Haku löysi 26 tulosta

Paluu: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.

Re: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.

Halima kirjoitti:Kiitokset pelistä sekä pj:lle että kanssapelaajille. Pahisten peli kaatui kiireiseen elämään, pahoittelut siitä kaikille. Onnittelut myös hyviksille nopeasti selvitetystä pelistä! :)

Kiitokset myös pahiksille, ainakin nyt olen jatkossa vainoharhainen pelityylien suhtaan :D

jeekaka kirjoitti:
Tacodas kirjoitti:Ääh, suoraan sanottuna harmittaa, että Jeku paljastui kuin paljastui lurkkaavaksi pahikseksi - vähän tylsä pelin päätös tämä tämmöinen!

No niin tää, mä aloin vasta päästä salaliittoteorioiden ytimeen :D

No niinpä, mä ainakin olisin kunnolla seuraavana päivänä hyökännyt Tacon kimppuun, mutta ilmeisesti olitkin hyvis :>
Kirjoittaja Hukka
16.08.2017 11:29:23
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 3 päivä päättyy 15.8. klo 22:00

Nyt taitaa mennä niin viime hetkille tämän miettimisen kanssa, että ei voida täysin optimoida? Mitä mieltä jeekaka olet nyt?
Kirjoittaja Hukka
15.08.2017 20:49:46
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 3 päivä päättyy 15.8. klo 22:00

Tacodas kirjoitti:Pikemminkin tässä annetaan nyt hyviksille lisäaikaa, vaikka kovasti yrität kääntää tätä toisinpäin? Muuten seuraavan päivämme äänestys olisi jo lylo-tilanne käytännössä, ja 3v1 äänestyksessä.

Tuo pohdinta oli tosiaan ennen kuin laskujasi luin, ja olen tosiaan nyt samaa mieltä tästä tilanteesta. Mä vaan pelkään, että kaikessa on joku pahisstrategia mukana... Mutta siis tällä kertaa aion uskoa teitä helpolla ja --piikkisiili ++Jeku
Kirjoittaja Hukka
15.08.2017 18:19:10
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 15.8. klo 22:00

Tällä hetkellä piikkisiili (vähenemään päin kylläkin...) sekä miina ja Tacodas epäilyttävät kaikista eniten. piikkisiili siksi vähenemään päin, koska miina ja Tacodas nostaneet omaa pahismaisuuttaan runsaasti silmissäni. miinan epämääräiset puhelut ja Tacodasin sopiminen Mursumuksen pahiskaveriksi vaikuttavat omaan päähän kaikista järkevimmiltä tässä kohtaa. Olen heistä samaa mieltä justyn kanssa, joten en ala erikseen eritellä syitä. Ymmärrän kuitenkin myös Jekun äänestämisen tänään, ja kuinka siitä voimme hyötyä kahdella tapaa.

jeekaka kirjoitti:Sinänsä miina ja Tacodas ovat molemmat vaikuttaneet jotenkin vilpillisiltä tänään, joten vähintään toisen kohdalla tää viba on pelkkää kuvittelua...

Tää on tietysti ihan totta :0 Mutta toisen kohdalla se voi olla myös oikeaa. Ja tämän takia tuo Jekun äänestäminen mietityttää, kun kuitenkin suuri osa on miinan ja Tacon pahismaisuuden kannalla... Annetaanko me tässä nyt pahiksille yksi ilmainen päivä- JA yötappo? Tämä taas herättää epäilyjä niihin, jotka tätä ajatusta ovat kannattaneet - tietysti on kuitenkin muistettava, että mukana oli justy ja Jekua kuitenkin on myös oikeasti epäilty (ja myös tuo, että epäilyttävä pois + varapelaajatilanteen varmistaminen). Tacon laskut tosin vaikuttavat järkeviltä, ja sen takia uskaltaisin kannattaa Jekun pudottamista. Toisaalta tässä hän pelastaa itseään myös, koska kuitenkin on tällä hetkellä yksi epäillyimmistä...

piikkisiili kirjoitti:Miten annoin käsityksen, että Tacodas olisi pääepäiltyni..? Mielestäni tein selväksi, että näin ei ole

No niinpä teit, ajatusvirhe minulla... Mutta siis sitä mietin, että et tuossa pohdintaviestissä kuitenkaan tuonut esille sitä, kuka ensimmäinen pudotuskandidaatti olisi? Muista epäilet minua (joka “nousin +-0 tilanteeseen”), miinaa (josta et varsinaisesti tullut mihinkään käsitykseen) ja Jitachi-Jekua (josta ei oikein pysty sanomaan).
Kirjoittaja Hukka
15.08.2017 16:41:08
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

piikkisiili kirjoitti:Niin ja se piti todeta, että Areksen yöllä pudottaminen näyttää siltä, että jäljellä oleva pahis on huoleölisesti miettinyt mahdollisuuksiaan. Tämä voisi viitata stradegiseen pelaajaan?

Kuka olisi mielestäsi vaihtoehto tässä tapauksessa? (Toisaalta mitä vähemmän strategista olisi esim justyn pudottamisessa?)

Tacodas kirjoitti:Tein siis vain kilven käyttöön liittyvän kysymyksen pikaisesti Violetille, ja päätin jättää asian siihen.

Yleensä ajatusten ilmituominen on kyllä hyviksille oikein hyödyllistä.
Kirjoittaja Hukka
13.08.2017 14:47:39
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

Halima-jeekaka
Paljon vibatteluita suuntaan ja toiseen (sympatiahyvisvibaa ja Halimalle pahisvibaa luotosta :D)
Halima muistuttaa mm. minua jeekakan kiireisyydestä (pahiskaverina olisi varmaan tietoinen)
Tietystikin sitten jeekaka alkoi epäillä Halimaa runsaasti. Ei myöskään huomannut Haliman äänen osoitetta.
Sitten kuitenkin jeekakan “erikoishyviksen peesaus” pahismaisena -> jos erikoishyvis on sitä mieltä, on pahiksena ehkä järkevää olla samaa mieltä aivan alusta asti + itse sanavalinta.
Oikeastaan kyllä tätä vuorovaikutusta enemmän tutkiessa jeekaka kyllä tosiaan vaikuttaa hyvin hyvismäiseltä. En millään voi jokaista kertaa tässä käsitellä, kun jeekaka on Halimaa maininnut, mutta hyvismäiseltä näyttää.
Mursumus sen sijaan piti jeekakaa neutraalina muutamilla hyvismäisyyksillä ja muutamilla pahismaisuuksilla. Tässä vuorovaikutuksessa hämärää tosiaan on vain Mursumukselta jeekakalle päin.

Halima-Jitachi
Jitachi kirjoitti:Olen tietoinen [...] Haliman pelaamisesta todella Halimasti, [...]
Voisi aivan hyvin olla pahiskaverin puolustelua, mutta Haliman pahikseus herätti kyllä niin paljon mielipiteitä, että vaikea sanoa, oliko Jitachilla pahismotiiveja tässä.

Halima-miina
Haliman epäily/hyviksenä pitäminen tietysti ja äänestelyt

Halima-piikkisiili
piikkisiilin epäillessä Halimaa minusta hänessä on kummallista varmuutta?
Kuitenkin missaa Haliman tilalle tulleen Mursumuksen (kuka olikaan kirjoittanut pahiskaverin nimeä väärin pahistaktiikkana? Tässä sama?)
piikkisiilillä on lähes samat syyt epäillä Halimaa kuin jeekakallakin, mutta minä en saa hänen viesteistään ollenkaan samanlaista tunnelmaa hyviksestä kuin jeekakan viesteistä. Juurikin siis se, että piikkisiilin näkisin käyttämässä tällaista pahistaktiikkaa.

Halima-Tacodas

Halima on alkuun “iso kysymysmerkki”
Tacodas kirjoitti:Tulihan se Mediapuhujakin sieltä uhoamaan ja hakemaan reaktioita, heh.
Onko tällä jotain suurempaa merkitystä, kun Halima kerran oli mediapuhuja?
Ja sitten luonnollisesti tuo Tacodasin varmuus Halima-Mursumusin hyvikseydestä.
Tacodas kirjoitti:Ehkä Halima on pahis ja murentaa nyt mun viimeisetkin naiiviuden rippeeni ja uskoni ihmisten lukutaitooni, mutta mä olisin valmis uskomaan että tää ekan päivän viesti on turhautuneen hyviksen kirjoittama.
Sanoisiko pahis näin pahiskaveristaan tosin?

Tämän pahisparipohdintani jälkeen olen sen verran viisaampi, että jeekakan hyvikseyteen nyt yhtyisin. Myöskään Tacodas ei vaikuta aivan yhtä todennäköiseltä pahisparilta jostakin kumman syystä puolustelusta huolimatta. Hänen pahikseutensa puolesta taas muut asiat voisivatkin puhua... Mutta tällä hetkellä epäilyttävät runsaimmin piikkisiili ja miina.

Ainoastaan miinalla on tällä hetkellä ääni (Tacodasilta) ja antaisin nyt äänen ++piikkisiili. Hän on minua epäilyttänyt jo kauemmin ja nyt nämä taktikointimahdollisuudet ja kaikki. Laitanpa hänet nyt siis tänne vaihtoehdoksi miinan rinnalle, vaikka häntäkin voisin äänestää tällä hetkellä.
Kirjoittaja Hukka
12.08.2017 19:41:55
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

Tacodas kirjoitti:piikkisiili ja jeekaka äänestivät Halima/Mursumusia jo ensimmäisenä päivänä. Jos jompikumpi heistä olisi pahis, olisi tuo erittäin riskaabeli pahistaktiikka: olla heittämässä jo ensimmäisenä päivänä pahiskaveria bussin alle. Halima/Mursumusin epäily ensimmäisenä päivänä ei myöskään ollut mitenkään "rankkaa" - ekan päivän epäilyt ovat aina vähän arvailupohjalta, joten miksi lähteä siihen mukaan massaamaan kaveria heti alkuun? Erityisesti, kun pelissä on mahdollista kuolla yöaikaankin vartijan tappamana. Tästä syystä sanoisin itse, että he ovat silmissäni "varmahkoja hyviksiä" (tai "todennäköisiä hyviksiä" olisi ehkä korrektimpi ilmaisu) nyt Halima/Mursumusin paljastuttua pahikseksi.
piikkisiili kirjoitti:Yksistään viime päivän ratkaisuna jeekakan ratkaisu olisi voinut olla taktinen, mutta hän oli valmis pudottamaan Haliman jo ensimmäisenä päivänä. Kahtena päivänä putkeen pahiskaverin äänestäminen pelin alussa ei käy vain minun järkeen.

Okei, ymmärrän pointin, mutta mielestäni se ei ole siltikään ennenkuulumatonta. Lienen keskittyväni enemmän nyt muiden pelaajien miettimiseen, mutta tuo olisi paljon normaalimpi pahistaktiikka kuin esimerkiksi Tacodasin ensimmäisen päivän äänestelysi (mikä mielestäni voisi aivan hyvin olla pahistaktiikka).

Tacodas kirjoitti:Kun ilmeni, että Ares oli kuollut, deletoin nuo Ares-pohdinnat turhina. Jätin sitten viestiini sun ja Jitachi/Jekun kohdalle nuo "ei ollut paikalla viimeisen tunnin aikana" mietinnät meinaamaan sitä, että toisin kuin Ares, saatatte hyvinkin olla pahiksia jotka eivät vain ehtineet olemaan paikalla reagoimaan ja yrittämään pelastaa Halima/Mursumusia.

Tämä selitti :> (Tästäkin asiasta olen tosin sitä mieltä, että olisi Aresilta voinut olla pahistaktiikka :D)

piikkisiili kirjoitti:Huomatkaa kuinka samalla argumentoin itseni puolesta.

Mikä tämä on että itse huomautat tästä?? Jotenkin tämä voisi olla sitä, että haluat meidän olevan tietoisia siitä, että sinä olet tietoinen tästä, jolloin tekemäsi ei olisi pahismaista? Toisaalta ihan totta ja sopii tyyliisi kirjoittaa.

piikkisiili kirjoitti:Jos Jitachi/Jeku ovat pahiksia, en todellakaan halua antaa heille voittoa näin. Tuntuu siltä, että nyt pudottamalla hänet saisi tuon hiertävän seikan vain ns. pois alta. Mursumuksen ääni Jekulle voi olla pesäeron tekoa.

Olen tästä aika vahvasti samaa mieltä. Jeku nyt olisi aikasi palata ja vakuuttaa meidät hyvikseydestäsi tai ihan mistä vain kunhan näyttäytyisit, jonkinlaista listausta kun kuitenkin jo lupailit?

piikkisiili, ymmärsinkö nyt oikein, että Tacodas on mielestäsi epäilyttävin tähän astisen pohdintasi jälkeen? Itseäni sinä epäilytät nyt runsaasti. Voisin nähdä sinut oikein hyvin käyttämässä strategiaa, jonka voit itse myöhemmin todeta huonoksi pahistaktiikaksi. Tacodasin ensimmäinen päivä ja Haliman puolustelu eilen epäilyttävät runsaasti myös, samoin kuin miina.
Kirjoittaja Hukka
12.08.2017 17:44:22
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

Violet, kyllä noita ingameja luetaan ja linkkejä klikkaillaan! Oikeesti ihanaa ingametusta!! (Kunpa me pelaajatkin jaksettaisiin panostaa viesteissämme siihen :´/) Mä olen edelleen surullinen, että Frisk kuoli ekana eikä me olla enää pysytty päättäväisinä :´( Siksipä onkin tehtäväni Asgorena, alamaailman kuninkaana, pyytää meitä kaikkia pysymään päättäväisinä!

Okei, ensinnäkin olen tavattoman hämilläni, etten kuunnellut teitä aikaisemmin Temmien suhteen, halusin uskoa tuohon collegiin haluavaan olentoon hieman kauemmin, mutta nyt tunnen itseni varsin typeräksi. Hyvä, että te tiesitte, mistä puhuitte.

justy kirjoitti:Oletin että puhuimme ajasta sen jälkeen kun olin paljastanut olevani hyvis, jolloin treffejä ei tosiaan tarvita. Treffien tarkoitushan olisi ollut, että erikoiset löytävät toisensa?

Ja siinä olisi voinut olla hyvänä asiana se, että sinä pystyisit todistamaan Undynen Undyneksi, jos hän tulisi esiin viime hetkillä (tällaista siis itse ajattelin).

Mursumuksen kommentit Aresista eivät lainkaan vähentäneet tämän epäilyä. Olisi aivan hyvin voinut olla etäännytystä, varsinkin kun ei oikein sanonut mitään mitä ei olisi jo sanottu tästä (vai oliko vain pahis-varapelaajan roolin vaikeutta - koska jos oli, tiedän tunteen...) Oikeasti kummastelen, että miten te piditte häntä hyvismäisenä ja hän jopa yöllä sitten kuoli. No ainakin minun pääepäiltyni nyt molemmat kuolivat illan ja yön aikana, joten helpottanee pohdintaa? Ja justy on vielä jäljellä! Mutta olisi nyt kyllä kiva, että saataisiin vartijan voima osumaan.

jeekaka kirjoitti:Mä ja piikkisiili ei kumpikaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä voida olla Mursumusin pahiskavereita,
Tacodas kirjoitti:piikkisiili ja jeekaka ovat aikalailla varmahkoja hyviksiä tässä vaiheessa.

Multa on nyt mennyt joku ihan täysin ohi? Miksi? Senkö takia, että he ovat erityisesti Mursumusta epäilleet ja häntä äänestivät? Minusta tämä ei ole yksinään pitävä perustelu lainkaan. Mä itse asiassa näkisin melko todennäköisenä, että tilanteessa, jossa Mursumusta epäiltiin rankasti, pahiskaveri häntä äänestäisi.

Tacodas kirjoitti:En ole varma hänestä oliko hän paikalla viimeisen tunnin aikana vai ei.

En ollut paikalla koko eilisenä päivänä, ja siksipä olen nyt niin hämmentynyt kaikesta...

Mahdolliset pahikset siis löytyvät joukosta piikkisiili, jeekaka (koska en ymmärrä heidän “varmahko hyvis”-asemaansa, kuten Tacodas ilmaisi), Tacodas, Jeku, miina. Ja kaikki te olette mielestäni oikeastaan yhtä epäilyttäviä. piikkisiiliä, jeekakaa ja miinaa olen erityisesti pitänyt jo aiemmin epäilyttävinä. Tacodas taas olisi pahiksena hienosti manipuloinut kaikkia, mikä pelottaa. Ja Jekusta nyt ei osaa sanoa yhtään mitään. Tacodasta komppailisin kuitenkin siinä suhteessa, että miina vaikuttaa Mursumuksen paljastuttua pahikseksi todennäköisimmältä vaihtoehdolta.
Kirjoittaja Hukka
12.08.2017 10:26:35
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

jeekakan reagointi kysymyksiini oli minusta luonnollista ja hyvismäistä. Ymmärsin myös mitä ajatuksillasi hait :>

piikkisiili kirjoitti:On se minusta yhäkin virhe. Vielä ei ole nähty millainen tuleutuma stradegialla on, mutta sen olisi voinut aivan hyvin toteuttaa esim tänään. Mutta eipä jossittelu tässä tilanteessa auta, ainakin justy on käyttänyt hyvin hyödykseen varman hyviksen asemaansa.

Olisiko sinusta mitään tapaa, jolla tästä saataisiin kaikki hyöty irti vai oliko tämä nyt ihan vain auttamattomasti virhe?

piikkisiili kirjoitti:Hukan tuo edellinen viesti on minun silmääni härö, sillä jää epäselväksi mitä hän ajaa sillä takaa. Voisitko koota vielä mitä tekemäsi huomiot antavat sinulle kokonaisuudessa vaikutelman? Nyt mielipiteesi asioista jää arveluiden varaan. Kysymyksiesi motiiveja sinun ei sinäänsä tarvitse selitellä ennen kuin pelaajat ovat vastanneet kysymyksiisi.

Sain viestilläni pelin pahisehdokkaat (paitsi Haliman, jonka viesteistä en koe saavani mitään uutta irti, ja Jitachin, jonka viesteistä en saanut yhtään mitään irti) käytyä läpi, huomautellen erilaisista kohdista ja kysyen. Lähinnä haen reaktioita, sillä niistä tykkään päätellä. Kokoan ajatuksiani pelaajista sitten sen jälkeen.

Ares kirjoitti:
Hukka kirjoitti:Pysyy tässä näkökulmassa loppuun asti ja äänestääkin miinaa lopulta, on ikään kuin ottamatta osaa einari-Halima-väittelyyn.

Pohdit selvästi tässä peliäni, mutta mitä haet tällä?

Hain sillä samaa asiaa kuin justy: yritit kovasti olla vaikuttamatta lopputulokseen, mutta omalla tavallasi vaikutit. Ja tähän jo vastasitkin :>

Ares kirjoitti:
Hukka kirjoitti:Mutta siis jotenkin “en lynkkaisi”, “en ole valmis lynkkaamaan”, “en siirrä ääntäni”, “en ota kantaa” -ilmaisujen ehdottomuus herättävät huomioni.

Tarkalleen mikä herättää huomiosi? Verbien monipuolisuus?

Se, että olit niin varma kannastasi: siitä ettet halua heitä lynkata. Ymmärrän, että voi olla mielipiteissään varma, mutta minusta hyvispelaajalle olisi hyödyllisempää pitää mieltä avoinna ja epäillä edes vähän (tai sitten minä vain olen niin epävarma kaikesta, että pidän epäilyttävänä, kun joku ei olekaan epävarma :D).

Jeku ja Mursumus, tiedämme, että on iso homma käydä peliä läpi, mutta oikein mielellämme kuulisimme teistä :3

Mutta tälleen pikainen mielipidevastailu: Aresin vastauksista en saanut tarvittavaa hyvistuntemusta äänen vaihtoon. Pidän siis ääntä siellä vielä. jeekaka taas hyvismäistyi silmissäni tuolla reaktiolla, piikkisiilistä en osaa sanoa tarkemmin. Joku hänen kirjoittamisissaan epäilyttää (kirjoitus vai ajattelu??) mutta en saa siitä sen enempää kiinni. En siis näkisi ehkä kuitenkaan ensimmäisenä pahisvaihtoehtona, mutta myöhemmin ehkä, katsotaan. miinasta tykkäisin kuulla, jos vielä on linjoilla (toivottavasti pääset ilmoittamaan sitten, kun et enää ole). Myös Tacodas voisi vastailla?

Eli siis hyvismäisenä näen jeekakan, pahisvaihtoehtoina erityisesti Halima-Mursumus (riippuu nyt todella siitä, mitä ja miten Mursumus alkaa puhumaan), Ares ja miina. Sitten seuraavina Tacodas (tule vastailemaan niin katsotaan uudestaan. Sama pätee miinaan. Ja kaikkiin teihin itse asiassa...) ja piikkisiili neutraalimpina. Jitachi-Jekusta en osaa sanoa mitään.
Kirjoittaja Hukka
09.08.2017 10:07:35
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

Ares kirjoitti: Huomasin mm. äkkiseltään, että Tacodasia on äänestänyt... Tacodas. :D […] Tacodasin peliliike oli kyllä aika mielenkiintoinen. Mikäli häntä ei lynkata, seuraan hyvin tarkkaan hänen liikkeitänsä.
Ares kirjoitti:Kysyit myös, että pitäisikö hänet lynkata. Mielestäni ei, mutta en osaa sanoa sitten, jos lynkkaaminen olisi hyvä erikoishyvisten kannalta. Muuten yritän osua nyt heti alusta alkaen pahikseen.
Ares kirjoitti:En lynkkaisi Tacodasta tänään kahdesta syystä. Ensinnäkin heti pelin alussa Tacodas teki erittäin mielenkiintoisen vedon, jonka uskoisin ennemminkin olevan hyviksen tekemä, kuin pahiksen. Sen lisäksi Tacodasin viestit ovat olleet mielestäni hyviä, ja sain niistä hyvisvibaa. Tacodas voi toki olla myös erittäin taitava pahis.

Alkuun reaktiosi Tacodasiin oli epäilevä, sitten suhtauduit häneen kuin varmana hyviksenä (“Muuten yritän osua nyt heti alusta alkaen pahikseen” = eli häneen et yritä kun on hyvis?) ja sitten taas palaat herättelemään epäilyjä.

Ares kirjoitti:Luokittelin einarin tähän joukkoon [“En lynkkaisi ainakaan tänään”] sen takia, koska tällä hetkellä häntä ollaan massaamassa, mikä ei mielestäni ole ollenkaan hyvä juttu. Yleensä ensimmäisenä päivänä lynkkausvaarassa ovat "pahismaiset hyvikset". einarin viesteistä en saa oikein vibaa suuntaan, enkä toiseen. Se johtunee siitä, että viime pelissä einari oli pahis ja pelasi erittäin hyvismäisesti, joten nyt kun hän vaikuttaa hiukan pahismaiselta, uskoisin hänen olevan ehkä hyvis. Kuka tietää? :D

Pysyy tässä näkökulmassa loppuun asti ja äänestääkin miinaa lopulta, on ikään kuin ottamatta osaa einari-Halima-väittelyyn.

Ares kirjoitti:piikkisiilikin on melko tuntematon minulle. Viestit voisivat olla myös pahiksen kirjoittamia, sillä niistä ei välity niin paljon hyvisvibaa kuin esimerkiksi Hukan viesteistä.

Jotenkin tämä häiritsee? Muita et vertaile toisiin, mutta tässä päätät verrata minuun?

Ares kirjoitti:Kuten saatatte huomata, ensimmäisenä päivänä minun on vaikea analysoida peliä.

Mun mielestä sinulta tuli kyllä aika vakuuttava listaus mutta okei.

Ares kirjoitti:Jokuhan on tietenkin lynkattava, mutta en lynkkaisi einaria tai Hukkaa.
Ares kirjoitti:En lynkkaisi einaria enkä Halimaa, joten en siirrä ääntäni (huom. justy :D), jonka tosiaan oon antanut miinalle.
Ares kirjoitti:En ole valmis lynkkaamaan kumpaakaan [einaria tai Halimaa], joten en ota kantaa. Voin poistaa ääneni, mutta en ole varma, miten aktiivinen voi olla toisena päivänä.

Viimeinen viesti viimeisellä minuutilla. Puhepakko, ei äänestys! Mutta siis jotenkin “en lynkkaisi”, “en ole valmis lynkkaamaan”, “en siirrä ääntäni”, “en ota kantaa” -ilmaisujen ehdottomuus herättävät huomioni.

jeekaka kirjoitti:Sain Halimasta hieman pahisvibaa, johtuen luottamuksen antamisesta mulle :D Tää tosin voi olla vain mä, koska oon tottunut olemaan epäilyttävä ja tottakai on helpompi luottaa tyyppiin joka luottaa muhun -> tällaista tilannetta ei tosin tässä pelissä ollut, koska kukaan ei ollut epäillyt mua aiemmin eli peesaushyviksen rooli mulle ei ollut kovin todennäköinen.

Selitätkö tätä ajatusta enemmän?

jeekaka kirjoitti:Tacodas on menettänyt silmissäni varman hyviksen statuksensa kun ei ole enää lynkkautumassa omalla äänellään, mutta yleisesti ottaen Tacodasin logiikka käy mulle järkeen ja siksi vaikuttaa silmissäni hyvismäiseltä ja haluaisin luottaa häneen.

Hän siis oli varma hyvis silmissäsi ja on yhä hyvismäinen. Mitä jos luopuisit tuosta ajatuksesta vähäksi ajaksi ja miettisit, mitä jos hän onkin pahis?

jeekaka kirjoitti:Mediapuhujan viestistä sellainen huomio, että se tuli Zeyn pudottautumisen jälkeen mutta ennen kuin varapelaaja oli löytynyt. Mediapuhujan viestit julkaistaan ilta- ja päiväviesteissä sekä väliaikalaskennoissa erikseen pyydettäessä, joten periaatteessa mahdollisuuksien rajoissa, että Zey on lähettänyt viestin ennen tiputtautumistaan ja pyytänyt julkaistavaksi myöhemmin, mutta tällä hetkellä pitäisin Zeytä/hänen korvaajaansa epätodennäköisenä pahismediapuhujana. Toinen pahiksista voi toki edelleen olla, ja sinänsä myös pahisten lipsahduksen lisäksi voisi olla tilaisuus hankkia luottamusta tälle. (Tosin tälleen mutuna voisin kuvitella, että pahis!Zey olisi solidaarisuussyistä sinnitellyt pidempään pelissä.) Eli ei nyt sinänsä raskauttavaa eikä välttämättä edes merkityksellistä, mutta kunhan pisti silmään.

Mitä tarkoitat “pahisten lipsahduksella”? Ja minusta pudottautuminen, jolle voi olla mikä tahansa syy, ei kerro kyllä mitään.

jeekaka kirjoitti:Mikäli Halima on pahis, näillä näkymin Hukka ei vaikuta todennäköiseltä pahiskumppanilta, vaikka toki jos tilanne on se, että jompi kumpi pahiksista lynkkautuu joka tapauksessa, toinen saa immuniteetin pahistoveriaan äänestämällä.

Tämä jotenkin vaikuttaa siltä, että pahiksena lähtisi siis äänestämään pahiskaveriaan, ja nyt jo puhuu siitä immuniteettina. Hyviksen uskoisin ajattelevan laajemmin mahdollisia pahiksia?

jeekaka kirjoitti:Tää on todennäköisesti mun illan viimeinen viesti peliin, ja pidän ääneni Halimalla, koska äänenvaihto einarille haiskahtaa pelastautumisyritykselle, ja vaikka olisivatkin pahispari niin kaverin äänestäminen oikeastaan ainoa looginen valinta tilanteessa, jossa alkaa näyttää siltä että jompikumpi on todennäköinen lynkattava.

Ja nyt sitten olet sitä mieltä, että pahiskaverin äänestäminen on ainoa looginen valinta?

jeekaka kirjoitti:Jos Hukka olisi mun pahiskaveri, pysyisin mahdollisimman kaukana tästä sopasta, kun Hukalla on kaikki mahdollisuudet äänestää Halimaa itsekin :D

“Pysyisin mahdollisimman kaukana tästä sopasta” hyvistelyä? Ja sotii alla olevaa lainausta vastaan.

jeekaka kirjoitti:Ares todennäköisemmin hyvis, koska muuten olisi ehkä pyrkinyt enemmän vaikuttamaan äänestyksen lopputulokseen.

Itse pysyisit pahiksena erossa sopasta mutta muiden pysyessä erossa sopasta he ovat hyvismäisiä?

jeekaka kirjoitti:Ares pysyi mukavasti ulkopuolella tilanteesta, ja voi hyvinkin olla pahis

Ja tilanteessa, jossa hän on pahis, tilanne on taas päinvastainen? Voisitko selittää näitä ajatuksia?

jeekaka kirjoitti:Silmissäni Halima on entistä pahismaisempi tämän pelistä jättäytymisen perusteella, koska vielä illalla halusi niin kovasti pysyä mukana. Yllätyksiä toki sattuu, mutta silti.

Samoin mielestäni hänestä tekee entistä pahismaisemman se, että hän pudottautuu, jos vain saa varapelaajan (kuten sai), toisaalta voi olla ihan vain velvollisuuden tuntoinen.

miina kirjoitti:En nyt pidä Hukkaa hyviksenäkään, mutta tuntuu että missaan jotakin kun en vaan oikein löydä mitään muuta epäilyttävää kun Piikkisiilen äänestäminen ja äänestäähän tässä pelissä kuitenkin täytyy.

Niin mikä piikkisiilin äänestämisessä oli epäilyttävää?

miina kirjoitti: Saan ehkä hieman pahisvibaa, ihan sen takia että jeekaka muistuttaa ystävällisesti viestissään, ettei meillä ole äänestyspakkoa.
miina kirjoitti:Siitä huolimatta, pakko äänestä tänään, koska huomisesta en tiedä: ++einari.
miina kirjoitti:Hyvä muuten tajuta tässä vaiheessa, että pelissä ei ole äänestyspakkoa. *Menee lukemaan sääntöjä taas uudelleen*

Jonkin asteinen ajatusvirhe tässä, en osaa sanoa, onko pahismaista kuitenkaan.

miina kirjoitti:(miina: taitaa taas kerran yleisesti herättää epälyjä enemmän kuin luotettavuutta, mutta kyllä, olen hyvis :D)

Ihan söpö kommentti, mutta hyvistelyä?

miina kirjoitti:Ja Tacodas: kyllä, koen olevani vielä hyvinkin aloitteleva vaikka joku joskus sanoin, ettei sen taakse voi enää paeta koska takana jo YKSI (1) peli oli! Huh, edelleen siis käytännössä pyristelen perässä. :)

Tiedän tuntemuksen, mutta silti vähän ihmetyttää tämä aloittelevuuden korostaminen.

miina kirjoitti: Ylempi skenaariohan on minun kannalta melko tuhoisa, koska siinä ei muita mahdollisia pahiksia ole esitetty.

Voisitko itse esittää mahdollisia pahiksia vaihtoehtoon, että Halima on pahis?

piikkisiili kirjoitti:Jos olisin juonut jotain lukiessani ehdotusta erikoishahmon esiintulosta ekana päivänä, olisi se mennyt joko väärään kurkkuun tai pärskähtänyt koneen ruudulle. Ajatushan on oikein kutkuttava juuri noiden mind gamesien takia, mutta ne ovatkin syy miksi suhtaudun ehdotukseen nuivasti. Pahikset voivat aina yötoiminnassaan käyttää käänteis(tai jopa käänteiskäänteis)psykologiaa. Hyvikset voivat myös soveltaa ajattelussaan käänteispsykologiaa, vaikka pahikset eivät sitä tekisi. Tällaiseen taistoon lähtiessä pahikset ovat minusta etulyöntiasemassa, sillä he ovat tilanteen päällä ja voivat manipuloida hyvisten käymää keskustelua. Keskustelua ja materiaalia silloin saataisiin, mutta onko se mahdollisen sekasorron arvoista kun sitä voi muidenkin keinoin saada.
piikkisiili kirjoitti:Pelokas tuli sitten esiin, lets see what happens.

Tarkempia tuntemuksia asiaan nyt kun tälle tielle tosiaan on lähdetty?

piikkisiili kirjoitti:Yksi yksinkertainen tapa karsia ehdokkaista pahikset on poistaa joukosta hyvismäiset (tätä olen nyt pelatessani yrittänytkin tehdä). Hyvismäisiä piirteitä ovat esittäneet Tacodas, Ares ja Hukka.

Tässä viestissäsi kovasti perustelet hyvismäisyyksiä (tai minun kohdallani epävarmuuttasi) mutta olisiko hyödyllisempää, että olisit jo jotain sanonut noista pahismaisiksi jäävistä pelaajista?

Tacodas kirjoitti:Yksi mielestäni varteenotettava mahdollisuus olisi, että Dr. Alphys tulisi nyt heti ensimmäisenä päivänä esiin, ja kertoisi julkisesti täällä valitsemansa ihmiskilven ennen jokaista yötä. Tämä varmistaisi Dr. Alphyksen selviytymisen yötapoilta 100% ainakin alkupelin ajan: vaikka hän vahingossa valitsisikin pahiksen kilvekseen, eivät pahikset uskaltaisi tappaa Dr. Alphysta sinä yönä, koska hyvikset tietäisivät seuraavan päivänä että ainoa mahdollisuus hänen kuolemalleen oli "pahiskilpi" (jonka nimen kaikki kuulivat edellisenä päivänä). Underdyne osaisi myös välttää Dr. Alphyksen ihmiskilven suojelua.
Tacodas kirjoitti:Randomi äänestely kuulostaa pahimmassa tapauksessa pahisten pussiin pelaamiselta.

Ehdotan, että jos kerran lynkkauspakko on, niin lynkataan vapaaehtoinen tavis ensimmäisenä päivänä. On liian riskaabelia lähteä randomisti heittelemään ääniä ja riskeerata, että pakotetaan vahingossa vartija tai pelokas heti ensimmäisenä päivänä kertomaan roolinsa. 2 erikoiskykyistä hyvistä, 2 pahista - ihan yhtä pieni todennäköisyys osua jompaan kumpaan porukkaan randomisti äänestämällä.

Koska tiedän olevani itse 100% tavishyvis ja voitto on elämää tärkeämpää ;)... astunpa siis vapaaehtoiseksi kumpaan tahansa ehdotukseeni, eli joko ekan päivän lynkattavaksi, tai jos ei lynkattavaksi, niin mahdollisesti pelokkaan ja vartijan yhteiskohteeksi tunnistautumista varten.

Lähinnä nyt kyllä pelottaa se, että peli on mennyt juuri niin kuin Tacodas on halunnut tai no ainakin niin, miten pahis!Tacodas tilanteesta hyötyisi: Pelokas tuli esiin ja Tacodas on saanut osakseen runsaasti luottoa ensimmäisen päivän itsensä äänestelystä ja rohkeasta aloituksesta.

Tacodas kirjoitti:Ja voihan siitä lampaana äänestämisestäkin aina vetää omat johtopäätöksensä myös huomenna. Tai äänestämättömyydestä. Pienemmistäkin tikuista on tehty asiaa, heh.

Lähteekö tässä rohkeassa aloituksessaan liikkeelle näin, ettei noita pieniä asioita tulisi hänestä esille?

Tacodas kirjoitti:Ensimmäisessä vaihtoehdossa pelokas joutuu arpomaan kumpaa uskoo: kumpi on tavis, ja kumpi on pahis.
Toisessa tavis joutuu arpomaan kumpi on oikea pelokas ja kumpi pahis.

Näennäisesti samanlaiset tilanteet. MUTTA ero on siinä, että kakkosvaihtoehdossa meillä olisi ollut käytössä jo aiempina päivinä varma hyvis keskusteluissa.

Ajatusvirhe?

Tacodas kirjoitti:Olen kovasti yrittänyt miettiä, mitä pahischatissa on pelin alettua keskustelu, ja miten pahikset ovat sopineet keskenään reagoivansa ehdotuksiin, joita on pöydällä ollut. Onko pahiksiksi osunut pelaajapari, jolle erikoiskeskustelu on mennyt yli hilseen? Ovatko he päätyneet seuraamaan sivusta, miten tilanne kehittyy? Ovatko he päättäneet, että haluaisivat pitää keskustelun mahdollisimman pitkään erikoishyviksissä, ja mahdollisesti sekoittaisivat pakkaa vielä epämääräisillä kysymyksillä yms.? Ovatko pahikset olleet Zey plus joku muu, ja olleet vain yksinkertaisesti aika epäaktiivisia ja itse asiassa poissa keskusteluista? Ovatko pahikset päätyneet siihen, että aktiivisesti ovat yrittäneet viedä ehdotuksia tiettyyn suuntaan (esim. ensimmäisen yön tuhlaamiseksi tunnistautumista varten)? Monia vaihtoehtoja. Mahdotonta vielä sanoa mitään varmaksi.

Omalla kokemuksella on aivan mahdotonta lähteä arvailemaan pahiskeskusteluja, varsinkin ensimmäisenä päivänä, kuten yritit. Ihan mielenkiintoista pohdintaa kyllä.

Tacodas kirjoitti:Laittanut jo muutaman viestin, mutta viesteissä ei ole ollut paljoa sisältöä. Propsit siitä, että hän on rohkeasti tehnyt kysymyksiä erikoishahmoista - vaikka joku taisi dubata tämän "erikoishahmoista sekoiluksi", niin mun mielestä on aina +1000 pointsia että rohkenee kysymään epäselvistä ja sanomaan ääneen ettei jotain ymmärrä.

Tää voisi mun mielestä aivan hyvin olla pahiksen kommentointia kaveristaan. Varsinkin kun kuitenkin päätyy mielipiteenään “epäileväinen/neutraali”.

Tacodas kirjoitti:--Tacodas, ++einari. Ei näytä siltä, että mua oltaisiin huomenna lynkkaamassa vartijan suojelemiseksi, ja veikkaan kyllä einarin olevan pikemminkin pahis kuin vartija. Ja okei, 1/9 tsäänssi että ääni meni nyt vartijalle, 2/9 että pahikselle... että se on sitten vain huonoa tuuria jos niin kävi.

Tätä kommenttia ihmettelen sillä perusteella, että alussa olit niin varovainen erikoishyvisten lynkkautumisesta, nyt enää “se on sitten vain huonoa tuuria jos niin kävi”.

Odottelen edelleen, että Haliman hahmo pääsisi pahismaisuudestaan nyt toisena päivänä. Niin ei kuitenkaan ole tapahtunut. Jekulta ja Mursumukselta odottaisin nyt kovasti tekstiä! Tervetuloa joka tapauksessa! Lähden nyt kuitenkin sohaisemaan äänellä toiseen suuntaan ++Ares
Kirjoittaja Hukka
08.08.2017 11:56:24
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

justy kirjoitti:Treffeistä ei toivottavasti ollut vaaraa, sillä vartija tiesi kohteeni. Eli olisi vartijalta virhe vartioida samaa henkilöä kuin jonka taakse piilouduin.

Eli olimme jo eilen tulleet siihen lopputulokseen, ettei sinun ja vartijan toisensa tietämisestä ole tarpeeksi hyötyä? Itselle ei ollut niin selvää, mutta nyt meni siis se.

jeekaka kirjoitti:Siksi, että toi treffimahdollisuus käytännössä menetettiin justyn tultua esiin. Jos Dr. Alphys ja Undyne olisivat yrittäneet treffejä tänä (tai minä tahansa) yönä, se olisi riskeerannut justyn hengen. Jos vartija olisi vartioinut Jekua, kummankaan kyky ei olisi toiminut ja justy olisi kuollut. Eli pahikset olivat selvästi kartalla tästä.

Aiivan, joo. Mutta siis ei kerro vieläkään mun mielestä pahisten aktiivisuustasosta.

justy kirjoitti:Se mikä Haliman äänessä epäilyttää minua on se, että hänen äänestysviestinsä perusteella hän piti einaria epäilyttävimpänä pelaajana. Eli sattumalta epäilyttävin pelaaja oli pelaaja, jota äänestämällä voisi pelastaa itsensä. Tämä vaikuttaa siltä, että pahis yrittää vaikutta hyvismäiseltä äänestämällä pahista, ei pelastamalla itseään.

Toisaalta eilen kaksi yleisesti pahismaisinta pelaajaa olivat einari ja Halima, joten hänen einarin epäilynsä saattoi olla myös aitoa? Ei se ihan siltä vaikuttanut, mutta saattoi ollakin?
Kirjoittaja Hukka
07.08.2017 10:10:50
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 2 päivä päättyy 10.8. klo 22:00

Näköjään sitten ratkaisin eilisen päivän päättämällä liian myöhään...

Halima kirjoitti:
Hukka kirjoitti:Halimaa en lynkkaisi tänään.
Hukka kirjoitti:Mä nyt taidan sittenkin äänestää Halimaa? ÄÄää. En halua ratkaista tätä kuitenkaan. no joo ++Halima

Ok! Mun onni että sun viesti tuli vähän liian myöhään, mutta en nyt oikein tiedä mitä tästä ajattelisin.

Vähän nyt kyllä loukkaa, että oma ajatusprosessi, jonka mielestäni hyvin avoimesti kirjoitin tänne, ja yleinen keskustelu päivän aikana tiivistetään tuohon. Mutta. Viime hetkillä tosiaan erityisesti justy syillään epäillä Halimaa, piikkisiili logiikalla onko tuo joku pelityyli olla pahismainen ekana päivänä (johon vielä aiemmin uskoin, nyt pitää seurata tilannetta) ja Ares muistutuksella einarin kykenemättömyydestä iltaseurantaan (ei pystyisi tulemaan vartijana esiin) vaikuttivat siihen, että päätin (liian myöhään) äänestää Halimaa. Ja tätä ennen (ja äänen aikanakin) epäröin aika runsaasti.

Violet kirjoitti:
Flowey kirjoitti:Rooli? Mikä rooli?!?

Muistuttaa niin paljon Undertalen Floweysta. Tai siis olet oma itsesi!

Tacodas kirjoitti:Se, että sekä einari äänestettiin pois, että pahikset tappoivat Jekunkin (vaikka sitten kilpenä), puhuu mielestäni vähän sitä vastaan, että pahikset piilottelisivat hiljaisimpien joukossa.

Mä en usko, että tässä tilanteessa Jekun tappaminen ollessaan justyn kilpi kertoisi pahisten aktiivisuustasosta. Voisiko kertoa pahiksista sen verran, että ovat valmiita yrittämään justyn tappamista vartijasta huolimatta? Tai siis miksi itse poistavat mahdollisuuden Dr. Alphysin ja Undynen treffeihin, jolloin vartija ei tee työtään?
Kirjoittaja Hukka
07.08.2017 08:42:41
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

piikkisiili kirjoitti:Musta kuulostaa oudolta, että pelaajalle olisi jotenkin pelityylin takia olla juuri ekana päivänä epäilyttävä.. tai mistä ae sitten johtuisi?

Se on kyllä ihan totta. Mä nyt taidan sittenkin äänestää Halimaa? ÄÄää. En halua ratkaista tätä kuitenkaan. no joo ++Halima
Kirjoittaja Hukka
05.08.2017 20:00:15
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

justy kirjoitti:Hukka, en oikein ymmärrä logiikkaasi. Syyni epäillä ja äänestää Halimaa ovat niin hyviä että pitäisit minua pahiksena ellet tietäisi että olen hyvis? Voisitko avata tätä ajatusta vähän lisää?

Ja siis et äänestä Halimaa, koska vaikka hänen epäilyynsä on hyviä syitä, hänen puolustuksensa oli niin sympaattinen? Onko tuo sympaattisuus siis ainoa syy miksi einari menee Haliman ohi?

Olet ollut niin keskittynyt Halimaan. Nyt olet kuitenkin selkeästi pyytänyt muilta pelaajilta mielipiteitä einarin ja Haliman lisäksi, mikä mielestäni on oikein hyvä (koska tarvitsemme niitä!).

Tällä hetkellä tosiaan syy, miksi ehkä olisin valmis lynkkaamaan einarin mieluummin (mistä en ole varma = en ole äänestänyt kumpaakaan), on se, että Halimalla on historia olla epäilyttävä ensimmäisenä päivänä. En tosiaan tiedä varmaksi ollenkaan.

einari kai äänestää kohta Halimaa pelastaakseen itsensä?
Kirjoittaja Hukka
05.08.2017 19:56:34
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Ja tervetuloa Jeku!

miina kirjoitti:Siitä huolimatta, pakko äänestä tänään, koska huomisesta en tiedä

Tässä pelissä on puhepakko joka päivä, äänestyspakkoja ei ole lainkaan.

einari kirjoitti:Jos Ares on pahis, niin justy kyllä kuolee mikäli pahikset häneen tähtäävät, mutta justyn kuollessa saadaan myös selville, että Ares on pahis, mikä ei ole ollenkaan huono tilanne sekään. :D

Mutta miksi pahikset näin tekisivät? En usko, että varman hyviksen poissaaminen olisi pahiksen paljastumisen arvoista.

Halimaa en lynkkaisi tänään.
einari on varsin mielenkiintoinen hahmo. Pahismaisuuksia näen minäkin, mutta jotenkin tuntuu, että ei ole pahis? Juuri sen takia, että ensimmäisenä päivänä äänestetään niitä pahismaisia hyviksiä ulos ja varsinkin kun einaria epäillään suureksi osaksi viboilla. Kuitenkin jos häntä ei tiputeta, pohdimme hänen rooliaan vielä huomennakin. (Tämä koskee tietysti myös Halimaa, mutta hänen historiansa ensimmäisen päivän ääniharavana taas puhuu hänen puolestaan, mutta einarilla tällaista ei ole puolustuksenaan.)
jeekaka vaikuttaa myös mielestäni mielenkiintoiselta pelaajalta. Kuitenkin nyt pahisvibatteluni johtuvat lähinnä hiljaisuudesta, jolle jo tuli syy, eli viboiltani lähti pohjat pois. Katsellaan.
piikkisiili jatkaa myös pahismaisena, mutta vaikea sanoa. Minulla sellainen mielikuva, että tämä on hänen pelityylinsä.
Ares taas vibattelee lievästi hyvismäisenä. Tuo hyvää pohdintaa peliin ja vaikuttaa vilpittömältä. Pelokkaan kilpi -vapaaehtoisuus ei mielestäni kerro roolista mitään.
Tacodas vaikuttaa myös hyvismäiseltä. Lähinnä vibapohjalta kylläkin.

justy kirjoitti:Einari ja Hukka: tulkitsin jeekakan kommentin äänenvaihdosta koskevan sitä että häntä epäilytti Haliman äänenvaihto einarille, ei sitä että hän olisi ollut vaihtamatta ääntään einarille koska se olisi epäilyttävää. Olen samaa mieltä, että Haliman ääni einarille oli epäilyttävä.

No totta, tämä varmaan oli ajatuksena. Olen myös samaa mieltä Haliman äänestä. Ja perustelet edelleen Haliman pahismaisuuden niin hyvin, että jos et olisi varma hyvis alkaisin epäillä sinua. En tiedä oikein, mitä ajatella. En haluaisi lynkata Halimaa, mutta kun vaikuttaa niin pahismaiselta?

justy kirjoitti:Eli jos teillä on hyviä syitä lynkata joku muu kuin Halima tai einari, kuulisin mielelläni vielä tiivistelmän epäilyistänne.

Ainahan voimme lynkata Tacodasin, joka oli päivän alussa vapaaehtoinen? En pidä sitä varsinaisesti hyvänä vaihtoehtona, mutta mahdollisuus on?

piikkisiili kirjoitti:Halimasta on jäänyt huono maku tässä loppua kohden. Hän ei vastannut kysymykseeni, vaihtaa melkein tyhjästä äänensä einarille ilmeisesti itsensä pelastamiseen ja hänen säälipistekeräilynsä ei vetoa minuun. Ei mulla ennen tällaista fiilistä Halimasta ole ollut. Tyhmältä hänen äänestäminen sinäänsä tuntuisi, koska hän ei tosiaan ole vastannut minulle eikä voi ilmeisesti tänään enää puolustaa itseään.

Jotenkin alan kallistua ehkä sittenkin siihen, että Haliman voisi äänestää nyt pois? Ääää en tiedä.

justyn väliaikalaskut vaikuttavatkin siltä, että einari on putoamassa. (mutta minä olen kyllä poistanut äänen jeekakalta)

Hukka kirjoitti:
Halima kirjoitti:Hei jeekakan epäilijät, huomasitteko tätä:
jeekaka kirjoitti:Huomenta kaikille! Oon kieli pitkällä odottanut pelin alkua, mutta mun aikataulut menikin uusiksi, joten voi olla että eka päivä nyt jää kumminkin vähän epäaktiivisemmaksi mun osalta.


En tosiaan huomannut! Ja jeekaka tuleekin heti itsekin tästä muistuttamaan. Nyt mua epäilyttää einari, joka tuli niin sujuvasti lietsomaan minun epäilyjäni jeekakaa kohtaan... No joka tapauksessa --jeekaka. Uudessa viestissä ei mitään ihmeellistä, jonka vuoksi ääntäni säilyttäisin siellä suunnalla.

Mielestäni einarin pudottaminen on varmaankin tämän päivän paras vaihtoehto? Saamme ainakin tietää yleisesti melko pahismaisena pidetyn pelaajan roolin. Halimakin tietysti samassa tilanteessa, mutta minuun tehosi sympatian haku...
Kirjoittaja Hukka
05.08.2017 19:42:19
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

piikkisiili kirjoitti:Molemmilla kerroilla on ollut sellaista muodollista sovittelua (selittämisen mukaan ympätty kiitoksia ja pahoitteluja ja sanamuotoilut virallisen kuulostavia).

Hauskaa kuulla arviota omasta kirjoitustyylistä :D

Halima kirjoitti:Yritän siis sanoa, että mä oon näköjään aina epäilyttävä eikana päivänä. Eli voisitteko mitenkään antaa mulle aikaa toiseen päivään? Jos vielä silloinkin vaikutan pahismaiselta, niin lynkatkaa pois, mutta tällä aina-ekana-päivänä-pahismainen -historialla on vaan tosi tympeää olla aina se ekan päivän äänimagneetti. Jooko?

Tämä herättää sympatioita Haliman puoleen. En lähde häntä tänään äänestämään.

jeekaka kirjoitti:Tää on todennäköisesti mun illan viimeinen viesti peliin, ja pidän ääneni Halimalla, koska äänenvaihto einarille haiskahtaa pelastautumisyritykselle, ja vaikka olisivatkin pahispari niin kaverin äänestäminen oikeastaan ainoa looginen valinta tilanteessa, jossa alkaa näyttää siltä että jompikumpi on todennäköinen lynkattava.

Mistä näin suuri huoli siitä, miltä oma äänestäminen näyttää muiden silmissä?

miina kirjoitti:Öö, ehkä ajatusvirhe, en tajua itsekään, että miten päin sanat nyt oikein pitäis asetelle. Tarkoitan siis, että piikkisiili ei aiheuta suurempia hyvisvärinöitä, mutta en osaa sanoa että miksi olisi pahismainenkaan. Tuliko se nyt yhtään selkeämmin?

Tätä arvelinkin. Mun mielestä tämä vastaus vaikuttaa ihan vilpittömältä ja että kyseessä tosiaan oli ajatusvirhe (tietysti ajatusvirhe voisi tulla helpommin, jos tietää toisen roolin, mutta en nää sitä nyt erityisen todennäköisenä).

einari kirjoitti:Miten impulsiivisuus ja jeekakan hiljeneminen liittyvät toisiinsa? Tämän jälkeen tökin jeekakan suuntaan, mutta se ei kyllä ollut mitenkään sinun lietsomiseksesi tarkoitettu. :D

En nyt tiedä, haluatko vain toistella kysymystä vai etkö oikeasti nähnyt vastaustani:
Hukka kirjoitti:Tuota en tosiaan ajatellutkaan. Jotenkin itse liitän impulsiivisuuden myös äänekkyyteen, tai ainakin siihen, että uskaltaisi puhua, mutta tämäkin vain lisää hänen pahismaisuuttaan.

Ja joo huomasin kyllä tökkimisen, mutta minusta se vaan vaikutti heti lietsonnalta, koska jos se oli sitä, se onnistui...

Ares kirjoitti:Tässä pelissä miina on taas aloittanut mielestäni paljon varovaisemmin, mikä on hiukan epäillyttävää jopa.

Ymmärrän mitä ajattelet ja olen jokseenkin samaa mieltä, mutta samalla voisin uskoa tuon varovaisuuden johtuneen nyt siitä, että tämän pelin erikoisroolikeskustelu on ollut paljon syvällisempää ja vaativampaa. Itsekin epäilytti kommentoida asiaa, kun en ymmärtänyt.

Aresilta toivoisin myös tarkempaa selostusta luokittelutavasta “en lynkkaisi ainakaan tänään” ja “neutraalit”, koska neutraaleissa oli niitä, joita selkeästi todella pidit neutraaleina mutta myös niitä, joita olisit valmis äänestämään. Eli siis voisitko avata, miksi juuri tällaiset kategoriat, jos niihin oli jotain syytä?
Kirjoittaja Hukka
05.08.2017 19:08:37
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Halima kirjoitti:Hei jeekakan epäilijät, huomasitteko tätä:
jeekaka kirjoitti:Huomenta kaikille! Oon kieli pitkällä odottanut pelin alkua, mutta mun aikataulut menikin uusiksi, joten voi olla että eka päivä nyt jää kumminkin vähän epäaktiivisemmaksi mun osalta.

En tosiaan huomannut! Ja jeekaka tuleekin heti itsekin tästä muistuttamaan. Nyt mua epäilyttää einari, joka tuli niin sujuvasti lietsomaan minun epäilyjäni jeekakaa kohtaan... No joka tapauksessa --jeekaka. Uudessa viestissä ei mitään ihmeellistä, jonka vuoksi ääntäni säilyttäisin siellä suunnalla.

justy kirjoitti:Minä luulen, että pahiksen hiljaisuus/äänekkyys riippuu ihan pelaajan kiireistä ja pelityylistä. Ekan päivän keskustelu on koskenut lähinnä mekaniikkaa, mistä on helppo puhua puolesta riippumatta, jos on puheliasta tyyppiä.

Minä taas jotenkin näkisin, että pahiksena olisi matalampi kynnys jäädä hiljaiseksi, mutta olet toki oikeassa.

justy kirjoitti:Ja Hukka, oletko pelannut viime aikoina jollain sivustolla hyviksenä? Pystytkö linkkaamaan jonkin hyvispelisi?

Ainoa pelikokemukseni on K3:sta vuosilta 2012-2013, enkä ole tietoinen, että noita pelejä pystyisi enää lukemaan (enkä myöskään usko, että pelasin samalla tyylillä). Kissan viikset oli tosiaan ensimmäinen pelini tauon jälkeen, ja siinäkin olin vain varapelaajana.

Sulavasti taas pääsemme peliteknisyyksiin tuossa pelokkaan ja vartijan nimien mietinnässä... Halima aloittaa tällä kertaa, tuo kyllä varteenotettavan ajatuksen mukaan, mutta sellainen on myös justylla. Ajatuksista en sen vertaa osaa sanoa, molemmat vaikuttavat hyviltä. justyn ajatuksiin tosin luottaisin mieluummin itsestäänselvistä syistä.

justy kirjoitti:Kertauksena, mikä tästä tekee siis pahismaista? Lähinnä se, että Haliman prosessi ei tunnu luontevalta. Tuntuu että hän osallistuu keskusteluun ja pyrkii komppailemaan Tacodasin mielipiteitä (ei aiheuta konfliktia), mutta sitten kuitenkin esittää johtopäätöksiä, jotka eivät mitenkään korreloi hänen komppailuidensa kanssa. Haliman hyvisselitys on se, että hänellä on ollut kiire, eikä hän ole siksi ehtinyt kunnolla pureutua esitettyihin ajatuksiin. Tämä on varmasti mahdollista, mutta minusta Haliman pohdinta viesteissä on ollut hyvää ja syvällistäkin, se vain ei ole vaikuttanut hänen lopputulemaansa.

justy jälleen kerran perustelee Haliman pahismaisuuden hyvin, mikä sinänsä saa minutkin kallistumaan siihen, että Halima tosiaan olisi pahis. En ole kuitenkaan tätä ajatusprosessia itse tehnyt, joten tuntuu epävarmalta. En äänestäisi epävarmuuksissani ainakaan vielä tässä vaiheessa.

einari kirjoitti:Vastaan. Sittenhän pelokas (todennäköisesti) kuolee toisena yönä, mutta jos pelokas nyt ottaa kilven, selviää hän ainakin ensi yön kilven avulla, ja sitten seuraavan yön vartijan avulla (ellei vartija kuole heti alkuun, kuten erikoishahmoilla on tapana).

Pelokas ei kuolisi toisena yönä, koska tällöin hän voisi ilmoittaa kilven itselleen (tosin sillä varauksella, että kilpi onkin pahis), riski on tietysti olemassa, mutta kilpi edistää toisenakin yönä pelokkaan selviytymisen mahdollisuutta. Riski kuitenkin on olemassa myös sinun ehdottamassasi versiossa, vai onko sinulla varmaa tietoa, että Ares on hyvis, jolloin justy selviäisi hänet valitessaan?

Halima kirjoitti:Lisäksi Hukka on pelannut tosi saman oloisesti kuin edellisessä pelissään missä oli pahis.
Voisiko tähän vaikuttaa, että tämä on vasta toinen pelini neljän vuoden tauon jälkeen?
Kirjoittaja Hukka
05.08.2017 12:05:00
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Tacodas kirjoitti:Tulihan se Mediapuhujakin sieltä uhoamaan ja hakemaan reaktioita, heh.

Jotenkin omituinen kommentti? (Tai en itse koskaan sanoisi “heh” niin ehkä johtuu vain siitä :D )

Tacodas kirjoitti:Kovin neutraalisti ja "taustalta" pelaavat ovat mun silmään aina defaultina vähän enemmän epäilyttäviä kuin aktiivisesti ja esillä olevat. (En sano, etteikö pahikset voisi olla myös aktiivisia ja esillä - kuitenkin lähtökohtaisesti uskon, että hyvisten on helpompaa ja stressittömämpää olla äänessä ja valokeilassa.) Ja se ehkä einarin viestittelyssä tuli ekana mieleen. Eka viesti tuli kuitenkin jo siinä vaiheessa, kun pöydällä oli kaikenlaista, mutta sen kummemmin mielipiteitä siinä ei paljoa tuotu esille.

Tämän ajatuksen ymmärrän. Näen siis äänestämisen ihan perusteltuna.

Tacodas kirjoitti:Isona syynä siinä on se, että yritän pitää mielen avoinna eri mahdollisuuksille ja pahiskomboille, kun peli on vielä näin varhaisessa vaiheessa. Yksin viesteistä on vielä hankala sanoa yhtään mitään.

Odotatko siis, että saadaan ensimmäinen pahis kiinni, ja sitten vasta alat sanomaan pelaajista jotain? Luulisi, että vähän ennenkin voisi saada irti jotain? Olet toki jo kertonutkin ajatuksiasi, mutta tällä tavallaan peruutat sanomisesi?

einari kirjoitti:
Hukka kirjoitti:jeekaka kertoili olevansa impulsiivinen pelaaja, mutta on sittemmin kadonnut keskustelusta?

Miten impulsiivisuus siihen liittyy? :D Ehkä jeekaka on nyt impulsiivisesti hiljentynyt.
jeekaka kirjoitti:Kerrottakoon nyt tässä, että edellisessä Kylässä pelasin jossain vaiheessa aika aktiivisestikin. Pari huonosti mennyttä pahispeliä sitten söi motivaatiota, ja homma jäi. Oon ollut aika impulsiivinen pelaaja, tässä kun ei kuitenkaan oikeasti kuole, mutta oman tiimin pelin sössiminen ja epäiltynä oleminen tyyliin ekasta päivästä alkaen sitten stressasi vähän liikaa.

...tai ehkä jeekaka säikähti tämän kommentin myötä saamaansa huomiota ja pelkäsi sössivänsä taas tiiminsä pelin?

Tuota en tosiaan ajatellutkaan. Jotenkin itse liitän impulsiivisuuden myös äänekkyyteen, tai ainakin siihen, että uskaltaisi puhua, mutta tämäkin vain lisää hänen pahismaisuuttaan. Nyt siis herättelynä --piikkisiili ++jeekaka

Molemmat pahisvibattavat, mutta hiljainen jeekaka vei nyt äänen.

miina kirjoitti:Ares: Ei vakuuta hyvismäisyydellään muutaman viestin perusteella, mutta en osaa taas sanoa, että mitä käänteispsykologiaa pahis voisi käyttää siinä että suostuu innolla pelokkaan kilveksi. Voivathan he pahiksina siis olla äänestämättä pelokasta. ääh.. niinkö?

Uskon, että pahisAres hakisi tässä hyvisvibaa tarjoutumalla kohteeksi, toisaalta kun kuitenkin on puhuttu, ettei yötapoista välttämättä pysty sanomaan mitään -> Ares ei olisi niin epäilyttävä vaikka jäisi henkiin. Näen siis pahiksenkin aivan hyvin tarjoutuvan vapaaehtoiseksi, mutta en näe toimintaa itsessään pahismaisena, varsinkin, kun hänellä on hyvät syyt tähän.

miina kirjoitti:piikkisiili: Aika neutraali mielikuva jää. En kuitenkaan sanoisi hyvikseksi, mutta en osaa sanoa miksi ei pahiskaan..

Onko tämä vain ajatusvirhe, mutta tuossa viimeisessä virkkeessä ensimmäisessä lauseessa et sanoisi häntä hyvikseksi, mutta toisessa et osaa sanoa miksi EI pahiskaan. Ajatusvirhe vai mahdollinen pahiskaveri?
Kirjoittaja Hukka
05.08.2017 09:39:40
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

justy kirjoitti:Haluan myös tarkentaa sitä miksi pidän häntä hyviksenä. Se ei johdu pelkästään siitä että hän tarjoutui lynkkauskohteeksi, vaan myös siitä että hän lähti rohkeasti ajamaan suunnitelmaa, joka ei ole se perinteisin. Luulen, että pahis-Tacoda ei olisi lähtenyt ajamaan tuota suunnitelmaa hyvisten esiintulosta (tai siis pelkurin esiintulosta), koska vaikka hän olisi nähnyt siinä jonkin selkeän edun pahiksille, hän olisi kuitenkin asettanut itsensä valokeilaan ja riskeerannut sen, että kylä olisi pitänyt hänen suunnitelmaansa selkeästi pahiksen laatimana. Jos sitten taas pahis-Tacodas uskoi että hänen suunnitelmansa oli kyläläisille hyvä, en tiedä olisiko hänen kannattanut sitä esittää pelkästään hyvispisteiden vuoksi.

Oikein hyvä perustelu, kiitos siis ajatuksen avaamisesta. Pidän tätä oikein pätevänä syynä Tacodasin hyvismäisyydelle, saa jopa hänet kallistumaan itsellänikin sinne suuntaan, varsinkin kun justyn ajatteluun voi nyt todella luottaa.

justy Halimalle kirjoitti:Tuo pointtisi ajatusvirheistä on kyllä ihan hyvä. Kun luin viestisi, minusta vaikutti siltä että olit jo ennalta päättänyt vastustaa pelokkaan esilletuloa. Silti pohdit Tacodasin ehdotusta ja löydät siitä hyviä pointteja, mutta tämä pohdinta ei tunnu vaikuttavan mielipiteeseesi. Se ei siis vaikuta aidolta pohdinnalta, vaan näennäisaktiivisuudelta/osallistumiselta.

Mielestäni erityisesti tämä esittämäsi syy tekee äänestäsi hyvin perustellun. Itsellä Halima lisäksi vibattelee pahista, mutta en saa aivan kiinni syistä. En ole itse valmis äänestämään Halimaa pelkästään tämän takia.

justy kirjoitti:Hukan viimeisimmät viestit ovat mielenkiintoisia, ja ne auttoivat huomaamaan etten ole oikein osannut muodostaa mitään mielipidettä piikkisiilistä, vaikka hän on kirjoittanut suht paljon.

Avaisitko tätä ajatusta enemmän? Millä tapaa viestini ovat mielenkiintoisia, ja nyt kun piikkiksen neutraaliuden(?) silmissäsi tajusit, onko hänestä uusia näkökulmia?

Tacodas kirjoitti:2. Olen saanut suht löyhin perustein ja helposti hyvisviboja pelaajilta, ja se on ollut mielenkiintoista omasta näkökulmastani. Etenkin sen taustan tiedostaen, että vain pahiksethan tällä hetkellä varmuudella tietävät ketkä ovat hyviksiä ja ketkä pahiksia.

Juuri tätä mietin itsekin jo aiemmin. Sain kuitenkin justylta hyvän selostuksen hyvismäisyytesi syistä. Kuitenkin joukkoon voi mahtua myös niitä, jotka piti sinua hyvismäisenä heikommistakin syistä (tai vahvemmista, jos siis oikeasti tietävät sinut hyvikseksi ollessaan pahiksia).

Tacodas kirjoitti:On tarttunut eniten Halimaan, jolla on jo valmiiksi yksi ääni justylta.

Missä kohtaa koet, että olen häneen tarttunut? Toisaalta ajatuksesi ymmärrän, koska hän on ollut hyvin paljon äänessä, ja hänen ajatuksiaan olen kommentoinut, koska muiden lähinnä peliteknisyyksistä en niin paljoa ole saanut irti.

Tacodas kirjoitti:Voisin kaivella syitä pilkuista ja pisteistä ja sivulauseista vaikka kuinka jotta epäilyni einarin suhteen kuulostaisi järkeenkäyvämmältä, mutta tosiasia on, että oikeastaan vain "gut-feeling" taustalta epäilen häntä/ saan hänestä pahisvibaa. Kaksi suht neutraalilla tavalla kirjoitettua viestiä, joilla ei ole tarjonnut peliin paljoakaan. Liian mauton, ja siksi epäilyttävä :P

Myös justy saa einarista pahisvibaa. Hänen syynsä näen hyvin vibatteluina (kuten sinunkin), mutta sinä sentään mainitset, että voisit kaivella syitä esiin “vaikka kuinka”. Voisitko siis edes vähän tehdä tätä? Arvostaisin, koska itse näen hänet hyvin neutraalina.

Tacodas kirjoitti:Neutraaleja, vähäsanaisia/vähän viestejä, ja siksi(kin) epäilyttäviä: ...
Epäilyttäviä, puheliaita ja pitää käydä vielä kamman kanssa viestit läpi: ...

Pidän tätä luokittelutyyliä jotenkin sekä huvittavana (koska liian todellinen) mutta samalla myös pahikselle sopivana, kun ei pidä ketään hyvismäisenä. Toisaalta listaus vaikuttaa varsin pätevältä ja lynkkauslista lopussa selvittää tuntemuksia, eli en pitäisi tuota yksityiskohtaa pahismaisena.

Tacodas kirjoitti:Oikeastaan tällä hetkellä veikkaisin eniten, että pahiksemme ovat hiljaisimpien pelaajien joukossa. Ensimmäinen päivä on ollut erikoinen (pelaaja äänestää itseään, erikoishahmo tulee jo esiin, erikoisia taktiikoita pöydällä), ja uskon, että se on saanut pahiksemmekin varpailleen ja varovaisiksi.

Uskon samanlaiseen teoriaan, mutta koska minulle eivät nämä hiljaiset vibattele suuntaan eikä toiseen, en uskalla sinnekään heittää ääntä. Pidän siis äänen piikkisiilellä edelleen.
Kirjoittaja Hukka
04.08.2017 18:08:34
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

jeekaka kertoili olevansa impulsiivinen pelaaja, mutta on sittemmin kadonnut keskustelusta?

justyn ensimmäinen viesti vaikuttaa pitkältä ja hyvin pohditulta, mutta on suurimmaksi osaksi lainausta ja komppailua joillakin lisäkommenteilla ja kysymyksillä. Vähän sellainen olo, että olisi voinut kokeneena antaa enemmänkin omia mielipiteitä? Toisaalta sitten summaus viesti hyvä, lähtee ensimmäisenä äänestämään mielestään pahismaiselta vaikuttavaa pelaajaa. Ja sitä seuraavassa viestissä tuo lisää asiaa mukaan, sellaista mitä häneltä ensimmäisestä viestistä odottelin.

justy kirjoitti:Eli vaikka olen vahvasti eri mieltä, en näe Tacodasin asennetta pahismaisena.

Kuulostaa kuitenkin sopivalta suhtautumiselta pahiskaverille.

piikkisiili sekoilee ilmeisesti ajatuksissaan erikoishahmoista.

piikkisiili kirjoitti:Muutenkin ei varmasn hyviksen tieto erityisemmin auta pelin alussa vaan pelin lopussa. Sitä paitsi pelokas voi aina putoamisuhan alla tulla esille ja silloin toteuttaa halutessaan tuon suunnitelman. Eli pelokkaan suojakerroin itselleen näin pelin alussa ei ole mielestäni suuri. Ainut syy miksi näen että tämä suunnitelma pitäisi tehdä jos se tehtäisiin ekana päivänä on, että välttyisimme häpeältä jos äänestäisimmekin erikoishahmoa.
piikkisiili kirjoitti:Ainakaan aikasessa esiintulossa (aka ekana päivänä) ei olisi sitten samanlaisia riskejä, mutta olen yhä skeptinen saisiko hyvikset silloin hyödyllisiä tietoja vai karkaisiko fokus salateorioihin.

Jotenkin erityisesti nämä kohdat vibattelee minulle jokseenkin pahista? Jotenkin tulee olo, että piikkiksen ajatukset sopisivat enemmän pahikselle (pahiksena toivoi aiemmin esittämäänsä teoriaa?), mutta koska en teknisyyksistä ymmärrä, en osaa oikeasti sanoa, oliko näin. Ensimmäisessä lainauksessa tosin siis erityisesti se, että mielestäni varmahyvis auttaa alussakin! Putoamisuhan alla esiintulo sopisi pahikselle, koska voisi itse tulla esiin erikoisena? Erikoishahmon poisäänestämisessä ensimmäisenä päivänä on muutakin huonoa kuin häpeä (tai tarkoitit varmaan, että hän tulisi esiin, emmekä äänestäisi häntä, mutta esiintulo olisi huono?) Toisessa lainauksessa skeptisenä pysyminen. Mutta siis en oikeasti tiedä. Tällaisia ajatuksia heräsi kuitenkin.

miina on myöntänyt olevansa taustalla lukemassa: “Hmmm, täällä taustalla vaan lueskelen muitten kirjoituksia vielä.” Mikä sinänsä pahismaista, mutta päivän keskittymisen teknisyyksiin takia ok. Olisiko nyttemmin kertynyt ajatuksia pelaajista? Samaa kysymystä voisin heitellä muillekin...

Tekisi mieli äänestää jotakuta teistä hiljaisista/hiljenneistä, mutta äänestän nyt kuitenkin mielestäni pahismaisinta pelaajaa: ++piikkisiili. Nousisiko tästä mitään sanottavaa? :>
Kirjoittaja Hukka
04.08.2017 11:03:15
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

Tacodas kirjoitti:Tuo suht neutraalisti kirjoitettu päätelmäketjusi ja asian muotoilusi pistivät silmään sellaisina, että voisin kuvitella pahiksena kirjoittavani samantapaista kaiken tämän hässäkän keskellä ja ehkä jopa suunnittelevani pahistoverini kanssa jomman kumman meistä vetoavan siihen myöhemmin tarvittaessa - ”hei, Taco kyllä vaikuttaa riskipelaajalta, ja ehkä hän pahiksena oikeasti lähti tosiaan tälle linjalle luottaen siihen, että kyläläiset eivät kuitenkaan lynkkaisi häntä koska se on niin outo taktiikka, ja hän saisi siinä heti alkupelistä varmistettua itselleen hyvisvibat.. ++Tacodas.”

Itse en nähnyt tuota niin pahismaisena, että sen takia äänestäisin (tai muutenkaan riittävänä syynä äänestää vaikka pitäisinkin sitä pahismaisena) mutta ymmärrän mitä tarkoitat. Tuo Halimankin mainitsema "ovien auki pitäminen Tacodasin pahismaisuudelle" on todellakin vain sitä, etten saanut tuosta suunnitelmasta ja toiminnastasi niin paljoa hyvisvibaa kuin monet muut, ja sen halusin mainita. Mielestäni kun sinulle oli annettu hyvisvibaa liian helposta. Eli kyllä, pidän ovia auki Tacodasin pahismaisuudelle, jos asian niin haluaa ilmaista :D

Halima kirjoitti:No ensinnäkin tämän kokoisessa pelissä kaksi yötä on tosi pitkä aika, eli siitä varmasta hyviksestä kolmen pelipäivän ajan on hyviksille huomattavan suuri hyöty, ja toisekseen on hyvin mahdollista, että pelokas selviäisi vielä kolmannestakin yöstä, mikäli vartija on vielä hengissä. Olisi nimittäin todella suuri riski pahiksille lähteä yötappamaan pelokasta minään yönä vartijan ollessa hengissä, kun he eivät voi tietää minä yönä vartija vartioi pelokasta ja minä yönä jotakuta muuta.

Tämän tärkeyttä en ymmärtänytkään aiemmin. Olet tietysti aivan oikeassa. Ja siis tiedän itsekin, etten osaa näitä ajatella, mutta lähdinpä silti yrittämään… Mutta toisin kuin ilmaisit, en varsinaisesti vastusta pelokkaan esiintuloa, tuossa vain pohdin asiaa. Aiemmassa pohdinnassani siihen ehkä vaikutin päätyvän, mutta suoraan sanottuna en tiedä (ainakaan enää). Nyt on esitetty paljon hyviäkin syitä esiintulolle.

Halima kirjoitti:Musta tuntuu, että Hukka tässä miettii enemmän miten pahikset saisivat lisää tietoa, eikä ota juurikaan huomioon sitä, että myös hyvikset saisivat lisää tietoa (mikä mun mielestä on merkittävämpää).

Piikkisiili selitti tätä paremmin kuin minä, tarkoitin nimenomaan tätä:
piikkisiili kirjoitti:Hyvikset ei tiedä mitä tapahtuu, mutta pahikset tietävät-> heillä on etulyöntiasema päivän keskusteluissa.

Toisaalta Halima olet ihan oikeassa siitä, että varmat hyvikset ovat todella tärkeitä, koska he ovat, mutta varmat hyvikset tiedettyään myös pahikset voivat käyttää tietoa hyödyksi juuri piikkiksen selittämällä tavalla.

Halima kirjoitti:justy tekee viestissään saman, mistä epäilee minua. [...] Itse en näe tässä kuitenkaan pahismaisuutta, vaan ennemmin hyvismäisyyttä.

Yritätköhän tässä kääntää hänen epäilyitään hyvismäisyyksiksi? Muutenkin epäilet ihmisiä lähinnä sen perusteella, että he eivät pidä Tacodasta hyvismäisenä? Mä en näe itse-hyviksenä-pitämänsä pelaajan epäilyä suoraan pahismaisena, mutta kai sitä saa ensimmäisenä päivänä epäillä pienistäkin syistä. Nämä asiat hieman aiheuttavat epäilyä, mutta muuten en osaa sanoa Haliman roolista. Muutkaan eivät juuri herättele tuntemuksia puolesta tai vastaan.
Kirjoittaja Hukka
03.08.2017 13:00:55
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

piikkisiili kirjoitti:Uskoisin, että heidän liittoutumisella jo alkupelissä olisi huomionarvoista hyötyä, sillä he pystyisivät auttamaan toinen toistaan selviämään pidempään (toivottavasti loppuunsaakka) hengissä.

Voisitko selittää tätä enemmän? Tulisivatko yksin tai yhdessä esille vai tietäisivät toisensa varmoiksi hyviksiksi, joten pystyvät niin auttamaan toisiaan, vai miten tämä toimisi? Minusta ainakin se, että he tietäisivät toisensa, voisi olla hyödyllistä, vaikka siinä menetetäänkin yksi vartioitu yö. Muuten en osaa sanoa.

Jotenkin kaikki tämä roolipohdinta, jota en oikein jaksa enkä ehdi yrittää ymmärtää tämän paremmin, kuitenkin johtaa ajatuksiani sen puoleen, että mieluusti pelokas pysyisi piilossa. Pahikset kuitenkin tietävät jo itsensä, joten en haluaisi antaa heille yhtään enempää tietoa päästä peliä täysin pyörittämään. Toisaalta hyötyisimme varmasta hyviksestä, mutta esiintulon jälkeen kahden yön päästä pahikset jo pääsevät hänestä eroon? Ellei pahikset uskalla toimia näin nopeasti vartijan pelossa? Toisaalta pelokkaan piilossa pysymistä tukee se, että oikeasti emme pysty päättelemään mitään siitä, vaikka pelokkaan ilmoittama henkilö ei kuolisikaan seuraavana yönä. Koska pahikset voivat ihan itse päättää, kenet he päättävät tappaa.

Aloin sitten minäkin kunnolla tätä pohtimaan, vaikka kuvittelin, etten aikoisi. Menen vaan entistä enemmän sekaisin kaikesta tästä... Mutta muusta aiheesta: kaikki ovat heränneet <3

Monet, ainakin Zey, Halima, justy, einari ja Jitachi, ovat ainakin jollain tasolla lähteneet pitämään Tacodasta hyviksenä/saaneet hyvisviboja tms. Samoin en jotenkin usko, että pahis lähtisi tällaiseen, mutta entä jos sittenkin? En siis oikeastaan uskalla sanoa tämän roolista mitään vielä. Varsinkin kun näin suuri joukko on häntä lähtenyt pitämään hyviksenä, eli mahdollinen pahistaktiikka hyvispisteiden keräämisestä toimi. Sitten toisaalta vaikka häntä pidettäisiin hyviksenä, ei hän välttämättä kuolisi yöllä, mutta kertooko tämäkään siitä, että hän on pahis, vai vaan osana pahisten juonta? En mä tiedä! En muistanutkaan näitä kaikkia käänteis-käänteispsykologioiden miettimisiä juonareista…

Mietin, että osaisiko noista Tacon-hyviksenä-pitävistä sanoa mitään tämän asian perusteella? Heitä kun on kuitenkin jo se viisi, mutta itse en nää tuossa mitään ihmeellisyyksiä.
Kirjoittaja Hukka
02.08.2017 18:45:31
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 5.8. klo 21:00

justy kirjoitti:Mitä mieltä olet Tacodasin ehdottamasta taktiikasta pelkurin ja vartijan käyttöön?

Mä olen aivan hämmentynyt näistä peliteknisyyksistä enkä siis todellakaan osaa sanoa mitään tuohon Tacodasin suunnitelmaan tai kenenkään muunkaan ehdottamiin vaihtoehtoihin… Lähinnä mä näen Tacodasin liikkeen räväkkänä sekä omituisena (en tunne Town of Salem -pelejä), huomaamisen arvoisena siis. Aion katsoa, miten tämä päivä etenee, mutta uskon äänestäväni ihan perinteisesti pahismaisinta pelaajaa, jos sellainen ilmenee, mutta ainakaan vielä en saa peliteknisyyksien läpi juuri minkäänlaisia tuntemuksia pelaajista… Aion vielä käydä niitä läpi ja katsoa, selkeytyykö tekniset teoriat tai pelaajat mielessäni.

(Ja justy, mitä +1 tarkoittaa?)
Kirjoittaja Hukka
02.08.2017 10:20:04
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 4.8. klo 21:00

Minne on hävinnyt ajatus pahisten saamisesta kiinni? Mä itse ainakin äänestäisin pahismaisimman pelaajan pois enkä vapaaehtoista tavista (onko hän edes tavis?). Sillä tavalla pahikset vaan on lähempänä voittoaan. Oonko mä vaan liian naiivi kuvitellessani, että pahiksen voi saada kiinni jo ekana päivänä (ja että erikoishyvikset eivät oikeasti ole poikkeuksetta lynkkautumassa ensimmäisenä päivänä)?

jeekaka etsiskeli sympatioita ensimmäisessä viestissään ja Halima toteaa sen kuulostavan hyvistelyltä, mutta saa siitä silti hyvisvibaa?

Tacodas korostaa tavikseuttaan kovasti ja on jopa valmis uhraamaan itsensä pelin vuoksi. Kova halu varmistella omaa rooliaan?
Kirjoittaja Hukka
01.08.2017 17:03:18
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 4.8. klo 21:00

Halima kirjoitti:Ainut millä tästä strategiasta saataisiin hyötyä (ainakaan mun ajatuksenjuoksulla juuri nyt) olisi se, jos pelokas tosiaan valitsisi ihmiskilvekseen pahiksen -> tällöin pahikset eivät uskaltaisi tosiaan tappaa pelokasta, jolloin voitaisiin tehdä johtopäätöksiä pelaajien rooleista.

Tässä ilmeisesti oletat, että Dr. Alphys tulee esiin ja ilmoittaa, kenen taakse piiloutuu, kuten Tacodas ehdotti? Vaikka aiemmin toteat, että “mikäli erikoisrooli ei ole vaarassa lynkkautua päivällä, ei kannata tulla esiin". Eiväthän pahikset saa yönimiä tietää muuten. Eli erikoishahmoissa ei ole aivan niin paljoa taktikointia, vaan enemmän kyse siitä, mitäköhän ne uskovat minun laittavan yönimenä tänään ja mitäköhän ne laittavat yönimekseen sen perusteella, mitä minä laittaisin, jne vaikka kuinka pitkälle, eli paljon hypoteettisempaa...
Kirjoittaja Hukka
01.08.2017 14:31:44
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Re: Undertale 1 päivä päättyy 4.8. klo 21:00

Moikka! Voisiko joku kokeneempi pelaaja analysoida noita erikoishahmoja? Täysin uusia hahmoja minulle. Vartija on tietysti avuksi, mutta onko pelokkaan tehtävä sekoittaa pahisten peliä ja toisaalta hillitä vartijan voimaa? Entä mitä mediapuhuja tarkoittaa pelille?
Kirjoittaja Hukka
01.08.2017 08:05:15
 
Keskustelualue: Hautausmaa
Aihe: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.
Vastaukset: 228
Luettu: 4206

Paluu: Undertale, hyvisten voitto! Alamaailma pelastunut.

cron