloituksia ja valita niistä sellaisia, jotka tuntuu tökkimisen arvoisilta/joista halutaan reaktioita. Myös se, että Zey oikein korostaa, miten hän ei todellakaan ajatellut ensimmäisenä mitään roolipohdintoja vaan nimenomaan äänettömän päivän hyötyä hyviksille, särähtää mun korvaan, koska sit tulee myös tunne, kuten selitinkin, ettei hän itekään oikeesti ole pohtinut kunnolla, kuinka paljon tästä päivästä nyt sitten oikeesti on hyötyä hyviksille.

Ja mä taas en näe mitenkään, että Flyra selittäisi Violetin tekemisiä sen enempää kuin sä vaikka nyt selität Zeyn tekemisiä. Enemmänkin näen Flyran pääpointiksi tuoda esiin sen, että roolien pohdinta ei ole niin hyödytöntä kuin Zey tuntuu ajattelevan. Violet nyt vaan tulee siihen mukaan, koska hän oli Zeyn kohde tämän esittäessä oman mielipiteensä. Toki sitten se osa, jossa Flyra asettuu Violetin kannalle aloittelijoiden suhteen, on ehkä vähän enemmän puolustelunomaista, mutta en nyt siinäkään ihan hirveästi näe puolustelua, enemmän vaan sen, että Flyra on Zeyn kanssa eri mieltä siitä, kannattaako aloittelijuuteen kiinnittää huomiota.

SM sitten. On toki uhka hyviksille, koska aiheuttaa ylimääräisiä tappoja, mutta myös mafian on saatava SM pois ja yhtälailla he osallistuvat äänestämiseen päivisin, joten ei SM:n poissaaminen pelkästään hyvisten harteilla lepää ja viimeistään parin yön päästä mafiankin on syytä alkaa etsiä SM:ää ihan tosissaan, koska yhtähyvin SM on vaaraksi pahiksille.
Lenune
Kyläläinen
 
Viestit: 20
Liittynyt: 22.04.2014 19:03:11
Palkinnot: 2

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Arese » 29.06.2016 13:08:34

Arese kirjoitti:Eihän Violet sano missään, että pelityylini olisi sama jonkun muun kanssa? On ehkä hiukan hassua lähteä kertaakaan kahden tyypin pelityylejä koska pitemmän päälle jokainen on kuitenkin oma yksilönsä eikä voi tietää mitä joku muu on sanonut tai tehnyt :D

Korjaan. Violetin viesti ei sattunut silmiini heti.

SM onkin jo ollut mietinnässä, totta, että on sekä kylän että mafian kannalta hyvä saada SM pois pelistä.
Arese
 

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja justy » 29.06.2016 13:43:04

Horaanekon viestistä tulee pahisvibat. Käyn alla läpi hänen pointtejaan vaihe vaiheelta, mutta yleisesti ottaen tuntuu että Horaaneko haluaisi tehdä ratkaisuja jotka helpottavat mafian pelaamista.

Horaaneko kirjoitti:Tuo kuiskaamisjuttu on vähän kinkkinen. Toisaalta tekis mieli kokeilla tuota kuiskaamattonuutta koska se tosiaan estäis pahisten keskustelun kokonaan päivällä (itse ainakin pahista pelatessani varsinkin loppupelissä ennen päivänloppuja viestittelen paljon pahiskavereille). Mutta sitten tuo, minkä flyra otti esiin (kommunikointi vanginvartijan kanssa) on hyvä pointti, että voitaisiin välttää hyviksen turha kuolema. Eli toinen vaihtoehto olis sitten, että kaikki pyrkisi kuiskaamaan (saataisiin tavallaan piiloon nuo tärkeät kuiskaamiset, ettei pahikset saisi kiinni niin helposti - jos vaan muutamat hyvikset kuiskailevat, antavat helpon kohteen pahiksille). Mitä ihmiset on mieltä - kuiskaillaan ihan sydämemme kyllyydestä vai ei ollenkaan? :D Itse kallistuisin ehkä kuitenkin ekaan vaihtoehtoon, oishan se kiva muutenkin ottaa erikoisuudesta ilo irti.


Horaneko sanoo että kuiskaaminen pitäisi sallia, koska se on hauskaa ja se voisi auttaa estämään hyvisten kuolemaa. Tämän näkemyksen jakaa myös flyra. Ilmeisesti flyran oletus on että vanginvartija jostain syystä vakuuttuisi vangitsemansa henkilön testamentistä niin paljon, että luottaisi tämän olevan hyvis ja nämä kaksi haluaisivat sitten kuiskailla päivällä. Olen itse epäileväinen tämän suhteen, sillä luulisi väärennetyn testamentin laatiminen olevan suht helppoa mafiosollekin, etenkin näin alkupelistä. Olen ehkä myös turhan ryppyotsainen kun minusta meidän ei pitäisi antaa mafialle mahdollisuutta päiväkeskusteluihin vain koska keskustelu voisi olla hauskaa.

Massaesiintuloon sen verran, että loppupelissä joo, alkuun en sitä koskaan kannata koska vaikka saataisiinkin siitä paljon hyltyä hyviksille, tekee se pelistä vähän laimeen. En siis oo muutenkaan mikään massaesiintulojen ystävä, koska peli on paljon jännempää ihan tavallisella roolien selvittelyllä :D Mut joo loppupelissä, varsinkin nyt kun kaikki on erikoisia, voisin nähä tuon järkevänä. Mutta sen näkee sitten.


En ole varma ovatko massaesiintulot hyväksi kyläläisille vai eivät, mutta taaskin ryppyotsaisuudessani olen epäileväinen sen suhteen pitäisikö päätös tehdä sen perusteella mikä on hauskaa, vai pitäisikö yrittää tehdä ratkaisu joka auttaa kylää voittamaan. Tulee vähän tunne että pahis Horaaneko ei halua joutua keksimään valeroolia, ja vastustaa paljastusideaa ensimmäisellä keksimällään argumentilla.

Zeyhän tarttu hanakasti kiinni Violetiin :D Tuon näen kyllä enemmän herättelynä, kun taas flyran yltiömäinen puolustelu Violetia kohtaan pistää silmään. En tiedä kehtaisinko itse pahiksena puolustella kaveria noin näkyvästi, mutta käänteispsykologialla ajateltuna olisi aika fiksua samalla ottaa samalla pesäeroa ja puolustaa kaveria. Itselläni ei oikeen mielipidettä tuohon ikuisuuskysymykseen (aloittelijoiden kohteleminen). Tuntuu et tää sama jauhetaan joka pelissä :D En aio henk koht kohdella aloittelijoita sen kummemmin eri tavalla, paitsi ymmärrän toki jos kaikki peliteknisyydet ei ole ihan niin sisäistettyjä yms. (niinko ei kyl mulkaan tän pelin kohdalla..)


Tässä yritetään mun mielestä aika heppoisin perustein heittää epäilyksiä flyran päälle. Tai ehkä olen epäileväinen vain koska olen flyran kanssa samaa mieltä siitä, etten nähnyt Violetin avausviestissä mitään eriskummallista. Pikemminkin se tuntui ystävälliseltä yritykseltä rohkaista uusia pelaajia osallistumaan aktiivisesti.

Muistaakseni oon pariin otteeseen pelannut pelissä jossa on sarjamurhaaja (tai ainakin tuon tapainen rooli), ja muistan ainakin yhden pelin jossa tää kolmas osapuoli voitti aika nopeasti. Koen tuon roolin jokseenki isona uhkana, varsinkin koska saattaa niittää porukkaa kaksinkin kappalein yhtenä yönä. Narrihan ei sen kummempi uhka enää ole.

Mitäs muuta... Seuralainen, tutkija ja vartiomies on aika selkeitä rooleja. Lavastaja siitä ikävä rooli, että jos tutkija (oliks noita muita tutkivia rooleja?) ottaa kohteekseen lavastetun, ei lavastettua voi todistaa hyvikseksi tai pahikseksi, jos lavastaja jatkaa saman henkilön lavastamista.


Alleviivaamani kohta on kanssa epäilyttävä. Tuntuu että Horaaneko on nimenomaan pohtinut sitä miten tutkijan katsetta voisi välttää jos olisi tavallinen mafioso. Muutenhan tuon lauseen voisi yleistää muotoon että tutkijan tulos ei koskaan ole varma, koska kummisetä tai lavastettu ei näy oikein.

Öäh en pysy enää hereillä pakko jatkaa pohdiskelua myöhemmin:D Oon pahoillani jos tää viesti on vähän sekava, kirjotettu ihan liian suurella univelalla silmät puoliummessa!
Ainiin ja tervetuloo kaikille uusille pelaajille vielä! :3 Ja toivottavasti tästä tulee kiva ja aktiivinen peli ~ Ite oon nyt vähän hiljaiselolla varmaan loppuviikon, lähen huomenna matkoille ja provinssirockissa menee loppuviikko. En ota kuitenkaan poissaoloa, koska ehin varmaan kirjotella jotain aina väliin!


Hauskaa Provinssia!
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 1996
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja justy » 29.06.2016 13:46:43

Äh, joudun jättämään lukemisen ja kommentoinnin kesken. Palaan asiaan illalla!
Avatar
justy
Kyläläinen
 
Viestit: 1996
Liittynyt: 24.05.2016 14:34:33
Palkinnot: 12

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Halima » 29.06.2016 13:53:49

Huh, heräsinpä viimein tähän peliin ja täällähän on jo kunnon keskustelut menossa! Itellä tulee näin kesäisin oltua huomattavasti vähemmän koneella kuin talvisaikaan, niin saapa nähdä kuinka aktiivisesti ehdin osallistumaan. Ja jotenkin juonitteluinnostuskin on vähän alempana kuin yleensä, ehkä siksi että tätä peliä piti odottaa näin kauan. Mutta jospa tää tästä lähtis innostamaan, ainakin on tosi kivoja rooleja ja kaikkea muuta erikoista!

Tässä on kyllä monenmoista hahmoa, kuiskaamisia ja testamenttejä ja vaikka mitä, mutta mun mielestä melkein kummallisinta on, että ensimmäisenä päivänä ei äänestetä. En oikein tiedä mitä mieltä olisin tästä, kun onhan se ekan päivän äänestys aika hakuammuntaa tietysti, mutta saapahan jotain materiaalia jatkopäiville. Jotenkin tuntuu että tää eka päivä on lähinnä alustusta ekalle yölle, että kaikki erikoiset/pahikset/sarjamurhaaja (eli öö, kaikki?) osaa jonkin perusteella valita kohteitaan.

Violetilta kieltämättä omituinen avausviesti. Zey tarttuikin jo tuohon "en töki uusia niin terävällä kepillä" -juttuun, mutta itseäni kummastutti myös se, että Violetilla oli niin kiire kommentoida peliin, ettei ehtinyt edes lukemaan sääntöjä ensin. Miksi oli noin kova kiire?

Roolilistasta ja esiintuloista oon samoilla linjoilla, ettei ainakaan vielä kannata tehdä mitään massaesiintuloja. Antaa tutkivien tyyppien tehdä työtä, sieltä saadaan jotain varmoja tuloksia ja parin päivän päästä kun on vähemmän porukkaa ja osan roolit jo tiedossa, voidaan miettiä uudestaan massaesiintuloakin. Tai ehkä jo huomenna, vaikea tietää miten tää peli kehittyy kun tää on niin erilainen kuin mikään mitä oon aikaisemmin pelannut.

Flyralla on selvästi kokemusta, eli paha ruveta väittämään hänen mielipiteitään vastaan tällaisena ennen ToSia kokeilemattomana. Hyvä että joku on pelannut tätä ennenkin (muukin kuin pj) niin saadaan ehkä paremmin toimimaan tämä kokonaisuus. Itse oisin nimittäin kans ajatellut ettei kukaan uskalla lähteä kuiskimaan kun heti luullaan pahikseksi, mutta tuossahan tulikin jo monta hyvää muutakin syytä kuiskia kuin pahikseus. Ja oon kyllä myös samaa mieltä siitä, että kuiskiminen tuo varmasti lisää hauskuutta tähän peliin, eli mun puolesta kukin voi kuiskia oman mielensä mukaan.

Hei ainiin tosiaan, Lenune muistutti tuosta että tarvii yli puolet äänistä samalle ennen kuin kukaan kuolee. Tässähän voi (ainakin muihin kylän peleihin verrattuna) tulla montakin tapotonta päivää, kun tyypit ei halua äänestää tai ei ainakaan pääse yhteisymmärrykseen lynkattavasta. Toivottavasti olen väärässä ja se yhteisymmärrys syntyy, ne päivätapot on kuitenkin hyviksille tosi tärkeitä, koska vaikka hyviksilläkin on yötappomahdollisuuksia, pahikset ja sarjamurhaaja tappavat kyllä paljon enemmän öisin kuin hyvikset.

Pelaajista en nyt osaa vielä kauhean paljon sanoa. Lenunella oli hyviä huomioita pelaajista, ja ainakin niitä lukiessani nyökyttelin kovin, eli taidan olla samoilla linjoilla. :D Lenune itsessään tuntuu hyvismäiseltä, Zey voisi hyvin olla pahis tai teloittaja, flyra on höpötellyt hyvismäisen oloisesti. Justyllä oli hyviä huomioita Horaanekosta, pientä epäilystä Horaan suuntaan ja Justy vaikuttaa enemmän hyvismäiseltä nyt näin alkufiiliksellä. Muista nyt mulla ei oo vielä oikein mitään mielipidettä.
Avatar
Halima
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1676
Liittynyt: 22.02.2016 20:02:26
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja aine » 29.06.2016 13:56:22

Huh, täällähän on jo paljon viestejä. Voisin kai mainita että oon muutaman juonarin pelannu joskus mooooonta vuotta sitten, joten saa nähdä mitä tästä tulee. ToSia oon pelannu vähän enemmän, mutta sitä oon pelannu lähinnä AllAny-modella eli roolilista on salainen ja aika epätasapainoinen koska siellä voi olla melkein mitä vain, joten tällaisen "normaalin" pelin peliteknisyyksiin pitää myös totutella vähän.

Kuiskaamisesta haluan sanoa sen verran, että ainakin ToSissa mafia kuiskailee päivisin aika harvoin, mutta se taitaa johtua nopeista vuoroista, joten en tiedä miten mafia tällaisessa pelissä kuiskaamista käyttäisi tai välttäisi. Veikkaisin kuitenkin, että mafia ei uskalla lähteä kuiskaamaan, jos muutkaan eivät kuiskaile. Toisaalta samoin muutkaan eivät välttämättä uskalla kuiskata, jos kuiskaaminen automaattisesti herättää epäilyt mafian jäsenyydestä.

Rooleista pahisten ja sarjamurhaajan lisäksi täytyy muistaa huomioida teloittaja, kun hänen kohteenaan on aina kyläläinen. Teloittaja voi siis vaikeuttaa hyvisten mahdollisuuksia paljonkin, ja sinällään kannattaa olla varovainen, ettei ihan noin vain lähde lynkkaamaan heti ensimmäistä syytettyä. Toisaalta teloittajan kiinnisaaminen ja kohteen selvittäminen voi olla hyödyllistä, sillä silloin esim tuon massaesiintulon järjestäminen on helpompaa, kun tiedetään jonkun olevan varmasti hyvis. Mutta sitten taas varman hyviksen tietäminen antaa mafialle ja sarjamurhaajalle helpon kohteen mutta onneksi meillä on kuitenkin esim tohtori auttamassa ja niin edelleen. Näitä mahdollisia tilanteiden kulkuja voisi jatkaa loputtomiin, mutta en ehkä kehtaa nyt jatkaa enempää ennen kuin peli etenee vähän pidemmälle.

Hmm, lisää viestejä ilmestynyt tässä välillä mutta nyt en valitettavasti ehdi tarkemmin perehtymään.
Avatar
aine
Kyläläinen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 01.06.2016 11:13:06

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Ariel » 29.06.2016 15:55:56

justy kirjoitti:Ilmeisesti flyran oletus on että vanginvartija jostain syystä vakuuttuisi vangitsemansa henkilön testamentistä niin paljon, että luottaisi tämän olevan hyvis ja nämä kaksi haluaisivat sitten kuiskailla päivällä. Olen itse epäileväinen tämän suhteen, sillä luulisi väärennetyn testamentin laatiminen olevan suht helppoa mafiosollekin, etenkin näin alkupelistä

Oishan se ihan mahdollista, vaikka niin että tutkija ois saanut oikein vanginvartijan, milloin ois melko varmaa et itteään tutkijaksi väittävä henkilö ois oikeastikin tutkija, koska mafioso tuskin rupeais arvailee kuka vanginvartija on, koska se menis niin suurella todennäkösyydellä väärin, milloin vanginvartijalle ois selvää, ettei se oo tutkija. Toi ois kyllä aika epätodennäköistä. Ja onhan niitä monia muitakin mahdollisuuksia sille et hyvikset haluais kuiskailla, tutkija vois ihan hyvin kuiskailla kaikille ketkä on tarkistanut hyviksiksi ja ne hyvikset luultavasti luottais tutkijaan jos se kertoo niiden tarkat roolit (tai niin tarkasti ku se ne saa). Ja tutkija vois kertoa kaikille tarkistamilleen hyviksille muiden roolit, millon saatais varmojen hyvisten porukka, joka luottais toisiinsa ja vois yhessä sopia yötoiminnoista.

Mä ite en ainakaan kieltäis kuiskailua kokonaan, joko niin et saa kuiskailla millon haluaa tai sit niin et saa kuiskailla vaan lynkkauksen jälkeisen tunnin aikana (millon siit ei ois mitään apua pahiksille, mut ei myöskään niin paljon apua hyviksille jos joku ei oo hereillä just sillon). Mä en tiiä kumpi noista ois hyödyllisempi.
Avatar
Ariel
Kyläläinen
 
Viestit: 32
Liittynyt: 27.09.2015 15:31:44

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Violet » 29.06.2016 16:23:39

Halima kirjoitti:Violetilta kieltämättä omituinen avausviesti. Zey tarttuikin jo tuohon "en töki uusia niin terävällä kepillä" -juttuun, mutta itseäni kummastutti myös se, että Violetilla oli niin kiire kommentoida peliin, ettei ehtinyt edes lukemaan sääntöjä ensin. Miksi oli noin kova kiire?


Ooh, avausviestini oikein jakaa mielipiteitä. En nyt tiedä miten tohon uusien pelaajien tökkimiseen pitäisi vastata, sillä onhan se totta, että uusien pelaajien kommelluksia katsotaan hieman läpi sormien. Itse en koe, että sen ääneen sanomisesta koituu haittaa. Osittainen tarkoitus oli myös vetää uusia pelaajie mukaan peliin esittämällä heille kysymys, sillä joskus uudet jäävät hieman hiljaisiksi ja epävarmoiksi, minkä vuoksi ovat sitten vähän enemmän syrjässä. Mitä tulee sääntöjen lukemiseen, niin asenteeni ennen pelin alkua oli "ei jaksa lukea", koska 1) sääntöihin olisi voinut tulla muutoksia (kuten tulikin) ja 2) joutuisin lukemaan ne vielä uudestaan pelin alkaessa ja 3) muutoksia pelaajakoon vaihtuvuudesta. Kun peli sitten alkoi, niin päätin lähettää enemmän tai vähemmän kohteliaan aloitusviestin, jonka perusteella muut pelaajat tietävät, että olen hereillä. Tarkoitus oli myös osaltaan aktivoida peliä nopeilla heräämisillä.

Arielin ehdotus kuiskimisesta päivätapon jälkeen kuulostaa mielestäni ihan hyvältä, tosin en ole kaikkea ajatuksessa vielä läpikäynyt. Muilla mielipiteitä?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1386
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja flyra » 29.06.2016 16:36:22

Ihanaa kun on lähtenyt peli käyntiin aktiivisesti. Eiköhän tää ala vähitellen jouhevasti siirtyä teknisyyksistä niihin pelaajapohdintoihin, niinku joku arvelikin. :> Lähdetääs siis mun edellisestä viestistä eteenpäin, katotaan muistanko niitä ajatuksia mitä mulla heräs tässä ku luin viestejä ekaa kertaa. :D (Suosittelen myös kaikille kokeilemaan ToSia – se on nopeatempoista mutta hauskaa! Hyvä Kylä-korvike!)

Ja nyt heti alkuun sanon kuten joku muukin jo sanoi, että epäilen, että SM voittaa. Se on tosi harvinaista ja yllättävän helppo napata yksinäisenä kulkijana kuitenkin, kun ei ole ketään puolulaisia. Painottaisin etsimistä mafiaan – Kummisetä kuitenkin näyttäytyy Sheriffille viattomana ja lavastaja onnistuessaan sotkee peliä enemmän kuin randommoottorisahamurhaaja. Näin oman kokemuksen perustella lausun tämän (ja tämän lausuttuani, katotaan niin SM voittaa koko paskan ylivoimaisesti. :D)

Violetilla on samoja ajatuksia ruotimisen hyödyllisyydestä mitä mullakin. Tykkään bulletpoint-listauksesta, napakka ja nyökyttelin itekseni eli samaa mieltä olen. (Poikkeuksena kuiskaukset, joista edelleenkin kannatan avointa kuiskutelkaa-kaikille-linjaa. Mutta, ehkä voin nyt joustaa ja siirtyä siihen, että jos nyt ei vaikka tänä päivänä ja ehkä ekan yönkään jälkeen kuiskutella hirveästi. Toisaalta, ei voi tietää mitä ekana yönä tapahtuu, esim. mitä Vartiomies näkee jne. Ja mitä ihme on Mettaton? :D) Haluaisin kuitenkin nähä mitä johtopäätöksiä teet Zeystä, kun mainitset että niitä pitäisi tehdä.

Areseen ei kommenttia, ei herätä tunteita. Lenune, I feel you. Mää kirjotan nyt omaani Wordiin ylös ettei Kylän bittiavaruus taas tuhoa tätä, niinku aiemmissa peleissä on liian monta kertaa käynyt. :D Lenunella on ihan hyvä pointti Zeyn hyvistelystä – en ite kiinnittänyt tähän alussa mitään huomioita innostuksissani, mutta kieltämättä tulee vähän erikoinen tunnelma viestistä.

Hyvä pointti Lenunelta (ja myöhemmin myös Halimalta) myös siitä, että on vaikea päästä konsensukseen lynkattavasta – tähän tulee kiinnittää huomiota. Jos ei äänestetä päivisin koska ei uskalleta kun vahingossa saatetaan saada hyvis esille, päivisin hyvikset eivät pääse tekemään mitään ja öisin pahikset rellestävät -> aika varma hyvishäviö. Joten kun ääniä alkaa kertyä, niin tulkaa esille roolinne kanssa, jotta ei vahingossa lynkata tyyliin Tohtoria sen takia, ettei hän puolustautunut ajoissa.
Lenune kirjoitti:Olishan se toki mukavaa kuiskia, koska siihen on mahdollisuus, mutta musta sen ehdoton kannattaminen on vähän pahismaista, koska hyöty ei-kuiskimisesta ainakin näin alussa on suurempi. Koen että asiasta on enemmän hyötyä hyviksille, jos emme kuiski ennen kuin meillä on varmistettuja hyviksiä ja tätä mieltä nähdäkseni olivat kaikki muutkin kantaa ottaneet ja kuiskimisen välttämistä kannattavat.

Tuossa on kyllä pointti, alkupäivinä varsinkin. En ehkä ihan loppuun asti ajatellut, mutta, haluaisin kyllä silti kuiskimista. En oo ToSissa kovinkaan monessa pelissä kuiskinu pahistovereille ollessani pahis päivällä – ehkä ihan vaan pari kertaa, kun ollaan oltu varmoja ettei pelissä ole ollut vakoojaa (näkee kuiskausten sisällön) ja hyvikset luottaa muhun/molempiin aivan 100%. En siis tiedä paljonko pahikset tätä nyt hyödyntäisivät kuitenkaan – itse nauttisin vain randomspämmäyksestä kaikille koska höpöttäminen on mukavaa. ;> (toisaalta, tää on mun eka foorumi-ToS joten en tiiä, tässähän kuiskimisesta voisi oikeasti olla pahiksille hyötyä kun päivät ei rullaa niin vauhdilla etiäppäin..)
En nyt oikein siis tiedä mitä mieltä tästä olla. Ehkä ekan yön jälkeinen päivä voitais olla kuiskimatta, koska todnäk ekana yönä ei tapahu mitään radikaalia, mutta vaadin saada asiallisesti että randomilla kuiskia pian! :< Horaanekolta muuten ihan hyvä ajatus kuiskimisesta, mutta kun niin. Voi olla että ennen päivän loppua tarvitsisikin kommunikoida jos kaksi varmaa hyvistä tietävät toisensa tai jotain. Ja pahikset vois silti alkupäivän kuiskailla muiden mukana.

horaaneko kirjoitti:flyra kirjoitti:Riippuu pitkälti pelistä kauanko kestää saaha kyläläiset hengiltä
Tää lausahdus pisti silmään sanavalintojen takia, vaikuttaa siltä että pahis pohti milloin peli päättyy hänen puolensa kannalta (kun kyläläiset on tapettu)

:’DD Nauroin ääneen. Ihan puhdas aivopieru. Ei helvetti oon mahtava. No deeper meaning, teknisyyksien selittämistä. Josko justy olisi pahis ja osaisi nyt laskelmoida montako päivää pitää sinnitellä hengissä. ;)) No ei, vitsi vitsi.
Sarjamurhaaja ja mafia saattaa olla semiliittolaisia voi käytännössä toimia siten, että SM osuu kummisetään yöllä (immuni -> ei kuole -> pääteltävissä että kyseessä joko suojeltu, exe tai kummisetä. 2/3 tsänssistä kuitenki on pahis, joten tiedon välittäminen voi olla kannattaa, että saadaan vihollinen pois pelistä.) tai Kummisetä SM:an. Horaan ajatuksia musta ja Violetin puolustamisesta en osaa kommentoida – olin eri mieltä, kerroin sen. :P

Lenunelta hyviä pointteja jälleen. Harhalynkkausriski on viimeisenä päivänä kun nopeasti pitäisi saaha äänet jollekin muulle taholle, joten jos jätettäisiin tämä nyt välistä. (Tässä välissä mulla alkaa keskittyminen herpaantua, mutta pusketaan nyt loppuun asti kuitenki.) Vahvistelua zeyn hyvistelyepäilyille Lenunelta, pientä nyökyttelyä täältäpäin, en nyt ihan näin vahvasti ite kyllä olisi kiinnittänyt huomiota tai osannut epäillä. Hyvä että joku osaa. Aloittelijanäkökulmani mielestäni perustelin jo aiemmin, joten eipä siitäkään sen enempää.
Areselta aika mitäänsanomaton viesti. Onneksi päivää ja on sanottavaa toivottavasti tulee.

Justylta pitkähkö viesti sitten. Hyvä huomio vanginvartijasta ja testamentista – en siis ajatellut sokeasti että luotetaan testamenttiin koska valetestamentti on helppo repäistä vaikka halosta, enempi ehkä sitä että testamentistä löytyy joku todiste millä perusteella luottaa tai yöllä tapahtuu jotain jännittävää (vangittu sanoo tulleensa hyökätyksi yöllä, jos esim. SM on kuollut -> hyökkääjä on mafia vangittu on hyvis, Vartiomies voi kolmantena osapuolensa astua peliin jos sattuu hyökkäyksiä ja suojelemisia ja kaikenmoista). Tai esim. Tutkija on tutkinut henkilö x joka on vanginvartija oikeastikin, ja vanginvartijahan tietty tietää tämän silloin todeksi (koska arvaaminen että joku olisi vanginvartija/vartiomies ei ole todennäköistä ja varmuudella jää kiinni) -> voisi luottaa. Paljon liikkuvia osia, mutta ei voi ikinä tietää.
justy kirjoitti: horaaneko kirjoitti: Lavastaja siitä ikävä rooli, että jos tutkija (oliks noita muita tutkivia rooleja?) ottaa kohteekseen lavastetun, ei lavastettua voi todistaa hyvikseksi tai pahikseksi, jos lavastaja jatkaa saman henkilön lavastamista.
Tuntuu että Horaaneko on nimenomaan pohtinut sitä miten tutkijan katsetta voisi välttää jos olisi tavallinen mafioso. Muutenhan tuon lauseen voisi yleistää muotoon että tutkijan tulos ei koskaan ole varma, koska kummisetä tai lavastettu ei näy oikein.

Itse en tätä näkisi. Yksinkertaistettu tapa puhua, helppo antaa esimerkkitapaus ja antaa sen puhua yleistettyjen juttujen puolesta. Näen kyllä pointin ja yleistävia sananvalintoja olisin itekin käyttänyt. (Kummallista, ettei horaa huomioi Sheriffin olemassaoloa – luulisi mafioson ajatelleen tätäkin, jos on ajatellut Tutkijaa myös? Teoriassa on aukko, mutta ei voi koskaan tietää.) Hieman kieltämättä epäilyttävää, ehkä sanavalintojen puolesta, mutta ei nyt erityisen.

Tähän väliin pysähyn horaanekoon nyt vähän enempi. Aiemmin päivällä ku luin horaan viestejä niin mulla nousi tosi vahvat sarjamurhaajavibat hänestä. Viestit, missä hän puolustautuu/kommentoi Lenunen viestiin erillisenä viestinä tuntui oudolta (ehti kirjoittaa pitkät sepustukset omaksi puolustamisekseen ja näen puolustautumisen vähän ohuena muutenkin, vaikea selittää, mutte kommentoimaan lyhyesti mitään muuta?). Hassu huomio myös, että ”pahikset varmaan suunnittelee etukäteen ja yöllä mahdollisimman viimesen päälle kaikki asiat”. Itsekö suunnittelsiit, vaikka et voi tietää ketä sarjamurhaaja tappaa, pitääkö alibiroolisi jos olisit pahis/SM vaikka et tiedä ketä tutkivat roolit ovat tutkineet, mitä hyvikset ylipäätään tekevät? Vaikea on etukäteen hirveän pitkälle mun mielestä suunnitella kun on niin paljon kaikkea auki. Myös painottaminen, että kuiskauksen poisjättö VOIS olla hyödyllistä on hassua, kun niin moni on ollu kuiskaamista vastaan ja halunnut sen käyttöä kontrolloidusti tietyissä olosuhteissa.
Ekasta horaan viestistä ei tuntunut hirveästi jäävän käteen. Iloinen meininki ja paljon sanoja, mutta sisältö jää ehkä vähän ontuvaksi. Olen siis vähän samoilla linjoilla justyn kanssa – mulle jäi kyllä enempi viboja, enkä jotenkin pysty noin tarkkaan viestin eri kohtiin tarttumaan ja osoittamaan tueksi vibailulle. Enkä mitenkään pysty perustelemaan miksi juuri SM-viba eikä yleinen pahisviba. Ehkä SM-rooli jännittäisi ja siksi horaa tuntuu pysyvän hyvin erillään muista pelaajista – ei pysty tekemään linkityksiä kuten esim. Zey huomioi Violetin hanakasti, minä Zeyn ja samoilla linjoilla Violetin kans, Lenune kommentoi tätä jne. Horaa jää irrallisentuntuiseksi. Emt. Hassua. Vähän epäilyttävää. Toisaalta, jotenkin aika horaamaista. Seuraillaan. En nyt ees löyä sitä yhtä sitaattia mikä mua hämmensi hirveästi aiemmin, hitto. (jos kuolen sarjamurhaajaan niin epäilkää!!11 /vitsi)

Sitten Halima. Jumalauta tää viesti venyy. Anteeksi. Ekana päivänä ei ToSissakaan äänestetä – mutta se on merkittävästi lyhempikin, yleensä vana tervehitään ja hölötetään 10-20sekuntia jotain randomia. Ekana yönä kun asioita vasta alkaa tapahtumaan – siks musta oli hämmentävää, että tää päivä on näin pitkä. :D Mutta saapa kaikki osallistua edes hetken ku kuka vaan voi kuolla ens yönä. En kannata massaesiintuloa huomenna – ensi yönä kun kuolee kuitenkin maksimissaan 2, jotka todennäköisesti ovat kyläläisiä (koska kyläläisiä on eniten kaikista pelaajista) ja varmaa infoa rooleista on aika vähän. Tietty siinä saa nopeasti tuplaclaimaukset esiin, mutta en näe hyödyllisenä. Samalla nimittäin tulee esille oikeat tutkivat roolit ja he heittävät veivinsä ennen kuin ehtii haukkaa sanoa. (Saa mua vastaan väittää, en todellakaan oo mikään guru tässä. :D) Hyvä pointti Zeysta teloittajana – mutta kuka olisi kohde? Violet kohteena tuntuu aika räväkältä aloitukselta (ja hyvältä tuurilta, että olisi jotain mihin tarttua pelin ekasta viestistä joka sattuisi olemaan kohteelta…).

aine. Onnea matkaan! (oon ToSissa fylrara, saa lisätä kaveriksi ;)) Ainella oli samoja ajatuksia kun mullakin, ei tiedä miten käytännöt toimii kun on pidemmät päivät ja ehtii ajatella. Teloittajan kanssa on vaikeahko pelata, kun me ei saaha kohdetta tietää ja Teloittaja voi hyvin valehdella kohteen kysyttäessä – toiveena saaha oikea kohde lynkattua siten tai sitten ei. Ei voi tietää. Mutta, Vanginvartija, jos Teloittaja paniikissa claimaa olevansa Teloittaja tai tämä on melkeinpä varmaa päivätapahtumien perusteella tai jotain, käytä kaikkia pelotteita variksenpeläteistä Hannibalin ihmistaideteoksiin jotta saat kohteen selville! (käytännössähän tämä tuskin onnistuu, mutta yrittää voi. Tai ettei ainakana unohu kysyä. :D)

//Ariel ja Violet väliin. Arielilla sama esimerkki vanginvartija-tutkija-keissistä minkä itekin esittelen ylhäällä. Tutkija kuitenkin saa varmoja tuloksia aika monesta, joten niihin kannattaa luottaa. Ihan ok esitys tuo, että kuiskittaisi vain lynkkauksen jälkeen, mutta toisaalta, se vaatisi aika monen läsnäoloa sen tunnin aikana, mikä voi tuottaa haasteita. Ite yhä haluaisin avata kuiskintaan muuhunkin - hyvin kun voi haluta kuiskia heti kun selviää kuolleet aamulla, jos on yön aikana saanut infoa jonka haluaa jakaa jne. ToSissa aika usein aletaan kuiskia kavereille heti kun voi, esim. kerrotaan varmalle hyvikselle ketkä hänen luonaan kävivät (vartiomies), tutkija kertoo tutkimalleen että tietää tämän roolin tjsp.
Violetin viesti hämmentävän lyhyt. Selvität omaa viestiäsi, muttet kommentoi muuta. Miksei? Muuten ei herännyt ajatuksia. Yllättävän pitkä vastaus, mutta onpahan nyt selvitetty sääntökysymykset ja kaikki. Anteeks tää veny jälleen, en osaa. ;___;;;;
Avatar
flyra
Kyläläinen
 
Viestit: 57
Liittynyt: 09.09.2014 20:04:32
Palkinnot: 5

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Violet » 29.06.2016 16:47:05

flyra: Olen aktiivisempi illemmalla. Tänään on veljen syntymäpäivät ja nytkin tajusin, että pitää mennä ottamaan kakku pois uunista.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1386
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Salemin kylä, 1. päivä päättyy 1.7. kello 21

ViestiKirjoittaja Jita » 29.06.2016 18:22:36

HUOMIO!!

Peli on väliaikaisesti keskeytetty sääntörikkomustutkinnan vuoksi. Yritämme selvittää tilanteen mahdollisimman nopeasti. Pelikello pysähtyy nyt väliaikaisesti, ja uudesta päivän päättymisajasta ilmoitetaan pelin käynnistyessä uudelleen. Pahoittelemme tapahtuneesta aiheutuvaa haittaa.

~Jita, pelimode
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 804
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron