Haku löysi 6 tulosta

Paluu: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Hukka kirjoitti:Nyt mua epäilyttää einari, joka tuli niin sujuvasti lietsomaan minun epäilyjäni jeekakaa kohtaan...

Enkä tullut, vaan ihmettelin, miten impulsiivisuus liittyi jeekakan hiljenemiseen.
einari kirjoitti:
Hukka kirjoitti:jeekaka kertoili olevansa impulsiivinen pelaaja, mutta on sittemmin kadonnut keskustelusta?

Miten impulsiivisuus siihen liittyy? :D Ehkä jeekaka on nyt impulsiivisesti hiljentynyt.

Miten impulsiivisuus ja jeekakan hiljeneminen liittyvät toisiinsa? Tämän jälkeen tökin jeekakan suuntaan, mutta se ei kyllä ollut mitenkään sinun lietsomiseksesi tarkoitettu. :D

Hukka kirjoitti:Pelokas ei kuolisi toisena yönä, koska tällöin hän voisi ilmoittaa kilven itselleen (tosin sillä varauksella, että kilpi onkin pahis), riski on tietysti olemassa, mutta kilpi edistää toisenakin yönä pelokkaan selviytymisen mahdollisuutta. Riski kuitenkin on olemassa myös sinun ehdottamassasi versiossa, vai onko sinulla varmaa tietoa, että Ares on hyvis, jolloin justy selviäisi hänet valitessaan?

Jos Ares on pahis, niin justy kyllä kuolee mikäli pahikset häneen tähtäävät, mutta justyn kuollessa saadaan myös selville, että Ares on pahis, mikä ei ole ollenkaan huono tilanne sekään. :D Mutta tuossa mulla oli kyllä ajatusvirhe, että kilven voi tosiaan ottaa toisena yönäkin!

Hukka kirjoitti:
Halima kirjoitti:Lisäksi Hukka on pelannut tosi saman oloisesti kuin edellisessä pelissään missä oli pahis.

Voisiko tähän vaikuttaa, että tämä on vasta toinen pelini neljän vuoden tauon jälkeen?

:DD Tää ei oo kyllä kovinkaan pätevä epäilyperuste ilman jotain vertailukohtaa pelistä, jossa oot ollut hyvis.

Mä en ehkä itse haluaisi pudottaa Halimaa tänään. Olisi kiva pitää aktiivinen pelaaja mukana, ja musta tuntuu että Halima-raukka putoaa AINA ihan pelin alussa. :D

Halima kirjoitti:
einari kirjoitti:Vastaan. Sittenhän pelokas (todennäköisesti) kuolee toisena yönä, mutta jos pelokas nyt ottaa kilven, selviää hän ainakin ensi yön kilven avulla, ja sitten seuraavan yön vartijan avulla (ellei vartija kuole heti alkuun, kuten erikoishahmoilla on tapana).

Tämä sai kyllä einarin pahismaisuuden kasvamaan mun silmissä. Luulisi einarin fiksuna pelaajana hoksaavan, että pelokas voi käyttää kilpeään toisena yönä vaikkei ekana käyttäisikään. Sen sijaan pahiksena einarin on helppo peesailla justyn perässä ja olla suunnitelmaa vastaan, sillä suunnitelmahan on varmasti pelottava pahiksille.

Myös tämä kappale on eipäs tai sittenkin juupas -maisuudessaan pahismainen:
einari kirjoitti:Mun mielestä Tacon olisi ollut loogista pitää äänensä itsellään, mikäli hän edelleen piti suunnitelmaansa toimivana. Hänellä oli kuitenkin ensimmäinen ääni ja hän oli lynkkautumassa, ja on ihan mahdollista ettei kukaan saa ekana päivänä kahta ääntä. Toisaalta tietysti kukaan ei lähtenyt Tacon suunnitelmaan mukaan, joten sinänsä järkevämpi vaihtaa äänensä itseä epäilyttävälle pelaajalle, koska jos joku saa päivän aikana enemmän kuin yhden äänen, se ei ole ainakaan Tacodas.

Joo on kyllä useampi ajatusvirhe tullut näköjään. :D Tuo jälkimmäinenkin oli sellainen, jonka tajusin vasta tuossa pohdiskellessani -> juupas-eipäs-meininkiä.

jeekaka kirjoitti:Tää on todennäköisesti mun illan viimeinen viesti peliin, ja pidän ääneni Halimalla, koska äänenvaihto einarille haiskahtaa pelastautumisyritykselle, ja vaikka olisivatkin pahispari niin kaverin äänestäminen oikeastaan ainoa looginen valinta tilanteessa, jossa alkaa näyttää siltä että jompikumpi on todennäköinen lynkattava.

Miksi pelkäät niin kovasti että äänesi vaikuttaa pelastautumisyritykseltä?

Ja miina näköjään massasi myöskin minua. Mulla ei ole juu ääntä tällä hetkellä kenelläkään, en oikein tiedä ketä äänestäisin.
Kirjoittaja einari
05.08.2017 16:55:11
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Joo siis unohdin poistaa ääneni Jitachilta viestini lopuksi, piti kyllä. :D Äänestin Jitachia, koska katselin pelin osallistujalistaa ja pohdiskelin, ketkä olivat jääneet hiljaisemmiksi, ja yllätyin kuin näin Jitachin listalla - hän tuntui jääneen kokonaan huomiotta. Mutta joo, Jitachia on nyt turha enää herätellä jos hän ei enää ehdi kirjoittaa peliin.

--Jitachi
Kirjoittaja einari
05.08.2017 16:22:46
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

miina kirjoitti:Ares: Ei vakuuta hyvismäisyydellään muutaman viestin perusteella, mutta en osaa taas sanoa, että mitä käänteispsykologiaa pahis voisi käyttää siinä että suostuu innolla pelokkaan kilveksi. Voivathan he pahiksina siis olla äänestämättä pelokasta

Pahiksen varmaan kannattaisi ihan yhtä lailla todeta olevansa valmis pelokkaan kilveksi sen suuremmitta mutinoitta, jottei kiinnitä huomiota itseensä.

Miina tuntuu listauksessaan pitävän kaikkia muita neutraaleina, paitsi jeekakaa, josta saa vähän pahisvibaa. Kuitenkin:
miina kirjoitti:Eli summaten, voisin äänestää tänään: Ares, jeekaka, piikkisiili, Zey, Hukka.

Voisitko perustella muistakin kuin jeekakasta, miksi voisit äänestää heitä tänään? Esim. Hukasta sanot:
miina kirjoitti:Voisko joku joka pitää Hukkaa pahismaisena, kertoa että minkä takia? En nyt pidä Hukkaa hyviksenäkään, mutta tuntuu että missaan jotakin kun en vaan oikein löydä mitään muuta epäilyttävää kun Piikkisiilen äänestäminen ja äänestäähän tässä pelissä kuitenkin täytyy.

...ja kuitenkin olisit valmis äänestämään häntä? Muiden perässäkö vain?

Halima kirjoitti:Toisaalta nyt kun kävi ilmi, että pelokas voi olla myös valitsematta kohdetta, kannattaisiko tehdäkin niin, että pelokas ei piiloutuisi kenenkään taakse, ja vartija vartioisi pelokasta ekana yönä? Itse koen että tämä voisi johtaa parhaaseen lopputulokseen, sillä silloin varmastikaan pahikset eivät uskaltaisi hyökätä pelokkaan kimppuun. Mielipiteitä puolesta/vastaan?

Vastaan. Sittenhän pelokas (todennäköisesti) kuolee toisena yönä, mutta jos pelokas nyt ottaa kilven, selviää hän ainakin ensi yön kilven avulla, ja sitten seuraavan yön vartijan avulla (ellei vartija kuole heti alkuun, kuten erikoishahmoilla on tapana).

Ehkä justyn kannattaisi ottaa kuitenkin kilvekseen mielestään mahdollinen pahis? Näin saadaan pidettyä pelokas useamman yön hengissä, koska pahikset eivät uskalla koskea tähän, mikäli tällä on pahis kilpenään (-> pelokas kuolee yöllä -> kaikki tietävät että pelokkaan kilpi on pahis).

Halima kirjoitti:Lisäksi Hukka on pelannut tosi saman oloisesti kuin edellisessä pelissään missä oli pahis.

Okei, mielenkiintoista! Ovatko muut kyseisessä pelissä pelanneet/peliä pelanneet samaa mieltä? Piikkis ilmeisesti lukaisi pelin nopeasti läpi ja oli.

jeekaka kirjoitti:Mediapuhujan viestistä sellainen huomio, että se tuli Zeyn pudottautumisen jälkeen mutta ennen kuin varapelaaja oli löytynyt. Mediapuhujan viestit julkaistaan ilta- ja päiväviesteissä sekä väliaikalaskennoissa erikseen pyydettäessä, joten periaatteessa mahdollisuuksien rajoissa, että Zey on lähettänyt viestin ennen tiputtautumistaan ja pyytänyt julkaistavaksi myöhemmin, mutta tällä hetkellä pitäisin Zeytä/hänen korvaajaansa epätodennäköisenä pahismediapuhujana. Toinen pahiksista voi toki edelleen olla, ja sinänsä myös pahisten lipsahduksen lisäksi voisi olla tilaisuus hankkia luottamusta tälle. (Tosin tälleen mutuna voisin kuvitella, että pahis!Zey olisi solidaarisuussyistä sinnitellyt pidempään pelissä.) Eli ei nyt sinänsä raskauttavaa eikä välttämättä edes merkityksellistä, mutta kunhan pisti silmään.

Jos viestit saa ajoitettua, niin voisi hyvinkin olla pahistaktiikka pudottautua ja pyytää laittamaan viesti jälkikäteen. Tai siis pudottautumiselle on varmaan ollut muitakin syitä, mutta en siis kuitenkaan ehkä veikkaisi tämän perusteella, ettei Zey ole mediapuhuja.

justy kirjoitti:
einari kirjoitti:
Tacodas kirjoitti:--Tacodas, ++einari. Ei näytä siltä, että mua oltaisiin huomenna lynkkaamassa vartijan suojelemiseksi, ja veikkaan kyllä einarin olevan pikemminkin pahis kuin vartija. Ja okei, 1/9 tsäänssi että ääni meni nyt vartijalle, 2/9 että pahikselle... että se on sitten vain huonoa tuuria jos niin kävi.

Miksi vaihdoit äänen pois itseltäsi, vaikka pidit edelleen omaa suunnitelmaasi hyvänä? Sulla oli kuitenkin edelleen ensimmäinen annettu ääni ja näin ollen olit lynkkautumassa (-> suunnitelmasi oli toteutumassa).

Miten ymmärrät Tacodasin suunnitelman ja miksi hänen olisi mielestäsi ollut loogista pitää äänensä itsessään?

Ymmärsin, että Tacodasin suunnitelma oli tavishyviksenä tulla lynkatuksi, jottei vahingossa osuttaisi erikoishahmoon (kuten ensimmäisenä päivänä on tapana). Mun mielestä Tacon olisi ollut loogista pitää äänensä itsellään, mikäli hän edelleen piti suunnitelmaansa toimivana. Hänellä oli kuitenkin ensimmäinen ääni ja hän oli lynkkautumassa, ja on ihan mahdollista ettei kukaan saa ekana päivänä kahta ääntä. Toisaalta tietysti kukaan ei lähtenyt Tacon suunnitelmaan mukaan, joten sinänsä järkevämpi vaihtaa äänensä itseä epäilyttävälle pelaajalle, koska jos joku saa päivän aikana enemmän kuin yhden äänen, se ei ole ainakaan Tacodas.
Kirjoittaja einari
05.08.2017 11:18:12
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Okei, ekaksi kootut selitykset sille, miksi oon ollut hiljainen/hajuton ja mauton/you name it. :D Oon ollut nyt pelin alettua joka ilta töissä kahdeksan tuntia, joten en ole kovinkaan tarkasti ehtinyt peliin perehtyä. Halusin kuitenkin pelaamaan, ettei venyisi taas ihan älyttömän pitkäksi tauko pelien välillä (viimeksi se oli vuoden :D). Aattelin, että kokeilen pelata vähän rennommin välillä. Sen lisäksi mulla ei ole erityisiä mielipiteitä tarjottavana tähän erikoishahmohorinaan, jota alkupeli on ollut aika pitkälti täynnä. Muiden viesteissä ei siis ole oikeastaan ollut mitään mihin tarttua, koska tuntuu, että kaikki puhe on ollut peliteknisyyksistä. Nyt on viime viestini jälkeen tullut kyllä vähän muutakin asiaa. ^_^

Halima kirjoitti:mun mielestä pienetkin vibatukset on parempi tuoda esiin kuin olla tuomatta.

Miksi?

Hukka kirjoitti:jeekaka kertoili olevansa impulsiivinen pelaaja, mutta on sittemmin kadonnut keskustelusta?

Miten impulsiivisuus siihen liittyy? :D Ehkä jeekaka on nyt impulsiivisesti hiljentynyt.

jeekaka kirjoitti:Kerrottakoon nyt tässä, että edellisessä Kylässä pelasin jossain vaiheessa aika aktiivisestikin. Pari huonosti mennyttä pahispeliä sitten söi motivaatiota, ja homma jäi. Oon ollut aika impulsiivinen pelaaja, tässä kun ei kuitenkaan oikeasti kuole, mutta oman tiimin pelin sössiminen ja epäiltynä oleminen tyyliin ekasta päivästä alkaen sitten stressasi vähän liikaa.

...tai ehkä jeekaka säikähti tämän kommentin myötä saamaansa huomiota ja pelkäsi sössivänsä taas tiiminsä pelin?

Tacodas kirjoitti:Olen saanut suht löyhin perustein ja helposti hyvisviboja pelaajilta

Millä tavalla löyhin perustein? Mä itse näen hyvisvibat aika perusteltuina, koska sun itsesi äänestämisen vaikuttaa tosi riskaabelilta pahistaktiikalta, joskin se on näköjään nyt toiminut hyvisvibaa tuovasti. Mutta sanoisin, että pahis todennäköisemmin ei ottaisi tuollaisia riskejä, joiden lopputulemasta ei ole mitään takuita. Vai koetko siis, että jotkut pelaajat ovat antaneet hyvisvibaa löyhemmin perustein ja lähteneet vaan komppaamaan muita? Ketkä?

Miina ilmoitti seurailevansa peliä taustalta, mikä ei ole häneltä nähdäkseni mitenkään poikkeuksellinen kommentti. En siis sen perusteella lähtisi tulkitsemaan hänen rooliaan.

Halima kirjoitti:
justy kirjoitti:Lynkkausvaarassa esiintulon ajoitus onkin sitten hankalampi. Lähtökohtaisesti sanoisin, että vartijan kannattaa tulla esiin jos hänellä on eniten ääniä noin tunti ennen päivän päättymistä, mutta olen huomannut että joskus Kylän peleissä tämä on auttamatta liian myöhään, eikä tarpeeksi moni pelaaja enää ennätä paikalle reagoimaan esiintuloon. Eli jos päivä on kovin epäaktiivinen, kannattaa lynkkausvaarassa olevan vartijan harkita esiintuloaan jo aiemmin - vaikkapa 12 tuntia ennen päivän päättymistä. Toki jos tähän aikaan on vain yksi ääni itsellä, niin siitä ei vielä kannata stressata ja sen takia ei kannata palajastaa itseään.

Mä oon kyllä eri mieltä. 12 tuntia ennen päivän päättymistä on ihan liian aikaisin, jos nyt tilanne ei ole tyyliin 5 ääntä vartijalla ja 2 seuraavalla tms. Yleensä on ihan hyvin ehditty sen viimeisen tunnin aikana siirtää ääniä, ja nyt kun piilossa on enää se yksi erikoinen, niin ei ole vaaraa että äänet siirtyisivät ensimmäiseltä erikoiselta toiselle erikoiselle iltahäslingissä. Eli itse oon sitä mieltä että noin tunti on hyvä aika (ja jos näyttää siltä että joku muu pelaaja vielä miettii äänen siirtoa, niin itse olen odottanut vielä pidempäänkin, tyyliin puoli tuntia ennen päivän päättymistä, mutta tämä on jo vähän riskipeliä).

Oon samaa mieltä, että 12 tuntia on liian aikaisin. Aktiivinen päivän loppu auttaisi tähän, eli se, että pelaajat keskustelisivat päivän loppupuolella eivätkä vain seuraisi hiljaa, mitä tapahtuu. Näin tiedettäisiin suurinpiirtein, kuinka monta henkilöä on linjoilla ja kuinka pitkälle esiintulo kannattaa venyttää. Tai sitten ihmiset voisivat vaan aina kertoa, pääsevätkö osallistumaan päivän viimeisiin tunteihin. Itse todennäköisesti pääsen. Mites muut?

Oon sitä mieltä, että Ares on pelokkaalle hyvä kohde, koska hän on jo kiireinen kahden pelin kanssa ja ilmaisi myös olevansa vapaaehtoinen.

Flowey kirjoitti:Hahahahaa! Undyne, olet paljastunut ja kuolet ensi yönä!

Kiva kun sinäkin heräsit! Osuiko mieleinen rooli kohdalle?

Voidaanko tämän perusteella olettaa, että Zey ei ole mediapuhuja, vai voiko viestit ajoittaa myöhemmälle?

Tacodas kirjoitti:--Tacodas, ++einari. Ei näytä siltä, että mua oltaisiin huomenna lynkkaamassa vartijan suojelemiseksi, ja veikkaan kyllä einarin olevan pikemminkin pahis kuin vartija. Ja okei, 1/9 tsäänssi että ääni meni nyt vartijalle, 2/9 että pahikselle... että se on sitten vain huonoa tuuria jos niin kävi.

Miksi vaihdoit äänen pois itseltäsi, vaikka pidit edelleen omaa suunnitelmaasi hyvänä? Sulla oli kuitenkin edelleen ensimmäinen annettu ääni ja näin ollen olit lynkkautumassa (-> suunnitelmasi oli toteutumassa).

En oo vielä saanut muodostettua oikein epäilyjä ketään kohtaan. Tällä hetkellä lynkkautumassa on ilmeisesti Halima? Halima(kaan) ei mua erityisemmin vielä epäilytä, mutta en ole saanut hänen viesteistään sellaista hyvisvibaakaan, että olisin sen vuoksi hänen lynkkaamistaan vastaan. Siinä mielessä lynkkaisin kyllä mieluummin jonkun muun, että Halima on mukavan aktiivinen pelaaja ja olisi siksi kiva pitää hänet pelissä pidempään. Hukka on Haliman jälkeen seuraavaksi lynkkausjonossa (jos tulkitsin äänet oikein :D). Hukka on jutellut paljon ja tuntuu ennemminkin, että hän on vain innokkaana hyviksenä möläytellyt asioita ennemmin kuin lipsautellut pahiksena. Tää on kyllä aika pieni hyvisviba, mutta kuitenkin.

++Jitachi on jäänyt aika huomiotta ja hiljaiseksi. Ymmärrän, että kaksi peliä on aikaavievä kombo, mutta mitä mieltä oot tämän pelin tapahtumista?
Kirjoittaja einari
05.08.2017 00:31:56
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Hukka kirjoitti:Mietin, että osaisiko noista Tacon-hyviksenä-pitävistä sanoa mitään tämän asian perusteella?

En pidä Tacoa mitenkään varmana hyviksenä, mutta hänen käytöksensä perusteella näkisin todennäköisempänä, että hän on hyvis kuin pahis. Vaikka miten monimutkaisia ja riskaabeleja pahistaktiikoita on mahdollista ottaa käyttöön, mutta väittäisin että pahiksilla on tapana ennemmin ottaa varman päälle ja se on heille hyödyllisempääkin. En siis lähtisi ainakaan ihan heti Tacoa tappamaan, kattellaan myöhemmin uudestaan. :D
Kirjoittaja einari
02.08.2017 23:04:49
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Huomenta gomorron!

Halima kirjoitti:Hukka: taitaa olla oikeastaan kaikille pelaajille uusia nämä erikoishahmot, Violet vissiin bongasi ne jostain Mafia Universen syövereistä.

On nää kaikki hahmot mun mielestä Kylässäkin olleet joskus käytössä, kovasti tutuilta ainakin kuulostivat.

Tacodas on mukavasti sekoittanut pakkaa muuten niin tylsässä ja erikoishahmohorinan täyteisessä päivän alussa. Hänen halunsa tulla itse lynkatuksi voisi olla joku todella riskaabeli pahistaktiikka, mutta kallistun kyllä sille kannalle, että pahikset eivät kovin mielellään lähde noin riskaabeleihin taktiikoihin ennen kuin peli vaikuttaa menetetyltä. Tää toimisi pahistaktiikkana lähinnä siinä tapauksessa, että 1) muut eivät olisi samaa mieltä "lynkataan tavis" -ideasta ja lähtisi lynkkaamaan Tadocasta ja 2) itsensä lynkattavaksi asettamisesta saisi hyvisvibaa. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole, lähinnä varmistat olevasi huomion keskipiste ja no, huomion keskipisteillä on tapana tulla lynkatuksi. Antaisin siis itse tästä hyvisvibaa Tacodasille. (:D) Tacodas on muutenkin mukavan aktiivinen ja tuo väriä peliin, joten en halua lynkata häntä.

Onpa mukava että päivän päättymisajankohta siirtyi, minäkin pääsen osallistumaan. ^_^ Perjantai-iltana olisin ollut töissä. Ja nyt lähden taas töihin, tulin vaan sanomaan moi. Oon aika huono(/epäkiinnostunut) tällaisissa peliteknisissä keskusteluissa, joten en saa tästä alkupelistä vielä kovin paljoa irti.
Kirjoittaja einari
02.08.2017 13:40:52
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Paluu: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.

cron