Tiedotettavat asiat

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
BBCode on Käytössä
[img] on Käytössä
[flash] on Poissa käytöstä
[url] on Käytössä
Hymiöt ovat Poissa käytöstä
Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Tiedotettavat asiat

Re: Tiedotettavat asiat

Viesti Kirjoittaja Zey » 26.06.2018 20:41:57

Taas muutoksia on tapahtunut Kylässä. Tällä kertaa muutoksia kokivat lakikirjan osastojen säännöt, uudelle kyläläiselle -topic, tulevat pelit -topic ja pelinjohtajan säännöt ja ohjeet. Jos siis luet ne uudestaan, niin loppu viesti on turha lukea. Tässä viestissä on kuitenkin koottu mitkä kaikki asiat muuttuivat ja pääpiirteittäin miten. Ihan kaikkea ei siis tästä viestistä löydy, mutta hyvän yleiskuvan tämän pitäisi antaa.

Tällä kertaa yhdistimme Tulevat sivupelit ja Tulevat kuukauden pelit takaisin yhdeksi Tulevat pelit -topiciksi. Viime päivityksessä jaoimme pelit sivupeleihin ja kuukauden peleihin. Nyt vuoden kokeilun jälkeen olemme päättäneet palata takaisin yhdistettyyn Tulevat pelit -topiciin, sillä Kylän aktiivisuus ei ole kasvanut tarpeeksi, jotta sivupelejä voitaisiin säännöllisesti pitää. Käytännössä tämä yhdistyminen ei aiheuta paljoakaan eroa siihen, miten olemme toimineet, lähinnä ajatuksena on tehdä pj:tä helpottava muutos, kun ei tarvitse enää miettiä kumpaan tulevien pelien topiciin pelinsä laittaa. Edelleen Kylässä siis on kuukauden pelejä (aikataulutetut pelit), joiden ilmoittautumisaika on 1. – 10. päivä ja alkamisaika 12. päivä, sekä sivupelejä (aikataulutettujen pelien välissä olevat pelit), joiden ilmoittautumisaika on 7 päivää. Nyt pelin säännöt ei enää vain vaikuta siihen, onko peli sivupeli vai kuukauden peli, vaan pelkästään pelin ajankohta.

Aikaisemmin Tulevat sivupelit ja Tulevat kuukauden pelit -topiceihin on saanut sama pelinjohtaja laittaa yhteensä 4 peliä, joista maksimissaan 3 peliä on saanut olla samassa topicissa. Nyt topicien yhdistyessä pelien yhden pelinjohtajan pelien maksimäärä Tulevat pelit -topicissa on 4 peliä.

Aikataulutettujen pelien yhteydessä voi edelleen pitää äänestyksiä ennen ilmoittautumisajan alkamista, kun taas aikataulutettujen pelien välissä olevien pelien yhteydessä pidettävät äänestykset ei ole toivottavia. Tämä johtuu siitä, että yleensä pelien kysyntä on juuri silloin suuri ja tarkoituksena on saada aikataulutettujen pelien välinen peli mahdollisimman nopeasti tarjolle ja alkamaan. Kuitenkin pelinjohtajien tulee tehdä päätös äänestyksen pitämisestä jo pelin kirjoitusvaiheessa, jotta pelin tarkistuksen yhteydessä voidaan tarkistaa myös äänestyksessä olevat vaihtoehdot. Jos siis esimerkiksi haluat pitää pelisi yhteydessä äänestyksen vaikkapa pelissä käytettävästä äänestystavasta, tulee äänestyksen vaihtoehdot ilmaista jo pelin säännöissä. Poikkeuksena tähän on äänestyskohteet, jotka eivät vaikuta pelin tarkistukseen (esimerkiksi jos haluat äänestyksen siitä, mikä tarkistetuista peleistäsi menee ilmoittautumisvaiheeseen tai minkä aiheinen ingame pelissä on).

Myös ilmoittautumisvaiheen lupaan vastaamiseen haluamme kannustaa. Tästä lähtien siis mikäli pelinjohtaja ei vastaa kahteen peräkkäiseen ilmolupaan (eli viestiin, jossa pelinjohtajalle tarjotaan mahdollisuus vetää peli), tippuu pelinjohtaja pelinjohtojonon viimeiseksi. Edelleen, mikäli et halua/pysty vetämään peliä, kun sinulle ilmolupaa tarjotaan, siitä ei seuraa mitään, kunhan vain vastaat viestiin ja kerrot kieltäytyväsi.

Muitakin pelinjohtajajonon järjestykseen vaikuttavia muutoksia tehtiin. Tästä lähtien, jos pelinjohtajan peli täyttyy ja menee peluutukseen asti, pelinjohtaja pysyy jonon hännillä niin, että pelin ilmoittautumis- ja käynnissäoloaikana pelinjohtajajonoon tulleet pelinjohtajat pääsevät jonossa kyseisen pelinjohtajan edelle. Mikäli peli ei täyty, ilmoittautumisaikana pelinjohtajajonoon tulleet pelinjohtajat tulevat kyseisen pelinjohtajan taakse. Näillä muutoksilla haluamme parantaa mahdollisimman monen pelinjohtajan mahdollisuuksia saada pelinsä nopeammin peluutusvaiheeseen.

Lisäksi haluamme kannustaa kyläläisiä kokeilemaan pelinjohtamista. Mikäli ensikertalaisen pelinjohtajan peli ei täyty, hän ei tipu pelinjohtojonossa vaan saa vielä toisen yrityksen. Samaa peliä ei voi kuitenkaan kahta kertaa peräkkäin laittaa ilmoittautumisvaiheeseen, vaan uudella pelinjohtajalla tulee olla toinen tarkistettu peli. Mikäli toisellakaan yrityksellä ensikertalaisen pelinjohtajan peli ei täyty, hän tipahtaa pelinjohtajajonossa normaalisti viimeiseksi.

Pääasiassa muutokset siis koskevat pelien johtamiseen liittyviä sääntöjä ja erityisesti tulevien pelien topicia koskevia käytäntöjä. Kaikki säännöt pitäisi olla nyt päivitetty, mutta mikäli jotain lapsuksia löytyy, niin kannattaa laittaa jollekin mafialaisista yksityisviestiä.

Re: Tiedotettavat asiat

Viesti Kirjoittaja Zey » 23.05.2018 15:42:41

HUMIO!

Haluatko päästä johtamaan peliä? Nyt olisi hyvä sauma siihen! Kaikki tulevissa olevien pelien pelinjohtajat ovat liian kiireisiä vetämään kesäkuun peliä, joten nyt olisi oiva tilaisuus päästä nopeasti johtamaan peliä. Kunhan peli on tulevissa niin, että se saadaan tarkistettua viimeistään 29.5, niin 1.6. pääsisi laittamaan peliä ilmoon. Eli nyt kaikki ideoimaan peliä ja laittamaan tuleviin, nopein voittaa mahdollisuuden päästä laittamaan oma peli ilmoon jo ensi viikolla!

Kesäkussa ilmoittautuvien pelaajien määrää on vaikea tietää, mutta viime aikojen hiljaisemman ajan huomioiden voi olla hyvä tehdä pienempi peli. Ei pakollista, mutta helpottaa varmasti pelin täyttymistä.

Toinen vinkki on löytötavaratoimisto. Jos haluat vetää pelin, muttei ole peli-ideaa tai jos sinulla on peli-idea/valmis peli takataskussa, muttet halua vetää sitä, niin ilmoittakaa siellä. Tai vaikkapa ihan vain haluatte pj kaveria hommaan mukaan, niin ilmoittakaa. Ehkäpä yksinäiset ideat ja pj:t kohtaavat toisensa ja kaikki elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. :)

Re: Tiedotettavat asiat

Viesti Kirjoittaja Zey » 14.07.2017 21:15:39

Kylän muutokset ovat olleet aika laajat, joten yksinkertaisuudessaan kannattaa lukea kaikki Tietotoimistosta löytyvät tiedot uudestaan. Mikäli päätät sen tehdä, on tämän viestin loppuosa sinulle turha. Tässä viestissä on kuitenkin koottu mitkä kaikki asiat muuttuivat ja pääpiirteittäin miten. Ihan kaikkea ei siis tästä viestistä löydy, mutta hyvän yleiskuvan tämän pitäisi antaa. Lisäksi viestissä neuvotaan, mistä löytyy aina minkäkin osion tarkat säännöt sun muut.

Lakikirjaan on tullut hieman muutoksia koskien nimimerkkejä ja avatareja. Myös osastojen säännöt ovat hieman muuttuneet, sillä kuten tarkkasilmäisimmät ovat varmasti huomanneet, keskustelualueelle on syntynyt uusi osasto. Nyt keskustelut on jaettu niin, että Yökerhossa keskustellaan kaikki Kylää ja juonittelupelejä koskevat asiat (joskin edelleen käynnissä olevista peleistä ei saa hiiskua), ja Kahvilassa kaikki muut. Tarkemmin muutoksista voit lukea Lakikirjasta.

Kylälle on nyt myös tehty omat nettisivut, joiden tarkoituksena on houkutella Kylään lisää uusia pelaajia. Nettisivujen yhteydessä on myös Kylän blogi, jonka sisältöön kyläläiset voivat vaikuttaa. Jos mielessäsi on siis idea blogitekstistä, voit tarjota joko valmista tekstiä tai pelkkää ideaa jollekin mafialaisista. Mikäli olet kirjoittanut tekstin itse, saat päättää näkyykö julkaistaessa tekstin kirjoittajana nimimerkkisi vai kirjoitatko anonyymisti. Tekstin laittaminen blogiin tapahtuu mafian kautta. Nettisivuihin sekä blogiin pääsee tutustumaan täältä.

Aikaisemmin Tietotoimistoon on voinut tehdä uuden ketjun aina kun ongelmia on tullut vastaan. Enää se ei kuitenkaan ole mahdollista. Pyrimme pitämään Tietotoimiston selkeänä, joten nyt kaikille apua tarvitseville on yksi ketju: Avunhuuto. Sinne siis kaikki ongelmat, niin mafia (tai kiltit kyläläiset mahdollisuuksien mukaan) auttaa.

Kylässä ollaan siirtymässä sykliseen pelijärjestelmään, mikä aiheuttaa muutoksia myös pelinjohtamiseen liittyvissä asioissa. Olemme päätyneet jakamaan Tulevat pelit kahtia ja nykyään kirjastosta löytyykin Tulevat sivupelit ja Tulevat kuukauden pelit. Kuukauden pelit ovat siis nimenomaa niitä syklisiä pelejä, joihin liittyvä mahdollinen äänestys on yleensä 20.-30.päivä, ilmoittautumisaika 1.-10.päivä ja pelin alkamisaika 12.päivä. Kuukauden pelit ovat hyvä mainostapa Kylälle, joten niiden tulisi täyttää myös joitakin ehtoja. Ensinnäkin peli täytyy olla aloittelijaystävällinen ja suuri (vähintään 15 pelaajaa), jotta mahdollisimman moni halukas pääsisi pelaamaan. Lisäksi pelin tulisi sujua mahdollisimman hyvin (ikävä mainostaa ihmisille, jos pelit eivät toimi :P), joten pyydämme kuukauden pelien pelinjohtajilta erityistä valppautta pelinjohtamisen suhteen. Kuukauden peliä johtaakseen on pelinjohtajan täytynyt vetää jo yksi sivupeli menestyksekkäästi. Toki myös aikaisemmat suoritukset lasketaan, eli mikäli olet ennen muutosta johtanut menestyksekkäästi perus- tai erikoispelin, on sinulla oikeus vetää myös kuukauden peli.

Sivupelit taas ovat yleensä pienempiä pelejä. Ne pyörivät kuukauden pelien rinnalla, eikä niillä ole kuukauden pelien tapaan tarkkaa päivää, milloin peli alkaa. Tarkoitus olisi saada sivupelejä pyörimään niin, että ensimmäisen loppuessa seuraava pääsee ilmoittautumisvaiheeseen. Koska Kylässä ei kuitenkaan vielä ole tarpeeksi pelaajia tällaiseen, seuraamme myös sitä, miten paljon kiinnostusta tuntuu pelaajilla olevan.
Sivupeleihin kuuluvat myöskin kevyemmät pelit, kuten Tahoma, sekä pelit, jotka eivät ole niin aloittelijaystävällisiä kuten kaikki kokeelliset pelit. Myös ensimmäistä kertaa pelinjohtoa kokeilevien pelit ovat sivupelejä (joskin ne eivät edelleenkään saa olla kokeellisia ;) ). Sivupelinä oleminen ei kuitenkaan rajoita pelin kokoa pieneksi, vaan esimerkiksi kokeellinen peli voi sivupelinä toimimisesta huolimatta olla 20 pelaajan peli.

Varanimimenettelyt ovat myöskin puhuttaneet Kylää ja tätä aihetta onkin mafia pohtinut ahkerasti. Olemmekin päässeet jonkinlaiseen kompromissiin. Pelaajien ei tarvitse lähettää varanimiä, mutta heillä on oltava mahdollisuus niiden lähettämiseen. Lisäksi varanimenpuuttumismenettelyt poistetaan kaikilta muilta rooleilta, paitsi pahiksilta. Muiden roolien kohdalla siis mikäli yönimeä eikä käytettävissä olevaa varanimeä ole, rooli ei vain tee mitään. Pahikset ja kolmannet osapuolet kuitenkin tappavat edelleen huolimatta siitä, lähettävätkö nimiä vai eivät.
Pelinjohtamista helpottaaksemme ja pelin sääntöjä selkeyttääksemme olemme kuitenkin päättäneet, että kaikkia varanimiin ja varanimenpuuttumismenettelyihin liittyviä tietoja ei tarvitse olla pelin säännöissä. Olemme kirjoittaneet Kylälle yhteisen säännön, joka pätee kaikkiin peleihin. Riittää siis kun vain laitat linkin sääntöön, niin se on sillä selvä. Mallia voi katsoa peruspelien mallipohjista.

Kannustaaksemme pelien tekemiseen, olemme päättäneet nostaa sallittujen pelien määrää tulevissa. Yhdellä pelinjohtajalla voi olla maksimissaan 3 peliä samassa tulevien ketjussa. Eli maksimissaan kolme peliä sivupelien tulevissa tai maksimissaan kolme peliä kuukauden pelien tulevissa. Yhteensä pelinjohtajalla saa kuitenkin olla kummassakin Tulevissa korkeintaan neljä kappaletta pelejä. Jos siis olet esimerkiksi laittanut kolme peliä sivupeleihin, et voi sinne tehdä neljättä peliä, mutta voit tehdä silti yhden pelin kuukauden pelien tuleviin.

Koska sallittujen pelien määrä tulevissa kasvoi, päätimme muuttaa tulevien jonotussysteemiä. Nykyään ei siis enää tulevissa jonota pelit vaan pelinjohtajat. Tämän tarkoituksena on, että jokainen pääsisi nopeammin johtamaan peliä. Kun siis vuorosi tulee johtaa peliä, saat yksityisviestiä ylläpidolta (usein Halimalta), että nyt olisi hyvä hetki laittaa peliä pystyyn. Tällöin voit itse valita, minkä (tarkistetuista) peleistäsi peluutat. Toki jos kyseessä on kuukauden peli, voit myös tehdä äänestyksen siitä, minkä peleistäsi kyläläiset haluaisivat juuri nyt pelattavaksi. Kun pelisi on peluutettu, siirryt taas pelinjohtajajonossa listan pohjimmaiseksi (mikäli sinulla siis on toinenkin peli tulevissa). Kumpikin tulevien jono liikkuu kuitenkin riippumatta toisistaan, eli jos peluutat toisessa pelin, et siirry kummassakin listan viimeiseksi, vaan vain siinä listassa, jonka pelin vedit. Kuitenkin edelleen PJ:llä voi olla vain yksi peli kerrallaan käynnissä, joten tämä voi aiheuttaa rajoituksia. Esimerkiksi jos vedät parhaillaan kuukauden peliä ja tulisi tilanne, jossa toisen listan mukaan sinun vuorosi tulisi myös vetää sivupeli, ei sinulle tarjota sitä mahdollisuutta. Et kuitenkaan tipu listan viimeiseksi sivupeleissä, vaan seuraavalla kerralla kun olisi mahdollista laittaa sivupeliä ilmoon (etkä ole peliä jo johtamassa), sinuun otetaan ensimmäiseksi asian tiimoilta yhteyttä.

Olemme myöskin päättäneet päivittää peruspelin pohjaa. Vanhan lisäksi on nyt myös tarjolla hieno uusi peruspelin pohja, jossa antiaktiivisuussäännöt perustuvat äänestyspakon sijaan puhepakkoon. Myös jo mainittu siirtyminen Kylän yhteisiin varanimimenettelyihin on otettu huomioon peruspelipohjissa.

Kaikki uudet pelinjohtamiseen liittyvät asiat löytyvät nyt Pelinjohtajan säännöt ja ohjeet -ketjusta, joka siirtyi Kirjastosta Tietotoimistoon. Tässä viestissä on lähinnä vain yleisellä tasolla kerrottu muutoksista, joten mafia suosittelee lämpimästi ketjun tarkkaa lukua, sillä sieltä muutokset löytyvät tarkemmin.

Koska pelinjohtajat ovat pelinsä tehneet tietämättä tulossa olevasta jaosta kuukauden peleihin ja sivupeleihin, on jokaisella PJ:llä nyt oikeus vaikuttaa oman pelinsä paikkaan. Mikäli siis pelisi on nyt sijoitettuna omasta mielestäsi huonompaan tulevien ketjuun, niin ota yhteyttä johonkuhun mafialaiseen, niin korjaillaan asia. Kuukauden peliä koskevia sääntöjä ei kuitenkaan voida rikkoa, eli jos pelisi on siihen liian pieni, kokeellinen tai muuten sääntöjen mukaan epäsopiva, niin peliä ei sellaisenaan voida sijoittaa kuukauden pelien ketjuun. Voit kuitenkin muokata peliä sellaiseksi, että se uuteen ketjuun sopii. Mikäli pelisi on jo osittain tai kokonaan tarkistettu, ota yhteyttä pelin tarkistajaan muutoksien suhteen, sillä muutokset aiheuttavat joko osittain tai kokonaan pelin uudelleen tarkistamisen. Tällaisissa tapauksissa pyrimme toki tarkistamaan mahdollisimman nopeasti pelin uudestaan.

Koska pelaajia on Kylässä vielä todella vähän, tapahtuu muutos sivupeleihin ja kuukauden peleihin vähitellen. Kunnes pelaajakanta on kasvanut niin paljon, että voisimme pitää yhtä aikaa käynnissä isoa sivupeliä ja isoa kuukauden peliä, pääsee sivupelien tulevistakin aika ajoin pelejä kuukauden pelin tilalle pelattavaksi.

Ilmoittautumiskiellon pituutta on myös muutettu sopimaan enemmän nykyiseen Kylään. Mikäli pelaaja tippuu antiaktiivisuuteen kahdesti kolmen kuukauden aikana, saa hän yhden kuukauden ilmoittautumiskiellon. Tarkemmin voit lukea siitä täältä.

Ja sitten ne pienemmät muutokset. Monet viestit, jotka löytyvät tietotoimistosta, on kirjoitettu uudelleen. Nyt niiden pitäisi olla enemmän nykypäivään sopivia. Esimerkiksi irkkiä ei enää mainosteta (kun ei siellä kukaan edes käy) ja sanakirjastakin on poistettu sellaisten hassujen sanojen tarkoitukset, joita nykyisellä ilmaisdomainilla ei edes esiinnyt.

Paljon on siis muutoksia tehty ja esimerkiksi tulevien pelien jako tapahtuu vähittäin. Säännöt pitäisi olla kuitenkin päivitettynä nyt kaikkialla, mutta mikäli huomaat kuitenkin jotain lapsuksia jossain päin Kylää, niin kannattaa heittää yksärillä jotain mafian jäsentä.

Re: Tiedotettavat asiat

Viesti Kirjoittaja Zey » 08.07.2017 22:25:23

Kuten jotkut ovat voineet jo huomata, Kylässä tapahtuu nyt kaikenlaisia muutoksia. Muutokset ovat vielä kesken, joten pyydämme kyläläisiltä kärsivällisyyttä kaikenlaisten kummallisuuksien vuoksi. Esimerkiksi Tietotoimiston topickeissa olevat linkit ovat todennäköisesti kaikki tällä hetkellä toimimattomia. Yritämme saada kaiken mahdollisimman pian tehtyä, minkä jälkeen ylläpidon suunnilta tulee uutta tiedotetta siitä, mitkä asiat nyt sitten muuttuikaan.

Tiedotettavat asiat

Viesti Kirjoittaja Sukka » 02.11.2013 22:21:04

Tänne tulee ilmoitukset esimerkiksi Kylässä tapahtuvista muutoksista, rauhoista (niin joulu kuin juhannus) ja kellon vaihtamisesta kesä- ja talviaikaan. :). Kiinnittäkää siis huomionne, jos tähän topicciin tulee uutta viestiä.

Ylös