Penaalissa, peli on ohi!

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Penaalissa, peli on ohi!

ViestiKirjoittaja Zey » 19.04.2014 20:53:52

Penaalissa

PJ: Zey
VPJ/APJ: Jinmuru :>
Pelityyppi: Peruspeli
Pelaajamäärä: 12
Äänestystapa:
Pelimode: Jitachi

”Olipa kerran pieni tyttö. Tyttö oli niin pieni, ettei hän vielä ollut koulussakaan, mutta asia korjaantuisi pian, sillä syksyllä hän aloittaisi koulun. Koulun alkua pienellä jännityksellä odottaessaan hän oli jo hankkinut hienon sinisen penaalin, jossa oli tähtikuviointi. Penaaliin hän oli hankkinut yksitoista pientä lyijykynää, jotka elivät penaalissa rauhallista elämää. Rauha ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä pian penaaliin saapui kaksi pyyhekumia, jotka ilkeästi halusivat pyyhkiä kaiken, mitä lyijykynät olivat taiteilleet. Yksi lyijykynistä kuitenkin ihaili pyyhekumeja, sillä häntä oli aina syrjitty lyijykynien seurassa. Se, että sattui omistamaan päänsä päällä hienon pyyhekumin, ei tuntunut olevan muiden lyijykynien mieleen. Niinpä kun pyyhekumit päättivät ryhtyä heittämään suttaajat ulos penaalista, pyyhekumillinen lyijykynä teki päätöksen. Hän tekisi kaikkensa auttaakseen pyyhekumeja. Asia vain olisi helpompaa, jos lyijykynät omistaisivat silmät.

Pyyhekumien julistettua sota, alkoivat lyijykynät kuumeisesti miettimään, miten ihmeessä he voisivat estää pyyhekumien valtauksen. Joku keksi keskustelemalla yrittää selvittää pyyhekumit ja sitten heittää heidät ulos. Muut pitivät ehdotuksesta ja niin asia oli päätetty. Aamun sarastaessa he selvittäisivät pyyhekumit.”

”Mutta eihän lyijykynät ja pyyhekumit voi keskustella, eihän niillä ole suuta!”

”Jaa, että lyijykynillä ja pyyhekumeilla ei ole suuta? Oi voi, kyllä niillä on suu. Jos et ole vielä asiaa huomannut (tai kuullut) niin kannattaa käydä katsomassa. Vai ettei lyijykynillä ja pyyhekumeilla ole muka suuta, kaikkea sitä kuuleekin! Nehän juonivatkin kaikkea aina selän takana! Omanikin on nousseet sotaan minua vastaan; lyijykynät katkaisevat teränsä aina kun yritän kirjoittaa ja pyyhekumit saavat päähänsä vain sutata tekstin, siistin pois pyyhkimisen sijaan. Vai ettei niillä muka olisi suuta...”


Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 4 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin -- Nimi. Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.
Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.
Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Erikoishahmot laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.
Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut (aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi). Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, menettely riippuu erikoishahmosta:
Pahikset: Tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.

Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.
Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Hahmot:

Hyvät:
9 tavallista lyijykynää nukkuvat yöt ja yrittävät päivällä löytää joukostaan pyyhekumit ja äänestää nämä pois penaalista. Lyijykynien tavoite on saada kaikki pyyhekumit pois pelistä. (tavallisia hyviksiä)

Pahat:
2 Pyyhekumit tuntevat toisensa ja voivat puhua keskenään yksityisviestein. Joka yö he valitsevat yhden muista penaalin asukkaista häädettäväksi ja päivällä he yrittävät esittää viatonta ja saada samalla lyijykynät äänestämään jonkun viattoman kuolemaan. Pyyhekumien tavoite on tappaa niin monta lyijykynää, että pyyhekumeja on saman verran tai enemmistö penaalissa. (pahikset)
1 Pyyhekumillinen lyijykynä on penaalissa asustava kansalainen, joka on liitossa pyyhekumin kanssa. Hän työskentelee pyyhekumien laskuun ja yrittää äänestää päivällä mahdollisimman monta lyijykynää pois penaalista samalla kun yrittää suojella pyyhekumeja. Pyyhekumillinen lyijykynä ei kuitenkaan tunne pyyhekumeja, ja näin ollen hän ei voi jutella myöskään heidän kanssa. Pyyhekumillinen lyijykynä voittaa pelin pyyhekumien voittaessa. (petturi)

Voittaminen:
Lyijykynät (hyvikset) voittavat, kun kaikki pyyhekumit (pahikset) ovat pois penaalista.
Pyyhekumit (pahikset) voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin lyijykyniä (hyviksiä).
Pyyhekumillinen lyijykynä (petturi) voittaa pyyhekumien kanssa.
Pyyhekumillista lyijykynää (petturia) ei tarvitse saada hengiltä lyijykynien (hyviksien) voittoon ja tätä ei lasketa pyyhekumiksi (pahikseksi) pyyhekumien (pahisten) voitossa.

Mukana (12/12):
Fizel - tavallinen, 2.yö antiaktiivisuuskuolema
Raegan -> Hagrid
Violet - tavallinen, 2.yö
Kimera - tavallinen, 2.yö antiaktiivisuus kuolema
Vampire - pahis, 2.päivä
Lemni - tavallinen, 1.yö
felarof
Janus -> Lemni - petturi, 3.yö
Naletao
Yut - tavallinen, 1.päivä
Kuma - tavallinen, 3.päivä
veivi - tavallinen, 4.päivä
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1952
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Zey » 19.04.2014 20:54:36

1.Aamu:

”Kun tuli aamu, kynät alkoivat liikahdella hermostuneina. Oli koittanut hetki, jolloin pyyhekumijahti alkaisi. He aloittivat harvasanaisen ja väkinäiseltä tuntuvan keskustelun. Kaikki muistivat keskustelun todellisen päämäärän ja siksi suhtautuivat toisiinsa normaalia pidättyväisemmin. Kaikki yrittivät vältellä itsestään puhumista – eihän sitä tiennyt vaikka puhuisi pyyhekumille! Tauot keskustelujen välissä saivat kaikkien olon vaivautuneiksi.”

”Mitä keskusteltavaa kynillä ylipäätään on? Nehän on kaiket päivät pimeässä penaalissa!”

”Ai mitä puhuttavaa? Yleensähän kynät eivät voi olla hetkeäkään puhumatta! Erityisen suulaita ovat juurikin lyijykynät. Ne kyllä keksivät puhuttavaa kaikesta, vaikkapa oman värityksensä muutoksesta, siitä kuka on selkeästi suosituin ja kuka taas vähiten suosituin. Tietäisitpä vain, miten kateellisia lyijykynät ovat kaikkein lyhyimmille lyijykynille! Tosin ne eivät taida tietääkään liian lyhyiksi käyneiden lyijykynien karmaisevasta kohtalosta...”


Kuolleet:
Ei ole. :>

Äänestyspakot:
Ei ole. :>

Poissa:
Ei kukaan. :>

Päivä alkaa nyt ja päättyy keskiviikkona 23.4. kello 21.00.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1952
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Vampire » 19.04.2014 20:56:52

Heissan, alkoihan tämä ja ihanaa nähdä näin paljon uusia nimiä pelaajalistassa :3 Vilkutukset kaikille o/

Eipä mulla taida näin alkuun olla muuta sanottavaa, muuta kun että saatan olla vähän anti näin ehkä keskiviikkoon asti. (tai tavallista hyshysmpi huhtikuun, kun on campnanowrimo) Mutta ei välitetä siitä ja tehdään tästä aktiivinen peli, jookos?
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 492
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Yut » 19.04.2014 22:24:32

Täällä ollaan, tosin taidan olla aika poissaoleva pääsiäisen loppuun asti myöskin.

Toiveenani on Vampiren tapaan aktiivinen peli. Tämän lisäksi pelin teemasta voisi tietenkin vetää johtopäätöksen, että aktiivisimmat kynäilijät aka kirjoittelijat olisivat hyviksiä ja pyrkisivät edistämään peliä, ja siten hiljaiset voidaan todeta kumeiksi. Tokihan tämä saattaa olla aivan turhan karkea teoria, mutta onko meillä muutakaan ekana päivänä juteltavaa. Eli aktiivisuutta tuetaan, kirjoittajia tuetaan, kyniä tuetaan.
Yut
Kyläläinen
 
Viestit: 7
Liittynyt: 24.11.2013 20:09:52

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Violet » 19.04.2014 22:56:58

Moikka kaikille, niin uusille kuin wanhoillekkin pelaajille!

Mitä nyt katsoin tuota roolilistaa, niin petturi, joka ei tunne pahiksia vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja on uusi tuttavuus minulle). Mielestäni tätä hahmoa ei kannata alkaa ylianalyoimaan, ettei vahingossa ala neuvomaan miten hänen kannattaisi pelata. Älkää ymmärtäkö väärin; en ole analyysia vastaan, mutta miettikää, mitä kirjoitatte.

Jos laskin oikein, niin meillä on yhteensä neljä päivää aikaa saada pahis kiinni, tai häviämme.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1362
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Raegan » 20.04.2014 01:18:57

Hih, huomenta vaan munkin puolesta! :) Hauska paasta taas pelailemaan, joskin oon talla hetkella Englannissa ja tuun vasta ensimmainen toukokuuta pois. Yritan siita huolimatta olla mahdollisimman aktiivinen, toivottavasti teita ei vaan mun "erikoismerkkien" puuttuminen haittaa! :)

Violet kirjoitti:Mitä nyt katsoin tuota roolilistaa, niin petturi, joka ei tunne pahiksia vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja on uusi tuttavuus minulle). Mielestäni tätä hahmoa ei kannata alkaa ylianalyoimaan, ettei vahingossa ala neuvomaan miten hänen kannattaisi pelata. Älkää ymmärtäkö väärin; en ole analyysia vastaan, mutta miettikää, mitä kirjoitatte.

Miten tallaista hahmoa voi ylianalysoida tai ylipaataan alkaa mitenkaan neuvomaan (jos tyyppi on pahisten puolella, ei kuuntele hyvisten neuvoja kuitenkaan ja pahisten vahan tyhma alkaa neuvoa topassa). Ja muuten, tietaaks pahikset etta kuka petturi on? Jos ei, miten tan hahmon pelaaminen eroaa tavallisesta muuten kuin etta yrittaa aanestaa pois hyviksiksi epailemiaan?

Violet kirjoitti:...niin meillä on yhteensä neljä päivää aikaa saada pahis kiinni, tai häviämme.

Oliks taa joku tahallinen provokaatio saada mut heiluttelemaan "tekohyvistelya" -tuntosarvia vai hah?
"You don't develop courage by being happy in your relationships everyday. You develop it by surviving difficult times and challenging adversity."
- Epicurus
Avatar
Raegan
Kyläläinen
 
Viestit: 82
Liittynyt: 17.11.2013 12:12:21
Palkinnot: 1

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Naletao » 20.04.2014 07:03:21

Jeeh, peli alkoi. Koska ainakin käsitykseni mukaan (Vam ja Yut köhköh, ja muut ajattelee varmaan samaan suuntaan) pelistä toivotaan aktiivisuutta, voisin sellaista tänne aikaansaada pienen listauksen muodossa ^^

-Ensimmäinen viesti oli Vampirelta, eikä siinä ollut hirveästi mitään erikoisempaa. Perinteinen pikkulyhyt "olen täällä" kommentti, jossa valiteltiin omaa mahdollista antiaktiivisuutta ainakin lähiaikoina, ja samalla toivottiin myös aktiivisuutta peliltä? Ei tällaisesta viestistä oikein saa paljoa irti, vilkutukset takaisin sulle ja hymy myös o/

-Yut lähetti viestin seuraavana, eikä se ollut paljoa Vampiren viestiä kummempi. Paitsi että oli. Ekaksi kompsit Vamia, ja sitten sanoit että ingamen, niin ingamen, (!) perusteella pahikset olisi hiljaa. Ymmärrän toki, että rakennat peliä, haet keskustelunaihetta ja yrität tuoda aktiivisuutta. Silti en ymmärrä, tuo on jotenkin vain naurettavaa enkä onnistu ymmärtämään. Ei keksiä Yutille, syyttävä tuijotus >:(

-Seuraavana viestin lähettiti Violet. Viesti oli kahden edellisen tavoin melko lyhyt, mutta myöskin hyödyllisempi kuin nuo, sillä siinä pohdittiin peliasioita jo. Neljä päiwää, Violet on oikeassa, luullakseni. Petturi ilman että tietää pahisten henkilöllisyyttä on tietty pieni etu hyviksille, mutta Vio oli ihan järkevä sanoessaan, että hahmon ylianalysointi on turhaa. Tuskin saan siitä sen enempää irti. Vio on ihan neutraali, pieni olankohautus.

-Rae viimeisenä. Hymyilin, älä edes kysy. Äättömyys nauratti jotenkin, mutta hirveämmin se ei analysointiin vaikuta. Viestissään Raegan ensinnäkin ilmoitti syyn äättömyyteen, sitten lainasi Violetia ja kommentoi petturiasiaan. Näissä en näe mitään erikoista. Tämän jälkeen hän lainasi Violetia vielä uudestaan, ja mainitsi hyvistelystä lopussa. Tästä en osaa sanoa paljoa mihinkään, omaan silmään tämä ei pahismaiselta näytä kummankaan suunnasta, vaan on reaktionhakua Raeganilta ja kirjoitusasu Violetiltä. Myös niin mitätön asia, etten Violetin kohdalla edes huomannut. Rae saa myös naurua pikkuhymyn :)

Yhteensä-
Nale hymyilee: Vampire, Raegan
Nale kohauttaa olkapäitä: Violet
Nale tuijottaa: Yut

Ääntäni en anna, en vielä. Pelipäivää on kuitenkin vielä hyvin jäljellä, eikä ainut epäilykään niin kamalan häiritsevä ole, vaan kommentti kummallinen vaan.
Hehee :)
Naletao
Kyläläinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2014 06:06:49

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Kimera » 20.04.2014 09:40:56

Huomenta kaikille. Täälläpäs ollaan päästy jo alkuun. Itse kuitenkaan en nyt ainakaan vielä osaa epäillä ketään. Sen verran kauan kun viimeksi pelannut ja kaikki juonarini ennen tätä ollut irl joten, katsotaan miten tämän herran käy.
Come to the darkside, we have cookies!
Avatar
Kimera
Kyläläinen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04.04.2014 09:36:04

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Fizel » 20.04.2014 09:46:42

Heipä hei vaan tännekin! Olen nyt kamalan kiireinen, mutta hereillä olen kuitenkin.
"Be yourself; everyone else is already taken.”
Avatar
Fizel
Kyläläinen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 26.03.2014 12:39:54
Paikkakunta: Tampere

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Lemni » 20.04.2014 11:25:58

Hep! Hereillä ollaan. Huomenta vaan kaikille uusille ja vanhoille tuttavuuksille!

Raegan kirjoitti:
Violet kirjoitti:Mitä nyt katsoin tuota roolilistaa, niin petturi, joka ei tunne pahiksia vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja on uusi tuttavuus minulle). Mielestäni tätä hahmoa ei kannata alkaa ylianalyoimaan, ettei vahingossa ala neuvomaan miten hänen kannattaisi pelata. Älkää ymmärtäkö väärin; en ole analyysia vastaan, mutta miettikää, mitä kirjoitatte.

Miten tallaista hahmoa voi ylianalysoida tai ylipaataan alkaa mitenkaan neuvomaan (jos tyyppi on pahisten puolella, ei kuuntele hyvisten neuvoja kuitenkaan ja pahisten vahan tyhma alkaa neuvoa topassa).


En näin äkkiseltään keksi miksi hyvispelaajat alkaisivat jakamaan peliohjeita pahispuolen pelaajalle, mutta halu leikkiä paholaisen asianajajaa on liian suuri. Eli miksi ihmeessä ei kuuntelisi? Jos oletetaan että hyvispelaaja(t) jostain syystä äityisivät antamaan neuvoja petturille, luulisi että petturi yrittäisi saada näistä ohjeista edes jotain irti. Petturin elämä helpottuisi huomattavasti, jos hyvispelajaat syöttäisivät hänelle ohjesääntöjä siitä, kuinka pysyä mahdollisiman huomaamattomana ja hyvismäisenä.

Raegan kirjoitti:Ja muuten, tietaaks pahikset etta kuka petturi on? Jos ei, miten tan hahmon pelaaminen eroaa tavallisesta muuten kuin etta yrittaa aanestaa pois hyviksiksi epailemiaan?


No tuota noin, hahmolistassa petturista kerrotaan näin:

Pyyhekumillinen lyijykynä ei kuitenkaan tunne pyyhekumeja, ja näin ollen hän ei voi jutella myöskään heidän kanssa.


Eriäviä mielipiteitä saa toki esittää, mutta itse tulkitsin tämän niin, että pahikset ovat selvillä petturin henkilöllisyydestä mutta eivät voi kommunikoida tämän kanssa pelitopan ulkopuolella.

Naletao kirjoitti:Seuraavana viestin lähettiti Violet. Viesti oli kahden edellisen tavoin melko lyhyt, mutta myöskin hyödyllisempi kuin nuo, sillä siinä pohdittiin peliasioita jo. Neljä päiwää, Violet on oikeassa, luullakseni. Petturi ilman että tietää pahisten henkilöllisyyttä on tietty pieni etu hyviksille, mutta Vio oli ihan järkevä sanoessaan, että hahmon ylianalysointi on turhaa. Tuskin saan siitä sen enempää irti. Vio on ihan neutraali, pieni olankohautus.


Miten ihmeessä petturista on hyötyä hyviksille? Se, että petturi ei voi osallistua yötappoihin? Petturi työskentelee pahisten laskuun ja yrittää äänestää hyvispelaajia pellolle.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Naletao » 20.04.2014 12:51:35

Mmh.. Lisää pelaajia on herännyt, hieno juttu se on. Ehkä tästä saadaankin ihan aktiivinen peli aikaan :) Uusia viestejä on edellisen käyntini jälkeen tullut muutama. Kaksi niistä oli melko mitäänsanomattomia, lyhyitä hereilläoloviestejä, joista ei paljoa sanoa. Lemni lähti kuitenkin vähän äänekkäämmin liukkeelle, katsotaas..

Lemni kirjoitti:
Raegan kirjoitti:
Violet kirjoitti:Mitä nyt katsoin tuota roolilistaa, niin petturi, joka ei tunne pahiksia vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja on uusi tuttavuus minulle). Mielestäni tätä hahmoa ei kannata alkaa ylianalyoimaan, ettei vahingossa ala neuvomaan miten hänen kannattaisi pelata. Älkää ymmärtäkö väärin; en ole analyysia vastaan, mutta miettikää, mitä kirjoitatte.

Miten tallaista hahmoa voi ylianalysoida tai ylipaataan alkaa mitenkaan neuvomaan (jos tyyppi on pahisten puolella, ei kuuntele hyvisten neuvoja kuitenkaan ja pahisten vahan tyhma alkaa neuvoa topassa).


En näin äkkiseltään keksi miksi hyvispelaajaalkaisivat jakamaan peliohjeita pahispuolen pelaajalle, mutta halu leikkiä paholaisen asianajajaa on liian suuri. Eli miksi ihmeessä ei kuuntelisi? Jos oletetaan että hyvispelaaja(t) jostain syystä äityisivät antamaan neuvoja petturille, luulisi että petturi yrittäisi saada näistä ohjeista edes jotain irti. Petturin elämä helpottuisi huomattavasti, jos hyvispelajaat syöttäisivät hänelle ohjesääntöjä siitä, kuinka pysyä mahdollisiman huomaamattomana ja hyvismäisenä.


Toinen asiahan onkin se, että mikäli joku tällaiseksi kuitenkin ryhtyy, onko petturin silloin järkevää toimia ohjeiden mukaan? Koska "petturin kannattaisi tehdä näin"/"petturi voisi tehdä näin/ mikätahansa muu vihjailu tarkoittaa, että kaikki (paitdi pahikset, möh) olettavan sen petturihenkilön kaikkein varmiten olevan se, joka niitä ohjeita tuntuu noudattavan, jolloin niistä ei kyllä paljoa hyötyä ole ^^

Lemni kirjoitti:
Naletao kirjoitti:Seuraavana viestin lähettiti Violet. Viesti oli kahden edellisen tavoin melko lyhyt, mutta myöskin hyödyllisempi kuin nuo, sillä siinä pohdittiin peliasioita jo. Neljä päiwää, Violet on oikeassa, luullakseni. Petturi ilman että tietää pahisten henkilöllisyyttä on tietty pieni etu hyviksille, mutta Vio oli ihan järkevä sanoessaan, että hahmon ylianalysointi on turhaa. Tuskin saan siitä sen enempää irti. Vio on ihan neutraali, pieni olankohautus.


Miten ihmeessä petturista on hyötyä hyviksille? Se, että petturi ei voi osallistua yötappoihin? Petturi työskentelee pahisten laskuun ja yrittää äänestää hyvispelaajia pellolle.


Petturi ei ikinä ole etu hyviksille. Se ei kuitenkaan ole yhtä paha kuin oikea pahis, kuten sen säännöistä näkee. Edulla tarkoitin että on etu tavalliseen "petturijakaksipahista saavat puhua" verrattuna siihen, ettei puheyhteyksiä petturin ja pahisten välillä ole.

Ja noista kahdesta lyhyestä viestistä vielä, eikö oikeasti ollut enempää sanottavaa. Kiireen ymmärrän toki, mutta ++Kimera, miksei ollut sen enempää sanottavaa?
Hehee :)
Naletao
Kyläläinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2014 06:06:49

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja veivi » 20.04.2014 16:18:32

Hyvää huomenta päivää kaikille täältäkin! Vihdoin viimein herättyäni ja kaikki uudet postaukset luettuani on ilo huomata selvästi aktiivista porukkaa täälä. Huomaan myös että jengillä on selvästi jonkinlaista kokemusta edeltävistä peleistä. Itsellenihän tämä on aivan ensimmäinen kerta kun osallistun tälläiseen ja tästä syystä en ole aivan varma aktiivisuudestani, mutta pyrin olemaan mahdollisimman aktiivinen kuin vain suinkin pystyn. Minkäänlaisia analyyseja mielestäni on nyt vielä turha lähteä heittämään, kun kaikki eivät vielä ole sanoneet ensimmäistä sanaakaan (tai ehkä olen vain laiska D:).
Avatar
veivi
Kyläläinen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 17.04.2014 18:06:07

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Kuma » 20.04.2014 16:37:39

Heipsan kaikille, minäkin heräsin! Toistaiseksi olen hieman kiireinen, mutta pyrin parhaani mukaan aktiivisuuteen.
Lukaisin kaikkien viestit läpi, on mukava tavata teidät o/ Pelin petturi pyrkii arvattavasti vain sekoittamaan hyvisten ajatuksia, sillä ei tiedä itsekään keitä pahikset ovat.

Yut kirjoitti:Tämän lisäksi pelin teemasta voisi tietenkin vetää johtopäätöksen, että aktiivisimmat kynäilijät aka kirjoittelijat olisivat hyviksiä ja pyrkisivät edistämään peliä, ja siten hiljaiset voidaan todeta kumeiksi. Tokihan tämä saattaa olla aivan turhan karkea teoria, mutta onko meillä muutakaan ekana päivänä juteltavaa. Eli aktiivisuutta tuetaan, kirjoittajia tuetaan, kyniä tuetaan.

Ymmärrän kyllä, että tarkoituksenasi oli patistaa epäaktiivisia kirjoittamaan, mutta viestisi jäi mietityttämään. Ja valitettavasti en usko kumien toimivan niin. :< Kallistun kuitenkin sille kannalle, että halusit vain puhtaasti kannustaa peliä aktiivisemmaksi.
Avatar
Kuma
Kyläläinen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17.04.2014 17:23:29

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Violet » 20.04.2014 19:58:58

Raegan kirjoitti:
Violet kirjoitti:Mitä nyt katsoin tuota roolilistaa, niin petturi, joka ei tunne pahiksia vaikuttaa mielenkiintoiselta (ja on uusi tuttavuus minulle). Mielestäni tätä hahmoa ei kannata alkaa ylianalyoimaan, ettei vahingossa ala neuvomaan miten hänen kannattaisi pelata. Älkää ymmärtäkö väärin; en ole analyysia vastaan, mutta miettikää, mitä kirjoitatte.

Miten tallaista hahmoa voi ylianalysoida tai ylipaataan alkaa mitenkaan neuvomaan (jos tyyppi on pahisten puolella, ei kuuntele hyvisten neuvoja kuitenkaan ja pahisten vahan tyhma alkaa neuvoa topassa).

Kirjoitin tuon ylös, sillä itse ainakin meinasin alkaa kirjoittamaan mihin kaikkeen meidän kannattaisi varautua tämän hahmon suhteen. Jos olisin kirjoittanut ne tänne, niin olisi petturi saanut siitä kivoja ideoita itselleen.

Violet kirjoitti:...niin meillä on yhteensä neljä päivää aikaa saada pahis kiinni, tai häviämme.

Oliks taa joku tahallinen provokaatio saada mut heiluttelemaan "tekohyvistelya" -tuntosarvia vai hah?

Ei. Se on toteamus, jonka perusteella voidaan todeta, että väitän olevani hyvis (kuka ei väittäisi olevansa hyvis?), ja väitän, että peli kestää vähintään neljä päivää.

Naletao: En ole herätysääniä vastaan, mutta haluaisin kuulla, mitä oletat saavasi vastaukseksi kysymykseesi? Olisiko kuitenkin tehokkaampaa kysyä niitä mielipiteitä pelaajista (jos niitä on näinkin lyhyessä ajassa ehtinyt muodostua) kuin pelkkää syytä hiljaisuudelle?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1362
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Zey » 20.04.2014 21:28:50

Väliaikalaskenta:

Äänet:
1 Kimera (Naletao)

Tippumassa siis Kimera yhdellä äänellä.

Poissa:
Fizel poissa 20.4-21.4

Raegan kirjoitti:Ja muuten, tietaaks pahikset etta kuka petturi on?

Pahikset eivät tiedä petturin henkilöllisyyttä.

Päivä päättyy keskiviikkona 23.4. kello 21.00.
Fiksubjs dilmaattinen
Avatar
Zey
Ylläpitäjä
 
Viestit: 1952
Liittynyt: 01.11.2013 22:46:23
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 16

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Janus » 20.04.2014 22:16:10

No niin, moi täältä minultakin. Eiköhän aloiteta! :)

Pelin tietoinen lamauttaminen ja peukaloiden pyörittely vaikuttaa epäilyttävältä. Tämmöisiksi luen Yutin "onko meillä muutakaan ekana päivänä juteltavaa" sekä veivin "minkäänlaisia analyyseja on mielestäni turha vielä lähteä heittämään". Veivin viestistä muutenkin mun mielestä henkii semmosta hieman korostettua itseään säälivää passiivisuutta, jonka vois tulkita tulevan pahikselta joka haluaa pysytellä huomaamattomana varjoissa. Korostaa ensikertalaisuuttaan ja yrittää saada sillä kuitattua mahdollisen epäaktiivisuutensa, ja sitten vielä kutsuu itseään laiskaksi?

Yutin viestistä on sanottava, että mulla huvittaa tuo "aktiivisuutta tuetaan, kirjoittajia tuetaan, kyniä tuetaan", se kun on kirjoitettu oikein aatteellisella paatoksella. Omalla tavallaan Yutin viesti kantaa taustallaan samanlaista ideaa kuin veivillä: olkaa te aktiivisia jotta minä voin olla hiljaa ja seurata sivusta. Yutilla tämä sivusta seuraaminen manifestoituisi nähtävästi peliaiheiden sivusta juttelulla. Passiivinen peli jossa puheenaiheet pyörii muualla kuin pelaajien analysoinnissa on pahisten voitto!

Naletaon listausviesti on kiinnostava, sillä mun mielestä se on tuotu peliin hieman liian aikaisin. Se vaikuttaa enemmän päälleliimatulta kuin vilpittömältä, ja muiden pelaajien pyörittely on itseääntoistavaa, aivan kuin viestiin yritettäisiin tuoda pituutta pituuden vuoksi. Sinänsä ymmärrän että kun on vain pari viestiä joita analysoida, voi niistä saada irti vain rajoitetun määrän verran materiaalia, mutta mun mielestä Naletaon viestissä on myös paljon turhaa höttöä joka ei liity pelaajien analysointiin yhtään. Ehkä tässä nyt yritetään mennä Yutin teorian mukaan, jossa pitkiä viestejä kirjoittavat on hyviksiä ja lyhyitä viestejä kirjoittavat pahiksia? Vain kuutisen tuntia aikaisemman "ääntäni en anna, en vielä"-kommentin jälkeen Naletao kuitenkin äänestää, eikä edes epäiltyään, eikä mielestäni edes herätysäänenä, sillä pelaaja on jo selkeästi hereillä. Vaikuttaa siltä että Naletao yrittää antaa itsestään aktiivisen pelaajan kuvan äänestämisineen ja pitkine viesteineen, joissa määrä näyttää korvaavan laadun.

Eli tähän mennessä huomioni on kiinnittänyt passiivisen pelin petaaminen, mutta toisaalta myös väkinäinen aktiivisuus. Ristiriitaista! Haluaisin kuulla kaikilta näiltä käsittelemiltäni pelaajilta hieman selitystä käytökselleen ennen kuin annan ääneni.
Avatar
Janus
Kyläläinen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 06.04.2014 17:13:40

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Kimera » 21.04.2014 09:28:27

Heipä hei ja anteeksi aivan kamalasti kun olen ollut kovin hiljainen. Minulla ollut tässä kaveri kylässä koko pääsiäisen ja tänään tuo on lähdössä kotiin. Hieman vain outoa ollut koittaa kirjoittaa mitään kun tää yksi koko ajan seläntakana vilkuilemassa ja kommentoimassa jotakin.

Ja tosiaan tuo Naletaon ääni jäi häiritsemään minua. Ei minulla todellakaan ollut noin alussa mitään mielipiteitä ihmistä joten en kirjoittanut sitten pidempää viestiä. En tiedä mikä täällä foorumilla on kätäntö ollut, mutta ei minua koskaan missään muualla ole pakotettu kilometrivistejä kirjoittamaan. Noh kuitenkin ei siitä sen enempää. Naletaon äänestys nyt kuitenkin laittin minut heti epäilemään vaikka hän itseäni äänestääkin.

Noniin sitten muista. En oikein tiedä tai osaa vielä sanoa kovinkaan paljoa mitään ja äääh antaakaa minulle anteeksi tämä selitykseni sekavuus kiitos.
Come to the darkside, we have cookies!
Avatar
Kimera
Kyläläinen
 
Viestit: 2
Liittynyt: 04.04.2014 09:36:04

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Naletao » 21.04.2014 17:54:28

Janus kirjoitti:Naletaon listausviesti on kiinnostava, sillä mun mielestä se on tuotu peliin hieman liian aikaisin. Se vaikuttaa enemmän päälleliimatulta kuin vilpittömältä, ja muiden pelaajien pyörittely on itseääntoistavaa, aivan kuin viestiin yritettäisiin tuoda pituutta pituuden vuoksi. Sinänsä ymmärrän että kun on vain pari viestiä joita analysoida, voi niistä saada irti vain rajoitetun määrän verran materiaalia, mutta mun mielestä Naletaon viestissä on myös paljon turhaa höttöä joka ei liity pelaajien analysointiin yhtään. Ehkä tässä nyt yritetään mennä Yutin teorian mukaan, jossa pitkiä viestejä kirjoittavat on hyviksiä ja lyhyitä viestejä kirjoittavat pahiksia? Vain kuutisen tuntia aikaisemman "ääntäni en anna, en vielä"-kommentin jälkeen Naletao kuitenkin äänestää, eikä edes epäiltyään, eikä mielestäni edes herätysäänenä, sillä pelaaja on jo selkeästi hereillä. Vaikuttaa siltä että Naletao yrittää antaa itsestään aktiivisen pelaajan kuvan äänestämisineen ja pitkine viesteineen, joissa määrä näyttää korvaavan laadun


Hmm.. Ehkäpä oletan saavani listauksella aikaan reaktioita -> materiaalia -> tietoa -> pahikset kiinni. Kirjoitustyylini (ja laatu muutenkin) on mitä on. Voin aivan rehellisesti sanoa olevani kirjoittaja enemmän kuin keskustelija, enkä aina ajattele miten asiat muotoilen. Tätäkö meinasit turhalla hötöllä? Aktiivinen kuva minusta? Ei, en yritä olla aktiivisen näköinen. Yritän olla aktiivinen ja saada muut tekemään samoin. "Ääntäni en anna, en vielä" odotan Yutin reaktiota, edelleen. Mikäli tällaista ei tule (tai jos se on epäilyttävä), annan ääneni kyllä.

Violet kirjoitti:Naletao: En ole herätysääniä vastaan, mutta haluaisin kuulla mitä oletat saavasi vastaukseksi kysymykseesi? Olisiko kuitenkin tehokkaampaa kysyä niitä mielipiteitä pelaajista (jos niitä on näinkin lyhyessä ajassa ehtinyt muodostua) kuin pelkkää syytä hiljaisuudelle?


..En tarkkaanottaen ollut ihan varma, mitä vastaukseksi tulisi. Oli kuitenkin omituista (ja on edelleen) ettei minkäänlaista , edes alkukantaista pelimielipidettä ole ilmennyt. Viestejä oli selvästi tullut jo muutama, olisi kai jotakin voinut sanoa?

Kimera kirjoitti: Ja tosiaan tuo Naletaon ääni jäi häiritsemään minua. Ei minulla todellakaan ollut noin alussa mitään mielipiteitä ihmisistä joten en kirjoittanut sitten sen pidempää viestiä. En tiedä mikä täällä foorumilla on kätäntö ollut, mutta ei minua koskaan missään muualla ole pakotettu kilometriviestejä kirjoittamaan.


Eli ei sitten kuitenkaan :( Ei siitä sen enempää, vastasit ja läpi meni, -- Kimera . Ei tarvi kirjottaa pitkästi täällä kylässä, katso muiden viestejä ja näe itsekin ettei ne ole kaikki ylipitkiä.

Naletaon äänestys nyt kuitenkin laittin minut heti epäilemään vaikka hän itseäni äänestääkin

Kerro vaan ihmeessä, miksi tämä epäilyttää? Meinaan perusteluja, koska "Nalle äänesti ilman syytä" on sama kuin että "Nallen mielestä reaktionhaku on kivaa"

Zey kirjoitti: Pahikset eivät tiedä petturin henkilöllisyyttä


Entä petturi pahisten, sitten? Meinaan että kiva lisäetu meidän puolelle jos näin on :>

veivi kirjoitti: (tai ehkä olen vain laiska D:)

Eisaaollalaiska >:( ++veivi sano jotakin!
Hehee :)
Naletao
Kyläläinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2014 06:06:49

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Kuma » 21.04.2014 20:36:01

Vaikuttaa hyvältä, lisää ihmisiä herännyt! Jos nyt oikein katson, niin felarof on ainoa, joka ei ole postannut mitään.

Kimera kirjoitti:Entä petturi pahisten, sitten? Meinaan että kiva lisäetu meidän puolelle jos näin on :>

Alkupostauksessahan tuo mainitaan varsin selvästi. Petturi ei tunne pahiksia ja joutuu itsekin vain päättelemään pyyhekumien henkilöllisyydet :)
Toivottavasti näin lyhyet postaukset eivät haittaa teitä kamalasti :/
Avatar
Kuma
Kyläläinen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 17.04.2014 17:23:29

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Naletao » 21.04.2014 21:13:47

Kuma kirjoitti:
Kimera kirjoitti:Entä petturi pahisten, sitten? Meinaan että kiva lisäetu meidän puolelle jos näin on :>

Alkupostauksessahan tuo mainitaan varsin selvästi. Petturi ei tunne pahiksia ja joutuu itsekin vain päättelemään pyyhekumien henkilöllisyydet :)
Toivottavasti näin lyhyet postaukset eivät haittaa teitä kamalasti :/


..Vähän epäselvähän tuo oli. Okei, se oli tekosyy. En vain osaa lukea ja saada selvää samanaikaisesti. Tärkeä huomio vielä: Kimera minä en ole. Nalleksi, naleksi ja taotaoksi saa sanoa. Mutta sekoittaa mua Kimieen en suosittele..

Niin, ja lyhyissä viesteissä ei ole vikaa, mutta saanko udella mielipiteitäsi pelaajista muista? ^^
Hehee :)
Naletao
Kyläläinen
 
Viestit: 21
Liittynyt: 10.04.2014 06:06:49

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja felarof » 21.04.2014 21:27:52

Moi vaan kaikille, viimeinenkin unikeko kaivautuu esiin pesästään! Kivan aktiivisesti tuntuu peli tosiaan lähteneen liikkeelle, kaikki ovat heränneet :o Mulla tuntuu nyt olevan vähän vaikeuksia päästä pelimoodiin mutta ehkä tämä tästä. Jotain huomioita tähän nyt jos vaikka mullakin lähtisi aivot toimimaan:

Hiukan minäkin kiinnitin huomiota tuohon Yutin johtopäästösten vetämiseen roolikuvausten pohjalta (roolithan arvotaan ja tuskin kukaan nyt rupeaa ingamea tällaisessa pelissä vetämään pahiksena varsinkaan :D). Yritätäkö johdatella epäilemään vain hiljaisia pelaajia ja sekoittamaan näin peliä, pitäen näin pahikset poissa epäilyistä? Toisaalta tuo on pelin toinen viesti, joten olen melkeen valmis pistämään tuon ihan vaan höpistään-nyt-jotain-pelin-aluksi -löpinän piikkiin. Olisi kuitenkin kiva kuulla susta enemmän.

veivi, aktiivisesti vaan, kokeneempia pelaajia on turha pelätä (vaikka välillä pelottavia saattavat ollakin :D), sitä ei ainakaan kannata pitää syynä antiaktiivisuudelle! Miksi sun mielestä on turha lähteä analysoimaan kun kaikki eivät ole heränneet, osassa peleistähän kaikki eivät edes herää missään vaiheessa peliä? Jos joka kerta odoteltaisiin kaikkien heräävän ekan päivän äänestykset menisivät lähes aina arvalla.

Violet kirjoitti:Kirjoitin tuon ylös, sillä itse ainakin meinasin alkaa kirjoittamaan mihin kaikkeen meidän kannattaisi varautua tämän hahmon suhteen. Jos olisin kirjoittanut ne tänne, niin olisi petturi saanut siitä kivoja ideoita itselleen.

Mulla nyt ei ihan heti tule mieleen mitään sellaista analysoitavaa tuosta hahmosta, mikä ei olisi niin selvää käyttötarkoitusta että sitä ei voisi tässä topassa sanoa, mutta toki jos jollain sellaisia tulee mieleen omaa järkeään saa ja kannattaa käyttää. Tosin olen utelias kuulemaan pelin päätteeksi mitä nuo ovat tulevia pelejä varten :D

Janus kirjoitti:Yutin viesti kantaa taustallaan samanlaista ideaa kuin veivillä: olkaa te aktiivisia jotta minä voin olla hiljaa ja seurata sivusta.

Miksi sinulla tuli Yutin viestistä tällainen kuva? Tai siis hänhän (tavallaan) antoi ymmärtää, että hiljaiset on pahiksia, jolloin hänen itsensä tuskin kannattaisi olla hiljainen?

Naletaon listausviestissä mulla vähän pisti silmään tuo jako hyvismäiset-pahismaiset. Tai siis kaiketi tuo saattaa jonkun peliä selventää kunhan ei nyt pidä yhden viestin perusteella tehtyä arviota mitenkään ohjaamassa ajatuksiaan (varsinkaan hyvismäisyyden suhteen). Lisäksi pisti hieman silmään tämä:
Naletao kirjoitti:"Ääntäni en anna, en vielä" odotan Yutin reaktiota, edelleen. Mikäli tällaista ei tule (tai jos se on epäilyttävä), annan ääneni kyllä.

Tai siis tunnut muuten huitelevan äänelläsi vähän minne sattuu, mutta et äänestä sellaista, joka sinua ilmeisesti ainakin hieman mietityttää? Vai ovatko muut epäilyttäneet sinua enemmän?

//Kuma väliin. Olen hidas.
////Ja Nalle (kiva kun saa käyttää lempinimeä, sun nikki on jotenkin vaikea kirjoittaa :D)
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Vampire » 21.04.2014 21:50:46

Blaahkis, koian raahautua kirjuttelemaan jotain, vaikka voi olla, että näin illasta se jää vähän vaisuksi. Jos huomena ehtisin vähän paremmin, kun tähän asti oon huidellu koko ajan jossain (tosin huomenna pitäis koittaa metsästää penta-riipusta jostain).

Jostain syystä Naletao kohottelee mun kulmia kovasti. Toki on ihanaa, että on kivasti mukana pelissä, mutta ehkä se on toi innokas äänestely ja muu innokkuus, josta aiheutuu mulle vähän fiilis, että kovasti nyt sinkoillaan suunnasta toiseen malttamatta kuitenkaan pysyä aloillaan. Joiltain osin ehkä jopa hivenen teennäinen fiilis, sellanen "katsokaa, kuin mie olen innokas äänestelijä, olen salee hyvis". Ei hyvistelyä kuitenkaan, mutta jotenkn teennäinen. (toinen mihin kiinnitin huomiota oli Vam-lyhenne. Lähinnä sen takia, että tiedän joitain, jotka sitä tykkää/tykkäs käyttää ja hämmennyin) plus toi listauksenpoikanen ei kyllä nostata oikesåestaan mitään muuta kun lievää pahisvibaa, tällä hetkellä, kun pari pelaajaa puhunut se on lähinnä näennäisaktiivisuutta.

Sitten on laumallinen "moi, olen hereillä"-tyyppejä. No comments.

Kimera on mun mielestä reagonut asiallisesiåti ja rauhallisesti nallen äänestykseen.

Ja Janusilla (Januksella?) oli erinäisiä hyviä pointteja viestissään!

Nalle myös läht penäämään mielipiteitä muista pelaajista. Oletko ollenkaan sattunut huomaamaan, että on pelin ensimmäisen päivän toinen (kolmas?) irl-päivä ja on aika ihme, jos kellään on vielä selkeitä käsityksiö muista pelaajista muodostnut.

Krhm, on Nallelta nyt sen verran hämmentävää pelaamista, että oon vähän kahdenvaiheilla. Toisaalta tässä herää pahisvibailut, mutta sinällään tuntuis vaikeelta usko, et pahis ekana päivänä näin herättäis huomiota.

Siitä huolimatta sörkin muurahaispesää: ++Naletao

Perusteluja vähän taisinkin yllä mainita. Nyt menen nukkumaan, menee hermot hikkaan
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 492
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 21.04.2014 23:02:34

Väliaikalaskentaa!

Äänet:
1 veivi (Naletao)
1 Naletao (Vampire)

Tippumassa on veivi, koska hän sai äänensä ensin.

Poissa:
Fizel poissa 20.4-21.4

Päivä päättyy keskiviikkona 23.4. kello 21.00.
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 1005
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Raegan » 22.04.2014 01:05:11

Lemni kirjoitti:En näin äkkiseltään keksi miksi hyvispelaajat alkaisivat jakamaan peliohjeita pahispuolen pelaajalle, mutta halu leikkiä paholaisen asianajajaa on liian suuri.

Niin, en minakaan, sita kannattanee kysya Violetilta. Mutta kenelle halu leikkia paholaisen asianajajaa on liian suuri?

Lemni kirjoitti:No tuota noin, hahmolistassa petturista kerrotaan näin:

Niin, huomasin kylla, kysyinkin tietavatko pahikset. Mutta ei siis nakojaan.

Violet kirjoitti:
Raegan kirjoitti:
Violet kirjoitti:...niin meillä on yhteensä neljä päivää aikaa saada pahis kiinni, tai häviämme.

Oliks taa joku tahallinen provokaatio saada mut heiluttelemaan "tekohyvistelya" -tuntosarvia vai hah?

Ei. Se on toteamus, jonka perusteella voidaan todeta, että väitän olevani hyvis (kuka ei väittäisi olevansa hyvis?), ja väitän, että peli kestää vähintään neljä päivää.

Tottakai jokainen tassa pelissa vaittaa olevansa hyvis ja siks luulis sun jo melko kokeneena pelaajana tietavan, ettei tuollainen herata muuta kuin ehka hieman jopa arsyyntynytta tekohyvistelytuntosarvien heilumista.

Mitas muuta... Hienoa etta kaikki ovat huomanneet pelin alkaneen. :) Violet vahan hamaa mua ihmeellisten petturilausuntojensa kanssa, Naletao vaikuttaa silta kuin ei olisi pysya poksyissaan, aanestelee vahan ristiin rastiin ja harjoittaa Vampiren kanssa herattelyaanipolitiikkaa mista meika ei oo niin kovin innoissaan, veivi vaikuttaa hieman epavarmalle mutta ihan ymmarrettavaa jos ensimmainen peli, Janus ei muistaakseni ole mulle tuttu aikaisemmistakaan Kylista mutta omaa ihan hyvia pointteja ja felarof avaa pelin mukavan tuhdilla felarofmaisella viestilla mista meika tykkaa. :)

Nyt taytyy kylla menna nukkuun, yritan tulla huomenna paremmalla ajalla, mutta ei valttis ihan taysin varmaa kun ollaan semmoisessa paikassa missa nettiyhteys toimii aika heikosti valilla. :(
"You don't develop courage by being happy in your relationships everyday. You develop it by surviving difficult times and challenging adversity."
- Epicurus
Avatar
Raegan
Kyläläinen
 
Viestit: 82
Liittynyt: 17.11.2013 12:12:21
Palkinnot: 1

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Vampire » 22.04.2014 10:22:59

Raegan, saanen korjata, mutta mun ääneni ei ole herättelyääni, se kyllä pohjautuu ihan Nallen omaan toimintaan ja siihen, että se näyttäytyy mulle epäilyttävänä. Eikä siiis täten ole heröttelyä tai rändöilyä.
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 492
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja veivi » 22.04.2014 18:25:25

Janus kirjoitti:Veivin viestistä muutenkin mun mielestä henkii semmosta hieman korostettua itseään säälivää passiivisuutta, jonka vois tulkita tulevan pahikselta joka haluaa pysytellä huomaamattomana varjoissa.

Passiivisuuteni siis tekee minusta pahiksen? Mutta onhan täällä monta muutakin jotka ovat hyvin passiivisia, vaikka eivät sitä ehkä korosta.

Naletao kirjoitti:Eisaaollalaiska >:( ++veivi sano jotakin!

Anteeksi nyt kauheasti, mutta en voi sille mitään, mutta haluaisin kuulla paremmat perustelut äänellesi jonka annoit minulle. Ymmärrän kyllä jos vain yrität potkia minua passiivisuuteni takia puhumaan, sillä onhan viimeinen äänestyspäivä huomenna.

felarof kirjoitti:Miksi sun mielestä on turha lähteä analysoimaan kun kaikki eivät ole heränneet, osassa peleistähän kaikki eivät edes herää missään vaiheessa peliä? Jos joka kerta odoteltaisiin kaikkien heräävän ekan päivän äänestykset menisivät lähes aina arvalla.

Olet aivan oikeassa, en vain ajatellut asiaa näin pitkälle. Mutta olihan tuota materiaalia mistä alkaa analysoimaan aika vähän.

Naletaon agressiivisuus kyllä ihmetyttää mutta se ei minusta viittaa mitenkään siihen, että hän olisi kumi. Sen sijaan Vampiren yllättävä ääni Naletaolle vaikuttaa hieman hätiköidyltä. hmm hmm.
Olisi hyvä kuulla myös Yutin, Kimeran, Fizelin ja Kuman ajatuksia. Kovin hiljaisia ja vierestä seuraavia ovat olleet tähän mennessä.
Avatar
veivi
Kyläläinen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 17.04.2014 18:06:07

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Vampire » 22.04.2014 18:45:37

Sen sijaan Vampiren yllättävä ääni Naletaolle vaikuttaa hieman hätiköidyltä. hmm hmm.

Millä tavalla nimenomaan minun ääneni vaikuttaa hätiköidyltä (mutta esim. Naletaon äänet ei?), kun mun ääneni kuitenkin pohjautuu ihan oikeisiin epäilyihin sen sijaan, että mäiskisin pelaajia äänillä pelkästään sen takia että siihen on mahdollisuus. Missä vaiheessa päivää/peliä sitten sinun mielestäsi pitäisi äänestää, jotta ääni ei ole hätiköity (tai kuinka paljon perusteluja sille pitäisi olla)? Nyt on eka päivä, ekana päivänä tuskin kellään on maata mullistavia perusteluja toisen pelaajan pahismaisuudelle...
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 492
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja veivi » 22.04.2014 19:48:44

Vampire kirjoitti:
Sen sijaan Vampiren yllättävä ääni Naletaolle vaikuttaa hieman hätiköidyltä. hmm hmm.

Millä tavalla nimenomaan minun ääneni vaikuttaa hätiköidyltä (mutta esim. Naletaon äänet ei?), kun mun ääneni kuitenkin pohjautuu ihan oikeisiin epäilyihin sen sijaan, että mäiskisin pelaajia äänillä pelkästään sen takia että siihen on mahdollisuus. Missä vaiheessa päivää/peliä sitten sinun mielestäsi pitäisi äänestää, jotta ääni ei ole hätiköity (tai kuinka paljon perusteluja sille pitäisi olla)? Nyt on eka päivä, ekana päivänä tuskin kellään on maata mullistavia perusteluja toisen pelaajan pahismaisuudelle...

Naletao kirjoitti:
veivi kirjoitti: (tai ehkä olen vain laiska D:)

Eisaaollalaiska >:( ++veivi sano jotakin!

Mielestä Naletao yrittää selvästi potkia minua avaamaan suuni passiivisuuteni takia ja oletteisin hänen nyt peruvan äänensä, kun sen olen tehnyt, jos ei, niin odottelen edelleen niitä perusteluja.
Mutta ihmetyttää vain, kun sinun epäilysi perustuvat "pahisvibailuun", mikä ei mielestäni ole kovin hyvä perustelu äänelle. Aivan kuin olisit lähtenyt antamaan äänesi Naletaolle siinä toivossa, että hänen agressiivisuutensa ja 2 random ääntä saisivat muutkin äänestämään häntä. Ottaen huomioon että Naletao on edistänyt hyvinpaljon ensimmäisen päivän keskusteluja, ja ollut selvästi aktiivinen, olisi siis suuri etu pahiksille jos hänet äänestettäisiin ensin pois. Kuten aiemmin mainittiin, "passiivisuus on pahisten voitto".

En nyt tiedä onko tuolla äänestyksen ajankohdalla mitään väliä, sillä ne perusteluthan sen ratkaisevat.
Avatar
veivi
Kyläläinen
 
Viestit: 8
Liittynyt: 17.04.2014 18:06:07

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Vampire » 22.04.2014 20:02:43

Näin ekana päivänä on vähän vaikee äänestää muuten kun niiden pahisvibailujen pohjalta tai randomilla. Ja itse näen pahismaisena toimintana äänestää randomilla, jos joku jo epäilyttää.
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 492
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Penaalissa, 1.päivä päättyy 23.4. kello 21.00.

ViestiKirjoittaja Violet » 22.04.2014 20:54:41

Vampire: kysyisyn sinulta miten pahiksen kannattaisi aloittaa pelaaminen ensimmäisenä pelipäivänä? Tämän jälkeen pyytäisin sinua miettimään vastaako Naletaon käytös tälläistä käytöstä? Itse en pidä Naleataoa pahismaisena, vaikka hänen aggressiivinen heräteäänestely voikin jakaa mielipiteitä suuntaan kuin toiseenkin.

Yritän huomenna ehtiä postaamaan jotain (hieman) järkevämpää.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1362
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa