Kylän historia

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Poissa käytöstä
Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Kylän historia

Kylän historia

Viesti Kirjoittaja Sukka » 08.07.2017 20:12:34

Mistä kaikki alkoi...

Alussa oli Kuolonsyöjäpeli. 2.4.2006 viisi erään nettifoorumin käyttäjää sai yksityisviestin. He olivat 39 muun kanssa ilmoittautuneet mukaan foorumilla alkavaan juonittelupeliin, mutta nämä viisi oli arvottu pahisporukaksi. Kanelitanko, Retiisi, chiblu ja Windy oli arvottu pahiksiksi ja Evey joukon jatkoksi petturiksi heitä avittamaan. (Ja kyllä, oli hienosti tasapainossa tämä peli med 39 hyvistä ja 5 pahista :P Älkää kokeilko tätä kotona.)

Kukaan pahiksista ei ollut pelannut juonareita ennen netissä, kenelläkään ei ollut yhtään mitään hajua mistään, mutta hauskaa oli ja kun vauhtiin päästiin, tajuttiin pelien ja kieroilun ihanuus.
Pahisporukan kaksi eniten pälpättävää jäsentä eli Windy ja Evey lynkattiin melko nopeasti ulos pelistä - joskaan ei ennen kuin oli vähän juoksutettu hyviksiä ennustajaa esittämällä ja aiheutettu sillä vapaamuurarin, luotiliivien ja oikean ennustajan sekä useamman muun viattoman kuolema sekä melkoista draamailua ja yleistä kaaosta 0:) Ah, good times. Ja voitettiinhan se peli lopulta.
... mutta kun pelistä oli lennetty ulos, iski pelinpuute. Koska foorumi, jossa peli pyöri, oli oikeastaan ihan muille asioille omistettu eikä siellä ollut mahdollisuutta alkaa enemmälti pelejä pyörittää, pudonneet pahikset keksivät idean kokonaan juonareille omistetusta foorumista.

Enter Kylä 2.5.2006.
... ja foorumin nimeksi piti alunperin tulla jotain muuta, "Kylä" oli vain työnimi, ja oikeasta nimestä piti järjestää kilpailu myöhemmin (kyllä me vielä joku päivä se tehdään... ehkä... jos raaskimme luopua rakkaasta nimestä... eli oikeastaan aika varmasti ei :P)


Pieni kronologia

2006

Toukokuu 2006
2.5.2006 Windy ja Evey perustavat Kylän. Tämä on foorumin teh virallinen synttäripäivä, jota juhlitaan joka vuosi kakuin ja lynkkajaisin. Nykyinen foorumi on Kylän neljäs inkarnaatio. Edelliset olivat:
- K1 (Kazorumin Kylä) oli hyvin, hyvin lyhytikäinen, lähinnä foorumipohjan epävakauden takia, ja sitä ei muista kukaan (paitsi Ev).
- K2 aka Vanha Kylä (2006- tammikuu 2009) Ensimmäinen kunnolla käyntiin pyörähtänyt inkarnaatio. Laajeni alun 4:stä alueesta lopussa 13:een ja kaikkiaan 127 pelattuun peliin. Sijaitsi edelleen ilmaisdomainilla Createphpbb:n huomassa ja kävi loppua kohden todella rasittavaksi epävarman toimintansa ja bugisuutensa takia...
- K3 aka. Maksullisen domainin Kylä (Tammikuu 2009 - Joulukuu 2013) Kylän tähän menneessä pitkäaikaisin inkarnaatio. Kylässä pelattiin noin 168 peliä. Foorumilla oli myös oma wikinsä ja muita palveluita (kuten EPPA). Tämä foorumi lopetti toimensa epäaktiivisuuden ja kohonneiden domainhintojen takia.

19.5 - 4.6. Kylän ensimmäinen peli Mindin Minikuolonsyöjäpeli. Peli on samalla ensimmäinen minipeli. Hyvikset voittivat, mitä voitaneen pitää hyvänä enteenä foorumin tulevaisuudelle. ;)
20.5. Kylän ensimmäinen peruspeli Donin Ihmissusipeli pyörähtää käyntiin.

Kesäkuu 2006
Kylän ensimmäinen oma logo. Tämän ajan Kylässä oli myös aika minimalistisesti osastoja nykyiseen nähden...

Heinäkuu 2006
17.7.2006 Shoutbox eli tuttavallisemmin mölyloota ilmestyi Kylän päävalikkoon
26.6.– 24.7. Eveyn Feeniksin surulaulu. Ensimmäinen Kylässä pelattu kokeellinen ja ensimmäinen teemapeli, jonka uudistuksista tuli niin suosittuja, että niistä tuli melkein välittömästi uusi oletus. (Uusi äänestyssyteemi eli ääntä saa vaihtaa, varanimikäytännöt, kokeelliset hahmot, teemat jne.)
05.07.06 Herra Ei Kukaan alkoi ensimmäisen kerran epäilyttää niin paljon, että sai äänen. Tulevina aikoina Herran epäilyttävyys kasvoi ja kasvoi, häntä lynkattiinkin monta kertaa – mutta hän ei ollut ikinä pahis :( Kunnes viimein hänen äänestämistään vastaan tehtiin sääntö.
18.7.2006 Ensimmäinen antiaktiivi potkaisee pelissä tyhjää. Tästä riesasta ei olla sitten sen jälkeen eroon päästykään...
28.7.-27.8.2006 Amialen Terroristipeli. Ensimmäinen ingamepeli, jossa pj vihjaili syyllisistä. Muistetaan myös kattotiilistä.

Elokuu 2006
4.8.-17.8.2006 Takazen Teematon paripeli I. Ensimmäinen paripeli (ja muutenkin ihan legenda.) Muistetaan erityisesti pelinjohtajan ingameista ja leimasimista.
17.8.2006 Pizzeria, yleiskeskustelun osasto perustetaan

Syyskuu 2006
2.9.2006 Kylä saa oman irc-kanavan (hetkellisesti #Kylä ja pian ääkkösten säikäyttämänä nykyinen #juonittelupelit Quakenetissä) by Vipza
10.9. - 30.10.2006 Kuparikolikon Hovi, ensimmäinen kuningashahmon sisältänyt peli.

Lokakuu 2006
Kylän ensimmäinen miitti järjestetään Helsingissä. Ohjelmassa livemafiaa ja levotonta menoa sekä syömistä. Kylä-kyltistä hajosi keppi :( Mutta kivaa oli! ^_^
Tämän jälkeen miittejä on järjestetty toistuvasti Helsingin lisäksi Oulussa ja lisäksi hajanaisesti myös Turussa, Tampereella, Lahdessa ja Kuopiossa. Kylän kalenterivuoden ainoa varsinaisesti säännöllinen miitti on Synttärimiitti huhtikuun lopussa / toukokuun alussa Helsingissä, muuten miittejä järjestetään, kun joku sellaisen pistää pystyyn.
Hejsansaan, Kylän virallisen lehden, 1. numero ilmestyy.

Marraskuu 2006
5.11.2006 Ensimmäinen KEPPIgaala, juontajat Tanis ja Takaze. Muistetaan erityisesti gaalaa edeltäneestä arvuuttelusta, mitä salaperäiset kirjaimet KEPPI oikeastaan tarkoittivat, juontajistaan sekä kalsarishowsta.
Kylässä järjestetään vuosittain KEPPI-gaala (Kylän ErikoisPystit Palkinnoksi Ihmekäyttäjille), jota edeltää yleisöäänestys. Ja tässä äänestyksessä ei lynkata ketään, vaan voittajille jaetaan useissa kategorioissa palkintoja hyvästä pelaamisesta tai muusta touhuilusta foorumilla. Ensimmäinen KEPPI-gaala järjestettiin marraskussa 2006, Kylän puolivuotispäivänä, mutta sittemmin siitä on tullut vain tasavuosin, Kylän syntymäpäivän läheisyydessä järjestettävä tapahtuma.
Itse gaala järjestetään foorumin irc-kanavalla ja gaalassa on perinteisesti kaksi juontajaa.
Gaalan jälkeen 1. irkkipeli kanavalla Windyn vetämänä.
9.11.2006 – 19.1.2007 Eveyn Rikkumaton vala, ensimmäinen salaisen roolilistan ja kaikki hahmot erikoisia sisältävä peli. Sekä vuohia ja luultavasti pisimmät ingamet Kylässä tähän asti (n. 57 000 sanaa).
Peli muistetaan myös yhä voimassa olevasta ennätyksestään nopeimmin täyttyneenä pelinä: 2 min 50 sek (27 pelaajaa).
21.11.2006 Teatteri-osasto perustetaan

Joulukuu 2006
1.12.2005 Animaagi/luotiliivit marssitetaan selkä seinää vasten ja lynkataan pois sallittujen erikoishahmojen listalta. Kaikki mielekkään pelaamisen kannattajat hurraavat. \o/

2007

Tammi-helmikuu 2007
3.1.2007 Sukka eli ylläpidon virallisia asioita hoitava yhteistili syntyi
7.2.2007 Nuotiopaikka, Kylän irc-kanavan oma osasto ja ircpelien hautuumaa perustettiin

Maalis-huhti-toukokuu 2007
Miitinkävijöitä maaliskuulta ja toukokuulta Kylän miiteistä: Mandariini, jota pelastettiin tietyömaalta ja joka kivettyi sittemmin sekä Pähkinä, jolla oli pelottava virnistys
Kylän Erittäin VirallinenLogokilpailu, johon lähetettyjen töiden joukosta valittiin voittajaksi lopulta Teetahran taiteilema Kylän nykyinen logo Myöhemmin käyttöä tuli myös Gawdin työlle Wikilogon ominaisuudessa.
Kylän synttäripeli Eloon?!, pj:nä Exit. Pelissä seikkaili hahmoina Kylässä aiemmin pelatuissa peleissä kuolleita henkilöitä.
6.5.2007 Kylä 1 vuotta! KEPPI-gaala. Juontajat Takaze sekä viidessä minuutissa enenn Gaalaa mukaan shanghaijattu salapersoona BaaOmelet, joka aloitti mysteerijuontajien tradition. Gaalan jälkeen pelattiin peli, jossa arvailtiin BaaOmeletin henkilöllisyyttä. Määkivän omeletin metsästys.

Kesäkuu 2007
11.6.2007 Taiteilijakoti, Kylän hengentuoteosasto perustetaan kansanäänetyksen tuloksena.

Elokuu 2007
27.8. - 12.9.2007 Tuulensiskon Anonyymit juonittelijat, ensimmäinen anonyymipeli. Sittemmin anonyymipeleistä on kehittynyt jo useampikin variantti.

Marraskuu 2007
Mini-KEPPI. Juontajat Windy sekä mysteeripesoona LilBruce (Kae)

Joulukuu 2007
Joulukuussa Kylässä ihmeteltiin Joulumafiosoa, joka ilmestyi kilpailevan tonttumafiansa kanssa paikalle piristämään kaikkien joulunodotusta joulukalenterillaan. Kalenterissa mm. tehtiin jouluisia avatareja, nautittiin joulumafioson tunnelmalliselta tarinasta vuodenajoista, selviteltiin YA:n murhaa ja kehiteltiin kyläisiä versioita tutuista joululauluista. Vai miltä kuulostaisi "Kulkuset" uutena versiona:
Hirsipuu, hirsipuu / tuuless' narahtaa / Kylän pikku ryökäleet / Ne hiljaa kikattaa
Rekehen, rekehen / Ruumiit nostetaan / Lumi alla uhrien / Se kauniist' punertaa
On Oikeustalo lämmin / Kun sinne tungetaan / Nyt kyläläiset syyttää / Ja yhden lynkkaa taas
Hyvältähän se kuulostaa!
5.12.2007 Propagandatoimisto-osasto perustetaan.
7.12.2007 Mizar / uine liittyi YA:han
9.12.2007 Kylän ensimmäinen Shoutboxpeli

2008

Aprillipila 2008: Foorumin teema vaihtuu Travianiksi. Kaikkihan me siitä tykätään? :>
Lisäksi 15.3.-1.4.2008 Pahikset karkuteillä. Aprillipeli.

Toukokuu 2008
Kylä 2 vuotta! KEPPI-gaala. Juontajat Windy ja mysteeripersoona MissKylä2008 (Sidarana) Muistetaan erityisesti gaalan lopuksi annetusta ilmoituksesta, että foorumi muuttaa omalle sivutilalle. Mutta siinähän sitten vielä kesti hetken...
Synttärimiitissä oli runsas osanotto, ja livemafiapelipienipyöri. Uusi, paranneltu kyltti kiteytti Kylästä jotakin olennaista + miitin terveiset niille, jotka eivät päässeet paikalle

Heinäkuu 2008

Joulukuu 2008
Hirsipuu, hirsipuu, tuules narahtaa~ Kylän joulukalenteri viihdytti jälleen joulunodotuksessa. Tällä kertaa kalenterissa mm. leikittiin lumisotaa, keksittiin joulustressinkiertovinkkejä ja opastettiin kylätyyliin tekemään tylsän piparkakkutalon pihaan vähän vähemmän tylsä piparinen hirsipuu
Kylävihko lähti liikkeelle, ja kierteli kyläläisten keskuudessa huhtikuuhun 2009 asti, jolloin hukkui teille tietymättömille... Muutama sivu ehdittiin kuitenkin sitä ennen scannata talteen.

2009

Tammikuu 2009
23.1.2009 Kylä muutti nykyiseen paikkaansa. K3:n aika alkoi :>
Foorumin kasvettua ja ilmaispalvelujen käytyä muutenkin tosi tosi tosi rasittaviksi ja debugerroreita tunkeviksi Kylä muutti ihka omalle domainilleen. Samalla foorumi sai rinnalleen juonittelupelitietojen ja teorian säilytyspaikaksi KyläWikin, jolle logoksi valittiin vanhan logokilpailun eräs kunniamainintatyö Gawdilta. Samalla foorumin teemat uudistettiin ja fooruminkin logo vaihtui värilliseksi.
Tämä muutto olin huomattavasti edellistä työläämpi, koska edellisen foorumin tiedostoja hautonut taho ensin vetkutteli puoli vuotta ja lopulta päätti, ettei anna ollenkaan dumppitiedostoja (ainaskaan ennen vuotta 2050) ja kaikki piti kopioida käsin :)) Onneksi Kylästä löytyi monta ihanaa uhrautujaa, jotka autttoivat erityisesti vanhojen pelien siirrossa. Tälle projektille perustettiin omat vinkkitopicit ja jopa oma kanava #jp-muutto.

Helmikuu 2009
Uuden Kylän ensimmäinen peli (Muuttopeli eli Ei Kylä(stä) selviä hengissä, pj:t Kettu, Evey ja Vipza) alkoi. Peli oli iso, 44 pelaajaa, ja siinä yritettiin lynkata createphpbb:n laskuun toimivia pahiksia. Jotka valitettavasti voittivat pelin, mutta unohdetaan se seikka nyt...
21.2.2009 Windy eläköityi YA:sta

Huhtikuu 2009
1.4. Aprillipila: Rahat ovat lopussa! Foorumi muuttuu maksulliseksi!!! Sinulta laskutetaan 1,25 € aina, kun putoat antiaktiivisuuteen (sis. Alv 22 %)!
Ja jos tässä ei ollut riittävästi, lisäksi tuli vielä muutama uusi KEPPI-kategoria. Miltä kuulostaisivat Huonoimman pelinjohtajan, pahimman antiaktiivin, panikoivimman pelaajan ja kylähullun kategoriat (no, aika hyviltä osa, koska lopulta yksi valekategorioista eli Pullasorsa tuli niin suosituksi, että se otettiin oikeaan gaalaan mukaan...)

Toukokuu 2009
Kylä 3 vuotta! KEPPI-gaala. Juontajat Getorick/Kettu ja mysteeripersoona Aia (keira) Muistetaan erityisesti rasittavista netspliteistä ja siitä, että Vanhan Kylän viimeisen pelin siirto saatiin valmiiksi 2 tuntia ennen gaalan alkua. Wo-hoo! Eihän siinä mennyt kuin vuosi siitä, kuin ilmoitettiin muutto alkaneeksi :>)
Synttärimiitissä pelattiin "Hupsista, joku pitää tappaa!"-peliä...

Heinäkuu 2009
Taiteile Kylälle teema! -kisa, jossa käyttäjät saivat itse tehdä ehdotuksia Kylän uusiksi teemoiksi. Yleisöäänestyksen voittajaksi päätyi piikkisiilin ”Hämärää”, joka otettiin käyttöön Kylässä.

Elokuu 2009
Kyläläiset saivat mahdollisuuden tunnustaa värejä hankkimalla toisen Kylän omista rintamerkeistä. Rintamerkeistä tehtiin joukkotilaus ja niitä postiteltiin ja jaeltiin miiteissä pitkin maata. Koska pitkällisten äänestystenkään jälkeen ei saatu päätettyä, valmistetaanko merkkejä Foorumi- vai Wikilogolla, päädyttiin lopulta molempiin.
14.8.2009 Surumielinen liittyi YA:han

Loka-Marraskuu 2009
Kylässä järjestetään Syysvapaamuurarisirkusaktiviteettipuuhastelu, joukkueittain pelattava kisa, jossa suoritettiin erilaisia tehtäviä, mm. tarkistettiin peliä ("Ooh, Bridge!"), tulkittiin Kylä-zen-lauseita (Älä katso vuoret, joilla on hiirillä), mitattiin tietoja Kylätriviassa ja pudotettiin kanssakisaajia tahomapelistä.
Voittajiksi selviytyi lopulta joekkue Lumitiaiset (Nahraza, Zerra ja ulvovasusi).

2010

Tammikuu 2010
10.1.- 20.1. Surun Aloittelijapeli I. Ensimmäinen aloittelijapeli.

Huhtikuu 2010
1.4. Aprillipila: Yhtenäistetty mafia (mafioso1, mafioso2, mafioso3...) + ”iloisen värinen” tausta :) Eihän kellekään tullut päänsärkyä tai mennyt mikään sekaisin? Hyvääää...
10.4.2010 Mizar/ Uine eläköityi YA:sta

Toukokuu 2010
Kylä 4 vuotta! KEPPI-gaala. Juontajat Adhara ja mysteeripersoona Mysteeri (Flyra)

Kesäkuu 2010
EPPA (Ensimmäisen Päivän PuheenAihe generaattori) ilmestyi piristämään pelien ensimmäisiä päiviä ja lynkkaamaan niiden hiljaisuutta :>

Syyskuu 2010
5.9. Kylästä ilmestyi pieni Cameronin kirjoittama juttu sanomalehti Kalevassa

Joulukuu 2010
Haluatko kylähulluksi? -aktiviteetti valloitti Kyläsirkuksen.

2011

Huhtikuu 2011
1.4. YA on erotettu! Kylä muuttuu demokraattiseksi ja äänestää uudesta YA:sta -aprillipila :>

Toukokuu 2011
2.5. Kylä 5 vuotta! :> Keppi-gaala, jonka juontajina Cameron ja PIZZAkuski. Tavallisten palkintojen lisäksi jaettiin 5-vuotispalkinnot koko Kylän historian legendaarisemmille peleille.

Joulukuu 2011
Kylän lynkkailuntäytteinen joulukalenteri teki paluun parin välivuoden jälkeen.

2012

Helmikuu 2012
Kylän teemat uudistettiin :> Uusien nimet ovat peräisin sopivasti juonareiden hahmoilta. Onko suosikkisi ennustaja, tavis, vapaamuurari, pahis vaiko peräti superhypermegahyvis?

Huhtikuu 2012
1.4. 'Kylä'-työnimi on viimein päätetty poistaa ja foorumin nimi vaihtaa demokraattisen äänestyksen jälkeen! Eikös Cosa Nostra kuulostaisi hyvältä - ja tähän sopivasti kaikkien osastojen ja nappien vaihtaminen italiaksi? ;) Italia-innostuksenkin voittivat kuitenkin luontoa ja suomalaisuutta korostava Keitele ja Google trendsin kuumia hakusanoja (ja sitä kautta mahdollisia uusia käyttäjiä!) kosiskeleva nouseva poliittinen tähti Paavo Väyrynen, jotka tulivat äänestyksessä tasoihin. Yhden loisteliaan päivän ajan Kylällä oli uusi nimi ja sopiva logo.
Melkein harmi että kyse oli vain aprillista ;)

Toukokuu 2012
Kylä 6 vuotta! :> Keppi-gaalan juonsivat tällä kertaa einari ja Viikatemies.

Joulukuu 2012
Perinteinen joulukalenteri ilahdutti jälleen.

2013

Huhtikuu 2013
1.4. Kasvavan antiaktiivisuuden tähden Kylä lopettaa kesäkuun alussa! ;_; No, tällä kertaa kyseessä oli vain aprillipila onneksi... :)

Toukokuu 2013
Kylä 7 vuotta! Keppi-gaalan juontajina hääräsivät Zey, Suru ja BaaOmelet (joka ketku kirmasi niityille ennen kuin ehdittiin edes pitää henkilöllisyydenarvauspeliä!)

Syyskuu 2013
Kylän kolmas inkarnaatio päätettiin lopettaa aktiivisuuspulan takia :( (ei sisällä sillejä). Siirtymistä ilmaisdomainille mietittiin.

Marraskuu 2013
15.11: Kylän neljäs versio ilmaisdomainilla on virallisesti avattu!
15.11: Evey ja Suru eläköityvät YA:sta muuton yhteydessä. Zey ja Mus liittyvät YA:han.

Joulukuu 2013
Joulukalenteria sai jälleen kerran seurata.

2014

Huhtikuu 2014
1.4. Rakkauden etsiminen on tärkeää, joten Kylä alkoikin toimia Treffitoimistona! ♥ Rakkauden etsijöiden pettymykseksi muutos osoittautuikin aprillipilaksi. :(

Toukokuu 2014
Kylä 8 vuotta! Keppi-gaalan juontajina vipelsivät tällä kertaa Raegan ja Pastalautanen.

2015

Huhtikuu 2015
1.4. Oli jos jonkinmoista sääntöjen muutosta ilmassa. Puututtiin muun muassa kyläläisten nimimerkkeihin, avatareihin ja allekirjoituksiin, sekä perustettiin mafiaan uusia virkoja kuten ylitarkistaja ja ylipelimode. Kyläläisten helpotukseksi sääntömuutokset paljastuivat kuitenkin aprillipilaksi.

2016

Huhtikuu 2016
1.4. Pidettiin tiedotustilaisuus, jossa kerrottiin, että Kylä siirtyy erilaiseen rekisteröitymis- ja kirjautumissysteemiin. Tästä lähtien kyläläisten tuleekin käyttää pankkitunnuksiaan toimiessaan Kylässä. Kaikkien PSTA-järjestelmään ihastuneiden pettymykseksi koko asia paljastui aprillipilaksi. :(

Joulukuu 2016
6.12. Heräteltiin keskustelua Kylän tulevaisuudesta. Hiljaiselta näytti.

2017

Tammikuu 2017
21.1. Päätettiin Kylä lopettaa. Lopetuspäivämääräksi sovittiin 2.5, Kylän syntymäpäivä, jotta kyläläisillä olisi aikaa kerätä kaikki tarvittavat tiedot talteen.

Huhtikuu 2017
5.4. Kylä sai kutsun ensimmäistä kertaa mukaan Mafia Championships -kilpailuihin.
12.4. Halima valittiin Kylän edustajaksi mestaruupeleihin ja Zey oli varalla.

Toukokuu 2017
Mafia Championships -kilpailuun pääseminen elvytti Kylää sen verran, että ylläpito päätti siirtää Kylän lopettamisen hamaan tulevaisuuteen.
18.5. Halima äänestettiin Mafia Championships -kilpailujen karsintapelistä suoraan finaaliin.

Kesäkuu 2017
26.6. Mus eläköityi ylläpidosta ja Zeyn rinnalle uusiksi ylläpitäjiksi tulivat Jitachi ja Halima.

Heinäkuu 2017
Heinäkuussa oli ensimmäinen syklinen eli kuukauden peli.
x.7. Kylässä tehtiin paljon erilaisia muutoksia. Jaettiin Tulevat pelit kahtia, tehtiin Kylälle nettisivut ja siirryttiin varanimisysteemiin. Myös muita pienempiä muutoksia tehtiin.

Ylös

cron