Haku löysi 18 tulosta

Paluu: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!

Re: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!

[10:29, 8/15/2018] Halima: viewtopic.php?f=9&t=633&start=30#p17781 tämän viestin perusteella sanoisin että justy ei varmaankaan ole ennustaja
[10:30, 8/15/2018] Meiz: Mä en jotenkin nää justyä nyt erikoisena

Nämä kommentit pisti naurattamaan nyt kun luin uudestaan tuota meidän pahiskeskustelua läpi! :D Onneksi kuitenkin tähdättiin justyyn. :)
Kirjoittaja Halima
28.08.2018 08:58:38
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee kolmas päivä päättyy 27.8. klo 23.00

Hyvin pelattu Meiz, varsinkin viimeinen päivä oli tosi vahvaa peliä! Onnittelut voitosta!

Aelina pelas myös tosi hyvin, sulla oli tosiaan jo ihan alkupelissä molemmat pahikset järkeiltynä. Miksiköhän sä kuolit yöllä... :D

Ja Savu! Mikä suoritus ekassa pelissä! Ihan mahtavaa analyysiä, ja vaikka tällä kertaa ääni päätyi väärälle, älä anna sen lannistaa. Sä pelasit oikeasti ihan tosi hyvin. Tuuthan meille vakkaripelaajaksi?

Kiitokset myös muille pelistä. Mua vaan ahdistaa että jouduin taas pahikseksi. Tavallaan onni että tipahdin niin aikaisin, eikä siinä oikeasti ollut paljoa tehtävissä kun olin paljastanut roolini. :/ Jos oisin ekana iltana pysynyt rauhallisena ja ollut paljastamatta rooliani, peli ois voinut mennä mun osalta toisin, mutta nyt meni näin ja ihan hyvä näinkin. Jospa mä jo ensi pelissä saisin pelata hyvistä! :D

Mutta kun kerran pahikseksi jouduin niin onneksi oli kiva pahiskaveri, kiitokset siis Meizille pahistelusta, oli mukava jutella ja pahistella!

justy kirjoitti:Omasta pelistä sen verran, että ei olisi näköjään kannattanut ottaa riskiä ja puhua erikoisrooleista niin paljoa. Plus turhaan temppuilin ääneni kanssa, ei siitä edes seurannut kummempaa keskustelua.

Itse asiassa me ei justy epäilty sua erikoiseksi. Ennemmin ajateltiin että sä oisit tavis, mutta olit niin vahva pelaaja, että ajateltiin tiputtaa sut heti ekana yönä kun Mursu oli vartioitu. Ja Meiziä ei itsestäänselvistä syistä haluttu tappaa. :D

justy kirjoitti:Mä kyllä toivon että te kaikki ilmoatte kylän edustajiksi sm-kisoihin. Olis hienoa päästä äänestämään tollasesta kaartista meille edustajaa.

Ja tästä 100% samaa mieltä. Kaikki te huiput pelaajat, mukaan vaan! Häviän mielelläni äänestyksessä teille, olitte ihan huikeita tässä pelissä. :)

Pyramidi kirjoitti:Halima, ihan mielenkiinnosta. Miksi claimasit olevasi roolinvartija juuri ennen päivän päättymistä? Minulla oli kuitenkin äänet tulleet ensin ja aikaa vain hetki jäljellä.

Mä panikoin. Olin kirjoittanut viestin valmiiksi ja istuin sormi liipasimella. Sitten kun Mursu vaihtoi äänensä, en kestänyt kauempaa, kun millä hetkellä hyvänsä joku ois voinut tulla äänestämään ja yks ääni ois riittänyt mun kuolemaan. Eihän se ois kannattanut, ja kyllä yöllä sitten harmitti, mutta minkäs teet.
Kirjoittaja Halima
28.08.2018 08:43:39
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Meiz kirjoitti:
Halima kirjoitti:Aelina on kirjoitellut kohtalaisen aktiivisesti, mutta asia on jotenkin "kevyempää" kuin viime pelissä. Tiedän, että hän sanoi ettei ole yhtä paljon aikaa kuin viimeksi, mutta kaikki Aelinan mielipiteet tuntuu jäävän tosi haljuiksi, ja sellaisiksi, joista on helppo perääntyä jos haluaakin olla toista mieltä myöhemmin. Tälläkään hetkellä en osaisi sanoa kuka on hänen mielestään epäilyttävä ja kuka ei. Kirjoitusten sävy tuntuu myös tosi erilaiselta nyt kuin viime pelissä, missä hän oli hyvis... kunnes ei enää ollut, mutta kuitenkin. Epäilyttää, kun tuntuu että hän kirjoittelee yhtä paljon kuin ennenkin kiirevalittelustaan huolimatta, mutta viestit ovat erilaisen tuntuisia ja tuntuvat sanovan vähemmän.

Tosin ekana päivänä on yleensä vaikeaa muodostaa mitään erityisen vahvoja mielipiteitä, varsinkaan uutena pelaajana. Oliko aelinan aloitus ensimmäisessä pelissä varmempi, vai muodostuuko tuo kuva hänen kokonaispelistään joka voikin olla ihan erilainen pelin keski/loppuvaiheilla?

No en oo tarkistanut, että kaikki on mun muistin varassa, mutta mulla on sellainen muistikuva, että viime pelissä Aelina postasi aika alusta asti kattavia listauksia ja sanoi oikeasti mielipiteitä lähes kaikista pelaajista.

Mä oon lähdössä reissuun pariksi päiväksi, joten en oo tekemässä uusia listauksia hetkeen. Jossain välissä varmaan ehdin lukaista viestejä läpi ja vastailla, mutta ei kannata odottaa kovin pitkiä romaaneja nyt hetkeen.
Kirjoittaja Halima
17.08.2018 13:52:48
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Ajattelin selventää vähän ajatuksiani pelin kulusta ja lueskelin läpi pelaajien viestejä.

Aelina on kirjoitellut kohtalaisen aktiivisesti, mutta asia on jotenkin "kevyempää" kuin viime pelissä. Tiedän, että hän sanoi ettei ole yhtä paljon aikaa kuin viimeksi, mutta kaikki Aelinan mielipiteet tuntuu jäävän tosi haljuiksi, ja sellaisiksi, joista on helppo perääntyä jos haluaakin olla toista mieltä myöhemmin. Tälläkään hetkellä en osaisi sanoa kuka on hänen mielestään epäilyttävä ja kuka ei. Kirjoitusten sävy tuntuu myös tosi erilaiselta nyt kuin viime pelissä, missä hän oli hyvis... kunnes ei enää ollut, mutta kuitenkin. Epäilyttää, kun tuntuu että hän kirjoittelee yhtä paljon kuin ennenkin kiirevalittelustaan huolimatta, mutta viestit ovat erilaisen tuntuisia ja tuntuvat sanovan vähemmän.

Jinmuru sanoo olevansa kapteeni ja uskon ellei muita kapteeniehdokkaita tule. Se sitten onko hän hyvis- vai pahiskapteeni, onkin eri asia. Mua kuitenkin edelleen vähän ihmetyttää justyn kuolema yöllä, onhan se aika epätodennäköistä, että pahikset ois ottanut noin ison riskin jos Jinmuru on hyvis. Tulee kyllä vähän mieleen, onko tässä vain taka-ajatuksena saada mut lynkatuksi, kun mun hyvikseksi paljastumisen jälkeenkään Jinmuru ei kuitenkaan olisi mikään varmistettu pahis. Mutta tääkin tuntuu jotenkin hullulta ajatukselta, parempi ois ollut pysyä siinä tapauksessa piilossa eikä tulla julkisesti lynkkaamaan mua.

Marzzuu... En tiedä. Miten voi sanoa mitään pelaajasta, joka puhuu ot:tä, selittelee hiljaisuuttaan ja toteaa ettei halua ratkaista äänestämällä. Ei tuu hyvisviboja, mutta en tiedä voisko olla pahiskaan. Tuu Marzzuu pliis sanomaan jotain pelaajista. Kuka on hyvismäinen ja kuka pahismainen? Kenet lynkkaisit jos sun pitäis päättää?

Meiz oli minusta ekana päivänä hyvismäinen, ja on edelleen. Kirjoittaa hyviä, selkeitä viestejä ja hänen ajatuksenkulkuaan on helppo seurata.

miina sekoilee. Musta tuntuu että miina yleensä sekoilee enemmän hyviksenä kuin pahiksena, mutta on miina nyt yleensä enemmän tilanteen tasalla! Jotenkin vastakkainen mielipide kuin Marzzuusta, eli ei tuu pahisviboja, mutta jotenkin vaikea laittaa hyvismäiseksikään. Voisitko miina vähän keskittyä peliin (joo ymmärrän kiireet mut nyt sua on mahdotonta lukea) ja kertoa vaikka selkeällä listalla mielipiteesi?

Mursumus on kirjoittanut pitkiä, asiallisia tekstejä, ja ollut mun hyvislistalla pelin alusta asti. Tänään se, kuinka ensin äänesti mua, mutta sitten perääntyikin äänestään haluten miettiä vielä lisää, tuntuu myös hyvismäiseltä.

snudelta on tullut kaksi viestiä, joista kumpikaan ei käsittele tätä peliä. Ei voi mitenkään päätellä roolia. Toivottavasti snude tulee kohta pelaamaan, tai vähintäänkin saadaan hänelle aktiivisempi varapelaaja sitten.

Äänestän nyt, ++Aelina, ja jään odottelemaan hänen tämän päivän listaustaan.
Kirjoittaja Halima
17.08.2018 10:57:51
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Jinmuru kirjoitti:
Halima kirjoitti:Justy oli yks joka ois voinut olla mahdollinen vartioitava, joten mä luulen että kapteeni on pahis. Mä nimittäin vartioin sitä, ketä kapteeni määräsi mut vartioimaan, ja pahikset ei varmaan ois uskaltaneet lähteä tappamaan justyä jos eivät ois tienneet ketä mä vartioin.


Halima on melko varmasti pahis, koska ohjasin tosiaan vartijaa (en tienny sillon et se oli Halima) suojelemaan sellasta, jonka kimppuun pahikset todennäkösesti kävis ---> Halima ties ketä suojelee --> helppo kohta pahiksille päästä eroon justysta, hyvästä pelaajasta? Koska justy ei ollu saanu yhtään suojeluääniä, Haliman selittely on aika heikohkoa. Mun nähäkseni justy oli muuten aika neutraali/hämmentävä, ja vielä yhteenotto hyvikseksi paljastuneen Pyramidin kanssa ois enemmänki lisänny justyn epäilyttävyyttä?

Hmm. Tosiaan, eihän justy ollut siellä ihan hyvismäisimpien listalla. Justy oli vaan mun mielestä niin hyvismäinen, että oletin että hän olisi siellä mahdollisten vartioitavien listalla tietysti. Näin ollen pahikset ois saattaneet ihan hyvin ottaa riskin ja tappaa justyn vaikka eivät ois tienneet mun vartioinnin kohdetta. Eli on ihan mahdollista että Jinmuru-kapteeni on hyvis. Lisäksi se seikka, että Jinmuru tuli esiin, on mun mielestä hyvismäistä, pahiskapteeni ei ehkä ois ainakaan tänään vielä tullut.

Jinmuru kirjoitti:
Halima kirjoitti:Olin ihan varma että kuolisin yöllä, mutta ilmeisesti pahikset oli bongannut justyn puheista jotain viitteitä ennustajaan, ja halusivat eliminoida hänet ensin.

Tää on niin outo laini, mistä pahikset ois muka keksiny ennustajuuden? Jos oisit hyvis, ni miks ihmeesä pahikset jättäis vartijan eloon? Jos ennustus osuis kohalleen ni silti menee päivätappo saaja pahis hengiltä, mut jos vartija on hengisä ja onnistuu suojelusa ni yks pahis kuolee yön aikana (ei yhtään hyvä). Ja tosiaan en nää mitään justyn viesteisä mikä viittais siihen et justy on ennustaja.

No mietin että se justyn ennustajuus ja pahisten sen jostain bongaaminen ois selittänyt pahisten riskinottohalun justyn tappamiseen. Mutta nyt kun tosiaan huomasin, että justy ei ollut siellä kahden hyvismäisimmän joukossa eilen, niin voihan se olla että justy tapettiin tosiaan vain hyvänä pelaajana pois.

Koska oon hyvis, en keksi muita syitä jättää mut eloon kuin
1) justy on jostain bongattu ennustajaksi ja haluttu listiä ensin
2) mut haluttiin jättää henkiin, koska oon tänään tosi helppo harhalynkkaus.

Todennäköisin vastaus on ehkä nuo kaks yhdistettynä. Mä olin eilen epäilyksissä, ja jos vartijaksi esittäytynyt ei kuole yöllä niin tottakai epäilykset vaan kasvaa -> oon lähes satavarma lynkattava tänään -> pahiksille tosi helppo päivä.
Kirjoittaja Halima
17.08.2018 08:04:55
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Aelina kirjoitti:Halima, oliko sun vartioima enemmän hyvismäinen vai pahismainen?

Hyvismäinen.

Aelina kirjoitti:Niin ja Mursumus oli laskenut aiemmin, että on 52 % todennäkäisyys, että pahiksilla on yksi erikoisrooli. Mä en osaa laskea / en tiedä miten tämä luku on saatu.

Se oli laskettu ennen mitään tietoa. Mutta todennäköisyydet ei toimi ihan niin, että nyt kun on kolme roolia tiedossa (tai teille vain kaksi) niin edelleen samat todennäköisyydet pitäisivät.
Kirjoittaja Halima
16.08.2018 09:05:33
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

miina kirjoitti:
miina kirjoitti:
Nyt alkaa epäilyttämään Jinmuru, Meiz. Nyt ainakin..


Mitä ihmettä. Ei mulla oikeesti Jinmuru epäilytä, sillähän on poissaolo. En siis edes tunnista itteäni tuosta yön tekstistä. Onko meillä roolina puhehäiritsijä? :D

Mitä ihmettä sä miina sekoilet?
Kirjoittaja Halima
16.08.2018 08:19:17
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Siis häh?

Olin ihan varma että kuolisin yöllä, mutta ilmeisesti pahikset oli bongannut justyn puheista jotain viitteitä ennustajaan, ja halusivat eliminoida hänet ensin.

Justy oli yks joka ois voinut olla mahdollinen vartioitava, joten mä luulen että kapteeni on pahis. Mä nimittäin vartioin sitä, ketä kapteeni määräsi mut vartioimaan, ja pahikset ei varmaan ois uskaltaneet lähteä tappamaan justyä jos eivät ois tienneet ketä mä vartioin.

Siltä varalta että kapteeni kuitenkin on hyvis, ja pahikset on ottaneet ison riskin, ei ehkä kuitenkaan kannata kertoa ketä viime yönä vartioin?

miina kirjoitti:Meizillä oli joku outo kommentti eilisen päivän lopulta. "Oikea hyvistappaja tappaa pyramidin sitten.." jotenkin ajattelisin että kannattais äänestää pois joku muu koska seuraavana päivänähän oikea hyvistappaja olis tullu esiin eikä olis näin menetetty hyvää roolia.

Eikös tää ollut Mursumus? Ja mä ymmärsin sen silleen, että ois pitänyt pelastaa Pyramidi päivälynkkaukselta, koska jos hän ei olis ollut hyvistappaja, oikea hyvistappaja ois kyllä ymmärtänyt tappaa Pyramidin sitten yöllä. Omasta mielestä siis se oli hyvismäisesti ajateltu.

Aelina kirjoitti:Jos Halima on hyvis, oliko se laskujen mukaan todennäköistä, että kapteeni on pahis? En muista, en nyt selaa. Koska tällöin vartija on yhtä tyhjän kanssa... (Vaikka vielä kaikki mahdollisuudet on auki.)

Jäljellä olevista seitsemästä pelaajasta (kahden kuolleen ja mun jälkeen siis) kaksi on pahiksia, eli kapteenin todennäköisyys olla pahis on 2/7 eli noin 29%. Kuitenkin ottaen huomioon viime yön tapahtumat, on mun mielestä paljon todennäköisempää että kapteeni on pahis.
Kirjoittaja Halima
16.08.2018 08:18:05
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

En tiiä kantsiiko kertoa, mut vartija.
Kirjoittaja Halima
14.08.2018 20:59:34
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Mäkin oon erikoinen!
Kirjoittaja Halima
14.08.2018 20:59:09
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Mursumus kirjoitti:Halima, sanoit pyramidin äänestysviestissä, että justy-pyramidi väittelyssä pyramidi vaikuttaa pahismaiselta, mutta et koskaan, miksi. Tarkennusta tähän?

Pyramidi tuntui selittelevän ensin yhdellä tavalla ja sitten toisella tavalla. Oli myös vähän hätääntyneen oloinen. justy sen sijaan vaikutti mun mielestä rauhalliselta ja hänen viestinsä olivat selkeitä ja yhdessä linjassa.
Kirjoittaja Halima
14.08.2018 20:47:39
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Pyramidi kirjoitti:Jos kiivas väittely on kyseessä, kuten minun ja justyn välillä, minkä vuoksi toinen osapuoli vahvistaa sinun hyvisreadeja ja toinen osapuoli huonontaa? Onko tässä kyseessä se, että haluat tehdä toisesta osapuolesta, tässä tapauksessa minusta, helpon kohteen? Jos kaksi väittelevät kiivaasti, minusta molemmat ovat hiukan epäilyttäviä.

Kiivas väittely voi hyvin olla hyviksen ja pahiksen välillä, tai hyviksen ja hyviksen välillä. On hyvin harvinaista, että kiivas väittely tapahtuisi kahden pahiksen välillä - mahdollista toki, mutta harvinaista. Tässä täytyy myös olla kyseessä erittäin taitavat pahikset, jottei väittely vaikuta teennäiseltä. Näin ollen en todellakaan usko että justy ja Pyramidi molemmat ovat pahiksia, jos toinen on niin sanoisin että se on Pyramidi. On myös ihan mahdollista että molemmat ovat hyviksiä.

Pyramidi kirjoitti:Aiemmin pelissä puhui pahishyvistappajan mahdollisuudesta, nyt sanoo, että hyvistappajan kannattaa kohdista tekonsa pahismaiseen. Onko Halimalla jotain sisäpiirin tietoa, että hyvistappaja erikoisuus ei ole osunut pahiksille vai miksi näin kovasti on varma, että hyvistappajan erikoisuus on hyviksillä. Eikö ihan samanlainen tilanne saataisi aikaan, jos Halima kehottaisi kapteenia käskemään jompaakumpaa/molempia kertakäyttöerikoisuuksia tähtäämään kykynsä pahismaisiin.

Puhuin oletuksella, että erikoiset ovat hyviksiä. Siihen on kuitenkin paljon suurempi todennäköisyys, ja jos erikoiset ovat pahiksia, ei heidän liikkeitään voi kuitenkaan etukäteen suunnitella.

Pyramidi kirjoitti:Halima on nyt ehdottomasti mietinnän alla. Kuten viestin alussa kirjoitin hänen äänestään, siinä on jotain omituista. Epäloogisuuksia tulee siitä, että kovin herkästi syytteli Aelinaa ja jopa äänesti tämän kapteenipuheiden vuoksi, kun taas muut samaa puhuvat jäävät rauhaan. Onko mahdollista, että valitsi Aelinan kohteekseen syystä, että muut tätä puhuvat ovat jollain tapaa hänelle tuttuja. Sitten tuo kehotus tähdätä pahismaisiin. Lisäksi minua vain häiritsee tämä kohta niin kovaa.

Halusin äänestää Aelinaa, koska hän vaikutti mun mielestä tosi erilaiselta kuin viime pelissä, ja tuo kapteenikommentti oli outo. justyn kapteeni-ehdotus, että kapteeni käskisi vartijaa vartioimaan jotakuta, on ihan eri kategoriaa kuin Aelinan "kapteenina kokeilisin kuka tottelee" tai miten se menikään, en tarkistanut. Kehoitin (hyvis-)hyvistappajaa ja (hyvis)ennustajaa tähtäämään pahismaisiin, koska puheen alla olevan suunnitelman toteutuessa pahismaiset eivät ole (hyvis-)vartijan vartioimia. Näin varmistetaan että ennustaja ja hyvistappaja eivät kuole vartijan vartioimiseen (sori en vaan jaksa lisätä sitä hyvis-tä joka väliin).

Pyramidi kirjoitti:Jos sama ajatus voi olla pahis tai hyvismäinen riippuen pelaajasta, eikö se silloin ole aika kehno syy äänestää.

Öö, mä en äänestänyt miinaa, eli se ei ollut syy äänestää. Se oli syy kommentoida miinan viestiä. miina meni sillä viestillään hitusen neutraalia hyvismäisempään kategoriaan, en pidä häntä varmana hyviksenä enkä epäile. Musta alkaa tuntua että mun ulosannissa on jotain vikana kun mua ymmärretään niin paljon väärin.

Pyramidi kirjoitti:Eikö jos pelaaja voi kirjoittaa jonkun asian sekä hyviksenä että pahiskena, pitäisi pikemminkin sijoittaa pelaaja keskelle eikä suinkaan hyvispuolelle. Mikä on syy, että miina on sinusta tuon kirjoitettuun hyvis? Minusta miina on ollut neutraali, lukuunottamatta tuota outoa ääntä justylle. Nyt loppuu aikaa, palaan myöhemmin analysoimaan tätä.

miina on kuuluisa siitä, että sekoilee hyviksenä ja sanoo kummallisia asioita. Varmaan hänelle on mahdollista tehdä tätä pahiksenakin (siksi ei suoraan hyvisten listalle), mutta etenkin hyviksenä olen tätä paljon nähnyt. Siksi vähän hyvisvibaa hänestä.

Pyramidi kirjoitti:Jotenkin vain tuntuu, että Halima rakentaa luottamusta justyyn ja loikkaa kelkkaan tilaisuuden tullen.

Myönnän, että seurasin justyn epäilyjä häpeilemättä. justy vaikuttaa hyvikseltä ja on taitava pelaaja. Hänen selityksensä Pyramidin pahismaisuudesta vaikuttaa oikealta. Mulla itsellä on heikosti aikaa just nyt pelata, joten tein helpon ratkaisun ja seurasin justyn perässä äänestäen Pyramidia.

justy kirjoitti:Mihin järjestyksesi neutraaleiden osalta muuten perustui?

Tässä oli mun keskikasti:
miina
Marzzuu
Snude111
Jinmuru
Pyramidi
Ja järjestys perustui sellaiseen hattuvakioon, että miina on hitusen hyvismäisempi, Pyramidi hitusen pahismaisempi, ja nuo kolme muuta joista en osaa sanoa mitään, tuohon väliin. Eli hyvin tarkkaan harkittu täydellisessä järjestyksessä oleva lista. :D
Kirjoittaja Halima
14.08.2018 20:45:18
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Olen paikalla ja aion vastata epäilyksiin. Niitä näköjään on tullut, ja suurin osa tuntui olevan aikamoisia väärinymmärryksiä. Katsotaan mitä saan nopeasti väsättyä kasaan.
Kirjoittaja Halima
14.08.2018 20:26:37
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

justy kirjoitti:
Pyramidi kirjoitti:Justy aloitti epäilemällä minua, olemalla hyvin kiivas ja hyökkäämällä suoraan suorastaan hämmästyttävällä kiihkeydellä antamaani ääntä kohtaan, joten tämä selvästi mietyttää minua. Omituisen kiihkeä viesti tuntuu vain olevan outo tuohon paikkaan. Huolestunut pahis ei pidä äänestä, jonka on saanut? Toki hyviskään ei pidä, mutta en silti odottaisi hyviksen hyökkäävän noin rajusti äänen antajaa kohtaan. Tämän vuoksi herättelyääneni jääköön voimaan vielä vähän aikaa.


Ei sinun tätä tarvitse uskoa, mutta ääneni perustui epäilyttävään pelaamiseesi, ei siihen että äänestit minua. Mutta silti: mikä minua pahiksena tässä tilanteessa äänessäsi siis huolettaisi? Olet itse sanonut että vaihdat äänesi jos en tee mitään. Mitä vaaraa äänestäsi siis olisi pahikselle? Miksi sitä vastaan pitäisi hyökätä?

Jos kiivaasta puolustautumisesta puhutaan, niin minusta Pyramidin puolustautuminen oli huomattavasti kiivaampi kuin justyn. Tämä justyn ja Pyramidin välinen vääntö on kyllä vahvistanut mun hyviskuvaa justystä, ja huonontanut kuvaa Pyramidista.

justy kirjoitti:Mä en lähtisi Aelinaa lynkkaamaan tänään. Hän on sanonut pystyvänsä käytännössä pelaamaan vasta tokana päivänä. En myöskään ihan näe mikä sua noissa miinan ja Aelinan kommenteissa epäilytti. Aelinassa se, että tämä haluaisi hyviskapteenin ohjailevan rooleja? Juurihan sä kannatit mun ideaa, että hyviskapteeni ohjaisi vartijaa.

miina ei epäilytä mua, olinko epäselvä. Sanoin, että miina voisi kirjoittaa tuon sekä hyviksenä että pahiksena, ja miina on mun keskikategorian ylimmäisenä, eli ei epäilyttävissä. Oot kyllä oikeassa tuosta Aelinan kiireisyydestä, saattaa olla että sen takia vaikuttaa pahismaiselta ettei ole nyt yhtä paljon aikaa panostaa peliin kuin viime pelissä.

Meiz kirjoitti:
justy kirjoitti:Kolmas vaihtoehto olisi että äänestetään siitä, ketä kapteenin tulee käskeä vartijaa vartioimaan. Näin ei oltaisi kapteenin mielivallan alaisina, vaan demokratian (mielivallan) alaisina. Plus saataisiin tietoa siitä ketä pelaajat pitävät hyvismäisimpänä ja miksi.

Pointti jota olen yrittäny hakea takaa on se, ettei pahiksilla olisi keinoja arvata tai ohjailla hyvisvartijan kohdetta. Mielestäni tämä olisi hyviksille arvokkaampaan kuin hyvismäisenä pidetyn pelaajan suojelun varmistelu, jonka tapon pahikset voisivat äänestyksen jälkeen helposti kiertää. Mikäli joku pelaaja vaikuttaa selkeästi hyvismäiseltä, ei minusta tarvita äänestyksiä jotta hyvisvartija ymmärtäisi suojella tätä. Samaan syssyyn pahikset joutuisivat ihan toden teolla miettimään hyvismäisten pelaajien tappamista. Summaten, ideat toimivat mikäli pelissä on pahisvartija, mutta mielestäni rampauttaisivat hyvisvartijan toimintaa liikaa.

Tää on kyllä ihan totta. Kiireessä kun pelaa, ei ehdi itse ajattelemaan. :/ Mutta siis joo, samaa mieltä Meizin kanssa, että vartijan kannattaa ennemmin itse vartioida jotakuta hyvismäistä (ja ennustaja ja hyvistappaja kohdistavat tekonsa pahismaisiin kun kohdistavat), jotta pahikset joutuvat miettimään kenet uskaltavat tappaa yöllä.

Mursumus kirjoitti:Aika hämmentävä lause. Eli toi kommentti olisi outo kenen tahansa muun suusta kuin miinan? Mieltäisitkö kommentin roolista kertovaksi, jos joku muu olisi sanonut tämän ja miksi?

Jos se olisi jonkun muun pelaajan suusta, se saattaisi olla pahismainen, riippuen pelaajasta. Tuo, että siinä ajatellaan kapteenin olevan hyödyllinen jos kapteeni on pahis, on pahismainen ajatus, ja jos pelaaja on esim. melko kokematon, hän saattaisi pahiksena kirjoittaa huomaamattaan tällaisen pahisnäkökulmasta ajatellun kommentin ketjuun. miinan kohdalla en kuitenkaan usko, että takana on pahismotivaatiota.

justy kirjoitti:PS, kertakäyttöisen hyvistappajan kannattaa mielestäni ampua ekana yönä. Ohi menee helposti, mutta luulen tän pelin olevan sen verran hidastempoinen, että meillä tulee olemaan paljon pelaajia joista kukaan ei oikein osaa sanoa mitään pitkälle peliin. Päivällä hiljaisuuden perusteella lynkkaaminen on aina vähän huono idea, kun se helposti tyrehdyttää sitten pahisjahtia. Lisäksi tässä pelissä tapon käyttö ei edes nopeuta pelin loppumista, kun oman matikkani mukaan meillä on joka tapauksessa kolme päivää aikaa harhalynkkalla. Olettaen toki ettei vartija aiheuta ylimääräisiä hyviskuolemia, mikä on helppo välttää jos huolehditaan että ennustaja ennustaa ekana yönä ja vartijan kohteet ovat silloin rajattuja.

Tästä hyvin pitkälti samaa mieltä. Hyvistappajan kannattaa ehdottomasti tappaa niin kauan kun on vielä hengissä - ei siis kannata liian pitkälle siirtää kykynsä käyttöä. Toki pelin edetessä on enemmän tietoa asioista, mutta myös vaara kuolla nousee koko ajan.

Mulla on illalle menoa, ja on hyvin mahdollista että en ehdi paikalle ennen päivän päättymistä. Nyt kuitenkin oon sitä mieltä, että Pyramidi on todennäköisempi pahis kuin Aelina, joten ääni siirtyy.
--Aelina
++Pyramidi
Kirjoittaja Halima
14.08.2018 11:37:11
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Pyramidi kirjoitti:Syy sille, miksi olisin siirtänyt äänen vaikka et olisi herännyt, on yksinkertaisesti se etten halua lynkata ketään sen vuoksi ettei hän sano sanaakaan. Haluan aina kuulla ennen äänestystä sentään jotain asiaa äänen saaneelta henkilöltä. Koska antiaktiivisesta on vaikea sanoa mitään puoleen tai toiseen, katson että voisi olla parempi äänestää sellaista joka viestien pohjalta epäilyttää, kuin sellaista joka ei jostain syystä kirjoita ja josta siten ei ole mitään materiaalia. Toivon, että tämä ajatus tuli nyt ilmi.

Mutta sittenhän ei ole mitään hyötyä alun perinkään äänestää heräämätöntä? Vai missaanko nyt jonkun pointin? Tällä hetkellä alkaa vaikuttaa kyllä kovasti siltä, että halusit vaan päästä olemaan ensimmäinen äänestänyt ja vakuuttaa näin kaikki aktiivisuudestasi ja samalla myös hyvismäisyydestäsi?
Kirjoittaja Halima
13.08.2018 20:20:18
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Aelina kirjoitti:Hyviskapteenina sörkkisin, kuka suostuu tekemään ja mitä.

Tää on kyllä varsin kulmiakohotuttava kommentti. Viime pelissä Aelina oli todella selvästi hyvismäinen heti pelin alusta alkaen, ja nyt tämmöistä? Epäilyttää heti alkuun. Myöhemmässä viestissä selittelyn makua.

++Aelina

miina kirjoitti:En ymmärtää miten kapteeni toimii ja miks? Onko se enemmänkin hyödyllinenjos se on pahis?

Tää on kans tosi kummallinen kommentti, mutta toisaalta ottaen huomioon että se on miina, saatan ymmärtää. Voi siis olla yhtä lailla hyvis- kuin pahismiinan suusta.

Snude kirjoitti hirmu pitkästi sanoakseen pelistä - ei mitään. Mielipiteesi tästä pelistä, kiitos?

Pyramidi kirjoitti:Kysymykseksi tulee se, että minkä vuoksi ajattelit aloittaa peliä listauksella?

Mulla oli eilen aamulla aikaa ja ois ollut kiva kirjoitella enemmänkin, mutta ei ollut mitään kirjoitettavaa. Nyt kun kirjoitettavaa olisi, on taas töitä ja elämää.

Mursumusin viestiä lukiessani huomasin hymiseväni hyväksyvästi. Samaa mieltä roolipohdinnoista ja viesti tuntui hyviksen kirjoittamalta.

Meizin viestistä myös sain tosi hyvismäisen fiiliksen. Samaa mieltä Pyramidin aloituksesta, ja tosiaan heräämättömän pelaajan äänestys on vähän turhaa. Mursumusista olen tosin eri mieltä kuin Meiz, kuten yllä olevasta kappaleesta voi ehkä huomata.

justyn avausviestistä myös hyvismäinen kuva, mutta justyn kohdalla se ei vielä tarkoita että justy olisi välttämättä hyvis. Plussan puolella kuitenkin nyt.

justy kirjoitti:Okei, eli mun mielestäni yksi varteenotettava tapa käyttää tän pelin erikoisuuksia on vaatia kapteenia käskemään vartijaa vartioimaan konsensushyvistämme. Eli joka päivä äänestettäisiin kuka on hyvismäisin, ja vartija vartioisi tätä. Ajatuksia tästä?

Tosi hyvä ajatus, kannatan! Tässä vaiheessa peliä mun suojeluääni menee Meizille. Mietin kans Mursumusta, mutta jotenkin Meizin viestin sävy oli parempi.

**********************

Ja koska musta tuntuu että ylläoleva oli lyhyitä kommentteja sieltä täältä, laitan vielä selvyydeksi mun listan pelaajista kategorioittain. Olkaapa hyvät!
Hyvismäiset:
Meiz
Mursumus
justy

Keskikasti
miina
Marzzuu
Snude111
Jinmuru
Pyramidi

Pahismaiset
Aelina

Joo myönnän, mulla on paha pahisvaje. :D No ehkä tää tästä, alkupelissä onkin kyllä ehkä tärkeämpää löytää ne hyvikset joukosta.
Kirjoittaja Halima
13.08.2018 20:15:01
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Niin ja tuohon Meizin kapteenikysymykseen, hmm.

Varmaan ainakin kannattaa varmistaa ettei vainoharhainen vartija vartioi sellaista pelaajaa, jota sinä yönä ennustetaan tai hyvistapetaan. (Hassua muuten että roolin nimi on hyvistappaja, kun käsittääkseni sekin rooli kuitenkin on voinut osua pahikselle ollen näin ollen pahis-hyvistappaja :D ). Hyvistappajan tappoa ehkä kannattaa käyttää sellaiseen pelaajaan, jota vastaan yleinen mielipide on, eli joka todennäköisesti tulisi lynkatuksi seuraavana päivänä kuitenkin. Ennustus kannattaa mun mielestä käyttää joko ekana tai tokana yönä, jotta ehditään käyttää se ennen kuin ennustaja kuolee, kohde on kinkkisempi eikä sitä välttämättä kannata julkisesti keskustella.

Nää mun mietinnät on nyt tässä parissa minuutissa mietitty, eli varmasti on jotain jäänyt huomiotta, mutta tästä varmaan voidaan aloittaa tämä roolikeskustelu. :)
Kirjoittaja Halima
12.08.2018 09:38:28
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Re: Kapteeni käskee

Hei kaikki!

Mä kans luulin että tää peli alkais vasta tänään illalla, enkä ollut ees käynyt läpi uudistettua roolilistaa. :D Nyt luin aloitusviestin ja tähän mennessä tulleet viestit, eli eiköhän tässä suunnilleen kartalla olla kuitenkin.

Rupesin jo tekemään ensimmäistä listaa mua ennen heränneistä, mutta sitten huomasin että kirjoitan jokaisen kohdalle että ihan ok aloitus ja rooli voi olla mitä tahansa ja pyyhin turhan tekstini pois. Ehkä odotellaan vielä hetki ennen ekaa listausta! :D
Kirjoittaja Halima
12.08.2018 09:32:31
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!
Vastaukset: 248
Luettu: 3364

Paluu: Kapteeni käskee - laiva on kaapattu!

cron