Haku löysi 99 tulosta

Paluu: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei

Re: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei

Joo, ei kyllä oltu edes kauhean lähellä voittoa tässä pelissä. Omassa pelissäni olen tyytyväinen oikeastaan vain siihen, että onnistuin välittämään itsestäni hyvismäisen kuvan suurelle osalle pelaajista. Sen sijaan pahistenjahtaaminen meni minulta penkin alle. Muistaakseni olin varmin Nego-äänestä ja Ariel-äänestä, jotka molemmat paljastuivat hyviksiksi. Myös Areksen luulin saaneeni kiinni pahismaisesta toiminnasta kun hän ei äänestänyt jiikaretta (tai Jekua).

Vähän ehkä yleisesti kaivelee se, että usein pelissä tapahtui asioita vasta hyvin lähellä päivän päättymistä. Esim. Areksen kohdalla olisi voinut käydä eri tavalla, jos keskustelu jota hänen kanssa kävin olisi tapahtunut vaikkapa 12 tuntia ennen päivän päättymistä. En kyllä tiedä onko tähän mitään ratkaisua, Ares oli kuitenkin aktiivisesti pelissä mukana, ja useinhan päivän lopun läheisyys vaaditaan siihen että pystytään löytämään se konsensuslynkkaus. Viimeisenä pelipäivänä meillä ei kyllä näin jälkikäteen tarkasteltuna ollut mitään mahdollisuuksia voittoon. Minua epäilytti einari ja Vampire, Vampirea epäilytti justy ja jiikare. Kun jiikare ei pelannut ennen kuin aivan päivän viime hetkillä, olisi pelin jatkumiseen vaadittu melkein se, että minä ja Vampire oltaisiin päästy yli toistemme epäilyistä ja sitten vielä oltu yhtä mieltä siitä että Jeku tai einari olisi hyvä lynkkauskohde. Sitten vielä jiikareen olisi pitänyt olla samaa mieltä, mikäli einari ja Jeku olisivat ottaneet riskin ja yhdessä äänestäneet jompaakumpaa meistä.

Anblick kirjoitti:Niin ja sivumennen mun on pakko vielä kommentoida, että mun kuolemani tuli mulle ihan puskista :D Äänestystilannehan muuttui ihan totaalisesti yhden iltapäivän/illan aikana ja huomasin tämän vasta, kun tulin päivän jo päätyttyä topiciin. Vähän nauratti, miten jälkikäteen topicissa puhuttiin, että mut olisi päätetty uhrata ja että olin jo ihan luovuttanut pelin, kun tosiasiassa olin ollut vaan jo ihan rennoin mielin ja autuaan tietämätön koko härdellistä :DD


Olisi kiva tietää mitä einari mietti tuossa tilanteessa, kun Anblickiä äänestettiin. Muistaakseni hän ei äänestänyt ketään kyseisenä päivänä.

Mun äänestysanalyysit menivät ihan metsään tässä pelissä, koska oletukseni siitä miten pahikset äänestävät ei pitänyt lainkaan paikkaansa. Esim. Anblick ja einari äänestivät samaa pelaajaa ensimmäisenä päivänä, mikä on jotain mitä pahikset yleisen kokemukseni perusteella välttävät. Muutenkin pahikset tuntuivat välttelevän sekä Zeyn että Anblickin pelastusta. Tästäkin olisi kiva kuulla että kävittekö pahischatissa keskusteluja aiheesta, vai tekikö jokainen pelaaja omat ratkaisunsa?

Jitachi kirjoitti:Toiseksi, kuten Halima jo totesikin, niin viimeisen päivän lopputunnit olivat oikeastaan todella tylsää katsottavaa, omasta mielestäni suoraan sanoen jopa jotain tragikoomista. Jekun viimeisen päivän 'haluan katsoa jiikaren kortit lylo-tilanteessa' laittoi mut tilanteeseen että mun olisi tehnyt mieli huutaa hyviksenä hänelle että yrittääkö hän vain pelata aikaa koska harhalynkkauksellahan peli päättyy. Einari kuitenkin oli omasta mielestäni viimeiseen asti hyvin viihdyttävää luettavaa ja olisi mennyt myös mun silmissä hyviksestä läpi ellen olisi omistanut roolilistaa :D Yleisesti ottaen mitä olen tämän kyläinkarnaation pelejä lueskellut, niin valitettavan moni peleistä on päättynyt antiaktiivisten pahisten voittoon: pitäisikö asialle tehdä jotain, mun mielestäni se ei ole oikeasti ollenkaan hauskaa; pahisvoitot eivät sinällään haittaa mutta tykkäisin jos niiden eteen tehtäisiin hieman enemmän duunia. Kolmanneksi, pelissä oli kivasti aloittelijoita mukana, en rupea nyt jokaista erikseen listaamaan mutta yhteisesti jokaiselle: kiitos Kylään saapumisesta. Mä haluan pelata teidän kaikkien kanssa jossain vaiheessa kunhan tilaisuus tulee ^^


Mielestäni koko viimeinen päivä oli tragikoominen (tai ehkä vain traaginen). Enkä tiedä oliko tämä peli antiaktiivisten pahisten voitto: kolme neljästä pahiksesta oli kuitenkin aktiivisia. Ennemminkin tässä ehkä hävittiin siksi, että hyviksiä ei peli kiinnostanut tarpeeksi, tai he eivät vaan ehtineet pelata. Jos en olisi tappanut Aresta ja Vampire olisi lynkattu, olisi lopputulos ehkä ollut toisenlainen, jos Ares olisi saanut vakuutettua minut ja jiikareen siitä, että toinen pahiksista on epäaktiivinen.

Yleisemmin paras lääke antiaktiivisia pahiksia vastaan on mielestäni vigilante-roolit hyviksille. ;) Päivän aikana voidaan keskittyä pahisjahtiin sen sijaan että periaatteesta lynkattaisiin epäaktiivisa pelaajia, ja sitten vigilante-roolit voivat yötappaa epäaktiivisia jos niin haluavat. Mutta toisaalta myös uusille pelaajille haluaisi antaa mahdollisuuksia päästä peliin mukaan sen sijaan että heidät tappaa hiljaisuuden vuoksi heti pelin alkuun.

Minusta oli hauskaa pelata teidän kaikkien kanssa, suurimman osan kanssa en ollut aiemmin pelannut. Toivottavasti nämä pelit kiinnostavat pelaajia jatkossakin, niin pääsen pelaamaan mahdollisimman monen kanssa uudestaan. :)

Halima kirjoitti:Ainiin Cameron! Mulla jäi kokonaan kehumatta sun suoritus! Mutta siis Cam: mun mielestä tää oli sun paras pelisuoritus ikunakuunapäivänä! Pelasit tosi vakuuttavasti (mun mielestä) hyvistä, ja vaikka kuinka luin sun viestejä niin en vaan nähnyt sussa mitään pahismaisuutta - mitä ei tietysti pitänytkään löytyä, koska hyvishän sinä olit! :) Onnittelut hyvästä suorituksesta ja kehittymisestä pelaajana!

Mua kiinnostais nähdä mitä pahikset ja vapaamuurarit ovat jutelleet keskenään. Voisko näitä keskusteluja saada tänne näkyville? Ennen kaikkea kiinnostaa miten pahikset on neuvoneet Blckteriä (vai ovatko?), koska sitä ei kyllä ollut ketjusta nähtävillä. :D Myös se kiinnostaa, miksi kukakin päätyi pahisten yötappokohteeksi. Paljastakaa kaikki!


Mä olen tyytyväinen etten ollut pelissä mukana kun Zey lynkattiin - olisin varmaan pitänyt Cameronia epäilyttävämpänä... Samaa mieltä tuosta, että olisi kiva lukea pahisten keskinäistä kommunikaatiota!
Kirjoittaja justy
08.07.2017 11:50:53
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei

Onnea voittajille!
Kirjoittaja justy
07.07.2017 20:23:10
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (8. päivä 7.7. klo 21:00 asti)

Mä lähden kohta lautapelailemaan, enkä siksi ehdi olla mukana ainakaan aktiivisesti loppupäivässä. Tällä hetkellä peli lähinnä hämmentää. Vampire on mielestäni edelleen hyvä kohde äänelle, vaikka uusimmat viestit kyllä taas viittaavat siihen että viime päivien epäilyttävyydet voivat selittyä pelkällä motivaatiopuutteella. Einari epäilyttää myös edelleen, mutta kukaan muu häntä ei tunnu epäilevän. Jeku js jiikare ovat edelleen kysymysmerkkejä, heistä ehkä mielummin äänestäisin Jekua kuin jiikaretta. Tuntuu että mulla on enemmän syitä äänestää Vampirea kuin Jekua, mutta johtuuko se vain siitä että Jeku on vähemmän aktiivinen?
Kirjoittaja justy
07.07.2017 12:13:48
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (8. päivä 7.7. klo 21:00 asti)

Sori, tuo Einarin ääni meni multa ohi. Nyt ymmärrän paremmin viestisi sävyn. Ei pitäisi pelata puhelimella.
Kirjoittaja justy
07.07.2017 11:33:40
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (8. päivä 7.7. klo 21:00 asti)

Olet aiemmin äänestänyt Jiikaretta ja pitänyt tätä pahiksena. Nyt äänestät minua ja sanot että tulet todennäköisesti tippumaan. Mikset laita jiikaretta putoamisasemaan, jos hän on epäilyttävä? Vai etkö epäile enää jiikaretta?

Musta tuntuu että haluat nyt vaan tän pelin loppuvan. En tiedä mitä sen pitäisi kertoa puolestasi.

Tänään on ollut kaksi aktiivista pelaajaa, joista toinen on äänestänyt sinua. En koe että olet ollut niin kauhean ajojahdin kohteena kuin tunnut kokevan olevasi. Toivottavasti löydät vielä motivaatiota jaksaa päivän loppuun asti.
Kirjoittaja justy
07.07.2017 11:11:55
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (8. päivä 7.7. klo 21:00 asti)

Vampire, miten peliä hyödytti että teit itsestäsi helpon kohteen? Tänään kolme viidestä pelaajasta on ollut passiivisuudessaan helppoja kohteita. Musta tuntuu että yrität nyt väkisin kerätä hyvispisteitä hiljaisuudestasi keksimällä sille yleviä motivaatioita. Mutta todellisuudessa aktiivinen osallistuminen olisi hyödyttänyt kylää paljon enemmän kuin helppona kohteena poseeraus.

Einari-hyvistelysi ovat erilaisia kuin Maez-hyvistelysi. Meizin toteat lyhyesti hyvismäiselsi, einarista kirjoitat pitkän rimpsun jossa kyseenalaistat paljon hyvisvibojasi. Mutta sitten seuraava päivänä Meiz on muuttunut mahdolliseksi pahikseksi mutta einari ei. Tosin täytyy sanoa etten tiedä miksi pahis tuolla tavalla korostaisi kaveriaan jättämällä tämän mahdollisten pahisteb ulkopuolelle yksinään. Mutta ainakin se kertoo että ajattelussasi on jotain ihmeteltävää, etkä ole vieläkään selittänyt miten Meiz muuttui mahdolliseksi pahikseksi mutta einari ei.
Kirjoittaja justy
07.07.2017 10:46:22
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (8. päivä 7.7. klo 21:00 asti)

Jeku kirjoitti:
justy kirjoitti:
Jeku kirjoitti:Ja sanoista tekoihin.
Koska jiikare on epäilyttänyt mua jo pitkään hiljaisuudellaan, toki ymmärrän jos ei ehdi osallistua, ja haluan myös selvittää hänen roolinsa josko se auttaisi mitään pahisjahdissa, joten
++jiikare


Osaatko kertoa miksi äänestit eilen Aresta etkä Jiikaretta?


Eilinen Ares-ääneni tuli siitä, että Areksesn rooli tuntui puhuttaneen ainakin joitakuita, ja hän epäilytti enemmän kuin jiikare, niin päätin äänestää häntä.


Mikä Areksesta teki eilen jiikaretta epäilyttävämmän? Olit kuitenkin sitä edellisenä päivänä vielä äänestänyt jiikaretta, koska muiden perusteet hänen äänestämiseensä olivat olleet hyviä? Osaisitko nyt yhtään kuvailla mitä nämä epäilyt olivat, ja tosiaan mitä Ares eilen teki muuttuakseen epäilyttävämmäksi?
Kirjoittaja justy
07.07.2017 09:51:07
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (8. päivä 7.7. klo 21:00 asti)

Jeku kirjoitti:Ja sanoista tekoihin.
Koska jiikare on epäilyttänyt mua jo pitkään hiljaisuudellaan, toki ymmärrän jos ei ehdi osallistua, ja haluan myös selvittää hänen roolinsa josko se auttaisi mitään pahisjahdissa, joten
++jiikare


Osaatko kertoa miksi äänestit eilen Aresta etkä Jiikaretta?
Kirjoittaja justy
07.07.2017 09:12:04
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Tekisi mieli äänestää Meiziä tai einaria ihan vain koska ovat yhä hengissä, mutta sitten tuntuu että pelaisin varmaan niin kuin pahis toivoisinkin. Sen sijaan äänen saa ++jiikare. Porkkana ja Ariel molemmat halusivat hänet lynkata, ehkä täyty nyt sitten luottaa heihin. Ares epäilyttää yhä drinkin vuoksi, mutta hän ainakin pelaa aktiivisesti ja tarjonnee jotain uutta tänäänkin. Parin edellisen päivän perustella sanaa ei voi odottaa jiikareelta.

Justy äänesti eilen ensin jiikaretta.

Justy vaihtoi sen jälkeen äänensä jiikaresta muhun. Mun mielestä perustelut oli jokseenkin ontuvia:
justy kirjoitti:Mun halu äänestää sinua tai einaria perustuu siihen, että jos olisin itse pahis, lopettaisin aktiivisten, yleisesti hyviksinä pidettyjen pelaajien tappamisen siinä vaiheessa kun ympärilläni olisi vielä bufferia. Se että porkkana tapettiin eilen tuntuu jo vihjaavan siihen, että sekä sinä että einari olette pahiksia, koska olisin itse varmaan vielä tappanut jommankumman teistä ja yrittänyt saada porkkanan lynkattua äänestystulosten analysoinnin avulla.

Täytyy sanoa, että einari on viime päivinä vähän jättäytynyt piiloon, mikä tuo tunteen että hän saattaa olla pahis joka ei halua vaarantaa Zey-lynkkauksesta saamiaan hyvisviboja - tähän sarjaan voi ehkä mennä myös päätös olla äänestämättä jiikaretta tai Anblickiä, vaikka oli esittänyt aiemmin epäilyksiä molemmista.

(tässä puhuttelee Meiziä)
Perustelin syyni "piiloon jättäytymiselle", mutta se ei muuttanut justyn mielipidettä. Eli perustelut eivät sinänsä olleet ontuvia, vaan on ihan hyvä heitellä ääniä ja hakea reaktiota, mutta musta oli jännä, että justy totesi jotain "selitys hyväksytty" -tapaista mulle, muttei kuitenkaan poistanut ääntään siinä vaiheessa.


Sulla oli hyvä syy hiljaisuudelle. Mutta en epäillyt sinua pelkän hiljaisuuden vuoksi, vaan sen vuoksi että yötapot viittasivat mielestäni aktiivisen pahiksen suuntaan. Mielestäni Meiz ei ollut yhtä epäilyttävä, koska hänellä oli koko ajan ollut keskeinen rooli pelin tapahtumissa, mm. pahisten nappaamisessa. Tämän mielestäni sanoin vastauksessani sinulle.

En tiedä olisinko poistanut äänen jos tuo olisi ollut ainoa uusi viesti sinulta, mutta kuten myöhemmin vastausviestissäni kirjoitin, mielestäni pelaajalistauksessasi oli myös outouksia (miten hyvis-dzinnistä tuli yhdessä päivässä pahis-Ares, miten Meiz oli hyvismäisepi kuin justy vaikka listasit enemmän epäilyitä Meizistä), jne. Lisäksi, mielestäni sinua kohtaan oli hyvä antaa painetta, koska olit ollut aika lailla epäilyiden ulkopuolella ja halusin nähdä mitä tapahtuisi jos sinua äänestettäisiin.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Anblickin erilainen tapa käsitellä jiikaretta ja Zeytä voi olla myös osa jotain pahisten sopimaa strategiaa. Anblickin tapa käsitellä Zeytä tuntui mielestäni vähän väkinäiseltä, aivan kun hän olisi hakemalla hakenut neutraalia suhtautumista.

Tämäkin tuntuu vähän väkisin väännetyltä epäilyltä - ihan kuin justyllä olisi pakottava tarve tehdä jiikaresta pahis. (Väkinäisistä epäilyistä puheen ollen. :D)


Hyväksyn syytöksen väkinäisyydestä. Arielin paljastuttua hyvikseksi minusta alkoi tuntua että epäilyni, tai kylän epäilyt yleensäkin, kiertävät ihan väärien pelaajien ympärillä. Omalta kohdaltani se tarkoitti sitä, että halusin etsimällä etsiä jotain pahismaista jiikareesta, koska olin pitkälti pitänyt häntä hyviksenä. Yleisesti se tarkoitti mielestäni sitä, että sinua ja Meiziä täytyi alkaa syynätä, koska käytännössä kaikki olivat pitäneet teitä hyviksinä.

Tällä hetkellä epäilyheilurini on heilahtanut jiikareen suhteen taas toiseen suuntaan. En pidä mahdottomana että hän on pahis, mutta en pidä sitä kyllä niin todennäköisenäkään että jiikaretta kannattaisi äänestää nyt kun meidän on pakko osua oikeaan.

einari kirjoitti:
Vampire kirjoitti:Itse kuitenkin oon vähän sitä mieltä edelleen, että ++jiikare vois olla pahis.

Vampire äänesti jiikaretta, ei perustellut tämän enempää äänestysviestissään.

Vampire kirjoitti:
Ja Vampire, kuka on jiikaren pahiskaveri?

Ares olis se helpoin veikkaus, mutta tässä tilanteessa melkein enemmän alkaa epäillä, että pahis oliskin porukassa justy, Blckter→Jeku, Meiz, vaikka perusteita on vähän vähemmän. Kaikki kun ovat päässeet suht helpolla tänne asti.

Ympäripyöreä, perustelematon viesti, jossa mainitsi kaikki muut paitsi minut. Miksi?


Nämä Vampiren puolivillaiset perustelut ja äänen siirtelyt minuakin epäilyttivät, kun viime yönä ketjua luin. Toisaalta vähän huolettaa että nyt ollaan äänestämässä ulos pelaajaa, jota ei peli tällä hetkellä vaan kiinnosta tarpeeksi. Mutta toisaalta jos viidestä pelaajasta kolmella ei ole kiinnostusta tai aikaa pelata, niin vaikeahan tätä on ratkaista.

einari kirjoitti:
Jeku kirjoitti:itse jiikaren kohdalla varmaan äänestäisin häntä ihan vain, koska kiinnostaa tietää hänen roolinsa ja hän tuntuu vähän väliä olevan puheenaiheena topassa.

Ympäripyöreää: epäilyttääkö jiikare vai ei?

Jeku kirjoitti:Ares kyllä myös nostattaa mun kulmia.
Hän on kyllä jotain viestejä, perustan oman ajatukseni Ares-äänelle sillä, että tavalla tai toisella keskustelu tuntuu aina osuvan jotenkin Arekseen tai jiikareen, olen ehkä itse paraskin sanomaan aktiivisesta pelistä yhtään mitään, mutta sohaisen nyt ehkä kepillä ampiaispesää, ja äänestän, jotten myöhemmin unohda,

Puolihuolimaton äänestysviesti: ainoita perusteluja Jekun epäilyille eilen tuntuivat olevan se, että keitä muut epäilivät.


Luin Jekun viestit läpi, ja niissä on ehkä havaittavissa pientä tyylillistä eroa Jekun ensimmäisen ja toisen tulemisen välillä. Mielestäni pelin alussa Jeku pyrki selittämään Halima-epäilyitään ja viestejään kun ne ihmisiä epäilyttivät, nyt hän ei paljoa vaivaudu ääniään tai ajatuksiaan selittämään.

Jekun kirjoitti eilen että:
Jeku kirjoitti:Ääntäni mietin, tässä vaiheessa kun voi äänistä seurata mitä tahansa


Tuossa vaiheessa tilanne oli siis se että einarilla, Vampirella ja jiikareella oli kullakin yksi ääni. Seuraavassa viestissään Jeku äänestää Aresta, jolloin neljä pelaajaa on yhdessä äänessä. Mielenkiintoista tässä mielestäni on se, että Jeku oli edellisenä päivänä äänestänyt jiikaretta. Miksi hän nyt äkkiä vaihtaa Arekseen?

Haluaisitko Jeku tätä kommentoida?

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Multa Vampire saa hyvispisteitä siitä, ettei hän äänestänyt Arielia kertaakaan eilen. Tiedämme että Ariel oli hyvis, ja Arielista oli aika helppo keksiä epäilyttävää. Pahis-Vampire olisi päässyt helpolla lähtemällä Ariel-kelkkaan, tai pysymällä kiinni jiikareessa, jota hän epäili eilen. Mielestäni siirto jiikareesta Arekseen oli riski pahikselle, koska se kiinnitti huomiota Vampireen, jos lopullinen valinta olisi ollut jiikareen ja Areksen välillä.

Miksi pahis-Vampire haluaisi ingorata hyvis-Arielin epäilyissään? Vai ajattelitko että hän vain teki virheen keksiessään valheellisia syitä epäillä Aresta? Eikö tämä sitten viittaisi jiikareen pahikseuteen, vai mikä oli Vampiren motiivi Ares-epäilyille?


Hyvisvibaa Vampirelle, mutta kuitenkin huomio, että jos jiikare paljastuu pahikseksi, Vampire voi olla pahis. Eli kovin turvallista pahiskaverin epäilyä hyviksen kautta. Myöhemmin jiikare kuitenkin epäili ja äänesti myös Vampirea.


Eikös kaikki epäilyt pahispareista ole tässä vaiheessa pahiskille turvallisia, kun on vain kaksi pahista jäjellä? Epäilit mitä paria tahansa, se on joka tapauksessa väärin koska olet itse se toinen pahis. Enkä mielestäni ole sanonut että Vampire on minusta epäilyttävä vain jos jiikare on pahis.

Mutta olen edelleen sitä mieltä että jos jiikare on hyvis, pahis-Vampire olisi turhaan vetänyt itseensä huomiota siirtämällä äänensä jiikareelta Arekselle. Toki pahikset tekevät tuollaisia juttuja esim. hyvispisteiden vuoksi.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Muistikuvieni mukaan einari on puolustanut dzinnin hyvismäisyyttä niin vahvasti, etten tajua mistä hänen Ares-äänensä nyt tulee. Tulkitsen sen siis pahiksen toiminnaksi tilanteessa, jossa hän kohtaakin epäilyjä.

Mikä järki tällaisessa tilanteessa olisi yhtäkkiä vaihtaa tuuliviirinä suuntaa epäilyjensä suhteen? Olin tuossa vaiheessa saanut aika kevyitä epäilyjä, joten ei ollut kyllä millään tavalla kannattavaa heittää lisää löylyjä epäilyille. :D


Luulen että syynä voisi olla se, että sinulta alkoivat epäillyt loppua. Pidit jiikaretta hyvismäisenä, pidit Jekua hyvismäisenä, pidit Meiziä hyvismäisenä, olit pitänyt dzinniä hyvismäisenä, olit epäillyt Herkkua (mutta pitänyt Vampiren Anblick-ääntä hyvismäisenä), olit pitänyt minua hyvismäisenä. Luulen että olit (puolesta riippumatta) tilanteessa, jossa pahisepäillyt alkoivat loppua. Se mikä minua tällä hetkellä meitityttää on se, oliko dzinni-Areksen nouseminen Vampiren ohi luonnollista, vai väkisin väännettyä. Ja viittaako se siihen, että Vampire on pahiskaverisi, jonka halusit pelastaa äänestämällä Aresta tämän sijaan.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Einarin lisäksi voisin kuvitella äänestäväni Vampirea. Ares jääköön tänään, koska einari häntä äänestää ja einari epäilyttää kovasti. Jiikare saattaa olla pahis, tai saatta olla olemati. Hänellä on kuitenkin kaverina joku aktiivisempi (en usko jiikare-Jeku-kaksikkoon), eli aloitetaan metsästys sieltä aktiivisemmasta.

Tämän jälkeen justy kuitenkin päätyi äänestämään jiikaretta. Ja vaihtoi sitten vielä iltahälinöissä ääntään useampaan otteeseen, päätyen lopulta kuitenkin äänestämään Aresta. Eli pyörsi molemmat lupauksensa siitä, ketä äänestäisi.


En tiedä miksi jiikare-epäilyni olivat päivän alussa niin suuret, luultavasti siksi että uskoin olevani väärillä jäljillä. Kuitenkin ne päivän mittaa hälvenivät. Samoin Ares-epäilyni pienenivät, ennen kuin hän aivan päivän lopuksi vaikutti äänestävän oudosti (katso edellisen viestini loppu). Sinun lynkkauksesi ei ollut tapahtumassa, joten sinua oli turha äänestää. Nyt harmittaa etten äänestänyt Vampirea Areksen sijaan, mutta se on jälkiviisautta.

einari kirjoitti:Pahiksille hyvä taktiikka eilen olisi ollut pedata ääntään samalle henkilölle tätä päivää varten, mutta kuitenkin niin, ettei se ole liian selkeää. Aattelinkin lähteä pohtimaan eilistä päivää siltä kannalta, mutta tuntuu, että justy, Jeku ja Vampire petasivat kaikki mahdollista jiikare-ääntä. :D Justy oli valmis äänestämään myös Vampirea eilen ja päätyikin äänestämään tätä, mutta vaihtoi lopulta äänensä. Jekua justy ei sen sijaan ole ollut valmis äänestämään. Eli justylta olisi tänään eilisen perusteella "luonnollista" äänestää mua, Vampirea tai jiikaretta. Vampire sen sijaan epäili eilen lähinnä jiikaretta, eikä valottanut oikein muita epäilyjään, eli periaatteessa Vampire voisi eilisen perusteella lähteä mihin suuntaan tahansa, mutta hänelle luonnollisin ääni menisi jiikarelle. Tänäänkin totesi vielä, että vaikuttaa siltä, että eilen oli jonkinsorttinen jiikaren pelastamisoperaatio meneillään. Jeku nyt ei oikeastaan puhunut kuin jiikaresta, joten hänellekin luonnollisin äänestyskohde olisi varmaan tämä, mutta toisaalta Jekukin voisi lähteä moneen eri suuntaan, koska ei eilen avannut epäilyjään kovinkaan avoimesti.


Tuo mitä sanot yllä on ihan totta, mutta en ole varma miten ajattelit sitä hyödyntää. Otetaan esimerkiksi jiikare ja hänen äänestystään eilen pedanneet kolme pelaajaa. Jos jiikare on pahis, vain yksi noista kolmesta on pahis, eli ajatus ei kauheasti auta hänen kaverinsa löytämisessä - ellei oleta että kaveri puolustaisi jiikaretta henkeen ja vereen. Jos jiikare taas on hyvis, niin pahikset saattaisivat suunnitella hänen äänestystään yhdessä. Mutta toisaalta koska meitä on vain viisi, niin sinun näkökulmastasi nuo kolme jiikareen äänestystä pedanneet ovat varmaan muutenkin ne, joista suunnittelit tänään valitsevasi äänestettävän kohteen, kun olet pitänyt jiikaretta pitkään hyviksenä.
Kirjoittaja justy
06.07.2017 14:39:24
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (5. päivä päättyy 21.6. 21:00)

Päivitänpäs tässä välissä äänestystulokset. Laitan noihin vain päivän päättymiset.

1. päivä:
5 Nego (Cameron, Halima, justy, dzinni(-Ares), mIIna)
2 jiikare (einari, Anblick)
2 Halima (Vampire, Zey)
1 Blckter (Nego)
1 Tetradynamia (Meiz)
1 Cameron (Mursumus)

1. päivänä äänestämättä jättivät: Ariel, Blckter(-Jeku), Jeku, jiikare, Lenune(-Tingle), porkkana ja Tetra(-Herkku-Vampire)


Tämä tulos viittaa mielestäni siihen, että einari ei ole pahis - muuten kaksi pahista olisi yhdessä äänestänyt jiikaretta. Tai ainakaan einari ja jiikare eivät ole molemmat pahiksia.


2. päivä:
Jeku 3 (porkkana, Halima, justy)
Anblick 2 (Meiz, Cameron)
mllna 1 (Anblick)
Cameron 1 (Blckter(-Jeku))
dzinni 1 (jiikare)

Äänestämättä jättivät: Ariel, dzinni(-Ares), einari, (Tetra-)Herkkuoone(-Vampire), Mursumus, mlla, Lenune-(Tingle), Jeku ja Zey


Anblickiä lukuunottamatta kaikki lynkkausvaihtoehdot olivat hyviksiä. Selailin 2. päivän läpi, mutta mielestäni mikään ei viittaa siihen että Anblickiä yritettiin pelastaa päivän lopulla (hän sai 2. äänensä vasta alle tunti ennen päivän loppumista. Blckterin ääni tuli aika pian 2. päivän alussa, eikä hän sen jälkeen osallistunut peliin, mitä nyt vahvisti äänensä vähän Anblickin toisen äänen jälkeen. Myös jiikare äänesti dzinniä vähän Anblickin 2. äänen jälkeen. Nämä tuskin ovat pelastusääniä, ellei sitten Cameronia pedattu vaihtoehdoksi (Zey olisi ainakin voinut tätä äänestää, sillä hänen epäiltyjen kolmikkonsa 2. päivänä olivat Halima, Cameron ja einari). Herkkuoone ei sanonut sanaakaan 2. päivän aikana, eli hänen varaansa pahistiimi tuskin laski mitään?

Tosin jiikare sanoo ettei hän poistanut dzinni-ääntään koska hänellä oli äänestyspakko, eikä hän olisi voinut vaikuttaa 2. päivän lopputulokseen.

3. päivä:
Zey 7 (porkkana, Meiz, einari, (Tetra-)Herkkuoone(-Vampire), mllna, Cameron, Ariel)
Cameron. 3 ( Mursumus, (Lenune-)Tingle, dzinni(-Ares))
mllna 1 (Zey)

Äänestämättä jättivät: Anblick, Blckter(-Jeku), jiikare, justy


Eli kaikki Cameronia päivän päättyessä äänestäneet olivat hyviksiä. Einarista ja Herkusta herkun ääni on mielestäni edelleen epäilyttävämpi. Hänen 2. viestinsä Zeyn vapaamuurarijuonen feilattua hämmentää:

Herkkuoone kirjoitti://paljon populaa väliin ja viestin uudelleenkirjoitus

Kirjoitin jo kivan pitkän viestin, jossa poistin ääneni Zeyltä, mutta annetaanpa olla kun saatiin toinen erikoishyvisclaim.

Nyt kun Zey kerran tuli esiin toisena erikoishyviksistämme, en usko, että kumpikaan tällä hetkellä liipaisimella olevista (Zey & Cameron) on pahis. Cameron ei mua itseäni vibattanut kauheasti aiemminkaan ja lisäksi Cameron juuri poisti oman äänensä Zeyltä ja pudotti itsensä putoamisvaaraan - en millään jaksa uskoa, että pahis tekisi tässä vaiheessa vastaavaa, sillä kahden äänen pelastusoperaatio pahistovereiden toimesta tässä vaiheessa pelipäivää... se ei vain tunnu realistiselta.


(lupaan oikeaa pohdintaa seuraavana pelipäivänä)

//lisää viestejä väliin

Noh, mikäli nyt Zey on oikeasti vapari (en kylläkään tähän kovin vahvasti usko), ainakin sitten tiedämme, kuka lähtee huomenna...


Tuo kuulostaa siltä, että Herkku on pohtinut sitä mitä Zeyn vapaamuurariulostulo tarkoittaa (pitkä viesti aiheesta, jonka lopputulemana ääni pois Zeyltä). Mua vähän hämää että mihin tässä tarvitaan pitkää viestiä, kun kyse on kuitenkin siitä että Zey väittää olevansa kyläläinen ja tää väite jossain vaiheessa kumotaan jos se on valetta. Eli tuosta vähän pahisvibaa Herkun suuntaan. Mutta sitten tuo "Cameron on varmaan myös hyvis" -pohdinta tuossa lopussa taas olisi pahikselta ehkä vähän turhaa? Toisaalta jos suunnitelmana on että Cameron tapetaan sitten yöllä jos tätä ei lynkata, niin miksipä pahis ei noin sanoisi...


4. päivä
7 Tingle (Meiz, Cameron, Mursumus, einari, Anblick, justy, jiikare)
2 Mursumus (porkkana, Tingle)

Äänestämättä jättivät: Ariel, Blckter(-Jeku), (Tetra-)Herkkuoone(-Vampire) ja dzinni(-Ares)5. päivä:
Äänet:
Anblick 4 (justy, (Tetra-Herkku-)Vampire, Mursumus, Meiz, jiikare)
jiikare 3 (Ariel, Anblick, porkkana)

Äänestämättä jättivät: dzinni(-Ares), einari, (Blckter-)Jeku


Dzinni ja Blckter putosivat tässä kohtaa antiaktiivisuuteen, eli Blckterin äänestämättömyydestä ei varmaan voi mitään päätellä. Samoin se että jiikare äänesti Anblickiä on mielestäni luontevaa riippumatta jiikareen puolesta. Ottaen huomioon että pahis lynkattiin, tämä äänestystulos on yllättävän epäinformatiivinen: pahikset joko jättivät kaverinsa bussin alle (Vampire ja einari), puolustivat itseään (jiikare), tai eivät pelanneet (Blckter).

6. päivä
Ariel 4 (Meiz, einari, Mursumus, jiikare)
jiikare 3 (Ariel, (Blcker)-Jeku, (dzinni)-Ares)
Ares 2 ((Tetra-Herkku)-Vampire, justy)


Jiikare äänestää taas itsepuolustukseksi. Justy ja Vampire äänestävät jiikareen puolustukseksi. Meiz ja einari puolustavat jiikaretta kovasti. Mutta valitettavasti se että jiikareella on paljon puolustajia ei oikein kerro mitään, kun jos jiikare on pahis vain yksi näistä voi olla hänen pahiskaverinsa. Vampire eroaa kuitenkin siinä, että hän on ensin äänestänyt jiikaretta mutta kun jiikare saa kolmannen äänen (Jeku), Vampire vaihtaa kohdetta koska hänestä tuntuu että jiikaretta massataan.

7. päivä
Ares 3 (Jeku, einari, Justy)
Vampire 2 (Meiz, Ares)
jiikare 1 ((Tetra-Herkku)-Vampire)

Äänestämättä jätti jiikare


7. päivänä Vampirea äänesti kaksi hyvistä. Justy äänesti aluksi Vampirea mutta siirsi sitten äänensä Arekselle. Jos en olisi justy, epäilisin itseäni kovasti. (Tosin jos olisin kerennyt nähdä Areksen viimeisen viestin ajoissa, olisin varmaan siirtänyt äänen - se oli mielestäni kovin hyvismäinen lopetusviesti). Jiikare ei osallistunut äänestykseen - ehkä siksi ettei tällä kertaa ollut putoamisvaarassa?


En tiedä saako näistä mitään hyödylistä infoa. 1. päivä viittaa mielestäni siihen että einari ei ole pahis, 3. päivä viittaisi siihen että Vampire on todennäköisemmin pahis kuin einari (mutta luulisin että toinen heistä on pahis).


Katson tähän vielä lopuski vähän Vampiren analyysiä pelaajista:

1. viestissään Herkun korvaajana Vampire toteaa että Meiz ja einari ovat hyvismäisiä.

Lainaan tuon einari-pätkän kokonaan, kun siinä ei ole samanlaista yhteenvetoa kuin noissa muissa

Vampire kirjoitti:einari tuntuu heti alusta lähtien ottavan hyvää kontaktia peliin ja aktiivisesti on nostelemassa pointteja esiin muiden viesteistä, kyseenalaistamassa ja esittämässä kysymyksiä. einari myös on miusta ensimmäinen, joka lähtee epäilemään Zeytä, kuinka leikillään se sitten onkaan. Tästä ei ehkä voida oikeastaan vetää johtopäätöksiä mihinkään suuntaan, mutta jotenkin uskoisi, että pahiskaveri nimenomaan ei haluaisi vetää yhtään ylimääräistä huomiota kaveriinsa ekana päivänä. Toki en voi vetää johtopäätöksiä, koska näyttö ei millään muotoa ole riittävää ja uskon, että Zey kokeneena pelaajana kyllä pystyisi tälläisen huomion itseensä aikaisessa vaiheessa haltsaamaan. einarin pelistä jää mulle suhteellisen rauhallinen fiilis, vaikka sysisurkea olenkin arvioimaan kirjallisen tekstin sävyjä edes silloin, kun teksti on omaani. Mulle tuntuu jotenkin kauhean vaikealta varsinaisesti tarttua einariin, koska en vain syystä tai toisesta varsinaisesti koe einarin peluuta tässä vaiheessa mitenkään pahismaisena. Mun mielestä ottaa hyvin kontaktia peliin, ei varsinaisesti jää varjoon, vaikkei olekaan kirjoittamassa ihan joka välissä eikä takerru vain pariin pelaajaan, kuten pahiksilla on välillä tapana tehdä, vaan pohtii kerralla kaikkia tai vähintäänkin suurinta osaa.


porkkana:
Vampire kirjoitti:En menisi sanomaan, että porkkana on tässä vaiheessa millään muotoa varma hyvis, mutta sanoisin, että ei ole millään tavalla korkeimmalla paikalla epäilyideni joukossa.


Neutraaleita:

Mursumus
Vampire kirjoitti:Mursumus on mulle hieman hankala pelaaja, koska hänen kohdallaan tuntuu jälleen kerran, että se varsinainen kontakti jää vähäiseksi. Jotenkin Mursumusin viesteistä en tunnu saavan juuri mitään irti, joten valitettavasti menee neutraalien kastiin tämä.


Ariel
Vampire kirjoitti:Ariel on siis tällä hetkellä valitettavan neutraali.


Neutraalin ja pahiksen rajalla on dzinni
Vampire kirjoitti:Tällä hetkellä dzinni taiteilee jossakin neutraalin ja pahismaisen rajamailla ja myös hieman tuntuisi linkittyvän myös Zeyhyn, joka on tällä hetkellä pelin ainoa varmistettu pahis.


Epäilyttäviä ovat: Blckter-Jeku
Vampire kirjoitti:Lopputuomiona tällä hetkellä Blcker→Jeku vaikuttaa hiukan pahismaiselta, mutta ei suoranaisesti mielestäni linkity Zeyhyn. Kummankin tätä roolia pelanneen pelaajan ote peliin on ollut erikoinen, vähän kontaktiton ja vaikka Blckter pyrki esittämään mielipiteitään, niistä otteen saaminen osoittautui miulle äärimmäisen hankalaksi puuhaksi.


justy
Vampire kirjoitti:Tällä hetkellä kokonaiskuva justysta on varsin ristiriitainen. Paljon on sitä hyvismäistä pelin eteenpäin viemistä, mutta paljon on myös pieniä yksityiskohtia, jotka lähinnä kohotuttelevat kulmia. Kokonaisuus siis neutraalin pahismainen, kuten vähän dzinninkin kohdalla. Yksiä pelin hankalammista pelaajista muodostaa selkeä mielipide.


jiikare
Vampire kirjoitti:Tällä hetkellä siis jiikare liittyy pahismaisten pelaajien porukkaan, vaikka ei liiemmälti Zeyhyn linkitykään muuten kuin komppailuiden osalta. Enemmän jiikare tuntuu lähinnä ohittavan Zeyn, mahdollisesti mahdollisen pahiskaveruuden myötä pahis-Zeystä ei vain ole mitään sanottavaa.


Anblick
Vampire kirjoitti:Kokonaisuuskuva Anblickista siis tällä hetkellä pahismainen, sopisi kyllä Zeyn pahiskaveriksi siinä mielessä, että ei oikein missään välissä kunnolla ottanut kontaktia Zeyhyn ja enemmänkin ohitti tämän pitkälti olankohautuksella ja keskittyi vähän hiljaisempien epäilemiseen ja syyttelyyn.


Viestin lopuksi Vampire äänestää Anblickiä. Ääni on mielestäni hyvin perusteltu, Vampirella on paljon tavaraa joiden vuoksi hän voi epäillä Anblickiä. Paras pahismotivaatio, jonka tuolle äänelle keksisin, on että myös Jiikare on pahis ja pahistiimi totesi että Jiikareella on paremmat mahdollisuudet selvitä pelin loppuun. Vampiren listauksessa Anblick saa myös selvästi enemmän huomiota kuin muut, eli tämän peli on Vampirella tarkemmin hallussa, mikä ehkä voisi viitata siihen että pahistiimi päättää uhrata Anblickin ja Vampire tekee tätä ajatellen mahdollisimman kattavan jutun Anblickistä.

Eli siis: Jos Vampire on pahis, hänen Anblick-äänensä viittaa mielestäni siihen että pahistiimi päätti uhrata Anblickin. Tämä puolestaan viittaa minusta siihen että Jiikare on todennäköisin kandidaatti Vampiren kaveriksi. Myös Einari on mahdollinen, sillä Vampiren perustelut sille miksi hän pitää einaria hyviksenä ovat hyvin laveasti kirjoitetut, mutta silti niissä on hyvin paljon epäilyä. Meizistä ja porkkanasta Vampire kirjoittaa paljon lyhyemmin.

Seuraavana päivänä Vampire epäilee dzinniä ja jiikaretta. Myös Ariel ja Mursumus nostetaan mahdollisiksi pahiksiksi tuossa viestissä. Eli Blckter-Jeku katoaa nyt epäilytjen listalta. Päivän edetessä Vampire äänestää ensin jiikaretta, mutta siirtää sitten äänensä Arekselle.

Seuraavana päivänä Vampire aloittaa äänestämällä jiikaretta. Nyt jiikare-massauksen aiheuttamat epäilyt eiliseltä päivältä ovat ilmeisesti kadonneet. Vaikea sanoa, sillä äänellä ei ole päivitettyjä perusteluja.

Vähän myöhemmin Vampire lisää Meizin kysyessä jiikareen pahiskaverista, että:
Vampire kirjoitti:
Ja Vampire, kuka on jiikaren pahiskaveri?

Ares olis se helpoin veikkaus, mutta tässä tilanteessa melkein enemmän alkaa epäillä, että pahis oliskin porukassa justy, Blckter→Jeku, Meiz, vaikka perusteita on vähän vähemmän. Kaikki kun ovat päässeet suht helpolla tänne asti.


Tässä oudointa on että einari puuttuu listalta, vaikka Meiz onkin laskenut hyvisten joukosta tälle listalle.


***

Äänestysten ja Vampiren pelin ailahtelevuuden perusteella ++Vampire. Einari on mielestäni hyvinkin mahdollinen pahiskaveri Vampirelle - pääasiassa siksi että Vampire tuntui unohtavan einarin epäilyttävien pelaajien listalta, ja hänen hyvisvibansa einarista oli mielestäni vähän väkinäisesti muotoiltu... Mutta olen kyllä huono metsästämään pahistiimejä ennen kuin saan jotain selkoa siitä osuuko arvaukseni toisesta pelaajasta oikeaan. Varsinkin kun tuolla on viitteitä Vampire-Blkcterin ja Vampire-jiikareenkin suuntaan.

//einarilta paljon asiaa. Luen ja kommentoin huomenna, mutta nopea kommentti Ares-äänestä. Äänestin häntä lopulta siksi, että minusta hänen äänensä Vampirelle oli oudosti perusteltu, kun hän kuitenkin piti joko jiikaretta tai Jekua pahiksena - miksei siis äänestää jiikaretta kun todennäköisyys osua oikeaan on silloin suurempi kuin Vampirea äänestämällä.
Kirjoittaja justy
06.07.2017 02:13:33
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Nyt ois kyllä kiva kuulla Vampiren, Jekun ja jiikareenkin ajatuksia pelistä. Kriittisiä hetkiä eletään...
Kirjoittaja justy
05.07.2017 17:35:16
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Nyt on sitten tosi kyseessä, eli tänään jos ei osuta oikeaan pahikset voittavat.

Hyvä peli Meiz! Nyt kun olen varma että olet hyvis, sinun päättelykykyäsi olisi kaivattu tänään.

Olen edelleen eilisen perusteella sitä mieltä, että einari epäilyttää eniten. Mielestäni hänen Ares-epäilynsä tuli täysin puskista. Ainoa järkevä syy hänelle äänestää Aresta minun sijaani oli se, että Areksella oli yksi ääni pohjalla, jolloin Areksen äänestäminen oli samalla itsepuolustusta.

Vampiren peli oli eilen hyvin passiivista. Hänellä on ilmeisesti IRL-syistä motivaatio-ongelmia, mikä on toki mahdollista. Kontrasti vanhaan on kuitenkin suuri, ja Vampiren äänestysten logiikkaa on ollut vaikea seurata. Vampire kuitenkin äänesti Anblickiä tavalla, joka ei ole kauhean järkevää pahikselle.

@Vampire: Miksi et pidä einaria pahiksena? (kts. minun ja Meizin kysymykset eiliseltä)

Jiikare on yhä kysymysmerkki. Tuntuu että hän on nyt se pelaaja, joka on kaikista eniten selvinnyt kuin koira veräjästä vaikka häntä on epäilty päivästä toiseen. Hänen pelinsä vaikuttaa yleisesti ottaen minusta edelleen enemmän aloitelijamaiselta kuin pahismaiselta, mutta en pidä siitä kuinka hiljainen hän on viime päivinä ollut.

Jeku on myös kysymysmerkki, vielä enemmän kuin Jiikare. Blckter pelasi ensimmäistä peliään, ja hänen harvoja viestejään on tosi vaikea tulkita. Jeku on äänestänyt mielestäni hyvin vähäisin perustein. Niin hän teki aiemminkin, ja oli silloin hyvis. Onko perusteluja nyt vielä vähemmän?

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:
einari kirjoitti:Kamppailua käydään näköjään tällä hetkellä Cameronin ja Zeyn välillä, ja Zey ymmärrettävästi äänestää Cameronia pelastaakseen itsensä. Molemmat mua epäilyttää, mutta Zey huomattavasti enemmän. Zey on vastaillut tosi aktiivisesti epäilyihin, mutta ne vastaukset ei oo mitenkään karkottaneet ainakaan mun Zey-epäilyksiä. Lisäksi Zey on tällä hetkellä aika monen epäilylistalla, joten siinäkin mielessä Zey kannattaa lynkata nyt, koska luulen että se on kuitenkin ennen pitkää edessä. Mun mielestä turha pitkittää Zey-pohdintoja, kun voidaan ottaa roolista selvää.

Enemmän Zey-epäilyjä mun aikaisemmissa viesteissä, kuten tän päivän listauksessa.

Einarilla on perusteet äänestää Zeytä, mutta toisaalta nuo tässä viestissä mainitu perusteet sopisivat hyvin myös pahiskaverin äänestämiseen - jossain vaiheessa Zey kuitenkin lynkataan, joten sama hoitaa se pois alta.

Aika jännä tarttuminen, kun tuossa erikseen sanotaankin, että mun Zey-epäilyt löytyy aiemmista viesteistä. Lainaamasi viesti on vaan nopea äänestysviesti.


Mutta silti tuo lainaamani viesti välittää ajatuksen siitä että Zey-lynkkaus on vääjäämätön. Mikäli ajattelit niin, olisit mielestäni yhtä hyvin voinut äänestää Zeytä vaikka olisit hänen pahiskaverinsa. En siis kritisoi syitäsi äänestää Zeytä, vaan kritisoin sinulle antamaani hyvisvibaa siitä että äänestit Zeytä tuossa tilanteessa.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Ja kuitenkin pahisten strategiassa on tapahtunut muutos - alkupelistä yötappojen kohteet olivat aktiivisia pelaajia (Vampire ja Halima), tai pelaajia jotka ovat yleisesti hyvikseksi todettuja (mllna, Cameron, ehkä porkkana). Porkkana ja Mursumus ovat mielestäni muutos tappojen valintaperusteissa, ja yritän nyt löytää sen syyn muutokselle. Yksi syy olisi, että aktiivisten pahisten ympärillä oleva aktiivisten pelaajien bufferi on käynyt liian pieneksi.

Toinen syy voi olla myös se, että Zeyn ja Anblickin kuoltua jäljelle jääneet pahikset on vähemmän aktiivisia, eivätkä ole siksi ehtineet pohtia yötappojen kohteita niin paljoa, kuin täällä pelissä on jälkikäteen pohdittu. Tää teoria viittais Jekuun, Vampireen ja jiikareen.


Eikö se viittaa siihen, että molemmat pahikset ovat tuossa joukossa. Epäilet kuitenkin minua pahikseksi, eli et uskone tuohon teoriaan?

Se että Meiz lynkattiin eilen vähentää hieman epäilyitäni sinua kohtaan, koska se osoittaa kahden aktiivisen pahiksen -teoriani vääräksi. Luulen, että olisit pahiksena ehkä lynkannut Meizin aiemmin - minä ainakin olisin. Toki voi olla että Meiz esim. puolusti pahiskaveriasi, mikä viittaisi pahis-Jiikareen suuntaan.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Ottaen huomioon miten paljon olet puolustanut dzinniä, minusta on outoa miten Areksen yhden päivän peli tekee hänestä nyt niin epäilyttävän, että päädyt jopa äänestämään häntä. Etenkin kun tämä Ares-kuvaus ei mielestäni anna kauheasti aiheita epäilyille. Pystytkö avaamaan vähän lisää, mitä epäilyttävää Areksen pelissä on?

Mun mielipiteet muuttu/selkeyty tosiaan aika paljon, kun luin peliä paremmin läpi. Olin ehkä turhan vahvasti fiksoutunut dzinnin Cam-ääneen, enkä ollut ajatellut sitä siltä kannalta, että äänestäminen vasta Zeyn esiintulon jälkeen olisi ollut vielä epäilyttävämpää. Areksen peli oli myöskin mun mielestäni kovin epäilyttävää kun luin sitä kunnolla kerralla läpi sen sijaan, että selaan nopeasti muodostaen jonkinsorttisen kokonaiskuvan. Näin jälkikäteen ajatellen nyt kyllä tuntuu, että olisi pitänyt äänestää ennemmin sua (yllättäen, kun Ares paljastui hyvikseksi :D), mutta tossa tilanteessa koin teidät molemmat pahismaisina ja halusin äänestää Aresta senkin vuoksi, että tällä oli jo ääni alla kuten myös minulla, enkä päässyt illalla enää pelaamaan, joten piti mennä turvallisemmalla äänellä.


Mikä Areksen pelissä sitten epäilytti? En tiedä pystytkö tähän vastaamaan enää kun tiedät että epäilyt olivat vääriä, mutta minua kovasti kiinnostaisi miten sait hänestä niin nopeasti pahisvibat.

Tuon itsepuolustusäänestämisen ymmärrän, mutta äänestysviestisi perusteella en ymmärrä miksi valitsit Areksen Vampiren yli.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Mielestäni Zeyltä oli ihan loogista lähteä äänestämään ketä tahansa muuta kuin itseään, oli se toinen pahis tai ei. Ja lisäksi Zey ei koskaan äänestänyt jiikaretta - ainoastaan Meiz siirsi äänensä jiikareelle Zeyn ilmoitettua olevansa vapaamuurari.

Zey ei voinut mitenkään tietää, millainen ryhmä tulisi vielä vaihtamaan ääntään hänen esiintulonsa jälkeen. Jos jiikare olisi päätynyt äänestettäväksi ja paljastunut pahikseksi, olisi menetetty kaksi pahista yhden vapaamuuraritohinan vuoksi, koska ennen pitkää olisi paljastunut myös, että Zey ei ole aito vapaamuurari.

(Mua naurattaa, että jiikare ei käy täällä edes avaamassa sanaista arkkuaan, mutta näköjään hoidan hänen puolustautumisensa. XD)

Vastailin nyt ennen töihin lähtöä nopeasti näihin, kun en eilen ehtinyt. Tuun vielä myöhemmin kirjottelemaan epäilyistäni.


Tässä on siis viesti, jossa Zey puhui äänestämisestä vapaamuurariväitteensä jälkeen:

Zey kirjoitti:No mua itteeni epäilyttää Cameronin lisäksi sinä, einari, jiikare, Mursumus ja Anblick. Eniten sinä ja einari. Mut en kyllä tiedä miten hyvin tässä saadaan ääniä siirrettyä, et voi olla turha pohtia edes ketään muuta kuin Cameronia. Lähinnä mun päässä sä ja jiikare yhdistytte ja olisitte kiva pahiskaksikko. Cameron ja einari olis toinen. Anblickin sopisi Cameron ja einarin kanssa hyvin, kun en ainakaan muista hänen juurikaan epäilleen heitä? Mursumuksen linkittymisistä muihin en muista, paitsi että Cameron tais häntä nyt yhdistellä muhun, mikä vois olla turvallinen pahisparin epäily. Että tällai yhtäkkiä pohdittua pahisnelikko vois ihan hyvin olla Cameron, einari, Anblick ja Mursumus, joten sikäli olen tyytyväinen siihen, missä ääneni on.


(alleviivaus minun). Mielestäni mikään tässä viestissä ei viittaa siihen, että Zey haluaisi saada jiikareen lynkattua. Hän listaa muka epäilemänsä pelaajat, ja toteaa sitten että Cameron on varmaan ainoa realistinen vaihtoehto Zey:lle tänään. Tämän jälkeen Meiz äänestää jiikaretta, mutta Zey ei tätä ääntä mitenkään promoa.

Toki Zey varmaan tajusi, että jiikare oli ainoa hänen ja Cameronin lisäksi jolla oli ääni alla. Eli siinä mielessä tuo pointtisi pahiskaverin uhrauksesta kun itsekin kuolee feikki-vapaamurariuden vuoksi pian on ihan hyvä. Mutta mielestäni se ei kuitenkaan ole niin vahva kuin väität, koska Zey ei vaikuttanut haluavan lynkata jiikaretta, vaan Cameronin. Jiikare hänen oli pakko mainita, koska oli epäillyt jiikaretta jo aiemmin. Toki sitäkin voidaan pohtia, olisiko Zey nimennyt pahis-Jiikareen toiseksi pääepäillykseen Cameronin lisäksi:

Zey kirjoitti:Toistaiseksi ääniä on tainnut saada minä, justy, Cameron ja jiikare. justyä pidän hyvismäisenä, joten häntä en lähde äänestämään. Cameron ja jiikare ovat molemmat epäilyttäviä. Tällä hetkellä Cameronin lynkkaaminen vaikuttaisi kuitenkin mahdollisemmalta, joten ++Cameron.


Tämä olisi todennäköisesti pakottanut Zeyn jiikareen perään Cameronin paljastuttua hyvikseksi...
Kirjoittaja justy
04.07.2017 20:50:15
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Päädyin nyt samaan veneeseen einarin kanssa, katsotaan miten käy...
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:59:38
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Mutta Ares, miksi Vampire ennemmin kuin jiikare? Vampire sanoi että hän ei olisi tappanut Mursumusta, mikä oli mielestäsi pahismaista. Ja hän on pelannut oudosti.

Plus sanoit että:

Ares kirjoitti:Uskon, että pahiskaksikon muodostaa aktiivinen ja epäaktiivinen pelaaja. Pahiskaksikko löytyy siis näistä pelaajista Vampire/einari/justy + Jeku/jiikare, Meiziä pidän hyviksenä. En sanoisi einaria aktiiviseksi viime päivien perusteella, mutta hän on kirjoitellut kuitenkin suhteessa pitempiä, analyyttisempia viestejä. Hän on ollut yhtä aktiivinen kuin Vampire.Eikö Jiikare olisi siis todennäköisempi osuma kuin Vampire?

--Vampire
++Ares
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:58:38
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

En ole kyllä itsekään varma kumpi olisi pudonnut - jiikare vai Ares. Periaatteessahan Ares oli ensin kahdessa äänessä, vaikka jiikare kävi välillä kolmessa.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:55:51
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

--jiikare
++Vampire

Mielummin Vampire kuin Ares.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:54:39
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Onko joku muu, joka haluaisi mielummin Vampiren lynkattavaksi kuin jiikareen tai Areksen? Olen periaatteessa valmis Vampireenkin, mutta äänen on nyt tultava nopeasti. 5 min aikaa.

//Ares tulikin jo väliin.

Miksi Vampire ennemmin?
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:53:49
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

--einari

++jiikare

Ares ainakin tuottaa uutta sisältöä. Jiikare on taas ollut päivän hiljaa.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:48:28
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Vampire kirjoitti:
Vai osaiisko joku linkata pahis-Vampiren peliin tällä foorumilla?

Aika vähän mun pahispelejä enää löytyy Kylästä, Kanalassa on yks, mutta se on aika vanha peli ja mun pelityyli on ehkä vähän muuttunut sen jälkeen. Ajankohtaisempia pahispelejä löytyy Finistä, mutta niitä ei pääse lukemaan kirjautumatta.

En ehdi tänään kirjotella epäilyjä, mutta mua jotenkin huvittaa, miten musta tunnutaan väännettävän pahista ja kuinka vahvasti mun puheita ylianalysoidaan :D Kai mä sit muiden mielestä oon oikein sneaky ja analyyttinen pelaaja, joka varmasti ajaa jotain suunnitelmansuunnitelmansuunnitelmia kuten kunnon luihuinen. Tällä hetkellä mä oon vaan kiireinen ja motivaatio-ongelmainen...


Sulla ei ole ihan kauheasti uutta sisältöä analysoitavaksi. Tarjoaako sitä kertomalla vaikka miksi einari ei epäilytä? Ja oletko tyytyväinen Areksen lynkkaukseen?
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:43:32
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Ares kirjoitti:
justy kirjoitti:Ares, komentoisitko niitä perusteluja miksi me muutamat emme näe Jekua todennäköisenä pahiksena. Mielestäni katsot Jekua hyvin yksipuolisesti.

En osaa sanoa, miksette näe Jekua pahiksena. Mielestäni Jekun ääni sekä jiikareelle että minulle ovat olleet todella heppoisesti perusteltuja. Hän on ilmestynyt foorumille, perustellut lyhyesti, ja kadonnut foorumeilta. Mielestäni se on epäillyttävää. Sen lisäksi Blckterin peli, mm. hänen ensimmäinen viesti, on ollut epäillyttävää.

Näyttää siltä, että olen tippumassa.

// Jeku ja Meiz väliin.

Ääni ei ole kostoääni, vaan kuten edellispäivänä totesin, pelisi ja äänestyskäyttäytymesi on ollut epäillyttävää. Perustelisitko hiukan enemmän, miksi äänestit jiikaretta, ja miksi minua.


Jeku on jo kerran lynkattu vastaavista syistä ja hän oli silloin hyvis. Blckter pelaa ekaa peliään, joten ainakin mun mielestä 1. viesti voi olla ihan mitä tahansa.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:41:19
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Kotona ollaan.

En nyt oikein tiedä miten tässä pitäisi suhtautua. Äänestin Aresta eilen dzinnin perusteella, vaikka Ares itsessäään ei kummemmin epäilyttänyt. Nyt Jeku ja einari äänestävät häntä nimenomaan Areksen pelin pohjalta, vaikka Einari ei epäillyt dzinniä.

Eli areksen saamat äänet epäilyttävät enemmän kuin Ares tällä hetkellä. Etenkin Einarin ääni.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 19:39:04
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Ares, komentoisitko niitä perusteluja miksi me muutamat emme näe Jekua todennäköisenä pahiksena. Mielestäni katsot Jekua hyvin yksipuolisesti.

Kokonaisin perusteluja joita tarkoitan, mutta olen jo koneessa.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 16:33:14
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Hyppään kohta lentokoneeseen, enkä ole varma ehdinkö kotiin ennen iltaa. Einarin epäilykset Aresta kohtaan tuntuvat tulleen niin puun takaa, että olen ehkä unohtanut jotain hänen eilisistä viesteistään (en ehdi enää tarkistaa). Muistikuvieni mukaan einari on puolustanut dzinnin hyvismäisyyttä niin vahvasti, etten tajua mistä hänen Ares-äänensä nyt tulee. Tulkitsen sen siis pahiksen toiminnaksi tilanteessa, jossa hän kohtaakin epäilyjä.

Einarin lisäksi voisin kuvitella äänestäväni Vampirea. Ares jääköön tänään, koska einari häntä äänestää ja einari epäilyttää kovasti. Jiikare saattaa olla pahis, tai saatta olla olemati. Hänellä on kuitenkin kaverina joku aktiivisempi (en usko jiikare-Jeku-kaksikkoon), eli aloitetaan metsästys sieltä aktiivisemmasta.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 15:57:02
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Meiz kirjoitti:
justy kirjoitti:Mun halu äänestää sinua tai einaria perustuu siihen, että jos olisin itse pahis, lopettaisin aktiivisten, yleisesti hyviksinä pidettyjen pelaajien tappamisen siinä vaiheessa kun ympärilläni olisi vielä bufferia. Se että porkkana tapettiin eilen tuntuu jo vihjaavan siihen, että sekä sinä että einari olette pahiksia, koska olisin itse varmaan vielä tappanut jommankumman teistä ja yrittänyt saada porkkanan lynkattua äänestystulosten analysoinnin avulla.

Ymmärrän tuon näkökulman, mutta mun ensireaktio yötappoon oli se, että kahdelle aktiiviselle ja hyviksinä pidetyille pahiksille se olisi huono veto, koska se nimenomaan vetää huomiota ja epäilyä heitä kohti. Yötapot saavat kyllä epäilemään että pahisten joukossa olisi vielä kokeneempi pelaaja, ne kun vaikuttavat aika taktikoiduilta (ellei sitten yksinkertaisesti jiikare ole pahis).


Se olisi huono veto joo, mutta jossain vaiheessa pahisten on pakko tehdä noin, koska aktiivisiksi koetut hyvikset loppuisivat muuten kesken - jolloin pahikset joutuisivat sitten aloittamaan epäselvempien tapausten lynkkaamisen. Jos siis sinä ja einari olette pahispari, ja aktiivisten pelaajien lynkkaukset loppuisivat kun vain te kaksi olisitte jäljellä, se vihjaisi mielestäni selvästi teidän suuntaanne.

Meiz kirjoitti:Näin muuten pointtisi jiikareesta ovat hyviä ja mahdollisia, silti koen edelleen todella vaikeaksi äänestää häntä Anblickin käyttäytymisen takia. Tekee kyllä kovasti mieli vain ignoraa tämä, jiikare kun ei muuten tunnu olevan kovin huolissaan saamistaan epäilyistä mikä saa mut kyseenalaistamaan kuinka huolissaan hän ylipäätänsä on hyvisten puolesta. @jiikare, voisitko avata tätä toista epäilyäsi johon eilen viittasit?


Olen samaa mieltä. Tämä tosin pätee mielestäni kaikkiin jäljelläoleviin pelaajiin - ehkä Vampirea ja Jekua lukuunottamatta. Siis se, että jokin heidän toiminnassaan on vaikuttanut hyvismäiseltä tähän mennessä, minkä takia heitä ei ole tullut epäiltyä.

Meiz kirjoitti:einaria vastaan puhuu se ettei hän ole osallistunut Anblickin äänestämiseen (myöskään toisena päivänä, tosin sitä ennen hän ei ollut muistaakseni esittänyt Anblickista epäilyjäkään). Samoin hän tulee päiviin vähän jälkijunassa, eli periaatteessa kyseessä voisi olla pahis joka katsoo ensin taustalta mihin suuntaan päivän tuulet puhaltavat. Äänesti aika myöhään myös Zeytä (porkkana, minä ja Cameron oli jo laittanut äänet Zeylle). Jos ignoraan hänen höpinät niin itse toimien puolesta hän voisi olla pahis. Kun taas viestit ja ajatukset tuntuvat melko luontevilta ja pysyn hyvin kärryillä niitä lukiessa, tähän varmasti vaikuttaa myös se että meidän mietteet pelistä ovat olleet aika samoilla linjoilla. Kiinnostaa kyllä kovasti kuulla hänen nykyiset mietteet pelistä (ja tietenkin muiltakin).


Jos einari on pahis, hän on todella taitava pahispelaaja juuri tuon mainitsemasi luontevuuden vuoksi. Muutenkin hänen viesteissään on sellainen rento ja hyvismäinen ote. Zey-äänikin tuli tilanteessa, jossa se asetti Zey:n 4-3 johtoon (ainakin tämän porkkanan koonnin mukaan. Toisaalta einarin perusteet äänelle ovat vähän epämääräiset:

einari kirjoitti:Kamppailua käydään näköjään tällä hetkellä Cameronin ja Zeyn välillä, ja Zey ymmärrettävästi äänestää Cameronia pelastaakseen itsensä. Molemmat mua epäilyttää, mutta Zey huomattavasti enemmän. Zey on vastaillut tosi aktiivisesti epäilyihin, mutta ne vastaukset ei oo mitenkään karkottaneet ainakaan mun Zey-epäilyksiä. Lisäksi Zey on tällä hetkellä aika monen epäilylistalla, joten siinäkin mielessä Zey kannattaa lynkata nyt, koska luulen että se on kuitenkin ennen pitkää edessä. Mun mielestä turha pitkittää Zey-pohdintoja, kun voidaan ottaa roolista selvää.

Enemmän Zey-epäilyjä mun aikaisemmissa viesteissä, kuten tän päivän listauksessa.


Einarilla on perusteet äänestää Zeytä, mutta toisaalta nuo tässä viestissä mainitu perusteet sopisivat hyvin myös pahiskaverin äänestämiseen - jossain vaiheessa Zey kuitenkin lynkataan, joten sama hoitaa se pois alta.Meiz kirjoitti:herkkuoonne -> Vampire on täysi peilikuva einarista. Toimien puolesta hän on hyvis, kun taas Vampiren viesteistä en saanut niin suurta hyvisvibaa, poislukien hänen reaktionsa viestiini (viewtopic.php?f=9&t=377&sk=a&start=420#p6097). Ymmärrän hänen näkökulman siitä ettei pelaajista kannata etsiä liikaa hyvisviboja (tunnun ajaneen itseni umpikujaan osittain tämän takia), mutta tästä huolimatta koin että hän jätti suht kriittisiä osia pois pelaajamietinnöissään, jotka voisivat viitatakin pelaajan hyvisrooliin.
Hieman myös epäilyttää se kuinka edellisenä päivänä aloitin todella vahvasti Arielia vastaan (joka oli saanut epäilyä muiltakin osakseen jo aiemmin), ja tämän jälkeen Vampire mielestäni osittain poissulkee Arielin epäilyistään ja suuntaa huomion vahvemmin dzinniAreksen sekä jiikareen suuntaan viestissä viewtopic.php?f=9&t=377&start=420#p6150 sekä päivän edetessä jossa sivulausein puhuu Arielista, mutta äänestää jiikarea ja Aresta. Tätä epäilyä hankaloittaa kovasti kyllä se, ettei jiikareen tai Areksen rooli ole tiedossa. Mutta, en henk. koht. keksi mikä tuossa vaiheessa olisi saanut hänet filtteröimään Arielin pois noin helposti verraten dzinniin ja jiikareeseen. Pahiksena hän olisi jo tiennyt Arielin olevan yksi potentiaalisista hyviksistä joka äänestetään ulos, ja mahdollisesti halusi jo suunnata huomiota muihinkin kohteisiin. Esimerkiksi mielestäni allaoleva lainaus osuu varsin hyvin myös Arieliin, silti tuo linkittyminen viittaa hänellä nimenomaa dzinniin.
Vampire kirjoitti:Meiz, dzinni mun mielestä linkittyy Zeyhyn ihan silläkin, että kauhean vähän otti a) ylipäänsä peliin kontaktia ja b) ei myöskään ottanut liiemmälti kontaktia Zeyhyn. Toki tää on vähän tällästä taas, että pitäis yrittää muistaa n. viikon takaa, mikä oli se kokonaisajatusprosessi, jonka kautta erinäiset päätelmät syntyivät ja ylipäänsä päästä taas paremmin kärryille pelistä, kun jotenkin on toi motivaatio ollut hukassa.

Puhuin yllä yötapoista ja mielestäni ne sopisivat aika hyvin pahis-Vampireen, joka pyrkisi laittamaan aktiivisemmat pelaajat epäilyksen alle.


Multa Vampire saa hyvispisteitä siitä, ettei hän äänestänyt Arielia kertaakaan eilen. Tiedämme että Ariel oli hyvis, ja Arielista oli aika helppo keksiä epäilyttävää. Pahis-Vampire olisi päässyt helpolla lähtemällä Ariel-kelkkaan, tai pysymällä kiinni jiikareessa, jota hän epäili eilen. Mielestäni siirto jiikareesta Arekseen oli riski pahikselle, koska se kiinnitti huomiota Vampireen, jos lopullinen valinta olisi ollut jiikareen ja Areksen välillä.

Miksi pahis-Vampire haluaisi ingorata hyvis-Arielin epäilyissään? Vai ajattelitko että hän vain teki virheen keksiessään valheellisia syitä epäillä Aresta? Eikö tämä sitten viittaisi jiikareen pahikseuteen, vai mikä oli Vampiren motiivi Ares-epäilyille?

Toki jos jiikare paljastuu pahikseksi, Vampire on epäilyttävä tuon äänensiirron vuoksi.

Meiz kirjoitti:dzinnistä olen edelleen samaa mieltä kuin einari listauksessaan, viewtopic.php?f=9&t=377&sk=a&start=90#p5950
Samoin Ares on lähtenyt aika vilpittömän oloisesti ja aktiivisesti peliin mukaan, ei ole herättänyt minulle suurempaa epäilystä. Pitäydyn nyt siinä kannassa että pahikset jättivät tarkoituksella Zeyn pelastamisen väliin kolmantena päivänä. Zey on itsevarma pelaaja ja varmasti luotti kykyynsä kääntää epäilyt pois omalla aktiivisella pelillään. Samoin hän varmasti tiesi että tuo äänestys olisi kovan ruotimisen takana (kuten einarikin taisi mainita aiemmin) ja näen hyvinkin hänet ohjeistamassa pahiskaverita välttämään hänen pelastamistaan. Cameronin lynkkaajista tulee täydellinen lynkkauspooli pelin edetessä ja uskon Zeyn tiedostaneen tämän.


Eikö sinun pitäisi sitten ottaa hyvispisteet pois myös einarilta Zey:n äänestämisen vuoksi?


Meiz kirjoitti:Blckter -> Jeku nyt tuntuu olevan edelleen täydellinen arvoitus. Oma fiilis on ettei Jeku ota kovinkaan tosissaan näitä pelejä (ja nämähän ovat todella vakava asia! ;D). Mietin aiemmin että hänen Cameron ääni olisi ollut pahiskavereiden ohjeistama, se tuli jotenkin niin yllättävällä varmuudella. Näen toisaalta myös potentiaalia että hän aloittelija-hyviksenä oli äänestyspakon edessä ja päätyi vain lukemaan Vampiren viestit ja äänestämään sen perusteella. Hivenen hämää se että hän puhui yötapon valinnasta äänestämisellä, minkä takia kysyinkin tästä häneltä. Itselle ei ainakaan tule automaattisesti mieleen että pahikset nimenomaan äänestävät yötapoista ja tuli mieleen mikäli tässä pelissä pahikset tosiaan niin tekevät. Tää jälkimmäinen on kyllä niin kovaa arvailua että tekee tosissaan mieli heittää foliohattu päähän.


Samaa mieltä Blckter-Jekusta. Blkcter oli minusta alkupelistä epäilyttävämpi kuin jiikare, mutta loppupelistä jiikareen epäilyttävyys on kasvanut, varsinkin kun a) hän selviää aina lynkkauksista ja b) monet todennetut hyvikset ovat epäilleet häntä. Jekun eilinen jiikare-ääni ilman perusteluja antaa minulle lieviä hyvisviboja - ainakaan hänellä ei selvästikään ole aktiivista pahiskaveria auttamassa äänten muotoilussa. Nyt kun tiedetään ettei Ariel ollut pahis, Jeku ei selvästikään yrittänyt äänellään pelastaa kaveriaan.

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:
einari kirjoitti:Mun mielestä pahiksen ei ois vaan millään tasolla järkevää äänestää Camia ~20 min ennen, kuin Zey tuli esiin vapaamuurarina - mikä oli varmasti suunniteltu juttu eikä mikään hetkellinen päähänpisto. :D

Entä jos Zey olisi tullut esiin vapaamuurarina ja dzinni pian sen jälkeen tullut paikalle ja äänestänyt Camia? Mietin että olisiko hän sitten samassa veneessä Arielin kanssa, jota monet epäilevät siitä ettei hän osallistunut äänestykseen ennen kuin Zeyn paljastuttua feikkivapaamuurariksi? Luulen että tässä saattoi olla takana pahisten yritys hajaannuttaa ääniä eri koreihin, vaikka en kyllä täysin pysty olemaan eri mieltä tuon ajatuksesi kanssa.

Tässä on kyllä pointtia, että dzinni on voinut tietysti päästä äänestämään vasta noin viime tipassa, ja on katsottu järkeväksi, että hän äänestää nimenomaan ennen Zeyn esiintuloa kuin sen jälkeen, ja että pahikset ovat tosiaan halunneet hajauttaa ääniään. Tosin siinä tapauksessa jos pahikset ovat hajauttaneet ääniään ja dzinni-Ares on pahis, niin toinen jäljelläolevista pahiksista on äänestänyt Zeytä, eli on siis Herkku-Vam tai Meiz.


Juu, Herkku-Vam, Meiz ja sinä sopisitte hajaannuttajapahiksiski. Toki on mahdollista että pahis-jiikare tai pahis-Blckter ei vaan ollut tarpeeksi paikalla 3. päivänä osallistuakseen pahisten suunnitelmaan, ja jätti siksi äänestämättä ketään (tai pahisten suunnitelma oli että kaikki pahikset ovat äänestämättä, mutta tämä olisi vähän epätodennäköistä).

einari kirjoitti:
justy kirjoitti:Täytyy sanoa, että einari on viime päivinä vähän jättäytynyt piiloon, mikä tuo tunteen että hän saattaa olla pahis joka ei halua vaarantaa Zey-lynkkauksesta saamiaan hyvisviboja - tähän sarjaan voi ehkä mennä myös päätös olla äänestämättä jiikaretta tai Anblickiä, vaikka oli esittänyt aiemmin epäilyksiä molemmista.

Aloitin pelin niin, ettei mulla ollut kesätöistä tietoakaan, mutta pääsinkin sitten töihin ja ne ovat vieneet aika paljon ajastani. En siis yksinkertaisesti ole ehtinyt pelaamaan. Esim. nyt olin keskiviikkona töistä, lähdin siitä suoraan mökille ilman konetta ja perjantaina tulin mökiltä ja lähdin suoraan iltavuoroon. Siksi en ole tänään vielä ehtinyt kirjoittaa. En ole ikinä käyttänyt hiljaisuutta/piiloon jättäytymistä minään pahistaktiikkana, mun mielestä hiljaisena pahiksena voittaminen on yhtä tyhjän kanssa.

Jiikaretta tai Anblickia en edellisenä päivänä äänestänyt ihan sen vuoksi, että unohdin käydä äänestämässä ennen töitä ja olin taas iltavuorossa. Ajattelin, että luen vielä vähän tarkemmin viestejä ja äänestän sitten, mutta se jäi.

Nyt sanon jo valmiiksi, että mulla on edessä useamman iltavuoron putki, enkä siis pääse todennäköisesti tämänkään päivän iltatohinoihin mukaan. :D


Onnea kesätöistä! Ja ymmärrän kyllä sen että arki on kiireistä. Ilman outoja yötappoja en sinua epäilisi, mutta nyt kun epäilytän niin sitä helposti tulkitsee neutraalit asiatkin pahismaisina. Tämä vastaus kuitenkin hyväksytään. ;)

einari kirjoitti:Olen edelleen sitä mieltä, ettei jiikare vaikuta todennäköiseltä pahikselta. Jiikare on pelannut kieltämättä ajoittain aika epäilyttävästi, mutta Anblick äänesti kuitenkin jiikaretta kaksi kertaa, molemmilla kerroilla niin, että tällä oli jo yksi ääni alla. Muuten Anblick on pelannut aika varovaisen oloisesti, eikä osallistunut esim. Zeyn lynkkaamiseen ollenkaan. Tavallaan tekisi mieli epäillä jiikaretta, koska jiikare on niin epäilyttävä, mutta tää Anblick-seikka puhuu kyllä aika vahvasti jiikaren pahikseutta vastaan.


Joo, allekirjoitan kyllä tuon mitä sinä ja Meiz sanotte. Oma jiikare-ääneni johtui pitkälti turhautumisesta, kun tuntuu etten vaan onnistu löytämään pahiksia enkä tajua ollenkaan miten he pelaavat. Plus se, että joku pelaaja pysyy pelissä päivästä toiseen vaikka lähes kaikki pelaajat epäilevät kyseistä pelaajaa herättää aina epäilyksiä pahiksesta...

einari kirjoitti:Meiz ja justy ovat molemmat olleet tosi aktiivisia, mutta päässeet läpi pelin aika helpolla, saamatta sen suurempia epäilyjä osakseen. Nyt justy lähti varovasti epäilemään Meiziä yötappojen perusteella, mutta tässä kohtaa linkitti Meizin muhun ja äänesti mua. Mä nään yötappojen pohtimisen aika hedelmättömänä sinänsä, koska ikinä ei voi tietää, miten kiemurainen tai suoraviivainen taktiikka pahiksilla on ollut, vai onko yönimi sittenkin unohdettu lähettää ja menty varanimellä. Pahisten on myös välillä aika helppo yötappojen avulla suunnata epäilyjä. Tässäkin yötapossa voi nyt olla kyse siitä, että hyvismäisimmät ovat pahiksia, eivätkä siksi ole joutuneet yötappojen uhriksi, tai pahikset haluavat suunnata huomiota hyvismäisimpiin, tai Mursu on epäillyt pahista, tai pahikset haluavat että me luullaan että Mursu on epäillyt pahista, tai yönimi on mennyt randomilla, tai on varanimi, tai meitä trollataan.


Lähden siitä oletuksesta että pahikset valitsevat tapon kohteen jollain perusteella. Toki on mahdollista että he heittävät noppaa, tai unohtavat lähettää yönimen, mutta koska sellainen peli kuulostaa tylsältä, en haluaisi ajatella että pahiksetkaan niin tekevät. :) Ja kuitenkin pahisten strategiassa on tapahtunut muutos - alkupelistä yötappojen kohteet olivat aktiivisia pelaajia (Vampire ja Halima), tai pelaajia jotka ovat yleisesti hyvikseksi todettuja (mllna, Cameron, ehkä porkkana). Porkkana ja Mursumus ovat mielestäni muutos tappojen valintaperusteissa, ja yritän nyt löytää sen syyn muutokselle. Yksi syy olisi, että aktiivisten pahisten ympärillä oleva aktiivisten pelaajien bufferi on käynyt liian pieneksi.

Vampire kirjoitti:
Ja Vampire, kuka on jiikaren pahiskaveri?

Ares olis se helpoin veikkaus, mutta tässä tilanteessa melkein enemmän alkaa epäillä, että pahis oliskin porukassa justy, Blckter→Jeku, Meiz, vaikka perusteita on vähän vähemmän. Kaikki kun ovat päässeet suht helpolla tänne asti.


Muakin kiinnostaa Meizin tavoin, mihin einari unohtui.

Jeku kirjoitti:Mä näkisin Mursun yötapon niin, että on haluttu syystä x saada hiljainen(?) pelaaja pois pelistä, itse jiikaren kohdalla varmaan äänestäisin häntä ihan vain, koska kiinnostaa tietää hänen roolinsa ja hän tuntuu vähän väliä olevan puheenaiheena topassa.


Laittamalla kysymysmerkin hiljainen-sanan perään, tunnut kyseenalaistavan sen onko Mursumus hiljainen. Jos et ole varma onko Mursumus hiljainen, miksi yötappo viittaa mielestäsi siihen että on haluttu saada hiljainen pelaaja pois pelistä?

Jeku kirjoitti:Ares kyllä myös nostattaa mun kulmia.
Hän on kyllä jotain viestejä, perustan oman ajatukseni Ares-äänelle sillä, että tavalla tai toisella keskustelu tuntuu aina osuvan jotenkin Arekseen tai jiikareen, olen ehkä itse paraskin sanomaan aktiivisesta pelistä yhtään mitään, mutta sohaisen nyt ehkä kepillä ampiaispesää, ja äänestän, jotten myöhemmin unohda,
++Ares


Edellisessä viestissäsi sanoiet että äänestäisit jiikaretta koska sinau kiinnostaa tietää hänen roolinsa. Oliko tämä syys miksi äänestit häntä eilen? Ehtisitkö nyt kertoa tarkemmin mitkä muiden perustelut jiikareen äänestämiseen sinuun vetosivat.

Miksi äänestä Aresta, kun edellisessä viestissä sanoit voivasi äänestää jiikaretta saadaksesi selville hänen roolinsa?

Ares kirjoitti:Itse ajattelen, ettei jiikare välttämättä ole pahis. Hän on kyllä pelannut epäillyttävästi, mutta pelaisiko pahis noin passiivisesti? Jos mietitään, häneen on kohdistettu paljon epäilyjä, muttei hän ole viitsinyt vastata epäilyihin. Luovuttaisiko pahis noin helposti? En tiedä.


Olen nähnyt aloittelevan pelaajan jäätyvän täysin epäilyiden paineessa mielestäni useammin hyviksenä kuin pahiksena. Pahiksella on aina kaverit tukena. Toisaalta jiikare tuntuu olevan yhtä passiivinen riippumatta siitä onko hän päivän puheenaihe vai ei (siitä tosin on jo aikaa kun hän ei ole ollut päivän puheenaihe).

Ares kirjoitti:Jekun ääni minulle oli kyllä hämmentävä. Jeku perustelee äänensä kyllä aika löyhästi: keskustelu osuisi aina minuun tai jiikareen. Tämä hämmentää minua sinänsä, koska aika montaa muutakin epäillään, myös sinua. Blckter-Jekun peli on mielestäni ollut läpi pelin erikoista.


Olen samaa mieltä Jekusta. Jos Jekua ei olisi jo kerran lynkattu vastaavista epäjohdonmukaisuuksista tässä pelissä, olisi Jeku mielestäni varteenotettava lynkkaus tälle päivälle.

Ares kirjoitti:Pelin alussa justysta puhuttiin hyviksenä. Minua on alkanut kuitenkin justykin mietityttämään. Edellispäivänä hän kohdisti epäilyjä ainoastaan Arieliin, jiikareen ja minuun. Nyt hän kuitenkin äänesti einaria, jiikareen jälkeen. Nimenomaan edellispäivänä vaikutti siltä, että hän oli melko varma, että pahis löytyy Ariel, jiikare, dzinni-Ares -kolmikosta. justy on päästetty aika helpolla.


En muistaakseni epäillyt jiikaretta eilen. Tai siis olen jo pitkään ihmetellyt hänen peliään, mutta olen pitänyt sitä pohjimmiltaan hyvismäisenä. Äänestin jiikaretta tänään, koska Arielin paljastuttua hyvikseksi minusta tuntui että olin ihan pihalla siitä kuka tässä pelissä on pahis. Tarkemmin asioita mietittyäni päätin lähteä seuraamaan yötappojen antamaa vihjettä aktiivisesta pahiksesta (tai jopa kahdesta), ja äänestin einaria. Olet yhä mielestäni epäilyttävä, mutta niin oli Areskin eilen (minulle ei ollut oikeastaan väliä kumpi teistä kahdesta lynkattaisiin, koska molemmat epäilytti). Plus en uskonut että sinun äänestämisesi heti päivän alussa toisi paljoa uutta keskustelua tälle päivälle, koska sinusta kesksuteltiin jo eilen aika paljon.

Jos einari paljastuu pahikseksi, sekä sinä että Meiz ovat vahvoja kandidaatteja hänen kaverikseen.

Meiz kirjoitti:Mielestäni Meiz on edelleen hyvis ja einari hyvikseen päin kallistuneita.


Einarista olenkin jo puhunut. Meizissä on mielestäni hyvismäistä hänen panoksensa aktiiviseen peliin, sekä se että hän on äänestänyt molempia paljastuneita pahiksia (Anblickiä jopa kahdesti!). Meizissä epäilyttää aktiivisten pelaajien yötappojen lakkaaminen, hänen 1. päivän passiivinen äänensä Tetralle, sekä se ettei hän äänestänyt Anblickiä 5. päivänä, vaikka hänen kommenttinsa Anblickin epäilyttävyydestä olivat minusta vahvempia perusteita Anblick-äänelle kuin hänen Ariel-epäilynsä (tässä täytyisi tarkistaa kyllä vielä Meizin Ariel-epäilyt). Vasta kun Anblick sai muita ääniä, Meiz hyppäsi mukaan.

Ares kirjoitti:Vampiren peli taas muuttui, ainakin viestien pituuden perusteella, kun hän alko pelaamaan Tetradynamia-Herkkuoonen jatkeena. Myös heidän pelinsä oli myöskin hieman hämmentävää.


Vampire on mielestäni antanut hyvän perustelun hänen pelinsä muutokselle. Mutta on kieltämättä totta, että pitäisin OG Vampiren pelityyliä hyvin haastavana pahikselle, ja pahis-Vampire varmaankin joutuisi sitä muuttamaan. Vai osaiisko joku linkata pahis-Vampiren peliin tällä foorumilla? Voisin selailla sitä ja verrata.

Ares kirjoitti:Mursumuksen yötapon tarkoitus voi olla hyvinkin hyvisten saaminem hämilleen. Jotenkin minusta tuntuu, että jiikare ei olisi lynkannut Mursumusta, vaan tarkoitus on ennemminkin saada jiikare näyttämään syylliseltä, sillä onhan hän pelannut kummallisesti välillä.


Toistaiseksi ketään ei ole lynkattu siksi, että yötapon kohteena ollut pelaaja oli epäillyt tätä. Siksi en usko että pahikset tarkoituksella tekisivät superhämäriä yötappoja, joista ei olisi heille mitään strategista hyötyä. En tosiaan usko että jiikare on aktiivinen yötapon valinnassa, ellei hänen passiivinen pelityylinsä ole totaalista pahishämäystä.

einari kirjoitti:
Anblick kirjoitti:
Blckter kirjoitti:Olen ensimmäistä kertaa mukana joten älkää ihmetelkö mitä täältä tulee :)

Kun luin viestejä uudestaan, tämä hypähti vähän silmilleni. Haluaako Blckter jo valmiiksi turvata selustaansa siltä varalta, että haparoi pelissä mahdollisen pahikseuden takia?

Anblick huomioi tämän ensimmäisenä. Jos Blckter oli aloitteleva pahis ja teki sen vuoksi tämän mokan, olisiko pahistoverin järkevää huomauttaa siitä? Blckter-Jekun pahikseutta vastaan puhuu myös se, että Zey kirjoitti Blckterin nimen läpi pelin Blckerina. :D Voisi kuvitella, että oman pahistoverin nimimerkki olisi jäänyt vähän paremmin mieleen.


Tuo nimimerkki-pointti olisi vakuuttavampi, jos Anblickin mokailu olisi tullut myöhemmin pelissä. Ottaen Blkcterin hiljaisen alun huomioon, en usko että Anblick olisi nimeä kauheasti pahischatissakaan käyttänyt. Mutta silti nämä kaksi pointtia ovat mielestäni hyviä syitä antaa Blkcterille vähän hyvispisteitä.

einari kirjoitti:justy

Anblick yhdisteli justya ja Halimaa pahiskaksikoksi. Myöhemmin lievensi kuitenkin hiukan näkökantaansa ja totesi justyn pelanneen hyvismäisesti. Eli aika turvallista epäilyä toisen pelaajan kautta, ja sitten kuitenkin puheiden pyörtämistä.

Zey sai hyvisvibaa justysta läpi pelin ja nimesi justyn hyvismäisimmäksi pelaajaksi vielä silloinkin, kun oli juuri tullut esiin vaparina. Periaatteessa voisi pohtia, kannattaako pahistoveria hyvistellä noin voimakkaasti? Toisaalta Zey on kokenut pelaaja, joten voi olla, että hän uskaltaa ottaa tuollaisiakin riskejä pahiksena, koska toinen mahdollinen lopputulema on, että noin voimakasta hyvisvibojen jakelua pidetään nimenomaan osoituksena siitä, etteivät Zey ja justy ainakaan ole pahistovereita.

Zey kirjoitti:Tykkäsin kyllä justyn äänilistasta. Selkeytti mukavasti eilisillan tapahtumia. Lisäksi ton pohjalta sanoisin, ettei justy ainakaan ole jiikaren, Blckerin tai Haliman pahiskaveri, koska tällöin justy tuskin olisi tuota listaa tehnyt.

Mun aivot niksahti kun ryhdyin pohtimaan, millaista käänteispsykologiaa tää saattaa sisältää. :D

Mua häiritsee justyssa se, etten ole oikein saanut hänestä koko pelin aikana kunnollista kuvaa. Ryhdyin aiemmassa viestissäni pohdiskelemaan Meizin tai justyn mahdollista pahikseutta, ja osin sen vuoksi multa jäi kokonaan sen vahvemmat epäilyt esittämättä, koska tuntui, ettei mulla ollut kummastakaan oikein kunnollista kuvaa enkä ollut aiemmin tajunnut edes kunnolla pohtia, että jompikumpi voisi olla pahis. Nyt lueskeltuani peliä pidän Meizin pahikseutta suht epätodennäköisenä, mutta mun kuva justysta ei ole sen selkeämpi. Zeyn ja Anblickin viesteistäkään ei oikein saa mitään selkoa.


Tämä on mielestäni vähän hämmentävä kohta. Varmaan johtuu osittain siitä että tiedän olevani hyvis ja epäilen Meiziä hieman, mutta minusta sinä listasit Meizin kohdassa vähintään yhtä hyviä syitä epäillä hänen hyvismäisyyttään Zeyn perusteella kuin mitä tässä listaat epäillä minun hyvismäisyyttäni Zeyn perusteella. Mikä ero minun ja Meizin välillä siis on? Se että Meiz kyselee enemmän kysymyksiä?

einari kirjoitti:Justy lähti äänestämään Anblickia ensimmäisenä tämän pudotessa, mutta tässä tilanteessa ääni oli varsin turvallinen ja jiikaren putoaminen vaikutti hyvinkin todennäköiseltä. Tänään justy äänesti ensin jiikaretta, joka on mielestäni helppo kohde (mokaillut paljon, ollut jo monta kertaa pää pölkyllä), mutta myös varsin epätodennäköinen pahis. Jiikaretta äänestäessään justy totesi, että "tekisi mieli äänestää Meiziä tai einaria ihan vain koska ovat yhä hengissä, mutta sitten tuntuu että pelaisin varmaan niin kuin pahis toivoisinkin", mutta tuli sitten myöhemmin kuitenkin siirtämään äänensä minulle?


Minä taas en usko että Anblickiä olisi lynkattu jos en olisi häntä äänestänyt. Hänestä oli kyllä puhuttu, mutta mielestäni kukaan ei ollut sanonut suunnittelevansa hänen äänestämistään. En usko että olisin äänestänyt Anblickiä tuossa tilanteessa, jos olisin hänen pahiskaverinsa. Olisin ehkä liittynyt mukaan ääneen, mutta mielestäni minulla oli hyvät perusteet äänestää Arielia ja olisin varmaankin pysynyt äänessäni.

einari kirjoitti:dzinni-Ares

Zey piti alkuun dzinniä neutraalia, joskin sanoi tämän ansainneen "erityisen silmälläpidon".

Anblick kirjoitti:Koska eilisilta tosiaan näytti siltä, kuin jompaakumpaa olisi kiivaasti koitettu pelastaa, huomioni kiinnittyy etenkin Mursumukseen, Tingleen ja dzinniin, jotka menivät mukaan Cameronin lynkkaukseen ennen Zeyn vapaamuuraripaljastusta.

Anblick epäili dzinniä muun Cameronia äänestäneen joukon jatkona, ja jatkoi myöhemminkin dzinnin epäilyä, muttei pitänyt tätä missään vaiheessa pääepäiltynään, vaan jossain siellä muiden epäilyttävien joukossa.

Molemmat siis epäilivät dzinniä jossain määrin, mutta varsin turvallisissa rajoissa. Dzinni oli sen verran hiljainen, ettei tästä sen enempää epäilyjä välttämättä olisi irti saanutkaan.

Aikaisemmin totesin, että dzinnin ääni Camille just ennen Zeyn esiintuloa oli hyvismäinen, mutta oon nyt hiukan muuttanut näkökantaani. Pidän sitä vieläkin ennemmin hyvismäisenä kuin pahismaisena, mutta alan kallistua sille kannalle, että sille voi olla joku muukin selitys.


Anblick puhui samaan tapaan myös Arielista, mutta ei koskaan sitten tutustunut tarkemmin Arielin peliin.

einari kirjoitti:Ares lähti aktiivisesti ja aika hyökkäävästi liikkeelle, moitti hiljaisuudesta ja totesi, että pelistä pudottautuneet ovat varmaan hyviksiä. Ares voisi siis hyvin olla pahis, jolla on aktiivinen toveri (justy?). Ares myös pelasi aika rohkeasti omaan pussiinsa olettaessaan pelistä pudottautuneet hyviksiksi. Rohkea veto juuri peliin tulleelta pahikselta, mutta toimii, mikäli saa muutkin vakuutettua. Tästä väitteestään huolimatta epäili Jekua?


Ottaen huomioon miten paljon olet puolustanut dzinniä, minusta on outoa miten Areksen yhden päivän peli tekee hänestä nyt niin epäilyttävän, että päädyt jopa äänestämään häntä. Etenkin kun tämä Ares-kuvaus ei mielestäni anna kauheasti aiheita epäilyille. Pystytkö avaamaan vähän lisää, mitä epäilyttävää Areksen pelissä on?


einari kirjoitti:jiikare

Jiikare oli Anblickin epäilyjen kohde number one oikeastaan läpi pelin, ja sai Anblickilta pari ääntäkin. Zey piti jiikaretta neutraalina, mutta jossain vaiheessa jiikare yhtäkkiä nousikin epäilyttävimpien joukkoon, ja Zey oli jopa valmis äänestämään tämän ulos sijastaan. Näillä perusteilla pidän jiikaretta hyviksenä.


Mielestäni Zeyltä oli ihan loogista lähteä äänestämään ketä tahansa muuta kuin itseään, oli se toinen pahis tai ei. Ja lisäksi Zey ei koskaan äänestänyt jiikaretta - ainoastaan Meiz siirsi äänensä jiikareelle Zeyn ilmoitettua olevansa vapaamuurari.


einari kirjoitti:Näistä kahdesta mua eniten epäilyttävästä äänestän nyt ++Ares, koska hänellä on jo ääni alla ja on siis todennäköisempää saada hänet lynkattua. Nyt täytyy taas lentää töihin, enkä pääse siis varmaankaan iltatohinoihin mukaan ellei töissä satu olemaan hiljaista.


Kuten jo aiemmin sanoin, en oikein näe tämän Ares-äänesi kehittyneen luontevasti, ottaen huomioon kuinka vahvasti puolustit dzinniä vielä eilen.
Kirjoittaja justy
02.07.2017 15:52:27
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (6. yö päättyy 28.6. klo 21:00)

Meiz kirjoitti:
justy kirjoitti:Porkkana ja Ariel molemmat halusivat hänet lynkata, ehkä täyty nyt sitten luottaa heihin.

Kannattaisiko pahis-jiikaren valita Mursumus yötapoksi tämän viestin jälkeen? viewtopic.php?f=9&t=377&start=450#p6232


Tähän vielä nopeasti: veikkaan, että jos jiikare on pahis, hän ei ole aktiivinen valitsija yötappojen suhteen - sen verran passiivista jiikareen päiväpeli on ollut.
Kirjoittaja justy
29.06.2017 21:55:16
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (7. päivä 2.7. klo 21:00 asti)

Meiz kirjoitti:Jaaha, pitääkö tässä tosiaan alkaa vetämään tinafoliohattua päähän? :D Oon justyn kanssa samaa mieltä siitä, että epäilemällä aktiivista pelkästään yötapon perusteella pelaa tässä tapauksessa juurikin pahisten suunnitelman mukaan. Mikäli joku kokee nyt aktiivisemman olevan pahis, perustelkaa mikä itse heidän pelissään viittaa siihen. Näin avaatte myös omaa peliänne muille hyviksille.


Toinen vaihtoehto on, että aktiiviset ovat olleet täysin pihalla pahisepäilyissään, eikä meitä siksi kannata tappaa yöllä. Tämäkin saa epäilemään omia pahisvibojani ja juurikin jiikareen pahismaisuutta. Sinä, einari ja minä olemme kaikki vastustaneet jiikareen lynkkausta aktiivisesti - ja me olemme olleet yleisimmin hyviksinä pidetyt pelaajat. Toisaalta Mursumuskin vastusti jiikareen lynkkausta...

Meiz kirjoitti:En ole itse ihan valmis heittämään hyvisvibojani roskiin tuon yötapon perusteella. Erityisesti justyn todella aktiivinen peli olisi mielestäni ennennäkemättömän hyvää pahispeliä, nostan hattua mikäli hän paljastuu pahikseksi. Mielipiteet ovat tulleet sen verran luontevasti ja hän on aktiivisesti pohtinut kaikkea pelissä tapahtunutta että tuskin olen äänestämässä häntä tämän pelin aikana. einarin viestit täytyy lukaista läpi ajatuksella että hän olisi Zeyn ja Anblickin pahiskaveri. Ulkomuistista Zey heitti epäilyä einaria kohtaan sen perusteella, että hänen hyvisviba Halimasta oli liian varma. Päätyi kuitenkin epäilemään minua vahvasti myöhemmin. Samoin Anblick päätyi epäilemään minua, eikä ottanut juurikaan kantaa einarin peliin muutamaa harmitonta kommenttia lukuunottamatta. Pelkästään näiden osalta totean että einari on potentiaalinen pahiskaveri heille.


Mun halu äänestää sinua tai einaria perustuu siihen, että jos olisin itse pahis, lopettaisin aktiivisten, yleisesti hyviksinä pidettyjen pelaajien tappamisen siinä vaiheessa kun ympärilläni olisi vielä bufferia. Se että porkkana tapettiin eilen tuntuu jo vihjaavan siihen, että sekä sinä että einari olette pahiksia, koska olisin itse varmaan vielä tappanut jommankumman teistä ja yrittänyt saada porkkanan lynkattua äänestystulosten analysoinnin avulla.

Täytyy sanoa, että einari on viime päivinä vähän jättäytynyt piiloon, mikä tuo tunteen että hän saattaa olla pahis joka ei halua vaarantaa Zey-lynkkauksesta saamiaan hyvisviboja - tähän sarjaan voi ehkä mennä myös päätös olla äänestämättä jiikaretta tai Anblickiä, vaikka oli esittänyt aiemmin epäilyksiä molemmista.

--jiikare
++einari

Tähän toivoisin myös muilta pelaajilta mielipiteitä.

Meiz kirjoitti:En myöskään usko että olen valmis äänestämään jiikarea ulos. Erityisesti Anblickin toimet vaikuttavat tähän paljon (ks. alkuosa viestistäni viewtopic.php?f=9&t=377&start=390#p6079). Anblick ei vaikuta pelaajalta joka olisi noin innokkaasti äänestämässä pahiskaveriaan ulos jo alkupelistä. Mielestäni se on ristiriidassa sen kanssa, ettei hän taas Zeyn epäilyyn halunnut osallistua ollenkaan. En usko että Anblick alkoi putoamispäivänään etäännyttämään itseään pahiskaveri-jiikaresta, vaan pikemminkin tukeutui pelissä aiemmin esittämiinsä epäilyihin koska a) jiikare oli potentiaalisin ehdokas päivän lynkattavaksi b)ei tarvitse keksiä uusia epäilyja, c) ei anna lisävihjeitä hyviksille mikäli jiikare lynkataan ja hän paljastuisi hyvikseksiAnblick lynkattaisiin ja hän paljastuisi pahikseksi.


Anblickin erilainen tapa käsitellä jiikaretta ja Zeytä voi olla myös osa jotain pahisten sopimaa strategiaa. Anblickin tapa käsitellä Zeytä tuntui mielestäni vähän väkinäiseltä, aivan kun hän olisi hakemalla hakenut neutraalia suhtautumista. Mutta joo, ei mulla tämän puolesta mitään erityisiä todisteita ole. Mielestäni nuo pointtisi a-c toimivat riippumatta siitä oliko jiikare hyvis vai pahis - tuo on paras tapa pahikselle pelata, jos hän on lynkkausvaarassa toisen pahiksen kanssa. Näin Anblick jätti mahdollisimman vähän epäilyttävää toimintaa, joka viittaisi jiikareen pahikseuteen.

Meiz kirjoitti:
justy kirjoitti:Ares epäilyttää yhä drinkin vuoksi

Vähän hitaalla käyn mutta tämä aiheutti hyvän repsahduksen :D


Joo, saattoi pari drinkkiä vaikuttaa edelliseen viestiini, mutta enemmän syytän kyllä kännykän ennakoivaa tekstisyöttöä! ;)
Kirjoittaja justy
29.06.2017 21:54:30
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (6. yö päättyy 28.6. klo 21:00)

Nyt ovat kyllä pahikset hyvissä asemissa. Arielin paljastuminen hyvikseksi oli ikävä yllätys, ja Mursumuksen yötappoa en tajua ollenkaan. Ehkä pahikset halusivat tappaa jonkun, jonka kuolema kertoo mahdollisimman vähän? Mursumus ei ollut ottanut paljoa kantaa siihen kuka pahis olisi, eikä häntä ole kauheasti epäilty. Mutta silti Mursumus tapettiin kohdassa jossa hän olisi ollut edellispäivää epäilyttävämpi, samoin kuin porkkana.

Tekisi mieli äänestää Meiziä tai einaria ihan vain koska ovat yhä hengissä, mutta sitten tuntuu että pelaisin varmaan niin kuin pahis toivoisinkin. Sen sijaan äänen saa ++jiikare. Porkkana ja Ariel molemmat halusivat hänet lynkata, ehkä täyty nyt sitten luottaa heihin. Ares epäilyttää yhä drinkin vuoksi, mutta hän ainakin pelaa aktiivisesti ja tarjonnee jotain uutta tänäänkin. Parin edellisen päivän perustella sanaa ei voi odottaa jiikareelta.
Kirjoittaja justy
29.06.2017 00:21:22
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (5. päivä päättyy 21.6. 21:00)

Päivitys ääniin:

Ariel 3 (Meiz, einari, Mursumus)
jiikare 3 (Ariel, Jeku, Ares)
Ares 2 (Vampire, justy)

Ariel putoamassa koska sai ensimmäisenä 3 ääntä.

//jiikare ilmeisesti linjoilla ja viestin perusteella äänestäisi Arielia
Kirjoittaja justy
27.06.2017 19:48:06
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (5. päivä päättyy 21.6. 21:00)

Ares kirjoitti:Tarkoitin lähinnä sitä, että Anblick äänesti jiikaretta heti Arielin perään, vain kolmen tunnin ja viestin jälkeen. Toisaalta Anblickillä piti äänestää joko jiikaretta tai Arielia, jompaa kumpaa sillä ja tällä hetkellä epäilyttävää, ja hän pahiskaverinsa sijaan äänesti jiikaretta. jiikareessa huolestuttaa se, että hän äänesti vähäsanaisesti Zeytä lähes päivän loputtua. Ja jos jiikare kävi äsken foorumilla sanomatta mitään, se lisää huolestuneisuuttani.

Äänestän, ainakin toistaiseksi, ++jiikare


Eli jos Anblick olisi äänestänyt Arielia jiikareen sijaan, et epäilisi jiikaretta vaan Arielia?

Tuo äänen nopeus Arielin äänen perään on minusta ihan ok, kun jiikare kuitenkin oli Anblickin ykkösepäilty jo aiemmilta päiviltä. Eli sisnänsä en tiedä olisiko pahis välttämättä halunnut pitää enempää hajurakoa toisen pahiksen ääneen.

Meiz kirjoitti:Minulle Arielin epäilyttävyyttä lisää Jekun toimet, erityisesti kuinaka Jeku ei keksi omin sanoin kertoa mikä jiikaren pelissä on ollut epäilyttävää. Aika moni seikka on jo esitetty siihen miksi jiikare ei välttämättä ole paras vaihtoehto pahikseksi, mutta nämä kaikki pointit ohitetaan niitä enempää kommentoimatta. Toki Jekun aiempi pelikään ei varsinaisesti häikäissyt, mutta koen tämän silti oudoksi ja luulen että taustalla voi olla pahiksen motivaatiota.


Toisaalta Jeku kirjoittaa viestin, jossa hän kertoo aikovansa äänestää jiikaretta muiden pointtien pohjalta ja sanoo olevansa valmis vastaamaan tästä herääviin kysymyksiin. Mielestäni tämä on vaarallinen taktiikka pahikselle, joka olisi vähän vaivaa käyttämällä voinut listata jotain jiikareessa epäilyttävää, vaikkapa pahiskaverinsa avulla. Eli Jekun pelaaminen vaikuttaa enemmän siltä ettei hän ole oikeasti ehtinyt paneutua peliin, mikä taas voi olla tilanne riippumatta Jekun puolesta.

[/quote="Meiz"]Blckterista taas minulle on jäänyt mieleen hänen äänestysviesti Cameronia vastaan, viewtopic.php?f=9&t=377&start=210#p5734 (sekä myöhemmin viewtopic.php?f=9&t=377&start=240#p5775)
Mainitsinkin jo listauksessani että viesti oli kuin eri henkilön kirjoittama. Aika suurella luotolla ääni vaikka aiemmin peli oli vaikuttanut todella epävarmalta. Epäilen josko aloittelijana Blckter ei keksinyt yhtikäs mitään epäilyjä pelissä, ja yön aikana hän olisi saanut pahiskavereiltaan neuvoja epäillä/äänestää Cameronia yötapon perusteella.

Nämä pointit viittaavat minulle siihen että meidän jäjelläoelva pahiskaksikko olisi nimenomaan Ariel + Blckter -> Jeku.[/quote]

Tämä vaikuttaa ihan hyvältä syyltä epäillä Blckteria. Jos Ariel paljastuu pahikseksi Blkter-Jeku on hyvä vaihtoehto hänen pahiskaverikseen. Toki teoriasi vaatii sen että pahiskaverit eivät ole auttaneet Blkckteria yhtään tämän Cameron-epäilyn yksityiskohtien kanssa, mutta tuskin he olisivat halunneet että Blkcterin peli muuttuu täysin yön jälkeen.
Kirjoittaja justy
27.06.2017 19:45:40
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584

Re: "Pieni" peruspeli (5. päivä päättyy 21.6. 21:00)

Ares kirjoitti:5. päivän äänestyskäyttäytymisen vuoksi minusta Arielin ja Anblickin pahiskaveruus ei ole todennäköistä, koska Anblick olisi tällöin asettanut Arielin pahaan paikkaan. Voihan se toki olla mahdollista.

Äänestäisin Jekua, mutta se on turhaa, koska tämän päivän lynkkaus keskittynee Arieliin, jiikareen ja minuun. Uskon, että Jeku voisi olla niin Arielin ja jiikaren pahiskaveri. Haluaisin kuulla heiltä vielä jotakin, jiikarekaan ei ole sanonut vielä mitään. Sen lisäksi haluan odotella, äänestääkö joku minua; pitääkö minun puolustautua äänelläni.

//Ariel jälleen väliin.


Ääntä saa vaihtaa, eli jos sinun täytyy puolustautua voit tehdä sen. Suosittelen että yrität tehdä nyt valinnan sen pohjalta mitä he ovat kirjoittaneet.

Minusta Arielilla ja Anblickillä ei ollut kummallakaan paljoa vaihtoehtoja eilen ääniensä suhteen. Molemmat ovat epäilleet jiikaretta jo aiemmin. Anblick sanoi 4. päivänä että hänen täytyisi tutkia Arielia tarkemmin 5. päivänä, mutta hän ei tehnyt niin. Tämän voi mielestäni tulkita monella tapaa, joista yksi on se että kun Anblickin pahiskaveri Ariel olikin epäilyn alla 5. päivänä, Anblick hän ei ryhtynytkään lisäämään painetta vaan päätti äänestää jiikaretta, joka oli turvallinen vaihtoehto.
Kirjoittaja justy
27.06.2017 19:28:20
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei
Vastaukset: 611
Luettu: 20584
Seuraava

Paluu: "Pieni" peruspeli, pahikset vei, voi ei

cron