Paluu Aikasotaan (PELI ON PÄÄTTYNYT)

Pelien viimeinen lepopaikka, jonne kyläläiset kokoontuvat muistelemaan menneitä pelejä ja keskustelemaan niiden tapahtumista.

Paluu Aikasotaan (PELI ON PÄÄTTYNYT)

ViestiKirjoittaja Vampire » 07.03.2014 14:46:26

Paluu Aikasotaan

PJ: Vampire
APJ/VPJ: piikkisiili
Pelaajamäärä: 15
Pelityyppi: teemallinen erikoispeli
Äänestyssysteemi:
Pelimode: Zey


-Pelin ingamet saattavat spoilata Doctor Who –sarjaa. Mikäli et halua spoilaantua, suosittelen jättämään ingamet väliin. Peliin voi osallistua, vaikka ei tuntisi sarjaa lainkaan.-

Kaikki universumin kansat kuvittelivat, että Aikasota oli jo ohitse ja maailmoissa oli jälleen rauha. Ihmiset elivät rauhassa Maan pinnalla, judoonit Varjojulistuksessa pitämässä huolta universumin laeista ja niiden noudattamisesta omalla, joskus hieman kummastuttavalla tavallaan. Kaikki tuudittautuivat hauraaseen ajatukseen rauhasta, jota mikään ei voisi rikkoa… kunnes eräänä aamuna jokaisen maailmankaikkeuden maailman taivaanrantaa maalasi uusi uhka. Universumin halki levisi kuin kulovalkea huhu, että dalekeista osa oli selvinnyt Viimeisestä Aikasodasta ja olivat päättäneet kostaa lajinsa tuhoutumisen. Kaikki maailman kansat olivat järkyttyneitä, osa suuremmin kuin toiset, ja vain harvat tiesivät, mitä tämä tarkoitti:

Paluuta Aikasotaan.Päivä ja äänestys (UÄ):
Päivä kestää aina 4 vuorokautta.
Päivän aikana keskustellaan ja äänestetään pelitopicissa. Ääni merkitään boldattuna ja plussilla ++Nimi. Muuten merkittyjä ääniä ei lasketa. Ääntään saa vaihtaa päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Äänen peruminen merkitään boldattuna, mutta plussat ovat vaihtuneet miinuksiin --Nimi. Vain oikein kirjoitetut äänet lasketaan. Uutta henkilöä ei saa äänestää, ennen kuin aiempi ääni on poistettu. (Jos ette poista ensin ääntä edelliseltä henkilöltä, pelinjohtaja ei laske uutta ääntänne mukaan, vaan laskee vanhan äänen mukaan.) Äänitilanne selviää PJ:n tai APJ:n tekemistä väliaikalaskennoista.
Päivän lopuksi lynkataan se, jolla on sillä hetkellä eniten ääniä. Tasatilanteessa saman äänimäärän ensin saanut lynkataan. Jos ääniä ei ole, lynkattava arvotaan.
Viestien muokkaus on ehdottomasti kiellettyä.

Yö:
Yö kestää yhden vuorokauden. Kaikkien erikoishahmojen toivotaan laittavan nimet mahdollisimman pian yön alkamisen jälkeen. Erikoishahmot laittavat jokaiseen yöviestiinsä kaksi nimeä. Ensimmäinen on kyseisen yön kohde, seuraava varanimi. Tämä varanimi ei siis ole mikään virallinen, vaan mukana ainoastaan siltä varalta, että erikoishahmo ei jostain syystä pääse koneelle seuraavan yön aikana. Ensimmäisen yön varanimi annetaan PJ:lle pelin alussa vastaamalla hahmoviestiin.
Pelinjohtaja käyttää varanimeä vasta kun vuorokausi on umpeutunut (aiemmin vain siinä tapauksessa, että pelinjohtaja on yön alkaessa ilmoittanut, että kyseisen yön umpeutumisaika on lyhyempi). Varanimiä voidaan käyttää myös siinä tapauksessa, että erikoishahmo on ilmoittanut olevansa koko yön ajan poissa.
Mikäli varanimeäkään ei jostain syystä ole käytettävissä aamunkoittoon mennessä, menettely riippuu erikoishahmosta:
Pahikset: Tappavat sen, jota joku heistä viimeksi on äänestänyt.
Yllyttäjä: Ei yllytä ketään.


Poissaoloja ja epäaktiivisuutta koskevat säännöt:
Kaksi kierrosta äänestämättä olleet poistetaan pelistä toisen päivän iltana sen päivän äänestetyn mukana, eli hänelle haetaan varapelaaja. Ellei varapelaajaa löydy, pelaaja tapetaan aamunkoitossa. Jos usealle pelaajalle tarvitaan varapelaaja eikä kaikille saada, aamulla lynkattavat antiaktiivit arvotaan.
Jos pelaaja korvataan varapelaajalla kesken päivän, säilyy pudottautuneen pelaajan ääni voimassa.
Poissaolo suojaa pelaajaa, jos tämä on paikalla enintään yhden vuorokauden. Ilmoitetun poissaolon kierrokset vähennetään välistä. Siis esim. jos henkilö ei ole äänestänyt kierroksella 1 ja on kierroksen 2 poissa, hänen täytyy äänestää kierroksella 3 tai hän lentää pelistä ulos sen päivän iltana. Ilmoitettu poissaolo suojelee enintään 2 peräkkäisen kierroksen ajan.

Roolilista:

Hyvät:

Tohtori: Ajan herroista viimeinen, jonka pelkkä nimi saa vihollisen vapisemaan pelosta ja kääntymään pakoon. Tohtori on kuitenkin pasifisti, eikä sen takia koskaan kanna mukanaan asetta. Hän matkustaa kaiken ajan ja avaruuden läpi avaruusaluksellaan ja pääsee melkein minne vain. Kyvystään matkustaa ajassa johtuen Tohtori pystyy matkustamaan kenen tahansa Aikasotaan osallistuvan luokse ja hyvän karismansa ansiosta saa tämän vakuutettua haluamansa henkilön dalekmaisuudesta saaden tämän epäilemään ja äänestämään tätä henkilöä seuraavan pelipäivän aikana. Tohtori vastaa siis yllyttäjää ja joka yö matkustaa haluamansa pelaajan luokse aluksellaan ja suostuttelee tämän epäilemään ja äänestämään Tohtorin määräämää henkilöä seuraavana päivänä. Yllytetty ei saa kertoa tai vihjailla olevansa yllytyksen kohteena. Pahis saa kuitenkin kertoa yksityisesti kavereilleen olevansa yllytetty. Yllyttäjä ei saa yllyttää samaa henkilöä kahdesti peräkkäin.

Rose: Rose on Tohtorin seuralainen ja jouduttuaan eroon tästä yrittää saada äänensä kuuluviin, mutta toisesta ulottuvuudesta se ei ole helppoa. Tästä johtuen Rose lähettää halutessaan PJ:lle viestin, jonka haluaa julkaistavaksi pelitopicissa. Rose on siis mediapuhuja, joka lähettää mediapuhujan ominaisuudessa laitettavat viestit PJ:lle, joka julkaisee viestit topicissa heti, kun huomaa ne. Mediapuhuja ei saa viesteissään yrittää vihjailla omaa henkilöllisyyttään.

7 tavista: Tavalliset nukkuvat öisin rauhallisesti kodeissaan ja päivisin he yrittävät pelitopicissa keskustelemalla löytää joukostaan ilkeät dalekit ja äänestää heidät pois pelistä.

Seuraavassa on tavisten ingame-nimet ja pahisten peitenimet:

Martha Jones
Jack Harkness
Donna Noble
K9
Sarah Jane Smith
Clara Oswald
Mestari
River Song
Jackie Tyler


Pahat:

dalek Thay ja dalek Sec: Dalekit Thay ja Sec ovat pelin pahiksia. He tuntevat toisensa ja saavat keskustella keskenään pelitopicin ulkopuolella valitsemallaan tavalla (oli se sitten savumerkkejä, yksäreitä, chatti tai vaikka pulloposti). Joka yö he lähettävät PJ:lle haluamansa pelaajan nimen ja varanimen ja tappavat jonkun pelaajista. Päivällä he yrittävät esittää viatonta ja saada samalla mahdollisimman monta viatonta äänestettyä pois pelistä. Heidän tavoitteensa on saavuttaa tilanne, jossa pahiksia on yhtä monta tai enemmän kuin hyviksiä.

Voittaminen:
Hyvät voittavat, kun kaikki dalekit on kukistettu.
Dalekit voittavat, kun heitä on saman verran tai enemmän kuin muita Aikasotaan osallistuvia (hyviksiä).

Mukana Aikasodassa (2/11, boldatut kuolleet):
Jitachi
Ropsus - Tohtori
Arokiuru - tavis (Sarah Jane Smith)
Lemni - tavis (Clara Oswald)
Violet - tavis (River Song)
Jinmuru - tavis (Martha Jones)
Raegan
felarof - tavis (Mestari)
Pimi -> Violet - tavis (K9)
Herkkuoone - tavis (Jackie Tyler)
Lortsu - dalek Thay (Jack Harkness)

Päivä ei ole vielä alkanut ja ne, jotka puhuvat ennen ensimmäistä ingamea saavat suunsa täyteen aikapyörrettä.
Viimeksi muokannut Vampire päivämäärä 31.03.2014 19:42:06, muokattu yhteensä 12 kertaa
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 490
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Vampire » 07.03.2014 15:07:33

1. päivä

Aamuaurinko kohosi uteliaasti horisontin yläpuolelle valaisten maan, jonka asukkaista suurimmalla osalla ei ollut aavistustakaan siitä, mitä seuraavaksi mahdollisesti tapahtuisi. Itse asiassa melkein kukaan koko planeetalla ei tiennyt mitään siitä, että Aikasota oli syttynyt uudelleen ja sodan mainingit uhkasivat pyyhkiä koko planeetan pois universumista mikäli asialle ei tekisi mitään. Ne harvat, jotka asiasta olivat tietoisia pelkäsivät enemmän kuin vielä koskaan - ja joillekin heistä pelko oli tutumpi kuin omat perheenjäsenet. Suurin osa heistä oli oppinut elämänsä aikana tuntemaan pelon, tuntemaan sen kylmien kourien kosketuksen selkäpiissään selvempänä kuin minkään muun.

Pieni joukko ihmisiä (ihminen on väljä ilmaisu, sillä tässä tapauksessa kaikki eivät edes olleet ihmisiä) oli kokoontunut Lontooseen miettimään taktiikkaansa Aikasotaa varten, pohtimaan kuinka he voisivat saada yliotteen dalekeihin ja kuinka he voisivat pelastaa planeetan, joka suurimmalle osalle heistä oli niin tärkeä.

"Me emme voi lähteä suoraan taisteluun", Tohtori sanoi tiukalla äänellä. Ajan herra oli melkein automaattisesti saanut harteilleen auktoriteetin viitan, mutta mies ei näyttänyt kokevan sitä epämiellyttävänä. Hän oli oikeastaan jo tottunut siihen, että hänen seurassaan olevat antoivat hänen hoitaa ajattelun - ja yleensä puhumisenkin.
"Mutta Tohtori, meillä ei ole oikeastaan vaihtoehtoja", kapteeni Jack Harkness totesi. Toisen maailmansodan aikaiseen takkiin pukeutunut pitkä mies ei näyttänyt kovin tyytyväiseltä siihen tietoon, että heidän joukkoonsa oli soluttautunut dalekeja, mutta he eivät lähtisi suoraan taisteluun.

Kukaan muu ei oikeastaan tuntenut halua sotkeutua keskusteluun. Heille kelpasi oikeastaan mikä tahansa toimintatapa, kunhan se vain tarkoitti, että planeetta itse oli turvassa. Yhdentoista Aikasotaan osallistujan kasvoilla kareili monenlaisia tunteita; vihaa, pelkoa, epätoivoa, epäluottamusta, mutta vain kahden tunteet eivät olleet aitoja. Joukossa oli vain kaksi dalekia, jotka nauttivat tilanteesta, nauttivat siitä, että heidän ikiaikaiset vihollisensa ja ei-dalekit olivat vaarassa tuhoutua. Heidän mieliinsä mahtui vain ajatus siitä, että ehkä vihdoin maailmankaikkeuteen saataisiin tasapaino, kun dalekit olisivat herrarotu ajan herrojen sijaan.

"Minusta ainoa ratkaisu käsillä olevaan ongelmaan on demokratia", Chiswickistä kotoisin oleva Donna puuttui puheeseen. "Äänestämme päivisin iltaa varten sen, joka vaikuttaa kaikkein eniten dalekilta ja saatuamme selville, kehen enemmistö osui voimme keksiä jonkin keinon saada tämä pois Aikasodasta."

Tohtori hymyili punahiuksiselle naiselle kiitollisena. Tässä oli ratkaisu, joka ei vaatisi väkivaltaa ja joka olisi tasapuolinen ja edes jollain tavalla oikeudenmukainen. Öihin heillä ei olisi vaikutusvaltaa, mutta päivällä - silloin oli heidän mahdollisuutensa kääntää Aikasota voittoon ja dalekien tuhoon.
**

Kuolleet: (0/11)


Poissaolot:
Ei ketään :>


Nyt alkaa 1. päivä ja se päättyy tiistaina 11.3. kello 20.

Ja ilmoitelkaahan, jos ette ole saaneet rooliviestiänne tai niissä on jotain hämminkiä!
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 490
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja felarof » 07.03.2014 15:33:30

Huomenta :)

Hmm. Mediapuhuja siis voi milloin tahansa lähettää PJ:lle nimettömänä julkaistavan viestin? Onko tästä pahistennappauksessa jotain hyötyä (ja jos on niin mitä)?
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Violet » 07.03.2014 15:46:42

Itse olen pitänyt Mediapuhujaa lähinnä viihteellisenä roolina, jonka hyödyt ovat pienet. Antaa hän meille yhden varman hyviksen, mutta muuten tämä rooli ei ole kovinkaan kykenevä. Sen avulla voi lähettää epäilyviestejä, jos haluaa kertoa epäilevänsä jotakuta, mutta ei jostain syystä halua tuoda itseään esille. Keksiikö joku muu tälle roolille hyödyllistä käyttöä?
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Ropsus » 07.03.2014 17:19:37

Aaah ihanaa päästä viimeikin pelaamaan tätä, koska Doctor Who <3

Mediapuhuja on itselle aika uusi tuttavuus, joten en osaa roolin hyödystä sanoa oikein mitään, lähinnä tuli mieleen toi mitä Violet jo sanoi. En ole myöskään ikinä pelannut peliä jossa olisi ollut yllyttäjä mukana, mutta kiva nähdä miten sekin toimii :)
Let's go poke it with a stick!
Avatar
Ropsus
Kyläläinen
 
Viestit: 84
Liittynyt: 15.11.2013 08:34:24
Paikkakunta: Joensuu

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 07.03.2014 18:26:15

Hei vaan! Oon oottanu tätä peliä tosi paljon. Tekis mieli ingamettaa, mut hillitsen itseni. :p (Teki mieli myös laittaa joku DW-ava tänne Kylään, mut se ois saattanu olla hämäävä noin niinku roolijaon suhteen. :DD)

Mediapuhuja on paras koska Rose. Eiku. Mun käsittääkseni mediapuhuja on lähinnä viihderooli, mut mun mielestä se on tosi hauska sellanen. Plussaa toki on, jos siitä on jotain hyötyä pahisten nappaamiseen. Ainaki mediapuhuja voi epäillä muita kiinnittämättä huomiota itteensä pelitopassa.

Tavallaan harmi ku tätä peliä piti pienentää ja petturi meni, se ois menny niin nätisti DW-canonin kanssa, mutta helpompi näin. Missasinko jonku muun muutoksen petturin poistamisen ja tavisten määrän pienentämisen lisäksi?

Pelaajalistaa kattoessani huomasin, että en muista/tunnista nimeltä/tms. teistä ku 5 pelaajaa, ja kunnolla muistan oikeestaan vaan näistäki viidestä kaks, siis nimenomaan pelien kannalta. ._. Suurimman osan pelityylit on mulle siis aivan vieraita. Huomaa, että oon ollu liian kauan pois täältä... :D Mut kivaa pelata uusien tyyppien kanssa!

Ai niin! Geronimo. (Toivottavasti gifien linkkaaminen ei oo sääntöjä vastaan. ;_; Ainakaan en huomannu mitään. Lupaan muuten vähentää DW-hehkutusta tulevissa viesteissä, mut antakaa nyt anteeks tän ekan viestin whovianisoiminen. :D)
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 950
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jita » 07.03.2014 18:43:23

Iltoja taas kaikille, ja kiva että uusiakin näkyy, toivottavasti viihdytte kylässä pitkään ^^

Kuten Violet jo mainitsikin, mediapuhuja on aika lailla viihdehahmo, mutta kun hieman mietin, niin sitä kautta hän pystyy lähettelemään varmoja epäilyitä; kaikkihan kuitenkin tietää sen, että mediapuhuja on hyvis. Yllyttäjän rooli on taas mielestäni ainakin teoriassa pahisjahdissa todella käytännöllinen; hän voi käytännössä pakottaa pahikseksi epäilemänsä kaverin tuhlaamaan äänensä esimerkiksi pelin hyvismäisimpään pelaajaan, jolloin pahiksilta on automaattisesti yksi ääni pois, jos oikeaan osuu. Toisaalta hän voi käyttää myös sitä oman äänensä tehostuskeinona, jos tietää jo edellisenä yönä, ketä aikoo epäillä.

//Jinmuru, tervetuloa takaisin ^^
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 777
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Lemni » 07.03.2014 19:04:56

Hereillä ollaan. Moi vaan kaikille, niin uusille kuin vanhoillekin naamoille.

Mediapuhuja ja yllyttäjä ovat uusia hahmoja, eli jään mielenkiinnolla tarkkailemaan kuinka kyseiset erikoishahmot vaikuttavat pelin kulkuun. Toivottavasti mediapuhujan rooli meni aktiiviselle pelaajalle, olisi kiva lukea viestejä toisesta ulottuvuudesta.

Mediapuhujasta onkin tullut jo jonkun verran juttua, mutta osaisiko kukaan valaista yllyttäjästä? Ymmärrän kyllä roolin hyödyt (yllyttäjä saa jonkun äänestämään pahista, mikä edesauttaa hyvisten peliä), mutta onko kenelläkään tietoa roolin mahdollisista haittavaikutuksista? Yritän jossain vaiheessa poiketa Hautuumaalle katsomaan, josko menneet pelit aukaisisivat kyseistä roolia, mutta en pistäisi pahakseni jos joku muu ehtii valaista minua ennen sitä.

/Jitachi väliin.
Avatar
Lemni
Kyläläinen
 
Viestit: 92
Liittynyt: 05.01.2014 04:22:56
Palkinnot: 1

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jita » 07.03.2014 20:01:35

Yllyttäjä voi pahimmillaan ratkaista väärällä arvauksella harhalynkkauksen. Lisäksi, koska yllytetty ei saa kertoa yllytyksestä, hän saattaa olla yllyttäjän virheen takia seuraavana päivänä epäiltyjen listalla tekojensa takia, ellei pelaajalla ole entuudestaan hyvismäistä leimaa.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 777
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 07.03.2014 22:28:41

Jitachi kirjoitti: Lisäksi, koska yllytetty ei saa kertoa yllytyksestä, hän saattaa olla yllyttäjän virheen takia seuraavana päivänä epäiltyjen listalla tekojensa takia, ellei pelaajalla ole entuudestaan hyvismäistä leimaa.

Totta, mutta toisaalta jos joku yhtäkkiä äänestää oudosti/pahismaisesti, muut osaa ehkä arvella, että tätä kyseistä henkilöä on yllytetty. Että ainakaan pelkän oudon äänen takia ei kannata alkaa lynkkailemaan populaa. :D Mutta voihan se toisaalta olla tosi vaikeaa huomata, jos jotakuta yllytetään, koska juonareissa mielipiteet tunnetusti muuttuu ja perusteluitakin voi aina yleensä repäistä jostakin (kukaan tuskin vaan heittää ääntä ilman mitään perusteluja). Kokonaiskuva siis ratkaisee.

Yllyttäjän kannattaa kyllä olla tarkkana tässä. Jos kukaan ei vaikuta pahismaiselta, kannattaa ehkä yllyttää jotakuta äänestämään hyvismäis(in)tä pelaajaa, joka tuskin on putoamassa. Pelin loppupuolella ei tietenkään, jos pahikset pääsis massaamaan, mutta taijjan nyt ladella vaan itsestäänselvyyksiä tässä... :D Lopussa kyllä luultavasti pitäisi joku epäilyttävä tyyppi löytyä. Pitäisi, koska mää en ainakaan oo hirveen hyvä epäilemään ihmisiä. :'D

Jitachi kirjoitti://Jinmuru, tervetuloa takaisin ^^

Kiitos ♥

Lemni kirjoitti:Toivottavasti mediapuhujan rooli meni aktiiviselle pelaajalle, olisi kiva lukea viestejä toisesta ulottuvuudesta.

Samaa mieltä! (Okei, oon myös vähän puolueellinen, koska Rose on mun lempinaishahmo ikinä mistään.) Ja tästä tuliki mieleen, että rakastan sitä, miten hyvin tää peli menee canoniin! :D *Halirutut Vampirelle*
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 950
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Raegan » 07.03.2014 22:30:08

Violet kirjoitti:Antaa hän meille yhden varman hyviksen, mutta muuten tämä rooli ei ole kovinkaan kykenevä.

Millä tavalla varman hyviksen? Mediapuhuja ei saa viesteissään vihjailla henkilöllisyyttään ja topassa mediapuhujan todellisen henkilöllisyyden puiminen on melko riskialtista mikäli mediapuhujan öinen hengissäpysyminen on tavoitteena.

Jitachi kirjoitti:Kuten Violet jo mainitsikin, mediapuhuja on aika lailla viihdehahmo, mutta kun hieman mietin, niin sitä kautta hän pystyy lähettelemään varmoja epäilyitä; kaikkihan kuitenkin tietää sen, että mediapuhuja on hyvis.

Eikös "varma epäily" ole terminä jokseenkin ristiriitainen? :D Sitä paitsi, mediapuhujakin tosiaan on hyvis joten hänellä ei ole yhtään sen enempää tietoa kanssapelaajista kuin muillakaan pelin hyviksillä. Toki, hänellä ei ole mitään "taka-ajatuksia" niin kuin pahiksilla on, mutta erehtyväisyydessään epäilyt eivät ole mitään ehdottomia totuuksia enkä oikein tiedä, mitä niistä saisi noin niinkun pelin kannalta edistävää irti.

Muuten ei rooleista sen enempää, mitä tuo yllyttäjä nyt on oikeastaan melko karmaiseva rooli, ihan kaikkien kannalta. :D Tosin en ole ennen pelannut pelissä jossa sellainen on, joten suurella mielenkiinnolla odotan tulevaa peliä. :)

//Jinmuru kiilaa :)
"You don't develop courage by being happy in your relationships everyday. You develop it by surviving difficult times and challenging adversity."
- Epicurus
Avatar
Raegan
Kyläläinen
 
Viestit: 82
Liittynyt: 17.11.2013 12:12:21
Palkinnot: 1

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Violet » 07.03.2014 23:02:29

Raegan: Tarkoitin, että Mediapuhuja on varma hyvis tultuaan esiin (pahikset voivat periaatteessa kyllä esiintyä erikoishahmona, mutten kyllä muista omalla peliurallani yhtäkään tapausta, jolloin pahis olisi esiintynyt erikoishahmona, enkä ainakaan yhtäkään tapausta, missä pahis olisi onnistunut. Voi johtua rajallisesta muististani).
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja felarof » 08.03.2014 00:16:31

Jinmuru kirjoitti:Tekis mieli ingamettaa, mut hillitsen itseni.

Miksi hillitset itsesi? Oletko pahis ja ingametus voisi paljastaa sinut? :P

Jinmuru kirjoitti:Mediapuhuja on paras koska Rose. Eiku. Mun käsittääkseni mediapuhuja on lähinnä viihderooli, mut mun mielestä se on tosi hauska sellanen.

Joo tarkoitus ei ollut mitenkään väheksyä mediapuhujaroolia, kunhan yritän hahmottaa miten se vaikuttaa peliin :D

Jitachi kirjoitti:Yllyttäjän rooli on taas mielestäni ainakin teoriassa pahisjahdissa todella käytännöllinen; hän voi käytännössä pakottaa pahikseksi epäilemänsä kaverin tuhlaamaan äänensä esimerkiksi pelin hyvismäisimpään pelaajaan, jolloin pahiksilta on automaattisesti yksi ääni pois, jos oikeaan osuu.

Eikö tuossa ole se riski, että sitten tämä yllyttäjän hyvismäisenä pitämä pelaaja tiputetaan? Miksei ennemmin laittaa pahismaista pelaajaa äänestämään toista pahismaista?

Jitachi kirjoitti:Yllyttäjä voi pahimmillaan ratkaista väärällä arvauksella harhalynkkauksen. Lisäksi, koska yllytetty ei saa kertoa yllytyksestä, hän saattaa olla yllyttäjän virheen takia seuraavana päivänä epäiltyjen listalla tekojensa takia, ellei pelaajalla ole entuudestaan hyvismäistä leimaa.

Kannattaako yllytetyn yleensä perustella ääntään kuin olisi omin ajatuksin päätynyt tähän lopputulokseen (joka pahimmassa tapauksessa vain sekoittaa peliä, kun joutuu keksimällä keksimään epäilyttäviä asioita), vai esittää oma päättelynsä niin kuin se omasta mielestä menee ja vain heittää randomilla ääni loppuun (jolloin luultavasti porukka tajuaa hänen olleen yllytetty)?

Raegan kirjoitti:
Violet kirjoitti:Antaa hän meille yhden varman hyviksen, mutta muuten tämä rooli ei ole kovinkaan kykenevä.

Millä tavalla varman hyviksen? Mediapuhuja ei saa viesteissään vihjailla henkilöllisyyttään ja topassa mediapuhujan todellisen henkilöllisyyden puiminen on melko riskialtista mikäli mediapuhujan öinen hengissäpysyminen on tavoitteena.

Se varmaan lasketaan vihjailuksi, jos kertoo etukäteen, mitä aikoo mediapuhujaviestissä sanoa (tämähän olisi tapa varmistaa hyvis)? Mutta joka tapauksessa mediapuhujan kannattaa varmaan tulla esiin vasta viimeisinä päivinä (paitsi jos on tulossa lynkatuksi), jolloin yhden varman hyviksen tietämisestä on eniten hyötyä. Hmm tähän liittyen tuli mieleen, yllytetty tuskin saa jälkikäteenkään sanoa tulleensa yllytetyksi? Siis mietin jos yllyttäjä tulee esiin, niin yllytetythän olisivat keino varmistaa hänen henkilöllisyytensä.

Raegan: Miksi yllyttäjä on mielestäsi karmaiseva rooli?

Loppuuko peli muuten joka tapauksessa kun pahiksia on puolet jäljellä, vaikka yllyttäjä olisi mukana? Tai siis (livepeleissä) tuo puolet jäljellä on musta siitä syystä, että tämän jälkeen pahikset voittavat joka tapauksessa (jos nyt eivät ihan kauhean pahasti sählää), mutta nythän yllyttäjä voi muuttaa pahiksen äänen jolloin päivällä voikin tippua pahis.
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 08.03.2014 01:08:55

felarof kirjoitti:
Jinmuru kirjoitti:Tekis mieli ingamettaa, mut hillitsen itseni.

Miksi hillitset itsesi? Oletko pahis ja ingametus voisi paljastaa sinut? :P

Jinmuru kirjoitti:Mediapuhuja on paras koska Rose. Eiku. Mun käsittääkseni mediapuhuja on lähinnä viihderooli, mut mun mielestä se on tosi hauska sellanen.

Joo tarkoitus ei ollut mitenkään väheksyä mediapuhujaroolia, kunhan yritän hahmottaa miten se vaikuttaa peliin :D


Miten ingametus muka paljastais pahisroolin? Onhan pahiksillaki peitenimet :D Mut aattelin pidättäytyä siitä sen takia, että se 1) ei välttämättä aukeais niille, jotka ei oo DW:tä kattonu ja 2) veis ajatuksia pois itse pelistä ku alkaisin vaan fanityttöileen. Ingame-pelit on sit erikseen :') (Tosin ei mua haittais tässäkään ingamettaa, mut emmää yksin viittis :D Eikä se muutenkaan vissiin onnistuis isolla porukalla ku Tohtorille ja Roselle ei ollukaan peitenimiä ni ne paljastuis heti. D: Joten jätän ingamen Vampirelle. :D)

Enkä mää aatellukaan, että väheksyisit mediapuhujaa tai mitään, kunhan vaan höpisin jotain että peli lähtis munki osalta liikkeelle. :')

Kirjotan tätä kännykällä näin iltasella/yöllä, joten kaikki kummallisuudet sit Lumian syyksi, okei?
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 950
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jita » 08.03.2014 08:18:51

Jinmuru & felarof: En nyt tietenkään tajunnut, että perustelujen jättämättä laittaminen ei varsinaisesti ole vihjailua siitä, että olisi yllytetty, lähdin tuossa siitä olettamuksesta, että yllytetyn olisi pakko heitellä valeperusteluja :P

Raegan: Totta, 'varmat' epäilyt ovat hieman hassu sanamuoto. Tarkoitin sillä kuitenkin sitä, että mediapuhujan kanavasta voi olla varma, ettei sillä suunnalla ole pahista puhumassa.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 777
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Pimi » 08.03.2014 08:36:14

Ensimmäinen pelini kylässä, mutta hereillä ollaan.

Aiemmissa peleissä joihin olen osallistunut, ei ole ollut mediapuhujaa joten en sen hyötyihin osaa niinkään ottaa kantaa. Mielenkiintoiselta se kuitenkin kuulostaa.

Laitan pelin omalta osaltani paremmin pyörimään päivällä kun pääsen koneelle :D
Pimi
Kyläläinen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 28.01.2014 21:11:08

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 08.03.2014 11:21:42

Jitachi kirjoitti:Jinmuru & felarof: En nyt tietenkään tajunnut, että perustelujen jättämättä laittaminen ei varsinaisesti ole vihjailua siitä, että olisi yllytetty, lähdin tuossa siitä olettamuksesta, että yllytetyn olisi pakko heitellä valeperusteluja :P

Mää aattelin niin, että pitää se ääni jotenki perustella. Tai siis se ideahan menis vähän pilalle siinä, koska vaikka perustelemattomuus ei oiskaan suoraa vihjailua, ni se ois kuitenki aika ilmiselvää, että on yllytettynä. En kyllä tiiä virallisia sääntöjä tähän.

felarof kirjoitti:
Jitachi kirjoitti:Yllyttäjän rooli on taas mielestäni ainakin teoriassa pahisjahdissa todella käytännöllinen; hän voi käytännössä pakottaa pahikseksi epäilemänsä kaverin tuhlaamaan äänensä esimerkiksi pelin hyvismäisimpään pelaajaan, jolloin pahiksilta on automaattisesti yksi ääni pois, jos oikeaan osuu.

Eikö tuossa ole se riski, että sitten tämä yllyttäjän hyvismäisenä pitämä pelaaja tiputetaan? Miksei ennemmin laittaa pahismaista pelaajaa äänestämään toista pahismaista?

Jos ei oo ku yks pahismainen tyyppi? :D Mut jos joku vaikuttaa hyvikseltä noin niinku yleisesti ja se saa sit yhen äänen, ni siinä vaiheessa muutki voi vähän miettiä, että lähtiköhän tuo ääni nyt ihan omasta tahdosta. Pitää äänestää aika tarkkaavaisesti, ettei pahikset vaan pääse massaamaan yllytetyn äänestämää pelaajaa pois.

felarof kirjoitti:Loppuuko peli muuten joka tapauksessa kun pahiksia on puolet jäljellä, vaikka yllyttäjä olisi mukana? Tai siis (livepeleissä) tuo puolet jäljellä on musta siitä syystä, että tämän jälkeen pahikset voittavat joka tapauksessa (jos nyt eivät ihan kauhean pahasti sählää), mutta nythän yllyttäjä voi muuttaa pahiksen äänen jolloin päivällä voikin tippua pahis.

Hyvä kysymys! Saisko PJ:ltä vastauksen tähän?

Lortsu, Herkkuoone ja Arokiuru on enää heräämättä. Aika hyvä aktiivisuustaso siis, vaikkei olla ees vuorokautta pelattu!
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 950
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Vampire » 08.03.2014 14:55:04

Loppuuko peli muuten joka tapauksessa kun pahiksia on puolet jäljellä, vaikka yllyttäjä olisi mukana? Tai siis (livepeleissä) tuo puolet jäljellä on musta siitä syystä, että tämän jälkeen pahikset voittavat joka tapauksessa (jos nyt eivät ihan kauhean pahasti sählää), mutta nythän yllyttäjä voi muuttaa pahiksen äänen jolloin päivällä voikin tippua pahis.

Peli loppuu myös tässä tilanteessa voittosääntöjen mukaisesti eikä teoreettinen mahdollisuus yllytykseen vaikuta tilanteeseen.

Ja samalla vähän VÄLIAIKALASKENTAA

Ääniä:
ei ole

Poissa:
Jinmuru 14.3 - 16.3. ja 28.3. - 30.3

Päivä päättyy tiistaina 11.3. klo 20.
Viimeksi muokannut Vampire päivämäärä 08.03.2014 14:57:28, muokattu yhteensä 1 kerran
心配ないからね。
Avatar
Vampire
Kepitetty kyläläinen
 
Viestit: 490
Liittynyt: 15.11.2013 00:56:15
Paikkakunta: Pohjois-Karjala
Kotiyhteisö: FinFanFun
Palkinnot: 8

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Raegan » 08.03.2014 14:57:23

felarof kirjoitti:Kannattaako yllytetyn yleensä perustella ääntään kuin olisi omin ajatuksin päätynyt tähän lopputulokseen (joka pahimmassa tapauksessa vain sekoittaa peliä, kun joutuu keksimällä keksimään epäilyttäviä asioita), vai esittää oma päättelynsä niin kuin se omasta mielestä menee ja vain heittää randomilla ääni loppuun (jolloin luultavasti porukka tajuaa hänen olleen yllytetty)?

Pahassa tilanteessa pahis vois esiintyä "yllytettynä" vaikkei olisikaan (randomäänen heittäminen) ja perustella sillä ääntään jos muuta vaihtoehtoa ei oo, esim oman pahiskaverin äänestäminen vaarantais kaverin hengen ja muita hyviä äänestysvaihtoehtoja ei ole. Tietysti saattaa kivasti syventääkin peliä kun täytyy ottaa niin paljon suurempi kokonaisuus huomioon, eikä vain epäilyttävä äänestyskäyttäytyminen. Ihan näin vaan sivuhuomiona tästä. :D

felarof kirjoitti:Raegan: Miksi yllyttäjä on mielestäsi karmaiseva rooli?

Roolihan perustuu teoriassa pakkoon ja tällaisessa pelissä se ei ole pelaajan kannalta välttämättä kovin edullista, oli sitten hyvis tai pahis. Saattaa juurikin kääntää tarkoituksettomasti epäilyksiä omaan itseen ja sehän ei ole omalle puolelle hyvä. Ja/tai yllytysääni vie tilaa omalta ääneltä, jonka jokainen itse määrittelee parhaaksi.

Jitachi kirjoitti:Raegan: Totta, 'varmat' epäilyt ovat hieman hassu sanamuoto. Tarkoitin sillä kuitenkin sitä, että mediapuhujan kanavasta voi olla varma, ettei sillä suunnalla ole pahista puhumassa.

Niinjuu, mutta ei viestien arvo siitä kuitenkaan mun mielestä kauheasti nouse, kun ei tosiaan mitenkään luotettavaa tietoa ole. Pahimmassa tapauksessa mediapuhujan viestit vois myös päätyä jossain määrin ohjailemaan peliä ja mun mielestä mediapuhujan kannattaa tarkkaan miettiä mitä sanoo. Vai mitä mieltä muut on, kuinka aktiivisesti mediapuhujan kannattaa osallistua pelitilanteen spekulointiin?

Niin kuin Jinmuru tuossa jo sanoikin, aika mukavasti peli lähtenyt käyntiin. Herkkuoonekin vielä heräämättä vaikka luulin hänet eilen Kylässä nähneeni... Herkkuoone, miksi et tullut sanoon edes moi?

Yllättävän neutraaleina ja melkein suorastaan varovaisina täällä tunnutaan olevan. Jinmuru, felarof ja Jitachi tosin vaikuttavat olevan jo nyt mukavan aktiivisesti pelissä, plussaa siitä. Violetkin on herännyt mutta tuntuu olevan jokseenkin varovainen... eikös sulla ole tapana lähteä aika aktiivisesti mukaan peliin vaiko muistelenko väärin? Nyt vaikutat pysyttelevän kovin sivussa. ++Violet, kukkuluuruu? :>
"You don't develop courage by being happy in your relationships everyday. You develop it by surviving difficult times and challenging adversity."
- Epicurus
Avatar
Raegan
Kyläläinen
 
Viestit: 82
Liittynyt: 17.11.2013 12:12:21
Palkinnot: 1

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Violet » 08.03.2014 15:33:55

Reagan: Olisin aktiivinen, ellei minun täytyisi kirjoittaa terveyspäiväkirjaa ja yli sadan sanan tekstejä kolmella eri kielellä koulua varten.

Haluaisin kuitenkin tähän väliin kysyä aktivointikysymyksen, ennen kuin uppoudun koulutöihin. Miten voit toimia kaikkein edullisimmin oman puolesi kannalta?

Vastaan itse tähän myöhemmin, sillä en halua, että oma vastaukseni vaikuttaa muiden vastauksiin.
Paras hyvis, aktiivisin kyläläinen & paras varapelaaja kepit vuodelta 2014
Avatar
Violet
Mafioso
 
Viestit: 1334
Liittynyt: 15.11.2013 07:17:57
Kotiyhteisö: Kylä
Palkinnot: 14

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja felarof » 08.03.2014 15:46:10

Raegan kirjoitti:
felarof kirjoitti:Kannattaako yllytetyn yleensä perustella ääntään kuin olisi omin ajatuksin päätynyt tähän lopputulokseen (joka pahimmassa tapauksessa vain sekoittaa peliä, kun joutuu keksimällä keksimään epäilyttäviä asioita), vai esittää oma päättelynsä niin kuin se omasta mielestä menee ja vain heittää randomilla ääni loppuun (jolloin luultavasti porukka tajuaa hänen olleen yllytetty)?

Pahassa tilanteessa pahis vois esiintyä "yllytettynä" vaikkei olisikaan (randomäänen heittäminen) ja perustella sillä ääntään jos muuta vaihtoehtoa ei oo, esim oman pahiskaverin äänestäminen vaarantais kaverin hengen ja muita hyviä äänestysvaihtoehtoja ei ole. Tietysti saattaa kivasti syventääkin peliä kun täytyy ottaa niin paljon suurempi kokonaisuus huomioon, eikä vain epäilyttävä äänestyskäyttäytyminen. Ihan näin vaan sivuhuomiona tästä. :D

Mm joo mutta tuollainen ihan random äänestäminen on pahikselle kuitenkin aika suuri riski. Tai siis jos selvästi yrittää laittaa äänensä yllytyksen piikkiin niin tämän huomaa ainakin yllyttäjä ja mahdollinen toinen yllytetty jolloin meillä on käytännössä tiedossa varma pahis. Hyviksenhän ei tuollaista ole järkevää tehdä.

Raegan kirjoitti:
Jitachi kirjoitti:Raegan: Totta, 'varmat' epäilyt ovat hieman hassu sanamuoto. Tarkoitin sillä kuitenkin sitä, että mediapuhujan kanavasta voi olla varma, ettei sillä suunnalla ole pahista puhumassa.

Niinjuu, mutta ei viestien arvo siitä kuitenkaan mun mielestä kauheasti nouse, kun ei tosiaan mitenkään luotettavaa tietoa ole. Pahimmassa tapauksessa mediapuhujan viestit vois myös päätyä jossain määrin ohjailemaan peliä ja mun mielestä mediapuhujan kannattaa tarkkaan miettiä mitä sanoo. Vai mitä mieltä muut on, kuinka aktiivisesti mediapuhujan kannattaa osallistua pelitilanteen spekulointiin?

Ainakaan mediapuhujan viesteistä ei tarvitse miettiä onko hän oikeasti jotain mieltä vai yrittääkö vain johdattaa harhaan. Toki niihin pitää silti suhtautua mielipiteinä ja käyttää omaakin päätä.

Mäkin muistan nähneeni Herkkuoonen tänäänkin paikalla, tule sanomaan moi :)

// Violet väliin:
Violet kirjoitti:Miten voit toimia kaikkein edullisimmin oman puolesi kannalta?

Olemalla aktiivinen, pohtimalla, kyselemällä. Nappaamalla pahiksia ;)
Just breathe. Dream.
felarof
Kyläläinen
 
Viestit: 128
Liittynyt: 21.01.2014 22:53:03

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 08.03.2014 20:19:56

Noniin, vai että tämäkin peli on nyt sitten viimein alkanut. Hienoa!
En nyt ehdi hirmuisesti aiempia viestejä lukemaan koska lähden töihin aivan kohta (iltavuoro yhteentoista asti ja aamuvuoro seitsemältä ei muuten ole kiva yhdistelmä - onneksi noita ei osu kohdalle kovin usein). Tulen kuitenkin kirjoittelemaan merkityksellisempää viestiä kunhan ehdin ja väsymys väistyy antaen ajattelulle tilaa.
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jita » 08.03.2014 20:37:06

Violet: Helpoin tapa auttaa on tietenkin aktiivinen osallistuminen ja jokaisen viestin huolella lukeminen. Myös pohtiminen, argumentointi ja valppaana pysyminen auttavat pahisjahdissa. Kaikki omat havainnot myös pitäisi kertoa saman päivän aikana jos mahdollista: seuraavana aamuna voi olla jo myöhäistä, koska on kuollut. Josta tulikin mieleen vielä: jos putoaa pelistä, niin kannattaa aina hakeutua varapelaajaksi; antiaktiivisuuteen pudonneet saattavat jouduttaa pahisvoittoa jopa parilla päivällä.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 777
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 09.03.2014 15:01:03

Violet kirjoitti:Haluaisin kuitenkin tähän väliin kysyä aktivointikysymyksen, ennen kuin uppoudun koulutöihin. Miten voit toimia kaikkein edullisimmin oman puolesi kannalta?

En kyl ihan ymmärrä näitä kysymyksiä, koska kaikki kumminki vastaa samalla tavalla. :DD Vähän niinku työhakemuksissa kysytään, että miksi juuri sinä olisit hyvä työntekijä meille. "No ku oon tämmönen ilonen ja ahkera tyyppi!" = "Nappaamalla pahiksia, olemalla aktiivinen ja tekemällä mahdollisimman vähän typeryyksiä." (Kyllä, nää on mun vastaukset näihin kysymyksiin. Ei ihme, jos en saa kesätöitä.) Nää aktivointikysymykset ei mun mielestä oo millään tavalla hyödyllisiä: Kaks ekaa päivää lähti mun mielestä hyvin käyntiin, ni ei sille mun mielestä ollu mitään tarvetta. Tänään on ollu kyllä vähän hiljasempaa, mut on vielä aikasta ja kaiken lisäks sunnuntai. :DD Ja lisäks tuollaset kysymykset ei oikeestaan kerro pelaajasta yhtään mitään, eikä ne auta nappaamaan pahiksia. Ei kukaan pahis tuu topaan silleen "No aattelin kusettaa teitä kaikkia ja tapattaa erikoishahmot ekana!" Korkeintaan uudet pelaajat saa hyviä neuvoja noista vastauksista, mut siihen se mun mielestä jääkin. Joten Violet, mitä hyötyä tästä sun aktivointikysymyksestä sun mielestä on? Eipä se ainakaan aktiivisuutta oo lisänny... :D
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 950
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jinmuru » 10.03.2014 00:32:51

Heii, miks kaikki on niin hiljaa? ;_; Tulee lievästi yksinäinen olo ku käy täällä 20 minuutin välein kattomasa, että onko tullu yhtään viestiä, eikä ikinä oo. Sunnuntai ei käy enää syyksi olla hiljaa! (Koska on jo maanantai. Höhö.)

Ropsus, Lemni, Pimi, ja varsinkin Herkkuoone ja Lortsu, mikä on? Ensimmäinen päivä loppuu alle 44 tunnin päästä (jos nyt laskin oikeen), eikä täälä oo ku yks (puoliksi?) herättelyääni Violetille. Ei ois mukavaa lähteä äänestämään hiljasia pelaajia, koska ikinä ei tiiä, että oisko sieltä putoamassa hyvis vai pahis, mutta en myöskään tahtois äänestää neitä neljää, jotka on puhunu vähän enemmän (siis felarof, Violet, Jitachi ja Raegan).

Tällä hetkellä saan hyvisvibaa felarofista. Jitachi ja Raegan on melko neutraaleja, kumminki hyviksen suuntaan enemmän kallellaan.
Violet ei varsinaisesti tuota mulle mitään tosi vahvaa pahisvibaa, mutta sanotaanko vaikka näin että jos Raegan ei oo poistamassa ääntään Violetilta niin en oo Violetin pudottamista vastaan. Joku sussa mättää nyt, anteeksi. D: Ehkä se johtuu vaan tuosta (mun mielestä) turhasta aktivointikysymyksestä. Mutta en kyllä missään nimessä anna tän päivän päättyä siihen, että putoaja arvotaan. Ollaan varmaan kaikki samaa mieltä tästä. Jos alkaa näyttää siltä, ettei kukaan oo putoamassa, ni sit pitää pudottaa joku Team Hiljaisista. :/ Se ois aika arpapeliä, mutta vähän vähemmän sentään ku täysi arvonta. Paska juttuhan se on, jos erikoishahmo putoais sillä tavalla, mutta silleen ku miettii ni Tohtori ja Rose ei oo mitenkään superhyödyllisiä erikoishahmoja, eli me pärjättäis vissiin ilman niitäki.

Antiaktiivisuuteen ei ainakaan kannata antaa kenenkään pudota, koska varapelaajat voi olla vähän vähissä päätellen siitä, että tätä peliä piti pienentää ja kaikkea.

Mut hei, kertokaapa mulle, että A) kenen ette missään nimessä halua putoavan ja B) kenet mieluiten pudottaisitte. Tiiän, että voi olla vaikeaa vastata tähän näin vähäisen materiaalin pohjalta, mutta yritetään kumminki.
Paras hiljaisten vuosien peli (Salemin kylä), kulta
Paras ingame & virallinen whatsappaaja, hopea
Pelien ilopilleri, pronssi
Avatar
Jinmuru
Mafioso
 
Viestit: 950
Liittynyt: 03.02.2014 17:06:38
Paikkakunta: Oulu
Palkinnot: 6

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Jita » 10.03.2014 12:14:55

Jinmuru kirjoitti:Mut hei, kertokaapa mulle, että A) kenen ette missään nimessä halua putoavan ja B) kenet mieluiten pudottaisitte. Tiiän, että voi olla vaikeaa vastata tähän näin vähäisen materiaalin pohjalta, mutta yritetään kumminki.


A) Mieluiten joku hieman aktiivisemmista, mieluiten joko sinä tai Raegan. Mieluiten kuitenkin joku, joka osaa aktivoida pelaajia hieman muullakin tavalla kuin aktivointikysymyksillä, ne tuovat puhetta, mutta kun niihin on vastannut, ketju ikävästi hiljenee, ellei niihin tartu.

B) Mieluiten katsoisin tilannetta vielä hieman aikaa, miten se etenee. Mielestäni kukaan ei ole vielä erityisesti erottunut pahalla tavalla.
You'll see that my mind is too fast for eyes
Avatar
Jita
Ylläpitäjä
 
Viestit: 777
Liittynyt: 15.11.2013 07:02:40
Paikkakunta: Turku
Kotiyhteisö: Kylä/pkmn.eu
Palkinnot: 7

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 10.03.2014 13:26:19

Noniin, voisinpa tässä vähän viestiä kirjoitella.

felarof kirjoitti:
Jinmuru kirjoitti:Tekis mieli ingamettaa, mut hillitsen itseni.

Miksi hillitset itsesi? Oletko pahis ja ingametus voisi paljastaa sinut? :P

Mikä on motiivisi moiseen kysymykseen? Eihän kukaan vastaisi tuohon että ”olen, ja siksi en voi ingamettaa.” :’) Joten millaista vastausta odotit?

Violet kirjoitti:Miten voit toimia kaikkein edullisimmin oman puolesi kannalta?

Jinmurun kanssa samaa mieltä, että todennäköisesti kaikki vastaavat hyvin samalla tavalla. Siispä kysymys sinulle, Violet: Millaisia vastauksia oletat/toivot saavasi? Jälleen kerran ei kukaan pahikseuttaan tuossa paljasta. ^^ Ihanko vain aktivoinnin yrittämisen vuoksi?
Jaaaa, kaipa voisin tuohon vastatakin, vaikka tuntuu vähän tyhmältä kun en saa vastauksesta kovin sisällyksellistä. Näin ollen vastaan, että yritän olla aktiivinen, lukea ajatuksella topaa, kysyä jos kaipaan jonkun pelaajan kirjoitukseen täsmennystä, perustelua, selitystä… Ja tietysti äänestää. Löytää mahdollisimman hyvät perustelut. En siis halua ihan heppoisin perustein ääntä heittää. Paitsi jos on yllytetty niin sitten lienee vähän pakko. Pohdin sitä sitten jos sellainen tilanne tulee, että miten ääni kannattaa perustella, vai jättää perustelematta, että yllytys huomataan.

Jinmuru kirjoitti:Mut hei, kertokaapa mulle, että A) kenen ette missään nimessä halua putoavan ja B) kenet mieluiten pudottaisitte.

A) En haluaisi että sinä putoat. Olet ollut aktiivinen, esittänyt pohdintaa, tökkinyt ihmisiä puhumaan (=tukee tällä hetkellä hyvismäistä kuvaa) ja lisäksi viesteissäsi on hauska persoonallinen sävy.
B) Höm. En tykkää heittää epäilyjä jos kukaan ei oikeasti epäilytä, mutta jos olisi vaikka äänestyspakko päällä niin… noh. Odottaisin siihen tiistai-iltaan. :p
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Arokiuru » 10.03.2014 13:32:30

Muuten, miksi pahiksilla on peitenimet kun ei mitään nimiä kuitenkaan täällä keskustelun puolella kerrota..? Tämä on mietityttänyt minua, ja vaikka tällä ei pelin kannalta olekaan merkitystä, olisi kiva jos jollain olisi esittää jotain teoriaa tästä.
We're all stories in the end. Let's make it a good one. -The Doctor
Avatar
Arokiuru
Kyläläinen
 
Viestit: 72
Liittynyt: 04.12.2013 14:40:47
Paikkakunta: Villa Auditore a Monteriggioni
Palkinnot: 1

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Ropsus » 10.03.2014 13:49:00

Pahiksilla on mielestäni peitenimet ingamen tarinan takia. Dalekit ovat jotenkin onnistuneet soluttautumaan tuohon ryhmään, joka yrittää päästä heistä eroon, joten he eivät voi esiintyä itsenään.

Jinmurun kysymyksiin voisin vastata että A) en haluaisi sinun putoavan, koska olet tosiaan ollut aktiivinen ja yrittänyt edistää peliä tai kenenkään muunkaan näistä suht aktiivisista ja B) mieluiten pudottaisin tässä vaiheessa Violetin, koska kuten minustakaan ei hirveästi tuolla kysymyksellä saatu mitään aikaan (itse yritän kanssa olla mahdollisimman aktiivinen ja epäillä kun siihen on tarvetta). En kuitenkaan yleensä tykkää ensimmäisenä päivänä lähteä äänestämään ketään ja Violet ei ole mitenkään älyttömän pahismaisem oloinen, joten haluaisin kuulla hänestä ja muistakin lisää ennen huomisiltaa.
Let's go poke it with a stick!
Avatar
Ropsus
Kyläläinen
 
Viestit: 84
Liittynyt: 15.11.2013 08:34:24
Paikkakunta: Joensuu

Re: Paluu Aikasotaan (1. päivä ti 11.3. klo 20 asti)

ViestiKirjoittaja Raegan » 10.03.2014 17:02:19

Täällä taas, vallan ikävän äikän yo:n jälkeen >:((

Jinmuru kirjoitti:Violet ei varsinaisesti tuota mulle mitään tosi vahvaa pahisvibaa, mutta sanotaanko vaikka näin että jos Raegan ei oo poistamassa ääntään Violetilta niin en oo Violetin pudottamista vastaan.

Niin, en tiedä. Periaatteessa olen aina hieman varauksella liikenteessä jos äänestysperusteena käytetään pelkästään pelaajan käytöksen muutosta edellisiin peleihin nähden, mutten voi olla huomaamatta että Violet on kovin hiljaiseksi muuttunut ja kun vastaa, heittää ympäripyöreän aktivointikysymyksen sen sijaan, että kommentoisi jotain jo tapahtunutta - vaikuttaa kovin epävioletmaiselta. Lisäksi Violetin viestit ovat olleet lähinnä vastauksia esim. minulle eivätkä sisältäneet pelin kannalta kovin oleellista asiaa.

Toisaalta, Herkkuoone on käynyt täällä tänäänkin ja antaa meidän silti edelleen odottaa. Violet on sentään puhunut edes jotain ja mielelläni kuulisin hänestä enemmän ennen lopullisia johtopäätöksiä. Tässä tilanteessa on vain niin vaikea sanoa, että pakoileeko Herkkuoone pahisviestien kirjoittamista vai eikö häntä vain liiemmin näytä kiinnostavan.

Eli siinä ainakin mun ykkösehdokkaat päivän äänestykseen, arvontaan ei tosiaan saa missään nimessä mennä. Positiivista fiilistä edelleenkin sinne Jinmurun, felarofin ja Jitachin suuntaan.

Ropsus kirjoitti:En kuitenkaan yleensä tykkää ensimmäisenä päivänä lähteä äänestämään ketään

Mikset? Eihän sitä materiaalia tietenkään ole vielä juurikaan, mutta jos kukaan ei äänestä, voi tilanne johtaa arvontaan ja se on pelin kannalta tosi huono. Vai pelkäätkö että äänestäminen vetää huomiota puoleesi? Ja kun sanot "yleensä", onko joku tilanne jolloin ekana päivänä äänestäminen on sulle okei?
"You don't develop courage by being happy in your relationships everyday. You develop it by surviving difficult times and challenging adversity."
- Epicurus
Avatar
Raegan
Kyläläinen
 
Viestit: 82
Liittynyt: 17.11.2013 12:12:21
Palkinnot: 1

Seuraava

Paluu Hautausmaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa